Tippu 1: Faʻapefea ona suʻeina oe lava mo le maʻi suka

O ituaiga uma o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia, o le a faasolosolo lava ina faʻaumatia le tino, faʻalavelaveina le galuega o le tele o faiga ma okeni. O le mea lea, e taua le iloa o le maʻi i se taimi talafeagai. Ae e mafai ona tofotofoina le maʻisuka mo le leai o se totogi ma o le a le auala e faʻamaonia ai?

Faailoga e Faʻaalia ai le Maʻisuka

E i ai le tele o faʻailoga o uiga o le hyperglycemia masani. O faʻamaoniga muamua o le galala malosi. Afai i le po ei ai se gutu malulu ma o loʻo e fia inu pea i soo se taimi o le aso, ona e manaʻomia lea e alu i se falemaʻi ma tuʻuina atu le toto mo le suka mo le leai o se totogi.

O faʻasolosolo masani e ogatasi ma le maʻisuka. Mai le tino, o le suka e faʻamalosi e gaʻo, lea e toso ai le vai faatasi ma i latou.

O le toʻatele o tagata e mafatia i le maualuga o le suka suka e fai mai latou te maua le matelaina e le mafaamatalaina. O le faateleina o le manaʻo e mafua mai i le matelaina o le kulukose ona o le leai o le glucose o felauaiga i totonu o siama.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o gasegase e vave ona paʻu le mamafa i le lotolotoi o se manaʻoga malosi. Tuʻuina o le mucous membranes ma le paʻu - o faʻamaʻi e tupu muamua i le maʻi o le endocrine. Afai e te liliu atu i se fomaʻi i le tulaga o vailaʻau, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi poʻo le talepe.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tele o gasegase e maualalo le faʻafouina o le tino. O le faʻamalologa umi o le faʻamaʻi e afua mai i fomaʻi vascular.

O le Hyperglycemia e afaina ai le mimiti, ma o le faaleagaina o le vascular system e mafua ai le le lava o le toto i gaʻo ma totoga, e aʻafia ai ma manua ma le sasa. O le isi mea le lelei o le le maua o le toto totoʻa o laumei paʻu ma le umi faaumiumi o faʻamaʻi pipisi.

O le mamafa tele o se faailoga manino o le maʻisuka ituaiga 2. O tagata e sili atu i le 40 tausaga, o lo latou BMI e sili atu ma le 25, e taua le foai atu o le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le tausaga.

I le maʻisuka, e masani ona tupu le faaletonu o mea. Afai e aliali mai se veli i ou luma ma faʻalavelaveina le faʻaaliga, o lona uiga e faanatinati le faia o se feiloaʻiga ma se fomaʻi maʻi ma le endocrinologist.

O le glycemia umi e taʻitaʻia ai le vaivai o le malosi ma faʻaitiitia le manaʻoga feusuaiga. O le faʻaalia o nei faailo ona o le faʻaleagaina o le tino ma le malosi o le matelaina o sela.

O le vaivai ma le vaivai e taʻu mai ai le matelaina o siama i totonu o le maso ma le tino. A oʻo ina le mafai ona aʻafia le kulūkose, e leai se aoga o le tino, ma o le faʻalauiloa e aliali mai.

O le maʻisuka faʻatasi ma le faʻaitiitia o le vevela o le tino mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona mafaufau i mea taua. Afai ei ai se tasi o matua e maua i le maʻisuka, ona ono oʻo lea i le 10% o le maʻi o le inisalini e faʻalagolago i le inisalini o le maʻi, ma o le faʻasologa lona lua o le faʻamaʻi, o le avanoa e siitia i le 80%.

O fafine maʻitaga e mafai ona atiae se ituaiga faapitoa o le hyperglycemia tumau-o le maʻisuka gestation. O le faʻamaʻi matautia tele mo le tamaititi. I le maualuga o le faʻalavelave, o tamaʻitaʻi ia:

  1. mamafa tele
  2. aveina o se tamaititi pe a mavae le 30 tausaga,
  3. vave maua le mamafa i le maitaga.

E faʻapefea ona suʻe oe lava mo le maʻisuka

  • - Suʻe toto mo le suka,
  • - Urinalysis mo le suka,
  • - Suʻega o le faapalepale o le glucose.

Faʻalogo i le i ai o faʻamaoniga autu o le maʻi. E ui lava i le vaevaeina o togafitiga i ni ituaiga, o loʻo i ai faailoga o le maʻisuka e masani ona maua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi muamua, e masani lava ona matauina le masani, e aofia ai le po. E mafai ona faʻafefe le faʻamaʻavaina ma le gau o le tino. O le paʻu i luga o foliga ua amata ona pala, o le galasticity o le epithelium ua faaitiitia, ma ua tupu le susu.

O se tagata e toetoe lava a fia inu.

E tele taimi e maua ai le maʻi suka ma le tele o le 'ai. Ae ui i lea, o le tele o meaai e le aumaia ai le toomaga.

Lagona le vaivai faifai pea, le fiafia, faʻaitiitia le taimi faʻalogo? Siaki mo le maʻisuka! E le gata i lea, o se tasi o faʻailoga o le faʻamaʻi i se taimi muamua o se faʻafitauli le tumau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe atili o togafitiga, faʻaleagaina o neula o vae ma lima, o loʻo faʻaalia i le i ai o "pulupulu nifo," faʻalavelave ma malulu. E masani lava i le po, pe a paʻu vae, e tupu le mumu.

Faailoga o le maʻisuka i se gasegase ogaoga e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le vaʻaia ma le faʻavaeina o vaʻa le faʻamalolo ma maʻi o le tino i luga o vae. O togafitiga o le a fesoasoani e aloese ai mai le tauaso ma le vavaeina o vae.

I le iai o se vaega o faʻamaumauga, e tatau ona siaki le maʻisuka i le faʻafesoʻotaʻi le GP poʻo le endocrinologist.

O le faʻamaʻi e maua iʻuga o se suʻega o le toto ma le urine mo le kulukose.

Tuuina atu le anapogi ma le maeʻa ona 'ai. O lenei mea o le a faʻaalia ai le eseesega i le va o faailo. O le toto ma le faʻamalosi samples e tatau ona faia i le tele o taimi. E masani lava, o le suka o le toto o loʻo i le lautele o le 70 -99 mg / dl. Afai o le maualuga o kulukose e mai le 100 i le 125 mg / dl, o loʻo i ai se vailaʻau i le faʻamaʻi. O se faitauga i luga 126 mg / dl o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka.

Fai se suega o le faapaleni kullukose e 3 itula. O se tausimai o le a ave se toto faataitai mo le auiliiliga. Ona inu lea o le kulukose ma toe fofo le toto pe a uma le 2 itula. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e oo atu i le 139 mg / dl e manatu masani lava. Mai le 149 i le 200 mg / dl o se setete predicetics. Luga 200 - maʻi suka.

Ia manatua e mafai e se vailaau vaʻaia ona atiae mo le tele o tausaga. O le tele lava o taimi, e le maua i le taimi nei le faʻamaʻi faʻaalia.

O le suega o le kulukose-toleniina e sili ona lelei, talu ai e mafai ona siakiina le maʻisuka i lenei mataupu e amanaʻia ai suiga o suiga o le toto. O se suʻesuʻega masani e fesoasoani ia te oe e suʻe ai le maualuga ole suka i le taimi nei.

  • Faailoga o le maʻisuka
  • E faʻapefea ona tofotofoina mo le maʻisuka?
  • E faʻapefea ona tofotofoina mo le maʻisuka

Auala e iloa ai le maʻisuka: 18 faailoga

O le aso 14 o Novema o le Aso o le Maʻisuka o le Lalolagi. E faʻapefea ona masalomia le maʻi suka poʻo au pele ma le auala e siaki ai le i ai o lenei faʻamaʻi - o la matou mea lenei.

Afai na faʻafuaseʻi lava ona e ala i le po mai se gutu malulu ma e te lagona le fiainu, i le aso e te oʻo ai i le fia inu tele, e talafeagai le siakiina o lou suka toto. E masani ona le galala le fiainu e avea ma faailoga muamua o le maʻisuka.

Tomai Mate

O le maʻitaga e mafai ona afua ai le maʻisuka faʻamaʻi. O se lamatiaga sili atu i tamaitai e tele le mamafa, ma le tuai ona maitaga, faatasi ai ma le tele o le mamafa o le gaioiga i le taimi o le maitaga. E tusa ai ma fuafuaga mo le mataituina o fafine maʻitaga, o fafine uma e vaaia e fomaʻi e masani ona foaʻiina toto mo le suka.

Tulaga faigata

O le faʻaletonu o le tino, faʻaitiitia le alu i le kenera e avea ma faailoga o le maʻisuka, lea e mafua mai i le fiaaai malosi o siama ma le faaleagaina o lapisi.

O le vaivai, vaivai ma le vaivai o se faailoga o le matelaina o sela o le popole ma musika. I le leai o se tomai e gauai ai le kulukose, e le mafai ona galue lelei ia suauʻu, ma e tupu vaivaiga.

Suʻe suʻe

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai le maʻisuka o le suʻeina lea o le kulukose toto.

O le auiliiliga ua tuʻuina atu i luga o se manava gaogao (a itiiti ifo i le 8 itula i le maeʻa ai o le meaʻai mulimuli), ae le tatau ona maualuga le maualuga o le 5.5 mmol / l. I tulaga faatauaina o le 5.5 - 6.1 mmol / L, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega.

Faʻatasi ai ma le taua o le sili atu i le 6.1 mmol / l, o se suʻega o le faapalepale kullukose, o le suega o le hemoglobin glycosylated ma le suʻega o le urine mo le suka o loʻo faʻatulagaina.

Glucose toleni test

E tusa lava pe le maualuga le maualuga o le maualuga o le suka toto, o le a le mafai e le fulufulu ona le iloa le inisalini - o le mea lea ua taʻua o le prediabetes.

Ina ia iloa, e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale kullusese - o le suʻega toto mo le suka pe a uma ona inu e le tagata inu se ipu vai mafanafana ma le glucose ua faʻafefeina.

Gelaglobin Glycosylated

O le hemoglobin toto e mafai ona fusi i le glucose. O le mea lea, o le tele o le kulukose i le toto, o le tele o le hemoglobin o le a fesootaʻi atu i ai. Afai o le maualuga o le hemoglobin e fesootai i le glucose e sili atu i le 5.9%, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faateleina o le anotusi o le kulukose i totonu o le toto, lea e tuufaatasi ma taunuuga o isi suega e mafai ai ona tatou faia se siama o le maʻisuka.

Urinalysis

Suga i le urini e aliali mai pe a sili atu le maualuga o le kulukose i le toto e sili atu i le 10 mmol / l, lea ua matua tele lava. E le gata i lea, o le anotusi o le acetone i le urine e siakiina. O le foliga mai o le acetone i le urine o se faailoga le lelei o le palatini. O lona uiga e le mafai e le tino ona maua le malosi mai mea inu ma faʻamalosi e talepe ai aʻafiaga.

Auala e fuafua ai le maʻisuka e aunoa ma ni suʻega ile fale

O le maʻi suka atonu e leai ni faʻaʻailoga, ae mafai ona oʻo mai i le malamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a asiasi atu i se tagata fomaʻi, o le a fuafua le ituaiga. Ae ui i lea, o loʻo i ai se lisi atoa o faʻamaoniga e fesoasoani e saili ma malamalama pe maua le maʻisuka.

E le gata i lea, o le ituaiga o maʻisuka faʻamalosia e ala i ia faailoga e mafai ona faʻatonuina i le fale e tusa lava, ma saʻo lelei.

O le malosi o le maʻisuka e mafua mai i le maualuga o le inisalini, o le matua o le maʻi, o le setete o le siama o le maʻi ma isi maʻi faʻamaʻi.

O mea e tatau ona e gauai i ai

Afai e le maua e le tino ni patho, pe a maeʻa se taumafataga i le toto plasma, e maualuga le maualuga o le suka. Mo lenei mea, e le manaʻomia ni auiliiliga, o se mea moni lauiloa.

Ae a mavae le 2-3 itula, ona toe foi mai lea o lenei faailo i lona amataga, e tusa lava po o le a le tele o lau meaai. O lenei gaioiga o le tino e pei o le mea masani, ae le lelei le kulūkose metabolism, e faʻalavelaveina.

Ma o oe iinei, le tagata faitau pele, e ono i ai ni faʻamaoniga e mafai ai ona e iloa pe oi ai le maʻisuka, ma o le a le ituaiga e atiina ae.

O le taunuʻuga o le atiina ae o le maʻisuka ma ona faʻaʻailoga:

  • matagogo
  • le fia inu, i se taimi faapea e mafai ona oʻo i le valu i le iva lita i le aso, le faafitauli o le polydipsia,
  • e masani ona le toe taofia e oo lava i le po,
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • fiaai pea ma le fiaai tele,
  • le le fiafia, vaivai, vaivai, vaivai vaivai,
  • vavao i tamai povi,
  • le faʻaleagaina le faʻaleagaina,
  • otootoga o faaaliga

E le gata i lea, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le amataina o faʻafitauli i le fale e le mea moni o le tele o lagona uiga ese e amata ona aliali mai i luga o le paʻu ma le tino lava ia, e aunoa ma se auiliiliga, e faʻaalia se faafitauli:

  • taoto ma vili
  • o manuʻa le lelei o le faʻamaʻi ma lenei maʻi suka "agasala" type 2,
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga tele,
  • Ae o le ituaiga 1, o le televave o le mamafa o le mamafa, e tusa lava po o le a le tele o mea e te manaʻo e ai,
  • paʻu o le paʻu
  • sasaina o le paʻu i lima, vae, manava, genital,
  • faʻaumatia o vao i pito,
  • numbness ma paresthesia o vae,
  • fausiaina o lauulu lauulu,
  • fomaʻi pei o faʻamaoniga
  • samasama laiti laiti i luga o le tino (xanthomas),
  • paleonesthitis - fulafula o le omimi e mafua mai i le masani ona fai.

Toeitiiti lava o faʻamaoniga uma e talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I aso nei, o le fesili autu mo fomaʻi: o le auala e iloa ai le maʻisuka? Ae e mafai ona e fesili ia oe lava i lenei fesili i le fale.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le tele o faʻamaoniga o loʻo i luga e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 1. Pau lava le eseesega o le manino o faailoga. O le mea autu ma uiga e fesoasoani e tali le fesili i le auala e fuafua ai le maʻisuka ituaiga 1 o ni fesuiaiga tele i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto: mai le maualalo i le maualuga ma vice versa. E taua tele le vave iloa o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti!

O se tasi o faʻamaoniga tutusa o le maʻisuka ituaiga 1 o le vave faʻaletonu o le mamafa. I masina muamua, e mafai ona oʻo i le 10-15 kilokalama. E masani lava, o se paʻu mamafa mamafa e tuʻuina mai ma le le lelei o le tino, gasegase tele, moe. E le gata i lea, i le amataga lava o le manava o le maʻi e matua le maualuga, o loʻo faaauau pea ona ia 'ai tele. O faailoga nei mo le fuafuaina ole maʻisuka e aunoa ma ni suʻega.

A o atiina ae le maʻisuka, o le anorexia e atiina ae, e mafua ai le ketoacidosis. Faailoga o le ketoacidosis o le nausea, vomiting, o se uiga manaia o le manava, ma le tiga o le manava. O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona malosi i tupulaga talavou, ae i tagata matutua e sili atu ma le 40, e itiiti le faʻailoaina.

O le mea lea, o gasegase o le vaitausaga e masani lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma faatonuina le togafitiga talafeagai, lea e fuafua i le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le tele o le maʻisuka e atiaʻe, o le televave o le maʻi o le mamafa o le tino ma le faʻatinoga. O vailaʻau na faʻamatalaina muamua e le toe fesoasoani. Ketagacidosis e atiina ae.

Ituaiga 2 maʻisuka

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona aʻafia ai tagata e silia i le 40 tausaga. I le tele o tulaga, ua faʻailoa mai ai faʻamaoniga o le maʻi. O le siama e faia i se faalavelave pe a ave le toto i luga o se manava gaogao. O le vaega ogaoga lamatia e aofia ai tagata ua mamafa tele, toto maualuga ma isi ituaiga o faʻataʻitaʻiga.

Faʻasalaga o faʻamaoniga e pei o le masani ai ma le galala e masani lava ona toesea. O le mafuaaga autu mo le popolega atonu o le paʻu o le paʻu i totonu o genital and extremities. O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i le ofisa o le dermatologist.

Ona o le ata natia o le faʻamaʻi, o lona suʻesuʻega e mafai ona tolopoina mo ni nai tausaga, e ui lava e le o se mea e le vaaia. O le mea lea, i le taimi e iloa ai le maʻisuka ituaiga 2, e tausia e fomaʻi ituaiga uma o faʻafitauli, ma o le mafuaaga autu lea mo togafitiga a le maʻi ile falemaʻi.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona iai i le ofisa o le fomai tipitipi (o le maʻi o se vae o le maʻisuka). O le maʻisuka e tuʻuina atu i se tagata e iloa ai le maʻoti ona o le leaga o le mafaufau (retinopathy). O le mea moni ei ai le maualuga o le hyperglycemia e masani lava ona iloa e tagata gasegase pe a uma le afaina poʻo le fatu fatu.

Ina ia saʻo le fuaina o le maualuga o le suka i le plasma o le toto, o le tele o suʻega suʻega e faia:

  1. Toto toto mo le suka.
  2. Urinalysis mo suka ma tino ketone.
  3. Glucose susceptibility test.
  4. Fuafuaga o le hemoglobin, insulin ma le C-peptide.

Glucose o le toto

E le lava se suʻega o le manava o le tino e fai ai se faʻamaonia saʻo. E le gata i lea, e tatau ona e fuafuaina le kulukose content 2 itula pe a maeʻa se taumafataga.

O nisi taimi (e masani lava i le amataga o le maʻi) i tagata gasegase e naʻo le solia o le gaʻo o le suka, ma lona maualuga i le toto e mafai ona i totonu o tapulaa masani. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo faʻaaogaina e le tino lona faʻaagaga faʻapitonuʻu ma o loʻo ia pulea pea lava.

Aʻo anapogi se suʻega toto, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • o le tagata maʻi e tatau ona 'ai i le itiiti ifo ma le 10 itula aʻo leʻi amataina le toto,
  • e le mafai ona e inuina fualaau e mafai ona suia ai taunuuga o suʻega,
  • E faasaina le faʻaaogaina o le kulini C,
  • lagona ma faaletino gaoioiga e le tatau ona sili atu.

Afai e leai se faʻamaʻi, ona tatau lea ona i ai le suka i le itu e 3.3 - 3.5 mmol / L.

Faailoa le maʻisuka i le fale

I aso nei, e toatele tagata e popole i le fesili, auala e iloa ai le maʻisuka i le fale, ona o le siʻitia i tausaga taʻitasi le numera o le faʻafitauli i lenei faʻamaʻi matautia.

Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le setete o le soifua maloloina ma le faʻaalia o nisi o mea le lelei.

O le toʻatele e le iloa e uiga i le i ai o se faʻafitauli, ona e leai so latou manatu e uiga i lona faʻamaoniga, o le mea lea, o se mea faateʻia e tupu i le tofiga o le fomaʻi ona o le le iloa ma le faʻafuaseʻi. O le mea lea, e tatau ona e saunia mo se saʻoga tutoatasi saʻo e uiga i le matauina o oe lava ma lou tino.

O faʻasolosolo taimi e le faʻamalolo ma faʻamaʻi e mafai ona taulai atu, faʻatasi ai ma mea uma, faʻafitauli ile malulu ma faʻafitauli pipisi.

I nisi o maʻisuka, o le a faʻaitiitia le vaʻaia ma o loʻo i ai se faʻaitiitia o le gaioiga faʻaletino ma le leai o se naunau mo gaoioiga masani o aso uma.O le malosi o faaaliga e mafai ona eseese, ae i le tuufaatasiga, o nei faailo e tatau ona fautuaina ai le i ai o se tulaga lamatia matautia.

O se tagata o loo mafatia mai se faamai e maua ai se lagona malosi o le fiaaai, ma o se "tuinanau" matelaina e ono faafuasei ona puʻeina o ia. E mafua ona o le maualalo o le maualuga o le insulin. E tutusa lava mea mo le fia inu: e matua iloa lava pe a sili atu le tele o le suavai e manaʻomia nai lo le mea masani. O lenei faailoilo lelei le faʻaalia o le faʻamaʻi e tusa lava pe le alu i le falemaʻi.

A maua le suka, e amata ona "mafatia" ia namu o le faiʻai, e mafua ai le ita tele, o isi taimi e faʻamalosi, e le masani ai mo lenei tagata. O le mafaufau o loʻo aafia i le faʻamaʻi e mafai ona faʻafefe i soo se itu, e mafua ai ona maua e le maʻisuka se lagona o le atuatuvale ma le atuatuvale.

E mafai ona iloa le maʻisuka i le fale

Pe a faʻaalia uiga o loʻo i luga, e mafai loa ona e fai atu i ai ma se tikeri maualuga o le mea e ono tupu ai le lamatia. Leai se suʻesuʻega E mafai ona e fuafuaina le faʻamaʻi ile fale. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le fefaʻatauaʻiga o le lamatiaga i le tino ma o le a avea o se aʻafiaga mo le faatelevaveina o le fesoasoani.

E sili atu le taua le mafaufau pe a fai ua i ai i le aiga tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e saunia mo mea uma ma ave le tulaga i se tulaga sili ona mamafa e mafai ai. O lenei mea e mafua ai ma le tauimasui e fuafua ai a latou lava siama, aemaise lava talu ai ona o le tele o tekonolosi ua amata ona agai i luma ma o mea uma e manaʻomia e mafai ona faatauina i se falemaʻi masani.

O le a le tele se taumafaiga mo nei ituaiga tutoatasi. I aso nei, e tele ni filifiliga mo le sailia pe o maʻi le tino poʻo leai.

O mea e manaʻomia ona e filifilia ai le maʻisuka i fafo atu o le falemaʻi

Afai ei ai se manaʻoga ma le avanoa e suʻe ai le maʻisuka, ona tolu lea o filifiliga:

  • faitau glucometer
  • fasi siaki
  • seti kit ato A1C.

I le lautele, o le a leai ni faafitauli i le talosaga. I faʻamatalaga faʻapipiʻi, o mea uma lava e faʻamatalaina i se gagana e mafai ona maua, ma laʻasaga taʻitasi taʻitasi. Ae o le tau, e talafeagai foi. O vaʻa fuafuaina e tutusa ma faailoga mai le 500 i le 2,500 ru. E faʻalagolago lava i masini ma le gaosimea.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fasi pepa mo le suʻesuʻeina o urine e maua ai le tau maualuga o le lima selau rubles, e sili atu le taugata o glucometers.

E mafai ona faʻaalu se tupe itiiti i luga o iuga ma lou lava filemu o le mafaufau, faapea foi lou agaga, ma i le lumanaʻi e mafai ona e mautinoa i au laasaga: e aoga le alu i se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa poʻo le taulaʻi atu i se isi faʻamaʻi e fetaui lelei ma mea na iloa.

O le a le sao o le iuga

Afai tatou te talanoa e uiga i le sao o masini ma masini suʻesuʻe, ona tatau lea ona tatou taofi i luga o fasi pepa e suʻe ai le urine. Latou te le mafai ona iloa se vaega ole suka o le itiiti ifo i le 190 mg / dl. O le mea lea, o le faʻaliliuga e oʻo atu ai i le le saʻo.

Afai e aliali mai le glucose i luga, ona sili atu lea ona lelei le faʻaogaina o le masini ma le saʻo maualuga. A e faʻatau mai se pusa A1C, e tatau ona e mautinoa e maua ai iuga mo le 10 minute, a leai e le tatau ona e faʻamoemoe mo le aoga faapitoa.

Ae mo le glucometer, ona faʻamaonia mea uma e le maualuga o le saʻo.

O le tulafono autu o le faia o se auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao, a leai o le a le saʻo le faitauga.

Ma le isi, i se mea sese, e tatau ona e faʻaeteete: e tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, o le mea tonu lava e tusa ma le 20% o le eseesega mai le ituaiga o meafaigaluega. O le mea lea, o lenei fuainumera o le a le afaina ai suiga i le lalolagi i togafitiga i le lumanaʻi.

E tuʻuina atu e le kamupanī ni suʻega faʻapitoa i le masini, e tusa ai ma lea taimi mai lea taimi i lea taimi e mafai ona siaki le faatinoga. Latou te faʻaalia le saʻo saʻo e mafua mai i le enzyme na teuina i luga o le pito i luga, lea e tali lelei ma sela o le toto, faʻamaonia saʻo le lolomiina o le kulukose.

Faʻamatalaina e aunoa ma se suʻesuʻega

Aotelega o le fesili, auala e fuafua ai saʻo ma faʻavae i luga o masini faʻaleleia maʻisuka i le fale, e tatau ona e taulai atu i le amio saʻo o taualumaga.

O le glucometer e fuaina ai le toto suka, ei ai ni mea faapitoa ma se masini mo le faia o se iloiloga. E tatau ona mataʻituina tulafono faʻavae o le tumama ma mataʻituina le mama o ou lima e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toega o mea suga e mafai ona suia le ata o le iuga mulimuli.

O le aoga masani e tusa ma le 6%. O auala uma o loʻo taʻua i luga o se uiga tutoʻatasi o le a fesoasoani e faʻamautinoa pe tatau ona popole i lou soifua maloloina, ae aua le faʻatagaina togafitiga faʻapitoa ma faʻamaonia ai faʻamaoniga saʻo.

O le a tatou iloa auala e iloa ai le maʻisuka i le taimi mai le vitio o loʻo mulimuli mai:

Uo! Afai na aoga le tusiga ia te oe, faamolemole faasoa atu i au uo pe tuu se faamatalaga.

Auala e iloa ai le maʻisuka i le fale

E toʻatele tagata latou te iloa se faʻamaʻi matautia e pei o le maʻisuka, aua o le maʻi ua manatu o se tasi o faafitauli taatele i sosaiete. O le togafitiga o mea o le endocrine e amata ona le amanaiaina, talu mai taimi muamua e totogi e le tino o le tino. E tele taimi e faʻamaonia ai le faʻamaonia ua maeʻa i le ogatotonu o faʻataʻitaʻiga.

O le faʻalauiloaina o le auala e fuafua ai le maʻisuka i le fale o le a mafai ai ona le gata ina amata togafitiga talafeagai, ae ia faʻamaonia ai foi le tulaga o le maʻi, faʻapea foi ma le maua o taui paleni, e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻe o faʻafitauli.

Ituaiga o maʻi suka

E tatau ona manatua e tele ituaiga o faʻamaʻi, ae o ia mea uma eo mai faatasi ma le hyperglycemia (o se tulaga e tulaʻi ai le maualuga o le kulukose i le toto). Atonu e iai ni mafuaʻaga, i luga o le faavae o loʻo vaevae ai le vaevaega o maʻi o le endocrin:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka (type 1) - o le faʻamaʻi e sili ona taatele i tupulaga talavou, faʻatasi ai ma le faaletonu o le lemu o le cellcreatic. E le mafai e le okeni ona faʻapipiʻi le tele o le inisalini, o lona aʻafiaga e fesootaʻi ma le pisia o le kulukose i totonu o sela ma se faʻaitiitia i le glycemia.
  • O le maʻisuka e leai se inisalini (ituaiga 2) - sili atu i tagata matutua. O le pancreas e maua ai le tele o le hormone, ae o fusi ma siama o le tino "e le o vaʻaia", ma le maumau lona lagona.
  • O le maʻisuka faʻamamafa - e tupu i le taimi o le gaioiga, e masani ona pasia pe a uma le fanau. E tusa ai ma le atinaʻeina o le tino, e tutusa ma le faʻamaʻi 2.
  • O le maʻisuka o le Neonatal - e atiina ae i fanau faatoa fananau mai, e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻapitoa.

Taua! O sea faʻavasegaga o le a mafai ai ona faʻatusatusa le tausaga o le maʻi, le i ai o mea faʻaosoosoga ma isi faʻamatalaga e aʻafia ai ina ia le gata ina faʻamaonia ai le i ai o le faʻamaʻi, ae ia fuafua foi lona ituaiga.

O le tele o tagata latou te le iloa po o le a le mea e mafai ona faʻaaogaina e iloa ai le maʻisuka, peitaʻi, latou te iloa ona uiga.

Faʻamatalaga o le i ai o le falemaʻi o le faʻamaʻi o se tasi lea o laasaga o le "fale" suʻesuʻega

Faʻavae i luga o nisi o faʻaaliga, e mafai ona e mafaufau e uiga i le i ai o togafitiga endocrin:

  • fiainu
  • matagogo
  • faʻateleina gaioiga elemene
  • sasaina o le paʻu,
  • faateleina le 'ai, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le mamafa o le tino,
  • faʻasolosolo taimi e le faʻamalolo ai, manua, faʻafefe,
  • faʻasauā, faʻaleagaina, faʻalavelave moe.

E taua foi le siakiina o lou tulaga mo tagata e iai aiga o loʻo maua i le maʻisuka, ae maise lava i le faasologa tonu o laina gafa.

O le tele o taumafaiga e iloa ai le maʻisuka i le fale e le talafeagai. Ina ia faia lenei mea, tau lava o le faʻatau i se fale talavai:

  • siaki pepa,
  • toto kulukose toto
  • se seti mo le fuaina o le A1C (hemoglobin glycosylated).

O nei masini ma punaoa faʻalapotopotoga ua faʻaaoga e faʻamaonia ai se tagata matua poʻo se tamaititi e faigofie ona faʻaaogaina. O le faigata e aofia ai faatonuga. O le tau e eseese mai le 500 i le 6000 rubles, e fuafua i le kamupani ma le atunuu o gaosia.

Sugar Test Strips

O vaega faapitoa e ufiufi ma fua o le a fesoasoani i le fuafuaina o le maʻisuka. Ua manatu i latou e sili ona faigofie ona faʻaaoga. O le faʻamaina o le vai poʻo le toto e mafua ai se suʻesuʻega o le vaega o le suʻega. O faʻataʻitaʻiga e iloiloina e le lanu mulimuli.

Suʻega o Suʻega o le Maʻisuka - O se Totoga Tofotogia Lelei

Taua! E masani lava, o le anapogi kullucose e tatau ona iai i le va o le 3, 33-5.55 mmol / L. A maeʻa le taumafaina o meaʻai i le tino, faʻaopoopo fuainumera, ae toe foʻi i le masani ile 2 itula.

Ina ia iloa le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  1. Fufuluina lima i le fasimoli, malogo, mafanafana.
  2. Tuu mea e manaʻomia i luga o se taga mama poʻo se solo.
  3. O le tamatamailima e faʻaaogaina ai le meafaitino e tatau ona faʻamaʻi, togafitia i le ava malosi.
  4. O le faʻamaʻiina o loʻo faia i se atigipisi gaogao e leai ni faʻamaʻi poo se faʻagata faʻapitoa falemaʻi.
  5. O se mataua o le toto e tatau ona faʻaoga i se pepa pepa i se nofoaga e togafitia ma se reagent (faʻaalia i faatonuga).
  6. O le tamatamailima e tatau ona lolomiina i se fasi ie.

O le taunuuga e mafai ona maua i totonu o le 1 minute (i eseesega molimau eseese). Faʻalagolago i faʻamatalaga glycemic, o loʻo iai se isi lanu, lea e tatau ona faʻatusatusa i le fua lea e faʻatasi ma faatonuga. O ata taitasi e fetaui lelei ma fuainumera manino.

O le foliga mai o le suka i le urine o se tasi o mea taua taua e iai pea le maʻisuka o se tagata. O loʻo fuafua foi Glucosuria e faʻaaoga fasi pepa faʻataʻitaʻi.

Taua! O le ituaiga insulin e faalagolago i le maʻi ma faʻamaʻi i tagata matutua e le mafai ona faʻaalia ai le i ai o le suka i totonu o le urine i se auala tutusa, talu ai o le faitotoa lea e pasi ai e le fatu fatu le kulukose i totonu o le urine e faateleina ai ia tagata.

Ina ia mafai ai ona maua saʻo lelei ma aveese le faʻamaʻi i se taimi talafeagai, e tatau ona faʻatautaia faʻamaʻi faalua i le aso. O le taimi muamua e tatau ona i luga o se manava gaogao, le lona lua - pe a uma le 1.5-2 itula pe a uma ona faʻamalosia meaai.

Glucosuria - o se faʻaaliga o le maʻisuka

E tatau ona aoina i totonu o se pusa ma se laupepa e tatau ona tuʻuina i lalo, pe a maeʻa ona tuʻuina mo le umi e pei ona faʻaalia i totonu o faatonuga. E le faʻamaonia le molimau, e le soloia. O loʻo taoto i luga o se mea mafolafola, ma a maeʻa ni nai minute, iloilo le taunuʻuga e tusa ai ma le lanu na maua.

Glucose toto

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

O nei masini e faʻatagaina ai oe ia maua saʻo faʻamatalaga e uiga i lou maʻisuka, o le togafitiga e tatau ona amata loa pe'ā uma ona faʻamaonia le siama. Glucometers o masini feaveaʻi ia e faʻapipiʻiina i se fale e iai se laupepa ma ni nai kulupu e puipuia ai, o se puʻupuʻu, o ni mea faʻapipiʻi (masini mo le puʻupuʻu lima) ma suʻe suʻega.

E faʻapefea ona iloa pe oi ai le maʻisuka?

Booger Guru (2593) 7 tausaga talu ai

O faʻamaoniga autu ma faailo o le faʻamaʻi: o le fia inu, o le faʻateleina pea, o le faʻateleina o le tele o le urine (e oo atu i le 9 lita i le aso).

O se faailoga iloga o le maʻisuka ituaiga 1 o se gau tele i le mamafa o le maʻi (e oo i le 15 kilokalama i le masina). Faailoga o le maʻisuka e mafai ona avea ma vaivaiga lautele. O se tasi o faailoga o le maʻi o le foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu.

O se faailoga o le maʻisuka o le vaivai foi o le maʻi. O nisi taimi o se faailo o le faʻamaʻi e masani ona faʻavalea le vaʻai. O se lagona o le vaivai i vae, o le vevela masani e mafai foi ona avea ma faailoga o le maʻisuka.

O se faʻailoga tuusaʻo o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e mafai ona avea ma fofo faʻafoʻi mo faʻamaʻi pipisi. O le faʻamaloloina o manua lemu e mafai foi ona faauigaina o se faailoga o le maʻisuka. O nisi taimi, o le maʻisuka ua faʻamautuina foi e isi faailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le vevela o le tino.

O fusi i maso o le tamai povi atonu o se faailoga o le maʻi. Afai o faʻamaʻi ma faailoga o se faʻamaʻi mataʻutia e pei o le maʻi suka na le amanaiaina e le tagata gasegase, e aunoa ma se togafitiga faʻafuaseʻi o le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻi suka e mafai ona atiaʻe, e oʻo atu ai i le oti.

Paʻepaʻe ma felelei Matai (2290) 7 tausaga talu ai

e le mafai ona e faia e aunoa ma se glucometer

Olesya Yashkova Sage (16614) 7 tausaga talu ai

o le maʻisuka, e masani ona feinu, ona galala, inu tele i le maʻisuka, ae tutusa lava le faafitauli, ou te inu tele, o le masani, e mafai ona ou inu 3 ipu tiuti i le taimi, sa ou inu vai, na amataina e loʻu aiga, fai mai, faafuasei le suka, toto na foai, 5 taimi , mo le ono masina, o le suka e masani lava, o nei faailoga e le o taimi uma e faailoa mai ai le maʻisuka, foaʻi toto, o le 100 pasene le talitonuina, manuia !!

Nyusha Sage (12817) 7 tausaga talu ai

Sa ou inuina le lauti ma le 6 punetini o suka ma le maʻisuka mo le afa o loʻu ola .. pah-pah ...

NIXIE Le Mafaufau (8881) 7 tausaga talu ai

Na o se suʻega toto!

Tanya Pigaleva Matai (1506) 7 tausaga talu ai

faʻatau se masini i se fale talavai (e ui lava e le taugofie), ae o le ai ai lava i taimi uma, se mea e matua manaʻomia. fuaina lou lava toto toto.

afai e oʻo atu i le 4 khedinits o le masani, pe a maualuga, faʻalogo le faʻamalo. ao le i oʻo ile malologa e le 'ai se mea suamalie. pe afai o le ai ai le 5-6 iunite. -E le o le suka e teu ai, aua e te fefe! faʻaitiitia le suamalie i lau meaʻai. Ou te le iloa e ala i tali.

tina i le 69 tausaga le siakiina e ia lava e pei o lenei, e ui lava e lei mafatia lava o ia. manuia!

Laiti laiti Guru (3266) 7 tausaga talu ai

o le galala i taimi uma, manuʻa faʻaʻumiʻumi-e tipi, ae le o se faailoga, o le tele o suka i kofe poʻo le lauti o le a leai se mea.

Na o le siakiina ma se fomaʻi fomaʻi, suʻe suʻega ma o mea uma lava, e le afaina ma vave, e tusa ma le 1 minute!, Ma o loʻu tina na savali faataamilo i le fomai, o lana uo o se maʻisuka, e masani ona savali ma se glucometer, na siakiina lana meafaigaluega ma na ia faʻaali lona 10k , o le amataga lenei, na matua fefe lava na vave ona tamoe atu i le fomai, o le auiliiliga na faaalia ai e leai se maʻisuka, ao le i siaki i luga o le mita, na ia inuina se lua ipu o lauti sua ma 'ai se keke. O lenei la, mafaufau pe faʻapefea ona e faia e aunoa ma se suʻi suʻe ma se fomaʻi?!))

Faʻapaʻu Sage (10348) 7 tausaga talu ai Seiloga e te le maua se suʻega toto, e te le iloa poʻo tagata e maua i le maʻisuka ei ai se masini mo fua vave o le suka suka O le glucometer e le faʻamagoina i lou gutu, ae o se tasi lea o faailo e maua ai le toto O le maʻi suka e le o se ula

Tatyana Faʻamalamalama (48532) 7 tausaga talu ai

E lua ituaiga o maʻisuka: 1 ituaiga (tamaititi poʻo talavou) mai le fanau mai i le 40 tausaga, o le insulin-faalagolago. Tusa 2 maʻisuka (matutua ma le mamafa) mai le 40 tausaga i le matua, e le o le insulin-e faalagolago, tagata maʻi i luga o fualaau.
E i ai le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona e mafai pe afai e te pasi i suʻega: toto mo suka ma mea faʻapipiʻi i le GAD.

maliu vave Pupil (137) 1 tausaga talu ai

Ina ua ou maʻi, na faafuasei lava ona ou leiloa le 7 kilokalama, ona sa ou 'ai tele ma inu i le 4-5 lita o le vai i le aso. Sa vaivai o ia, sa ia fesili pea mo se fesoasoani i le fale ma taoto i luga o le moega, o se mea leaga. Pasia le suka, 17, 5, tuu i le pito.

Alu siaki i le falemaʻi) E le saʻo i taimi uma le glucometer, ae o le mea autu o le fufuluina o ou lima i le fasimoli ao lei aveina le mita, poʻo le togafiti o ou tamatamailima i le ava po o le peroxide, aua afai e tumau pea meaʻai ile tamatamailima, o le suka o le a soooo maualuga.

Ruslan Fathutdinov Pupil (106) 9 masina talu ai

Sa maua e ia le maʻisuka, o le gutu malolo, inu le 5 lita o le vai i le po, na le mafai e le fomaʻi ona iloa pe aisea na ou maʻi ai, na ou maʻi (sugar 23.5 i le paʻu), na ave i le potu maʻi tigaina, tuu se kululu, aveese le acetone, se masina e tatau ona toe maua mai) E le tatau ona itiiti ifo i le 4.5 le gaʻo toto o le suka. E tatau ona e mulimuli i se taumafataga, fuafua mea uma, ma teu e pei ona e manaʻomia, afai e te luluina ma le suka e le o manatu i ai, ona e manaʻomia lea e faʻaitiitia le vailaʻau, faʻamalolo le isi

E tele le tau o le maʻisuka ma le auala e iloa ai

I le fa tausaga ua mavae, na ou le mautonu ai i le maʻi suka. Ou te lei gauai atu i faailoga ma toetoe lava a taina i se coma.

Sa tatau ona taʻua au e le fomaʻi maʻi i le lotoifale se vaʻavale. Ae, na ia fai mai e itiiti le suamalie ma ofoina atu i le vaiaso e faʻatali mo suʻega. O le mea lea, o se endocrinologist mai se falemaʻi totogi na laveaiina aʻu.Sa ia taʻu mai pe faapefea ona fesootai ma fomaʻi i le falemai, toe faafoi laʻu suka i mea masani ma aoaoina au i le auala e pulea ai le maʻisuka. Talu mai lena taimi na togafitia aʻu i le tau o le setete ma ou ola ai e sili atu le leaga nai lo le maʻi.

Sa ou laki na amata vave mai faailoga. E masani lava o le maʻisuka e le faʻaalia. E tusa ai ma fuainumera, afai e 5,000 tagata na faitau i lenei tusiga, o le a 250 tagata o le maʻisuka oi latou e leʻi iloa e uiga i le latou maʻi. O le a tatalaina mea uma pe a toto e le maʻisuka o latou fatuga poʻo le tauaso.

Ina ia aloese mai lenei, ua lava lea e siaki ai le maualuga o le suka i le tausaga.

Ae le o siama uma e ulu atu i le kulukose lava ia. O musika ma gaʻo gaʻo e tatau ona maua se poloaiga mai le insulin - o le hormone o le pancreas. O le inisalini e faʻapipiʻi i le mea na maua ile luga o le suauʻu, o le potu e aofia ai pusa o kulupu, ma ulufale ai le suka.

Vaai faalemafaufau ua e vaʻai pizza. Mo ia e alu i lau laulau, e tatau i le faila ona aumai o ia, ma oe - e logo le logo ma tatala le faitotoa.

O le matelaina o sela e mafai ona tatou ola ai. O o matou tuaa mamao na masani ona nonofo e aunoa ma le malologa, ma na aoao le tino e tufatufaina atu punaoa. Afai e oʻo atu sina glucose i sela, o le tino e faʻaleleia fua o manu ma pulea isi meaʻai - matou te le malamalama o loʻo i ai se mea e sese.

Ae e le mafai ona e natia le glucose sili: o le suʻeina o le toto o le a faʻaalia pea, e tusa lava pe leai se mea.

O le kulukose o le toto e sili ona faigofie ona fuaina i se glucometer. O se lautusi feaveaʻi feaveaʻi lea e maua ai taunuuga vave i luga o le tasi mataua o le toto.

O le mita e aofia ai vaega e tolu: peni ma se laupepa, fasi siaki ma le masini lava ia. O le peni e ave le toto mai le tamatamailima, o le toto e sosolo i luga o le fasimea, o le masini e faitau faʻamatalaga mai le fasipepa ma tuʻuina atu le iuga.

E ui lava e leai se maʻisuka, e lava lava le siakiina o le suʻa tasi i le ono masina pe tasi i le tausaga. Soo se ituaiga mita e talafeagai: afai e te siaki tasi i le ono masina, e le afaina pe o le a le faigofie o le masini, pe o le a le tele o tau o le suʻega, ma pe ono mafai ona suʻeina iʻuga i luga ole komepiuta. Ae afai e te siaki le suka i aso uma, e filifili mea laiti, o lea e tatau ai ona e muaʻi iloa muamua le mea e sili ona taua ia te oe.

O laʻu mita muamua o le Accu-check-asset. O lenei masini ma le 10 suega tau e tau ai le 900-1500 rubles. E tasi le suʻega o le a tau e 20 ru

Faʻaauau. Peʻa umi suʻesuʻega e faigofie ona aveese mai le fagu ma e faigata ona fufuluina. O fagu taitasi e 50 fasipepa.

O le toto e faʻaaoga i se vaega tetele i le ogatotonu o le fasipepa. Afai ua salalau le pa'ū, e le lelei.

Mo le 4 tausaga, sa sili atu ma le tasi le taimi na ou paʻu ai i le masini, ae e lei motusia.

Faʻasologa Mo vaega taʻitasi o suʻega, e tatau ona fusi le masini - faʻapipiʻi se puʻe faapitoa mai le fagu.

I le tulaga e leai se mauga mo le fagu faʻatasi ma fasi pepa, ma i totonu o le taga e le faigofie tele ona ave.

O le isi tasi o aʻu kopa o le "One Touch Select". O se masini e 25 suega tau e tau 1800-2500 rubles. O se tasi o faʻamaumauga o le tau o le a tau foʻi 20 ru

Faʻaauau. O le meafaigaluega e le manaʻomia ona faʻavasega mo vili taʻitasi o suʻega. E fautuaina e le kamupanī masina taʻitasi e siaki lona saʻo ma faʻamautu fofo o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, ae o le mea nei e le o se mea sese le lua i le lua tausaga.

O le ufiufi o loʻo i ai se mauga talafeagai i lalo o le fagu ma sasa.

Faʻasologa O pusi o le suʻega e pupuu ma mafiafia - na o le 25 fasi vaega o loʻo tuʻuina i totonu o le fagu, e faigata tele ona ave i fafo, e faigofie ona faʻasalalau.

O se mataua o le toto e tatau ona aumai saʻo i le capillary i le pito o le fasi pepa. Afai e te misia pe faʻalaulauina lau matāua, o le toto e le mafai ona tuʻuina i totonu o le masini ma o le a faʻaumatia.

O se ponesi le mautinoa o soo se mita o lona lauiloa i malo. Sa ou fuaina le suka o uo uma ma paaga. Na o se laupepa mo se uo, ia mautinoa ia e faia se mea fou. Faʻaofi i totonu o le peni nai lo oe, ma a maeʻa le faʻatulagaga, ia toe sui ma togi ese le uila a le uo. E masani lava 10 vaʻa vevela ua maeʻa faʻamaeʻaina i se glucometer - pe a latou momoe, faʻatau i se fale talavai.

Ina ia mafai e le kulukose ona fai se tala e uiga i le maʻisuka, a maeʻa ona 'ai e tatau ona e faʻatali mo le lua itula, pe sili atu foʻi, valu. Afai e fuaina i le taimi muamua, o le taunuuga o le a faʻalagolago i mea na e 'ai. O le susu o le pou o le a itiiti le suka nai lo se fasi keke.

Endocrinologists fefaasoaaʻi vaega e tolu o tulaga faatauaina: masani, prediabetes ma le maʻisuka.

O le tele o glucometers o loʻo faʻaalia le iuga i miliumini i le lita, o nisi i le milligrams per deciliter (mg / dl, po o mg%). Ina ia liua le taunuʻuga mai le moli / L i le mg%, faʻateleina i le 18. Mo se faʻataʻitaʻiga, 3.3 mmol / L = 59.4 mg%.

Afai o le suka e maualuga atu i luga masani - alu i le fomaʻi. Preditebetes e le o se fesuiaiga masani, o le tino e leʻi lelei tele i le kulukose. E le o manatu ole maʻisuka aua o loo i ai pea le avanoa e toe sui ai mea uma ae le maʻi.

Ou te leʻi siakiina laʻu suka ma ou le alu i le fomaʻi, o lea na faaauau pea ona faateleina le maualuga o le kulukose i loʻu toto. I le aluga o taimi, na aliali mai faailoga: Na ou fia inu i taimi uma ma masani ona ou tamoe i le faletaele.

E foliga mai e fefe, ae ou te leʻi lagona le maʻi. Sa ou malamalama e le lelei loʻu lagona, ae sa ou mautinoa o le a tupu lenei mea. Ina ua ou muamua fuaina le suka, o le mita na faaalia ai le 21 mmol / L. Na o le taimi lava na ou iliina ai le faailo ma alu i le falemai - ma ua oo i le taimi e valaau ai se taʻavale.

O vailaʻau uma o maʻisuka e puipuia e le setete. Afai e te pulea le maʻisuka, e mafai ona e galue malosi, totogi lafoga, ma manuia.

O lenei suʻega o le ala sili lea ona faatuatuaina e iloa ai le maʻisuka. E faʻaalia ai le maualuga ole kulukose i le tolu masina talu ai. Glucose i le toto totoʻa i proteins, ma o lenei tali e le mafai ona faʻafitia. Afai e te fuafuaina le tele o le hemoglobin e sugared, o le a manino lava le suamalie o lou toto i le taimi nei. I totonu o le tolu masina, o vailaʻau toto uma e suia e fou, ma o mea na muamua atu e le mafai ona amanaʻia.

O le suega o le taunuuga e le faalagolago i le umi ua e ai ai. I totonu o fale suʻesuʻe, ua fautuaina e faia le suʻega i luga o se manava gaogao aua na o le 'aiina o le gaʻo i le toto. E mafai ona faʻaleagaina le faʻataʻitaʻiga, ma o le a toe totogia le toto.

Afai e te le pipii atu i le falemaʻi, o le a fautuaina oe e le fomaʻi, ae o le tuʻuga mo le auiliiliga e le. Ina ia maua se faʻamautinoaga ma fualaau faasaina, e muamua ona e pipii. O le a alu i le isi 7-10 aso i le falemaʻi poʻo le 3 aso i luga o le upega tafaʻilagi o auaunaga lautele.

Ina ia maua se vailaau faʻamalosi, o le ae manaʻomia se tusifolau ma SNILS. Ae ia tauaveina foi se faiga faʻavae fomaʻi faʻatasi ma oe: a leai, e le mafai ona e lesitala mo suʻega ma se endocrinologist.

Faʻaauau pea ona e aveina faʻamaumauga nei pe ae alu i le fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le lava le suʻeina o fualaau. E tatau ona e mataʻituina au meaʻai, faʻafeiloaʻi tele ma pulea lou suka toto.

O fomaʻi i le falemaʻi o le a le aʻoaʻoina oe i lenei mea, ona e mafai ona latou tuʻuina atu ia te oe 15 minute. Ina ia iloa le auala e ola ai i le maʻisuka, sau i le aʻoga o le maʻisuka, o vasega e leai se totogi.

Fesili atu i lau suʻega o suʻesuʻega pe faapefea ona faʻatulagaina se taimi atofaina.

Afai e te manaʻo i le fomaʻi e tuʻuina atu ia te oe le tele o le taimi ma taʻu mea uma ia oe lava, e tatau ona e totogiina le endocrinologist i se falemaʻi tumaoti.

O le ala o le ala e amata i se fale suesue faalilolilo. O le mea lea, ia maua loa oe e le endocrinologist i se falemaʻi tumaoti, ia e oʻo mai ia te ia ma le taunuuga o le auiliiliga mo le hemoglobin glycated. E faia e soʻo se falesuesue.

E tele lava falesuesue tumaoti, i totonu o aai taʻitasi e iai a latou lava fale. I Moscow, na ou ofoina atu le toto i Invitro ma le Nofoaga Tutotonu mo Suʻesuʻega Faʻataʻitaʻi - CMD. I le Invitro, o le auiliiliga mo le hemoglobin glycina e tau 630 rubles, i le CMD - 585 rubles. O le taunuuga e masani lava ona saunia i se aso.

Na ou ofoina atu le toto ia Invitro, ae na ou iloa ai o nisi fomaʻi e le talitonu i taunuuga o lenei fale suesue. Fesili i lau fomaʻi pe o fea e te alu ai.

O se endocrinologist i se falemaʻi tumaoti o le a tuʻuina atu oe mai le 25 minute i le itula.

O le a ia taʻuina atu ia te oe le mea e sosoo ai, oa togafitiga e tatau ona fai ma le auala e siaki ai lou tulaga. Na aumai e le endocrinologist ia te au se tui o le inisalini ma tuu mai ia te au ina ia vave ona ou togafitia.

Na ia tuuina mai foi ia te au falaoa ma lole, pe afai o le toto toto e paʻu tele i luga o le auala i le fale.

O le faʻatagaina i se tagata e le gata i le finocrinologist i Moscow na te totogiina le 1,000-3,000 rubles.

Ina ia le alu i le falemaʻi i masina uma, e mafai ona e faʻatau ni vailaʻau. Ua faʻatau atu i luga o le pusa, ae e tatau ona e iloa le igoa. Afai i le fale talavai e te talosaga e faʻatau atu nisi insulin, o le a fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi. Ma afai e te taʻua se vailaʻau faʻapitoa, o le a latou solia le siaki e aunoa ma isi fesili.

O togafitiga o inisalini e tui i falemaʻi, ata tifaga ma nisi o itulagi. Na suia i peni tui: e mafai ona suʻeina i le inisalini i le pogisa, ma togi i luga o le pa.

E faʻaalu 10 pene penisini ile masina. I totonu o se fale talavai, e tau 4400 R. O pine mo pusi tuila e faʻatau eseese i le 7 R i le fasipepa

O togafitiga totogi e mafai ona faʻatasi ma le saolotoga. E mafai ona e sau i le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻatasi ma se auʻiliʻiliga mai se fale suesue faalilolilo.

O lenei mea o le a sefe ai le taimi i le auʻiliʻiliga, ma o le a vave ona e mauaina le suʻesuʻega. O le endocrinologist i le falemaʻi e mafai ona faʻaalia le faaiuga o se fomaʻi tumaoti ina ia faʻaalu sina taimi i le filifiliga o togafitiga.

Ma afai e te misia le tofiga i le falemaʻi, e mafai ona e faʻatau atu fualaau oona i le fale talavai.

Ae e tusa lava pe filifili oe e alu i se falemaʻi, o le a le totogia e le setete mo mea uma.

Afai e te le o faʻaaogaina le teu i luga o le soifua maloloina ma e mautinoa e mafai ona e maua le maʻisuka, mafaufau i lenei mea. O le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia, ae mafai ona pulea. E tatau ona pulea seia oʻo i le iuga o le olaga. E mafai ona le taugofie ia auala taʻitasi, ae afai e te faʻaopoopoina nei faʻaalu i le taimi, e te maua se tupe faʻaopoopo.

O tagata e maua i le maʻisuka e faʻaalu i le va o le 10,000 ma le 90,000 rubles i le tausaga i le puleaina o a latou suka. Ou te fautuaina oe e ave le maualuga mai le setete ma maua uma vailaau ma togafitiga e mafai ai.

Ina ia tumau le puleaina o le maʻisuka, e le lava le vaifofo. E manaʻomia lou siakiina e le aunoa o lou suka toto ma e suʻeina. O le mea e leaga ai, e totogi e le setete ni fasi siaki mo gluceters ma suʻesuʻega saoloto i nisi taimi.

I totonu o le falemaʻi, latou te tuʻuina mai ia te au 50 suʻega taʻitasi i le kuata, ma mo masaniga masani ou te manaʻomia 120 i le masina - E tatau ona ou faʻatau le eseesega. E mafai ona e siakiina le hemoglobin glycated mo le saoloto e faalua i le tausaga, ae e manaʻomia le fa.

O le a taʻuina atu e se finau i le mea e mafai ona e maua fua. Aua nei galo e fesili atu ia te ia.

O le setete foi e le o taimi uma e totogi ai le puipuia o faafitauli o le maʻisuka. Afai e te manaʻomia se fautuaga mai se neurologist, o le a tuʻuina atu ia te oe e le endocrinologist le faʻatonuga. Ma afai e aliali mai o loʻo iai sou cholesterol maualuga, o le a tatau ona e tuu i lalo i fualaau lau lava tupe.

O fua faʻatatau ia i loʻu poto masani. Ole tau o le maʻisuka e sili atu ona faalagolago i lau siama. Ina ia tumau le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona tui tui ile inisalini 4 taimi i le aso ma siaki loʻu suka suka. Afai e fai mai le fomaʻi e te le manaʻomia le inisalini, ma e mafai ona siaki lou suka suka i lea aso ma lea aso, o le togafitiga e taugofie.

E i ai se faʻafitauli i le maʻisuka: e matautia tele pe afai e te le mulimuli i ai. Ina ia mulimuli ia te ia, e te manaʻomia le amio pulea.

E leai se tasi o le a faanatinati atu ia te oe ma ole atu e tui inisalini, ave fualaau, siaki lou suka toto pe faia ni suʻega. E leai se tasi e popole i mea e te 'ai ma le tele o lau faʻamalositino.

O oe e tatau ona faʻaleagaina fomaʻi, talanoa e uiga i lou tulaga, fai fesili. Tigā o le fatu - fesili mo se faʻamatalaga i se cardiologist.

Faʻataʻitaʻia lau silasila oona i se taimi umi - fesili mo se faʻamatalaga mo auʻiliʻiliga.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, ma e le o oe o se tagata poto faapitoa, ae ua oʻo i le taimi e tasi. Fesili mo se aʻoga o le maʻisuka, faitau tusi e tagata taʻutaʻua o le endocrinologists, mo se faʻataʻitaʻiga, "Diabetes Mellitus" na saunia e Olga Demicheva.

Ae muamua, siaki lou suka toto ia le itiiti ifo ma le faatasi i le tausaga. E leai se isi na te faia lenei mea mo oe.

Maʻisuka predisposition

Ole vaega aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai:

- tagata ei luga aʻe o le 45 tausaga,
- mamafa tele tagata,
- tagata oi ai o latou aiga ei ai le maʻisuka.

Afai o oe i totonu o lenei vaega aʻafia, ia mautinoa ia siakiina e le aunoa le maualuga ole toto suka. O lenei mea o le a mafai ai ona e iloa le amataga o le atinaʻeina o le maʻisuka ma amata vave ai togafitiga talafeagai.

Ae e tusa lava pe e te le i muaʻi filifilia i le maʻisuka, e iai le tele o mea e ono aʻafia ai ma faʻafitauli o le faʻamaʻi e tatau ona e gauai i ai. O se olaga le taua, ma le maʻi cardiovascular, ma le maualuga o le toto, ma le maualuga o triglycerides, ma le maualuga o le lipoproteins. E tatau foi ona tofotofoina tamaitai mo le maʻisuka pe afai latou te maua le maʻisuka ile maʻisaga pe ua fanau mai se pepe e sili atu i le 4 kilokalama.

Faailoga o le maʻisuka e sili atu le fia inu, vaivai pea lavalava, faʻanatinati faifaipea, paʻu faafuaseʻi le mamafa, faʻalauteleina o le 'ai ma le vaʻaia o le vaʻai. E le gata i lea, e tatau ona lapataia oe e ala i le tigā tiga i vae, faʻamaʻi i luga o vae poʻo fao, vevela ma le ita i totonu o le tino. Afai o ou manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi, ona le afaina lea i le siakiina o lou maualuga suka.

Toto o le kulūkose toto

O lenei auiliiliga ua tuuina mai i luga o se manava le aoga, o lona uiga. A o leʻi foaiina atu le toto, e le tatau ona e 'ai pe inu mo le itiiti ifo i le 8 itula. I le tulaga o le galala tele, e mafai ona e inu sina vai, ae sili atu le na ona fufuluina ou laugutu ma lou gutu mo se fesoasoani. I le faaopoopo atu ile maualuga o le kulukose, o lenei auiliiliga ua faaalia ai le cholesterol ma enzymes e gaosia e gaʻo ma le ate. O nei faailoilo uma e taua tele. Afai o faʻamaualuga maualuga o le suka e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka, ona mafai ai lea e le isi vaega o faʻamatalaga ona iloilo le tele o le maʻi na faʻalauteleina.

O le masani o le suka toto o le 70-99 mg / dl.

Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le maualuga o le 100 i le 125 mg / dl, ona mafai lea ona maua oe i togafitiga. O lona uiga o loʻo e lamatia le atiaʻe o le maʻi. E mafai ona puipuia lenei mea i le suia o lou olaga. Aveese le mamafa o le mamafa, mulimuli i se meaai faapitoa, faateleina le gaioiga faaletino, ma isi.

O se faailoga o le maʻisuka o le maualuga o le kulukose o le toto i luga o le 126 mg / dl. Ina ia faʻamalamalama le taunuʻuga ma faʻaaoga mea sese ole falesuesue, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina oe ile suʻega lona lua ole toto, faʻapea foʻi ma le faia o isi suʻesuʻega e faʻamaonia pe teena ai le iai ole faʻamaʻi.

Glucose toleni test

O lenei suʻesuʻega e manaʻomia ai sauniuniga. I le tulaga lelei, o le mataupu e tatau ona tausia se taumafa o le itiiti ifo ma le 150 g o le suka gaʻo mo le tolu aso aʻo leʻi ave le toto. Afai e tausia se taumafataga maualalo maualalo, o le a le amanaiaina taunuuga o le auiliiliga. E le gata i lea, o le faʻatinoga e aʻafia i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamataʻu, ole gasegase ma le glucocorticosteroids thiazide. O nei mea uma e tatau ona tuʻuina atu mo ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega. 10-12 itula ao lei faia le suʻega, e le mafai ona e inu ava malosi, ulaula ma 'ai. E itiiti se vai e faatagaina.

I le taeao i luga o le toto o le manava oona e foai atu mo le maualuga o le suka. A maeʻa lenei mea, e tatau i le mataupu ona inu se vaifofo o le kulukose e pei ona faatonuina e le fomaʻi ile 5 minute. Savaliga mo le 2 itula. O gaoioiga faaletino masani e fautuaina i lenei taimi. A maeʻa le taimi faʻatulagaina, ia toe toto toto. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o le maualuga o le kulukose ma le i ai o le maʻisuka e faʻatatau.

O le masani e itiiti ifo i le 140 mg / dl 2 itula i le maea ai o le suʻega o le kulukose. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se uiga masani o le tino. Afai o le kulukosesese e mai le 140 i le 199 mg / dl, ona tuʻuina atu lea o le mataupu i vailaʻau, ma le maʻisuka e sili atu i le 200 mg / dl.

Tuua Lau Faamatalaga