E faʻapefea ona leiloa le mamafa i le inisalini?

O le gau o le mamafa (emaciation) o se faailoga taatele o faʻamaʻi. O le gau o le mamafa e taʻua o le vaivai poʻo le cachexia (o le faaupuga mulimuli e masani ona faʻaaoga e faʻaalia ai le vaivai tele). O le mamafa o le mamafa o le mamafa e mafai ona le gata o se faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, ae o se fesuiaiga o le masani, ona o le tulaga faʻavae o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata taʻitoʻatasi o loʻo iai se ituaiga o le tino.

O le pa'ū o le mamafa e mafai ona faʻavae i luga o le le lava po o le le lava o mea taumafa, faʻaleagaina o le gaʻoina, faʻalauteleina o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino ma faʻalauteleina tupe faʻaalu (i luga o le vaʻaia ma le faʻamoemoe). E masani ona tuufaatasia nei faiga. I le tele o faʻamaʻi, o le taimi o foliga mai, faigata ma faʻapitoa o le paʻu o le mamafa o loʻo matua ese lava.

Mafuaʻaga mo le gau o le mamafa

O aʻafiaga i fafo atu (faʻatapulaʻaina o meaʻai, manuʻa, faʻamaʻi) ma aʻafiaga i totonu (faʻalavelave faʻasoesa, masini ma le faʻamaina o meaʻai i le tino) e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa.

MafuaagaO faigaMalo
Faʻailoga mea taumafaLe iloa leleiFaʻasalaga o le faiʻai o le faiʻai, tafe.
Faʻasalaga maʻiTumama, vavalalata o le esophagus, larynx.
Faʻaitiitia le manaʻoO le gasegase, le inu.
ManuaFaʻasalaga o le faʻapalapalaina o aʻafia, gaʻoOfo gastritis, maʻi o le peptic, pancreatitis, hepatitis, cirrhosis
Natura malabsorptionCeliac faʻamaʻi, enteritis, colitis.
Metabolic (metabolic) maʻiO le autu o le faagasologa o le faʻafanoga (catabolism) i luga o faiga o le faʻasologaManua ogaoga, mumu, maʻi mama, siama o le endocrine, faʻamaʻi pipisi.

O a faʻamaʻi e mafua ai le leiloa mamafa:

- Faʻasagaga o mafaufauga-faʻavaivai umi (leai se manaʻo)
- Iniseti gasegase ma faʻasolosolo ma faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi o le tui, tuberculosis, syphilis, malaria, faʻafeiloaʻi, maʻi pipisi, HIV)
- O faʻamaʻi gasegase (faʻasalaga o le esophage, faʻamaʻi o le cicatricia o le pylorus, malabsorption syndrome, chronic enterocolitis, cirrhosis o le ate, pancreatitis)
- Faʻafitauli o mea taumafa (mimita nervosa, anorexia)
- Faʻasoloina o le oncological

Mo soʻo se mea malulu lamatia I le tino o le tagata maʻi, o le tumo e maua ai metabolites cellular (glucose, lipids, vitamins), lea e mafua ai le faʻavevesiina o gaioiomi, faagasologa o punaoa i totonu, ma le cachexia (depletion) e atiina ae. O ia e mafua ona o le vaivai malosi, faʻaitiitia le tomai e galue ai ma le mafai ona tautua ia te ia lava, faʻaitiitia pe leai foi se manaʻo. I le tele o tagata gasegase, o le kanesa cancer o le mafuaʻaga vave lea o le maliu.

O le leiloa o le mamafa - o se faʻataʻitaʻiga autu, o se uiga o se togafiti o endocrin (thyrotoxicosis, hypopituitarism, ituaiga 1 o le maʻisuka). I lalo o nei aiaiga, o loʻo i ai le solia o le gaosia o hormones eseese, lea e oʻo atu ai i le matuia o le faʻaaogaina o metabolic process in the body.

Thyrotoxicosis - O se maʻi lea e aofia ai tulaga e mafua mai i le faateleina o hormones oona i totonu o le toto. I totonu o le tino, faʻalauteleina le faagasologa o le malepelepe o polotini ma le glycogen, o latou mea i totonu o le loto, ate, ma maso ua faʻaitiitia. E faʻaalia i vaivaiga lautele, loimata, lagona le mautonu. Faʻasalaga faʻavauvau o faʻamaʻaloga, faʻailoga, vevela, lima faʻatau. O se mea taua o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino ao faatumauina se manaʻoga. E tupu i le faʻasalalauina o le toso oona, toso adenoma, le uluaʻi laasaga o le autoimmune thyroiditis.

Aʻoaʻoga Faʻapitoa - o se maʻi e tupu ona o le le lava o le puleaina o hormones o le pituitary gland tua. E tupu i le tino o le pituitary, faʻamaʻi pipisi (meningoencephalitis). E faʻaalia o ia o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino (e oʻo atu i le 8 kilokalama i le masina) faʻatasi ai ma le atinaʻe o le vaivai (cachexia), faʻaalia i vaivaiga lautele, paʻu vevela, le mautonu, faʻaitiitia le muscle tone, faʻanoanoa.

Ituaiga 1 maʻisuka - O se faʻamaʻi lea e mafua mai i le le atoatoa o le inisalini ona o le faʻaleagaina o le peta o le peta pancreatic, lea e mafua ai le faʻaleagaina o ituaiga uma o metabolism ma sili atu o le gaosiga o le carbohydrate (o le maualuga o le kulukose i le toto ma lona excretion i le urine). O le amataga o le maʻi e tupu i le laʻitiiti ma le talavou, ma faʻavavevave ona alualu i luma. O faʻamaoniga sili ona taatele o le maʻi o le galala, o le faʻateleina pea, o le mago ma le suamalie o le paʻu, le mamafa o le mamafa o le paʻu e ui lava i le tele o le manaʻo ma le tiga o le tino.

Inisication syndrome o se uiga o faʻamaʻi pipisi, tuberculosis, helminthiases. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, faʻapipiʻi i le tino o le tagata, faʻasaʻo ai toxins o loʻo i ai le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o mea tau cellular, faʻalavelaveina ai tulafono faatonutonu puipuia ma o loʻo i ai le faʻaleagaina o totoga eseese ma tino. E faʻaalia mai i le febrile poʻo le vevela o le meaʻai, leai se manaʻoga, pa'ū o le mamafa, soona inu, vaivaiga. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le uiga lea o faʻamaʻi pipisi tumau.

Toto - O lenei faʻamaʻi pipisi, o le mafuaʻaga e mafua ai le mycobacterium tuberculosis ma o loʻo faʻaalia e ala i le fausia o granulomas faapitoa i totoga eseese ma fusi. O le masani masani o le gasegase o le pulusal tuberculosis, lea, e faaopoopo atu ile maʻi oona, e faʻaalia i le vevela poo le pala, o le manava o le manava, o le tiga o le pusa e fesoʻotaʻi ma le manava, o le hemoptysis, o le toto o le pulmonary.

Helminthiasis - O faʻamaʻi pipisi tagata e mafua mai i sui eseese o anufe pito maualalo - helminths. Latou te faasaʻoina mea oona e mafua ai le inupia o le tino ma faʻalavelave ai le gaogao.

Ole fesoasoani ile fesoasoani ile faʻalauteleina o le faʻamaʻiina o le faamai, vaivaiga, tiga o le manava e aʻafia ai le 'ai, mea mamafa o le paʻu, ma le faʻasaʻoina o le manaʻo, paʻu o le paʻu, faʻafefe o le tino, e pei o sulu.

O le taua tele o le mamafa o le tino, e oʻo atu i le cachexia, e le fesoʻotaʻi ma mea taumafa e mafua mai i faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le uiga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi - faʻaogaina o le scleroderma ma le polyarteritis nodosa.

Faʻaleleia o le scleroderma faʻaalia i le faaleagaina o le paʻu o foliga ma lima i foliga o le "palasi" edema, faapuupuuina ma le faaletonu o tamatamailima, tiga ma le lagona o le malosi i totonu o maso, faaleagaina o totoga i totonu.

Aua polyarteritis nodosa suiga o le paʻu o uiga lelei ia - o le faʻavaveina o vae ma le ogalaau, ogaoga tiga i maso o le tamai povi, faʻateleina le toto toto.

O le paʻu o le paʻu o le uiga o le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le mumū poʻo le faʻalaumalie o le mumū e taʻitaʻi atu ai i se suiga i le metabolism, i le itu o le catabolism (faʻaumatia), o le manaoga o le tino mo le faʻaleleia o le malosi, o le faʻaaogaina o le absorption ma le nutimomoia o meaʻai ua faʻalavelaveina. Ina ia faʻaitiitia le tiga o le manava o le tino, e masani lava ona faʻatapulaaina e tagata maʻi lo latou taumafa. Ma o faʻamaʻi vailaʻau (faʻaleagaina, viliina, ogaoga vavalalata) e mafua ai le leiloa o aʻafiaga, elemene elemene, eletise, lea e mafua ai le faʻavevesi o le tuʻuina atu o meaʻai i totonu o le masini.

O le vailaʻau oona o se faʻamaʻi lea e tupu ona o le umi o le taumafa ma le matelaina, i le leai o se faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai le paʻu o le mamafa. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. E 2 ituaiga: cachetos (marogo) ma le tusitusi. I le amataga, e faʻaalia i le tele o le manaʻo, galala, vaivai tele. Faʻafitauli o le vai-electrolyte metabolism, amenorrhea (leai se manuseta) e tupu. Ona vaivai ai lea o vaivaiga, ua le toe mafai e tagata ona gafatia lo latou gafatia ona auauna atu ia i latou lava, ma o se tagata fiaai (nutritional-dystrophic) coma e atiina ae. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi: faʻalavelave faʻaagafesootai (fiaai), maʻi o le mafaufau, anorexia nervosa (mumusu e ai ona o le manao e leiloa le mamafa).

Na tusia e Natalija Petrova le 24 Setema, 2011: 28

I le 43 tausaga le matutua, na amataina ai le ituaiga o maʻisuka - ua maeʻa nei le masina ile inisalini (Actropid ma Protafan) mo le masina lenei, na toe malosi mai i le 4 kilokalama. E le gata i lea, e ese lava lona uiga - e lagona e peiseai ua ou afaina (e le o le afaina, e leai lava) E le o se mea e sili ona lelei, ae o le mea lea, o le a le mafai ona toe faʻafoʻi mai se tasi. I le taimi nei ua faʻaitiitia le XE, ou te 'ai na o mea maualalo-gaʻo mea uma, amata ona pauu i hypo 2-3 taimi i le aso (ona o le le lava o meaai), inisalini doses, faʻaitiitia le faʻavavevave (atonu ua uma mai le mativa) - ma e le mafai ona leiloa se gram E le toe i ai ni malosiaga. Atonu o se tasi na feagai ma se faafitauli - e matua talafeagai lava le aveesea o le lua pe tolu kilokalo. E faʻapefea ona fai lenei mea? Ou te fesili i le endocrinologist - e ataata o ia, e ui o ia lava e fai mai e tatau lava ona e le maua le mamafa.

Na tusia e Natalija Petrova le 26 Sep, 2011: 111

Faafetai mo finagalo faaalia!
O le maualuga 167, mamafa 63 kilokalama (ao lei amataina le inisalini ina ua uma ona maua ai le suka, o le mamafa e 57 - 58). O le mea sili, mo aʻu - 58 kilokalama, e leai (e tusa ai ma lagona, o loʻo i ai loʻu laei puipui mo sea mamafa.) Galuega Sedentary (teacher). Inisalini - Actropid faalua i le aso (lea e itiiti ifo nai lo le amataga) i le taeao ma le afiafi 2 iunite, protafan - taeao 4 iunite, po 8 iunite XE mo mea uma - 3 mo le taumafataga autu, tasi mo se meaʻai. Ona o le leai o ni mamafa - o mea uma lava e tusa. nai lo le 'ai i le falemai, na amata ona ou faʻaaogaina le polokalame o le fetuunaiga o fualaau (Na ou galue muamua) - i le tolu aso ou te leiloa le mamafa, ae o le suka na maualalo (4-5 i le aso ia tuʻuina le aso) faʻatasi ai ma se faʻaogaina o hypo, ia e 'ai se mea i le po (i le 1-2 XE - faʻalelei ma mea uma tatou te le' aina seia oʻo i le taimi mulimuli)
Ou te aau i taimi uma i le galuega, o lea ou te liliu ai se mea i le fructose (tasi kuki po o sina fugalaau fugalaau i le taeao ma le kusi falaoamata ma le fala falala - 5 kalama).
E le o se mea e sili ona taua, ae o le mea e sili ona taua, o le mea e sili ona taua - lagona, e peiseai ua fulafula uma. Na tupu ia te au i se taimi umi talu ai ou te ave le prednisone. Ma e le mafai ona ou aveesea le mamafa.

Olga Klyagina tusia le 27 Oketopa, 2011: 18

Talofa. E tutusa loʻu tulaga. Mo le lata i le 2 masina, na maua ai le maʻisuka, o le inisalini Levemir ma Novorapid e puupuu. mo sina taimi puupuu na maua ai le 4.5kg. E tatau ona ou tipiina le meaai, o le mea lea o le amataga o le faasao i le 1.8m / mmol. Na tatau ona ou lafoai le pupuu. O le taimi nei, ou te faalua taimi (6. eod-taeao ma le 4. i le po) ma fautuaina e le fomai. Galvus, o loo mamafa pea le mamafa (na o le 3 aso), ae ua muta le suka i le 6.6m / mmol.

Na tusia e Natalija Petrova le 27 Oketopa, 2011: 314

Ou te le iloa le mea e fai atu ai. Sa ou faatauina mai le fua - Ou te manatu o mea uma lava e oʻo i le gram (XE): e foliga mai e tatau ona ou 'ai atili (3-4 XE) i le taeao, a leai o le a ou hypuyu i le 10.30. O le tele o meaai e tele mo aʻu, o le a ou taumafai e faaitiitia i le po. O le taumafataga i le 2-3 XE (i le 18.30) e le lava foi - hypo i le 20.00-20.15 O nisi ituaiga o gaʻo O le mamafa e taʻi 62-63 kilokalama Faʻailoa, pe afai ou te 'aina fatu (almonds, fatu) i ni mea laiti, tipi (50 gr) moa - ia sili atu le lelei i le aso e sosoo ai. E manino lava o le suka mama (12 gr - 5-6 pieces) e maua ai le ala. ma e

Oksana Bolshakova na tusia le 08 Nov, 2012: 117

Natalya, aiseā e te 'aina ai mea mama? e matua malosi ai le maualuga o le suka toto, ona faʻateleina ai lea, o le hypo. I le po, ou te 'ai naʻo gaʻo gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, se sipuni o falala, poʻo se fasi falaoa o le falaoa) ma se kukama. Ma e leai se hypo.
Ae o le fiaai: inisalini e mafua ai le fiaai, mafaufau i lau meaʻai, ma o le a e fiafia :) Ou te aumaia le lisi (faigofie) o le tasi aso o meaʻai:
1 taeao: mo le 3 XE cereals (mo le taeao o le a mafai ai ona e maua pasta poʻo pateta) + 100 kalama o moa (protein) + 1-2 fualaau faisua. Na faatagaina aʻu e le fomai i le taeao mo le suamalie 1 XE (mo se faataitaiga, sukalati malulu).
2 Breakfast: fualaau aina (apu po o pi) mo le 1-1.5 XE
3 Aʻai: 2 XE cereals + 50 kalama o polotini (fuamoa, aano o manu - ae le o sausagi) + fualaau faisua
Taumafa: 2 sandwiches mo le 2 xE - ia sanuisi uma e aofia ai le 2 fasi falaoa o le falaoa atoa (2 fasi - 1 XE) + se fasi sisi poo le meatball + kukumba (tuu i fasi pepa) poo le letusi (e faigofie ona ave fagu pe a ou tuua le fale, ia mautinoa Ou te ave fagu, aua ua uma ona fuafuaina ma e mafai ona e 'aina i latou i soo se mea)
5 taumafataga: cereal mo le 2 XE (sei vagana ai palasia paepae, millet, pasta ma pateta) + fualaau faisua (palu, kuka, pusa mafiafia), ou te fiafia i le sauerkraut ma buckwheat i le afiafi :) ae o le taumafataga e aunoa ma se polotini!
afaina o le afiafi: se ipu malamalama o le terfir (susu) 1XE + gake bread mo le 1 XE, (o se meaʻai pe a ma le itula pe lua ao lei moe).

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Tuua Lau Faamatalaga