Suauu toto-faʻaitiitia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2

I aso nei, o le maʻisuka ua avea ma faafitauli i le lalolagi atoa. I le lalolagi, e fiaselau miliona tagata o mafatia i lenei maʻi.

I lo tatou atunuu, e sili atu i le 9.5 miliona tagata maʻisuka. O le mea moni, o le fuainumera e sili atu le telē, talu ai e toʻatele tagata e leʻi faʻamaonia ma latou le iloa le faʻamaʻi.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e fia iloa po o fea meaai e faʻaititia ai le toto suka mo le maʻisuka. O le lisi e matua lautele lava. O se taumafataga filifilia lelei o le a fesoasoani e faʻaititia le suka ma faʻaitiitia le avega i suauu pancreatic e maua ai le insulin. O le a le maʻisuka o le toto toto e maualalo ai meaai?

E faapefea ona aʻafia le suka i meaai?

Ina ia saʻo, e saʻo le talanoa e uiga i oloa e masani lava e le faateleina ai le maualuga o le suka, talu ai e leai ni mea e mafai ona faʻaitiitia.

O se tuusaunoaga atonu e na o laau afu, e ave ai e le tagata gasegase le faʻaititia o le faʻaaogaina o vailaʻau e maualalo ai le suka e faatonuina e se fomaʻi.

Ae o le a matou talanoa e uiga i oloa e mafai ona e kuka ai ipu eseese, ma togafitiga o togafitiga, o le mea moni, e le faʻaaogaina ia i latou. E le gata i lea, e muamua lava le tatau ona talanoa pe o fea meaai e maua ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2.

Talu ai ona o le fesili o nei meaai e maua ai le toto toto i le ituaiga 1 o le maʻisuka e le aoga tele. Faatasi ai ma le ituaiga muamua, e mafai ona e 'ai e toetoe lava o mea uma pe afai ua saʻo le fuafuaina o le bolus (o le aofaiga o le inisalini i le tele o meaai na ave). I le maʻisuka ituaiga 2, o le 'ai o le autu autu lea e iloa ai le tulaga o le maʻi.

Maualalo Faʻamatalaga Faʻailoga Manatu

O lea la, o a meaai e maualalo ai le maʻisuka ituaiga toto 2? O le laulau ma faʻamatalaga faʻamaonia o le a fesoasoani ia i matou i lenei mea. E maua ai se manatu pe o le a le tele o le suka e faia i le taimi o le vaevaeina o se oloa. E tāua tele mo tagata maʻisuka le mataʻituina pea lenei faailoga.

O oloa mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 ma a latou index index:

MeaGlycemic index
O laau mamago vaovao, mea manogi10
Amene ma peanesi, pine pine15
Gherkins, seleni, sipuni, pala15
Radisa, letus, hazelnuts15
Zucchini (fou), kukama, kapisi (fou)15
Leek, rhubarb, soya15
Eggplant (fou), lemoni, cherry20
Tomato (fou), vine, fugalaau25
Kāreti (fou), tangerines, susu30
Pini (paʻepaʻe ma mūmū), sua tomato, apu35

Afai o le oloa o loʻo i ai se faasinomaga i luga atu o le 50 iunite, e le tatau i le maʻisuka ona 'ai.

O meaai sili ona lelei e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka ituaiga 2

Seafood o le sili ona lelei o le maʻisuka, ona e maualalo i gaʻo ma gaʻo. O a latou faʻamatalaga mataʻitusi e matua laiti - e itiiti ifo ma le 15 iunite.

O le mea lea, mo fusi, fuga ma le gaogao, o le index o le 5 iunite, ma mo le tofu (bean curd) - 15.

Afai o le taumafataga mo le maʻisuka ua fuafuaina ina ia maua mai i le afa poʻo le sili atu mea e maualalo ai le kulukose o le toto - o le a fesoasoani i le faaumiumi o le ola. Taumafa tele fualaau 'aina, fualaau' aina, fualaʻau. O le mea autu e le o le faʻagaloina le siakiina o le laʻau glycemic (carbohydrate)!

E uiga i aoga o fualaau faisua ma fualaʻau

E iloa e tagata uma le aoga o fualaʻau. Ma o le mea sili ona maualalo o le kulukose i fualaʻau e lanumeamata. O le masnesium o loʻo maua i le broccoli ma le sisiina o le a maua ai le maualuga o le suka o le toto.

O aoga o fualaau faisua o loʻo iai i le tamaoaiga o vitamini ma fila. O nisi nei o suka o le maʻisuka e maualalo ai meaai:

  • Ierusalemaichokei. O le oloa sili ona taua o le maʻisuka, faafetai i inulin i lona fatuga. E ala i le vavaeina o le tino o le tagata, fualaau inulin fructose,
  • seleli
  • pi
  • aufana
  • kukama
  • le kele. E aofia ai vailaʻau mo le maʻisuka
  • Tomato Faaitiitia le suka i le taimi,
  • isalaʻelu ma isi fualaau faisua.

O le mea e mataʻina ai, o le 'ai faʻamalo faʻamalosi e faʻaolaina ai le gaosiga o le insulin i siama lipocrin gland. O se fuainumera maualalo maualalo o se uiga o fua, e ui o le toatele e fefefe e 'ai i latou - o fua e suamalie. Ae e le o lea. Pau lava le mea e te manaʻomia e iloa ai fua e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.

O fua aupito sili ona taugofie ma lauiloa e:

  • avoka. I lenei fua, o le maualuga o mea o fiber ma elemene e maualalo ai le suka,
  • lemoni ma apu
  • Cherry O le antioxidant tele fiber
  • vine ma fua.

Avocado e sili ona lelei. E tele naua le fiva ma le gaʻo. Avocados ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2. Fualaau faisua ma fualaau aina e aoga e le gata ia latou foliga masani. Soʻo se salati e fufulu ma kuka, e pei foi o fualaau faisua e sili atu le maualuga o le suka.

Meaʻai maloloina

O togafitiga e fesoasoani foi i le tau ma le suka, aua o mea manogi uma ma mea aina e maualalo ai le tele o meaʻai gaʻo. O le olive poo le suauʻu paluga e lelei mo le faʻaofuina o fualaʻau fualaʻau. O le suauu manogi e aoga tele ona o lona maualalo o le gaʻo, o le mea sili lea ona lelei le inisiua.

O mea sili ona aoga (e faʻamautu ai le kulūkose toto) o:

  • faʻamau (aʻa)
  • garlic (raw) ma aniani,
  • turmeric. Aafiaga aoga ile metabolism ile tino.

O lenamamoni e aoga tele ma avanoa. E mafai lava ona e inuina e ala i le faʻaalu o se kuata teasene o le paʻu i le vai. Faatasi ai ma lona faʻaaoga masani, o le suka i le masina e mafai ona paʻu i le 20%.

Faʻaaogā taimi ma mea manogi i au meaʻai i aso taʻitasi ma o le a le gata ina e tofo i le ipu, ae o mea aoga foi o loʻo aofia ai i totonu o latou mea.

Fiber Taua mo Tito

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O se mea taua o le fiber, e pei o filo o meaʻai, o le faʻaitiitia lea o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose mai le inumaga. Ma o le iʻuga, o le kulūkose e sili atu ona alu lemu i le toto.

O le tele o le fiva e te 'ai ai, faʻaititia le maualuga o lou kulukose toto pe a uma ona' ai. E sili atu le fiva e ave i lona tulaga mamā, ae le o le galo.

Talu ai ona o le maualuga o le fiber i totonu o le tino o le a faʻafefeteina ai le afaina ma le afaina.

O le fiva o se vaega o le toetoe o fualaau faisua: kapisi, avoka, pepa, zucini ma isi. Ae e le maua ai se aʻa-faaitiitia. Faʻafetai i ai, o le aveʻesea o le kulukose mai le inumaga ma lona mulimuli ane ulufale atu i totonu o le toto e faʻaitiitia.

Ae i le taimi lava e tasi, o le fiber e le muta le avea o se meaʻai taua tele. O lea la, afai o le fiva e mafai ona sosolo, o loʻo i ai sona aoga aoga i luga o le fuga o le manua tele. Ma afai e le mafai ona faʻaaogaina, o le a aveesea ai mea leaga uma e le tatau ai. E le tatau ona galo ia i tatou o le fiva e maua i fua, ma saito, ma lemu. Ma o nei oloa e aofia ai le tele o mea inu. O le mea lea, aua nei galo e uiga i le faasino igoa.

O meaʻai pī ma nati o se punavai o fiva.

O lapisi na faia mai lentils poʻo lekila e aoga tele mo le maʻisuka. Latou te manaʻomia ona 'aina e le silia i le tasi i le aso.

O pi ma lanu lanu o le a tuʻuina atu i lou tino ia minerale aoga ma puluvaga, ae le sili atu i le fua faatatau o gaʻo.

O nusi uma lava, e aunoa ma se faʻasesega, e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, ae o la latou numera e eseese. O nisi o ituaiga o nati e tele a latou meaʻai, ae o isi e toalaiti. O fualaau aina e matua mauʻoa i elemene eseese, faʻapea foʻi ma palatini ma fiber. O le mea lea, e mafai ma e tatau ona faʻaumatia.

E tatau ona e faʻamaonia le aofaʻi o carbohydrates mo oloa taʻitasi, faʻafeiloaʻi i le laulau pe'ā faʻaalia le tuufaatasiga o meaʻai. O le laulau e tatau ona i ai i taimi uma, e pei o le umukuka. O le mea moni lava e tatau ona e 'aina fatu ma le faʻaeteete, e le sili atu ma le 50 kalama i le aso ona o le maualuga o latou kalori.

Nati - o se faleteuoloa o fiva

Ma o aʻafiaga sili ona maloloina o:

  • walnuts ma almonds,
  • nutshew nuts ma peanesi.

Tea, kofe ma isi meainu

E mafai ona e inuina le kofe ma le lauti, ma e oʻo lava i lela pe afai e leai ni suka. Ma ia faia le inu suamalie, faaopoopo i ai suka (o loʻo faʻatau atu i le laulau).

E le tatau ona onā le lauti tilotila i lalo - o loʻo i ai le suka. O le mea e taʻua o le "meaai" e masani lava ona aofia ai mea faaopoopo mai sua o fualaau suamalie, ma o se punavai o gaʻo.

O le mea lea, ia faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga o loʻo faʻaalia i luga o le igoa. E le tatau i le maʻisuka ona 'ai le suamalie. E sili atu le maua o fualaau mo le maʻisuka e maualalo ai le suka o le toto ma fai ai sou gaʻo suamalie, e pei o le gaʻo aano o manu i mea manogi.

Auala e faʻaititia ai le toto toto ma oloa:

O lea la, fualaau 'aina ma fualaau faisua, faʻapea foʻi ma greens, o meaai aupito sili ia o le maʻisuka. Latou te manaʻomia le ave e tagata soifua maloloina o se faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e matua taua lava le aua le gaoia, aua o le a le mafai ona mataʻituina toto maualuga o suka. Siaki le lisi o meaai soifua maloloina i luga o le laulau glycemic.

O oloa uma e iai se faʻamaufaʻailoga i lalo o le 30 iunite mo le maʻisuka e faatagaina. A filifilia se meaʻai, e taua le feutagai ma lau fomaʻi. O le atinaʻeina o se meaai e sili ona taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, aʻo latou faia inisalini injections i aso uma. Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai ma le fiafia ma eseese.

I le faʻaaogaina o oloa gaosi i le kukaina, e mafai ona e fatuina ni meaʻai e sili ona lelei i le falemaʻi.

O a meaai e faʻaitiitia ai le toto i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

Pe a tulai mai ni faafitauli ma le metabolism i le tino, o le tagata ei ai ni faailoga faapitoa i le tulaga o vaivaiga, vaivai, paʻu o le tino, fiainu, tele o le urination, pala, ma le umi o le manava. Ina ia iloa le mafuaʻaga o le maʻi, e tatau ona e asiasi i le falemaʻi ma pasia uma suega toto mo le suka.

Afai o le iuga o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le faʻalauiloa o le kulukose (e sili atu ma le 5.5 mmol / lita), e tatau ona iloiloina ma le faʻaeteete i aso uma le faʻaitiitia o le toto suka. O meaai uma e faʻateleina le kulūkose e tatau ona faʻaaogaina i le tele e mafai ai. E taua tele le faia o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma i le taimi o le maitaga, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga.

Ina ia mautinoa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualalo i taimi uma, ma le mamafa, maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua, faapea foi ma le taimi o le maʻitaga, o loʻo iai nisi o mataupu faavae o mea taumafa i aso taʻitasi.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

I le faagasologa o le 'aiina o se meaʻai, o le faʻaopopoina o se taimi puupuu i le toto glucose e tupu. O le fua masani o le suka i le itula e tasi pe a maeʻa le taumafataga e 8.9 mmol / lita, ma e lua itula mulimuli ane e le sili atu le maualuga o le 6.7 mmol / lita.

Mo le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamatalaga faʻapitoa, e tatau ona toe teuteuina le taumafataga ma vaʻavaʻai ai meaai uma lea e silia ma le 50 iunite le faasinomaga o le igoa.

O maʻi suka ma tagata soifua maloloina o le maʻisuka predisposition e le tatau ona gasegase, aemaise lava i le maʻisuka e le tatau ona e 'ai i le tele o meaʻai e aofia ai le suka. Afai o le tele o meaʻai e maua i totonu o le manava o le tagata, e faʻalauteleina, e mafua ai le gaosia o le vevela incretin.

O lenei hormone e le mafai ai ona e pulea le masani o le kulukose i totonu o le toto. O se faʻataʻitaʻiga lelei o le faʻaaogaina o mea taumafa a Saina - o se taumafataga fiafia i mea laiti, vaevaeina tufaʻaga.

  • E taua le taumafai e faʻaumatia meaʻai ma le taofi le taumafaina o meaʻai leaga e maua ai gaʻo vailaʻau faigofie. O nei mea e aofia ai mea faʻafiafia, meaʻai, meaʻai vave, meainu suamalie.
  • O aso uma lava, e tatau i le maʻisuka ona 'ai le tele o mea taumafa e le sili atu ma le 50-55 iunite o loʻo i ai i totonu o le index. O ia ituaiga ipu e faʻaititia ai le toto toto, o le mea lea, faatasi ai ma lo latou faʻaaogaina pea, o kulūkose e faʻasaʻo. O ia faiga e puipuia ai le faʻafuaseʻi ona maua i le suka ma faʻaleleia le tulaga lautele o se tagata.
  • O se meaʻai aoga e mafai ona mafaufauina o le 'aʻai o le sami i le tulaga o le paʻu, o le lobsters, lobsters, o la latou faasinomaga igoa e laʻititi ma na o le 5 iunite. O faʻamatalaga faapena o le soya soya i tofu.
  • O lea e mafai e le tino ona faʻasaolotoina o ia mai mea oona, a itiiti ifo ma le 25 g fiber e tatau ona 'ai i aso uma. O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose mai le moli o le intestinal, ma o le mea lea e faʻaitiitia ai le suka o le suka i le maʻisuka. Legumes, nuts, ma cereals o meaai paleni ia e maualalo ai le toto suka.
  • O fualaau suamalie-suamalie ma fualaʻau lanumeamata, lea e aofia ai le tele o vitamini, ua faaopoopo foi i ipu i le maualuga o le suka. Ona o le i ai o fiva o meaʻai, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava. E fautuaina e 'ai fualaau faisua fou ma fualaau aina.

E tatau i le maʻisuka ona lafoai mea gaʻo pe a mafai. Ina ia maualalo le maualuga o le kulūkose suka, o le fomaʻi e faatonuina se taumafataga maualalo, e mafai e lenei fomaʻi ona faʻatulaga le maualuga o le suka i le lua i le tolu aso. E pei o se laei, soʻo se suāuʻu manogi mai ipu fagu tioata e faʻaaogaina.

Ole suamalie e leai ni faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻi i le salati fua. O le suauʻu manogi, lea e aofia ai le magnesium, omega-3 acidic fat, phosphorus, copper, manganese, ma le gaiamine, ua manatu lelei e aoga. E faapena foi i lenei suauu fualaau aina e leai lava ni mea inu.

E tatau ona e inuina le itiiti ifo i le lua lita o le vai inu i aso taitasi, e te manaʻomia foʻi ona e taʻalo i taʻaloga i aso uma, pulea lau lava mamafa.

Nai lo le kofe, e fautuaina le faʻaaogaina o le chicory i le taeao, ma o le toisina o Ierusalema ma ipu mai ia mea e mafai foi ona aofia ai i le taumafataga.

O a meaai e maualalo ai le suka

Soo se oloa gaosi o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa, lea e mafai ai e se tagata ona faʻavasegaina le fua o le faʻasaina o le suka pe a uma ona ulu atu i le tino.

O maʻi suka ma tagata o loʻo i ai se predisposition i le maʻisuka e le tatau ona 'ai i meaʻai e mafua ai le osofaʻi o le suka i le toto suka. I lenei itu, naʻo na oloa e maualalo le faʻaogaina o le faasino igoa e tatau ona faʻaaogaina.

Ina ia mafai e le tagata gasegase ona filifili i se tulaga tutoatasi po o le fea mea e maualalo ai le maualuga o le kulukose, ei ai se laulau faapitoa. O ituaiga uma o oloa e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga autu se tolu: oloa ei ai se faasinomaga maualuga, maualalo ma le maualalo.

  1. O mea e fafagaina ai le sukalati, laʻau suamalie ma isi suamalie, paʻepaʻe paʻepaʻe ma pata, pasta, fualaau faisua ma fualaau suamalie, meaʻai gaʻo, meli, meaʻai vave, fuālaʻau i taga, ice cream, pia, ava malosi, soda, ei ai le maualuga o faʻamaumauga o sili atu i le 50 iunite vai. O lenei lisi o oloa e faʻasaina mo le maʻisuka.
  2. O oloa ma se fuainumera o le 40-50 iunite e aofia ai le karite pelesa, paluga paʻu, pineapa fou, suamalie, apu, vine vine, uaina mumu, kofe, tangerines, vine, kiwi, palatini ma falaoamata atoa o falaoamata. O nei ituaiga o oloa e mafai, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  3. O oloa e maualalo ai le suka o le toto o loo i ai se faasinomaga malie o le 10-40 iunite. O le vaega lenei e aofia ai le oatmeal, nuts, lenamon, laumei, sisi, fig, iʻa, meaʻai maualalo, isalaʻelu, pepa suamalie, broccoli, millet, garlic, strawberries, legumes, artichoke Ierusalema, buckwheat, aniani, fualaʻau, fuamoa, salati lanumeamata, Tomato Fugalaau O oloa gaosiga, e mafai ona aofia ai kāpeti, vine, selesele, asparagus, uʻamea mauga, radishes, turnips, cucumbers, horseradish, zucini, paukini.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 ua manatu o se maʻi ogaoga, e taʻua foi o le insulin-faalagolago.I tagata mamaʻi, e le mafai ona gaosia le inisalini o le hormone na o ia lava, e aʻafia ai le faia e le maʻisuka ia faia soo se inisalini tui.

Ina ia mafai ai ona osofia oso i luga o le kulukose toto, i le ituaiga muamua o gasegase, o le maʻi e mulimuli i se taumafataga faapitoa o le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o paleni o le maʻisuka e paleni ma faʻatumu i mea aoga.

O le tagata maʻi e tatau ona lafoaia atoa jam, aisa kulimi, suamalie ma isi mea suamalie, mea suamalie ma ulaula, fualaau aina suamalie, oloa gaosi susu, afifi uamea, mea inu suamalie, gaʻo susu, falaoamata, meaʻai, fua.

I le taimi nei, o le kulimi, fualaau aina suamalie, fualaau suamalie mamago, falaoamata falaoamata o falaoamata falaoamata, suamalie fou e suamalie le suavai e aunoa ma le suka, fualaʻau fualaau, meli, fualaau e le i suamalieina ma fualaau faisua, falaoamata, iʻa, meaʻai susu ma susu susu. E taua le aua le fafagaina ma 'ai sina mea taumafa i le tele o taimi i le aso.

  • I le maʻisuka ituaiga 2, ei ai faafitauli i le pancreas. E mafai pea ona maua le inisalini i se vaega itiiti, ae e le mafai e tino o le tino ona gaʻo atoatoa le kulūkose. O lenei tulaga matautia ua taua o le inisalini o le faʻamaʻiina o le inisalini. Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, e tatau foi ona e 'ai meaʻai e maualalo ai le toto suka.
  • E le pei o le ituaiga muamua o faʻamaʻi, i lenei tulaga, o le taumafataga e sili atu ona mamafa. Ole tagata maʻi e le tatau ona 'ai meaai, gaʻo, glucose ma cholesterol. E le gata i lea, o togafitiga e faia faʻatasi ai ma le fesoasoani o fualaʻau maualalo.

Totogi Meaʻai

Talu mai le maitaga o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o le maʻisuka faʻamaʻi, e tatau i fafine ona tausisi i se ituaiga o meaai. O le maualuga o le kulukose toto o tina maʻitaga e mafua ona o le gaioiga o le hormone progesterone. O sea tulaga e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga, i lenei itu, e taua le faia o ni taimi talafeagai e faatulaga ai le toto suka.

O le maualuga o le kulukose i lenei tulaga ua avea ma faailoga o le 3.3-5.5 mmol / lita. Afai e oʻo atu le faʻamaumauga i le 7 mmol / lita, e ono masalomia e le fomaʻi le solia o le suka. I maualuga maualuga, o le maʻisuka ua maua.

O maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona iloa i le galala tele, o le faifai pea o le gaosiga, le gaioiga o le vaaia o mea vaaia, ma le le fiafia. Ina ia iloa se soliga, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻega toto mo le suka, ona faʻamatalaina lea o togafitiga talafeagai ma meaʻai.

  1. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o le suka i le taumafaina o le kulukose-faʻaititia o meaʻai. E tatau i le fafine ona tuʻuina atu le gaʻo paluga i le ituaiga o suka, pateta, paluga, fualaau faisua. Fualaau suamalie suamalie ma mea inu e inu i sina vaega itiiti.
  2. O le tau o caloric o oloa uma e le tatau ona sili atu i le 30 kilokalo i le tasi kilokalama o le mamafa o le tino. Faʻaaogaina o soʻo se faʻamalositino ma e masani ona savali i le ea fou.
  3. Mo le siaki maualuga o le suka, e mafai ona e faʻaaogaina le mita, lea e faia ai se suʻega toto i le fale. Afai e te mulimulitaʻi i se togafitiga maloloina, ia faʻaalia le tino i le gaioiga faaletino ma mulimuli i le olaga saʻo, pe a maeʻa le lua poʻo le tolu aso, toe foi mai le kulukose i le masani, ae leai se togafitiga faaopoopo e manaʻomia.

A maeʻa le fanau mai, o le maʻisuka ituaiga e masani ona mou atu. Ae i le tulaga o le maitaga e sosoo ai, o le tulaga lamatia o le atiaeina o se soliga e le faʻaaogaina. E le gata i lea, e tatau ona e nofouta o tamaitai pe a maeʻa le maʻisuka ituaiga e ono lamatia le mauaina o le maʻisuka ituaiga 1.

O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga o le a sili atu ona faʻamatala atu ia te oe e uiga i le suka o le faʻaititia o meatotino o nisi o oloa.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Suauu toto-faʻaitiitia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka o se maʻi tuga tele. E tele fomaʻi e faapea o le maʻisuka o se auala o le olaga. O le mea lea, o lenei suʻesuʻega e mafai ai ona e suia atoa lau masani tuai.

O loʻo iloa o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le faateleina o le kulukose o le toto ona o le le atoatoa o le faʻatinoina o tamaʻi pancreatic e maua ai le inisalini, poʻo le atinaʻeina o le faapalepale (faʻamaʻi) o le faʻamaonia o le hormone.

O le taimi muamua o togafitiga o le fesuiaiga o meaʻai. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le puleaina atoatoa oa latou meaʻai, fuafua le taumafa e tusa ai ma laulau faʻapitoa.

Taiala o meaʻai

O le mataupu faavae autu o le fausiaina o meaai lelei mo le maʻisuka o le faʻatusatusaga o meaʻai gaʻo. Ua liua i lalo o le gaioiga o enzymes i le kulukose. O le mea lea, o soʻo se meaʻai e maua ai le toto suka.

O le siitaga e ese mai i le tele. O le mea lea, e le mafai ona tali le fesili o mea taumafa e maualalo ai le toto suka. Na o glucose-faʻaitiitia o fualaau oona ei ai foi lona aafiaga tutusa, ae le o meaai.

Ae o loʻo i ai meaʻai e faʻateleina ai le suka.

Ina ia mautinoa o mea taumafa ua faʻaaogaina e aoga tele pe a mafai ma e le o se tulaga maualuga le maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo faʻaaogaina nei le faʻaogaina o le faasinomaga.

Glycemic index

O fomaʻi i le faaiuga o le 20 senituri na maua ai o oloa taʻitasi o loʻo i ai lana lava faʻamaufaʻailoga taua. O nei atinaʻe na faia mo le togafitiga ma le puipuia o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2-taumafa. I le taimi nei, o le malamalama i le faasologa o fuainumera o meaai e fesoasoani i tagata maloloina e taʻitaʻia se soifuaga atoatoa ma lelei.

O se faailoga lenei e faʻamaonia ai le faateleina o le kulukose toto pe a uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa. O le tagata lava ia mo ipu taʻitasi ma laina mai le 5-50 iunite. Aofaʻi o tau faʻatatau i le suʻesuʻega ma faʻatasi.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e 'ai na meaʻai e le sili atu ma le 30 le faasinomaga o le faasinomaga.

O le mea e leaga ai, e toʻatele tagata gasegase e talitonu pe a suia i se meaʻai faapitoa, o le a avea lo latou olaga ma "mea le lelei". Ae e le o lea. O se taumafataga o soo se ituaiga, filifilia e tusa ai ma le talaaga faʻapitoa, e mafai ona lelei ma aoga.

Food Food Products

E tatau ona aofia ai fualaau aina, fualaau faisua, pata, susu ma meaʻai a manu.

E naʻo le seti atoa o nei oloa e mafai ona faʻamautinoa ai le lava o le taumafaina o vitamini ma minerale i le tino, le fua saʻo o fualaʻau ma gaʻo manu.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafa lelei, e mafai ona e filifilia ma le manino ia mea e manaomia o palatini, gaʻo ma gaʻo. Ae o le i ai o le faamai e manaʻomia ai le fuaina o le faasologa o fuainumera o oloa taitasi, faapea foi ma le filifilia e le tagata o le ituaiga ma le aofaiga o meaai.

Seʻio tatou tilotilo totoa i vaega taʻitasi o meaʻai.

O fualaau faisua ua talitonuina o le sili lea o meaʻai e maua ai le suka toto mo le maʻisuka ituaiga 2. E le saʻo lenei mea. Ae o loʻo i ai nisi faʻamaoni i lenei faʻamatalaga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o fualaau faisua, o le toto toto e le tupu.

O le mea lea, e mafai ona 'aina i latou e le faʻamapulaʻa. Faʻasalaga naʻo na sui e aofia ai le tele o le masini (pateta, sana).

O se vailaʻau faʻalavelave faʻapitoa lea e faʻapupulaina ai le faʻamaoni o le oloa.

E le gata i lea, o le faaaofiaina o fualaʻau i le taumafataga e fesoasoani i le faʻamalosiina o le mamafa, lea e masani lava o se faʻafitauli i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Fualaau faisua, i se faaopoopoga i se fuainumera maualalo maualalo, ei ai mea maualalo i le kalori.

O le mea lea, o le toe faʻamalosia o le malosi pe'ā faʻaaogaina na o le le lava lea. E iloa e le tino le faʻaaogaina o le malosi ma amata ona faʻaaoga ana lava punaoa.

O loʻo faʻaaogaina ma faʻaaogaina le malosi o tupe teu.

I le faʻaopoopoga i le maualalo o le kalori, o fualaau faisua ua i ai le fiva i la latou tuufaatasiga, lea e fesoasoani i le faʻagaoioia o le faʻanatinatiina ma faʻaleleia le metabolism. E masani lava i tagata gasegase, o nei laasaga e le lava le tulaga, ma mo le mamafa o le mamafa ma le faʻasalalau, e tatau ai ona faʻateleina.

O fualaau faisua nei, fou poʻo le maeʻa togafitiga vevela (kuka, uʻu, tao tao), fesoasoani e faʻaititia le suka:

  • zucchini
  • kapisi
  • radis
  • eggplant
  • kukama
  • seleli
  • Ierusalemaichokei
  • salati
  • pepa suamalie
  • asparagus
  • fuga fou
  • paka
  • tamato
  • vevela
  • pi
  • meaʻai

O fualaʻau lanumeamata e lelei foi mo le maʻisuka ona o le maualuga o le masnesium. O lenei elemene e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism, o se taunuuga o nei meaai e maua ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e te le mulimuli i le lisi, ona tatau lea ona e sili atu le fiafia i na fualaau faisua e lanumeamata ma e toetoe lava a le o se mea e sili ona lelei.

O le mea e leaga ai, o se mea faʻapipiʻi lelei pe a faʻaitiitia le mamafa o fua o le falaoamata lelei e mafai ona suia atoa i fua e le aoga i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni e faapea o fualaau aina e maua ai le suavai lelei ona o le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, e masani lava ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave, ma e tatau ona muamua le pule.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le vavaeeseina ai le avanoa e fiafia ai i fua fou, ae iinei e tatau ona matua faʻaeteete. Faʻaaoga na o na oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e le sili atu ma le 30 iunite.

Mafaufau i fualaau sili ona maloloina ma le ituaiga o aafiaga i le tino.

  • Cherry E mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le 'ailaina ma le puipuia o le malosi o le fale ao mulimuli i se taumafataga maualalo. O le Cherry foi e mauoa i vitamini C ma ei ai mea e maua ai le antioxidant, lea e afaina ai le tulaga o le tino ma aveesea ai le matautia o radicals.
  • Lemon E aoga tele, ona o lona tuufaatasiga e faaitiitia ai le aafiaga i luga o le glycemia (maualuga o le toto) o isi mea taumafa ma se upusii maualuga. E le gata i lea o lona fiafia o lona tulaga le lelei o le kalori. E maua lenei mea i le mea moni e faapea, o le lemoni lava ia e faʻateleina ai le faateleina o le metabolism basal, e ui i le mea moni o le oloa e maualalo le kalori. Vitamini C, siaki ma le limonene i le tuufaatasiga o maualuga taua mo le faʻamautuina o le metabolism i le maʻisuka. O isi fualaau suamalie e mafai foi ona faʻaumatia.
  • Aʻau lanumeamata i le pulu. O fua e maua i la latou tuufaatasiga (i le peel) se maualuga o le uʻamea, vitamini P, C, K, pectin, fiber, potassium. O le 'ai o apu o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le le lava o le minerale ma le vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism. O le fiva e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism ma faʻamaonia ai le faʻalaumalie. Ae 'aua neʻi' ai le tele o apu. Lava i aso taitasi e 'ai le 1 lapoa poʻo le 1-2 apu laiti.
  • Avaka O se tasi lea o nai fualaau aina e afaina ai lou toto toto i le faʻaitiitia. E faʻaleleia le faʻavaveina o le insulin. O le mea lea, o le avoka o se fua aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopoopoga i ana mea aoga, o loʻo i ai se aofaiga tele o polotini, mineral aoga (copper, phosphorus, magnesium, potassium, iron), ma toe faʻaleleia ai faʻasao talafeagai o le folic acid i totonu o le tino.

Meat products

E matua faigata lava ona filifili mea e gaosia ai manu o le a fetaui ma tulaga faʻaalia. O le mea e leaga ai, o nisi o meaʻai ma fomaʻi e fautuaina le tuʻuina atu o aano o manu mai le 'ai o le maʻisuka ituaiga 2, ae o nisi ituaiga e talia.

O tulaga autu mo le taumafaina e maualalo le carbohydrate ma maualuga le palatini. O ituaiga o aano o manu o loʻo i ai nei ituaiga o meaola:

  • vela vela
  • leai se pisipisia
  • lapiti le paʻu
  • paʻu moa paʻu.

O nei oloa uma e aoga ma taliaina pe a fai e mulimulitaʻia tulafono faʻavae vevela. Soo se aano o manufasi e tatau ona tapenaina.

O se panacea lenei mo se taumafataga maualalo. O iʻa lea e fesoasoani e toe faʻaleleia le manaʻomia o meaola o manu ma gaʻo e maualalo le faʻalaumalie o gaʻo. E masani ona fautuaina e faapea, o oloa gaʻo e matua sui uma lava i iʻa.

E i ai foi meaʻai faapitoa. I le taimi lava e tasi, o iʻa ma iʻa e tatau ona aofia ai i le taumafataga pe a ma le 8 taimi i le masina. O lenei mea e fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaonia o le toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol, lea e puipuia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le cardiovascular.

E tatau ona kuka i luga o le sami ma meaʻai e maualalo le gaʻo i le tulaga o se paluga aisa poʻo tao i totonu o le ogaumu. O iʻa fagota e aoga foi. E tatau ona faʻaaogaina ni meaʻai faʻamala, talu ai o mea faaopoopo e manaʻomia mo le faʻavelaina o le faʻalauteleina o le faʻasalalau glycemic index and calories content of the product.

Porridge o le ipu pito sili ona aoga mo soʻo se ipu, talu ai e toetoe lava o cereals uma e aofia ai naʻo gaʻo gaʻo ma palatini. O vailaau faʻasaʻo taumafa oi totonu ia i latou e tele naua.

O suauʻu masoā eleʻele e le mafua ai le faateleina o le suka i le toto, ae e fesoasoani i lona faʻasologa.

O le sili ona aoga o le oatmeal. O le a avea ma taeao sili ona lelei mo soo se tagata. O Porridge e mauoa i fiber, fai se ata puipui e ufiufi le mucosa gastric. O lenei mea e puipuia ai o ia mai le mamafa o avega o fualaau faasaina.

Cereals e fesoasoani i le maualalo ole toto toto:

  • millet
  • buckwheat
  • lentils
  • lanu enaena ma le araisa
  • karite karite
  • vine groats.

Mea gaosi susu

Ole susu e leʻi faʻamalosiina e aʻafia ai le maualuga ole kulukose toto. O nei mea uma e mafua mai i le lactose - o se isi mea gaʻo faʻavave. O le mea lea, o le filifiliga e tatau ona nofo i luga o na oloa gaosiga ua uma ona faia le vevela o togafitiga. I le taimi o le kukaina, o le gaʻo atoa e tatau ona i ai le taimi e momotu ai.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina pusaaisa mo le faʻaaogaina. O enzymes faapitoa e talafeagai i le sauniuni o le oloa e soloia le suka susu, ma faʻaogaina atoatoa le sisi mo le maʻisuka.

O le kulimi gaʻo e mafai foi ona faaopoopo i le taumafataga. Ae le tatau i aso taitasi ona sili atu i le 150 kalama.

E mafua lea mea talu ai ona o le faʻasalaga i le taimi o le sauniuni o le siʻi sisi e le mafai ona "gaosia" uma gaʻo susu.

Ia mautinoa e vaʻavaʻai i vaega o loʻo fausiaina, e pei ona mafai e nisi o gaosi oloa ona faʻaopopo vailaau faʻasaʻo vave, ma e oʻo lava i le suka mama, i le masini ma faʻatoʻa le tofo. O le mea lea, e fautuaina le pata fale e fautuaina mo le faʻaaogaina.

O yogurt masani e aunoa ma le faaopoopoina o jam, jams, fualaau aina ma le suka, ma o se vaega itiiti o kulimi mamafa e faatagaina foi mai oloa susu.

Isi oloa

Faʻasese le meaai ma ni fatu (arasi, paʻu, peanati, almonds ma isi). Latou te tamaoaiga i le palatini ma faʻavave gaʻo gaʻo. Ae oa latou mea e gaosia ai caloric e matua maualuga lava, o lea e tatau ai ona e faatapulaaina lo latou faaaogaina i tagata e sili atu le mamafa o le tino.

O le legume aiga ma pulou e talisapaia foi i le taumafataga, aua e aofia ai le tele o elemene aoga aoga ma protein taua, o le gaʻo susu.

O inu i le ituaiga o lauti poʻo le kofe e mafai ona 'onā i le fiafia, ae e tatau ona e aʻoaʻoina auala e saunia ai i latou e aunoa ma le suka.

O oloa soya e fesoasoani e faʻatumu ai le le lava o le susu ma oloa gaosi faasolitulafono. E matua le afaina lava i le maʻisuka.

E taua le manatuaina o le tausia o se meaai e masani lava i le mea muamua, talu ai ona o le leai o se faʻaosoosoga e faateleina ai le kulukose e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo togafitiga fualaau. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Ae aua le faʻaeteete i isi suiga o le olaga ma le amanaia togafitiga fualaau faasaina. Talu ai o le filifilia o se olaga faʻalelei ma le faʻamaʻi o se galuega umi ma tigaina lea e tauia i le lelei tele ma le umi o le ola.

Mataupu faavae o le taotoga

Aʻo tali le fesili o nei mea taumafa e maualalo ai le toto suka, e taua le malamalama i le mataupu faavae o le gaioiga o meaai i luga o le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2.O meaʻai uma e aofia ai gaʻo (i sili atu pe itiiti ifo foi).

O latou, pe a faʻamalosia, o loʻo faʻaaogaina i le kulukose, lea e ave i totonu o le toto ma e tatau ona tuʻuina atu i sela e faʻaaoga ai le insulin. I le maʻisuka, e le tupu lenei mea ona o le le lava o le inisalini.

O se taunuuga, e faʻaleleia i totonu o le tino ma faateleina ai le suka.

O le mea lea, o le tali i le fesili o fea meaai e maualalo ai le toto suka. O le mea moni, latou te le oi ai. E i ai togalaau faʻalaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka, ae o oloa e fesoasoani e faʻaititia le suka e leʻi maua.

Ma o le oloa e le afaina ai le kulūkose, e le tatau ona i ai ni mea inu gaʻo, ma e le o iai ni ipu. Ae o loʻo i ai na o loʻo i ai naʻo ni nai meaola suamalie e le mafai ona latou aʻafia ai le kulūkose i totonu o le tino.

Ae latou te le maua mea e maua ai le suka.

O maʻisuka taʻitasi e masani i se faʻaaliga e pei o le glycemic index. O loʻo faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o meaʻai e aafia ai le kulukose i totonu o le toto. O le lalo ifo o lenei faailoilo, o le itiiti ifo o le gaʻo i le meaʻai, ma le itiiti ifo o lona aʻafiaga i luga o le maʻisuka.

O lenei faʻamaufaʻailogaina o se faʻavae taua i le faʻavaeina o le taumafataga. Maualuga le maualuga o le meli, suka. O faʻamatalaga maualalo e aofia ai na faailoga e aofia ai le 30 i le 40 iunite (mo se faʻataʻitaʻiga, 20 nati). Mo nisi fua suamalie, o lenei fuainumera e i le va o le 55 - 65 iunite.

O le maualuga lea o le faasino igoa ma e le aoga le 'aiina o ia ipu mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi meaʻai o le maʻisuka o le naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le oti ma le faʻaeteete. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le gasegase, e leai se mea e tatau ona e faatapulaaina oe lava i le filifiliga o ipu. O le faʻaaogaina o soo se mea, e oʻo lava i le maualuga-kapelu, e mafai ona faʻasalaina meaai i le tuiina o le inisalini.

Fualaau mo le maʻisuka

GaosigaFaatinoga
CherriesO loʻo i ai ni meatotino faʻasao (e le faatagaina ai taunuuga o le faʻamaʻiina - faʻasalaga saoloto, e faʻapipiʻi i le paluga o le cell ma fai ai ni faʻavae e le mafai ona faʻaaogaina, lea e ono mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le kanesa). O loʻo i ai le tele o fiva laau e vave ma faigofie ona faʻapala.

LemoniE aofia ai le kulutin, le limonene ma le vaitamini C, lea e mafai ona avea o fualaau aina e maualalo ai le toto suka. O nei aʻafiaga e faʻaleagaina le aʻafiaga o mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.

Aʻau lanumeamata i le puluFaʻapipiʻi kullukose, puipuia ona oso AvakaFaateleina le tui ile insulin. O le tamaoaiga o laau toto, vitamini (gaʻo kulupu, aemaise lava aoga i le taimi o maitaga), minerale (copper, iron, phosphorus, potassium, magnesium). E maua foi i le protein.

O a fualaau aina e leʻi faʻasaina i le maʻisuka ituaiga 2? E ui i le mea moni o le tele o fualaau aina e mauoa i le kulukose, o fualaau suamalie o loʻo faʻaalia pea mo le faʻaaogaina (e ese mai le kulimi, fualaau aina e aoga).

O le suka maualalo o le toto suka e maualalo ai meaʻai. E le tele ni aano o manufasi e ausia lenei manaʻoga. O le mafuaaga lena e le aofia ai le 'ai o manu i fautuaga mo le faʻaitiitia o le toto suka. Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e faʻaaogaina:

  1. Laʻau moa vao e aunoa ma le paʻu,
  2. Lafu vela vela,
  3. Uu pipi e leai se paʻu.

O isi meaʻai e gaosia ai le toto e le mafai ona aofia i totonu o le meaai. I nai mea laiti, e mafai ona e 'ai na o le vevela aano o manu (pe a tao i totonu o le ogaumu).

Faʻatoʻa, falala

O le taʻuina o nei mea taumafa e maualalo ai le toto suka i le maʻisuka o le 2 pepa, e tatau ona fai atu e uiga i cereals - cereals ma cereals. O meaai e tele i le fiva laau, lea e fesoasoani i le kulūkose ina ia faʻamalosi ma o lona soona tele e alu i totonu o le manava.

Oatmeal e maualalo ai le suka toto ona o le mea moni o loʻo mauʻoa i fibeni solugofie faigofie. E ui o le tele o le faʻaaogaina o fiva e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli i le gastrointestinal tract, aua

e le lelei le afaina, e faʻaosofia ai le malosi, e mafai ona faʻaaogaina le oatmeal i soʻo se aofaiga.

O lenei meaai, ona o le mea moni o le fibone e mafai ona fofo ai, e le gata ina maualalo ai le suka i totonu o le tino, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le mucous membrane o le manava ma le fatu.

Cereals e maualalo ai le suka toto ei ai le tele o fiva laau ma e leai ni suga. E aofia ai le millet. O loʻo i ai suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le taumafaina o ituaiga tolu o le suka i le aso e mafai ona faʻaitiitia ai le ono tulai mai ma le alualu i luma o le maʻi e 25%, aua o le taumafa sili lea ona lelei mo le maʻisuka.

O isi vela e maualalo ai le suka toto o le pata, lentils. I le aotelega, o taumafataga o se taumafa lelei mo le maʻisuka ma tagata e maua i le maʻisuka.

Mea taumafa faaopoopo

E i ai mea manogi ma meaʻai faaopoopo e maualalo ai le maualuga o le suka i le faʻaaoga masani. Le afaina sili ona lauiloa. Ua tuu o ia i le kofe, lauti, nisi o meaʻai. E mauʻoa i le magnesium, polyphenol ma fila, fiber.

O nei mea uma e mafai ai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le tino. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina i aso uma i le afa o le sipuniti (o se vaega o ipu, e pei o se faʻavasegaga, talu ai ona o lona tino mamā e le mafai ona faʻaaogaina le paʻu ona o le faʻaleagaina o le mucous membranes).

E talafeagai lelei le maualalo o le suka.

O se auala lelei e faʻaitiitia ai le suka toto o le aofia ai lea o le faʻamafaʻatasi i lau meaai. E mafai ona gaosia, tuu i le lauti, faʻamaʻaina fou i salati. Faʻaeteete, e tatau ona e 'ai i le taimi o le maitaga.

O le suauʻu manogi, ma le maualuga o mea e gaosia ai omega-3, o loʻo faʻamalosia i le siama, magnesium, fulukalama. I le tuufaatasiga, o lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le kulukose.

Isi ipu

E i ai isi ipu e manaʻomia ona taʻuina pe a talanoaina pe o fea meaai e maualalo ai le suka. O lenei lisi o loʻo i lalo:

  • Walnuts, cedar, peanati, almonds e mauʻoa i fiber, faʻapea foʻi ma falaoamata. E mauoa i aʻafiaga lea e faʻagesegese ai le ave o le suka. O latou gasegase e mafatia i le mamafa tele e tatau ona faaeteete ia i latou. O fualaau e maualuga tele i calories (600 - 700 kcal e fuafua i le ituaiga), ma o le mea lea e mafai ona saofagā i le mamafa o tupe maua,
  • O le isi mea lauiloa o le toto o le suka-o le lemu. E aofia ai peas, pi, lentils. E tele a latou puipuiga, ma o se taunuuga o lea latou te le faatagaina ai le kulūkose e faʻafefe. O loʻo i ai fuainumera e faʻaalia ai o le faʻaaogaina i aso taitasi o le lapume tasi o le lapume e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi e le 47%,
  • Seafood is a delicacy that does not raise sugar sugar,
  • O 'auʻamu' oloʻo mauʻoa i le vai ma fiva laʻau, fiber, o lea la e talafeagai mo le tuʻuina atu o le kulūkose i totonu o le tino.

E tāua tele mo le maʻisuka ia tausia se taumafataga talafeagai. Ae peitai, e le o se panacea ma le auala autu e tau ai lenei faamaʻi. E taua le aua le faʻamaloloina fualaau na faʻamatalaina e le endocrinologist. O lenei mea o le a aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma le alualu i luma o le faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le lisi o oloa fautuaina e le o se mea lautele. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (o loʻo matou talanoa e uiga i soʻo se tasi - maʻisuka, tagata na muai oso i le maʻi, taumafai e aloese mai ai, ma isi).

Tuua Lau Faamatalaga