Fofo sili ona lelei, Meaʻai ma mea manogi

O le maʻi suka, o le mea e leaga ai, o le aso nei o loʻo salalau faʻamaʻi i le lalolagi atoa e aʻafia ai tagata o soo se vaitausaga ma itupa. O lenei togafiti matautia o le endocrine e mafua ai ni faʻalavelave matuia mai le cardiovascular, popole ma isi faiga.

Ina ia puipuia le fesuiaiga o le faamai i se faiga e sili atu ona matuia, e tatau i se tasi ona mulimulitai i se meaai, suia le ituaiga olaga. I le faaopoopo atu i vailaau o loʻo ofoina mai e togafitiga faʻapitoa, o togafitiga faʻapitoa o lenei faʻamaʻi e faʻaaogaina ai gaosiga, gaʻo e faʻaitiitia ai le toto toto,

O vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai o nisi laau toto e maualalo ai le toto suka. E le gata i lea, latou te maua le faʻamalosia ma le faʻamalosia lautele i le tino o le maʻi.

Laʻau faʻaaoga i le tau faasaga i le maʻisuka

Rhodiola rosea, ginseng, eleutherococcus, o le vine magnolia vine ei ai mea e maua i le hypoglycemic. O togafiti e togafitia le maʻisuka ua vaevaeina i totonu o le tino, e aofia ai vaega e pei o le inisalini ma i latou e maua ai le malosi o le tino: faateleina le puipuiga, faamama le tino, ma faʻagaoioia le galuega o totoga i totonu. O le mea muamua e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga II, ua faʻamatalaina e avea o se faʻaopoopoga i meaʻai ma le suka. Latou te le aoga i le ituaiga o loʻu maʻisuka.

O le lisi o laʻau e maualalo ai le suka toto e mafai ona faʻatusalia e faapea:

  • sese
  • ginseng
  • faʻafeiloaʻi
  • afamoni
  • peony
  • pulupulu ma lau o birch,
  • faʻatasi
  • Sage
  • chicory
  • kamela mutia
  • lagona le afaina
  • fale 'oti.

O lenei mea, e moni, e mamao mai se lisi atoa o laʻau. O le a matou talanoa e uiga ia i latou ma isi vailaau faʻamaʻi ma a latou meatotino i lenei mea.

Dietary Glucose Herbs

E iloa lelei pe a uma ona 'ai le meaai i totonu o le tino, e maualuga le maualuga o le suka. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au fautua le suʻeina o le kulukose i luga o se manava gaogao. O le tino o se tagata soifua maloloina e tali atu i le faʻaaogaina o oloa e aofia ai gaʻo i le faateleina o le glycemia mo sina taimi pe a uma ona 'ai.

I le solia o le metabolism o carbohydrates, o le faasaʻoina o le hyperglycemia e faʻaaoga ai vailaau faʻamalositino e faia i nisi o vaega:

  • i luga o le mauaina o meaai,
  • i le taimi o le faʻafefe o le suka i le toto.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, e faʻaaoga fualaau e faʻafefe ai lagona o le fiaaai. Ae e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai o le aʻafiaga o le hypoglycemia e ono foliga mai, o se tulaga matautia mo le maʻisuka. Laʻau e faʻalauteleina puipui o le manava e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka e sau mai i meaʻai gaʻo, ma tuʻuina atu le sese o le masusu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalalau, mauoa i vitamini ma aoga aoga gaʻo. Faʻaaogaina o se teuteu.

Sasaa le vai tafe ma se sipuniti o mea gaosi. E tolu itula mulimuli ane, ua saunia le mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina. O le Plantain e maua uma lava meatotino.

I le gasologa o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona faʻaaogaina laau e iai le aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Ierusalema artichoke. O loʻo aofia ai le tele o polysaccharides lea e faʻagesegese le faʻaalia o le hyperglycemia pe'ā uma ona 'ai.

Laʻau e faʻasaʻo ai le suka toto

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e taua tele le tuʻuina atu o kulūkose i mole ma faʻamautinoa o latou ulu atu i totonu o siama. O le auala lenei e faʻaaogaina ai le tino o le lagolagoina o le normoglycemia i se tino maloloina. I lenei laasaga, o laau e faʻaleleia ai le paʻu e aoga. E manaʻomia lenei mea e maua mai ai le tele o le inisalini manaʻomia.

Ginseng e faasino i laau e maualalo ai le toto i le taimi o le taʻavale ile tino. O le laau e faʻafouina le toe faʻafouina o suauu pancreatic. Faʻasaʻo lelei mistletoe, cinnamon, peony. O sui aoga nei o vailaau mo togafitiga e maualalo ai le toto suka o mea ia e aofia ai le zinc i la latou tuufaatasiga:

O nei laau aoga e taua tele i latou e faaosofia ai le gaosia o le inisalini e le paʻu pe afai o le galuega faalilolilo e le o atoa uma. O nei togalaau e faʻaaogaina e avea o ni faʻaoga.

O a laʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto?

E le tatau ona tatou faʻagaloina e toetoe lava o vailaʻau faʻamaʻi uma e faʻatatau i le maualalo o le suka e le mafai ona avea ma faavae o togafitiga, talu ai e le mafai ona latou maua le malosi o le togafitiga i tulaga ogaoga ma ogaoga o maʻi. O otaota e faʻaitiitia ai le suka toto e tatau ona avea ma se tasi o sootaga i totonu o togafitiga faʻafomaʻi ma, ioe, pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

O le toatele o tagata maʻisuka o loʻo malamalama lelei i mea aoga o lenei vao, lea e vave faʻaitiitia ai le toto suka. I le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina se aʻa o loʻo mauʻoa i inulin. O sauniuniga e faʻavaeina e le gata ina faʻaititia ai le maualuga o le glycemia, ae puipuia ai foi le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

  • Faʻainu vai

Laʻau o le eleele (30 g) sasaa 500 ml o le vai kuka, tuu i luga le vevela ma le vevela mo le 10 minute. Ona tatau lea ona fufulu ma faʻafefete le susu. O se vaiinu sili ona manaia e tatau ona faia i le tasi vaetolu o le tioata faalua i le aso.

  • Laʻau afu

Malosiaga mai aʻa o lenei laau (3 sipuni) sasaa lua ipu tioata vai. O le fofo e faʻaaoga mo le fa itula. Ave le fua o le afa afa i le aso.

O lenei laau e faʻaaoga i foliga o le afifi poʻo le teuteu. Ina ia saunia le fulafula, ia sasaa le 500 g o meaʻai faʻasaina i le vai inu ma tuʻu ai mo le lua itula. O le vailaau faʻasaina e faʻamaʻaina ma faʻaalu faatolu i le aso mo le 40 minute ile afa o le ipu aʻo leʻi 'aʻai. Oats o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale, polysaccharides e faʻagesegese le faʻaititia o le glycemia.

Faʻasalaga

O le tele o le "maʻisuka" e iloa poʻo fea mea e maualalo ai le maualuga o le suka i le toto. O le sosolo, faʻaaogaina i le foliga o se mea teuteu, o loʻo faʻaalia ai iuga sili ona lelei.

Se paluga o laulaʻau mamago, sasaa le ¼ lita o le vai inu. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso, 70 ml aʻo leʻi 'ai.

Laʻau o Legume, vao vao. O le seleseleina o fatu ma lauusiusi vaega o le laau e faia i le vaitaimi o le vavao. O fatu e aofia ai le eleele - o se mea e iai sona aʻafiaga tutusa ma le inisalini.

O se sipuniti o le laau o loʻo tauanau pea i se ipu vai inu. Ave i ni popo eseese i le gasologa o le aso. O lenei auupega e gaoioi lelei ma naʻo se laʻititi laʻititi o le maʻi. O togafitiga e tatau ona faʻaauau mo se masina.

Kamela tulila

Afai e te le iloa pe o le fea vao e mafai ona maua ai le toto toto, ia gauai atu i le vao o kamela, o le igoa lona lua o fenugreek, lea e patino i le aiga legume. O loʻo i ai i le kamela le mea nei o vailaau faʻaleagaina:

  • faʻataʻitaʻiina le gataifale
  • lagolagoina le galuega a le fatu ma toto toto,
  • faʻamalosia le tino ma vitamini ma minerale,
  • faʻaosofia le vaega o meaʻai.

O loʻo i ai i le vailaʻau se malosi malosi o le hypoglycemic, faʻafouina le toe faʻafouina o sela o le pancreatic, e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini. Fenugreek faʻavaveina le faʻaitiitia o toxins ma faʻaititia ai le maualuga o suka.

Toto togavao

O togalaau i le taimi o togafitiga e mafai ona faʻatau i le fale talavai pe saunia mo na oi latou lava, ma le mataʻituina tulafono mo le faʻatau. E taua le iloa e le o laau uma e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi. Afai e leai sou poto masani i le aoina ma le seleseleina o togafitiga, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i le fale talavai. O tapenapenaga o le togavao ei ai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino. O le umi ole togafitiga e oʻo ile lua masina. Ona tatau lea ona e malolo mo le lua vaiaso. I le isi itu o togafitiga, ua faia ai se eseesega o le tuufaatasiga.

E toʻatele tagata atamamai e talitonu pe a togafitia le maʻisuka, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o le maʻisuka, ae o le aoina o le tele o vaega. O aʻau e faʻaitiitia ai le suka toto ma pe faʻafefea ona faʻapotopoto i ituaiga eseese, o le a tatou faʻamatala atili.

O se tasi lea o faʻapoʻega sili ona lauiloa mo le maʻisuka, lea, i le noatia ma le fai fuafua i faʻasalaga ma aumaga, e aoga tele:

  • birch buds - 2 vaega,
  • gorchanka vao - 4 vaega,
  • rose sipuni - 3 vaega,
  • fogalaau aʻa - 5 vaega,
  • afe vao - 5 vaega,
  • taifau dog - 3 vaega,
  • laupepa laisene - 2 vaega.

O gaʻo uma lava o loʻo faʻafefiloi lelei, 2 sipuni kuka (punetini) o le faʻafefiloi ua filifilia ma sasaa i vai inu (0.5 l). Laʻau e tuʻuina atu mo le 3 itula. Aʻo leʻi 'ai (ae ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso) ave 150 ml o le afu.

O lau o le taliga taliga, vine, aʻa valerian ma le aulaʻau aʻa e nutimomoia ma tuufaatasi i tutusa tutusa. E lua punetini (punetini) o le faʻafefiloi o laʻau e liligiina i le vai inu (0.5 l), faʻamalosi mo le itula, faʻamaʻa ma ave afa afa aʻo leʻi 'ai.

O le isi aofaʻi o fualaau aina ei ai se mea faʻapitoa i le hypoglycemic ma le mafai ona faʻaleleia le tulaga o le gastrointestinal tract. Faʻafefiloi ia laau nei i tutusa tutusa:

  • laupepa laisene
  • umbrella centaury,
  • 'oti vao
  • afu aʻa.

O otaota ua nutimomoia i se tulaga eleʻele ma 'ai ai le paluga o le ½ tsp. afa itula ao leʻi fafagaina fa fa aso i le aso. E fautuaina e inu le paluga i le moli moli po o le lanu lanumeamata.

Totogi faʻapitoa

Faafefiloi laulaau o le laisa, lure ma le laau o le laau i tutusa tutusa. Faaopopo i le paluga tutusa le tele o le vao o St. John, o le moa, galega, maualugaland bird, bean pods (e aunoa ma ni fatu), veronica, root chicory ma le fatu flax. Faʻafefiloi lelei mea uma, ona avea lea o se sipuni tele o le faʻafefiloi, sasaa atu i le 250 ml o le vai faʻafe, tuʻu i totonu o le vai vai mo le 5 minute.

A maeʻa le mafanafana, faʻafefete ma inu le paluga i le aso i tolu inumaga. Ole togafitiga e tolu vaiaso.

Tulafono mo le gaosia o laʻau ma togafitiga togafitiga

E taua tele e le gata ina ia iloa po o fea laau e maualalo ai le suka o le toto, ae ia mulimuli foi i tulafono mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi. O le tele lava o le pytotherapists ma tagata faʻamalolo faʻapitoa e fautuaina le sauniuni o totogifuapauina ma le faʻaaogaina o vai i le vai, ae o faataitaiga o loʻo faaalia ai o mea aoga o loʻo i totonu o fualaau aina e leai se faʻalavelave.

E fautuaina ina ia saunia le mea e afaina i le afiafi, ina ia mafai ai e le taeao ona ave le afa po o le tolu o le fua fautuaina. Mo le suʻeina, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu tioata poʻo sekota seapot ma se piston. I le pito i lalo e taatia ai otaota mago, lea e sasaa mai i vai inu. E ala i le taeao, o le fofo o le a le gata ina saunia, ae faapena foi ona faʻafefe ma faʻafefe.

E tatau ona manatuaina o aoga aoga o nei fualaau oona ua teuina mo sina taimi puupuu. Ona amata ai lea o le faʻalauteleina o pathogens, lea e fesoasoani i le atinaʻega o faʻamaʻi eletene. O le afaina poʻo le gaʻo, lea e le o teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona faʻaumatia mo le 24 itula, ma teuina i totonu o le pusaaisa e tumau ai ona meatotino mo aso e lua.

Sauniuniga saogalemu

E toʻaitiiti lava tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa mea o gaʻau e maualalo ai le suka o le toto. Ae le o tagata uma e iloa o le tele o vailaʻau faʻasaina ua i ai le faʻasaina mo le faʻaaogaina. O le mafuaʻaga lea pe a faʻaaogaina soʻo se afu, e tatau ona faʻatalanoa faʻatasi ma faʻatasi ma le endocrinologist.

O le faʻapipiʻoti faʻapitoaina o mea faʻasaʻo mo le sauniuniga o vailaʻau faʻatau e faʻavae i luga o ia mea, e naʻo tagata e iai le malamalama loloto i lenei vaega. A le o lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi mai laau afu e mafai ona muta pe a faʻaaogaina se vailaʻau oona nai lo laau talafeagai. E tāua tele le mulimuli i le faʻatulagaga o togafitiga e faʻatonuina e le fomaʻi i le tagata maʻi, faʻapea foʻi le metotia.

Faʻaaogaina togafitiga o togalaau mo le maʻisuka

Galega (fale talimalo taugata, lat. Galega officinalis) O se tasi o laau sili ona manuia o le maʻisuka na maua.

I Falani galega (lilac french) na faʻaaogaina mo le tele o seneturi i le lotoifale, o se togafitiga lauiloa mo faʻamaʻi o le faamai lea tatou te taʻua o le maʻisuka i le taimi nei, e aofia ai le tele o le urination. Galega officinalis o le "punavai" o le metformin, o se tasi o fualaau sili ona masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga II.

O le fomaʻi Falani o Jean Stern, e faʻavae i luga o le alkaleoid galegin vavalalata mai le falemaʻi o le 'oti, na gaosia metformin ma valaau ia te ia Glucophagus, o lona uiga "glucose eater." I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le suka o le toto, galega e faʻaleleia ai le glucose toleniga, aʻo faʻafesoʻotai vave le tino i suiga i le suka, lea e faʻaitiitia ai ona oso oso faafuaseʻi. E lelei le faʻaaogaina o le galega i le amataga o le maʻi, pe afea faʻamaonia le toto toto otaota ma mea taumafa e mafai ona fesoasoani.

Milu vela mo le maʻisuka

Milu vela mo le maʻisuka

Milu vao (laau talatala, siliva tatarnik, marin tatarnik, susu vaovao, lat. Silybum marianum) - o se sui soʻo lelei mo le ate ma le faʻamalosi malosi inisalini tetee (o le pancreas ua faʻamalosi e maua ai le tele o inisalini nai lo le mea e tatau ai) ma le hyperglycemia mafua mai i le maʻisuka.

Fua o loʻo maua i le susu vaovao fatu silymarin faʻaalia malosi antioxyidant meatotino e puipuia le pancreas mai le atuatuvale o le oxidative, lea e mafai ona mafua pe faʻaleagaina ai le maʻisuka. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na maua ai na o gasegase o le maʻisuka ituaiga II na maua le 200 mg silymarin tolu taimi i le aso e faʻatasi ma togafitiga masani, o se faʻaitiitia o le faʻaititia na tupu: anapogi le toto glucose, hemoglobin glycosylatedaofaiga o cholesterol, lipoprotein cholesterol maualuga ma faʻailoa.

E le gata i lea, susu susu vele le gafatia o le ate e gauai ai sili atu kulukosee ala i le toso ese mai fafo o le toto, lea e fesoasoani e aloese ai mai le tele o faʻamaʻi o le maʻisuka, e aofia ai le le atoatoa o le mafaufau, le faʻamalolo vave, ma le faateleina o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi ma faafitauli faʻaaliga, e aofia ai le retinopathy o le maʻisuka. Faatasi ai ma le malosi e faaosofia ai le faatonutonuina o tulaga o le inisalini i totonu o le toto, o le vaovao susu e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le maua o le mamafa, lea o se tasi o aafiaga o le maualuga o le kulukose o le toto.

Togafitiga mo le maʻisuka i luga o le aʻa o le pa

Togafitiga mo le maʻisuka i luga o le aʻa o le pa

Laʻau o le Burdock (burdock, burdock, burdock, burdock, burdock, lepelnik, dog, lat. Arctium) e aofia ai inulin, se filotic dietary e faaleleia ai le faʻalaumalieina, fesoasoani e faʻagesegese ai le suamalie o le suka i totonu o le toto, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma avea ai le paʻu o se filifiliga sili mo tagata o loʻo taumafai e pulea lelei a latou maualuga o le toto suka e aunoa ma ni vailaau.

Inulin e sili ona aoga i le taofi o le atinaʻe ma faʻaitiitia le mamafa o le maʻisuka ma aʻafiaga o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise le retinopathy o le maʻisuka. O mea aoga e lua o loʻo i le pakiaka, arctin ma arctigen, faʻaitiitia le toto suka i le maeʻa ai o se mea taumafa mauoa.

O le vailaʻau e aofia ai vailaʻau malolosi e pei o vailaʻau o le phenolic, quercetin ma le luteolin, ma o se tasi lenei o mea autu o antidiabetic o burdock. Fuainumera o inulin i totonu o le pakete toto maualalo maualalo o le cholesterol toto, ma puipuia ai a tatou kesi cardiovascular. O vailaʻau e maua ai le tofo i le aʻa o le aʻa e faʻaleleia ai le gaosiga o le talo, lea e fesoasoani i le gase o le gasegase toxins vave ma aveese mai le tino.

E faʻafefea ona togafitia se mea leaga

E faʻafefea ona togafitia se mea leaga

O le biloba extract works by stimulating the production of insulin and glucose, ma faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma fesoasoani e tau ai se fili taua tele - faʻamaʻaloga o le oxidative, mafuaʻaga ogaoga faʻaleagaina o le ate, ola ma sima. O le faʻalavelave faʻalavelave e maua ai se faʻaogaina o le faʻaogaina o le maʻisuka ma le tele o faʻamaʻi, pei o le oona, o le ate o le ate ma le toto maualuga.

O le faʻaaogaina o le ava malosi o le repeska e puipuia ai le faateleina o le mamafa o le tino ma le faaputuga o gaʻo i le ate, ma o aafiaga umi o le a faamatalaina e lona antioxidants, anti-inflammatory ma le toe faʻafoisia o galuega o le ate.

Manua mo le maʻisuka

Manua mo le maʻisuka

Wormwood (pepa vao, vao leaga, vevela, mutia ua oti lana tane, lat. Artemisia) - o se vavalaʻau oona ma mea faʻamaonia ma le tuʻuina atu o le soifua mālōlōina o meaola. O le oona lea e matua malosi ai le vao.

Wormwood e maua ai le toto totoe ala i le faʻaaogaina o le malosi o le tino. O suʻesuʻega ua faʻaalia: o le faʻaaogaina o le 70% o le ava ava malosi e maua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto 2-4 itula i le maea ai o le taumafa. Iʻuga na faʻaleleia ma faʻaaogaina mulimuli ane.

Fualaau vevela E galue o se enzyme lea e fesuisuiaʻi ai fagu ma sugarsu i totonu o le kulūkose e aunoa ma se faanatinati vave, ae o le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia i nai togi laʻititi. E le gata ina faʻaitiitia ai le toto o le toto, ae faʻamautinoa foi le soifua maloloina o le manava, ate ma le vevela, aua a leʻo gaioiga o nei totoga, o le auala tatala lea i le maʻisuka ma faʻamaʻi tutusa.

O le faʻaaogaina o le wormwood ei ai le lelei o le:

  • maualalo le cholesterol
  • puleaina o tupe maua
  • fesoasoani i le gaʻoina o gaʻo,
  • tuinanau oona
  • o le oona o vao vao e faaitiitia ai lo tatou naunau mo lauusiusi,
  • e puipuia ai le faʻamaʻi, lea e masani ona mafua mai i le le lelei o le gaʻoina.
Fenugreek fatu mo le maʻisuka

Fenugreek fatu mo le maʻisuka

Fenugreek fatu (shambhala, fenugreek, helba, chaman, lat. Trigonella foenum-graecum) o loʻo i ai se maualuga o meaʻai i le fiva soluble, lea e faʻagesegese ai le gaogao ma le faʻafefe o le suka i totonu o le toto, ma fesoasoani ai i le faatumauina o le maualuga o le suka suka.

Ua maua e saienitisi Initia o le faaopoopoina o le 100 kalama o le gaʻo susu e leai se gaʻo e maua ai le susu i meaai i aso uma o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I, e matua vaivai le kulūkose anapogi toto, faaleleia le faapaleni o le kulukose, ma faaitiitia ai le cholesterol atoa, LDL ("leaga" cholesterol) ma triglycerides. I se isi suʻesuʻega, o le aofia ai o le 15 g o le paʻu o le paʻu fulufulu i mea taumafa na maua e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II na mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto pe a uma ona 'ai, aʻo suʻesuʻega eseese na maua ai ina ua maeʻa ona faʻaogaina le 2.5 g o fenukareka mo le tolu masina, o maualuga o le suka i le toto i tagata e maua i le maʻisuka laʻitiiti II o le maʻisuka na faʻaitiitia.

Tomai fautuaina aua le ese le fenugreek e eseese: mai le 2.5 i le 15 kalama i le aso. E tatau ona e talanoa i lau fomaʻi e uiga i lou faʻamoemoe e suʻe fenugreek ma ole atu mo fautuaga e faavae i lou mamafa ma isi mea.

Tuua Lau Faamatalaga