Maʻisuka Coriander

E toatele tagata ua sese i le talitonuina o coriander ma cilantro e le tutusa le laau. O le mea moni, o cilantro e taua o le greens, ma o le coriander o fatu o se laau. O nisi taimi e mafai ona e maua se isi igoa - pasili Saina, ona o la latou laulaau e foliga tutusa lava ma le tasi.

O le mutia e mauoa i vitamini vitio, minerale, e leai se mea e faigata mo le tino o le tagata ona galue masani. O le aoga tele o le oloa o loʻo i ai i le faʻalauteleina o mea o loʻo maua i vitamini PP, ascorbic, acic acid, riboflavin.

Ona o le faateleina o le maualuga o le vaitamini C, e mafai ona faamalosia le puipuiga o se maʻi mai le maʻi suka, toe faafouina lona tino, ma taofia ai le atiina ae o eseesega faigata o le hyperglycemia.

O mea faʻapitoa o le antioxidant o le acid ascorbic fesoasoani e puipuia ai maʻi o le kanesa. E leai se aafiaga lelei e faʻamalosia e le pectin, kulutin, vitamini B1, B2. O le i ai o vitamini K, potassium ma le calcium e fesoasoani e faʻamalosi ai le ivi.

E le gata i lea, o coriander o se punavai lelei o le magnesium, phosphorus ma le sodium. O le faʻaaogaina o le laau e fuafuaina e ala i le i ai o disaccharides, monosaccharides, oona gaʻo eletise: vaʻa, oleic, linoleic.

Kalori, manuia ma le afaina

E tasi le selau kalama o le cilantro caka e aofia ai le 216 kcal, ma laʻau fou o le laau - 23. O le maualalo o le kalori mea o le mutia o se tasi lea o mea autu e fesoasoani i le faʻamaoniaina o fua o le mamafa. Afai o loʻo i ai se ipu i totonu o se ipu, o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e sili atu le faigofie.

E ui i faʻamanuiaga manino o le laau, e tatau ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻamapulaʻa, talu ai o le tele o le oloa e mafua mai i le oona. O le Hypervitaminosis e mafai ona tupu i ni laititi laʻititi ma ogaoga.

O le faailoga muamua o le inupia o le tino o le a faʻavevela i luga o le paʻu. Afai o le mea oona e ogaoga, i fafine e maua i le maʻisuka, e ono amataina ni mea e le masani ai, i totonu o tagata - vaivai le mafaufau, mafaufau le mafaufau, faafitauli o loʻo momoe.

I se taimi, e mafai ona faʻaaoga le maualuga o:

Aua nei faʻaogaina le coriander mo tagata maʻisuka oeo loʻo mafatia i le maualuga maualuga, gastritis, maʻi fatu fatu, toto maualuga, thrombosis ma le thrombophlebitis.

O aʻafiaga o leʻai cilantro

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tele o togafitiga e matua saogalemu lava, ae o le tele o tui o le oloa e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, tele le lagona i le malamalama (o lenei mea e taʻua o le photosensitization).

Afai e faʻaaogaina le suauu coriander, faʻafesoʻotaʻi le dermatitis, o nisi taimi e faʻafesoʻotaʻi le ita i le paʻu. I le maʻisuka, o le taumafaina o le tele o cilantro e manaʻomia ai le mataʻituina o le glycemic levels.

O se mataupu e iloa pe a, a uma ona faʻaaogaina le coriander, o le maʻisuka na afaina mai tiga ogaoga i le manava o le manava, ogaoga manava, o se tulaga atuatuvale, ma le hyperpigmentation o le paʻu. Na faʻaumatia e se fafine 200 ml o le coriander extract i le 7 aso.

O loʻo i ai se faʻamatalaga mo le maʻisuka lea e faʻaaogaina ai se laau maso. Mo le kuka, e tatau ona e ave le 10 kalama o meaʻai mata, faʻasalaga lelei i totonu o se paluga, sasaa se ipu vai inu, tu i totonu o le vai vaiinu mo le itiiti ifo i le tolu minute.

O le paluga coriander e faʻamamaina i le vevela o le potu, e faʻaaoga i le aso i le va o taumafataga. O le umi o ia togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3 masina, faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le faaitiitia o le inisalini e mafai ona ausia. Afai e le amataina le faamai, o le togafitiga e fesoasoani tele e aveesea ai le maʻisuka.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le oloa i le kuka, e aofia ai i le tele o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1, e aofia ai iʻa, masini vai, faʻasao. E aoga le coriander sredded e faʻaopoopo i oloa faʻatau falaoa, aano o manu ma iʻa. E masani ona faʻaaoga le cilantro mo le kukaina o soupasi, siʻosiʻomaga, salakeke.

O se tasi o suʻega lauiloa e mafai ona tuʻu i luga o le lisi o tagata gasegase o loʻo i ai le maʻisuka o se lagman ma le coriander.

  • laʻau moa - 500 g
  • fatuga o fatu o fatu atoa,
  • logo ata - 3 vaega,
  • kāloti ma aniani - 200 g ia taʻitasi,
  • tamato tomati - 2 tbsp. sipuni
  • cilantro ma isi mea manogi e tofo ai.

Ina ia saunia le meaʻai, e tatau ona e fufuluina muamua aano o manu, tipi i totonu o ni tamai cubes, sola i totonu o se pani ma le faʻapipiʻi laau e oʻo i le enaena auro. E faasolosolo lava, e talafeagai le faaopoopo o fuālaʻau ua uma ona tipiina i ni vaega laiti. Ona sasaa lea o le vai vevela ma le suʻu mo le isi afa itula.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona e tapunuina le paluga paluga, faia ni laʻau mai fafo, ma vela i totonu o se ipu.

Pe a sauni mea e saunia ai, e faʻapipiʻi ni noodles i ni fasi meaʻai, sasaa faʻatasi ma aano o manufasi ma fualaau faisua, faʻafeiloaʻi ma le agaalofa i le cilantro.

Coriander togafitiga

A maua se maʻisuka ile malulu, atonu o iai ni faafitauli i le maualuga o le suka, ona o siama viral e mafua ai le faateleina o le glycemia. Ina ia fesoasoani ia te oe lava, e tatau ona faʻaaoga nisi metotia e faʻaopopo i togafitiga masani. O fatu Coriander e sili atu ona lelei le galue i le maʻisuka ma le faʻi, faatasi ai ma le maualuga o le vevela, pe a fai e kuka i le vai inu (2 teaseti o fatu i le ipu vai). O le meafaigaluega na tauanau mo le 30 minute, inu i le taeao i luga o se manava gaogao. I le gasologa o le aso, e aoga le inuina o le lauti meamata ma le lemon zest ma le coriander.

E mafai foi ona e faʻaaoga le coriander e faasaga i le muʻu, ma faʻafitauli i le vaega o meaʻai. O le a fesoasoani foi le togafitiga ia i latou e maua i le maʻisuka oeo loʻo feagai ma le atuatuvale o le atuatuvale, mafatia mai le gaioiga, tiga o le ulu, ma le mafaufau mama.

Ina ia faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai, e mafai e tagata gasegase ona faʻaaoga le suauʻu coriander i laulaʻau, e lava le faʻaaogaina o le 2-3 gogo o le fualaau faasaina pe a uma se taumafataga. Afai e leai se suauu o loʻo i ai i le taimi nei, e mafai ona faʻaaoga se tasi sipuniti o fatu mama o le laau, sasaa i se ipu vai ma faʻaauau mo le 4 itula. E mafai ona e inuina le vailaʻau i le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso.

E uiga i mea faʻamalolo o coriander o le a taʻuina ai le vitio i lenei tusiga.

Mataupu faavae o le taotoga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Aʻo tali le fesili o nei meaai e maualalo ai le toto suka, e taua tele le malamalama i le mataupu faavae o le gaioiga o meaai i luga o le toto suka i totonu o le maʻisuka ituaiga 2. O meaʻai uma e aofia ai gaʻo (i sili atu pe itiiti ifo foi). O latou, pe a faʻamalosia, o loʻo faʻaaogaina i le kulukose, lea e ave i totonu o le toto ma e tatau ona tuʻuina atu i sela e faʻaaoga ai le insulin. I le maʻisuka, e le tupu lenei mea ona o le le lava o le inisalini. O se taunuuga, e faʻaleleia i totonu o le tino ma faateleina ai le suka.

O le mea lea, o le tali i le fesili o fea meaai e maualalo ai le toto suka. O le mea moni, latou te le oi ai. E i ai togalaau faʻalaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka, ae o oloa e fesoasoani e faʻaititia le suka e leʻi maua. Ma o le oloa e le afaina ai le kulūkose, e le tatau ona i ai ni mea inu gaʻo, ma e le o iai ni ipu. Ae o loʻo i ai na o loʻo i ai naʻo ni nai meaola suamalie e le mafai ona latou aʻafia ai le kulūkose i totonu o le tino. Ae latou te le maua mea e maua ai le suka.

O maʻisuka taʻitasi e masani i se faʻaaliga e pei o le glycemic index. O loʻo faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o meaʻai e aafia ai le kulukose i totonu o le toto. O le lalo ifo o lenei faailoilo, o le itiiti ifo o le gaʻo i le meaʻai, ma le itiiti ifo o lona aʻafiaga i luga o le maʻisuka. O lenei faʻamaufaʻailogaina o se faʻavae taua i le faʻavaeina o le taumafataga. Maualuga le maualuga o le meli, suka. O faʻamatalaga maualalo e aofia ai na faailoga e aofia ai le 30 i le 40 iunite (mo se faʻataʻitaʻiga, 20 nati). Mo nisi fua suamalie, o lenei fuainumera e i le va o le 55 - 65 iunite. O le maualuga lea o le faasino igoa ma e le aoga le 'aiina o ia ipu mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi meaʻai o le maʻisuka o le naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le oti ma le faʻaeteete. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le gasegase, e leai se mea e tatau ona e faatapulaaina oe lava i le filifiliga o ipu. O le faʻaaogaina o soo se mea, e oʻo lava i le maualuga-kapelu, e mafai ona faʻasalaina meaai i le tuiina o le inisalini.

Pe a mafaufau po o fea meaai e maualalo ai le suka toto, o le toʻatele o tagata e mafaufau i fualaau faisua. O le tele o ia mea o loʻo faʻamatalaina i se fuainumera maualalo maualalo, ma o le mea lea e le afaina tele ai le suka. Tuusaunoaga o fualaau faisua ma fualaau aina e maua i le malo.

O le mea moni, ua fautuaina e fomaʻi o le maʻisuka e faʻateleina fualaau faisua. E le gata ina faalagolago i le mea moni o le faʻaitiitia o le toto toto, ae faʻatasi foi ma o latou aafiaga lelei i isi itu. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o fualaau faisua e fesoasoani e faʻamaonia le mamafa, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ona o le mafuaʻaga ma le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona avea ma se mea oona. O fualaau faisua ei ai mea maualalo le kalori.

E le gata i lea, latou te maua se aafiaga lelei i le metabolism, ma ona o le maualalo o le kulukose, latou te maua ai sina malosi. O le tino ua faʻamalosi e faʻaaogaina le kulukose ua uma ona i ai i totonu o le malosi mo le afi.

  1. Eggplant
  2. Zucchini,
  3. Kapisi (paʻulaʻau ma paʻepaʻe),
  4. Bow
  5. Kukama
  6. Radisa
  7. Lulu
  8. Salati
  9. Seleti
  10. Peʻe suamalie
  11. Asparagus
  12. Tomato
  13. Ierusalemaichokei,
  14. Paʻu
  15. Peni
  16. Horseradish
  17. Ata
  18. Fugalaau

Afai, pe a filifilia le ituaiga o fualaau faisua, e le o mautinoa e le tagata faatau po o fea oloa e mafai ona faʻaititia ai le toto suka, ona i ai lea o se tulafono lautele. E tatau ona tuʻuina atu i ai fualaʻau lanumeamata ma se tofo malie ma aunoa ma se tofo suamalie (na o na o loʻo lisiina atu i le laulau).

E le gata i lea, o le mafaufau pe o a meaai e maualalo ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2, e toatele tagata e mafaufau i fua e mafai ona avea o se isi mea lelei i le suamalie i tulaga o le teena o le suamalie. Ae peitai, o mea uma e sili atu ona faigata ia i latou. Toeitiiti lava o fua uma mo le maʻisuka e faʻasaina, aua o loʻo aofia ai le tele o kulukose, lea e faʻamatalaina ai lo latou suamalie suamalie. O fua e faʻaitiitia ai le toto suka e faʻaalia i faʻamatalaga glycemic o le sili atu i le 20 - 35 iunite. O le laulau i lalo o loʻo aofia ai le tele o fua lelei ma o latou ituaiga faʻaaliga.

Fualaau mo le maʻisuka
GaosigaFaatinoga
CherriesO loʻo i ai ni meatotino faʻasao (e le faatagaina ai taunuuga o le faʻamaʻiina - faʻasalaga saoloto, e faʻapipiʻi i le paluga o le cell ma fai ai ni faʻavae e le mafai ona faʻaaogaina, lea e ono mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le kanesa). O loʻo i ai le tele o fiva laau e vave ma faigofie ona faʻapala.
LemoniE aofia ai le kulutin, le limonene ma le vaitamini C, lea e mafai ona avea o fualaau aina e maualalo ai le toto suka. O nei aʻafiaga e faʻaleagaina le aʻafiaga o mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.
Aʻau lanumeamata i le puluFaʻapipiʻi kullukose, puipuia ona oso
AvakaFaateleina le tui ile insulin. O le tamaoaiga o laau toto, vitamini (gaʻo kulupu, aemaise lava aoga i le taimi o maitaga), minerale (copper, iron, phosphorus, potassium, magnesium). E maua foi i le protein.

O a fualaau aina e leʻi faʻasaina i le maʻisuka ituaiga 2? E ui i le mea moni o le tele o fualaau aina e mauoa i le kulukose, o fualaau suamalie o loʻo faʻaalia pea mo le faʻaaogaina (e ese mai le kulimi, fualaau aina e aoga).

Faʻateleina le suka o le toto, e fautuaina ai iʻa. Ae manaʻomia ona faʻaaogaina e le aunoa (a itiiti ifo ma le 8 taimi i le masina). O nei oloa e faʻaititia ai le kulūkose e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua se faʻamaʻi ma lona alualu i luma e 20 - 30% (pe a faʻatusatusa i latou e le o 'ai pea i iʻa). O le kulukose i totonu o le tino e paʻu pe a 'ai ia meaʻai.

Ae peitai, i le maualuga o le suka toto, e le manaʻomia ona e 'ai meaʻai falai, aua o loʻo i ai ni mea e afaina ai le tino, mea pala, lea e manaʻomia e faʻaesea ai le maʻisuka. E sili le lelei o le gaosia o iʻa poʻo le kuka. E mafai foi ona e taoina i le ogaumu.

  1. Laʻau moa vao e aunoa ma le paʻu,
  2. Lafu vela vela,
  3. Uu pipi e leai se paʻu.

O isi meaʻai e gaosia ai le toto e le mafai ona aofia i totonu o le meaai. I nai mea laiti, e mafai ona e 'ai na o le vevela aano o manu (pe a tao i totonu o le ogaumu).

Faʻatoʻa, falala

O le taʻuina o nei mea taumafa e maualalo ai le toto suka i le maʻisuka o le 2 pepa, e tatau ona fai atu e uiga i cereals - cereals ma cereals. O meaai e tele i le fiva laau, lea e fesoasoani i le kulūkose ina ia faʻamalosi ma o lona soona tele e alu i totonu o le manava.

Oatmeal e maualalo ai le suka toto ona o le mea moni o loʻo mauʻoa i fibeni solugofie faigofie. E ui lava o le tele o le faʻaaogaina o fiva e mafai ona faʻaosoina ai faʻalavelave i le gastrointestinal tract, talu ai e le lelei le paʻuina, e mafua ai le pipisi, o le oatmeal e mafai ona faʻaaogaina i soo se aofaiga. O lenei meaai, ona o le mea moni o le fiva e mafai ona fofo ai, e le gata ina maualalo ai le suka i totonu o le tino, ae e iai foi sona aoga aoga i le mucous membrane o le manava ma le gaogao.

Cereals e maualalo ai le suka toto ei ai le tele o fiva laau ma e leai ni suga. E aofia ai le millet. O loʻo i ai suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le taumafaina o le tolu gaosi o le falala i le aso e mafai ona faʻaitiitia ai le ono tulai mai ma le alualu i luma o le faamai e 25%, aua o le meaai sili lea ona lelei mo le maʻisuka.

O isi vela e maualalo ai le suka toto o le pata, lentils. I le aotelega, o taumafataga o se taumafa lelei mo le maʻisuka ma tagata e maua i le maʻisuka.

Mea taumafa faaopoopo

E i ai mea manogi ma meaʻai faaopoopo e maualalo ai le maualuga o le suka i le faʻaaoga masani. Le afaina sili ona lauiloa. Ua tuu o ia i le kofe, lauti, nisi o meaʻai. E mauʻoa i le magnesium, polyphenol ma fila, fiber. O nei mea uma e mafai ai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le tino. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina i aso uma i le afa o le sipuniti (o se vaega o ipu, e pei o se faʻavasegaga, talu ai ona o lona tino mamā e le mafai ona faʻaaogaina le paʻu e mafua mai le faʻaleagaina o le mucous membranes). E talafeagai lelei le maualalo o le suka.

O se auala lelei e faʻaitiitia ai le suka toto o le aofia ai lea o le faʻamafaʻatasi i lau meaai. E mafai ona gaosia, tuu i le lauti, faʻamaʻaina fou i salati. Faʻaeteete, e tatau ona e 'ai i le taimi o le maitaga.

O le suauʻu manogi, ma le maualuga o mea e gaosia ai omega-3, o loʻo faʻamalosia i le siama, magnesium, fulukalama. I le tuufaatasiga, o lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le kulukose.

Isi ipu

  • Walnuts, cedar, peanati, almonds e mauʻoa i fiber, faʻapea foʻi ma falaoamata. E mauoa i aʻafiaga lea e faʻagesegese ai le ave o le suka. O latou gasegase e mafatia i le mamafa tele e tatau ona faaeteete ia i latou. O fualaau e maualuga tele i calories (600 - 700 kcal e fuafua i le ituaiga), ma o le mea lea e mafai ona saofagā i le mamafa o tupe maua,
  • O le isi mea lauiloa o le toto o le suka-o le lemu. E aofia ai peas, pi, lentils. E tele a latou puipuiga, ma o se taunuuga o lea latou te le faatagaina ai le kulūkose e faʻafefe. O loʻo i ai fuainumera e faʻaalia ai o le faʻaaogaina i aso taitasi o se tasi o lapume lapume e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi e le 47%,
  • Seafood is a delicacy that does not raise sugar sugar,
  • O 'auʻamu' oloʻo mauʻoa i le vai ma fiva laʻau, fiber, o lea la e talafeagai mo le tuʻuina atu o le kulūkose i totonu o le tino.

E tāua tele mo le maʻisuka ia tausia se taumafataga talafeagai. Ae peitai, e le o se panacea ma le auala autu e tau ai lenei faamaʻi. E taua le aua le faʻamaloloina fualaau na faʻamatalaina e le endocrinologist. O lenei mea o le a aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma le alualu i luma o le faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le lisi o oloa fautuaina e le o se mea lautele.Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (o loʻo matou talanoa e uiga i soʻo se tasi - maʻisuka, tagata na muai oso i le maʻi, taumafai e aloese mai ai, ma isi).

E mafai ona 'ai le isalaʻelu mo le maʻisuka

  • Faʻaputuga mea
  • Vailaau faʻamaʻi
  • Aotelega ma Faamanuiaga Soifua Maloloina
  • Faataitaiga faʻaaoga

Eggplant o se meaai e sili ona fiafia i ai le tele o tagata, aemaise lava i le itu i saute, lea e ola ai nei fualaau faisua i le tele o mea ona o le lelei o le tau. Mo tagata maʻisuka oe ua gauai atu i faailoilo e pei o le glycemic index and calorie content, o fualaau eggplant e aoga ona o le lelei o le soifua maloloina.

Faʻaputuga mea

E ui lava i le mea moni e mai le manatu o meaola, o le eggplanta ua avea o se meaʻai, i le olaga i aso faisoo ma le kuka e taua o se fualaau faisua. E naʻo le fua o le a 'aina, e ui lava e le mafai ona faʻaogaina le aʻa ma lau. Na amata ona faʻaaogaina e le Eggplants mai Asia i Sasaʻe le tele o le selau tausaga talu ai i Europa, ma i le taimi lea, na oʻo ai i latou faʻatoʻaga le maualuga, ma mafai ai ona faʻateleina o latou uiga lelei ma faʻaitiitia ai le faʻasologa o igoa.

O fua e lapotopoto pe lautele (palaniki) vine ma se matte po o se paʻu manaia, e mafai ona sinasina, samasama, lanu viole ma isi lanu. E mafai ona oʻo atu i le 70 cm, ae o le umi le umi e 15-25 cm ma le lautele o le 10-14 cm. I totonu, e faaopoopo atu i le popo nutimomoia, o fatu laiti e maua i fuainumera tele, e amata mai ia Aokuso i Oketopa. E tatau ona manatua o le isalaʻelu i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o isi tulaga uma, e 'aina fua, aua o fua o lauusiusi po o samasama e tofo ma le le fiafia.

I le mea e le tatau ona e mafatia mai le fesili o le maʻisuka ituaiga 2 pe mafai ona 'aina le isalaʻelu, e tatau ona e tausia lelei o latou uiga, e faalagolago i le lelei o le galue. O lenei aganuu e agamalu ma e manaʻomia le tulaga o le faʻatoʻaga:

  • maualuga le vevela 25-28 tikeri
  • susu eleele 80%
  • 15 tikeri le vevela mo le totoina o fatu,
  • maualuga maualuga o le susulu o le la
  • moli ma le faʻapalapala eleele.

Vailaau faʻamaʻi

E taua tele faʻamatalaga faʻamaonia ma le kalori mo le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, ma i le tulaga o le isalaʻelu, o le numera mulimuli e toetoe lava tutoʻatasi mai le ituaiga o fualaau aina ma le faʻaogaina. E pei o le tele o fua tutusa e aofia ai pulupulu, o le lanumoana e 90% vai, ae o le vaega tele o mea mamafa e le sili atu i le 7-11% o le aofaiga atoa. Carbohydrates, o suga, e aofia i le tuufaatasiga o isalaʻelu i le aofaiga o le 2.5-4 gr. i le 100 gr. o se oloa e maua mo le maʻisuka o se tala fou. E le gata i lea, o le gaʻo i totonu o nei fualaʻau e le sili atu ma le afa pasene, ona o le tele o metotia mo le faaaogaina o le kuka e mafai ona mafai.

I le faaopoopo atu i le suka ma le gaʻo, e maua ai se vaega itiiti o porotini i fualaʻau faʻapelu: o le paleni lautele o vaega uma e mafai ai ona e tausia le faʻamatalaga faʻapitoa o le oloa i se tulaga faʻamalosia - e na o le 10 iunite.

I le laulau i luga o faʻamatalaga faʻavae, o lenei fualaau faisua e latalata i taʻitaʻi aloaia e pei o le kāpeti, aniani ma le lettuce. I le taimi lava e tasi, e faʻamaoni ai le isalaʻelu i vine, oranran, tamato ma fualaau aina i le glycemic index. E tele naua elemene aoga o mea eseese i le laʻau violisi:

  • vitamini B1, B2, B6, B9, C, E, PP,
  • calcium, potassium, magnesium, sodium, phosphorus,
  • aluminium, iron, iodine, fluorine, zinc,
  • amino acids.

Ae mo le kalori matūa o le isalaʻelu, naʻo le 24 kcal, e le sili atu ma le lua pasene o le masani i aso taitasi. O le faʻamatalaga faʻapitoa, faʻatasi ai ma se faʻataunuuga o kalori, ua mafai ai ona matou faʻamaʻu e faapea o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻaaoga fualaʻau i soo se aofaiga - e leai ni tapulaa.

Aotelega ma Faamanuiaga Soifua Maloloina

O meaʻai mo le maʻisuka e faʻatapulaaina ai tagata gasegase i le tele oa latou meaai e fiafia i ai. O le lisi o oloa e matua faasaina mo le faaaogaina e na tagata e mafai ona taufaasese ma fenumiai. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka latou te le iloa pe mafai ona latou 'aina fua suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona' ai le strawberries ma le maʻisuka ma pe o le a le tele.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Le manatu autasi o le tele o fomaʻi ma tagata fai meaʻai e fai mai o saukisi e mafai ona i ai i le taumafa a tagata e leai se metabolism. O fualaau i le maʻisuka o le a le afaina ai le tino, i le isi itu, o le a fesoasoani e faatonutonu ai le maualuga o le suka. Talu ai ona o le maualalo o le kalori o le oloa ma le fuainumera o le faasinomaga o le maʻisuka, o lona faʻaaoga e avanoa mo le maʻisuka o loʻo mafatia mai le mamafa ma, e tusa ai ma lea, e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i le suka ma le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaleleia o le metabolism, o strawberries / strawberries o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le faʻapalapala.

O aoga aoga o strawberries

O lenei laʻau e lauiloa ona o lona maualuga o le vaitamini. O loʻo aofia ai meaʻai e tatau ai, filo o meaʻai ma antioxidants, faʻafetai i le faʻaaogaina o le strawberries i le maʻisuka ma e le na o se faʻamaloloina o le soifua maloloina. Faatasi ai ma vaega o le oloa o le tele o gaʻo, vitamini C ma le manganese, uʻamea, calcium, zinc, phosphorus, kasikoni ma le kopa. O nei elemene elemene o loʻo faʻaalia i le vave faʻaleleiaina e le tino, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga i le masani ai o le galueaina o totoga eseese ma tino. I le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatoʻaga o loʻo faia ai le siama, e maua ai le puipuiga faaopoopo mai faʻataʻitaʻiga e mafai ona mafua ai le faʻamaʻiina.

O fualaau aina e maua i le faateleina o le anti-inflammatory and protect forces o le tino, lea e matua taua lava mo i latou e maua i le toto maualuga. E le gata i lea, o strawberries mo soʻo se ituaiga o maʻisuka e aoga ona o le maualuga o le polyphenolic compound e taʻua o fiber meaʻai. Latou te fesoasoani e faatuai le gaogao o le kulukose, ma e mafai foi ona puipuia lona vave alu i totonu o le toto, lea e afaina ai le maualuga o le suka. Mafaufau i le mea moni o le tele o tagata e maua i le maʻisuka e iai o latou mata ma aemaise lava mai faʻamaʻi o le retina, o le nerve optic ma le faʻatasi faʻatasi, o le 'ai o le strawberries o le a avea ma se mea e sili ona lelei ma soifua maloloina. E le gata i lea, o le vaitau o le tau vevela o loʻo i luma, o lona uiga o le taimi sili ona talafeagai o le fiafia lea i fualaau aina suamalie.

Faatoaga aoga

Cilantro ma coriander, faʻaopopo i le faʻaitiitia o le kulukose toto i le maʻisuka, faʻaleleia tulaga masani o le tino, aveese le tele o le susu ma toxins. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia togafitiga, e oʻo atu ai i le oona tele. Ina ia foia lenei faafitauli ma faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, coriander poʻo coriander e tatau ona faʻaaogaina. O le pasesa Saina e maua ai le toto maualuga ma faaleleia ai le toto. Uiga lelei o le lanu meamata o le laau ma ona fatu:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • Cilantro:
    • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
    • E i ai ona aʻafiaga e aʻafia ai ma le faʻaleagaina,
    • faʻamalosia le CVS (polokalama cardiovascular),
    • e puipuia le fausia o le cholesterol,
    • faaleleia le motumotu o le intestinal,
    • fesoasoani i le paʻu o le mamafa.
  • Coriander:
    • broth e faʻafefe ai faʻasalaga, tulaga faʻalavelave,
    • ei ai mea e faʻamoemoeina,
    • ei ai lona aʻafiaga,
    • faamama le tiga i sooga,
    • e puipuia ai faʻamaʻi pipisi,
    • fesoasoani i le le mautonu.

O le pasesa Saina e aofia ai le tele o vailaʻau e manaʻomia mo tagata e maua i le maʻisuka. O vailaʻau i le 100 g o le laau o loʻo faʻaalia i le laulau:

Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻamaoniga i le faʻaogaina o le coriander ma le cilantro i le maʻisuka

E le manaʻomia le faʻaaogaina o le laau mo le kuka poʻo le faʻataʻitaʻiga, pe afai, e faaopoopo i le maʻisuka, o le tagata maʻi e maua ile:

  • cholecystitis
  • manatu faʻapitoa
  • togafiti
  • gasegase gastrointestinal,
  • vaʻavaʻai faʻavalea
  • maʻitaga
  • lactation

O tamaiti o le matutua e oʻo atu i le 3 tausaga o se faʻalavelave e faʻaaoga.

O le pasesa Saina o se fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. Ae ui i lea, aua e te mafaufau ia te oe lava. O lenei mea e ono afaina ai le tino. Aʻo le i faia togafitiga, alu i se faʻatalanoaga ma se suʻega, o le a mafai ona fautuaina togafitiga o fualaau e pei o se togafitiga.

Maʻisuka Meaʻai Meaʻai: Kapisi Maea ma Celery ma Apelu

E pei ona e iloa, o le meaʻai sili ona lauiloa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le kāpeti o soo se ituaiga ma kuka i soo se auala. Ae, afai ei ai pea i taimi uma, mo ni nai tausaga, ona e talitonu mai lea ia te aʻu, ou te le toe toe tilotilo i ai, ou te taʻuina atu ia te oe, pei o le maʻisuka ma le poto masani. O le asō, ou te manaʻo e ofoina atu laʻu fua mo le kāpeti gaosi, e maua ai se ipu manaia ma faamalieina, ma e le faalavelave.

  • 500 g kalama
  • 1 pc tele karoti
  • 150 g seleni aʻa
  • 2 aniani lapoa
  • 2 tbsp pateta pateta
  • 2 pcs tetele apu, ituaiga e leai se suamalie
  • masima, pepa, faisua
  • 1/2 sip o otaota provence, basil
  • fuālaʻau manogi

  • filifili le kapeti, lelei, pei o luga o borscht.

  • uʻu kāloti ma seleni aʻa i luga o se fatu laumei.

  • aniani tipi i afa mama, ae le tele.
  • tipi le apu i ni vaega se fa, tipi ese fatu ma sufulu foʻi, i luga o se mea gaogao, e aunoa ma le paʻu.

Motugaafa: Ina ia le faʻaalu le taimi e togi ai le aano mai le paʻu, matou te amata ona fufulu mai totonu i le paʻu. E faigofie tele ma e te le afaina ou lima.

2. Sasaa sina suauu i totonu o le palu (3 sipuni) ma faaopoopo le kalapu slaw, seleni aʻa, apu. Faʻamalosi ma faʻavevela le vevela e fufulu ai, mo le tusa ma le 15 minute. Faʻaauau pea, faʻaopoopo le 1/2 ipu vai ina ia aua le mu.

3. I le taimi lea, i totonu o se apa matou te tufatufa aniani i kāloti, i lalo o le tapuni, mo le 10 minute.

4. Tatou te vavae le patate pasene i vai inu, i se tulaga manaia.

5. Faʻaopopo le paʻu o le tomato i kāloti ma aniani, pepa, fufulu i le basil, laʻau Provence ma simmer mo le isi 5 minute.

6. Tatou te taumafai i le kapisi mo le faamalūlū, pe a fai o le "aldente" (laitiiti lemu), faaopoopo i ai le fuga, faʻaosooso, suʻe le masima ma faʻapala mo le isi 15 minute. e te vaʻai i lou fiafia.

Maʻisuka Meaʻai Taumafa: Fualaʻau Fualaʻau ma Palu Fafaga

  • 2 pcs pateta, lanu piniki
  • 1 sisi sisi
  • 1 pc Karoti
  • 100-150 g seleni aʻa
  • 3-4 ppm tamato i totonu o le sua sua
  • 1 pi zucchini
  • 1 pc eggplant, laitiiti
  • 1 pc leek
  • totogo e tofo
  • 200-300 g o suauu tipi
  • pepa, masima, ia tofo
  • fuālaʻau manogi

1. 'Otiʻoti le aniani i le afa mama ma falai i totonu o se pusa (saupuni) i totonu o le suauu manogi, i lalo ole tapuni.

2. Vavae fasi kāloti i mama, seleni - i nai tamai vavao ma tuʻu i le riki, salu mea uma i lalo o le tapuni.

3. Fuʻu muamua le pipi, pe faapefea ona fai ina ia mama ma manaia, matamata i le vitio.

Sa matou tipi le aano i totonu o ni pusa ma toe auina atu i fualaau faisua.

4. Taʻu pateta, tipi i totonu o pusa, eggplant ma zucchini - o le kuata o mama, lalaga - mama, tuʻu faʻatasi, i totonu o se vaimusu ma faʻapipiʻi.

5. Tapalai Tomatoes i totonu o poloka ma lafo i fualaau faisua, faʻafefiloi, sasaa 1/2 tbsp. vai, masima, pepa, faaopoopo le vevela, faʻavevesi, faʻapipiʻi mo le isi 15 minute ile vevela vevela.

6. Tuu se ipu ma auauna atu. E mafai ona e fufuluina i le vao.

Beef Stroganoff

O lenei aano o manufasi e talafeagai mo soʻo se itu: falala, kapisi, pasta.

  • 700 g beef meat
  • 1 aisa
  • 200 g kulimi suamalie
  • 2 tbsp tamato pati poo le 100 g guga saumati
  • 1 tbsp falaoamata
  • 2 tbsp ghee
  • 2 tbsp fuālaʻau manogi
  • masima, pepa, pasili e tofo ai

1. Fufuluina le aano o manufasi, faʻamago, tipi i fasi moa ma fasi i itu uma e lua.

Motugaafa: ina ia le lele le moli, ufiufi aano o manu ma pipiʻi ata po o se pepa palasitika.

Ona, gaʻo meaʻai, tipi i totonu o fasipepa.

2. Vaeluaina le oomi i afa mama.

3. Tuu le ghee ma se meaʻai laititi i totonu o le apa, taoto le aano ma fala mo le 5-7 minute, seia oʻo ina ave le suavai.

4. Laʻau, masima, salalau le aniani, sasaa falaoamata i luga, faʻafefiloi. Uu mo le isi 5 minute, sasaa kulimi kirimati, pateta mapuni ma tuʻu le laʻau faʻaiʻu. I luga o le vevela vevela, faʻapipiʻi le isi 10 minute. Fafasi i laau afu.

Faʻafefeteina aano o manu ma le kuliki

E mafai ona e auauna atu i soo se itu: falaoamata, fualaau faisua, ma isi.

  • 300 g o le pipi
  • 1 sisi sisi
  • olive (so o se fualaau faisua) mo le faʻavelaina

1. Fufuluina, mago ma taia le pusi.

I totonu o le fagu, suʻu le pito i lalo i le suauu, tuu le pusi ma sasaa vai vevela e ufiufi ai aano o manufasi. Cook mo le 7-10 minute. A maeʻa, ave ese mai le apa ma faʻagogo.

2. Onionu ma mama mama, sasaa vai vevela e alu ese ai le oona, pe a mavae ni nai minute tatou te faamamaina i totonu o se faʻavevega.

3. I totonu o se fagu falai ma le suauu, falai le aano o manu i itu uma e lua, i luga o le vevela vevela ma aveese mai le pusa.

I totonu o lenei suauu, matou te pasi le aniani

ma tuu i luga o aano o manu.

Chicken goulash ma fualaau faisua

  • 400-500 g susu susu
  • 1 sisi sisi
  • 1 pc Karoti
  • 1-2 tbsp tamato
  • 1 keke o le kalaka
  • 1 le pepa talo
  • 0.5 tbsp masima
  • mea manogi e tofo
  • vai

1. Fufuluina le fatafata, mago ma tipi i totonu o ogalaau tetele.

2. Vavae le sipuni i afa mama, kāloti, pepa talo - i totonu o ni tamai kopa. Tipi le kela.

3. Sulu le suauu fuālaʻau i totonu o le fagu ma pasi le aniani, seia vaivai. O iinei, tatou te tuu le moa ma le mumu mama, i luga o vevela vevela.

4. I le taimi nei, o le taimi e togi ai kāloti, pepa, faʻafefiloi, ma simmer mo le 2-3 minute. Matou te taoto le paʻu mama, masima, pepa, vaitau ma mea manogi ma fefiloi.

Motugaafa: I lenei laasaga, e mafai ona e faʻaopoopo 2-3 leotele punetini o le kulimi kulimi maualalo, o le goulash o le a matua faʻaoʻo ma lelei.

Tatou te tilotilo i le tutusa, pe afai e matua mafiafia, faaopoopo le 0.5 tbsp. vai, faʻafefiloi ma faʻapipiʻi mo le 15 minute, i luga o le vevela vevela. Auauna faʻatasi ma se ipu falaoa.

Veal Chicken Fillet

Matou te manaʻomia: 1 st = 200 ml

  • 800 g moa
  • 3-4 tamato
  • 1 tbsp. soʻo se uaina mūmū
  • 1 tbsp. kirimulu poʻo le kulimi 20%
  • 0.5 tbsp suauu maso
  • masima, meaʻai, mea manogi e tofo ai
  • curry

1. Vavae le fusi i totonu o poloka, tele. Ma fuga i totonu o se apa, ma le suauu manogi, 10 minute.

2. Taʻu le tamato, vaai pe faapefea ona fai iinei. Toto i tamai kopa.

3. Susu i fulu fried, pepa, tuu tamato ma faapipii mo le 10 minute, i lalo o le tapuni. A maeʻa, faʻaopopo le uaina ma faʻapipiʻi mo le 10 minute, e faʻafefe ai le ava malosi.

4. O lenei e tatau ona e fufuluina le aano ma le manogi ma isi mea manogi, suʻu kulimi poʻo kirimoli mumu, faʻamafu i le sima ma faʻapipiʻi i lalo o le tapuni mo se isi 10 minute. Na matou faʻaaluina le 30 minute e kuka ai goulash, ma e manaia ma soʻo se mea teuteu.

Vaʻa Aikupito faatasi ma Peanuts ma vine

  • 1 kg soʻo se iʻa (pangasius)
  • siʻosiʻomaga mo iʻa, filifiliga
  • masima, pepa e tofo ai

  • 4 pc tamato
  • 130 -150 g saulati tamato
  • 70 g peanati
  • 50 g vine
  • 3-4 tbsp fuālaʻau manogi
  • masima, palapala mumu mumu, tofo

1. Oti le iʻa i ni vaega. I luga o se pepa tao taofi, tuʻu le fasi pepa, faʻafefete le suauʻu i le pata, ma faʻasalalauina ia fasi iʻa. Luga ma sina masima, pepa ma liligi i luga o le suāuu fuālaʻau. Pipi i le ogaumu mo le 25 - 30 minute, i le vevela i le 160 tikeri.

  • taloina tamato ma tipi i totonu o poloka
  • i totonu o se pani ma le pata, salalau le pipi, vine, pe a mago - sasaa vai inu mo ni nai minute ma faʻafefe vai ma tamato. Lave i le vevela vevela seia oʻo ina foliga tutusa le masini ma sasaa le saumati mama, masima e tofo ai.

3. Tuu le iʻa i luga o se ipu ma sasaa le saumalie.

Polani pike perch ma sau sau ma pateta

  • 500 g pike perch
  • 2 pcs tetele pateta, lanu piniki
  • 30 - 40 g pata
  • 1 fuamoa ua kuka
  • 1 pasene pasili ma aʻa
  • 1 fasi keke o lemoni
  • masima e tofo

1.Le mama, fufulu ma tipi i ni vaega. Kuki ma aʻa, aveese le iʻa mai le susu ma tuu i luga o se ipu.

2. Ia faʻaleleia, faʻafelalaʻau pateta, pe a uma ona fagogo i totonu o le vai mo ni nai itula.

  • salu le pata i totonu o se fagu
  • 'oti lelei le fuamoa ma le pasili, ma tuʻu i le suāuʻu, faaopoopo le 2 tbsp. iʻa fagota, 1 tbsp. sua o le tipolo, masima ma fefiloi.

Tuua Lau Faamatalaga