GENTADUETO - (JENTADUETO) faatonuga mo le faʻaaoga

2.5 mg / 850 mg pepa e vali ai ata, 2.5 mg / 1000 mg

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: linagliptin 2.5 mg,

metformin hydrochloride 850 mg poʻo 1000 mg,

o meaʻai: arginine, masini suauu, copovidone, silic dioxide colloidal anhydrous, magnesium stearate,

pepa (III) oxide samasama (E172) (mo le tui 2.5 mg / 850 mg), uʻamea (III) uila mumu (E172), propylene glycol, hypromelilose 2910, talc.

O laumei e ufiufiina i se ata ata o lanu moli lanu moli, oval, ma luga o le ata, ma le togitogiga o le logo a le kamupani BI i le isi itu ma le togitogiga "D2 / 850" i le isi itu (mo se metotia e 2.5 mg / 850 mg).

O nei laulau e ufiufi i se atigipusa ata lanumoana lanumoana, oval, ma luga o le ata, faatasi ai ma le togitogiga o le logo a le kamupani BI i le isi itu ma le togitogiga "D2 / 1000" i le isi itu (mo se fua o le 2.5 mg / 1000 mg).

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O fualaau, ata e ufiufi ai ata, o moli lanumeamata i le lanu, oval, biconvex, na togitogia i le logo Beringer Ingelheim i le tasi itu ma togitogia i le "D2 / 850" i le isi itu.

1 le
linagliptin2.5 mg
metformin850 mg

Tagata faʻatau: arginine, masini o le sana, copovidone, dioxide, mea e leai se manava, magnesium stearate.

Shell: dioxide (E171), uila uila (E172), samasama uʻamea samasama (E172), propylene glycol, hypromelilose 2910, talc.

10 pi. - paʻu (6) - teuina o pepa pepa.

tab. kiliva ata, 2.5 mg / 1000 mg: 60 pi.
Pulea. Leai: 10072/13/16/18 o le 03/05/2018 - Taimi aloaia aloaia. togi e le faatapulaaina

O laumei e ufiufi i ata-ata ma se lanu piniki moli, oval, biconvex, na togitogia i le logo a le kamupani i le isi itu ma togitogia i le "D2 / 1000" i le isi itu.

1 le
linagliptin2.5 mg
metformin1000 mg

Tagata faʻatau: arginine, masini o le sana, copovidone, dioxide, mea e leai se manava, magnesium stearate.

Shell: dioxide (E171), uila uila (E172), propylene glycol, hypromelilose 2910, talc.

Faiga faʻavae, afifiina ma le fatuga

O laumei e ufiufi i se atigipusa ata o lanu samasama samasama, oval, biconvex, ma le togitogiga o le logo a le kamupani i le tasi itu ma le togitogiga "D2 / 500" i le isi itu.

1 le
linagliptin2.5 mg
metformin hydrochloride500 mg

Tagata faʻatau: arginine - 12.5 mg, masini o le sana - 20 mg, copovidone - 47.5 mg, anhydrous colloidal silicon dioxyide - 2.5 mg, magnesium stearate - 5 mg.

O le tuufaatasiga o le ofutino: ata dioxide (E171) - 2.88 mg, vali lanu samasama (E172) - 0.12 mg, propylene glycol - 0.6 mg, hypromelilose 2910 - 6 mg, talc - 2.4 mg.

10 pi. - paʻu o le PVC / PCTFE / Al (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu o le PVC / PCTFE / Al (6) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Tuufaatasia o fualaau oona mo le faʻafofoga tautala. Gentadueto ® o se faʻamaufaʻailoga tumau o mea e lua hypoglycemic - linagliptin ma metformin hydrochloride.

O le Linagliptin o se inhibitor o le enzyme DPP-4 (dipeptidyl peptidase 4, EC code 3.4.14.5), lea e aofia ai i le le faʻamalosia o hormones feteʻenaʻi - kullucagon-pei peptide-1 (GLP-1) ma le polypeptide insulinotropic dependence (GIP). O nei hormones e vave faʻaleagaina e le enzyme DPP-4. O ia mea uma e lua o loʻo aofia ai i le tulafono faʻale-tino o le kulukose homeostasis. O le maualuga o le manava o le manava i le taimi o le aso e maualalo, e vave ona tupu pe a uma ona 'ai. GLP-1 ma le GIP faʻaleleia le biosynthesis o le inisalini ma lona faʻamalositino e ala i suauu peta pancreatic i le i ai o le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i lea, o le GLP-1 e faʻaitiitia ai le pulefaʻatonu o le glucagon e ala i pene alphacase alphacreatic, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaosiose gaosia i le ate. Linagliptin lelei ma fusifusia i le DPP-4, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le le fiafia ma le tausiga tumau o la latou gaioiga. Ole Linagliptin e faʻaopopo ai le inisalini e faʻalagolago i le kulūkose ma faʻaititia le glucagon secretion, ma maua ai se faʻaleleia atili ile glucose homeostasis. Linagliptin fusifusia i le DPP-4 ma le filifiliga, in vitro o lona filifilia e sili atu nai lo le filifilia mo le DPP-8 poʻo le gaoioiga mo le DPP-9 e silia ma le 10,000 taimi.

Togafitiga ma le linagliptin e faʻaleleia atili ai le aufaʻailoga o le peta-cell function, e aofia ai le HOMA (o se faʻataʻitaʻiga mo le iloiloina o le homeostasis), le fuainumera o le proinsulin i le inisalini, ma le tali o siama peta e tusa ai ma se suʻega o le faapalepale.

Metformin o se gaosia tele ma e iai sona aafiaga o le hypoglycemic, faʻaititia le maualuga o le kulukose plasma ma le postpostrandrand. Metformin e le faʻaosofiaina ai le inisalini ma o le mea lea e le taʻitaʻiina ai le hypoglycemia.

Metformin hydrochloride o loʻo i ai ni auala se 3:

1. faʻaitiitia le faʻavae o le kulukose i le ate e ala i le taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,

2. o le faateleina o le gasegase maso glucose ma lona faʻaogaina e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

3. faʻagesegese le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala ile galue i glycogen synthetase.

Metformin hydrochloride e faʻateleina ai le gafatia o felauaiga o ituaiga uma o loʻo faʻapipiʻiina nei i le kulukose.

Metformin hydrochloride i tagata, e tusa lava po o le a lona aafiaga i luga o le glycemia, ei ai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism:

  • faaitiitia le cholesterol atoa, cholesterol i LDL ma triglycerides.

Faʻaopoopo le linagliptin i metformin togafitiga

O le aoga ma le saogalemu o le linagliptin, faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma le metformin i tagata mamaʻi i le glycemia, lea e leʻi pulea lelei e metformin monotherapy, na suʻesuʻeina i le tele o suʻesuʻega e lua-tauaso, suʻesuʻega nofoagabo.

O le tuufaatasiga o le linagliptin ma le metformin e maua ai se alualu i luma taua ma le taua i luga o le faasologa o auala e aunoa ma le suia o le mamafa o le tino nai lo le aveina eseese o vaega eseese. Aemaise lava, o le maualuga o le hemoglobin A (HbA1c) glycosylated, glucose plasma glucose (GPN), glucose plasma 2 itula pe a uma le taumafataga (GLP) e matua faʻaitiitia.

O se faʻataʻitaʻiga ole suʻega ole suʻega 5,239 na maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na auai i le 8 suʻesuʻega ole falemaʻi na faʻaalia ai ole togafitiga ole linagliptin e le faʻapupulaina ai le lamatiaga cardiovascular (maliu cardiovascular, nonastal infarction, leai ni fasipolo poʻo falemaʻi ona o le angina pectoris).

Pharmacokinetics

O suʻesuʻega o le bioequivalence na faia i fomaʻi soifua maloloina na faʻaalia ai o le Gentadueto ® o se mea faʻapitoa i le linagliptin ma le metformin eseese.

O le faʻaaogaina o le Gentadueto ® i meaʻai e le iʻu ai i se suiga i vaega o le pharmacokinetic o linagliptin. AUC o le metformin e leʻi suia, ae o le averesi o le metformin C i le tulaga o le fualaau faʻatau ma meaai na faʻaititia i le 18%. I le tulaga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i meaai, o se faʻaopoopoga o le taimi e oʻo ai i le C max o le metformin i le plasma e 2 itula sa matauina. O le taua o nei suiga e le ono tupu. O mea o loʻo mulimuli mai o ni faʻaaliga e atagia ai meatotino o le pharmacokinetic o mea taʻitasi aoga o le Gentadueto ®.

Ina ua maeʻa le puleaina o le linagliptin i se fualaau e 5 mg, na vave ona tagofia le vailaʻau, C atteint i le plasma (median T max) na ausia i le 1.5 itula. O le faʻasalaga o le linagliptin i le plasma e faʻaititia ai le biphasic. O le leai o le ola o le linagliptin e tusa ma le 30%. Talu ai ona o le faʻaleleia o le linagliptin faatasi ai ma meaʻai e aofia ai le tele o gaʻo e leai se aʻafiaga taua i luga o vailaau mo togafitiga, o le linagliptin e mafai ona faʻaaoga uma i meaʻai ma e tusa lava po o le a le meaʻai.

A maeʻa ona ave le linagliptin i se tasi o le 5 mg, o le averesi V d e tusa ma le 1110 L, o loʻo faʻaalia ai le tele o tufatufaina atu i totonu o le masini. O le fusifusia o le linagliptin i masini plasma e faalagolago i le faʻaogaina o le vailaʻau. Afai o le faʻamasinoga o le 1 nmol / l, o le faʻamaufaʻailoga e tusa ma le 99%, ma o le faateleina i le maualuga o le linagliptin e oʻo atu i le ≥30 nmol / L, o le faʻamaufaʻailoga e faʻaititia i le 75-89%, e atagia ai le saturation o le fesoʻotaʻiga o le vailaau faʻasaina ma le DPP-4 e pei o le faʻaopoopoga i le maualuga o le linagliptin. I le maualuga maualuga o le linagliptin, pe a faʻamaunuʻu atoa le fusifusia i le DPP-4, 70-80% o le linagliptin e fusifusia i isi palatini masini, ma 20-30% o le vailaau faasaina sa i ai i se tulaga saoloto.

I le tulaga o le aveina o le linagliptin i le fua o le 5 mg 1 le taimi / aso, na maua ai le C ss o le vailaʻau i le plasma i le maea lona tolu, aʻo faateleina le AUC o le linagliptin i le plasma e tusa ma le 33% pe a faatusatusa i le fua muamua. O le tele o tagata eseese mo le AUC o linagliptin e laiti (12.6% ma le 28.5%, i le faasologa). O le taua o le AUC o le linagliptin i le plasma ma le faʻaopoopoga o tui na faʻaitiitia le maualalo. O vailaʻau mo togafitiga o le linagliptin i le soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava tutusa.

O suʻesuʻega in vitro ua faʻaalia ai o linagliptin o se vaega o le P-glycoprotein ma le CYP3A4. O le Ritonavir, o le inhibitor malosi o P-glycoprotein ma le CYP3A4, na mafua ai ona faateleina le lua (faaali i luga o le faavae o le AUC) o le linagliptin, ma le toe faaaogaina o le linagliptin faatasi ai ma le rifampicin, o le malosi malosi o le P-glycoprotein ma le CYP3A, na mafua ai le faaitiitia o le AUC o le linagliptin i le tulaga tutusa o le 40 %, aemaise lava ona o le faateleina (pe, e tusa ai ma lea, faaitiitia) o le bioavailability o le linagliptin ona o le le faʻasaina (poʻo, e tusa ai ma le induction) o le P-glycoprotein.

Metabolism ma le faʻamalosi

O se vaega itiiti o le fualaau faasaina ua maua o le metabolised. O le auala autu o le faʻaaogaina e auala mai i le inumaga (pe a ma le 85%). E tusa ma le 5% o le linagliptin ua faʻateleina i le urine. O se tasi o metabolite tele o le vailaau faasaina na faailoaina, o le vavalalata i le taimi o le paleni e 13.3% o le faʻaalia o le linagliptin. O lenei metabolite e leai ni galuega faʻa-vailaʻau ma e le saofaga i le gaoioiga faʻasaina o le linagliptin faasaga i le plasma DPP-4.

Terminal T 1/2 le umi - sili atu ma le 100 itula, lea e mafua ona o le faʻamaʻaina, mautu o le linagliptin ma le DPP-4 ma e le taitai atu ai i le faʻaputuina o le vailaʻau. O le T 1/2 aoga mo le faaputuputuina o le linagliptin, ua fuafuaina ina ua uma ona toe faia le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg, pe a ma le 12 itula

O le faʻatagaina o Renal e tusa ma le 70 ml / min.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I tagata gasegase i soʻo se tikeri o le toilalo, o suiga i le faia o le linagliptin e le manatu e tatau. O le faaletonu o le tino vaivai na le aafia ai le pharmacokinetics o le linagliptin i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I tagata gasegase, e le manaʻomia le suiga o le linagliptin, e le manaʻomia le suia o fua ole linagliptin.

E leʻi faʻatautaia suʻesuʻega o pharmacokinetics o lignagliptin i tamaiti.

O le suia o suiga e faʻalagolago i le itupa, faʻasalalauga o le tino, taʻaloga, tausaga o tagata gasegase e le manaʻomia.

A maeʻa ona gaosia le metformin, ona oʻo lea i le 2.5 itula o le C max i plasma. A maeʻa ona ave le vailaʻau i totonu, pe a ma le 20-30% o le vailaʻau e le o aʻafia ma alu ese mai le inumaga e le suia.

Metformin hydrochloride o loʻo faʻamatalaina e ala i le le faʻaaogaina o le pharmacokinetics absorption. A faʻaaogaina le metformin hydrochloride i vailaʻau fautuaina, o le C ss i le plasma e ausia i totonu o le 24-48 itula ma, i le avea ai o se tulafono, e itiiti ifo i le 1 μg / ml.

O mea taumafa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le metformin hydrochloride ma faʻagesegese ona faʻaitiitia le fua faatatau o le faʻaaogā. I le maea ai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le fua o le 850 mg i meaai, o le C max e 40% le itiiti ifo, AUC 25% le itiiti ifo, ma o le taimi e oʻo ai i le C max na faʻalauteleina i le 35 minute. O le taua o le paʻu o nei faailo e le o iloa.

O le fusifusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin hydrochloride e fusifusia i le toto mumu mumu. I le tele metformin i totonu o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma, ma ausia i le taimi e tasi. O totoga toto toto e manatu o se vaega faaopoopo mo le tufatufaina o fualaau faasaina. O le averesi V e eseese mai le 63 i le 276 lita.

Metabolism ma le faʻamalosi

I totonu o tagata, e le o iloa ai metabolites o fualaau faasaina. Metformin hydrochloride ua faʻateleina e fatugaʻo e le suia. O le lafoaia o le metchini hydrochloride e sili atu i le 400 ml / min, lea e faailoa mai ai le excretion o le fualaau faasaina e ala i le faamamaina ma le puleaina o masini. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le taʻavale T 1/2 e tusa ma le 6.5 itula

I le tulaga o le gaioiga o le tino, o le toe tatala o le fualaau faasaina e faaitiitia i le CC, o lona uiga, o le T 1/2 le umi, lea e mafua ai le faateleina o le plasma metformin hydrochloride levels.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

A maeʻa le faʻaaogaina o le metformin i se fua faatatau o le 500 mg i tamaiti, o le faʻamatalaga o le pharmacokinetics e talitutusa ma lena i mataupu matutua soifua maloloina.

A maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i se fualaau o le 500 mg 2 taimi / aso mo le 7 aso i tamaiti e maua i le maʻisuka, o le C max i plasma ma le AUC 0-t e pe tusa ma le 33% ma le 40% le itiiti ifo nai lo tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka na maua metformin i se fualaau o le 500 mg 2 taimi / aso mo le 14 aso. Talu ai o le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e faalagolago i le maualuga o le pulea o le glycemia, o nei faʻamatalaga ua faʻamapulaʻaina le aoga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 2 o le soifua maloloina:

  • ina ia mafai ona faʻaleleia le pulea lelei o le linagliptin ma le metformin: i tagata gasegase o latou togafitiga ma metformin na o le le lava lea, pe o tagata gasegase ua uma ona maua se tuufaatasiga o le linagliptin ma le metformin e vavae ese fualaau faasaina ma se aafiaga lelei,
  • i faʻatasi ai ma le sulfonylurea o meaʻai (faʻasologa faʻasolosolo tolu) faʻaopopo i meaʻai ma faʻamalositino mo tagata mamaʻi o loʻo togafitia i togafitiga faʻatasi ma metformin ma sulfonylurea i le pito sili ona faapalepale.

Faʻasologa o mea

Mo le faʻafofoga tautala.

Ole fua fautuaina ole 2.5 mg / 850 mg poʻo le 2.5 mg / 1000 mg 2 taimi / aso.

E tatau ona filifilia tagata taʻitoʻatasi e faʻavae i luga o togafitiga faʻapitoa o le maʻi, o lona aoga ma le gafatia. O le maualuga o fua fautuaina o le Gentadueto ® o le 5 mg o le linagliptin ma le 2000 mg o le metformin.

Gentadueto ® e tatau ona ave i ai meaʻai ina ia faʻaitiitia ai le leaga o gaioiga mai le gasegase o le digestive mafua mai metformin.

Mo tagata mamaʻi e le lava le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2 e le metformin monotherapy i le fua aupito maualuga, o le Gentadueto® e tatau ona masani ona faatonuina ina ia avea le dose o le linagliptin ma le 2.5 mg 2 taimi / aso (dose masani o le 5 mg), ma o le fua o le metformin e tumau lava. pei o muamua.

Mo tagata gasegase ua siitia mai le faʻaaogaina o le linagliptin ma le metformin, e tatau ona faʻataʻitaʻiina le Gentadueto ® ina ia tutusa uma lava ia laasaga o le linagliptin ma le metformin pei o muamua.

Mo tagata mamaʻi e leʻo lava le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻaluaina o togafitiga e faʻaaoga ai le gaʻo maualuga o metformin ma le sulfonylurea, e masani ona faʻataʻitaʻiina le Gentadueto ® ina ia maua ai le dose ole linagliptin ile 2.5 mg 2 taimi / aso (dose 5 mg), ma ole fua Metformin tutusa ma muamua.

A faaaogaina le Gentadueto ® i le tuufaatasiga o le sulfonylurea, e mafai ona manaomia se vaega maualalo o le sulfonylurea o mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Ina ia faʻaogaina metotia eseese o le metformin, o le Gentadueto ® o loʻo avanoa i tulaga nei:

  • linagliptin 2.5 mg + metformin hydrochloride 850 mg poʻo metformin hydrochloride 1000 mg.

Gentadueto ® (ona o le i ai o le metformin i lona tuufaatasiga) ua solia i le au gasegase ma le faaletonu poo le le mautonu (CC

Gentadueto ® (ona o le i ai o le metformin i lona tuufaatasiga) ua solia i le gasegase o le ate.

Talu ai ona o le metformin ua mafua ona o fatugaʻo, ma i le matua ua i ai se tulaga e faaitiitia ai le aoga, i tagata matutua ua avea ma Gentadueto ®, e tatau ona mataituina pea le mataʻituina o galuega.

I le tulaga o le misi fualaau faasaina, e tatau ona ave i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi lenei mea. Aua e te faalua i le taimi e tasi.

Faʻaiʻuga

I tagata gasegase o loʻo maua le faʻasologa o fuainumera o le linagliptin ma le metformin

E masani lava:

  • faaitiitia le fiaai, manava, manava,
  • hypoglycemia.

Faʻasalaga:

  • nasopharyngitis,
  • o le vaʻaia o le bronchi,
  • faateleina le amylase gaoioiga,
  • hypersensitivity (angioedema, urticaria, vevela).

Faiva:

  • tiga ootia, valea,
  • vili
  • pancreatitis
  • tale
  • sasaa

I tagata gasegase maua metformin monotherapy

E masani lava:

  • tofo tofo,
  • tiga o le manava
  • maʻi o le hepatobiliary - o se suiga i faʻamaoniga o galuega o le ate, o le hepatitis,
  • erythema, urticaria.

Faiva:

  • afaina o le tino - lactic acidosis,
  • O le soliga o le vevela o le vitamini B 12 (faatasi ai ma togafitiga faaumiumi) e mafai ona taitai (i mataupu e seasea tupu) i se faaletonu ogaoga o le vitamini B 12, mo se faataitaiga, measina megaloblastia.

Contraindications

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka,
  • gasegase o le tino poʻo le faʻaaogaina o le tino (KK ® ua solia i le maitaga ma le lactation (fafagaina).

O suʻesuʻega i le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tamaoaiga o le tagata e leʻi faʻatautaia. I suʻesuʻega tuusaʻo e faʻaaoga ai le maualuga o le suʻesuʻeina o le linagliptin (240 mg / kg / aso), lea na sili atu i le tele o tagata na faʻaalia i le sili atu i le 900 taimi, e le i faavaeina ni aʻafiaga leaga i luga o le fausiaina.

O suʻesuʻega lelei ma lelei o le fualaau faasaina o le Gentadueto ® poʻo ona vaega taʻitasi i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. I suʻesuʻega faʻapitoa o le fananau mai, e leai se aʻafiaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o le linagliptin ma le metformin. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le metformin i fafine maʻitaga ua tapulaa.

Gentadueto ® e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le maʻitaga fuafuaina. O le insulin e tatau ona faʻaaogaina, lea e mafai ai ona faʻaauau pea le toto o le kulukose i se tulaga e latalata i mea masani ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le tuputupu ae o le fetal e mafua mai i maualuga maualuga o kulukose.

Metformin ua faʻateleina i le susu o tagata. E leai se faʻamaoniga o le mafai ona ulu atu i le susu o susu i tagata.

Faatonuga faapitoa

Gentadueto ® ua solia i maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poo le togafitia o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o le Gentadueto ® e faʻatasi ma le inisalini e leʻi suʻesuʻeina lelei.

O le hypoglycemia o se faʻalauiloaina o le sulfonylureas. O le mea lea, a faʻaaogaina le fualaau faasaina o le Gentadueto ® faʻatasi ma sulfonylurea, e fautuaina le lapataiga. O le mafai ona faʻaitiitia le fua o le sulfonylurea o mea e tatau ona amanaia.

Metformin Monotherapy e le mafua ai le hypoglycemia, ae o lenei faʻalavelave e mafai ona atinaʻe pe afai e faʻaitiitia meaʻai ile mea taumafa, pe a fai e le faʻasalaina le gaioiga faaopoopo, pe o isi vailaʻau oona (faʻataʻitaʻiga, sulfonylurea ma le inisalini) e faʻaaogaina poo le ethanol.

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻapitoa ma faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona tutupu ona o le faʻapipiʻiina o le metformin hydrochloride. O lomiga lolomi o lactic acidosis i tagata gasegase na maua le metformin hydrochloride na tupu tele lava i le maʻi suka, faatasi ai ma le faaletonu ogaoga o le maʻisuka, faatasi ai ma le i ai o tulaga lamatia e pei o le puleaina o le maʻisuka, le kososis, anapogi faaumiumi, le tele o le ava malosi, faaletonu o le ate ma soʻo se aiaiga e faʻatasi ma le hypoxia.

Faʻamatalaga o le lactic acidosis:

  • o le lamatiaga o le siako lactic acid e tatau ona amanaia i le mataupu o le atinaʻeina o faitioga e le mafaamatalaina e pei o le sogasoga o le manava o le abdomina ma le matautia o le asthenia.

Lactic acidosis e mafua mai i le puupuu o le manava o le tino, tiga o le tino ma le maalili, sosoo ai ma le atinaʻe o coma. O suiga i totonu o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le taua o le suʻesuʻega - o se faʻaitiitia o le toto pH, o le faʻalauteleina o le maualuga o le lactic acid i le plasma e sili atu i le 5 mmol / l, o se faʻaopoopoga o le faʻaletonu o le anion ma le lactate / pyruvate ratio. Afai e masalomia le acidosis metabolic, e tatau ona faamutaina le metformin, ma e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi ile vave ona tatau ile falemaʻi.

Talu ai o le metformin hydrochloride ua faʻamanuiaina e fatugaʻo, ua fautuaina ina ia fuafuaina le maualuga o le fatu fatu o le fatu fatu i le lumanai ao lei amataina togafitiga ma:

  • i tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani, a itiiti ifo ma le taʻi tausaga,
  • i tagata gasegase e maua ai le maualuga o le creatinine sikulama e tutusa ma le VGN, ma i tagata matutua matutua e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga.

I tagata matutua, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le malosi o le galuega o loʻo masani ona matauina. E tatau ona iai le tausiga faʻapitoa i tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le galuega, e pei o le faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamuamua, togafitiga o le diuretic poʻo le faʻaaogaina o NSAID. E tatau ona faʻaeteete ile togafitiga ole gasegase ua taʻi 80 tausaga male matua.

Talu ai o pulega faʻapitoa o mea faʻapitoa e faʻaogaina mo le suʻesuʻeina o le leitio e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa, o le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e tatau ona faamutaina ao lei oʻo i le taimi o nei suʻesuʻega. O le faʻaaogaina o le metformin hydrochloride e mafai ona toe faʻafouina 48 itula i le maeʻa ai o nei suʻesuʻega ma na o le maeʻa ona maua o taunuʻuga o se toe iloiloga o le galuega, e leʻo se suiga.

Metformin hydrochloride e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao leʻi faia le taotoga faʻapitoa e faʻaaoga ai le lautele, vaʻalaʻau, poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e mafai ona toe faʻauluina i le sili atu i le 48 itula pe a maeʻa le taotoga poʻo le toe foʻi mai o meaʻai e ala i le gutu, ma pe afai o le a toe maua mai le toe iloiloga o le galuega, e faʻaalia ai le leai o ni suiga.

I le taimi na maeʻa ai le resitara, o le atinaʻeina o le tino pancreatite i maʻi na faia le linagliptin na tusia. I le tulaga o pancreatitis, e tatau ona faamutaina le Gentadueto ®.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E leai ni suʻesuʻega na faʻatautaia e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai taavale ma faia galuega e manaʻomia ai le maualuga o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor. Mafaufau i mataupu o le vevela pe a tago i le fualaau faasaina, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete. Afai e maua e tagata maʻi le vaivai, e tatau ona latou aloese mai gaoioiga e lamatia ai, e aofia ai taavale afi ma masini e pulea ai masini.

Faʻasalaga

I le taimi o togafitiga faʻapitoa i mataupu faʻalesoifua maloloina, tasi o tui o le linagliptin, oʻo atu i le 600 mg (120 taimi o le fua fautuaina), na talia lelei. O le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o tui e sili atu i le 600 mg i tagata e le maua.

A faʻaaogaina le metformin i popo e maualuga e tusa ma le 850 mg, e leʻi matauina le hypoglycemia, e ui lava o loʻo i ai mataupu o le lactic acidosis. O se faʻalavelave taua o metformin e mafai ona taʻitaʻia ai le gasegase lactic. Lactic acidosis e mafua mai i tulaga o tulaga faafomaʻi faʻapitoa faʻafuaseʻi, o togafitiga i ia mataupu e faia ile falemaʻi.

Faailoga

  • hypoglycemia, gasela, gaogao e mafai.

Togafitiga:

  • gasegase oona, taumafa o tagata e faʻafeiloaʻi,
  • faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻamalosi - i / i le faʻaofiina o vai, puleaina ma le faʻamautuina o le talaaga faʻapitoa. O le auala aupito sili ona aoga mo le aveesea o le lactate ma le metformin hydrochloride o le faʻapipiʻi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina tutusa o le volenitia linagliptin (10 mg 1 taimi / aso) ma le metformin (850 mg 2 taimi / aso) e leʻi suia tele ai le pharmacokinetics o le linagliptin poʻo le metformin.

O suesuega a le Pharmacokinetic e uiga i fegalegaleaiga o fualaau faasaina o Gentadueto ® e leʻi faia, ae ui i lea, o ia suesuega sa faia ma vaega taua o Gentadueto ®, linagliptin ma metformin.

O Linagliptin e leai sona aafiaga taua i pharmacokinetics metformin, glibenclamide, simvastatin, pioglitazone, warfarin, digoxin ma fomaʻi, e fetaui ma faamatalaga i vivo i luga o fesoʻotaiga vavalalata ma mea e fai mo CYP2C8, 4 isoenzymes, CYP2A4, glycoprotein ma le faʻaulufaleina o faʻaoga faʻapitoa (TOK).

Metformin. O le faʻaaogaina tutusa o le metformin (faʻaaogā faʻaaoga i se fuataga o le 850 mg 3 taimi / aso) ma le linagliptin (i le dose supratherapeutic o le 10 mg 1 le taimi / aso) e le mafua ai suiga taua ile pharmacokinetics o linagliptin poo metformin.

Tusa o le sulfonylureas. O le faʻaaogaina o le linagliptin tautala (o le tele o doses o le 5 mg) ma le glibenclamyl i se tasi o fualaau (glyburide 1.75 mg) e le suia ai le pharmacokinetics o le linagliptin i le paleni. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻaitiitiga le aoga i AUC ma le C max o glibenclamide e 14%. Talu ai ona o le glibenclamide e maua i le CYP2C9, o nei faʻamaumauga e faʻamaonia ai foi le faaiuga e linagliptin e le o se faʻatagaina o le CYP2C9. Leai se fegalegaleaiga faʻasolosolo taua e faʻamoemoeina ma isi sulfonylurea (e pei o le glipizide, lelbutamide ma le glimepiride), lea e pei o le glibenclamide, e tele lava ina fetaui ma le CYP2C9.

Thiazolidinediones. O le faʻaaogaina o le linagliptin (pe a ma le 10 mg / aso) ma le pioglitazone (o le tele o doses o le 45 mg / aso), o le mea lea mo le CYP2C8 ma le CYP3A4, e leai se aoga tele i le pharmacokinetics o le linagliptin poo le pioglitazone, poo le metabolites active o le pioglitazone.

Ritonavir. O le faʻaaogaina o le linagliptin (fua faʻatasi o le 5 mg / aso) ma le ritonavir (o le tele o doses o le 200 mg i le tautala) e faʻatele ai le AUC ma le C max o linagliptin, i le faasologa, e tusa ma le 2 ma le 3 taimi. O nei suiga i le pharmacokinetics o le lignagliptin e le o manatu i le aoga. O le mea lea, e le o faʻamoemoeina se fegalegaleaiga faʻamalosi ma isi P-glycoprotein / CYP3A4, ma e le manaʻomia ni suiga o suiga.

Rifampicin. O le tuufaatasiga tele o le linagliptin ma le rifampicin e mafua ai le faaitiitia o le AUC ma le C i luga o le linagliptin i le paleni e 39.6% ma le 43.8%, i le faasologa, ma le faaitiitia o le taofiofia o gaoioiga faavae o le DPP-4 e tusa ma le 30%. O le mea lea, e faʻamoemoeina o le aoga o le linagliptin e faʻatasi ma tagata faatosina a le P-glycoprotein o le a tausia, e ui atonu e le o faʻaalia atoatoa.

Digoxin. O le faʻaaogaina faʻatasi o le linagliptin (5 mg / aso) ma le digoxin (0.25 mg / aso) e le aʻafia ai le pharmacokinetics o digoxin.

Warfarin. O le Linagliptin, na faʻaaoga soo i se fualaau o le 5 mg / aso, e leʻi suia ai le pharmacokinetics o S ​​(-) poʻo le R (+) warfarin, o le mea lea mo le CYP2C9, o loʻo taʻu mai ai le leai o se malosi o le linagliptin e taofia ai CYP2C9.

Simvastatin. Linagliptin, faʻaaoga soo i se togafitiga sili-togafitiga o le 10 mg / aso, e itiiti sona aʻafiaga i pharmacokinetics o le simvastatin, lea e le manaʻomia ai le fetuunaiga ole fua.

Faʻamataʻu tautala. O le faʻaaogaina o le linagliptin i se fua o le 5 mg ma le levonorgestrel poʻo ethinyl estradiol e le suia ai le pharmacokinetics o nei vailaʻau i le paleni.

Metformin. O le faʻaaogaina o le metformin i le taimi o le inu malosi o le ava malosi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le alose acidosis (aemaise lava i le tulaga o le matelaina, le lelei o meaai ma le gaʻo). Ova malosi ma fualaau oona ei ai le ava malosi e tatau ona alofia.

O vailaʻau faʻamaʻi e faʻamalosi e le manava (eg, cimetidine) e mafai ona fesoʻotaʻi ma le metformin, faʻatautaia mo le tele o laʻau fetaulaiga o taavale. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosi e le pulelaʻau, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le glycemia, se suiga i le fua o le metformin i totonu o le togafitiga fautuaina ma (pe'ā tatau ai) faʻamaonia le togafitiga o le maʻisuka e talafeagai.

Fale faʻamaloilo

O suʻesuʻega o le bioequivalence na faʻatautaia i volenitia soifua maloloina ua faʻaalia ai o GENTADUETO e faʻapitoa i le linagliptin ma le metformin hydrochloride i le tuufaatasiga o togafitiga.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau GENTADUETO 2.5 / 1000 mg i meaʻai e le maua ai se suiga i vaega o le pharmacokinetic o linagliptin. O le vaega i lalo o le curve-time (AUC) o le metformin e le suia, ae ui i lea, o le averesi o le maualuga o le concentration o le metformin i le siama i le tulaga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma meaai e faʻaititia e 18%. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o se manava gaogao e oʻo atu ai i le tuai ona oʻo i le maualuga maualuga o le metformin i le ogaumu mo le 2 itula. O nei suiga e leai se aoga.

O faʻamatalaga nei o loʻo atagia mai ai mea tau vailaau o le pharmacokinetic o vaega taʻitasi o loʻo galue malosi o le vailaau oona GENTADUETO.

O vailaʻau mo togafitiga o le lignagliptin ua lelei ona suʻesuʻeina i le aufaigaluega volenitia ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (ituaiga 2 maʻisuka). A maeʻa ona fai le linagliptin ma le tautala ile 5 mg, o le fualaau oona e vave ona oʻo i ai, pe a maeʻa le maualuga o le plasma (median Tmax) i le 1.5 itula. O le faʻalauiloa o le Plasma linagliptin e faʻaitiitia ai le tolu-vaega. O le afa o le soifuaga umi (sili atu i le 100 itula), e mafua ona o le malosi, mausali o le linagliptin faʻatasi ma le DPP-4 ma e le taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le afa o le soifua maloloina mo le faaputuga o le linagliptin, e fuafua i le toe faia o le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg, pe a ma le 12 itula. A maeʻa le tasi le fua o le 5 mg o le linagliptin, o taunuʻuga plasma o le fualaau faasaina i le tulaga o le paleni malosi e maua pe a uma le lona tolu, ao le plasma AUC o le linagliptin e faʻatupulaia e tusa ma le 33% pe a faatusatusa i le fua muamua. O fuainumera o fesuiaiga mo le AUC o linagliptin e laiti: 12.6% ma le 28.5%. O le pharmacokinetics o le lignagliptin e le tuʻuina atu ona o le faʻatupulaia o le faalagolago o lignagliptin ma le DPP-4. O le aofaʻi o le plasma AUC o le linagliptin e faʻaititia ai le faʻaitiitia o le toto-faalagolago nai lo le AUC leʻoʻo, faʻaopoopoina le tele o le faʻalagolago i le toto. O le pharmacokinetics o le linagliptin e talitutusa lava i le soifua maloloina ma i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasalaga: O le faʻamalosia o le linagliptin e tusa ma le 30%. O le taliaina o le linagliptin faatasi ai ma meaai e maua ai le gaʻo maualuga e faateleina ai le taimi e oʻo ai le maualuga o le plasma concentrations (Cmax) i le 2 itula ma faʻaitiitia ai le 15% o Cmax, ae le aafia AUC0-72h. E leai se suiga faʻaletino i Cmax ma Tmax, o le mea lea, e mafai ona faʻaaoga le linagliptin e tusa lava po o le a le meaʻai.

Tufatufaina: o se taunuuga o se mea e fusifusia, o le averesi o le tufatufa i le tulaga o le mausali o le paleni ina ua mavae le tasi fua o le 5 mg e tusa ma le 1110 lita, lea e faailoa ai se tufatufa tele i totonu o masini. O le fusifusia o le linagliptin i masini plasma e faalagolago i le maualuga o le fualaau faasaina ma faaitiitia i le 99% i le 1 nmol / L i le 75-89% i le ≥30 nmol / L, lea e atagia ai le satu o le sootaga o le vailaʻau ma le DPP-4 ma le faateleina o le mamafa o le lignagliptin. I maualuga maualuga o le linagliptin, pe a faʻatumu atoatoa le fusifusia i le DPP-4, 70-80% o le linagliptin e fusifusia i isi masini plasma (e le o le DPP-4), ae 30-20% o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i se tulaga saoloto.

Metabolism and excretion: I le maeʻa ai o le 10 mg o le linagliptin, e tusa ma le 5% ua faʻateleina i le urine. O le metabolism o loʻo i ai se vaega lona lua i le faʻaumatiaina o le linagliptin. O se tasi o metabolite autu na faailoaina e aunoa ma le galue i mea tau vailaau ma le 13.3% o le linagliptin i le tulaga o le paleni malosi, o le mea lea, e le aafia ai le linagliptin i le DPP-4 i le plasma. E tusa ma le 85% ua faʻateleina (ma le 80% ma le urine 5%) i totonu o le 4 aso talu ona maeʻa le pulega. O le faʻamalologa o le Renal i le faʻamausali malosi e tusa ma le 70 ml / min.

Tagata maʻi e le atoatoa le aoga: i le laasaga o le maualalo o le faʻamausali i tagata gasegase ma se tikeri maualalo o le gaioiga o le tino, o le faʻaaliga faʻaalia o le linagliptin e tutusa ma le faʻaalia o le faʻaalia i le aufaigaluega volenitia. I tagata gasegase ei ai le tikeri maualuga o le toilalo, o le faʻaleleia atili o le faʻaaliga faʻaalia o le tusa ma le 1.7 taimi e matauina pe a faʻatusatusa i le kulupu e puleaina. O faʻamatalaga faʻaalia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faaletonu ogaoga o le faaletonu na siitia i le tusa ma le 1.4 taimi faʻatusatusa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma le tino masani. O fua faʻatatau o le AUC o le linagliptin i le tulaga o le faʻamausali faʻamaʻi i tagata gasegase o loʻo i ai le faʻafitauli faʻapitoa i le faʻaiʻuga, ua faʻaalia ai tulaga tutusa o le faʻamaʻiina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le faʻaleagaina poʻo le ogaoga o le faʻaleagaina. I le faʻaopoopoga, linagliptin e le faʻasalaga i se faailoga taua i le taimi o le maʻi o le tino poʻo le dialysis. I maʻi ma soʻo se tikeri o le faʻaletonu, e le manaʻomia le fetuunaiga o le linagliptin, o le mea lea, e mafai ona e faʻaauau pea le linagliptin i se pepa e tasi i aso taitasi o le 5 mg pe afai ua faalēaogāina le DENTADUETO ona o le i ai o le gaioiga o le tino.

Tagata maʻi e maualalo le galuega o le ate: i tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate ole tikeri (Child-Pugh vasega A, B, ma le C), o le taua o AUC ma le Cmax o le lignagliptin e tutusa ma le vaega o le kulupu ina ua maeʻa le tele o tui o le lignagliptin o le 5 mg.

E le manaʻomia ni fetuunaiga o fetuunaiga e faʻavae i luga o le itupa, faʻamaumauga ole tino (BMI), taʻaloga, ma le maʻi.

Faʻasalaga: a maeʻa ona ave Metformin i totonu, ona ausia lea o Tmax i le maea ai o le 2.5 itula. I le au volenitia maloloina, o le leai o le metformin hydrochloride pe a uma le puleaina o le tautala i se fualaau o le 500 mg poo le 850 mg e tusa ma le 50-60%. A maeʻa ona ave le vailaʻau i totonu, pe a ma le 20-30% o le vailaʻau e le faʻafefe ma faʻamalosi i feves e le suia.

O le leai o le metamorphine hydrochloride e tumu ma le atoatoa, o vailaau mo togafitiga o le absorption e le faʻaogaina. Pe a ave ni metotia fautuaina o le metformin hydrochloride, o le a maua i totonu o le 24-48 itula ia concentres o plasma tumau ma, o se tulafono, e itiiti ifo i le 1 μg / ml. I suʻesuʻega a le falemaʻi, o Cmax plasma metformin hydrochloride levels e leʻi sili atu i le 5 μg / ml, e oo lava i le tele o doses. O le taumafa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le metformin hydrochloride ma faʻagesegese lemu. A maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le fua o le 850 mg, faatasi ai ma meaai, o le CMAx e 40% le itiiti ifo, AUC 25% maualalo, e maualuga le Tmax i le 35 minute. O le taua o le paʻu o nei faailo e le o iloa.

Tufatufaina: O le fusifusi o Metformin i pulu plasma e le lava. Metformin hydrochloride e tufatufa atu i toto mumu mumu. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma ma ausia i le taimi e tasi. O totoga toto toto e manatu o se vaega faaopoopo mo le tufatufaina o fualaau faasaina. O le averesi o le tufatufaga (Vd) e eseese mai le 63 i le 276 lita.

Metabolism ma le excretion: o le metformin hydrochloride ua faʻateleina e gaʻo e le suia. I totonu o tagata, e le o iloa ai metabolites o fualaau faasaina. O le lafoaia o le metchini hydrochloride e sili atu i le 400 ml / min, lea e faailoa mai ai le excretion o le fualaau faasaina e ala i le faamamaina ma le puleaina o masini. A maeʻa ona tago i le fualaau oona i totonu, o le afa-afa ola e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le toe tatala o le fualaau faasaina e faaitiitia i le tutusa o le kiliata creatinine, o le mea lea ua umi le ola, lea e mafua ai le faateleina o le plasma metformin hydrochloride level.

O le GENTADUETO o se faʻamaufaʻailoga tumau o le lua o le suka-linagliptin ma le metformin hydrochloride, faʻatasi ai ma se masini faʻaopoopo o gaioiga e faʻaleleia ai le puleaina o le hypoglycemic i le toto o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Linagliptin o se inhibitor o le enzyme DPP-4 (dipeptidyl peptidase 4), lea e aofia ai i le le faʻamalosia o hormones incretins - kullucagon-like peptide-1 (GLP-1) ma le polypeptide insulinotropic dependence glucose (GIP). O nei hormones e vave faʻaleagaina e le enzyme DPP-4. O nei mea uma e aofia i le tulafono faatonutonu o le tino o le kulukose homeostasis. O le maualuga o le manava o le manava i le taimi o le aso e maualalo, e vave ona tupu pe a uma ona 'ai. GLP-1 ma le GIP e faʻaleleia ai le biosynthesis ma le faʻamalositino o le inisalini e ala i peta paneta o peta i maualuga ma maualuga le kulukose o le toto. E le gata i lea, o le GLP-1 e faʻaitiitia ai le pulefaʻatonu o le glucagon e ala i pene alphacase alphacreatic, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaosiose gaosia i le ate.

Linagliptin o loʻo fusifusia faʻamalosi i le DPP-4, lea e mafua ai le faʻatupulaia o le maualuga o le fiafia ma tumau ai a latou gaioiga mo se taimi umi. Linagliptin faʻalauteleina le puleaina o le inisalini-glucose ma faʻaitiitia ai le puleaina o le glucagon, faaleleia o le glucose homeostasis. Linagliptin filifilia le DPP-4; in vitro, o lona filifilia e sili atu nai lo le DPP-8 poʻo lana gaoioiga faasaga i le DPP-9 i le sili atu ma le 10,000 taimi.

Metformin hydrochloride o se faʻateleina ma e iai sona aafiaga o le hypoglycem, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose plasma ma le postpostrandia. Metformin e le faʻaosofiaina ai le inisalini ma o le mea lea e le taʻitaʻiina ai le hypoglycemia.

Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

- faʻaititia o le kulūkose i le ate e ala i le taofiofia o le maso gluconeogenesis ma le glycogenolysis

- o se faʻaopoopoga o le faʻapipiʻiina o fale ma le glucose e maua e ala i le maso skeletal e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini

- faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga

Metformin hydrochloride e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i glycogen synthetase.

Metformin hydrochloride e faʻateleina ai le gafatia o felaʻuaiga o ituaiga uma o loʻo iloa faʻapipiʻi glucose.

Po o le a lava lona aafiaga i luga o le glycemia, o le metformin hydrochloride ei ai lona aoga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, cholesterol i LDL ma triglycerides.

O le faʻaopoopoga o le linagliptin i metformin togafitiga: o le aoga ma le saogalemu o le linagliptin faʻatasi ai ma le metformin i tagata mamaʻi e le lava le pulea lelei o le monformherapy metformin ua suesueina i se faasologa o le lua vaiaso tauaso, suʻesuʻega i nofoaga e 24 vaiaso. O le tuufaatasiga o le linagliptin ma le metformin e maua ai se alualu i luma taua i luga o tulaga taua e aunoa ma le suia o le mamafa o le tino nai lo le aveina eseese o vaega. O le maualuga o le hemoglobin Glycosylated A (HbA1c) e matua faʻaititia pe a faatusatusa i le placebo, mai le laugatasi muamua, faapea foi le glucose plasma glucose (GPN), glucose plasma 2 itula pe a uma le taumafataga (GLP) faʻatusatusa i le placebo ma se maualuga vaega o tagata gasegase e ausia le maualuga HbA1c maualuga.

O le aoga ma le saogalemu o le lignagliptin i se fua faatatau o le 2.5 mg i le aso e faatusatusa i le 5 mg i le aso faatasi ai ma le metformin i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le puleaina i le taimi o le monotherapy metformin sa iloiloina i le 12-vaiaso lua-tauaso, suesuega i placebo. O le mauaina o le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg i le aso ma le 2.5 mg faalua i le aso na maua ai se faaitiitia tutusa o le maualuga o le HbA1c mai le tulaga muamua pe a faatusatusa i le placebo. O le mea na matauina o le hypoglycemia i tagata na maua le linagliptin e tutusa ma lena i le vaega placebo. Eseesega eseese i le mamafa o le tino i le va o vaega na toesea.

O le Linagliptin o se fetuunaiga i togafitiga e faaaoga ai le tuufaatasiga o metformin ma sulfonylurea: e iloilo ai le aoga ma le saogalemu o le linagliptin (5 mg) pe a faatusatusa i le placebo, sa faia se suesuega e 24-vaiaso-placebo i tagata mamaʻi na le mauaina ni togafitiga tuufaatasi ma metformin ma sulfonylurea iuga lelei. Linagliptin na maua se alualu i luma taua ile HbA1c pe a faatusatusa i le placebo. O le faʻaleleia o le linagliptin na faʻaleleia atili ai le tulaga o tagata gasegase na ausia le maualuga o le HbA1c, faapea foi ma le anapogi glucose (GPN) pe a faatusatusa i le placebo. Eseesega eseese i le mamafa o le tino i le va o vaega na toesea.

Linagliptin o se sui faaopoopo mo togafitiga ma le metformin ma le empagliflozin: I tagata gasegase e le atoatoa le puleaina pe a fai le metformin ma le empagliflozin (10 mg po o le 25 mg), togafitiga e 24-vaiaso i le 5 mg linagliptin, lea na avea o se sui faaopoopo, na mafua ai ona faaitiitia le taua i le tau fuafuaina HbA1c e fesoʻotaʻi ma laina faʻavae faʻatusatusa i togafitiga faaopoopo ile placebo, i le faasologa. Pe a ave le linagliptin 5 mg, o le fuainumera sili atu o le numera o tagata mamaʻi ma le HbA1c> 7.0% i le pito i lalo e oʻo atu i le sini autu HbA1c

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau oona GENTADUETO e tatau ona filifilia taitoatasi e faavae i luga o togafitiga o togafitiga o le maʻi, lona aoga ma le gafatia.

Ole fua fautuaina ole 2.5 mg / 850 mg poʻo le 2.5 mg / 1000 mg i le lua aso. Ole maualuga ole fua ole aso ole GENTADUETO ua fautuaina ile 5 mg o linagliptin ma le 2000 mg metformin.

Taʻiala mo le faʻaaogaina: GENTADUETO e tatau ona faalua faalua i le aso ma meaʻai ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o mea leaga i le gastrointestinal tract e mafua mai le metformin.

E tatau i tagata maʻi ona pipii atu i se meaʻai faʻatauina ma le faʻaaogaina o le carbohydrate i le aso atoa. O le mamafa o tagata gasegase e tatau ona mulimulitaʻi i meaai maualalo-calorie.

Lafoaʻiga ua le faia: i le tulaga o le misi fualaau faasaina e tatau ona ave i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi lenei mea. Aua le faaluaina le dose i le taimi lava e tasi i le aso e tasi, i lenei tulaga, e tatau ona faaseʻe le taliaina.

Mo maʻi e le maua metformin

Mo maʻi e le o mauaina metformin, o le laasaga amata fautuaina e 2.5 mg o linagliptin / 500 mg metformin hydrochloride e faalua i aso uma.

Mo maʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e le o pulea lelei e metformin monotherapy i le fua maualuga, o le fua muamua o le fualaau faasaina e tatau ona i ai le 2.5 mg o linagliptin faalua i le aso (dose i aso taitasi o le 5 mg), ma o le fua o le metformin e tumau pea lava e pei ona faia muamua .

Mo tagata gasegase ua siitia mai le togafitiga o le linagliptin ma le metformin, e tatau ona faatonuina le vailaʻau GENTADUETO ina ia tutusa uma lava ia laasaga o le linagliptin ma le metformin e pei ona ave muamua.

Mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 e leʻo pulea lelei e le lua faʻamalosia faʻamalosi e faʻaaoga ai le metotia aupito sili ona taliaina o metformin ma sulfonylurea, o le DENTADUETO fualaau ua faatonuina ina ia 2 mg faalua i le aso le dose o le linagliptin (dose masani o le 5 mg), ma le fua metformin tutusa lava e pei ona ave muamua.

Pe a faʻaaogaina GENTADUETO faʻatasi ma sulfonylurea, e mafai ona manaʻomia se faʻaitiitia o fua o sulfonylurea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Mo maʻi o loʻo i ai le faʻaluaina o togafitiga ma le inisalini ma le maualuga ole fua o le metformin, e le o maua ai le atoatoa o le fualaau oona, o le fualaau o le GENTADUETO e masani lava ona faʻataʻitaʻiina ina ia lua le lua i le aso le dose o le linagliptin (dose masani o le 5 mg), ma o le fua o le metformin e tutusa ma mea na ave muamua.

Pe a tuʻufaʻatasia ma se tuufaatasiga o le linagliptin ma le metformin ma le inisalini, e ono manaomia se faʻaititia o le inisalini e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Mo le faʻaaogaina o fua eseese ole metformin, ole GENTADUETO o loʻo maua i vaega nei: linagliptin 2.5 mg + metformin 850 mg poʻo metformin 1000 mg.

Vaega faʻapitoa maʻi

O le gasegase o le tino e mafai ona ave i le tagata gasegase ma se tikeri o le faaletonu o le tino (vaega 3a, le kiliataini o le 45-59 ml / min poo le fua o le filiga (GFR) 45-59 ml / min / 1.73 m2), sei vagana ai isi tulaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis i le fuaina o fualaau o mulimuli mai: o le maualuga o le fua fautuaina o le metformin e 500 mg i le aso.

E tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le gaioiga o fatuga (vaai vaega "Faatonuga Faapitoa").

Afai e faʻamaonia le creatinine

Tafaoga faʻamalosi

Faatonuga lautele. O le tuufaatasiga tuufaatasi o le tele o tui o le linagliptin (10 mg i le aso) ma le metformin (850 mg i le aso) e le afaina tele ai fualaau o le linagliptin poo metformin i volenitia maloloina.

O suʻesuʻega o fegalegaleaiga faafomaʻi ma le pharmacy o le togafitiga GENTADUETO ma isi vailaʻau e leʻi faʻatautaia, peitaʻi, i lenei itu, o mea taʻitoʻatasi a le GENTADUETO fualaau, linagliptin ma le metformin, na suʻesuʻeina.

In vitro Linagliptin o se inhibitor faatauva vaivai o le CYP3A4 (CYP isoenzyme), ei ai se malosi pe faʻafesoʻotaʻi le mafai ona taofia le CYP3A4 ona o le faiga o le gaioiga, ae le taofia ai isi isoenzymes CYP. Linagliptin e le o se tagata e faʻaaogaina le CYP isoenzymes.

Linagliptin o se vaega mo le glycoprotein-P (P-gp) ma faʻalavelaveina (i se mea itiiti) P-gp-mediated digoxin transport. E tusa ai ma nei taunuʻuga ma faʻamaumauga na maua mai i suʻesuʻega o fesoʻotaʻiga faʻamalositino i vivo, o le gafatia o le linagliptin e ulu atu i feusuaiga faʻamaʻi ma isi mea e sui ai le P-gp e manatu e le talafeagai.

I vivo. O faʻamatalaga o faʻamatalaga o loʻo taua i lalo o loʻo faʻaalia ai se laʻititi laʻititi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina faʻatasi ai ma le faʻalagolago faʻatasi o fualaau. Leai ni fegalegaleaiga taua ole aoga e manaʻomia ai le faʻaleleia o togafitiga.

O Linagliptin e leai sona aafiaga taua i pharmacokinetics metformin, glibenclamide, simvastatin, pioglitazone, warfarin, digoxin poo fomaʻi faʻamataʻu, e faʻaalia ai le maualalo o le gafatia e faʻatautaia ai fegalegaleaiga faʻasaina i vivo faatasi ai ma mea o le CYP3A4, CYP2C9, P-transfer ma le GC2C8.

Metformin. O le togafitiga o le metformin (o aso taitasi o le 850 mg 3 taimi i le aso) ma le linagliptin i se fualaau o le 10 mg 1 le taimi i le aso e le mafua ai suiga taua i le pharmacokinetics o linagliptin poo metformin. O le mea lea, o le linagliptin e le o se faʻatagaina o molelaʻau felaʻuaiga o meaola faʻalauiloa.

Tusa o le sulfonylureas. O le pharmacokinetics o le 5 mg o le linagliptin i le laasaga o le paleni malosi e le suia pe a ave se fua e tasi o le 1.75 mg o glibenclamide (gliburide). Ae ui i lea, sa maitauina le paʻu o le AUC ma le Cmax o glibenclamide i le 14%.Talu ai ona o le CYP2C9 na amataina le glibenclamide, o le mea lea, linagliptin e le o se inhibitor o le CYP2C9. O fegalegaleaiga faʻamalositino e leʻo faʻamoemoeina i isi faʻamalosi o le sulfonylurea (faʻataʻitaʻiga, glipizide, lelbutamide ma le glimepiride), lea e pei o le glibenclamide, e tele lava ina faʻafouina i le auai o le CYP2C9.

Thiazolidinediones. O le faʻaaogaina o le linagliptin multiple doses o le maualuga o le fualaau o le 10 mg i le aso ma le pioglitazone tele doses o le 45 mg i le aso, o se vaega mo le CYP2C8 ma le CYP3A4, e leai se aoga tele i pharmacokinetics o le linagliptin ma le pioglitazone poo le paglitazone metabolites.

Ritonavir. O le faʻaaogaina o le linagliptin e tasi le fua o le 5 mg ma le ritonavir ole dose ole 200 mg faʻateleina le AUC ma le Cmax o le linagliptin e tusa ma le lua ma le tolu taimi. O fegalegaleaiga faʻamalositino ma isi P-gp ma le CYP3A4 e leʻo faʻamoemoeina ma e le manaʻomia ni suiga o fua.

Rifampicin. O le faʻaaogaina faifaipea o le linagliptin ma le rifampicin e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le AUC, Cmax ma le faʻaitiitia o le faʻalavelaveina o le gaoioiga faavae o le DPP-4. O le aoga o le linagliptin, faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma le P-gp o loʻo galue malosi, o le a tausia, e ui atonu e le o faʻaalia atoatoa. O le pulega faʻatasi ma isi faʻalavelave malosi o le P-gp ma le CYP3A4, e pei o le carbamazepine, phenobarbital, ma le phenytoin, e leʻi suʻesuʻeina.

Digoxin. Faʻaaogā faʻaaogaina o le linagliptin i se fua faatatau ole 5 mg i le aso ma le digoxin ile fua ole 0.25 mg i le aso e le afaina ai le pharmacokinetics o digoxin.

Warfarin. O le faʻaaogaina pea o le linagliptin i se fualaau e 5 mg i le aso e le suia ai le pharmacokinetics o S ​​(-) poʻo le R (+) warfarin, o le mea lea mo le CYP2C9, o le mea lea, lignagliptin e le mafai ona taofia le CYP2C9.

Simvastatin. O le faʻaaogaina vave o le linagliptin i se fualaau maualuga o le 10 mg i le aso ei ai sona aafiaga itiiti i luga o le pharmacokinetics o le simvastatin ma e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau. A maeʻa le faʻaaogaina o le linagliptin i le aso i le maualuga o le fualaau o le 10 mg ma le simvastatin 40 mg mo le 6 aso, na faateleina le AUC simvastatin e 34%, ma le plasma Cmax e 10%. O le mea lea, o le linagliptin ua manatu o se tagata e vaivai le manava o le CYP3A4-o loʻo faʻafesoʻotaʻi le toto, ma o le faʻamautuina o fomaʻi faʻasoasoaina e CYP3A4 e le manaʻomia.

Faʻamataʻu tautala. O le faʻaaogaina o le linagliptin i se fualaau e 5 mg ma levonorgestrel poo ethinyl estradiol e le suia ai le tulaga mausali o pharmacokinetics o nei vailaʻau.

Faʻafesoʻotaʻiga e manaʻomia ai lapataiga: o le kullucocorticoids (faʻaaogaina ma le maualuga), beta-2 agonists ma togafitiga ei ai a latou lava aʻafiaga faasolitulafono. I le togafitiga o nei vailaʻau, aemaise i le amataga o lo latou faʻaaogaina, e tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i lenei mea ma sili atu ona mataʻituina le maualuga ole kulukose o le toto e tatau ona faia.

Fautuaga faʻapitoa: o le faʻaaogaina o le metformin i le taimi o le inu malosi o le ava malosi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako acid, aemaise lava i le tulaga o le matelaina, le lelei o meaai, poʻo le le mafaia o le ate. Ova malosi ma fualaau oona ei ai le ava malosi e tatau ona alofia.

O vailaʻau faʻamaʻi e faʻamalosi e le masini faasele, e pei o le cimetidine, e mafai ona fegalegaleai ma le metformin, faʻatautava mo le masani masani o femalagaiga o pepe. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau oona, mataʻituina ma le faʻaeteete o le glycemia, o se suiga i le fua o le metformin i totonu o le togafitiga o togafitiga fautuaina, ma le faasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka, pe a tatau ai, e tatau.

O le faʻaaogaina o le vaʻaia o vailaʻau eseese e faʻavae i le iodine i le taimi o aʻoga x-ray e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa ma le faʻaopoopoga o le metformin ma le aʻafiaga o le lactic acidosis.

O tagata maʻi faʻatasi ma le GFR> 60 ml / min / 1.73 m2 e tatau ona taofi le tagofia o le vailaʻau i luma po o le taimi o le suʻega ae aua le toe faia i le isi 48 itula. Mo tagata mamaʻi ei ai le tikeri o le faaletonu o le tino (faatasi ma le GFR i le va o le 45 ma le 60 ml / min / 1.73 m2), e tatau ona faamutaina le faʻaaogaina o le metformin i le 48 itula ao lei faia le inisiua o iodine ma e le tatau ona toe amataina i le 48 itula i le maea ai o le suʻega X-ray .

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

10 laulau o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi pipisi mai se ata o le polyvinyl chloride / polychlorotrifluoroethylene (PVC / PCTFE) ma le alumini alumini.

6 pusa paʻu faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina faafomaʻi i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa.

Fesili, tali, iloiloga i luga o le fualaau faasaina o le Gentadueto


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga e faʻapipii i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

O le a le Jentadueto?

O le Jentadueto o loʻo i ai se tuufaatasiga o le linagliptin ma le metformin. Linagliptin ma metformin o vailaʻau o le maʻisuka tautala e fesoasoani e pulea ai le suka. Metformin galue e ala i le faʻaitiitia o le gaosia o le kulukose (suka) i le ate ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le manava. Linagliptin e galue e ala i le faatonutonuina o le maualuga o le inisalini e gaosia e lou tino pe a uma ona 'ai.

E faʻaaogaina le Jentadueto faatasi ai ma meaai ma faamalositino e faaleleia atili ai le pule o le suka i tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E le o faamoemoe le togafitiga ile togafiti ole maʻisuka 1.

Faamatalaga Taua

E le tatau ona e faʻaaogaina le Jentadueto pe'ā iai sau faʻamaʻi ogaoga ogaoga poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka (faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo togafitiga).

O nisi tagata e atiina ae le acidic acid ao latou ave metformin. Uluai faailoga e sili atu ona mamafa i le taimi, ma o lenei tulaga e mafai ona afaina. Taofi le taofiofia o le Jentadueto ma maua se fesoasoani faafomaʻi faafuasei pe afai e iai foi ou uiga vaivai, e pei o le tiga o le muso po o le vaivaiga, le manava, manava o le manava, leisa, ma se lagona o le vaivai tele po o le vaivai.

Faʻataʻitaʻiga FDA-Faʻafiafiaina Masaʻi Faatauvalea: E Mafai Ona Latou Fesoasoani ia te Oe?

Aʻo leʻi oʻo i le Jentadueto, taʻu i lau fomaʻi pe oe maua le maʻi o le ate, o se faʻamaʻi pipisi, fatu fatu, se talaʻaga o pancreatitis, pe afai na e maua talu ai nei le fatu fatu, pe afai e sili atu i le 80 ou tausaga ma e leʻi i ai lau gaioiga siakiina.

Afai e te manaʻomia se taotoga poʻo se X-ray poʻo se faʻatautaia o faʻasalalauga e faʻaaoga ai se vali e tui i totonu o ou veins, e tatau ona e taofia le taofia o Jentadueto.

A o le i aveina lenei vailaʻau

E le tatau ona e faʻaaogaina le Jentadueto pe afai e te maʻi ile metformin (Actoplus Met, Avandamet, Fortamet, Glucophage, Riomet) poo le linagliptin, poo le:

Afai na oʻo ia te oe se faʻafitauli ogaoga faʻafuaseʻi (faʻalavelave manava, fulafula, vevela paʻu matuia) i linagliptin (Tradjenta),

Afai ei ai ou faʻamaʻi ogaoga ogaoga, poʻo

Afai ei ai lou ketoacidosis (vaai lau fomaʻi mo togafitiga).

O nisi tagata e aveina metformin e atiina ae se tulaga ogaoga e taua o le lactic acidosis. Atonu o le a sili atu pe a iai lou ate poʻo le faʻamaʻi fatu, fatuga o le fatu, oso fatuga poʻo le taʻavale, se faʻamaʻi pipisi, afai e sili atu i le 65, pe afai e te maʻi, pe afai e inu tele le ava malosi. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i ou tulaga lamatia.

Ina ia mautinoa o saogalemu Jentadueto mo oe, taʻu i lau fomaʻi pe afai e te:

Maʻi faʻamaʻi (atonu e manaʻomia lou siaki muamua aʻo leʻi faia lenei vailaʻau)

gallstones

Maualuga maualuga (triglycerides (o se ituaiga o gaʻo i totonu o le toto)

Se talafaasolopito o le ava malosi, poo

Afai e silia ma le 80 ou tausaga ma e leʻi leva ona e suʻeina le gaosiga.

Afai e te manaʻomia se taotoga poʻo se X-ray poʻo se faʻatautaia o faʻasalalauga e faʻaaoga ai se vali e tui i totonu o ou veins, e tatau ona e taofia le taofia o Jentadueto. Ia mautinoa ia vave ona iloa e au tausi maʻi o loʻo e faʻaaogaina lenei vailaʻau.

Mulimuli i faatonuga a lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le Jentadueto pe'ā e maʻitaga poʻo le susu. E tāua tele le puleaina o le suka i le taimi o le maitaga, ma o lau doses atonu e ese i taimi taʻitasi o le maʻitaga. E mafai foi ona ese au atopa aʻo e fafagaina oe.

E le o iloa pe o le linagliptin ma le metformin e pasi i le susu o susu pe afai e mafai ona aafia ai le pepe. Taʻu i lau fomaʻi pe o fai oe o susu.

E le faatagaina le Jentadueto mo le faʻaaoga e soo se tasi ei lalo o le 18 tausaga.

E faʻapefea ona tatau ona ou faʻaaogaina?

Faʻaaogaina le Jentadueto pei ona faatonuina e lau fomaʻi. Mulimuli i itu uma i le fua o fua. Aua le faʻaaogaina lenei vailaʻau i se tele pe laʻititi, pe umi atu nai lo le fautuaina.

Aumai faalua i le aso ia Jentadueto i meaai, seivagana ua taʻu atu e lau fomaʻi ia oe i se isi itu.

Suʻe toto maualalo (hypoglycemia) e mafai ona tupu i soʻo se tasi e maua i le maʻisuka. O aʻafiaga e aofia ai le maʻi o le maʻi, fiaai, afu, faʻavevesi, vevela, gasegase, fatu vave o le fatu, ma lagona o le popole po o le maasiasi. Ina ia vave togafitia le toto maualuga o le suka, faʻaauau pea ona i ai sau suka, e pei o le sua o fualaau suamalie, caramel, fusi, vine, poʻo le suauu e leai ni masini.

E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapitoa mo le faʻaaogaina i mataupu o le hypoglycemia matautia ma e le mafai ona 'ai pe inu. Ia mautinoa e iloa e lou aiga ma uo vavalalata pe faapefea ona tuʻuina atu ia oe lenei tui i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Vaʻai foi mo faailoga o le toto maualuga (hyperglycemia), e pei o le faateleina o le fiainu poʻo le urination, faʻavalea le vaʻai, maʻi tiga, ma le vaivai.

Atonu e manaʻo lau fomaʻi ia e taofia le ave o Jentadueto mo sina taimi pe ae maʻi, maua se fiva poʻo se faʻamaʻi, pe afai o loʻo e faia taotoga poʻo togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona faalagolago i le atuatuvale, maʻi, taotoga, faamalositino, ava, po o le faaseʻe. Fesili atu i lau fomaʻi aʻo leʻi suia lau vailaʻau poʻo togafitiga o fualaau.

E na o se vaega o se polokalame o togafitiga atoatoa, o le faʻasalaga lea e aofia ai meaai, faʻamalositino, puleaina o le mamafa, suʻeina o le toto i taimi uma, ma togafitiga faafomaʻi faʻapitoa. Mulimuli lelei i faatonuga a lau fomaʻi.

Teu Jentadueto i le vevela vevela mai le susu ma le vevela.

Linagliptin ma metformin faʻamatalaga tuʻuina

Faʻasologa masani o le tagata matua mo le tuuga o le Jentadueto 2 Tisuka:

Linagliptin-metformin Vaʻavaveina Ripoti:
- Toto muamua mo tagata mamaʻi e le o mauaina metformin: linagliptin 2.5 mg / metformin 500 mg faʻalua faalua i le aso
- Toto muamua mo gasegase o loʻo maua i le taimi nei le metformin: linagliptin 2.5 mg faʻatasi ma le afa o le taimi nei o le metformin faʻalua faalua i le aso
- Toto muamua mo tagata gasegase o loʻo maua nei le linagliptin ma le metformin e fai ma vaega eseese: faʻafesoʻotaʻi i se mea tuʻufaʻatasia o loʻo i ai le fua tutusa o mea taitasi taitasi faalua i le aso
Tausiga tausiga: Individualize dose based on safety and effectiveness.
Laʻau maualuga: linagliptin 5 mg / aso, metformin 2000 mg / aso

Linagliptin-metformin faʻalautele faʻamalologa:
- Toto muamua mo tagata mamaʻi e le o mauaina le metformin: linagliptin 5 mg / metformin faʻalauteleina-faʻasalaga 1000 mg faʻamatalaga faʻaalia i le aso
- Toto muamua mo gasegase o loʻo maua i le taimi nei metformin: linagliptin 5 mg faʻatasi ma se fua tutusa o aso taitasi o le metformin faʻafofoga tasi i le aso
- Toto muamua mo tagata gasegase o loʻo maua nei le linagliptin ma le metformin e fai ma vaega eseese: faʻafesoʻotaʻi i se mea tuʻufaʻatasia o loʻo aofia ai le fua tutusa o vaega taʻitasi i le gagana faʻatasi i le aso
Tausiga tausiga: Individualize dose based on safety and effectiveness.
Laʻau maualuga: linagliptin 5 mg / aso, metformin 2000 mg / aso

Faʻamatalaga:
O tagata maʻi e lua 2.5 mg / metformin otaota faʻamalolo e tuʻuina mai i le 2.5 mg / metformin linagliptin e tatau ona 'ave faʻamaʻi 2 maa i le aso.
-I a faʻaaogaina faʻatasi ai ma le inisalini poʻo se failautusi insulin, e mafai ona manaʻomia le faʻaititia o le insulin poʻo le inisalini e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faʻaoga: Faʻaleleia le pulea lelei o tagata matutua ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se fetuunaiga i meaʻai ma faamalositino pe a talafeagai togafitiga ma linagliptin ma metformin.

Tagaʻi foʻi: Faamatalaga Faʻamatalaga (i nisi faʻamatalaga)

O le a le mea e tupu pe afai ou te faʻaleagaina?

Maua se fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi pe valaau le laina fesoasoani a Poison i le 1-800-222-1222. E ono i ai ni faailoga o le maualalo o le suka toto, e pei o le vaivai tele, vaʻaia le vaʻaia, afu, le mautonu, atuatuvale, tiga o le manava, fenumiai, ma le gaogao (manava).

Aafiaga aʻafiaga o le Jentadueto

Faʻafesoʻotaʻi le fesoasoani faafomaʻi pe'ā iai ni faailo o se faʻalavelave faʻalavelave i le Jentadueto: fao, faigata le manava, fausiaina o ou foliga, laugutu, laulaufaiva, poʻo le faai.

Taofi le ave o le Jentadueto ma valaau lau fomaʻi i le taimi lava lena pe afai ei ai ou uiga o pancreatitis: o le tiga ogaoga i lou manava pito i luga e salalau i lou tua, taoto ma le vomia, leai o le fiaai, po o le fatu o le fatu.

O nisi tagata e atiina ae le acidic acid ao latou ave metformin. Uluai faailoga e sili atu ona mamafa i le taimi, ma o lenei tulaga e mafai ona afaina. Faʻafesoʻotaʻi fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa pe'āfai e te iai foʻi ni uiga faʻapitoa, pei o:

Paʻu musika poʻo vaivaiga

Numera po o se lagona o le malulu i ou lima ma vae,

Lagonaina o le vaivai, vaivai, vaivai, po o le vaivai tele,

Paga tiga, afu ma le vomiting, poo

Lemu ma le le mautonu le fatu fatu.

Faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe a fai e te:

O se faʻafitauli ogaoga o le tagata lava ia - o le vevela, paʻu o le tino, faʻaumatia o le pito i fafo o le paʻu,

Tigā tele pe faʻasauā pea i sooga,

Sipili, vave vave maua, pe

O se malosi malosi o le paʻu o se fiva, tiga leʻo, fulafula i ou foliga poʻo lau laulaufaiva, mumū i ou mata, paʻu o le paʻu, ona paʻu ai le paʻu mūmū ma le lanu violē lea e salalau (aemaise lava ile foliga poʻo le tino pito i luga) ma faʻapoʻa ai ma le paʻu.

O aʻafiaga aʻafia masani a le Jentadueto e aofia ai:

Paʻu tiga, afaina le isu, poʻo

E leʻo se lisi atoa o aʻafiaga, ma isi e ono tupu. Fesili i lau fomaʻi e uiga i aʻafiaga. E mafai ona e lipotia aʻafiaga o le FDA i le 1-800-FDA-1088.

Tagaʻi Faʻaauau: Aafiaga Itu (i nisi auiliiliga)

O a isi fualaau oona o le a aʻafia ai Jentadueto?

O isi fualaau faasaina e mafai ona faateleina pe faaitiitia ai aafiaga o Jentadueto i le faaitiitia o le suka o le toto. Taʻu i lau fomaʻi lau vailaʻau uma o loʻo i ai nei ma le mea e te amata pe taofi le faʻaaoga, aemaise lava:

Rifampin (mo togafitiga o le gasegase), poo

Inisalini poʻo isi togafitiga o le maʻisuka tautala.

E le maeʻa lenei lisi. O isi fualaau oona e mafai ona fegalegaleai ma le linagliptin ma le metformin, e aofia ai togafitiga ma togafitiga, ma vitamini, ma fualaau aina. E le o faʻatautaia uma e mafai ona lisiina i totonu o lenei taʻiala.

Tuua Lau Faamatalaga