O le a le mea e fai i le fausiaina o le ulu pancreatic: faailoga ma togafitiga

O fuainumera faʻamaonia e matauina i le lalolagi atoa, e fesoʻotaʻi ma le faateleina o numera o kanesa. Afai e le masani ona faalogo o tatou matua matutua e uiga i le kanesa, o le taimi nei o aiga uma lava e tolu ei ai se aiga e maua i le kanesa. O le faʻamaoniga o suiga leaga i le pancreas o loʻo faia i vaega mulimuli o le kanesa, talu mai taimi muamua o le faʻamaʻi o le soymptomatic.

Pancreas ma lana matafaioi

O le tino mo le tele o vaega e aofia ai le matagaluega o le exocrine. O iinei o le faʻaogaina o enzymes e faʻateleina ai le faʻamaʻiina o meaʻai - e aofia ai i le gaosia o le suka gaosia, lea e auina atu i le duodenum. O faʻamalositino inflammatory i lenei eria e masani ona faia se foliga masani. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai se faʻamuamua o le pancreas faʻaosofia e pancreatitis.

O le vaega o le gland o loʻo i ai ni homone e faʻatonutonuina ai metabolic processes e maua mai i le type endocrine. O ia homoni e aofia ai le insulin, glucagon, somatostatin, pancreatic-type polypeptide, mumrelin. Latou te auai i faiga o flucose-fesuiaiga, faatonutonuina le gaosiga o laufanua, afaina le lagona o le manaomia mo meaai. Afai e faʻaalia maʻi faʻapitoa i lenei itu, o le paleni o le carbohydrate e faʻalavelaveina, ma o le tino e mafua ai le tuputupu ae malosi poʻo le taofiofia o le gaosia o le hormone.

E taua. O le pancreas e aofia ai le tele o vaega - le ulu, le ua, tino ma le siʻu. O le vaega muamua o le tele o faʻavae e tulaʻi mai.

Mea e le masani ai

O faʻamaʻi faʻaleaga e masani lava ona faigata ona iloa, ma o latou mafuaaga e le o malamalama lelei i ai. E moni foi lenei mea mo faʻatulagaga e tutupu i le ulu o le pancreas. O le lamatiaga o le faʻaalia o le faʻamaʻi e mafua ona o mafuaʻaga nei:

  1. Aiga.
  2. Faaaogaina o tapaa. O loʻo i ai le tele o vaega o le carcinogenic e faʻaosoina ai le atinaʻe o sela o le kanesa.
  3. Pancreatitis i se foliga masani - e avea ma mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le toto ma faʻagasolo gasegase i le telefoni feaveaʻi.
  4. Tino le matua. O tagata matutua e mafatia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino, e mafua mai i le tele o faʻamaʻi leaga e tupu tele.
  5. O le maʻisuka na maua i se taimi umi. Ona o le oti o peta peta, o le foo o le tino o le toto o loʻo tupu.
  6. O le mamafa, lea e avea o se vaega faʻaosofia mo hyperlipidemia ma le hypercholesterolemia. O lenei mea e mafua ai lipodystrophy pancreatic.
  7. Meaʻai e le masani ai - e oʻo atu ai i le tele o gland ma le enzymatic deficiency.
  8. O le tele o le faʻaaogaina o agaga, ma mafua ai le oti o potu potopoto.

Ituaiga o lupe pancreatic

Faʻamatalaga faʻapitoa o le pancreatic e mafai ona lelei ma malupuipuia. O le mea muamua e faʻamaonia e se fomaʻi lelei mo le toe faʻaleleia, e ui lava latou te manaomia le faʻalavelave faʻapope. O gasegase leaga e mafai ona tupu i totonu o totoga vavalalata ma avea ma se taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi.

E mafai ona vaʻaia paʻu pancreatic e tusa ai ma vaega nei:

  • epithelial
  • non-epithelial
  • susu o pancreatic girls:
  • ituaiga lymphoid
  • metatstatic
  • fefiloi
  • isi.

Ituaiga ituaiga o suauʻu

I le pancreas, tele ma single neoplasms e mafai ona fausiaina ma le faʻasalalauga i soo se vaega. I le faaleagaina o le epithelium o le okeni, adenomas poʻo cystadenomas e tutupu, ae o ituaiga o mea e fesoʻotai ai e mafatia i fibromas ma lipomas.

O le tino maso e avea ma eleele mo le tupu mai o leiomyomas, ae o lymphangiomas ma hemangiomas e mafua mai i mea lapopoa. O motu o le gland e mafai ona aʻafia i le inisalini. Ma le isi, ona o aʻafiaga o le neurogenic, neuromas ma ganglioneuromas e aliali mai.

O le punavai o neoplasms mama, e pei o se tulafono, o le faʻaaloalo. O amioga leaga, le paleni o meaai, o le siʻosiʻomaga e itiiti le aʻafiaga i lo latou tupuaga.

Symptomatology

Ina ia aua le misia le atinaʻe malosi o se maʻi vevela, e tatau ona e mafaufau ma le faaeteete i ia faailoga:

  • se suiga i le paleni oona, faatasi ai ma le vevela, vevela ma le ulu, popolevale, afu tele,
  • tiga i le itu tauagavale po o le itu taumatau o le tamaʻitaʻi, i ai le fusi poʻo le paroxysmal character ma le mafai ona toe foʻi atu i le sone scapular poʻo le lima,
  • faʻamatalaga faʻamaonia, talu mai le faʻavaeina o le ulu o loʻo faʻamalosi ai le ala,
  • afu ma vili e tupu pe a uma ona 'ai ma o se taunuuga o le mamafa i le duodenum.

Aua nei manatu faatauvaa i le lamatiaga o na neoplasms. E mafai ona latou agavaʻa i le faʻaleagaina poʻo le tau atu i le inu oona. Faʻasaga i tua o le faʻamaʻi, pancreatitis e atiina ae, o loʻo i ai faafitauli i le thyroid gland.

E taua. O le faʻaopoopoga o le telē o mea lelei e mafai ona faʻalavelaveina ai le gasegase. Ae peitai, afai e te aveesea i latou i le taimi, ona mafai ai lea ona fofo atoatoa.

Faiga Masani

O ia fomaʻi e mafai ona iloa i le taimi muamua aʻo faia suʻesuʻega faafomaʻi masani ma suʻega. I le siosiomaga masani, latou te le o faaalia mai i latou lava. Le faamaninoina o le siama, o le ultrasound scan, CT, MRI ua faatinoina. O le toto ua foaiina atu mo suʻesuʻega lautele ma le suʻesuʻeina o meaola, ma o loʻo suʻesuʻeina foi i lalo o le faʻavae o le faʻailoga.

Togafitiga ma le toe faaleleia

E ono mafai ona faʻaumatia se maʻi pipisi naʻo le taotoga. Afai e tupu i le siʻusiʻu o le gland, ona faʻaaogaina ai lea o se vaega o le vavaega ma ua vavae ese se vaega o le okeni. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini e ala i le auala e faʻafefe ai, pe a na o le faaleagaina ua aveeseina.

O le faʻavae lea na faia i le pancreas, ma faapitoa i luga o lona ulu, ua soloia e le pancreatoduodenal resection. I le taimi o le taotoga, ua aveesea foi le duodenum. A fai e laʻititi le faʻaogaina ma o loʻo i ai i le siʻusiʻu o le siʻusiʻu o le gland, ma e leai se faʻafitauli o le faʻaleagaina, ona fautuaina lea e fomaʻi se laparoscopy o se ituaiga o mea e faʻaleagaina.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona e mulimuli i se meaai, e le aofia ai gaʻo, suamalie, suamalie poʻo falaoamata mai le meaai. O le umi o lenei tulafono e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga. I le tutusa, o le faʻaaogaina o enzymes ua faʻamatalaina, o le faʻalavelave faʻaletino e faʻagata.

E taua. Ina ia le faʻaaogaina le lamatiaga o se launia, o le tagata maʻi ua faatonuina e fai se fusi lagolago. I totonu o le 2 tausaga, e tatau ona faia se iloiloga masani i le ultrasound.

O le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaeina o togafitiga e matua faigata lava. E leai ni metotia faapitoa o le puipuia, aemaise lava talu ai o le matafaioi o le faʻauʻuina e maualuga. Ae ui i lea, o se paleni taumafa, o le vavae ese mai le lisi o meainu malosi ma le pancreatitis togafitiga e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi maʻi.

Manua leaga o le gland

O le faʻavaeina o se ulu i le paʻu o se ituaiga leaga o se faafitauli matuia lea e matua faigata lava ona fofo. I lenei tulaga, o le maualuga o le pele permeability i le galu, faapea foi i le duodenum, ua paʻu malie. E mafai ona tupu i totonu o le manava se tumo pe a afaina muamua le tino o le gland. E masani lava ona faʻafeiloaʻi le neoplasms i le vascular system of the splinen, ma amata ona ufiufi uma le paʻu i le tumutumu.

Faʻamatalaga ma vaʻaiga

Mo le suʻesuʻega, o metotia nei o faʻamaumauga faʻapitoa e faʻaaogaina:

  1. Faʻamatalaga - faatasi ai ma se tikeri maualuga o le saʻo, volumetric neoplasms ua faʻamoemoeina e silia ma le 20 mm le tele,
  2. CT, e tusa ai ma le tulaga o le tumo, o lona telē ma foliga, faapea foi ma le i ai o metastases ma le lamatiaga o le germination, ua iloiloina,
  3. E fesoasoani le MRI e suʻe ai tumutumu laiti ma iloilo le salalau o susu,
  4. O le gaioiga o le gaosiga o mea e ono tutupu i Positron - e taua tele le sao i le siakiina o le tino o le tino,
  5. Suʻega ma le leitio o le manava. O se x-ray o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le tikeri o le faʻaogaina o le okeni ma o loʻo faʻatinoina le faʻaogaina.
  6. Gastroscopy
  7. Biopsy e fibrogastroduodenoscopy ma oral pancreatocholangiography.

O suiga leaga na iloa i le vave po o le tuai o laasaga e faigata ona togafitia, e masani lava e le lelei le faʻailoga. O le pancreas e faʻaleagaina ai aʻoaʻoga o le chemotherapy, e le afaina i togafiti faʻapitoa, ma e vave ona pasi le tino i isi totoga.

Faaiuga

O suʻesuʻega masani o le vevela o le manava o le a fesoasoani i le taimi nei e iloa ai se mea faʻapitoa ma le puipuia o le faʻalauteleina o faʻafitauli. O lenei mea e sili ona talafeagai mo tagata ei ai le genetic predisposition i le faʻamaʻi. Mo le puipuiga, e fautuaina e lafoaʻi masani leaga, o le paleni o meaai ma se soifua maloloina.

Aʻoaʻoga i le pancreas

O le faʻatulagaina o le ulu o le pancreas e mafai ona fesoasoani i le tapunia maeʻa o le talo. O le iʻuga, o le maile mai le ate i le duodenum e faʻapupulaina. E taʻitaʻia ai faʻaaliga nei:

  • paʻu ma paʻepaʻe o mata e lanu samasama
  • pogisa pouliuli e tupu
  • o le nofoa e faʻamalo.

Soʻo se faʻavaeina i totonu o le gland e le faatagaina ai lenei okeni e galue masani. O le tagata gasegase o loʻo iai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma o le tiga e tupu. Faʻasologaina o talafaasolopito o neoplasms:

  1. Neoplasms o le ituaiga fefiloi.
  2. Faʻa-le-natura.
  3. Lymphoid ma hematopoietics.
  4. Tumama i masima.
  5. E leʻi faʻavasega maʻi.
  6. Benign neoplasms.
  7. Malial pathology.
  8. Faʻailogaina o tamaʻitaʻi o le pancreatic.

O le a le mea e fai i le fausiaina o le ulu pancreatic: faailoga ma togafitiga

O le pancreas o le tino sili ona taua o le tino o le tagata. E maua ai enzymes e aafia i le polotini, gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O le mafuaʻaga lea o le faʻaalia o faʻavae i totonu o le gland e avea ma faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le soifua o tagata. O le faʻalavelave ua faʻateleina e le faigata o le faʻamautinoaina o le faʻamaʻi i le amataga, lea e oʻo atu ai i se auala leaga ma le alualu i luma malosi.

O le tino mo le tele o vaega e aofia ai le matagaluega o le exocrine. O iinei o le faʻaogaina o enzymes e faʻateleina ai le faʻamaʻiina o meaʻai - e aofia ai i le gaosia o le suka gaosia, lea e auina atu i le duodenum. O faʻamalositino inflammatory i lenei eria e masani ona faia se foliga masani. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai se faʻamuamua o le pancreas faʻaosofia e pancreatitis.

O le vaega o le gland o loʻo i ai ni homone e faʻatonutonuina ai metabolic processes e maua mai i le type endocrine. O ia homoni e aofia ai le insulin, glucagon, somatostatin, pancreatic-type polypeptide, mumrelin. Latou te auai i faiga o flucose-fesuiaiga, faatonutonuina le gaosiga o laufanua, afaina le lagona o le manaomia mo meaai. Afai e faʻaalia maʻi faʻapitoa i lenei itu, o le paleni o le carbohydrate e faʻalavelaveina, ma o le tino e mafua ai le tuputupu ae malosi poʻo le taofiofia o le gaosia o le hormone.

E taua. O le pancreas e aofia ai le tele o vaega - le ulu, le ua, tino ma le siʻu. O le vaega muamua o le tele o faʻavae e tulaʻi mai.

O faʻamaʻi faʻaleaga e masani lava ona faigata ona iloa, ma o latou mafuaaga e le o malamalama lelei i ai. E moni foi lenei mea mo faʻatulagaga e tutupu i le ulu o le pancreas. O le lamatiaga o le faʻaalia o le faʻamaʻi e mafua ona o mafuaʻaga nei:

  1. Aiga.
  2. Faaaogaina o tapaa. O loʻo i ai le tele o vaega o le carcinogenic e faʻaosoina ai le atinaʻe o sela o le kanesa.
  3. Pancreatitis i se foliga masani - e avea ma mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le toto ma faʻagasolo gasegase i le telefoni feaveaʻi.
  4. Tino le matua. O tagata matutua e mafatia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino, e mafua mai i le tele o faʻamaʻi leaga e tupu tele.
  5. O le maʻisuka na maua i se taimi umi. Ona o le oti o peta peta, o le foo o le tino o le toto o loʻo tupu.
  6. O le mamafa, lea e avea o se vaega faʻaosofia mo hyperlipidemia ma le hypercholesterolemia. O lenei mea e mafua ai lipodystrophy pancreatic.
  7. Meaʻai e le masani ai - e oʻo atu ai i le tele o gland ma le enzymatic deficiency.
  8. O le tele o le faʻaaogaina o agaga, ma mafua ai le oti o potu potopoto.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le pancreatic e mafai ona lelei ma malupuipuia. O le mea muamua e faʻamaonia e se fomaʻi lelei mo le toe faʻaleleia, e ui lava latou te manaomia le faʻalavelave faʻapope. O gasegase leaga e mafai ona tupu i totonu o totoga vavalalata ma avea ma se taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi.

E mafai ona vaʻaia paʻu pancreatic e tusa ai ma vaega nei:

  • epithelial
  • non-epithelial
  • susu o pancreatic girls:
  • ituaiga lymphoid
  • metatstatic
  • fefiloi
  • isi.

O ia faʻavae e faʻaalia i le faʻavaveina o le atinaʻega. I lenei tulaga, e le afaina le tino, ma o le tino e le tupu aʻe i ni totoga lata ane. E toetoe lava a toesea le mea e ono mafai ona fai.

I le pancreas, tele ma single neoplasms e mafai ona fausiaina ma le faʻasalalauga i soo se vaega. I le faaleagaina o le epithelium o le okeni, adenomas poʻo cystadenomas e tutupu, ae o ituaiga o mea e fesoʻotai ai e mafatia i fibromas ma lipomas.

O le tino maso e avea ma eleele mo le tupu mai o leiomyomas, ae o lymphangiomas ma hemangiomas e mafua mai i mea lapopoa. O motu o le gland e mafai ona aʻafia i le inisalini. Ma le isi, ona o aʻafiaga o le neurogenic, neuromas ma ganglioneuromas e aliali mai.

O le punavai o neoplasms mama, e pei o se tulafono, o le faʻaaloalo. O amioga leaga, le paleni o meaai, o le siʻosiʻomaga e itiiti le aʻafiaga i lo latou tupuaga.

Ina ia aua le misia le atinaʻe malosi o se maʻi vevela, e tatau ona e mafaufau ma le faaeteete i ia faailoga:

  • se suiga i le paleni oona, faatasi ai ma le vevela, vevela ma le ulu, popolevale, afu tele,
  • tiga i le itu tauagavale po o le itu taumatau o le tamaʻitaʻi, i ai le fusi poʻo le paroxysmal character ma le mafai ona toe foʻi atu i le sone scapular poʻo le lima,
  • faʻamatalaga faʻamaonia, talu mai le faʻavaeina o le ulu o loʻo faʻamalosi ai le ala,
  • afu ma vili e tupu pe a uma ona 'ai ma o se taunuuga o le mamafa i le duodenum.

Aua nei manatu faatauvaa i le lamatiaga o na neoplasms. E mafai ona latou agavaʻa i le faʻaleagaina poʻo le tau atu i le inu oona. Faʻasaga i tua o le faʻamaʻi, pancreatitis e atiina ae, o loʻo i ai faafitauli i le thyroid gland.

E taua. O le faʻaopoopoga o le telē o mea lelei e mafai ona faʻalavelaveina ai le gasegase. Ae peitai, afai e te aveesea i latou i le taimi, ona mafai ai lea ona fofo atoatoa.

O ia fomaʻi e mafai ona iloa i le taimi muamua aʻo faia suʻesuʻega faafomaʻi masani ma suʻega. I le siosiomaga masani, latou te le o faaalia mai i latou lava. Le faamaninoina o le siama, o le ultrasound scan, CT, MRI ua faatinoina. O le toto ua foaiina atu mo suʻesuʻega lautele ma le suʻesuʻeina o meaola, ma o loʻo suʻesuʻeina foi i lalo o le faʻavae o le faʻailoga.

E ono mafai ona faʻaumatia se maʻi pipisi naʻo le taotoga. Afai e tupu i le siʻusiʻu o le gland, ona faʻaaogaina ai lea o se vaega vavalalata ma se isi vaega o le okeni ua aveeseina. E mafai ona e faʻaaogaina le inisalini e ala i le auala e faʻafefe ai, pe a naʻo le faaleagaina ua aveeseina.

O le faʻavae lea na faia i le pancreas, ma faapitoa i luga o lona ulu, ua soloia e le pancreatoduodenal resection. I le taimi o le taotoga, ua aveesea foi le duodenum. A fai e laʻititi le faʻaogaina ma o loʻo i ai i le siʻusiʻu o le siʻusiʻu o le gland, ma e leai se faʻafitauli o le faʻaleagaina, ona fautuaina lea e fomaʻi se laparoscopy o se ituaiga o mea e faʻaleagaina.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona e mulimuli i se meaai, e le aofia ai gaʻo, suamalie, suamalie poʻo falaoamata mai le meaai. O le umi o lenei tulafono e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga. I le tutusa, o le faʻaaogaina o enzymes ua faʻamatalaina, o le faʻalavelave faʻaletino e faʻagata.

E taua. Ina ia le faʻaaogaina le lamatiaga o se launia, o le tagata maʻi ua faatonuina e fai se fusi lagolago. I totonu o le 2 tausaga, e tatau ona faia se iloiloga masani i le ultrasound.

O le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaeina o togafitiga e matua faigata lava. E leai ni metotia faapitoa o le puipuia, aemaise lava talu ai o le matafaioi o le faʻauʻuina e maualuga. Ae ui i lea, o se paleni taumafa, o le vavae ese mai le lisi o meainu malosi ma le pancreatitis togafitiga e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi maʻi.

O le faʻavaeina o se ulu i le paʻu o se ituaiga leaga o se faafitauli matuia lea e matua faigata lava ona fofo. I lenei tulaga, o le maualuga o le pele permeability i le galu, faapea foi i le duodenum, ua paʻu malie. E mafai ona tupu i totonu o le manava se tumo pe a afaina muamua le tino o le gland. E masani lava ona faʻafeiloaʻi le neoplasms i le vascular system of the splinen, ma amata ona ufiufi uma le paʻu i le tumutumu.

I nisi taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o neoplasms mama, o loʻo i ai faailoilo, e ui i lea, e mafai ona avea ma faʻaaliga o isi faʻamaʻi:

  • masani ai le tiga i le manava, mauaina atili le manino i le po,
  • leai se manaʻo, leai se manaʻoga mo aano o manufasi, kofe poʻo meaʻai gaʻo,
  • vave le mamafa o le mamafa
  • le mautonu ma vaivaiga
  • faalauteleina o le gallbladder,
  • faʻaaliga o le gasegase thrombotic o veins o le nofoaga faʻapitoa,
  • samasama
  • afaina o meaʻai, o le mamafa i totonu o le manava,
  • gaioiga faʻaalia i totonu o le nofoa o le paʻu,
  • fiainu ma le gutu malolo
  • vevela paʻu
  • faaputuputu o le suavai i totonu o le vaega o le manava.

Mo le suʻesuʻega, o metotia nei o faʻamaumauga faʻapitoa e faʻaaogaina:

  1. Faʻamatalaga - faatasi ai ma se tikeri maualuga o le saʻo, volumetric neoplasms ua faʻamoemoeina e silia ma le 20 mm le tele,
  2. CT, e tusa ai ma le tulaga o le tumo, o lona telē ma foliga, faapea foi ma le i ai o metastases ma le lamatiaga o le germination, ua iloiloina,
  3. E fesoasoani le MRI e suʻe ai tumutumu laiti ma iloilo le salalau o susu,
  4. O le gaioiga o le gaosiga o mea e ono tutupu i Positron - e taua tele le sao i le siakiina o le tino o le tino,
  5. Suʻega ma le leitio o le manava. O se x-ray o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le tikeri o le faʻaogaina o le okeni ma o loʻo faʻatinoina le faʻaogaina.
  6. Gastroscopy
  7. Biopsy e fibrogastroduodenoscopy ma oral pancreatocholangiography.

O suiga leaga na iloa i le vave po o le tuai o laasaga e faigata ona togafitia, e masani lava e le lelei le faʻailoga. O le pancreas e faʻaleagaina ai aʻoaʻoga o le chemotherapy, e le afaina i togafiti faʻapitoa, ma e vave ona pasi le tino i isi totoga.

O suʻesuʻega masani o le vevela o le manava o le a fesoasoani i le taimi nei e iloa ai se mea faʻapitoa ma le puipuia o le faʻalauteleina o faʻafitauli. O lenei mea e sili ona talafeagai mo tagata ei ai le genetic predisposition i le faʻamaʻi. Mo le puipuiga, e fautuaina e lafoaʻi masani leaga, o le paleni o meaai ma se soifua maloloina.

Faʻavaeina o le leo ole ulu pancreatic: o le a?

Poperios neoplasms o se vaega o maʻi matuia e faigata ona iloa ma togafitia.

I se taimi vave, o le maʻi e masani ona le iloa, lea e faʻapupulaina ai le tulaga ma togafitiga.

O le maʻi o le tino o loʻo faʻaalia i se auala sili ona leaga ma le alualu i luma vave.

O le pancreas (pancreas) o se totoga glandular faatasi ai ma le exocrine tuufaatasi ma le galuega feʻau.

O le tele o gland e aofia ai le ofisa exocrine. I totonu o sela o lenei vaega, o le tele o enzymes e masani ona faʻapipiʻiina le masaniina o digesile. Enzymes faatasi ai ma se mealilo faalilolilo faapitoa o le sua o le pacreatic ua natia i le duodenum 12.

O le tele o taimi, i le vaega o le exocrine, o le mumū, poʻo le pancreatitis e tupu. Ae o le pancreatitis le tumau, e mafai ona oʻo i le amataga o se tumo.

O se vaega laitiiti o le pancreas o loʻo faʻatusalia e le vaega endocrine. I lenei vaega, o le tuufaatasiga o hormones e mafua ai le faatonutonuina o le metabolism:

  • inisalini, lea e aofia i le glucose metabolism,
  • glucagon, lea o loʻo i ai le itu tonu o le inisalini,
  • somatostatin, lea e taofia ai le faaseeina o le tele o le tino o le tino,
  • polypeptide pancreatic,
  • ghrelin - nafa ma lagona o le fiaaai.

O togafitiga faʻasolosolo po o mea faigaluega o le vaega o le endocrine e oʻo atu ai i le solia o le paleni o gaʻo. O mumū i lenei vaega e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le faateleina i le maualuga o le homone.

O le mea moni, o le okeni ua vaevaeina i vaega nei:

O le tele o taimi, o le togafitiga faʻapitoa e atiina ae i le ulu o le pancreas.

Ae paga lea, o mafuaʻaga o le tele o kanesa e le o faʻamatalaina.

O le paʻu o le pancreatic o tumutumu sili ona lamatia i totonu o masini o le pancreas.

I le taimi nei, o loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega faʻamaʻi o le mafaufau o le gastrointestinal tract.

E i ai le tele o mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o lenei maʻi:

E le gata i lea, o le isi vaega o le kenera o se mea taua lea e aafia ai le ono mafai ona faia se faiga o le toto.

O aʻoaʻoga i le pancreas e leʻo taimi uma o se faʻafitauli matautia.

O nisi taimi o lenei faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o se maʻi mama.

E i ai ituaiga eseese o neoplasms i paʻu o le pancreatic.

O mamanu faʻaopoopo nei o volumes e faʻaalia:

  • fomaʻi mama, lea e masani ona manaʻomia togafitiga faʻapitoa, ae o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei mo le ola ma le toe faʻaleleia,
  • maʻi leaga, lea o loʻo i ai le fusi atoa o foliga vaaia o togafitiga o le oncology.

O le fatu o le peneleni e aofia ai tumutumu, adenomas, fomaʻi fibrotic, lipomas, insulomas, hemangiomas ma isi. E masani lava e faʻamapulaʻaina i se paʻu ma e le tupu aʻe i ni mea vavalalata. O lo latou tulaga lamatia o le i ai lea o se lapoa telē, e mafai ona mafua ai le faʻamalosi o masini tuaoi. E le gata i lea, o suiga i le cystic ma le adenomas e mafai ona faʻaleagaina, o lona uiga, mai le "lelei", o le tumutumu e liliu i le "leaga".

E tele lava ina mafaufau tagata i le auala e iloa ai le fausiaina o le ulu o le pancreas, o le a le mea ma le mea e tatau ona fai. Muamua lava, e le tatau ona faʻafefe, aua a aunoa ma se suʻesuʻega o talafaasolopito e le mafai ona faʻamaonia saʻo.

  1. Epithelial, o lona uiga, e tupu mai i le epithelium o se okeni.
  2. Tumama o le tino o le lymphoid.
  3. Vailaʻau o tumutumu o isi totoga.
  4. Faʻatasia.
  5. E le faʻafitia.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae, faʻalauteleina o le paʻu i isi gaʻo ma metasisi.

O aʻoaʻoga i totonu o le tino e masani ona tuʻufaʻatasia ma se lisi patino o mea maʻoti ma masani.

O le faʻavae volumetric o le pancreas, o le a le mea e masani ona fiafia i ai tagata gasegase pe a maeʻa se faʻamatalaga ultrasound.

A oʻo mai uluaʻi faʻamaʻi, e masani ona le gauai le gasegase i lenei mea.

Faailoga o le faʻavaeina o le volumini i le pancreas:

  • toso pea le fusi paʻu i le pito i luga,
  • faʻaitiitia le manaʻo ma le teenaina o meaʻai e masani ona faʻaaogaina
  • toesea mamafa
  • tigā, vaivaiga,
  • thrombosis vevela migratory migratory,
  • faalauteleina o le gallbladder,
  • dyspepsia
  • malosi i le faʻasolosolo ina ua uma le 'ai, e mafua mai i le mea moni o le tumo oomi i luga o okeni e lata ane,
  • lanu
  • gasegase mai le gastrointestinal tract, lea e faʻaalia mai i le vomiting toto poʻo le toto toto (chalk),
  • sasaina o le paʻu ma mucous membranes,
  • o le leai o se tulaga,

E le gata i lea, o le faateleina o le manava e mafua mai i le lavelave ma le maualuga e mafai ona matauina.

Ina ia maua se faʻamaoniga saʻo, e manaʻomia e le tagata maʻi se suʻega a le fomaʻi.

A maeʻa le uluai suʻesuʻega, o nisi suʻesuʻega ua faʻatulagaina ina ia faia ai se faʻamaoniga saʻo.

I le taimi o le suʻesuʻega, faʻaaogaina fale suʻesuʻe ma auala faʻaaogaina o le suʻeina o le tino.

Muamua, e tatau ona faia:

  1. Faʻasaʻoina o le manava ma se suʻega faʻamatalaga auiliili o le pancreas. O lenei metotia o le "tulaga auro" mo le siakiina o maso o le manava. O le mumū ma le masima e masani lava ona maualuga le faʻalogo.
  2. CT ma MRI o le pancreas. O nei auala faʻataʻitaʻi faʻapitoa e mafai ai e le gata ina iloa ai le paʻu (i luga o le faʻatalanoaga o le paʻu e pei o se eletise folasia malosi), ae ia faʻaalia ai foi metastases mamao mamao i totoga ma pipisi o le lymph. Vaʻaia le Hypodensal e maitauina ma suʻesuʻeina e tusa ai ma le ICD 10.
  3. PET-CT.
  4. Faʻasalaga ma le X-ray eseese suʻesuʻega o le manava.
  5. Gastroscopy
  6. Biopsy

O togafitiga e le faʻaleagaina o le pancreas e faʻaalia i se faʻafitauli matua matitiva. E mafua ona o le maualalo o le lagona o le okeni i le chemotherapy ma e le mafai ona faʻaogaina mo taotoga. E le gata i lea, o lea ituaiga o togafitiga e masani ona faasalalauina ma e aafia ai vaega e le afaina o totoga o le okeni. O le paʻu o le tino o le pancreatic e faʻaalia i se maualuga maualuga o metasisi i le amataga o le maʻi.

O le kanesa Pancreatic o loʻo faamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

Faʻamatalaga faʻalauiloa o le ulu faʻapitoa - faʻamatalaga ma togafitiga

O le pancreas e tele sona sao i le faʻaogaina o le tino. E pei ona e iloa, o le masani masani o meaʻai o le ki lea i se tino malosi ma le puipuiga lelei. O le mafuaʻaga lea e i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o maʻi faʻamaʻi ma le soifua maloloina o se tagata. Faʻafitauli i le tino e masani lava ona iloa e le ultrasound poʻo le MRI. Ma o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele o le faʻalauteleina lea o le paʻu, ae o mea muamua muamua.

I le avea ai o se okeni laiti, o le pancreas e tele sona aʻafiaga taua e pulea ai faiga nei i le tino:

  • otaota
  • soloina o toxins,
  • le faʻaaogaina o enzymes aoga
  • vavaeina o mea taumafa ua nutimomoia i vaega eseese,
  • faʻamautuina o lemoni.

O le pancreas lea e afaina ai le pala o meaai, pe a vaeluaina i gaʻo, proteins, carbohydrates. I le faʻaopoopoga, o lenei okeni e tuusaʻo saʻo lava i le felauaiga o minerale aoga mai le manava i le manava, lea e gauai ai i le duodenum.

O le paʻu o le pancreatic e faʻapitoa ma faʻafefe, o loʻo faʻamalamalamaina e ala i nofoaga e taulaʻi ai

O le matafaioi o le gland i le endocrine polokalama e taua, e fesoasoani i le gaosia o le insulin. Faatasi ai ma maʻi o le okeni ma le atinaʻeina o faʻavae i luga o le fogaeleele, o mea leaga i le gaioiga o le pancreas e mafai ona tupu, lea o le a aafia vave ai le tulaga o le tagata. E taʻitaʻia ai suiga nei ma faʻamaoniga:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • pa'ū i le toto toto
  • faaitiitia le fiaai
  • o foliga mai o le vaivai
  • faaitiitia galuega
  • maʻi le lelei
  • faafitauli o le fale
  • taloina paʻu.

Afai o nei faailoga e aliali mai, e matua faanatinati le faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i se fomaʻi o le a ia faʻamaʻoti le tulaga o le maʻi ma, e faʻavae i luga o faʻamatalaga manino, o le a faʻataʻitaʻiina ai se suʻega ultrasound, ma pe'ā tatau ai, faʻataʻitaʻiga o le magnet resonance imaging of the pancreas.

O a mea e sili ona masani ai i le faʻamaʻi o le pancreatic?

O le gland e tele ma laʻititi i le telē. E tusa ai ma fuainumera, o lenei okeni e tele lava ina afaina mai i le folasia mai o le va o se mea ese. Soʻo se faʻavae i le pancreas muamua e aafia ai le epithelium ona faʻaauau ai lea o lona atinaʻe i luga ole ulu.

O ituaiga maʻi faʻafuaseʻi e le o iai se tulaga patino e tusa ai ma le matua o le maʻi, ae i le 80% o mataupu e mafatia tagata pe a mavae le 50 tausaga. E le gata i lea, i tulaga lamatia o:

  • tagata ulaula mamafa
  • ava malosi
  • e fiafia i meaai mamago ma suamalie,
  • mea ua fai ma vaisu i le totoina pe a kuka,
  • gasegase e maua i le maʻisuka
  • gasegase i le pancreatitis
  • gasegase e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

Faʻamatalaga faʻalauiloaina o mea faʻapitoa o le natura leaga ma le leaga e mafai ona tupu i luga o le ulu. Afai ole ata o le ultrasound e iloa ai o loʻo i ai se leona, ona manaʻomia lea o se suʻesuʻega loloto, lea o le a faʻaalia pe o iai le paʻu poʻo le lamatiaga o lona atinaʻe.

O faʻalauiloaina faʻavae o le pancreas e vaevaeina i ni ituaiga:

  • epithelial formations, lea e ono lelei pe faʻaleagaina i le natura,
  • pancreatic inclusions
  • aʻoaʻoga fefiloi
  • non-epithelial tumors,
  • fomaʻi faʻapipiʻi
  • hematopoietic foci,
  • tumema metastatic.

O le mea sili ona taatele o faʻamatalaga epithelial, ae o isi vaega o tumema e manino lava ona faʻaalia e o latou faʻaʻailoga ma ua lelei ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai diagnostics computer.

O se mea lelei i totonu o le pancreas o loʻo faʻamaonia e le mea e le tuʻuina atu ai masese, e le suia i le tele, ae mafai ona nofo tasi ma tele. E faʻasese i le tuʻuina atu o hormones i totonu o le toto, lea e faʻafefe ai le tino i le lemu ae e le mafaamatalaina.

Faatasi ai ma ni mea lelei, o le taatele o le:

O a latou eseesega e taoto i le tuufaatasiga o le masini:

  • sulu fesoʻotaʻiga
  • vascular structure
  • gaʻo gaʻo
  • fiva musika
  • afifi afifi Schwann
  • nasu sel.

O mea leaga na faia i luga o le ulu o le tino e iloagofie ai e mafai ona latou tuputupu ae, ma vave ona aumai, ma tuʻuina atu ai meaʻai, ma tutupu aʻe ai i totoga o loʻo latalata ane ma gaʻo. Latou te tali atu i togafitiga e matua le lelei lava, o lea e taua ai le faʻamaonia taimi tatau iinei. Faʻaalia foliga faʻamaonia o le a faʻaalia ai le ituaiga aʻoga o loʻo feagai ma le fomaʻi. I luga o se faʻatusatusaga e tolu, e faigofie ona e vaʻavaʻai i tuaoi ma vaega ole tumutumu, saili lona natura ma faʻamatalaina le isi itu ole faʻamaʻi.

Faatasi ai ma maʻi tigaina e iloagofie ai:

  • susu e tupu mai i le pancreatic epithelium,
  • fausaga mai tisipati o le lymphoid,
  • faʻatasi aʻoaʻoga
  • susu e le mafai ona vaʻaia (pe a iai ni faailoga o nisi neoplasms i le taimi e tasi),
  • metasisi.

E tusa lava po o le a le ituaiga neoplasm na maua i le tagata maʻi, e faatonuina e le fomaʻi muamua togafitiga, ave le tagata maʻi i lalo o le vaavaaiga ona faia lea o se faaiuga pe manaʻomia le fesoasoani taʻavale pe afai e mafai ona tuʻuina atu vailaʻau.

Faʻaiʻuga o le faʻaalia mai o faʻamatalaga faʻalauiloa epithelial

O se faʻalagolago, pe o le maʻi o le paʻu i totonu o se tagata e leaga pe leaga, e le mafai ona siakiina. E le mafai foi ona faʻamatalaina pe faapefea ona tupu le paʻu, ae o faʻamatalaga ua faʻaalia ai le mafuaʻaga o mafuaʻaga. O mea taua autu e aofia ai:

  • uiga faʻamaoni
  • tulaga le lelei o le siosiomaga i le itulagi o le nofo ai,
  • faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu ole gland e leʻi togafitia,
  • faʻamaʻi pipisi
  • vaisu i le ava malosi,
  • ava malosi
  • le faʻaogaina o isi metotia ma fuataga e aunoa ma le maliega a se fomaʻi,
  • Passion mo meaai e maualuga le gaʻo.

I le iloaina o nei tulaga lamatia, e mafai e tagata taitoatasi ona puipuia i latou lava i ni tulafono faigofie:

  • faia suʻesuʻega faafomaʻi faaletausaga,
  • mataitu masani masani
  • tuuina atu le fiafia i meaai talafeagai,
  • lafoai masani leaga,
  • aua le mafaufau ia te oe lava
  • ma le pancreatitis, mulimuli i se taumafataga ma ave nei fualaau faasaina.

Togafitiga o le ulu o le neclasms ulu

Mo soʻo se ituaiga o uaʻi fofo o le pancreas, ua faatonuina e le fomaʻi se togafitiga faapitoa. Afai e leaga le manogi, ona auina atu lea o le maʻi ile laulau tipitipi. I aso nei, o ia gaioiga ua tuʻuina i luga o le vaitafe ma e le afaina ai soʻo se lamatiaga. E faʻatatau i le nofoaga, lapopoa ma le fausaga o le neoplasm, atonu e eseese le vaʻaiaiga o taotoga:

  • afucleation (metotia o le lūlūina o se neoplasm),
  • foliga o le ulu poʻo le siʻu o le pancreas,
  • pancreatoduodenal resection (aveeseina o le paʻu ma se vaega o le okeni),
  • filifiliina o le faʻamalosia o mea taua (taofia o le toto i le tumutumu).

O le tele o taimi e le mafai ai ona togafitia togafitiga i togafitiga faʻapitoa, ona faatonuina ai lea e le fomaʻi togafitiga togafitiga e faʻamautuina ai le toto ma le kulukose, maualuga le hemoglobin ma le vitaminini lautele o le tino, poʻo le faateleina o le puipuiga. O se taunuuga, o le tino o le tetee atu i hormonia matautia e natia e le paʻu e aliali mai, ma o loʻo i ai se avanoa e taulima ai le faʻamaʻi i le amataga.

O le tele o taimi, o togafitiga faʻapitoa e togafitia ma le manuia, pe a maeʻa ona aveeseina e leai se faʻailoga e totoe, e toe faʻaleleia le tagata maʻi, ma afai na te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, atonu e le manatua e ia mea ua tuanai i lona olaga atoa.


  1. Falemaʻi falemaʻi suʻesuʻe. - M .: MEDpress-inform, 2005. - 704 p.

  2. Milku Stefan togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Volume 2, Meridians - M., 2015 .-- 752 p.

  3. Weixin Wu, Wu Ling. Maʻisuka: o se foliga fou. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Neva Publishing House", "OL-MA-Press", 2000., 157 itulau, faasalalau 7,000 kopi. Toe lolomiina o le tusi lava e tasi, Faamalologa faʻamalolo: Maʻisuka. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Fale Lomiga" Neva "", "OLMA-Press", 2002, 157 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.
  4. Endocrinology. Big Medical Encyclopedia, Eksmo - M., 2011. - 608 c.
  5. McLaughlin Chris Diabetes. Fesoasoani i le tagata maʻi. Fautuaga faʻapitoa (faaliliuga mai le Igilisi). Moscow, lomia le fale "Arguments and Facts", "Aquarium", 1998, 140 itulau, faasalalauga o 18,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻavaveina o le tino

I totonu o le pancreas, o faʻalauiloaina faʻalauiloa o loʻo i totonu o le fesoʻotaʻiga o le gland.

O le mea sili ona lamatia mai faʻalauteleina o nofoaga o loʻo nofoia e le "motu" ma faʻasalaga fiafia e tutupu i totonu o le gaʻo o le gland. O lenei togafitiga o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o kume, lea o loʻo faʻapipiʻiina i le epithelium compacted.

Maga leaga

O le kanesa Pancreatic o se togafitiga matautia o le oncology. O loʻo maua le faʻamaʻi i taimi mulimuli, e masani lava pe'ā uma ona faʻasalaga le tino. Ole soifua maloloina o tagata gasegase na faia le taotoga e le silia le 3.0%. O le soifuaga o ia ituaiga o gasegase pe a uma le taotoga e le silia le 3 tausaga.

I le faaleagaina o le siʻusiʻu o le pancreas, o le faʻavae e mafai ona aʻafia ai vaʻa o le vaʻa. I le kanesa, e mafai ona e vaʻaia suiga fesuisuiai e aafia ai le okeni atoa.

O le tumutumu o le ulu o le tino o le tino o se okeni e faigata ona iloa i se taimi muamua.

E faigata ona togafitia. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le taofiofia o le talo ma le duodenum. Afai e matauina le paʻu i le tino o le gland, o nisi taimi e mafai ona vaaia le salalau atu i isi totoga poʻo le puipui o le manava.

O faaiʻuga faaiu o le kanesa o le pancreatic e aofia ai:

  • ua faʻaitiitia le manaʻo o le maʻi
  • o se tagata e tetee i meaʻai gaʻo ma mea e mafua ai le ona o le tino,
  • ei ai le tiga i totonu o le manava o le manava,
  • vaivaiga lautele e matauina
  • moe i le moe
  • e masani lava ona maua i le veto thrombosis vein,
  • pa'ū le mamafa
  • masini masini masini
  • o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le telē o le vaʻa,
  • palpation e mafai ona faʻaalia se gallbladder faateleina,
  • leai o enzymes e mafua ai le pala,
  • ua amata ona gau le mamafa o le tagata
  • masani ona ita le manava
  • afai o loʻo alu le maʻi, o lona uiga e le o aʻafia i totonu o le toto, o le vomiting e tupu, o le nofoa e maua se lanu uliuli,
  • pe a uma ona 'aʻai, faʻalavelave tupu, o se tagata ua gaʻo,
  • afai o le faʻaumatia o tamaʻi mata o le gland e tupu, o le tagata gasegase e fia inu pea, o loʻo i ai le gutu malogo, e masani ona vevela, vevela le paʻu,
  • pe afai o mea e aafia ai e aʻafia ai le telefoni feaveai, e matauina le maualuga.

Afai e te mauaina oe lava i le tele o faʻamaoniga o loʻo i luga, e sili atu le faia o suʻega.

Laʻau o Benign

O vaevaega Benign ua vaevaeina i:

  • fomaʻi neurogenic - ganglioneuromas ma neuromas,
  • suiga i le epithelial flesh o le pancreas - cystadenomas ma adenomas,
  • fomaʻi na faia i totonu o mea fesoʻotaʻi - lipomas ma fibromas,
  • gasegase o musika - leiomyomas,
  • fomaʻi na faia i totonu o tamaʻitaʻi o le pancreas - le le lava,
  • faʻavae e aʻafia ai vaa o okeni - lymphangiomas, hemangiomas.

O le kanesa o le Gland e tele ona uiga taua:

  • o le tino o le suauʻu e le afaina ai suiga,
  • o le tumutumu e faasolosolo malie le tuputupu ae,
  • mea e le masani ai,
  • E le tupu le germination i totoga vavalalata.

E le mafai e saienitisi ona taʻu mai le mafuaaga mo le faia o ni mea lelei. Ae na latou faailoa mai nisi o mea e sili atu nai lo isi e mafai ona fesoasoani i le tuputupu ae o aʻoga:

  • meaʻai paleni
  • faʻamaʻi leaga
  • i mataupu genis predisposition
  • leaga le siosiomaga i le mea e nofo ai.

Afai ei ai i se tagata se mea lelei i totonu o le pancreas, ona tuʻuina mai lea ma se numera o faʻamaoniga:

  • lanu
  • taoto ma vili
  • faʻafefete lemu, fenumiai, vaivaiga, foliga vaaia o le fefe,
  • tiga i pupu, e susulu i le itu agavale o le tino.

O se maʻi paʻu e mafai ona palasi i le kanesa, mafua ai le inu o le pilia, le popo pancreatitis, ma faʻamaʻi o le endocrin system.

Faʻamatalaga ma togafitiga

  1. E fesoasoani le ultrasound e iloa ai le fausia o volumetric o le pancreas. I le taimi o le ultrasound, o le tino o le tino ua fuafuaina e sili atu i lo le lua senitimita le tele.
  2. MRI
  3. I luga o le CT, o le tulaga o le neoplasm, lona tele, foliga, o le i ai o metastases ma le germination e mafai ona vaaia.
  4. O le gaosiga o meaola eletise Positron e fesoasoani i le suʻesuʻeina o tigā faʻamaʻi.
  5. Faatasi ai ma se x-ray o le afaina o le manava, o le leaga o le tino e mafai ona vaaia.
  6. E mafai e le angiography ona faia se suʻesuʻega o toto i totonu o le gland.
  7. Faʻamatalaga o le pancreatocholangiography ma le fibrogastroduodenoscopy e faʻaaoga ai se mea e gata ai, e mafai ona e ave se biopsy o le pancreas ua afaina.
  8. Ma e tatau foʻi i le tagata gasegase ona pasia se suʻega lautele o le toto.

Afai o le tagata gasegase i luga o le ultrasound na faʻaalia se faʻavae o le pancreatic formation, ona tatau lea ona faia isi ituaiga suʻega.

O neoplasms pancreatic uma e togafitia e na o togafitiga faʻapitoa. Faʻatinoina o faʻatau:

  • e faʻamoemoe e aveese le duodenum ma le paʻu o loʻo i le ulu o le gland - pancreatoduodenal resection,
  • fomai tipitipi e masani ona le aveesea uma le okeni, ae na o se vaega,
  • aveeseina naʻo neoplasms.

Laparoscopy - faia pe afai o liona o loʻo i le siʻu o le gland.

Toe faʻaleleia o le tagata maʻi pe a maeʻa ona tuʻufaʻatasia le faʻavae o volumetric formations e faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  • I masina muamua e taua tele le faʻagataina o le gaioiga faaletino.
  • O le tausisi lelei i le taumafataga o le a fesoasoani i le tagata gasegase e vave foi ona toe foi atu i o latou olaga masani. E taua le aveesea mai le falaoamata falaoamata, gaʻo, falai, vela, faʻafefe,
  • E faʻatagaina le inuina o fualaau o loʻo i ai ni enzymes,
  • mo 2-3 masina e tatau i le tagata maʻi ona fai se fusi,
  • E fautuaina e faʻaaoga se pepa ulufale i le falemaʻi.

Talu ai ona o le faigata o le mauaina o le kanesa i le taimi muamua, mo suʻesuʻega taimi, e tatau ona faia se suʻega o le tino i tausaga taʻitasi, aemaise lava pe afai o lenei maʻi ua uma ona tupu i totonu o lou aiga.

Tuua Lau Faamatalaga