O a suamalie e mafai ona maua i le maualuga o le cholesterol?

O tagata e maualuga le maualuga o le cholesterol i totonu oo latou toto e fesili pea pe o se taumafataga a le cholesterol-e leai se totogi e maua ai le faʻaaogaina atoa o meaai sugary ma gaʻo mai le lisi. O le iloa ole laʻau e leai ni lipoproteins, e mafai ona e iloa lelei le ituaiga o meaʻai e le afaina ai lou soifua maloloina.

O a meaai e faasa ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le sefulu tausaga talu ai, o le numera o maliu mai faʻamaʻi pipisi ogaoga o le fatu ma le faiʻai e fesootaʻi ma le faateleina o le cholesterol i le toto ua faateleina. O faʻalavelave fomaʻi ma fatu o loʻo oʻo i le laʻitiiti. I se pisi o le olaga, e le maua e se tagata le taimi e faʻalogo ai i lona lava soifua maloloina. I le taimi nei, o faailoga o le maualuga o le cholesterol e mafai ona vaaia i mata. O le mafuaʻaga o lona faʻatupulaia o loʻo taoto i le le lelei o meaai paleni poʻo le gaʻo gaʻo gaʻo. Po o le a lava le mafuaʻaga ua faateleina ai lona tulaga, o le faavae o togafitiga e talafeagai lelei.

  • O le a le cholesterol?
  • Faʻamatalaga o aʻafiaga
  • O le mataupu faavae o meaʻai lelei ma le maualuga o le cholesterol
  • O a meaai e le fautuaina mo LDL maualuga

Sei o tatou iloa pe o le a le cholesterol ma pe aisea e tulaʻi mai ai. Mafaufau i tulaga lamatia e faateleina ai. O a meaai e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol. Auala e kuka ai meaai e faʻaititia ai lona maualuga. Mafaufau i nei mataupu.

E mafai ona 'ai fualaʻau?

Aua le lafoai atoa le suamalie. Sugar o le faavae lea o le tele o mea e gaosia ai. E le o ia e nafa ma maualuga maualuga o le cholesterol. Ae o gaʻo o meaola manu e mafai ona faʻatupulaʻia le tulaga faʻatagaina e faitaulia ai fuainumera. O le faʻaaoga masani o meaʻai e fesoasoani i le tuʻuina atu o pusa cholesterol, ma mulimuli ane le atinaʻe o le atherosclerosis vascular. Ae o le kulukose e talafeagai mo le masaniga masani o le tino. O le mea lea, e tatau ona e 'aina na fualaau suamalie e naʻo mea e masani ai.

E leai se aʻafiaga o le suka i lona tino mama i le cholesterol. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le LDL ma le HDL, e le gata e manaʻomia le suia o meaʻai mama ma mea ola maloloina, ae ia suia atoa lou olaga: 'ai le mea saʻo, lafoai masani leaga, taʻalo taʻaloga.

O le a le cholesterol?

O lenei vailaʻau ei ai le gaʻo-pei o le faavae. O le tele lava o mea e maua mai i le ate, ma na o le 20% e maua mai i meaai. I totonu o le toto, e feaveaia i le tulaga o ni mea se lua. O le tasi oi latou o le lipoproteins le maualalo (LDL), ua lauiloa o le cholesterol leaga. O le isi vaega o le maualuga lipoproteins (HDL), e taʻua o le cholesterol lelei. Faʻatasi ai ma le fua saʻo o nei vaega, faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o faʻamaʻi fatu cardiovascular. HDL aveese le lipoproteins leaga leaga mai le tino.

Ae ui i lea, e manaʻomia e le tino nei mea uma e lua, e taʻitasi ma iai a latou lava galuega. Lelei cholesterol (HDL) e aofia ai i le metabolism o gaʻo, carbohydrates ma proteins. HDL e taofia ai le teuina o pusa i totonu o toto toto. LDL e auai i le fausia o hormones sex, fesoasoani i le faiʻai. O le natura na fuafuaina le faateleina o le LDL i fafine maʻitaga - e talafeagai mo le fausiaina o le placenta.

"Leaga" cholesterol e faia ai le membrane (membrane) o sela e fausia ai o tatou tino. O le tele o le membrane e faʻalagolago i mea o loʻo iai i lenei LDL. Ona o le malosi o le membrane, o mea oona o le a le ulu atu i totonu o sela. O se meatotino leaga o le LDL o le faʻateleina lea o le maualuga, latou te faia ai ni atherosclerotic plate ma faʻafefe ai le toto. O le mafuaaga lena e mataituina ai e fomaʻi le fua o le LDL i le HDL. I le tautala ai i tulaga o le cholesterol, e masani lava ona taatele. Afai na faʻatūina ona o le HDL, ma LDL o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai, o lona uiga o le masani lea. O se faailoga faʻalavelave o le faateleina o le cholesterol atoa ona o LDL. O ia tulaga taua e mafua ai se lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

LDL faʻateleina i se olaga le talafeagai:

  • O le ulaula ma le ava malosi e solia ai le fausaga o le puipui lapisi. I nei nofoaga, e faʻaitiitia le toto, e mafua ai le faʻavaeina o toto.
  • Le lava taaloga.
  • O se olaga le mautonu ma le leai o se faamalositino e mafua ai foi ona fai le vevela ma le toto.
  • Maitaga o le resdominal.
  • O se mea taua na mafua ai ona faʻaalia se gaioiga e le masani ai mo le faʻatupulaia o le LDL. Afai ei ai aiga maualuga o le cholesterol, ona ono lamatia lea o le maʻi.
  • O le maʻi suka.
  • Faʻasologaina o le vevela.
  • Taumamafa i le tele o meaʻai e maua ai gaʻo mama.
  • Le lava o meaai e faʻateleina le cholesterol lelei (HDL). O nei mea e aʻafia ai mea taumafa e maua ai fiber ma gaʻo susu.

O le aʻafiaga, le ola le lelei, o le tuufaatasiga o mea lamatia e fesoasoani i le gasegase gaʻo, faateleina le LDL maualuga.

O le mataupu faavae o meaʻai lelei ma le maualuga o le cholesterol

O se meaai e foliga faigofie e mafai ona ofoofogia. O le uiga o le falemaʻi o mea taumafa o le faʻatapulaʻaina o meaai o le cholesterol ma le faʻaofiina o gaʻo gaʻo susu i totonu o le taumafataga. A maeʻa se taumafataga, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaititia ai le tele o meaʻai gaʻo i se mea saogalemu ina ia faʻamaonia le cholesterol. E le mafai ona e lafoaia atoa. O le tulafono faavae o soʻo se meaʻai o le paleni lea o meaʻai. I le faaopoopo atu i le faatapulaa o mea "matautia" meaai, e tatau ona e faaitiitia le aofai o kalori. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le voluma ma le kalori o mea gaosi, latou te ausia ai le cholesterol maualalo ma le mamafa.

Cholesterol ulu i totonu o le tino ma meaola manu. Ae peitai, o le taumafataga e aofia ai le le gata o meaai faasaina, ae faapea foi le auala ua saunia ai i latou.

E le mafai ona e faʻailo meaai! I le faagasologa o le faʻavelaina, ua faia ai tino, mea e maua ai le faateleina o LDL. O lapisi e tatau ona fufulu, palu, tao i luga o le afi poo totonu o ogaumu, poʻo kuka.

O a meaai e le fautuaina mo LDL maualuga

O tagata e maualuga le cholesterol e mafai ona 'ai le 300 mg i le aso, ma le sili atu le mamafa ma le maʻi cardiovascular - 200 mg i le aso. E fautuaina mai e le fualaau taumafa meaʻai e le 'ai ma le maualuga o le cholesterol. O le lisi o meaai faasaina ma le maualuga o le cholesterol e aofia ai, muamua lava, meaola manu:

  • O le puaa ei ai maualuga maualuga o le cholesterol leaga. 100 mg o le oloa e 100 mg.
  • O fulufulu mama mama e aofia ai le 120 mg, ma o kulimi suamalie e aofia ai le 70 mg o le cholesterol mo le 100 grams o le oloa. Ae latou te tamaoaiga i le polotini ma minerale. Mo faamoemoega tau taumafa, o le faʻaaogaina o faʻi suamalie e pei o Mozzarella, Feta poʻo Brynza e faʻatagaina. O le sisi Adyghe e maua ai mea taua. Faʻafetai i le tuʻufaʻatasiga o le povi ma le susu susu, e oo lava ina maualalo le LDL leaga.
  • Siʻi le LDL cream leaga. 100 kalama e aofia ai le 70 mg o le cholesterol. O le mea lea, o la latou faʻaaogaina ese e le fautuaina.
  • Pulu, mayonnaise, kulimi kirimoli e mafai ona maua ai cholesterol leaga.
  • E le mafai ona e 'ai le meaʻai. Latou te aofia ai le 150 mg i le 100 kalama o le oloa. Suesuega e tagata American scientists ua faʻamalosia pea lava pea e le fautuaina i le tulaga lenei le pala.
  • E le mafai ona faʻaitiitia le cholesterol pe a faʻaogaina le mafaufau, gaʻo, ma le ate. O loʻo i le ulu o le faasologa i tulaga o mea o loʻo aofia i lenei vailaʻau. O le faʻasaina e aofia ai foi mea faʻasalaga: sosisi, ham ma ham.
  • Meaʻai mama - puaa, mamoe.
  • E masani lava e le mafai ona e 'ai fuamoa ma se faateleina ile LDL. E aofia ai uma le leaga ma le lelei cholesterol. I le taimi lava e tasi, o le laitithin i la latou tuufaatasiga e faʻaitiitia LDL. E mafai ona latou faia le leaga e le gata ia i latou lava, ae e ala i le auala o sauniuniga. E le mafai ona e 'ai fuamoa fried, ae faigata ona kuka ma i le faʻamaoni e le afaina.
  • Paʻu kiripisi, sukalati, keke keke o loʻo i ai gaʻo susu.
  • O gaʻo meaʻai mo le kuka e tatau ona suia i le gaʻo gaʻo. E sili atu le suauu olive.

O meaai maualuga-LDL e aofia ai foi gaʻo - margarine, suauʻu kuka. Latou te maua fua o fualaau faisua maualalo e maua mai i le hydrogenation e faʻaitiitia ai le tau ma faʻalautele le ola ola. I le gasologa o le gaosiga, o loʻo faʻafefiloi le suauʻu fuālaʻau manogi i le oxide oxide (catalyst) ma sasaa atu i totonu o le gaʻo. I le laasaga e sosoo ai, e pamuina i le hydrogen ma vevela i le 200-300 ° C. O le mea e maua mai ai le lanumeamata o le gaosiga o le gaʻo, ma o le asu e sasaina e faʻaumatia ai le manogi manogi. O vailaau ma mea manogi e faʻaopoopo i le faaiuga o le gaioiga.

O le tino o le tagata e le aʻafia ai gaʻo gaʻo, o lea o loʻo faʻafefiloi ai i totonu o siama faʻamalosi nai lo gaʻo tumu. A maeʻa ona 'ai le margarine, alu aʻe le cholesterol, faʻaititia le faʻamaʻi.

O gaʻo fesuiaiga e mafua ai le atinaʻe o le oona, maʻi suka ma le maʻi fatu. O sea ituaiga mea taumafa e mafai ona mafua ai le faateleina o le cholesterol toto ma se faaletonu i se tagata maloloina atoatoa.

Iloiloga o loʻo taʻua i luga, tatou te faamamafaina manatu taua. O le cholesterol toto i le masani masani e tatau mo le tino. E aofia ai i le metabolism o gaʻo, proteins ma gaʻo. O le faateleina o LDL maualuga e fesoʻotai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular, e aofia ai le afaina ma le fatu fatu. Laasaga muamua-laina ma se fuainumera faateleina o se taumafa paleni.

Matou te malamalama i mataupu

Cholesterol lava ia o se mea e sili atu nai lo le ituaiga o gaʻo (lipid). O totonu o atigi uma o se masini tagata. Aemaise lava le tele o cholesterol i totonu o le ate, faiʻai ma le toto. E taua le iloa o le cholesterol e tatau mo le masani ai o le tino, o le mea lea, a aunoa ma lenei vailaʻau, o le a le mafai ona maua se fuainumera fou o sela fou ma le hormone. E le gata i lea, faatasi ai ma se toilalo i le cholesterol, e pagatia ai le tino o meaʻai.

E lua ituaiga o cholesterol - lelei ma leaga. O le lelei e maualuga tele, o lea e aoga mo tagata. E leaga tele le leaga, o lea e mafai ai e ia ona fausia ni pusa cholesterol ma eli ai ipu. O lenei, i le itu, e matua faateleina ai le lamatiaga o le atherosclerosis vascular vascular, stroke, heart attack and other health threats.

Mo lenei mafuaaga, ma le maualuga o le cholesterol, aua nei tolopo le alu i le fomaʻi.

Eleʻele Cholesterol: Faʻaipoipo

I le avea ai o se tulafono, o loʻo maua le maualuga o le cholesterol i luga o le mamafa o tagata. O i latou o loʻo i ai le cholesterol leaga e sili atu, ma le lelei o le cholesterol e le lava. Ina ia amataina le faagasologa o le faʻamaoniaina o lenei faʻaaliga, e tatau i se tagata ona mulimuli i se taumafataga ma faʻaitiitia le mamafa.

O isi mafuaaga o le maualuga o le cholesterol maualuga o:

  1. Faʻaaogā masani o meaʻai gaʻo i le tele o meaʻai. E aofia ai meaʻai falai, saisi, pailani, margarine ma le tele o isi mea taumafa e 'ai e se tagata ma e le masalomia o loʻo latou tiʻetiʻeina o ia. Ina ia puipuia lenei mea, e taua le malamalama i mea e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol i le toto.
  2. O le le lava o le sogasoga o le olaga soifua e matua afaina ai le galuega a le tino, e aofia ai toto toto. E le gata i lea, o le le atoatoa o le taaloga e afaina ai le mamafa, lea e mafua ai le maualuga o le cholesterol e ala i se faasologa o filifili.
  3. O le tagata matua. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o lenei faailo e mafai ona faateleina e oʻo lava i le le lava o le mamafa ma le lelei o taumafa. E tauamiotonuina e ala i faiga faʻapitoa faaletino, lea, pe a uma le limasefulu tausaga, amata ona galue lemu. E matuā manino lava lenei mea i fafine pe a maeʻa le faia o se misa.
  4. O le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina poʻo le faʻasolosolo o fatu ma toto toto. E le gata i lea, e aofia ai le gasegase o le tagata i se tulaga maualuga o lenei faailo i le toto.
  5. O le ulaula, faʻapea foʻi ma le inu soo, e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol lelei ma faʻaititia ai le tele o le leaga. E le gata i lea, o le ulaula e faʻaogaina ai vaʻa eleelea, lea e faʻapupula atili ai le aʻafiaga o le paʻu ma le fatu fatu.
  6. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o faʻamaʻi matautia, ma o le maualuga o le cholesterol o le tasi lea o faʻamaoniga talafeagai.

Mea e mafai ona e 'ai - tulafono lautele

O tulafono faʻainisinia nei mo le faʻaitiitia o le cholesterol o:

  1. Ia mautinoa e lafoaʻi le faʻaaogaina o meaola manu. Latou te manaʻomia le suia atoatoa i fualaau faisua.
  2. E taua le fesuiaiga i meaʻai paleni, o lona uiga, e masani ona 'ai, ae le o ni vaega tele. O le a le gata ina "faʻavaivaia" le faʻaogaina o le tino, ae o le a fesoasoani foi i le tuʻuina o le paʻu mamafa.
  3. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma meaai e maua i le fiber, o lona uiga, o fua o laau (fua, laau aina, fualaʻau).
  4. O le lisi e tatau ona aofia ai i taimi uma ia iʻa ma nati.
  5. E taua le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o vevela vevela ma gaʻo. O le mea lautele, e fautuaina tagata tausi meaʻai ina ia faʻamaeʻaina le faʻaaogaina o masima.
  6. E tatau ona saunia lelei meaai. O le mea lea, faʻatagaina, kuka ma taoina. E mafai foi ona e kuka kuka. Faʻasusu, ulaula, gaʻo gaʻo ma meaʻai gaosia e matua faʻasaina.
  7. O aso uma e tatau ona iai ni suamalie i le lisi. O le a latou aʻafia ai e le gata o vaʻa, ae faʻapea foi le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o suamalie fale e faʻaolaina ai le tino i mea aoga, ae na o le pau lava lea e faʻaaoga i sua e faia e le tagata lava ia, aua o oloa faʻatau e tele naua le suka.
  8. Pe a lalagaina fualaʻau fualaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina na o le olive olive ma le sua o le tipolo. E uiga i le mayonnaise ma isi sauga e tatau ona e faʻagaloina mo se taimi umi.
  9. E matua faasaina le ulaula ma ave le ava i soo se ituaiga ma le tele. O se tapu lea e le mafai ona solia.
  10. O le meaai aupito sili ona manaia o le aso e tatau ona avea ma taeao. Māmā le 'aiga o le aoauli. Mo le 'aiga o le afiafi, e sili ona lelei le auauna atu i ni meaʻai suamalie. E le gata i lea, o le aso e tatau ona tolu taumafataga atoatoa ma lua pe tolu taumafataga ma fua.

O a mea e tatau ona e 'ai?

E le o tagata uma e iloa mea e 'ai e faʻaitiitia ai cholesterol. E tatau ona matauina vave lava o le faʻaleleia o lenei faailo e le faigofie. E manaʻomia se taimi umi (mai le tele o vaiaso i nai masina). I se auala lelei, e mafai ona e aumaia le cholesterol i se tulaga lelei lelei nai lo le lima i le ono masina o meaai masani ma isi fautuaga faafomaʻi.

O le mea lea, o oloa faapitoa e tatau ona aofia ai i le lisi o mea o le a aafia lelei ai vaa a tagata.

O le mea muamua maloloina lelei o le cereal. E sili ona lelei le 'ai o le fala, o le karite bela, oatmeal ma le falaoamata saito. E tatau ona e kuka i le vai e aunoa ma le faaopoopo o susu ma masima. E mafai ona e 'aʻai i le aso i aso taʻitasi pei o se meaʻai autu. I le avea ai o se isi mea i cereals, e mafai ona faʻatagaina ia pasta kulumati.

O le mea taua e sosoo ai o le falaoa lea. E tatau ona sisi ma le faga. I le aso e le mafai ona e 'ai e sili atu i le lua selau gutu o sea falaoa. O keke kuki biscuit ma falaoa falaoa malogo e faatagaina foi.

E mafai ona faʻaumatia iʻa e sili atu nai lo le 200 kalama i le aso. E tatau ona avea ma punavai autu o polotini i le tino.

Mai meaʻai e mafai ona e faʻaaogaina moa, lapiti ma toso. Fafaga ni meaʻai i aano o manufasi i totonu o foliga faʻapipiʻi, uʻu pe ausa.

E mafai ona 'aina' aʻi, ae le sili atu ma le lua faʻi i le vaiaso. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i polotini, talu ai o le efuefu e faʻaleleia le cholesterol.

O fuālaʻau manogi e aoga tele, e pei o le olive, sesame, soya ma le pipi.E lelei tele le teena o le suauʻu suauu faapea le pata.

Sour-milk products (kisisi, sisi, kulimi, susu) e mafai ona faʻaaogaina, ae na o le maualalo o le tino. E mafai foi ona faʻafeiloaʻi i luga, ae e tatau foi ona i ai se pasene maualalo o le gaʻo.

Tea, aemaise lava ti laʻau lanu meamata, faʻamamaina toto toto o le cholesterol, o le mea lea o le meaʻai sili ona lelei. E taua foi le inu o tagata i le lanu meamata e aunoa ma le faaopoopo o le suka. E sili atu ona sui i se vaega itiiti o le meli.

O fualaau suamalie, fualaau mama, marmalade ma marshmallows e faatagaina.

O aso uma lava, e tatau ona iai ipu o fualaau faisua. E mafai ona avea ma soupuni fuamoa, salu, masini. E sili ona aoga le 'ai o kāloti, zucchini, meaʻai, greens.

Mai le vai e faatagaina ai e inu fualaau faisua ma fualaau suamalie, berry compotes, herbal teas ma meainu suamalie.

I se faaopoopoga, latou te iloagofie ia oloa ia e sili ona afaina ai le faaitiitia o le cholesterol leaga:

  1. Nati, aemaise lava almond. Latou te tamaoaiga i le fualaʻau fualaʻau ma gaʻo gaʻo, lea e afaina ai toto toto. I le taimi lava e tasi, e lava le naʻo le luʻu o na ituaiga fatu i aso taitasi. O faʻamaoniga i le 'aiina o fatu - o le le faʻamaoni i se tagata (allergy).
  2. Vaimasama fou ma aniani ua vevela le toto ma faateleina le puipuiga. E tatau ona e faʻaaogaina i nei meaai e le aunoa. O faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o le tino.
  3. O fualaau o le Citrus - tangerines, oranges, lemons, faapea foi ma sua mai ia i latou. O le inu naʻo le afa afa o nei vai e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o lau vaʻa. E le gata i lea, o le sua o le tipolo e aoga tele e faʻaopopo i iʻa ma lapisi fualaʻau.
  4. Kāreti ma fua mai ai. O fualaau fou e aoga tele.
  5. Paranesi galue i totonu o le tino e tusa ai ma le "pulumu" auala, i totonu o le toto ma i le faiga o meaʻai. O se mea lelei sili ona lelei o toxins ma le cholesterol leaga. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e le au fai meaʻai i le taimi nei le anapogi ma le na o le apu ma le oat bran.
  6. Eggplants o fualaau faisua tulaga ese lea ei ai le aoga aoga i luga o le gaioiga o le fatu ma toto toto. Mai ia i latou e mafai ona e saunia se manua, paluga, ituaiga uma o ipu.
  7. Seleti ma laʻau e tatau ona i ai i lenei faasologa meaai i taimi uma. O falesa, kāroti, pateta ma isi mea suamalie.

E taua le matauina o le taimi o le tausiaina o lenei taumafa, e tatau ona suʻe se tagata i taimi uma e le fomaʻi ma faia suʻega e mataʻituina lona tulaga.

O le a le mea e le tatau ona 'ai?

Ina ia sili atu le soifua maloloina, ma faateleina le ono mafai ona faatulaga le cholesterol, o le tele o mea leaga e tatau ona lafoai atoa.

I le taimi muamua i le faʻavasegaina o oloa faʻasaina o meaola manu. O le mea lea, o le paluga, sausa, puaa, tamai mamoe, gaʻo susu, ate, fatu ma fatuga e tatau ona vavae ese mai le lisi. Mai i nei mea, o le a le mafai foi ona kuka kuka ma gaugau.

O le isi oloa faʻasaina o le mayonnaise. I le faʻaopopo atu i gaʻo matautia, e le aumaia ai ni faʻamanuiaga i le tino. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa ia galo e uiga i le mayonnaise e le gata i tagata mamai, ae ia maloloina foi.

O suamalie suamalie suamalie ma pastry uma e matua faʻasaina. E moni lava lenei mea mo laʻau suamalie, aisa kulimi, keke ma pusa. E aofia ai le tele o suka ma gaʻo le lelei, lea e aʻafia ai le mamafa ma le soifua maloloina o toto toto.

O le isi aitema o mea gaʻo susu ma meaai vave. I le auala, o le mulimuli o le "tupu" ona o le maualuga o le cholesterol i nai tausaga ua mavae.

E le manaʻomia le 'ai o fuamoa, ae mafai pea i fua faʻatatau.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O iʻa mafolafola ma meaʻai e leʻi maeʻaeʻa o oloa ia e sili ona afaina i tagata, aemaise lava pe ai ai ni faafitauli i vaʻa toto. O ia ituaiga ipu e le tatau ona i ai i le lisi meaai.

O meainu, ava malosi ma kofe e matua faʻasaina, lea, i le itu, e le lelei le faʻaalia i luga o le galuega a le fatu ma fualaau.

Maualuga Cholesterol Prevention

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faateleina o le cholesterol, e le tatau ona e iloa na o oloa e mafai ona faʻamaina ae leai, ae ia malamalama foi i fautuaga lautele mo se olaga lelei.

O le mea lea, o puipuiga mo le maualuga o le cholesterol e aofia ai mea nei:

  1. Faʻaiʻu uma le ulaula ma inu ava. Naʻo le taofi o le ulaula tapaa, o le a faʻaitiitia ai se faʻafitauli o se tagata i faʻamaʻi o toto toto ma fatu. Faatasi ai ma le malosi o le faʻalagolago i vaisu, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma le fomaʻi mafaufau.
  2. Faaleaogaina o le mamafa o le mamafa ma le isi pulega. E fesoʻotaʻi faʻatasi ma lenei mea o faamalositino masani. E sili atu le aoga i le aʻoga i le ea fou, e pei o le faʻatinoina o le taʻavale, uila, taʻaloga ma siva. E mafai foi ona e auai i le aau, faasee, malosi, yoga ma le tele o isi taʻaloga.

O le mea taua, o nei gaoioiga faaletino e vaʻaia ai le tagata, ma le nofo i fafo ile mataʻitipi ile komepiuta mo le tele o le aso.

  1. I galuega faʻapitoa, e taua tele le faʻamalositino, e le gata mo mata, ae mo le tino.
  2. E taua le vave iloa ma togafitia na faʻamaʻi e mafai ona saofagā i le faateleina o le cholesterol toto. O le a le o se mea leaga foi le faia soo se iloiloga puipuia e fuafua ai lenei faailoilo. O lenei mea e sili ona moni mo le mamafa o tagata ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. E tatau ona e pulea lou tulaga o le mafaufau-lagona, aua ua faamaonia ai o le atuatuvale ma faʻalavelave faifai pea e mafai ona afaina ai le gasegase o hormonal ma le mamafa. Afai ei ai se faafitauli e tulaʻi mai i lenei itu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le mafaufau poo se fomaʻi mafaufau.

Meaʻai mo le toto maualuga o le cholesterol

E masani lava mai le televise TV ma mai ulutala o tusiga tatou te faalogo e uiga i le cholesterol matautia. O lau fomaʻi o loʻo talanoa foi e uiga i ai, ma o se tuaoi e maualuga le cholesterol o loʻo i le falemaʻi. E aoga le malamalama i le mafuaaga e matautia ai le faʻaleleia, ma o le mea e sili ona taua, o le a le taumafataga e faasaga i le cholesterol o le a fesoasoani e tumau ai le soifua maloloina.

Le matautia o le faateleina o cholesterol

O le olaga faʻaonapo nei: o le le lava o le tino, meaai kuka, saisi ma meaai vave e masani ona mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo le masani 5 mmol / L. O le tele o le aofaiga e le mafai ona fetolofi i totonu o le toto mo se taimi umi, ua amata ona pipii le cholesterol i puipui o toto toto, ua avea ai le "chotserol" tupe teu "ua taua o faailoga. Afai e maua e le fomaʻi ua i ai se pusa i se mea e tasi - o lona uiga e aafia uma vaa, i le tasi tikeri pe o le isi, ona o le toto e tutusa uma - ma le maualuga o le cholesterol. O le tele o le cholesterol plaque, o le itiiti ifo o le toto na pasia i lenei nofoaga. Afai o se ipu e fafagaina ai le fatu, ona i ai lea o tiga i totonu o le loto, pe a fai o se ipu o le faiʻai, ona afaina ai lea o se tagata mai le ulu o le ulu, manatuaina o le mafaufau ma le vevela. E matua afaina uma totoga mai le maualuga o le cholesterol, e oo lava i le paʻu - pe a uma, e masani foi ona fafagaina i le toto e ala i toto toto e vavalalata i paʻu.

Meaʻai o meaʻai

O se meaai e maua ai le cholesterol maualuga e faʻapotopotoina o le Metitirani. O ana mataupu faavae autu o le tele o vaega o iʻa o le sami i le vaiaso, ituaiga o sisi, fualaau faisua fou, faʻatasi ai ma le suauʻu olive, tele fua. O tulafono faavae o mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol, aemaise lava i alii ma tamaitai i le mavae ai o le 50 tausaga, e mafai ona fausia e pei ona taua i lalo:

  • taumafataga i ni vaega laiti, ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso,
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima i le sauniuni - o le a taofia ai le suavai i ona tua ma faia ai se avega mamafa i le loto,
  • aloese mai le falai ma ulaula. O meaai e tatau ona fufulu, kuka, uʻu pe tao. I le avea ai ma se isi mea ma le avanoa e faʻasalalau ai le lisi, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu e kuka ai le Teflon. O le a mafai ai ona e kukaina se meaʻai lelei ma maloloina e aunoa ma le suauʻu, e faʻapipiʻi.
  • itiiti le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa - saisi, meaai kuka, meaʻai vave. O nei oloa uma mo le taugofie e aofia ai ma aano ma manu. I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia oi latou o ni faʻamaumauga mo le cholesterol.

O oloa uma e faʻaaogaina mo meaai lelei ma le maualuga o le cholesterol maualuga e tatau ona aofia ai lona aofaʻiga maualalo. E le manaomia e le tagata le sili atu i le 400 mg o le cholesterol i le aso, ma afai e siitia le cholesterol i se toeaina matua po o se tamaitai, ona le silia lea ma le 200 mg. E tele naua, aua tatou te maua na o le tolu o le gaʻo e tatau ai, o le lua vae tolu o loʻo totoe i le ate ma le vavae. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo lisiina ai le gaosiga o le cholesterol i nisi meaʻai. I le taulaʻi atu i ana faʻamatalaga, e mafai ona faigofie ona e malamalama i mea taumafa e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol.

Meaʻai faasaina

Mafaufau i meaʻai e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol maualuga:

  • gaʻo gaʻo - puaa, tamaʻi mamoe, moa - leko ma le kusi,
  • Ae maise lava e faasa ona 'ai (faiʻai, fatuga, ate). O loʻo aofia ai le maualuga tele o le cholesterol,
  • iʻa gaʻo - gaʻo, vao. E tele taimi e le manaʻomia ai le 'ai o gaʻo, salmon ma isi iʻa mumu mumu,
  • oloa gaosiga gaʻo - meaʻai gaosia i le fale, susu ma le gaʻo lololo i luga aʻe o le 3.2%, kulimi, kulimi '
  • kuka kuka - o le pama pama, mayonnaise, oloa gaosiga faʻapisinisi e aofia ai le tele o gasegase pala. Latou te aʻafia ai le cholesterol, faʻateleina ma faateleina le avega i luga o le ate,
  • sausage, sausage, sausage, fasi faleoloa - o tekinolosi o la latou gaosiga e aofia ai le faaopoopoina o le gaʻo ma gaʻo, lea e aofia ai le tele o cholesterol,

Tusi faamaonia faafomaʻi

Cholesterol (poʻo se isi mea - cholesterol), o le polycyclic lipophilic alcohol, o se mea e fai ma lipid e manaʻomia mo le tino. O loʻo aofia ai o ia:

  • i le fausiaina o fagu suauʻu,
  • i le tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau D,
  • i le gaosia o meaola suamalie,
  • i le gaosia o hormones o feusuaiga ma hormones o grenesland,
  • i le gaioiga a le tagata serotonin receptors,
  • i le puipuia o lela mūmū mūmū mai toxins hemolytic,
  • i le faʻamaina o vitamini o le vaega gaʻo gaʻo.

Taua! 80% o le cholesterol e manaʻomia e le tino ua faʻapipiʻi tuusao i totonu o le ate, pepe laiti ma le tele o gaʻo, fatugaʻo ma gutu ma meaola.

O le vaivai o le Cholesterol e afaina i le foliga mai o ni faaletonu i le tino. Ae tele naua le matautia, naʻo tatou talanoa e uiga i le "leaga" cholesterol, talu ai o lenei mea o loʻo maua i totonu o le tino ile lua ituaiga:

  1. O le maualuga o le lipoproteins (pe leai, maualuga maualuga o le mamafa poʻo le HDL), o loʻo faʻatino galuega o loʻo lisiina i luga, lagolago o le muscle, faʻamalosia le fiber amio saʻo, metabolism o le mineral i le tulaga manaomia, malosi o le ponaivi ma isi.
  2. O le lipoproteins maualalo maualalo (pe leai, mamafa maualalo o le mamafa poʻo le LDL), lea e naʻo le felauaiga o gaʻo mai le ate i le tino e ala i le totoga, e maua ai le malosi i siama.

O le cholesterol lelalolalo o le mamafa o le cholesterol e matua "afaina lava", talu ai ona o se mea e maua mai i luga o puipui o toto toto, o le faia o ni atherosclerotic plate e vaapiapi ai le lumen ma poloka ai le toto, e oo atu ai i le faia o pulupulu toto. O le mea lea, o lona maualuga maualuga o loʻo faʻaalia ai le ono mafai ona atinaʻe le tele o pathologies cardiovascular e fesootaʻi ma le le maua o le toto. O lenei tulaga e taua o le atherosclerosis.

Ae o galuega tauave o le maualuga o le mamafa o le mamafa o le kulukosela e aofia ai le aveesea o le cholesterol sili atu "leaga" ma a latou isi femalagaaiga i le ate, mai le mea e alu ese ai e ala i le auala o le choleretic.

Mai le luga o loʻo mulimuli mai e tatau ona e aloese mai oloa e maua ai le cholesterol tino maualalo mole mole, lea e maua i gaʻo manu.

Faʻasalaga suamalie

O le suka e pei o lea e le afaina ai le maualuga o le cholesterol. O le aʻafiaga le lelei o le tino, faʻateleina le LDL, o loʻo maua mai e gaʻo manu, lea e avea ma faavae o le tele o oloa gaosia. O lenei susu e mama ma mama, fuamoa, pata, kulimi ma kirimi kirimigi.

O le lisi lata mai lea o laʻau suamalie, ma le maualuga o le cholesterol e le o fautuaina e faʻaumatia:

  • keke
  • masi
  • keke
  • masi
  • ice cream sundae,
  • meringue
  • kulimi
  • Pulu tao
  • fagu.

O le mea lea, aʻo leʻi faʻamalieina oe lava i se mea suamalie, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete i lona fatuga ina ia le faʻaleagaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Natura masani

E le faasaina se oloa o le beekeeping mo tagata ei ai faafitauli i le cardiovascular system ma maualuga maualuga o le cholesterol. O le vailaʻau o le meli:

  • glucose
  • fructose
  • manuia
  • dextrin
  • B ma le vitamini C,
  • vai.

O le oloa o le paluga e aofia ai le vai, o le vaega o totoe o protein ma gaʻo. E leai ni gaʻo afaina i le tuufaatasiga, o lea e le mafai ona solia le meli i le tulaga o le maualuga o le cholesterol. O le faʻaaogaina masani o le oloa o le a fesoasoani i le faateleina o le maualuga o antioxidants aoga i le tino o le tagata lea e faʻaalia ai le tuʻuesea mai mea leaga. O le meli foi o loʻo i ai ni mea faʻalavelave, latou te faia se aafiaga antibacterial ma le faʻamaʻi-inflammatory.

Mea ua faatagaina

O le meaai, e tusa ai ma mea e mafai ona e 'ai lelei mo se tagata e maualuga le cholesterol, e tatau ona aofia ai:

  • se fuainumera tele o fualaau aina fou ma fualaʻau, ia le itiiti ifo i le 400 g i le aso,
  • suauu e leʻi faʻamamaina - sulu matala, olive,
  • tao tao ma fufulu fualaʻau
  • e seasea lava - pateta, e sili ona tao ma gao,
  • meaʻai maualalo-gaʻo - moa ma le pipi ma le paʻu, lapiti, seasea - povi ma vela,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ituaiga iʻa - cod, paʻu, capelin, pike,
  • oloa gaʻo susu gaʻo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e maualalo le gaʻo (1.5%, 0.5%) nai lo le gaʻo, aua o le mea mulimuli e le maua ai le gaʻo e ala i le faʻateleina o mea o loʻo i totonu o gaʻo,
  • o meaʻai laiti-fuamalie o le siʻisi - o faʻasalasua lemu vaivai e pei o Adyghe, cheese cheese,
  • spaghetti - na o le kulimi kulumatua, aloese mai pasta mai ituaiga vailaʻau e avea o se punavai o gaʻo kulū faigofie,
  • fala falala, paʻu atoa, falaoa atoa o falaoa.

O a sati ei ai le cholesterol?

O le faavae o le tele o meaai suamalie ma suamalie o le suka. Ae le o se punavai o le cholesterol. Mo le sauniuniga o nisi mea suamalie, o meaola manu e faʻaaogaina. Ua lauiloa e aofia ai le cholesterol.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le meringues i luga o le ea, keke masi suamalie ma kulimi, buns, o loʻo i ai fuamoa, kulimi gaʻo, o mea ia o le "leaga" cholesterol. Ma o nei mea faʻamaʻi tino e faʻaseseina i tagata e maualuga le cholesterol.

Ae, e le tatau ona faʻavaivai le nifo suamalie, ona e tele naua meaʻai, soifua maloloina maloloina, e le afaina ai lou soifua maloloina.

Cholesterol-Sweets Sao

O fualaau laʻau e leai se mataua o lenei mea. E mafai ona faʻaumatia e tagata uma e maualuga le cholesterol.

O se vailaʻau faʻapitoa e faia e bees mai le nectar plant. E eseese i le tofo, lanu, manogi ma e le o iai se mataua o le gaʻo. E mafai ona faaopoopo le meli nai lo le suka i le lauti, mea e sili ona e fiafia i ai.

O loʻo i ai suauu, fructose, vitamini B, E ma le tele o isi minerale. O ia o le taʻitaʻi e le mafaatusalia i meaʻai e mafai ona 'ai le nifo manogi ma le maualuga o le cholesterol.

Oriental delicacies

Mo le sauniuniga o suamalie ole laufanua, nati, fatu fatu, fatu vine mamago ma isi mea manogi e faʻaaogaina. Halva, kozinaki, nougat, sorbet ma le tele o isi mea lelei ua saunia mai mea tau laau.

O fatu ma fatu o ni tino o le natura.E i ai la latou foliga laititi e foliga tutusa ma le cholesterol. O sui o le fivasterols e sui ma tulei ese le cholesterol, e le faatagaina ai e nofo i puipui o toto toto.

O le mea e sili ona fiafia i ai o le nifo malie uma o halva. E faia mai i fatu, fatu sesame ma le la. I le faʻamatalaga masani, o le meli ma le caramel syrup ua faaopoopo i le paluga o nati ma fatu.

I le avea ai o se sui foaming, ua faʻalauiloa le aʻa ma faʻamaina aʻa. Mo le tofo, faaopoopo le sukalati, vanilla, pistachios. Halva o loʻo aofia ai le tele o palatini, vailaʻau ma fila.

O lona faʻaleleia e faʻaleleia le toto. O Halva e faʻaalia i tagata uma e fiafia i laʻau suamalie. Ae o le mamafa o tagata e fautuaina e 'aina halva i ni mea laiti. O le suamalie i Sasaʻe o se mea maualuga tele-kalori oloa.

Pogisa tipi

O le faavae o le oloa o le koko o pi. I lona gaosiga, o le faagasologa o loʻo faia faʻatasi ma le faʻaopoopoga o gaʻo fualaʻau, proteins ma gaʻo. I le maualuga o le cholesterol, faʻaaoga e faʻaalia. E taua tele le pasene o sukalati malulu e le itiiti ifo i le 48% ma e le o atoa le susu. Nofoaga faʻanatura e le aofia ai gaʻo manu, naʻo fua o fualaʻau. O le faʻaaogaina o le oloa e fesoasoani e faʻamalo puipui o toto toto mai cholesterol, e puipuia ai le tupu o le atherosclerosis, maʻi suka.

E mafai ona masi?

A maualuga maualuga le cholesterol toto, ae e te manaʻo moni lava i sasala, e mafai ona e tuʻuina atu le fiafia i jams, jam poʻo jam, lea e faʻavae i le fructose. O na mea suamalie ua saunia mai fua fou, fualaau faisua ma le suka ma e le o iai le cholesterol. I le pasia o togafitiga vevela, latou te faasaoina meatotino aoga i le atoatoa. Aua nei galo o le jam e maualuga tele i le kalori, o lea e na o le faʻaaogaina lava.

Marmalade i le taumafataga

O se mea suamalie suamalie e le afaina, e le afaina ai le maualuga o le cholesterol, talu ai e leai ni gaʻo manu i le tuufaatasiga. E mafai ona e faia se faʻamaʻi mai fualaʻau, vine ma fualaau faisua. E sili atu le faia o na ituaiga mea lelei i lou lava, e mafai ona aofia ai ni meaʻai ma mea manogi i se faleoloa oloa. Sa saunia le suamalie mai fua o le puree, sugar granulated ma se mafiafia. O le tele lava o taimi, e faʻaaoga ai pectin poʻo agar agar, lea e faʻamamaina ai le tino o le tele o cholesterol ma toxins.

Marshmallows ma Marshmallows

O le 'ai o marshmallows ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona faatagaina. Ae e tatau ona e filifilia fualaau aina. Ina ia mautinoa o le oloa e le oi ai se kulimi manava po o se susu atoa, e lelei tele le kukaina o le sipuni oe lava ia, e faʻaaoga ai na o meaʻai. I totonu o marshmallows, faʻapea foi i le marmalade ma le paluga, o loʻo i ai se mafiafia, ma e iai foi le tele o le maika, iron ma vitamini.

E mafai ona saunia se tofo faapena i luga o le fua o fualaau mamae.

Nai lo le suka, e mafai ona faʻaaogaina le meli vai e fai ma faavae mo pastilles, o le a sili atu ona aoga. E faia mai i fualaau aina, ua faʻasaina oloa faʻavae susu. E ese mai i isi suamalie i mea aoga, e fesoasoani tele e aveesea ai le cholesterol sili atu ona leaga mai le toto. I totonu o le paluga e aofia ai gaʻo fualaʻau, e le o iai le cholesterol.

E mafai ona 'ai halva?

I le maualuga o le cholesterol, e le gata ina faʻasaina e fomaʻi ona 'ai, latou te faʻamalosi pea i le faʻaaogaina tatau. O le mea uma lava e uiga i le vailaʻau oona. Halva e aofia ai le phytosterol, o lona uiga, toto laau cholesterol. E faʻamalosia ai le faʻaumatiaina o mea leaga mai le tino, ae o ia lava e leai ni meatotino o le teuina i luga o pa o toto toto i ni ituaiga.

Faʻamatalaga ma le Lolo

O ia ituaiga o suamalie ua saunia i luga o le fua o fualaau suamalie. Latou te le aofia ai gaʻo manu, ae o loʻo aofia ai le tele o suka. O selu ma ice cream e maualuga i kalori. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o nei oloa e le faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol, ae o le a aafia ai se tupe taua tele. A maua e se tagata ni pauna faaopoopo, o le tino e amata ona maua le cholesterol. O le mea lea, ina ia le tupu fua, o ia oloa e na o le pau lava le mea e taumafaina.

Mea Faasaina Faasaina

Sweets e faʻavae i meaola manu e matua faʻasaina. O nei mea e aofia ai le tunuina ma le faʻaaogaina o le susu atoa, fuamoa poʻo le kulimi kulimi. Afai e te manaʻo moni i ai, o ia oloa e sili ona suia i keke oatema. O keke sukalati, sipuni tile, keke, falala ma masi ma ni kulimi eseese e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. Afai ei ai le tao, e sili atu le kukaina oe lava, na o le pau lea o le auala e mafai ona e iloa mautinoa e leʻo iai mea e afaina ai.

Faʻatagaina Sweets

Ae o loʻo i ai laʻau suamalie e leai ni meaola matautia manu, o lona uiga latou te le afaina ai le cardiovascular system. E le gata i lea, e lelei tele mo le soifua maloloina: faʻapumu le tino ma le kulukose ma faʻaleleia le malosi o le faiʻai.

Se oloa e sili ona taua mo le nifo manogi ma le maualuga o le cholesterol - meli. O le a le naʻo le faʻamalieina o le gastronomic, ae mafai foi ona faʻaleleia le puipuiga. faateleina le leo o le tino. O le tuufaatasiga o le meli e aofia ai vaega aoga:

  • fructose
  • B vitamini, E ma isi,
  • manuia
  • tele minerale.

O lenei oloa e mafai ona faʻamalieina ai soʻo se mea e fiafia i ai, ona o le eseesega i le tuufaatasiga (atonu, lime, fue, keke ma isi), ma o lea - i le tofo, sogisogi ma le lanu. Ae o le mea autu lava o le meli e le maua ai le gaʻo.

E le na o le mafai, ae aoga foi le faʻaaogaina o lapisi ma faʻasao i le maualuga o le cholesterol, ae i le talafeagai (laiti) aofaiga. Aua nei galo o fualaau, vine, ma o nisi fualaau faisua e aofia ai i le fua ua kuka faatasi ma le suka, lea e avea o se tasi o oloa autu o se tele o kalori.

O le lelei o le oloa o le vitamini PP, E ma le kulupu B, faapea foi ma fiber o loʻo i totonu o fualaau aina ma fua, e puipuia i le faʻalauteleina o le faʻaalia i le maualuga o le vevela. Latou te faʻaosofia le manaʻoga ma aveese le cholesterol le maualalo o le molekulini mai le tino. Ma o le mea pito sili ona taua - o jams ma jams e leai ni gaʻo.

Aso Gafua

Breakfast. Millet piliki, friable, i luga o le vai poʻo luga o le vai i le afa ma le susu ma le uka. Ava Apple, falaoa.

Taʻaloga Palu moa ma laau (e aunoa ma le falaiina, aveese le paʻu mai le moa, pasta mai le falaoamata kulimi, aua nei faaopoopo le masima i le sua). Laʻau fagu fagu, falala, koko ma salati sipisi. Fafaga iʻa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau. Paʻu, tomato ma salati sala. Areto ma le faga.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Niu susu, o kuki oatamal fale.

Breakfast. Palu leisi kulimi ma vine. Tea i le susu 1.5%.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Paina o le saito kulimi ma fualaʻau. Lulu moa moa.

Taumafa Brown rice (aua nei faaopoopo i luga). Salamata suamalie. O le fuamoa. Laʻu falaoa.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Nati (oisa, almonds, walnuts). Compote.

Breakfast. Oatmeal porridge with berries. Sanuisi: falaoa o le wholemeal, cheese cheese, tomato, greens. Compote.

Taʻaloga Suauu musu. Fualaʻau suamalie, pulu faʻamala, pulu Beijing ma le salakeke. Areto ma le faga.

Taumafa Buckwheat porridge ma moa. Vinaigrette.

Lua itula ao lei momoe / moe i le aoauli: Yogurt, keke kuki.

Breakfast. Laʻu sisi laʻitiiti gaʻo ma fualaau aina ma yogurt. Compote.

Taʻaloga Vailaau meaʻai. Paʻu falaoa ma moa moa. Toto le salati salati.

Taumafa Laʻau fafusi fuʻa ma pateta ma fualaau faisua.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Kefir, kuki oatama fale.

Breakfast. Omelet ma fualaau faisua. Tea Pelu falaoa.

Taʻaloga Soup ma le gaʻo tui. O le spaghetti kulimi. Haddonck tao.

Taumafa Pilaf ma pulou. Kapisi ma salati salati.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogurt, apu.

Jam ma Jam

I le masani ai, o siamu e faia mai vine (fugalaau, cherries, strawberries, strawberries ma isi) ma fua. O nisi tagata latou te faia siamu mai zucchini, tamato. Muamua fualaau oona mai launiu, pine pine ma pine pine. Na faia Jam mai i aniani.

O le tele o vitamini o loʻo maua i fualaau aina ma vine o loʻo puipuia i le taimi o kuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vitamini o vaega B, E, PP e vevela ma puipuia o latou uiga i le umi o le kuka. Faʻalagolago i luga o le kalorie le tele o le suka ua faaopoopoina.

O fua ma vine lava latou o se oloa maualalo-kalori. O le itiiti ifo o le suka o loʻo i totonu o le siama, o le a itiiti lava kalori o le ai ai. Ae o tagata e maua i le maʻisuka, o le mamafa, e le fautuaina e faʻaleagaina se togafiti suamalie.

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, e mafai ai ona faaaoga le jam, talu ai e leai se gaʻo i totonu. O laau totō uma o loʻo tuʻuina mai i totonu o loʻo iai le fipa. E masani lava e le paʻu i taimi o kuka. I le taimi lava e tasi i totonu o le inumaga, o le fiber e faʻaleleia ai lana galuega ma faʻagesegese ai le faʻafefe o le cholesterol.

Faasaina

O le vaega autū o laʻau suamalie o le suka. O lenei mea e le afaina ai le maualuga o le lipoproteins i totonu o le toto.

Faʻalogo! O nisi laʻau suamalie e faasaina, aua e faʻavae i luga o gaʻo o meaola manu, o mafuaʻaga ia o soliga mamafa.

E taua le manatuaina mo le sauniuniga o paluga paluga, meringues, ituaiga uma o kulimi, kulimi susu ma fuamoa o loʻo faʻaaogaina, ia o punaʻoa autu o le cholesterol leaga. O nei oloa gaosi meaʻai e faʻaleagaina i le hypercholesterolemia.

E le tatau ona le fiafia tagata o lauti suamalie, e tele mea aoga, lelei ma leai ni mea suamalie e mafai ona manuia ai le tino.

O a '' suamalie 'ole cholesterol?

O fualaau suamalie e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol e fiafia tele e le gata i tagata gasegase oe na feagai ma lenei faafitauli, ae faʻapea foi i tagata o loʻo popole e uiga io latou lava olaga. E mafua mai i le mea moni e faapea, o meaʻai maloloina e maua ai le lauiloa i vaega eseese o le faitau aofaʻi ma o se mea lelei lea. Na o ni nai tausaga talu ai, o "meaʻai vave" na populari, aemaise lava i megacities, o lona faitau aofaʻi e masani ona faanatinati. O nei soliga o le masani masani e leai se mea e le mafai ona suia i luga o le cardiovascular system, ma i le tuufaatasiga ma le "ofisa" ina ia le atoatoa le tino, na latou fausia ai ni tulaga mautinoa mo le atinaeina o le oona.

Mo se faʻamatalaga! O tagata e televave i soʻo se itu, e feagai ma le fatu ma le toto toto faʻamaʻi 3-4 taimi e tele taimi.

Ole masani ole taumafa o le auala autu lea e foia ai le faafitauli. E manino lava e tatau ona e faʻamalieina le taumafataga i mea maloloina, faʻateʻaina le faʻaaogaina o mea leaga, ae le faigofie. O se tagata ua faatulagaina i se auala e manao ai e le aunoa e taumafa i le taumafaina o meaai lelei, ae pe faapefea ona faaaoga lauti ma e le afaina ai le tino? E faigofie le tali - i le taumafa e te manaʻomia e faʻasalalau lau 'aloʻese e mafai ona e' ai ma le maualuga o le cholesterol. O le tali sili lea ona lelei e mafai ai ona e mulimuli i se taumafataga e aunoa ma ni faʻapitoa faapitoa.

Faatasi ai ma le lisi o sene masani e faatagaina ma fautuaina mo le faʻaaogaina, e iai:

  • meli
  • halva
  • kozinaki
  • Sherbet
  • nougat
  • siamu, jeri, siamu,
  • marmalade
  • marshmallows
  • paluga
  • sosolo
  • maʻakala masani.

O oloa mai lenei lisi e mafai ona faʻaumatia, ae e le tatau ona galo e uiga i tulaga masani. Leai se mea e tatau ona avea ma faavae o le meaai a le maʻi. O le suamalie e tatau mo le tino o le tagata, ae i le faʻalelei. Mea taumafa e maualuga le malosi o le malosi, ma o latou meaʻai e mafai ona mafua ai le gaʻo. O loʻo i ai se isi mea faʻamapulaʻa - o oloa o loʻo i luga o le lisi o le a le fesoasoani e toe faʻatumu le tuʻuina atu o vitamini tatau ma minerale i le tino.

Faʻalogo! O le faʻavaeina o masaniga lelei i tamaiti e taʻoto atoa lava i tauau o matua. E le tatau ona e 'aveʻesea uma le sipuni mai le pepe, popole i le atinaʻe o caries ma le manua. O loʻo i ai se isi mea - o oloa mai le lisi o le a fesoasoani i le saturate o le tino i le kulukose, faʻaleleia le gaioiga o le gaioio ma i le taimi lava e tasi e maua ai faʻamanuiaga tulaga ese i le cardiovascular system.

E tele mea e mafai ona fai e uiga i aoga o le meli masani. O sea ituaiga mea suamalie e faia e pi mai le nectar o laau. E tele ituaiga eseese e eseese tele:

  • ese lanu
  • ei ai lona tofo
  • o le tofo o ituaiga taitasi e le mafai ona toe faʻaaogaina.

Na o le pau lava le mea e iloagofie ai o le leai atoatoa o le gaʻo o soʻo se tupuaga o le oloa.

Mea moni! O le sili aoga e mafai ona maua i le faaopoopoina o le meli i le lauti nai lo le suka masani. O sea gaioiga e fautuaina e tagata fai meaʻai.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai:

  • fructose
  • manuia
  • B vitamini,
  • minerale gaosi.

O lenei oloa ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e tusa lava pe i ai se eseesega tele o faailoilo taliaina mai masani.

Fualaau kulimi

O le kulimi kulimi ma le cholesterol e mafai ona nonofo faʻatasi i ni tapulaa faʻatapulaʻa, ae na o le pau lava pe afai e leai se gaʻo manu e faʻaaogaina e faia ai. Ma o le faʻaaogaina o fualaau aina atoa o le a faateleina ai le aoga o le tino i le tino o vitamini, minerale ma fiber.

E le gata e afaina ai, ae aʻafia ai foi le aafia ai o metabolic processes i le tino, o le a avea ma suamalie:

  • kozinaki
  • Sherbet
  • nougat
  • Turki fiafia.

Ae o le saogalemu o aiga uma o loʻo i luga mo le cholesterol i le toto e le faatagaina ai le taumafa tele. E taua le manatuaina o nei mea suamalie e maualuga-kalori, ma o lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o le oona ma mafuaʻaga o faʻamaʻi, e aofia ai le cardiovascular.

Aso Toonaʻi (+ afiafi o gala)

Breakfast. Barley porridge. Tea Sanuisi ma pasi moa.

Taʻaloga Faʻaaliga i iʻa papaʻe. Buckwheat porridge ma le pipi. Beetroot ma le salati salad.

Taumafa Risi ma fualaau faisua. Faʻatoʻa iʻa. Saladi Eleni. Areto ma le faga. Lisi fualaau faisua. Slicing pasta pasta. O se meaʻai o tamato faapelepele e tumu i cheese ma le kalaka. Lisi kalu kulimi i le laumei ma blueberries. Paʻu mūmū (150-200 ml)

Aso Sa.

Breakfast. Pancakes e maualalo le kulimi kulimi / meli / fagu fale. Teu ti.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Fualaau faisua ma moa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau, tolotolo. Kapisi ma kapoti salati i le kukama.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogot, ipu keke.

I le gasologa o le aso, e le faatapulaaina: teuteuga o fualaau mamago, meainu suamalie, compotes. Fugalaau fou - apu, pears, peaches, oranges, tangerines. Green tea.

O salata uma lava e faʻaaogaina i le: suauʻu sulu mata, olive olive, lemoni poʻo le sua suamalie.

O meaʻai uma e le faʻamalie - o lona uiga, matou te faʻaopopo le afa o le masima nai lo le mea e te manaʻo ai. I nai aso muamua, o le a foliga mai o le a foliga mai e fou, ae o le tofo o le laulaufaiva o le a vave ona faʻaaogaina. E saunia ni soupala e aunoa ma le faaopoopoina o le faga. O fuga fou e faaopoopo i salati ma soups - pasili, dill, cilantro.

Fafaga iʻa

Fuga iʻa 600 g (Lelei - fuga, pollock, hake, cod, pike perch, pike. Talia - lanu piniki, o le salmon salmon, trout, carp, carp crucp, tuna).

Lua aniani alalaʻau.

Faʻamasala mea uma e ala i se masini masiʻi lelei. E mafai ona fufuluina lelei mea aoga. Faʻasusu le tele o le vai, faʻapipiʻi siaki. Kuki i totonu o se pani meaʻai mo le 3-5 minute i itu taʻitasi.

Faʻatoʻa iʻa

Steak, e oo i le 2 cm le mafiafia (sili atu: cod. Talia: lanu piniki, popo, lemoni)

Aveese le sipuni mai le pusaaisa ma aumai i le vevela, aua le masima aʻo leʻi kuka. E mafai ona e faʻaaogā uma patipisi ma le sua o le tipolo. Sulu le apa meaʻai, tuʻu faʻasolosolo faʻasalaga i fasi pepa. Cook mo 3-4 minute i itu taʻitasi. Afai e sili atu le mamafa o le steak i le 1.5 cm - a uma le kuka, tape le vevela, ufiufi, tuu mo le 10 minute.

Pastoral Chicky Chicken

Tui moa - lua fasi (pe tusa ma le 700-800 g).

1 sipunamu o le meli

1 sipunipuni o le sua o le tipolo

2 sipuni tele o le soya soya

3 cloves o le kālele, moa

Paprika manaia suamalie, pepa lanu uliuli.

Faʻafefiloi mea uma, suauu le fusi moa mai itu uma, tuʻu i totonu o le vai faʻavave mo le itiiti ifo ma le afa itula, sili ile po. Nonoa le fusi i se filo, fai ni "siusa", tuʻu i luga o le pepa. Luga ma le vai o loʻo totoe. Ufiufi le pepa alumini. Pipi i le 200 tikeri mo le 20 minute. Ona tatala lea o le pepa ma tuu e faamafanafana i totonu o le ogaumu.A uma le mafanafana, aveese le filo, tipi i fasi pepa.

Puki kuki o le fale

Oatmeal - 2 ipu

Palu falaoamata - afa ipu

Meli - 1 sipuni

Suga - lua punetini

Laʻau lelei lelei - 50 kalama

I totonu o se pesini, faʻafefiloi le fuamoa ma le suka seia oʻo ina faʻamavae le mea mulimuli. Faaopoopo le pata, le meli, falaoamata ma taofi paʻu. E te maua se paluga laʻau pisi. Matou te faia ni kuki mai ia mea, tuʻu i luga o se pepa tao. Pipi i le 180 tikeri mo le 20-25 minute. Faataga le ate ia faʻamafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina.

Fale o le yogurt

1 lita o le susu pasteurized 1.5% gaʻo

Matou te vevela le suasusu i le 40 tikeri - o se mea manaia tele, ae e le mu. Matou te faʻasese le mea faafefete, tuʻu le susu i le multicolo i luga o le "Yogurt" faʻasolosolo pe afifiina se ipu i le susu ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le taimi e kuka ai le yogurt e 4-8 itula. I le oloa maeʻa, faaopoopo le suka, vine, fua e tofo ai.

Cholesterol o se mea lea e faʻapotopotoina ai e le tino ia hormones ma vailaʻau D, o lea e le mafai ona manino manino ai e le afaina. Ae i tagata matutua, e le toe faʻaumatia le cholesterol pei o muamua, ae tumau i totonu o le toto. O ia ituaiga cholesterol e mafua ai le le lelei o faailoga i totonu o se tagata. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i se taumafataga i lalo ifo o le cholesterol, o faʻamaumauga autu, e aofia ai se auiliiliga auiliili ma fua o fua, o loʻo faʻamatalaina i luga.

Tuua Lau Faamatalaga