O aʻau e sili ona lelei e faʻaoga mo le maʻisuka ituaiga 2

O le mea e leaga ai, o le numera o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻapupula i tausaga uma. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le solia o le gaʻo gaʻo ma le faʻalauteleina o le maualuga o le suka i fafo atu o le masani (luga aʻe 5.5 mmol / l). O le tele o taimi e atiaʻe ai le tulaga o le le lelei o meaai ma le tele o meaʻai.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Afai na iloa le faamai i le amataga o lona atinaʻe, ona mafai lea ona faʻaauau lona alualu i luma ma le fesoasoani o togafitiga faʻapolofesa faapitoa o vailaau faʻapitoa e faʻaaogaina. Ma o le a le ituaiga o laau mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina, o le ae maua nei.

Faamatalaga lautele

I vailaau, o se aganuʻu le iloa o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi pipisi lea o loʻo i ai le faʻaititia o le pulelaʻau o le inisalini. E tupu lenei mea ona o le le lelei o le gaioiga o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o lenei hormone.

Talu ai o le galuega autu o le inisalini o le talepeina o le suka ma feaveaʻi i sulu ma meaola a le tino, ma le leai o lenei hormone, e le tuʻuina atu e le kulukose ia mea uma nei ma faigofie ona tuʻu i totonu o le toto i foliga o microcristalline elemene.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona avea o se togafitiga faʻavae poʻo le taunuuga o togafitiga le talafeagai o le T2DM. O le mea e leaga ai, e le mafai ona fofoina lenei faʻamaʻi ma le fesoasoani o isi vailaʻau. I lenei tulaga, o le maʻisuka e manaʻomia le toe fesuiaʻiga, o lona uiga o le faʻaaogaina o tui inisalini.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se ituaiga e ese le eseese o le maʻi. Faatasi ai ma lona atinaʻega, o le pancreas e lelei le galue, ae o le a le toe maua se lagona i le inisalini. O lona uiga, latou te le pasi ia latou lava, o le mea lea, e le tumu i le kulukose. Ma ona o lona aofaiga e sili atu i le masani, e amata foi ona faamautu i le toto.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau mo le maʻisuka. O le a le gata ina latou fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻapupula ai foi le lagona o le tino ma siama i le inisalini, lea o le a taofia ai le atinaʻe o faʻalavelave ma le suiga o le T2DM i le T1DM.

E faapefea ona fesoasoani togalaau i le maʻisuka?

E tele naua laau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • 'oti
  • bearberry
  • St. John's wort
  • manogi
  • ma le tele o isi.

O nei laau mo le maʻisuka e aoga tele ona o le tele o latou aafiaga i le tino ma maua ai le puipuia o le tele o faʻalavelave na mafua mai i lenei maʻi. Muamua, latou te saofagā i le faʻafouina o faagasologa o le toe faʻatulagaina, lea e faamautinoa ai le vave faʻamalolo o manua ma maʻi pipili i le tino, ma puipuia ai le atinaʻe o gangrene.

Lona lua, o la latou faʻaaoga e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le leo ma le gafatia o puipui o toto toto, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli mai le cardiovascular system. Ma le lona tolu, o nei gaʻau e maua ai le puipuiga faʻalagolago i fatuga o le ate ma fatu fatu mai le suka, lea e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe le gaʻo fatugaʻo ma le ate.

Sauniuniga saogalemu

A o leʻi talanoa e uiga i nei laʻau e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i puipuiga e taua tele le mafaufau i le taimi o togafitiga. O le mea muamua e fai atu, i le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona e mafaufau i le tuufaatasiga o meaʻai. O i latou uma lava e eseese ma aofia ai vaega eseese e faʻaaoga ai le "latou" aafiaga.

O nisi oi latou e maua ai le malosi o le toto, o isi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. Ma afai o le maʻisuka e pagatia mai faʻamaʻi e pei o le le atoatoa po o le faʻasalaga, ona tatau loa lea ona faia ma le faaeteete tapenapenaga o laʻau, aua e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga matuia i le soifua lelei. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

E le gata i lea, e taua tele le mulimuli i tulafono mo le teuina o laau afu, talu ai afai e solia, o le a faʻaitiitia faʻafitauli o faʻamalolo o gaʻau ma o le a faaputuputu i totonu ia mea matautia, o le a faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.

Fualaau lelei mai le maʻisuka

Mai le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea teuteu ma mea faʻapitoa e saunia mai fualaau. Ae o lo latou faʻaaogaina e tatau ona tupu e tusa ai ma tulafono uma, e aunoa ma le solia o inumaga. A leai, o aʻafiaga i itu e ono aliali mai i le tulaga o le hypoglycemia ma isi tulaga o le a tupu ai se paʻu matuia i le soifua lelei.

Goatskin o le fualaau pito sili lea ona lauiloa ma lelei e mafai ona ave i le maʻisuka. O mea uma e teuteu ai ma mea e faʻaleagaina e saunia mai ai. I le tulaga muamua, e faʻaaogaina fatu fatu. E nutimomoia ma gaosia, tumu i le vai (o se ipu vai e faʻaaogaina mo 15-20 g o meafaitino), e kuka mo le 10-15 minute ma faʻamafanafana. E tatau ona inu 1 le kulimi le susu. l 4 taimi i le aso.

Ina ia saunia le mea e afua ai, o laulaʻau ma laʻau o le laau ua nutimomoia ma fefiloi i tutusa tutusa. Ona maua lea o le aofaʻi o le 2 tbsp. l tuʻu i totonu o se vevela, faʻaopoopo le tutusa o fatu o 'oti, ia sasaa le 1 lita o le vai ma faʻaosooso i le po atoa. Faʻaaoga se vailaau faʻasaina i le 50-70 ml e oo i le 4 taimi i le aso.

Stevia e leai se aoga o le vaovao mo le maʻisuka nai lo le 'oti. E faʻaaogaina e saunia ai le lauti tila, lea e tatau ona 'ave 1 le tele o taimi i le aso. Mo le faia o se meainu faapena, e te manaʻomia ni lau vao vaovao (10-15 g), lea e tatau ona liligi atu i le 250 ml o vai inu. A maeʻa le 15 minute o le faʻafefeteina, o le a faʻaaogaina le laʻau o le laʻau, o le a tumau pea i le faʻalavelave.

E tatau ona maitauina i totonu o falemaʻi o lenei togavao e faʻatau atu i totonu o ato e matua faigofie lava ona faʻaaogaina. Afai na faʻatau sau, ona fai lea o le lauti e tatau ona e ave se taga se tasi, tuu i totonu o se masi, sasaa vai inu ma tumau pea pe a ma le 15 minute.

O se isi vailaʻau togafitiga faʻamalosi e mafai ai e oe ona faʻavasega le maualuga o le suka i se taimi pupuu. I le avea ai o se togafitiga, ua faʻaaogaina ai se mea e faʻaaogaina, lea e saunia mai le laʻau mumu. E muamua ona paʻu i le paʻu o le paʻu ma i le aofaiga o le 1pp. sasaa se ipu vai inu, ona faʻamalosi pea seia maeʻa maeʻa le vai.

E tatau ona faʻamamaina le afaina maeʻaeʻa (e mafai ona e faʻaaogaina se tamai suauu poʻo se gau), a maeʻa ona saunia mo le faʻaaogaina. O se tasi o tui e 70-90 ml. Latou te inuina le fualaau faasaina e sili atu ma le fa taimi i le aso. A maeʻa le 30-40 minute pe a uma ona ave, e tatau lava ona e 'ai, talu ai o loʻo i ai i le togafiti se faʻafitiga o le hypoglycemic, ma afai e te misia se taumafataga pe a maeʻa ona fua, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

Laʻau monastery

I le togafitiga o le maʻisuka, ua lelei foi le lauti o le monastery. Ua saunia mai mea nei:

  • lanu ma laulaau,
  • laulaau laulaau
  • ese mai fafo
  • burdock
  • St. John's wort
  • Rose aloe (na o fua),
  • chamomile fugalaau.

Mo le faia o le lauti monastery, e tatau ona e olo ma faʻafefiloi nei mea uma i mea tutusa. Ma le isi, e tatau ona e ave sina tamai ulo, lea e te manaʻomia e tuʻu ai le 1 tsp. saunia mea lapalai ma sasaa i le vai inu (200-250 ml). O le a sauni mo le faʻaaoga pe a uma le 15-20 minute. Ae o le tele o meaʻai e tuʻuina atu ai le tele o meaʻai i le vai ma maua ai le faʻamalolo sili ona mamana, o fautua faʻamalosi e fautuaina le faʻamalosi mo le tusa o le itula.

I le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina e ave 1 cup 3-4 taimi i le aso. I lenei tulaga, ao le i inu le la, e tatau ona faʻaitiitia i sina vai inu.

O le tuiina o upega e mafai foi ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka. O se afaina ua saunia mai ai, lea e ave i le aofaiga o le 1 tbsp. l e oʻo i le fa taimi i le aso. Ina ia saunia le fusi, o le ae manaomia pe tusa ma le 15 g o laʻau tipi mamago, lea e te manaʻomia e faʻatumu i se ipu vai ma alu mo le 10-15 minute. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona fufulu le mea e faʻaaogaina.

Telefoni masani

O le kulupu o loʻo i ai se aafiaga lelei o le hypoglycemic. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le maualuga o le suka suka, e maua ai foi le lagolago mo le cardiovascular system.

Ina ia saunia se vailaʻau mai lenei vao, e tatau ona e ave pe a ma le 1 tbsp. l fasi lau o le fala, sasaa se ipu vai inu ma tumau i se mea pogisa mo le 4 itula. Ma le isi, e pei ona masani ai, o le mea e tupu mai ai e tatau ona faʻamamaina. E tatau ona e inuina le fua o le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai le 80-100 ml i le taimi.

Faatasi ai ma le T2DM, o le tale e avea foi ma se togafitiga lelei. O se mea e afaina ai ua saunia mai ia mea, lea e faʻaaogaina i le 4 taimi i le aso, 15 ml taʻitasi. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: o mea gaosia i le aofaiga o le 15-20 g e sasaa mai i vai inu (200-250 ml), ufiufi i se tapuni ma faamafanafana i le vevela o le potu, ona toe faamamaina lea.

Fagavai lau

O se meafaigaluega tutusa lelei mo le togafitia o le maʻisuka o le laʻau faisua. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o maualuga o le suka i le toto, e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le toto, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.

Ina ia maua se vaiinu lelei e tatau ona e ave 10 laupepa o le laurel, sasaa i se lita o vai inu ma tuu mo le 3 itula, ona toso ai lea. Ua fautuaina le maʻisuka e inu i sea vailaau i le afa afa ao le i faia le taumafataga.

O isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu se aofaiga tele o tupe mo togafitiga o le maʻisuka. Ae peitai, e le mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. E pei ona taʻua i luga, o gaʻo uma lava e eseese a latou meatotino, ma i le i ai o isi faʻamaʻi, o latou faʻaoga e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga matuia.

O fualaau o togafitiga o se tasi o metotia fesoasoani a togafitiga

E tatau ona maitauina o gaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le lelei o togafiti. I le ituaiga 1 togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, o le mea lea, e le mafai e le suka ona maua ai le fesoasoani taua.

Faʻaaogaina togafitiga faʻaleagafesa, e pei o togafitiga o togalaau, o lona uiga, togafitiga o laʻau, e tatau ona malamalama o nei vailaʻau e le o se isi mea, ae o se vailaʻau i vailaʻau. Ae ui i lea, o togafitiga o laʻau e mafai ona i ai sona aafiaga taua i luga o le tino ma, faatasi ai ma vailaau faatonuina e le fomai, maualuga le maualuga o le suka. E mafai foi ona faʻaaoga lelei mo le puipuia o le faʻamaʻi i tagata soifua maloloina i tulaga lamatia, e tatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaʻo, genis predisposition, maʻitaga ma isi tulaga.

O vailaʻau faʻasoifuaʻau e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

1. Suga-faaitiitia. Faʻaleleia galuega faʻasolosolo (faʻaosofia le gaosiga o inisalini) pe iai se faʻasolosolo ile inisalini e faʻasolo i laau e faʻasaʻo ai le suka toto.

O le vaega muamua e aofia ai laʻau o loʻo faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻaosoina le gaosiga o le inisalini: faila, vine, vine, laulaʻau pia, aʻa o le chicory, galega togafitiga ('oti oti).
  • Faʻaaogaina o mea inisalini: chicory, dandelion, nettle, elecampane, atisikoke Ierusalema

2. Le le i ai se aafiaga tuusao i le kulūkose, ae ia i ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le tino atoa. O le tulaga lenei o le faʻamautuina o le gaioioiga o le fatu cardiovascular, o le faʻamalosia o le metabolism, o le faʻamalosia o le puipuiga o le tino, o le tau faasaga i le meaʻai ma le puipuia o le inu o le tino ma mea e pala - o tino o le ketone, lea e sili atu ona mamafa i le taimi o togafitiga.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le vaega lona lua e aofia ai laau totino ma mea nei:

  • Faamalosi lautele. O faʻasalaga o faiga faʻasolosolo e masani ona o faatasi ma le faʻavaivaia o le malosi o le tino. O le mea lea, ina ia faʻamalosi le tino puipuia, e fautuaina le faʻaaoga o fualaau o loʻo i lalo mo le maʻisuka ituaiga 2: eleutherococcus, echinacea, aʻa auro ma le ginseng.
  • Toxins: plantain, bearberry, St. John's wort, marsh onamon.
  • Faʻamamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E iloa e faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi masani e masani ona maua i le tino le gaʻo ma manua. Rosehip, lingonberry, vine o le mauga e mafai ona taulimaina lelei lenei faafitauli.
  • Faʻatasi ma vasodilating ma faʻalelei meatotino: Valerian, yarrow, oregano, le St. John's wort ma le mint. O loʻo faʻaaogaina i le atinaʻeina o se faʻalavelave masani faʻatasi e pei o le maualuga maualuga.

Le faʻaitiitia o le suka toto ma faʻafefeteina le pancreas

Faʻataunuʻu Nu. 1
Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau, ave:

  • 1 tsp lanu lanu moana
  • 1 tsp laʻau aʻa
  • 1 tsp laumei

Aoina mo le 125 ml o le vai inu, tuu mo le 10 minute. O le mea e maua mai ai le togafiti mo le maʻisuka e tatau ona ave afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻataunuʻu Nu. 2
1-2 sipuni o laʻau manogi e sasaa ai le 2 ipu vai inu. Taimi e faʻasoa ai - 2 itula. Faʻatasaga e faʻaaoga i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Faʻasoʻuga Nu. 3
1 tbsp galega vailaau gaosi (goatberry) e sasaa ai le 1.5 kapu o vai inu, tuu mo le 2 itula. Inu le afaina o le afaina i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

Faʻataunuʻu Nu. 4
1 tbsp. sasaa se sipuni o lau launiu ma le vai inu (2 ipu), faʻafefete i le vevela vevela mo le 5 minute. Inu le fua o le palu i le afa ipu tioata 30-40 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo le faʻamalosia o le puipuiga, puipuia le faʻalavelave, faʻamaloloina faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi

Faʻataunuʻu Nu. 1
Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau, ave:

  • 1 vaega o le atumauga, St. John's wort, fomomile fugalaau
  • 1.5 vaega o sipuni o le rose ma le aralia root
  • 2 vaega o fugālani vine ma pulu fagu

10 g o le aoina e sasaa ai le 400 ml o le vai inu, i se nofoaga mafanafana, tumau pea pe a ma le 10 minute. Fafaga le ½ cup mo le 30 minute o meaai i se vasega o le 1 masina. A maeʻa ona e ola ile lua vaiaso, toe fai le togafitiga.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi lava le mea latou te fai mai ai: "Ave insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Faʻataunuʻu Nu. 2
Ina ia saunia le vao, ia ave le tasi vaega:

  • tinawort
  • hypericum
  • yarrow
  • lanu lanu moana
  • laʻau faʻi
  • rose pupuni,
  • laumei
  • laʻau
  • chamomile fugalaau
  • calendula
  • laupepa laisene
  • elecampane aʻa

Saunia le fua i le fua faatatau o le 10 g. Aoina mo le 2 ipu vai inu. O le taimi e faʻasolo e 10 minute. Ave le 0.5 kapu 30-40 minute aʻo leʻi faia se taumafataga i se vasega o le 1 masina. Ona malolo ai lea o le 2 vaiaso. Toe fai le togafitiga.

Faʻasoʻuga Nu. 3
4-5 laulau punipuni ole launiu 500 ml o vai inu. Faʻaauau le vaivai mo le 15-20 minute. Avea se lauti toe faʻaleleia i le va o 'aiga.

E pei o le inuina o fualaau, o loʻo i ai ni tulafono ma ni fautuaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu. Na o le matauina lelei o oe, e mafai ona e lagona ai le mana aoga uma o meaalofa alofa o le natura.

O fautuaga ma fautuaga ua tuʻuina atu i totonu o le tusitusiga e faʻamaonia. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei fualaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le dianormil TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

O aʻau e aoga i le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga o le tino o le endocrine. Mo se taimi uumi, atonu e le o faaalia mai i ni uiga. Ona o lenei mea, o suiga e le mafai ona suia e tupu i totonu o le tino, lea e mafai ona oo atu ai le faaleagaina o le tino ma okeni.

Ina ia tele le soifua maloloina ma toe faʻaleleia lou tino, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina tagata gasegase e fai togafitiga. O fualaau eseese mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto ma faaleleia atili ai le gaosiga o le inisalini.

O aso nei e mafai ona e maua togafiti i togalaau. Ae ui i lea, o nisi tagata gaosi oloa latou te le popole e uiga i le soifua maloloina o latou tagata faatau ma faaopoopo i ai le tele o vaega le talafeagai mo i latou. E sili ona lelei le aoina o lau togalaau, o lea o le ae mautinoa ai le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga.

O tulāfono nei e tatau ona mulimulitaia:

  1. Aʻo leʻi amataina togafitiga o fualaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi o le a ia iloiloina ia uiga o le tino.
  2. E sili atu le faʻatau o latou lava laau mai tagata talitonuina oe na latou seleseleina mo le silia ma le tausaga. Afai e leai, faʻatau faʻatau faʻatau tino mea i le fale talavai.

Ae e te lei saunia se teuteuga mo le maʻisuka, ia faitau ma le faaeteete ia faatonuga o kuka. Manatua o togafiti togafiti e umi se taimi e maua ai se taunuuga aoga.

O le tele o fualaau eseese e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Latou te fiafia e aʻafia le setete o le tino, ma faʻamaonia foi le maualuga o le suka o le toto. Ia manatua e le o laau uma e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

E masani lava, o vaega nei o vaomatua e faʻaaogaina e faʻafetaui ai lenei faʻamaʻi:

  • Adaptogens - Rhodiola rosea, Chinese magnolia vine, Aralia Manchurian, ginseng. Latou te faʻaleleia le malosi o le tino, puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga.
  • Diuretics - birch, horsetail, lingonberry. Latou te aveesea le tele o le vai mai le tino, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.

Latou te fiafia foi e aafia ai le gaioiga o le tino atoa i lona atoaga, faateleina lona malosi faʻafesoʻotaʻi ma amataina faiga faʻavalea. Faafetai i vaega tulaga ese pe a uma togafitiga, o mea uma o le toto ua toe faʻaleleia.

Ina ia maua le susu i le sili atu ona mafai, ia taumafai e tausisi i tulafono nei:

  • E le mafai ona faʻaaogaina laau uma, o le tele oi latou e mafai ona mafua ai se faʻalavelave oso faʻafuaseʻi o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le tino atoa.
  • Afai e leai sou poto masani i togafitiga, o le a sili atu ona lelei le faʻatauina o totogi i le falemaʻi.
  • Cook decoction e tatau ona matua tusa ai ma faatonuga. E sili le feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faia lenei mea.

Ina ia sili atu le aoga o togafitiga, o le tuufaatasiga o le teuteuga e le tatau ona sili atu i le fitu ituaiga laau. Afai e te faia se paluga o se numera tele o vaega, o le a faʻaitiitia le aoga. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona ave ma se meaai faapitoa. I lenei tulaga, o le a sili ona maualuga le aafiaga o le talosaga.

O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka o se auala sili ona lauiloa o le faʻaalia, lea ua lauiloa mo le tele o tausaga. O le toʻatele o tagata e tausia lo latou soifua maloloina i lenei auala, faʻaumatia faʻamatalaga le lelei o le maʻi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o togalaau faapitoa, e mafai ona e faʻatulagaina faiga faʻavae, lea e aʻafia ai le tino atoa. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻatonuina o le kulukose o le a amata ona toe foʻi i le masani, ma o le inisalini o le a faʻaaoga ona tiute saʻo.

O le maʻisuka ituaiga lua o le maʻisuka sili ona filifilia ma se fomaʻi agavaa. O le a ia iloiloina ia uiga taʻitasi o le tino, pe a maeʻa o le a ia faia se mea sili ona talafeagai.

O le mea lautele, o laʻau uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2:

  1. Suga-faʻaitiʻitia - laau e iai mea o loʻo iai le inisalini. Ona o lenei mea, e mafai ona latou faʻaititia le kulūkose toto ma toe faʻafoʻi ai le metabolism.
  2. Isi - ei ai se aafiaga lelei i le tino atoa i lona atoaga. Latou te faʻafoʻiina le galuega o le cardiovascular system, faʻaitiitia le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le faʻamamaina o laau e le gata e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia ai le tino atoa. Ia manatua o ia ituaiga laau e aoga i le maʻisuka ituaiga 2, ae i le tulaga o le ituaiga 1 e le mafai ona latou maua soʻo se iuga.

E tatau foi ona e malamalama o togafitiga faafomaʻi e le o se fofo i le faafitauli. E tatau lava ona e tausisi i togafitiga faapitoa, faʻapea foi ma le mulimuli i se meaai. O le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga o le a fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega a le tino atoa, lea o le a le faatagaina ai le atinaʻe o faʻafitauli.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le gasegase o le gaosiga o le inisalini. E le gata i lea, o lenei enzyme e le mafai ona gaosia, pe atonu e le mafai ona faʻamautuina.

O le tele o taimi, o le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi e afua mai i le le atoatoa o le maʻi poʻo le atinaʻe e faasaga i le talaaga o se gasegase. O togafitiga o togatogo o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o lenei faʻamaʻi, faʻapea foi ma faʻaleleia atili lou manuia.

O totogifuapauina faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e faʻatulagaina le galuega a le pancreas, o lona uiga o le aʻafiaga o le inisalini o le a sili atu ona faʻamaonia.

Ia manatua, ina ia mafai ona iloilo le aoga o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili le gaioiga, e tele fomaʻi e fautuaina le tuʻuina o laʻau mamago o le laurel ma le laumei, lalaga i teuteuga. O le birch buds ma laʻau o le aulaʻau ua taʻua le aoga.

O suʻega sili ona lauiloa mo le maʻisuka ituaiga ituaiga 2 o:

    Faʻafefiloi fugalaau tutusa o le sunflower, laʻau manogi ma le mauga arnica. Fufulu mama i luga o se mea e gaosia ai, ona ave lea o le sipuni 1 le lita. Tuu lenei paluga i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le 3-4 itula. A maeʻa lenei, sasaa le susu i totonu o se koneteina tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. A o lei faia taumafataga, ave se ipu malamalama o se vailaʻau. Ia manatua o aso uma e te manaʻomia e kuka ai se mea teuteu fou ina ia le maumau lona aoga.

Laʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani ia te oe e vave ona feagai ma le soifua maloloina ma le toto maualuga. E faʻamautu le gaosiga o le metabolism, lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa.

Afai ei ai se maʻi, e tatau ona taofi le togafitiga ma talanoa i lau fomaʻi. Faʻatasi ai ma le auala saʻo, o le a mafai ona sili atu ona e maua mai lenei togafitiga.

O le tele o teuteuga e mafai ai ona e toe aumaia le kulukose i le masani e ala i le faʻaleleia o le metabolism ma toe faʻafoisia le tulaga masani o le gaioiga. Ia manatua o taunuʻuga taua e mafai ona ausia i se auala faʻatasi: e taua tele le mulimuli i se taumafataga faapitoa i le taimi o togafitiga.

O teuteuga e faʻatagaina ai oe e faʻaauau pea le gaioiga o le tino atoa, faʻamalo faʻamatalaga le lelei ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.

O togavao mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia lelei le tino, faʻaleleia i elemene aoga ma faʻalaʻau. Vailaʻau mo le maʻisuka, e tusa lava pe latou te faʻaititia le maualuga o le kulukose, ae aʻafia ai le tino atoa.

Laʻau, pe a faʻaaogaina saʻo, aua neʻi faʻaleagaina ni aʻafiaga o aʻafiaga ma aʻafiaga leaga.

O suʻe sili ona lauiloa mo le faʻamautuina o le kulukose o le toto:

  1. Ave le 2 sipuni tele o le kulimi ma sasaa 2 ipu ipu vai e fufulu. Tuu le faʻafefiloi i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Ona toso lea o le oloa ma sasaa i totonu o koneteina tioata. Ave se teuteuga o se sipuni sipuni ao leʻi 'ai, e mafai ona e teuina le vailaʻau faʻamalosi mo le silia ma le 4 aso i le pusaaisa.
  2. Sasaa se sipuni sipuni o le oat husk ma se ipu vai inu ma kuka mo le 15 minute. O se vailaau faʻasolosolo e onā i se tulaga mafanafana ao le i faia taumafataga taitasi. Ia manatua i le amataga lava o togafitiga, o se fofo e mafai ona mafua ai le gaioiga ma vaivaiga, e leai se mea e popole ai.

O ia mea teuteu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e mafai ona faʻamalosia vave le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E sili mo lau fomaʻi le faatonuina o se vailaʻau faʻapitoa. O le a mafai ona ia filifilia le togafitiga sili ona saogalemu ma pito sili ona aoga, saili le mea sili ona lelei.

Mo le lelei o togafitiga togafitiga e sili ona maualuga, e tatau ona ave uma vailaau faasaina ua faatonuina e le fomai, faapea foi ma le tausisia o se meaai faapitoa.

O togafitiga o maʻisukaʻau e le talia i taimi uma. Mo nisi tagata, o lenei togafitiga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o laau mo le maʻisuka ituaiga 2 i le i ai o le hypersensitivity poʻo allergies i nisi o vaega, le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, ma tulaga ogaoga o le tino.

Ia manatua e tatau ona filifilia na o le fomaʻi faapitoa e le fomaʻi, o ia o le a mafai ona suʻeina uiga o le tino. I le tulaga e le tatau ai ona faʻaaogaina, e faigofie lava ona e faʻaosofia le atinaʻeina o le hypo poo le hyperglycemic coma.

Faʻamatalaga sese i togafitiga, o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. E masani lava, e ese mai le talaaga o le le talafeagai o le faaaogaina o laau afu, e atiina ae e tagata se faaitiitia i galuega o fatugao, o se maʻi suka, ma le tino vaaia e leaga. O le soifua manuia lautele o le tagata gasegase foi o vete.

Faʻasalaga tele, togafitiga o togalaau e tatau ona:

  • Tagata e mafatia i le malaise ma le le lelei o le soifua maloloina - o gaʻo e mafai ona sili atu ona leaga le soifua maloloina.
  • O tagata e togafitia togafitiga - faʻaaoga sese o togafitiga o fualaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.
  • Tina ma lapatai tamaitai - o nisi vaega e mafai ona afaina tele ai le faʻavaeina ma le atinaʻeina o le pepe.
  • Tagata e pagatia mai le faʻavalalalalalala - o le aveina o nisi o togalaau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faoa faamalosi.

Mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o se auala manino e foia ai le faafitauli e talafeagai. Faʻatasi ma togafitiga faʻalaʻau, e le mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o lenei faʻamaʻi i le tino. E tatau foi ona ave ni vailaau faʻapitoa ma mulimuli i mataupu faavae o taumafa talafeagai.

E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga. E na o le pau lenei o le ala e maua ai le taunuuga lelei.

O a laau e onā mo le maʻisuka ituaiga 2 mo togafitiga?

Talu ai ona o lenei faʻamaʻi e aafia ai le tusa ma le 500 miliona tagata i luga o le paneta, o le fesili o le togafitiga lelei e matua taua. Ioe, e le mafai ona e teena le inuina o fualaau i soo se tulaga, ae e taua le aoga o fualaau aina i le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o vailaau faʻasaina e aofia ai inulin natura - o se vailaʻau e tutusa ma le inisalini, lea e maua ai le gaʻo o le suka.

Ma le isi, o le puipuia o le maʻisuka e masani ona aofia ai le le gata o le tausia o se soifua maloloina lelei, ae faapea foi le faʻaaogaina o vailaau masani. E faʻaaogaina talu mai aso anamua. O le a le mea saʻo ma pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei fualaau mo le maʻisuka o le a taʻuina atu ai lenei tusiga.

E i ai le tele o ituaiga o lenei maʻi: o le insulin-e faalagolago, e le o le inisalini e faʻalagolago ma faʻatino. Muamua e tatau ona e malamalama io latou eseesega mai le tasi ma le isi.

O le ituaiga o le inisalini e faalagolago tele mai le tamaitiiti, o le mea lea, ua taʻua ai o se "talavou" maʻi. I le maʻisuka ituaiga 1, faʻafitauli maʻi autoimmune e tupu, e mafua ai le gaioiga o le gaosiga o galuega. O peta beta e taofi le gaosia o le inisalini, o le hormone e faʻaitiitia ai le suka.

O se taunuuga, o le kulukose e amata ona faaputuputu i totonu o le toto. I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o le iniseti e taua tele. I lenei tulaga, o le togafitiga o le togafitiga o le a faʻasolosolo ina ia mafai ai ona taofia faʻafitauli.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai i tagata matutua (silia ma le 40 tausaga). O lenei togafitiga e fesoʻotai ma le solia o le mafaufauga o masini siaki mo le inisalini, lea e taʻua o le insulin resistance. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga o suauu peta e le faʻavaivaia, latou te faaauau pea ona maua le hormone. E masani lava, o le faamaʻi e atiina ae i tagata ma le tele o meaʻai ma se gasegase faʻatoʻateleina.

E tusa ma le 90% o le maʻisuka e maua mai i lenei ituaiga faʻamaʻi. I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai e le tagata gasegase ona pulea le glycemia ona o meaʻai tatau lelei ma gaioiga faaletino, ae faʻatasi ai ma lona alualu i luma, e tatau ona faʻaaogaina fualaau o le suka.

O le isi ituaiga o le maʻisuka e faʻamalosi. E na o fafine lava e ola i le 24-28 vaiaso o le gaioiga. O lenei mea e tupu ona o suiga o le hormonal i totonu o le tino o le tina faʻamoemoe. A maeʻa le fanau mai, o le faʻamaʻi e masani lava ona alu ese. Ae afai e te le tauina, atonu o le a iai ni mataupu o lona suiga i le ituaiga lua o le maʻisuka.

O faʻafitauli e amata i le maʻisuka e masani ona fai ma masani ai le fiainu.

Afai e amata e le tagata le vevela, tiga i le ulu ma le manava, vaivai, leiloa o le mamafa, le lelei o le vaai - e mafai foi ona faailoa mai ai faailoga muamua o le maʻisuka.

O fualaau faʻalaʻauʻau, e pei o vailaʻau, e mafai ona le gata ina faʻamanuiaina ai le maʻi, ae faʻapea foʻi ma nisi faʻalavelave.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o se laau totino.

O fualaau faʻamaʻi e iai sona aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka pe afai e mulimulitai i tulafono nei:

  1. Afai e aoina e le tagata maʻi vailaau togafitiga ia na o ia lava, e tatau ona ia mautinoa ua totoina i se nofoaga mama (e ese mai auala ma fale gaosi oloa). E sili le aoina mai o mea, faʻapipiʻi i le kalena aoina ma metotia mo le teuina o laau toto.
  2. Afai e le mafai e le tagata lava ia ona aoina fualaau mo togafitiga, e mafai ona faatauina i se fale talavai, ae leai se tulaga i le maketi. I le faatauina mai o laʻau i lenei auala, e le mafai e se tasi ona mautinoa le lelei o lenei oloa.
  3. Afai e maua mai e le maʻisuka ia lavalava, ona tatau lea ona ia manatua e iai ituaiga laau eseese e tutusa lelei ma le isi. I lenei itu, e sili ona lelei le aoina o na laau lea e 100% mautinoa ai le tagata.
  4. Laʻau faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai se taunuuga lelei pe afai ei ai se aso maeʻa. A le o lena, o le a leai se afaina o laau ma afaina ai le tagata.
  5. Pe a oʻo mai faailoga muamua o lagona taʻitoʻatasi i se teuteuga po o se tincture o lau laau, e manaʻomia ona faʻaitiitia a latou vailaʻau poʻo, pe a oʻo i aʻafiaga ogaoga, taofi le tagofia atoatoa o le vailaʻau. E mafai ona e suʻeina se isi filifiliga, e amata i se fualaau itiiti.

E tatau ona toe manatuaina: e mafai ona e 'aina meaʻai pe a lua talanoa muamua i le fomaʻi ma mulimuli i tulafono mo la latou aoina ma le teuina.

O le mea moni, e le o vailaʻau anti-maʻisuka uma e fesoasoani i le maualalo o le kulukose toto. E ui o le Tina Mamame ua ofoina atu nisi o laau ma lenei tomai. Mo se faʻataʻitaʻiga, elecampane, tenela, o loʻo iai mea e pei o le inisalini e mafua ai le faʻaititia o le suka.

Ae o le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2, e taua foi le faatumauina o le puipuiga a le tino. O le faʻaleleia o laau e pei o le aʻa auro, leuzeus, ginseng ma le eleutherococcus e fesoasoani e faateleina ai le puipuiga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le phyto e aveesea ai togene ma le paluga palu mai le tino o le maʻisuka. E le gata i lea, latou te faʻaleleia faiga faʻavae. Muamua, o togafitiga ma plantain, bearberry (vao o taliga taliga), St. John's wort, ma le marshmallow dried.

O se tasi o faʻamaʻi o le maʻisuka o le faʻaalia o maʻi pipisi ma manuʻa i le tino o le maʻi. Lulu Rose, lingonberries ma fualaau suamalie ua i ai ni mea e tetee ai ma le faʻamalolo.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, e tele faafitauli e aliali, e aofia ai le atinaʻe o le maualuga o le maʻisuka. Ae o le fea laau e mafai ona ou faʻaaogaina? Ina ia faʻaitiitia le toto, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga vailaʻau vasodilator ma laau faʻatoʻa. O laʻau autu mo le maualuga o le toto maualuga o valerian, yarrow, oregano, word St. John ma le mint.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o le galo o le suka e le mafai ona i ai se faʻaititia o le suka. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini togafitiga. Ma mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona fesoasoani vailaʻau togafitiga. Ae e tatau ona e manatuaina o meaai tatau lelei ma se olaga ola malosi o vaega autu ia i togafitiga o "maʻi mama".

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e tatau ona faʻaofiina ia ituaiga laau mo le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo tuʻuina atu i lenei lisi:

  • fagu
  • mumu
  • valea
  • Blueberries ma Bean Sash.

O lau lanu lanu e aoga foi mo le maʻisuka. O loʻo i ai faʻamaoniga e fesoasoani latou te faʻaitiitia le toto suka ma faʻamalosi puipui o toto toto.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se laau mo le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina.

E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou tulafono faavae mo le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata.

Togafitiga o le maʻisuka faʻamalosi i laau e aofia ai le sauniuniga o mea teuteu eseese, infusions, lauti ma totogifuapauina.

E faʻatatau i le faʻasologa, o le tuufaatasiga o teas ma deco decorations e mafai ona aofia ai se tasi poʻo ni vaega o vailaʻau.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o laau afu ma a latou totogifuapauina e faia ile faiga eleʻele eletise.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e mafai ona e faʻaaogaina mea teuteu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Lua laulau puneteni o launi pi mo le 1 lita o le vai tafe ma simmer mo le tusa o le lua itula. Ma le isi, o le susu e faamamaina ma faʻaleleia. E tatau ona onā i aso uma mo le afa itula ao leʻi 'ai mo le lua masina.
  2. O se sipuniti o launiu lanu ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma ua tauanau mo le afa itula. A uma ona faʻamalie ma fufulu le susu, o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. E manaʻomia lou suʻeina o se vailaʻau faʻalua i le aso.

O togafitiga o le maʻisukaʻau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vitamini eseese. O le mea lea, o se tagata e togafitia lenei maʻi e mafai ona ia saunia na ituaiga faʻasologa ma mea laiti:

  • o le sipuni sipuni o sipuni o le rose ua sasaa i le vai tafe ma kuka mo le 20 minute, o togafitiga ma lenei meafaigaluega e faia faatolu i le aso mo le afa ipu tioata,
  • o loʻo i ai se isi metotia o le gaosiga - o le sipuni tele o lau o le fualaʻau o loʻo i totonu o vitamini P ma C, sasaa vai inu ma faʻafefe mo le 10 minute, o le paluga e faʻamalosi mo le 4 itula.

O le togafitiga e amata i le ave o le vailaʻau i le afa o le ipu faʻatolu i le aso, o le vasega e fitu aso.

O le maʻisuka teasbal o se auala lelei foi lea e faʻamaonia ai le glycemia ma le soifua maloloina lautele. O le faʻaaogaina o se mea inu lauti o se meaʻai suamalie. O le masani masani o le teas i le faʻaopoopoga o togafiti faʻamaʻi, laumei ma currants.

O le tele o le maʻisuka latou te tagofia supa mo le maʻisuka. Latou te fesoasoani e faʻamalosi puipui a le tino e tau ai se faʻamaʻi tuga. O tulimanu autu o:

  1. Faʻaaogaina faʻapitoa o laulaau lanu, laumei, vine, bean pods, laʻau aʻa. O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa - 25 mg i le tasi. Ona sasaa lea o le paluga i ni ipu tioata se lua. O vailaʻau e tatau ona inu i le afa ipu pe a maeʻa taumafa i le tolu taimi i le aso.
  2. O le auala lona lua o le saunia o le aoina e aofia ai le faʻaaogaina o fatu o le vine, St. John's wort, aʻa o le taulati, linden fuga ma le aʻa o le faaosoosoga mo le 1 sipuni. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o se ipu vai malulu ma kuka mo le tusa o le 5 minute. Ona faʻaosoosoina lea o vailaʻau mo le 6 itula ma inu i le afa afa ina ua maeʻa le taumafataga tolu taimi i le aso.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata gasegase o loʻo taʻu mai ai se aafiaga lelei o togafitiga faʻaleaganuʻu i le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamatalaga a Victoria (47 tausaga): "... Sa ou inu fualaau i togalaau ma laumei ma e leʻi faʻamoemoe o le a amata le faʻaitiitia o le suka pe a uma le masina e tasi ...".

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. O le mea lea, mo togafitiga, o togafitiga insulin o togafitiga ma otaota mo le maʻisuka e faʻaaogaina. Mo le togafitiga o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina se vaisu, o le a faʻaitiitia le maualuga o le glycemia ma faʻaleleia le soifua maloloina o le maʻi.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le suka toto i le faʻaaogaina o togafitiga a tagata o le a taʻuina ai le vitio i lenei tusiga.


  1. Saltykov, B.B. Maʻisuka microangiopathy / B.B. Saltykov. - M.: Medicine, 2017 .-- 815 itu.

  2. Mazovetsky A.G., Great V.K. O le maʻi suka. Faletusi o le Fomai, Moscow, Fale Lomiga "Fomaʻi", 1987., 284 itulau, faasalalau o le 150,000 kopi.

  3. Dreval A.V. Finauga o le Endocrin. Faʻamatalaga ma togafitiga, GEOTAR-Media - M., 2014. - 416 i.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga