Alpha Lipoic Acid mo maʻi suka

-1 '£ ivʻAʻoaʻoina le Endocrinologist

1-1 / Faʻaauau le faia o le Endocrinologists /

Faʻasalalauga faʻavaomalo o endocrinology

Faʻasaienisi Faʻasaienisi Faʻasaienisi ma Faʻamatalaga Faʻataʻotoga mo Totoga Endocrine, Suiga o Endocrin Organs ma Suʻe a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Iukureini, Kiev

ALPHA-LIPOIC ACID I DIABETIC NEUROPATHY

Faʻamatalaga ma le pathogenesis ole neuropathy o le maʻisuka

O le neuropathy o le maʻisuka (DN) o se faʻalavelave o le gasegase ma le faʻasolosolo, o ia mea uma e faʻaalia i le faʻasalalauina poʻo le faʻalauteleina o le faʻaoga o laupepa ma / poʻo autafa o le nerve ona o le maʻisuka.

O le vave iloa ma togafitiga lelei o le neuropathy o le maʻisuka e taua tele ona o le tele o mea. Neuropathy o se tasi lea o mea e sili ona taua mo le atiaʻeina o le maʻi o le maʻisuka (SDS), lea, i le itu, e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻomia mo le tosoina o pito i lalo. E masani lava, o DN e le mautonu, ae o le mafaufau i le microtraumatization ma le mulimuli ane faia o maʻi pipili. Na faaalia ai e 80% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na maua le toesea o pito pito i lalo na i ai se talafaasolopito o manua poʻo maʻi o vae.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le atinaʻeina o neuropathies o le mai le maʻisuka e mafai, lea e iloa ai le taua o se faʻamaonia saʻo.

O ituaiga masani o le DN o se mea e masani ona masani ai-o le polyneuropathy tutusa ma le autonomy (visceral, autonomic) neuropathy. O faʻamatalaga nei o le polyneuropathy o le maʻisuka (DPN) o loʻo iloa aloaia i le lalolagi: o le i ai o faʻamaoniga ma / poʻo faʻamaoniga faʻapitoa o le aʻafia o le nerve leaga i tagata e maua i le maʻisuka i le leai o nisi mafuaaga. O le mea lea, e le o tagata gasegase uma e faʻaogaina le faʻaogaina o le tino ona o le maʻisuka. O lona uiga, o le siamaina o le neuropathy o le maʻisuka o se faʻamaoniga o le faʻaaogaina. I le isi itu, o le DN e mafai ona maua i maʻi e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le suʻesuʻega e faʻamalosia e faʻamaonia ai faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻaaogaina o le DPN e masani ai: o le tiga (tele lava o le afi mumū, sili atu le leaga i le po),

siama, vevela, vevela, malosi, faʻaitiitia po o le leai foi o mea e faʻaleleia ai, paʻu vevela, faʻalautele pe faʻaitiitia le vevela, o le i ai o le pagatia i vaega o maualuga maualuga. E tatau ona faamamafa atu o faitioga o le uiga o le neuropathy e na o le afa o tagata gasegase e matauina, ma i isi tagata o loʻo totoe, o le neuropathy e le afaina.

O le suʻesuʻega o le DPN e faia i luga o faʻamaumauga o faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o isi faʻapogai o le faʻaleagaina o le tino (faʻapitoa le vai vitamin B12, hypothyroidism, le toe faʻaaogaina). O le NAM o le faʻalavelave sili ona taatele o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le tele o le neuropathy i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tusa ai ma le tele o tagata suʻesuʻe, mai le 5 i le 90%, e faʻatatau i le matua, le umi o le maʻi, faigata o le maʻisuka ma auala o suʻesuʻega. O le mea lea, pe a faʻaaogaina elemenelomi mo le suʻesuʻeina o le DNA, o le numera o le DN e faateleina ma e oʻo atu i le 70-90%. Ae ui i lea, o feteenaiga faamatalaga e uiga i le tupuga o DNs e masani lava ona maua i tusitusiga, o lona uiga o le taunuuga o le eseese ma le le atoatoa o diagnostics faatasi ai ma le tele o ituaiga o faailoilo, o le le i ai o metotia tuufaatasi mo le siakiina o le neuropathy faaletino, faapea foi ma le suesueina o le tele o gasegase.

Faatasi ai ma tulaga o le aano o le DN, o le hyperglycemia masani e taua tele. O le matafaioi autu o le hyperglycemia ua faʻamaonia e le mea moni o le tele o le neuropathy i tagata mamaʻi e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua toetoe lava tutusa. E ui o le fomaʻi o nei ituaiga o maʻisuka e ese, o latou uiga taatele o le gasegase ma faʻaitiitia

Lauga mo fetusiaiga ma le tusitala:

Pankiv Vladimir Ivanovich I-meli: [email protected]

iʻuga o le inisalini. Ole taui umi o le maʻisuka e faʻaleleia le ala o le DM ma e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ole taimi o lenei faʻalavelave. O lenei mea o loʻo molimauina ma le mautinoa e taunuuga o se suʻesuʻega faʻapitoa e le DCCT (The Diabetes Control and Complications Trial), lea na mafai ai e tagata mamaʻi ma taui umi mo le maʻisuka ituaiga 1 ona ausia se faʻaititia o le faʻalavelave o DN (e 70%) pe a faʻatusatusa atu i tagata maʻi na i ai i se tulaga faʻasalaga o le maʻisuka.

I aso nei, mai le vaaiga o le pathogenetic, DN e tatau ona mafaufauina o se lavelave o le telefactorial events i le atinaʻe lea e avea ai le gasegase o le kulukose ma se vaega tutotonu. O le tele o le nerve filogia o fiber e mafua mai i le microangiopathy, o le atuatuvale o le oxidative, the deficiency of myoinositol, activation of the polyol glucose method of use with the formation of sorbitol, alcohol poisoning that destroys nerve fibers, as well as chronic inflammation and factors factors (Mollo R. et al., 2012) e aafia ai i le pathogenesis o DN. .

E le gata i lea, o mafuaʻaga o le atinaʻeina o DN o le faʻateleina o le gaosiga o le gaʻo ma le umi o le maʻi, o le matua, talafaasolopito o le coma, o le gasegase, toto maualuga, hypercholesterolemia, proteinuria. Faʻasologa o le gasegase ma le siama, ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi (hepatitis, hypothyroidism, anemia, tino, vailaau vitamini B, maʻi pipisi faʻatasi ma nisi faʻamaʻi pipisi) ma le inupia (ava malosi) e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino i le maʻisuka.

O le mea lautele, e mafai ona mafaufauina o DN o se tulaga faʻaleagaina e o gatasi ma le DM, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitia o le lelei o le olaga ma le faateleina o le soifua maloloina o tagata gasegase. O le tau maualuga o le togafitia o tagata ei ai na ituaiga leona e afua ona o le le mafaamatalaina, ona e masani lava o DNs ua uma ona iloa i le tulaga o suiga e le mafai ona suia ma faailo i le falemaʻi. O le mea lea, o le togafitiga DN e tatau ona amata i se taimi umi ao le i amataina ona uluai faailoga.

O loʻo i ai se manatu masani o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o DN i le mavae ai o le tele o tausaga o le maualuga o le hyperglycemia. Ae ui i lea, e tusa ai ma tusitusiga, toetoe lava o le lona lima o maʻi e maua i le maʻisuka fou e maua i le DN e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega o le electrophysiological, aʻo toeitiiti le toesea le retinopathy ma le nephropathy.

Maʻisuka Neuropathy Treatment

O le American Pharmacological Committee (FDA - Food and Drug Administration) ua atiaeina tulaga maʻoti mo fualaau faasaina lea e mafai ona faamauina e avea o fualaau mo le togafitiga o DN: aafiaga i togafitiga faafomaʻi, faaitiitia o uiga o le neuropathy, faaleleia o le galuega nasu, leai ni aafiaga ogaoga, faaitiitia o lamatiaga o le oti nerve .

I le taimi nei, i le tele o atunuu, o le vailaau muamua i le togafitiga o DN, e tusa ai ma togafitiga o togafitiga, o le gaioiolosi, po o le alpha-Li-poic acid (ALA).

O se tasi lea o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina e foia ai faafitauli o loʻo taʻua i luga. I le avea ai ma se mea faʻapitoa o le metabolite o le natura (o se metabolic product), o le ALA o loʻo aafia i le tele o togafitiga faʻaletolosi e fesootaʻi ma le metabolism, ma o se auala aoga o le vailaʻau faʻamalosi e faia i le metabolism. O le ALA o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o meaola ma mea faʻapitoa. E mafua ona o lona auai e avea o se vaega taua o le enzyme i le vailaau faʻasolosolo o le liua o meaola faʻasaina, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le malosi o le tino. E ala i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le coenzyme A (CoA), e aofia ai i le metabolism o gaʻo gaʻo.E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le faʻaitiitia o le mamafa o le vevela o le ate, o le faʻaagagaina o le gaioiga o le ate ma le pulelelele, lea e maua ai le faʻasalaga o le hepatoprotective. E le gata i lea, o le ALA e faʻapupulaina le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, faʻaitiitia ai le maualuga o le toto toto, ei ai mea e faʻaleagaina ai, o lona uiga, e faʻaitiitia ai aʻafiaga saoloto e faaleagaina ai le cell. E faʻaitiitia ai foi le faʻamalosia o le inisalini o sela o le tino, lea e taua tele i le maʻisuka.

E silia ma le afa seneturi talu mai le lipoti muamua i le 1955 i le faʻaaogaina o le ALA i Tokyo. O aafiaga o le lalolagi ma le lotoifale o le faʻaaogaina o fualaau oona i le taʻitaʻia o falemaʻi, ua faʻataunuʻuina ai le tele o faʻamaʻi i le tele o faʻamaʻi i endocrinology, urology, toxicology, sexopathology, gastroenterology, taotoga ma le hepatology. O le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le maualuga tele o le ALA i le togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka o le tino o le tino - le polyneuropathy o le diabetic, le encephalopathy, CDS, le neuropathy autū o le fatu ma le gastrointestinal tract, faapea foi ma le faaleagaina o erectile. O le manuia o togafitiga o ALA i faʻamaʻi o le maʻisuka o le faʻalavelave e mafua ona o le taulai atu oa latou gaioiga i luga o le faiga o le atinaʻeina o le maʻi ma le malosi e faʻapupula atili ai i le tino o le tino. I le faaopoopo atu i le neuropathy ole gasegase, o le faʻalauiloaina o le ALA na maitauina i le tele o mea oona (ava malosi, oona, oona) ma polyneuropathies traumatic, faapea foʻi ma isi faʻamaʻi.

O le faavae o le neuroprotective (puipui o le nerve tissue) gaioiga o le mea moni o le ALA "e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gasegase o le f i totonu o namefu namu ma e aʻafia ai le faʻaaogaina o axonal.

O le ALA o se antioxidant aoga masani ma co-antioxidant e galue uma i luga o le membrane ma le cytoplasm cell. Faatasi ai ma le auai

O le ALA e toe faʻafouina ma toe faʻafoʻi isi faʻamaʻi i totonu o le tino e ala i le faʻaalia i le tino o le glutathione ma le ubiquinone. O le eseʻese o le faʻavae vailaʻau o le ALA e faʻatagaina ai le faʻaleleia o le toe faʻafouina o masini feaveaʻi, e aunoa ma le auai o isi vaega.

O le ALA e mafai foi ona galue e avea o se coenzyme o le tele o mea eseese o le oxidative decarboxylation o pyruvic ma alpha-keto acids (alpha-ketoglutarate ma le alpha-keto acids). ALA faʻamalosia le pyruvate dehydrogenase ma inhibits pyruvate carboxylase, e taua tele i le fausiaina o le malosi (adenosine triphosphate), ma faʻaitiitia ai le paʻu malosi i totonu o masini.

O le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaoniga DN i le taimi o togafitiga faʻamaʻi ALA e mafai ona mafua mai i se faʻaleleia atili ile tafe toto ile taimi ole togafitiga.

O loʻo faʻamaonia le faʻaleagaina o aʻafiaga o le ALA. O le mea lea, o le ALA e taofia ai le gaioiga ma le cytotoxicity o mamanu NK, o togafitiga ma le ALA e faʻaitiitia ai le maualuga o le interleukin-6 ma le -17 (IL-6, IL-17), faʻaopoopoga T-cell (e 90%).

O se meatotino e le masani ai a le ALA o le mafai lea ona faʻaleleia le faʻaaogaina o kulukose. O lenei aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le fesuiaiga o faʻamaʻi o tyrosine o le inisalini na talia, faʻamalosia o le kiliva glucose transporters GLUT-1 ma le GLUT-4, ma le tele o isi aʻafiaga o loʻo faʻalagolago i le insulin. I se suesuega i nofoagabo, S. Jacob et al. (1999) o le faateleina o le lagona o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e matauina i le mavae ai o le 4 vaiaso o le puleaina o le ALA (600 mg) 1, 2 pe 3 taimi i le aso. H. Ansar et al. (2011) na faʻaalia ai se faʻaititia o le anapogi ma le postprandial glycemia, o se faʻaleleia atili o le inisalini i le vaega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na mauaina le ALA mo le 2 masina i se fualaau o le 300 mg i le aso.

O le faʻaleleia o le faʻamaonia o le glycemmy ma le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le oxidative sa maitauina i se mea e leʻo iai, e lua-tauaso, suʻesuʻega i le placebo i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga o ALA (300, 600, 900 ma le 1200 mg / aso).I le mavae ai o le 6 masina, o le kulupu o togafitiga na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le glycemia ma le hemoglobin glycated (HbA1c), o le tikeri o le faʻaitiitia na faalagolago ile fua ole ALA. Urinary Excretion PGF2 IsoP (prostaglandin F2-alpha-isoprostane) na maualalo i le kulupu togafitiga nai lo le vaega placebo. Fai mai tusitala o le faʻaaogaina o le ALA e fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia atili o le glycemia ma le mamafa o le faʻamaʻi faʻamaʻi (Porasuphatana S. et al., 2012).

O le malosi o le togafitiga o le ALA i le togafitiga o DN ua faamaonia i suesuega o le ALADIN (Alpha-Lipoic Acid i le Diabetic Neuropathy - Alpha Lipoic Acide mo le Maʻisuka Neuropathy) ma DECAN (Deutsche Kardiale Autonome Neuropathie - suʻesuʻega Siamani o le neuropathy autonomy cardiac).

O le ALADIN I study na fuafuaina le maualuga o le fualaau o le alpha-lipoic acid - 600 mg i le va o le tino (o le aafiaga o se dose maualalo (100 mg) e tutusa ma le placebo effect) ma le faaitiitia o le tiga, lagona o le mu, na maua le numera. O le isi suʻesuʻega (ALADIN II) na faʻamaonia ai o le faʻafofogaina o le ALA i se fualaau o le 600 po o le 1200 mg mo le lua tausaga (pe a maeʻa le lima aso o le saturation ma le puleaina o le tino) faʻaleleia galuega faʻafesoʻotaʻi, faateleina le saoasaoa o le manaʻoga o le nasu. I le taimi lava e tasi, 89% o tagata na maua le 600 mg ma le 94% i le vaega o loʻo talia le 1200 mg o le ALA mo le lua tausaga na faʻamauina ai le faapalepale o fualaau faasaina e lelei ma sili ona lelei. Na tusia e tusitala o le faapalepale oona i le taimi umi e faʻaaogaina e tutusa ma placebo. O suʻesuʻega ALADIN na faʻaalia ai o le faʻaleagaina o le ituaiga ALA i tagata maʻi ma le maʻisuka (600 ma le 1200 mg mo le tolu vaiaso) e faʻavaivaia ai faʻamaʻi o le DN: tiga, susunuina, numera, paresthesia. O le suʻesuʻega DECAN na faʻamaonia ai le mafai gafatia o le ALA (800 mg / aso i le tautala mo le fa masina) e faʻaitiitia ai faʻaalia o DNA autonomy, aemaise lava, ina ia faʻateleina le fesuiaiga o le fatu.

Mulimuli ane, na lolomiina taunuuga o isi suʻesuʻega o falemaʻi ma faʻasalalauga na faʻamaonia ai le aoga o le ALA. Faʻamaumauga taua na maua i le taimi o suʻesuʻega ALADIN II. I totonu o le fausaga o lenei poloketi, na faaalia ai o le togafitiga ole taimi umi ma le ALA (600 poo le 1200 mg mo le lua tausaga) e le gata ina mafai ona pulea ai faailoga o le lautele o DN, ae ia faaleleia atili ai foi elemene o le nerve function. O le suʻesuʻega na maitauina ai le maualuga o le faʻamaonia o le ALA: o le taimi o aʻafiaga i latou o loʻo tagofia le fualaau faasaina ma le nofoaga placebo e tutusa.

O le fiafia o taunuʻuga o le suʻesuʻega ALADIN III. O le aoga o le fualaau faasaina na suesueina i le 509 tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le lautele DN. I le maea ai o le tui (600 mg / aso mo le tolu vaiaso), sa faaauau pea le togafitiga mo le ono masina - ave le ALA i le 1800 mg / aso, lea na fesoasoani e faʻamalosia ai le lelei o le taunuʻuga ma toe faʻaleleia ai le tulaga o le neurological.

E tusa ai ma le suʻesuʻega a le ORPIL (O LE PALOTA PILOT), o le faʻafofoga tautala o mea maualuga o le ALA (1800 mg / aso mo le tolu vaiaso) e lelei le pulea o uiga o le gaioiga DN e aunoa ma le puleaina o le fualaau faasaina.

O le suʻesuʻega o le Neurology o le THioctic Acid i le maʻisuka Neuropathy - Neuropathy o le aʻafiaga o le tythic acid i le neuropathy o le maʻisuka) na faʻatautaia ai le aafiaga o le umi o le taimi, mo le fa tausaga, o le ALLA faʻamalosi i le alualu i luma o DN, O le suʻesuʻega na aofia ai tagata maʻi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I faʻatusa (taunuʻuga autu) ua faʻatatau

pe na i ai se suiga i le tuufaatasiga tuʻufaʻatasia, e aofia ai le malosi i luga o le NIS (Neuropathy Impairment Score LL (Lower Limbs - lower limbs), faapea foi ma le 7 isi faʻataʻitaʻiga o le faʻamalosia o le name (Dyck PJ et al., 1997). -LL, NSC (Neuropathy Symptom and Change), TSS (Fua Faatatau o Faailoga Taualoa), iloiloga o le malamalama o le vevela ma faailoilo eletise. Na iloiloina ia taunuuga i le maea ai o le 2 ma le 4 tausaga o le togafitiga O eseesega taua i le va o vaega na matauina i le 4 tausaga i tulaga o le NIS ma le NSC: i le vaega togafitiga ua faailogaina le faaleleia i le nofoaga placebo - leaga seti. I le vaega o ALA matuai faaitiitia foi vaivai maso. O se faateleina o le pasene o gasegase le tali atu i le faaleleia o togafitiga i le vaega togafitiga toaaga faatusatusa i placebo.O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o togafitiga faaumiumi ma le ALA e faʻaleleia ai le gaioiga o DN, aemaise lava i le tulaga o le laiti o le nerve fibers ma le muscle function.

O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga tolu-iloiloga o ALADIN, SYDNEY (Trigetatic Diabetic trial trial), ORPIL, SYDNEY2, MA ALADIN III (2011) na faʻaalia ai se faʻaleleia atili o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le ALA oona e faʻatusatusa i le placebo. Sa maitauina le faʻaleleia lelei o se faʻasalaga o matua (600 mg i le aso mo le 3 vaiaso) ma togafitiga faʻafofo (600 mg 1-3 taimi i le aso mo le 6 masina). O foliga o le 600 ma le 1200 mg i le aso na faʻaalia ai le tutusa o le aoga, ae o se fuaseʻo o le 1200 mg na fesootaʻi ma le maualuga atu o aʻafiaga o aʻafiaga. I suʻesuʻega uma lava, na faʻaalia ai se faʻaitiitia o le mamafa o le malosi o faʻamaoniga o DN. Na maitauina o le NATHAN sa ou suʻesuʻeina na faʻaalia ai le alualu i luma o le DN i le vaega placebo ma le faʻaleleia atili o lona tulaga i le vaega o le togafitiga o le ALA umi loa.

O se mea manaia e faapea, i le gasegase o le DN pe a uma le puleaina o le ALA i se fualaau o le 600 mg mo le tolu vaiaso, o le faʻaleleia atili o faʻamaoniga o le neurological e tumau mo se taimi umi, e oʻo atu i le lua masina (McIlduff C.E. et al., 2011).

O se iloiloga na lolomiina i le Europa Journal of Endocrinology (2012) ua maua ai se tolu-iloiloga o suʻesuʻega o suʻesuʻega e iloilo ai le aafiaga o le ALA i le lautele DN. O le umi o le togafitiga o le ALA na amata ile 14 i le 28 aso. O le pulea lelei o le ALA mo se vaitaimi o le 2-4 vaiaso e mafua ai le faateleina o le fua o le fiafia i mea matautia ma gasegase mosi i tagata gasegase ile DN. O togafitiga a le ALA e le fesootaʻi ma se lamatiaga ogaoga faʻalavelave tutupu.

I le taimi nei, o le lelei o le ALA i le togafitiga o DN e faʻaalia ai e le gata i tagata matutua matutua o loʻo maua i le maʻisuka, ae faapena foi i tamaiti ma tamaiti. O le mea lea, o le puleaina o le ALA i se fuasei o le 1800 mg i le aso ile fofogaina i le mavae ai o le 3 vaiaso na mafua ai se alualu i luma taua i le lagona (e tusa ai ma le TSS, fua o le NDS) ma aafia lelei ai ia elemene eletise eletise, ma

600 mg mo le lua masina na mafua ai le faamautuina o DN.

I tausaga talu ai nei, o auala e puipuia ai ma togafitiga o isi faʻafitauli o le maʻisuka ma le ALA ua faʻamatalaina atu. O loʻo faʻamatalaina le faʻaleleia o le kosi o microangiopathies ma le faʻaaogaina o le ALA. O le puipuiga o lenei antioxidants i le nephropathy o le maʻisuka e fesootaʻi ma le mafai gafatia o le vailaʻau e faaleleia ai le gaioiga o le tele o laina o le membrane mitochondrial i fatugaʻo (Wang L. et al., 2013). I le 32 tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le retinopathy o le maʻisuka, o le malosi aoga o le faʻaaogaina umi o le ALA (2 tausaga) i se fualaau e 600 mg i le aso mo le togafitiga o le retinopathy (e tusa ai ma le faʻatupega o tupe) na faʻaalia (Trakhtenberg Yu.A. et al., 2006). I se suʻesuʻega a B.B. Heinisch et al. (2010) togafitiga ma le ALA i se fualaau o le 600 mg faʻamalosi mo le tolu vaiaso faaleleia atili le vasodilation o le endothelum-maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

O le aofia ai o tapenaga a le ALA i le togafitiga faʻapitoa o le neuropathy o le maʻisuka e maua ai se aʻafiaga o le neuroprotective ma le lava gaosiga o le malosi ole tino o le nerve, ma toe faʻaleleia ai le auala masani o le feʻaveaʻiina o aʻa ma le faʻaitiitia o le mamafa o le neuropathic disorders. O le tofiaina o le ALA, i le noatia ma le umi o togafitiga e faasaga i le talaaga o le taui o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ai ona maua se aafiaga ogaoga i le tele o ituaiga o polyneuropathy o le maʻisuka ma ona taunuuga i le tulaga o le SDS (Begma A.N., Begma I.V., 2009). O le atinaʻeina o le tele o mataupu o le SDS e faʻavae i luga o le polyneuropathy o le maʻisuka - o se falemaʻi o loʻo faʻaalia e nisi o faʻamaoniga (tiga, paresthesia) poʻo le faʻaalia e ala i faʻamaoniga o le nerve lautele (leai o lagona o vae).

O le auala mo le togafitia o tagata mamai i le maʻisuka ma le polyneuropathy ma sauniuniga ALA e matua lelei lava ona atinaʻe, ma e tele mea faʻapitoa e faʻaaoga i lona faʻaaogaina.

O le tele o suʻesuʻega i le faʻaaogaina o le ALA e faʻamaonia i le tele o suʻesuʻega faʻatautaia, lea na faʻateleina ona faia i Iukureini i le tapenapenaga faʻapitoa (Esparma GmbH, Siamani). Savali-lipon, o se tasi o sauniuniga Muamua o le ALA na faamauina i Iukureini, sa suesueina uma mo togafitiga endocrinological ma ate o le ate, togafitiga e le o le maʻisuka o le gasegase o le tino lautele ma faamaʻi o le tino tutotonu.

Togafitiga e amata i le pulea o le ALA i se tasi o fualaau e 600 mg mo le 14-21 aso. Avanoa i le mafai ona faʻatonuina le ALA i se falemaʻi poʻo luga o se aso e le faigaluega ai, o le ALA e masani ona faʻatinoina mo aso sosoo e 5, sosoo ai ma le 2 aso malolo, ma o ia tau e toe faalua ona fai. E mafai ona ave laupepa ALA (poo kapula) i aso e le o iai le fualaau faasaina. Faʻaoga faʻapuupuu

vasega o le puleaina o le ALA (e oo i le 10 infusions) e le faatagaina i le tele o mataupu e ausia ai se faʻaleleia atili i le tulaga o tagata gasegase. A oʻo i le faʻaogaina o sauniuniga a le ALA, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le manaʻoga e faʻapogisa le fagu i le tali, aua O le ALA e faigofie ona faʻafefeteina i le malamalama ma ua le aoga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le afifi masani o se fagu ma se vaifofo o le ALA pepa.

Suesuega o le aoga o le ALA i le polyneuropathy o le maʻisuka e fautua mai e talafeagai le faʻaaoga o fualaau ALA pe a maeʻa le fausiaina mo 2-3 masina. O se fua talafeagai o le ALA mo le faaumiumi o togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pe a maeʻa le tafaoga o le fusi e mafai ona mafaufauina e 600 mg.

O se mea taua o le ALA o le maualalo o le aʻafiaga o aʻafiaga itu. O le mea lea, i faamasinoga uma e pulea, na matauina o le tele o taimi e le manaomia ai le vaega o tagata gasegase o maua le ALA ma le placebo sa le eseese le fuainumera. O aʻafiaga o le ALA e le ogaoga, ma o latou taimi ole faʻatuatuaina. A o faia le ALA i totonu o le suʻesuʻeina ALADIN, o mea na aʻafia ai (tiga o le ulu, leu, vomiting) na tele lava ina matauina i le dose e 1200 mg (32.6%) nai lo le fualaau o le 600 mg (18.8%) ma le placebo (20.7%) . I se faaopoopoga, faatasi ai ma le fua o fua o le sili atu i le 50 mg / min, ua matauina le faateleina o le toto, tachycardia ma le malosi o le tino. I fua faʻapitoa o togafitiga (faʻalagolago i le fomaʻi o le faʻasaʻoina ma le vailaau o se vailaau faʻamalosi), ALA e saogalemu. O se suʻesuʻega a le falemaʻi o le faʻaaogaina o le ALA i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia.

Talu ai ona o le le mautonu o le ALA i le vai, ua faʻaaogaina ai se vaifofo ma le 0.5-1% masima suauu mo le tausiga o matua. O ALA o loʻo iai ni faʻafitauli e le mafai ona faʻaaogaina i masini suka, ma o le mea lea e le ogatasi ma le kulūkose, solution a Ringer, ma isi. Faatasi ai ma le pulega tutusa a le ALA ma sui antidiabetic (o vailaau oona pe inisalini), e mafai ona tulai mai tulaga o le hypoglycemies ona o le faateleina o le lagona i le inisalini, lea e manaomia ai le toe fetuunaʻi o le hypoglycemic agents i se faaitiitia. E le fautuaina le ava malosi i le taimi o togafitiga ma le ALA. i lalo o lana faatosinaga, o lona aoga aoga e faaitiitia. O le vailaʻau o le thioctic o loʻo faʻapipiʻiina ai faʻalavelave faʻalavelave ma le calcium, faʻapea foʻi ma metals, e aofia ai le magnesium ma le uʻamea. O le taliaina o sauniuniga o loʻo i ai nei elemene, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai susu e faʻatagaina e le silia i le 6-8 itula i le maeʻa ai o le ALA.

O nisi tapulaa mo le puleaina o le ALA e sili atu ma le 75 tausaga le matutua, o le fou o le tino i totonu o le tupe ma le i ai o le fatu o le taimi nei o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le faaiuga sili ona manino ma lautele e uiga i le aoga o le faʻaaogaina o le ALA i le polyneuropathy o le maʻisuka o le faʻamatalaga a le Polofesa N.P. Lyupke: "Alpha-lipoic acid o se fualaau faasaina

mo le togafitiga o tagata gasegase ma faʻamaoniga o le polyneuropathy o le maʻisuka, i le taimi nei o se fomaʻi togafitiga mo togafitiga faʻapitoa, faʻataunuʻuina faʻamasinoga faʻapitoa, ma le faapalepale lelei ma le itiiti o aʻafiaga. "

O le auala autu e puipuia ai le DN i le maʻisuka o le faatumauina lea o le maualuga o le glycemia, lea e taofia ai le faʻamalosia o faiga faʻalavelave faʻamalolo. O le mauaina o taui mausali mo le faamaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau pathogenetic ma se faʻamaoniga faʻamalosi (ALA) e taua ma auala talafeagai e faasaʻo ai le faʻamaʻi o le oxidative i tagata mamai ma le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le tino.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o se fualaau o le 600 mg ALA e faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, i nisi tulaga, ua faʻamautuina le manaʻomia ona faʻaaogaina maualuga o tui o le ALA, faʻamuamua ile togafitiga ole maʻi ole maʻi suka. O le malosi o togafitiga o le faʻaaogaina o le maualuga o tui o le ALA (900-1200 mg / aso) mo le togafitiga o maʻi maua i le maʻisuka, e aofia ai le i ai o se faaletonu o le ulugalii, na iloiloina i se suʻesuʻega faʻatusatusa i le 116 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Na ave e tagata maʻi le ALA (Espa-lipon) i / i se mataua o le 600, 900 poʻo le 1200 mg / aso mo aso e 10, ona 600 mg tautala lea mo le 2 masina. O le aoga o togafitiga na iloiloina e ala i le malosi o le tiga o le tiga, o le suiga o le faalogoina o le vibration ao leʻi togafitiga ma pe a maeʻa. O le faʻaaogaina o togafitiga aupito sili ona lauiloa, lea e matua ese lava le fuainumera mai le laina amata, na matauina i le vaega o tagata gasegase e mauaina le ALA i se fua faatatau e 1200 mg / aso. I le tulaga o le faaletonu o le gasegase o le tino, o le malosi o le tino na mafai ona iloiloina e le leiloloa o le cellulite, edema, ma le faamaloloina o le maʻi suka. O se vaitaimi iloga o le faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaitiitia i totonu o le kulupu e maua le 1200 mg o le ALA i le aso (Larin A.S. et al., 2002-2003).

O taunuʻuga o le faʻaaogaina o fua maualuga o le ALA o le 1200 mg / aso i le togafitiga o le maʻi o le maʻi suka e mafai ai ona faʻaitiitia le umi o le nofo falemaʻi o tagata mamaʻi ma faʻaitiitia le tikeri o le le atoatoa o le maʻi.

ALA i togafitiga o isi faʻamaʻi

Talu ai nei, ua faamaonia le manaoga mo le faaaogaina o antioxidants (ALA) mo le puipuia ma le togafitiga o tuutuuga eo faatasi ma le atinaeina o le atuatuvale o le oxidative, e aofia ai le faaletonu o le erectile (Kalinchenko S.Yu., Vorslov L.O., 2012).

E le gata i lea, i togafitiga faafomaʻi, e sili atu ona popole fomaʻi i le faailoaina ma le togafitia o DN, ae o le faʻaaogaina o le dyshormonal (e fesootaʻi ma le matua) ma le neuropathy o le ava e le itiiti ifo (Salinthone S. et al.,

2008). Tusa lava poo le a le pathogenesis o le neuropathy, o le togafitiga o le pathophiosiological o lona atinaʻe e tutusa ma ua faaitiitia i le solia o le malosi o le metabolism ma le faʻamalosia o le faʻamaʻaloga o le oxidative i totonu o siama o le tino o le tino.

O le mea lea, o le isi itu sili ona taua o le faʻaaogaina masani o sauniuniga a le ALA e tatau ona maitauina, faʻapitoa, faʻamautuina o le galuega o le ate (level transamaz) ma lona fausaga faʻasolopito. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le ALA e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gaioiga o le fivarosis, le bilirubin, alkaline phosphatase, gammaglutamyl transpeptidase), faʻaitiitia ai le malosi o faʻamaʻi o le dyspepsia ma faʻamaoniga o le ate o le ate i vailaau faʻamaʻi pipisi B ma le C (Esaulenko E.V. et al. 2005, Shushlyapin O.I. et al., 2003).

O le mea lea, o se suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le ALA (Espa-lipon 600 mg iv mo le 10 aso, sosoo ai ma le 6 masina) i tagata mamaʻi na maua i le hepatitis B ma le C na faʻaalia ai se toesega taua i le gaioiga o sikoa o le cytolysis, sili atu le vave laveaʻi o le maʻi o le dyspeptic ma le asthenic pe a faʻatusatusa i le kulupu e pulea, faʻasaʻoina o le gaioiga o le transaminase ma le faʻaitiitia o faʻamaoniga o faʻamaʻi o le ate (Sizov D.N. et al., 2003).

E le o se faʻalavelave e aofia ai togafitiga a le ALA i le tulaga o le togafitiga o le fiva samasama o vailaʻau eseese, o le cirrhosis, o le faʻasolosolo faʻamaʻi.

O le lelei o aafiaga o le ALA i luga o le ate na faʻamautuina foi i se suesuega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O lea, ave le ALA (Espa-lipon 600 mg iv, 20 aso) ma le gaʻo gaʻo i lenei vaega o tagata gasegase na faatagaina e le gata ina faaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase, aveese le tiga ma le syndrome syndrome, ae ia maua ai foi se faasaʻo atoatoa o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo , faʻamaonia le cholesterol ma le LDL maualuga, faʻateleina le gaoioiga o enzymes antioxidant - catalase, ceruloplasmin (Hvorostinka V.N. et al., 2003).O le mea lea, o le aofia ai o le ALA i le faʻamalositino e faʻapupulaina ai le lelei o togafitiga o le maʻisuka 1 ma le gaʻo susu.

O loʻo i ai foi nisi o suʻesuʻega o le ALA mo le hypothyroidism i maʻi o vaitausaga eseese.

O le mea lea, o se suʻesuʻega o tagata matutua matutua ma le autoimmune thyroiditis ma le hypothyroidism na faʻaalia ai se aafiaga lelei o le ALA (Espa-lipon 600 mg / aso faʻamatalaga mo le 4 masina) i le gaioiga o le hypothyroidism, o le faʻaitiitia o le fua o le togafitiga o thyroxine, ma le faʻasologaina o le tino. E le gata i lea, i tagata gasegase e maua ai le dysmetabolic incephalopathy, o le ALA e sili atu le faʻaleleia o le mafaufau o le mafaufau psychomotor (D. Kirienko et al., 2002).

Le faʻaaogaina o le ALA (Espa-lipon 600 mg i luga o le tautala mo le 3 masina) i tamaiti ei ai le hypo

o le thyroidism na faʻaalia ai se faʻaleleia atili o le metabolism lipid (cholesterol, LDL, TG) ma le faʻavavevaveina o le suiga i tua o atherogenic suiga (Bolshova E.V. et al., 2011). O le faʻaaogaina o le ALA (Espa-lipon 600 mg iv mo le 10 aso, ma le 600 mg i le tautala, 30 aso) i tagata matutua ma le hypothyroidism na faʻamaonia ai se faʻaleleia atili i le lipid metabolism i lalo o le aafiaga o le ALA. E le gata i lea, ina ua maea le togafitiga, o se faʻaleleia atili o le tulaga lautele na faʻamaonia e le toatele o tagata maʻi - 95% (Pankiv V.I. et al., 2003).

E.I. Chukanova et al. O le tele o suʻesuʻega na faʻatautaia e iloilo ai le lelei o le thioctic acid i le togafitiga o tagata gasegase e maua ai le gasegase o le encephalopathy (DE) ma i le tofiaina o le le atoatoa o le mafaufau i le togafiti o togafitiga. I le faataitaiga o se suʻesuʻega e 49 tagata gasegase i le DE, na faaalia ai o le faʻaaogaina o le thiactic acid i se fuataga o le 600 mg 2 taimi i le aso mo aso e fitu ma se fesuiaiga i le 600 mg i le aso mo le 53 aso tautala tautala 30 minute aʻo leʻi mafai ona faʻatagaina meaai e maua ai se aafiaga lelei i le aso lona fitu o togafitiga (i se fuataga e 1200 mg / aso), faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia i le 600 mg / aso (mai le aso lona valu o togafitiga), o le aafiaga lelei o le vailaau faʻamalosi i luga o le malosi o le neurological status e tumau pea ma sili atu ona faalauiloa i le 60 aso. O gaioiga lelei na maitauina i fuainumera o neurology ma neuropsychological o tagata mamaʻi ma le DE. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, na faʻamauina ai o le thioctic acid e aoga e le gata i le togafitiga o tagata mamaʻi ma le DE o loʻo i ai le maualuga o le kulukose, ae faʻapea foʻi i tagata mamaʻi e le atoatoa le maʻi o le cerebrovascular e aunoa ma le maʻisuka. I le suʻesuʻeina o se vaega o le 128 tagata maʻi i le DE, o le suʻesuʻega faʻapitoa tau tamaoaiga o le aoga o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaau faʻasaina o le thioctic acid i tagata mamaʻi i laʻasaga eseese o le gasegase o le gasegase o gasegase masani na faia. O le vailaʻau faʻasaina o le thioctic acid na faʻafofo tautala i aso taitasi o le 600 mg 2 taimi i le aso mo aso e fitu ma se fesuiaiga i le 600 mg 1 le aso i le aso mo 23 aso 30 minute ao le i faia taumafa. Na tusia e tusitala o togafitiga e faapea o togafitiga ma le thioctic acid i tagata mamaʻi ma le DE e oʻo atu ai i le faʻaleleia atili o le falemaʻi, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu i le taimi o le maʻi ma faʻaititia ai le pasene o le alualu i luma o faʻamaʻi i tagata mamaʻi faʻatasi ma le DE I ma le II. O togafitiga o le thioctic acid e sili ona lelei mai le vaaiga tau tamaoaiga i le faatusatusa i le tau o le togafitia o tagata maʻi i le vaega o le pule lea na maua le antihypertensive ma le antithrombotic therapy, lea e fesootaʻi ma lona aafiaga tele i le lamatiaga o osofaiga o le ischemic, faifai ma le alualu i luma o le DE.

O le faʻaaogaina o le ALA e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le DN, faʻaleleia le tulaga o le faʻaoga o le tino, ma mafai ai ona faʻaleleia le ola o le tagata maʻi i se tulaga maualuga.

O le manuia i vailaau e masani lava ona faalagolago i masini faaonaponei faaonaponei ma le maualuga le agavaa o tagata fomaʻi. E le gata i lea, o lo tatou poto masani ua faaalia ai o le faamanuiaina i le taimi umi i vailaau e faalagolago foi i le taua tele o manaoga o le tagata maʻi.

I le faapipiiina i luga, e tatau ona maitauina o le auala autu e puipuia ai le DN i le maʻisuka o le tausia lea o le tumau-normoglycemia, lea e taofia ai le faʻamalosia o faiga faʻalavelave faʻamalolo. O le mauaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau pathogenetic (ALA) faʻatasi ma se faʻamaoniga faʻamalosi e taua ma auala talafeagai e faʻamaonia ai le faʻamaʻaloga o le oxidative i tagata mamai ma le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le tino. Alpha-lipoic (thioctic) o le malosi o le lipophilic antioxidant, ma e manatu o le tulaga auro lea i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

1. Balabolkin M.I., Klebanova E.M., Kreminskaya V.M. Togafitiga o le maʻisuka ma ona faʻafitauli: o Taʻiala mo fomaʻi. - M.: Medicine, 2005 .-- 512 p.

2. Ansar H, Mazloom Z., Kazemi E, Hejazi N. Effectofalpha-lipoic acid i luga o le kulukose toto, faʻamalosia o le inisalini ma le glutathione peroxidase o le maʻisuka ituaiga 2 // Saudi. Med. J. - 2011 .-- Vol. 32, Nu. 6. - P. 584-588.

3. Bertolotto E, Massone A. Faʻatasiga o le aluma lipoic acid ma le superoxide dismutase e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le neuropathy o le maʻisuka // Fualaau faasaina. - 2012. - Vol. 12, Nu. 1. - P. 29-34.

4. Han T., Bai J., Liu W, Ni Y. O se iloiloga faʻaleleia ma se faʻamalamalamaga o le a-lipoic acid i le togafitiga ole neuropathy o le maʻisuka // Eur. J. Endocrinol. - 2012. - Vol. 167, Nu. 4. - P. 465-471.

5. Haritoglou C, Gerss J., Hammes H. P. Etal. Alpha-lipoic acid mo le puipuia o lediabetic macular edema // Ophthalmologica. - 2011 .-- Vol. 226, Nu. 3. - P. 127-137.

6. Heinisch BV, Francesconi M., Mittermayer E. et al. Alpha-lipoic acids e faaleleia ai le vasothelial function function in patients with type 2 diabetes: se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le placebo / Eur. J. Clin. Faʻatau. - 2010 .-- Vol. 40, Nu. 2. - P. 148-154.

7. Mcllduff C.E., Rutkove S.B. Iloiloga mataʻutia o le faʻaaogaina o le alpha lipoic acid (thioctic acid) i le togafitiga o symptomatic diabetic polyneuropathy // Ther. Falemaʻi. Tulaga lamatia. Puleg. - 2011 .-- Vol. 7. - P. 377-385.

8. Mollo R., Zaccardi E., Scalone G. et al. Aafiaga o le a-lipoic acid i luga o le gaosiga o le platelet i ituaiga 1 tagata maʻisuka // Tausiga o le Maʻisuka. - 2012. - Vol. 35, Nu. 2. - P. 196-197.

9. Papanas N., Vinik A., Ziegler D. Neuropathy i le vaʻaia: e amata vave ona amata le uati? // Nat. Faaa. Endocrinol. - 2011. - Vol. 7. - P. 682-690.

10. Porasuphatana S., Suddee S., Nartnampong A. et al. Glycemic and oxidative status of patients with type 2 diabetes acne after following administration administration of alpha-lipoic acid: o se suʻesuʻega ole nofoagabo-double-blinded / Asia Ras. J. Clin. Nutr. - 2012. - Vol. 21, Nu. 1. - P. 12-21.

O a ni aumaga latou te faia ai lenei fofo?

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le alpha-lipoic acid o nisi taimi e faʻamatalaina i totonu o laupepa poʻo capsules i se fua o le 100-200 mg i le tolu taimi i le aso. O fua o le 600 mg e sili atu ona taatele, ma o nei vailaau e manaomia ona na o le tasi i le aso e tasi, e sili atu ona talafeagai. Afai e te filifilia ni mea faʻaonaponei o le R-lipoic acid, ona manaʻomia lea ona fai i laʻititi laʻititi - 100 mg 1-2 taimi i le aso. E faʻatatau lenei mea i sauniuniga e aofia ai le GeroNova's Bio-Enhanced® R-Lipoic Acid. Faitau atili e uiga ia latou i lalo.

O le taumafa ua lipotia mai ina ia faaititia ai le bioavailability o le alpha lipoic acid. O le mea lea, o lenei faʻaopoopoga e sili ona lelei i luga o se manava gaogao, 1 itula muamua pe 2 itula pe a uma le taumafataga.

Afai mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka e te manao e maua le iniseti gasegase, e tatau i le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina le metotia. Mo le puipuia lautele, o le aluma alpha-lipoic e masani lava ona avea o se vaega o le multivitamin complex, i se fua o le 20-50 mg i le aso. I le taimi nei, e leai se faʻamaoniga aloaia o le avea o lenei antioxidant i lenei auala e maua ai soʻo se soifua maloloina.

Aisea e manaomia ai antioxidants

E talitonuina o maʻi ma le matua e mafua mai i se vaega e mafua mai i aʻafiaga saoloto lea e tupu mai e avea ma oloa i le taimi o le faʻamalosia ("faʻamafanafana") i le tino. Ona o le mea moni o le alifa alpha-lipoic e mafai ona fofoina i le vai ma gaʻo, e avea o se antioxidant i vaega eseese o le metabolism ma e ono mafai ona puipuia ni siama mai le faaleagaina e radical free. E le pei o isi antioxidants, lea e na o vai ma gaʻo e mafai ona suauu, o le alpha lipoic acid e aoga i le vai ma le gaʻo. O lana meatotino tulaga ese lenei. I le faʻatusatusaga, o le vailaʻau E naʻo galue i gaʻo, ma vitamini C i totonu o le vai. O le gaioio o le thioctic e i ai le lautele lautele o faʻaoga puipui.

Antioxidants e foliga mai kamikaze pailate. Latou te ofoina atu i latou lava e faʻaitiitia ai faʻamalolo saoloto. O se tasi o mea e sili ona manaia o le acel lipoic acid o le fesoasoani lea i le toe faʻafoʻi mai o isi vailaau faʻasaʻo pe a uma ona faʻaaogaina mo latou faamoemoega faamoemoeina. Ma le isi, e mafai ona faia le galuega a isi antioxidants pe afai e le o iai le tino.

Alpha Lipoic Acid - O le Atoatoa Antioxidant

O se vailaau faʻapitoa faʻamalosi e tatau ona fetaui ma le tele o taʻiala. O nei taʻiala e aofia ai:

  1. Suiga mai meaai.
  2. Suiga i sela ma masini e avea ma se faʻaoga faʻaaogaina.
  3. O le tele o galuega puipui, e aofia ai fegalegaleaiga ma isi antioxidants i totonu o siama ma vaeluagalemu.
  4. Faʻaitiitia le faʻaleagaina.

O le Alpha lipoic acid e tulaga ese lava i faʻamatalaga masani ona e faʻamalieina uma nei mea manaʻomia.O lenei mea e avea ai ma sui sologa lelei mo le togafitiga o faafitauli tau le soifua maloloina lea e mafua ai, i isi, e ala i le faaleagaina o le oxidative.

O le gaioio o le thioctic o loʻo i ai galuega fesoasoani nei:

  • Faʻateʻa faʻaʻeseʻese ituaiga o le okesene o aʻafiaga (faʻamalolo saoloto).
  • Toe faʻafoʻi faʻamaʻi pipisi, pei o le glutathione, vitamini E ma le C, mo le faʻaaogaina.
  • E fusifusia ai (chelates) metala oona i totonu o le tino, lea e mafua ai ona faaitiitia le gaosia o fualaau faasao saoloto.

O lenei vailaau e taua tele i le faatumauina o le fesoʻotaʻiga o antioxidants - o se faiga e taʻua o le 'antioxidant defense network. O le vailaʻau o le thioctic e faʻafoʻi saʻo ai vitamini C, glutathione ma coenzyme Q10, e maua ai ei latou le avanoa e auai ai i le gasegase o le tino mo se taimi umi. E faʻapena foi ona faʻafoʻi faʻaalia le vitamini E. E le gata i lea, ua lipotia mai le faateleina o le faʻaaogaina o le glutathione i le tino i manu matutua. E mafua ona o le avega masani o le cysteine, o le amino acids e tatau ai mo le tuufaatasia o le glutathione, e faateleina. Ae ui i lea, e le i faʻamaonia pe o le galala lipoic o loʻo i ai se sao taua i le faʻatonutonuina o faiga faʻasalalau i totonu o siama.

Matafaioi i le tino o le tagata

I totonu o le tino o le tagata, o le alpha-lipoic acid (i le mea moni, naʻo lona R-fomu, faitau atili i lalo) o loʻo faʻapipiʻiina i le ate ma isi tisipese, ma e sau mai meaʻai ma meaʻai. R-lipoic acid i meaʻai o lo o aofia ai i le fomu e fesootaʻi ma le lysine amino acid in proteins. O maualuga maualuga o lenei antioxidants o loo maua i totonu o meaola manu, lea e sili ona maualuga le gaosiga o gaioiga. O le fatu lea, ate ma fatuga. O punaoa autu autu o laau toto, broccoli, tamato, pamu togalaau, vine sprouts, ma alalaisa araisa.

E le pei o le R-lipoic acid, lea o loo maua i meaʻai, o le aano o le alpha-lipoic i fualaau faasaina o loo i ai i se fuainumera saoloto, o lona uiga, e le o noatia i ni puipuiga. I le faʻaopoopoga, o tui o loʻo maua i totonu o laʻau ma injections ogaoga (200-600 mg) e 1000 taimi sili atu nai lo mea e maua e tagata mai a latou meaʻai. I Siamani, o le thioctic acid o se togafitiga faʻatagaina aloaia mo le neuropathy o le maʻisuka, ma o loʻo avanoa e fai ma faʻasologa. I totonu o le Iunaite Setete ma le gagana Rusia, e mafai ona e faʻatauina i se fale talavai e pei ona faatonuina e le fomaʻi poʻo le avea o se mea faaopoopo o meaʻai.

Alpha Lipoic Acid Againstal-AlA

Alpha-lipoic acids o loo i ai i ni mamanu se lua - taumatau (R) ma le tauagavale (e taua L, o nisi taimi e tusia ai S). Talu mai le vaitau o le 1980, o vailaʻau ma mea taumafa o mea taumafa ua avea ma paluga o nei ituaiga e lua i le fua faatatau o le 50/50. Ona iloa ai lea e saienitisi e na o le saʻo lava (R) o le pepa galue. I totonu o le tino o le tagata ma isi meaola i totonu o vivo na o lenei fomu ua gaosia ma faʻaaogaina. Ua taʻua o le R-lipoic acid, i le Igilisi R-ALA.

O loʻo i ai pea le tele o ipu o le alita lipoic masani, o le faʻafefiloi o le "taumatau" ma le "tauagavale," tutusa tutusa. Ae o le faasolosolo malie ona sasaina i fafo mai le maketi e ala i faʻaopoopoga e aofia ai naʻo le "saʻo" tasi. O Dr. Bernstein lava ia na te aveina le R-ALA ma na o ona gasegase e faatonuina ai ona tagata. O faʻataʻitaʻiga a le au faʻatau i le gagana Peretania i luga o le initaneti faʻamaonia o le R-lipoic acid e sili atu le aoga. I le mulimuli ia Dr. Bernstein, matou te fautuaina le filifilia o le R-ALA nai lo le masani o le alpha lipoic acid.

O le R-lipoic acid (R-ALA) o se fesuiaiga o le fuamoa o le alpha-lipoic acid lea e totoina e laau ma manu ma faaaoga i lalo o tulaga masani. L-lipoic acid - mea faʻapipiʻi, synthetic. Faʻasologa o alifa-lipoic masani o se tuufaatasiga o le L- ma le R-eseese, i le fua faatatau o le 50/50. O mea fou fou ua na o le R-lipoic acid, R-ALA poʻo R-LA e tusia i luga.

Ae paga lea, o faʻatusatusaga tuusaʻo o le aoga o vailaʻau fefiloi ma le R-ALA e lei faia ma lolomiina. A maeʻa ona 'aveʻesea' '' afaina ', o le maualuga o le plasma concentration o le R-lipoic acid e 40-50% le maualuga nai lo le L-form. O lenei mea e taʻu mai ai o le R-lipoic acid e sili atu ona sili atu le malosi nai lo L. Ae ui i lea, o nei ituaiga uma o nei gaioio o le gaioioti e vave tele ona gaosia ma aveeseina. Toeitiiti lava o suesuega uma na lolomiina e uiga i le aafiaga o le alpha lipoic acid i luga o le tino o le tagata na faatinoina seia oo i le 2008 ma e na o ni tuufaatasiga tuufaasolo sa faaaogaina.

Iloiloga a le au tagata, e aofia ai ma le maʻisuka, faʻamaonia o le R-lipoic acid (R-ALA) e sili atu le aoga nai lo le gaʻo faʻasalalaʻau alpha-lipoic masani. Ae o le faʻasalaga, e leʻi faʻamaoniaina lava lenei. R-lipoic acid o se foliga masani - o lona tino lea e gaosia ma faʻaaogaina. R-lipoic acids e sili atu ona mamana nai lo le gaioio o le thioctic acid, aua o le tino e "iloa" ma vave ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina. Fai mai tagata gaosiga e le mafai e le tino o le tagata ona faʻaaogaina le L-le masani ai, ma e mafai foi ona faʻalavelave ai le aoga lelei o le R-lipoic natura.

I tausaga talu ai nei, o le kamupani GeroNova, lea e maua ai le "R-lipoic acid" tumau, ua avea ma taʻitaʻia i le gagana Peretania. E taʻua o Bio-Enhanced® R-Lipoic Ac> BioEnhanced® Na -ALA. Na ia faʻatautaia se faiga faʻapitoa mo le faʻaleleia, lea na faʻamaonia e GeroNova. Ona o lenei mea, o le digestibility o le Bio-Enhanced® R-lipoic acid ua faateleina i le 40 taimi.

I le taimi o le faʻamalositino, metotia oona ma totoe solvents o loʻo aveesea atoa mai le fafaga. O le GeroNova's Bio-Enhanced® R-Lipoic Acid o le alpha lipoic sili ona maualuga. E manatu o le aveina o lenei mea faaopoopo i capsules ei ai sona aafiaga e le sili atu le leaga nai lo le puleaina o le gaioio o le thioctic acid faatasi ai ma fualaau.

GeroNova o se gaosiga o le acel alpha lipoic acid. Ae o isi kamupanī: Fomai Faʻalelei, Faʻaopoopoga o Soifua, Jarrow Formulas ma isi o loʻo teuina ma faʻatau atu mo le tagata faʻatau mulimuli. I luga o le upega tafaʻilagi a GeroNova ua tusia ai e le tele o tagata i le mavae ai o le lua vaiaso talu ona latou maitauina ua latou malosi ma faʻalauteleina le manino o mafaufauga. Ae ui i lea, e fautuaina e ave le acid R-lipoic mo le lua masina, ona faia lea o se faaiuga mulimuli pe faapefea ona aoga lenei faʻaopoopoga mo oe.

I le avea ai o se tulafono, e mafai e tagata ona faʻapipiʻi le acid alpha lipoic e faʻamalieina ai le manaʻo o latou tino. Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o lenei vailaau e faaitiitia i le matua, faapea foi i tagata ei ai faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka ma ona faafitauli, e pei o le neuropathy. I nei tulaga, o le gaioio o le thioctic acid, atonu o le a manaʻomia e maua mai punaoa mai fafo - mai meaʻai i totonu o capsules poʻo inisua.

Lipoic acid e taua i le maʻisuka

O le toʻatele o tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le a aafia i le maʻisuka neuropathy io latou olaga atoa. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le afa o tagata uma o le maʻisuka o le a atiina ae ai faʻamaoniga o le faʻaleagaina o aʻa. O le neuropathy o le maʻi suka o le aʻafiaga o le nasu e mafua mai i vaitaimi o le suka maualuga.

O le neuropathy o le maʻisuka e aʻafia ai soʻo se namu i le tino. O namu e sili ona aʻafia e aʻafia i le itu o le tino (lima, tamatamailima, tamatamai vae, ma vae). Ae ui i lea, o le neuropathy o le maʻisuka e masani lava ona afaina ai neura i le manava o le manava (intestines, gaʻo, ma le ate).

Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka e faʻalagolago i afaina e aafia i le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a afaina le neura i le vae, faʻaalia le gaogao ma le tingling i vae ma tamatamai vae. Faʻaleagaina o neura i totonu o le manava e mafai ona mafua ai le gaioiga, le mautonu, manava manava, poʻo se lagona o le atoaga pe a maeʻaeʻa sina tele o meaai.

Le faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka

O le siama o le neuropathy o le maʻisuka e masani lava ona faia pe a iai ni faʻamaoniga o aʻafiaga o le nasu i tagata e maua i le maʻisuka. O aʻafiaga e mafai ona aofia ai:

    afaina, tingling, susunuina, tiga, le galala, fatu vaivai, lagona le atoatoa pe a uma ona 'aina le tele o meaai, suiga i le toto toto, diva, gasegase erectile.

O lenei suʻesuʻega e mafai ona faʻavae i luga o suʻega e pei o suʻega faʻataʻitaʻiga, suʻega faʻasolosolo faʻamalositino, po o elemene.

O le mea pito sili ona taua mo le togafitia o le neuropathy o le maʻisuka o le tausia lea o lou suka toto i totonu o se fale mautu lelei. E fesoasoani lenei mea e puipuia atili ai le faaleagaina o neura. O le mea lea, o le lelei o le 'aiina masani e sili ona taua. Ae peitai, o le a se mea e mafai ona fai pe afai ua afaina ia neura? E i ai se auala e toe faʻaleleia ai neura?

O le mea e leaga ai, o le togafitiga faʻale-aganuʻu e oʻo mai i le puleaina o faʻamaʻi i vailaʻau. Ma e tatau ona e taulaʻi atu i togafitiga e mafai ona toe faʻafouina nesi faʻaleagaina! O fualaau e pei o antidepressants ma NSAID e masani ona faatonuina e togafitia ai le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka. Mo isi faʻamaoniga, o isi fualaau oona ua faatonuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina Viagra mo le togafitia o le faaleagaina o erectile.

Gaʻo Maʻisuka: Auiliiliga

Alpha-lipoic acid ei ai lona aoga aoga i le tele o tulaga tiga - o le maʻisuka, tele sclerosis, faʻaitiitia le malosi o le mafaufau ma le tuinanau. Talu ai o loʻo i ai se matou 'upega tafaʻilagi ile togafitiga o le maʻisuka, o loʻo i lalo ifo o le a tatou iloiloina le lelei o le thioctic acid i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 mo le puipuia ma togafitiga o faʻafitauli. I le taimi nei, o lenei antioxidant e mafai ona togafitiga le tele o faafitauli tau le soifua maloloina e mafua mai i le maʻisuka. Manatua o le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻaitiitia le faʻaititia ona o le faʻaumatia o sela beta. I le maʻisuka ituaiga 2, o le faafitauli ogaoga e le o le inisalini, ae o le faʻaaloalo o le tetee.

E faʻamaonia ai o faʻafitauli o le maʻisuka e mafua mai i le faaleagaina o le tino ona o le faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafai ona mafua mai i le faateleina o le gaosiga o faʻamalolo e leai se totogi poʻo se faʻaitiitia o le puipuiga o antioxidant. O loʻo i ai le malosi o faʻamaoniga e iai le taua o le faʻamaʻaloga o le oxidative i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le maualuga o le suka o le toto e mafua ai le faateleina o le maualuga o meaola o le okesene faʻasao. O le faʻalavelave faʻalavelave e le gata na mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka, ae e mafai foi ona aʻafia ai le faʻamalosia o le inisalini. O le Alpha lipoic acid e mafai ona i ai se aafiaga faʻasolosolo ma togafitiga i ituaiga eseese o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

I masini suʻesuʻe, o le maʻisuka ituaiga 1 na faʻaaogaina i le cyclophosphamide. I le taimi lava e tasi, na afaina ai i le alpha-lipoic acid i le 10 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino mo le 10 aso. Na foliga mai o le fuainumera o mio na atiae le maʻisuka na faʻaititia e le 50%. Sa iloa foi e saienitisi o lenei meafaigaluega e faateleina ai le faʻaaogaina o le kulukose i le rat ratā - o le diaphragm, heart and muscles.

O le tele o faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka, e aofia ai le neuropathy ma le cataract, e foliga mai o se taunuuga o le faateleina o le gaosiga o meaola o le okesene faʻamalosia i le tino. I le faaopoopo atu i ai, ua manatu o le atuatuvale o le oxidative e mafai ona avea ma se mea vave i le togafitia o le maʻisuka, ma mulimuli ane aafia ai le tupu ma le alualu i luma o faafitauli. O se suʻesuʻega e 107 tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaalia ai oi latou na ave i le alpha-lipoic acid 600 mg i le aso mo le 3 masina na faʻaitiitia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi pe a faatusatusa i tagata maʻisuka e le o faʻamaonia se antioxidant. O lenei taunuuga na faaalia e tusa lava pe tumau pea le le lelei o le pulea o le suka toto ma o le excretion o polotini i le urine sa maualuga.

Alpha Lipoic Acid Against Neuropathy

O le mea e lelei ai, ei ai togafitiga e mafai ona fesoasoani i le toe faʻafouina o neura ua faaleagaina i le neuropathy o le maʻisuka. Alpha lipoic acid o se amino acid lea e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻafesoʻotaʻi e toe faʻaleleia ai neura.

O nisi o suʻesuʻega suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le pulea lelei o le acel-lipoic acid e faʻapupulaina ai le malosi faʻafouina o neura e aʻafia ai le neuropathy o le maʻisuka.

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai o le pulea malosi o le acel-lipoic acid ei ai aʻafiaga mo taimi pupuu ma taimi uumi i aʻafiaga namu ona o le neuropathy o le maʻisuka.

Afai e te mafatia mai aʻafiaga o le neuropathy o le maʻisuka, ia mautinoa e talanoa ma lau fomaʻi le mafai ona togafitia i le lipoic acid.

Lipoic acid: o se vaifofo faamaonia mo le maʻisuka

Lipoic acids, alpha-lipoic acids, thioctyl acids - e tusa lava po o le a le mea latou te taʻua, e le suia ai le mea moni e oo lava i le taimi talu ai e leai se tasi na faalogo i ai. I le taimi nei, e ui i lea, o le alualu i luma o le lagolagoina o le soifua maloloina e iloa o se antioxidant lautele ma o le togafitiga autu mo le neuropathy o le maʻisuka.

O le fatu o le mana o le lipoic acid o loʻo taoto i le lua vaega o loʻo ia faia i le tino. E pei o se tagata taalo lelei e mafai ona faia uma le puipuiga ma le faaoolima, o le lipoic acid e mafai ona avea uma o se antioxidant ma o se tagata e puipuia le vai-soluble ma le gaʻo eletise, e aofia ai glutathione, vitamini C, vitamini E ma coenzyme Q101.

E leai se meaʻai e mafai ona mafai. E le gata i lea, o le lipoic acid e faatosina ai le tino e sili atu le lelei o le faaliliuina o meaai i le malosi, e fesoasoani e puipuia ai le tele o le gaʻo ma aofia ai i le aveesea o toxins ma isi oloa-gaʻo o le gaʻo gaʻo.

Puipuiga o le maʻisuka

E faigata ona maua se mea e sili atu ona taua i tagata e maua i le maʻisuka, pe o le ituaiga I poʻo le ituaiga II o le maʻisuka, o ni faʻamaʻi eseese. Faʻavae i luga o taunuʻuga na maua mai i Europa, lea na faʻaaoga ai le lipoic acid mo le tusa ma le tolusefulu tausaga, ou te talitonu ua fuafua e avea ma a tatou togafitiga sili ona aoga mo le neuropathy o le maʻisuka.

Mafaufau i le mea moni e faapea e leai nisi metotia o togafitiga, o se faataitaiga sili lea ona lelei o se mea masani e tatau ai - ae le maua - o le ata o togafitiga e sili ona lelei, i lenei tulaga, mo le togafitia o le tigaina o le namu tigaina o le maʻisuka i lima ma vae.

I se suʻesuʻega se tasi, o aso uma o le 300 i le 600 mg o le lipoic acid na faʻaitiitia ai le tiga o le neuropathic i le sefululua vaiaso, e ui lava e leai se faʻaleleia atili i le galuega o le nerve sa maitauina.1 Na maua le toomaga tumau i se isi suʻesuʻega, lea na faʻaaogaina ai vailaau faʻalaʻau ma vailaʻau o le 600 mg3.

I se isi faʻataʻitaʻiga, na faʻataunuʻu ai e tagata suʻesuʻe le tikeri o faʻamaoniga faʻaleleia na ausia i le 80% ina ua mavae le 329 o gasegase na taliaina mo le neuropathy na faia i le tolu-vaiaso o togafitiga ma le lipoic supplements.

O le Lipoic acid e faafesootai le malosi o le inisalini ma e faʻaalia ai le faʻaolaina o le kulukose cellular. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puleaina o le 1000 mg o le lipoic acid e faʻaleleia ai le aveʻeseina o le kulukose e sela e 50%. O suesuega o meaola e faaalia ai o le lipoic acid e puipuia ai foi sela o le pancreatic e maua ai le inisalini.

O le faʻamaogaina o nei siama e mafua ai ona faʻapipiʻi i le maʻisuka ma le faʻalagolago i le iniseti o le inisalini. O le mea e masani ai, o le lipoic acid e tatau ona aoga i le togafitiga o uluaʻi amataga o le ituaiga o maʻisuka, pe a le o toto uma na maua mai i le inisalini o le pancreatic ua maliliu. Ua amata ona ou faʻaaogaina mo nei faʻamoemoe, ae e leʻi i ai lava se numera o nei tagata gasegase e faia ai ni faaiuga manino.

Faʻatasiga manaoga masani

Soo se tasi e mamafa tele pe i luga o le maualuga o le kalama taumafa e ono lamatia ai le maʻisuka, ma o le mea lea o le lipoic acid e aoga tele i le toatele oi tatou. O isi faʻafitauli masani faʻalesoifua maloloina e faʻapupulaina foi le manaʻomia mo lenei mea lelei.

O le Lipoic acids e faʻaitiitia ai ituaiga uma o faʻamaʻi faʻamalolo e aunoa ma se totogi, tusa lava pe i totonu o laʻau poʻo i mata. I totonu o le faiʻai, e mafai ona fesoasoani e taofia pe puipuia ai le faaleagaina o le masini i le faamaʻi o Alzheimer. O suʻesuʻega a manu ua uma ona faʻaalia lona tomai e faʻaleleia ai le mafaufau ma le gaioiga o galuega.

I le faʻaopoopoga, o le lipoic acid o se pulu malosi o le ate. O se suʻesuʻega e tasi na faʻaalia ai, i tagata e masani ona inu i le uaina, e puipuia ai le ate mai le afaina o le ava malosi. Lipoic acid o se vaega tāua o soʻo se togafitiga faʻaleagaga ona e aʻafia ai le faʻaaogaina o le HIV. E ono mafai foi ona aoga i le avea ai o se tagata e faʻamalosia le tino, aemaise lava mo le aveeseina o le siliva siliva mai le tino.

Faʻaopoopoga Fautuaga

I le leai o ni faʻafitauli faafomaʻi, o le lelei i aso taitasi o le lipoic acid o le va o le 100 ma le 300 mg. Faʻaaoga le Vitamin B1 e avea o se faʻaopoopoga. I mataupu e manaʻomia ai le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le faʻamalosia o le faʻaleagaina o le metabolic i le mamafa o le mamafa, ou te fautuaina mai le 300 i le 600 mg i le aso. I le avea ai ma vaega o loʻu maʻisuka, kanesa, poʻo le togafitiga o le AIDS, ou te faʻaaogaina le 600-900 mg.

Faʻatasi ai ma siama e le masani ona maua, o le lipoic acid e leai ni aʻafiaga leaga poʻo ni fegalegaleaiga ma fomaʻi. Naʻo le aʻafiaga o fualaau oona o le a manaomia e le maʻisuka e faʻaitiitia ai lo latou manaʻo mo le inisalini poʻo se isi vailaʻau faʻasaina, lea e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae mulimuli ane o le mea lea e tatau ona avea ma se tasi o au sini autu.

Alpha lipoic acid i le togafitiga o tiga o le neuropathic i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Neuropathy o se faʻaogaina o le maʻisuka, e aʻafia ai le malosi o le tino ma le faʻaitiitia o le soifua maloloina o le tagata maʻi. Ua lauiloa o lenei tulaga o le taunuuga o le faaleagaina o vaʻa laiti ma capillaries o loʻo tuʻuina atu ni ogaoga o aʻa. O le mafuaʻaga mo le faʻasolosolo ua faʻalauteleina le gaosiga o faʻamaʻi saoloto i le mitochondria ona o le hyperglycemia.

O le neuropathy o le vaitusi e amata i vae ona faasolosolo malie ai lea ona salalau atu i vae faʻalavelave. I le faaopoopoga i le faaitiitia o le lagona lelei, o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o maʻi o le tino, e mafai ona tupu le tiga o le neuropathic o se faailoga o le polyneuropathy. Neuropathic tiga e mafai ona faʻaalia i se lagona o le tingling, susunuina ma faoa.

O loʻo i ai se aofaiga tele o faʻamatalaga e faʻamaonia ai o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le microvascular e fesoʻotaʻi ma se faʻasolosolo taimi umi o le fesuiaiga o le kulukose ma le mamafa. O le Hyperglycemia e mafua ai le gaosiga o le gaosiga o masini o le okesene i le mitochondria (oxidative or oxidative stress), lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia o auala masani e fa o le faaleagaina o le hyperglycemic: polyol, hexosamine, protein kinase C ma le AGE.

ALA na faailoaina i le 1951 e avea o se coenzyme i le tricarboxylic acid cycle (krebs cycle). Ua faʻamaonia le avea o se faʻamalosi malosi e lipotia ai le faʻaititia o le matuia o le micro-ma macrovascular i totonu o meaola manu.

O se suʻesuʻega talu ai nei e aofia ai tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, na faʻaalia ai le faʻamautuina o le maualuga o le AGE ma le faʻasaina o le auala o le hexosamine (Du et al., 2008). O le ALA o se auala e puipuia ai mea leaga e mafua mai i le hyperglycemia e le gata ina i ai se aafiaga faʻapitoa, ae ia faʻaleleia ai foi le gaioiga galuega.E le gata i lea, pe a faʻatusatusa i vailaʻau faʻaaogaina i aso nei, o le ALA e itiiti lava sona aʻafiaga i itu.

Mea ma metotia suʻesuʻe

I le 2009, na sailia e tusitala o le suʻesuʻega lomiga talafeagai i faʻamaumauga MedLine, PubMed, ma EMBASE. O le sailiga na faia i le faaaogaina o upu "lipoic acids", "thioctic acid", "diabetes", "diabetes mitusitus". Sa faʻaaogaina se fuafuaga faʻavae suʻesuʻe e tasi mo le sailiga i EMBASE. Ua uma ona filiga ia taunuuga o le PubMed e filifili ai tofotofoga faʻaletonu (RCTs) ma iloiloga faʻapitoa.

EMBASE na faʻaaogaina le faamamafa o vailaʻau faʻataʻitaʻiga, lea na faʻaalia ai se sailiga i ala talafeagai. O iloiloga masani na suʻesuʻeina foi i le Cochrane Library. O fuainumera nei e aofia ai le faʻaaogaina o suʻesuʻega: TTTS poʻo iloiloga faʻaleleia o le aoga o le ALA, o tagata suʻesuʻe na faʻataʻitaʻiina e tagata mamaʻi ma gasegase o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o se sikoa tutusa (TSS) o se fua muamua o le taunuuga.

Lisi o faʻasalaga: o suʻesuʻega faʻapitoa ma tusiga e le tusia i le Igilisi. Na filifilia patino lava e le tusitala ia mea, ona faia lea o se fonotaga e talanoaina ai feteenaiga ma ausia se maliega autasi. O le faaiuga mulimuli pe tatau ona aofia ai pe le aofia ai tusiga mai le iloiloga na faia ina ua uma ona iloiloina le atoaga o tusitusiga o lomiga.

O tusitusiga na faʻaaogaina i mea na faʻaaogaina na suʻesuʻeina foi mo galuega talafeagai. E leʻi aofia ai faʻamatalaga faʻasalalauina ma lipoti o le konafesi i le toe iloiloga. Na vaʻaia e tusitala le tulaga lelei o suʻesuʻega taʻitasi e faʻaaoga ai metotia o iloiloga a le RCT ma iloiloga faʻapitoa na atiaʻe e le Dutch Cochrane Center. O faʻamaoniga ma fautuaga na faʻatūina e faʻavae i luga o le faʻavae o le Oxford Center for Medicine Based on Medicine (2001).

Suega ma suʻesuʻega

I le faagasologa o suesuega, e 215 lomiga na faailoaina i PubMed ma le 98 i EMBASE. A maeʻa ona iloiloina ulutala ma toe amataina, e toʻasefulu TTTS na filifilia ia na aʻafia ai aafiaga o le ALA i tagata mamaʻi e pei o le neuropathy o le maʻisuka.

O se tasi o iloiloga faʻapitoa na faʻaalia i PubMed ma EMBASE ma aofia i le auʻiliʻiliga. Leai se iloiloga faʻatulagaina e maua ile Cochrane Library. E leai se feeseeseaiga i tusitala e uiga i lomiga na filifilia mo le aofia ai i le auiliiliga.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiina

O le fuainumera o tagata suʻesuʻe i totonu o le RCTs e lima na filifilia e aofia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka neuropathy (Ziegler et al., 1995, 1999, 2006, Ametov et al., 2003, Ruhnau et al., 1999). O le tausaga na amata mai i le 18-74 tausaga, faatasi ai ma le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O aʻafiaga o le ALA na tuʻuina atu i le gagana tuusaʻo na suʻesuʻeina i ni suʻesuʻega se tolu, faʻamalosi i le lua, ma tuʻufaʻatasia (i luga o le faitalia) i le tasi (Laulau 1).

O le mea lea, o le 30% suiga o le faailo i luga o lenei fuataga na manatu i le taua o le aoga (po o le ≥ 2 points i se tagata maʻi ma se laina faavae o le ≤ 4 points). O le faʻaleleia atili o tulaga taua o le TSS na lipotia mai i le fa o le lima suʻesuʻega: i le averesi, o le 50% le paʻu o le malosi o le tino na matauina i le faʻafofoga poʻo le manavaina o le itiiti ifo i le 600 mg / aso o le vailaʻau.

Ae peitai, pe a faʻatusatusa atu i tagata gasegase i le kulupu o le pulega, o le faʻaitiitiga o le score TSS e itiiti ifo nai lo le vaega talafeagai o le 30%, talu ai ona o le togi i luga o lenei fua i totonu o le kulupu e pulea ai na faʻaititia foi. O lenei tulaga na sili ona maitauina i suʻesuʻega lea na faʻafoe tautala ai le ALA. I se tasi o faʻataʻitaʻiga na faʻatonuina ai le vailaau faʻasaina, o le vaega na faʻaalia ua sili atu i le 30% le paʻu i le score TSS pe a faʻatusatusa atu i le vaega pule (Ametov et al., 2003).

O meaʻai> 600 mg e leʻi oʻo i le maualuga o le maualuga o le TSS score, ae na i ai faatasi ma le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga e pei o le nausea, vomiting, ma le vevela.O aʻafiaga na matauina i le faʻaaogaina o doses ≤ 600 mg / aso e le ese mai ia i latou pe a fai le placebo.


Uiga masani o RCTs

E fa lelei le RCTs na maua mai le lelei: i le lua suʻesuʻeina togafitiga o le ALA, i le lua (intravenous) (tulaga molimau 1b) (Ziegler et al., 1995, 2006, Ametov et al., 2003, Ruhnau et al., 1999). O le tasi RCT na i ai ni tapulaa faʻaaoga (tulaga o faʻamaoniga 2b), talu ai o le numera tele o tagata gasegase na tuua le suʻesuʻega, ma o le mea lea o le a mafai ai ona faʻataʻopiʻo taunuuga (Ziegler et al., 1999). O iuga o le iloiloga faʻapitoa o loʻo faʻaalia i le Table 3.

Iloiloga masani ma faʻataʻitaʻiga-suʻesuʻega

Na maua ai e le tusitala o le tolu-vaiaso le faaaogaina o le ALA (600 mg / aso) e aafia ai le faaitiitia o le tiga o le neuropathy (Ziegler et al., 2004). E leai ni suʻesuʻega na tuʻuina atu e suʻe ai fualaau faasaina. O le faʻataʻitaʻiga e leʻi ausia ai manaoga o le Cochrane Collaboration.

O faʻamatalaga na suʻesuʻeina e aunoa ma le faʻaaogaina o MedLine, e le o filifilia e tagata e toʻalua tagata tutoatasi ia lomiga, o le lelei o mea na aʻafia ai e leʻi iloiloina. O taunuʻuga o tofotofoga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na otootoina e aunoa ma le faia o soʻo se vaega ole vaega ole ALA na faʻaaoga i suʻesuʻega taʻitasi.

O le mea lea, o le uiga masani o lenei faʻataʻitaʻiga e le ausia ai manaʻoga, ma o lea na le aofia ai i le iloiloga.

E faʻavaeina i faʻasalalauga e fa, o suʻega a le placebo e aofia i le auʻiliʻiliga, o loʻo i ai le faʻamaoniga e oʻo atu le ALA i se faʻafitauli taua ma le aʻafia i le mamafa o le tiga o le neuropathic pe a faʻaaogaina mo le tolu vaiaso ile fua ole 600 mg / aso (vasega A) .

O le mea lea, o suʻesuʻega uumi e manaʻomia e iloilo ai le faʻatuai o le ALA. O le faʻaauauina pea o soʻo se togafitiga e matua taua tele i taimi masani e pei o le neuropathy o le maʻisuka. O auala e mafai ai e le ALA ona puipuia le tiga o le neuropathic i tagata gasegase maualuga e manaomia foi se suʻesuʻega atili.

O togafitiga faʻaleagaina a le ALA e vave ona oʻo atu ai i le faʻaleleia atili o le tiga o le neuropathy o le maʻisuka. O le mea e leaga ai, i le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga e maua e uiga i lona faʻaaogaina umi. E tusa ai ma taunuʻuga na maua i le iloiloga, o togafitiga faʻaleagaina a le ALA mo togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona fautuaina.

O faʻamanuiaga o loʻo maua i le faʻafofoga tautala o le ALA o loʻo faʻamatalaina i ni auiliiliga, o lea o isi suʻesuʻega e manaʻomia. E leai se fautuaga mo le faʻaaogaina o le ALA mo le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

Alpha lipoic acid ma le maʻisuka, o le a le fesoʻotaʻiga?

Alpha-lipoic acid, lea e lauiloa foi o le thioctic acid, o le aso nei o se tasi o vailaau e sili ona lauiloa, lea ua maua ai e le au saienitisi i aso nei le igoa o le antioxidant o le lalolagi ona o uiga tulaga ese o lenei mea.

O loʻo aofia ai le ALA i aano o manufasi, fualaau faisua, meaʻai, fefete ma le ate. Afai e manaʻomia, e mafai e le tino ona faʻapipiʻatasi le ALA.

Ina ia faia galuega a se antioxidant, e tatau ona i ai le siama i sulu o le tino i se tulaga saoloto, e sili atu. A o le mea moni o mea o loʻo i totonu o le aukeli alpha-lipoic i le tino e maualalo, e tatau ona tui le vailaʻau pe ave supplements e maua ai iuga.

Faateleina le malosi o le insulin

O le fusifusia o le inisalini i ona atigipusa, o loʻo i luga o le silasila o le siama, e mafua ai le gaoioi o le 'aulaʻau glucose (GLUT-4) mai totonu i le membrane ma le faʻalauteleina o le inu o le kulukose mai le toto i sela. O le Alpha-lipoic acid na maua i le faʻagaoioia o le GLUT-4 ma faʻalauteleina ai le kulūkose e ala i siama faʻamalosi ma maso.E aliali mai e tutusa le malosi o le inisalini, e ui o le tele o taimi e vaivai. O musele o le skeleton o le autu lea o le kulukose. O le gaioio o le thioctic e faʻapupulaina ai le kulūsese maso skeletal. E mafai ona aoga i togafitiga umi o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega ua faaalia ai, e le pei o le puleaina o le tino, pe a uma ona ave le laupepa i le gutu, e na o sina faʻalelei atili i le gasegase o le tino i le inisalini (E mafai ona faʻatonu le alpha lipoic acid mai Amerika i luga o le iHerb - download faʻamatalaga auiliili i le upu Word poo le PDF. Gagana Rusia.

O lea, matou te maitauina pe aisea e sili atu ona lelei ma sili atu ona lelei mea faaopoopo a le American alpha-lipoic acid, nai lo fualaau faasaina e mafai ona e faʻatau i se falemaʻi. Ia tatou faʻatusatusa nei tau.

Togafitiga ma fualaau maualuga o Amerika o le alpha lipoic acid o le a tauia ai oe $ 0.3- $ 0.6 i le aso, e fuafua i le metotia. E manino lava, e sili atu le taugofie nai lo le faatauina mai o fualaau oona i le falemaʻi, faatasi ai ma le laumei, o le eseesega i le tau e masani lava o le cosmic. O le faʻatonuina o mea faaopoopo mai le Iunaite Setete e ala i le Initaneti e sili atu ona faigata nai lo le alu i le fale talavai, aemaise lava mo tagata matutua. Ae o le a totogi, aua o le ae maua ni aoga moni mo se tau maualalo.

Molimau mai fomaʻi ma gasegase e maua i le maʻisuka

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo tuʻuina atu ai tala e uiga i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka i le alpha lipoic acid. O mea o loʻo i luga o lenei autu e masani lava ona aliali i totonu o tusi talavai. E mafai ona e faamasani lelei ma i latou, aua o lomiga faʻapolofesa e masani ona faʻasalalau a latou tusiga mo le maua fua i le Initaneti.

Nu. PUlutala o le tusigaMekasini
1Alpha-lipoic acid: aafiaga faʻatele ma le mafuaaga mo le faʻaaogaina i le maʻisukaFomaʻi Tala Fou, Numera 3/2011
2Predictors o le aoga o togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka o pito i lalo i le alpha lipoic acidTusiata Archive, Nu. 10/2005
3O le matafaioi o le atuatuvale o le tino i le pathogenesis o le neuropathy o le maʻisuka ma le mafai ona faasaʻoina i tapenapenipili alpha-lipoicFaafitauli o le Endocrinology, Nu. 3/2005
4O le faʻaaogaina o le lipoic acid ma le vitagmal i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga I mo le puipuia o le faʻamaʻi faʻamaʻiLautusi o Obetetrics and Diseases of Women, No. 4/2010
5Ole gaʻo (alpha-lipoic) - o le tele o faʻamatalaga faʻapitoaJournal of Neurology and Psychiatry ua faaigoa ia S. S. Korsakov, Nu. 10/2011
6Aafiaga i taimi uumi pe a maeʻa le 3-vaiaso o le faʻaaogaina o le aano o le alpha-lipoic i le polyneuropathy o le maʻisuka i faʻamatalaga faʻapitoaLagolago Tusia, Nu. 12/2010
7Le aʻafiaga o le alpha-lipoic acids ma le mexidol i luga o le neuro- ma le aʻafiaga o maʻi o tagata gasegase i le amataga o le maʻi o le maʻisuka vaeSoifua Maloloina, Numera 10/2008
8Fomaʻi ma le natura faʻasolosolo ma le aoga o le faʻaaogaina o le alpha-lipoic acid i le gastritary chronic in children and adolescents with diabetic neuropathyRussian Bulletin of Perinatology and Pediatrics, No. 4/2009

Ae ui i lea, o iloiloga a fomaʻi e tautala i le gagana Rusia e uiga i tapenapenipili o le alpha-lipoic o ni faʻataʻitaʻiga lelei o le faʻatau atu o le alofa. O faʻamaumauga uma o lo o faʻasalalau e faʻatupeina e le au gaosi o le tasi po o le isi fualaau faasaina. O le tele o taimi, e faasalalauina atu Berilition, Thioctacid ma Thiogamm i lenei auala, ae o isi tagata gaosi foi e taumafai e faʻalautele a latou vailaʻau ma mea faaopoopo.

E manino lava, o fomaʻi e fiafia i mea tau tupe e na o le tusia o tala e uiga i fualaau faasaina. O le talitonu ia i latou mai tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo tamaitai o le alofa, pe a latou faʻamautinoa latou te le maʻi i faʻamaʻi pipisi i feusuaiga. I a latou iloiloga, o le feteʻenaʻi e fomai o le faʻamalosia o le aoga o vailaau o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. Ae afai e te faitauina le suʻega, o le a vave ona e iloa ai o le ata e itiiti le faʻamoemoe.

Ole toe iloiloga o tagata gasegase Rusia e uiga i le lipine alpha lipoic, lea e mafai ona maua i le Initaneti, faʻamaonia mea nei:

  1. Pills lata mai e le fesoasoani.
  2. Droppers i le thioctic acid e matua faaleleia ai le soifua manuia i le neuropathy o le maʻisuka, ae le o se umi.
  3. O manatu le lelei ma tala fatu e uiga i le matautia o lenei fualaau faasaina e taatele i tagata maʻi.

O le hypoglycemic coma e mafai ona atiina ae pe afai ua togafitia se maʻi suka i le insulin poo sulfonylurea. O le tuufaatasiga o aafiaga o le thioctic acid ma o nei sui e mafai ona maualalo ai le toto toto, e oo lava i le le iloa. Afai na e suʻesuʻeina la matou tusiga e uiga i vailaau faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma lafoaʻi fualaau leaga, ona leai lea o se mea e popole ai.

Faamolemole ia matau o le meafaigaluega autu mo le togafitiga lelei o le neuropathy ma isi faafitauli o le maʻisuka o se meaai maualalo-carbohydrate. O le Alpha lipoic acid e mafai ona faaopoopo i ai, faʻavaveina le toe faʻaleleia o lagona masani o le nasu. Ae o le umi lava o le taumafa o le maʻisuka o loʻo tumu pea i luga o le gaʻo, o le a itiiti lava se lagona mai le faia o mea faaopoopo, e oʻo lava i le tulaga o le gaogao oona.

O le mea e leaga ai, e toʻaitiiti tagata e tautatala Rusia latou te iloa lelei le lelei o se taumafa maualalo o le gaʻo mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O se suiga moni lea i le togafitiga, ae o le tele naua o le gauai atu i le tele o tagata gasegase ma fomaʻi. O le maʻisuka e le iloa e uiga i le maualalo o le meaʻai ma e le tausisia e le maua ai se avanoa matagofie e ola ai i le matua e aunoa ma ni faʻalavelave, e pei o tagata soifua maloloina. E le gata i lea, o fomaʻi o loʻo teteʻe malosi i suiga, aua afai o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a togafitia i se tulaga tutoʻatasi, o le a tuʻuina atu i le endocrinologists e aunoa ma se galuega.

Talu mai le 2008, ua faʻaalia i luga o le gagana Peretania ia faʻaopoopoga o le acid alpha-lipoic, lea e aofia ai lona "alualu i luma" - R-lipoic acid. O nei capsules ua talitonuina e matua aoga tele i le neuropathy o le maʻisuka, e faʻatusatusa i le puleaina o le maʻi. E mafai ona e faitauina faʻamatalaga e uiga i fualaau fou i nofoaga mai fafo pe afai e te iloa le Igilisi. E leai ni toe iloiloga i le gagana Rusia, aua talu ai nei na amata ona matou logoina tagata maʻisuka i le fale e uiga i lenei fofo. R-lipoic supplements e pei foi o laupepa o le alpha-lipoic faasao ua faasaoina o se sui lelei mo tagata taugata ma le le toʻa.

Matou te toe faamamafa atu o se taumafataga maualalo-carbohydrate o le togafitiga autu lea mo le neuropathy o le maʻisuka ma isi faʻafitauli, ma o le alpha lipoic acids ma isi supplements e faia se vaega lona lua. Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga uma e uiga i le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 mo le leai o se totogi.

Alpha lipoic acid e mafai ona avea ma se aoga taua i le puipuiga ma togafitiga o le maʻisuka. E i ai sona aafiaga faʻapitoa i le taimi e tasi i le tele o auala:

  1. E puipui ai le peta paneta, e puipuia ai lo latou faʻaumatia, o lona uiga, e faʻaaogaina le mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Faʻaleleia le glucose o le tino i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapupulaina le lagona o le insulin.
  3. E galue o se antioxidant, lea e taua tele le faʻagesegeseina o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka, ma tumau ai foi tulaga masani o vitamin intracellular C.

O le faʻaaogaina o le eletise alpha-lipoic e faʻaaogaina ai otaota vevela e faʻapupulaina ai le lagona o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi lava e tasi, o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻatinoina i luma o le 2007 o loʻo faʻaalia ai o le ave o lenei pusa antioxidant e leai sona aoga. Atonu o lenei mea ona e le mafai e papa maʻalaʻau ona faʻamaualuga le faʻamalosi o le vailaʻau i le plasma toto mo se taimi talafeagai. O lenei faafitauli e tele lava ina foia i le oʻo mai o mea fou o le R-lipoic acid, e aofia ai le Bio-Enhanced® R-Lipoic Acid, lea o loʻo faʻapipiʻiina e GeroNova ma faʻatau ma faʻatau atu i le faʻatau e Doctor's Best and Life Extension. E mafai foi ona e faʻamalosi le acid alpha lipoic i le Jarrow Formulas lafoaʻi faʻamalolo faʻamalolo.

Matou te toe faamanatu atu ia te oe o le togafitiga autu mo le maʻisuka e le o fualaau aina, otaota, tatalo, ma isi mea, ae o se mea e maua ai le maualalo o le gaʻo. Suesue ma le faʻaeteete ma mulimuli ma le maelega i le ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. Afai e te popole e uiga i le neuropathy o le maʻisuka, ona e fiafia lea e iloa o se faʻalavelave atoatoa. A maeʻa ona faʻamautuina lau suka o le toto ma se taumafataga e maualalo le carbohydrate, o faʻafitauli uma o le neuropathy o le a alu ese mai nai masina i le 3 tausaga. Masalo o le ave o le alpha lipoic acid o le a fesoasoani vave ai i luga. Ae ui i lea, o le 80-90% o togafitiga o le taumafa lelei lea, ma o isi togafitiga e faaopoopo i ai. Pills ma isi gaioiga e mafai ona fesoasoani lelei pe a maeʻa ona e aveesea faʻamalosi mea masini mai lau meaʻai.

O le a le ALA

Faatasi ai ma mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi, o vailaau faʻaonapōnei e manaʻomia ai faʻamaumauga saoloto. E le mafai ona taofia i latou e faʻasalaga faʻaleaganuʻu e faʻatau e tau ai. O vailaʻau faʻatoʻaga e gaosia e le tino, ma ituaiga eseese mai tulaga tulaga ese i le lautele, ae le lava le aofaiga.

O vailaau faʻaonaponei e aofia ai le alpha lipoic acid (ALA). O lona agavaʻa faʻaalia o loʻo faʻaalia mai i meatotino taua nei:

  • ulu i totonu o le faiʻai o le toto-faiʻai i le faiʻai, e le o se uiga o isi antioxidants,
  • solo i totonu o gaʻo ma le vai, lea e le masani ai foi mo le tuufaatasia ma meatotino oona,
  • o le uiga ese o le alpha lipoic acid o le "toe faatuina" isi antioxidants o le a le toe faaalia ni faailoga o le olaga. E mafai ona ia toe faʻaaogaina le coenzyme Q 10, vitamini E ma C, faʻapea foʻi ma le glutathione.

O le Alpha lipoic acid e taua foi o le acio thioctic. O igoa uma e lua e na o ni tagata tomai faapitoa e iloa. O le aso, o le lauiloa e uiga i lea mea ua avea ma meatotino a le toatele, aemaise lava vaega, lea i le sailiga faifaipea mo se togafitiga faafomai mo le gau o le mamafa, o iloiloga o se faamaoniga manino o lenei mea. E maitauina e le toʻatele e pei o se faʻasalaga lautele ma o se auala e aunoa ma se toe maua mai mai le neuropathy o le maʻisuka e le mafai. O nei suʻesuʻega muamua na taʻitaʻia ai saienitisi i ana faʻamasinoga i le tausia o le autalavou ma le tau faasaga i aʻafiaga e fesootaʻi ma le suka maualuga.

ALA Āiga

  • E toatele tagata e sili ona fiafia e ave le gaʻo ma gasegase i le tele o ituaiga o meaʻai, ma o le lipoic acid e aoga i tagata uma, aua e puipuia ai sela e maua mai ai le insulin mai le faʻaleagaina ma le atinaʻe o le maʻisuka. E naʻo le fautuaina o lenei fesoasoani e vave oʻo mai i le vave e mafai ai,
  • i Europa, o le alpha lipoic acid na faʻaaogaina i togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka mo le tolu tausaga. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o le falemaʻi lenei i le 71% o tagata gasegase sa ofoina atu e ave le ALA,
  • alpha lipoic acid o se vaega o enzymes e avea ma o latou vaega e leai ni mea e maua ai le manava. O nei enzymes e faatelevaveina le faʻamaʻiina o le kulukose ma gaʻo gaʻo, lea e saofaga i le gau o le mamafa. O le oʻo atu i totonu o neo o le faiʻai, e taofia ai le galuega o le enzyme lea e faʻailoa mai ai le fiaai, lea ei ai foi lona aafiaga aoga i luga o le ata,
  • alpha lipoic acid e teu ai le ate mai aafiaga leaga o le alcohol ethyl, e taofia ai le teuina o gaʻo. Alpha lipoic acid mo le mamafa o le paʻu fesoasoani i le steatoosis - o le mea tele lea o le ate, lea e le mafua mai i le ava malosi, ae o le le paleni ma le mamafa,
  • i suʻesuʻega i mata o le falesuesue, o le mafai gasegase o le alpha-lipoic acid e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o papa atherosclerotic e faʻamaʻi ai toto toto na faʻaalia. Na faʻaititia ai le aofaʻi o triglycerides, o aʻafiaga e aʻafia ai le fatu ma vascular vasica. E afaina ai le tulaga o le gene lea e puleaina ai le cholesterol. O le numera o enzymes na maua mai ai faʻamalosi saoloto na faʻalauteleina, ma ua faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol. Ae o tagata, o lenei masini e leʻi faʻamaonia,
  • alpha lipoic acid e taofia ai le tali atu o le faʻamalaina o le faʻamalaina saoloto. E aʻafia ai le faʻamaʻi o le Alzheimer, faʻaleleia le maualuga o le popolega, aemaise lava le manatua, ma le gata i meaola. I le vaega o meaola na manuʻa, na sili atu na totoe (4 taimi) faʻatasi ma i latou na ave le ALA. I le faʻaaogaina o le alifa-lipoic acid, o le glutathione e toe faʻafouina, lea e laveaʻiina ai neo neu mai neurotoxins,
  • Na faailoa mai e Richard Passwater le mafai gasegase o le alpha-lipoic acid e taofiofia ai le gaioiga o se gene e fuafua ai le tuputupu ae o le tino o le tino,
  • ma le matua, o le aofaʻi o le alpha-lipoic acids ua faʻaititia. O se taunuuga, o le maualuga o le autalavou po o le glutathione tuufaatasia ua faaitiitia. E poloka ai le faʻaaogaina o le glycolization ma le faʻaleagaina o siama, lea e fesoasoani i le matua o le tino.

E Uiga I L-Carnitine

O le mea lea, i le asō, o mata ma iloiloga o le toʻatele o loʻo mananao e faaumiumi o latou talavou e liliu atu i le alpha lipoic acid. E mafai ona faia mo le faʻamalosi i nisi o aofaʻi, ae a mavae le 50 tausaga o nei doses e mafai ma tatau ona faateleina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Lipoic acid - faatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e faia i le togafitiga o nisi o maʻi, e pei o le:

  • ate fatu
  • mala o le eleele
  • senility,
  • faʻasalaga faʻalagona faʻalagona.

O le Alpha lipoic acid e faʻaaoga foi i le asō e togafitia ai meaʻai.

O le masani mo se tagata, o le amanaia o le aano o le lava gaosiga ma le mea e sau mai meaai, e 1-2 g. Mo le puipuiga, e mafai ona e oʻo atu i le 100 mg / aso, ma a maeʻa le aso auro, e mafai ona e aveina uma le 300 mg o le ALA.

E manaʻomia ona e iloa o le alpha-lipoic acid e lua ituaiga: faʻaitiitia ma faʻamaʻi. O le gaoioiga muamua o le 1000 taimi sili atu nai lo le lona lua. Pe a fai se faʻamaumauga maʻoti, mafaufau pe o le a le ituaiga o loʻo aofia ai.

O oloa e maua i le alpha lipoic acid:

Ae mo le mauaina mai i meaai, o le a le aoga le kiliki i luga o oloa, ona o lo o aofia ai i ni vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ate (100 g) e na o le 14 mg le umi, ma o le aofaiga tutusa o le sipuni e 3 taimi le itiiti ifo. Ae talu ai ona e le mafai ona faʻapipiʻi lau mea taumafa na o le sisiina, ate ma le araisa, e tatau ona e ave laasaga o fualaau, lea e faaopoopo atu i le lipoic acid o loʻo i ai isi faʻatasi ma mea tutusa.

O le ALA e faatusatusa i vitamini B, ae e le o se vailaʻau mamā, ae o se quasivitamin. O le kulimi faʻatasi lelei lava ma le thiamine ma le vitamini B.

Faatasi ai ma le leai o se ALA mai meaʻai, o loʻo i ai se isi mea - e faʻaaogaina togafitiga o fale talavai.

Contraindications

E mafai ona e ave le alifa alpha lipoic, ae a maeʻa ona faʻamaonia:

  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga
  • maʻitaga ma lactating,
  • tagata ei ai lagona faʻapitoa i le tuufaatasiga.

O aʻafiaga i itu e iloa ai:

  • ulu matua
  • vili
  • taʻavale
  • manava manava
  • tulaga maʻi.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le manaʻo ma faatea ese le fiaai

A maeʻa le puleaina o le tino, faʻafitauli o le manava, faʻalauteleina le mamafa o tui, lea e pasi e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, e mafai ona matauina. Tele se mea e ono tupu:

  • gaioiga toto
  • vevela i luga o le mucous membranes,
  • gaogao.

Mo le maʻisuka, o le alpha lipoic acid o loʻo faʻamatalaina naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai. I le taimi lava e tasi, e siakiina le kulukose e aloese mai le hypoglycemic coma.

Pepa o Lipoic Acid

Alpha lipoic acid e mafai ona i ai i ni pepa poʻo ni capsules. O capsules e aofia ai le 12 i le 600 μg o mea gaʻo. O loʻo maua foʻi le ALA i le ituaiga o fofo tuʻufaʻatasiga, o ia faiga ua saunia mo le faʻasusu ma le puleaina o le tino. O le masani e masani lava ona fuafuaina e le fomaʻi. I ni faʻafitauli matuia o le neuropathy, ua faʻataʻitaʻiina ai iniseti fualaau. I totonu o le tino, o le alpha lipoic acids e vave ona gaʻo ona faʻasalaina lea e le urinary system.

O faʻalogo analogs o le ALA e lauiloa, e pei o le:

O analogues ALA ua faʻamaonia mo:

  • le manaʻoga e faaleleia atili lauroid function,
  • e pei o mea e faʻaolaina ai le faia o faiʻai,
  • ia faʻaleleia le faʻatinoga o le tagata suʻesuʻe,
  • mea oona, e aofia ai sima o elemene mamafa mamafa,
  • afaina o le ate o ituaiga eseese,
  • atherosclerosis,
  • leai se malosi o le tino.

Aua le faʻaaoga ana analogues ALA ma le ava ma fualaau oona.

ALA mo le gau o le mamafa

O le faitauina o faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻauʻuina pe a le mafai ona galo le mamafa o le lipoic acid e le mafai ona faia. O le Alpha-lipoic acid mo le gau o le mamafa o le a aofia ai le metabolism o gaʻo, ae aunoa ma le faʻataʻavalevale e le mafai ona feagai ma le gaʻo o le tino. E sili atu le amataina o le faagasologa o le leiloa o le mamafa i le alpha lipoic acid pe a maeʻa ona talanoa i se tagata fai meaʻai. O loʻo faʻamatalaina se vailaʻau mo se tagata faapitoa, faʻalagolago i lona tulaga faaletino ma le mamafa. E manaʻomia e se tagata matua soifua maloloina le 50 mg o le ALA i le aso. Alpha lipoic acid mo le gau o le mamafa o loʻo maua i vailaʻau faʻasolosolo, i vailaau eseese ma meaʻai.

Alpha lipoic acid e mafai ona faʻatulagaina i le L-carnitine, lea e gaoioi ai gaʻo gaʻo.

O analogues o le vailaʻau alpha-lipoic oona e tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, e taʻua "synonyms" - fualaau faʻafefeteina o loʻo i ai se tasi poʻo le sili atu foi o mea e tasi o loʻo galue malosi e tusa ai ma o latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo Alpha Lipoic Acid, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia le suiga o oe lava, ma e te manatu i le fomaʻi ma le fualaau ole vailaʻau na faʻamatala mai e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Faiga faʻapolopolo (e ala i le lauiloa)Tau, siaki.
Alpha lipoic acid
TALAʻI FAʻAMAITI 100 mg - 100 mg, 30 pcs.293
Alpha-Lipoic Acid
Faʻavae
Palota 300
Ampoules 300 mg, 12 ml, 5 pi.497
Oral, tablets 300 mg, 30 pcs.742
Fuataga 600
Amele 600 mg, 24 ml, 5 pi.776
Lipamide
Lanu lipamide ua ufiufi, 0.025 g
Lipoic acid
Lipoic acid
30mg Numera 30 o le p / o Kvadrat - S (Kvadrat - S OOO (Rusia)79
Lipoic Acid Coated Tablets
Lipotioxone
Neuro lipone
300mg No. 30 pulou (Farmak OAO (Ukraine)252.40
Oktolipen
300mg pulou N30 (Pharmastandard - Leksredstva OAO (Rusia)379.70
30mg / ml amp 10ml N10 (Pharmastandard - OJVA OJSC (Rusia)455.50
30mg / ml 10ml Nu. 10 faʻamoemoe mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻasusu (Pharmastandard - Ufa vit.z - d (Rusia)462
600mg No. 30 tab (Pharmastandard - Tomskkhimfarm OJSC (Rusia)860.30
Faigafaiva
Tiogamma
P - p mo le fausiaina 12 mg / ml 50 ml fl N1. (Solufarm GmbH & Co.KG (Siamani)219.60
P - r d / inf 12mg / ml 50ml fl No. 1 (Solufarm GmbH ma Co.KG (Siamani)230.50
Tab 600mg N30 (Artezan Pharma GmbH & Co.KG (Siamani)996.20
600mg Numera 30 tap p / o (Dragenofarm Apotheker Puschl GmbH (Siamani)1014.10
Fofo mo le fausiaina 12 mg / ml 50 ml fl N1 (Solufarm GmbH ma Co.KG (Siamani)2087.80
O le totoa 600
O le totoa 600 T
Amele 600 mg, 24 ml, 5 pi.1451
Thioctacid BV
600 mg tablets, 100 pi.2928
Acoa thioctic
Acoa thioctic
Vailaʻau Faʻaoctic Acid-Vial
Tiolepta
Tab 300mg N30 (Canonfarm Production CJSC (Rusia)393.60
Tapa p / p. Pe a ma le 600mg N60 (Canonfarm Production CJSC (Rusia)1440.10
O le tolu
Pusa tioata vali 300 mg, 30 pcs.300
Ampoules 300 mg, 10 ml, 10 pi.383
Pusa tioata vali 600 mg, 30 pcs.641
La lipon lipine
600mg Numera 30 tab (Pharma Wernigerode GmbH (Siamani)694.10
600 mg / 24 ml amp N1 (ESPARMA GmbH (Siamani)855.40
600 mg / 24 ml amp N5 (ESPARMA GmbH (Siamani)855.70

22 tagata asiasi na lipotia mai fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

O le a le tele e tatau ona ou ave ai le acid alpha lipoic acid?
O le tele o tali e masani ona faʻaaogaina lenei vailaʻau 1 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
Faatasi i le aso1568.2%
3 taimi i le aso313.6%
2 taimi i le aso313.6%
4 taimi i le aso14.5%

55 tagata asiasi na lipotia se fua

Sui%
501mg-1g2240.0%
101-200mg1120.0%
201-500mg1120.0%
51-100mg814.5%
11-50mg35.5%

E toalima tagata asiasi na lipotia aso faaiu

O le a le umi e manaʻomia ai le ave o le alpha lipoic acid e lagona ai le faʻaleleia atili o le maʻi o le maʻi?
O le au suʻesuʻe i le tele o mataupu i le mavae ai o le 3 masina na lagona ai se faʻaleleia atili.Ae atonu e le fetaui lenei mea i le vaitaimi o le ae faʻaleleia ai. Vaʻai lau fomaʻi pe o le a le umi e te manaʻomia ai lau vailaʻau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai iuga o se suʻesuʻega i le amataga o se galuega aoga.

Sui%
3 masina240.0%
2 aso120.0%
5 aso120.0%
3 aso120.0%

E ono tagata asiasi na lipotia le taimi o le taliaina

O le a le taimi e sili ona lelei e ave ai le alpha lipoic acid: i luga o se manava gaogao, muamua, mulimuli ane, poʻo le meaʻai?
E masani ona lipotia mai e le aufaasālalau le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i se manava leʻo Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

Faʻatau

O le faʻamatalaga i le itulau na faʻamaonia e le fomaʻi Vasilieva E.I.

E le mafai e le tino ola ona maua le malosi i le sili atu ona lelei mai gaʻo poʻo gaʻo,
e aunoa ma le fesoasoani a le lipoic acid pe, a le isi mea, o le thioctic acid.
O lenei mea mama o loʻo faʻavasegaina o se antioxidant lea e faia sao i le puipuia o siama mai le matelaina o le okesene. E le gata i lea, e maua ai le tino ma le tele o vaifofo eseese, e aofia ai vitamini C ma le E, lea o le a le gauai i le toesea o le lipoic acid.

Alpha lipoic acid - o se tino masani na aafia i le malosi o le gataifale, i le 1950 na latou maua ai o se tasi o vaega o le taamilosaga Krebs. Alpha-lipoic acid o se vailaau mamana faʻaleaganuʻu e iai mea faʻapitoa faʻamālōlōina i togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O se vaega o le lipoic acid o le gafatia e galue ai uma i luga o le vai ma i luga o le faavae o le gaʻo.

Galuega faʻatupu

Gaosiga o le eletise - o lenei acid o loʻo maua lona nofoaga i le faaiuga o le gaioiga, e taʻua o le glycolysis, lea e maua ai le malosi mai le sukari ma le maso.

O le puipuia o le faaleagaina o le tino o se vaega taua o le galuega antioxidant ma lona mafai ona fesoasoani e puipuia le le lava o le okesene ma le faaleagaina o le cell.

Lagolagoina le digestibility o vitamini ma antioxidants - o le lipoic acid e fegalegaleai ma vai vaifofo (vitamini C) ma gaʻo-soluble (vailaʻau E), ma o le mea lea e fesoasoani e taofia ai le le atoatoa o ituaiga uma o vitamini. O isi antioxidants e pei o le coenzyme Q, glutathione ma le NADH (o se ituaiga o le nicotinic acid) e faalagolago foi i le i ai o le lipoic acid.

E faʻapefea ona ave le lipoic acid mo le paʻu mamafa?

I le avea ma tagata matua, e masani lava e leʻo gaosia e le tino le vailaʻau, o lea afai e te manaʻo e tausia oe lava i se foliga lelei, ulufale i le kulimi i lau lisi.

Tulafono mo le ave o le lipoic acid mo le gau o le mamafa:

  • Aua e te gaosi oloa e tele ai le uʻamea ma le vailaʻau
  • Faʻatapulaʻa lau faʻaaogaina o moa ma le moa, ate ma le pusa
  • O le vailaʻau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o nisi o vailaau faʻasaina, o lea ao leʻi faʻaaogaina soʻo se laʻau e talanoa i lau fomaʻi
  • O le vailaʻau e solo i lalo le cholesterol leaga, o le mea lea e fautuaina ai tagata e mafatia i le maualuga o le toto
  • O le ava malosi e taofia ai le malosi o le vailaʻau, inu ava malosi ma le aoga fualaau faasaina
  • Faʻasoa le aofaʻi o le tino i ni atumaga se tolu
  • Inu le vailaau i le itula pe a uma ona 'ai

Ole vailaʻau e le o se vailaʻau, o se fesoasoani malosi lea e fesoasoani i le tino e feagai ma le malepe o gaʻo vave.

Lopoic acid deficiency

Talu ai o le lipoic acid e galulue vavalalata ma le tele o isi meaʻai ma antioxidants, e faigata tele ona fuafua le faʻalagolago i le faʻaalia o le le atoatoa o lenei vailaʻau i luga o le isi. O lea la, o nei faailoga e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻamaoniga o le le lava o nei mea, o se galuega faʻavaivaia vaivai ma faʻalauteleina le faʻafitauli i le malulu ma isi faʻamaʻi pipisi, faafitauli mafaufau, faʻaitiitia le maso mass, ma le le mafai ona atiaʻe.

E maua i le mitochondria (eletise o gaosiga o le eletise) o sela o manu, ma tagata e le 'ai meaʻai manu e sili atu le maualuga o le le lava o lenei vailaʻau. O tagata vailaʻau e le 'aina fualaʻau lanu meamata e faʻaalia foi i tulaga aʻafia faapena, talu ai o chloroplasti o loʻo iai le tele o le lipoic acid.

E puipuia ai puipuiga i le taimi o le matua; o tagata matutua foi o loo sili atu ona lamatia le faaletonu.

I le auala lava lea e tasi, talu ai ona o le lipoic acid e faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le suka o le toto, o le maʻisuka e sili atu ona leaga.

O tagata e le atoatoa le faaaogaina o proteins ma le sulfur-amino acids o loo i ai foi i se tulaga sili atu ona lamatia aua o le thioctic acid e maua mai ai nei sulfur atom mai nei mea-amino-sulugatoni.

Talu mai thioctic acid e faʻaaogaina i le manava O tagata e leai ni mimiti po o le eletise maualalo maualalo o loʻo i ai foi i le faateleina o le faʻaletonu o le le lava.

Faʻaiʻuga

I le avea ai o ni aʻafiaga, e mafai e le gaoioi poʻo le vili, o le manava ita ma le manava o le a tupu. I faʻafitauli tuʻufua, faʻafitauli o le maʻi, e pei o le paʻu o le paʻu, faʻapala ma urticaria. Ona o le faʻaleleia lelei o le kulūkose, ua faʻaititia ai le maualuga o le suka toto. O isi aʻafiaga o le lipoic acid, o faʻamaoniga e foliga mai o le hypoglycemia, ulu o le ulu, salu, ma le vevela o loʻo matauina.

Punavai o le gaioio o le thioctic

O le Lipoic acid e maua i meaʻai e pei o laau lanumeamata ma se maualuga maualuga o chloroplasts. Chloroplasts o nofoaga autu ia mo le gaosiga o le gaosiga o laau ma manaʻomia ai le lipoic acid mo lenei gaioiga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le broccoli, meaola ma isi laʻau lanumeamata lanu meamata o punaoa ia o meaola.

Meaola manu - mitochondria ei ai itu taua i le gaosia o le malosi i manu, o le nofoaga autu lenei e suʻe ai le lipoic acid. O faʻatasi ma le tele o mitochondria (e pei o le fatu, ate, fatugaʻo, ma maso skeletal) o ni puna lelei o le lipoic acid.

O le tino o le tagata e maua ai le alpha lipoic acid, ae i ni vaega laiti.

O le a le aoga o le thioctic acid

O aoga o le lipoic acid e faapenei:

  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le oxidative i totonu o le tino ona o le malosi o le antioxidant activity,
  • Faʻaleleia nisi vaega o le faʻamaʻi faʻasolosolo - o se tuufaatasiga o mea lamatia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto
  • Faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin
  • Faʻaleleia lipine lipid,
  • Faʻaititia le mamafa o le tino
  • Faʻaleleia lagona o le insulin,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le polyneuropathy o le maʻisuka,
  • Puipuia le faʻaalia o pepa,
  • Faʻaleleia mataʻitusi faʻalelei ile glaucoma,
  • Faaitiitia le faaleagaina o le faiʻai pe a uma le taia,
  • Faʻaititia le ponaivi o le ponaivi ona o mea e tetee atu i mea leaga
  • Ave ese masini mamafa mai le tino,
  • Faʻaitiitia le faʻateleina ma le mamafa o osofaiga o migraine,
  • Faʻaleleia le fausaga ma le tulaga o le paʻu.

Bodybuilding Lipoic Acid

O faamalositino faaletino o le a oo atu ai i ni suiga sili atu i le puleaina o kulūkose, lagona o le insulin ma le metabolism.

I se suʻesuʻega lea na maua ai e tagata auai le 30 mg o le alpha lipoic acid i le kilokalama o le mamafa o le tino ma aʻoaʻoina mo le tumau, na faʻamaonia ai o lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le lagona o le insulin ma le tali a le tino i se tulaga sili atu nai lo le tagata lava ia. O le faaitiitia o le atuatuvale o le oxidative ma le triglycerides i maso na aloaia foi.

O lo tatou tino e mafai ona gaosia le acel lipoic acid i totonu o gaʻo gaʻo ma vailaʻau, ae masani e le lava a latou aofaiga. Faʻaopoopoga mea taumafa o mea lelei ia o se tali lelei lea e faigofie ona maua.

E sili atu le amata i le maualalo o laasaga, ma faasolosolo malie ina ia matau pe faapefea ona aafia le tino i le lipoic acid.

E tusa lava pe sili atu le maualuga o metotia nai lo le fautuaina, e le i faavaeina ni aafiaga i itu.

O suʻesuʻega sa faia e tagata o loʻo ave faʻamaʻi tele - 2400 mg i le aso, i le maeʻa ai o le 6 masina o le 1800mg-2400mg, e oʻo lava i nei ituaiga o tui, e leai ni aʻafiaga matuia na maua.

Fua o togi o le alpha lipoic acid

Faatasi ai ma le fua ole 200-600 mg i le aso, o le a faateleina le lagona o le insulin ma o le a faaitiitia le maualuga o le suka toto. O se faʻasologa i lalo ifo o le 200 mg e le maua ai ni aʻafiaga faʻapitoa e ese mai nai lo meatotino faʻaleaga. O se fualaau o le 1200 mg - 2000 mg o le a fesoasoani i le gaʻo.

E sili atu le vaeluaina o le fualaau ile tele ma ave i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ave 1000 mg i le aso, ona:

  • 300 mg 30 minute aʻo leʻi faia le taeao
  • 200 mg 30 minute ao leʻi faia le aiga o le afiafi,
  • 300 mg pe a maea aʻoaʻoga
  • 200 mg 30 minute ao leʻi faia le aiga o le afiafi.

Le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le gau o le mamafa

Alpha lipoic acid fesoasoani i tamaitai ma alii e aveesea le mamafa. O se suesuega i le 2011 sa maua ai e le sili atu le mamafa o tagata na ave le 1800 mg o le alpha lipoic acid i le aso na leiloloa sili atu le mamafa nai lo tagata na faʻaaoga fualaau pipi. O se isi suʻesuʻega, na faia i le 2010, na faʻaalia ai o le fua o le 800 mg i le aso mo le fa masina o le a mafua ai ona leiloa le 8-9 pasene o le mamafa o le tino.

E ui lava i taunuuga lelei o suʻesuʻega, o le aluma lipoic acid e leʻo se meaʻai taumafa. I suʻesuʻega, ua faʻaaogaina le acel lipoic acid e avea o se faʻaopoopoga faʻatasi ma se taumafa maualalo-kalori. Faʻatasi ma se taumafataga lelei ma faʻaauau pea faamalositino, o le gaioio gaioiolosi o le a fesoasoani ia te oe e sili atu le mamafa nai lo le leai o mea faaopoopo.

Le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le gau o le mamafa. O le filifiliga tonu o le faʻafesoʻotaʻi lea i se tagata tausi meaʻai poʻo se fomaʻi. O le a ia faʻatulaga le fua faatatau masani o fualaau faasaina, lea o le a fesoasoani e aveesea le mamafa. O le a faʻalagolago i lau lava tagata taʻitasi - mamafa ma tulaga o le soifua maloloina. O se tino ola maloloina e le sili atu nai lo le 50 mg o le fualaau faasaina. O le pito i lalo ifo o le 25 mg.

O le taimi lelei e ave ai se fualaau oona e faʻaaogaina i luga o iloiloga:

  • Faʻaaoga le lipoic acid mo le mamafa o le paʻu ao leʻi faia le taeao poʻo le vave lava pe a maeʻa,
  • A maeʻa le faʻamalositino, pe a maeʻa aʻoaʻoga,
  • I le taumafataga mulimuli.

Ina ia faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaopoopoga, ia iloa se togafiti itiiti: e sili ona lelei le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le paʻu o le mamafa ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. O aso ia, pasta, araisa, semolina poʻo falalati, meli, falaoa, pi, pi ma isi mea e maua mai i gaʻo.

Mo tamaitai, o le lipoic acid mo le mamafa o le paʻu e masani ona faʻamatalaina i le faʻatasi ai ma levocarnitine, lea o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina e pei o L-carnitine pe naʻo le carnitine. O le amino acid lenei e latalata i vitamini B, o le galuega autu o le faʻagaoioia o le gaʻo gaʻo. E fesoasoani le Carnitine i le tino e faʻaalu vave ai le malosi o gaʻo, faʻasao mai i sela. A e faʻatau se vailaʻau mo le paʻu o le mamafa, faʻalogo lelei i le tuufaatasiga. E tele supplements e aofia ai le carnitine ma le alpha lipoic acid, lea e talafeagai mo i latou o loʻo leiloloa le mamafa. Talu ai ona o lenei tulaga e le mafai ona e mafaufau pe o afea ae po o fea o nei mea e sili ona lelei e ave.

O le aveina o le thioctic acid e faʻaleleia ai le mafai gafatia o le tino e faʻaaogaina meaai ma maua ai le malosi. E fesoasoani i le faaliliuina o gaʻo i le malosi. Ina ia faʻaleleia lau metabolism ma mumu atili gaʻo, e fautuaina e ave 300 mg o le lipoic acid i aso uma.

Talosaga mo foliga paʻu

O le antioxidant ma anti-inflammatory properties o le alpha lipoic acid galue e ofo pe a oʻo mai i le faaitiitia o faailoga vaaia o le matua. Lipoic acid o se vailaau aoga ma le ofoofogia ma e 400 taimi e sili atu le malolosi nai lo vitamini C ma E. Pe a faʻaaogaina i fafo, o le alpha lipoic acid e aoga mo le paʻu o le foliga - e faʻaitiitia ai le fulafula ma le pogisa i lalo o mata, foliga o le tino ma le mumu.I le aluga o taimi, o le paʻu foliga foliga malie, e ala i le faateleina o le gaosiga o le oxide moli, o le pusa e vaapiapi, o le mafiafia e le maitauina.

Malosia ona mafua mai i le tele o faamai. O nisi oi latou e lamatia mo le setete o le soifua maloloina o le tagata, aua o lenei okeni e le na o le talo, e tatau mo le teuina o meaai, ae o se faamama masani foi o le tino lea e faʻamamaina ai le toto o mea faʻaleagaina e faʻaaoga ai meaola oona o loʻo gaosia i totonu, lea e aofia ai metabolism.

I le taimi nei, o vailaau e le mafai ona ofoina atu i le tagata gasegase vailaau ma togafitiga e mafai ai ona ola e aunoa ma lenei totoga taua. E oʻo lava i le totoina o le ate poʻo lona aveeseina i se vaega e masani ona aumaia le tele o mafatiaga, tapulaa ma le manaʻoga e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa i le soifua o le tagata maʻi.

I lenei tusiga, o le a matou faʻafeiloaia oe i faailoga autu o faʻafitauli i le ate ma se vailaʻau e pei o le lipoic (poʻo le thioctic) acid. E mafai ona i ai se aoga aoga i le faagaoioia o lenei totoga taua i faamai e pei o le hepatitis ma le faamaʻi.

O a faailoga e faʻaalia ai faʻafitauli o le ate?

O faʻamaʻi o le ate e mafai ona faʻaalia o ia i le tele o faʻaʻailoga. O le tele o taimi nei:

  • lanu enaena i luga o le tino i foliga o afua,
  • leaga le manogi paʻu
  • rosacea
  • leaga manava
  • tiga po o le mamafa i totonu o le taumatau sao.

E faʻafefea ona aʻafia le ate i le lipoic acid?

O le lipoic acid na vavae ese mai le fefete ma le ate i le 1948. O lona faʻasinomaga na faia i le 1952, ma ina ua maeʻa suʻesuʻega na amata i luga o le aafiaga o lenei vailaau i luga o le suka toto i le maʻisuka. O le iʻuga, i le 1977, sa iloa e saienitisi e mafai e le lipoic acid ona i ai se aafiaga lelei e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le ate.

I faʻamaʻi gasegase tumau, e masani ona mafatia tagata i aʻafiaga o aʻafiaga saoloto io latou tino. Ina ia faʻavaivaia ai, e manaʻomia ai antioxidants, lea e tatau ona faʻaofiina i le tino faʻaopoopo. O se tasi o nei mea o le lipoic acid - o le coenzyme o nisi o enzymes lea e pulea ai le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

O le faia o se lipotropic effect, o lenei antioxidant e taofia ai le tele o le gaʻo o gaʻo i totonu o suauu o le ate ma lo latou gaogao gaʻo. O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea moni e mafai e le lipoic acid ona faʻaititia le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamaʻi e pei o le glutathione.

E faʻapefea ona ulu atu le lipoic acid i totonu o le tino?

O le tino o le tagata lava ia e maua ai le lipoic acid i ni vaega laiti. Ae, e ulu atu i ai i meaai.

Lipoic acid e maua mai i meaai nei:

  • susu susu - 500-1300 mcg,
  • rice groats - 220 mcg,
  • lafumanu - 3-7 mano masini micrograms,
  • aitalafu - 1,000 mcg,
  • moli vao - 100 mcg,
  • pulu - 725 mcg,
  • paʻu paepae - 150 mcg.

I nai mea laiti, o lenei antioxidant o loʻo i ai foi i isi meaʻai:

E masani lava, ole fua ole aso o lenei antioxidant mo tagata soifua maloloina o le 10-50 mg. Faʻatasi ma togafitiga o le ate, e tatau ona le itiiti ifo i le 75 mg, ma le maʻisuka - 200-600 mg. Faatasi ai ma le le lava o lenei vailaau oona, o le ate e afaina mai le tele o gaʻo, ma o sea tulaga o le a mafai ona oo atu ai i le atinaʻe po o le faateleina o faamaʻi. E mafai ona e faʻatumu le faʻaagaga o lenei antioxidant e ala i le matauina o tulafono o meaʻai lelei poo le faʻaaogaina o vailaʻau e maua ai le lipoic acid.

Taaloga mo tamaiti ma tagata matutua

  • Tamaiti e sili ile 6 tausaga - 12-24 mg 2-3 taimi i le aso,
  • tagata matutua - 50 mg 3-4 taimi i le aso.

E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai. O le vasega o le taliaina e 20-30 aso. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina e toe fai pe a maeʻa le masina. O tagata mamaʻi aʻo faʻamalosiina le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia siakiina e le aunoa a latou suauu suka.

Fesoʻotaʻiga talafeagai ma isi fualaau

  • e ono aʻafia ai aʻafiaga o inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala,
  • toesea lona aafiaga pe a aveina faatasi ma le ethanol,
  • vaivai le gaioiga o le cisplatin,
  • e mafai ona faʻalavelave i le masani ona faʻaaogaina o le uʻamea, magnesium ma le calcium o loʻo aofia i sauniuniga (faatasi ai ma le faʻaogaina o nei vailaʻau, o le vaitaimi i le va o fualaau o vailaʻau e tatau ona le itiiti ifo ile 2 itula).

Faiga faʻapolopolo

Tulaga o le teuina

Aso faʻauma

Faʻasologa o Taimi

Faʻatau

O le faʻamatalaga i le itulau na faʻamaonia e le fomaʻi Vasilieva E.I.

E le mafai e le tino ola ona maua le malosi i le sili atu ona lelei mai gaʻo poʻo gaʻo,
e aunoa ma le fesoasoani a le lipoic acid pe, a le isi mea, o le thioctic acid.
O lenei mea mama o loʻo faʻavasegaina o se antioxidant lea e faia sao i le puipuia o siama mai le matelaina o le okesene. E le gata i lea, e maua ai le tino ma le tele o vaifofo eseese, e aofia ai vitamini C ma le E, lea o le a le gauai i le toesea o le lipoic acid.

Alpha lipoic acid - o se tino masani na aafia i le malosi o le gataifale, i le 1950 na latou maua ai o se tasi o vaega o le taamilosaga Krebs. Alpha-lipoic acid o se vailaau mamana faʻaleaganuʻu e iai mea faʻapitoa faʻamālōlōina i togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O se vaega o le lipoic acid o le gafatia e galue ai uma i luga o le vai ma i luga o le faavae o le gaʻo.

Galuega faʻatupu

Gaosiga o le eletise - o lenei acid o loʻo maua lona nofoaga i le faaiuga o le gaioiga, e taʻua o le glycolysis, lea e maua ai le malosi mai le sukari ma le maso.

O le puipuia o le faaleagaina o le tino o se vaega taua o le galuega antioxidant ma lona mafai ona fesoasoani e puipuia le le lava o le okesene ma le faaleagaina o le cell.

Lagolagoina le digestibility o vitamini ma antioxidants - o le lipoic acid e fegalegaleai ma vai vaifofo (vitamini C) ma gaʻo-soluble (vailaʻau E), ma o le mea lea e fesoasoani e taofia ai le le atoatoa o ituaiga uma o vitamini. O isi antioxidants e pei o le coenzyme Q, glutathione ma le NADH (o se ituaiga o le nicotinic acid) e faalagolago foi i le i ai o le lipoic acid.

Lopoic acid deficiency

Talu ai o le lipoic acid e galulue vavalalata ma le tele o isi meaʻai ma antioxidants, e faigata tele ona fuafua le faʻalagolago i le faʻaalia o le le atoatoa o lenei vailaʻau i luga o le isi. O lea la, o nei faailoga e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻamaoniga o le le lava o nei mea, o se galuega faʻavaivaia vaivai ma faʻalauteleina le faʻafitauli i le malulu ma isi faʻamaʻi pipisi, faafitauli mafaufau, faʻaitiitia le maso mass, ma le le mafai ona atiaʻe.

E maua i le mitochondria (eletise o gaosiga o le eletise) o sela o manu, ma tagata e le 'ai meaʻai manu e sili atu le maualuga o le le lava o lenei vailaʻau. O tagata vailaʻau e le 'aina fualaʻau lanu meamata e faʻaalia foi i tulaga aʻafia faapena, talu ai o chloroplasti o loʻo iai le tele o le lipoic acid.

E puipuia ai puipuiga i le taimi o le matua; o tagata matutua foi o loo sili atu ona lamatia le faaletonu.

I le auala lava lea e tasi, talu ai ona o le lipoic acid e faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le suka o le toto, o le maʻisuka e sili atu ona leaga.

O tagata e le atoatoa le faaaogaina o proteins ma le sulfur-amino acids o loo i ai foi i se tulaga sili atu ona lamatia aua o le thioctic acid e maua mai ai nei sulfur atom mai nei mea-amino-sulugatoni.

Talu mai thioctic acid e faʻaaogaina i le manava O tagata e leai ni mimiti po o le eletise maualalo maualalo o loʻo i ai foi i le faateleina o le faʻaletonu o le le lava.

Faʻaiʻuga

I le avea ai o ni aʻafiaga, e mafai e le gaoioi poʻo le vili, o le manava ita ma le manava o le a tupu. I faʻafitauli tuʻufua, faʻafitauli o le maʻi, e pei o le paʻu o le paʻu, faʻapala ma urticaria. Ona o le faʻaleleia lelei o le kulūkose, ua faʻaititia ai le maualuga o le suka toto.O isi aʻafiaga o le lipoic acid, o faʻamaoniga e foliga mai o le hypoglycemia, ulu o le ulu, salu, ma le vevela o loʻo matauina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tele sona sao i le puipuiga ma togafitiga o le tele o faamai. Faailoga mo le faʻaaogaina o le lipoic acid:

  • Cataract
  • Faʻailoga vaivai vaivai
  • Faʻasolosolo le vaivai o maso
  • Maʻisuka
  • Glaucoma
  • AIDS
  • Hypoglycemia,
  • Faʻaleagaina le kulukosese,
  • Faʻafouina insulin
  • Faʻi maʻi
  • O le kanesa o le tino
  • Neurodegenerative faʻamaʻi i tamaiti,
  • O faamaʻi pipisi.

I le tele o meaʻai faʻapitoa, o le lipoic acid o loʻo i le ituaiga o le alpha lipoic acid. A uma ona ulu atu i le tino, ona liua lea i se isi foliga - dihydrolipoic acid poo le DHLA. E masani ona maua pusa i vailaau e 25-50 mg, e talitonuina o le tapulaa o le aso e 100 mg, seivagana ua fautuaina faapitoa mo nisi faʻamaʻi faapitoa, e pei o le maʻisuka.

Punavai o le gaioio o le thioctic

O le Lipoic acid e maua i meaʻai e pei o laau lanumeamata ma se maualuga maualuga o chloroplasts. Chloroplasts o nofoaga autu ia mo le gaosiga o le gaosiga o laau ma manaʻomia ai le lipoic acid mo lenei gaioiga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le broccoli, meaola ma isi laʻau lanumeamata lanu meamata o punaoa ia o meaola.

Meaola manu - mitochondria ei ai itu taua i le gaosia o le malosi i manu, o le nofoaga autu lenei e suʻe ai le lipoic acid. O faʻatasi ma le tele o mitochondria (e pei o le fatu, ate, fatugaʻo, ma maso skeletal) o ni puna lelei o le lipoic acid.

O le tino o le tagata e maua ai le alpha lipoic acid, ae i ni vaega laiti.

O le a le aoga o le thioctic acid

O aoga o le lipoic acid e faapenei:

  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le oxidative i totonu o le tino ona o le malosi o le antioxidant activity,
  • Faʻaleleia nisi vaega o le faʻamaʻi faʻasolosolo - o se tuufaatasiga o mea lamatia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto
  • Faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin
  • Faʻaleleia lipine lipid,
  • Faʻaititia le mamafa o le tino
  • Faʻaleleia lagona o le insulin,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le polyneuropathy o le maʻisuka,
  • Puipuia le faʻaalia o pepa,
  • Faʻaleleia mataʻitusi faʻalelei ile glaucoma,
  • Faaitiitia le faaleagaina o le faiʻai pe a uma le taia,
  • Faʻaititia le ponaivi o le ponaivi ona o mea e tetee atu i mea leaga
  • Ave ese masini mamafa mai le tino,
  • Faʻaitiitia le faʻateleina ma le mamafa o osofaiga o migraine,
  • Faʻaleleia le fausaga ma le tulaga o le paʻu.

Bodybuilding Lipoic Acid

O faamalositino faaletino o le a oo atu ai i ni suiga sili atu i le puleaina o kulūkose, lagona o le insulin ma le metabolism.

I se suʻesuʻega lea na maua ai e tagata auai le 30 mg o le alpha lipoic acid i le kilokalama o le mamafa o le tino ma aʻoaʻoina mo le tumau, na faʻamaonia ai o lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le lagona o le insulin ma le tali a le tino i se tulaga sili atu nai lo le tagata lava ia. O le faaitiitia o le atuatuvale o le oxidative ma le triglycerides i maso na aloaia foi.

O lo tatou tino e mafai ona gaosia le acel lipoic acid i totonu o gaʻo gaʻo ma vailaʻau, ae masani e le lava a latou aofaiga. Faʻaopoopoga mea taumafa o mea lelei ia o se tali lelei lea e faigofie ona maua.

E sili atu le amata i le maualalo o laasaga, ma faasolosolo malie ina ia matau pe faapefea ona aafia le tino i le lipoic acid.

E tusa lava pe sili atu le maualuga o metotia nai lo le fautuaina, e le i faavaeina ni aafiaga i itu.

O suʻesuʻega sa faia e tagata o loʻo ave faʻamaʻi tele - 2400 mg i le aso, i le maeʻa ai o le 6 masina o le 1800mg-2400mg, e oʻo lava i nei ituaiga o tui, e leai ni aʻafiaga matuia na maua.

Fua o togi o le alpha lipoic acid

Faatasi ai ma le fua ole 200-600 mg i le aso, o le a faateleina le lagona o le insulin ma o le a faaitiitia le maualuga o le suka toto. O se faʻasologa i lalo ifo o le 200 mg e le maua ai ni aʻafiaga faʻapitoa e ese mai nai lo meatotino faʻaleaga. O se fualaau o le 1200 mg - 2000 mg o le a fesoasoani i le gaʻo.

E sili atu le vaeluaina o le fualaau ile tele ma ave i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ave 1000 mg i le aso, ona:

  • 300 mg 30 minute aʻo leʻi faia le taeao
  • 200 mg 30 minute ao leʻi faia le aiga o le afiafi,
  • 300 mg pe a maea aʻoaʻoga
  • 200 mg 30 minute ao leʻi faia le aiga o le afiafi.

Le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le gau o le mamafa

Alpha lipoic acid fesoasoani i tamaitai ma alii e aveesea le mamafa. O se suesuega i le 2011 sa maua ai e le sili atu le mamafa o tagata na ave le 1800 mg o le alpha lipoic acid i le aso na leiloloa sili atu le mamafa nai lo tagata na faʻaaoga fualaau pipi. O se isi suʻesuʻega, na faia i le 2010, na faʻaalia ai o le fua o le 800 mg i le aso mo le fa masina o le a mafua ai ona leiloa le 8-9 pasene o le mamafa o le tino.

E ui lava i taunuuga lelei o suʻesuʻega, o le aluma lipoic acid e leʻo se meaʻai taumafa. I suʻesuʻega, ua faʻaaogaina le acel lipoic acid e avea o se faʻaopoopoga faʻatasi ma se taumafa maualalo-kalori. Faʻatasi ma se taumafataga lelei ma faʻaauau pea faamalositino, o le gaioio gaioiolosi o le a fesoasoani ia te oe e sili atu le mamafa nai lo le leai o mea faaopoopo.

Le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le gau o le mamafa. O le filifiliga tonu o le faʻafesoʻotaʻi lea i se tagata tausi meaʻai poʻo se fomaʻi. O le a ia faʻatulaga le fua faatatau masani o fualaau faasaina, lea o le a fesoasoani e aveesea le mamafa. O le a faʻalagolago i lau lava tagata taʻitasi - mamafa ma tulaga o le soifua maloloina. O se tino ola maloloina e le sili atu nai lo le 50 mg o le fualaau faasaina. O le pito i lalo ifo o le 25 mg.

O le taimi lelei e ave ai se fualaau oona e faʻaaogaina i luga o iloiloga:

  • Faʻaaoga le lipoic acid mo le mamafa o le paʻu ao leʻi faia le taeao poʻo le vave lava pe a maeʻa,
  • A maeʻa le faʻamalositino, pe a maeʻa aʻoaʻoga,
  • I le taumafataga mulimuli.

Ina ia faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaopoopoga, ia iloa se togafiti itiiti: e sili ona lelei le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o le lipoic acid mo le paʻu o le mamafa ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. O aso ia, pasta, araisa, semolina poʻo falalati, meli, falaoa, pi, pi ma isi mea e maua mai i gaʻo.

Mo tamaitai, o le lipoic acid mo le mamafa o le paʻu e masani ona faʻamatalaina i le faʻatasi ai ma levocarnitine, lea o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina e pei o L-carnitine pe naʻo le carnitine. O le amino acid lenei e latalata i vitamini B, o le galuega autu o le faʻagaoioia o le gaʻo gaʻo. E fesoasoani le Carnitine i le tino e faʻaalu vave ai le malosi o gaʻo, faʻasao mai i sela. A e faʻatau se vailaʻau mo le paʻu o le mamafa, faʻalogo lelei i le tuufaatasiga. E tele supplements e aofia ai le carnitine ma le alpha lipoic acid, lea e talafeagai mo i latou o loʻo leiloloa le mamafa. Talu ai ona o lenei tulaga e le mafai ona e mafaufau pe o afea ae po o fea o nei mea e sili ona lelei e ave.

O le aveina o le thioctic acid e faʻaleleia ai le mafai gafatia o le tino e faʻaaogaina meaai ma maua ai le malosi. E fesoasoani i le faaliliuina o gaʻo i le malosi. Ina ia faʻaleleia lau metabolism ma mumu atili gaʻo, e fautuaina e ave 300 mg o le lipoic acid i aso uma.

Talosaga mo foliga paʻu

O le antioxidant ma anti-inflammatory properties o le alpha lipoic acid galue e ofo pe a oʻo mai i le faaitiitia o faailoga vaaia o le matua. Lipoic acid o se vailaau aoga ma le ofoofogia ma e 400 taimi e sili atu le malolosi nai lo vitamini C ma E. Pe a faʻaaogaina i fafo, o le alpha lipoic acid e aoga mo le paʻu o le foliga - e faʻaitiitia ai le fulafula ma le pogisa i lalo o mata, foliga o le tino ma le mumu. I le aluga o taimi, o le paʻu foliga foliga malie, e ala i le faateleina o le gaosiga o le oxide moli, o le pusa e vaapiapi, o le mafiafia e le maitauina.

Malosia ona mafua mai i le tele o faamai. O nisi oi latou e lamatia mo le setete o le soifua maloloina o le tagata, aua o lenei okeni e le na o le talo, e tatau mo le teuina o meaai, ae o se faamama masani foi o le tino lea e faʻamamaina ai le toto o mea faʻaleagaina e faʻaaoga ai meaola oona o loʻo gaosia i totonu, lea e aofia ai metabolism.

I le taimi nei, o vailaau e le mafai ona ofoina atu i le tagata gasegase vailaau ma togafitiga e mafai ai ona ola e aunoa ma lenei totoga taua.E oʻo lava i le totoina o le ate poʻo lona aveeseina i se vaega e masani ona aumaia le tele o mafatiaga, tapulaa ma le manaʻoga e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa i le soifua o le tagata maʻi.

I lenei tusiga, o le a matou faʻafeiloaia oe i faailoga autu o faʻafitauli i le ate ma se vailaʻau e pei o le lipoic (poʻo le thioctic) acid. E mafai ona i ai se aoga aoga i le faagaoioia o lenei totoga taua i faamai e pei o le hepatitis ma le faamaʻi.

O a faailoga e faʻaalia ai faʻafitauli o le ate?

O faʻamaʻi o le ate e mafai ona faʻaalia o ia i le tele o faʻaʻailoga. O le tele o taimi nei:

  • lanu enaena i luga o le tino i foliga o afua,
  • leaga le manogi paʻu
  • rosacea
  • leaga manava
  • tiga po o le mamafa i totonu o le taumatau sao.

E faʻafefea ona aʻafia le ate i le lipoic acid?

O le lipoic acid na vavae ese mai le fefete ma le ate i le 1948. O lona faʻasinomaga na faia i le 1952, ma ina ua maeʻa suʻesuʻega na amata i luga o le aafiaga o lenei vailaau i luga o le suka toto i le maʻisuka. O le iʻuga, i le 1977, sa iloa e saienitisi e mafai e le lipoic acid ona i ai se aafiaga lelei e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le ate.

I faʻamaʻi gasegase tumau, e masani ona mafatia tagata i aʻafiaga o aʻafiaga saoloto io latou tino. Ina ia faʻavaivaia ai, e manaʻomia ai antioxidants, lea e tatau ona faʻaofiina i le tino faʻaopoopo. O se tasi o nei mea o le lipoic acid - o le coenzyme o nisi o enzymes lea e pulea ai le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

O le faia o se lipotropic effect, o lenei antioxidant e taofia ai le tele o le gaʻo o gaʻo i totonu o suauu o le ate ma lo latou gaogao gaʻo. O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea moni e mafai e le lipoic acid ona faʻaititia le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamaʻi e pei o le glutathione.

E faʻapefea ona ulu atu le lipoic acid i totonu o le tino?

O le tino o le tagata lava ia e maua ai le lipoic acid i ni vaega laiti. Ae, e ulu atu i ai i meaai.

Lipoic acid e maua mai i meaai nei:

  • susu susu - 500-1300 mcg,
  • rice groats - 220 mcg,
  • lafumanu - 3-7 mano masini micrograms,
  • aitalafu - 1,000 mcg,
  • moli vao - 100 mcg,
  • pulu - 725 mcg,
  • paʻu paepae - 150 mcg.

I nai mea laiti, o lenei antioxidant o loʻo i ai foi i isi meaʻai:

E masani lava, ole fua ole aso o lenei antioxidant mo tagata soifua maloloina o le 10-50 mg. Faʻatasi ma togafitiga o le ate, e tatau ona le itiiti ifo i le 75 mg, ma le maʻisuka - 200-600 mg. Faatasi ai ma le le lava o lenei vailaau oona, o le ate e afaina mai le tele o gaʻo, ma o sea tulaga o le a mafai ona oo atu ai i le atinaʻe po o le faateleina o faamaʻi. E mafai ona e faʻatumu le faʻaagaga o lenei antioxidant e ala i le matauina o tulafono o meaʻai lelei poo le faʻaaogaina o vailaʻau e maua ai le lipoic acid.

E uiga i sauniuniga o le suka i le lipoic

O le vailaʻau o le Lipoic acid o se vailaʻau faʻasaina lea e tutusa ma vitio B ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻaleagaina o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Taaloga mo tamaiti ma tagata matutua

  • Tamaiti e sili ile 6 tausaga - 12-24 mg 2-3 taimi i le aso,
  • tagata matutua - 50 mg 3-4 taimi i le aso.

E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai. O le vasega o le taliaina e 20-30 aso. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina e toe fai pe a maeʻa le masina. O tagata mamaʻi aʻo faʻamalosiina le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia siakiina e le aunoa a latou suauu suka.

O aʻafiaga ma faailoilo o le sologa lelei

I nisi tulaga, o le aveina o le Lipoic acid e tau atu ai i foliga o ia tulaga le manaomia:

  • faaitiitia le toto suka
  • afaina fualaau (, tiga o le tino,),
  • afaina o le tino (ono mafai ona faia pe toe fetuunai).

Faatasi ai ma le maualuga o le acid Lipoic, o foliga o le ita o le mucous membranes o totoga o le gastrointestinal tract, o loo faaalia i le manava ma le vomiting, e mafai ona aliali mai.E mafai ona faʻamavaeina e ala i le faʻagasologa le tumau o le vailaau faʻamaʻi ma tausisia ma le mausali i le fualaʻau na faʻaalia e le fomaʻi ma le faʻaauauina o le pulega.

Fesoʻotaʻiga talafeagai ma isi fualaau

  • e ono aʻafia ai aʻafiaga o inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala,
  • toesea lona aafiaga pe a aveina faatasi ma le ethanol,
  • vaivai le gaioiga o le cisplatin,
  • e mafai ona faʻalavelave i le masani ona faʻaaogaina o le uʻamea, magnesium ma le calcium o loʻo aofia i sauniuniga (faatasi ai ma le faʻaogaina o nei vailaʻau, o le vaitaimi i le va o fualaau o vailaʻau e tatau ona le itiiti ifo ile 2 itula).

Contraindications

  • Tausaga o le maʻitaga
  • lactation period
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga
  • pepatic ulcer ma (faatasi ai ma le maualuga o le eletise o le gastric juice),
  • tasi le le faapalepale.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaʻau o le Lipoic acid e mafai ona maua i falemaʻi i ituaiga nei:

  • papaa ma se atigi 12 po o le 25 mg (10, 50 poʻo le 100 fasipepa i le pusa),
  • 2% vaifofo i ampoules e 10 fasipepa i le pusa.

Lipoic acid analogues o fualaau faasaina ia:

  • Tiogamma
  • Palota 300,
  • Tiketi
  • Faʻafeagaiga
  • Tiolepta
  • Thioctacid BV

O fea fomaʻi e faafesootai

Ina ia iloa pe manaʻomia e le tagata maʻi le faʻaaogaina atili o le lipoic acid, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. afai ua uma ona iloa le suʻesuʻega, o le a manaʻomia se suʻega e se gastroenterologist poʻo le hepatologist. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina e uiga i lenei fualaau faasaina mai le endocrinologist. O le suʻesuʻeina o se neurologist o le a aoga foi, aua o le lipoic acid e iai sona aafiaga aoga i luga o le tino.

Lipoic acid (LC) o se fualaau faasaina lea o le a fesoasoani e faʻasaʻo ai le metabolism. O aʻafiaga o loʻo aofia ai lenei vailaʻau o loʻo aofia ai i le faʻatonutonuina o le lipid ma le metabolism gaʻo, e mafai ona suia le maualuga o le cholesterol i le toto.

O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le faʻamalolo ma le faʻamalosia o meatotino, puipui le ate mai aʻafiaga o mea leaga. Ma o le mea lea, ua faʻamatalaina mo le atherosclerosis, o faʻamaʻi ate ma le ava malosi poʻo le polyneuropathy o le maʻisuka.

O le gaioiga gaosi o le vailaʻau o le gaioio thiolic (Thioctic acid), o le tuufaatasiga lea e maua ai le togafitiga o lenei fualaau.

Lipoic acid e maua i foliga o laumei, capsules ma o se vaifofo mo tui.

E aʻafia i le vaega o le antioxyidant, o le hepatoprotective, hypolipidemic, hypocholesterolemic detoxification agents. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu oo tatou tino i le telē tele, ae afai e le lava le malosi o le thiocolic acid, e tatau ona tuʻuina atu mai fafo.

O le meafaigaluega o se coenzyme o le oxidative decarboxylation o le pyruvic acid ma ketoacids, faʻaleleia ai le meaʻai o neurons. O lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻalautele ai le glycogen i totonu o le ate. E le gata i lea, o LA e faʻaalia le gaioiga maualuga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaalia ai o le gaʻoina o le thiolic acid i totonu o le tino e faʻapipiʻi vave lava. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e tusa ma le 15 minute mulimuli ane lea o le a gaʻo atoatoa ai lona tino e fatugaʻo i foliga o metabolites.

Lipoic acid e mafai ona ave uma mo le faʻamoemoe o le puipuia, ma o se vaega o togafitiga faʻapitoa.

O le Lipoic acid o loʻo faʻatulagaina mo le maʻisuka ma le ava malosi o polyneuropathies, mo le leai o se lagona, mo le atherosclerosis, mo le hepatitis ma le cirrhosis, mo le inupia o faʻavae eseese ma le faʻamaʻi ma le mamafa o masima.

O le Lipoic acid o loʻo faʻamatalaina faʻalauteleina i foliga o laumei ma matua i le tulaga o se vaifofo mo le faʻasusu.

O le lipipolo Lipoic e faʻaaogaina i le 300-600 mg i le aso, ma e tusa ma le 1-2 ampoules o le 10 ml + 1 ampoule o le 20 ml o le 3% fofo. O le umi ole togafitiga e 2-4 vaiaso. A maeʻa lena, faʻaauau le togafitiga i le tulaga o le aveina o LA. Ole fua ole aso ole tausiga ole togafitiga e 300-600 mg i le aso.

Lipoic acid i pepa lapopoa e ave 30 minute ao le i ai se taumafataga, faʻamalo e aunoa ma le tunu ma fufulu i lalo i sina vaega ole vai. 300-600 mg poʻo le 1 laulau e faʻaalu i le aso. O le togi sili ona lelei lea e fatuina ai le togafitiga talafeagai e 600 mg i le aso, pe a uma ona vavae le tofo.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi ma le inu oona, 25 mg poʻo le 12 mg tablets e faʻaaogaina. Ua tofatumoanaina i latou. Mo tagata matutua, o le fualaau e 50 mg e oo i le 4 taimi i le aso. Tamaiti e sili atu i le 6 tausaga e mafai ona inu i le 3 taimi i le aso. Ma o lea e oʻo lava i le masina. Afai e manaʻomia, e toe faia le togafitiga pe a uma le 1 masina.

Mo togafitiga o le ava malosi ma le neuropathy o le maʻisuka, o fualaau e 200, 300 ma le 600 mg ua faʻaaogaina. Ua matua tofatumoana uma lava i se manava gaogao, fufulu ile vai. afa itula ao lei faia le taeao, e oo atu i le 600 mg i le aso. Togafitiga e amata ile tausiga o matua.

O faʻamaoniga o se faʻalavelave maualuga o le gasea, maʻi tiga, vomiting, manava manava, ma le tiga o le manava. E ono tupu ni faʻalogona o le alia: o le urticaria, o le paʻu o le paʻu, o le vevela, ma le faʻamaʻi anaphylactic. Faʻaaogaina tele o le lipoic acid e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O le togafitiga o togafitiga e faʻailogaina.

Faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei o le tino i le fualaau faasaina, e mafai ona matauina aafiaga i itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le vave ona tuiina o le vailaʻau i totonu o se vein, o se lagona o le vaivai i le ulu, faigata i le manava, ma le faateleina o le aʻafiaga o le intracranial e mafai ona tupu.

I tulaga ogaoga, pe a maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, faʻavevesi, faaluaina le vaʻaia, vaʻaia o le toto, thrombophlebitis, toto faʻafuaseʻi toto.

O le faateleina o le lagona o le mauaina o masini suauu i le lipoic acid e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, i le tulaga lea e tatau ona faaitiitia le fua o le vailaʻau.

I le vaitau o le ave o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ava malosi, talu ai o le alcohol ethyl alcohol e faʻaleagaina ai le aʻafiaga o vailaʻau faʻasaina.

O gasegase e tatau ona siaki atili le kulukose o le toto. Talu ai o le faʻatulagaina faʻapitoa o le lipoic acid ma le vailaʻau o le hypoglycemic e ono mafua ai le pa'ū mataʻutia o le kulūkose.

O le Lipoic acid e faia i se vavalalata ma le saline: 300-600 mg o le vailaʻau i le 50-250 ml o le saline.

Pe a faʻatonuina i totonu o le intramuscularly, e le tatau ona sili atu i le 50 mg le fualaau i le nofoaga e tui ai, lea e tutusa ma le 2 ml o le vaifofo.

O meaola a le Thiocolic acid e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o vailaʻau cytotoxic (mo se faʻataʻitaʻiga, cisplatin), o le mea lea e le mafai ai ona faʻaogaina.

LC faʻaleleia le aoga o vailaʻau oona, ma o la latou faʻaaogaina tatau e tatau ona faia i lalo o le mataʻituina lelei.

LA ma suga e fausiaina ni tino faʻafouina. O le mea lea, e le mafai ona faʻapipiʻi faʻamalositisi o le thiocolic ma le fructose, glucose, le vaifofo a Ringer ma isi vailaʻau e tali atu i le SH-vaega poʻo le vaʻapala alalaupapa.

O lea na matou taʻuina ai le vailaʻau o le lipoic acid, faatonuga mo le faʻaaogaina, tuufaatasiga, metotia, analogues, toetoe lava a galo ia i matou.

1) O le vateatea 600,
2) ,
3) Tialepta,
4) Iloiloga 300,
5) Thiogamma,
6) Espa-lipon.

O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e aofia ai foi le gaioio o le thiolic acid, o lea e tutusa ai uiga tutusa ma LA. Manatua ao leʻi faʻatau ni vailaʻau nei nai lo le LK, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Manatua o le lipoic acid lava ia, o le faʻaaogaina o ana mea tutusa, e manaʻomia ai le faʻatalanoaga ma se fomaʻi ma le faʻamalamalamaina faʻamalosia ma faʻamatalaga aloaia, lea e masani lava i totonu o le pusa faʻatasi ai ma le vailaʻau.

Julia Ermolenko, www.site
Google

Le au pele e! Faamolemole faamatilatila le typo maua ma taomi Ctrl + Enter. Tusi ia i matou le mea sese i ai.
- Faamolemole tuʻu lau faʻamatalaga i lalo! Matou te fesili atu ia te oe! E taua mo i matou le iloa o ou manatu! Faafetai lava! Faafetai lava!

Alpha Lipoic Acid Slimming

O vailaau i aso taitasi e eseese mai le 25 mg i le 200 mg, e fuafua i le tele o le mamafa o le mamafa. E fautuaina ina ia vaevaeina i 3 inumaga - aʻo leʻi faia le taeao, vave peʻa uma le faʻamalositino, ma aʻo leʻi faia le taumafataga mulimuli. Ina ia faʻaleleia le gaʻo o le gaʻo, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i meaʻai gaʻo - aso, alaisa, semolina poʻo le teu.

A faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, faʻapena faʻatasi ma vailaʻau l-carnitine ua fautuaina. Ina ia ausia le maualuga o le aafiaga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaauau ona faʻamalosi. O le malosi o le gaʻo o le fualaau faasaina e faʻaleleia atili e vitamini B.

Alpha lipoic acid pharmacy tau, tau, tuʻuina atu ma le afifiina

Alpha lipoic sauniuniga oona :

  • E maua i capsules o le 12, 60, 250, 300 ma le 600 mg, 30 poo le 60 capsules i le taga. Tau: mai 202 UAH / 610 solo mo 30 capsules o le 60 mg.

  • Vaega tiotio : vailaʻau thioctic.
  • Vaega faaopoopo : lactose monohydrate, magnesium stearate, sodium croscarmellose, starch, sodium lauryl sulfate, kilokone dioxide.

Fale faʻamaloilo

O loʻo faʻaalia ai mea totino, faʻamalosia ai aʻafiaga o vitamini C ma le E ma puipui ai i latou mai le pala. Faʻasolo i totonu o sela ma avanoa faʻapitoa. E faʻaleleia ai le fua faatatau o le tino, faafaigofieina le gaosiga o le malosi ma le toe faʻaleleia o le tino pe a uma le atuatuvale ma avega mamafa.

O loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga e tetee atu ai ile inflammatory, e faia i totonu o totoga ma totonu o le paʻu. E poloka ai le faʻavaeina o cytokine - o le aufaasālalau o le mumū e faʻaleagaina ai le paʻu o le paʻu ma taʻitaʻia ai le matua matua. Puipuia o le hepatocytes ma ei ai lona aafiaga o le faamamaina i ituaiga uma o mea oona.

Na te faʻamautuina le fesuiaiga o le suka i sela, e puipuia ai mai le tuʻuina atu o aʻafiaga o le paʻu. Faʻafetai i lenei mea, e puipuia ai le faʻavaeina o maunu ma amataina le faagasologa o le toe amataina o le faʻaogaina o le tino. Faʻafouina le masani o susu i le paʻu paʻu.

Faʻatonutonuina le fesuiaiga o le cholesterol ma gaʻo, ma faʻaitiitia le malosi o le faʻamalosia o gaʻo i gaʻo o le gataifale. Faʻaleleia le toto e aʻafia ai le tino ma le faʻamalosi o manaʻoga. Tuʻuina lelei le kulūkose e ala i ni paʻu o musika ma faʻateleina le maualuga o le mamafa o le mamafa o le mamafa o loʻo iai i totonu.

Faʻasalaga

E fuafua i le avega, e mafai ona matauina mea nei. :

  • Naua ma vili.
  • Ootia.
  • Faʻafiafiaga o le lotofuatiaifo ma le le malamalama.
  • Faiva.
  • Faʻaitiitia le kulukose o le toto.
  • DIC syndrome.
  • Le faʻamalosia o tino taua.

I le tulaga o le inuina o le sili atu ma le 50 mg i le 1 kilokalama o le mamafa, e manaʻomia vave le togafitiga faʻapitoa i le falemaʻi. Faʻasolosolo malie lava, ua lava le taofi le tagofia o fualaau faasaina ma fufulu le manava i le tele o vai.

Alpha Lipoic Acid Indications

Faʻaalia i le :

  • Maʻisuka ma le neuropathy.
  • Manua ogaoga ma le gaʻo.
  • Hepatitis ma le cirrhosis.
  • Puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis.
  • Allergodermatosis, psoriasis, eczema, paʻu vevela ma wrinkles.
  • Paʻu tetele ma faʻamaʻila.
  • Faʻatau le paʻu.
  • Faʻaitiitia le malosi o le gaosiga o le malosi ona o le vaʻaia ma le anemia.
  • O le mamafa.
  • Faʻafitauli faʻafitauli.

Faatonuga faapitoa

Le fautuaina mo le susu. I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina pe afai o le faʻamoemoe o le togafitiga e sili atu i le lamatiaga matautia i le tina ma le tamaititi. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina mo le suka suka.

I le faagasologa o togafitiga, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina. O lenei mea e mafua ai le saoasaoa o le atinaʻe o neuropathy. Faʻaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le galactose inlerance ma lactase le lava. E leai se faʻamaoniga o se faʻaitiitia o le taimi e tali atu ai pe a faʻafoega faiga faʻaleagaina.

Fegalegaleaiga

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma isi fualaau faasaina, alpha lipoic acid:

  • E faʻavaivaia le aʻafiaga o le cisplatin.
  • E fusifusia ai le uʻamea ma le magnesium, o le mea lea, o le tagofia o vailaʻau e faʻatatau i luga e tatau ona faʻafeiloaʻi i le afiafi.
  • Faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma vailaʻau e leai ni faʻamalo e faʻaitiitia ai le suka toto. Faʻatasi ai ma se auala agamalu o le maʻisuka, o nisi taimi e manaʻomia le faʻamaʻaʻaina atoa o vailaʻau oona.

Alpha lipoic acid reviews

O tagata maʻi o loʻo tagofia le fualaau faasaina e matauina le amataina o le faʻaleleia o faʻaleleia pe a maeʻa le vasega o togafitiga. E sili ona aoga i le tetee atu i neuropathy o le maʻisuka ma paʻu o le paʻu e aʻafia ai faʻamaʻi o le fausaga o le tino. O aʻafiaga lelei i le faʻamautuina o le suka i le maʻisuka e masani ona taʻua.

Tusa lava poʻo le a le faʻasologa o togafitiga, e tele gasegase na lipotia mai le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o le faateleina o le vaaia o mea vaaia, ma le faʻamautuina o le gaioiga o le loto. A maeʻa le auala o le ave o le alpha-lipoic acid, o le tele o tagata na tali atu i le maʻi o le ate na faʻaalia ai uiga lelei.

Pepa o le faʻamalolo ma tuʻuina atu o fualaau faasaina

Lipoic acid e gaosia i foliga o lanu samasama-lanumeamata poʻo samasama. O se tasi o meaola vevela e aofia ai:

  • lipoic acid 0.012 po o le 0.025 g,
  • talisa paʻu
  • vailaʻau vaʻa
  • calioum stearate
  • malo
  • suka
  • glucose.

O le atigi e aofia ai:

  • solo
  • titanium dioxyide
  • magnesium basic carbonate,
  • aerosil
  • peti meli,
  • polyvinylpyrrolidone,
  • talisa paʻu
  • suka
  • samasama samasama.

Tufuina - o se atigipusa pepa e 10, 20, 30, 40 poʻo le 50 papa, faʻamaufaʻailoga i paʻu o fasi pepa e 10.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faia i le tulaga o se fofo mo le tuiina. 1 ml o vailaau mo togafitiga e aofia ai:

  • lipoic acid - 5 mg,
  • ethylenediamine
  • sodium chloride
  • disodium masima
  • vai mo le tui.

I totonu o se atigipusa pepa e 10 ampoules o le 1 ml.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O pusa e faia i le tautala pe a maeʻa ona 'ai, e aunoa ma le mimiti, ma se vaega itiiti o le vai.

O le fua faatatau mo se tagata e leai ni faʻamaʻi tuga e 0.05 g 3-4 taimi i le aso. Mo faʻamaʻi o le ate, o se fuataga e tasi o le 0.075 g o loʻo faʻaalia, ma mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e le tatau ona sili atu i le 0.6 g.

O le fualaau faasaina ua faatonuina foi mo tamaiti ua silia i le 6 tausaga i se fua faatatau o le 0.012-0.025 g e faatolu i le aso.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka, pe a ave le fualaau faasaina, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i le toto plasma. O togafitiga o vailaau faʻasaina e le sili atu i le masina. Afai e manaʻomia, e toe faia togafitiga pe a uma le lua vaiaso.

Lipoic acid mo le iniseti e faʻaaogaina i le intramuscularly i le aofaiga o le 2-4 ml o le solution 0.5% (0.01-0.02 g) faʻatasi. I le faʻalavelave, o le fualaau faasaina e faʻatinoina lemu i le 0.3-0.6 g i le aso.

I le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le ava malosi.

Analog, gaosi oloa

Thiolipon, Biosynthesis771 Tiolepta, CanonfarmaEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau1069 Espa lipon, EsparmaEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau765 Faatalanoaga, Berlin-ChemieEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau757 Thioctacid, Meda PharmaEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau1574 Toigamma, Verwag PharmaEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau239 Okolipen, PharmastandartEseesega: tuʻufaʻatasia, gaosi oloa, tau423 Acoa thioctic - 0.012 g, 50 papa, BiotekEseesega: Faʻatau39

O le tau sili ona taugofie o le fualaau faasaina o le gaioiopi oona, lea e tutusa lelei ma lona malosi.

Tuua Lau Faamatalaga