Gymnastics mo le maʻisuka

O le maʻisuka 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka tausaga e ave ai olaga o le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo, peitaʻi, o maʻisuka uma lava, o le matauina o le soifuaga ua faatonuina e le fomai, e mafai ona ola i se olaga umi ma le fiafia e aunoa ma ni faʻafitauli o le maʻisuka. Togafitiga o le maʻisuka malosi o le muamua (lona lua) ituaiga e aofia ai le na o le togafitiga o meaʻai ma le tagofia o vailaau talafeagai, ae o togafitiga faʻapitoa (togafitiga faʻapitoa). O faamalositino o le malosi malosi e mafai ona faateleina ai le lagona o le tino o sela i le inisalini, faapea foi le faateleina o le malosi o le inu o le suka. I le maʻisuka ituaiga 2, lea e aafia ai tagata e mamafa tele pe mamafa, o le togafitiga e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, lea e taua foi mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻi.

O isi aoga aoga o fale taʻaloga e aofia ai:

  • puipuiga o le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • puipuiga o neuropathy,
  • Faaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi
  • faʻaleleia metabolism.

Ina ia mafai ona maua le soifua maloloina i fale taʻaloga e maua ai le maʻisuka, e tatau ona e faia i le usitaia o tulafono. O le mea o le malosi malosi o le maʻisuka o le ituaiga muamua (lona lua) e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia ma aʻafiaga uma. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona auai i le faamalositino mo le maʻisuka i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Galuega i aso uma

O a mea e tatau ona aofia ai se seti o faʻatinoga mo le maʻisuka:

  1. Endocrinologists ma faamalositino faamalositino fautuaina tagata maʻisuka amata o latou aso ma se 20 minute le umi e savavali ai. I le taimi o le avega, e mafai ona e faia ni faʻamalositino e faʻaleleia ai lima ma vae (faʻaaogaina, feliuaʻi-faʻaopoopoga, tosoina tamatamailima, ma isi).
  2. E 10 minute i le aso e fautuaina mo faʻatinoga e aofia ai le telebbells e oʻo atu i le lua kilokalama.
  3. A maeʻa le malosi, e tusa ai ma tulafono o faamalositino togafitiga mo le maʻisuka, e fautuaina e galue i luga o faʻamau faʻamau poʻo le puipui Suetena mo le 10 minute.
  4. O polo e aoga mo le maʻisuka, ae o se soa e tatau ona maua mo le faʻamalositino faaletino. E tatau i tagata uma ona pasi atu le polo i le isi i totonu o le 15 minute ao faʻamalosi.
  5. O faʻasalaga taʻitasi e faʻamaeʻa ai i le manava.

O vaega o maʻi manava mo le maʻisuka o le ituaiga muamua (lona lua) e tatau ona iloiloina auiliili. O le manava tatau i taimi o taʻaloga e fesoasoani e puipuia ai le gaioiga, fesuiaiga o le toto, ma sili ona taua - maualuga toto toto. Soo se faamalositino o se faʻalavelave faʻapitoa e tatau ona amata i se faasologa o manava vave ma le vave i lou isu, ma a uma le manava 5 e manaʻomia ona e ave loloto ma lemu le manava i lou isu. O le gaoioiga e fautuaina e toe faia i le tele o taimi.

Se seti o faʻatinoga mo le maʻisuka

  1. O se tamaloa e faʻasaʻo ona vae i le vavaega o lona vae, o le tasi o ia na te tuua i tua ma manava manava. I luga o le faʻamalosi, e tatau ona e toe foʻi i le tulaga amata. O le faʻamalositino e toe fai 4-5 minute.
  2. Mo le lua minute e tatau ona e savali faatasi ma se isi tulaga maualuga maualuga o le ogavae, ao lima e manaʻomia ona siitia ma tuu i lalo.
  3. O se tagata e saʻo, ma tuu ona lima i tua o lona ulu, ao aumai ona alofilima i luma o ona foliga. I le tau o "lua" le vavaega e vaeluaina i le itu, ma e ave e le tagata se manava. I le tau o le "fa" e tatau ona e toe foʻi i le tulaga amata.
  4. O laulau e faʻasolosolo le lautele o le tauau, ma o le a vavae ese lima. E tatau ona e faia ni punavai se 3 i le itu taumatau, ona tutusa lea o le aofaiga i le itu agavale.
  5. O vae o le lautele lautele lautele ma tuʻu saʻo lima i ou luma. E faia taʻavale i vae taʻitasi, ma e tatau i le tagata ona paʻi atu i manoa o tamatamailima ma lona vae.
  6. O vae e vaeluaina le tauau, ma e tamoe le tamaloa i luma, taumafai e alu i le fola ma ona alofilima. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tumau saʻo vae. Ona pa'ū ifo lea o le tagata i ona tulivae, aʻo tausisia le faamamafa, ona ave lea o le faamamafa e taoto. O le pelvis e tatau ona maualuga le maualuga e ala i le sasaina i luma, ao le ulu e tatau ona tuu i lalo o lima. Ona, ave lea o le faamamafa o taoto i lalo, e tatau ona e faasolosolo malie lava ona alu ifo i lalo le pelvis. A maeʻa lena, e tatau ona e toe foʻi atu i le tulaga tulivae, sii i luga le pelvis ma faʻaleleia vae.
  7. O lenei gaoioiga e faia i se tulaga tulagaese: o le tagata o loʻo taoto i ona tua ma sii ona vae i luga. I le tau o "tasi-lua" vae ua vaevaeina ma faaitiitia, ma i le tau o le "tolu-fa" - punou ma tuu ese. O le faʻamalositino e toe faia i le ono taimi.
  8. O le faamalositino mulimuli o le faigata o se savali malie mo le lua minute.

A maeʻa le faʻamalositino mo le maʻisuka, e fautuaina e faia se vailaʻau vaʻaia pe solo faʻatasi ma se solo mama i le vai malulu (e tatau ona faʻatonuina le gaioiga i le fatu).

I le maʻisuka tele o le ituaiga muamua (lona lua), e fautuaina foi se tagata e faia ni faʻatinoga. La latou lisi:

  1. O se tamaloa o loʻo nofo i luga o le nofoa ma amata ona tui ma toso ona tamatamai vae. Ona ia tuu lea o le mulivae i luga o le fola ma taumafai e sii i luga tamatamailima i le tele e mafai ai.
  2. O le tagata gasegase e tuu ona lima i luga o se nofoa, ma faia le taamilosaga mai le mulivae e toe vae i ona vae.
  3. O le tagata maʻi e taoto i lona tua ma sii ona vae. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faia ni motusia se 10 i vae.

Afai i le taimi o toleniga e lagona ai e se tagata le vaivaiga, lima vaivai, gutu malolo ma le vevela, ona tatau loa lea ona ia tuua vasega ma faatulaga se meaʻai ma meaai e faatagaina i le taumafataga Nu.9. O le isi taimi e mafai ai ona e amata aʻoga faaletino i le aso e sosoo ai, ae pe afai e le maua le hypoglycemia.

O tagata e maua i le maʻisuka ua faʻatagaina e le gata na faʻamalositino togafitiga, ae faʻapea foi le aau, faasee, uila ma le tino faigaluega. I le auai ai i soo se galuega faaletino, e tatau i le maʻisuka ona faʻalogo i lona tino ma mataʻituina lona lelei.

Massage ma gymnastics mo vae i le maʻisuka malosi: faʻamaoniga ma le faʻailoga. Massage ma se seti o faʻatinoga.

Massage ma gymnastics mo le maʻisuka o faiga faʻapitoa e fesoasoani e tausia ai vae maloloina.

O tagata uma e maua i le maʻisuka ua fautuaina ia iloa tulafono faavae o le faʻamalositino ma se seti o faʻatinoga mo taʻaloga i le fale.

Massage ma vae vaevaega i le maʻisuka e faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

E le gata i lea, o nei laasaga e fautuaina e avea o se puipuiga lelei o vae o le maʻisuka.

E le mafai ona tali le taliina lenei fesili. O le mea moni o le massage vae o loʻo i ai uma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina ma le faʻailoga.

Ole fomaʻi togafitiga e afaina ai vae, ole tele ole nerve endings, sao ile mea e mafai ona faʻaleleia atili ai le maʻi o le maʻi ma le neuropathy ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka vae.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faailoga mo le massage (maso-massage) o pito pito i lalo o:

  • vevesi ma tiga i musele o vae, malosi,
  • faʻavaivai i lima ona o le le toaga,
  • solia o gaioiga gasegase i vae, faʻaalia i le paʻu paʻu, cyanosis, ma isi,
  • faʻaitiitia le lagona, atrophy o faʻamavae,
  • leo vaivai,
  • faʻamaʻi o le masukotaletal system,
  • keratiniina o le paʻu, ma isi.

O togafitiga massage e fesoasoani i le faʻamautuina o le pipisi o le toto ma le toto i vae, faʻafefe vaivai, faʻavave le metabolism ma le toe faʻafouina o mea.

E ui i lea, e ui lava i le tulaga sili ona lelei, o le taualumaga o loʻo i ai nisi faʻasalaga:

  • necrosis, maʻi o le gaʻo, gangrene ma isi paʻu pipili o le paʻu,
  • tulaga ogaoga o le endocrine (hypoglycemia),
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi e faasaga i le maʻisuka,
  • vailaʻau vevela, o le faʻasolosolo i le thrombosis.

Aʻo leʻi amataina le suʻega a le tagata lava ia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe ituaiga sili o massage, taimi ma le malosi o le faʻatinoga, e fuafua i lou tulaga.

Ua faia e ala i le faʻaaogaina o se ogaumu vevela. O lea ituaiga massage e fesoasoani e faʻafilemuina ai vae, taofia ai lo latou mago ma peʻe, ma faʻafefiloi ai foi le afaina o aʻa.

O le filifiliga o se ituaiga faapitoa o le massage e faalagolago i le fiafia o le tagata maʻi, o lona tulaga ma mea tautupe.

O massage masoa ma tagata taʻavale i totonu o la tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo faʻatau atu i se tau taugofie, o le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai i latou ina ia faʻapipiʻi ma se massage lautele e mafai ona faia na o oe i le fale.

O le taimi e faʻamalo ai le tagata lava ia e amata i le togafitia o lima ma le paʻu o le talima, paʻu pepe poʻo le masima masima. O lenei togafitiga e fesoasoani i se lelei sili atu i luga o le paʻu ma fesoasoani e puipuia ai le faaleagaina.

Aʻo lei faia le faʻatinoga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa vae mo le faʻamalosi, velenus veins, ulcerations. Afai e maua, e sili atu le tolopoina o le massage seia oʻo ina faʻaitiitia le faʻailogaina.

O se massage lelei o vae mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e amata i se vai mafanafana mafanafana.

E mafai ona e faaopoopo i ai le masima ma le teuteuina o laau i le vai. O le umi o le taele e 10-15 minute.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamago vae ma na o le maeʻa lava o le masini. E sili ona faia le sauniga i se tulaga o le nofo ai.

O le togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o togafitiga nei:

Malosiaga malolosi ma umi atu. E fautuaina e fai ia sili atu nai lo le 3-5 sekone. O loʻo i ai se lelei sili ona lelei ma fesoasoani e faʻamalosi ai musika.

O elemene taʻitasi o le massage e tatau ona toe faia 2-3 taimi i le taimi o le vasega. O le tulafono autu o se faʻaaogaina lelei o le malosi. O le faagasologa e le tatau ona mafua ai le tiga poʻo lagona le lelei.

Pe a taitaia se massage, e ao foi ona matau tulafono nei:

  • massage vae mo le maʻisuka ituaiga 2 e amata mai tamatamailima ma se gasolo malie i le vae pito i lalo ma le tulivae,
  • le popliteal fossa e le afaina!
  • o le mamafa ma le malosi e faalagolago i uiga o le vaega masaa (i luga o tamai povi ma vae o le mamafa e sili atu, luga o tapuvae ma tapuvae - itiiti ifo),
  • o gaioiga uma e faia lelei, e aunoa ma le faanatinati, e aloese mai le faamanualia o le paʻu,
  • e faaiʻu le vasega i se moli.

A maeʻa le masini, e fautuaina e faʻamavae vae i ni kulimi faapitoa i le faʻamamaina ma le faʻafouina o aʻafiaga.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i le ointments mo le maʻisuka ma faʻatonuina i latou i le faʻatagaina ile fale poʻo le imeli.

E tatau ona iloa e tagata maʻi i le tele o tulaga, massage masiofo, faʻapea foi togafitiga o le maʻisuka vae ma togafitiga faʻa-tagata, ua na o se faʻaopoopoga i togafitiga fualaau, faaopoopo, ae le suia.

O tagata faapitoa i le vaega o togafitiga o le physiotherapy e fautuaina ai le gasegase e gauai atu i na gaioiga ma vae mo le maʻisuka e maualalo i luga o vae, ae i le taimi lava e tasi e fesoasoani ai e faʻasaʻo le tafe o le toto ma faʻagasolo lelei ai maso o le tino.

O nei taaloga e aofia ai:

  • savali poʻo savali
  • tuai tele
  • aau
  • fuaina le uila,
  • faatele le siva
  • vai vailaʻau
  • vailaau faafomai.

E taua i vasega ona aumaia le fiafia, e le mafai ona e faia "e ala i le malosi."

Mo maʻi uma i taaloga, e taua le tufatufaina lelei o le mamafa o le tino i luga o le vae. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina le maʻi suka ma se faʻaaogaina o le maʻisuka.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.

E fautuaina tagata matutua e faʻaaoga se tootoo faapitoa pe a sopo.

Aso Taitasi Aiga Gymnastics mo le maʻisuka

O taʻaloga i aso taʻitasi mo vae e 10-20 minute i le aso. O le puipuia o le vae o le maʻisuka o se auala sili ona aoga e aloese ai mai le atinaʻeina o le maʻi.

O le lavelave o faʻatinoga masani e aofia ai:

  1. Flexion / faʻaopoopoga o tamatamai vae o vae.
  2. E ese mai i luga o tamatamai vae ma mulivae.
  3. Laveina o totini i luga e aunoa ma le ave o ou mulivae mai le fola.
  4. Isi suiga o mulivae ma totini.
  5. Faʻamamaina vae i luga o le mamafa ma se tulivae.
  6. Flexion / faʻaopoopoga o vae i totonu o le sooga vae.
  7. Ituaiga faʻasalalau ma vae saʻo.
  8. "Tusia" fuainumera i le ea ma ona vae ua faaloloa.
  9. Taʻavale polo.
  10. "Uila" i le ea.

Fai uma gaioiga mo le 1-2 minute. A maeʻa le vaiaso o toleniga faʻaauau, o le ae lagona se faʻaleleia atili: o le lagona ma le toto o le a faʻamaonia, o le a faʻaitiitia le vaivai o vae, ma o le a faʻalauteleina le leo o musika.

E le gata i lea, ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e iloa le auala e tausia ai ou vae i le maʻisuka ma mulimuli i fautuaga a fomaʻi.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona aoga ma faʻaonaponei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

O tafaoga faʻapitoa mo vae i le maʻisuka o se mea e tatau ona puipuia ai, e faʻaleleia ai le tafe o le toto, atiina ae sooga ma faʻamalosi ai maso o vae, faʻaosofia ai le tafe o le gaʻo. O se faʻatulagaga o faʻatinoga e filifilia taitoatasi, faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le vae ma taui mo le maʻi maualalo.

Mo le togafiti togafitiga, e fautuaina e faia taʻaloga gymnastic i aso uma, mo le 15 minute, 10 taimi i le taʻitasi!

O le maʻi suka - o se maʻi ogaoga, maʻi o le maʻisuka lea e atiina ae i le talaaga o suʻesuʻega, neuropathy ma faʻamaʻi pipisi. Afai e le togafitia, e tau atu i le toesea. O le tagata maʻi e faitio i le faʻalavelave, susunuina ma tingling i tua o vae, tiga pe a savali, fiva poʻo le fiva. O le paʻu o le vae ua mama ma pale. Gymnastics faapitoa ua mamanuina e foia ai faʻamalologa le lelei ma toe faʻafoʻisia le tulaga o galuega.

O le faʻaaogaina o le maʻisuka e le gata e taua, ae aoga foi. Ae ao le i faia galuega mo vae, e tatau ona e talanoaina a latou fesuiaiga ma ave i lau fomaʻi, ao latou suia le tele o faailo o le tino:

  • faʻasologa o le metabolism, galuega fatu,
  • faateleina le lagona lelei o sela i le inisalini ma lona malosi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • toomaga o le atherosclerosis ona o le faateleina o lipids,
  • faʻamalosia le faʻaosoosoina,
  • faaleleia atili o le toto o le tino atoa.

Toe foʻi i le laulau o mea

Gymnastics e faʻaaogaina uma maso ma amata uma auala taua, o lea e tatau ai ona mulimulitaia tulafono faʻapitoa:

A o leʻi faia, e fautuaina e 'ai se apu.

  • Aʻo leʻi amataina taʻaloga, e faʻasaina le maʻisuka mai le tuiina o le inisalini.
  • Ia mautinoa i le 15 minute aʻo leʻi amataina vasega e tatau ona faʻaleleia le maualuga o meaʻai i le tino, e sili ona lelei ona o le faʻaaogaina o fua (apu poʻo pears).
  • Faʻaaoga se toto kulukose toto e fua ai le suka o le toto. E le tatau ona silia le 15 mmol / L. Afai e le fetaui ia faailoilo, e faʻasaina le faia o taʻaloga.
  • Fua le toto maualuga i le siakiina o le toto. E le sili atu i le 140/90 mm. Hg. Art., Ma le pulutala - 80 pa i minute taitasi.
  • I le taimi o le lesona, e taua le mataʻituina pea o le pulus. E tatau ona aofia i le 120 i le 140 luʻi i le minute. Afai o le pulusiga e maualuga atu nai lo faʻamaoniga ua faʻamaonia, e tatau ona e taofi le taʻalo i taʻaloga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le faʻalavelave e aofia ai faʻatinoga e 15 e faʻatumu, lea o le a e manaʻomia: o se nofoa, fala, fala paʻu, maea, pepa pepa.

  1. Taʻu i luga o le moega ma sii i luga ou vae i luga, agai saʻo i le fola. Tuli ou tulivae ma faia ni gaioiga agaʻi i le taumatau ma le tauagavale 10 taimi.
  2. Taʻoto i luga o le fala, siʻi luga ou vae ma taumafai e tapuni ou vae, faʻalagolago i le tasi ma le isi. Tuu ou vae ile fola ma toe fai le gaoioiga.
  3. Taʻu i luga o le fola, sii ou vae ma taumafai e faʻamalosi i le mea sili e mafai ai. Taofiofi foliga faapena mo le 2 minute. A maeʻa lena, nofo i luga o le moega poʻo le sofa ina ia paʻu ai ou vae (2 min.). O lenei galuega Rathshaw e faʻalauteleina ai le tafe toto.

Toe foʻi i le laulau o mea

Gymnastics o le ai ai se aoga lelei pe a fai e te le faʻamalosia. Afai e te lagona le mamafa o vae, tiga, poʻo ni faʻafitauli o le toto, e vave faʻagesegese pe taofia le faamalositino, malolo, ma talanoa i se fomaʻi. I le faaopoopo atu i taʻaloga, e fautuaina e faʻapea o tagata mamai o le maʻisuka foot syndrome e savavali e le itiiti ifo i le 2 itula i le aso, aua e afaina tele ai le toto i totonu o le tino.

I tagata e maua i le maʻisuka e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, faʻaleagaina faʻafitauli uma o tino. O lea la, o le faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o le maʻisuka vae syndrome, talu ai o aʻafiaga e aʻafia ai le gata o musika, ae aʻafia ai foi fiva, gaʻo o le ponaivi ma toto toto. O ia suiga e le mafai ona faʻafitia ma e faigata ona togafitia, o lona uiga o le maʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia i le taimi muamua. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai se taʻaloga faapitoa, lea e aofia ai se seti o faʻatinoga mo vae i le maʻisuka. E fautuaina le maʻisuka ina ia faamasani i latou lava i le togafiti togafitiga mo lona faʻatinoina lelei.

O le gaioiga faaletino i le maʻisuka e mafai ona faʻalautele ai le lagona o le tino ma siama o le tino i le gaioiga o le inisalini, faʻapea foi le faʻaitiitia o le maualuga o le hyperglycemia i tulaga masani masani. O le tele lava o tagata gasegase e aloese mai taʻaloga, e ui lava i le lelei o latou aafiaga

O faʻamalositino masani mo le maʻisuka o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai mea nei:

  • saoasaoa o faagasologa o gasegase,
  • faaitiitia le tino o le tino,
  • faʻamalosiina o le cardiovascular system,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • maualalo le toto cholesterol,
  • faʻaauau le teteʻe
  • faʻamalosia le tino maso.

Faafetai i galuega masani, amataina o le metabolism, o faleoloa glucose e faʻamalosia ma faʻafefe. O le soifua maloloina o le mafaufau o le maʻisuka ua faʻamautu, lea e faʻaleleia lona soifua maloloina faʻalagona. O gaioiga faaletino e faʻaleleia ai le toto i totonu o vaʻa pito i lalo, lea e puipuia ai le matelaina o le okesene o masini o vae. O aʻafiaga eletise e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le angiopathies, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa. O le mea lea, i le tulaga o le taui o le maʻisuka, o masaniga masani e le maualalo i le aoga mai le gaioiga o vailaʻau. O le mea lea, e taua le filifilia o le seti o faʻatinoga sili ona lelei mo vae ma taumafai e faia i aso uma.

Pe a faʻatino galuega faʻapitoa mo pito i lalo, e mafai ona ausia faʻamaʻi lelei nei:

  • vae vaivai vaivai e faaitiitia e tusa lava pe sili atu le taua faaletino,
  • faʻavalea ma le maso o le musika ua faʻavaivaia,
  • tingling ma numera o faailoga e mou atu,
  • pusa o manu ua toe faʻaleleia,
  • o le paʻu e sili atu ona vaivai.

Faʻaaogā faʻapitoa faʻapitoa (electrophoresis, folasia o le fofo, faʻataʻitaʻiga), e mafai ona e vave faʻafoʻisia nofoaga o loʻo aafia ai ma o latou lagona.

O le tino o le maʻisuka o loʻo mafatia i taimi uma i fesuiaiga i le kulūkose, aemaise lava ile umi o le maʻi. O ia suiga e mafua ai le le mautonu o le mafaufau e uiga i le talaaga o le atuatuvale. I lenei tulaga, e le manaʻo le tagata maʻi e taʻalo i taʻaloga, o lea na te taʻitaʻia ai le ola faʻamaoni, lea e faʻateleina ai faʻaaliga ma faʻafitauli o le maʻisuka.

O se faʻatulagaga faʻapitoa o faʻatinoga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e faʻateleina le faʻafitauli o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. O tagata maʻi e fautuaina e amata i le soifua maloloina-faʻaleleia atili le savavali ma le cardio, ona o le a latou faʻamalosia le musika o le fatu ma fesoasoani i le fausia o maso maso, ma saunia ai le tino mo ni taimi uumi. E mafai e tagata gasegase ona iloa se lelei lelei i le 2-3 masina, pe a fai e masani ona toleniina.

Ina ia ausia taunuʻuga maualuga, e tatau ona e usitaia tulafono:

  • gaoioiga faaletino e tatau ona umi,
  • Aʻo le i amataina le vasega, pulea le maualuga o le toto,
  • ma maualuga le suka, aloese mai le tino malosi,
  • tausia se maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

O faamalositino mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia e se fomaʻi, ma mafaufau i uiga taʻitasi o le tino. E faʻasaina le auai i faʻamalosi tino e ala i le malosi, talu ai o lenei mea e oʻo atu ai i le tele o le pule faitalia o le adrenaline, o le hormonone o le inisalini o le inisalini.

E tatau ona faia se faʻatulagaga faapitoa o faʻatinoga mo vae i se faasologa saʻo. O vasega muamua e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomai i le ofisa o le LFK, o le a ia fesoasoani e atiina ae se galuega algorithm ma fetuutuunai le tino i le paʻo manaomia o vasega.

O mamafa mamafa e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le malosi faaopoopo, o le mafuaʻaga o le kulukose. O le mea lea, a maeʻa faamalositino, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le suka toto ma e mafai e le tagata gasegase ona maua ni faʻafitauli o le hypoglycemia. Ina ia puipuia se tulaga lamatia, tasi le itula aʻo leʻi amataina le aʻoga, e tatau ona e faʻaaogaina gaʻo vailaʻau faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, ia 'ai le falaoʻo ma se fasi meaai o meaʻai. Afai e matauina le maualalo o le suka e tusa lava pe a uma ona 'ai, o le isi taimi e te manaʻomia e faʻaititia ai le fua o le hormone poʻo le suka.

Aʻo leʻi amataina se seti o faʻatinoga mo pito i lalo, e tatau i le tagata maʻi ona usitai i fautuaga nei:

  • Afai o vasega o togafitiga faamalositino e faia i fafo atu o le fale, ia mautinoa e ave se pusa mo le taofia o se osofaiga o le hypoglycemia.
  • E faʻasaina le faia o faʻataʻitaʻiga ma le hyperglycemia o sili atu ma le 14 mmol / l.
  • E faʻasaina le mamafa pe a maualuga le maualuga o le maualuga o le toto toto i le 140/100 mm Hg. Art., Ma le pulse e sili atu ma le 90.
  • Aʻo leʻi amataina vasega masani, e fautuaina e asiasi i se cardiologist ma faia se cardiogram.
  • I le va o le faamalositino, pulea lelei lou fatu.

Mo le maualuga o le togafitiga, e fautuaina e savali i luga o le laufanua i se paka po o se vaomatua, ona o le ea fou e afaina ai le tino atoa. Ae o le tele lava o tulaga e le mafai, o lea e faia ai e tagata gasegase i le fale.

O le filifiliga aupito sili lava o le savali i le nofoaga, lea e tatau ona e siakiina ai pea lou tulaga ma vavae ese uma ou vae mai le fola. E taua le faʻaauau pea ona manava le manava, manavaina ma le faʻaleleia o le ea i le tele e mafai ai. O lena gaoioiga faaletino e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka, o le taimi e le tatau ona sili atu i le 3-4 minute.

Ina ia "faʻamafanafana" le tino maso, ua atiaʻe ai se faʻatulagaga faapitoa o faʻatinoga lea o le a itiiti ifo ma le 20 minute i le aso. A maeʻa vasega masani, o le maʻisuka faʻafaigofie le faʻamalositino, toe faʻaleleia lagona.

Mo le faʻaleleia o le toto, e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga i se tulaga tuʻufaʻatasi ma se saʻo i tua i le faasologa lenei:

  1. A e le gata o le punou ma faaloloa tamatamai vae.
  2. Faʻavave lemu le toe i luga o le fola, faʻaauau i lenei tulaga mo ni nai sekone, ona tatau lea ona faʻaititia e ala i le siiina o le mulivae.
  3. Sii ou tamatamailima, faia le faamamafa autu i luga ole mulivae, ia faia ni gaioiga faʻatasi ma ou totini, e aunoa ma le fafagu ese mai mulivae.
  4. Taulaʻi i totini, ma faʻamaʻamilo le mulivae i le ea.
  5. Suʻe le faʻamautuina o vae i luga o le mamafa, o le siitia lemu o le tulivae ma totini taʻitoʻatasi.
  6. Faʻamalosi vae ma paʻi i le fola, taumafai e aua le punonou i lalo.

E mafai ona taofi le maʻisuka e toe faʻafoʻi le manava ma le malosi ma fuafua le fua o le pulusala.

  1. Toe faia le faamalositino mulimuli faatasi ma vae e lua i le taimi e tasi.
  2. A e le gata o le punou o vae i totonu o le tapuvae faʻatasi i le mamafa.
  3. Faʻasaʻo lou vae ma taumafai e aveese le numera valu i le ea ma lou vae.
  4. Faatasi ai ma ni vae e le i ai, taʻavale se polo mai se laupepa poʻo se nusipepa, ona taumafai lea e faʻasaʻo.

Ave se tulaga amata ao e tu, tuu vae vae i luga o le vae, ia faia gaoioiga nei:

  1. Faʻamalosi ou lima i le fatafata o le fatafata ma faʻafetaui le faia o vaevaega, taumafai e aapa lima i totini.
  2. A aunoa ma le siitiaina o ou mulivae mai luga o le fola, faʻaalu malie le 10 sikuea.
  3. Laasaga e uu i tua ma luga, sii aʻe lima i luga ae o lona ulu.

O na togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto i totonu o vaʻa ma aʻau o pito i lalo, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o le faʻamalosi o le sooga vae. O vasega e tatau ona faia i lea aso ma lea aso, e tatau ona amata faamalositino taitasi i ni auala se lua, ma faasolosolo malie le faateleina o le uta i le 3-4.

A maeʻa le vasega, e fautuaina e te faʻaaluina le taimi e tausi lelei ai ou vae. I le faia o lenei mea, e sasaa ifo i lalo itu o le vai ma le mafanafana ma le malulu, ma e mulimuli ane e tatau ona ufiufi i le solo solo, ma taulai faapitoa i avanoa i le va o phalanges o tamatamailima.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le vae vae mo le maʻisuka o le a fesoasoani i le maʻisuka o le muamua ma le lua ituaiga fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli mai pito i lalo ma faʻaleleia le soifua maloloina o le tino atoa.

Gymnastics mo le maʻisuka - o seti aupito sili ona lelei o le togafitiga

O gaoioiga faaletino e sili ona aoga mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi: latou te faʻasolosolo le talaʻaga faʻapitoa, toe faʻafoʻisia le lagona o le tino i le inisalini sili ona taua, ma saofagā i le faʻaputuina o gaʻo gaʻo. Muamua lava, ma le maʻisuka, e na o le tootonic exercises e talafeagai, faatasi ai ma se tele o gaioiga ae le o ni maso e sili atu ona mamafa. O vasega e tatau ona masani: 30-40 minute i aso uma poʻo le itula ile aso uma. O faamalositino mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faia i le ea fou: na o le i ai o sugars ma gaʻo e matua mu.

Mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le taimi sili ona lelei e totogi ai le 16-17 itula. E manaʻomia lou i ai o lole faʻatasi ma oe ina neʻi oʻo mai le afu malulu ma le vevela - o faailoga muamua o le hypoglycemia - e mafai vave ona e toe faʻaleleia. Ina ia aloese mai tulaga ogaoga, e aoga le saili i auiliiliga auiliili o vaega o faatinoga o le a sili ona aoga.

O se auala talafeagai i togafitiga o le physiotherapy o le a fesoasoani i le vave ma le faʻalagolago e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2. O atinaʻe eseese ua atiaʻe e faʻaleleia ai le gasegase o le intestinal, faʻaleleia le tafe o le toto i vae, ma puipuia le leiloa o le vaʻai. O faʻatinoga faʻapitoa e le gata e fesoasoani e faʻamalo ai faʻamaʻi o le maʻisuka, ae toe faʻafoʻi ai le soifua maloloina lautele.

Pe a filifilia lau faʻamalositino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e pei o nisi faʻafitauli (toe foʻi, maʻi o le maʻisuka, toe foʻi ma le fatu), faʻamapulaʻa ma le faʻasaʻoina.

O a aoga o le faamalositino i le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻateleina le lagona o sela i le homone ma le inisalini
  • Fuʻu le gaʻo, faʻaleleia metotia faʻaletolo, faʻaleleia le gau o le mamafa,
  • Faamalosia le loto, faaitiitia le ono mafai ona atiina ae tulaga o le cardiovascular,
  • Faʻaleleia le tafe toto i vae ma totoga o le tino, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli,
  • Faʻateleina le mamafa o le toto
  • Faʻaleleia le gasegase o le lipid, puipuia le faʻaalia o le atherosclerosis,
  • Fesoasoani e fetuunai i tulaga faigata,
  • Faʻaleleia le gaoioi o sooga ma le faʻamau i lalo o le toto,
  • Faʻateleina le leo atoa ma le soifua manuia.

I le tino o le tagata e sili atu ma le selau ituaiga o maso, latou te manaʻomia uma le gaioiga. Ae pe a taʻalo i taaloga, e tatau i tagata maʻisuka ona faʻaeteete.

  1. Muamua, e taua le manatua e uiga i le puipuia o le hypoglycemia. A o leʻi aʻoga, e mafai ona e 'ai i le sanuisi poʻo isi vaega o meaʻai. Afai e pa'ū le suka i lalo o le masani, ao leʻi oʻo i le isi vasega e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le insulin poʻo le papa.
  2. Aʻo leʻi faʻamalosia, e le mafai ona e tuiina le inisalini i nofoaga o le a sili atu ai le mamafa i maso.
  3. Afai o le aʻoga ua fuafuaina e alu ese mai le fale, tausi lelei se meaʻai e taofi ai se osofaʻiga faʻapitoa o le hypoglycemic.
  4. Afai o le suka e sili atu nai lo le 15 mmol / L i luga o le mita poʻo le acetone o loʻo aliali mai i suʻesuʻega o le urine, e tatau ona suia tino faaletino i le manava faʻamalositino mo sina taimi.
  5. Faʻalēaogāina aʻoaʻoga pe'ā faitau le tonometa 140/90 mm RT. Art ma luga, pe afai o le pulusal e 90 lu / min. E tatau ona foliga i le fomaʻi.
  6. Aʻo leʻi amata vasega matuiā, e manaʻomia ona siaki le cardiogram e faʻamautinoa ai ua lava le uta o le fatu.
  7. E tatau ona tatou aoao e fuafua le fua o le fatu. Faʻatasi ai ma maso maso, e mafai ona suia e oʻo i le 120 bpm. O aʻoaʻoga mo le maʻisuka e le aoga pe a oʻo i le 120 bpm le fatu.

O gaioiga faʻaletino laiti e aoga mo tagata uma, ae mo nisi vaega o tagata gasegase o loo i ai pea tapulaa. Contraindications mo faamalositino togafitiga i le maʻisuka ua sili ona le tumau. A maeʻa ona faʻamautuina le tulaga, e mafai ona e toe foʻi i le totogi masani. E tatau ona faʻatapulaaina oe lava i le manava faʻamalositino ma:

  • Faʻalavelave matuia o le maʻisuka,
  • O faʻafitauli ogaoga o le loto,
  • Faʻailoga matuia tele
  • O lapisi lapoa i luga o vae,
  • Retinopathies (e mafai ona faʻataʻapeʻapeʻa le toe faʻataʻitaʻiina).

Polokalame 2 o le puleaina o le maʻisuka ma aʻoaʻoga faaletino

O le polokalama e aofia ai le 3 vaega.

Muamua, e tatau lava ona e faʻateleina le gaioiga faaletino e aunoa ma ni faʻatinoga fou mo le tino. Ina ia faia lenei mea, o le gaoioi atili e lava lea: savali tasi i luga o le vae, alu i luga o lau fola e aunoa ma se elevise, ma o vaiaso e masani ona masani ona alu i luga i le agaʻi i le natura. Afai o le manava o le manava e aliali mai, pulupulu poʻo le aʻafiaga, faʻafesoʻotai se fomaʻi.

I le laasaga lona lua, e mafai ona e faia taʻaloga - 15-20 minute, sili atu i aso uma. Aua e te amata faamalositino pe a uma ona e 'ai pe i ai foi se manava gaogao. I le taimi muamua, o gaoioiga faigofie e faia e fausia ai le felagolagomaʻi, o le faasolosolo malie lava o le maualuga o vasega e faateleina e ala i le faaopoopoina o le lautele ma gaʻo mea e mu ai, ma i le faaiuga, toe faʻagesegese faatinoga e faʻafoʻi ai le manava. Faʻafiafia gymnastics i se saoasaoa lemu, taumafai e faʻalogo i faamalositino taitasi ma maso uma. I le taeao, ina ia mafai ai ona vave ala, e aoga le suʻe o le ua ma tauau i se solo susu (e mafai ona e filifilia vai i soo se vevela - e tusa ai ma lou soifua maloloina).

A fai galuega ole fale, e manaʻomia ona e faia le 2-3 malologa e faʻafefe ai le teteʻe mai le maskloskeletal system ma faʻatinoga gaioiga. O ia mafanafana e aoga foi pe a maeʻa meaaoga, lea e masani ona sili atu i le muscle tutusa. Afai e tupu le tiga i le nofoaga lava e tasi i le taimi o vasega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se neurologist. O le a faaopoopoina i le avega i le massage poo le togafitiga o le physiotherapeutic.

O le isi laasaga e aofia ai le filifilia o lau ituaiga taʻaloga. Afai e te malamalama o oe ua sauni mo le sili atu nai lo le mafanafana, e mafai ona e faia le malosi. E sili pe afai e mafai ona faia taʻaloga i le vaitaele poʻo luga o le auala ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma 3, puleaina o le fatu, molimau o le glucometer, ma pe a uma le 50, le toto i luma ma i le faaiuga o le taʻaloga. E taua tele taimi uma e asiasia ai vae, faʻamaoni filifilia ni seevae taʻaloga.

Gymnastics mo le maʻisuka: gaioiga vae

O faʻamaʻi o pito i lalo o se tasi lea o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka ituaiga 2.

O sea mafanafana e le sili atu ma le 10 minute. E tatau ona faia i afiafi uma. Nofo i tafatafa o le nofoa e aunoa ma le paʻi i tua. O faʻatinoga uma e tatau ona faia 10 taimi.

  • Faʻamalosi ma faʻamaʻoʻo ou tamatamai vae.
  • Faʻamasaga le toevae ma le mulivae faʻafeiloaʻi, oomi le pito avanoa o le vae i le fola.
  • Faʻavae i luga ole mulivae, sii i luga le toe. Vaʻaiga ma vaʻavaʻai.
  • Vaʻa saʻo, toso le tootoo. O le tuʻuina i luga o le fola, matou te faʻamalosia le vae pito i lalo ia i matou lava. O le lava faamalositino ma le isi vae.
  • Faʻaali lou vae i ou luma ma paʻi atu ile mulivae o le fola. Ona sii lea, toso le totini agai ia te oe, lalo, punou i tulivae.
  • O ia gaoioiga e talitutusa ma le numera 5, ae o loʻo faʻatasia faatasi uma vae e lua.
  • E faʻafesoʻotaʻi ma faʻagasolo vae, e punou-faʻapipiʻi i se sooga vae.
  • Tusi ata faataamilo i vae ma vae saʻo. Ona alu lea i numera tasi i le taimi ma vae taitasi.
  • Tu i luga o ou tamatamaivae, sii aʻe ou mulivae, vaevae ese. Toe foʻi i le IP.
  • Mumu se polo mai se nusipepa (e sili atu le faigofie ona fai ni seevae). Ona faʻafetaui lea ma taʻe. Tuu fasi mea i se isi nusipepa ma toe faasolo i lalo le polo. O lenei faamalositino e faia i le taimi e tasi.

O faamalositino mo le maʻisuka e masani lava ona faʻamalosia, e faʻamoemoe e puipuia ai faʻalavelave, ma faʻapitoa, e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi moni. Pe a faʻaaoga le metformin ma isi vailaʻau tuʻu, o aʻafiaga e masani ona aʻafia ai faʻafitauli o le intestinal, faʻaleagaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma maʻi lese.

I le togafitiga o maʻi o le intestinal, e le lava le gauai atu i na o le inumaga - e tatau ona faʻamalolo le tino atoa. O le faamalositino faamalositino e fetaui lelei ma lenei galuega: faamalosia ia neura, faaleleia le gaioiga o le fatu ma toto toto, faasaina le toto, taofiofia faiga le mautonu, faamalolosia le peristalsis, faamalosia le lomitusi.

O tamai ipu o mata e sili ona leaga ma sili ona vaivai i le maʻisuka, o lea e masani ona masani ai faʻafitauli mai lenei itu. O le soifua maloloina o le tino ma le puipuia o le retinopathy i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i ai se gauai faapitoa. Afai e te faia i taimi uma ia ituaiga o faamalositino, e mafai ona e puipuia le tele o faalavelave vaaia.

O le faʻaleleia o le gagana Samoa i le qigong (i le faaliliuga - "galuega o le malosi") ua lua afe tausaga. Gymnastics e talafeagai mo le puipuia o faʻamaʻi i vailaʻau ma maʻisuka. E ala i le puleaina o gaioiga ma le manava o le manava, e fesoasoani le yoga e faʻasaʻo le malosi o le malosi, lea e mafai ai ona lagona le loto gatasi o le agaga ma le tino.

  1. Faʻamasese ou vae i le tauau, o tulivae saʻo, ae aunoa ma le faʻafefe. Siaki le malologa o musika, aveese le mamafa o le uta mai le pito i lalo. Faʻamasani lou tua e pei o se pusi, faʻasaʻo ma faʻateleina le siʻusiʻu. Toe foʻi i SP.
  2. Leu agai i luma, auupega o loʻo momoe malie i lalo, vae saʻo. Afai o lenei mea e mafua ai le leai o se faʻamaopoopoga, e mafai ona e malolo mai le laulau. Aʻo lima lima i luga o le tui, e tatau ona tulei ese le tino ma ia i ai i le vaalele lava e tasi. I luga o musumusuga, e tatau ona e faasaʻo, sii i luga ou lima i luma o oe. Alu seia amata ona punou i tua le tino.
  3. Ina ia le mafai ona faʻasalalau le vetebrae o le laufanua lumbar, o le uta i lenei vaega e tatau ona laʻititi. E pipii lima i le auvae o le tulilima, o le limamatua ma le alofilima e fesootai i luga o le ulu. Fufulu ma faʻamalosi i ni nai taimi, faʻamalosi, taofi ou lima i le tulaga e tasi. Loto, lalo i le fatafata. Mapu, siaki o le tua e saʻo, o tauau e malolo. Faʻamasi ou lima.

Ae e te leʻi amataina taʻaloga, e manaʻomia ona e ufiufi - matala ou mata, inu ma faʻalelei 5 taimi ma tausia pea le manava e tasi i le taimi aʻoga. I totonu o le potuaoga, e taua le liliu i lou faʻatuatua poʻo le na o le cosmos - o lenei mea o le a faʻaleleia ai le aoga o vasega.

Fai mai Eleni anamua: "E te manao e te lalelei - tamoe, oe manao ia atamai - tamoe, oe manao ia maloloina - tamoe!" Marathon e le o le taaloga sili ona talafeagai mo le maʻisuka, ae e mautinoa lava e le mafai ona ia faia e aunoa ma ni tino faaletino. E te manaʻo e toe faʻafoʻi lau metabolism? Fomaʻi faamalositino faamalositino!

"O le mea o ia i tatou - tatou te le teuina, leiloa - fetagisi" ... E faʻafia ona oʻo mai le malamalama o lenei atamai tuai, ua leva ona i ai i le moega o le falemaʻi, pe a oʻo ina atiaʻe le maʻi o le maʻi suka. Ina ia aua le tuai le salamo, o fuafuaga uma e tatau ona faia i se taimi tatau e tausia ai vae maloloina. O le puipuia o lenei faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka, e aofia ai le tino ma faʻamalositino masani mo vae o le a fesoasoani.

O taʻaloga o aso taʻitasi mo taʻavale e faʻaleleia ai le toto ma le faʻalogoina o vae, faʻamalosia ai le vevela o le pipili, puipuia le foliga mai o le edema, faʻamalosi ai maso, ma faʻaititia le malosi o le tapuvae ma le sooga o vae. O faʻamalositino faʻavalea fesoasoani e fesoasoani e faʻasaʻo alofilima ma lagona le lelei i luga o vae, faʻalauteleina le faʻamautuina o vae. O le faateleina o le maualuga o le feoai i vae e fesoasoani e faaitiitia ai le mamafa pe a tulaʻi ma savali i vaega e sili ona mamafa ma lamatia ai ia vaega (tupu mai "ponaivi", pala o le tamatamai lima), ma faaitiitia ai le ono afaina i vae.

Faʻatasi ai ma faamalositino faifai pea, o ituaiga uma o metabolism (carbohydrate, gaʻo) e faʻapitoa, o le lagona lelei o sulu o le tino atoa i le inisalini e faateleina, lea e mafai ai ona faʻaititia le tui o le insulin.

O faamalositino e mafai ona faia i le taeao ma / poʻo le afiafi, faʻateleina le faʻatupulaʻia o le malosi o felauaiga ma le numera o toe fai. O le mea autu o le faia lea i aso uma, ae aua le toe faia: o le a le aoga pe a fai e faʻamalosia. Filifili le uta talafeagai mo oe lava ia. O faamalositino e faigata ona maeʻa e tatau ona faaseʻe.

O faamalositino taitasi e tatau ona faia 10-15 taimi.

E le mafai ona faia ni gaioiga mo le tiga i maso o le tamai povi, e oʻo lava e aunoa ma le faʻamalosi, faatasi ai ma le taufaasese o le maʻisuka ma le gangreno malogo.

O loʻo taua i lalo se faʻamatalaga o gaioiga faaletino e tatau ona faia i aso uma mo le 15-20 minute.

Amataina le tulaga: taoto i ou tua, vae faʻamau

* Tii le tasi vae saʻo, i le mamao e mafai ai ona toso le totini agai ia te oe, toe foi i lona tulaga muamua. Toe fai le faamalositino ma le isi vae. Ona fai lea o le faamalositino ma ni vae se lua i le taimi e tasi.

* Tuʻu ou vae i luga o se mea maualuga (faʻaʻataʻitaʻiga, paluga, sofa paluga, ma isi mea), vaʻesea i latou i le 10-15 cm le vaʻavae. Faʻalautele lou tamatamai vae e pei o se moli, taofi lenei tulaga mo ni nai sekone, ona faʻagaoioi lea o ou tamatamailima. Fai 2-3, toe fai le gaoioiga 4-5 taimi. E mafai ona faʻasalalau tamatamailima i le taimi e tasi, ona faigofie ai lea.

* Fafaʻo vae saʻo i luga o le fola, afai e faigata ona fai lenei mea, lagolago vae i lalo o tulivae. I totonu o le 2 minute, ia faia ni faagaioiga o vae, muamua le tasi auala, sosoo ai ma le isi.

* Sii uma vae e lua, punou i tulivae, liliu vae i totonu. Sue le tasi vae i le isi, e peiseai o le taʻavale, ina ia faʻafesoʻotaʻi uma lava le va. Toe fai 15 taimi.

* Tuli le vae agavale i le tulivae, tuu le mulivae o le vae taumatau luga. Faʻatele le limamatua o le vae taumatau i le maualuga e mafai ai ma i le taimi lava e tasi e faʻaititia lalovaevae i lalo ifo o le mea e mafai ai, ona sui ai lea o le limamatua i lalo ifo o le limamatua ma toe siʻitia i luga le tamatamaʻi vae i luga pe a mafai. Toe faia le gaoioiga e ala i le suia o le tulaga o vae. O le faia o le faamalositino o le a sili atu ona faigofie pe afai e tuu uma vae e lua i luga o se tamai taavale solofanua. I lenei tulaga, e mafai ona e faia faʻamalosi tamatamailima i vae uma i le taimi e tasi.

Amataina le tulaga: nofo sao ile pito ole nofoa

* Taofimau i luga o le fola. Lago i luga o ou mulivae, sii ou totini, punou ma aveese ou tamatamai vae mo le 10-15 sekone. Toe foi i le tulaga amata. Toe fai 15 taimi.

* Sini tuʻi i le fola. Siʻi soka ia oe, faʻaititia. Ma, faatasi ai ma totini, ia faia ni gaioiga tusitusia i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi. Toe fai 15 taimi.

* Socks pressed at the floor. Fai ni gaioiga faʻasaga i mulivae i itu uma e lua. Toe fai 15 taimi.

* Taofiofi ou vae e faʻaloloa i le mamafa, toso ese vae agai atu ma aluese mai oe.

* Siʻi aʻe le tulivae saʻo, faʻasaʻo le vae. Tusi fuainumera mai le 1 i le 10 i le ea ma ou tamatamailima, ona e faaloaloa atu lea o le totini, tuu i lalo lou vae i le fola ma toso atu ia te oe i lona tulaga muamua. Fai le faamalositino ma lou vae agavale.

* Faatasi ai ma se gaioiga faʻavave, faʻalautele le vae i luma, e aunoa ma le siiina o le vae mai le fola. Sii le lima faʻaloaloa, toso le vae agai ia te oe, tuu i lalo le vae i lou mulivae i le fola, toe foi i le tulaga amata. Fai faʻatasi ma vae taitasi, ona faʻatasi ai lea ma vae uma i le taimi e tasi.

* Faapipii se maea e 2-3 mita i le fola i luma o le nofoa. Lisi o le tasi vae oomi le pito o le maea i le fola. Faʻalaʻi le maea i tamatamailima o le isi vae, ona faʻasaʻo lea ma ou tamatamailima. Fai le gaoioiga 3-5 taimi ma vae taitasi.

* Mo le 2 minute, faatasi ai ma le tasi vae e tasi, ia taʻavale le pine laupapa i tua ma luga i luga o le fola e taʻavale ai le paluga, polo tenisi poʻo se ipu fagu ipu vai e leai se avanoa. Toe fai le faamalositino ma le isi vae.

* Vaevae solo solo pepa solo po o nusipepa i totonu o se polo malo, ona faʻaaoga lea o ou vae e faʻasalalau le pepa ma vaʻaia.

* Faapipii le puʻu faʻatasi ma ou tamatamai vae, sii i luga ma sui mai le tasi nofoaga i le isi. Eseesega o faamalositino: faataapeapeina ni penitala i luga o le fola, sii i luga i ou tamatamai vae ma tuu i totonu o se pusa lapoa.

Amataina le tulaga: tu, uu le tua o se nofoa

* Toe faʻamavae le mulivae ma sui ese. Toe fai 20 taimi.

* Tu i luga o ou tamatamaivae ma faʻagesegese lalo ifo i mulivae, ao taumafai e faʻafeiloaʻi le ogatotonu o le kalave mai le tasi vae i le isi.

* Tutu i luga o le vae e tasi, faatasi ai ma le alofilima o le isi vae e masii le vae pito i lalo.

I le faaiuga o le lesona, e fautuaina e faʻafetaui ou vae i le mafanafana (le vevela!) Ma le vai malulu. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu uma vae, ma faʻapitoa ona vaʻaia avanoa avanoa.


  1. Gurvich, Mikhail Therapeutic nutrition for diabetes / Mikhail Gurvich. - Moscow: St. Petersburg. et al .: Peteru, 2018 .-- 288 i.

  2. Rumer-Zaraev M. Diabetes. O le mekasini "Star", 2000, No. 2.

  3. Maksimova Nadezhda Diabetic foot syndrome, LAP Lambert Academic Publishing - M., 2012. - 208 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga