Protamine inisalini faalavelave faʻafuaseʻi: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Afai oe maʻitaga pe fuafua se maʻitaga, e tatau loa ona e faafesootaʻi se fomaʻi e talanoa pe o le a le fua o le inisalini o le a manaʻomia e tausia ai le maʻisuka ma aloese mai le hyperglycemia (toto maualuga maualuga) ma le hypoglycemia (maualalo le maualuga o le toto), ona o nei tulaga uma e lua afaina lau pepe e leʻi fananau mai. O le susu ile susu i le taimi o togafitiga ole inisalini e leʻo iai se tulaga lamatia ile pepe. Ae ui i lea, e mafai ona fetuunai le fua o le insulin ma meaai.

Tosiga ma le pulega

ES Proamine-inisalini e faʻamoemoe mo pulega faʻapitoa. E le mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasauā.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e mai le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino, e fuafua i uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose toto.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

ES-proamine-inisalini e masani ona tui i totonu o le suilapalapa. A faʻapipiʻi atu i totonu o le suilapalapa, o le fualaau oona e sili atu lemu ma e sili atu nai lo le taimi e togi atu ai i isi nofoaga.

E mafai foi ona faia tui i le vaega o le muso o le tauau.

O le faia o se tui i le paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso. E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

I le togafitiga malosi o le insulin, o le Protamine-Inisalini Faalavelave Tutupu Faafuasei e mafai ona faʻaaogaina e fai ma insulin 1-2 i aso (afiafi ma / poʻo le pule taeao) faʻatasi ai ma le inisalini puupuu, lea e faia aʻo leʻi faia taumafataga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le Protamine-Inisalini Faalavelave Tutupu Faafuasei e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma vailaau faʻamalosi ma fualaau faʻasaina e faʻamaonia i mataupu pe a le pulea e le tagata lava ia nei fualaau faasaina mo le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga

Ole umi ole umi na maua ai le inisalini ole tagata ile faʻaaogaina ole DNA. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai

sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i totonu o le toto, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻasiliina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose o gaʻo.

O le umi o le gaioiga o le inisalini sauniuniga e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afaina i suiga taua, e le gata i tagata eseese ma tutusa tagata.

I le averesi, a maeʻa le pulega, o lenei inisalini e amata ona galue pe a maeʻa le 1.5 itula, o le maualuga o le mea e tupu i le va o le 4 itula ma le 12 itula, o le umi o le gaoioiga e oo atu i le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (voluma o inisalini tui), ma le maualuga o le inisalini i le sauniuniga.

E tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione, e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30-80%).

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, ituaiga 2 o le maʻisuka: tulaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee i nei fualaau (i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga), faamai pipisi, le maʻisuka ituaiga 2 i fafine maʻitaga.

Contraindications

Hypoglycemia, faʻalautele tagata taitoatasi i le inisalini.

Mo naʻo le faʻafoega faʻapitoa. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le averesi, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino (e faalagolago i uiga o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose o le toto).

Faʻamataʻuga aʻafia ona o le aʻafiaga o le gaosiga o le gaʻo: tulaga o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻalauteleina o le pala, palapitations, atuatuvale, fiaai, faʻanoanoa, paʻuʻese o le mucosa, ootia, dizziness, faʻaitiitia le tino vaaia). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Tali a le Allergic: paʻu o le paʻu, Quertke's edema, faʻalavelave anaphylactic.

Faʻaalia i le lotoifale: hypremia, fulafula ma le manogi i le nofoaga o tui, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina - lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Isi: fulafula, faʻaitiitia le faʻaitiitia i le tino vaaia (e masani lava i le amataga o togafitiga).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, octreotide, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, sauniuniga lithium sauniuniga e aofia ai le ethanol.

O le aafiaga o le hypoglycemic insulin e mafua mai i le glucagon, somatropin, estrogens, oral contraceptives, corticosteroids, iodine-hormones thyroid, thureside, mausalitis, antidemonimetics, heparin, antidpressic tricyclic, sympathomimetics, danazole, receptors clonidine, medicinal calinidin, clonidine vailaʻau, vailaʻau clonidine, clonidine vailaʻau , diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine.

I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faaleleia atili o le gaioiga o le inisalini e mafai.

Faʻaitiitia le faʻapaleni o le ethanol.

Faatonuga faapitoa

Faʻasaga i tua o le togafitiga o le inisalini, o le mataʻituina faifai pea o le toto o le kulukose toto e talafeagai.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e faaopoopo i le maualuga o le inisalini e mafai ona iai: vailaau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomiting, manava, faʻalauteleina o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga), suiga o le inisiua, faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le le lelei o le faia poʻo le faʻalavelave i le pulega o le insulin, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava o uluaʻi faʻamaoniga o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso.

O nei mea e aofia ai le galala, o le masani ai, o le gasea, o le vomiting, o le vevela, o le mumu ma le mago o le paʻu, o le gutu malolo, o le leai o se meaʻai, sosogi o le acetone i le ea.

Afai e le togafitia, hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka e lamatia ai le ola.

O le tui ole inisalini e tatau ona fetuutuunai i le tulaga o le gasegase o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, o le ate mama ma le fatu fatu, ma le maʻi suka i luga o tagata mamaʻi e silia ma le 65 tausaga.

I le silasila i le faateleina o le lamatiaga o le fatu ma le gasegase o faafitauli o le hypoglycemia, o le inisalini sauniuniga e tatau ona faʻaaogaina ma le lapatai i tagata mamaʻi i le faʻamaʻi tigaina o gaioiga ma le gaʻo.

Faʻasalaga i tagata gasegase i le retinopathy, e aofia ai le le mauaina o togafitiga ma le photocoagulation (faʻamalosia o le laser) ona o le lamatiaga o le amaurosis (tauaso atoa).

Afai e faateleina e le tagata maʻi le malosi o le gaioiga faaletino pe suia le masani masani, e mafai ona manaʻomia se fetuunaiga o le inisalini.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

A faʻaaogaina sauniuniga o inisalini faʻatasi ai ma fualaau o le thiazolidinedione, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona latou maua le taofiofia o le susu, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina ma le alualu i luma o le fatu vaivai, aemaise lava i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le masani loto vaivai. O tagata e maua togafitiga faʻapitoa e tatau ona suʻeina e le aunoa e iloa ai faailo o le toilalo o le fatu. Afai e le tupu le fatu, o le togafitiga e tatau ona faia e tusa ai ma tulaga o togafitiga o loʻo iai. I lenei tulaga, e tatau ona mafaufau i le mafai ona faalēaogā pe faʻaitiitia le fua o le thiazolidinedione.

Tina ma le lactation

E leai ni tapulaa i togafitiga o le maʻi suka i le inisalini aʻo maʻitaga, aua Inisalini e le sopoia le pa puipui. Pe a fuafuaina le maʻitaga ma ao faagasolo, e tatau ona faʻamalosia le togafitiga o le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faasolosolo malie le faʻatupulaia o le lua ma le tolu piliona.

I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

Faʻamatalaga o le fualaau faasaina PROTAMIN-INSULIN ES e faʻavae i luga o faʻatagaga faʻamaonia faʻamaonia mo le faʻaoga ma faʻamaonia e le gaosiga.

Na maua se pusa? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

PROTAMIN-INSULIN CHS 100ME / ML 10ML SUSP P / K FLAK

O le faʻamalologa e paʻepaʻe. Pe a tulaʻi, o le faʻamalologa e faʻamalosi e fai ai se mea e le lanu e le lanu ma e leai se lanu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e ono aofia ai ni pupuni e faigofie ona toe faʻaleleia.

1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai: mea gaosi: inisalini genetic humanity 100 IU,

o meaʻai: protamine sulfate 0.35 mg, sodium hydrogen phosphate dihydrate 2.4 mg, chloride sene 0.018 mg, phenol 0.65 mg, metacresol 1.5 mg, glycerol (glycerin) 16.0 mg, vai mo le inuina e oʻo atu i le 1 ml .

PROTAMIN-INSULIN HS (PROTAMIN-INSULIN HS)

Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, o le siakiina pea o le maualuga o le kulukose toto e tatau.

O mafuaaga o le hypoglycemia e faaopoopo i le maualuga o le inisalini e mafai ona iai: sui o fualaau faasaina, faʻafefe o mea taumafa, vomiting, manava, mafatiaga faaletino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga), ma se suiga i le nofoaga o inisiua, ma faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le le lelei o le tui poo le faʻalavelave i le pule o le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso.

O nei mea e aofia ai le galala, faʻateleina o le urination, leu, vomiting, totogo, mumu ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, manogi o le acetone i le ea.

Afai e le togafitia, hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka e lamatia ai le ola.

Ole fua ole inisalini e tatau ona faʻamaʻoina mo le faʻaogaina o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, gaʻo maʻi ma gaioiga ma le maʻisuka i tagata matutua ua silia ma le 65 tausaga.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.

Ole faʻamaʻoina ole fua ole inisalini e mafai foi ona manaʻomia pe afai ole maʻi e faʻaleleia le tulaga o le gaioiga faaletino pe suia le masani masani.

O le suiga mai se ituaiga poʻo se ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Suiga i le mamafa, igoa lanu (gaosiga), ituaiga (inumaga, puupuu ma le umi o le inisalini, ma isi.

), o le ituaiga (tagata, manu) ma / poʻo le gaosiga gaosi (meaola po o le inisinia) e ono manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le insulin.

O lenei manaʻoga mo le fetuunaiga o le inisalini e ono oʻo mai i le maea ai o le uluai talosaga, ma i nai vaiaso muamua poo masina.

Pe a suia mai le inisalini e mafua mai i manu-manu i le ES-Protamine-inisalini, o nisi o tagata gasegase na matauina se suiga poʻo le faʻavaivaia o faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia.

I mataupu o taui lelei mo le gaosiga o gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻateleina o togafitiga o insulin, o le masani masani o vailaau o le hypoglycemia e mafai foi ona sui, e tatau ona lapatai ai tagata.

O nisi o faaletonu o le fatu na lipotia mai ma le faʻaaogaina o le inisalini ma le thiazolidinediones, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le toilalo o le fatu. E tatau ona manatuaina lenei mea pe a tofia lenei tuufaatasiga.

Afai o le tuufaatasiga o loʻo i luga ua faʻamatalaina, e tatau ona faʻamaonia vave le faʻailoga ma faailoga o le toilalo o le fatu, mea mamafa, edema. O le faʻaaogaina o le pioglitazone e tatau ona taofi pe afai o loʻo aʻafia le faʻailoga o le cardiovascular system.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le gafatia o tagata gasegase e taulai atu ma le tali o le tali e mafai ona vaivai i le taimi o le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona matautia, mo se faataitaiga, pe a aveina taavale afi pe galue foi i masini ma masini.

E tatau ona fautuaina tagata maʻi e faia ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia pe a ave se taavale ma galue i auala.

E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau ona iloiloina le talafeagai o le avetaavale.

Faalavelave faʻafuaseʻi o le Protamine-inisalini: faatonuga mo le faʻaoga

E mafai ona faʻaleagaina oe lava i lou ola maloloina.
E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, faʻapea foʻi ma faitau faʻasalaga aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faatulagaga i le 1 ml: mea galue malosi: Inisinia o le inisalini o le inisalini - 100 ME, tagata faʻapitoa: protamine sulfate, disodium phosphate dihydrate, zinc chloride, phenol, metacresol, glycerin, vai mo tui.

faʻamalolo mo le tui 100 IU / ml.

Faia i Belarus - olaga i luga o insulin i luga

Svetlana KAZACHONOK, Minsk, faʻafesoʻotaʻi loʻu maʻi suka - 45 tausaga

O le manuia i le togafitia o le maʻisuka e faalagolago i le tele o mea, ae o se tasi o mea sili ona taua o le mauaina o le inisalini o le lelei. O laʻu lava faaiuga lea, e faavae i luga o le 45 tausaga o le poto masani - mai le 12 tausaga, mai le mamao o le 1963, na tatau ai ona ou fetuʻunaʻia laʻu mea na tupu ma fausia loʻu olaga i lalo o le "pito i luga" o le inisalini ...

Na ou faauu ma le manuia mai le aoga, kolisi, ma mo le tele o tausaga na galue ai i le Minsk Porcelain Factory. O le maʻisuka na toetoe lava a le aveesea mai ia te aʻu le fiafia o le olaga, ua na o se mea masani i aso uma. Ae o le fesili o le inisalini e masani lava ona mamafa.

E pei o le maʻisuka mai le seneturi talu ai, sa ou taumafai i le tele o mea eseese - puaa, pipi, fomai ingene. I tausaga aʻoga na ia maua ai se tasi o le taimi sili ona lelei - insulin-B. Ae seiloga na ia fetuutuunai i ai, e leʻi maua ai le poto masani, o togafitiga na faia ai le tele o faafitauli.

Ona maeʻa ai lea o le inisalini, o le isi na faʻaalia - ICCA (faʻamalolo o le insulin). Na ia tuua lagona sili ona faanoanoa - tiga o le ulu, o le tiga, o le atuatuvale. Ua uma ona ia suʻesuʻe i le BPI, sa i ai o ia i le falemai i le tele o taimi ona o le le faapalepale i le ICCA.

Ona suia lea i le inisalini - inisalini faatasi ai ma le faigofie, ma o le suka na le lelei le faʻaitiitia, o le ulu na gasegase, ma sa gasegase. Laveaʻi talavou. Faatasi ai ma le oʻo mai o le monotard, na ia lagona le sili atu ona lelei, ae na oʻo mai faʻafitauli. Ma o le monotard na mou atu taimi.

O le vaaiga o le asiasi atu i se endocrinologist i le 80s na matua faigofie lava: na faasilasila e le fomai se tuufaatasiga o insulin (sili ona tauagafau), ma na ou filifilia se sili atu ona faamamaina. Sa ia taumafai i ni nai taimi e fesuiai i le Belarusian insulin, ae leai se aoga. E oo lava i le faateleina o le fualaau oona e le iʻu ai i se faaitiitia masani o le suka.

Mai lea masina i lea masina mo le toeititi atoa le 25 tausaga, ou te le iloa poo le a le inisalini o le a ou tui taeao. Ae na te leʻi masalosalo i mea o loʻo i luma.

O taimi pito sili ona faanoanoa mo Belarusian diabetic o le vaitaimi o perestroika. I le 1996, faatasi ai ma le solo ma le inisalini, na amata ai ona ou maua le pulusal arthritis, ou te taoto i le falemai mo le tusa o le 3 masina. Sa taumafai fomaʻi, ae le mafai ona taofi le faʻaogaina o le faʻailoga.

Sa le mafai ona savali o ia, sa tagi o ia i le tiga, na liu lona vae i se ogalaau, ma mo le tusa o le tausaga sa ia vevela. O le faaolataga na sau mai se uo na ia mauaina le inisalini Danimaka lelei ma se glucometer ma fasi siaki.

O le puleaina o le suka, e le faʻatagaina ai lona maualuga i luga o le 7-8 mmol / l, na ausia ai le manuia, ma oʻo atu i ona vae.

Ou te manatua lelei Iuni 2001, i le taimi o se feiloaiga ma se endocrinologist i laʻu falemai na ou iloa ai e leai se insulin mo tagata gasegase. Faatasi ai ma le faigata, na ia tosoina faatasi o ia, ma le lagona le fiafia (e pei ona i ai, sa i ai le tuafafine i le fale ina ua mavae se taotoga faigata, na ia manaomia laʻu fesoasoani). Na toe fesoasoani foi uo.

Talu mai lena taimi, na ou le toe asiasi atu i le fomaʻi ma sa faia naʻo aʻu. Na ou suia i le tele o tui, maua mai insulin i totonu o faleoloa pisinisi. Ae i le faaiuga o le 2008. Ma sa i ai se faalavelaveina ia i latou i Minsk.

Sa tatau ona ou liliu atu i le aai o le tisipenisione, lea na latou taʻu mai ai ia te aʻu le inisalini fou o le gaosiga o le Belarusian geneina ma ofo mai e faataitai.

Talu ai ou te lei filifili, sa ou malie, e ui i lea, e aunoa ma le naunautai.

O le aso na sosoo ai, na amata ona tosina mai ai insulin Belarusian. Ole fua muamua ua leʻi suia. Na mavae le vaiaso, lua, tolu ... Ou te le tau fetuutuunai siaki, aua

o faailoga o le suka i le toto e foliga tutusa ma i latou o loʻo faʻatau mai fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 10 nocturnal units of insulin e faʻaitiitia ai loʻu suka e tusa ma le 3 mmol / L, o le mea lava e tasi na tupu i le ES protamine - inisalini.

Leai ni mea leaga na tupu (maʻi tiga, ita). Ou te lagona lelei.

Ua faia moni lava ?! O le maualuga o le inisalini o le gaosiga o le gaosiga o fale gaosi! I le uma, o lona uiga o le tele o le maʻisuka o lo tatou malolo o le a mafai ona togafitia masani, faʻatinoina a latou fuafuaga ae le o le a maliu muamua i taimi mai faʻafitauli.

Ou te matua faafetai lava i tagata na mafai ona faʻatinoina se galuega taua. Mulimuli ane, na lagona e le maʻisuka le tausiga o le setete. O se laasaga i la matou taʻitaʻaiga ua faia, ou te faʻamoemoe e le mulimuli!

O LAʻU FAAMATALAGA

Belarusian pharmacologists ua latou atiaeina se ituaiga o gasegase o le inisalini e mafua ai le fatuina e faavae i luga o le vailaau o le lalolagi lauiloa Scandinavian. I le lua tausaga talu ai, na auina atu ai e Belmedpreparaty LLC uluai vaega o oloa fou i falemaʻi.

O le tali a tagata e maua i le maʻisuka e faalua. I le isi itu, o le mea moni, olioli ma le faamoemoe: mulimuli ane, "o latou" inisinia o inisinia na tupu mai.

Mo le faleteuoloa a le setete, o se tupe tele lea i tupe, ma o le maʻisuka o se faʻamaoniga lea o insuline faʻaonaponei (ua taua nei o le "tagata") ua avanoa nei e le gata mo tamaiti, ae mo tagata matutua foi, o lea e le mafai ai ona e fefe i faʻalavelave faʻasao ma le faʻamalosia o suiga mai se insulin i le isi (o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le maʻisuka).

Ae i le taimi lava e tasi, sa popole tagata: o le a le maualuga ma le lelei o fualaau oona? O le toatele, e pei o le tusitala o le tusi, na tuʻuina atu mafuaaga e faʻamalo ai e ala i mea na tutupu i le taimi ua mavae.

E le gata i lea, e tele naua fefinauaiga ma le aufaasālalau e uiga i lenei mataupu.

O le taimi nei, o fomaʻi - fomaʻi, saienitisi, tagata faʻatau tekonolosi - sa filemu, i se faiga faapisinisi, foʻia le faafitauli.

O le galuega mulimuli a le malo na faʻaalia ma suʻesuʻeina mea moni uma e le lava le aoga poʻo le aʻafiaga o aʻafiaga o Belarusian fou, faʻapea foi ma le i ai o le paʻu papaʻe i totonu o fagu, lea e le faʻaumatia pe a saunia le fofo mo le puleaina.

O le tulaga mulimuli na avea ma mafuaʻaga mo se faʻaleleia atili o le tekonolosi o le gaosiga o le inisalini i aso nei, e tusa ai ma le au gaosi oloa ma fomaʻi, ua maeʻa ona foia lenei mataupu, e leai se "faaipoipoga". Ae ui i lea, o le tagata gasegase e tatau lava ona mulimulitai i faatonuga mo le teuina ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ia maua ai le maualuga.

E tusa ai ma le faiga o le gaioiga a Belarusian inisalini, o tagata gasegase latou te iloa lelei: o le tele lenei e faalagolago i uiga patino o le tino, o loʻo i ai le maʻisuka e oʻo lava i le sili ona faʻamalosi e faaulufale mai fualaau faasaina "aua le alu" faatasi. O le mea lea, i le faʻaagaga o loʻo i ai faʻauigaga o isi kamupani - mo le avanoa e filifili ai tagata taitoatasi.

Ae o loʻo i ai se pito i tua i le siliva.

O le inisalini e "galue" pe tusa ma le selau pasene, e tatau ona saʻo le amio a le tagata e maua i le maʻisuka: e masani ona fuaina le suka toto, faitau le aofaʻi o meaʻai gaʻo, faʻaaogaina le fualaau mo le inisalini tuiina e tusa ai ma manaʻoga o le tino. E tatau ona e aʻoaʻoina lenei - mai tusi, i le "aʻoga o le maʻisuka", faatasi ai ma le fesoasoani a lau fomaʻi. Ma faaaoga le malamalama na maua i le olaga i aso faisoo. Ae le o tagata uma, aemaise tagata matutua, latou te faia.

Natalia Mikhailovna LIKHORAD, o le ulu o le endocrinology department o le Falemai Falemai Numera 1 i Minsk, fai mai: "Ina ua matou iloa mafuaaga o le fesuiaiga o le maʻisuka e faaaoga ai insulin fou Belarusian, matou te iloiloina ma le totoʻa le tulaga ma ia tagata maʻi.

Ma na toetoe lava a latou talitonu i taimi uma: o le tauvaʻa na muamua, i isi insulin. O le mafuaʻaga o le le lava o le tusitusi tusitusi, o le mumusu e faia ai.

O se matafaioi taua na faia e le mafaufau o uiga o tagata gasegase i le le lelei o le manatu o le inisalini fou. "

O le fatuina o se vailaau faafomai fou, o le puleaina o lona tatalaina mai o se pisinisi faigata, taugata ma umi. E le o taimi uma e fesuisuiai uma lava i le taimi lava lena E tatau ona malamalama lenei mea. I aso nei, ua talitonuina e endocrinologists e leai ni faafitauli ma le maualuga o le inisalini Belarusian. Ma latou te mautinoa o le faafetai i insulin fou i totonu o le malo, o le a itiiti le faʻafitauli i togafitiga o le maʻisuka.

O le manatu o tagata atamamai na tuuina atu e Olga SVERKUNOVA

Protafan: faatonuga mo le faʻaoga. E faʻapipiʻi, mea e sui

Inisalini Laititi Protafan: Aoao Mea Uma E Manaomia. Lalo oe o le a maua faatonuga mo le faʻaaogaina tusitusia i le gagana manino.

Malamalama i le auala e filifili ai le fua aupito sili ona lelei mo tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka, pe fia taimi i le aso e tui ai lenei fualaau faasaina, oa ona lelei ma mea le lelei.

Faitau e uiga i togafitiga lelei e teu ai lau suka o le sugar 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, e pei o tagata maloloina. O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo ola i le maʻisuka mo le sili atu ma le 70 tausaga, e fesoasoani e puipuia mai i faigata faigata.

Protafan o se inisalini e masani ona galue e togafitia le tele o le maʻisuka i atunuu o Rusia. E maua e le kamupani faʻavaomalo Novo Nordisk. O le inisalini ole inisiua e faʻaulufaleina mai ma tapenapenaga ile aiga Humulin NPH, Insuman Bazal, Biosulin N, Rinsulin NPH ma isi. O lenei itulau o le a aoga mo le maʻisuka o loʻo togafitia i nei vailaʻau.

Atulin Insulin Protafan: Auiliiliga Tala

E toʻatele tagata gasegase e fiafia i mea e mafai ona suia i le Protafan. Lalo oe o le a maua le tali i lenei fesili. Ole auiliiliga auiliili o le faʻatusatusaga ole inisalini o loʻo galue ma ole vailaʻau fou, Levemir.

Faatonuga mo le faaaogaina

FaʻataʻitaʻigaO le inisalini e maualalo ai le suka, mafua ai le ate ma maso maso e gaʻo ai le kulukose mai le toto. E le gata i lea, o lenei hormone e faʻamalosia ai le faʻalauteleina o le porotini ma le mamafa o meaʻai, poloka ai le gau. Protafan o se fualaau faasaina lea e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini i le faʻaaogaina o le protein o le Hagedorn protamine. I lalo nei, o lenei polotini ua taua o le "protamine". E afua ai ona maua i le tele o le maʻisuka.
Faailoga mo le faʻaaogainaTusa 1 i le maʻisuka i tamaiti matutua ma tamaiti, faʻapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e le o toe fesoasoani ai le laulau. Ina ia tumau lau fale suka, siaki le tusiga "togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1" poʻo le "Inisalini mo le ituaiga 2 Tisuka". Vaʻai foi iinei i le a le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e amata ai ona tui lenei hormone.

Pe a tui le inisalini Protafan, Humulin NPH, Insuman Bazal, Biosulin N poʻo Rinsulin NPH, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ituaiga o maʻisuka Poloʻai laulau Numera 9 Faʻasologa o vaiaso: Faataʻitaʻiga

ContraindicationsSuʻu toto maualalo (hypoglycemia). O le insulinoma o se maʻi palacreatic e maua ai le inisalini e aunoa ma se faʻalogo. Isofan inisalini inisinia poʻo faʻamaʻi aʻafiaga i vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le tui. E masani lava ona i ai se allergy i le protamine - o se meaola o manu lea e faʻagesegeseina ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.
Faatonuga faapitoaFaitau i lalo pe aisea e fautuaina ai e suia le insalina Protafan ma Levemir, Tresiba, Lantus poʻo Tujeo. Aoao pe faʻapefea ona tuʻuina le maʻisuka ile maʻisuka ma le ava. Siaki se mea e uiga i le faigata, gaioiga faaletino, faʻamaʻi pipisi, ma e oʻo lava i le tau e aafia ai manaoga o le insulin i le maʻisuka.
FaʻasologaO le faasologa o injections ma doses e tatau ona filifilia taitoatasi. Faitau atili i le tusiga "Iloiloina o tui o le insulin ma le umi ma le umi mo le injections i le po ma le taeao." O le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e manaʻomia ona aʻafia i lalo o doses o le Protafan insulin. I ia ituaiga o mea, e tatau ona faʻatonu 3 taimi i le aso. Faalua le pulega e le lava, ma sili atu, 1 taimi i le aso. O se tui i le afiafi atonu e le lava mo le po atoa. Protafan ua fautuaina ina ia suia e Levemir, Tresiba, Lantus poo Tujeo.
FaʻaiʻugaO le pito sili ona taatele o le aʻafiaga o le maualalo o le toto toto (hypoglycemia). Afai o le fualaau o le inisalini e matua maualuga lava, e oʻo lava i le paʻu ma le oti e mafai ona tupu. O le faʻamaonia i lenei itu e le sili atu le lamatia nai lo le pupuu ma le faia o sauniuniga. E mafai ona lipodystrophy ona o le solia o le fautuaga i isi nofoaga o tui. O gasegase o le tino e mafai, e aofia ai mea ogaoga: mumu, vevela, fulafula, fiva, mimiti le manava, palapitations, afu, afu.

O le tele o le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le hypoglycemia. O le mea moni, e le o lea. E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi.

Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu.

Tina ma le susuProtafan, pei o isi ituaiga insulin, e talafeagai mo le puleaina o le toto maualuga i le taimi o le maitaga. E mafai ona sasaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Mai lenei mea o le a leai se lamatiaga matautia i le tamaitai poʻo le tamaititi. Taumafai e faʻaumatia asisi o le insulin i meaʻai. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga. E sili atu i fafine maʻitaga ona suitulaga ia Protafan ma le inisalini umi, pei o Levemir.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauO le gaioiga o le inisalini e faʻaleleia i pusa o le maʻisuka, inhibitors MAO, inhibitors ACE, carbonic anhydrase inhibitors, bromocriptine, sulfonamides, steroids, anabolic, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, alcohol, phenyl, phenyl. Faʻaaogaina: fualaau o le fananau mai pepe, hormones oona, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, hormone tupu, danazole, clonidine, calcium channel blockers, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine. I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai. Talanoa ma lau fomaʻi!
FaʻasalagaO le gasegase o le hypoglycemia, o le mafaufau le lelei, o le faiʻai tumau o le faiʻai, poʻo le oti e mafai ona tupu. I lenei tulaga, o le inisalini Protafan e le sili atu lona lamatia nai lo le gaioiga ma gaioiga e le umi. Ae o loo i ai pea se tulaga lamatia. O le mea lea, suesue i faʻataʻitaʻiga o le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le hypoglycemia, lea e tatau ona mulimuli i le fale ma i totonu o se falemaʻi.
Faiga faʻapolopoloO loʻo maua le vailaʻau i le 3 ml cartridges, faapea foʻi ma le 10 ml fagu. I totonu o se kata pepa - 1 fagu poʻo le 5 kalama. O lenei inisalini e le manino. E foliga mai o se vai malulu e manaʻomia ona luluina ae leʻi faia se tui mo tui.
Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaIna ia aloese mai le faaleagaina o vailaau, suesue tulafono mo le teuina o inisalini ma mulimuli ma le faaeteete. O le ola ola o le taofiga mo le puleaina o le 100 IU / ml o le 30 masina. E tatau ona faʻaaogaina se fagu matala po o se fagu i totonu o le 6 vaiaso.
FaʻavaeO le gaioiga malosi o le inisinia o le iniseti tagata o insulin isophane. Tagata maua - masima, chlyide, glycerin, metacresol, phenol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, protamine sulfate, sodium hydroxide ma / poo le chlorhydric acid e fetuunai le pH, vai mo le tuiina.

Mata (retinopathy) Faʻauʻau (nephropathy) Paʻo faʻamaʻi Pain: vae, sooga, ulu

O loʻo i lalo nisi faʻamatalaga e uiga i sauniuniga ole inisalini.

O loʻo faʻaaogaina se vailaʻau o le a le mea e fai?

Protafan o se tui inumaga. Na amata ona faʻaitiitia le toto suka i le 60-90 minute pe a uma le tui.

E i ai le maualuga o le faatinoga, e ese mai i fualaau faasaina Levemir, Tresiba, Lantus ma Tujeo. O lenei maualuga e ausia i le 3-5 itula.

I le avea ai o se tulafono, o le inisalini masani e tatau ona faʻaaoga faʻatasi ma faʻamatalaga pupuu pe faʻataʻitaʻi. Faitau atili i le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga".

E faapefea ona tui?

Ole taimi aloaia o tui taitasi e 12-18 itula. O le mea lea, ua fautuaina Protafan ina ia tui 2 taimi i le aso. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e manaʻomia le tui o lenei inisalini 2-8 taimi e maualalo ai nai lo tulaga masani.

I na ituaiga, Protafan e aoga mo le silia ma le 8 itula, ma e tatau ona faatolu ona faia i le aso. Atonu o le tuiina o le afiafi o le a le lava mo le po atoa.

Ina ia aloese mai faafitauli i le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, faapea foi ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻamaʻi faʻafitauli, e sili atu le sui o Protafan ma se tasi o fualaau faasaina Levemir, Tresiba, Lantus poʻo Tujeo.

E mafai ona vaevaeina Protafan i le 3 injections i le aso?

O le mea e sili ona lelei o le suia lea o le inisalini ole lalata ma Levemir, Lantus, Tujeo poʻo Tresiba.

Faʻapea, mo nisi mafuaaga, e tatau ona e faʻaauau pea ona faʻaaoga Protafan, Humulin NPH, Insuman Bazal, Biosulin N poʻo Rinsulin NPH. I lenei tulaga, e talafeagai le vaevaeina i tolu inisictions i le aso.

O le taimi muamua e faia i le taeao, i le taimi lava latou te ala ai. O le tui lona lua - i le aoauli, le fua maualalo. O le taimi lona tolu - i le po ao le i momoe, i le vave e mafai ai.

O faafitauli autu e tulaʻi mai i se popo o le po. Aua o le gaioiga o le inisalini masani e vave ona maeʻa, e le lava mo le po atoa. O le faʻaopoopoga i le fualaau lea e faʻatautaia ao lei moe, o le a taʻitaʻia ai le hypoglycemia i le aoauli.

O se fana o le inisalini Protafan po o ana analogues i se fualaau oona, lea e le mafua ai le hypoglycemia o le po, o le a mafua ai le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

O lenei faafitauli e leai se fofo lelei, sei vagana ai le fesuiaiga i se isi ituaiga insulin.

O lenei ituaiga insulin o loʻo faʻatulagaina i luma poʻo le maeʻa o taumafataga?

Protafan e le o faamoemoe mo le faʻaaogaina o meaai. E le gata i lea, e le fetaui i tulaga e te manaʻomia e vave faʻaititia ai le suka maualuga. E tatau ona sasa, e tusa lava po o le a le taumafataga, e masani lava i aso uma i le taimi e tasi. E masani lava, i le ogatusa ma lea mea, o le isi taimi puupuu poo le faʻasologa o le inisalini e faʻaaogaina, lea e faʻatautaia aʻo leʻi faia taumafataga.

O le a le maualuga pito i luga o le aso e mafai ona faatagaina?

I le tulaga aloaia, o le maualuga aupito maualuga o aso taitasi ole inumaga ole inisalini Protafan e lei faavaeina. E fautuaina e tui i le tele e tatau ai ina ia le tupu tele le suka i le toto o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le maualuga o tui o le inisalini e mafua ai ona osooso i le kulūkose, osofaiga masani ma ogaoga o le hypoglycemia. O le mea lea, e tatau ona e sailia le maliega sili ona lelei.

Faitau atili i le tusiga "Suʻega o le Inisalini: Tali i le Maʻisuka Fesili".

Protafan poʻo Levemir: o le inisalini e sili atu? O a latou eseesega?

Levemir e sili atu nai lo Protafan aua e umi atu. E le o iai foi le protein proamate, lea e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai.

Ae o Protafan, pe afai e tatau ai, e mafai ona faʻaitiitia i le saline, lea e faʻatau atu i se fale talavai. E taua tele lenei mea pe a totogi le maʻisuka i tamaiti e manaʻomia fua maualalo ole inisalini.

Levemir foi e faʻaaogaina tamaiti i se pepa faʻaaogaina, ae le o le gaosiga na faʻatagaina aloaia lenei mea.

O le a se mea e mafai ona ou suitulaga ia Protafan?

O le inisalini laitiiti e fautuaina malosi ina ia suia e se tasi o fualaau nei: Levemir, Tresiba (sili, ae taugata tele), Lantus poo Tujeo.

Atonu o le a tuʻuina atu ia Protafan mo oe e leai se totogi, ma e tatau ona e faʻatau nisi ituaiga o insulin mo lau tupe. E oʻo lava i lea, e tatau lava ona e suia le fualaau faasaina.

Talu ai o le togafitia o le maʻisuka i le inisalini masani e iai mea taua faʻapitoa. Faitau atili e uiga ia i latou iinei.

Inisalini Protafan: iloiloga o le maʻisuka

E mafai ea e fafine maʻitaga ona aʻafia?

O le faʻaaogaina o ituaiga lua o inisalini Protafan, Humulin NPH, Insuman Bazal, Biosulin N ma Rinsulin NPH i le maʻitaga ma le susu e taliaina. Ua faʻamaonia aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina. Ae peitai, e sili atu le faʻaaogaina o se tasi o filifiliga mo le umi (faalautele) inisalini o loʻo lisi atu i luga. Mo le puleaina o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga, o Levemir e masani ona faʻasalalau.

Protamine-inisalini ES - Inisalini (tagata), faʻamatalaga mo le faʻaaoga, faʻamatalaga, meatotino. Sui o le hypoglycemic, inisalini umi-gaioiga-faʻalavelave faʻafuaseʻi-insulin

Faʻatau: RUE Belmedpreparaty Republic o Belarus

PBX Code: A10AC01

Vaega o Faatoaga:
Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka

Faiga faʻavae:
Vaʻaia vailaʻau. Talolo mo le tuiina.

Faailoga mo le faʻaaogaina:
Tesaʻi maʻisuka.

Fualaau faʻamaloilo:

Pharmacodynamics A maeʻa le puleaina i lalo o le paʻu (i totonu o le gaʻo), e amata ona galue le faalavelave faʻafuaseʻi o le Prosamine-inisalini i totonu o le 1.5 itula ma e sili atu lona aafiaga i le va o le 4 ma le 12 itula, o le umi o le vailaʻau e oʻo ile 24 itula. Ona o le umi o le gaioiga o le gaioiga, o tulaga faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le Protamine-inisalini e masani lava ona faʻamatalaina i ni tuufaatasiga faʻatasi ai ma le faʻapalapalaina o le insulin mo sina taimi.

Metotia o talosaga ma fualaau:

Faʻasalaga. Le maloloina, lea e le faʻaumatia ai le hyperglycemia ma le glucosuria e le taumafataga mo 2-3 aso, i le fua faatatau o le 0.5-1 U / kg, ona suia ai lea o le fuataga e tusa ai ma le glycemic ma le glucosuric profile.

Ole taimi ole pulega e tatau ona ese (e masani ona faʻaaogaina le 3-5 taimi pe a filifilia se fualaau), ae o le vine atoa ua vaevaeina i ni vaega, i le faʻatusatusa atu i le malosi o le taumafa.

Injections e faia i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

Talosaga Talosaga:

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma le pulea o auala.

I le fesoʻotaʻiga ma le autu autu o le inisalini, o se suiga i lona ituaiga poʻo le i ai o ni faʻafitauli ogaoga faaletino pe faalemafaufau, e ono i ai se faʻaitiitia o le malosi e ave ai se taavale poʻo le pulea o auala eseese, faʻapea foi le auai i isi gaoioiga e le saogalemu e manaʻomia ai le gauai faapitoa ma le saoasaoa o le mafaufau ma le gaioiga.

Faʻafitauli:

ES proamine-inisalini e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mumu, fula ma atonu e foliga mai o le manogi i le nofoaga o inisiua (o le mea e taʻua o le tali atu i le tino o le tagata). E masani lava, faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau faasaina, o nei faailoga e mou atu i totonu o nai vaiaso.

O le taimi muamua na amataina i le togafitiga o le inisalini, e mafai ona faʻalavelave ai le faʻaleagaina o le vaai poʻo le fula i luga o vae.

O le tele o injections i le mea lava e tasi e mafai ona mafua ai le vevela o le paʻu poʻo le tino (lipodystrophy).

Fegalegaleaiga ma isi vailaau mo togafitiga:

O loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻapitoa e aʻafia ai le manaʻoga mo le inisalini:

O le tino o le popo-blockers, o le manono oxidase inhibitors (MAOs), non-selective beta block blockers, angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitors, salicylates, steroids and glucorticoids, contraceptives oral, thiozide diuretics, hormones thyroid, thyroid amide hormones, sympathomimetides danoid

Faʻasalaga

Faailoga: I le tulaga o le maualuga, e ono i ai se atinaʻe o le hypoglycemia.

Togafitiga: o le tagata gasegase e mafai ona aveesea le hypoglycemia mama e ia lava, o le suʻisu poo le gaʻo-mauoa mea taumafa i totonu. O le mea lea, e fautuaina e ave le suka, suamalie, kuki po o sua suamalie suamalie i taimi uma i le maʻisuka le maloloina.

I mataupu vaivai, pe a le iloa e le tagata maʻi, e 40% le vaifofo o le kulukose e tui malosi, intramuscularly, subcutaneously, ma le le fiafia - glucagon. A maeʻa ona toe malamalama, e fautuaina le tagata maʻi e ave meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Tulaga o le teuina:

O le fagu e iai le Protamine-insulin Emergency Emergency, lea o loʻo e faʻaaoga nei, e mafai ona teuina i le vevela o le potu (e oo i le 25 ° C) mo le ono vaiaso.

Vaʻaia ma le Protamine-Inisalini Faalavelave Tutupu faʻafuaseʻi e le tatau ona faʻaalia i le vevela poʻo le susulu o le la ma e le tatau ona faʻamaʻa. Tausia le Protamine-Inisalini Faalavelave faʻafuaseʻi i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti.

Aua le faʻaaogaina le inisalini pe a maeʻa le aso e maeʻa ai luga o le afifi. Aua le faʻaaogaina le Protamine-Inisalini Faalavelave faʻafuaseʻi pe afai o le fofo e le manino, faʻafefe pe toetoe lava a le malie.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le taofiga mo le iniseti e papaʻe, pe a tulaʻi, faʻamuta le faʻagata, o le vai i luga aʻe o le vaʻaia e manino, le lanu pe toeitiiti le lanu, e faigofie lava ona toe faʻaleleia le ala mai i le lulu malu.

1 ml
Inisinia a le tagata soifua inisalini100 IU

Tagata faʻatau: protamine sulfate, disodium phosphate dihydrate, zinc chloride, phenol, metacresol, glycerol, vai mo ma.

10 ml - fagu (1) - afifiina.

E faapefea ona galue le insulin ma le protamine?

O se vailaau faapitoa e taua o le protamine e faʻapipiʻi i insulin faifaʻatasiga ina ia faʻagesegese ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina mai le nofoaga o inisiua. Faafetai i le protamine, o le amataina o le faaitiitia o le suka i le toto e amata i le lua pe fa itula pe a uma le pulega.

O le maualuga maualuga e tupu pe a mavae le 4-9 itula, ma o le umi atoa e mai i le 10 i le 16 itula. O ia vaega o le fua faatatau o le amataina o le aafiaga o le hypoglycemism ua mafai ai ona maua na ituaiga insulin e sui ai le aafiaga o le pule faanatura masani.

Protamine e mafua ai le faʻavaeina o tioata inisalini i foliga o laumei, o le mea lea o le foliga mai o le insulin e le mafiafia, ma o sauniuniga uma o insulin laiti e manino. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le zinc chloride, sodium phosphate, phenol (preservative) ma glycerin. E tasi le mililita o le taofiofi o le insulin-zinc-inisalini e aofia ai le 40 PIECES o le hormone.

O le protamine inisalini na saunia e le RUE Belmedpreparaty o le igoa faʻapisinisi Protamine-Insulin ChS. O le faiga o le gaioiga o lenei fualaau faasaina ua faamatalaina e ala i na aafiaga:

  1. Fegalegaleaiga ma le talipupuni i luga o le membrane.
  2. Le faʻavaeina o se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin.
  3. I totonu o sela o le ate, o maso ma mea faʻapipiʻi, e amataina le faʻasologa o enzymes.
  4. Glucose e faʻafefe ma faʻafefiloi e fusi.
  5. O le faʻaaogaina o le kulukose o le intracellular e faʻavave.
  6. O le faʻavaeina o gaʻo, protein ma le glycogen e faʻateleina.
  7. I le ate, o le fausiaina o kulukose glucose fou ua faʻaitiitia.

O nei faiga uma e faʻaoga i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaaogaina ina ia maua ai le malosi i totonu o le masini. O le vave amata ma le aofaʻiga o le gaioiga o le Protamine insulin ES e faalagolago i le totoga o loʻo faʻatinoina, o le auala ma le nofoaga o le tui.

I le tagata lava e tasi, o nei tulaga faataʻitaʻi atonu e eseese i aso eseese.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma le vailaʻau o fualaau faasaina

O le Protamine-zinc-insulin preparations ua faailoaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga muamua o le maʻisuka, ma e mafai foi ona fautuaina mo le maualuga o le kulukose i le ituaiga lona lua o faamaʻi.

E mafai ona faia lenei mea ma le teteʻe i papamaa e faʻaitiitia ai le toto toto, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le taimi o le maʻitaga. O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻafeiloaʻi foi i le togafitiga o le insulin pe afai e maua mai le maʻisuka ma ni faʻalavelave matuia poʻo ni faʻafitauli vailaʻau.

O fualaau e pei o le protamine-zinc-inisalini e faʻaalia pe a fai o le taotoga e manaʻomia pe afai e maua muamua le maʻisuka ma o le numera o le numera e sili atu le maualuga pe afai ei ai ni faʻamaoniga i papa.

ES Koramine-inisalini e faʻapitoa ona faia, o lona fuataga e faalagolago i luga o le hyperglycemia taitasi ma ua fuafuaina i le averesi 1 kg o le mamafa o le tino. O pulega i aso uma e amata mai le 0.5 i le 1 le iunite.

Vaega o fualaau faasaina:

  • E na o le faia na o le faʻaaogaina. O le faʻasaʻoina o le faʻamalolo o le inisalini e faʻasaina.
  • O le fagu ua tapunia e teuina i totonu o le pusaaisa, ma pe a faʻaaoga i le vevela e oo atu i le 25 tikeri mo le ono vaiaso.
  • Teu le vailaau o le inisalini faʻaaogaina i le vevela o le potu (i le 25 ° C) mo le 6 vaiaso.
  • O le vevela o le inisalini ma le folasaga e tatau ona i ai le vevela vevela.
  • I lalo o le aafiaga o le vevela, susulu o le la, leisa, o le inisalini ua leiloloa ona meatotino.
  • Aʻo leʻi faʻafoeina le faʻamalama o protamine, o le inisalini zinc e tatau ona faʻasolosolo i totonu o alofilima seʻia oʻo ina lamolemole ma malulu. Afai e le mafai ona faia lenei mea, ona le faʻaaoga lea o le vailaʻau.

O le initaneti e mafai ona filifilia e faalagolago i le manaʻo o le tagata maʻi, ae tatau ona manatua i le mafaufau e faʻafefe tele ma sili atu lemu mai le suilapalapa. O le nofoaga lona lua fautuaina o le itu tauau (muso deltoid). O taimi uma e te manaʻomia ai le filifilia o se nofoaga fou i totonu o le sone anatomical tutusa e aloese ai mai le faʻaleagaina o le tino o le tino.

Afai o le tagata gasegase ua faatonuina se tulafono malosi o le pulega o le inisalini, ona faia lea o le puleaina o le insulin i le taeao po o le afiafi, ma pe a faailoa mai, faalua (taeao ma le afiafi). A o leʻi 'ai, e faʻaaogaina se inisalini puupuu.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le Protamine-insulin ES e masani ona faia i le tuufaatasiga ma fualaau oona, lea ua faatonuina mo le faia o tautalaga tautala, ina ia faaleleia ai o latou aafiaga.

Faʻafitauli o togafitiga o Inisalini

O le faʻateleina faʻateleina o le togafitiga o le inisalini o se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose toto i lalo o tulaga masani. E faʻamalosia lenei mea e ala i le le lelei o mea taumafa ma le maualalo o le maʻamaʻa ma le maualuga o le inisalini, faʻailoga meaai, faʻafitauli faaletino, suia le nofoaga o inisi.

O le hypoglycemia e afua mai i faamaʻi pipisi, aemaise lava i latou e maualuga le fiva, manava, vomia, faapea foi ma le puleaina o fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o le inisalini.

O le vave faʻafuaseʻi o faʻamaoniga o le hypoglycemia e masani lava mo le togafitiga o le inisalini. O le tele lava o taimi, e lagona ai e tagata maʻi lagona o le atuatuvale, valevalenoa, afu malulu, lima tetete, vaivaiga le masani ai, maʻi tiga ma pala.

E paʻu le paʻu, o le fiaai e faʻapupulaina i le taimi lava e tasi e tupu ai le gaioiga. Ona faʻalavelave ai lea o le mafaufau ma maʻi ai le tagata maʻi. O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le toto suka e faʻaleagaina ai le faiʻai ma afai e le togafitia, o tagata gasegase e lamatia le oti.

Afai o le tagata gasegase e mamaʻi, ona mafai lea ona e fesoasoani i le osofaʻiga e faʻaaoga ai le suka poʻo le suamalie suamalie, kuki. Faʻatasi ai ma le maualuga o le hypoglycemia, o le kulutose concentrate ma le glucagon i le intramuscularly o loʻo faʻaaogaina i se auala vavalalata. A maeʻa le faʻaleleia o le soifua maloloina, e tatau ona 'ai le tagata maʻi ina ia leai ni osofaʻiga faifaipea.

O le le lelei o le fuaina o fualaau poʻo le faʻamaloloina o le pulega atonu e mafua ai se osofaʻiga o le hyperglycemia i maʻi o le tui insulin. O lona uiga o le a faasolosolo lemu, o le sili ona lelei o latou foliga mai i ni nai itula, o nisi taimi e oo atu i le lua aso. Ua faateleina le fia inu, o le televave o le faʻatupulaia o le faʻalauiloaina, o le manava ua vaivai.

Ona i ai lea o le siu, vomiting, le manogi o le acetone mai le gutu. I le toesea o le inisalini, e pa'ū le maʻi ile maʻi suka. O tausiga faʻafuaseʻi mo se maʻi suka ma se 'au taʻavale e manaʻomia.

Mo le saʻo saʻo e filifili ai le fualaau, e tatau ona e amanaia pe a oʻo ina suia le maʻi o le maʻi poʻo le maʻi faʻamaonia, e manaʻomia le fetuunaiga o togafitiga. Ua faaalia i tulaga faapena:

  1. Le mautonu o le lauroid o le thyroid.
  2. Faamai o le ate po o fatugaʻo, aemaise i le matua.
  3. Vailaʻau faʻamaʻi.
  4. Faateleina gaioiga faaletino.
  5. Suʻe i se isi meaai.
  6. Suiga o ituaiga o inisalini, tagata gaosi oloa, suiga mai le manu i le tagata.

O le faʻaaogaina o inulin ma fualaau mai le vaega o thiazolidinediones (Aktos, Avandia) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le toilalo o le fatu. O le mea lea, o tagata gasegase o loʻo galulue i le vaivai o loʻo fautuaina e pulea le mamafa o le tino ina ia iloa ai le latant edema.

O gaioiga e le maua i le Allergic e mafai ona i ai i le lotoifale i foliga o le fulafula, mumu, poʻo le paʻu o le paʻu. E masani ona pupuu ma pasi na o latou. Faʻaaliga masani o allergies e faʻapogai ai nei ituaiga o faʻamaoniga: o le vevesi i luga o le tino, tausea, angioedema, tachycardia, le manava o le manava. Pe a tulaʻi mai, e faia togafitiga faʻapitoa.

O le faalavelave faʻafuaseʻi o le Protamine-inisalini ua faʻasalaina i le tulaga o le soʻo se tasi ma le hypoglycemia.

Inisalini Protamine i le taimi o le maitaga ma le lactation

Talu ai ole inisalini e le sopoia le placenta, aʻo maʻitaga e mafai ona faʻaaoga e totogi ai le maʻisuka. Pe a fuafuaina le maʻitaga, o le suʻega atoa o fafine e maua i le maʻisuka ua faʻaalia.

O le faʻamuamua muamua e maua mai i le tulaga o le faʻaitiitia o le manaʻoga mo le inisalini, ma le lona lua ma le tolu faʻatasi ai ma le faʻatupulaʻia faifai malie o fualaau faʻasaina. pe a uma le fananau, o le inisalini togafitiga e faia i masani masani. I le taimi e tuʻuina atu ai, o le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaau faʻamaina e mafai ona tupu.

Lactation ma le puleaina o le inisalini e mafai ona tuʻufaʻatasia, talu ai e le mafai e le inisalini ona ulu i le susu o susu. Ae o suiga i le tulaga faʻasalalau o fafine e manaʻomia ai le fuatia soo o le maualuga o le glycemia ma le filifilia o pusa sao.

Le fesoʻotaʻiga o inisalini ma isi vailaʻau

O le gaioiga o le inisalini e faʻaleleia pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma pata, peta-blockers, sulfonamides, tetracycline, tapenaga o le lithium, vitamini B6.

Bromocriptine, anabolic steroids. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i se tuufaatasiga o le inisalini ma le ketokenazole, pipiʻi, mebendazole, cyclophosphamide, ma le alcohol alcohol.

O tagata maʻi e fiafia i le fesili i le faʻaitiitia o le insulin i le toto. O le Nicotine, morphine, clonidine, danazole, contraceptive tablet, heparin, thurezide diuretics, glucocorticosteroids, tricyclic antidepressants, hormones thyroid, sympathomimetics ma le calcium antagonists e mafai ona faaitiitia ai le insulin.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai pe a manaʻomia le inisalini ma pe faapefea ona tui.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • ituaiga 1 maʻisuka maʻi (insulin-faalagolago),
  • ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago): laasaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemous oral, o le tetee atu i nei fualaau (i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga), faamai pipisi, maitaga.

Faʻasologa o mea

O le protamine-inisalini faʻafuaseʻi ua faʻamoemoe mo le pulega a le SC. E le mafai ona ulu atu le vailaau i totonu.

O le fomaʻi e fuafua le fualaau o le vailaʻau taʻitasi i tulaga taʻitasi, e faʻavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e mai le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino, e fuafua i uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose toto.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela. O le protamine-inisalini faʻafuaseʻi e masani lava ona faʻapipiʻiina i totonu o le ogavae. A oʻo mai le s / c i le ogavae, o le fualaau oona e sili atu lemu ma e sili atu nai lo le injections i isi nofoaga.

E mafai foi ona faia tui i le vaega o le muso o le tauau. O le faia o se tui i le paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso. E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

I le togafitiga malosi o le insulin, o le Protamine-Inisalini Faalavelave Tutupu Faafuasei e mafai ona faʻaaogaina e fai ma insulin 1-2 i aso (afiafi ma / poʻo le pule taeao) faʻatasi ai ma le inisalini puupuu, lea e faia aʻo leʻi faia taumafataga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le Protamine-Emergency Emergencies e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma vailaau oona i le hypoglycemic i mataupu ia e le totogiina e le tagata lava ia ia fualaau faasaina mo le maʻisuka.

Tina ma le lactation

E leai ni tapulaa i togafitiga o le maʻi suka i le inisalini aʻo maʻitaga, aua Inisalini e le sopoia le pa puipui. Pe a fuafuaina le maʻitaga ma ao faagasolo, e tatau ona faʻamalosia le togafitiga o le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faasolosolo malie le faʻatupulaia o le lua ma le tolu piliona.

I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

E leai ni tapulaa i togafitiga o le maʻi suka i le insulin i le taimi o le susu, e pei togafitiga ile inisalini mo le tina e saogalemu mo le pepe. E ui i lea, atonu e talafeagai le faʻaitiitia o le tui o le insulin, o le mea lea, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete seia oʻo ina faʻamautuina le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻalavelave faʻapamine-inisalini, faʻamalolo mo le tui 100me / ml - faʻamaumauga - rup Belmedpreparaty

PROTAMIN-INSULIN faalavelave faʻafuaseʻi, faʻamalolo mo le tui 100 IU / mlSamoa International Nonproprietary NameInisalini (Tagata) .Insulin (Tagata)SynonymsBiosulin N, Gansulin N, Insuman Bazal GT, NPH Fesoasoani, Protafan NMPharmacotherapeutic groupO le vailaau oona, o le inisalini umiFaʻavae1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai: o le mea galue malosi o le fatuina o le inisalini o le tagata - 100MATX Code: A10AC01.FaʻataʻitaʻigaA maeʻa le puleaina i lalo o le paʻu (i totonu o le tino gaʻo) E amata ona galue le faalavelave faʻafuaseʻi o le Protamine-inisalini i totonu o le 1.5 itula ma e maualuga lona aafiaga i le va o le 4th ma le 12 itula, o le umi o le vailaʻau e oʻo ile 24 itula. Ona o le umi o le gaioiga o le gaioiga, o faʻafitauli o le Protamine-inisalini o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona faʻamatalaina faʻatasi ma faʻataunuʻuina o le insulin.Faailoga mo le faʻaaogainaMo togafitiga o le maʻisuka.Tosiga ma le pulegaFaʻasalaga. O se tagata gasegase lea e le faʻaumatia ai le hyperglycemia ma le glucosuria e le taumafataga mo 2-3 aso, i le fua faatatau o le 0.5-1 U / kg, ona faʻafetaui lea o le fuainumera e tusa ai ma le faʻamatalaga glycemic ma glucosuric. Ole taimi ole pulega e tatau ona ese (e masani ona faaaoga ile 3-5 taimi pe a filifilia se fualaau), ae o le vine atoa ua vaevaeina i ni vaega se tele, e tutusa ma le malosi ole taumafa. Injections e faia i le 15 minute ao leʻi faia taumafataga.Faatonuga faapitoaO le fagu o le Protamine-Emergency Emergencies o loʻo e faʻaoga saʻo nei e mafai ona teu i le vevela o le potu (e oo atu i le 25 ° C) mo le ono vaiaso. E le tatau ona faʻaali atu fagu i le Protamine-Inisalini Faalavelave Tutupu Faafuasei e vevela pe faʻasaʻo ai le la. moli ma e le tatau ona faʻamaʻi. Tausia Protamine-Inisalini ES ona o le aapa atu o tamaiti. Aua le faʻaaogaina le inisalini pe a maeʻa le aso e maeʻa ai luga o le afifi. Aua le faʻaaoga le Protamine-Inisalini ES pe afai e le toe i ai le fofo. manino, leai ni lanu po o le leai o se mea e le lanu O aʻafiaga i le gafatia e faʻatau ai taavale ma faʻataʻitaʻiga I le fesoʻotaʻiga ma le autu o le inisalini, suia o lona ituaiga poʻo le i ai o ni faʻafitauli mamafa faaletino pe faalemafaufau, e mafai ona faʻaitiitia le malosi e ave ai se taavale poʻo le pulea o auala eseese, faʻapea foi isi gaoioiga gaoioiga e ono lamatia ai gaioiga e manaomia ai le gauai atu ma le saoasaoa o mafaufau ma gaioiga.Faʻamataʻuga ituProtamine-inisalini ES e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mumu, fula ma e mafai ona tupu i le nofoaga o tui (o le tali atu i le tagata e tupu ai le maʻi). O le masani lava, o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau, o nei faailoga e mou atu i totonu o nai vaiaso. O le togafitiga muamua faʻatasi ai ma le inisalini, e ono faʻalavelave ai le leaga o le tino poʻo le fulafula i luga o le tino.ContraindicationsHypoglycemia. Faʻateleina le lagona o tagata taitoatasi i le inisalini poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau.Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasainaE iai le tele o vailaʻau e aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini: Agelu o le hypoglycemial, o le monoamine oxidase inhibitors (MAOs), non-selective beta block blockers, angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitors, salicylates, steroids and glucorticoids, oral contraceptives, diure diuretics, diroid diuretics, sympathomimetics, danazol ma le octorootide.FaʻasalagaI le tulaga o le maualuga, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. Togafitiga: o le tagata maʻi e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia māmā ile suʻeina o suka pe o meaʻai gaʻo. O le mea lea, e fautuaina ai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona latou gaosia le suka, suamalie, kuki po o sua suamalie suamalie faatasi ma i latou. I mataupu ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, 40% o le kulukose o le vaifofo e faia i se auala vavalalata, intramuscularly, subcutaneously, A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.Faiga faʻapolopoloTalolo mo le tui 100 IU / ml i le 10 ml ipu. .Faʻamatalaga o tau

gaioiga, insulin, fualaau faasaina

Protamine inisalini faalavelave faʻafuaseʻi: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga - Faʻafeagai ma le Maʻisuka

O le faʻamalologa e paʻepaʻe. Pe a tulaʻi, o le faʻamalologa e faʻamalosi e fai ai se mea e le lanu e le lanu ma e leai se lanu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e ono aofia ai ni pupuni e faigofie ona toe faʻaleleia.

1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai: mea gaosi: inisalini genetic humanity 100 IU,

o meaʻai: protamine sulfate 0.35 mg, sodium hydrogen phosphate dihydrate 2.4 mg, chloride sene 0.018 mg, phenol 0.65 mg, metacresol 1.5 mg, glycerol (glycerin) 16.0 mg, vai mo le inuina e oʻo atu i le 1 ml .

Inisinia o le insulinum

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto, o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua fautuaina e ave le inumaga Protamine-insulin, lea e fesoasoani e tau ai le glycemia. O le vailaau faʻasaina ei ai se faʻalavelave faʻapitoa ma lagolagoina le tino i taimi o faʻalavelave faʻalavelave i le kulūkose ma o le a fesoasoani i le puipuia o faʻafitauli.

O le a lenei vailaʻau?

O le vailaʻau na maua mai i le faʻaaogaina o le DNA ma faʻaaogaina i insulin faila. E mafai e le paʻu o le tuʻuina atu o le suavai ona maua se gaioiga e faʻamavae vave ma le luluina.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo le tele o tagata e mafai ona maimoa i ai.

Faafetai i le gaioiga malie o le vailaʻau, togafitiga o le inisalini ma faʻamaʻi pamu e mafai ai e tamaiti ma tagata matutua ona faʻamaua le suka i le tele o taimi i le aso.

E faapefea ona aoga?

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le faateleina o le fua faatatau o femalagaaiga intracellular o le kulukose, ona o le faaitiitia o le suka toto ua ausia.

"Protamine-insulin" amata ona galue i le itula pe lua pe a uma le pulega ma o lona aafiaga e oʻo atu i le 10-15 itula. I nisi o gasegase, o le gaioiga atonu e faaumiumi ile aso.

Talu ai o le zinc o se vaega o le oloa tau vailaau, o le vailaau e taua o le "Protamine-zinc-insulin." 1 ml o le vaifofo e aofia ai le 40 iunite o le hormone.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le "Protamine-Insulin"

O fualaau faasaina e mafai ona ave e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga uma.

O le vailaʻau ua faatonuina mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. E fautuaina e ave muamua aʻo leʻi faia le taotoga, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka mo le taimi muamua ma o le filifilia o fualaau oona e faia mai le maina.

"Inisalini Zinc" e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le kulūkose ma e talafeagai mo tagata e leai se manaʻoga tele mo le saoasaoa o le vailaʻau. Afai e manaʻomia, faʻaleleia le aʻafiaga o le inisalini puupuu, e faʻamalosi uma vailaʻau e tusa ai ma le polokalame na filifilia i le falemaʻi.

E faʻapefea ona faʻaoga ma fualaau?

O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i se auala faʻapitoa e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. O le metotia e fuafua faʻapitoa ma e mafai ona fetuutuunai i le faagasologa o togafitiga. O le fuainumera avefaʻailoga e faʻatulaga i le maualuga o le 0.5-1.0 iunite i le aso. Mo le maʻisuka faʻatasi ai ma le gasegase faifai pea ma le le atoatoa o le hepatic ma tagata matutua, o le a vaʻaia doses e aloese mai faʻalavelave.

Injections e fautuaina i totonu o le suilapalapa, manava, lima, poʻo le togi. Afai e tatau ai, ina ia ausia vave le aafiaga, filifili se nofoaga i luga o le manava po o le ogavae. Ina ia faatuai le gaioiga o le fualaau faasaina, e sasaina i luma. Injections e faigofie ona e faia na oe lava i le fale. "Protamine" pe a faʻafoeina e tatau ona i ai ile vevela vevela.

Ina ia mafai ona fofo lelei le fofo ma ia tutusa lelei, e tatau ona luluina le moli ao le i ulufale atu i le suavai i le suauu.

"Protamine" e mafai ona aʻafia i insulin faʻamalosi e faʻaleleia le aafiaga ma faʻaʻumiʻumi le gaioiga.

Tina ma le Tausisoifua Faʻaaoga

O le fualaau faasaina e saogalemu mo tina faʻamoemoe.

"Protamine-inisalini" e saogalemu mo fafine o loʻo fanauina se pepe aua e le pasia le placenta ma e faʻapitoa i le tino o le tina.

O le togafitiga ma le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faʻamalosia e sauniuni mo le mafaufau ma le fanauina. I le uluaʻi masina muamua, o loʻo faʻaitiitia ai siama, ona o le tele o homone masani e maua mai.

Ona atili ai lea ona manaʻomia le inisalini.

I le vaitau o le toe faaleleia ma le lapataiga o le tina failele, o le fualaau faasaina e leai ni tapulaa i le taliaina. E fesuisuiaʻi mea e le fomai. O mea gaioiolosi e le afaina ai le pepe faatoa fananau mai, ae o le togafitiga o le tina e faia i lalo o le vaavaaiga faafomai ina ia aloese ai mai faalavelave matuia ma faafitauli. A maeʻa ni nai masina, o le maualuga o le inisalini e oʻo lava i fafo ma oʻo i le tulaga o le prenatal.

O faʻafitauli faigata

O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamaonia ai le saogalemu o le vailaau faʻasaina, o faʻafitauli e tupu mai ona o se faʻamalologa o le tino ma ona o le tali a le tagata lava ia. O aʻafiaga e afaina ai le faʻaogaina o le manava ma le endocrine.

E mafai ona maua e tagata maʻi ni faʻafitauli o le tino ma le faʻaletonu o le tino i gaioiga faʻasolosolo masalosalo, faʻafitauli le lelei. O le tele o faʻalavelave masani o loʻo fesuisuiaʻi i le nofoaga o tui. Ina ia faaitiitia i latou, e tatau ona sui le nofoaga o inisiua o le fualaau faasaina.

O faʻamatalaga nei e mafai ona tupu:

O se faʻalavelave pe a uma ona ave le vailaʻau e mafai ona faʻamalolo.

  • paʻu o le paʻu, eczema, paʻu o le epidermis,
  • o foliga vaaia o le manava o le manava, Quincke's edema,
  • palpitations, arrhythmia,
  • tiga o le ulu, mataʻutia, paʻu paʻu, fiaai ma fiainu,
  • hypoglycemia.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia pe faʻavaivaia ai le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina, e mafua ai le tuʻuina atu o fualaau le lelei. O le malosi e matauina pe a ave le "Protamine" ma isi hypoglycemic agents, inhibitors ma beta-blockers.

E iai foi se aafiaga talitutusa pe a uma ona faia ni tuufaatasiga o loo i ai le ethanol ma le lithium. Ina ia aua le maua ni aʻafiaga le lelei, e tatau i le tagata maʻi ona siaki pea le fua o le suka.

Afai e te manaʻo e faʻaaoga se mea e le faʻasaga i se tulaga lamatia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le taumafaina o meaʻai vevela e afaina ai le aoga o fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina e faʻaititia i le faʻaaogaina faʻatasi ma fomaʻi faʻamataʻu ma estrogens, fualaau oona, glucocorticosteroids, nicotine ma morphines, faʻapea ai ma le tele o isi mea, o le lisi atoa o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le vailaʻau faʻatau. O meaai ma meainu taumafa e mafai ona afaina ai le saoasaoa ma le lelei o le fualaau faasaina. O le tali atu i meaʻai e afaina ai le tino o le tagata lava ia.

Analogues o fualaau faasaina

Mo le faʻaaogaina le tumau o se vailaʻau, o loʻo faʻaaogaina ai insulin faʻataʻitaʻi e pei o Iletin II NPH, Neosulin NPH, Monodar B.

O le suia o se vailaau mo togafitiga e faia faasolosolo malie. O le faʻafefiloi o vailaʻau e lua pe sili atu foi i se tasi o fualaau e sili ona aloese. E tatau i se fomaʻi ona filifili se sui.

O se fesuiaiga e aunoa ma le faatagaina mai le tasi oloa tau vailaau faʻamalosi i le isi o loʻo aʻafia ai faʻafitauli ma faʻamaʻi o le tino.

Protamine inisalini faalavelave faʻafuaseʻi: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Togafitiga o le maʻisuka e faia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, i le leai o se gaosiga o a latou lava hormone (inisalini), e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le maʻisuka ma puipuia ai faʻafitauli o le maʻi.

O vailaau uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu se lua: inisua o ituaiga eseese o gaioiga ma fualaau faasaina. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e manaomia e le tagata maʻi le inisalini, o le togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai lona aofia i le tuufaatasiga o togafitiga i le i ai o faʻamatalaga taʻitasi.

O le faia o togafitiga o le inisalini e toe gaosia ai le natura masani o le gaosiga ma le tuʻuina atu o le hormone mai le motu o teineiti o le pancreas, o le mea lea, o fualaau faʻamaʻi ma se gaioiga puupuu ma le umi e manaʻomia.

Tuua Lau Faamatalaga