Laasaga e le masani ai le pancreatic contras i ultrasound: o le a?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le pancreas o se totoga taua i le tino o le tagata lea e nafa ma le suka toto, e faatonutonuina ai le metabolism, ma maua ai enzymes mo le teuina o meaai. O loʻo i totonu o vaega loloto o le vevela o le manava, o lea e toetoe lava a le mafai ona suʻeina le okeni e faʻaaoga ai auala e leai ni meafaigaluega, mo se faataitaiga, e ala i le palpation. E mafai ona e lagona le okeni pe afai e matua lautele. O le mea lea, toetoe lava o le auala e tasi e mafai ona faʻalagolago i lona tulaga o se ultrasound o le pancreas.

O le metotia o se metotia faʻaonaponei e faʻaalia ai totoga ma masini e faʻaoga ai galu.

Faailoga mo le ultrasound

I lalo o le faatosinaga o le tele o mea (ola le lelei, ulaula, faʻavaivai faifaipea), o le galuega ma galuega a le pancreas e mafai ona faʻavaivaia. Pe a tupu lenei mea, e amata ona popole le tagata i tiga ogaoga, taotoga ma le vomiting. Talu ai ona o nei faʻaʻailoga o loʻo i totonu o le tele o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma le gastrointestinal tract, o le ultrasound o le pancreas ma okorini o le tino ua faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi.

O faʻamaoniga autu mo le ultrasound o le pancreas o:

  • tiga i le pito i luga o le hypochondrium ma le itu tauagavale,
  • tiga i le taimi o le paʻu o le manava,
  • gasegase gasegase e iloa e le gastroscopy,
  • taofiofi faifaipea o le gaioiga ma le vomia,
  • togafitiga ma faʻamaʻi ate,
  • afaina o meaʻai ma mea totino,
  • afaina o le tino
  • masalomia o le maʻisuka po o le pancreatitis,
  • suʻesuʻega falesuesue e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi,
  • lanu.

Faʻasaina sauniuniga

Ina ia maua le faʻatuatuaga sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona saunia lelei mo le suʻega ultrasound. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, ua fautuaina tagata uma ina ia tausisia tulafono nei:

  • Mo le tolu aso ao leʻi oʻo i le ultrasound, mataʻituina se taumafa lelei, e le aofia ai fualaau faisua, fualaau aina, legumes, sodas, susu, falaoamata oloa ma isi oloa mai lau taumafataga e faʻaosofia ai le faʻatupulaia o le kesi i totonu o le manava.
  • Fai se ultrasound leai muamua nai lo le 12 itula i le maeʻa o le meaai mulimuli.
  • I le aso o le suʻesuʻega, aua e te ulaula, aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi.
  • I le tulaga o le faateleina o le gaosiga o le kesi ma le tulaga o le fale, o le manava ma le gaʻo e tatau ona faʻamalolo e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa.

Fesuiai suiga

Fesuiaiga o suiga o le masani masani lea e le mafai ona maua i le taimi o le ultrasound scan. Faʻalagolago i le tikeri ma le ituaiga o togafiti, faʻasalalau suiga i le pancreas e mafai ona fesuisuiai, ae o le tele o taimi e foliga mai i suiga o le lapoa ma tafaoga o le okeni.

O mafuaʻaga autu o suiga eseese o faʻamaʻi ma pathologies o le okeni, e ui i lea, e mafai foi ona i ai se vaega faʻavae:

  • onosai tausaga
  • maʻisuka malosi
  • gaioiga faʻafefe
  • cystic fibrosis,
  • siderophilia
  • sese olaga soifua maʻi.

O le aotelega o feʻau o le pancreas e masani lava o se faailoga o le mumu. Edema e mafai foi ona mafua mai i le le lelei o se okeni e lata ane, mo se faataitaiga, o le manava.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o feeseeseaiga e le mafai ona faʻaaogaina e mafai ona avea ma ni mea laiti (tumutumu ma tumutumu interstitial) o loʻo i totonu o le tino o le tino. Ae o le faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu o vaega taʻitasi o le okeni - o le ulu, siʻu poʻo le tino - e mafai ona faʻaalia mai i se tumo. O le paʻu e ono lelei pe leaga. Afai o faatasi ma le faʻamalosi, lea e faʻaalia ai le ultrasound o le pancreas, o loʻo i ai le faʻalauteleina o lekese, faʻalauteleina le faʻalogo, sui o nisi o vaega ma mea filogia, e tatau ona faʻatino se numera o suʻesuʻega faaopoopo e le aofia ai le oncology.

I le tulaga o le atinaʻeina o se uila, aloese, solia o le vevela o le enzymes, o le gaioiga o le ultrasonic o le a faʻaalia ai se sono e le o toe faʻalogoina, lea o le a foliga mai o se nofoaga paepae i luga o le mata. Afai o le pancreas i le ultrasound e matua paʻepaʻe, o loʻo faʻaalia mai ai le atinaʻeina o le pancreatitis.

O afea e tupu ai se okeni faapena?

E masani lava, o le pancreas ma le palanyma o le okeni o loʻo manino manino i le ultrasound.

Ae i lalo o nisi tulaga ma faʻamaʻi, o le vaʻavaʻaveʻa, faʻasalaga maualuga ma isi suiga i le faʻalogoga e mafai ona faʻaalia.

Suiga e mafai ona i ai i le lotoifale pe faʻasalalau.

O mea taua ia mo suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻatulagaina o le faʻaaogaina o se faagasologa.

O le faʻasalaga faʻapitoa e faʻaalia i maʻi faʻapitoa:

  1. Puffiness poʻo se vaca. Edema o gaioiga i totonu e tupu pe a afaina tuusao pe pe a tupu se liona lona lua i le tulaga o se togafitiga o se isi okeni. O le edema Peraimeri e tupu i le tulaga o le pancreatitis. I lenei tulaga, o le fausiaina o se faailoga mo le vave amataina o togafitiga. Anasarca o se edema o gaʻo uma ma tisipenesa o le tino, e aofia ai le pancreas. O lenei tulaga e atiae ona o le ogaoga o le faaleagaina o le cardiovascular system poo le toe fausiaina foi.
  2. Autolysis poʻo le necrosis o mea faʻapitoa. O se faʻafitauli sili ona faigata i le taʻi taʻi-maʻi, lea o se taunuuga o le pancreatitis. I lenei tulaga, o siama gaioiolosi uma o le okeni e mate, ma o le pancreas e le manino le vavalalata. Autolysis faʻatasi ma le tuʻuina atu o se numera tele o enzymes i le toto. I le suʻeina o le toto, e iloa ai e le fomaʻi le auala e faateleina ai le gaosiga o le enzymatic o le toto.
  3. Faʻaleagaina o le tino o meaʻai. I lenei tulaga, o vailaau faʻamalosi e suia i le tino vaivai o le tino. O le faagasologa e masani ona faʻasolosolo ma e le o faʻatasi ma ni faʻaʻailoga matuia.
  4. O le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava i lona natura o le natura, ei ai se taulaiga faʻaleaga. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le maliu o le motu o Langerhans e tupu tele i le gaioiga o le okeni ma o lenei mea e mafai ona faʻaalia i se faʻatautaia ultrasound.
  5. Laʻau o le toto o le tino poʻo le metastatic laion. Ina ia le aofia ai le kanesa, e tatau ona faia nisi numera o isi suʻesuʻega, pei o le MRI, CT, ma le biopsy.
  6. Polycystic laion poʻo ni okeni sosoʻo tele. O ia foo faʻaleagaina o loʻo i ai sona foliga manino ma se lamolemole lauulu, mea faʻaalia o se faʻamaʻi e pei ole cystic fibrosis.

E le gata i lea, o le faʻaalia o se faʻagasologa o le gaioiga e matauina i le fivarosis. O lenei maʻi e le gata ina faʻapitoa i le maualuga o faʻamatalaga, ae o le faʻaitiitia foi o le okeni.

Faailoga mo faʻamatalaga o ultrasound

O le suʻesuʻega o le pancreas mo faʻataʻitaʻiga o ultrasound e mafai ona faʻataʻitaʻiina pe afai ei ai se lagona le toʻa i le hypochondrium i le itu tauagavale ma fusi ai faʻamaʻi tiga i le pito i lalo, i totonu o se tagata matua ma se tamaitiiti.

O se mea e leai se mamafa o le gau o le mafuaaga foi lea o lenei suʻega o le pancreas ma isi totoga o le vevela.

E faʻamalosia e faʻasalaina e tagata tomai faapitoa ina ia faʻamaonia pe faafitia se suʻesuʻega na faia muamua. O le faia o le ultrasound o le pancreas ma lona filifiliga o le a faʻaalia ai le i ai o faʻasolosolo o le toto o lenei okeni, le atinaʻe o le o le tino, o le necrosis ma isi neoplasms o se natura leaga pe leaga.

I le faʻaopoopoga, o faʻamatalaga faʻamatalaga ultrasound ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • ma faʻafitauli faʻapitoa i tua o le manava na iloa i le taimi o le suʻesuʻega gastroscopic,
  • ma le maʻisuka
  • ma suiga i le tino i fafo o le duodenum ma le manava, na iloa i le taimi o le suʻega o le x-ray,
  • faatasi ai ma le foliga mai o le jaundice i luga o le paʻu,
  • le faʻaalia o faʻafitauli masani i totonu ole vaega o meaʻai.

I tulaga faigata, ei ai tiga ogaoga o faʻaʻailoga, e mafai e le fomaʻi ona faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase mo faʻamatalaga o le ultrasound e aunoa ma se sauniuniga muamua o le tino.

Ae, i tulaga faapena, o taunuuga o le suʻega atonu e le saʻo atoatoa, ma e mafai ona iloagofie se maʻi faaletonu faʻapitoa ma faia se suʻesuʻega mo togafitiga vave.

Tulaga masani ma le faʻaitiitia o taunuuga o ultrasound

O taunuʻuga o le siama o le pancreas e faʻapena, i totonu o tamaitai ma alii, ona i ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • o le tino o le gland o loʻo i le pancreas e mafai ona lautele lona 21 i le 25 mm,
  • o le lautele o le ulu e paʻu i le duodenum 12, e tafe mai i le itu taumatau o le uaea, e tatau mai le 32 i le 35 mm,
  • o le umi o le pancreas atoa e mafai ona ese mai le 16 i le 24 cm,
  • E tatau ona i ai se vaʻaiga e tasi le afa ma le afa i le lua mm.

I tagata uma, o taunuuga o le ultrasound atonu ei ai sina eseesega masani masani. Ina ia iloa le atinaʻeina o se suiga faʻapitoa i lenei totoga, o le pito i luga e faʻatautaia.

E matua taua lava, e le o tulaga uma pe a faʻaalia mai ni mea laiti laiti mai luga o le pito i luga mai le masani, o le atinaʻeina o togafitiga e tupu.

O le eseesega o le fausaga o le pancreas ma isi ituaiga o suiga ua i ai le mamafa tele i le faailoaina o se maʻi faaletonu. O le faʻamamaina o le ultrasound o le pancreas e masani lava ona i ai uiga nei:

  • o pito e tatau ona lamolemole, o foliga e tatau ona i ai se otootoga manino ma se vaega e faigofie ona iloa vaega taitasi o le okeni parenchymal,
  • o le i ai o ni mea e foliga tutusa o loʻo i ai le tele o le fausaga e tutusa ma le maualuga o le fausaga o mea i totonu o totoga e pei o le ate ma felafoaʻi,
  • O le taamilosaga o loʻo taʻavale i luga o le toto i totonu o le suesuega e le tatau ona i ai ni laufanua ma faʻalauiloa ma e tatau ona iloa lelei.

Ituaiga o Pancreatitis

O le mumu o le pancreatic e tolu ituaiga: gasegase, gasegase ma gaoioi. O le tino o le faʻamaʻi e faʻaalia i suiga o le tino (ua malepe), o le afaina ma le faaputuputuina o mea o le purulento e mafai.

I le taimi masani, o le maʻi e tafe lemu. E manaʻomia se taumafataga faifaipea ma vailaʻau.

O se faʻamaʻi e taʻua o le faʻamausali pe afai o se osofaʻiga o le tino pancreatitis e tupu faatasi ma le amataina o faʻamaʻi o le ate, manava, duodenum, gall sladder.

O le a le mea e foliga mai ai se pancreas maloloina?

O le pancreas o se palanymal (dense in structure), lea e aofia ai lobulu ma le vaeluala, e vaevaeina i ni vaega se lua: endocrine ma exocrine. Muamua e maua ai homoni (glucagon ma insulin) vave i totonu o le toto, ma le lona lua i le duodenum (somatostatin, gastrin, lipase, amylase).

Mo le tele o vaega, o le okeni o loʻo i totonu o le potu toe faʻataʻi, o lona uiga, i fafo atu o le lua. E masani lava, o le uʻamea e aofia ai le ulu, o nisi taimi o le oona, tino, siʻusiʻu ma o loʻo i ai se foliga S. I nisi tulaga, o loʻo i ai isi filifiliga mo le fausaga o le okeni, lea e mafua mai i faʻalavelave tau atinae:

  • mama foliga
  • sosoʻo osofaʻi,
  • faʻasalaga faʻasalalau (faʻaopoopoga),
  • vaevaega.

I luga o le faʻamaʻaina poʻo le faʻamalo (faʻalelei - faʻafefe le manava), e faʻatautaia e le fomaʻi le 'aveʻesea atoa o le gland. O nisi taimi, talu ai ona o le gaʻo o le gaʻo ma le gaʻo, naʻo lona ulu ma le tino ua faʻaalia.

Soifua maloloina i le ultrasound

O se ata ultrasound o se gland e le suia, e mafai ona i ai sona foliga vaaia, e tusa uma ma lona toe faʻalogo ma lona fausaga. E tatau ona manatuaina o le faʻamatalaga o se pancreas masani e tutusa ma le ate, ae atonu e maualuga atu pe maualuga. O se mea taua tele o le maualuga o le okeni e le tatau ona sili atu i le maualuga o le gaʻo gaʻo latalata ane (o le a "paʻepaʻe" i le ultrasound).

O le parenchyma pancreatic e laʻititi pe faʻapipiʻiina foi, o nisi taimi i luga o le papa o le tino e pei o le "tipi tipi," lea e sese tagata suʻesuʻe mo faailoga o le pancreatitis. I tagata matutua, o lona toe iloiloga e toetoe lava a tutusa ma le faʻalogologo o le filo lata ane ona o suiga masani o le vaitau masani. I lenei tulaga, o le taua o le pancreas e le mautonu ma vaivai.

I se numera itiiti o mataupu o le Taʻaloga, e mafai ona faʻalauteleina le gaʻo i tagata soifua maloloina (e ala i lea mea, e faʻasaʻo ai e le gland ona enzymes i le lumen o le duodenum). Aua nei galo o le ultrasound o se metotia o le suʻesuʻeina o tagata-faigaluega, o nisi taimi e faigata ona faʻamatalaina faʻamatalaga.

O a ni vasa vevela o le pancreas?

E pei ona taʻua i luga, o le gland e tele ni auala mo se ata masani o ultrasound, o le mea lea, e masani lava e mafai ona tutusa ma vaʻaia. E taua le malamalama e le o ni mea e le masani ai le pancreas e le na o le pau lea e mafai ona masalomia pe faʻamaonia ai maʻi.

I nisi tulaga, o le gaʻo po o le vevela o le taʻavale e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi pipisi poʻo faʻavae:

  1. Cysts - O nei mea e masani ona faʻasolosolo i luga o le mea e masani ai ("lanu uliuli" i luga o le mata) faʻatasi ma ni laʻau manino ma le manaia lea e mafai ona faʻaleagaina ai le itu o le gland, faʻapipiʻi le lumenia o le auala tele. Ua vaeluaina i latou ma moni. O le ituaiga ituaiga o cysts (pseudocysts) e masani lava o le taunuuga o se gasegase mumusu (pancreatitis) poʻo le faʻalavelave.
  2. Faʻasologa - tulei i totonu o le lua. I luga o le ultrasound, o loʻo faʻamoemoeina i latou i le tulaga o vailaʻau o loʻo i lalo o le vailaʻau poʻo mea e le masani ai faʻapitoa ma se mea faʻapitoa faʻapitoa. I le CDC, o le toto e toʻatasi pe leai foi. O ia fesuiaiga e masani lava ona o faatasi ma se ata vitio manino: fiva, ova, tiga ogaoga i le suʻesuʻeina o le alo ese.
  3. Tumama - e ono i ai se fausaga e tutusa lelei ma le gland, tuaoi manino ma se foliga lapotopoto. O manua leaga e masani lava ona eseese, lapoa, faaleagaina le itu o le okeni, ma faʻailoa mai le toto fefe. O lo latou masani ai i le localization: ulu poʻo le siʻuʻu. O nisi taimi e afaina ai le manava o le tino, ma mafua ai le osofaʻiga o le pancreas.
  4. Lapatai pancreatiti - faʻamaʻi tigaina o le gland, o loʻo i ai ni mea iloga. O le okeni e mafua ona o le faasalalauina o le edema o le a faateleina i le tele, o lona faaitiitia o lona tino e faaitiitia, ma o le parenchyma e ese lona manaia. O le a le toe i ai ni taʻavale, ma faʻafefete. Ua matua faalauteleina le pule a le aiga. A maeʻa sina taimi, e ono aliali mai i luga o le gland, sooga o le tino poʻo le mea e afaina ai.

O le pancreatitis faʻapena foi e mafua ai se suiga i le maoaʻe ma le maoaʻe o tuaoi, lea e tupu ai le mea faʻapipiʻi i totonu o le gland ma foliga laiti e maua. O nei mea uma e faʻaleagaina ai le okeni, ma tuʻuina atu i ai se ata sili ona lelei.

Aisea e tupu ai sea suiga i le pancreas

O le mea lea, o feeseeseaiga le talafeagai i le leai o ni suiga mai le mea e maua mai ma le tele o le okeni o le masani. O le uʻamea lava e mafai ona i ai se faʻaʻeseʻesega o le siʻosiʻomaga ma le faʻalogo i luga pe lalo ifo o le ate.

Le faamaninoina o le siama, suʻesuʻega o meaola, toto mo faailoga o le paʻu, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se kopi ma le faʻatautaia o suʻesuʻega.

Pavalymal suiga

E le pei o le faʻasalalau, o suiga o parenchymal e le faʻaalia ai le faateleina o le tele poʻo le i ai o tumutumu i totonu o le pancreas. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i suiga tutusa o totoga o okeni, o le mafuaʻaga e ono:

  • ituaiga o le pancreatitis, poʻo se faʻalologo,
  • maʻisuka malosi
  • lipomatosis.

O le isi faitioga e le taua tele o le toe faʻalogo. O se suiga i le faʻasalaga i totonu o masini o le pancreas o se tasi lea o mea e sili ona matuia, lea e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e maualuga, ona masani lea o se faailoga:

  • fibrolipotamosis,
  • faʻasolosolo po o le tino pancreatitis,
  • neoplastic processes
  • afaina i le i ai o fibrosis.

Lapataiga pancreatic

VaʻaiFeʻauMafuaaga
Faʻaitiitia suiga laitiFaʻateleina le faʻatupulaia o le totoga o le okeni, faʻasalalau lemuLe lelei le taumafa, fafaga soo, popole
Suiga talafeagaiLe lava le faʻamalosia, faʻaʻeseʻese o laupepa, fausaga granulaSuiga o le tausaga, pancreatitis, maʻi gastrointestinal, genis predisposition, faʻasologa o le hormonal
Faʻaalia suigaO le faateleina o le tele o se okeni, o se suiga i ona taʻavale, o se faʻaopoopoga o le faʻalogoPancreatitis, lipomatosis, maʻisuka
Suiga faʻaleagaSuiga i le fesuiaiga o fusi o le okeni, o se faʻaopoopoga taua o lona telē, o le i ai o faʻasalalauga ma vaega o le faʻamaopoopo, suiga faʻaleagaina o le pancreasFibrosis, kanesa, maʻi pipisi

E ui i le mea moni e faapea o taunuuga o le ultrasound e taua i le faagasologa o le suesueina o le pancreas, e mafai e se fomaʻi ona faia se suʻesuʻega saʻo pe a maeʻa se suʻega auiliili o se mamanu maʻi, lea e aofia ai le aoina o talaʻaga faafomaʻi, suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, endo ultrasound, ma le faʻatinoina o faʻasologa.

Faailoga o le maʻi

Faatasi ai ma se foliga masani, o le maʻi e maua lagona tiga i le pito i luga. O lagona tiga e mafai ona lagona i le itu tauagavale, ae le masani ona maua le sao o le kesi. Tetee atu i le talaaga o le le paleni, le taumafaina o le ava. O le tiga e mafai ona leʻo pe faʻalavelave. Ma e iai foi se lagona o le gaioiga ma le tele o le vomiting.

Mo le foliga lapopoa, o le ata o loʻo mulimuli mai o le uiga lea:

  • faafuasei, ogaoga tiga i le pito i luga, e tau atu i le teʻi, e mafai ona tuu i lalo o le tauau tauagavale,
  • vomiting
  • manava manava

Faʻatasi ai ma le gasegase o le pancreatitis, o le tagata maʻi e atiina ae tiga e seleseleina ma faʻafefe, o le natura o shingles. O le tofo o le talo i le gutu, o le vomiting o se uiga foi.

O le a le mea e mafai ona fuafuaina e faʻaaoga ai le ultrasound

O tagata uma lava e maua i le paʻu o le pancreatic ua faʻataʻitaʻiina se faʻamatalaga ultrasound. O loʻo faia faʻatasi ma le pancreatitis ma le gaʻo, ma le masalomia maʻi.

O le faʻaaliga o le a faʻaalia i le a le tulaga o taʻavale ma fusi o le gland e:

  • afai o le otootoga e valea, ona tupu ai lea o suiga le lelei i le pancreas, ua amata le fula. Ae e mafai foʻi ona avea ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi o le manava poʻo duodenum,
  • o le felafolafoaʻi e felafoaʻi, ae i le taimi lava lea e tasi le lamolemole - o se uila na faia i luga o le uʻamea,
  • 'auʻaunaga le mafaamatalaina o uiga ia mo le pancreatitis ma neoplasms,
  • liprous, faʻafefeteina itu e taʻu mai ai kanesa.

O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai foi le tulaga o le pacreatic tissue. I se tagata soifua maloloina, o se mea e masani ona fai. Afai ua faateleina le maualuga, ona tupu aʻe ai lea o le tino. O lenei tulaga o le uiga lea o le pancreatitis tumau, ae atonu o se faʻamaoniga o suiga o tausaga. I luga o le lau, o ia vaega e papaʻe.

Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le tele o ie, o le ata i luga o le lau o le a uli. O lenei tulaga o se uiga lelei o le tino o le pancreatitis.

I taimi taʻitasi o le faʻamaʻi, o suiga o le pancreas ma lona fausaga ua suia. I le taimi muamua o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o faʻalavelave o le pancreas e faʻalavelave ma e le mautonu, ua faʻaitiitia le maualuga, ua faʻateleina le pule.

I le laasaga lona lua, e ono tulaʻi mai le uila po o le fao. O le a taamilo le taʻavale, o le maualuga o le tino e faʻaitiitia.

I totonu o le pancreatitis, e le mautonu le taʻavale. Afai e aliali mai maa i totonu o le gland, o le paʻu o loʻo i luga o foliga, o le a faateleina le maualuga i lenei nofoaga.

Paʻu ma le fula

Afai o se launiuli uliuli ma lamolemole, e mafai ona iloa lelei le pito i luga o le pancreas i le taimi o le ultrasound scan, o le faʻamaoniga lea ua aoina mai le suavai i nei nofoaga (ua tupu le afa) po o le pusa foi ua aoina.

O kanesa i luga o le uʻamea e pei o lanu uliuli pe paʻepaʻe. E faʻalagolago i le ituaiga o kanesa e atiina ae i totonu o le tino. E mafai ona faʻafeiloaʻi mataupu.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, e lua ni mea e faʻaogaina ai le pancreatic ma se fausaga vavalalata lea e faʻaalia ai le tafe mai o le taamilosaga.

E faʻapefea ona sauniuni mo se ultrasound

Muamua lava, e tatau ona e faʻatulaga meaʻai lelei. Aua le faʻaaogaina oloa e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kesi: soda, sweets, legumes, mayonnaise, kapisi, ma isi. Faʻasalaina le faʻaogaina o totini o le iniseti, ma i latou, i le isi itu, tapuni le pancreas. Suesuega atonu e toilalo.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi, e talafeagai le ave o adsorbents, enzymes pancreatic, fualaau faʻamalosi.

Mo le taimi o sauniuniga mo le ultrasound, o le taumafaina o aano o manufasi ma meaʻai a manu, oloa gaosiga, ma iʻa e tatau ona faʻaitiitia. Ma e mulimuli mai foi:

  • le aofia ai mea inu ava malosi,
  • faagalo le ulaula
  • fualaau e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kesi, e mafai ona ave,
  • o le meaai mulimuli e tatau ona faia 6 i le 8 itula (i tamaiti 3 itula) aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega.

Pe a faʻasaina le ultrasound

Ole fomaʻi o le a le faatonuina se ultrasound pe afai ei ai se allergy i le gel na faʻaaogaina poʻo pe afai o loʻo lamatia le ola o le tagata maʻi. Afai e tumau le tulaga o le maʻi, o le a mafai ona faia se suʻesuʻega ultrasound. O maʻi e maua le tele o meaʻai i le lona tolu, e le o faia lenei siaki, talu ai e leai se toe iloiloga lelei.

I le i ai o abrasions ma manuʻa, o le a le faia foi le ultrasound. E mafua ona e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi lelei. O se taunuuga, o se iloiloga le lelei.

I le tulaga o faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona faʻamaopoopo saʻo togafitiga ma i le taimi, ia faia ni suʻesuʻega faapitoa e le fomaʻi. O le faʻamoemoe i au lava punaoa ma tupe a le tinamatua o se taaloga matautia ma le soifua maloloina.

Faailoilo faʻamatalaga mo tamaiti

O le masani o faailoilo o le pancreas i tamaiti e faalagolago atoatoa i le itupa, mamafa o le tino ma tausaga o le tamaitiiti. O loʻo i ai se laulau faapitoa, e tusa ai ma le faʻatusatusaga o le iai o soliga o le okeni parenchymal ua faia. O pepe faatoa fananau mai ei ai faailoga nei o le tele o le pancreas: lautele - mai le 5 i le 6 mm, ma le aofaiga atoa mai le 4 i le 5 senitimita. I le aluga o taimi, o le tele o le fualaau oona i tamaiti e sili atu ma i le 10 tausaga le matutua, o le umi o le pancreas e mafai ona oʻo i le 14-15 senitimita. Ae o vaega taitasi o le okeni i lalo o le suʻesuʻega ma a latou faʻasalafa lautele, e tusa ai ma se tausaga patino, e masani lava ona suia.

I le taimi nei, o faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻamatalaina e aunoa ma le toilalo mo tamaiti uma i lalo o le tausaga. Faʻafetai i lenei metotia o le suʻega i le amataga, e mafai ona faʻamaonia maʻi faʻapitoa, lea e mafai ai ona faia togafitiga faʻapitoa ma le aofia ai ni faʻafitauli i se matua.

O le a le mea e faʻaalia ai se suiga faʻaleagaina i le okeni o le parenchymal i le ultrasound?

O mea e le masani ai o loʻo maua i faʻamatalaga ultrasound o le okeni o le parenchymal e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se mea le atoatoa, poʻo se vaega o se faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa. I nisi o tulaga, o le suʻesuʻega o le ultrasound e le o faʻamaonia ai se ata faʻataʻitaʻiga, ae na o faʻamatalaga faʻaletonu e maua mai i le tulaga o le vavalalata, poʻo se isi auala faaopoopo. I tulaga faapena, ua fautuaina ai metotia o suʻesuʻega faaopoopo.

O se tulaga faʻapitoa o faʻamatalaga e uiga i le setete o le okeni o le parenchymal e ave i le itu o le pancreas. I se tagata soifua maloloina, o lona matagofie, lamolemole tafe ma manino le otootoga. Ae, afai o vaaiga le talafeagai o le pancreas o loo vaai faalemafaufau i luga o le diatrostics, ona mafai ai lea ona tatou faamasinoina le atinaeina o togafitiga. E le gata i lea, nai lo se auala e le mafaamatalaina e mafai ona fetogi ai tuaoi, o le vevesi, poʻo se mataʻu mafiafia. E mafai ona tupu se fulafula oona i nofoaga e le masani ai, mo se faataitaiga, i le ua.

I le tele o tulaga, e faigata tele ona iloa le atinaʻeina o neoplasms o le kanesa o le kanesa, talu ai o le tele lava o taimi e faʻaalia ai i latou i taimi mulimuli ane o atinaʻe. Ae, i tulaga masani, i luga o le mataʻituina o se masini ultrasound e masani ona e mafaufau i le i ai o ni mea faʻapitoa o le hypoechoic o loʻo i ai ni vailaau mataʻutia, o le nofoaga lea o le paʻu, edema, poʻo le pancreatic leion zone.

I le atinaʻeina o se uila, faʻalavelave i le vevela o le enzymes, faʻalavelave i le vevela ma le faʻasolosolo, poʻo le fao, faʻamatalaga o le ultrasound e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le eletise o le eletise ma e foliga mai o lanu paʻepaʻe i luga o le lau.

O se paʻu paʻepaʻe sinasina uma lava e mafai ona aliali mai i luga o le mataʻituina i le taimi o le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis, lea o le a faʻaalia ai foi se mea e le mafaamatalaina o le okeni i lalo o le suʻesuʻega, ma se otootoga otooto. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis: o le fausaga e eseese lava i le eseesega o tikeri i vaega eseese o le gland.

O le ata o le ultrasound i le atinaʻeina o foliga masani o pancreatitis e eseese lava:

  • vili vaʻavaʻai o le gland o loʻo faʻaalia, o loʻo faʻaalia i nisi vaega e ala i se tautua laiti,
  • faʻaitiitia le faʻalogo ma faateleina le tele o le ulu, tino ma le siʻu o le gland,
  • i tulaga o le faʻavavevaveina, o le maualuga o le faʻalogoga o loʻo mataituina, o lona uiga o le amataga o le atinaʻeina o gaioiga ma le foliga mai o fibrosis.

Faʻatasi ai ma suiga faʻapitoa i le pancreas, o taunuuga o le ultrasound o le a le maua ai se faʻamautinoaga saʻo, o le mea lea, i le tele o tulaga, o le tagata gasegase e toe tuʻuina atu i isi metotia faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamatalaga, e pei ole MRI poʻo le CT.

I nisi tulaga, i le taimi o le suʻega, e mafai ona iloagofie se fausaga o le pancreas ma le paʻu o le pogisa ma le atinaʻeina o faʻasalaga faʻasalalau o mea fesoʻotaʻi faʻataʻamilo i le okeni atoa. O le tele o tagata gasegase, i le vaʻai i se ata faapena i luga o le mata, mafaufau: o le a le uiga o lenei mea? O se suiga talitutusa i le okeni o le parenchymal e faailoa ai le atinaʻe o fibrosis. I luga o le fomaʻi, o le faʻaalia o le pogisa o le filarous and cicatric changes changes in gland ua taʻua o le "gland gland".

Faʻatauga o le faʻatau

I le faaiuga o le suʻega ultrasound, e iloilo ai e le tagata poto faapitoa taunuʻuga o le suʻesuʻega o le okeni o le parenchymal ma tusia ai se faaiuga i luga o lenei faiga, lea e faʻamatalaina ai le tala atoa o le ultrasound.

O le atinaʻeina o soʻo se togafitiga faʻaleagaina e faʻaalia e le iai o ni faʻamaoniga e vavae ese mai le masani.

Faatasi ai ma sina eseesega o taunuuga o sailiiliga mai faailoga o le normative, e le mafai e le fomaʻi maʻi ona faia se faʻamatalaga mautinoa. O le faʻamauina o le suʻesuʻega e oʻo atu i le 15 minute, i le taimi lava e maeʻa ai le suʻega o le suʻega.

Tuua Lau Faamatalaga