Filifiliga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le le atoatoa

O lenei tusiga o le a mafaufau i se fesili taua e uiga i tagata e maua i le maʻisuka: o a aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaomia, e lagolagoina e le setete le maʻi, o a auaunaga e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se totogi?

O maʻisuka uma lava e mafai ona agavaa mo faamanuiaga


O le maʻi suka o se faʻamaʻi, o le pasene o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi. O se tagata maʻi e manaʻomia se togafitiga taugata i le olaga atoa e le mafai e tagata uma ona gafatia ona totogi.

O loʻo tuʻuina atu e le setete se fesoasoani e tausia ai le ola ma le soifua maloloina o tagatanuu o lona atunuu. E taua le iloa e maʻi uma o le maʻisuka e uiga i aogā ua tuʻuina atu ia te ia. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e logoina e uiga io latou gafatia.

Faʻamanuiaga lautele

E toʻaitiiti e iloa e maua e le maʻisuka le aia tatau e faʻaaoga ai se lisi patino o tautua. O loʻo i ai se lisi e talafeagai mo tagata uma ei ai faafitauli i le suka, tusa lava po o le a le mamafa, le umi o le maʻi, ituaiga. E toʻatele o le a fiafia i mea e maua ai le maʻisuka.

  • mauaina o vailaau e leai se totogi
  • tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli,
  • le avanoa e faia ai se suʻesuʻega e aunoa ma se totogi i le tulaga o le endocrinology i le nofoaga autu o le maʻisuka,
  • tuusaunoaga mai suesuega po o galuega i le taimi o le suʻega,
  • i nisi o itumalo e mafai ona asiasi i tisipenisione ma togafitiga, ma se faʻamoemoega lelei,
  • le mafai ona talosaga mo le le atoatoa e ala i le mauaina o tupe maua litaea,
  • se siitaga o aso fanau i le taimi o le maitaga ile 16 aso,
  • 50% faʻaitiitiga i pili aoga,
  • faʻaaogaina fua o mea faigaluega faʻapitoa.
Faaitiitia totogi mo mea aoga

MUAMUA: o le fuainumera o vailaʻau ma faʻamaʻi e maua mai ua fuafuaina e le fomaʻi, o se taunuuga o le suʻega. Faatasi ai ma asiasiga masani, e maua ai e tagata faʻamaumauga mo le aveina o vailaʻau sili ona lelei i le fale talavai.

Faatasi ai ma se suʻesuʻega e aunoa ma se totogi i le nofoaga autu o le maʻisuka, e mafai ai e se finau o le suʻega ona tuʻuina atu se suʻesuʻega faaopoopo i se neurologist, o le fomai maʻi, o le cardiologist i tupe faʻaalu a le setete. I le faaiuga o le suʻega, o le a tuʻuina atu iuga i le fomaʻi.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Mateʻo

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga lautele, o loʻo i ai lisi eseese e uiga i le ituaiga o faʻamaʻi ma lona malosi.

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamoemoe i filifiliga nei:

  1. Maua o vailaʻau talafeagai, o le lisi o loʻo fuafuaina e le fomaʻi aoga. E mafai ona ia faatonuina ni vai mai le lisi o loʻo i lalo:
  • Sugar faʻaitiitia pailani
  • fualaau oona mo le ate,
  • vailaʻau mo le faʻatinoina lelei o le pancreas,
  • togafitiga
  • multivitamins
  • fualaau faasaina mo le amataina o faagasologa metabolic,
  • pills e faʻamaonia le galuega a le loto,
  • vaifofo mo le toto maualuga,
  • antihistamines
  • vailaʻau.
  1. Maua se pepa pasi saoloto i le falemaʻi mo le faʻamoemoe o le toe faʻaleleia - O nei faʻaletonu faʻaitulagi. O le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e asiasi ai i se falemaʻi soifua maloloina, taalo i taʻaloga ma isi faiga faʻalesoifua maloloina iina. Auala ma meaai e totogi.
  2. Tagata gasegase e tatau ona toe faʻaleleia agafesootai - toleniga e aunoa ma se totogi, o le mafai ona sui suiga i matata eseese.
  3. Mauaina o se glucometer ma suʻe suʻega mo ia. O le numera o fasi faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe i le manaʻomia mo le inisalini o inisalini. Talu mai le maʻisuka ituaiga 2, e masani ona le manaʻomia le inisalini, o le aofaʻiga o suʻega e 1 le iunite i le aso. Afai e maua e le tagata maʻi le inisalini - 3 fasi pepa mo aso taitasi, e faʻamalo foi le tui o le inisalini i le tau manaʻomia.
Tupe faʻaalu mo le faalēaogāina o le upega tafailagi lautele

O se lisi o penefiti e maua i tausaga taʻitasi. Afai, mo se mafuaaga faapitoa, e leʻi faʻaaogaina e le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le FSS, tusi se faʻamatalaga ma aumai se tusi faamaonia o loʻo e leʻo faʻaogaina avanoa avanoa. Ona e maua lea o se aofaiga o tupe.

E mafai foi ona e lafoaia atoa le afaina lautele e ala i le tusia o se faʻamatalaga, aua le faʻaogaina penefiti mo tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a maua se tupe faʻaagaga e tasi le taimi e totogi ai avanoa na maua.

Maʻisuka Le atoatoa

Soʻo se tagata maʻi e iai le aiā tatau e faʻafesoʻotaʻi ai le ofisa o suʻega faafomaʻi mo le mafai ona iai se le atoatoa. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faia lenei mea e ala i le tuʻuina atu o pepa talafeagai.

E maua e le tagata gasegase se suʻesuʻega faapitoa, e tusa ai ma ona taunuuga e mafai ona tuʻuina atu i se kulupu faapitoa o le tino.

Laulau - Faʻaalia o vaega o le le atoatoa i le maʻisuka:

Le vaegaFeʻau
1O le maʻisuka oe ua le toe maua ni galuega taua ona o le faʻamaʻi o loʻo taʻua: o le leai o se faʻaaliga, togafitiga o le CVS ma le faiʻai, faʻalavelave faʻalavelave, le mafai ona faia e aunoa ma se fesoasoani i fafo ma tagata e pauu i taimi uma.
2Aumai tagata maʻi i faʻasalaga i luga ile faʻailoga e le o faʻaogaina.
3Faʻatasi ma faʻamaoniga pe agamalu o le faʻamaʻi.
O le tagata gasegase e agavaa e faasaʻoloto togafitiga faʻapitoa

I luga o le mauaina o se le atoatoa, ua i ai i le tagata le aiā tatau mo faʻamanuiaga mo tagata ei ai manaoga faapitoa.

Ua tuufaatasia i luga o tulaga lautele, e le ese mai avanoa mo isi faʻamaʻi:

  • free medical examination,
  • fesoasoani i fesoʻotaʻiga lautele, avanoa e galue ma suʻesuʻe ai,
  • apili e oo i fomai tomai faapitoa
  • manaoga o penisione le atoatoa,
  • faʻaitiitiga i tupe totogi.

O ai e tatau

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin, o le solia o le gaʻo o le kulukose e le tino ma, o se taunuuga, o lona maualuga tele o le toto (hyperglycemia). E atiina ae ona o le le atoatoa po o le leai o le insulin.

O faʻamaʻi sili ona mataʻutia o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le leiloa ma le fia inu pea. Faʻateleina o mea taumafa o le urine, o le fia taumafa, o le paʻu o le mamafa e mafai foi ona matauina.

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic (o lona vaega endocrine) ma e oʻo atu ai i le hyperglycemia. Malosiaga o le hormone e manaomia i taimi uma.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le taatele ma e tupu i le 90 pasene o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E masani lava ona atiaʻe i luga o le mamafa o tagata.

I le taimi muamua, o le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i meaai ma faamalositino. I se taimi mulimuli ane, o fualaau oona e faʻaaoga. O togafitiga aoga e le o iai. I le tele o tulaga, e faʻamavaeina faailoga, ae le o le faʻamaʻi lava ia.

Au uo pele! O le tusitusiga o loʻo talanoa e uiga i auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o mataupu taʻitasi e taʻitasi. Afai e te fia iloa pe faapefea foʻia lou faafitauli - faʻafesoʻotaʻi le faufautua:

+7 (812) 317-50-97 (Saint Petersburg)

APPLICATIONS MA KAUPAPA E MAFAI ONA MAUA 24 ASO MA LE LELEI I LE ASO.

E vave ma NO!

Mai le taimi o le suʻesuʻega, e tusa ai ma le tulafono a le mālō tele, o le tagata maʻi ua faʻamaonia le aia i le tausiga o le soifua maloloina.

O loʻo tuʻuina atu

I le tulafono, o faʻamanuiaga nei e faʻalagolago i le maʻisuka ituaiga 2 o maʻi gasegase e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa: tuʻuina atu o fualaau faasaina, totogiina o tinoitupe ma toe faʻaleleia.

O sini o le puipuiga lautele o tagata gasegase o le faia lea o tulaga talafeagai mo le olaga ma puipuia le soifua maloloina.

Vailaau

E tusa ai ma le tulafono, e tatau i tagata gasegase ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i vailaau ma masini e mataʻituina ai:

  • Inisinia maualuga maualuga (pe afai e faailoa) ma a latou pulega,
  • fualaau faasaina e maualalo ai le suka ma puipuia ai faafitauli,
  • o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia mo le fuafuaina o faʻamaoniga o le kulukose, suka, vailaau
  • filifiliga o inisalini i luga o fautuaga a le fomaʻi aoga (pe a manaʻomia).

Puipuiga lautele

I le faaopoopo atu i vailaau e leai se totogi, o tagata gasegase e iai ituaiga faʻamaʻi lua e agavaa i:

  • le aia tatau i auaunaga faʻapitoa i setete ma faʻalapotopotoga,
  • aʻoaʻoina o faʻavae o taui faʻamaʻi,
  • Inisiua soifua maloloina
  • faʻamautinoa le tutusa o avanoa i vaega uma: aʻoga, taaloga, galuega faʻapolofesa, le mafai ona toe faʻaleleia,
  • faʻalauteleina o agafesootai, fetuunaiga,
  • 'auʻaunaga faʻalesoifua maloloina mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga le matua mo mafuaaga faʻapitoa,
  • le avanoa e teena ai auaunaga faafomai ma agafesootai.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo

O nisi mea e sili ona maua e maua mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Toe faʻaleleia i togafitiga, faʻamalositino aʻoaʻoga, toe faʻaleleia tupe faʻaalu mo femalagaaiga ma meaʻai. Togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le tasi i le lua tausaga. O mea e sili ona taua mo femalagaaiga o tagata e maua i le maʻisuka ma tamaiti ei ai manaoga faapitoa. Ae o tagata gasegase o loʻo i ai le ituaiga lona lua ei ai foi le aia i lenei mea. Po o le a le maualuga o le togafitiga i totonu o se nofoaga faʻailoga, o le toe faʻaleleia i se falemaʻi e le mafaatusalia maualuga ona o lona tulaga faʻapitoa. O se faʻafelagolagomai e faʻaleleia ai le faʻatinoga o tagata taitoatasi. E tatau ona manatuaina mo le togafitiga o togafitiga e iai le tele o faʻamaʻiloga: faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi i luga o le mafaufau, maʻi mafaufau, maʻitaga ile lua masina.
  2. Tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli. Afai e maua le tagata maʻi i le maʻisuka, o lona ituaiga, faʻafitauli ma le matuia e tatau ona fuafuaina. I le fuafuaina o le maʻisuka ituaiga 2, afai e leai ni faʻalavelave i le gaioiga o totoga, o le a le tatau ona ia atoatoa lana tautua, ae mafai ona taloina pe a manaʻomia e avea ma se faʻasalaga.
  3. O se siitaga i aso fanau e 16 aso. O le i ai i le falemai pe a maeʻa le fanau mai e tolu aso.

Auala e faʻaoga ai

Tagatanuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga mo le seti autu o penefiti i le matagaluega a le Pension Fund. Mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga faʻapitoa poʻo togafitiga i falemaʻi, faʻapea foʻi ma totogi mo le teenaina.

E tatau i tagata faʻapitoa ona tuʻuina atu pepa manaʻomia (o le lisi e mafai ona maua muamua mai i le telefoni poʻo le luga o le upega tafailagi) ma tusi se faʻamatalaga o le aia tatau i le filifilia.

E faʻamaonia e tagata ofisa kopi o pepa, faʻamaonia le sao o le faʻatumu o le talosaga ma tuʻuina atu i le tagatanuʻu se tusi faamaonia o le taliaina o pepa. Ma, o le faʻamatalaga na mauaina e siakiina ma faʻamau ma tuʻuina atu e lelei mea uma, o le a tuʻuina atu i le tagata talosaga se tusi faamaonia o le aia e faʻaaoga ai le setete.

E faavae i luga o le tusi faamaonia, o le a faatonuina e le fomai ni tusi talavai e aunoa ma se totogi mo le mauaina o vailaau ma masini talafeagai e siakiina ai le tulaga o le soifua maloloina, o le a ia taʻu atu foi ia te oe tuatusi o falemaʻi e tuuina atu ia vailaau.

E tatau ona tuʻuina atu i le inisiua inisiua faʻatasi ai ma se faʻamatalaga, sili atu i luma o le aso muamua o Tesema.

O le a maua e le tagata talosaga se tali i totonu o le sefulu aso. E tatau i le fale faʻapitoa ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga o le maʻi. Ole taimi ole siakiina o le a faʻaalia i le faʻasalalauga.

O le pepa faʻatagaina o le a tuʻuina atu i le tolu vaiaso aʻo le i fuafuaina le malaga. E le noatia i le toe faʻaaogaina, ae i le tulaga o tulaga le maalofia e mafai ona toe faafoi (e le sili atu ma le vaiaso ao lei amataina le toe faʻaleleia).

E mafai ona faʻatupeina

Nai lo o faʻamanuiaga, e mafai ona e faʻaaoga taui faʻaaogā, e ui o le a le aofia ai tau uma o togafitiga. E mafai ona totogi tupe mo vailaʻau e leʻi faʻaaogaina poʻo se pusa tupe e le faʻaaogaina.

O le teenaina o faamanuiaga e faʻatagaina i le tausaga. Mo le resitalaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Penisione o Penisione i le nofoaga e nofo ai ma se faʻamatalaga ma pepa faʻamaumauga.

O le talosaga e tatau ona taʻu mai ai le igoa o le tino faatagaina, igoa atoa, tuatusi ma auiliiliga o le tusifolau a le tagatanuu, o se lisi o auaunaga faaagafesootai na ia teena, aso ma saini.

I le tusiaina o se tusi talosaga mo le faʻatautaia, o le a le maua e le tagatanuu se mea, talu ai o le mea ua fuafuaina ua matua faanoanoa lava. O le totogi mo le teena o togafitiga togafitiga ile 116.83 rubles, malaga saoloto - 106.89, ma vailaau - 816.40 rubles.

Tomaʻi i tamaiti e maua i le maʻisuka

O le faʻamaʻi e mafua ai le mamafa o le soifua maloloina o se tagata laʻititi, e sili atu le faigata nai lo tagata matutua, aemaise lava i le ituaiga insulin-dependent. O aoga o le maʻisuka ituaiga 1 o le mauaina lea o vailaau talafeagai.

Mai le laʻititi, ua tuʻuina atu se faʻafitauli, lea e aofia ai avanoa nei:

  1. Le mafai ona maua ni malaga saoloto i nofoaga tau soifua maloloina, nofoaga faʻanoanoa, piriota.
  2. Faia faʻataʻitaʻiga ma suʻega ulufale i le iunivesite i tulaga faapitoa.
  3. Le mafai ona togafitiga i falemai i fafo.
  4. Le soloia o tiute faamiliteli.
  5. Le faʻaaogaina o totogi lafoga.
O le tausia o se tamaititi maʻi e faʻaitiitia itula faigaluega

O matua o se tamaititi ei ai maʻi faʻapitoa e iai le aia i tulaga lelei mai le kamupanī:

  1. Faʻaitiitia itula faigaluega poʻo le aia i se isi aso faaopoopo e tausi ai le maʻisuka.
  2. Tuai litaea.
  3. Mauaina o se totogi e tutusa ma tupe maua ao leʻi oʻo i se tagata maʻi e 14 tausaga.

O aoga mo tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka, faʻapea foi ma isi tausaga, e mafai ona maua mai pulega faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu o pepa talafeagai. E mafai ona e mauaina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o lau nofoaga tutotonu latalata i le maʻisuka.

O se auala e maua ai togafitiga fua

Ina ia maua le avanoa e maua ai vailaau mo le saolotoga, e tatau ona pasia uma suega e faʻamaonia ai le siama. O le endocrinologist, e faʻavae i luga o iuga o suʻega, faʻasolosolo fualaau talafeagai, i le sao saʻo. E tusa ai ma lenei mea, ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se faʻamaumauga ma le aofaiga tonu o fualaau faasaina.

E mafai ona e maua ni vailaʻau i le falemaʻi a le setete, ma fai sau faʻamaumauga. E masani lava o le tele o vailaʻau e tuʻuina atu mo le masina, ona toe manaʻomia ai lea e se tagata maʻi se fomaʻi.

TALI: e taua le iloa mea uma e tuʻuina atu e le setete pe a maua oe i le maʻisuka: o le a fesoasoani ia te oe le lelei e taulima ai togafitiga taugata. O le iloa o au aia tatau, e mafai ona e talosagaina tulaga aloaia o le setete pe afai e leai se tasi e ofoina mai e faʻaaoga.

Taʻavale e tietie

Talofa, o loʻu igoa o Eugene. O loʻo oʻu maʻi i le maʻisuka, e leai sou maʻi. E mafai ona ou faʻaogaina le vaʻavaʻai saoloto a le lautele?

Talofa, Eugene. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai avanoa mo femalagaaiga saoloto i luga o felauaiga i luga o le lautele, tusa lava po o le a le malosi. Ae o lenei mea e na o le felauaiga i le taulaga.

Mauaina o le Maʻisuka

Talofa, o loʻu igoa o Catherine. E i ai laʻu tama teine, 16 tausaga, ua maeʻa le vasega 11. Talu mai le laʻititi, sili atu ma le 1 tikeri le maʻisuka, faʻaletonu. Tau mai ia te aʻu, ei ai ni aoga mo le ulufale i le iunivesite mo ia tamaiti?

Talofa, Catherine. Afai ei ai se le atoʻatoa, o le tamaitiiti, i lalo o tulaga faʻapitoa, ua filifilia mo aoga maualuga, o loʻo i ai le aiā tatau e suʻesuʻe ai e aunoa ma se totogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina pepa ma tusipasi talafeagai, o se lisi o le a musuia i le iunivesite.

Tuua Lau Faamatalaga