O le a le sili o le suka po o le suamalie: o mea lelei ma mea e pala

| Faʻatau ma faʻasoa

O loʻo maua nei le suka i le toetoe lava o meaʻai uma. E faaopoopo atu i meaʻai, meaai faʻanoanoa, vaʻai, sau sau, sooga ma le tele, sili atu. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le kulukose e oʻo lava i na ipu lea, i le teori, e le tatau. Na o le suka o se mea e faʻaleleia atili ai le tofo, ma o se mea e teu ai, ma na o se faʻaopoopoga meaʻai.

O le mea moni, o se tagata faʻaonapo nei e mafai ona popole e uiga i sea aofaiga o suka i soʻo se mea. E totoe naʻo le puleaina o le taumafa i totonu o le umukuka fale - poʻo le fesuiaiga i meaʻai suka. O le manuia o ia mea e tele - ma fructose, ma stevia, ma aspartame, ma xylitol ...

E le o manino lelei le mea e sili atu - suka poo le suauu, ma o le a le lelei ma le faʻaleagaina o oloa taitasi. O le a tatou malamalama i le faʻaogaina o mea inu i totonu o lenei mea.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suka

O le mea tatou te taʻua o le "suka" o le kulukose mama. Ma o ia foi, i le itu, o se vailaau mama.

O gaʻo gaʻo o le puna sili lea ona taua o le malosi mo le tino. I totonu o le taamilosaga gasegase, latou te talepe i lalo i isi mea aoga ma tuufaatasia. Ma o aʻafiaga o le liua e faʻaaogaina i mamanu uma o le tino - mai le faʻamalolo i le popole. Glucose e taua tele mo gaioiga o musika, faʻamaonia i totonu o le tino, meaʻai o totoga i totonu ma le tele o isi manaoga taua.

O le mea moni, a oʻo mai i le metabolism, e taua tele le faʻamautuina o le paleni. Ma o le faʻaaogaina o masini gaʻo e manaʻomia ai le sili atu ona taʻutaʻuina lenei auala. O le mea moni e faapea, i le faagasologa o le metabolic, o le kulukose e malepe i totonu o le glycogen, ma o le mea lea, i le itu, ua liua i le gaʻo.

O le mea lea, o le tele o le taumafaina o suka ma na o meaai suamalie e tau atu i le oona tele. Vagana ai, o le mea moni, o le "susunuina" sili atu masini gaʻo ma le malosi faʻaletino faaletino.

I le tulaga aoao, o aoga o le suka e faapenei:

Mea taumafa o le tino ma le malosi. O ia, i le itu, e faʻaaogaina e galue ai i faiga uma, fusi, okeni ma siama i totonu o le tino,

Maualuga maualuga. O le kulukose mai le suka e vave lava ona faʻasalaina ma maua ai le metabolized, ona o le tino e maua ai le malosi tatau toetoe lava ina ua uma ona 'ai,

O le vaega pito sili ona taua i le toto o le mafaufau ma le vaʻai. A aunoa ma le suka, e le mafai ona ausia le toto lelei o le toto i totonu o le faiʻai. E le gata i lea, o lona toesea po o le leai o se mea e mafai ona oʻo atu ai i suiga mataʻutia,

Faaitiitia le lamatiaga o le gasegase. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o tagata e 'aina suauu i le masani poʻo le maualuga o loʻo i ai le faʻaititia o le lamatiaga o le gaʻo.

Ae afai e malosi le suka, e leai se tasi e taua o le "paʻepaʻe paʻepaʻe." O le afaina i le suka e faapenei:

Faateleina le lamatiaga o le oona. O le tele o le suka i totonu o le toto i le leai o ni aʻoaʻoga faʻapitoa e taʻitaʻi atu i le mea moni e teuina i le ituaiga o gaʻo. O tagata e 'ai le tele o le kulukose o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le atinaʻeina o meaʻai,

Faʻateleina le uta i luga o le pancreas. O lenei totoga i totonu lea e aofia i le metabolism o le suka. Faatasi ai ma le tele o le taumafaina, o le lamatiaga o le faatupuina o ona faamai e faateleina,

Faʻafefe i nifo. Suga, e tusa lava pe leai, e tau atu i foliga ma le atinaeina o caries. Papateria i le plaque e faʻamavaeina ai le gaʻo ma faʻateleina le maualuga o le acidity i le vavau o waha. Ma o lenei mea e faʻaumatia ai le manava.

O le mea lea, o le faʻalavelave aupito sili ona leaga i le suka o loʻo faʻaalia i le tele o taumafa. Ae e le o lona uiga e mafai ona e lafoina mea uma ma faanatinati atu i le faleoloa mo keke. E pei ona taʻua i luga, ua maua nei le suka i le toetoe o oloa uma.

E mafua mai lenei mea i uiga taua e lua o le suka e avea o se meaʻai gaosiga:

Faʻaleleia meaʻai. Suga o se mea masani i le sodium glutamate, e ui lava e le o lelei. E faʻaleleia ai le tofo o mea aoga ma faʻamalosia ai,

Faasao. E ui lava i le mea moni e faapea o le suka o se mea taumafa mo nisi siama, mo isi e sili lava ona oona. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga lelei e avea o se mea e puipuia. Sugar ua faaopoopo i marinades, brines ma, ioe, jams ma jams - e fesoasoani i le faalauteleina o le ola o le oloa.

O se taunuuga, o le lafoaia atoa o suka i totonu o le umukuka fale e faigata tele. O ipu o le a le lava le soona fiafia, pe pala, pe lua.

O le mea lea, e sili atu le lelei le le tuʻuina atu o le suka atoa, ae ia pulea lona taumafa. Tuu pea i luga o laulau, ae e faʻaumatia i mataupu e le masani ai.

O lea e aotele ai.

Faʻafitauli

O le gaogao e mafua ai se lamatiaga o le gaʻo pe naʻo le foliga mai o le mamafa o le mamafa,

Auai i le atinaʻeina o caries.

Ae o le autu autu o le suka o le, moni lava, o lana faatoaga. I le toetoe lava o faleoloa oloa uma, o loʻo i ai i le tuufaatasiga. Ma o le mafuaaga lena e matua taua ai le pulea o lona faʻaaogaina, sui ai nisi o gaʻo.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea suamalie

O mea suamalie e ese mai le suka i le vailaʻau kemini. E faia i vaega eseese faʻapitoa e pei o le fusi oru, ae i le tino o nei mea e leʻo faʻafefiloi e le kulūkose. O se taunuuga, latou te gaoioi i le tino i se auala e ese le eseese.

Eseese auala auala e aumaia ai ni taunuuga taua se lua:

Ole a le mafai ona e faʻaaogaina lau maa. O steviosides, aspartame, fructose ma isi mea suamalie e faʻaitiitia lemu ma avea o se punaoa eletise "umi". Ma, o le mea moni, e leai se aoga mo faʻafitauli o le hypoglycemic,

E oʻo lava i le tele o le faʻaaoga, latou te le "liua" i totonu o gaʻo. Ma o se mea sili ona aoga o mea suamalie. E mafai ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa i le laasaga o le susunuina o le gaʻo, aua o le tino o le a faʻaalu le carbohydrate ma le glycogen reserves.

I le tulaga lautele, soʻo se mea suamalie o meaʻai ia i le tele o gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, stevioside - o se mea suamalie mai le stevia - e aofia ai se vaega o le carbohydrate ma se mea e leai se carbohydrate. O lona uiga, e mafai ona faʻaaogaina e le tino e avea o se punaoa malosi, ae ia mafaufau i le lua "buts".

Muamua malosi o le a sosolo lemu. E taua tele le mafaufau i lenei mea i le taimi o le galue faaletino poʻo le toleniga. O le vaivai o le a sau vave, moe poʻo isi mea le lelei o le a aliali mai. I le isi foi, i tagata e leai ni toto toto e mafua ona o faʻamaʻi pancreatic poʻo ni mea faʻapitoa i le tino, e mafai ona mataʻituina se faʻafitauli o le hypoglycemic o suiga eseese.

Lua o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaaogaina o le a maualalo ifo nai lo le aofaiga o le suauu ua faʻaaogaina. I le averesi, 100 kalama o le suauu (e aofia ai le stevia) e maua ai le 85 kalama o gaʻo.

E taua e faʻateʻa ai foi se tala faʻasolopito taua tele. Sweeteners ei ai calorie! E oʻo lava i le aspartame, lea o loʻo faʻatulagaina atoa e aunoa ma nei. O le mea moni, o le kalori o mea e sili atu nai lo le suka, ae leai se mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, 400 kcal mo le 100 kalama o le aspartame.

O le mealilo o le aspartame poo le stevia e sili atu ona suamalie nai lo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, aspartame e 250 taimi. O le mea lea i le saunia o meaai e mafai ona tele taimi e itiiti ifo nai lo le suka e maua ai se tofo suamalie.

O lea, ua oʻo i le taimi e taulimaina ai faamanuiaga ma faʻafefe i le soifua maloloina.

E ui i le mea moni e faapea o suʻesuʻega e faʻamaonia ai le soifua manuia atoatoa o le suamalie, o loʻo i ai pea uiga lelei lelei. Faatasi ai ma:

Fesoasoani i le paʻu mamafa. E mafai ona fesoasoani le suamalie i le togafiti o meaʻai pe na o le taumafai e aveesea le mamafa. Latou te gaosia i se auala ese nai lo le kulūkose, ma o le mea lea e le taʻitaʻiina ai foliga o le gaʻo sili atu. O le tino, lea e manaʻomia le kulukose, ua faʻamalosia e susunuina ona "faʻaagaga",

Puipuiga o caries. O le suamalie e le faʻapipiʻiina se siosiomaga faʻamaʻalo i totonu o le vavau, e le solia ai le faʻamaoni (e aofia ai vailaʻau) o le uila.

Peitai, e le o se "panacea". O le leaga o le suamalie o loʻo faʻaalia i mea nei:

O le lamatiaga o tagata muamua. O le faʻaaogaina tele o le aspartame faʻatasi ma mea tutusa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le kulukose. Ma o lenei, i le itu, e mafua ai le maʻisuka. O le mea lea, e manaʻomia lou faʻaogaina o mea suamalie,

Faʻaititia le tali. O nisi mea e mafua ai le "faʻavave" o vaega o le mafaufau e nafa ma le lelei ma le motusia tele. O lenei mea, i le itu, e mafua ai le faʻaitiitia o le tali atu, lea e mafai ona lamatia mo avetaavale ma tagata tomai faapitoa o isi matata, pe a fai e manaʻomia se gaoioiga vave,

O foliga vaaia o osofaiga o le fiaaai. I le masani ai i le faʻaaogaina o le malosi mai le suka, o le tino e ono aʻafia ai le leai o ni gaʻo pe a suia e suitulaga ai. Ma o le a mafua ai osofaʻiga o le fiaaai. E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o isi oloa o le a le mafai ona faamalieina atoatoa i latou,

Le faʻaalia o faafitauli faʻaogaina. I tagata o loʻo i ai se mea maʻaleʻale fualaʻau, o le avea o mea suamalie e mafai ona mafua ai le maʻi manava poʻo faʻalavelave tutusa. Ma le isi, o lenei mea e mafua ona o suiga i faiga faʻapitoa i le lotoifale i totonu o le microflora o le intestinal, lea e manaʻomia foi le kulūkose masani.

O le isi faʻasologa e mulimuli mai i se tasi o mea ua mavae. O se totoga masani e masani ona maua i le kulukose atonu o le a amata ona manaʻomia se puna masani masani o le malosi ina ia amata ai e le tagata ona fafaga faʻatasi ma le suamalie.

E tusa uma ma le suka

O le a le suka? Muamua, o lenei le faʻamalosi, lea e mafai ona maua i le tele o laau. Sugar ei ai nai calories, o le mafuaʻaga lea ua manatu ai o se tasi o punaoa sili o le malosi. O le suauu e ulufale atu i le toto o le tagata ua i ai i le ituaiga o fructose ma glucose.

E masani lava, o le suka e faʻaaoga i le kuka. E toetoe lava o ipu uma ei ai le suka i totonu o la latou fatuga, na o se mea i le ituaiga o sipuni ma e le lava, ma o nisi o oloa e faia atoa mai le suka. E faaopoopo i le gaosia o selu, keke, koko, ice cream ma sili atu. Ma e oo lava i ni mea manogi e pei o sopo, aano o manu, moa ma masi, ua faaopoopo foi le suka, ae le o se aofaiga tele. O le tele o taimi i le olaga i aso faisoo, e faʻaaoga e tagata mo meaai fualaau gaosia poʻo fualaau gaosia. E i ai foi le suka enaena, paʻu, gaosi faapitoa mo le taoina, maa, ae o ituaiga ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o soʻo se oloa.

Sweeteners

O i latou e fuafua e tuʻuina atu ma le loto i ai le sipuni pe na o le leai o le mamafa e amata ona mafaufau e uiga i soʻo se mea. E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o le suka e faigofie lava ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi eseese o le cardiovascular system, e le afaina ai le paʻu o foliga, mata, nifo, ma isi. E le gata i lea, o le 'ai o meaʻai eseese, e le gata ina maua ai e le tagata ni mea aoga i le tino i le tulaga o protein ma gaʻo, ma gaʻo. E faasolosolo lava ina tupu i totonu o le tino, ma amata ai ona mafaufau se tagata i ni mea suamalie.

O mea uma e maua i le suka e vaevaeina natura ma faʻailoga. O le ituaiga muamua e aofia ai i latou o loʻo i ai le tikeri eseese o le kalori, latou te le faʻatagaina se aofaiga tele o le insulin i totonu o le tino. Ma o le vaega lona lua o suauu suamalie e ese i latou e le o ni caloric ma e faigofie lava ona tuua le tino.

O le a le tutusa o le suka ma ona sui?

E taua le matauina o le suka ma le suamalie tutusa tutusa ma isi. E le o le faapea o nei oloa e lua e matua aoga lava. O le mea moni, latou te afaina uma le tino pe afai e te faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. Fans of sweets should be negary, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻapupulaina o faʻamaʻi o le tino o le tino, o le maʻisuka, caries, o faafitauli e sili atu le mamafa ma sili atu. Ae ui i lea, o tagata eseese e faʻafefe le suka ia latou lava auala, o lea e le mafai ai ona e faʻamasino uma i le taimi e tasi. E le gata i lea, o le tele o saienitisi e talitonu o le suamalie ma le suka e faigofie ona avea ma vaisu. Ona o lenei mea, o le kulūkose i le tino ua amata ona ola vave, lea e tau atu i le oona ma ituaiga uma o faamaʻi.

Valoaga i le va o oloa

Ae peitai, o suka ma suamalie e matua ese lava mai le tasi. I le avea ai o se tulafono, o na suka o loʻo aofia ai na o mea masani ma aoga e le afaina ai le tino o le tagata. Ae e tatau ona e malamalama o lenei oloa o le a le talafeagai mo le aveesea o le mamafa. E mafua lenei mea i le maualuga o le kalori i mea suamalie.

Ina ia sili atu ona vaʻaia le lelei ma le le lelei o le oloa, e fautuaina e tagata atamamai iloagofie mea suamalie masani mai sugar. Muamua, o mea suamalie ma se vailaʻau kemini e le tele naua calories. Lona lua, o le tele o suka e mafai ona "tuʻu" i se tagata ni nai kilo kilokalama e le manaʻomia.

Ae i le suka, e ese mea uma e tupu. E le gata ina mafai ona latou faʻateleina le mamafa o le tagata, ae aʻafia ai foʻi lona soifua maloloina. Afai e te faʻaaogaina i ni aofaiga tetele i aso uma, ona mafai lea ona mafua ai faʻamaʻi eseese i le tino, e aofia ai le siʻomaga, leu ma vomiting, ma allergies.

O le a le filifiliga ma pe aisea?

O le tele o le suka e maua ai le aʻafiaga e afaina ai le tulaga o le tagata. I le fesoʻotaʻiga ma lenei mea, e tele suiga na aliali mai, lea e fai ma sui o le suka, ae e i ai sina eseesega o mea ma mea totino.

Tasi le sui o le aspartame. E mafai foi ona taua o le suamalie, ma sili ona matautia ma matautia. E taatele i faleoloa. E le mafai ona fai mai o lana faatosinaga i se tagata e lelei. O le Aspartame e mafai ona mafua uma ai mea e afaina ai ma le atuatuvale, vomiting, maʻi tiga, ma isi mea. E le fautuaina mo le faʻaaogaina i tamaiti, aemaise lava i tagata gasegase.

O isi faʻataʻitaʻiga o mea matautia e sili ona aloese o le:

Mo tagata lautele, o le sugar masani e sili ona talafeagai. ae i ni aofaiga laiti. E tatau ona e iloa i taimi uma le fua ina ia aloese mai le toesea o suka ma sili atu. E le tatau i tagata e le ova ona filifili mo se suka faigofie. E ui lava i le taimi nei e tele naua mea lelei e sui ai, ae i totonu o nei ituaiga eseese, o loʻo totoe pea le sugar ma o loʻo faʻaauau pea ona avea ma sili.

Laʻau Fiafia

Xylitol ma le sorbitol o vailaʻau autu ia e maua ai le oloa, lea e suia ai le suka. Latou te le maualalo ifo ia te ia i le kalori, e le faʻaleagaina ona nifo ma faʻalosolo lemu. Aspartame o se isi suamalie lea e sili ona lauiloa. E oʻo lava ile mafaufau ile maualalo ole kalori, o se sui atoatoa mo le suka. Aspartame e le mafai ona tetee i le maualuga o le vevela, o le mafuaaga lea e le faʻaaogaina ai i le sauniuni o lau sulu.

I le faaopoopo atu i uiga lelei, ua uma ona matauina e le aufaitau le leaga o le suamalie. O tagata e masani ona faʻaumatia i latou e faigofie ma vave maua ni pauna faaopoopo, aʻo latou maua ni faʻafitauli faʻapitoa tau soifua maloloina. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tulaʻi mai ona o le faʻagasolo malie o le auala lea e gaosia ai e le tino lenei oloa.

O aoga o mea suamalie

Pe a fesiligia pe aoga se mea suamalie, e mafai ona e mauaina se tali le lelei. E faʻamanuiaina le tino pe a pulea e se tagata ma faʻatapulaʻa le numera o ana tupe maua. O a mea lelei:

  1. E le afaina ai le gaʻo, o lea ua fautuaina ai mo le maʻisuka.
  2. Puipui nifo mai le pala.
  3. E le taugata ma talafeagai mo se taimi umi ona o lo latou ola umi.

O le a le mea sili atu ona leaga - suka poʻo le suamalie?

O nisi taimi o se tagata faatau masani atonu e manatu o le suka poʻo se suauu e sili atu ona aoga.I lenei tulaga, e tatau ona e manatua o nisi o suamalie suamalie e matua afaina ai le soifua maloloina, ae o isi mea e faia mai mea e aoga. E sili atu ona aoga nai lo le suka, aua e mafua ai le tuusaʻoina o le inisalini i totonu o le toto, ma mafua ai le lagona fiaai. O nei fesuiaiga e matua leai se aogā mo se tagata, o lona uiga e tatau ona e faʻalatalata i le filifiliga ma ia filifilia naʻo analogues masani.

Laʻau suamalie - faʻaleaga pe afaina ile leiloa o le mamafa?

E toatele tagata e filifili e fesuiai i fualaau suamalie aoga pe a aveesea le mamafa. E taua le manatuaina o mea faʻavae e mafai ona taʻitaʻia, i se isi itu, i taunuʻuga leaga. I la tatou tulaga, i le sili atu o le gaosiga o gaʻo. O suamalie o aso nei e maualuga-kalori, ma o lenei vaega e tatau foi ona mafaufauina pe a filifilia i latou. Natura - e maualalo i calories, ma o lenei mea e iloa ai e mafai ona filifilia i latou o loʻo tauivi ma nisi pauna.

Erythritol poʻo le stevia, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se aoga o le aoga, aua nei aʻafia le maualuga ole kulukose ma e le saofaga i foliga o le mamafa o le mamafa. I le taimi lava e tasi, latou te maua ai se suamalie tele, lea e mafai ona faamalieina ai manaʻoga uma o le nifo manogi ma tagata e sili atu i le lauti suamalie, kofe poʻo soʻo se meainu suamalie ma ipu.

Mea suamalie - faʻaleaga pe afaina mo le maʻisuka?

O se ituaiga tele o ia oloa o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi, o lea ao leʻi faʻatau, e masani ona tatou mafaufau pe o le mea suamalie e afaina. E vaevaeina i ni vaega se lua - natura ma le faʻaogaina. I nai tootoo, e fautuaina muamua le maʻisuka. Fructose, sorbitol, stevioside ma le xylitol o le maualuga-kalori e sui mai mea masani e aʻafia ai le kulūkose ma e faʻagesegese lemu.

I le faaopoopo atu i le pito i tua, o mea uma e totoe e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka ma e tatau foi ona mafaufauina muamua aʻo le i faaaogaina. 30-50 g - le masani i aso uma, lea o le a le afaina ai tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E mafai ona latou fautuaina isi, filifiliga gaosia e le o faʻalavelave i le tino.

O le a le mea e afaina ai le suamalie?

Pe a taliina le fesili pe o le suamalie e afaina ai se tagata soifua maloloina, e tatau ona e iloa o mea tetele e le fautuaina e faʻaaoga i soo se tasi. E mafua lenei mea ona e aʻafia le leaga o le soifua maloloina o tagata taʻitasi taʻitasi, e faʻaosofia ai le faʻaalia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga. Po o le a lava le suamalie na filifilia, o le a faʻaalia pea le leaga poʻo le manuia. Afai o le faʻamanuiaga o le tulafono faatonutonu o le toto maualuga o le suka, ona oʻo lea i taunuuga le lelei e mafai ona ese.

  1. Aspartame - e tele lava ina mafua ai le maʻi tigaina, allergies, atuatuvale, avea ma mafuaʻaga o le lelava, vevela, faʻalavelaveina le gasegase ma faʻaleleia le manaʻo.
  2. Saccharin - faʻaosoina ai le faʻavaeina o ni maʻi mama.
  3. Sorbitol ma Xylitol - o oloa laxative ma choleretic. Na o le pau lava le mea e sili atu ona lelei nai lo isi, latou te le faʻaleagaina le nifo.
  4. Suklamath - e masani ona afua ai se faʻalavelave faʻafefe.

Tuua Lau Faamatalaga