Fou i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2: o metotia lata mai ma atinae

O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (o le ituaiga muamua) e manaʻomia ai le faʻaofiina o le inisalini i le olaga atoa. E mafua ona o ona faʻaaliga e tupu pe a leai se sili atu i le 5-10% o suauu galue o loʻo totoe i le pancreas. E le mafai ona latou tuʻuina atu i le tagata maʻi le inisalini mo le faʻaaogaina o le kulukose, o le mea lea, e tatau ai le faʻaaoga masani. Faitau i la tatou tusiga e uiga i le taimi ma le a le togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1, o sini o togafitiga.

Faitau lenei tusiga

O le a le togafiti o le maʻisuka

O le togafitiga o insulin o le auala autu lea o togafitiga, ae le naʻo le tasi. E tāua foʻi le taofia o le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le kulūkose i totonu o le toto. E manaʻomia lenei mea:

  • faaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo faʻatasi ma meaai,
  • faamautinoa le faʻaaogaina o le malosiaga e tuufaatasia e ala i le faʻamalositino,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa e mafua ai le le atoatoa ma le tino.

O le mea lea, o taumafa, gaioiga faaletino e le maumau lo latou taua, tusa lava po o le a le faaosoosoina o le masalosalo e mafai e le insulin ona foia uma faafitauli o le maʻisuka. I le faʻatinoga, e tusa lava pe saʻo le togafitiga, ei ai le faʻafitauli o faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulūkose pe a iai se soliga o le taumafa, inuina o le ava malosi, leai se tui poʻo le 'ai.

O le iloa ma le taumafai o le tagata maʻi e faatumauina se tulaga faʻavalea masani o vaega taua ia i le faamanuiaina o togafitiga. E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona iloa pe faapefea ona fua saʻo le fualaau o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina, e fuafua i le tuufaatasiga o meaʻai, tulaga masani, faʻamaʻi faʻamaʻi, tulaga atuatuvale, mataʻituina le maualuga o le glycemia (toto sugar). Mo lenei, aʻoaʻoga faʻapitoa ma le mataʻituina o tomai faʻapitoa e saunia e le endocrinologist.

O le a lava le auala (taui) o le maʻisuka o lona uiga o le ausia o sea maualuga o le kulukose (mmol / l):

  • ao le i 'ai - 5.1-6.5,
  • pe a maeʻa ona 'ai - 7.5-9.9,
  • i le afiafi ao lei alu i le moega - 6-7.5.

I le faʻaopoopoga, o le faʻamaoniga o le hemoglobin glycated, o loʻo atagia mai ai fesuiaiga i le kulukose toto mo le 3 masina aʻo leʻi faia le suʻega. E tatau ona i ai i le lautele o le 6.2-7.5 pasene.

Ma o iinei e sili atu i le puipuiga o le maʻisuka faafitauli.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le aofaʻi atoa o le kalori ma le fua o proteins, gaʻo ma meaʻai gaʻo e le ese mai le taumafa a se tagata maloloina. O le 16:24:60. I lenei tulaga, e tatau i tagata ona tuʻuina atu le suka, falaoamata papaʻe, meaʻai gaʻo, meaʻai tele ma le vevela, faʻaitiitia le tele o le ava malosi.

O vaega e leʻi mafaufauina o le lisi autu o oloa uma ia e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo:

  • vine, faʻi matua, mango,
  • mea faʻafiafia (e aofia ai le tele o faailoga mo le maʻisuka),
  • aso, meli,
  • paʻu paepae, semolina, vermicelli,
  • saunia suamalie, nectars, suamalie suamalie, sipuni, toppings, faʻasao, alalafaga faleoloa,
  • aisa kulimi
  • meaʻai suamalie.

I le meaai e tatau ona faʻaaoga:

  • meaʻai gaʻo maualalo ma iʻa o loʻo gaosia pe taoina,
  • fualaau faisua fou, sola, uila,
  • o fualaau aina ma le suamalie e le o fafagaina.

E tatau ona faatapulaa le pateta, kāloti kuka ma beets. O oloa gaosiga ua fautuaina le gaʻo lelei e aunoa ma ni mea faʻaopopo. Faʻatagaina o taumafa mai le saito atoa ma le falaoa enaena i ni mea laiti, ma ia mafaufau i le aofaʻi atoa o meaʻai o gaʻo. Meaʻai e fai i vaega vaevaega, ia le itiiti ifo i le 4-5 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi.

Meaʻai e fai i vaega vaevaega, a itiiti ifo ma le 4-5 taimi i le aso

Gaoioiga faaletino

Soʻo se avega e faʻatasi ma se faʻaitiitia o le glycemia. E mafua lenei mea ona o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i le galue i sela maso ma le faateleina o le lagona lelei i le inisalini tui. E taua tele le fuaina saʻo o le fualaau o fualaau faasaina e fuafua i le galuega fuafuaina ma e le o le faia o le umi, faapea foi ma le tele o tapuaiga.

O se tamaititi i le 20-30 minute aoga maualuga e faʻaleleia le maʻisuka ituaiga 1. E mafua lenei mea i:

  • faaitiitia le fuainumera manaomia ole inisalini,
  • faʻasologa masani o le faʻaaogāina o gaʻo ma gaʻo,
  • faʻaleleia atili o le taamilosaga masani ma le microcirculation i totonu o masini,
  • faʻatoaagaina o le fibrinolysis system - o le toto e sili atu le suavai, tafe, o le faʻapipiʻi o paʻu toto e poloka ai le tafe toto,
  • I le tali atu i faʻafitauli o le atuatuvale, e le o le adrenaline ma isi hormones ua faʻasaʻolotoina lea e faʻalavelave ai i le gaioiga o le inisalini.

Mataʻituina le vitio i gymnastics o le maʻisuka:

O se taunuuga, e le gata o le faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi (diaclic angiopathy) ua faʻaitiitia, ae e oʻo lava i vasega masani e mafai lava ona mafai ona maua se faʻaleleia lelei o le toto, o le tumau atoa o le tino.

Le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 1

Ole vailaau autu mo maʻi o le inisalini. Faatasi ai ma lona faʻaofiina, o faʻamaoniga o le gaʻololo ma le gaʻo gaʻo e masani lava, o le faʻainuina o le fia inu, faʻafefe o le urine, ma le mamafa o le tino. O le gaioiga o le hormone gaosia e toe faʻafoʻatoaina ai uiga masani o le natura. O le sini o le lalolagi atoa o le togafitiga o le inisalini o le faatumauina lea o se tulaga maualuga o le olaga.

O le inisalini aupito sili ona saogalemu ma aupito sili ona aoga e maua mai i le inisinia. E eseese i le umi o le gaioiga.

Vaʻai

Le amataga o le gaoioiga, minute mai le folasaga

Pepa itula pe a uma tui tui

Aofaʻi itula faʻaalu

Fefaatauaiga

Poto

E le umi

Tele

Faʻavavau

Faʻatasia

O le tele o taimi, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina le faʻateleina o le fualaau oona - tolu taimi afa afa itula aʻo lei faia le taumafataga autu, i le 22 itula le umi o le inisalini. O lenei metotia e oʻo atu i le tuʻuina atu o le inisalini. O le hormone e masani lava ona i ai le pulelaʻau basal (e i ai pea ni nai vaega laiti i le toto) ma faʻamalosi - i le tali atu i le faʻaaogaina o meaʻai.

O isi auala o le togafitiga o le inisalini o le faʻaofiina lea o le umi o le inisalini i le taeao, faʻapea foʻi ma le tuiina o le pupuu ma le aʻoga ao lei faia le taeao, puupuu - aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, aʻo leʻi oʻo i le taimi e momoe ai. O le filifiliga o le polokalame e faʻalagolago i le soifuaga o le tagata maʻi, tausaga, tulaga o le tino, faʻapea foi ma lagona taitoatasi ile inisalini.

Faʻafoe togafitiga ma toe faʻaleleia

O togafitiga o vailaʻau e faʻataʻitaʻiina mo ituaiga uma o le maʻisuka, pe'ā tuʻuina atu. I le faaaogaina, o le galuega a le pancreas e faʻaleleia, o le faʻatonutonuga tutoatasi o le vascular tone, e faʻapupula ai le malosi o le tino.

O le maualuga o le aoga e mafai ona maua e ala i le faʻafesoʻotaʻi o mea moni ma natura. E tupu lenei mea i le vaitau o togafitiga toga. E maua e tagata maʻi meaai, i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga o faamalositino togafitiga, latou te puleaina ia faamalositino ma aoao ai e pulea lo latou malosi, aoao auala e taofiofia ai le tagata lava ia.

Ina ia faʻaleleia atili le fausiaina ma le pulelaʻau o le inisalini, faʻaoga aafiaga i luga o le paʻu:

  • electrophoresis o le heparin, acidic nicotinic, magnesium, copper, zinc,
  • pulupulini o aʻafiaga (faʻasolosolo agavaʻa),
  • telefoni faʻasolosolo DMV,
  • faʻamatalaga
  • magnetotherapy.
Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka

Auala masani o le physiotherapy mo le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

  • electrosleep - filemu, faʻaitiitia le mamafa, faʻaleleia le faʻaleleia o le okesene ma le kulukose e faila o le faiʻai,
  • vailaʻau eletise e ala i pulupulu o galu - faʻatulagaina le gaioiga o le autonomic system, faʻasaʻo le vaivai ma le ulu,
  • faʻavaveina o le toto - faʻapupulaina le gaioiga o le puipuiga o le tino, faʻaosofia ai faiga faʻasolosolo, puipuia le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • magnetotherapy lautele - faʻafouina le microcirculation, metabolism,
  • faʻasologa o faʻasologa o le okesene - faʻaleleia le malosi o le okesene o le toto, maualuga le maualuga o le suka, faateleina le lagona i le inisalini,
  • o le faʻaaogaina o vai oona - faaleleia le ate ma le pancreas, faʻaosofia ai le gaioiga o le inumaga, lea e faʻamamā ai le tino o le glucose ma le cholesterol,
  • taele ma le okesene, radon, turpentine, hydrogen sulfide, iodine-bromine - faʻasologa o le metabolism, o le galuega o le fatu cardiovascular ma le popole.
Electrosleep

Auala e faʻatino ai le inisalini

O le masani ma sili ona taatele o le auala o le tui. E maua ai le faʻaogaina o se suauʻu po o se peni. E mafua ai le le fiafia i tagata maʻi ona o le manaomia mo le patipati faifai pea o le paʻu, le tausiga faʻamalosi o le siakiina ma le inisiua tui.

O se auala e sili atu ma sili atu ona manuia o se pusa insulin. O se masini e tuʻuina atu le inisalini i luga o le faʻatonuga mai le faʻatonuina o le polokalama. I le faʻaaogaina o le auala o le pamu, e mafai ona e faʻapipiʻiina le faiga o le pulega, faʻaaogaina le tuʻufaʻatasiga ma se inisalini puupuu pe faʻamalosi. O le paʻu o le meaʻai o le hormone o loʻo latalata i le mea faʻapitoa.

O pamu fou fou ua sili atu ona faʻapipiʻi, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le fesoʻotaʻiina o masini, ma o le mea e sili ona taua, o loʻo i ai i totonu ia galuega faaopoopo:

  • fua o suka
  • mataʻituina lelei
  • fetuunaiga o le tagata lava ia e faalagolago i suiga i le aofaʻi o le kulukose toto.
Pump for patients with diabetes

E ono masalomia, o se masini feaveaʻi o loʻo i ai galuega uma a le pancreas. O lona uiga o le a ia le manaʻomia le auai o le tagata maʻi i le tulafono faatonutonu o le glycemia, lea e tupu i se tino maloloina.

O le itu lona lua o le suʻeina lea o le avanoa e faʻaaogaina ai le inisalini i inhalations poʻo papa. O le faʻasalaga mulimuli o le suʻeina o insulin e faʻaaogaina ai tekinolosi Technosphere mo le tui o le arosol i totonu o le isu o loʻo faia. E iai foʻi se atigi insulin, o se vaituloto faʻatasi ma se hormone ua faʻaauupegaina ma ni nila laʻitiiti.

Inisalini patch

Faʻaauau pea le faʻalauiloaina o fualaau faʻasaina ma faʻataunuʻu i luga o le maketi, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le vaega o sailiga suʻesuʻega o suesuega o le inisalini, lea e:

  • amata ona galue vave nai lo le natura,
  • maualalo le malosi e mafua ai allergies,
  • e le o iai se aafiaga mitogenic mamao (latou te le faʻaosofia ai le ola tuputupu ae ma le fevaevaeaʻiga ma le faaumiumi o le pulega).

Matamata i le vitio i le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1:

Pancreas transplant

E tusa ma le 200 gaioiga o gaioiga na faia i le lalolagi, o le okeni atoa ma ona vaega, o se faʻalavelave ma le duodenum, fatugaʻo, ma le ate. O lo latou aoga e tumau pea le maualalo ona o le le lelei o le ola o le pancreas ma le manaʻomia o togafitiga faʻamaʻi malolosi e taofia ai le puipuiga o le tino, o le teteʻeina.

O se taʻiala fou ua faʻamatalaina i lenei vaega. E tuʻuina atu e faʻaoga sima ma toe gaosia e gaosia ai le inisalini. Ua faʻateʻaina e saienitisi Amerika le kulupulu o le tino paʻu ma faʻapipiʻiina i totonu o se fuamoa faʻasusu, non-nuukilia.

O le taunuuga o se ufiufi o siama vavalaʻau pipisi. O lona uiga e mafai ona liua i latou e matutua ma soʻo se galuega. O le aofai o numera o le islet B sa faʻapipiʻiina mo se tagata maʻi e tolusefulu tausaga le matua, ona faʻafeiloaʻiina lea oi latou i totonu o le meaʻai.

DNA faʻamaʻi

Ina ia puipuia le faʻaleagaina o le tino i le tino o le pancreas, na faia ai se tui puipui. E le faʻateleina le puipuiga, ae, i le isi itu, pe a uma le puleaina, e fesoasoani i le faʻamavaeina o le T-lymphocytes. O nei siama o le mafuaʻaga tuusaʻo lea o le oti o se mea e faʻapipiʻi ai le inisalini.

O se taunuuga o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina, faatasi ai ma le igoa galue BHT-3021, o loʻo aofia ai i totonu ole C-peptide. E atagia mai ai le malosi o le fausia o le insulin. O le mea lea, e mafai ona tatou manatu i le faʻailogaina o le faagasologa o le toe faʻaleleia o le galuega ua amataina. O le faʻaaogaina o le metotia o le leai o ni aʻafiaga taua o le faʻaaogaina o le tui. Sa faia se sauniuniga puipuia mo le 12 vaiaso, ma o lona aafiaga na faaauau pea mo le 2 masina.

Ma o iinei e sili atu i le le atoatoa i le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le togafitiga o le inisalini i le olaga atoa, mea taumafa paleni ma meaʻai faʻapitoa. O le insulin aupito sili ona aoga ma saogalemu e maua mai i le inisinia. O le polokalame o lona faʻaaogaina e tatau ona latalata i le gaioiga masani o le pule faʻanatura. O le faʻaleleia o mea e aofia ai le physiotherapy, togafitiga toga.

O auala fou e sili ona lelei: o le faʻaleleia atili o le tui o le insulin, atinaʻeina o metotia mo le tuiina o le inisalini, tuiina o se tui DNA, faʻaliliuga o sima e toe faʻamaonia.

O maʻi le atoatoa i le maʻisuka ua faia, e mamao mai tagata maʻi. Tuuina atu, afai ei ai se faʻafitauli i le auaunaga a le tagata lava ia, e mafai ona e mauaina i se tapulaa faatapulaaina. O le aluese mai tamaiti, e oʻo lava i le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, e mafai ile 14 tausaga. O le a le vaega ma o afea latou te lesitala ai?

O le faia o isi togafitiga o maʻisuka i le lautele e faatagaina mo ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2. Ae ui i lea, na o le faʻaauau pea ona faʻaaoga togafitiga. O a metotia e mafai ona faʻaaogaina? O a togafitiga e fautuaina mo tagata matutua?

O le hypoglycemia e tupu i le maʻisuka ia sili atu i le tasi i le 40% o tagata gasegase. E taua le iloa o ona faʻailoga ma mafuaʻaga ina ia mafai ai ona amata togafitiga i taimi talafeagai ma faia faʻataʻitaʻiga i le ituaiga 1 ma le 2. O le po e sili ona matautia.

O aʻafiaga o le maʻisuka e puipuia e tusa lava poo le a lona ituaiga. E tāua i tamaiti ao maitaga. E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua, faigata ma tuai i faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia malamalama i ituaiga o maʻisuka o iai iina, ia iloa o latou feeseeseaiga e mafai ona tusa ai ma le mea e ave e se tagata - o ia o le insulin-faalagolago poʻo i luga o fualaau. O le fea ituaiga e sili atu ona matautia?

Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

O togafitiga o le ituaiga muamua e atiina ae ona o le le lava o le gaosiga o galuega, ma o le siama insulin e le maua i le tino o le maʻisuka. O le ata o le falemaʻi e tele, o loʻo faʻagasolo lelei le alualu i luma.

I le fatu o le faʻamaʻi, e pei ona taʻua i luga, o le faʻaumatia o sela e maua mai ai le hormone i le tino o le tagata. O le mafuaʻaga mafuaʻaga e oʻo atu ai i ni faʻalavelave faʻaleagaga o se genetic predisposition i le faʻamaʻi.

I le togafitiga faafomaʻi, o mea e manaʻomia muamua e faʻaalia ai le faʻaleagaina o maʻi e faʻaalia foi: maʻi o le natura viral, faʻalavelave, atuatuvale popole, faʻaleagaina le gaioiga o le tino puipuia.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o metotia fou ua aliali mai e faavae i luga o sosoʻo o le ate, ma o latou gafatia e gaosia ai le insulin i lalo o le aafiaga o nisi togafitiga.

I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o metotia nei e mafai ona iloga:

  • Faʻafeiloaʻi le gaʻo. O suʻesuʻega faʻaletaʻiina ua faʻaalia ai o lenei faiga e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o le kulūkose i le tino, faʻaititia ai le manaʻoga mo mea maualuga o le hormone.
  • Ua atiae e saienitisi se masini i se tulaga o se mea faapitoa e faitau ai-faitau tusi, lea e fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e lolomiina ai le laser.
  • O se fualaau faasaina na fausia i le tulaga o se tui lea e fesoasoani i le polokalame puipuia "aoao" e le osofaia ai nila e maua ai le gaosia o le hormone i le tino. I lalo o le faatosinaga o le vailaʻau, faʻamaonia ai le faʻaaogaina o fualaau oona, e faʻaaoga i le pancreas.
  • I le 2016-2017, na atinaʻe ai se tagata fou e faʻaaogaina le glucagon i totonu o le isu. E talitonuina o lenei masini e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga, ma o lona tau e le maualuga tele.

Faatasi ai ma oloa fou, e mafai e se tasi ona tuʻu ese mai le kamupani fualaau faasaina Sanofi-Aventis, lea e taua o Lantus Solontar. E tusa ai ma le manatu o fomaʻi, o se vailaʻau lenei, faafetai lea e mafai ona e totogiina ai le ituaiga muamua o le maʻi i le vave e mafai ai.

O le vailaʻau Lg-GAD2 o se meafaigaluega tulaga ese lea e fesoasoani e taofi le osofaʻiga o le puipuiga i luga o sela o le pancreatic, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona tausia se numera faapitoa o siama galue.

Tala Fou a le Lalolagi i le ituaiga 1 Maʻisuka


E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le leiloa o le malosi o suauu pancreatic e maua ai le inisalini.

O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia ai faʻamaoniga ma vave faʻalauteleina.

I le faʻaopopo atu i le faʻasologa o mea na tutupu, o mafuaʻaga e mafua ai sea maʻi suka e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave le mautonu, faʻaleagaina o le tino puipuia ma isi.

I le taimi muamua, o se osofaiga o le maʻisuka ituaiga 1 e na o le inisalini. I tausaga talu ai nei, ua maeʻa ona faia lenei vaega.

O le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona togafitia i auala fou, lea e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o suauu o le ate ma suia lo latou gafatia e gaosia ai le insulin i lalo o nisi tulaga.

Faʻaauau le Inisalini - O le mea e sili ona faʻamoemoeina


E pei ona e iloa, o le inisalini faʻaonapo nei, lea e faʻaaogaina e le maʻisuka, e umi lava le umi, e mafua ai ona faʻaitiitia le alualu i lalo o le suka, faʻapea foʻi ma le faʻavaveina.

Ina ia faʻamalositino le soifua lelei, e faʻaaoga uma e vailaʻau ituaiga uma o vailaʻau. Ae ui i lea, e oʻo lava i se tomai faʻapitoa o le lisiina o filifiliga o le vailaau faʻasaina e le mafai ai ona maua se faʻasili umi.

O le mea lea, mo le tele o tausaga, o le inisalini faifai pea o se miti mo le maʻisuka. E leʻi leva talu ai nei, sa faʻaauau pea ona faia e saienitisi se faʻataunuʻu.

O le mea moni, e leʻo se inisalini tumau, e faʻaalia ai se pulega e tasi o le fualaau faasaina. Ae ui i lea, o lenei filifiliga ua avea ma se laasaga taua i luma. O loʻo matou talanoa e uiga i inisalini umi, na faia e saienitisi Amerika.

O le umi faaumiumi o le taunuʻuga e maua ona o le i ai o faʻaopoopoga o le polymer i le tuufaatasiga o le oloa, lea e mafai ai ona tuʻuina atu le tino ma le GLP-1 hormone e tatau ai mo le soifua mālōlōina e ala ile faʻatonuga umi.

Faʻafeiloaʻi le gaʻo

Sa suʻesuʻeina e saienitisi lenei metotia mo se vaitaimi umi, ae na faatoa leva lava ona mafai e tagata tomai faapitoa ona faamaonia lona aoga.

O le faataitaiga na faia i luga o tootoo suesue, ma o lona aoga na manino.

Ina ua maeʻa le gaioiga o le tino, o le maualuga o le kulukose i le tino ua faaitiitia ma e lei tele se taimi.

O le iʻuga, e leʻo manaʻomia e le tino ni gaʻo maualuga o le inisalini.

E ui i taunuuga lelei, e tusa ai ma saienitisi, o le metotia e manaʻomia ai suʻesuʻega faaopoopo ma suʻega, lea e manaʻomia ai ni tupe tele.

Faʻaliliuga o siama sima i vela beta


Na faʻamaonia e fomaʻi o le amataina o le maʻisuka faʻagasolo ina ua amata ona teena e le puipuiga o le siama ia peta na gafa ma le gaosiga o le inisalini i le pancreas.

Ae ui i lea, lata mai nei, sa mafai e saienitisi ona maua isi puuna beta i le tino, lea, e tusa ai ma tagata atamamai, pe a faʻaoga saʻo, e mafai ona suia atoa le analog ua teena e le puipuiga.

Isi tala fou


O loʻo i ai foʻi isi atunuʻu fou e faʻaaogaina e faʻafefe ai le maʻisuka.

O se tasi o metotia autu, lea o loʻo vaʻaia nei e tagata tomai faapitoa i le taimi nei, o le mauaina lea o sela fou pancreatic e faʻaaogaina le lolomiina 3D o mea fou fou.

I le faaopoopo atu i le metotia ua taʻua i luga, o le atinaʻeina foi o saienitisi Ausetalia e tatau foi ona gauai faapitoa. Na latou mauaina le i ai o le hormone GLP-1, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini, i le oona o le echidna ma le platypus.

E tusa ai ma le au saienitisi, i meaola, o le gaioiga o lenei hormone e maualuga atu i le tagata i le tulaga o le mautu. Ona o nei uiga, o le vailaʻau e maua mai le manu o manu e mafai ona faʻaaoga lelei i le atinaʻeina o se vailaʻau fou faʻamaʻi.

Fou i le ituaiga 2 Maʻisuka


Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, o le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o ia togafitiga o le leiloa lea o le malosi e faʻaaoga ai le inisalini i siakene, o le mea e mafua ai ona sili atu le gata o le suka ae mafai foi ona maua i totonu o le tino le homone.

E tusa ai ma fomaʻi, o le mafuaaga autu o le leai o se lagona o le tino i le inisalini o le faaputuputuina lea o lipids i totonu o le ate ma muso.

I lenei tulaga, o le tele o suka e tumau i totonu o le toto. O maʻi suka e maua i se faʻamaʻi o le lona lua e faʻaaogaina le inisalini inisiua e seasea ona maua. O le mea lea, mo i latou, o loʻo atinaʻe e saienitisi ni auala eseese eseese e faʻaaogaina ai le mafuaaga o maʻi.

Mitochondrial dissociation method


O le metotia e faʻavae i luga o le faʻamasinoga o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o togafitiga o le faʻaputuina lea o lipids i maso ma potu o le ate.

I lenei tulaga, sa faia e saienitisi le aveeseina o le gaʻo tino tele i totonu o masini e faaaoga ai se sauniuniga teuteu (o se tasi o ituaiga o le FDA). O se taunuuga o le faʻaaogaina o le lipid, e toe faʻafoʻi ai e le potu le malosi e iloa ai le inisalini.

I le taimi nei, o le fualaau oona o loʻo faʻataʻitaʻiina ma le manuia i mamame. Ae ui i lea, e foliga mai mo se tagata o le a aoga, lelei ma saogalemu.

Fiafia - o se mea fou i le togafitiga

O mea manogi o hormones lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini. O le tagofia o fualaau o lenei vaega e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, faʻamautinoa le mamafa, suiga lelei i le loto ma toto toto.

E le aofia ai i le vaalele le atiaʻe o le hyperglycemia.


Glitazones o vailaʻau fou e mamanuina e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini.

E fai laulau i le taimi o se taumafataga ma faʻamalu i le vai. E ui lava i le mea moni o le Glitazones e maua ai se aafiaga lelei, e le mafai ona togafitia le maʻisuka e faʻaaoga ai fualaau.

Ae ui i lea, o le faʻaaoga pea o fualaau mai lenei vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu: edema, vaivai o ponaivi, mea mamafa.

Sue mama


I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o le suka, o le togafitiga o le faʻamaʻi e ala i le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e le mafai ona sili atu ona aoga i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2.

O le faagasologa e lua laasaga. Muamua, o le tagata maʻi e alu i le falemaʻi, o fea na te ave ai le tele o mea e manaʻomia (mea toto (toto poʻo le vaimatua).

I le isi itu, o loʻo maua mai siama mai le vaega na ave ma faʻasalalau, faʻaopoopoina le numera pe a ma le 4 taimi. A maeʻa lena mea, o le a faʻafeiloaʻi mai i totonu o le tino ia sel ola fou, lea e amata ai ona faʻatumu le nofoaga malepelepe o gaʻo.

Magnetotherapy


O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i le magnetotherapy. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se masini faapitoa e lafo ai galu mageta.

O le vaʻaia lelei e afaina ai le gaioiga o totoga o le tino ma auala (i lenei tulaga, toto toto ma le fatu).

I lalo o le aafiaga o galu magifa o loo i ai le faateleina o le toto, faapea foi lona faʻamalosia ma le okesene. O se taunuuga, o le maualuga o le suka i lalo o le aafiaga o galu o le masini e faʻaitiitia.

Vailaʻau faʻaonapo nei e faʻaitiitia ai le toto suka

O vailaʻau faʻaonapo nei e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulukose toto e aofia ai Metformin poʻo Dimethyl Biguanide.

O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini, faʻapea foi le faʻaitiitia o le faʻafefe o suga i totonu o le manava ma faʻavave le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo.

Faʻatasi ma le sui ua taua i luga, o Glitazone, insulin ma sulfonylureas e mafai foi ona faʻaaogaina.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e le gata ina mafai ona ausia ai se taunuuga lelei, ae faapena foi ona faamautu ai le aafiaga.

Talu ai nei na maua i le puipuia o faʻamaʻi

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O se tasi o mea na maua e le gata ina tau ai le gasegase, ae ia puipuia foi le amataina o le maʻi, o le aveeseina lea o lipids mai i le ate ma muso.

E ui i le tele o metotia fou, o le auala sili ona aoga e tausia ai le ola maloloina o le mulimuli lea i se taumafataga.

E tatau foi ona faʻagalo le tuʻuina atu o masaniga leaga ma suʻesuʻega masani o le toto mo le suka i le tulaga o le faʻatuʻiina o le maʻisuka.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i auala fou o le togafitia o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 i se vitio:

Afai ua maua oe i le maʻisuka, ma e te manaʻo e faʻataʻitaʻi se tasi o metotia fou o togafitiga mo oe lava ia, ia e logo lau fomaʻi. E ono mafai e nei ituaiga togafitiga ona fesoasoani e maua ai le mea e manaʻo ai ma faʻaumatia faʻamaʻi mai le hyperglycemia mo se taimi umi.

Ituaiga o maʻi suka

O le i ai oo tatou tino e le mafai ona aunoa ma le ulufale o le kulukose i totonu o potu taitasi. E tupu lenei mea i le i ai o le hormone ─ insulin. E fusifusia i se pusa faʻapitoa faapitoa ma fesoasoani i le kulūkose ulufale i totonu. Vailaau pancreatic synthesize insulin. Ua taʻua i latou o peta peta ma ua aoina i teineiti.

O le hormone glucagon e aʻafia foi i le fesuiaiga o le kulukose. E maua mai foi i siama palacreatic, ae e faʻafeagai. Glucagon e maualuga le suka o le toto.

O le maʻi suka e lua ituaiga. I le ituaiga muamua, o le inisalini e le mafai ona maua. E mafua ona o le faaleagaina o le autoimmune i peta peta. Ona o lenei mea, o kulūkose uma e tafe i totonu o le toto, ae le mafai ona ulu atu i totonu o masini. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aafia ai tamaiti ma tagata talavou.

I le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai le inisalini. Ae ui i lea, o faʻaleleia i luga o sela e maumau lo latou lagona i le hormone. O le faʻapipiʻiina o le inisalini i le suimeni e le o se faailoilo mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le masini. O le iuga o le faʻanoanoa o le tino ma le sili atu o le toto toto. O le faʻamaʻi e taatele i tagata e sili atu i le 40 o loʻo mamafa tele.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le sini sili lava o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. E faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le mamafa o le tino. O le maualuga, o le maualuga o le anapogi toto toto ma pe a uma ona 'ai.

O se taunuuga lelei e mafai ona maua e ala ile leiloa o le mamafa. E i ai ni mataupu pe a mulimuli le tagata maʻi i se faʻamaʻi faʻamaʻi fou na mulimuli i se taumafataga ma faaitiitia lona mamafa. Na lava lenei mea mo le faʻamautuina o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻamavaeina o fualaau faasaina.

Niu fualaau

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e amata ile papa. O le muamua metformin ua faʻamatalaina, pe a manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mai le vaega o le sulfonylurea. Talu ai nei, e lua ni vaega fou o vailaau faafomai.

O le vasega muamua o vailaʻau o le glyphlozin group. O le faʻatinoga oa latou gaioiga e faʻavae i le faateleina o le excretion o le kulukose i le urine. E mafua ai ona maualalo le suka o le toto. O se taunuuga, o le gaosiga o le inisalini e ala i ona lava peta beta ua faʻaaogaina. O le faʻaaogaina umi o glyphlozines e taʻitaʻia ai le paʻu mamafa i le tele o tagata gasegase.

I togafitiga faʻapitoa, ua faʻaaogaina se vailaau o lenei vaega. O le mea malosi o le dapagliflozin. E masani ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻalua lona lua ma le le lelei o togafitiga masani.

O le vasega lona lua o mea faʻafefe, o lona uiga, o vailaʻau e faʻataʻitaʻi ai. O le faʻalauiloa o ni hormonia faʻapitoa e maua mai i sela o le puipui o le intestinal pe a uma ona 'ai. Latou te fesoasoani e faʻaititia le kulūkose pe a uma taumafa. I le maʻisuka, e faʻaitiitia ai a latou faletua masani. O le mea pito sili ona taua oi latou o le pepide-like peptide (GLP-1).

E lua vaega laiti i lenei vasega. O le tasi vaega laʻititi e faʻaaogaina ia enzymes e faʻaumatia ai a latou lava faʻalavelave. O le mea lea, o le gaioiga a nei hormones e umi atu nai lo le mea masani. O nei vailaau e taʻua o glyptins.

Latou te maua mea nei:

  1. Faʻailoa le gaosia o le inisalini. E le gata i lea, e tupu lenei mea pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao.
  2. Aveese le pulelaa o le glucagon hormone, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. Tuʻu atu i le faʻateleina o peta beta o le pancreas.

O nei mea uma e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto. I lo matou atunuu, o vailaau faʻasaina ma le sitagliptin malosi, vildagliptin ma saxagliptin ua resitalaina. Ua uma ona faʻaaoga e endocrinologists e pei o laina lua-laina.

O le isi vaega vaega o le faʻalogo i le GLP-1 faʻaleleia. O vailaʻau e gaoioi i luga o glucagon-pei o peptide receptors ma faʻataʻitaʻi lona aʻafiaga. I le faaopoopo atu i le mea autu, latou te faʻaitiitia le gaogao o le manava ma le fatu. E mafua ai foi le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma le faʻaitiitia o le manava. Faʻaauau pea ona faʻaaogaina nei fualaau e mafua ai le paʻu o le mamafa.

E na o le tasi le fualaau o lenei vaega o loʻo tuʻuina atu i le maketi a Rusia. O lona gaioiga malosi o loʻo faʻamoemoeina, o loʻo maua i le tulaga o se fofo mo le tui. Ae ui i lea, o le vailaʻau e leʻi faʻaaogaina lautele ona o le tau maualuga.

Faiga faʻavae

I le lalolagi faʻaonaponei, o le taotoga maʻaleʻale ua sili atu ona taatele. O le togafitiga o le maʻisuka i lenei tulaga e oʻo mai i le tau faasaga i le meaʻai e ala i taotoga. I lo tatou atunuu, o se auala e seasea faʻaaogaina. 70% o ia faʻatinoga o loʻo faia i Moscow. O le aano o le faʻaosoosoina o le faʻaititia o le maualuga o le manava poʻo le faʻaitiitia o le maualuga o le manava o le inumaga. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, o le maʻisuka e faigofie pe faʻamalolo atoa foi.

O le suʻesuʻega o ia ituaiga o gasegase i le lima tausaga talu ona faʻataʻitaʻiina, na faʻaalia ai e le tasi vaetolu o latou faʻamaʻi ese le faʻamaʻi, ma o le tasi vaetolu o tagata gasegase na aveesea mai le inisalini.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o fualaau faasaina ma metotia fou, o le faavae o togafitiga mo le maʻisuka o le matauina lea o se fomai atamai ma le tumau pea ona mataituina le onosai.

Manatu fou mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1

I le masani ai, o le maʻisuka ituaiga 1 e togafitia i le puleaina o le inisalini mai fafo. E matua faigofie lava ona faia lenei mea ma le fesoasoani a se pamu insulin, lea o loʻo i lalo o le paʻu. E mafai ona faʻaitiitia le numera o inisiua.

Ae o togafitiga ile inisalini e le mafai ona laveaʻiina oe mai faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, latou te atiina ae ma se faʻamaʻi umi o le tele o tausaga. O le liona lea o fatugaʻo, mata, maʻau uʻamea. O faʻalavelave e faʻaitiitia ai le lelei o le ola ma mafai ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O le metotia fou e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le tino. Sa faʻamalosi e saienitisi ni fiva gland salivary e maua ai le insulin. I lalo o tulaga masani, latou te natia se vaega itiiti o lenei hormone.

O le suʻega na faia i luga o togiaso lea na fausia ai le maʻisuka. I le faʻataʻitaʻiga, na vavaeeseina ai fila flandula i manu ma faʻaleagaina i lalo o tulaga faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, na latou mauaina le malosi e maua ai le aofaiga tutusa o le inisalini e pei o peta beta o le pancreas. O lona aofaiga na faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei ona tupu i se tagata maloloina. Ona oʻo mai ai lea o nei siama i totonu o le lua.

Ina ua mavae sina taimi, sa maua i latou i le vaega o manu faataitai. E leai ni fiva gland vavalalata na maua i isi totoga o le vevela. O le maualuga o le suka o le suka na vave ona pa'ū i tulaga masani. O lona uiga, i le faataitaiga, o le togafitiga o le maʻisuka ma lenei auala na manuia.

E lelei ona e faʻaaogaina ona lava sel. E le pei o le totoina o meaʻai, o le teenaina o le faʻafitauli e matua vavaeeseina. E leai se lamatiaga o le atiina ae o ni tino e matauina e saienitisi pe a galulue ma sima.

O le mea fou faatoa maua nei ua pateni faavaomalo. O le taua o lenei sailiga e faigata ona faʻamaualuga. E maua ai le faʻamoemoe e fai le maʻisuka ituaiga 1 i se faʻamaʻi faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga