Faʻasologa faʻamaʻi

O le gasegase oona e sili ona ogaoga ma lamatia ai le maʻisuka. E atiina ae o se taunuuga o le faateleina o le le lava o le inisalini ma le taua tele o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le toto.

I totonu o le tino o se tagata maʻi o loʻo i ai se maʻi gasegase loloto i le fausiaina o se fuainumera tele o tino o le ketone, ma le atinaʻe o le acidosis (faʻaleagaina o le acid-base balance), faʻatasi ai ma le inisua o le tino o le tino.

Faailoga o le gasegase hyperglycemic

O le gasegase oona o loʻo faʻaalia e ala i le atinaʻeina malie o le tele o itula poʻo aso. O le faʻamalosia o ona tulaga, o le taimi faʻapitoa, o le tiga o le ulu, vaivaiga, le fiafia, moe, fia inu malosi.

E tele taimi e popole ai le tagata maʻi e uiga i le taʻavale, faʻatasi ai ma le vomiting. A maeʻa ni nai itula po o aso, o le manogi o le acetone e sau mai le gutu, le manava o le manava, eo mai faatasi ma le loloto, faʻaauau ma le manava manava. A maeʻa ona oʻo mai lea o se soliga o le malamalama e oʻo i le atoa o lona toesea ma le atinaʻeina o le faʻamaoni moni.

Mafuaʻaga o le hyperglycemic coma

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hyperglycemic coma e aofia ai le maʻisuka o le maʻisuka, togafitiga le talafeagai, le lava le puleaina o le insulin, maualalo ifo nai lo le togafitiga a le fomaʻi, le solia o le taumafataga mo le maʻisuka, maʻi eseese, manua faalemafaufau, taotoga, popole. O lenei faʻalavelave e le tupu i le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le atiaʻe o le hyperglycemic coma

O le atinaʻeina o le hyperglycemic coma e faʻatasi ma le mafaufau atoa poʻo se vaega o le mafaufau, o le hyperemia ogaoga (vevela) o foliga, paʻu vevela ma membranes mucous, o le manogi manogi o le acetone mai le gutu, o le faʻaitiitia o le tauvaga (vevela o le paʻu paʻu) o le paʻu ma le muso leo.

O le laulaufaiva o le tagata maʻi e mamago ma ufiufi i se paʻu lanu uliuli. O mafaufauga e telegese lemu, matala mata, vaivai. O le manava a Kussmaul e loloto, manaia, e le o le vave. E i ai le faaletonu o le cardiovascular system, o le tino le toe aoga - muamua polyuria (o le faateleina o le tele o le urine e alu i aso taitasi), ona o le oliguria (o le faaitiitia o le numera o le urine excreted) ma le malosi po o le leai atoa o le sola ese.

O le toto toto e faʻaitiitia, o le pulusal e masani ona fai, filosolo, o le vevela o le tino e le masani ai. O tino pepe Ketone e iloa i le urine, ma hyperglycemia i le toto. Afai o le taimi lea e le maua ai e le tagata maʻi se fesoasoani faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, e ono maliu o ia.

O taunuʻuga o le atinaʻega o le hyperglycemic coma

Mai uluai minute o le atinaʻeina o se maʻi suka, ei ai se tulaga lamatia e mafai ai ona faʻasolosoloina le tagata maʻi i lona lava vili pe faʻamalo ona o le faʻasalaga o le laulaufaiva.

I le taimi mulimuli, o le soliina o galuega uma o tino taua ma faiga o le tino ua faʻailoaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi. E i ai le toilalo o ituaiga uma o fesuiaiga. I le vaega o le fatugalemu o le tino, o le faiai o le faiʻai e le afaina, faʻaalia i le le lava o le malamalama i lona maeʻa atoatoa, e masani lava ona maua i tagata matutua ma faʻamataʻu i le mafai ona maua i le paʻu, paresis, ma le faʻaitiitia o tomai faʻapitoa. Reflexes e faʻaitiitia pe mou ese atoa. Ua paʻu le tino o le urinary, o le tele o le urine ua faʻaitiitia e faʻaitiitia seia maeʻa atoa. Faʻatasi ai ma le tele o leona o le cardiovascular system, ua faʻaitiitia ai le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le myocardial, o le atinaʻe o le thrombosis vascular ma sosoo ai ma maʻi o le gaʻo ma le gangrene.

Fesoasoani muamua faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi

O le mea e masani ai, o tagata e maua i le maʻisuka ua logoina e uiga i le avanoa e atiaʻe ai le maualuga o le maʻisuka poo le maʻisuka. O le mea lea, afai e mafai e le maʻi, e fautuaina e saili mai ia te ia ma avatu ia te ia fesoasoani uma: afai o iai le inisalini, fesoasoani i le tagata maʻi e faʻatonuina.

Afai e le iloa e le tagata maʻi, a o leʻi oʻo mai le brigade o le falemaʻi, e fautuaina e faʻamautinoa le vaalele e leai se totogi, e mataʻitū ai le pulupulu. E talafeagai le faasaoloto o le vevela o le vavalalata mai le faʻaaogaina o taligala, pe afai ei ai, ia liliu le tagata maʻi i lona itu e taofia ai o ia mai le sosolo i le vulu i le tulaga o le vomia ma aloese mai le tuiina o le laulaufaiva.

I uluai faailoga o le atinaʻe o le coma, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi e taofi le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma isi togafitiga, o lenei tulaga e manaʻomia ai fesoasoani faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi. Ae i tulaga uma lava, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomai.

Faʻatonu Faʻatonu: Pavel A. Mochalov | D.M.N. fomaʻi

Aoga: Moscow Institute Institute I. Sechenov, faapitoa - "Inisiua Fomai" i le 1991, i le 1993 "Maʻi o galuega," i le 1996 "togafitiga".

14 mafuaaga faʻasaienisi e faʻamaonia ai mafuaaga e 'ai ai le paʻu i aso uma!

Tuua Lau Faamatalaga