Golda MV

O le vailaʻau e maua i foliga o laupepa ma se suiga faʻalelei: paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe ma se lanu samasama, lapotopoto, lau paʻu, ma se paʻu, i luga o papamaa e 60 mg: 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120, 150, 180, 200 poʻo le 300 pi. I totonu o pusa, i se pepa pepa 1 le mafai, 10 pi. mg: 10, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 70, 75, 80, 84, 90, 100, 120, 125, 140, 150, 180, 250, poo le 300 pauna i totonu o pusa. 1 mafai, i pusa tioata: 10 pcs., Per pusa paʻu 1-10 pusa, 7 pcs., i totonu o se pusa katuni 2, 4, 6, 8 poʻo le 10. O pusa taitasi o loʻo i ai faatonuga mo le faaaogaina o Golda MV).

1 papalama e aofia ai:

  • mea galue malosi: gliclazide - 30 poo le 60 mg,
  • vaega o ausilali: lactose monohydrate, sodium carboxymethyl starch (type C), hypromelius 2208, diologide colloidal, magnesium stearate.

Pharmacodynamics

Golda MV o se vailaʻau o le hypoglycemic oral. Gliclazide, o lona gaioiga galue, o se mea na faʻaaogaina-faʻasalaga o le sulfonylurea o le lona lua o augatupulaga. E iloagofie mai fualaau faʻasaina e ala i le i ai o se meli o le heterocyclic N e faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga endocyclic. Glyclazide e faaosofia ai le siakiina o insulin e peta beta o motu o Langerhans, e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ina ua maeʻa le lua tausaga o togafitiga, o le aafiaga o le faateleina o le maualuga o le insulin ma le C-peptide e tumau pea.

Faatasi ai ma le aʻafiaga o le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai sona aafiaga hemovacotia. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le gliclazide e fesoasoani e toe faʻafoʻi le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaoga o le kulukose ma faʻaleleia le vaega lona lua o le manava insulin. O le faʻaaogaina o le inisalini e matua faateleina i luga o le tala o le faʻaosofia ona o le taumafa o meaai ma le glucose.

O aafiaga hemovascular o le gliclazide e faʻaalia i le faʻaititia o le lamatiaga o le vaʻalele. Ole faʻalavelave faʻalavelaveina le faʻapipiʻiina ma le faʻaauau ole platelet, faʻaititia ai le maualuga o le faʻaogaina o mea e faʻamalosia ai le platelet (thromboxane B2, beta-thromboglobulin). E fesoasoani i le faʻaleleia o le gaioiga o le plasminogen activator, o loʻo i ai sona aafiaga i le toe faʻaleleia o galuega fibrinolytic o le vasothelum vascular.

I maʻi ma le hemoglobin glycem (HbA1c) e itiiti ifo i le 6.5%, o le faʻaaogaina o le gliclazide e maua ai le malosi o le glycemic control, ma faʻaitiitia ai faʻafitauli micro-ma macro-vascular o le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻamoemoega o le gliclazide mo le faʻamoemoega o le pulea lelei o le glycemic e aʻafia ai le faʻaopoopoga o lona fuainumera faʻatasi ma le faʻasologa masani (pe leai foi) aʻo leʻi faʻaopoopo le metformin, o le thiazolidinedione, o le inhibitor alpha-glucosidase, insulin or other hypoglycemic agent. O taunuʻuga o suʻesuʻega a le aʻoga ua faʻaalia e tusa ai ma le talaaga o le faʻaaogaina o le gliclazide i le fua faatatau masani o le 103 mg (fua aupito maualuga - 120 mg) faʻatusatusa i togafitiga faʻasolosolo, o le aʻafiaga o le faʻaopoopoina o faʻavaʻopoʻopoʻopoʻopoʻopo ma vailaau i le microvascular ua faʻaititia e 10%.

O le lelei o le malosi o le pulea o le glycemous ao aveina Golda MV e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻalavelave o faʻalavelave faʻapitoa e pei o le tele o faʻafitauli o le microvascular (e 14%), nephropathy (e 21%), faʻalavelave faʻapitoa (e 11%), microalbuminuria (e 9%) , macroalbuminuria (30%).

Pharmacokinetics

A maeʻa ona fai le tautala Golda MV i le tautala, glycazide ua uma ona gaioi, o lona maualuga o le plasma e faasolosolo malie malie ma oʻo atu i se laufanua i le 6-12 itula. O le meaʻai faʻatasi e tasi e le afaina ai le tikeri o le absorption, o le fesuiaiga o tagata taitoatasi e leai se aoga. Gliclazide i se fualaau e oʻo atu i le 120 mg o loʻo faʻaalia i se sootaga vavalalata i le va o le toleniga taliaina ma le AUC (o le nofoaga o loʻo i lalo o le fua o le pharmacokinetic time-time).

Lisiina o pulu plasma toto - 95%.

O le tele o le tufatufaga e tusa ma le 30 lita. O se fuataga se tasi o le gliclazide e faamautinoa ai o lona aoga lelei i le plasma toto e tausia mo le silia ma le 24 itula.

Gliclazide o loʻo faʻafefeteina i le ate. E leai ni gasegase malosi i le plasma toto.

O le afa o le ola ile 12-20 itula.

E mafua ona o fatugaʻo i foliga o metabolites, e le suia - itiiti ifo i le 1%.

I tagata matutua, e le o faʻamoemoeina ni suiga taua i totonu o vailaʻau o vailaʻau.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 - i le le lava o le aoga o togafitiga o meaʻai, gaioiga faaletino ma le leiloa o le mamafa,
  • Puipuia o faʻafitauli o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 - faʻaitiitia le lamatiaga o le microvascular (retinopathy, nephropathy) ma le macrovascular (faʻamaʻi o le myocardial, stroke) e ala i le faʻaogaina o le maʻisuka.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • diabetic precoma, maʻi o le maʻisuka,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ogaoga faaletonu,
  • ogaoga o le ate,
  • togafitiga faʻatasi ma miconazole,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le danazol poo le phenylbutazone,
  • o le gasegase o le laose o le gasegase, galactosemia, glucose-galactose malabsorption,
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga
  • tasi le le faapalepale i le sulfonylurea o meaola, sulfonamides,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Auro Gold e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete i tagata matutua ma gasegase ma / poʻo le le paleni meaʻai, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system (ogaoga o fatu fatu, faʻamaʻaloga atherosclerosis, garotid arteriosclerosis), glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency, renal and / or fousia o le ate, faʻaogaina o le tino poʻo le pituitary, hypothyroidism, faʻalauteleina togafitiga ma glucocorticosteroids (GCS), ava malosi.

Golda MV, faatonuga mo le faʻaaoga: metotia ma metotia

O laumei MV MV e maua i le tautala, foloina atoa (e aunoa ma le mumu), sili ile taimi o le aoauli.

Ole fua ole aso ole tasi e tatau ona iai i le va o le 30 i le 120 mg.

E le mafai ona e toe faʻatumu i le faʻafuaseʻi le isi tofo i le isi fualaau o loʻo sosoo ai, ma ave se faʻateleina o fualaau.

O le fua o le gliclazide e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le maualuga o le glucose concentric in the blood and the index HbA1c.

Fautuaga ole suʻega: ole fua muamua ole 30 mg (1 papa Gold Gold MV 30 mg poʻo le ½ laulau auro Gold MV 60 mg). Afai o le fuainumera ua faʻatuina e maua ai le pulea lelei, ona mafai lea ona faʻaaogaina e avea ma fua ole tausiga. I le le lava o le aoga ile aoga i le mavae ai o le 30 aso o togafitiga, ua faasolosolo malie ona faateleina le fua muamua o le 30 mg (i le 60, 90, 120 mg). I tulaga tulaga ese, afai e leʻi faʻaitiitia le kulukose o le toto o le maʻi i le maeʻa ai o le 14 aso o le togafitiga, e mafai ona e faʻalauteleina le dose 14 aso i le maea ai o le amataga o le pulega.

Ole fua maualuga ole aso ole 120 mg.

Afai e te fesuiaiga mai le vave tuʻuina atu o fualaau faʻamalama i le fualaau o le 80 mg, e tatau ona e amata ave faʻamalosi faʻamalositino faʻamalolo ma le 30 mg, togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa.

Pe a suia i le Golda MV ma isi fualaau oona, e le manaʻomia se taimi tau fesuiaiga. Ole fua muamua o le gliclazide i le faʻaaogaina o mea e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona 30 mg, sosoo ai ma le faʻasalaga e faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Pe a faʻamatalaina, o le fua ma le afa-ola o le vailaʻau faʻasoifua maloloina muamua e tatau ona amanaʻiaina. Afai e suia le afa-ola o le sulfonylurea ma se afa-ola umi, ona mafai loa lea ona taofi uma le sola o le hypoglycemic mo ni nai aso. O lenei mea o le a aloese mai le hypoglycemia ona o le faʻaopoopoga o aʻafiaga o glycoslazide ma sulfonylurea.

O le faʻaaogaina o le Golda MV i le tuufaatasiga faʻatasi ma le initaneti alpha-glucosidase, biguanides poʻo le inisalini e faʻaalia.

O maʻi matutua (sili atu i le 65) e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

I le agamalu ma le faʻaleagaina, e le manaʻomia le faʻasologa o fualaau.

E fautuaina le faʻaaogaina o se fuataga maualalo (30 mg) o le gliclazide e faaumiumi le togafitiga o tagata gasegase e ono tulaʻi mai i le totoina o le hypoglycemia, o se mea e le talafeagai ma le le paleni, mea tiga poʻo le leaga o le tiga o le endocrine, hypothyroidism, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system, o le vaitaimi pe a maeʻa ma / poʻo le maualuga glucocorticosteroids (GCS).

O le faʻaaogaina o le Golda MV e faaopoopo atu i taumafa ma faamalositino e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona amata i se fualaau o le 30 mg. Ina ia ausia le malosi o le pulea ma le maualuga o le maualuga o le HbA1c e mafai ona faasolosolo lemu le fua muamua o le togi i le maualuga o le 120 mg i le aso. O le faamoemoega o le vailaau mo le faamoemoe o le malosi o le glycemic control ua faaalia i le tuufaatasiga ma le metformin, o le inhibitor alpha-glucosidase, o le thiazolidinedione derivative, insulin ma isi hypoglycemic agents.

Faʻaiʻuga

Faʻasalaga o le isi taumafataga poo le faʻaaogaina o le taumafa leaga, o uiga nei o le hypoglycemia e ono foliga mai: faʻalautele le vaivai, fiaai tele, vevela, tolopoina le tali, leu, vomiting, faʻaitiitia le faʻamalosi, vevela, vaivaiga, faʻalavelave moe, atuatuvalega, le lelei le vaai ma le tautala, paresis, afia, vevesi, leai o le pulea o le tagata lava ia, lagona le lelei, lagona o le leai o se malosi, faamausaliina, manava vaivai, bradycardia, delirium, moe St, leai o malamalama, koma (e aofia ai le lamatia), adrenergic tali - faateleina afuafu tetele ai, popole, paʻu clammy o le tino, tachycardia, toto faateleina (toto), arrhythmia, palpitations, angina pectoris. O taunuʻuga ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega e iloa ai pe'ā faʻaaogaina le vailaau faʻasaina mo le faʻamoemoega o le pulea lelei o le glycemic, o le hypoglycemia e tupu tele lava nai lo le faʻagasologa o le glycemic control. O le tele o mataupu o le hypoglycemia i le tino o le pulea o le glycemic group na tupu i le talaaga o le togafitiga o le insulin.

E le gata i lea, e ese mai i le faʻaaogaina o le Golda MV, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • mai le gastrointestinal tract: tiga o le manava, gasegase, vomia, manava, manava,
  • mai i le tino o le tino ma le totoga: seasea - thrombocytopenia, anemia, leukopenia, granulocytopenia,
  • mai le faiga o le hepatobiliary: faʻateleina le gaioiga o le alkaline phosphatase, ACT (aspartate aminotransferase), ALT (alanine aminotransferase), siapatitis, jalestice cholestatic,
  • i luga o le vaega o le okeni o le faʻaaliga: faʻalavelave faʻafuaseʻi vaaia (masani i le amataga o togafitiga),
  • O le mea na tupu, e le gata i lea, ae o le mea na tupu,
  • isi (aʻafiaga o aʻafiaga o le sulfonylurea o meaola): anemia hemolytic, erythrocytopenia, agranulocytosis, vasculitis allergic, pancytopenia, hyponatremia, jaundice, faʻaleagaina ole ate.

Faʻasalaga

Faailoga: faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o faʻamaoniga iloga o le hypoglycemia e atiina ae.

Togafitiga: e taofi ai uiga faʻapitoa o le hypoglycemia (e aunoa ma ni aʻafiaga o le neurology ma le le malamalama), e tatau ona faʻaopopo le faʻaaogaina o le carbohydrate, faʻaitiitia le fua o le Golda MV ma / poʻo le suia o le taumafataga. Vaʻaia lelei togafitiga faafomaʻi ole maʻi ole maʻi.

I le aliali mai o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic (coma, faʻavevesi ma isi faʻafitauli o le aʻafiaga o le neurology), e manaʻomia vave le falemai.

O togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi mo se hypoglycemic coma poo masalosaloga e aofia ai le inosia (iv) iniseti o le 20-30% dextrose (glucose) solution i le 50 ml, sosoo ai ma le iv iv o se vailaʻau o le 10%, lea e tumau ai le maualuga o le kulukose toto i luga atu o le 1 g / l. O le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le maʻi ma le mataituina o le toto o le kulukose toto e tatau ona faaauau mo le isi 48 itula.

E le aoga le dialysis.

Faatonuga faapitoa

Golda MV e tatau ona faʻamaonia pe afai ole taumafa a le tagata maʻi e aofia ai le taeao, ma o meaʻai e masani lava. E fesootaʻi lenei mea ma se tulaga lamatia maualuga o le atiaeina o le hypoglycemia, e aofia ai ma ogaoga ogaoga ma faaumiumi e manaomia ai le falemaʻi ma le iv o le puleaina o le fofo o le dextrose mo ni nai aso. I le taimi o le faʻaaogaina o Golda MV, e taua tele le faʻamautinoa o le taumafaina atoatoa o mea inu i totonu o le tino ma meaai. O meaʻai e le masani ai, o le le lava o le taumafa, poʻo le gaʻo-gaʻo meaai e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o le hypoglycemia o loʻo matauina i tagata mamaʻi o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo-calorie, pe a maeʻaeʻa pe faʻalauteleina le malosi o le tino, inu ava malosi poʻo pe a togafiti faʻatasi ma le tele o vailaau oona i le taimi lava e tasi. E masani lava, o meaʻai gaʻoloʻo-maualuga (e aofia ai le suka) e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le suka e le aoga. E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai e le hypoglycemia ona toe maua. O le mea lea, afai o le hypoglycemia ua taʻua o le faailoga poo le umi o le natura, e ui lava i le lelei o le ave o meaʻai gaʻo gaʻo, e manaʻomia ona e sailia fesoasoani faʻapitoa faʻafomaʻi.

Pe a tofia Golda MV, e tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi i auiliiliga e uiga i togafitiga ma le manaʻomia mo le tausisia lelei o le faiga o le siaki, o se paleni taumafa ma gaoioiga faaletino.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia o le le atoatoa poʻo le le naunau (aemaise lava i le matua) e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma pulea lelei le toto toto, le lava meaai, suiga i meaʻai, fafagaina o meaai poʻo le fiaai, le lelei i le va o mea faʻaletino ma le tele o meaʻai gaʻo, , le faʻasolosolo, le gasegase o vailaau faʻasaina, pituitary ma le le atoatoa o le tino ma / poʻo le maʻi o thyroid.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e mafai ona taofia le fegalegaleaiga o le gliclazide faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona malilie faatasi ma soʻo se fomaʻi i le ave o fualaau.

Aʻo tofia le Golda MV, e tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi ma tagata o lona aiga auiliiliga e uiga i tulaga lamatia ma manuia o togafitiga fou, o mafuaaga ma faailoga o le hypoglycemia, le taua o le mulimuli i meaʻai fautuaina ma se seti o faamalositino, le fautuaina o le siakiina e le aunoa o le kulūkose o le toto.

Ina ia mafai ona iloilo le pulea lelei, e tatau ona fuaina pea Hb.Alc.

E tatau ona manatuaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaleagaina, o le setete o le hypoglycemia e mafai ona umi le umi ma manaʻomia ai togafitiga talafeagai vave.

E mafai ona faʻavaivaia le faʻatonuina o le fiva, faʻamaʻi pipisi, manua poʻo taotoga faʻapitoa. I nei tulaga, e fautuaina le siitia atu o le tagata maʻi i le togafitiga o le inisalini.

O le leai o se aoga o le gliclazide pe a uma se vaitaimi uumi o togafitiga atonu e mafua ona o le malosi o fualaau faasaina, o se taunuuga o le alualu i luma o le faamai po o se faaitiitia i le tali o le falemaʻi i le fualaau faasaina. A maua togafitiga faafomaʻi lona lua, e tatau ona faʻamautinoa e tausisia e le tagata gasegase mea taumafa faatonuina ma iloilo le le lava o le fualaau o Golda MV.

Faʻatasi ai ma le le lava o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, o le faʻaaogaina o mea e maua mai sulfonylurea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le anemia hemolytic. O le mea lea, mo togafitiga o tagata gasegase i le glucose-6-phosphate dehydrogenase, e tatau ona sili atu le lelei o sui o le hypoglycemic o le isi vaega.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • miconazole: faʻaleleia o le miconazole poʻo le faʻaaogaina i le foliga o se gel i luga o le mucosa ofofoga e mafua ai le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemise o le gliclazide, lea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia e avea ma siama,
  • O le tuufaatasiga o ituaiga o le phenylbutazone e faʻaleleia ai le tulaga o le hypoglycemism o le Golda MV, o le mea lea, afai e le mafai ona faatonuina se isi vailaau faʻasaina, e tatau ona fetuutuunai le fua o le glyclazide i le taimi o le pulega o le phenylbutazone ma pe a maeʻa ona aveese,
  • ethanol: o le faʻaaogaina o le ava malosi po o vailaʻau oona e aofia ai faʻamaʻi faʻasalaga, lea e ono mafua ai le maualuga o le hypoglycemia poʻo le atinaʻeina o le hypoglycemic coma,
  • O isi mea e maua mai i le vailaau oona (insulin, acarbose, metformin, thiazolidinediones, dipeptidyl peptidase-4 inhibitors, glucagon-like peptide-1 agonists), beta-blockers, fluconazole, angiotensin liliu mai inhibitors o enzyme (faʻalavelave puipui, enaprilap)2-nistamine responsors, monoamine oxidase inhibitors, sulfonamides, clarithromycin, non-steroidal anti-inflammatory drugs: o le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina ma le glycazide eo faatasi ma le faateleina o le gaioiga a Golda MV ma le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia,
  • danazol: o le aafiaga o le diabetogenic o le danazol fesoasoani e faavaivaia ai le aafiaga o le gliclazide,
  • chlorpromazine: o aso maualuga i aso taʻitasi (sili atu i le 100 mg) o le chlorpromazine faʻaitiitia ai le faaseeina o le insulin, ma fesoasoani i le faateleina o le toto o le kulukose. O le mea lea, faatasi ai ma togafitiga antipsychotic, o le filifilia o se fualaau o le gliclazide ma le pulea lelei o le glycemic control, e aofia ai ma le aveeseina o le chlorpromazine, e manaomia,
  • tetracosactide, GCS mo le faʻaogaina ma le pito i luga: faʻaitiitia le faapaleʻa o le carbohydrate, fesoasoani i le faateleina o le glycemia ma le lamatiaga o le atiaʻe o le ketoacidosis. O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia, aemaise lava i le amataga o togafitiga faʻatasi, pe'ā manaʻomia, faʻasologa o le gliclazide,
  • ritodrin, salbutamol, terbutaline (iv): e tatau ona maitauina o le beta2-o mea e maua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, pe a tuʻufaʻatasia ma i latou, e manaʻomia e le tagata maʻi le pulea o le tagata lava ia, e mafai ona tuʻuina atu le tagata maʻi i togafitiga insulin,
  • warfarin ma isi anticoagulants: o le gliclazide e mafai ona saofagā i le maualuga o le aʻafiaga o aʻafiaga o faʻamalosi.

O Analogs o Golda MV o: Diabetalong, Glidiab, Gliclada, Gliclazide Canon, Gliclazide MV, Gliclazide-SZ, Gliclazide-Akos, Diabeton MB, Diabinax, Diabefarm, Diabefarm MV, ma isi.

E uiga i le Gold MV

O faʻamatalaga e uiga i le Gold MV o feeseeseaiga. O maʻi (poʻo o latou aiga) e taʻu mai ai le televave o le ausia o le malosi o le suka i le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, aʻo iai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia ma isi aʻafiaga. E le gata i lea, o le i ai o faʻasolega e manatu o se mea le lelei.

I le taimi o le puleaina o Golda MV, ua fautuaina ina ia matua mataʻituina le taumafa ma mea taumafa ua faatonuina, le pulea o le toto i aso taitasi.

Tuua Lau Faamatalaga