O faʻamanuiaga ma mea leaga a Sladys

O le mea fou o mea suamalie e faigofie ai le olaga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, oona tele, patesitis tracttive pathologies, allergies allergies, faapea foi i latou o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

I le lalolagi faʻaonaponei, e mafai ona e faʻatau mai ituaiga sugar - sui ma mea faʻapitoa. O loʻo maua i se auala mamā e suitulaga ai le sugar granulated i le taimi o kuka. E masani ona faʻaaogaina o se vaega autū o oloa gaosi oloa, lea o loʻo gaosia i luga o se faʻalapotopotoga tau fale gaosi oloa.

O le kamupani a Arkom e gaosia se laina Sladis. O se mea suamalie faapitoa lea i le pepa laulau, lea e faʻamoemoe mo le maʻisuka ma i latou o loʻo mataʻituina a latou ata. Ua faaopoopo i le lauti ma le kofe, mea taumafa, pusa ma mea faasao, aua e leiloa ona uiga pe a uma le togafitiga vevela.

O a faʻamanuiaga ma aʻafiaga a Sladis sugar e sui ai, o a mea o loʻo aofia i totonu o le oloa, ma pe iai ni faʻasolega - o fesili ia e fiafia ai le tele o tagata e mataituina la latou soifua maloloina ma le toto toto.

Tulaga lautele o le suamalie Sladis

Sladis o le igoa o le fualaau faasaina, ma o le vailaau e suia ai le suka e taua o le slada. O le tuufaatasiga o le suauu e faʻaaogaina mo le sui atoatoa poʻo le sui o le sugar granulated i le gaosiga o mea faʻafiafia ma meaʻai. E na o le tasi le kilogram o se paluga e mafai ona suitulaga i le lua selau kilokalama o suka.

Sweetener Sladis o se ituaiga o mea e eseese i la latou tuufaatasiga, tofo, ona o lo o aofia ai ni meaʻai faaopoopo. I totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau se oloa e faʻatau atu i pusa ma se tufatufa. O pepa maʻaleʻale lanu paʻepaʻe, o le mamafa o le tasi vaega e itiiti ifo ma le tasi gram.

Sladis e faasino i sui gaosi faasili. Ua faia i luga o le faavae o vaega - cyclamate ma sucralose. Na mautinoa e le au gaosiga le faʻaaogaina o mea le lelei o le oloa ma faʻafiafiaina ai le aufaʻatatau.

Sweetener Sladis e gaosia e le kamupani Rusia, e mafai e tagata taʻitasi ona faʻatau le oloa i se tau e sili ona taugofie. Vaega e pasia le tele o vaega o filifiliga.

O pusa ma se mea suamalie e le o se carbohydrate, o lea latou te le aafia ai le toto toto, aua le auai i faiga faʻafesoʻotaʻi i le tino o le tagata. O le oloa e leai ni mea e maua ai calorie ma faʻamaumauga faʻapitoa.

O le tuufaatasiga e aofia ai le sodium bicarbonate, ma o se taunuuga o le a soloia vave ai i totonu vai, lauti, kofe, ma isi. O Sladis e le pala i lalo o le aafiaga o tulaga maualuga o le vevela, o le mea lea ua faʻaaogaina mo le taoina ma le fufuluina o fua.

O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai isi mea:

  • Fructose
  • Tartaric acid
  • Leucine (amino acid).

I le noatia ma le fai fuafua i aso masani, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina, o le suka e suitulaga ia Sladis e le afaina ai le soifua maloloina.

Faʻatauga ma Faamanuiaga o le Susu

E talitonuina o le oloa e sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka, e tusa lava poo le a le ituaiga, ae o isi iloiloga ua fai mai o le sui e leaga. Seʻi o tatou vaʻavaʻai i mea aoga aoga ma pe mafai ona afaina ai.

O mea lelei e aofia ai le taugofie, faʻapipiʻigofie. E maitauina foi e leai se aoga i faailoga o le kulukose, lea e sili atu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O nisi punavai e faailoa mai ai o le faʻaaogaina i aso taitasi o le oloa e mafai ona faʻaititia ai le tele o le inisalini e faʻamanuiaina i le maʻisuka ituaiga 1.

  1. E faʻamalosia le tulaga o le puipuia o le tagata, faʻateleina le galuega puipui o le tino.
  2. Aafiaga lelei i luga o le galueaina o le vaega o meaʻai, faʻamaonia le faʻamalositino o le intestinal.
  3. Faʻaleleia le ate ma le gaioiga galue.
  4. Faʻamāina le tino o mea vevela ma toxins.

O le mea moni, o soʻo se mea faʻapipiʻi e le naʻo ni mea lelei, ae o ni mea le lelei, e pei ona tautala ai, o aʻafiaga mai le talosaga. O faʻamatalaga a fomaʻi e iloa ai afai e te sui atoa i le sui (mo tagata soifua maloloina), o le a taʻitaʻia ai i le tulaga o le hypoglycemic - o se pa'ū i le glucose concentrations, lea e mafua mai i faʻafitauli eseese o totoga ma tino.

O le faʻaaogaina o le suka, e faʻapitoa, o le vailaʻau cyclamate i le tuufaatasiga, e mafai ona oʻo atu ai i tali le lelei:

  • Urticaria,
  • Faateleina le lagona i le malamalama,
  • Erythema tipi.

O le faʻaaogaina o se mea manogi e faʻaosofia ai lagona lē pulea o le fiaaai. Masalo o lenei aafiaga e matauina e le gata i lenei sugar suia, ae faapena foi i ana analogues, lea e mafua mai i le masini o le tino.

A lagona e se tagata se suamalie manaia, o meaʻai e le fiafia e auina atu se faailo ma sauniuni le tino e maua se gaʻo, i se isi faaupuga, malosi, ae e le tupu, ona e leai ni calorie i Sladys. O le "faʻaosoosoga" o le tino ua ole mai mo meaai, ma e le afaina pe lelei pe leai, o loʻo i ai se fiaai malosi.

E talitonu o Sladys e leai sona tofo faapitoa, ae o le mea moni e le o lea. E toatele e finau faapea pe a uma le lauti po o le kofe faatasi ai ma le suka e suitulaga, o le a le umi le taimi e le fiafia ai. Faʻaaogāina e mafai ona faʻaosofia se lagona malosi o le fiainu. E na o le tatau lava ona tineia i vai mamā, ae le o se isi ipu ti lauti poʻo le kofe faʻatasi ma ni ipu.

E tolu laulau e faatagaina i le aso, ae itiiti ifo le lelei. O le faʻafeiloaʻi ma le faʻapipiʻiina o mea e faʻatagaina e faʻatagaina ai oe e ave i taimi uma le suamalie faʻatasi ma oe.

E tasi le laulau e tutusa ma le sipuni o suka.

O afea e faʻailoa mai ai Sladis?

O le faʻailoga autu o le faʻagata i luga o le fua i aso taitasi. E lelei lava, e sili ona amata i le tasi laulau, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. E le fautuaina e faʻaalu i aso uma mo se taimi uumi. Ina ia taofia le atinaʻeina o aʻafiaga o itu, e tatau ona mataʻituina le pulega o le inu - inumia le tele o vai mama.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le cyclamate, o se meaʻai faaopoopo E952, o loʻo i ai i le tuufaatasiga. O lenei vaega e faʻaaogaina i le alalafaga taumafa i le tele o atunuu, ae faʻasaina i nisi o atunuu i Europa ma le Iunaite Setete o Amerika.

O nisi tagata i totonu o le iniseti o loʻo i ai ni microbes e mafai ona gaosia le sodium cyclamate, ma o le mea na mafua ai ona fausia le metabolites - o latou tulaga tauatorogenic. O le mea lea, o le vailaau e matua faʻasaina i le vaitau o le fanauina o se tamaititi i soo se taimi.

  1. Fafagaina susu.
  2. Tagata e silia i le 55 tausaga.
  3. Lapatai pancreatiti.
  4. Tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Faʻaaogaina Sladys, e le fautuaina e faʻavasegaina le suka, talu ai e talafeagai mo le atoatoaga o le gaioiga o totoga ma totonu o le tino, aemaise lava mo le faiʻai. O lenei mea ua tupu i le amataga o le tulaga o le hypoglycemic (o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto), o le faʻaitiitia o le mafaufau, ma le atinaʻeina o faʻalavelave popole. Soʻo se mea suamalie e tatau ona faʻaogaina lelei e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga ile tino.

O mea aoga ma le afaina o le suamalie Sladis o loo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Sladis laina o mea suamalie - pe faʻapefea ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

O mea suamalie suamalie e suitulaga i tagata e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma se aofaiga tele o ia oloa, e tatau ona e filifilia se uiga, lelei ma le saogalemu.

O se tasi o sui o mea suamalie o Sladis. O ona uiga ma uiga o le a talanoaina atili.

E uiga i le Sladis ituaiga mea suamalie

I le tuʻufaʻatasia e mafai ona e mauaina se mea laulau i totonu o pusa faʻatasi ma se pusa fesoasoani. O le faavae o le suamalie o le cyclamate poo le aspartame. Tekinolosi gaosiga e faʻatagaina ai oe e fufulu le oloa mai mea manogi ma tofo. O se mea laulau e maua ai se suamalie manaia, o se manogi le taua. O se auala faigofie o le faasaolotoina e mafai ai e oe ona faʻaaoga le oloa i luga o femalagaaiga ma faʻatau. O le Sladis Elite e aofia ai vaega faaopoopo e totogi mo sina mea tiga i le tofo o se fualaau faasaina.

I le tele o mea suamalie e mafai ona e maua ai le fusi ma le sorbitol. O le fructose o se mea e masani ona maua i le suka e maua i fua ma fua. E fautuaina le oloa mo le faʻalautelega o le tino, e avea o se sui mo le suka i le maʻisuka.

Sorbitol o loʻo i ai i mea masani: plum, ash ash, o fualaau aina ma fualaau faisua. O le Sorbitol e faʻavae i luga o le masima. O le oloa e faʻaleleia ai le metabolism, toe faʻafoʻi le microflora i totonu o le manava, fesoasoani e faʻamalosia le manava o le nifo, taofi nisi vitamini i le tino. Used for diabetes and diets.

Faʻavaeina ma mea e maua ai

Sweetster Sladis na pasi suega suesue suʻesuʻe ma maua ai le tulaga o se sui soʻo maloloina mo ituaiga uma o le maʻisuka.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O lenei mea faʻaopoopoga mea taumafa e leʻo aofia ai kilokalo ma e leai se faʻamatalaga manino, e oʻo lava i le faʻaaogaina masani e le afaina ai le toto toto. E le gata i lea, o le suamalie e leai sona aʻafiaga i totoga o le faʻamamaina, aʻo tuʻuina atu le tino ile tino mama. O le gaosiga o Sladis o Rusia, lea e afaina ai le tau o oloa. O le tuufaatasiga o le suamalie o loʻo faʻaalia i le laulau.

Faʻapefea ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

Ina ia aua le afaina ai le soifua maloloina, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga se mea faʻaopoopo meaʻai e tusa ai ma tulafono faʻatulafonoina:

  • E tatau ona e amata faʻaaogaina se mea suamalie e maualalo le fua, faʻaititia le maualuga. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le soifua manuia ma faʻafoʻi o le tino i se oloa fou.
  • Aua nei faʻaaogaina i se foliga malogo. E tatau ona faʻafefete le laulau i totonu o le ipu ti lauti poʻo le kofe. I lenei tulaga, e le tatau ona silia le 3 pcs.
  • Aʻo saunia ni meaʻai ma le suamalie, e tatau ona mafaufau i ai le fetaui lelei o oloa.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le aoga aoga mo le suka Sladis

O le tele o taimi, o le suamalie e maua mai i le maʻisuka ma tagata gasegase. Sladis e le oi ai calories, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le tuʻuina atu o sipuni. O le faʻaaogaina o le suamalie i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faʻaalia ona o le mea moni o le suamalie e le o se carbohydrate, o le mea lea, e le faʻaosofia ai le malosi o le inisalini.

O le tumau lelei o le gaosiga o le oloa e mafai ai ona faʻaaoga Sladis mo le tunuina, saunia o meaʻai, siamu, faʻasao, jalie ma fualaau suamalie. Mo le kukaina, e faigofie ona faʻaaoga se mea laulau. E faigofie lava ona solo faʻamalosi i totonu o se tamai laʻau vai.

O le aoga o fualaau o Sladys e mafai foi ona faʻaaogaina le oloa e pulea ma faʻaitiitia ai le mamafa. O le lanu suamalie o le tasi papa maa o le oloa e 600 taimi maualuga atu nai lo le sipuniti o le suka masani.

O meatotino aoga o le oloa e aafia ai tino taua o tino:

  • Faʻavasegaina le faʻaogaina o le tino.
  • Fesoasoani i le faʻatinoina o le polokalama urinary.
  • Fesoasoani e faamalosia le puipuiga.
  • Faʻauma le tuʻuina atu o vailaau ma vailaʻau.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a Sladys i le maʻisuka

I le maʻisuka malosi, e tatau ona vavaeese pe suia le suka. Sweeteners eo mai e laveai.

O le faʻaaogaina o le suamalie i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaitiitia o le kulūkose toto, o le leai o kalori, ma aʻafiaga aoga i totoga ma tino. Ae o le paʻu tele i le glucose e aʻafia ai le tino ma le le lava o le malosi ma le tino mea taumafa. O le mea lea, o le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma tausia i le tulaga manaomia. I le faaaogaina tatau ma togafitiga i togafitiga, e le afaina ai Sladys i le tino o le tagata.

Faʻafefea ona faʻaaoga Sladis

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga a Sladys suamalie mo le soifua mālōlōina o le tino e faʻalagolago i le faʻaaoga lelei o le oloa.

I le maʻisuka, o le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi e sili ona maualalo. E faasolosolo lava, ma le soifua maloloina masani, ua faateleina le aofaʻi o oloa.

I le pepa malogo, ua faʻasaina laulau. E tatau ona faaopoopo le vailaʻau i le vai. E faʻatagaina e le sili atu nai lo le 3 maa i le aso.

O le maualuga aoga aoga e maua i le saʻo lelei faʻatasi ma le tele o le vai.

O le a le mea e afaina ai Sladis: aʻafiaga itu

O le teena atoa o le suka e se tagata soifua maloloina e taʻitaʻi atu ai i le le atoatoa o le kulukose i le tino. O le maualuga o le suka o le toto e matua faʻaitiitia, lea e afaina ai le soifua maloloina. O se tala lelei suamalie e mafua ai le lagona o le fiainu ma taʻitaʻia ai le faateleina o le manaʻo.

Faʻaiʻuga Sladis i le tulaga o le le usitaia o tulafono masani o le faʻaaogaina. Pe a faʻafefiloi le cyclamate ma le ava, o aʻafiaga nei e tupu:

  • Photophobia (agamalu).
  • Urticaria.
  • Erythema.

O le tele o vai e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga. Mo le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga, o le a tatau ona matua tausisia le fua.

Contraindications

Lisi suamalie Sladis o loʻo i ai le tele o faʻailoga:

  • Toto
  • Lactation.
  • Talavou po o matua.
  • Fofo ole gaʻo.
  • Pancreatitis

I le leai o se faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o suauu e fautuaina e amata i le maea ai o feutagaiga ma se fomaʻi. E faʻatagaina le tuʻufaʻatasia o le taumafa suamalie i le ava malosi.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga a Sladis, o meatotino, faʻasologa o le faʻaaogaina ma faʻailogaina o faʻamatalaga talafeagai mo le suʻesuʻeina aʻo leʻi amata ona faʻaaoga le suamalie. E ui i mea aoga uma o le vailaʻau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i fautuaga a le fomaʻi ma mataʻituina lou soifua manuia. Faʻatasi ai ma le saʻo le faʻaaogaina o le suka, e leai ni aʻafiaga o le itu ma leai se afaina i le tino.

Talia

O le faʻaaogaina o se mea suamalie e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga. E masani lava, o se mea manogi, ona o se taimi mulimuli ane, e mafua ai se lagona o le fiainu, lea e taumafai le maʻisuka e faamalieina i se vaiinu faatasi ai ma le faaopoopoina o Sladis lava ia. O lenei taamilosaga mataʻutia e taʻitaʻia ai i le tele o le masani i aso uma ma aʻafia ai le lelei o le maʻi. Afai o lenei itu itu ua uma ona maitauina, e tatau ona e inuina vai e leai ni vai.

Manuia le faamalieina

E le gata i lea, o Sladis e mafua ai se fiaai le mautonu. A oʻo mai se mea suamalie i totonu o le vevela o le oral, o faʻamavaega gata "lapataʻi" totoga ma gaʻo e uiga i le tafe o le malosi i foliga o le kulukose. Ae peitai, ona o le le lava o le taua o mea taumafa i le suamalie, o le tino ua tuuina atu i se tulaga faigata, ma amata ai ona manaomia le faaluaina o meaai. I le maʻisuka ituaiga 2, o lenei mea e sili ona matautia ona e faʻaosofia ai le maualalo o le maua.

Hypoglycemia

I tagata soifua maloloina oe ua matua liua uma le suka ma suia i se mea suamalie e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa, e mafai e le Sladis ona faʻavevelaina le hypoglycemia, o se maʻi faʻamaʻi pe a lalo ifo le maualuga o le glucose toto 3.3 mmol / L. I le toesea o le kulukose i meaʻai, e le maua e le tino le malosi, lea e fafagaina ai totoga ma gaʻo, lea e faʻavevelaina ai faʻamaʻi o totoga taua ma faiga. O le mea lea, i le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina le suka o le toto ma, pe a manaʻomia, faʻaitiitia le fua o le inisalini ma vailaʻau.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Faʻavae, foliga ma mea sili ona lelei o Sladis

O le tuufaatasiga o Sladis e aofia ai mea e lua:

Cyclamate (E952) o se suamalie suamalie, e tusa ma le 35 taimi sili atu le suamalie nai lo le suka. O le vevela vevela ma o lea e mafai ona faʻaaogaina mo le kuka ma le taoina. O le Cyclamate e masani ona faʻaaoga e fai ai le kulumu ma meaʻai laiti-calorie. Ina ia maua se malosi e sili atu le suamalie e aunoa ma ni tofo, e masani lava ona faia ni vailaʻau cyclamate-saccharin (ratio 10: 1). Ona o ana meatotino, o le cyclamate e mafai foi ona tuʻufaʻatasia lelei ma isi mea suamalie. O le fua faatatau pito maualuga o aso taitasi e 11 miligrams i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Mo sina taimi, na manatu ai le cyclamate o se tino gaʻo malosi. O suʻesuʻega talu ai nei na le mafai ai ona faʻamaonia lenei masalosaloga. I le Iunaite Setete, ua faasaina le cyclamate talu mai le 1970, ma i Europa e faatagaina mo nisi oloa.

Saccharin (E954) o se suamalie e le lanu lanu (500 taimi sili ona suamalie nai lo le sucrose) lea e mafai ona faʻaleagaina le epithelium faʻatasi ma nisi o vailaʻau poʻo nisi toxins. O nisi taimi e mafua ai le oona oona ma e masani ona faʻaaogaina faatasi ma le cyclamate, thaumatin poʻo le xylitol.

Faʻatinoga o gaioiga

O le suamalie o le suamalie a le Sladis, faapea foi ma le lelei ma le afaina, ua malamalama lelei i faamasinoga. Afai e tulaʻi se tofo suamalie, o le tino e faʻaitiitia le maualalo o le toto suka i le tuʻuina atu o le inisalini e faʻafetaui ai le maualuga o le maualuga o le suka. Afai e le suʻeina e se tagata le suka, o le glycemia e faʻaitiitia le malosi, lea e mafai ona oʻo atu ai i se lagona malosi o le fiaai.

O le faʻaaogaina umi o le Sladys table sugar substituting e mafai ona i ai le faafeagai: le faateleina o le fiaai, lea e faʻateleina ai le ono mafai ona tupu. Ae peitai, i le maʻisuka ituaiga 1, o lenei itu e le tupu ona e leai se insulin. O mea suamalie o se mea talafeagai e suitulaga ai i le siakiina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

E masani ona fai mai tagata faitio o se mea suamalie o le laulau e afaina ai ona e maua ai le fiaai. O le manatu e faapea o mea suamalie e mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini i le tino ma, o le mea lea, e mafua ai lagona o le fiaai, e foliga mai e lelei, ae e le mafai ona faʻamaonia. O se suʻesuʻega a le Siamani a le Sweeteners, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o suauu suamalie e avea ma mea suamalie i mea inu ma meaʻai e le mafua ai le gaosia o meaola po o le gaioiga o le tino.

Auala e faʻaoga ai

Saccharin e faʻaaogaina mo le gaosiga o mea taumafa ma faʻamalosia. E mafai ona faʻaaogaina i nisi o oloa ma e le tatau ona sili atu i le maualuga. O le maualuga maualuga o le 200 mg / kg i mea inu suamalie, i fualaau faisua ma fualaʻau - 160 mg / kg, ma le malosi o le ava - 80 mg / l. Saccharin e faʻaaogaina i oloa o le tausiga o nifo (toothpaste).

I le faaopoopo atu i le tulaga lauiloa o le saccher, o loʻo faʻaauau pea ona talanoaina aafiaga o le faateleina o le fiaai ma le inisalini. E taua le malamalama e le gata o le saccharin poʻo le cyclamate e faʻalauteleina ai le fiaai, ae o le kulukose (i ni tootoo laiti), stevia ma isi gaʻo.

Faʻapuupuu e uiga i le laina Sladis

O Sladis o se mea suamalie lauiloa na gaosia mo le tusa ma le 10 tausaga. O le Kamupani Arkom o loʻo galue i lona gaosiga. O oloa ei ai se ola umi, lea e faigofie mo le tagata faʻaaogaina.

O le tele o mea suamalie / suamalie e aofia ai oloa: faatasi ai ma le sucralose, ma le stevia, faatasi ai ma le sucratini ma le stevia, fructose, sorbitol, o fualaau suamalie Sladis ma Sladis Lux. O le filifiliga mulimuli e maua i laupepa. O le mamafa o le tasi iunite e le silia le 1 gram. O se mea talitutusa tutusa e tutusa ma se sipuni o suka.

Faailoga ma le faʻailoga

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Contraindications e aofia ai:

  • tausaga o tamaiti
  • faafitauli tau fatuga
  • hypersensitivity i saccharin, aspartame ma cyclamate,
  • allergy predisposition
  • maʻitaga / lactation,
  • ava malosi
  • cholelithiasis.

Laʻau suamalie

E ui lava i le tele o itu lelei, o le suamalie e iai foʻi mea le lelei. Faatasi ai ma le faʻaleleia o le tino, e masani ona mafua ai se lagona faifai pea o le fiaaai. Faʻaaogaina tele o SladysLux (aspartame) e mafai ona mafua ai le vaivai ma le tiga.

O le faʻaopoopoga tele o fua o Sladis (faʻatasi ai ma le cyclamate) e mafua mai i aʻafiaga. O le vaega malosi o lenei ituaiga o mea oona e tele gasegase, ae i se aofaiga talafeagai e maua ai le oloa saogalemu. E taua le matauina o metotia tuʻufaʻatasia.

mea suamalie:

Sweetener Sladis: tuufaatasiga, aafiaga itu ma iloiloga

O le asõ o le a ou talanoa e uiga i le suka e suitulaga i le toatele, lea ua tele tausaga o aoina mai ni iloiloga eseese.

Sladis o se mea suamalie, o aogā ma faʻamaʻi o loʻo talanoaina uma i luga o faʻasalalauga ma tusiga o gaosiga ma fomaʻi ua leva ona i luga o le maketi saoloto.

O le ae iloa pe aisea e lelei ai ma faigofie, ma o lenei suka e suia ai le masalosalo ma fesili mo tagata faʻatau meaʻai ma tagata faʻatau.

O le gaosiga o sweeties o le taʻitaʻi Rusia taʻitaʻi o sui o le suka - Arkom.

O oloa sili ona lauiloa o lenei laina:

  • Sladis Elite ma Sucralose,
  • Sladis faatasi ma le stevia lau lau,
  • Sugar sui Sladis-BIO ma le stevia extract.

O le tasi laulau o le meaʻai suamalie Sladis e laʻititi ifo i le 1 g (0.06 g), e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka masani.

Lagonaina o le fiaai le le mautonu

A faʻaaogaina lenei mea suamalie, o le fiaʻai e masani ona taʻalo faʻatasi e ala i le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa i le tino.

A tatou lagona se suamalie suamalie, o faʻamaʻi ita ua uma ona faʻamaonia lenei mea i le tino ma o loʻo sauniuni e maua se vaega o le kulukose, o lona uiga, malosi, ae e le ulufale mai, aua, tatou te manatua, o le sladis e leai ni calories.

Le agavale e aunoa ma le "suauu", o le tino faaseseina e amata ona manaomia nisi meaai, ma e le afaina po o le fea - suamalie pe leai foi.

O le toʻatele o tagata faʻapitoa na matauina osofaʻiga o le fiaai i le taimi o le taumafa o lenei suamalie, lea e le o saofaga i le paʻu mamafa.

E talitonuina e le maua e Sladis le suamalie, talu mai le afa, aspartame poʻo le sucralose e pei o le gaʻo e pei o le suka faamamaina.

E le saʻo lenei mea: pe a faʻaopopo i le lauti poʻo le kofe, e toʻatele e faitio i se uiga ese e aliali mai pe a uma ona inu.

Talu ai o vaega o le sladis ei ai se sugary mulimuli ane, o lona faʻaaoga e mafua ai le fia inu ma e lelei pe afai tatou te tineia i le vai mamā, ae le o le isi ipu kofe poʻo le lauti i papa papaʻe.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tusa lava ma le solo ma le lauiloa o suamalie suamalie, o mea e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai. Pe a filifili e lafoai le suka e fiafia ai i lona sui e sui, e tatau ona e maua se manatu lelei i taunuuga, ma o le mea aupito sili lava, ia faaitiitia le taumafaina o le suka faamamaina pe suia foi i se stevia masani ma le le aoga.

Faʻamalie ma maloloina, uo!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Diyalra Lebedeva

Sladis sweetener e aoga ma afaina i se tagata soifua maloloina

O le mea fou o loʻo maua i le suka na faigofie ai le olaga mo tagata e maua i le maʻisuka, mamafa tele, faʻamaʻi pipisi, ma meaʻai o meaʻai.

I le taimi nei, o mea suamalie, mea e faʻaogaina ma faʻapitoa, e gaosia i le mamanu e sui ai le suka i totonu o le fale e kuka ai meaai, ma e faʻaaogaina foi o le elemene autu i meaʻai gaosi meaʻai e gaosi i luga ole laulau gaosi oloa.

E tele kamupani i luga o le maketi o mea manogi suamalie, o se tasi oi latou o loʻo suitulaga ia Arkom - Sladis. O le tagata faʻatau faʻatau e fiafia i faʻamanuiaga ma faʻaleagaina o le suamalie a Sladys, faʻapea foʻi ma ona vailaʻau.

I lalo o le faailoga Sladys, e tele ituaiga o suamalie e maua, e eseese i mea aoga ma meaʻai, o se avanoa matagofie e faʻatusatusa i oloa a isi kamupani. Sladis (Sladin) e sau e teuina ni fata i se mea e faigofie ai ona teuina ma se pusa, i le tulaga o palasiti papae e itiiti ifo ma le 1 le kalama.

O Sladin o se mea e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e faʻavae i luga o le faavae o mea e pei o Sucralose ma Cyclamate.

Ua gaosia e le au gaosi mea e le lelei ai le fualaau faasaina ma avea ma mea matagofie i le au maimoa.

O lenei suālaʻau ua gaosia e se kamupani Rusia, lea e mafai ai e le au faʻatau ona faʻatau i se tau maualalo ma ia mautinoa o vaega o le oloa ua pasia le sili ona sili ona filifilia.

E tusa ai ma le tele o iloiloga a tagata faʻatau ma e tusa ai ma le faʻalauiloa faatosina a Sladys, o loʻo ia te ia ni uiga uiga ese e iai sona aoga i le tino o le tagata.

E le gata i lea, e le o aofia ai i faiga faʻavae, ona e leʻo se carbohydrate.

O le oloa e leai se aoga o le malosi ma se faʻamaumauga faʻapitoa, lea e faʻaalia ai le maʻisuka ma le mamafa o tagata.

Faʻafetai i le sodium bicarbonate lea o se vaega, o maʻa e faigofie ona solo i le vai ma isi meainu. O Sladis e le pala i vaega elemene pe a faʻaalia i luga o le vevela, e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuni o mea e tao ai le fale ma fualaau suamalie.

O le suamalie ua manatu e le gata o se mea faaopoopo meaai, ae o se vailaau faafomai, faafetai i ana vitamini ma minerale:

E tusa ai ma fomaʻi ma tagata faʻatau, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o Sladis ei ai sona aafiaga lelei i le setete o le tino ma i le gaioiga o ana lava polokalama.

Sweetener Sladis: aogā ma faʻaleagaina e tusa ai ma fomaʻi

O le mea fou o loʻo maua i le suka na faigofie ai le olaga mo tagata e maua i le maʻisuka, mamafa tele, faʻamaʻi pipisi, ma meaʻai o meaʻai.

I le taimi nei, o mea suamalie, mea e faʻaogaina ma faʻapitoa, e gaosia i le mamanu e sui ai le suka i totonu o le fale e kuka ai meaai, ma e faʻaaogaina foi o le elemene autu i meaʻai gaosi meaʻai e gaosi i luga ole laulau gaosi oloa.

E tele kamupani i luga o le maketi o mea manogi suamalie, o se tasi oi latou o loʻo suitulaga ia Arkom - Sladis. O le tagata faʻatau faʻatau e fiafia i faʻamanuiaga ma faʻaleagaina o le suamalie a Sladys, faʻapea foʻi ma ona vailaʻau.

Sladis - o se tasi o mea sili ona suamalie: iloiloga ma faʻaogaina o le taumafa

O le suamalie ua avea ma vaega taua o le lelei o mea taumafa ma ua faafaigofie ai le olaga mo tagata o loo mafatia mai maʻi e pei o le maʻisuka, faamaʻi oona po o le mamafa.

O le faailoga o le Sladis e maua ai le tele o ituaiga o suauu suamalie ma gaioiga eseese ma gaioiga gaosi, lea e mautinoa lava e ese mai ai mai isi gaosi oloa.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Sladis o se mea suamalie faʻamalosi lea e maua ai se isi suiga lelei i le suka, e faʻavae i luga o le sucarlose ma le cyclamate. E aofia ai le tele o vitamin eseese ma minerale.

E maua i totonu o se pusa faʻatasi ma se pusa i le ituaiga o palama e mamafa i le 0.6 g lanu paʻepaʻe, lea e tutusa ma le sipuniti o suka. O le numera pito sili ona lelei i le aso e tatau ona le silia ma le tolu.

Sodium bicarbonate, o se vaega o le laulau, e mafai ai ona solo lelei i vai. O le vailaʻau faʻasolosolo e puipuia i le maualuga o le vevela, o lea e mafai ai ona faʻaoga saogalemu i le kuka.

O lenei suamalie ua manatu e le gata o se faʻaopoopoga o meaʻai masani, ae o loʻo i ai foʻi galuega faʻamalolo e mafua mai i le fructose, lactose, sucrose, leucine poʻo le tartaric acid.

O le faaaogaina umi o Sladys ei ai sona aafiaga lelei i luga o tino uma.

O le fructose e sili atu ona uuina e le tino, faʻamaonia le toto toto ma e le afaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini, faʻamalosia ai le tino puipuia. E maua mai ai le malosi o le tino ma e aofia uma ai elemene natura.

Faʻamanuiaga ma aʻafiaga

I le faaopoopo atu i le atinaʻe manaia ma tau talafeagai, o Sladys ei ai sona aoga aoga.

Mea aoga:

  • e le o le carbohydrate, e puipuia ai le lamatia o faʻamaʻi nifo,
  • faamalosia le puipuiga a le tino
  • aoga aoga i luga o le manava, manava ma togafiti tuinanau lautele,
  • o le faagasologa o le faagaoioia o fatugaʻo ma le ate ua faatuina, ma, o le taunuuga, o le soloia o toxins ma toxins
  • maualalo kalori.

Ae ui i lea, o vailaau taʻitasi e maua uma ai ni faʻalelei lelei ma ona aʻafiaga. Faatasi ai ma le teena atoa o suka ma le fesuiaiga i se mea suamalie, o se tagata soifua maloloina e le lava le kullukose e maua, lea e tatau mo le olaga masani.

O se taunuuga, o le maualuga o le suka o le a faasolosolo lava ina amata ona paʻu. O le isi mea le lelei o fualaau faasaina ua manatu o le aafiaga i le fiaaai, lea e le mafai ona puipuia. Ona o le sugary mulimuli ane, o se lagona faifaipea o le fiainu ua aliali mai.

O aʻafiaga e mafai ona mafua ai le fefaʻatasi ma le ava malosi. O se vaega o le cyclamate e ono mafua ai le tali le lelei o le tino:

  • fomaʻi i le ituaiga o urticaria,
  • hypersensitivity i le malamalama,
  • meaʻai erythema.

O le inu malosi o le vai e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga.

Maʻisuka ma le suamalie: fetaui pe leai?

Tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e pei e leai se tasi e manaʻomia se fesoasoani faʻapitoa mo le tino, lea e manaʻomia se paleni paleni.

Sladis mo le maʻisuka o se tasi lea o fualaau sili ona lelei.

E i ai se aafiaga lelei i le tele o okeni, o lea e avea ai ma mea taua mo maʻisuka uma. I se faaopoopoga, e maualalo tele le kalori, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, ma e le saofaga i le tuputupu ae o le kulukose.

O isi ituaiga o suka e aofia ai vailaʻau e pei o Xylitol, Huxol, Rio Gold, Susli. E manaʻomia le faʻatau mai o fualaau faasaina i falemaʻi ma faleoloa faapitoa, ma e mafai foi ona faʻatonuina i luga o le initaneti.

Talu ai o Sladis e faia e se fale gaosi oloa, o lona tau e talafeagai ma e faalagolago i le numera o laulau. E mafai ona faʻatau le meafaigaluega mai 80 ruuga.

E uiga i le Sladys sugar e sui i le vitio:

E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata faʻatau, o le vailaau faʻamaonia e lelei, e tele faʻamatalaga le gafatia, faʻapipiʻigofie, leai se tofo ma le mafai ona faʻaaoga i le kuka.

Sweetener Sladis

O le togafitiga autu mo le maʻisuka o meaai lelei ia, lea e faʻaaoga ai meaʻai gaʻo ma suamalie. Sladis sugar substitute e faʻaitiitia ai mea taumafa, aua e saogalemu mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O se mea suamalie taua, lea e maua mai i ni pepa e faapitoa mo le insulin-e faalagolago ma le mamafa.

E mafai ona faʻaopoopoina e le gata i le lauti poʻo le kofe, ae faʻaaoga foi mo le taoina, meaʻai ma faʻasao, aua e le maumau ana meatotino pe a uma le togafitiga vevela.

Sladis suauu: afaina ma faamanuiaga, iloiloga, faʻamatalaga

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona matua taulai atu i le meaʻai. E tatau ona faapaleniina, ia aofia ai mea uma e tatau ai, ae aua le soona paʻu i gaʻo ma gaʻo, ina ia aua neʻi afaina ai le tino. O le oloa muamua i luga o le lisi faʻasaina o le suka, o se mea e faigofie ona malepelepe.

Ae e faigata tele i tagata gasegase ona tuʻuina atu le suamalie i se aso e tasi - o le maʻisuka e faʻasino atu i faʻamaʻi e masani ona maua i le tulaga matua, pe a masani ona faia meaʻai. Ioe, ma le atoa o le teenaina o meaʻai masini e le aumaia ai ni faʻamanuiaga, ae faʻaleagaina, e tusa lava pe maualuga le kulūkose.

O le mea lea, aemaise lava mo le maʻisuka, e tele mea manogi e gaosia, e faʻamalosi ma faʻapitoa. Sladis poʻo Slavin o se mea suamalie, o se meaʻai sili lea ona lelei i le taumafa o tagata gasegase e le gata ina maua mai le maʻisuka, ae faʻapea foi faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o le maʻisuka poo allergies.

O le a le aoga ma le a le afaina o lenei suamalie, o le a le mea o aofia ai i lona fatuga, pe faapefea ona faʻaaogaina saʻo o fesili ia e manaʻomia ona manino i tagata uma e tatau ona mataʻituina pea a latou toto suka.

Faʻapitoa ma mea sili ona lelei o Sladis

O nei tagata gaosiga o aso nei ua latou mautinoa o le tele o oloa mo le maʻisuka e lautele, muamua, o isi suka suka. Sladis o se suamalie sili ona lauiloa i Rusia, e alofaina e tagata gasegase mo le tele o tulaga lelei ma meatotino. O faʻamanuiaga o lenei oloa o se taumafa ma fualaau faasaina i luga o le lisi o le maʻisuka e sili tele.

  1. Le aoga aoga i le galuega o le manava, paʻu ma le gaʻo.
  2. Faamalolosia o le tino puipuia.
  3. Lagolagosua i le gaioiga masani o gaʻo ma le ate.

Sladys o loʻo i ai se lisi atoa o vitamini ma minerale e matua talafeagai lava mo le maʻisuka. Ona o le faʻaaoga masani o lenei mea suamalie, o nisi taimi e mafai ai ona faʻaitiitia le fualaau o le insulin ma isi vailaʻau faʻasaina mo le maʻisuka.

Ma o le sili sili ona lelei o Sladis i le taumafa o le maʻisuka o lona maualalo o le kalori. E oʻo lava i le faʻaaogaina i aso taʻitasi, e le suia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faʻaopoopoga o loʻo gaosia i Rusia, ma o le mea lea o le tau mo lea mea e sili atu le maualalo nai lo le tutusa o analogues.

Lelei e le faʻamaonia - o le vailaau e faia i se tulaga atoatoa e tusa ai ma tulaga uma, e ofoina atu ma eseese meaʻai ma le tuufaatasiga o vitamini ma minerale.

Ina ia mafai ona sili atu le aofaʻi o lenei mea suamalie, ma faʻamaʻaʻaʻese le faʻaleagaina, e tatau ona e filifilia le oloa saʻo.

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia se mea suamalie

O oloa uma o le Sladis ituaiga e eseese, o le mea lea, ao le i faatauina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le afifiina ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

  1. Faʻavae. E tele ituaiga o meaʻai i luga o se isi faʻavae ma faʻatasi ai ma ni faʻaopoopoga eseese, e fuafua i manaʻoga o le tino ma foliga o le maʻi, e tatau ona e filifilia le mea talafeagai - faatasi ai ma le fructose, lactose, sucrose, leucine poʻo le tartaric acid. Ona maua loa lea o le lelei o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga.
  2. Le tofo. E le o se mea taua, ae malie. E i ai fuamalie masani ma fualaau suamalie.

E fautuaina e aloese mai faʻatau e faʻatau oloa i na o falemaʻi poʻo ni atunuʻu faapitoa e faʻatau atu oloa mo le maʻisuka. Uluai talanoaga ma se fomaʻi e manaʻomia.

O afea e solia ai

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, suʻega ma iloiloga, o le aʻafiaga mai lenei sugar sugar e seasea ona maua - seʻi vagana pe a le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi. Mai Sladin e tatau ona lafoai:

  • Tamaiti ei lalo o le 10 tausaga
  • Tagata mamaʻi e silia ma le 55
  • I le taimi o le maitaga i soo se tausaga.

Aua le faʻaaoga vailaʻau ma le ava i le taimi lava e tasi. Ma le faʻaeteete, ua faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo mafatia i le gasegase o le ate.

I isi tulaga uma, i le noatia ma le fai fuafua i le tui, o lenei oloa e le mafai ona afaina.

O le a se isi mea e tatau ona e iloa e uiga ia Sladis

Tagata faʻapisinisi e pei o lenei suka gaosi mo le leai atoatoa o se vailaʻau. Faʻatasi ai ma se tau taugofie, o lenei mea ua avea ai ma se tasi o oloa sili ona lauiloa mo le maʻisuka.

O le sucralose o le mea taua tele lea o se mea manogi. E faia mai i le fesuiaiga faalenatura: o mea uma oi ai e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina o le maʻisuka ua suia i nisi o mea aoga faʻaopopo. Faʻafetai i lenei tekinolosi gaosiga, e ui lava i le faʻaaogaina umi o se mea faʻapitoa, e le mafatia le nifo nifo, e le faʻasauā le manava, ma e le faʻalavelaveina faiga o le gataifale faanatura.

O vaega autū o fualaau Sladis:

  1. Lactose sukala suamalie, suauu e maua mai le kulimi masima, po o le fructose.
  2. Tartaric acid e avea o se pule faatonutonu o le malosi o le oloa.
  3. Leucine o se faʻaliliuga lea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogi o le faʻaopoopoga.
  4. Bicarbonate sodium, e fai ma paʻu tao - o lenei mea e faʻamautinoa ai le vave faʻavaveina o pepa.

O vaega uma ua maeʻa suʻesuʻega ma suʻega. E ui lava i nisi faʻasalaga, o lenei vailaʻau lea e faʻamaonia e fai ma vailaau ma saogalemu atoatoa mo maʻi suka uma lava, e tusa lava poo le a le ituaiga faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga