Lozap poʻo Lorista

O le fea o vailaʻau faʻapitoa e sili atu: Lozap poʻo Lorista? O vailaau uma e lua o le tele o gaioiga, ae o lo latou faamoemoega autu o le faaitiitia o le toto maualuga. Ina ia iloa le eseesega i le va o vailaau ma fuafua po o le fea e sili atu ona lelei i le togafitia o le toto maualuga, e tatau ona e vaʻavaʻai faitau i faatonuga mo Lozapa ma Lorista, faʻapea foi ma se tagata tomai faapitoa e filifili taitoatasi ma fai le umi o le vasega.

E TATAU ONA ILOA! Taʻiala O.: "E naʻo le tasi le vaifofo e mafai ona fautuaina mo le faʻasologa vave o le mamafa" faitau i ai.

Faʻavae ma gaioiga

O vailaau faafomai "Lorista" ma le "Lozap" o lo oi ai losartan e avea o se mea aoga. Vaega o ausilali "Lorista":

  • malo
  • taumafa meaai E572,
  • fiber
  • cellulose
  • meaʻai faaopoopo E551.

O mea faaopoopo i le vailaau faʻataʻitaʻi "Lozap" e faapenei:

  • hypelloli,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • MCC
  • povidone
  • taumafa meaai E572,
  • mannitol.

O le gaioiga a le Lozap vaʻaia togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le toto, o le tulaga lautele o le teteʻeina o toto toto, faʻaitiitia le avega i luga o le fatu, ma faʻaitiitia le tele o le vai ma le urine mai le tino ma le urine. O le vailaʻau e puipuia ai le hyperphophy o le myocardial ma faateleina ai le tumau i le tino i tagata e le lelei le galue o le muso o le fatu. Lorista poloka ATT i le fatu, fatu, ma toto toto, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le vavalalata o le lumenia lumanaʻi, Lower OPSS, ma, o se taunuuga, maualalo le maualuga o le toto maualuga.

Faailoga ma le faʻailoga

O sauniuni e faʻavae i le losartan e fautuaina mo le faʻaaoga i mataupu nei:

I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le mea e tasi e galue malosi e le fautuaina.

Ua faʻasalaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le mea taua e tasi i Johnson i le tulaga o tausisoifua, i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, faʻapea foi ma faʻamaʻi nei:

  • toto maualuga
  • maualuga maualuga o le pasela i totonu o le toto,
  • faʻamaʻi
  • tasi le le faapalepale i le fualaau faasaina,
  • lapatose inlerance.
Toe foʻi i le laulau o mea

Isi analogues

Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona faʻaaogaina "Lozap" ma "Lorista", o fomaʻi e faʻatonu a latou analogues:

  • Brozaar
  • Karzartan
  • Lakea
  • Plocktran
  • "Lozarel"
  • Peretania
  • Zisakar
  • E leai
  • Vazotens
  • "Faʻailogaina"
  • Cozaar
  • "Lotor".

O vailaʻau taʻitasi, o se faʻatusatusaga o Lorista ma Lozapa, ei ai ona lava faʻatonuga mo le faʻaogaina, o lona uiga e tatau ona naʻo le maeʻa ona faʻatalanoa ma se fomaʻi faʻataʻitaʻi o loʻo faʻamaonia se togafitiga faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi. Faatasi ai ma fualaau a le tagata lava ia, o le tulaga lamatia o le atiaeina o itu faailoga e matua faateleina.

Tulaga lautele

O fualaau faasaina e faavae i le losartan, lea e faaosofia maualuga filifiliga - o le aʻafiaga o le ituaiga o vaʻavaʻai i luga o faʻamalamalamaga manino o faʻamaumauga, e aunoa ma le aʻafia ai o isi galuega a le tino, lea e faʻalauteleina ai le saogalemu. Avanoa i le pepa, lea e faʻafefea ai se auala e faʻafeiloai ai. O vaega eletise e le afaina ai le metabolism o carbohydrates ma lipids, lea e mafai ai ona faʻaaoga fualaau faasaina e oʻo lava i le maʻisuka. E le faʻaaoga uma fualaau faʻataʻitaʻi i tamaiti.

O a eseesega?

Lozap o se vaega o mea faaopoopo e le o aofia ai le lactose, lea e faʻaosofia ai le faʻaaogaina i le tulaga o le le gauai i lenei vaega.

Lorista o loʻo i ai i ni pepa, ae eseese a latou dosese (faatasi ai ma mea eseese o le mea faitino), lea e mafai ai ona e filifili lelei le vailaʻau mo lenei maʻi.

Afai o le tagata maʻi e maua le tui lactose, ona faʻatulaga loa lea o Lozap. I isi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi poʻo le isi vailaau faʻamalosi, talu ai e foliga tutusa i le tuufaatasiga ma le seti o faʻasagaga. Ua faatonuina mo le toto toto, o se puipuiga o le tupu mai o maʻi o le fatu, faapea foi ma vaʻa toto, i le masaniga masani o le tiga o le fatu, ma i le tulaga o le faaleagaina o le gataifale (i le maʻisuka).

E masani lava, o gasegase e faailoa mai o Lorist e sili ona lelei ona o le tele o metotia o le gaioiga galue i laulau, lea e faigofie ai le tagofia o fualaau faasaina. Ae e tatau ona manatuaina o lenei vailaʻau ei ai tulaga maualuga o tau. Ua faatonuina mo le maualuga o le toto, e avea o se elemene o le puipuia o le stroke, i le tulaga o le le atoatoa o le fatu.

Uiga o Lozap

O fualaau faasaina ei ai uiga nei:

  1. Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo. O le Lozap e faia i foliga o mea e ufiufi ai laumei ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe pe lanu samasama ma foliga faʻalelei. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le 12.5 po o le 50 mg o le potassium losartan, cellulose tioata, mannitol, dioxide, magnesium stearate, hypromelilose, macrogol. O pusa e teuina i paʻu o le 10 pcs. O le atigipusa pepa e aofia ai le 3, 6 po o le 9 laina eletise.
  2. Faʻataʻitaʻiga. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lagona o le angiotensin receptors e aunoa ma le taofiofia o le gaosiga. E le gata i le faʻaaogaina o le Lozap, o le tetee o vaʻa, o le maualuga o le adrenaline i le toto ma le toto maualuga i le taamilosaga o le pulmonary ua faʻaitiitia. Potassium losartan e i ai se aafiaga agamalu laiti. O le lelei o le fualaau oona i luga o le cardiovascular system o loʻo faʻaalia i le puipuia o le gasegase o musika fatu ma le faʻaleleia atili o le lelei o le soifuaga o tagata gasegase e maua i le maʻi fatu fatu.
  3. Pharmacokinetics O le gaioiga malosi e vave ona ulu atu i le toto, pe a oʻo muamua i le ate, ua liua e avea ma se gasegase malosi. O le maualuga o le maualuga o le losartan ma ona metabolic products i plasma ua fuafuaina 60 minute i le maea ai o le pulega. 99% o le vaega galue e fusifusia ai i le toto toto. O le mea e le mafai ona sopoia le puipui o le toto. O Losartan ma ona metabolites ua sili atu i le urine.
  4. Aotelega o le talosaga. O le vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻafomaʻi mo le maualuga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o fatu fatu. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻalavelave matautia o le tuʻusalaga maualuga ma le faalauteleina o le taumatau agavale. E mafai ona faʻaaoga Lozap mo le nephropathy o le maʻisuka, faʻatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le creatinine ma le protein i le urine.
  5. Contraindications E le faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o le maitaga, lactation ma le le faʻamaoni i vaega. O le lelei ma le saogalemu o fualaau faʻasaina mo tamaiti e le i faavaeina. I le faʻaeteete, faʻaaogaina le Lozap mo le faʻaogaina o le vavave, o le faʻaitiitia o le maualuga o le felafolafoaʻi toto, o le solia o le paleni o masima-vai, faʻaitiʻitia o gaʻo, ma le gase o le galuega.
  6. Metotia o le talosaga. E faʻaaogaina laulau e tusa lava po o aʻai 1 taimi i le aso. O le fuataga ua fuafuaina e le ituaiga ma le natura o le ala o le faamaʻi. E faʻaititia le fua o aso taitasi i le faʻaaogaina o Lozap faʻatasi ma togafitiga ma isi togafitiga faʻamalosi. Togafitiga e tumau seia oʻo ina faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.
  7. Aafiaga le talafeagai. O le mamafa o aʻafiaga i luga e faalagolago i le fua o loʻo faʻatonutonuina. O mea e masani ai le neurological disorders (faʻamaʻi o le asthenic, vaivaiga lautele, maʻi tigaina), faʻalavelave o le tino (manava, gasea ma le vomiting) ma le maʻi vaivai. O faʻafitauli o le allergic i le ituaiga urticaria, o le paʻu o le paʻu ma le rhinitis e le masani ai.

Uiga Lorista

Lorista ei ai uiga nei:

  1. Faiga faʻapolopolo. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i ni foliga o laupepa, o loʻo faʻafefiloi le fale i se lanu samasama.
  2. Faʻavae. O laulau taʻitasi e aofia ai le 12.5 mg o le potassium losartan, paʻu o le cellulose, monohydrate susu susu, masini pateta, diochide kilokone faʻamalolo, caliteum stearate.
  3. Faʻataʻitaʻiga. O Lorista e aʻafia i vailaʻau faʻasaina o le vaega o tagata e leʻo faʻapipiʻi angiotensin receptor blockers. O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le leaga o le angiotensin ituaiga 2 i luga ole toto toto. Aʻo ave le vailaʻau, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le aldosterone ma se suiga o le tetee. O lenei mea e mafai ai e Lorista ona faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻeina o le paʻu ma le fatu o le fatu e fesootaʻi ma le gaioiga o le gaioiga o le muso o le fatu. O fualaau faasaina ua i ai se aafiaga faaumiumi.
  4. Suiga ma tufatufaga. Pe a faʻaalia i le tautala, o le gaioio malosi o le a vave faʻavaveina i totonu o le toto. O le tino e tusa ma le 30% o le fua o loʻo faʻatūina. I le ate, ua liua losartan i se metabolite galue malosi. O le gasegase togafitiga o le mea galue ma lona metabolic oloa i le toto e mafai ona iloa pe a uma le 3 itula. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 6-9 itula. Metabolites o losartan ua sili atu i le urine ma feces.
  5. Faailoga mo le faʻaaogaina. E faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le toto maualuga ma le maʻi cardiovascular. Lorista e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le malosi o le proteinuria.
  6. Tapulaʻa i luga o le faʻaoga. E le mafai ona faʻaaogaina se sui sooupu o le antihypertensive i le taimi o maitaga ma le lactation, faʻamaʻi i le losartan ma le laʻititi (e oʻo i le 18 tausaga).
  7. Metotia o le talosaga. Ole fua ole aso fautuaina ile 50 mg. O le fualaau faasaina e ave i le tasi taeao i le taeao. A maeʻa le faʻamalosiina o le toto, e faʻaititia le fuainumera i le vevela tausiga (25 mg i le aso).
  8. Faʻaiʻuga. O le maualuga ma le maualuga o doses o losartan e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu tele o le toto, faʻatasi ai ma le vevela, vaivaiga maso ma le le mautonu. O le aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le fualaau oona e faʻaalia i le manava, gasegase ma le vomiting, tiga i le manava, faateleina le gaioiga o enzymes o le ate. I se tulaga e le masani ai, o aʻafiaga o le tino e tupu i foliga o le fulafula o foliga ma larynx.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Aʻo faʻatusatusa uiga o vailaʻau faʻasaina, o loʻo faʻaalia uma tulaga iloga ma tulaga iloga.

O mea tutusa o fualaau faasaina o uiga nei:

  • o Lozap ma Lorista o se vaega o le vaega a le au angiotensin receptors blockers,
  • vailaʻau o loʻo i ai lisi tutusa o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina,
  • o fualaau faasaina e faavae i luga o losartan,
  • faaputugatupe o loʻo avanoa i le pepa laulau.

Le manatu o cardiologists

Svetlana, 45 tausaga le matua, Yekaterinburg, cardiologist: "Lozap ma lana analog Lorista ua faamautu lelei i le gaioiga o le cardiology O le faaaogaina o fualaau e fesoasoani e vave ona feagai ma le toto maualuga. 1 taimi i le aso. O aʻafiaga e seasea ona tupu. "

Elena, 34 tausaga, Novosibirsk, cardiologist: "Lorista ma Lozap o ni sui solomuli o loo i ai se aafiaga agamalu. Latou te faasolosolo malie le maualalo o le toto e aunoa ma le taitaiina atu i le atinaʻeina o le le mautonu o le toto. E le pei o togafitiga taugofie mo le maualuga, o nei fualaau e le mafua ai se maʻi malogo. fesoasoani e aveese le tele o le vai e aunoa ma le faalavelaveina o le paleni-masima. O loʻo i ai i le Lorista laukose, o le mea la mo le lactase, o le Lozap e tatau ona sili atu. "

Suʻega o maʻi mo Lozap ma Lorista

Eugenia, 38 tausaga le matua, Barnaul: "I le tulaga o le atuatuvale, ua amata ona faateleina le toto maualuga, o le toto o le toto na amata ona faateleina. ae ui i lea ua latou faamaonia le le aoga. "

Lozap Properties

Faʻasalaga pepa - laulau. E mafai ona faʻatau le vailaʻau i falemaʻi e 30, 60 ma le 90 i le pusa. O le elemene autu autu oi totonu ia i latou o le losartan. 1 papalama atonu e aofia ai le 12.5, 50 ma le 100 mg. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻalāpotopotoga fesoasoani.

O sauniuniga Lozap ma Lorista o ni analog ma o le tasi lava le vaega o le falemaʻi - angiotensin 2 talipupuni.

O le aʻafiaga o le fualaau oona Lozap e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le toto. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e faaitiitia ai le tulaga atoa o le tetee. Faafetai i le meafaigaluega, o le avega i luga o le fatu maso ua faaitiitia foi. O le tele o volumes o vai ma masima e alu ese mai le tino ma le mimi.

Lozap e taofia ai le faʻalavelave i le galuega o le myocardium, o lona hypertrophy, faʻapupulaina le tumau o le fatu ma toto toto e gaioiga ai le tino, aemaise lava i tagata ei ai maʻi masani o lenei totoga.

O le afa-ola o le vaega galue mai le 6 i le 9 itula. E tusa ma le 60% o le gaioiolosi gaioiga e faʻasaʻolotoina faatasi ma le talo, ma le isi o loʻo faʻamalosi.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Lozap e faapenei:

  • ogaoga maualuga
  • loto vaivai tumau
  • faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2 (nephropathy ona o le hypercreatininemia ma le proteinuria).

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina ina ia faaitiitia ai le ono mafai ona atinaeina pathoces cardiovascular (e faatatau i le paʻu), faapea foi ma le faaitiitia o le soifua maloloina o tagata i le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu.


Lozap e taofia ai le faʻalavelave i le galuega o le myocardium, lona maualuga o lona toto, faateleina le tumau o le loto.
Mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga le matua, e le fetaui foi le vailaʻau.
O le maʻitaga ma le lactation o ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o Lozap.
O le aʻafiaga o le fualaau oona Lozap e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le toto.
O le faʻasalaga o le Lozap o papa maʻa.



O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Lozap o:

  • maʻitaga ma lactation,
  • hypersensitivity i fualaau faasaina ma ona vaega.

Tamaiti e le itiiti ifo i le 18 tausaga e le talafeagai.

Lapataiga e tatau ona e faia se fofo mo tagata e le lelei le pale vai-masima, maualalo le toto maualuga, vevela lapopoʻa i gaʻo, ate po o le fatu fatu.

E faapefea ona galue Lorista?

O le faʻasalaga o le fualaau faasaina Lorista o ni meaʻai. 1 afifi e aofia ai vaega e 14, 30, 60 poʻo 90. O le mea autu e gaosi ai mea gaosi o losartan. 1 papalama e aofia ai le 12.5, 25, 50, 100 ma le 150 mg.

O le gaioiga a Lorista o loʻo faʻatatau i le poloka o tali a le AT 2 i totonu o le fatu, vascular and real region. Ona o lenei mea, o le lumenia o arteries, o la latou tetee e faaitiitia, ua faaitiitia le fua faatatau o le toto.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • toto maualuga
  • faʻaitiitia i le lamatiaga o le paʻu ma le maualuga o le toto ma le faaletonu o le myocardial,
  • loto vaivai tumau
  • puipuiga o faʻalavelave e aʻafia ai fatugaʻo i le maʻisuka ituaiga 2 ma isi proteinuria.


Lorista ua faatonuina e puipuia ai faʻalavelave e aʻafia ai fatugaʻo i le maʻisuka ituaiga 2 ma isi proteinuria.
O le gaioiga a Lorista e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le toto.
O le fualaau faasaina ua faatonuina e faaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu ma le maualuga o le toto ma le faaletonu o le myocardial.O le faʻasalaga o le fualaau faasaina Lorista o ni meaʻai.


Contraindications e aofia ai:

  • toto maualuga
  • faʻamaʻi
  • paleni masima-masima,
  • lapatose inlerance,
  • solia o le faʻaaogaina o le glucose,
  • maʻitaga ma lactation.
  • hypersensitivity i fualaau faasaina po o ona vaega.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, e le fautuaina foi le vailaʻau. E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata e le atoatoa le malosi ma le faʻasolosolo o le hepatic, o le faʻamalosi o le gaʻo i fatugaʻo.

Faatusatusaga o Lozap ma Lorista

Ina ia iloa po o le a le vailaʻau - Lozap poʻo Lorista - e sili atu ona talafeagai mo le tagata maʻi, e tatau ona fuafua a latou mea tutusa ma pe faapefea ona eseese vailaʻau.

Lozap ma Lorista e tele mea tutusa, e pei O mea tutusa ia:

  • o vailaau e lua o le vaega lea o le 'au a le angiotensin 2,
  • ia i ai faʻamaumauga tutusa mo le faʻaaogaina,
  • aofia ai le mea e tasi o loʻo galue malosi - losartan,
  • e lua uma avanoa o loʻo avanoa i le laulau.

E tusa ai ma aso, o le 50 mg i le aso e lava. O lenei tulafono e tutusa mo Lozap ma Lorista, pei sauniuniga e iai le aofaiga tutusa o losartan. E mafai ona faatauina uma fualaau faasaina i falemaʻi na o le taotoga mai se fomaʻi.


Lozap ma Lorista e mafua ai faafitauli moe.
O le ulu o le ulu, valevalenoa - o se itu foi o fualaau faasaina.
Pe a ave Lorista ma Lozap, e mafai ona tupu le arrhythmia ma tachycardia.
O le tiga o le resdominal, leusea, gastritis, manava manava o aʻafiaga ia o fualaau.


O vailaʻau e lelei le faʻafefe, ae o nisi taimi e le manaʻomia ni faʻamaoniga. O aʻafiaga o Lozap ma Lorista tutusa foi:

  • faafitauli o moe
  • ulu, uluvaʻa,
  • vaivai faifaipea
  • arrhythmia ma tachycardia,
  • tiga o le manava, gasegase, gastritis, manava,
  • faamaʻi, fulafula o palapala mucous i totonu o le vavau,
  • tale, bronchitis, pharyngitis.

E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o sauniuniga tuʻufaʻatasiga o loʻo maua foi - Lorista N ma Lozap Plus. O fualaau oona uma e le gata o losartan e avea o se eletise malosi, ae o se isi foi mea - hydrochlorothiazide. O le i ai o se mea taua i le sauniuniga e atagia i le igoa. Mo Lorista, o N, ND poʻo H100, ma mo Lozap, le upu "faaopoopo".

Lozap Plus ma Lorista N e tutusa tutusa. O fualaau oona e aofia ai le 50 mg o losartan ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide.

O sauniuniga o le ituaiga tuʻufaʻatasia ua fuafuaina e faʻatonutonu vave 2 auala e aʻafia ai le toto. O le Losartan e maualalo ai le vascular tone, ma o le hydrochlorothiazide ua mamanuina e aveese ai le tele o le vai mai le tino.

Vaega o le togafitia o le maualuga o le toto i le fualaau faasaina LozapLorista - o se fualaau faasaina e maua ai le toto maualuga Lozap faaopoopo faatonuga

O le a le eseesega?

O eseesega i le va o Lozap ma Lorista e le taua:

  • atoa (Lozap na o le 3 filifiliga, ma Lorista e sili atu filifiliga - 5),
  • (Producer (Lorista e kamupani Slovenian, e ui lava o loʻo i ai se lala Rusia - KRKA-RUS, ma Lozap na faia e le faalapotopotoga Slovak Zentiva).

E ui i le faʻaaogaina o le mea autu e tasi o loʻo galue malosi, ae o le lisi o mea faʻapitoa e ese foi. O vaega nei e faʻaaogaina:

  1. Cellactose Tuʻu naʻo Lorist. O lenei tuufaatasiga e maua i luga o le lactose monohydrate ma le cellulose. Ae o loʻo i totonu foi o le Lozap nei.
  2. Pule. E na o Lorist lava. E le gata i lea, e lua ituaiga o meaola i le vailaau lava e tasi - gelatinized ma le masini malo.
  3. Crospovidone ma mannitol. Faʻaauau i Lozap, ae o loʻo i ai i Lorist.

O isi mea lelei mo Lorista ma Lozap tutusa.

O le a se mea sili atu nai Lozap poʻo Lorista

O fualaau uma e lua e aoga i la latou vaega. O le vailaʻau losartan o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  1. Filifiliga Filifilia. O le fualaau faasaina e taulai i le nonoa faʻatasi ma faʻamaumauga talafeagai. Ona o lenei mea, e le afaina ai isi faiga a le tino. Ona o lenei mea, o fualaau uma e lua e sili atu ona saogalemu nai lo isi vailaʻau.
  2. Maualuga le taimi e ave ai le vailaau faʻataʻitaʻi.
  3. E leai se aʻafiaga i metabolic process of fat and carbohydrates, o lea e faʻatagaina ai fualaau faasaina i le maʻisuka.

O Losartan o se tasi o mea muamua mai le vaega o poloka, lea na faamaonia mo le togafitiga o le maualuga i le 90s. Seia oʻo mai i le taimi nei, o fualaau e faʻavae i luga o lea mea e faʻaaoga mo le toto maualuga.

O Lorista ma Lozap o ni vailaau lelei ona o le faʻateleina o le losartan i le faʻamoemoega tutusa. Ae pe a filifilia se vailaau, e tatau foi ona faʻamaonia faʻamaʻi.

Lorista e sili atu lona lamatia i tagata nai Lozap. E mafua lenei mea i le mea moni o aʻafiaga i itu e ono tupu. E le gata i lea, o nei vailaau faʻasaina e faʻasaina mo tagata e maua i le laoga o le le gasegase ma le faʻafefe o le gasegase i le malo. Ae i le taimi lava e tasi, o lea ituaiga vailaʻau e taugofie.

Lorista e sili atu lona lamatia i tagata nai Lozap.

Faʻamatalaga a cardiologists e uiga i Lozap poʻo Lorista

Danilov SG: "I luga o le tele o tausaga o faiga masani, o le fualaau faasaina Lorista ua faamaonia lona lava lelei.

Zhikhareva EL: "Lozap o se fualaau faasaina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga. E i ai sona aafiaga itiiti, o lea e le faaitiitia ai le mamafa. E leai ni aafiaga taua."

Faʻataʻitaʻiga

Faaaoga fualaau faasaina. Spek angiotensin II taligata talitane (subtype AT1). E le taofia ai le kininase II, o se enzyme e mafai ai ona liua le angiotensin I i angiotensin II. Faʻaititia le OPSS, faʻasalaga toto o le adrenaline ma le aldosterone, toto totoga, mamafa i le pulmonary circulation, faʻaitiitia ai le uta, o loʻo i ai sona aafiaga diuretic. E faʻalavelaveina le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faapalepale o le tino i tagata gasegase e le tumau le fatu. O Losartan e le taofia le ACE kininase II ma, e tusa ai ma lea, e le taofia ai le faʻaleagaina o le bradykinin, o le mea lea, o aʻafiaga aʻafia e fesootai ma le bradykinin (mo se faataitaiga, angioedema) e seasea lava.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maʻisuka e aunoa ma le faʻamaʻi o le maʻisuka i le proteinuria (sili atu i le 2 g / aso), o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le proteinuria, o le excretion o le albumin ma le immunoglobulins G.

Faʻaleleia le maualuga ole urea i le plasma toto. E le aʻafia ai le mafaufauga o le vegetative ma e leai se aafiaga umi i luga o le faʻaogaina o le norepinephrine i le plasma toto. O le Losartan i se fuasei e oo atu i le 150 mg i le aso e le afaina ai le maualuga o triglycerides, le cholesterol atoa ma le HDL cholesterol i le toto i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga. I le fua tutusa lava, o le losartan e le afaina ai le toto o kulukose toto.

A maeʻa le faia o se tautalaga e tasi, o le aʻafiaga o le toto (faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic) e oʻo ile maualuga pe a uma le 6 itula, ona faasolosolo lalo ifo ile 24 itula.

O le maualuga maualuga o le faʻamalosia o le mafaufau e atiaʻe 3-6 vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina.

Pharmacokinetics

Pe a faʻamalosia, o le losartan e lelei ona gauai, ma e maua i le gaosiga o le tino i le taimi muamua o le "uluaʻi fua" e ala i le ate e le carboxylation ma le auai o le cytochrome CYP2C9 isoenzyme ma le fausiaina o se metabolite malosi. O le bioavailability masani o losartan e tusa ma le 33%. O le Cmax o losartan ma lona metabolite galue e maua i le toto i le maea o le 1 itula ma le 3-4 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, i le faasologa. O le 'ai e le aafia ai le bioavailability o losartan.

E sili atu ma le 99% o le losartan ma lona metabolite galue e fusifusia i masini plasma, aemaise lava i le albumin. Vd losartan - 34 l. O le Losartan e masani lava e le ulu i le BBB.

E tusa ma le 14% o le losartan na tuʻuina atu ma le faʻamalosi poʻo le tautala ua liua i le gaosiga malosi.

O le faʻasalaga plasma o losartan o le 600 ml / min, ma o le metabolite galue o le 50 ml / min. O le lafoaia o le losartan ma lona metabolite galue o le 74 ml / min ma le 26 ml / min, i le faasologa. Pe a faʻaaogaina, e tusa ma le 4% o le fualaau o loʻo faʻamalosi e le gaʻo e le suia ma e tusa ma le 6% ua faʻamavaeina e fatugaʻo i le tino o le metabolite malosi. O Losartan ma lona metabolite galue o loʻo faʻamalamalamaina i le vailaʻau o le pharmacokinetics pe a fai e tautala faʻalua i inumaga e oo atu i le 200 mg.

A maeʻa le puleaina o le tino, o le plasma concentrations o losartan ma lona metabolite malosi o le a faʻaitiitia le faitau faʻatasi ma le T1 / 2 mulimuli o losartan e tusa ma le 2 itula, ma le metabolite malosi pe a ma le 6-9 itula. plasma toto. O Losartan ma ona metabolites e mafua mai i le manava ma gaʻo. I le au volenitia maloloina, pe a uma le taumafaina o le 14C ma le isotope o le igoa o losartan, e tusa ma le 35% o le igoa o le radioactive e maua i le urine ma le 58% i feces.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I tagata gasegase e maualalo i le ava malosi o le cirrhosis, o le maualuga o le losartan e 5 taimi, ma o le metabolite galue o le 1.7 taimi e sili atu le maualuga nai lo le aufaigaluega ofo soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le creatinine sili atu i le 10 ml / min, o le faʻasalaga o le losartan i le plasma toto e le ese mai lena mea ma le galuega masani o le tane. I tagata gasegase o loʻo manaʻomia le fuatiaifo, AUC e tusa ma le 2 taimi sili atu nai lo o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani.

E leai se losartan poʻo sona tagata gasegase galue ua aveesea mai le tino e le hemodialysis.

O le maualuga o le losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto i tagata matutua ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e le eseese tele mai tulaga taua o nei tulaga i alii talavou e maualuga le maualuga.

O le plasma concentrations o losartan i fafine ei ai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e 2 taimi e maualuga atu nai lo tulaga tutusa i tane e maualuga le maualuga. O faʻafitauli o le metabolite galue i tane ma fafine e le eseese. O lenei eseesega o le pharmacokinetic e le taua tele.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina LOZAP®

  • ogaoga maualuga
  • ogaoga o le fatu (i le avea o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga, faatasi ai ma le le faapalepale poo le le atoatoa o le togafitiga ma le atiata ACE),
  • faaitiitia o le lamatiaga o le atiina ae o faamai cardiovascular (e aofia ai le taofiofi) ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le maualuga o le hypertrophy ventricular,
  • o le maʻisuka nephropathy ma le hypercreatininemia ma le proteinuria (fua o le urine albumin ma le creatinine e sili atu nai lo le 300 mg / g) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka nephropathy i le faʻaiʻuga o le gaʻo faifai pea.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga. Faʻateleina o le ulufale - 1 taimi i le aso.

I le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. I nisi o tulaga, ina ia ausia se aafiaga sili atu ona lelei, e mafai ona faateleina le fualaau o aso taitasi i le 100 mg i le 2 po o le 1.

Ole fua muamua mo tagata gasegase o le fatu vaivai tumau o le 12.5 mg i le aso. I le avea ai ma tulafono, o le a faʻateleina le faʻasolosolo i vaiaso taʻitasi (pe 12.5 mg i le aso, 25 mg i le aso, 50 mg i le aso) i le fua o le tausia o le 50 mg 1 le taimi i le aso, e fuafua i le onosaʻi o le fualaau.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase e maua mai i le maualuga o tui, o le fua muamua o le Lozap® e tatau ona faaitiitia i le 25 mg i le aso.

Mo tagata matutua, e leai se mea e manaʻomia mo le fetuunaiga ole fua.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o fatu cardiovascular (e aofia ai le stroke) ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le hypertrophy toega, o le fua muamua e 50 mg i le aso. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaopopoina se vaega maualalo o le hydrochlorothiazide ma / poo le fua o le sauniuniga a le Lozap® e ono faateleina i le 100 mg i le aso i 1-2 inumaga.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma le proteinuria, o le muamua fualaau o le vailaʻau e 50 mg i lea aso ma lea aso, i le lumanaʻi, o le a oʻo i le 100 mg i le aso (faʻaopopo i le tikeri o le faʻaitiitia o le toto) i 1-2 inumaga.

O tagata maʻi e iai se talaʻaga o le ate, o le faʻamaʻavaina, i le taimi o togafitiga, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e sili atu ma le 75 tausaga le matutua, ua fautuaina le laʻititi muamua o le vailaʻau - 25 mg (1/2 tablet of 50 mg) i le aso.

Faʻamataʻuga itu

I le faʻaaogaina o losartan mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga i faʻataʻitaʻiga pulea, i aʻafiaga uma lava, naʻo le sili atu i le 1% (fesuiaiga) le eseesega o le dizziness (4.1% ma le 2.4%).

O le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga a le soʻo, e faʻaaoga ai le losartan i lalo o le 1% o tagata gasegase.

Fuafuaga ole taimi o aʻafiaga ile itu: masani (≥ 1/10), masani (> 1/100, ≤ 1/10), o nisi taimi (≥ 1/1000, ≤ 1/100), e seasea (≥ 1/10 000, ≤ 1 / 1000), e seasea lava (≤ 1/10 000, e aofia ai savali nofofua).

O aʻafiaga e tutupu i le tele o le sili atu i le 1%:

FaʻaiʻugaLosartan (n = 2085)Placebo (n = 535)
Asthenia, vaivai3.83.9
Faʻamau tiga1.12.6
Faʻasalalauga edema1.71.9
Loto fatu1.00.4
Tachycardia1.01.7
Paʻu o le tino1.71.7
Tatala1.91.9
Faʻafitauli faʻapitoa1.11.5
Nausea1.82.8
Paʻa i tua, vae1.61.1
Fuga i totonu o maso o le tamai povi1.01.1
Tesea4.12.4
Ootia14.117.2
Faanatinati1.10.7
Paʻu, bronchitis3.12.6
Faʻasalaga Nasal1.31.1
Pharyngitis1.52.6
Sinusitis1.01.3
Maualuga faʻamaʻi pipisi o le tino6.55.6

O aʻafiaga o le losartan e tele lava ina le tumau ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O aʻafiaga e tutupu i se taimi e itiiti ifo i le 1%

Mai i le cardiovascular system: faʻamuamua faʻasolosolo (faalagolago-faalagolago), liʻo, bradycardia, arrhythmias, angina pectoris, vasculitis, faʻalavelave faʻaoga o le myocardial.

Mai i le fualaau oona: anorexia, mucosa ofo, toothache, vomiting, flatulence, gastritis, constipation, hepatitis, galuega leve o le tino, e seasea ona tupu - o se siitia mausali i galuega AST ma ALT, hyperbilirubinemia.

Faʻaauau faʻamatalaga: faʻamago le paʻu, erythema, ecchymosis, faʻasologa o mea, gasegase maualuga, alopecia.

Tali atu i le Allergic: urticaria, paʻu o le paʻu, mimiti, angioedema (e aofia ai le fulafula o le larynx ma le laulaufaiva, e mafua ai le taofiofia o vaalele ma / poʻo le fulafula o mata, laugutu, pharynx).

I le vaega o le hematopoietic system: o nisi taimi o le anemia (o le maualalo o le concentration o le hemoglobin ma le hematocritus, i le 0.11 g% ma le 0.09 voluma%, soo se mea, e seasea ona maua - o le taua o le taua), thrombocytopenia, eosinophilia, maina o Shenlein-Genokha.

Mai i le maskloskeletal system: arthralgia, maʻi oona, tiga i le tauau, tuli, fibromyalgia.

Mai le itu o togafiti tutotonu ma faʻalavelave faʻaoga loloto: popolega, faʻalavelave moe, moe, mafaufauga faaletonu, neuropathy lautele, paʻuʻesega, faʻamaʻi pipisi, vevesi, ataxia, atuatuvale, faʻanoanoa, migraine.

Mai totoga faʻapitoa: tiso, tofo faʻalavelave, faʻavasegaina o mea vaaia, conjunctivitis.

Mai le polokalame urinary: o le urination taua, o le gasegase o le urinary, le afaina o le tino, o nisi taimi o le faateleina o le maualuga o le urea ma le nitrogen po o le creatinine i le toto toto.

Mai le faʻaleleia o le tino: faʻaitiitia le libido, faʻaletonu.

Mai le itu o le metabolism: tele - hyperkalemia (maualuga le potassium i le plasma toto e sili atu ma le 5.5 mmol / l), gout.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina LOZAP®

  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (e le i faavaeina le aoga ma le saogalemu),
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

I le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogaina le vailaau mo le faʻaogaina o le vaʻaia, le faʻaitiitia o le pī, le vaivave-paleni eletise, faʻasalaga faʻasalaga lua poʻo le faʻamaʻi o le fatu o se fatuga tasi, ma le le atoatoa o le tino.

Le faʻaaogaina o le LOZAP® i le taimi o le maʻitaga ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le fualaau oona Lozap® i le taimi o le maʻitaga. Ae peitai, ua iloa o fualaau e afaina ai le RAAS, pe a faʻaaogaina i le lona lua ma le tolu o vaevaega e tolu o le maitaga, e mafai ona mafua ai se faaletonu o le tuputupu aʻe poʻo le oti foi o le atinaʻe o le tamaʻi fausua. O le mea lea, a oʻo mai se maʻitaga, e tatau ona taofi vave le puleaina o le Lozap® fualaau faasaina.

Afai e tatau ona faʻaaoga Lozap i le taimi o le lactation, e tatau ona faia se faaiuga pe taofi le susu, pe taofi togafitiga ma le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻasaʻo le faʻamalasea ao le i faatonuina le fualaau oona Lozap® pe amata togafitiga ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se vaega maualalo.

O fualaau e aafia ai le RAAS e mafai ona faateleina ai le toto urea ma le fatu o le creatinine i tagata gasegase o le gasegase o le tino poʻo le faʻamaʻi o le fatu o le fatu fatu.

I faʻamaʻi pipisi o le ate, o le faʻatupulaia o le losartan i le plasma toto e faʻapupulaina tele, ma o lea la, afai ei ai se talaaga o maʻi o le ate, e tatau ona faʻataʻitaʻiina i lalo ifo.

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia o le paluka i le toto, aemaise lava i tagata matutua, ma le le atoatoa o le galuega.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona faʻamautuina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau faʻatoʻilalo. O le faʻamalosiina o le Mutuale i aʻafiaga o beta-blockers ma sympathosis e mataʻitu. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le losartan ma le togafiti, o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga o aʻafiaga.

E leai ni fefaʻatauaiga o le pharmacokinetic o losartan ma le hydrochlorothiazide, digoxin, warfarin, simetidine, phenobarbital, ketoconazole ma le erythromycin.

Rifampicin ma le fluconazole ua lipotia mai e faaitiitia le maualuga o le metabolite gaosi o losartan i le plasma toto. O le taua o lenei fegalegaleaiga e le o iloa.

E pei o isi sui e taofia ai le angiotensin II poʻo lona aafiaga, o le faʻaaogaina o losartan ma faʻatoʻa togafitiga o le potassium (mo se faʻataʻitaʻiga, spironolactone, triamteren, amiloride), sauniuniga o le paluka ma masima e aofia ai le potassium e faateleina ai le lamatiaga o le hyperkalemia.

NSAIDs, e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors, e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o togafitiga ma isi vailaʻau faʻamalosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le angiotensin II ma le talipusa o le receipor, o le faateleina o le plasma lithium concentration e mafai. Talu ai ona o lenei, e tatau ona fua i le lelei ma le lamatiaga o le pulega faatasi o losartan ma tapenaga o masima lithium. Afai e tatau ona faʻaoga faʻatasi, e tatau ona mataitu le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto.

Tuua Lau Faamatalaga