Pioglitazone (Pioglitazone)

O fualaau faasaina ua gaosia i foliga o laupepa: mai le tele o le paepae i le paepae, lapotopoto, 15 mg - biconvex, ua togitogia i le tasi itu o le "15", 30 mg - laulau, ma se fatu, na togitogia i le tasi itu o le "30" (10 pi. i le matala, 1, 3 poʻo le 5 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Pioglara i totonu o se pusa pepa).

1 papalama e aofia ai:

  • mea galue: paglitazone hydrochloride - 16.53 po o le 33.07 mg, lea e tutusa ma le pioglitazone i le aofaiga o le 15 ma le 30 mg,
  • vaega faaopoopo: calcium carboxymethyl cellulose, magnesium stearate, hydroxypropyl cellulose (maualalo le viscosity), laukose, vai mama.

Pharmacodynamics

O le Pioglitazone o se sui o le hypoglycem, e mafua mai i le faasologa thiazolidinedione, e faaosofia ai le faaosofia o gasegase o le gaoioi e le peroxis proliferator (PPARγ). O loʻo maua i latou i totonu o suʻega a le PPARγ i mea e sili atu ona taua i le faiga o le gaioiga o le inisalini (maso skeletal, tino o le tino ma le ate). O le gaogao o le PPARγ e maua ai faʻamatalaga eletise e faʻaleleia ai le faʻaliliuga o se numera o kenera e maaleale i le insulin ma e aofia i le puleaina o le kulukose toto ma i le lipid metabolism. O le Pioglitazone e maua ai se faʻaititia o le faʻamalosia o le inisalini, ma o se taunuuga o le faʻaaogaina o le kulukose e faalagolago i le insulin, o le sili atu o le glucose ma lona faʻamaʻoloto mai le ate. O le mea galue malosi e fesoasoani e faʻaititia ai triglycerides, faʻateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) ma le cholesterol. Pioglar e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, e le pei o le sulfonylurea.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e matauina le maualuga o le pioglitazone, i le plasma o le toto o le a gaosia le mea gaʻo pe a uma le 30 minute, o le maualuga maualuga (Cmax) e maua pe a uma le 2 itula, ma a maeʻa ona 'aʻai - pe a uma le 3-4 itula. O le sooupu e toetoe lava a noatia atoatoa i masini plasma - e 99%, le tele o tufatufaga (Vo) 0.22-1.04 l / kg. O le Pioglitazone e tele lava le metabolise e ala i le hydroxylation ma le faʻamaʻiina, o metabolites e mafua mai i le biotransformation o le mea o loʻo galue malosi, ua liua foi i le sulfate / glucuronide conjugates.

O faʻamatalaga o le pioglitazone hydroxide (metabolites M-II ma le M-IV) ma le paglitazone keto-derivative (metabolite M-III) o loʻo faʻaalia ai le falemaʻi. I le faagasologa ole metabolism o le fualaau faasaina, o le matafaioi autū o le isoenzymes o le cytochrome P450 - CYP3A4 ma le CYP2C8. I se tulaga maualalo, o le tele o isi isoenzymes o loʻo aʻafia foi i le metabolism o fualaau faasaina, e aofia ai ma le isoenzyme extrahepatic CYP1A1.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le Pioglar i plasma i aso taitasi, o le maualuga o le numera o le pioglitazone (pioglitazone ma gaioiolosi gaioiolosi) e ausia pe a mavae le 24 itula. Faʻatonuga (Css) i le plasma o le lua pagralitazone atoa ma le paionitazone e matauina i le mavae ai o le 7 aso.

O le vailaau faʻasaina e faʻateleina i le talo i totonu o se fesuiaiga le fesuiaiga ma i le tulaga o metabolites, faʻaumatia ma feces. 15-30% ua faʻamalosi e fatugaʻo i foliga o metabolites ma a latou paaga. O le afa-ola (T½) pioglitazone ma le aofaiga o pioglitazone o le 3-7 itula ma le 16-24 itula, i le faasologa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E fautuaina le pioglar mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 (e pei o le monotherapy drug poʻo faʻatasi foi ma metformin, insulin poo sulfonylurea i mea na pe a le faʻamalositino, meaʻai ma le monotherapy ma se tasi o vailaʻau faʻasaina o loʻo i luga e le mafai ai ona maua le faʻataʻitaʻiga tatau).

Contraindications

  • Vasega III - IV faaletonu fatu, e tusa ai ma le faʻavasegaina o le New York Association of Cardiology (NYHA),
  • maʻisukacidosis o le maʻisuka, ituaiga 1 o le maʻisuka,
  • maualuga maualuga o le le mafaia o le ate, faateleina le gaioiga o le enzymes fox e sili atu i le 2.5 taimi le tapulaa pito i luga ole masani (VGN),
  • macrolemia mai le amataga le iloa,
  • maʻi kanesa (e aofia ai le talafaasolopito)
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • glucose-galactose Malabsorption, lactase le atoatoa, galactose inelivi,
  • hypersensitivity i soʻo se vaega o le vailaʻau.

Tagata faʻapitoa (Pioglar tablets e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele):

  • loto vaivai
  • anaemia
  • fomaʻi faʻamaʻi
  • gaioiga galue o le ate.

Pioglar, faatonuga mo le faʻaaogaina: metotia ma metotia

O pioglar tablets e faʻafofoga tautala 1 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

Pe a taitaia le monotherapy, e fautuaina e ave le vailaʻau i se fualaau o le 15-30 mg, o le fua pito i maualuga o le dose e 45 mg.

I le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin poo sulfonylurea, e tatau ona faaaoga paglitazone i le fua muamua o le 15 po o le 30 mg; afai e tulai mai le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le fua o metformin poo sulfonylurea.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le Pioglar i le inisalini, o le uluai aso taitasi o le pioglitazone e tatau ona 15-30 mg, o le fua o le inisalini e le suia pe faaititia e le 10-25% pe afai o le maʻi e lipotia le hypoglycemia poo le glucose concentrates e oʻo ifo i le maualuga e le sili atu i le 100 mg / dl.

Faʻaiʻuga

  • respiratory system: sinusitis, pharyngitis,
  • o le tino vaivai ma le aʻafiaga o le tino: tiga o le tino, vevela, tigā, faʻaleleia o le tino, faʻalavelave vaaia (e masani ona tupu i le amataga o togafitiga ma e fesoʻotaʻi ma suiga i maualuga ole glucose plasma, pei o isi vailaʻau faʻasaina),
  • Hematopoietic system: anemia,
  • metabolism: hypoglycemia, mea e maua ai le mamafa,
  • gastrointestinal tract: flatulence,
  • poʻo le tiga i le taimi o le tui, tiga i totonu o le manava o le manava po o le itu ole lumbar (o le foliga mai o nei faaletonu e tatau ona vave lipoti atu i le fomaʻi),
  • masukoskeletal system: myalgia, arthralgia,
  • Faʻataʻitaʻiga ile suʻesuʻega: galuega faʻatupulaia o le Alanine aminotransferase (ALT) ma le creatin phosphokinase, o le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin ma le faʻaitiitia i le hematocrit (masani lava ile le aoga, atonu e mafua mai i le faateleina o le plasma volumes) ma e le o faʻaalia ai le atinaʻega o isi aafiaga ogaoga o le clinic).

Faatasi ai ma le togafitiga o le sili atu i le tasi le tausaga, i le 6-9% o mataupu, o le foliga mai o le edema / agamalu, e masani lava e le manaomia ai le faalēaogāina o le Pioglar, e mafai ona tusia i tagata maʻi.

I le taimi o togafitiga, i nisi tulaga, o le tupu mai o le fatu o le fatu e mafai.

Faatonuga faapitoa

I tagata gasegase ei ai se faʻavasegaga faʻataʻamilosaga i le taimi o le muaʻi faʻasolosolo ma le insulin resistance e mafua mai i togafitiga ma le pioglitazone, e mafai ona matauina le toe maua mai o le ovulation. Ona o le faateleina o le lagona o nei tagata gasegase i le inisalini i le leai o se faʻaogaina o le faʻamalosia o le gasegase, o le tulaga lamatia o le maitaga e faʻapupula. Afai o le maitaga e tupu i le taimi o togafitiga poʻo le tagata maʻi o loʻo fuafua se maʻitaga, e tatau ona faamutaina le pioglitazone.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo, o faʻasalalauga, e aofia ai le pioglitazone, na mafua ai le faateleina o le plasma volumes ma le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, ona o le sapalai. I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lea na le auai ai tagata gasegase i le vasega III ma le IV o le fatu (NYHA), e leai se faʻaopoopoga i le taimi o le matuia o gaioiga leaga mai le cardiovascular system, e fuafua i le faateleina o le plasma volume (o le fatu fatu fatu).

O taunuʻuga o suʻega faʻapitoa faʻamalositino, faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamaʻi, faʻaalia ai le faʻaititia o le faʻamaʻi o le kanesa o le vevela i tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo ave palota i le aso maualuga mo aso umi. Ae ui i lea, o le maua o nei faʻamaumauga e le faʻatagaina ai le mafai ona maua i le kanesa o le vevela i taimi o togafitiga faʻapuʻupuʻu ma le fualaau faasaina. O mea nei e mafai ona fesootaʻi ma le lamatiaga o le kanesa o le susu: tausaga tuai, ulaula (e aofia ai i taimi ua tuanai), chemotherapy (e aofia ai le faʻaaogaina o cyclophosphamide), togafitiga o le pelvic, ma nisi o mea e lamatia ai galuega. Aʻo le i amataina le togafitiga, o suʻesuʻega faʻavaomalo e manaʻomia e faʻavae ai soo se macrolamia. E tatau ona logoina vave le fomaʻi e uiga i faailoga uma o le dysuria ma soʻo se atinaʻe malosi o faʻamaoniga mai le urinary tract ma / poʻo le vevela.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le taimi o le togafitiga, e fautuaina e faʻaauau le mataʻituina o le maualuga o le enzymes i le toto. I maʻi uma lava, aʻo leʻi amataina togafitiga ma pioglitazone, i le 2 masina i le tausaga muamua o le mauaina o le Pioglar ma i taimi taʻitasi i togafitiga o loʻo mulimuli mai, e manaʻomia ona fuafua le maualuga o le ALT. E tatau foi ona iloilo le gaioiga o le ate pe a aliali foliga e ono avea ma faailoga o le toilalo o le ate, e pei o le tiga o le manava, lese, vomiting, anorexia, vaivaiga, pogisa. Afai e tulai mai le jaundice, taofi le ave o le Pioglar.

O le faʻaaogaina o se sui o le hypoglycemic e faʻasalaina i tagata gasegase o gase malolosi poʻo le aʻafiaga o le faateleina o faʻamaoniga ALT sili atu i le 2.5 taimi VGN.

Faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi i le maualuga o le maualuga o le ALT (1-2.5 taimi maualuga atu nai lo le masani) aʻo leʻi faia le vasega poʻo le taimi o togafitiga, e manaʻomia le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o lenei soliga. Amata pe faaauau pea togafitiga ma Pioglar i luma o se faʻaopoopoga faʻatupulaia i le gaioiga o le enzymes o le ate ma le faʻaeteete tele, faʻateleina le mataituina oa latou gaioiga.

I le tulaga pe afai o le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase ua iloa e le sili atu ma le 2.5 taimi faʻatusatusa i le VGN, e tatau ona mataʻituina le maualuga o enzymes, seia oʻo ina faʻaitiitia le faʻamaonia poʻo le muamua. Afai o le maualuga o le ALT e maualuga atu i tulaga masani masani e sili atu ma le 3 taimi po o le jaundice o loʻo matauina, e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o le pioglitazone.

Faaaoga i le matua

I tagata matutua, muamua ma le taimi o togafitiga, ona o le faateteleina o le taufaamatau o fomaʻi, faamai o le cardiovascular system ma le maʻi o le kanesa i tagata mamaʻi o lenei vaitausaga, o le iloiloga ma le faaeteete o le lelei ma le lamatiaga o le togafitiga ma Pioglar e tatau ona faatinoina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • O le mea lea, o le faʻaaogaina o isi thiazolidinediones faʻatasi ai ma fomaʻi faʻamataʻu, e aofia ai le ethiniolradio / norethindrone, na mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga ole plasma o hormones e 30%, e mafai ona mafua ai le faʻavaivaia tele o le faʻaaogaina o togafitiga. o lenei tuufaatasiga e tatau ona faaeteete
  • warfarin, digoxin, metformin, glipizide - e leai ni suiga i pharmacokinetics o pioglitazone,
  • ketoconazole - pioglitazone metabolism na tele lava ina taofia, e tusa ai ma suʻesuʻega in vitro, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga e talafeagai ai le mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulukose o le toto,
  • isi vailaau faʻamatalaga o le antidiabetic: e leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le pioglitazone i le tolu faʻasologa faʻatasi ma nei vailaau.

O Analogues o Pioglar o: Astrozone, Diab-norm, Piouno, Amalvia, Diaglitazone, Piogli.

Pioglar iloilo

E tusa ai ma iloiloga, o le Pioglar o se sui lelei o le hypoglycemic e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, i le taimi o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic, e aofia ai le inisalini. O maʻi latou te matauina o le vailaʻau e faʻaleleia le puleaina o le kulukose ma faʻapupulaina le malosi o siama i le inisalini, ae fautuaina e tagata uma le faʻaaogaina o le Pioglar e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le le lelei o le Pioglar e aofia ai le i ai o faʻasalaga ma le atinaʻeina o aʻafiaga, aemaise lava le faateleina o le mamafa o le tino, tiga o le tino, flatulence.

Le tau o Pioglar i falemaʻi

E leai se faʻamatalaga faatuatuaina i le tau o Pioglar, talu ai e leʻo faʻatauina nei le vailaʻau i falemaʻi.

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

E sili atu ma le $ 500 miliona i le tausaga e faʻaalu i fualaau faʻamaʻi na o ia i le Iunaite Setete. E te talitonu pea o le a maua se auala e faʻatoʻilaloina ai allergies?

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

I le 5% o tagata gasegase, o le clomipramine antidepressant e mafua ai le iniseti.

Faatasi ai ma se asiasiga masani ile moega tanning, o le avanoa e maua ai le kanesa o le paʻu e faateleina i le 60%.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

E tusa ai ma fuainumera, i le Aso Gafua, o le aʻafiaga o tua o manuʻa ua faateleina le 25%, ma le aʻafiaga o le fatu fatu - e 33%. Ia faaeteete.

E tusa ai ma le WHO, o le faia o se talanoaga i le afa itula i luga o se telefoni feaveaʻi, e faʻapupulaina ai le ono o le faiʻai e 40%.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faʻamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

O le uluai vibrator na fausia i le seneturi lona 19. Sa galue o ia i se afi afi ma sa faamoemoe e togafitia le faʻamaʻi o fafine.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Pharmacology

E faʻamalosia ai faʻamaʻi gamma eletise ua faʻamalosia e le peroxis proliferator (gamma PPAR). E faʻafaigofieina le faʻamatalaga o kenera e maaleale ile inisalini ma e aʻafia i le pulea ole maualuga o le kulukose ma le lipid metabolism ile tino, gaʻo maso ma le ate. E le afaina ai le tuputupu ae o le inisalini, ae peitai, e gaoioi lava pe afai e puipuia le inisalini-gaioiga gaioiga o le pancreas. Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini o mea lautele ma le ate, faʻateleina le faʻaaogaina o le kulukose o le insulin, faʻaititia le gaioiga o le kulukose mai le ate, faʻaititia le maualuga o le kulukose, insulin ma le hemoglobin glycosylated i le toto. I tagata gasegase e maua ai le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le faʻamalosi ma faateleina le HDL e aunoa ma le suia o le LDL ma le aofaʻi o le cholesterol.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi, e leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto. Pe a faʻatonutonuina i tamaʻitaʻi ma tama tama e oo atu i le 40 mg / kg / aso, pioglitazone (e oʻo i le 9 taimi sili atu le maualuga nai lo le MPDC, pe tusa ma le 1 m 2 o le tino), e leai se aafiaga i le fausiaina.

Mauaina i le toto 30 min i le maea ai o le tautala tautala, Cmax ausia i le maeʻa ai o le 2 itulamax faamaumauina pe a uma 3-4 itula), ae le afaina ai lona atoatoa. E fusifusia i masini o plasma toto, aemaise lava i le albumin, e sili atu i le 99%. O le tufatufaina o le tufatufaina o le 0.63 l / kg. O se maualuga maualuga o le toto e tumau pea mo le 24 itula i le maea ai o se fualaau e tasi. T1/2 o le 3-7 itula (palomitazone) ma le 16-24 itula (metabolites). E maua i le ate ma le auai o le cytochrome P450 faatasi ai ma le fausiaina o ni gasegase gasegase se lua, o lo o felagolagomaʻi ma gaosite glucuronic ma sulfuric. E faʻasolo i le talo e le fesuiai ma i foliga o metabolites, e alu ese mai le tino ma feces ma urine (15-30%). Lafoaia eleele o le 5-7 l / h.

Fegalegaleaiga

O mea e maua mai le sulfonamides, metformin ma le inisalini e mafai ona maua (mutually) hypoglycemia. Le mafai ona faʻavaivaia le aoga o faʻamatalaga faʻafofoga tautala.

Suesuega o le Pharmacokinetic e uiga i le faʻaaogaina o le paionitone ma le faʻaipoipo e le o faʻatautaia. O le faʻaaogaina o isi thiazolidinediones faʻatasi ai ma fomaʻi faʻamataʻu e aofia ai le ethinyl estradiol poʻo le norethindrone na faʻatasi ma le 30% le faʻaitiitia o le mamafa o hormones uma i le plasma, lea e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le aʻafiaga. O le mea lea, o le lapataiga e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le paionitone ma le faʻaipoipo.

Fegalegaleaiga ma le CYP2C8 Inductors

O le tigaina o le CYP2C8 isoenzyme o le cytochrome P450 (e pei o le rifampicin) e mafai ona faʻaitiitia ai le palemia o le pioglitazone AUC. O le mea lea, i le amataga poʻo le faʻamutaina o togafitiga faʻatasi ai ma le CYP2C8, e mafai ona talafeagai le fetuunaʻi o le palota.

Lapataiga mo le vailaʻau Pioglitazone

Ma le faʻaeteete, o faʻamaʻi ma le edema ma le faateleina o le maualuga i le maualuga o enzymes o le ate ua faatonuina. O le atinaʻeina o le hypoglycemia i le faʻamalosia o togafitiga e manaʻomia ai le faʻaititia o le fua o le sulfonamides ma le insulin. E le o manaʻomia le faʻaleleia ole fomaʻi e tusa ai ma le talaaga o le le toe faʻaaogaina. Afai e tupu le jaundice, e taofi togafitiga. I tagata gasegase ei ai se faʻavasegaga faʻataʻamilosaga i le taimi muamua, o le faʻatagaina e mafai ona mafua ai le vavalalata ma faʻalauteleina ai le lamatiaga o le maʻitaga (e tatau ona talafeagai togafitiga talafeagai).

O le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le vevela.

O le faʻaaogaina o le pioglitazone mo le silia ma le tasi le tausaga e mafai ona fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o le atiaʻe o le kanesa.

Pe a faatonuina le pioglitazone, e tatau i tagata gasegase ona amanaia le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le vevela ma aloese mai le faatonuina o tagata e maua i le kanesa o le vevela, e aofia ai i se talafaasolopito o aiga.
O lenei faʻamatalaga saogalemu mo le paioniazone e faʻavae i luga o taunuuga o le lua suʻesuʻega lata mai i tagata gasegase e sili atu i le 40 ma le faʻamautinoaina o le maʻisuka.
I totonu o le suʻesuʻega a le au suʻesuʻega e sefulu tausaga (Ianuari 1997 - Aperila 2008) na faia i totonu o Amerika, e sili atu ma le 193 afe tagata na aofia ai. O se iloiloga lata mai o faʻamaumauga mai lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai o le matua, kenera, ulaula, tagofia o isi vailaau faʻasaina mo le maʻisuka ma isi mea masani i le lautele na leai se aafiaga taua i le faateleina o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le kanesa o le susu i tagata maʻi e ave paionitazone pe a faatusatusa i tagata gasegase faʻaaogaina (vaeluaga tutusa OR = 1.2, 95% vaʻaia CI = 0.9-1.5). Ae ui i lea, o togafitiga umi ma le pioglitazone (sili atu i le 12 masina) na fesoʻotaʻi ma le 40% le aʻafiaga o le atiaʻe o le kanesa (OS = 1.4, 95% CI = 1.03-2.0).
O taunuʻuga o se suʻesuʻega a le aʻoga talu ai nei na faia i Falani (2006-2009), e aofia ai le 1.5 miliona o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, na faʻaalia ai le maualuga o fuainumera o le kanesa o le vevela ma le fua faʻatele o pioglitazone i luga o le 28 mg (OS = 1.75, 95 % CI = 1.22-2.5) ma ina ua silia ma le tasi le tausaga (OS = 1.34, 95% CI = 1.02-1.75), ma le isi, o tamaloloa e maualuga atu le lamatia nai lo tamaitai (OS = 1.28, 95% CI = 1.09-1.51).
E faavae i luga o faʻamatalaga mai nei suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le pioglitazone na taofia i Farani, ma i Siamani sa fautuaina e aua le amataina le paglitazone togafitiga i tagata fou.
E tatau ona fautuaina tagata maʻi i soʻo se faailoga o le kanesa o le vevela, e pei o le hematuria, urination, tiga i le taimi o le urination, tiga i tua poʻo lalo ifo.

Polokalame i luga o le glitazone i aso nei

Mai fualaau faʻatau uma i luga o le maketi, naʻo pagraitazone (Aktos, Diab-norm, Pioglar) ma Rosiglitazone (Roglit) o ​​loʻo faʻatau atu nei.

O isi vailaʻau na faʻateʻaina ona o aʻafiaga o togafitiga.

O sauniuniga Thiazolidinedione

Troglitazone (Rezulin) o le fualaau faasaina o le augatupulaga muamua o lenei vaega. Na manatuaina o ia mai le faatauina atu, ona o lona aafiaga na le lelei ona atagia i le ate.

Rosiglitazone (Avandia) o se vailaʻau lona tolu i lenei vaega. Ua taofia le faʻaaogaina i le 2010 (faʻasaina i totonu o Europa) ina ua faʻamaonia e faateleina ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

Igoa o mea aogaFaʻataʻitaʻiga FaʻatauFai i le 1 papa
Mg
PioglitazonePioglitazone Bioton15
30
45

Le faiga o le faatinoga o le pioglitazone

O le gaioiga a le pioglitazone o le faʻafesoʻotaʻi lea i se PPPA-gamma faapitoa receptor, lea o loʻo i totonu o le cell cellcleus. O le mea lea, o le fualaau faasaina e aafia ai le gaioiga o sela e fesootaʻi ma le gaosiga o le kulukose. O le ate, i lalo o lana faatosinaga, e maualalo ai. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le tino i le inisalini e faateleina.

E moni lenei mea mo gaʻo, muso ma ate. Ma, i le taimi lena, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose plasma glucose ma le ausia o se faʻatonuga o le glucose postprandial.

Faʻaaogaina le aoga

E le gata i lea, ua faʻamaonia e faapea o le vailaau faʻasaina ei ai nisi faʻaopoopoga aoga aoga:

  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto
  • E aʻafia ai le maualuga o le cholesterol (faʻapupulaina le i ai o le "cholesterol lelei," o lona uiga, HDL, ma e le faʻaopoopoina le "cholesterol leaga" - LDL),
  • E aʻafia ai le faʻavae ma le tuputupu ae o le atherosclerosis,
  • Faaitiitia le lamatiaga o le fatu (e pei o le fatu, osofaia o le fatu, stroke).

Le o le paglitazone ua faatonuina

O le Pioglitazone e mafai ona faʻaaogaina o se fualaau e tasi, o lona uiga. monotherapy. E le gata i lea, afai o loʻo i ai lou maʻisuka ituaiga 2, o au suiga i le olaga e le maua ai faʻamoemoega ma o loʻo i ai faʻamaʻiloga i le metformin, lona le lelei o le faapalepale ma aʻafiaga e aʻafia ai

O le faʻaaogaina o le pioglitazone e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, acarbose) ma le metformin pe afai o isi gaioiga e le maua ai le manuia

E mafai foi ona faʻaaogaina le Pioglitazone ma le inisalini, aemaise lava i tagata o loʻo aʻafia le tino i metformin.

E faʻafefea ona ave le paionitazone

O vailaʻau e tatau ona faʻaalu i le aso, tautala, i se taimi atofaina. E mafai ona faia lenei mea i luma ma pe a maeʻa taumafa, aua o meaʻai e le afaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E masani lava, e amata le togafitiga i se fua maualalo. I mataupu e le lelei le aoga o togafitiga, e mafai ona faʻatupulaʻia malie.

O le aoga o le vailaau faasaina ua matauina i mataupu pe a talafeagai ai le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, ae le mafai ona faaaogaina le metformin, e le faatagaina le monotherapy ma le tasi fualaau faasaina.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le pioglitazone e faʻaitiitia ai le glycemia postprandial, glucose plasma ma faʻamautuina ai le hemoglobin glycated, e iai foi sona aafiaga lelei i le toto ma le cholesterol toto. E le gata i lea, e le afaina ai faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e ono tupu mai i le faʻamalositiga o pagatiazone e aofia ai:

  • Faʻateleina le suavai i totonu o le tino (aemaise pe'ā faʻaaogaina i le inisalini)
  • O le faateleina o le pala o le ponaivi, lea e mafua mai i manuʻa faateleina,
  • Faʻateleina faʻafitauli o le manava
  • Taumafa mamafa.
  • Faʻalavelave moe.
  • Faʻasologa o le gaʻo.

O le tagofia o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le edema (o le mea muamua atonu o se mea leaga i le mea faitino vaaia, lea e tatau ona vave lipoti atu i se tagata fomai) ma le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa.

O lenei vailaʻau e le mafua ai le hypoglycemia, ae faateleina ai le lamatiaga o le mea e tupu pe a faʻaaoga i fualaau oona e maua mai i le insulin poo le sulfonylurea.

Tosiga ma le pulega

Pioglitazone (Aktos, Diab-norm, Pioglar) ave faʻatalanoa, 1 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai. Ole fua muamua o le 15-30 mg, o le fua pito i maualuga o le dose e 45 mg, ma o le fua pito i maualuga ole tuufaatasiga ole togafitiga e 30 mg / aso.

Rosiglitazone (Avandia, Roglite) na faʻaalia i le tautala 1-2 taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ole fua muamua o le 4 mg / aso, o le maualuga o aso taitasi o le 8 mg, ma o le fua pito i maualuga i le tuufaatasiga o togafitiga e 4 mg / aso.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Ole pulega o le fualaau faasaina e faatoa faailoaina pe a maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi, o le na te faatonuina le saʻo sao, i le amanaia o uiga o le tagata maʻi. I le tulaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Pioglitazone, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le vailaʻau e aloese ai mai faʻafitauli.

O le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaoga pe afai o le muamua aumaga e mai le 15 i le 30 mg, ma o le maualuga (i le aso) e 45 mg. Afai e faʻapipiʻi le vailaʻau i isi vailaʻau, ole fua ole tatau ole sili atu nai lo le 30 mg. O le Pioglitazone o loʻo faʻaalia mo le faʻaaoga i le aso.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e faaauau pea ona mulimuli i se taumafataga ma faamalositino. E taua tele le siakiina o le hemoglobin i le toto.

O le Pioglitazone o loʻo faʻaalia ma le tausiga faapitoa mo tagata gasegase ua fulafula, ma o le ate o loʻo i ai le tele o le enzymes. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia i le faʻamalosia o togafitiga e manaʻomia ai se faʻaitiitia o le inisalini poʻo le sulfonamides. Afai o le tagata maʻi e i ai le uʻu, e mafai ona faʻamalosia se tino leaga i le tino, e tatau ona taofi togafitiga. O maʻi o loʻo i ai le taʻamilosaga faʻavaomalo i le taimi o le taimi muamua o loʻo i ai le lamatiaga o le maitaga, o le mea lea e tatau ai ona faʻaaogaina le faʻailoga.

O le tele o fualaau oona e faaaoga i le maʻisuka ua leva ona le gata i le insulin.

Pharmacology i aso nei ua ofoina atu se tele o meafaigaluega e fesoasoani ai i lalo le suka i le maʻisuka ituaiga 2. O se vaega taua o ia mea o loʻo faʻapipiʻiina, e pei o Pioglitazone (Pioglitazone).

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le vailaʻau faʻatau e faʻatau i totonu o pusa pepa o pusa pepa 3 poo le 10, o loʻo i ai ni pepa lapoa o se lanu lapotopoto ma lanu paʻepaʻe. O le vaega malosi e ono aofia ai i totonu o le maualuga o le 15, 30 poʻo le 45 mg.

O le mea autu o le vailaʻau o le pioglitazone hydrochloride, lea e faʻaitiitia ai le lagona o le ate ma le tino i le gaioiga o le hormone, ma o le mea lea ua faateleina ai tupe faʻaalu i le kulukose, ma o lona gaosiga i le ate ua faʻaititia.

I le faaopoopo atu i le autu, o loʻo i ai ni vaega faaopoopo:

  • lactose monohydrate,
  • magnesium stearate,
  • hydroxypropyl cellulose,
  • calcium carboxymethyl cellulose.

Faʻataʻitaʻiga

O le Pioglitazone e faatatau i vailaʻau o le hypoglycemic e faʻavae i le thiazolidindine. O le vailaau e aafia i le puleaina o le kulukose o le toto ma le lipid metabolism. Faʻaitiitia le tetee o le tino o le tino ma le ate i le inisalini, e taʻitaʻia ai le faʻaititia o le faʻaalu o le kulūkose e faalagolago i le insulin ma le faʻaitiitia o mea e maua mai le ate.

Ae ui i lea, na te le faʻaalia se faʻaosofia atili o sē β o le pancreas, lea e laveaʻi ai i latou mai le matua matua. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le pa'ū i le toto o le glucose ma le hemoglobin glycosylated. O le oloa e mafai ona faʻaaogaina naʻo ia pe faʻatasi foi ma isi vailaʻau o le suka.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le lipeta metabolism, e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le TG ma le faateleina o le HDL e aunoa ma le aʻafia o le cholesterol atoa ma le LDL.

Faailoga ma le faʻailoga

E fautuaina le Pioglitazone o se auala e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau e tasi, ona o lea e masani ona faʻamatalaina i le maʻisuka o loʻo mamafa tele pe o ai foʻi ua faʻaseseina ia Metformin.

E sili atu le malosi, o le vailaʻau e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa i polokalama nei:

  • faʻalua faʻatasi ma metformin poʻo sulfonylurea o fualaau faasaina,
  • tolu fusia faatasi ma vaega uma o fualaau faasaina

E pei o le faʻasaʻoina o:

  • sili atu le malamalama i so o se vaega o le vailaau faasaina,
  • talafaasolopito o pathoces cardiovascular,
  • ogaoga o le ate,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • le i ai o le kanesa
  • o le i ai o le hematuria o le macroscopic e le o mautinoa le amataga.

I nei tulaga, ua suia le vailaau i mea tutusa e maua ai le eseesega o le tuufaatasiga ma le faiga o gaioiga.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Mo tagata matutua, e leai ni manaʻoga faʻapitoa. E amata foi i se tulaga maualalo, faasolosolo malie le faateleina.

I le taimi o le maʻitaga, e le faatagaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina, o lona aafiaga i luga o le fetus e le o malamalama atoatoa, o lea e faigata ai ona vaʻai iʻuga. I le taimi o le lactation, afai e manaʻomia e le fafine lenei vailaʻau, e tatau ona ia musu e fafaga le pepe.

O maʻi e maua i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto e faʻaaoga le fua pito i lalo, ae e tatau ona mataʻituina le tulaga o le totoga o totoga i le taimi o le pulega o Pioglitazone.

O le aveina o Pioglitazone e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le vevela i le 0.06 pasene, lea e tatau ai i le fomaʻi ona lapatai le tagata maʻi ma fautuaina le faaitiitia o isi tulaga lamatia.

Mo tagata gasegase e le maua ai le ate, o le fualaau faasaina ua solia, ma i le malosi tele, faʻaaoga ma le faʻaeteete e mafai. I lenei tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o enzymes o le ate, pe afai latou te sili atu i le masani masani faatolu, ona faalēaogā lea o le vailaʻau.

Vitio e uiga i aʻafiaga o fualaau oona i le tino:

Sauniuniga o se mea faapena

O analogues o Pioglitazone o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi ma le tele o vailaʻau.

O meafaigaluega e tutusa lelei ma mea e aofia ai:

  • Pioglar fualaau faʻataʻitaʻi a Initia,
  • Faʻamatalaga Rusia o Diaglitazone, Astrozone, Diab-Norm,
  • Irish tablets Actos,
  • Croatian fofo Amalvia,
  • Pioglite
  • Piouno ma isi.

O nei fualaau oona uma e aofia i le vaega o le glitazone preparations, lea e aofia ai le troglitazone ma le rosiglitazone, o loʻo i ai se metotia foliga tutusa, ae e ese mai i le vailaʻau vailaʻau, ina ia mafai ona faʻaaogaina pe a pagatia le pioglitazone e le tino. E i ai foʻi o latou lava lelei ma faʻafitauli, lea e mafai ona maua i faatonuga mo vailaʻau.

E le gata i lea, o analogues ei ai le eseesega o loʻo i ai nei e mafai ona avea ma analogues: Glucofage, Siofor, Bagomet, NovoFormin.

E taua le matauina o iloiloga o tagata gasegase na faʻaaogaina Pioglitazone ma ona ituaiga e ese lava. O le mea lea, e tusa ai ma le fualaau faasaina, e tali lelei mai tagata gasegase, mauaina le itiiti o le itu o aʻafiaga.

O le mauaina o analogues e masani lava ona o faatasi ma taunuuga le lelei, e pei o le mamafa o le tupe, edema, faaitiitia le maualuga o le hemoglobin.

E pei ona faʻataʻitaʻiga, o vailaau faʻatele e mafua ai ona faʻaititia le maualuga o le suka ma mafai ona faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e taua tele le filifilia o le saʻo ma fualaau saʻo.

Tau masani

Talu ai ona o le meafaigaluega e mafai ona gaosia i lalo o igoa eseese, faʻalagolago i le kamupanī, o lona tau e eseese tele. Faʻatau Pioglitazone i totonu o falemaʻi fale i lona tulaga mamā o se faʻafitauli, o loʻo faʻaaogaina i fualaau oona ma isi igoa.E maua i lalo o le igoa Pioglitazone Asset, o lona tau i se fua faatatau o le 45 mg e mai le 2,000 rubles.

O le paionia o le a tauina le 600 ma nai rubles mo le 30 pauna ma se fua o le 15 mg ma sili atu le taugata nai lo le afe mo le aofaiga tutusa ma se fuasei 30 mg.

O le tau o Aktos, i totonu o faʻatonuga o le mea lava lea e tasi o loʻo galue, o le faasologa lea mai le 800 ma le 3000 rubles.

O Amalvia o le a tauia le 900 ruʻu mo se fua 30 mg, ma Diaglitazone - mai 300 rubles mo se fua o le 15 mg.

O faʻagasologa o falemaʻi faʻaonapo nei e mafai ai ona ausia ni taunuuga sili atu i le mataʻituina ma fetuunai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonapo nei e mafai ona vave ausia, ma e ui lava ina e leʻo iai ni faʻafitauli, lea e tatau ona e iloa aʻo lei amata ona e aveina le vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga