Kefir Glycemic Index

E tatau i le maʻisuka ona faʻasaʻoina i latou lava le tele o meaai suamalie e afaina tele ai lona soifua maloloina. I lona soifuaga atoa e tatau ona ia mulimuli i se meaai malosi. E tele taimi e masani ai pe a maʻi le tagata maʻi, e aofia ai na oloa e le o faʻatauvaaina. E aofia ai le susu susu.

Sour-milk drink: tuufaatasiga ma meatotino

O le tele o oloa eseese e faia mai le susu, susu-susu o mea ia e sili ona aoga. O se tasi o mea sili ona lauiloa, maloloina ma suamalie o le susu susu. O se mea malulu lea e iai se mea manaia lelei, o se mea taua, e talitutusa lava ma le yogurt.

Na faaali Ryazhenka i le senituri lona 17 ma talu mai lena taimi na tumau pea lona lauiloa. I le auala tuai, ina ia maua ai le susu susu, o le suāsusu muamua na faʻafesoʻotaʻi mo le tele o itula i totonu o le ogaumu, ona faʻataga malie lea, faʻafefea i le kulimi kulimi ma tuʻuina atu le taimi e "'aiʻona" ina ia inu le inu ma maua ai se mea manaia fiafia.

I aso nei, e faigofie tele mea uma: latou te faʻapipiʻiina se meaʻai faapitoa na faatauina i le fale fefaʻatauaʻiga i susu susu, faʻafefiloi, ma pe a mavae ni nai itula, ua saunia le susu susu e faʻaaoga.

O lenei oloa e faigofie lava ona gauaiina e le tino, ona o meatotino o loʻo i totonu o mea gaʻo susu. O le faavae o le ryazhenka e mafai ona atoatoa, mamanu pe toe faʻaleleia susu.

O loʻo i ai se lisi tele o vitamini aoga: A, B1, B2, C, E, PP, o se vaega o elemene taua: potassium, sodium, phosphorus, calcium, faʻapea gaʻo, gaʻo, gaʻo, meaola ma vailaʻau. Ole maualuga o vaega aoga o le vaiinu e mafua mai i le tapulaa maualuga o le vai ona o le umi o le togafitiga o vevela.

O le i ai o le polotini e fesoasoani i le faigofie faigofie o digestibility. E sua lelei le susu susu falaoa mo le faʻaogaina o meaʻai. E faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o se taumafataga maloloina mo tamaiti, tagata gasegase o le tausaga ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O meaʻai ma mea amino o loʻo aofia i totonu o le vai e sili atu ona mamafa i le tele e mafai ai, ma i le maualuga televave.

O le kesi ma le phosphorus e faaosofia ai le faʻamalosia o nifo ma ponaivi, lea e taua tele mo le maʻisuka.

O siama suamalie suamalie e sili atu le lelei o le puleaina o le vaega o meaʻai, e puipuia lelei i le tupu mai o le dysbiosis, aua le faatagaina le malosi.

O fea ryazhenka e sili atu ona aoga?

Kohl, tatou te mafaufau i le susu susu e avea o se vaega o meaʻai faafomai, aemaise lava i le tulaga o se maʻi ogaoga e pei o le maʻisuka, e taua le iloa poo fea o ana auala sauniuni e sili atu ona taliaina. E 2 auala faʻapisinisi:

  1. Vaitafe. O mea e faʻafefiloi e faʻafefiloi i totonu o se koneteina telē, tuʻu ai e faʻamaʻa, ona faʻafefiloi ma tuʻuina atu i totonu o koneteina.
  2. Faʻasologa O le susu susu o loʻo faʻafefiloi ma le meaʻai, vave sasaa atu i le afifi faapitoa ma auina atu mo le kuka i totonu o ogaumu faapitoa.

Iloiloga e ala i le lelei, lea e tuusaʻo tonu lava i le tulaga o le faʻasaoina o elemene aoga aoga ma isi vaega, o le auala sili ona lelei e talafeagai. E latalata lava i se fua e faʻaaoga i le fale. O se auala talitutusa na saunia mo le ryazhenka, ua vaivai o tatou tuaa mo se taimi umi i ogaumu Rusia. A faʻaaogaina le metotia lona lua, o le vai e liu tele, e le mafai ona e inuina, ae 'ai ma se sipuni.

Faʻapitoa o le faʻaalia i le tino

O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e maua ai le "suka" e faʻamalosia e tausisia se taumafataga malosi i latou uma lava o soifuaga, o le tulaga autu lea mo le soifua maloloina masani. O le lisi o mea taumafa e maua i le glycemic index (GI) e aofia ai le susu susu, lea e leai sona aafiaga leaga i le soifua maloloina ma e le faateleina le maualuga o le suka i le toto.

Mafaufau i le mea moni e faapea, o le kalori o meainu o loʻo fesiligia o le 69 kcal mo le 100 g o le oloa, e talia lelei mo le maʻisuka.

Aiseā e aoga ai le ryazhenka i le tulaga o se maʻi "suamalie" o le a manino pe a tatou gauai atu i le mea moni e faʻaumatia le fiaai o loʻo maʻi ai le maʻisuka. E lava le inu i le afa o ipu vai e maua ai se fesoasoani vave ma se tulaga o le maofa.

Ua lauiloa o le maʻisuka o mafatia i se lagona le mafaamatalaina o le galala. Ryazhenka o le a fesoasoani i le tineia e aunoa ma le soona inu. I le taimi lava e tasi, o le a lagona e se tagata le atoatoa, ma o le a le toe faʻasalaina o ia e le manao e inu. O le mea lea, o le manava o le a le lofituina, ma o le a leai se mafuaʻaga mo le fausiaina o le faʻanoanoa, lea e masani lava mo tagata maʻisuka o loʻo faʻateleina le tele o vai.

Ma i lenei vitio o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili e uiga i aoga o meaʻai susu, e aofia ai susu susu, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

Glycemic index ma le glycemic load of ryazhenka

Ina ia mafai ona tusia le fuafuaga sao mo se taumafa paleni, e taua le malamalama pe o le a le uiga o le manatu o le "glycemic index" o. O lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le fua o le gau o le suka i le oloa na faʻatauina e faʻatusatusa i le fua o le gau o le kulukose, lea e maua ai le GI o le 100 iunite, lea ua lauiloa o se faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le fua o le avega.

I se isi faaupuga, o le faasinomaga o le susu o le gaʻo ua faailoa mai ai vave le maualuga o le kulukose pe a uma ona faʻaaoga. E pei ona e iloa, o le kulukosese o le faʻaulufaleina tele o le malosi. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le pulea o lenei faailo ina ia aua le faʻamalosia le tulaga.

I le faaopoopo atu i le puleaina o le fua faatatau o le liua o le oloa i le kulukose, e tutusa lava le taua le mataʻituina po o le a le tulaga o le faailoga autu mo le maʻisuka e mafai ona oʻo i ai. Mo lenei, e taua le fuafuaina o le glycemic load (GN) o le oloa.

O le fatuga o le GN e le gata i le fua o le liua o le kulukose, ae faapena foi i le aofai o gaʻo. O lenei faailo e manaʻomia e fuafua ai le taimi ole taimi lea e mafai ai e le tino ona aumai le suka i masani pe a uma ona osooso.

E le tatau ona e taumafai e suʻe le suāsusu suamalie o lau susu, ona o lenei matou te faʻaaogaina ni metotia falesuesue ma fuamatika e na o tagata tomai faapitoa e mafai ona faia. Ua lava le taialaina e le laulau ua maeʻa. E le gata i lea, e taua le sailia o faʻamatalaga saʻo saʻo, e fautuaina e faʻaaoga se punaoa tau aʻoaʻoga. O lenei fautuaga e mafua mai i le mea moni e faʻapea, i luga o nofoaga eseese, e mafai ona e maua ai ni feeseeseaiga i faailo. O lenei vavalalata o loʻo faʻamatalaina e le feagaiga o le tau o le GI, aua e faalagolago i le tele o mafuaaga:

  • fafaga
  • i tulaga o loʻo teuina ai le oloa,
  • patino o auala o kuka,
  • suʻesuʻega falesuesue.

Ae ui lava i lea, o le 30-50 iunite ua manatu o le sili ona lelei ma sili atu le saʻo o le susu susu.

Faʻafefea ona faʻaaoga se inu susu?

O le paleni taumafa o le tulaga autu lea mo tagata e mafatia i le 1 poo le 2 ituaiga o le maʻisuka. O le taumafataga o le tagata gasegase i le "suka" e tatau ona aofia ai gaʻo susu, e aofia ai susu susu. E tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma le masani i aso uma, ma ia nofouta i faʻasalaga faʻatagaina ma isi oloa.

E mafai ona avea le Ryazhenka ma se taumafataga atoa mo le 'aiga o le taeao po o le' aiga o le afiafi, e mafai foi ona faʻaaogaina mo meaʻai, lea e faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le taumafaina o susu susu ma fualaau suamalie ma meaʻai e talia. O se meainu lamolemole e faʻavae i luga o le faʻafefiloi o fualaau mama ma fualaʻau ma le susu susu ua avea ma lauiloa. O le mea moni lea ei ai sona aafiaga aoga i le tino maʻi: o le laititi o le fua, o le pito i lalo o le faasinomaga o le oloa.

E le faigata le saunia o se vai inu lelei, ua lava lea e ave ai le susu susu ma avea ma faavae ma faaopoopo mea e maua mai i fualaau aina ma vine, kukaina i se mea e gaosia ai le suamalie poo le paluga:

Mo le eseese ma le faʻaluaina o le tau, e mafai foi ona faʻafefiloi le susu o le susu ma ni lapisi poʻo se kapisi.

I le ipu e tofo ma mafaufau i mea e fiafia i ai tagata e faaopoopo iai le kinamoni, afa sipuni ole honey, lemon balm, xylitol. Afai o le meainu e sauniuni mo le 'aiga o le afiafi, e tatau ona faʻaaogaina 1.5-2 itula ao lei momoe.

Mo ituaiga uma o le maʻisuka, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga, e aoga tele le faaaogaina o susu susu.

I le ituaiga 1 faʻamaʻi fomaʻi fautuaina oe e inu susu susu susu nai lo le 2-3 taimi i le vaiaso, ma le isi, aua nei galo e uiga i le faasaʻoina o le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava pe afai o le tagata gasegase e gasegase, e fautuaina e inu naʻo le susu susu ma le maualalo ifo o le paʻu oona (e le sili atu i le 2.5%) 3-4 taimi i le 7 aso. Ole fua ole aso e le sili atu i le 200 ml.

Ryazhenka based recipes

Se vaiinu ma le kinamona. Faʻafefiloi vaega: 250 ml o susu susu, 3 pcs. pulu, 1 sipunipuni o le oatmeal po o le fagala, afa o le sipuniti o le kinamona. Faʻasalaga mo le 30 minute, ma e mafai ona faʻaaogaina i nai sipuni laiti.

Buckwheat ma meaʻai suamalie. Fofowheat (100 g) fufuluina 500 ml o lefir-low-fat, faaopoopo 200 ml o susu susu. Mo le po atoa e lafo i totonu o le pusaaisa. O le vaevaeina o le ipu i le 5 vaega e 'aina lemu i le gasologa o le aso.

Pusa faʻaaoga. Laʻau falala, faaopoopo i ai le kāpeti fufuluina, faʻafefiloi, vaitau ma susu susu, ma saunia se taumafataga manaia. Ave vaega o le ipu i vaega tutusa, i le faaiuga e tatau ona i fafo 300-350 g.

Faʻailoga talafeagai

E le faigata ona faʻamaonia le aoga o le ryazhenka, ae o lenei oloa o loʻo i ai ni faʻasalaga mo le 'ai ma faʻamaʻi. O le susu susu e tatau ona faʻaaogaina naʻo le oona, faafitauli i le digestibility o le susu susu o le pulu, o le maualuga o le acidity ma le maʻi o le peptic. Afai o nei mea taua uma o loʻo maua i se tagata maʻi i le maʻisuka, e le tatau foi ona ia faʻalauiloa atu lenei oloa susu i totonu o le meaai.

Afai e le oi ai i le tagata ni faafitauli ua lisiina i luga, o le ava o le a aumaia ai ni mea aoga e le masalomia, o le pau naʻo le numera o fesoasoani i aso uma. E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo le aofaʻi o le kalama o le ryazhenka ma le tele o taimi e mafai ona faʻaumatia e se tagata maʻi faapitoa.

E taua le manatua o lenei oloa o le maualuga-kalori, o le mea lea, e mafai ona mafua ai le mamafa o le mamafa o le tino e tusa lava pe i ai se tagata maloloina. O le mea lea, e taua tele le tausisia o le alauni o aso taitasi na faʻatūina e le fomaʻi.

O le gauai atu i le aso e muta ai, e mafai ona e fuafuaina le mea talafeagai talafeagai o le faʻasao i totonu, lea e le afaina ai le tino i le auala sili ona lelei. E fautuaina e le sili atu i le 5 aso le vaitaimi. O le isi faʻamaumauga: e sili ona lelei le faʻatau mai o se oloa i le aso na faʻasaʻolotoina ai. E tatau ona aofia ai mea taua e lua: susu ma le susu susu.

Afai e inu le vai, ma se lanu vali suamalie, o lona uiga o lona uiga maualuga. Peitai e ui i lea, o le filifiliga sili lava o le susu susu ua fausiaina i fale, ma mafaufau i le tekinolosi saʻo.

Auina le susu susu tunu ua mafai ona faatoa fou. O se vai inu e mafai ona faʻaosoina ai le gastrointestinal tract.

Ryazhenka o se gaʻo susu gaosia e pele e miliona miliona tagata. O lenei mea inu suamalie e aoga foi mo se faʻamaʻi matautia pei o le maʻisuka. O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o le fomaʻi i taimi uma ma maua ni fautuaga mai ia te ia i le faʻasalalauga saʻo o le susu susu i le taumafataga o aso uma.

O le a le GI?

A o lei amata ona e iloa po o le fea o fuainumera o le palafiti e maualalo le gaʻo, e pei o isi ituaiga uma o lenei gaʻo susu, e tatau ona e iloa pe o le a le igoa lenei.

I aso nei, ua malamalama o se faailoga lea e atagia ai le tele o le oloa e taumafaina e se tagata e mafai ona faateleina ai le suka toto. O le mafuaʻaga lea mo tagata maʻisuka e tatau ona vaʻaia ma le totoʻa lenei mea maualuga, e taua tele le iloa.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i lenei mea, ua faʻaaogaina nei le GI i le sauniuni mo le faʻaaoga lelei o meaʻai o le leiloa. Na maua ai o mea taumafa ma maualuga maualuga o vailaʻaʻavaʻavaʻa vave ia e mafua ai ona maua le mamafa. Afai e te filifili e leiloa ni nai pauna, o le iloa o le faʻamatalaga glycemic o le kefir o mea eseese gaʻo o le a sili ona aoga, talu ai o lenei oloa o se tasi o sili ona lauiloa i le leiloa o le mamafa.

E faatagaina le faʻatefiti mo le maʻisuka?

E pei ona maua e saienitisi, o le faasinomaga glycemic o le 1% kefir, ma le sili atu gaʻo, e maualalo, o le mea lea o lenei oloa e aoga tele mo le faʻaaoga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te vaʻavaʻai i soʻo se meaʻai mo tagata gasegase i se maʻi "suamalie", o le a e matauina o loʻo gaosia ma le faʻaaogaina ia oloa gaʻo susu. O le mea moni, o tagata fai meaʻai e talitonu o lefir e le gata e le faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e mafai ona faʻaitiitia. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le siama o le susu-e fesoasoani i le faʻamalosia o le gaosia o le insulin. O lea, afai o loʻo iai sau faʻamaʻi, e mafai ona e inuina lenei vai ma se agaga toʻafilemu ma e le popole pe o le a le maualuga o le suka o le suka. Tau lava manatua: afai e te fuafua e suʻe suʻe, e tatau ona e vavaeeseina mai le taumafataga i le aso ao le i faia le taualumaga, talu ai e mafai ona aʻafia ai le iuga.

Faailoga GI

I le taimi nei e tusa ma le 3.2%, 2.5%, 1% ma le maualalo o le gaʻo. E taua le matauina o le mea moni e le fesuisuiai e fuafua i lenei faailoga. O lea:

  1. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le kefir 3.2 gaʻo gaʻo e 15 iunite. O lenei faailoga o le avefeʻau e faatatau i meaʻai susu. E tutusa ma ryazhenka.
  2. O le faasinomaga o le kefir 1-2.5% le gaʻo e tutusa. E tusa ma le 15 iunite. Ole inu faapena o le a aoga uma mo le aveesea o tagata mamafa ma le maʻisuka.

E tusa ai ma tulafono o loʻo i ai nei, e aoga tele le 'ai o meaai o lona GI e le itiiti ifo ma le 50 iunite, o lea e mafai ai ona e faʻaogaina le kefir i se aofaiga masani e aunoa ma le fefe i le le lelei o le soifua maloloina.

Taumafa tau taumafa

I le faaopoopo atu i le glycemic index of kefir, e taua tele le iloa o le a le ituaiga o caloric content that has given product has. O lenei faailoilo o le vaiinu e laʻititi lava: na o le 30-50 Kcal mo le 100 kalama o le oloa, e fuafua i lona gaʻo. I se faaopoopoga, faatasi ai ma sina numera o kalori, o lefirfir ua i ai se tino tele o meaʻai, lea e aofia ai vailaʻau eseese ma minerale, ia e aoga tele mo le tino o le tagata ma e tatau ai ina ia aoga masani.

Vailaau faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, e faaopoopo atu i le maualalo o le faasinomaga o le kefir 2.5% gaʻo, o lenei vaiinu e sili ona taua i tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona o ona ituaiga filifilia ma eseese. I totonu e mafai ona e maua vitamini o le kulupu D, lea e aoga tele mo le tino, lea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina le calcium, lea e fesoasoani e faamalosia ai ponaivi. O lenei minerale e matua taua tele i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, talu ai o lenei faʻamaʻi masani lava o le faʻasologa o faʻataʻitaʻiga o le faʻafitauli i gau ma o latou togafitiga uumi ona o le le talafeagai o le metabolism.

E le gata i lea, e mafai ona e maua isi vitamini aoga tele i totonu: A, PP, C, vaega B ma N. I totonu o minerale, calcium, potassium ma le uʻamea e sili ona lauiloa.

Mea aoga o le kefir

Kefir o se oloa aoga tele lea e faʻaalia ai ia lava aemaise lava pe afai e sili atu le mamafa. E pei ona e iloa, e faʻaosofia ai le gaosiga o le suka gaosia, o le mea lea e amata ai ona galue vave le vaega o meaʻai. O le mafuaaga lea e masani ai ona fautuaina e le au fai meaʻai e inu se ipu malamalama o le kefir ina ua uma le taumafataga, e le gata ina fafagaina ai le tino, ae le o le mamafa foi o le gastrointestinal tract.

E le gata i lea, o le kefir o loo i ai se aofaiga tele o meaola o manu, lea e sili atu ona faigofie ona gauai atu le tino nai lo mea e maua i aano o manu po o iʻa. E mafua lenei mea i le mea moni o le vaiinu ei ai le mea fefete, lea e fesoasoani i le galue o vitamini B ma amino acids o loʻo aʻafia i le gaosiga o le suka.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina masani o le tasi ipu tioata o lefir i aso taʻitasi e maua ai se faʻaleleia atili o le gastrointestinal tract, faʻateleina le faʻamalosi ma faʻamalosi ai ponaivi.Sa iloa foi e saienitisi o le vaiinu e mafai ona faamamaina le tino o mea leaga e pala, o lona uiga, toxins.

O faʻamanuiaga o le kefir mo le maʻisuka

I le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 - aemaise lava mo se taimi umi - e tele taimi e faʻalavelave ai i le galuega o le ate ma le gall vevela e amata ona aliali mai. O le tulaga lenei o le a sili ona aoga le amata inu inu lefir i taimi uma, talu ai o lenei oloa e mafai ona avea ma sui lelei mo togafitiga mo nei faamaʻi. E le gata i lea, e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega o le cardiovascular system, faʻamalosia le musika vaivai.

Ma o le mea moni, e le tatau ona galo ia i tatou e mafai e lefir ona faʻaitiitia le maualuga o le suka toto e tusa lava pe maualuga maualuga. I le vailaau faʻasolosolo, e mafai ona e maua nisi o fualaau mo meainu e faʻatatau i le kefir, lea e fesoasoani e foia ai le maʻisuka ma aʻafia ai le tetee o le tino i le insulin.

Contraindications ma le afaina

E ui i le mea moni e faapea, o le faasinomaga o le kefir "Biobalance", "Prostokvashino" ma isi laumei susu e matua maualalo, e le faapea e mafai ona faaaogaina e tagata uma. E ui o le vai inu e le tele naua faʻasolega, ae o loʻo i ai pea, ma o le mea lea, pe afai oi ai, e tatau ona e musu e faʻaaogaina le gaʻo susu o le susu. E leai se mea e tatau ona e inu ai kefir pe afai ei ai ni faafitauli e fesootaʻi ma le faateleina o le eletise o le manava. Ole a le gata o le a fesoasoani i le togafitia o le maʻisuka, ae o le a mafua ai foi ona le fiafia le intestinal. E taua foi le inu lelei ma le totoa i le taimi o le maitaga, talu ai e le mafai ona vavalo saʻo le auala e mafai ai e le tino ona tali atu i se oloa gaosi susu ma se fomaʻi ma le maʻisuka faʻatasi.

Tuutuuga o le faaaogaina

E ui i le mea moni ua salalau le kefir i totonu o Rusia mo le tele o seneturi, o se numera tele lava o tagata e iloa le auala e inu ai i lenei vai saʻo. Ina ia e iloa atoatoa le atoa o le tofo, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  1. Inu le vai e tatau ona mafanafana, e uiga ile vevela o le potu. O le mafanafana poʻo le malulu kefir na le maua ai lena eletise faapitoa na mafua ai ona lauiloa. Ina ia ausia le vevela e manaʻomia, e tatau lava ona e aumaia le oloa i fafo o le pusaaisa pe a ma le afa itula ao le i faaaogaina.
  2. Ole fua ole aso o lefirfir mo se tagata masani e le tatau ona sili atu ile 500 ml. E sili le vaeluaina i ni vaega se 2, inu se ipu malamalama i le taeao ma le afiafi ao lei moe. O lea la, e mafai ona e maua le aafiaga aupito sili i le manava, faʻafouina lana galuega.
  3. Mo le tele o tagata, o lefir foliga foliga malie, ma o lea latou te faaopoopo ai le suka e faamalulu ai le tofo. E leai se mea e mafai ai e tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona faia lenei mea: o le a matua faateleina ai le faʻamaonia o le maʻisuka, ma faʻaleagaina ai i latou.
  4. Mo le maʻisuka, e masani ona fautuaina e fomaʻi le fefiloi o lefirfir ma isi oloa. O le sili ona lauiloa o le teu, o lenamon, o le apu ma le totoa. A o leʻi faʻaopoopo atu i latou i le taumafataga, e tatau ona e faʻatalanoa ma lau fomaʻi e suʻe uma mea e mafai ona tupu.

Vaega mulimuli

I le taimi nei i soʻo se hypermarket tele e faigofie ona e maua ni fata falala ma meaʻai maloloina, lea e fautuaina mo le maʻisuka e faʻatau. Ae ui i lea, o le kefir e masani lava ona le mafai ona maua iina, talu ai o le faasinomaga o igoa i luga o afifi, o se tulafono, e le o faatonuina. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o lenei vaiinu e laʻititi, ma o le mea lea, pe a faʻaaoga i le aofaiga faatonuina, o le a fesoasoani e faʻaititia le toto toto ma o le a le matua afaina ai le fuainumera.

O lea e mafai ai ona e filifilia ma le saogalemu se oloa lelei o soʻo se mea gaʻo i totonu o le faleoloa, tutusa uma lava, o lona faasinomaga o le a itiiti ifo ma le 50. E ui i lea, e tatau ona manatua e le mafai ona suia le vai i le kefir (e ui lava o le mea moni). I le maʻisuka, e matua taua lava le faatumauina o le paleni lelei o le vai, o lona uiga, inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai mama i le aso.

Glycemic index of ryazhenka

I le i ai o le maualuga maualuga o le toto, o se tagata ua nafa le filifilia o meaai ma meainu faatasi ai ma se faasino igoa e oo atu i le 50 PIECES aofia ai. O ia ituaiga meaai o le a fausia ai le meaai autu. Meaai ma faʻamaʻi e oʻo atu i le 69 iunite ua faʻalauiloaina i meaai naʻo nisi taimi, e fai ma faʻasesega, e sili atu ma le tele taimi i le vaiaso.

E taua foi le amanaia o le kalori o mea e gaosia. O nisi o meaʻai, ona o le mea moni e le oi ai ni a latou gaʻo, o loʻo i ai se faʻamatalaga o vaega eletise. Ae ui i lea, o le tele o nei meaai e maualuga i le kalori ma e aofia ai le cholesterol leaga. O le itu, e faʻaosofia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol, ma o se taunuuga - o le veleina o vaʻa toto. O lenei faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ile maʻisuka.

Toeitiiti o oloa gaosi susu uma e taliaina i meaai a le tagata maʻi, ma o le susu susu tunu e leai se faʻalavelave. E le gata i lea, faʻafetai i le auala o sauniuniga, e aofia ai le tele o vitamini aoga ma minerale.

Mai meaʻai susu, i le i ai o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o loʻo taua i lalo:

  • susu susu,
  • kefir
  • yogurt
  • le yogurt e le fagu,
  • kusi falaoa
  • biolact
  • Narine
  • vailaʻau acidophilus.

O le masani masani e fautuaina e endocrinologists mo se susu susu po o le susu e le sili atu i le 200 mililita.

O le fuainumera o le ryazhenka o le 30 iunite, o le aoga taua mo le 100 kalama o le oloa e 57 kcal.

O aoga o le susu susu

Na ulufale atu Ryazhenka i meaai a tagata i le seneturi lona 17. I le aluga o taimi, o lona lauiloa na teena ai sina mea, ona o le tele o filifiliga o meaʻai susu. Ae toaitiiti tagata e iloa o le susu susu ua faia mai le susu susu i le vaivai i totonu o se ogaumu ma le vevela e oo atu i le 95 C.

Ona o le aveeseina o le tele o le suavai, o lenei oloa gaosiga e aofia ai le tele o vitamini ma minerale taua. E taua tele lenei mea mo tagata ei ai se "maʻi" suamalie, ona e le mafai ona latou gauai atoatoa i meaʻai na ulu atu i le tino.

Ryazhenka o se faʻatuga masani lea e tauivi ai le i ai o mea oona i le tino. I tagata masani, e masani ona taʻua o ia o se "fesoasoani fesoasoani."

Ryazhenka e aofia ai:

  1. calcium
  2. fumela
  3. magnesium
  4. uʻamea
  5. peta pati
  6. lactic acid
  7. B vitamini,
  8. Vitamin C
  9. Vitamin E
  10. vitamin PP.

Ona o ana meatotino taua, susu susu. Faatasi ai ma lona faʻaaoga masani, e faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi ma siama o eseese etiologies, o lona uiga, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Ua maua e saienitisi o le susu susu tunu o se puipuiga lelei lea o le atiaʻe o le atherosclerosis, osteoporosis, ma le maualuga maualuga. Faatasi ai ma le tele o le le mautonu i le gastrointestinal tract ma se fomaʻi o fualaau oona, ua fautuaina e fomai e inu se ipu malamalama o lenei susu susu. O le togafitiga faʻapitoa e maua ona o le i ai o le lactic acid.

Faamanuiaga faaopoopo o le susu susu:

  • inu e oo lava i sina vaega itiiti o le vai (100 mililiters), o se tagata mo le tele o itula e aveesea le fiaai,
  • pe a maeʻa ona 'aina se "mamafa" e lagona i le manava, ona e inu lea i le afa afa o le susu susu ma i se taimi puupuu o le ai ai se mapusaga,
  • faʻamalosia le ulu, fao ma ponaivi, ma faʻaleleia tulaga paʻu.

E faʻamalieina e Ryazhenka le fiainu, lea e sili ona aoga i aso vevela. A maeʻa, o le tele o le faʻaaogaina o le vai e ono faʻaosofia ai foliga o le fula.

Auala e faʻaaoga ai le susu susu

O susu susu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se taumafataga atoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se meaʻai po o le taumafataga mulimuli, poʻo le faʻamaopoopoina o lona tofo ma fualaau 'aina eseese. O lenei ipu o le a taʻua nei o le sulu.

E taua mo tagata maʻisuka le mafaufau o le itiiti o fualaau aina e te totoina, o le faʻaitiitia o le GI. O lona uiga, o le fua o le puree index o le a maualuga atu nai lo le fua atoa. E ui o lenei faailoga e fesuisuiai.

O le tulaga i le suamalie e ese lava. E matua faasaina i latou i soo se ituaiga o suka suka. A uma, e na o le 150 mililiters o le suamalie e mafai ona faʻaosooso ai i le toto toto i le 4-5 mmol / l.

E mafai ona faʻafefiloi le susu susu ma ni fualaau aina suamalie, faʻafeiloaʻi i totonu o se faʻavevesi poʻo le tatu i totonu o se mea e faʻafefeteina:

  1. se apu
  2. pi
  3. apricot
  4. peach
  5. nectarine
  6. pulu
  7. ituaiga uma o fualaau suamalie - lime, lemoni, moli, mandarin, fualaʻau.

Mai vine, e mafai ona e filifilia mea nei:

  • gogoberry
  • strawberries
  • strawberries
  • lanu
  • siaki
  • pele faapelepele
  • fugalaau
  • mūmū mū
  • lanu uliuli.

Ina ia tofo, palanona, suga sui, se sipuniti o le meli po o lala o le melissa ua faaopoopo i le sulu. Afai o le susu susu ua faʻaaogaina mo le taumafataga mulimuli, ona tatau lea ona tupu pe a ma le lua itula ae leʻi alu i le moega. Lalo o se lisi o aso taʻitasi faʻamaonia ma le aofia ai o le ryazhenka i le taumafataga.

Faataʻitaʻiga mo le aso:

  1. mo le taeao muamua, e sili ona lelei le fuaina o fualaau suamalie ina ia vave ona gasegase le kulukose i le toto ona o gaoioiga faaletino. 150 kalama o le strawberries ma le 100 kalama o le siʻi kuka o le a avea ma se taumafataga sili ona lelei.
  2. o le lona lua o le taeao e aofia ai le oatmeal tipi i luga o le vai, faatasi ai ma le faaopoopoina o le sipuniti o le meli linden ma le lima o manulele.
  3. e tatau ona fai le tele o ipu mo le malologa, o le tasi oi latou o le vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sua o fualaau suamalie ma se fasi fasi moa ua tunu, iʻalati, iʻa, salati fualaʻau ma se fasi (20 kalama) o falaoa keke, lauti lanumeamata.
  4. o se meaʻai o se taumafataga umi lea e tatau ona maualalo i kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ipu kofe i le kulimi e oʻo atu i le 15% gaʻo, o se fasi keke falaoa ma le cheese tofu.
  5. mo le muamua taumafataga, e mafai ona e faʻamalolo le tagata maʻi e ala i le faia o le schnitzel mo le maʻisuka e tusa ai ma se fua faapitoa, ma tautua manu fasi moa ma le faʻaopoopoga o laisa enaena, tea uliuli.
  6. O le taumafataga mulimuli e aofia ai le 200 mililiters o ryazhenka.

Suafa e puleaina meaʻai

Filifiliga tatau ole maʻisuka mo tagata gasegase e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e mafai ona pulea le maualuga o le kulukose toto ma puipuia ai le faateleina o faailoilo ma le aʻafiaga o faʻafitauli mai se faʻamaʻi "suamalie".

I le faaopoopo atu i le mea moni e tatau ona e faia se meaai o meainu ma meainu faatasi ai ma le maualalo o le faasino igoa ma le kalori, aua nei galo e uiga i tulafono o le 'ai ia i latou lava.

E taua foi le faatumauina o le faapaleniina o le vai, inu le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso.

O tulafono faavae o mea taumafa i le i ai o se faʻamaʻi "suamalie":

  • 'ai i ni vaega laiti
  • o le numera o taumafataga e eseese mai le lima i le ono taimi i le aso,
  • e tatau ona e fuafuaina au meaʻai ina ia mafai ai i aso taʻitasi, fualaau faisua, fualaau 'aina, aano o manufasi po o iʻa, meaʻai susu i luga o le laulau,
  • 'ai i taimi masani,
  • ua matua faasaina le inuina o le ava malosi, aua e solia ai nisi o metabolic processes in the liver, lea e aofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia,
  • sugar, baking, sweets, meaai kuka, meaʻai gaʻo ma iʻa, solati, pailani ma le tele o mea taumafa faʻatasi ma le maualuga o le GI e le aofia mai le taumafataga,
  • o le meaai e tatau ona maualalo i lalo-kapeti, ma le itiiti ifo o le faaaogaina o gaʻo,
  • e oo atu i le afa o meaai i aso taitasi o fualaau faisua, fou, pe vela.

O meaai filifilia lelei o le ki i le manuia i le tau faasaga i le suka maualuga. Peitai e le na o le pau lenei o le auala e faatosina ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. Endocrinologists i le salafa o le lalolagi e fautuaina foi togafitiga i aso taitasi mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o le ryazhenka.

Tuua Lau Faamatalaga