Metformin 850: faatonuga mo le faʻaoga, iloiloga ma analogues

Pusa ua ufiufi, 500 mg, 850 mg, 1000 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - metformin hydrochloride (i le uiga o le 100% vailaʻau) 500 mg, 850 mg poʻo le 1000 mg,

tagata faʻatau: masini malolo 1500 (vaega faʻasalalauina), povidone, sodium croscarmellose, magnesium stearate, cellulose microcrystalline,

atigi fagu Opadry II: polyvinyl alcohol (partially hydrolyzed), macrogol 3350 (polyethylene glycol), pigment coloring (titanium dioxide (E 171), varnish alumini e faavae i indigo carmine (E 132), varnish alumini e faavae i quinoline samasama (E 104))

Laʻau e lanu meamata e iai le mea e ono aʻafia ai (mo dosages o le 500 mg ma le 1000 mg).

Laʻau mūmū e faʻafefiloi ma se mea e leai ni mea e lamatia ai (mo se fuataga o le 850 mg).

Farmacotherapeutic group

Auala mo togafitiga o le maʻisuka. Sugar-lowering drugs for administration administration. Biguanides. Metformin.

Code ATX A10BA02

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona gauai i le gastrointestinal tract. O le leai o se anapogi o le 50-60%.

O le maualuga maualuga (Cmax) e ausia pe a ma le 2 itula, o le taumafa i meaai e faʻaitiitia ai le Cmax i le 40% ma faʻagesegese lona ausia i le 35 minute. E le silia le 1 mg / ml.

O le numera o tufatufaga (Vd) e 296-1012 lita. Fesootaiga ma pulu plasma e le taua, e mafai ona faaputuputu i le toto mumu.

O le afa-ola (T½) e tusa ma le 6.5 itula (muamua T½ mai le 1.7 i le 3 itula, faʻamau - mai le 9 i le 17 itula). O le faʻamalologa o Renal e sili atu i le 400 ml / min.

E mafua mai i fatugaʻo, e masani lava i le fesuiaiga o le fomaʻi (faʻaaogaina o le tino ma le manava) ma le inumaga (e oo atu i le 30%).

I le le atoatoa, o le faʻasalaga e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le faʻamaonia o le creatinine. T0 faʻalautele, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻafefeteina o fualaau faasaina ma le faʻatupulaia o le metformin i le plasma.

Pharmacodynamics

Metformin e faʻaitiitia ai le hyperglycemia, e le taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini ma e le mafua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. E faʻaititia uma le maualuga o le kulukose ma le kulukose pe a uma ona 'ai i le plasma toto.

O le aafiaga o le hypoglycemic metformin e mafai ona ausia e ala i auala e tolu:

- faʻaitiitia le gaosia o le kulukose i totonu o le ate ona o le faʻasaina o le kulukoneoneene ma le glycogenolysis,

- faʻaleleia le faʻaleleia ma le faʻaaogaina o le kulukose lautele i totonu o maso e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

- le faʻatuai ona faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga.

Metformin e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen intracellular, e aafia ai glycogen synthetase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

Po o le a lava lona aafiaga i le glycemia, o le metformin ei ai sona aafiaga lelei i le lipid metabolism: e maualalo ai le aofai o cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. E taofia ai le gluconeogenesis i le ate. Tuai le mimitiina o gaʻo i totonu o le manava.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin 2-3 taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o fua o le kulūkose o le satumati. O le siʻitia malie o le fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le vaega o meaʻai.

O le maualuga o le fua fautuaina o le 3000 mg i le aso, e vaevaeina i 3 inumaga. I le togafitiga o mea maualuga, Metformin e faʻaaogaina i se fuataga o le 1000 mg. I le tulaga o le fesuiaiga i togafitiga ma Metformin, e tatau ona taofi le toe faia o se isi sui sooupu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le inisalini.

Ina ia ausia lelei le maualuga ole kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. E masani lava, o le muamua fualaau e 500 mg poo le 850 mg o le fualaau faasaina Metformin 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e tusa ai ma taunuuga o le fuaina o le toto glucose.

I tagata matutua o lona uiga, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se iloiloga o le galuega faanatinati, lea e tatau ona faia i taimi uma.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau faʻamalolo ma ona fale faʻamalositino

O le vailaau faasaina e taofia ai le atinaʻeina o le lafoaia o elemene musika lelei o puipui o le tino vascular system. O se aafiaga lelei o le fualaau faasaina i luga o le tulaga lautele o le fatu ma le vascular system na faaalia ma taofia ai le atiina ae o le maʻi o le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma Metformin e naʻo lau fomaʻi e mafai ona faʻatulagaina pe a uma se suʻega auiliili o le maʻi. O le umi o togafitiga ma le fualaau o fualaau ua faʻaaogaina e faʻamoemoeina e mafaufau ai i foliga uma o le maʻi o le tino maʻi.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le Metformin hydrochloride. E tasi le papalama e aofia ai le 850 mg o le kuluma malosi. I le faaopoopo atu i le ofisa autu, o le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai vailaau o vailaau fesoasoani.

O vailaʻau faʻamalosi e maua ai vailaʻau o mea nei:

  • calcium phosphate masini,
  • suauu maso
  • Lactose
  • povidone
  • sodium benzoate
  • talisa paʻu
  • magnesium stearate,
  • suauu kulimi sodium,
  • titanium dioxyide
  • hydroxypropyl methylcellulose,
  • ethyl cellulose,
  • propylene glycol
  • polyethylene glycol.

O le aveina o le Metformin e le afaina ai le maualuga o le hormone i le tino o le tagata, ae e fesoasoani i se suiga i ana pharmacodynamics, lea e tupu ona o le faaititia o le fua faatatau i le va o le insulin ma le saoloto, o le faateleina o le fua faatatau i le tino o le tagata i le va o insulin ma le proinsulin. O se tasi o laasaga sili ona taua i le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina o le faaosofiaina lea o le faaaogaina o le kulukose e sela maso.

O le mea galue malosi e faʻaleleia ai le toto i totonu o le ate ma e fesoasoani e faʻavave le gaosiga o le kulukose i le glycogen. O le faʻaaogaina o le Metformin 850 mg e faʻaleleia ai le fibrinolytic o le toto. E mafua lenei mea ona o le taofiofia o le tui o le plasminogen activator inhibitor.

O le faʻaaogāina o le mea galue malosi o loʻo faia mai le lumenia o le gastrointestinal tract ma o se faailoga lea e amata mai i le 48 i le 52%. O le afa o le ola o le eletise galue e tusa ma le 6.5 itula. O le gaioiga gaioiolosi e aluese mai le tino o le tagata i lona tulaga muamua. O le vaega malosi e le fesoʻotaʻi ma poloka poloka o le plasma toto. O le faaputuputuina o fualaau faasaina e tupu mai i vaovao oona, musika, fatugaʻo ma le ate. Aveesea mai le tino e fatugaʻo i le faagasologa o le faʻavaveina.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o faʻalavelave i le gaioiga o le polokalama urinary, o le vailaʻau e faʻapipiʻi i fatugaʻo.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau

O faʻamaoniga autu mo le faʻaogaina o mea nei:

  1. o le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻalauiloaina o le ketoacidosis,
  2. le i ai o le maʻisuka i le leai o se aoga mai togafitiga o meaʻai,
  3. togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le togafitiga o le inisalini, aemaise lava i le maualuga o le gaʻo o le gaʻo, lea eoʻo mai ma le foliga mai o le tetee lua i le insulin.

O le maitauina autu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faapenei:

  • o le atinaʻeina i le tino o le ketoacidosis o le maʻisuka, muaʻi maʻi o le maʻisuka poʻo le coma,
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • o le tulaʻi mai ma le alualu i luma i le tino maʻi o tino o gasegase faʻamaʻi ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le tino - faʻamaʻi, fiva, hypoxia, faʻamaʻi pipisi o gaʻo, atinaʻe o maʻi bronchopulmonary,
  • o le atinaʻeina o gasegase ogaoga ma le gasegase e ono faʻaosofia ai le alualu i luma o le tino o le hypoxia,
  • ogaoga faʻalavelave tau taotoga i totonu o le tino ma le tagata gasegase maua manuʻa tuga,
  • le tupu ma le alualu i luma o faaletonu i le gaioiga o le ate,
  • o le tagata gasegase e maua i le ava malosi poo le ava malosi,
  • atinaʻe o le faʻamaʻi lactic acid i le tino,
  • le manaomia mo se taumafa maualalo-kalori,
  • le vaitaimi o le faʻataʻitaʻiga,
  • lactation period
  • o le tagata gasegase e iai lona faʻaaloalo ile vaega ole vailaʻau.

E faʻasa ona faʻaaoga Metformin 2 aso muamua ma le 2 aso i le maea ai o le suʻega o le tino o le tino e faʻaaogaina ai le vailaʻau o le iodine.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Ina ia mafai ona e iloa le auala e saʻo ai le vailaʻau, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi. O le tagata maʻi e tatau ona suʻesuʻeina faatonuga mo le faʻaaogaina o Metformin.

O le fualaau o le vailaau faʻasaina e naʻo le tagata aoga ole endocrinologist. O le fomaʻi e fuafua le atinaʻe mo tagata taʻitoʻatasi faʻapitoa, ma mafaufau i taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻega o le tino ma mafaufau i uiga o le tino maʻi. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau i le maʻi ona inu e faalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto plasma i le tino o le maʻi.

Ina ia mafai ai ona ave saʻo Metformin, o le fua muamua e tatau ona mai le 500 i le 1000 mg i le aso, o le 1-2 papa. A maeʻa le 10-15 aso o le faʻatagaina, e tusa ai ma le faaiuga a le endocrinologist o loʻo matauina le maʻi, o le a faʻaleleia atili le gasegase pe afai e manaʻomia i se maualuga maualuga le kulukose i le tino o le maʻi.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e fautuaina e te faʻaaogaina le 1500-2000 mg o le vailaʻau e avea o se fua o le tausiga, o le 3-4 laulau, ma o le tapulaa aupito maualuga e faatagaina mo le ave e 3000 mg i le aso.

I le tulaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua, ole fua ole faʻaaoga e le fomaʻi masini e le tatau ona sili atu i le 1 g poʻo le 2 pusa i le aso.

E tatau ona faia ni laulau e aunoa ma le faimamago i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga. E tatau ona ave le vailaʻau ma sina aofaiga o le vai. Mo le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga i le tino, ua fautuaina le tulaga o aso taitasi e vaevaeina i 2-3 inumaga.

Talu mai le taimi e ave ai le fualaau faasaina, ei ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le lactic acidosis, o le fualaau e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai ni faʻafitauli matuia.

I le tulaga o le pulega tutusa i le inisalini i se fualaau o le le sili atu ma le 40 iunite i le aso, o le togafitiga o le fualaau faasaina e tumau pea e le suia. I togafitiga e manaʻomia ai le inisalini i aso taʻitasi o le sili atu ma le 40 iunite i le aso, e tatau ona ave le faʻataʻitaʻiga o fuataga ma le faʻaeteete tele. O le filifiliga o le tui e tatau ona faia i lenei tulaga i se falemai i lalo o le vaavaaiga faifaipea a le fomaʻi.

Metformin naʻo le faʻaitiitia o le kulukose i tagata e maua i le maʻisuka e aunoa ma le faʻaalia o latou meatotino i se tagata soifua maloloina.

Faʻaaogaina o le fualaau faasaina ile tino

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau, o se mea e ono tupu i le tino o le faʻafitauli e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le vaitamini B12.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le mataʻituina o le tulaga o le ate o le ate ma fatugaʻo.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o aʻafiaga nei e mafai ona tutupu:

  1. Mai le gaioiga o le gastrointestinal tract, e mafai ona faʻafitauli, faʻaalia i foliga o se lagona o le nausea, vomiting, tiga i totonu o le manava, faʻaitiitia poʻo le leai o se manaʻoga, o foliga vaaia o se tofo metotia i le gutu.
  2. Mai le paʻu o loʻo i ai le avanoa e maua ai ni mea e ono afaina i foliga o se paʻu paʻu.
  3. O le endocrin system e mafai ona tali atu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ala i le fausiaina o tulaga o le hypoglycemic. O le tele o taimi, o ia tulaga e tulaʻi mai o se taunuuga o le le lava o vailaau o fualaau faasaina.
  4. I le vaega o le auala o le faagasologa o metabolic i tulaga e le masani ai, pe a fai le le lava o ni tui, o le atinaʻeina o le faamaʻi lactic i totonu o le tino e foliga mai. Afai e tupu lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  5. E mafai ona tali atu i le vailaʻau faʻamalosi i vailaʻau e ala i le faia i nisi o mataupu o le anemia megaloblast.

Ona o le maualuga o le lamatiaga i le tino, o le faʻaaogaina o le metformin i le taimi o le toilalo i se tagata e tatau ona faamutaina pe tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai ma i se togi laitiiti.

O le tele o endocrinologists i lenei tulaga ua fautuaina le taofi atoatoa o le vailaau, ma ave i se tulaga maualalo, ona o le mataʻituina o le suka o le mea sili ona taua.

O le mea moni e faapea, o le faateleina o le suka o le toto e mafai ona mafua ai le ogaoga o faaletonu i le tino lea e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le ono tulai mai o se taunuuga matautia.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Metformin

Pe a fuafua se maʻitaga poʻo le taimi e tupu ai, e tatau ona faʻagata le fualaau faasaina. I le tulaga o le maitaga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le taimi o le gaioiga e suia i le togafitiga o le inisalini.

Talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le mafai ona gaosia o vaega o le vailaʻau ma le mea o loʻo galue malosi i le tuufaatasiga o susu, pe a faʻaaogaina le susu, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le vailaʻau. Afai ei ai se manaoga faʻanatinati e faʻaaoga Metformin i le taimi o le lactation, e tatau ona taofia le fafagaina o susu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faasaina mo tamaiti ma tamaiti talavou i lalo o le 18 tausaga.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau oona i le togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua, o latou tausaga ua oʻo i le 60 tausaga ma faia galuega mamafa e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le tino i le tino. O lenei fautuaga e mafua mai i le mea moni e faapea o nei tagata gasegase o le a foliga mai e atiaʻe le siama lactic i le tino.

I le tulaga o le aveina o Metformin, e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se mea e maua mai le sulfonylurea. Faatasi ai ma se ituaiga o fualaau faasaina tuufaatasi, o le mataituina ma le faaeteete o le setete o le faailo o le kulukose i totonu o le tino e manaomia.

E faasaina le inu ava malosi ma vailaʻau o loʻo iai le ethanol i le vaitau o le tagofia o fualaau faasaina. Taking Metformin i le taimi lava e tasi ma le ava malosi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le lactic acidosis i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e faʻatagaina e tietie taavale ma masini, talu ai ona o lona pulega e le afaina ai le mafai ona ave taavale.

Le tau o Metformin, o analogues ma iloiloga a le tino i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O vailaau nei e tutusa lelei ma Metformin:

  • Laʻau,
  • Glycon
  • Glyminfor,
  • Glyformin
  • Glucopeli,
  • Glucophage Long,
  • Langerine
  • Methadiene
  • Metospanin
  • Metomalu 500, 850, 1000
  • Metformin
  • Metformin Richter,
  • Metformin Teva,
  • Metformin hydrochloride,
  • Nova Met
  • NovoFormin,
  • Siofor 1000,
  • Siofor 500,
  • Siofor 850,
  • Sofamet
  • Formin,
  • Formin Pliva.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi e tagata gasegase mo le togafitiga o le maʻisuka e taʻu mai ai o lenei vailaʻau e aoga tele i le tino, lea e mafai ai e oe ona pulea le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le tino.

E tele iloiloga e uiga i le fualaau faasaina lea e faʻaalia ai suiga lelei i le tino pe a ave Metformin poo ana faʻalogona ma le foliga mai o tulaga lelei i togafitiga o le maʻisuka. O le tele lava o taimi, o maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ma meaʻai tele o loʻo taʻu mai ia latou iloiloga o le faʻaaogaina o Metformin i le faagasologa o fualaau faʻamalositino ua faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi a le atunuu e faalagolago i le itulagi ma le afifiina o fualaau faasaina.

O le tau o le fualaau faasaina Metformin Teva 850 mg i le atunuu e tusa ma le 100 ruuga i le pusa e aofia ai le 30 papa.

O fualaau faasaina e pei o le Metformin Canon 1000 mg ua i ai le tau i le atunuu o le 270 rubles i le pusa, lea e 60 pusa.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago tele i le aofaʻi o fualaau o loʻo i totonu o le afifi. Aʻo faʻatau mai le fualaau faasaina, e tatau ona manatuaina o lona aso malolo e naʻo luga o le faʻataʻitaʻiga e faia e le fomaʻi.

I le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa Dr. Myasnikov e uiga i le mataupu faavae o le faatinoga a Metformin i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga