Tulaga masani o mea taumafa mo le mumū o le pancreas

Talu ai nei, o faitioga a tagata gasegase o le mumu o le pancreas, o faailoga ma togafitiga e mafua mai i le pancreatitis ma isi ituaiga faʻalavelave o faʻafitauli o le tino sili ona taua o le digestive system, o loʻo ola faʻateleina. E ui i le faʻaaogaina o auala faʻaonapo nei o le togafitiga malosi, o le tino i le pancreatitis aano matautia e tumau pea maualuga - i le maualuga o le 15-40%, ma i maʻi ogaoga o le pancreas faatasi ai ma le iloa o le enzymatic peritonitis, o le fuainumera o tagata maʻi e oo atu i le 75-95%.

O a faailoga ma faailo o le mumusu o le tino i alii ma tamaitai e tatau ona mafua ai popolega, pe faʻafefea ona togafitia lelei le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino?

Le faʻavae o le pancreas ma le pancreatitis symptoms

O le toʻatele o tagata latou te manatu sese o enzymes e manaʻomia e teu ai meaai e maua i le manava. O le mea moni, o le pancreas e matua aʻafia lava i le faiga o le faʻapalapala. Faʻafetai i lana galuega, le atinaʻe o:

Afai o se tasi ole lisi o enzymes e le o faia, o le a taʻitaʻia ai le tino i le tino, talu ai o le faʻaaogaina o vitamini, carbohydrates, gaʻo, proteins ma elemene elemene ua faʻavaivaia.

O le ogatotonu o le manava o le tino e nafa ma le gaioiga o totoga uma, e aofia ai le paʻu. E faʻamalosia ai le gaosia o suamalie ma fualaʻau. Pe a aliali mai le manogi o meaai, o le mea o loʻo i totonu o le sua oona i le manava e faʻalauteleina, lea e avea o se faailo e amata ai le pancreas.

O le gland ei ai le gafatia e faʻafetaui ma maua ni ituaiga o enzymes mo le vaeluaina o taumafa ulufale mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualuga o meaʻai o le gaʻo, ua gaosia ai amylase, e nafa ma le gaosiga o lenei vaega. A 'ai e se tagata meaʻai gaʻo, e amataina le lipase production. Trypsin e nafa ma le vaeluaina o puipuiga.

I le faaopoopo atu i le gaosia o enzymes, o le pancreas e nafa ma le gaosia o hormones, o lona uiga, o loʻo i ai se galuega endocrine. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto, e tulai mai le gaosiga o le inisalini, ma le faaititia o le maualuga o le suka, o le galuega o le gland e faasino i le gaosiga o le glucagon.

O le mea sili ona taatele i le pancreatitis o le tiga matuia i le itu tauagavale o le manava, i le hypochondrium. O isi faʻamaoniga e mafai foi ona aofia ai:

  • Le salalau o le tiga i le pito i lalo ma luga.
  • Talosaga mo le vomiting, taʻavale. O lo latou malosi e faʻatatau tonu i le malosi o le tiga. Vomit - faʻatasi ai ma se tofo maona tele.
  • Faʻasalaga o le paʻu. O foliga e vave ona liuli, ona maua lea o se lanu moana.
  • Pe a paʻu, faʻaititia le tiga.
  • E leai se aʻafiaga o paʻulaʻau.
  • Rasū i luga o le paʻu.
  • Faʻasalaga feʻaveaʻi, afaina.
  • Dyspnea poʻo le faʻavaivaia.
  • Fluctuations i le toto maualuga.
  • Le vevela vevela.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi le lisi o faʻamaoniga e aliali mai, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻatino

Afai e maua le mumu o le pancreatic, o le tulaga autu mo togafitiga o le atiina ae ma le tausiga o se taumafa. A maeʻa osofaʻiga faʻafuaseʻi o togafitiga (2-3 aso muamua), e fautuaina e faʻagata pe faʻamalo atoa le meaʻai. O le anapogi e maua ai le filemu i le totoga mumū ina ia le tupu ai le gaosiga o enzymes, lea o le a oʻo atu ai i le faateleina o le afaina ma le tiga. E mafai ona e inuina vai inu mama e aunoa ma le kesi.

Maea le malologa mo le pancreas i le tino pancreatitis ma le toe foʻi mai o saofaga masani i le faamagaloga. O le mafuaʻaga lea e le gata o meaʻai paleni e le gata o se togafitiga togafitiga, ae o loʻo galue foi o se mea e puipuia ai - e aʻafia ai le alualu i luma o le mumū.

E tatau ona 'ai faʻatasi ma le mumu o le pancreatic i se auala e:

  • faʻavae le metabolism
  • faaitiitia le avega i le tino,
  • faaitiitia le mumū
  • aloese mai le faaletonu o le mafaufau i totonu o masini,
  • faaitiitia faailoga.

O le tulafono o le taumafa o meaai e taua - e tatau ona masani, 5-6 taimi i le aso. Ina ia faatumauina le paleni o le vai, e fautuaina e te inu vai mama i aso taitasi (pe tusa ma le 2 lita). Auaunaga e tatau ona laʻititi.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le mumu o le pancreas

O oloa e fautuaina le kuka, uʻu pe tafe. Mo le vave oso, e tatau ona e 'ai meaai i totonu o le suavai poʻo le fugalaau. I le taimi o le faʻamagaloina i le taumafataga e aofia ai fualaʻau 'aina faʻatasi ma fiber ma pectin, lea e faʻasaʻo ai le gaioiga o le vaega o meaʻai, toe faʻafoʻi mai ai maʻi. Vitamini o se vaega o fualaau 'aina ma fualaau faisua e fesoasoani i le faʻateleina o le puipuiga ma vave vave ona toe faʻaleleia.

Meaʻai mo le faʻamafanafana o le pancreatic e tatau ona aofia ai:

  • tamato
  • kāloti
  • squash,
  • strawberries
  • fugalaau
  • meaʻai susu (e maualalo le pasene o gaʻo),
  • eseese fatu (fatu atoa).

E fautuaina ina ia 'aina fualaʻau ma' aina ma fualaʻau 'aina (sesame, linseed) i aso uma.

Aute foliga

Afai e mu le pancreas mo le taimi muamua, o le a se mea e mafai ona ou 'ai, o le a taʻu atu ia te oe e le fomaʻi. E masani ona fautuaina e aloese mai mea taumafa mo ni nai aso, pe afai o le tulaga e mamafa - faʻalautele le matelaina. O meaʻai talafeagai e tuiina e ala i le faʻaaogaina o se suʻega faapitoa i totonu o le manava pe e ala i se kululu i totonu o se vela.

Mai le inu ua faatagaina:

  • o se teuteuga o fugalaau afu malogo,
  • vai mafolafola e aunoa ma le kesi,
  • teas.

O le inu e le tatau ona faʻailoaina. E faʻatagaina ia Sweeteners, lea o le a faʻamaonia e le fomaʻi.

I le taimi o taumafa ua saunia:

  • meatballs, meatballs (iʻa po o aano o manufasi) kuka i totonu o se fafie e lua,
  • soupu i luga o le sua o fualaau aina,
  • puddings poʻo le sulu mai fualaau / fua.

Faatasi ai ma se faʻaleleia atili o le lelei, o le tagata gasegase ua siitia atu i le uluai kopi o le laulau Numera 5.

O le a le pancreas - galuega, fausaga

O le pancreas i totonu o tagata o le exocrin aupito sili ona tele ma le okeni o le digesona. O le galuega faʻapitoa o se okeni o le faʻaaogaina o enzymes digestive - vai o le pancreatic. E ala i le gaosia o meaola oona, o le pancreas e maua ai le tino ma le tulafono faatonutonu o gaʻo, porotini ma le gaʻo gaʻo. O le isi faamoemoega aoga o lenei tino o le galue malosi o le inisalini, lea e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faaletonu o le Hormonal i le taimi o le mumū o le pancreas e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le inisalini, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le fausaga o le anatomical o se faʻalauteleina o le lobate o le lanu o le lanu-gray-lanu, o loʻo i totonu o le manava o le pito i luga i luga o le puipui pito i tua o le manava i tua o le manava ma se faʻaogaina o le okeni i le duodenum. I se tagata matua, o le umi o le pancreas e oʻo i le 14-25 cm, ma le tele o pe tusa ma le 70-80 g.
O le fausaga o le macroscopic o le ulu, tino ma le siʻu. O le ulu o le pancreas e fesootaʻi ma le duodenum e ala i sina papilla laititi.

E ala i le ulu o le totoga o meaʻai e gaosia e le faitotoa, e aoina mai ai le toto i totonu o le ate mai i totoga uma e leʻi totogia o le tino o le manava - o le manava, toto, ma le vavae.

O le tino o le pancreas o loʻo i ai se faʻatulagaga o le taʻavale - i luma, i tua ma lalo ifo. O le siʻu o le pancreatic cone-shaped poʻo le pear-shaped e faʻapipiʻi i le tafatafa. O le toto toto i le gland e ala mai i le pancreatoduodenal arteries e faʻapipiʻi mai i le maualuga ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le uiga e faapea i pepe faatoa fananau mai, o le pancreas e umi le 3 i le 5 cm, faatasi ai ma le okeni o le 2.5-3 g. O le amataina o se uiga o le tagata matutua e tupu ile tausaga o le tamaititi 5-7 tausaga.

Faanatinati taimi

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili o le pancreatitis, o meaai paleni e mafai ona suia eseese. Ae e le manaʻomia le togiina o le okeni ina ia aua nei mafua ai se toe faʻafoʻi.

O le mea moni, e le gata e mafai ona e 'ai ma le mumu o le pancreas. O le lisi o oloa ma ipu e aofia ai:

  • kuki, fuʻa,
  • pata, susulu, fusi,
  • soupisi na kukaina i le sua o le fualaau aina suamalie, faatasi ai ma cereals,
  • compotes ma le sipeli
  • le susu susu suamalie
  • apu ma pears, ae na o ituaiga suamalie eseese, fou (kuka) pe tao.

E le fautuaina mea taumafa, e tatau ona faaitiitia le masima (10 g i le aso e faatagaina), suka - e oo atu i le 30 g.

Faʻatasi ai ma le soifua maloloina lelei, e mafai ona eseese le lisi autu, ae fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi ma le faʻaofiina o oloa fou.

Mafuaʻaga e ono mafua ai le afaina

Flammation o le pancreatic parenchyma, atonu mo ni mafuaaga. O le mea e ono foliga mai, o le ava malosi e mafaufauina - o le 70% o mataupu o le pancreatitis ma le gallstoneitis, e tusa ma le 20% ona o le fesuiaiga o le pulelele ma le fuafuaina. O le 10% totoe o mataupu o le mumū e pa'ū i luga o le atinaʻeina o mafuaʻaga mafuaʻaga e mafua ai le mafuaʻaga:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi pe faʻaleagaina,
  • iʻuga o meaʻai oona,
  • faʻanoanoa o le pancreatic
  • le lelei o le gaʻo pancreatoduodenal,
  • fungal infection.

E le gata i lea, o mataupu o le mumu o le pancreas pe a uma ona faia le taotoga le manuia i vavalalata poʻo le fesoasoani o togafiti faʻamataʻu e masani lava. E le gata i lea, e ono tulai mai se faʻalogona o le ita e mafua mai i le faʻaleagaina o le hormonal, e mafua ai ona solia le gaosiga o le inisalini. E mafai foi ona fesoʻotaʻi le mumū o le pancreatic ma togafitiga o togafitiga faʻapitoa poʻo se taimi masani.

Pancreatitis

O le masani taatele o faʻamaʻi faʻaogaina o le tino o le tino e tele ma chronic pancreatitis. O le faamai o loʻo mafua mai i le le atoatoa o le enzyme i le gaosiga o le vai pancreatic i le duodenum. Enzymes ua faʻaaogaina i le tino o le gland ma ua amata ona faʻaumatiaina, o lona uiga, o le gaʻoina o meaʻai e maua e le tagata lava ia. O toxins ua tuʻuina atu i lenei gaioiga e tuʻuina atu i totonu o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o isi gaioiga taua faʻapitoa - o fatugaʻo, ate, fatu, mama, ma le faiʻai. Ina ia faʻagesegese ai faʻamaʻi faʻaʻailoa i totonu o le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga le malulu e faʻaaoga i le vaega o le tiga. Ae ui i lea, o le togafiti o le mumu o le pancreatic i totonu o le pancreatitis matautia e manaʻomia ai se falemaʻi. Faʻailoga pancreatiti o se tulaga faʻamaloloina o se foliga lapopoa. O le faauuga i le va o le toe faʻaleleia o le tino ma le pancreatitis e le masani ai, e matua faʻamalosi lava.

Puni sikuea

O faʻamaʻi inflammatory tiga e mafai ona tupu pancreas maao loʻo faia i le pancreatitis tumau. O le faaputuputuina o enzymes ma toxins e maua mai ai le tele o le maikalamomi-calcium, lea, pe a faʻafefe, e faʻatusatusa ma maua ai le teuina o le fuaina. O pancreatic stones e na o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona iloa ai:

  • fuainumera ma / poʻo le faʻataʻitaʻiina o foliga o mageta,
  • pancreatocholasciography,
  • faʻamatalaga faʻamataʻu ma ultrasound.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻamalosi togafiti ma / poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona mai le pancreas. E naʻo le taotoga o taotoga i falemaʻi faʻapitoa e mafai ona laveaʻi ai se tagata mai lenei faafitauli.

Pancreatic cancer

O le solia o le epithhelium glandular ma le pancreatic ducts, e fesoasoani i le faia o tumutumu eseese, e aofia ai le leaga. O le tumutumu i le 50% o mataupu e afaina ai le ulu o le gland, o le atinaʻe o le kanesa o le pancreatic i le tino ma le siʻusiʻu tala mo le 10% ma le 5%, i le faasologa. O le metastasisi o le kanesa Pancreatic e fa tikeri:

  1. Faʻaleagaina o lapatomita o le lymph lymph o le gland.
  2. Faʻaauau i le kanesa o le retropiloric ma le hepatoduodal.
  3. O le salalau o se tumutumu paʻu oona i le maualuga o le mesenteric ma celiac.
  4. Faʻaleagaina i fomaʻi o le lymphatal retroperitoneal.

Metaseta e aʻafia ai totoga o meaola faʻaanatura mamao - o fatuga ia, mama, ate, ponaivi ma sooga o le skeletal frame. Naʻo faʻamalositino ma faʻamaʻi pipisi o le kanesa o le pancreatic ma le mautinoa o le a fuafua ai le faʻamaʻi tiga o le kanesa.

Faailoga masani

E le mafai ona le amanaiaina inflammation o le pancreas. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaloiloga faʻamaonia o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalauiloa o faʻaaliga faʻapitoa:

  • Tinea tiga i le pito i luga o le abdomina e susulu i le tauau o le tauau.
  • Nausea ma gag reflex o se isi faailoilo manino o le mumu mumcreatic.
  • Faʻasalaga o le fatu fatu, fatuina o tachycardia.
  • Faateleina le vevela, fiva ma le fiva i subfebrile tapulaa o se faailoga foi o se mea e le afaina.

E le gata i lea, o gasegase e faitio i le vevela ma vaivaiga lautele o le tino, le lava le fiaai, paʻu o le mamafa, oso i le toto.

O le mamafa o le tiga o le tiga e mafai ona faʻatulafonoina e se tulaga patino o le tino. O le taoto i ona tafatafa ma ona vae, o faailoga o le pancreatic inflammation e faʻafuaseʻi ona alu, ma e lagona e le tagata se toomaga.

E mafai lava ona faʻaalia e le tagata lava ia uiga faʻaleagaina o le pancreas, e ui i lea, e tatau ona tuʻuina atu togafitiga i fomaʻi tomai faapitoa oe, e ala i togafitiga faʻataʻitaʻi, o le a fuafua ai le mafuaaga moni o le le lelei o le soifua maloloina.

E faʻafefea ona faʻamaluluina le mumu o le pancreatic?

O osofaiga faifaipea ma tiga i le pancreas, faatasi ai ma le tiga i le pito i luga po o le ogatotonu o le manava, o le gasea, vomiting ma vaivaiga lautele o le tino e mafai ona faaitiitia i le fesoasoani o togafitiga fualaau faasaina, faasaʻoina o meaʻai ma isi togafitiga i le fale.

E le tatau ona e amata togafitiga mo se osofaiga ogaoga ia oe. Aʻo leʻi amataina soʻo se togafitiga togafitiga mo le aʻafiaina o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O fualaau o vailaau faasaina e aofia ai enzymes o le pancreatic o le a fesoasoani e faamāmā le tulaga tiga. O togafitiga faʻapitoa e maua ai foi se faʻalogona agaʻi malie. O le a fesoasoani le gaosiga o le Enzyme Mezim®, Festal® ma Pancreatin®lea e aofia ai le ampilase, lipase ma le protease - faʻatoʻaga talafeagai mo le lelei o le pancreas.
O le faalauteleina o le papacreatic ducts ma le faʻaitiitia o le spasm o le a fesoasoani Leai-spa®.

Mea taumafa mo le mumū o le pancreas

I le fale, o togafitiga mo se osofaʻiga leaga e tatau ona amata ile fetuunaiga o meaʻai. I le aso muamua o le mumu, e tatau ona e matua teena uma le 'ai mo le 2-3 aso. O le taumafa e faʻatapulaʻa na o le inuina o le vai alkaline e aunoa ma le gaʻo e oʻo i le 2.5 lita i le aso. Afai o le tagata maʻi e leai ni faafitauli i le gaioiga o le faiga o meaʻai ma gaʻo, ona fautuaina lea e tagata tomai faapitoa Essentuki ™, Narzan ™ ma Borjomi ™. A maeʻa se taumafataga malosi, e pei o se tulafono, o le a le toe i ai faʻamaʻi afi, ma o le isi laasaga o le sao sao lea i le taumafataga. O meaʻai laiti-calorie e tatau ona faʻafeiloaʻi malie i totonu o le taumafataga, sei vagana ai meaai masima, ulaula, kuka ma falai, lea e mafai ona osofaʻi ai se osofaiga lona lua.
O se meaai faigofie e fautuaina mo le 1-1.5 masina, a maeʻa ona toe faia lea o se suʻega faʻasolosolo suʻesuʻe. Vaega o le taumafa mo faʻamaʻi o le pancreas:

  • meaʻai maualalo le kalori
  • mea taumafa vaevaega - 5-6 taimi i le aso,
  • e le aofia ai meaʻai fiva lemu mai meaai,
  • vai inu.

O le faufautua gastroenterologist poo le dietitian o le a fautuaina laulau fualaau aina 5. E vave lava pe a maeʻa le osofaiga ma le maualalo o le tiga i le pancreas, e manaomia e le tagata maʻi ona fesuiai i le atoatoa o le faaaogaina o pulu.

Taʻu fautuaina pe a maeʻa ona aveese le faʻaogaina o le inflammatory:

  • fuālaʻau kuka
  • e le o se lauti malosi, po o se teuteuga o le vao vao,
  • paʻu paʻe papaʻe
  • falaoamata masusu, sei vagana ai sana ma vine vine,
  • fualaau suamalie
  • curd pudding mai le non-acid curd,
  • uila vaovao ma isi.

  • Sukalati ma aisa kulimi
  • oloa gaosi
  • mea manogi ma mea manogi
  • Fale faʻafiafia
  • ulaula ulaula ma ulaula,
  • fualaau faisua mata ma fua,
  • musika
  • iʻa gaʻo ma aano o manufasi.

E tatau ona taulai totoa i fautuaga o meaʻai mo le mumū o le pancreas i tamaiti.

Isi togafitiga

O togafitiga o togalaau, poʻo togalaau faʻamaʻi mo le mumu o le pancreatic, e le faʻatagaina e fomaʻi masani. Faʻatasi ma togafitiga fualaau faʻatau ma meaʻai, togafitiga o togafiti e maua ai se lelei lelei. O se faʻasesega o le maʻi gasegase o le tagata maʻi i mea o loʻo i ai nei, o le maʻitaga o le tolu-tolu tausaga tamaitai ma tamaiti laiti e oʻo i le 5-6 tausaga. O lenei vaega o loʻo manatu i ai e sili atu ona vaivai ile tulaga o puipuiga puipuia o meatotino a le tino.
O fomaʻi faʻapitoa e sili ona lauiloa ma faʻamalosia mo le mumū ma se osofaʻiga o le pancreas.

Fua o fuainumera 1. Faʻasaga Glebova. O le sipuni sipuni o le laʻau o loʻo tipiina i totonu o se vai vevela o le 200 ml o vai inu. O le vailaau faʻapitoa e faʻaaogaina mo le 6-8 itula, faʻamaʻaina, ma ave 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml mo le vaiaso. Meaʻai: laʻau e masani ai, vao o le vao, laʻau faʻasalalau, kalaula calendula, sage, root burdock.

Fua le fuainumera 2. Faʻasologa o Paul Bragg. Sage, bitter bitterwood, root burdock, calendula, elecampane, offetail ma se faasologa o loʻo ave i le tutusa tutusa. E lua laulau punupuni o le togalaau e sasaa i totonu o le 300 ml o le vai malulu ma aumai ai i se vevela. O le vailaʻau vailaʻau e tatau ona vaivai mo le afa itula. A maea le filiga, ua sauni le faʻapala mo le faʻaaoga. E fautuaina e faʻaaoga le 50 ml o se vai faʻamalo i le afa itula ao lei 'ai. O le togafitiga e 7-10 aso.

Fua o le fuainumera 3. Pancreatic collection. Mea faʻapitoa e togafitia ai: togafiti aʻa, anise, celandine ma sima. 10 g o mea taumafa matagogo e fefiloi ma sasaa 500 ml o vai inu. A maeʻa ona fai (2-3 itula) ma faʻasolosolo, ave se faʻataʻitaʻiga o le tasi sipuni siva 3 taimi i le aso ao le i malolo mo aso e sefulu.
O se osofaiga mataʻutia o pancreatitis e mafai foi ona taofi faatasi ma le fesoasoani a meaalofa a le natura-o le pateta ma le paluga, propolis ma oats.
I le faaopoopo atu i suega o loʻo i luga, e tele auala faʻaoga e mafai ona faia i le fale i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Pancreatitis Prevention

O le mafaufau e uiga i le gasegase togafitiga o le pancreas e afua mai i le amataga o le tamaitiiti. Uunai tamaiti e 'ai naʻo meaai maloloina ma inu vai mamā. O le taua tele i le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le tausia lea o le tumama ma le soifua maloloina o le tagata lava ia, le siosiomaga ma le teenaina o masani leaga - o le ava ma le ulaula. O le faamuamua e tausia se olaga ola maloloina, e mafai ona e faagaloina e uiga i faamaʻi o le masini fuamalie mo se taimi umi. Vaʻaia oe lava ia ma ola lelei i taimi uma!

Faʻaauau le afaina

I le i ai o le pancreatitis reactive, o manaoga o mea taumafa e tutusa ma filifiliga muamua, o lona uiga, o le faavae o le laulau Numera 5.

O le sini autū o le soifua maloloina o meaʻai, o le tausisia lelei o le taumafataga, lea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le gland ma puipuia ai faʻamaʻi o tino i totonu.

Mafaufau i meaʻai e faʻatagaina pe afai o le gland ua mumu ona o le gastritis, cholecystitis poʻo duodenitis:

  • falaoa atoa o le falaoa (sili atu ananafi),
  • soupu i luga o moa po o fua o fualaau faisua i pata, pasta, aano o manu,
  • iʻa
  • cereals (oatmeal, buckwheat),
  • fufuluina o fualaau faisua,
  • o suauu (olive, sunflower),
  • kuki keke.

O le mafuaʻaga autu o nei mea taumafa o le faʻaitiitia o le taumafa o le gland mo le faʻaogaina o meaai.

I le taimi o le taumafataga, ua fautuaina e sauni teuteu (chamomile, dog rose), faʻapipiʻi mai fualaau aina fou poo fualaau mamago. E tatau ona vaivai le lau laʻau ma e le faʻasalalau. E mafai ona e inu meaʻai susu ma se pasene maualalo o le gaʻo.

Tausiga maloloina e tusa ai ma Pevzner

O mea taumafa mo le mumū o le pancreas ua tuufaatasia e tusa ai ma meaai Numera 5 ma ua faamoemoe e togafitia togafitiga. O le mulimuli i lenei taumafa fesoasoani e faʻaitiitia ai le avega i luga o le gland. O lenei taumafataga e fautuaina uma mo tagata mamaʻi pe a maeʻa le faʻamalolo o le maʻi, ma faʻaʻumiʻumi le tulaga o le faʻamagaloga. Faʻataunuʻu le maualuga o le suka ma le cholesterol, faʻaitiitia le mamafa, faʻaleleia le lelei.

O le ute o le taumafataga Numera 5 i le i ai o se faʻafitauli le lelei i totonu o le pancreas o le mumusu lea e faʻaaogaina oloa ia e faʻateleina ai le gaosia o le kulimi i le manava, e oʻo atu ai i le gaosiga o le gaosiga o enzymes. O le tagata gasegase e fautuaina ipu e faʻamatau i le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino, e tatau ona kuka pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, e tatau ona 'oti pe seleina. Ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave i le okeni mumū, o soʻo se suauʻu po o gaʻo ua faʻaaogaina e tatau ona faʻaopoopo i ipu fufulu, ma e le faʻaaoga i taimi o kuka.

E fautuaina le taumafa Numera 5a mo le maʻi pancreatite, pe a mavae aso e tolu o le anapogi. O le numera o kilokalo i aso taitasi e faʻaititia i le 1700. O meaai e tatau ona suavai pe maeʻa maeʻa, ave uma i le 3 itula, i ni vaega laiti.

O le umi o lenei auala i meaʻai e fuafuaina e le fomaʻi, e masani ona 7-10 aso. O le fuaitau e faalagolago i le tulaga o le maʻi.

O le laulauʻai 5p ma le mumū o le pancreas e faʻalauteleina e ala i le faailoaina o ipu nei:

  • gaʻo meaʻai vavalalata, meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • iʻa (sili atu le vaitafe). Kuki i totonu o se faletua faalua.

E taua le siakiina o kalori. O le aso masani o le 1500-1800 kcal.

Faasaina ma tapulaa

O le faʻaaogaina o nisi o ipu e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o faʻamaoniga, o le mea lea, o se taumafataga e faʻafefeteina ai le tino e taua tele. O le a le mea e le 'ai? E tatau ona faʻaesea:

  • oloa ulaula
  • meaʻai talafeagai, meaʻai vave,
  • o nisi o ituaiga o cereals (semolina, penisina bela, millet),
  • oloa gaosiga (ma le maualuga o pasene o mea oona),
  • fualaau suamalie
  • nisi fualaau faisua (kapisi, radisa ma le radis, eggplant, kekisi),
  • musika.

O le inuina o le ava malosi ua faasaina atoatoa. E faʻasaina le suka, e mafai ona suia i le meli po o le suamalie, faʻamalu vai i vai. O mea malulu ma vevela vevela e tatau ona aloese, e na o le mafanafana e faʻaaogaina.

Tulafono o Meaʻai mo Tamaiti

O mea taumafa a tamaiti ma le mumū o le pancreas e aofia ai tulafono tutusa pei o tagata matutua. E mafai foi ona tuʻuina faʻamalosi (keke) kuki, faʻamago, paʻu, ae aunoa ma le faʻatumu. Faʻatagaina i le taumafataga o masima, lole, susu suamalie.
E lelei le tuʻuina atu i lau tama le meaʻai ma le tilotilo, suamalie fou e sosoʻo mai fualaau faisua (kāloti, pauki, pepa) ma fualaau (apu, pears).

Auala e pipii ai i se meaai

  1. O le faamamafaina o loʻo i luga o oloa gaosia. Faaitiitia le gaʻo ma le gaʻo.
  2. O mea uma e kukaina pe kuka. Auauna atu faʻataʻoti pe tipi.
  3. O le kalori matāʻupu o le lisi e sili atu i le 2000 kcal / aso.
  4. E mafai ona e faʻaopopo le suauu, ae naʻo se mea ua uma ona saunia.

O se auala saʻo i mea taumafa ma meaʻai maloloina mo le paʻu o le pancreatic e fesoasoani i le vave faʻafeiloaʻi o faʻamaoniga ma faatelevave le faʻamaonia o le tino. E faʻatagaina e faʻaopoopo mea fou, ae na o le faʻamaonia a le fomaʻi.

Filifili se vaiaso mo se maʻi maʻi

Mafaufau i se faataitaiga o se taumafataga e fitu aso. O le lisi o aso taʻitasi e aofia ai le taeao ma le lua o le taeao o le taeao, le aoauli, aoauli o le afiafi, taumafataga. E mafai ona e faaopoopoina se isi meaai lua. O le paletini paleni e sili ona masani ona faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao, ao tufaina le kisi ma le lauti mo le malologa. O mea inu, o le pulupulu broth e aoga, ma o le fala e masani ona 'ai mo le' aiga o le aoauli.

Aso Gafua
BreakfastMeaʻai maualalo maualalo, lauti ma kuki kuki.
Lua le taeaoOatmeal i totonu o vai poʻo susu. Laʻau o le Rosehip po o fualaau aina mamago
TaʻalogaBuckwheat porridge, fualaau kuka, e pei o le zucchini poʻo le broccoli ma sina kisi falaoʻa
Toa teaLago apu
TaumafaLalu fualaʻau, moa kuka. Compote.
Aso Lua
BreakfastUʻamea meaʻai, fuga fuamoa. Tea i fusi.
Lua le taeaoPudding, tiʻeli.
TaʻalogaPalu suauu, se fasi keke falaoa ma le vaivai lauti ma lemoni
Toa teaO se ipu malamalama o le kefir ma fuga
TaumafaLaʻau mumu, lauti
Aso Lulu
BreakfastYogurt Ava Faiva ma Green Apple
Lua le taeaoPelu fagu, paʻu papaʻe, lanu tiamata
TaʻalogaLafumanu e maualalo le gaʻo, falala falala ma le falaoa suamalie
Toa teaLaʻu sisi laʻititi gaʻo
TaumafaOatmeal vafasi, salamata paʻu. Tea
Aso Tofi
BreakfastLua omele ma le vaivai lauti
Lua le taeaoPudding curd, applesauce.
TaʻalogaFualaau aina suamalie ma fualaau suamalie
Toa teaO fualaau aina suamalie ua kuka, pulu
TaumafaRice falaoa, apu tao ma compote
Aso Faraile
BreakfastPalu pateta ma aano o manufasi. Toa vao.
Lua le taeaoCompote, fuʻa poʻo kuki mūmū mūmū
TaʻalogaLaʻau o le fualaʻau, sisi vaʻa mai aano o manu, compote
Toa teaLaeli
TaumafaPudding o meaʻai, fuālaʻau suamalie.
Aso Toonaʻi
BreakfastLua fuamoa fuamoa ma le siʻisi sisi
Lua le taeaoCheesecakes, tao tao
TaʻalogaToa moa i fusi, meatballs
Toa teaLago apples, jelini
TaumafaLafasi laititi-gaʻo falaoa po o moa
Aso Sa.
BreakfastCurd casserole, susu
Lua le taeaoLaula o fualaau aina, aʻano tunu
TaʻalogaSuauu suamalie suamalie ma pupuʻu afu ma namu, masi susu
Toa teaTea i kuki keke
TaumafaManufasi fuʻa, pusa beets, compote

O meaai i le togafitiga o pancreatitis o le nofoaga autu lea. O le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le pancreas, e mafai ai ona maua le toe faʻaleleia i le vevela tele ma le faʻamagaloina tumau i taimi masani.

Tuua Lau Faamatalaga