Ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2: tulafono ma fautuaga

Maʻisuka ma le ava malosi, pe o fetaui nei manatu pe leai? E mafai ona ou inu ava malosi i le maʻisuka? E masani ona tetee malosi fomai i le inuina o le ava malosi, aemaise lava pe afai o se amioga leaga e sau faatasi ma ni maʻi tuga.

O le mea moni o le inu ava malosi e faʻaaogaina e tusa lava pe i ai se siʻosiʻomaga laitiiti e mafai ona faʻaosoosoina ai le oso i le suka i le tasi itu poʻo le isi. I se isi faaupuga, taʻitaʻi atu i se tulaga o le hypoglycemic or hyperglycemic.

I le taimi lava e tasi, o le ava malosi, aemaise lava le malosi, e masani ona maua ai se lagona filemu, o se taunuuga o le gaoioiga a le faiai ma le fatugalemu o le tino, e le mafai ona e iloa le pa'ū o le suka i le taimi, faia se lamatiaga saʻo e le gata i le soifua maloloina ae o le ola foi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai le tele o meaʻai, e aofia ai le faʻaaogaina o vai inu. Ae ui i lea, o nisi meainu malosi e mafai ona faʻatagaina mo le taumafaina, o nei mea, o le a tatou iloiloina i le tusiga.

Ma ia iloa foi pe mafai ona maua i le vodka, o le pia, o le uaina, tequila, cognac, mumusu, genie, whiskey? E faʻapefea ona togafitia le ava malosi mo le maʻisuka, ma o a ni aʻafiaga mo se maʻisuka faʻafefiloi?

Ituaiga o togafitiga ma faailoga

A o leʻi iloiloina le aʻafiaga o le ava i luga o le maʻisuka, tatou te iloa po oa ituaiga o faʻamaʻi faʻasolosolo, o le a le ituaiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia. I tulaga faafomaʻi, o le maʻisuka insipidus ma le maʻisuka ua iloga. O le maʻi lona lua ua vaevaeina i le muamua ma le lona lua.

"Malie" faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le soliga o le gaioiga o le pancreas, o se taunuuga o le digestibility o le kulukose i totonu o le tino ua faʻavaivaia. O hormones e maua mai i le uʻamea lea e faʻatonutonu ai faiga faʻavavela. O lo latou toilalo e mafua ai ona le atoatoa lelei.

I le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai se le atoatoa o le insulin i le toto. O le faavae o togafitiga i lenei mataupu o le faʻaofiina lea o le hormone - insulin. O togafitiga i taimi uma, fuataga ma taimi e faʻamaonia taʻitasi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le gasegase o masini mumu i le inisalini e faʻavaivaia. Atonu e lava le tino i le tino, ae o le kulukose "e le o iloa", lea e tau atu i le faaputuga o suka i totonu o le toto.

Mo le togafitiga o le T2DM, e tatau ona fetuunai lou olaga, sui le meaʻai e aofia ai meaʻai ma le maualalo o faʻamaufaʻailoga, ma faitau vaega ole falaoa. Afai ei ai le mamafa o le mamafa, ona faʻaitiitia ai lea o le kalori ihirangi o le lisi o aso taʻitasi.

I nisi o tulaga, o togafitiga e le o togafitiga e maua ai le le atoatoa o le togafitiga, o se taunuuga lea e tatau ai i le tagata gasegase ona ave fualaau e faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas.

O le maʻisuka insipidus (o le maʻisuka insipidus o le isi igoa) e atiaʻe ona o le faaleagaina o le hypothalamus poo le pituitary gland. O faʻaleagaga e mafai ona faʻaleagaina manuaga, faʻavae tino o le toto, e le faʻamavaeina se vailaau o le genetic. O le ava malosi e mafai foi ona taʻitaʻia ai togafitiga.

Faailoga o le maʻisuka:

  • O le fiainu pea, faateleina le 'ai.
  • Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina.
  • E le faʻamalolo manuʻa mo se taimi umi.
  • Paʻu faʻamaʻi (fungal infections, urticaria, ma isi).
  • Toto (i tamaitai).
  • Faʻafitauli leaga.

O le mea moni, o faʻamaʻi o le maʻisuka e masani ona vaʻaia. O le mea lea, o autu autu o se lagona malosi o le fia inu, o se faʻaopoopoga i le mamafa o le urine i aso taitasi. E maitauina e faapea i alii e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, o loʻo feagai ma faʻafitauli faʻavae erectile.

Po o le a lava le ituaiga o togafitiga ma foliga o lona ala, e taua le vavaeeseina o le ava malosi mai le taumafataga, ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻaaliga.

Maʻisuka Ava

E mafai ona ou inu ava malosi i le maʻisuka ituaiga 1? Afai e mafatia le tagata maʻi i lenei ituaiga o maʻi, o le a oʻo lava i le malosi o le ava malosi o loʻo i totonu o le ava o le a mafua ai le faʻateleina o le aʻafiaga i le homone, i le itu i tua o le faʻaofiina o le inisalini, e ono mafua ai ona leaga.

Ae o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona maua ai se aafiaga faapena, ao tau atu i isi faʻafitauli - faʻaleagaina le galuega o le ate, o le oso i le kulukose toto. O le mea lea, o aʻafiaga o le ava malosi e le mafaamatalaina, o lea e sili ai le aua le lamatia.

O le maʻisuka ituaiga 2 ma le ava malosi e fetaui lelei, ae o loʻo iai ni tulafono. Aisea e fiafia tele ai tagata gasegase? O le mea moni o le inuina o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulūkose i le tino.

I se isi faaupuga, e taua tele faʻamatalaga mo le maʻisuka ituaiga 2: pe faapefea ona tali atu le tino i le gaioiga o le ava, o le a le mea e tupu i le suka toto pe a uma ona inu, pe faʻafefea ona afaina ai le soifua manuia lautele, ma isi. O tali i nei fesili e mafai ona maua i le faʻatinoga, talu ai o tagata uma lava e eseese a latou tali i le ava malosi.

Aʻo faʻalagolago le tagata maʻi i le inisalini, e matua faasaina le inuina o le ava malosi.

O vailaʻau faʻamalosia o le ava malosi e aʻafia ai le toto, masini cardiovascular ma le paʻu, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻafitauli.

E faapefea ona aafia le maʻisuka i le ava?

O le tali le mautonu, e mafai ona inu susu i le maʻisuka, poʻo isi mea inu malosi, e leai. E leai se fomai e tuuina atu le faatagaga mo le taumafaina, ona o le le mautonu o aafiaga o mea inu i le tino maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea inu malolosi - moli, vodka, ma isi, e faʻavae i luga o fualaau aina, e mafai ona mafua ai se tulaga maualuga o le hypoglycemic, o le a vave oʻo mai faailoga, ma fualaau suamalie po o le uaina suamalie, pe a ese, o le a totoina le kulukose pe a maeʻa.

O le aʻafiaga i luga o le tino o le tagata e faalagolago lea i le tele o lona inupia, faapea foi ma isi numera. I le tulaga lautele, o le ava malosi mo le maʻisuka o se mea e le manaomia le aofia ai i le lisi autu, talu ai ona o lona aafiaga ua tupu:

  1. O sina fualaau inu o le vine o le a faʻaosofia ai le maualuga o le kulukose o le toto. O se fua tele o le a taʻitaʻia ai le tagata e faʻaaogaina le fualaau faasaina o le a faʻapupulaina le toto, ao le faʻaitiitia o le glucose o le a faasolosolo malie lava, lea e mafai ona faʻaosooso ai se paʻu.
  2. O le ava malosi ua faateleina ai le manao, lea e mafua ai le solia o se taumafataga maloloina ma le tagofiaina o meaai, faasolosolo lava, e mafai ona ola le suka.
  3. Faaaogaina o le ava i le maʻisuka faatasi ai ma le faaaogaina o vailaau e lamatia ai se tulaga o le hypoglycemic, ona o le le fetaui lelei o fualaau faasaina ma le ava malosi.
  4. O le uaina e faʻaleleia ai aʻafiaga le lelei, faʻateleina le maualuga o le toto, e oʻo atu ai i le vevela ma le faigata ona manava. E mafua ona o le tino maʻi o loʻo taumafai e faʻatau le ava malosi. I lenei tulaga, o le kulukose e masani lava ona pa'ū, ona faʻateleina ai lea.

O le aʻafiaga o le ava i luga o le tino o le maʻisuka e faʻalagolago i le tele o mea e pei o le mamafa o le tino, maʻi faʻamaʻi, pe fia tagata na inu, ma isi.

Uaina ma le "suamalie" faʻamaʻi

Tisuka ma le ava malosi - o nei mea e le fetaui, ae o soo se tulafono e iai ona tuusaunoaga. Ua talitonu tagata popoto o aso nei e faapea, o se ipu mūmū mūmū mūmū e le afaina ai le soifua maloloina, o le mea lea ua faatagaina ai e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau mo se tagata soifua maloloina, o le ava malosi e le o se mea matautia e pei o se maʻisuka. O vine e faia i fualaau mumu e faʻaalia i se mea faʻamalolo. O loʻo aofia ai se mea e pei o le polyphenol, lea e mafai ona pulea ai le gaioiga o le suka, lea e aʻafia ai le ala o togafitiga.

A filifilia se meainu, e tatau ona e suʻesuʻe i lona fatuga, o le mea autu o le taulai atu i le aofaʻi o sugar sugar:

  • I vine mamago, o le suka o le suka e eseese - 3-5%.
  • I totonu o se vai inu-vai e oʻo i le 5% aofia ai.
  • Meainu suamalie - pe a ma le 3-8%.
  • Isi ituaiga o uaina inu - e sili atu i le 10%.

O tagata e maua i le maʻisuka e na o le inu ava malosi e le sili atu i le 5% le maualuga o le suka. I le fesoʻotaʻi ma lenei faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻauʻuina pe a inu se ipu mūmū mūmū mūmū, e le tupu aʻe le suka.

Ua mautinoa e saienitisi o le taumafaina o le uaina i aso uma i le 50ml o se togafitiga lagolago lea e fesoasoani e taofia ai le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i le tino, e afaina ai toto toto i totonu o le mafaufau.

Vodka ma le maʻisuka

E i ai le manatu o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 2, aemaise vodka, o le a le afaina ai le tino. O le faʻamatalaga e faʻavae i luga o le mea moni o le vodka o loʻo i ai naʻo le ava malosi ma vai mama.

E le tatau i Vodka ona iai ni isi mea leaga, sei vagana ai vaega e lua o loʻo lisi atu i luga. O le mea e leaga ai, i nei ona po nei e matua le mafai lava, ma e le mafai ona maua se oloa lelei ma maualuga i luga o fale teu oloa. O le mea lea, i lenei tulaga, o le ava malosi ma le maʻisuka e leai se faʻatusatusaga.

Pe a faʻaumatia e le maʻisuka sina vodka, o le kulukose i totonu o le toto e vave ona amata ona faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic, lea e mafua mai i le coma.

Afai e faʻapipiʻi vodka oloa ma vailaʻau e faʻavae i luga o le inisalini o le tagata, o le gaioiga o hormones e fesoasoani e faʻamama le ate ma talepeina lalo vaega o le vai faʻaitiitia.

I nisi tulaga, o le ava malosi ma le maʻisuka e fetaui. O nisi vodka e mafai ona faʻaaoga e fai ma vailaau. Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e matua oso i le suka, e leai ni auala e mafai ona fesoasoani e faʻaitiʻitia, ona fai ai lea o se vodka itiiti o lenei galuega, ae mo sina taimi puupuu.

E mafai ona e inu 100 grams o vodka i le aso - o le fua pito sili lea. E inu le 'ava faʻatasi ma ipu-calorie.

Tulafono mo le inu ava malosi: o le a le mea e mafai ma pe fia?

O le mea moni, o le afaina o le inu o le ava malosi i le tino o le tagata ua faamaonia, ae masani ona auai i aso eseese ma aso faamanatu, ma o le taunuuga e leai se auala e teena ai le faaaogaina.

O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona iloa mea inu e mafai ona faʻamaina, faʻafefea ona aafia ai lona tulaga, ma isi mea taua.

O le pia o se mea e le inu ava, e mafai ona inu pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka, ae i ni mea laiti. E mafai ona inu e sili atu i le 300 ml i le aso.

I le maʻisuka ituaiga 2, e matua faasaina ona inu suamalie mūmū ma le paʻepaʻe suamalie, ava malosi, gaʻo ma fualaau suamalie. Talu ai e mafai e le tagata inu inu ona oso i luga le suka, lea o le a oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, o le inu e faʻalagolago i tulafono:

  1. E le mafai ona e faaaogaina le uaina suamalie o se auala e faʻaleleia ai le suka.
  2. E le fautuaina le faʻaaogaina masani, e matua vavalalata ile inu i le maʻisuka.
  3. E taua le matauina o le fua: afai tatou te inu vodka, ona lua lua o le 50 kalama, ae le o toe, pe afai o le uaina-malogo mago / leai se sili atu nai lo le 100 ml.

E mafai e le inu o meainu ona tupu ai le faʻaititia o le toto toto, aua e le o se mea moni le vaʻai pe faapefea ona tali atu le tino i se oloa faapitoa, o le mea lea ua fautuaina ai e fua le kulūkose.

Afai o le maualuga o le kulukose i le taimi o le ava e matua maualalo, e tatau ona e 'ai meaʻai e mauʻoa i gaʻo.

Maʻisuka ma le ava: taunuuga

E pei ona faʻaalia i le tusiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava, ae afai o le tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le ava malosi e faʻasaina. O le mea e leaga ai, e le o tagata maʻisuka uma e malamalama i le malosi o le ava malosi i lo latou tulaga.

O le le tausisia o tulafono ma fautuaga e faatatau i le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava ma le le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi e mafai ona faʻaosofia ai le gaʻo o le tino, ona o le paʻu tele o le suka i le tino, ma ua taʻua ai le hyperglycemia.

O le inu tele o le ava malosi i ni gasegase tele e faʻaleleia atili ai le alualu i luma o le faʻamaʻi, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻalavelave - faaletonu o le vaai, faafitauli ma pito i lalo, toto maualuga.

O le faʻatusatusaina o le ava malosi ma le maʻisuka o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le vitio i lenei tusiga.

Vaega o meainu

E tele gasegase e mafaufau pe mafai ona latou inu i le maʻisuka. E ui lava o le ava malosi ma le maʻisuka o mea e le fetaui, ae ui i lea, o loʻo i ai le vaevaega o oloa uma o loʻo i ai nei i ni vaega se lua, e faʻalagolago i le auala e aafia ai le ava i le faʻamaʻi. O vailaʻau e eseese i le kulukose ma isi uiga.

  • O le kulupu e aofia ai se vai malosi ma le malosi e 40 tikeri ma malosi. O nei musumusuga, pine, vodka, gin, tequila, ma isi. E masani lava ona maua ai le suka, o le ava sili lea ona taliaina mo le maʻisuka ituaiga 1 poo le 2. Ae ui i lea, o ia ava malosi e mafai ona aofia ai (aemaise lava lequila, whiskey). Vodka sili ona talafeagai mo le maʻisuka, aua e masani lava ona i ai le siliva o le suka,
  • E toatele e naunau pe mafai ona inu le uaina mumu. O lenei oloa e maua i le vaega lona lua. E aofia ai le inu ava malosi e aofia ai le tele o suka ma e laʻititi le fetaui ma le faʻamaʻi. Ae ui i lea, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le uaina soli i ni mea laiti mo le maʻisuka.

E mafai ona ou inu ava malosi ma se ituaiga ituaiga maʻisuka eseese? Ole ituaiga mea e sili ona lelei? Sa tali e saienitisi lenei fesili i le le lelei. O le ava malosi e aofia ai vaiinu e tatau ona faʻaaogaina atoa o ava malosi, martinis, tinctures, types of dessert, ona o le maualuga o le kulukose o loʻo maualuga tele. E le gata i lea, e le mafai ona e inuina ava malosi, uaina, vine. O le Cognac o loʻo faʻasaina foi i le maʻisuka. E ui i le maualuga o le malosi, o nisi o vailaʻau e aofia ai le tele o kulukose.

I le tele o auala, e mafai ona fuafua pe mafai ona faʻaaogaina le ava mo le maʻisuka, e fuafua lava pe faʻaaloalogia lona fua. O le inuina o le ava i le maʻisuka ma le malosi e tusa ma le 40 tikeri e tatau lava ona seasea ona tupu ma i le aofaiga e itiiti ifo ma le 50-100 ml. E sili atu le tuʻufaʻatasia i meaʻai o le gaʻo. E tutusa foi le ituaiga o uaina e mafai ona e inu i le maʻisuka. E taua le inuina o se uaina vevela, ae i se voluma e le silia 200 ml.

Malamalama le ava mo le maʻisuka ituaiga 2, mo se faataitaiga, pia, faatasi ai ma le maualalo o le suka i totonu, e le mafai ona e inu nai lo le 300 ml. Ae peitai, o le mea moni, pe a inuina nei meainu e faigata tele ona siaki le latou aofaiga, o le tele o le maʻisuka e lafoai uma i latou. Ma, e moni, o le inuina o le ava malosi e faasaina mo na tamaitai ma alii o loo feagai ma togafitiga o le ava.

Tuutuuga o le faaaogaina

O nisi taimi o le ava malosi ma le suka o le ituaiga 1st ma le 2nd ituaiga ua manatu e le fetaui ona e le o tausisia e gasegase fautuaga a fomaʻi i lona inuina. I le fesili pe ono mafai ona inu vodka ma se suka suka, e tali mai fomaʻi i le ioe. E le gata i lea, e seasea faaaogaina i se aofaiga e oo atu i le 50 ml, o nei mea inu e le mafua ai taunuuga le lelei mo alii ma tamaitai. E tele fautuaga; afai e te mulimuli ia i latou mo le maʻisuka, e mafai ona e inu:

  1. Faʻatasi ai ma se taui lelei mo le faʻamaʻi, vodka ma le maʻisuka e matua fetaui,
  2. Ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaumatia pe afai e te siakiina le kulūkose ma faʻafetaui le fua o le insulin,
  3. O le tali i le fesili e le lelei pe mafai ona inuina le ava malosi mo le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma le oona - o meainu uma e maualuga-kalori,
  4. O se mea manaia o le maʻisuka ma le ava malosi - o se taunuuga o le inuina o le ava malosi, o le suka e le mafai ona vave tulaʻi, ae naʻo le po,
  5. E mafai ona ave le ava malosi pe afai o le tagata gasegase e tele naua mea oona i le taimi e te leʻi momoe ai, o lona aafiaga i maʻi gaʻo o le a le taua,
  6. O le fua mo le fafine e 30% lalo ifo nai lo alii,
  7. O le uaina mumu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona na o le taimi lava e maualalo ai le kulūkose i totonu o le toto mai le tamailima e itiiti ifo ma le 10 mmol,
  8. O le tali i le fesili pe o le ava malosi e mafai ona onā tele i taimi uma i le 3 i le 4 aso i le maea ai o le toilalo - leai, aʻo gaosia mea i le tino e faʻaitiitia ai le aoga o vailaʻau faatonuina mo le maʻi.

O le fesili sili atu ona faigata pe mafai ona inuina le ava i le tulaga o le toilalo mo tagata mamaʻi. O le faʻafitauli o le iai o soʻo se maʻi o le endocrine e mafai ona tupu ai se faʻalavelave tele o gasegase o le tino. O le mea lea, e ono iai se faʻafitauli matuia o le faʻafefe i le taumafa. E le gata i lea, e oʻo lava i le susu mūmū mūmū ma le maʻisuka e le tatau ona ave, aua o nisi taimi e aofia ai le tele o mea e ono afaina ai ma mea e oso ai. E mafai ona suia i le vodka, talu ai e le toe mafai ona tupu mea e oso ai.

O le tali i le fesili pe mafai ona faʻaaogaina le ava i le maʻisuka e faʻalagolago i le ituaiga vai. O le aofaʻi o kulukose i totonu e le tatau ona sili atu i le 4 - 5% mo le uaina mumu ma e le sili atu i le 3 - 4 g i le lita mo le paʻepaʻe.

Penefiti aoga

I nisi tulaga, o le maʻisuka ma le ava malosi e matua fetaui lava. O le uaina e le o se auala e togafitia ai le faaletonu o le suka. Ae peitaʻi, afai e faʻaaoga tatau i ni vaega laiti, e mafai ona faʻaleleia atili le tulaga o le maʻi. Ae peitai, e naʻo le tupu lava lenei e tupu i se faʻamaʻi lelei, pe a faʻapitoa mea e iloagofie ai.

O le inuina o sina uaina o le uaina o loʻo i ai le lelei lelei:

  1. Faʻateleina le faʻapalapalaina o palatini,
  2. Faʻaititia le matelaina pe a ave i ai mea taumafa mauoa (o le tali lea i le fesili, e mafai ona inuina le ava malosi i le endocrine pe afai e manaomia e le tagata maʻi le pulea o le mamafa),
  3. O le faʻasaʻoina o meaʻai i totonu o le tino ua faʻaitiitia,
  4. O le mea moni, o le ava malosi o se punavai o le malosi, o lona faʻaaogaina e le mafua ai le faʻamalolo o le inisalini pe afai e le maua ai le suka (o le tali lea i le fesili pe vodka e mafai ona maua i se faʻamaʻi).

Ae o nei mea uma e moni lava pe a fai e fuafua pe mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga o nei meainu. I le tulaga o gasegase i le pepa muamua, o taunuuga leaga mo le tino e mafai. Afai e te inu e aunoa ma le 'ai muamua, o le kulukose e mafai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia, o le a mafua ai le hypoglycemia.

E mafua lenei mea i le mea moni o le ate o loʻo faʻamalosi lelei le vai inu, taofi le gaosiga o le kulukose. O le mea lea, o tagata maʻi uma e iai se maʻi e filifili mo ia lava pe mafai ona inu i le maʻisuka ituaiga 1.

Vaega o le maʻisuka ituaiga 2

Glucose o se fale ma malosi mo le tino o le tagata. I le taimi lava i le gastrointestinal tract, o gaʻo vailaau faʻamaʻi ua malepelepe i totonu o monosaccharides, lea e oʻo atu ai i totonu o le toto. E le mafai e le kulukose ona alu i totonu o le masini, ona e tele lava lona mole. O le "faitotoa" i le monosaccharide e tatalaina e insulin - o le hormone o le pancreas.

Le aʻafiaga o le ava i le tino o le tagata

O le inu malosi o le ava e manaomia ai le faʻaeteete ma le faʻalelei. O le tele o le ava ma le masani ai o ia mea e tutupu e tau atu i taunuuga nei:

  • Le lelei le aʻafiaga i le gaioiga o le faiʻai ma le fatugalemu o le tino. E faʻaitiitia e le Ethanol le aofaʻi o le okesene e tuʻuina atu i siama ma tisipenisi, e mafua ai ona soli le galo.
  • Fomaʻi cardiovascular. O le tele o le ava e mafua ai le atiaʻe o le fatu fatu fatu, faʻateleina ai faʻaaliga o le atherosclerosis, ma soli ai le fatu fatu.
  • Faamai o le manava ma le fatu. O le ethanol e i ai sona aafiaga mumū, e mafua ai le fausia o le afaina ma le mai luga o le mucous membrane o le manava ma duodenum. O ia tulaga e afaina i le valea, gaioiga o le puipui. O le gaioiga masani o le ate e faʻavaivaia.
  • Faʻailoga o fatugaʻo. O faʻagasologa o le faʻaaogaina o le ethanol e faʻaleagaina ai oloa e tupu i le nephrons toe. O le mucous membrane e agavaivai ma faigofie i manuʻa.
  • E i ai se suiga i fua faʻatatau o hormones, ua faʻaleagaina le hematopoiesis, ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le tino.

Maʻisuka ma le ava malosi

O le maʻisuka ituaiga 2 o le gasegase e masani lava i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga mai vaʻa o le faiʻai, fatugaʻo, fatu, tagata suʻesuʻe, pito i lalo. O le inuina o le ava malosi e mafua ai le atinaeina o ia tulaga. E mafai ona faʻauʻuina e le tatau ona faʻaaogaina le ava malosi i se talaaga o le maʻisuka, talu ai o le a faʻavavevave ai le tupuga mai o le ita.

E taua le iloa e mafai e le ethanol ona faʻaitiitia le toto suka. Ma o mea uma lava e foliga mai e manaia, aua e manaomia e le maʻisuka, ae o le mea matautia o le hypoglycemia e le vave tupu pe a uma le inu, ae a mavae ni nai itula. O le taimi o le alofa tunoa e oʻo lava i se aso.

O le hypoglycemia ma le ava malosi o loʻo i ai le faʻatinoina o le faʻatinoga o le faiga o le atinaʻe. E mafai ona aliali mai i tagata soifua maloloina pe afai e tele naua le inu, ae o nai meaʻai na 'aina. O Ethanol e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faʻasalaga o le tino, vaevaeina se aofaiga tele o faleoloa glycogen ma puipuia ai le fausiaina o se mea fou.

Faʻaaliga o le tuai o le hypoglycemia

I nisi o tulaga, e le o le tala o le mea moni e inu se tagata i le ava malosi, e faigata ona vavalalata le tulaga o le faaititia o le maualuga o le suka i le toto, ona o le tutusa o faailoga:

  • sosolo
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • vaega o gatete
  • taoto, vevela,
  • fenumiai,
  • solia le manino o le tautala.

E taua i tagata o loʻo siomia e se tagata inu ava malosi ona iloa lona maʻi. O lenei mea o le a faʻatagaina ai fesoasoani vave i le tagata maʻi pe a manaʻomia.

E inu pe le inu?

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se tulaga e le maitaulia, o lona uiga e lelei tele le lafoaia atoa o le ava malosi. O taunuuga o le "togafitiga o le tino-alcohol" aogā e le o mautinoa, o le mea matautia lea. O le atinaʻeina o le itiiti ifo ma le tasi o faʻafitauli o le maʻisuka (nephropathy, retinopathy, encephalopathy, ma isi mea) o se faʻamavaega tuusaʻo e inu ava.

Le mea e filifili mai meainu

Meainu uaina - o se tasi o filifiliga talafeagai. O se aofaiga tele o le uaina mumu atonu e aʻafia ai le tino:

  • faatamaoaigaina ma microele manaomia,
  • o le a faʻalauteleina ai le gaʻo
  • aveese oloa oona
  • tumu i amino taua,
  • faaitiitia le aofai o le cholesterol i totonu o le toto,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻalavelave i vela tino.

E tatau ona manatuaina o le uaina e tatau ona mago ma i se aofaiga e le silia 200-250 ml. I tulaga ogaoga, semi-dry or semi-sweet, ma maua ai le faasinoala o le itiiti ifo i le 5%, ua faatagaina.

Mea inu malosi

O le inuina o le ava malosi ma se olo e 40 tikeri pe sili atu (vodka, cognac, gin, absinthe) e faatagaina i se aofaiga o le 100 ml i le fualaau. E talafeagai le fuafuaina o le natura o le oloa ma le leai o ni faʻaleagaga le mama ma faʻaopoopoga, talu ai e mafai ona latou faʻaleagaina le tino o le tagata maʻi. E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le vodka faʻatulagaina e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

A aunoa ma se faatomuaga, e tatau ona faapea o sea inu e tatau ona lafoai mo soo se ituaiga o le maʻisuka. O le pia e maualalo le malosi, ae o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga. E 110 points, o lona uiga e mafai ona vave siitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le maʻisuka ituaiga 2, o ava nei e faʻasaina:

  • ava malosi
  • Champagne
  • cocktails
  • o se tuufaatasiga o mea inu malosi ma vai e susulu,
  • faʻatumu
  • vermouth.

Contraindications

O loʻo i ai se lisi o tuutuuga e matua faasaina ai le ava malosi:

  • chronic pancreatitis,
  • ate o le ate i le ituaiga o gasegase poʻo le hepatitis,
  • gasegase gasegase (gout),
  • maʻitaga ma lactation
  • maʻisuka faʻamaʻi,
  • fuafuaga o tino o le ketone i urine,
  • o le iai o le itiiti ifo ma le tasi le faʻalavelaveina o togafitiga autu (retinopathy, nephropathy ma le le atoatoa o le tino, diapsic encephalopathy, cardiosclerosis, polyneuropathy, faʻapipiʻi o gaʻo vaevaega lima).

E taua le manatuaina o le taumafa e tatau ona matauina i le i ai o le maʻisuka ua aʻafia ai e le gata o oloa, ae o meainu foi. O se uiga faʻaeteete i le inu malosi o le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le soifua maloloina o le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga