O le maʻi suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aafia ai se tagata i le taimi e leʻi mafaufauina ma puipuia ai o ia mai le auai i gaoioiga masani. E tusa ma le tele o seneturi talu ai, ma e tutusa lava le taimi, o fomai i le salafa o le lalolagi o loo tauivi malosi ina ia faaleleia le tulaga lelei o le olaga o tagata taitoatasi, ma faia ai ni fualaau fou.

I le faaopoopo atu i togafitiga masani (inisalini, mate, ma le siakiina pea o le kulūkose), o vailaau masani e le masani ai i maketi tau vailaau mo togafitiga - mo se faataitaiga, o pateni faapitoa a Siamani mo le maʻisuka, lea e fautuaina faapitoa pe afai e leʻi iai muamua le fualaau.

Mataupu faavae o le taotoga

O lenei mea faigaluega e le mafai ona taʻua o se mea fou poʻo se mea fou faʻafouina - i le itu i Sasaʻe, o lenei auala o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ua faʻaaogaina mo sina taimi. Ae ui i lea, i Rusia o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi na aliali mai talu ai nei ma na vave maua ai le lauiloa tulaga ese.

O se patch diabetic e galue e tusa ai ma le ituaiga o TTC - transdermal system thérapeutics. O lona uiga o le fualaau faasaina e ulufale atu i totonu o le tino e ala i le paʻu, e mafua ai ona sili ona agamalu ma malie, ae i le taimi lava e tasi o le vave vave ona tupu (o meaola e vave lava ona ulu atu i toto toto ma tuʻuina atu i gaʻo aʻafia ua aʻafia).

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o tupe e mautinoa ai le tausia o se tulaga faifaipea o mea tau togafitiga i totonu o le toto, o lona uiga, o lo latou faʻaauau i le aso atoa e le suia.

Patch vaega ma o latou aafiaga

O le tuufaatasiga o le patch patch e aofia ai le manaia o le tele o vaega masani o mea totino. E i ai le manatu e faapea o le fua anamua mo lenei fofo faavavega na tausia ma le faaeteete ma tuuina mai io tatou aso mai le taimi na togafitia ai "mala" eseese o le au monoketi Tibet i ni "compresses".

O vaega autū o le patch patch o:

  1. Malt aʻa - faʻaitiitia le toto toto, aveese le cholesterol, faʻalauteleina le gaogao o puipui puipui.
  2. Anemarren - o se lauʻau masani, masani ona faʻaaoga i togafitiga Saina e faʻalauteleina ai le malosi o le tino, faʻapea ai ma se antioxidant.
  3. Koptis (rhizomes) - faʻamamaʻa lelei faʻasolosolo o hormonal, faʻalauteleina le gataifale.
  4. Toa (Komepa a Korea) - ei ai le antibacterial, anti-inflammatory, toe faʻaleleia aafiaga.
  5. Rice (aveese mai fatu) - aveese ia toxins, toxins, sugar maualuga, faamalosia ai toto toto.

O se seti o laau e seasea ma tulaga ese ia latou togafiti togafitiga e le gata e fesoasoani ai i le fausiaina o faailoga o le maʻisuka, ae toe faaleleia atoatoa foi le puipuiga o le tino atoa.

E leai se isi mea e maua mai i vailaʻau poʻo faʻamafaʻaiga faʻavae i totonu o le patch patch, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o allergies, aʻafiaga leaga i luga o le paʻu.

I le faʻaopoopoga, e fesoasoani i le faʻavaeina o le uumi (faaitiitia le aofaʻi o faʻauiga, aemaise lava i le po), faʻaitiitia le afaina o le afu (faʻaitiitia le vaʻaia o le vevela), faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le atuatuvale, faʻaleleia le tino, faʻamalosia le toto toto ma faʻatuina galuega faʻamaʻi.

Contraindications

E ui lava i le natura atoatoa o le natura, o le pusa mo le maʻisuka, e pei lava o isi vailaʻau, ei ai le tele o teteʻega, i le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina ma e tatau ona iloa e le fomaʻi i se taimi vave e mafai ai:

  • tasi le le faapalepale i so o se vaega (ona o le tele o lisi o laau e le masani ai tagata o lo tatou latitudes)
  • maʻitaga, lactation
  • lalo o le 18 tausaga
  • eseese faʻaleagaga ma microtraumas i vaega ia e tatau ona taofi

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le vaega o loʻo pulea ai le patch o le vaipanoa umbilical, talu ai e talitonu o lenei vaega i luga o le tino o le tagata e aofia ai le numera sili ona tele o le eletise malosi lea e faʻatautaia ai faʻamatalaga i le tino atoa.

O le auala e faʻaogaina ai le meafaigaluega e pei ona taʻua i lalo:

  1. Faʻamaʻa le paʻu i le pusa ma se ie susū.
  2. A uma ona tatala le afifi ma aveese le patch, e tatau ona e aveese ma le faaeteete le ata puipui mai ia mea.
  3. Ona faʻapipiʻiina lea o le faʻamau i le pute.
  4. I totonu o le 2-3 minute, o le vaega o loʻo iai le patch e faʻamaʻiina i le faʻagasolo lelei o suiga o le toto i lenei vaega o le tino, ma o le faʻafefiloi o gaʻo e vave ona oʻo mai i totonu o le paʻu.
  5. A maeʻa le 8-10 itula, ona aveese lea o le oloa ma suia i se mea fou (pe a uma le 20 itula).
  6. O le nofoaga lea na fufulu ai i le vai.

O le laʻititi o le togafitiga e 28 aso. Ina ia maua le taunuʻuga maualuga ma faʻamalosia le iuga, e tatau ona faʻatino 2-3 vasega. E sili ona lelei le faapipiiina o le oloa i le po - ina ia aloese ai mai faalavelave faafuasei, faaleagaina pe a savali ma taaalo i taaloga.

O le patch e matua faigofie lava ma faigofie ona faʻaaogaina. E lelei tele i isi fualaau mo togafitiga o le maʻisuka.

Saina faʻasolo i le maʻisuka Vitio:

E tatau ona ou faʻatau se patch?

O manatu o tagata popoto e uiga i le pateni Saina e feteenaʻi - o nisi fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o le oloa mo o latou gasegase ma matauina ni faʻaleleia lelei, o isi e le talitonu i le patch muamua ma e le mananao foi e taumafai, atonu e mafua mai i le le mautonu o le fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa.

Saienisi e le tumau, e aofia ai i le tulaga o le atinaʻe o fualaau o le maʻisuka. E tele au gasegase i lenei maʻi, ma ou te fautuaina toetoe lava oi latou uma e faatau ni pusa Saina lea e mafai ona pulea ai le maualuga o le toto - e masani lava, faatasi ai ma vailaau masani ma se taumafataga faapitoa. Ma e te iloa le a? E ui lava i manatu masalosalo o aʻu uo, ae na ou maua ni taunuuga maualuga o le falemaʻi! O le lelei o le soifuaga o oʻu tagata maʻi ua lelei tele, e le manaʻomia ona latou faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi ma e tamoe pea i se glucometer. O le mea moni, e le aoga le talanoa e uiga i le toesea o le faʻamaʻi, ae o ata fiafia o tagata o loʻo faʻatonuina suʻega e fai mai tele!

Alexandrova V.V., endocrinologist

Ou te le talitonu i totonu o lo tatou lalolagi, o se tagata lava e iai pea lona faatuatua i laau vavalave faʻavavega ma fugalaau e mafai ona faʻamalolo ai soʻo uma. E lima gaioiga ofoofogia e tetee atu i faamaʻi ogaoga o le endocrine? Po o le a lava. Ou te fautua atu ia te oe e aua nei e faia ni mea sese, ae ia saili mo ni tagata tomai faapitoa ma agavaa faapitoa o le a mafai ona fesoasoani ia te oe i le taulimaina o lenei maʻi - ae le o se fasi mea (faapipiiina, faamalolo ma galo), ae o le taumafai ma le tofotofoina i le lalolagi atoa ua pasi ma tofotofoina.

Churikov A.N., endocrinologist

O iloiloga a tagata maʻi e eseese foi - mai le faamemelo e faʻamaonia le faʻafiti, ma oi latou e teena le fofo e leʻi taumafai ma e le manaʻo e taumafai.

Ae ua ou faʻaaogaina lenei patch mo le afa tausaga. O se uo lava na malaga faataamilo i Saina, vaavaai pe faapefea ona ola nei laau uma ma afifiina iina - na ia fai mai o mea uma e lelei ia i latou, e le mafai ona i ai ni falesa. Na ia aumai ia te aʻu ni nai pepa faapipii mo le suʻega - Ua ou maua le maʻisuka mo le 5 tausaga, ua tele naua fualaau faasaina ma e pei o mea uma e aunoa ma le manuia tele - ua uma ona paʻu oʻu lima. Ma o lenei fofo na foliga mai na tatala loʻu manava lona lua - o lenei ua ou lagona le sili atu le lelei, e oo lava i lau fomaʻi na faateia. O lenei ou te taʻu atu i tagata uma lenei "mea faʻatau faʻatau". Na ou faʻalogo e mafai ona faʻatonuina i le Initaneti - o lona uiga, e leai ni faafitauli faʻapitoa i le mauaina. O le mea autu e le o le faʻagaloina e sui le fusi faapipii i le taimi - a leai o le a faʻaitiitia lona aafiaga.

Ou te manatu o ituaiga uma o auala eseese o togafitiga e le atoatoa ma teteʻa. Ma e pei foi o tamaʻi faavavega faavavega, taulima, ituaiga uma o pusa pusa e le o tofotofoina e soo se tasi - iinei e te manaomia le avea ma se tagata totoa e filifili e taaalo ma lou soifua maloloina e pei o lena. E manino lava e leai se maʻi suka e mafai ona faʻamaloloina i se fesoasoani-e tusa lava pe o le a le leaga. Ma o ai na faitio? O le a fai mai fomaʻi - o lona lava sese na te manatu ai o ia o se fomaʻi. O na laau, pe afai latou te aumaia soʻo se manuia, e naʻo pe afai e faʻaaogaina i le nofoaga lava e tasi na latou ola aʻe ai ma o fea na latou filifilia ma kuka ai oe. O le mea moni, e mafai ona latou tuʻuina i totonu o atigipusa ma faʻatauina atu i lalo o le faʻaogaina o vailaau.

Na ou iloa e uiga i le siama o le maʻisuka Saina i le potu o le maʻisuka. O le iloiloga na feteenai - lelei, leaga - o se tasi na viia, na faitioina e se tasi. Sa tonu ia te au e faataitai i loʻu lava lamatiaga ma le lamatia, faatonuina se seti o afifi mo vasega fautuaina 3 (3 masina). Ou te faʻaaogaina mo le masina lona lua. I le taimi muamua, na galo ia te aʻu le taofiofi o le oloa i taimi uma - o le mea lea, i le masina muamua sa ou le matauina le tele o aafiaga, sa ou le fiafia, ae sa faaauau pea togafitiga. O lenei ua sili atu le saʻo - Ou te tuʻuina se faʻamanatuga. O le suauu ua paʻu itiiti, ou te manatu, o loo i luma pea. Ioe, e le na o le pau lea o togafitiga togafitiga - Ou te faʻaaoga uma vailaau na faatonuina e le fomai (i le auala, sa ou talanoa ma ia e uiga i le faatauina mai o le patch - na ia fai mai e mafai ona e taumafai, o le a le leaga). E foliga mai ia te au o lenei mea e sili atu ona faigofie ma sili atu le aoga nai lo fualaau aina - Na ou pipii i le po ma galo ai le faafitauli. Ou te manaʻo e lapatai oe e te manaʻo e faʻatau le oloa i luga o nofoaga taʻutaʻua mai tagata faʻasalalau faʻamaonia ina ia aua le faʻamaonia e aunoa ma se tupe poʻo le le maua foi o se paʻu (i le tulaga sili ona leaga, o se tulaga le lelei pe leai foi). O ia lava e masani lelei e aafia ai tagata taufaasese.

O fea e faʻatau ai?

Afai e te le maua le avanoa e faʻatau saʻo mai ai mai le kamupanī saʻo (i le itumalo Saina), o le a sili atu le taugofie ma le saogalemu e suʻe ai i faleoloa i luga o le initaneti faʻapitoa i vailaʻau Farani. E mafai ona faʻatau le meafaigaluega i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le tagata faʻatau - o lea e mautinoa lava o le a le mafai ona e alu i se mea e le o iai ni mea faʻaletonu pe muta.

Saina le maʻisuka siama o se vailaau lelei lea ua faʻaaoga lelei e avea ma togafitiga faʻapitoa. E masani lava, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe mo lona mana faavavega e faʻateʻa ese ai o ia mai le maʻi e faʻavavau - o le mea e leaga, e le mafai ona ia faia.

Ae ui i lea, ina ia faʻamalosia le tulaga lautele o le tino, ia faʻamautinoa le tino o le endocrine i foliga lelei, e mafai ona aoga. Ae ui i lea, ae lei faatauina mai, e tatau ona e talanoa ma lau fomaʻi - na o ia o le a mafai ona fai pe o le faʻaaogaina o le patch e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa pe leai foi, ia suʻesuʻeina le tala faʻasolopito uma ua maua mai le maʻi (mafaufau i tausaga o le maʻi, ituaiga, tulaga o le maʻisuka, maʻi faʻamaʻi), ma le faʻatusatusaina lisi o faʻailoga.

Le tuufaatasiga o vailaʻau vailaau

O vaega taua e faʻavae i luga o vaega mai vailaʻau faʻasolosolo e ola aʻe i le itulagi o Tibet. O le tuufaatasiga ua filifilia i se auala e tutusa ai vaega ma le tasi. I le faaopoopo atu i togafitiga, o le patch mo le maʻisuka o le ai ai se aafiaga toe faʻaleleia ma o le a faʻaleleia ai le faʻaumatiaina o mea oona.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai vaega o fualaau o togafitiga nei:

  • Rhizomes o arnemarrhena. O le togafitiga o le laau e faʻaalia i le fufuluina o le ate ma fatuga mai mea oona ma vailaʻau. Tagata faʻamalolo o Sasaʻe mai aso anamua mafaufau o lenei laau o le vailaʻau sili ona mamana lea e mafai ona foia ai le maʻisuka.
  • Rice fatu. Ua maua foi le salalau lautele e faamama ai suauʻu ma fausaga o le tino mai mea oona, toxins ma toxins.
  • Lisi faila. O lenei vailaau faʻamalositino e aofia ai le tele o vailaʻau faʻasolosolo e faʻamalosia ai le tuʻufaʻatasia o le tele o hormones, paleni le toto o le cholesterol mataupu, ma faʻamalosia pa puipui o lapisi tetele ma toto laiti i se auala faʻamalosia. O se aafiaga lelei e matauina foi e faatatau i le faatulagaina lelei o le toto.
  • Rhizomes o le ulaula. O le fualaau oona o lenei vaega o le faʻamautuina lea o le gastric ma le galuega o le ate.
  • Toa. O lenei vailaau faʻamalositino ua faʻaaogaina e le Saina talu mai aso anamua e pei o se tonic, faʻapea foi ma le tausisia o galuega tau puipuiga. o loʻo i ai meatotino antipyretic ma antiseptic.

Aafiaga lelei

Lalo o se lisi o uiga autu autu e fai pe a faʻaaoga le patch:

  • faʻasologa masani o le soifua maloloina lautele, faʻafefe,
  • faaitiitia i le toto toto
  • faaosofiaina o galuega toe faʻatulagaina ma le faʻaleleia atili o le polokalama puipuia,
  • totoina o le toto
  • faamalosia o puipui o lapoa tetele ma toto laiti,
  • fufusi ma le faʻamamaina o le tele o le cholesterol ina ia mafai ai ona taofia pupuni o toto ma le taina o toto toto,
  • fufuluina o totoga o meaola mai mea e teu ai le vevela ma mea mataʻutia o meaola ninii e ola i totonu o le manava,
  • tulafono faatonutonu o tulaga o hormonal lautele.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava o le gaioiga a le patch e le o le faʻamoemoeina o le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le maʻisuka, ae i le tetee atu i mafuaʻaga o le maʻi. O nei faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai se faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i le faʻaaogaina o faamanuiaga o le mea fou.

Afai tatou te liliu atu i iloiloga o tagata faatau o loʻo aʻafia i le aafiaga o le patch, o le toatele oi latou o le a lelei. Ae pe moni lenei mea e leʻo iloa lelei.

Taiala galue

O le togafitiga o le pateni Saina e tuufaatasia ai le galulue faatasi o aganuu ma isi vailaau. Ua faia e ala i le ausiaina o suʻesuʻega faʻatekinisi faʻaonaponei ma metotia fou faatekinolosi fou.

O vailaʻau vailaʻau o loʻo i totonu o le patch e ulu i totonu o le paʻu o le epidermis, ona sosolo ai lea i totonu o le loloto o masini fefaʻasoaʻi, e oʻo atu ai i toto toto. O latou puipui e mafai foi ona fano i vailaʻau. E tasi le taimi i totonu o le toto, e vave lava ona tuʻuina atu i totoga uma, masini ma sifi masani.

O le auala o le faʻavaveina o le gaogao ua mamanuina e faʻaola ai le tagata maʻi mai le tigaina, e faʻapea foi mai le leaga o fualaau o vailaʻau i luga o le gastrointestinal tract.

O le siama o le maʻisuka Saina e fautuaina i totonu o le vaitafe o le manava e latalata i le pute. O loʻo faʻapea mai le au gaosi, o iinei o loʻo faʻalauteleina ai manatu o le acupuncture biologically active. E auala atu ia i latou, o le vailaau faʻamalosi e ave i le mea e gata ai i le vave e mafai ai. I nisi o faatonuga, e mafai foi ona e mauaina faatonuga e taofi ai se patch i luga o le vae (vae). E talitonuina e sili atu i le 60 mafaʻatasi, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le tele o okeni.

Tulaga lelei

E tusa ai ma le au gaosiga, o le ofuina o se pateni Saina o le a tuʻuina atu atoa le faʻamalosia o togafitiga nei:

  • le faʻamautuina o le kulukose o le toto ona o le aveeseina o laau toto,
  • o le leai o se vevela po o soʻo se isi aʻafiaga leaga i le tino, talu ai o vaega uma o le leoleo mamoe e na o mea masani lava e aofia ai,
  • faigofie ma faigofie o le faʻaaogaina e taua tele, aemaise lava mo tagata o loʻo fia maua ma matutua,
  • i le gaosiga o le vailaau faʻasaina, o fua anamua o le faamalolo maʻi i sasaʻe ma le faʻamalolo o le Tibet na faʻaaogaina,
  • faaumiumi togafitiga faʻasolosolo ina ua maeʻa maeʻa le vasega o togafitiga,
  • O le maʻisuka saina o loʻo i ai tusi faamaonia ua faʻamaonia lona lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina, talu ai ona o le oloa na tuʻuina atu i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi talafeagai ma pasi lelei ai.

O manatu uma o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻamautinoa le aoga moni o le fou fou. Ae ui i lea, e mataʻutia e faapea o fautuaga i ai e fai mai e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le fuafuaina o le fualaau ma fefautuaai se fomaʻi. O iinei e amata ona "manogi" ai le tetea. O le maʻi suka o se maʻi tuga tele, lea e leai se tulaga e tatau ona tupu e avea o se vaega o fualaau oona. Le faʻaaogaina le faʻaaogaina o soʻo se aganuʻu poʻo isi vailaau faʻasoifua maloloina, e le mafai ona taliaina, aua e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻaaogaina.

Mataupu faavae o le faaaogaina

Ina ia ausia le aoga sili ona aoga, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaoga, o aiaiga autu o loʻo lisi atu i lalo:

  1. I le taimi lava lea ao leʻi faʻapipiʻi le patch, e tatau ona fufulu fufulu ou lima ma le vaega o loʻo siomia ai le peto pe ae fuafua e faapipii le patch. E fautuaina e te muamua aveese le lauulu i lenei nofoaga, e pei o le tiga e ono tupu pe a uma ona aveese le oloa.
  2. O le afifiina e tatala i luma o le faʻaoga saʻo e aloese ai mai le faʻasalalau o mea e maua. I le isi, o le ata tifaga puipuia ua aveeseina e iloa ai le mea laugatasi.
  3. Ona faapipiiina lea o le patch i le nofoaga fuafuaina. Mo le faʻaleleia o le toto ma faʻaosofia ai le saoasaoa vave o mea o loʻo i lalo o le paʻu, e fautuaina e fai ni faʻalavelave masaga.
  4. O le taimi faʻatinoga o le tasi patch e tusa ma le 11 itula, e fuafua i fautuaga faʻafomaʻi.
  5. A maeʻa le taimi atofaina, ona aveese lea o le fasi pepa, ma o le vaega o talosaga e togafitia i vai mafanafana mafanafana.

O le umi o togafitiga ma le numera o kosi ua malilie faʻatasi ma se tagata tomai faapitoa.

Faʻamaonia o le maua o se pateni Saina

E le mafai ona faʻatau lenei oloa i falemaʻi. E mafai ona e faʻatau se patch naʻo luga o le Initaneti. E fautuaina le faia o se faʻatau mai sui aloaʻia ina ia aloese mai le faʻamaonia. Le tau o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu nai lo le 1,000 rubles.

O vailaau faʻaonapo nei o loʻo agai i luma i le togafitia o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O loʻo faʻatuina e fomai tipitipi ni metotia fou, vailaʻau, mea faʻataunuʻu e faʻaitiitia ai mafatiaga o tagata i aso uma e uiga i le le mafaitaulia o fualaau faasaina ma inisiua.

O le mea e masani ai, o se patch mo le maʻisuka e maua ai se lagona lelei e uiga i le faigofie ma le saogalemu o lona taotoga. E le gata i lea, a maeʻa ona iloiloina iloiloga o tagata ua aafia i aafiaga o le mea fou faatoa maua i le olaga moni, matou te faaiʻuina lona aoga.

Ae ui i lea, e tatau i tagata ona malamalama e le tupu vavega. E le mafai ona e faʻapipiʻiina se fasi patch ma faʻasolosolo o laau ese ma faʻafuaseʻi ona lafoaʻia ia maʻi ogaoga pei o le maʻisuka.

O le mea moni, o loʻo i ai le avanoa e faʻaaoga ai le oloa, ae na o se vaega o togafitiga faʻapitoa ma faatoa maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga