Pancreatitis i le taimi o le maʻitaga: e mafai ona fanau mai pe a tiga le pancreas?

I le taimi o le maitaga, suiga o le tino o le tino, lea e oʻo atu ai i se faʻavavega o faʻamaʻi masani. O nei mea e aofia ai le pancreatitis i le maitaga. I le tele o ata vali, o se faiga faʻavalevalea, ae peitai, o nisi taimi e tupu mo le taimi muamua.

O le pancreatitis o se gaioiga lemu o le pancreas lea e mafai ona oo atu ai ni faafitauli ogaoga i le uluaʻi masina, ae le afaina ai le fetal development pe a mavae le 16 vaiaso.

O faʻaaliga e faʻapitoa, e faʻaalia i se saoasaoa vave ma le saoasaoa ma le tumau, faatasi ai ma se auala faasee. O le togafitiga e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, o se meaai malosi.

Mafaufau i mea e mafua ai le atinaʻeina o prostatitis, ma o a mea e iloa ai e le tina faʻamoemoe? Faʻafefea ona faia togafitiga i se tulaga manaia?

Pancreatitis ma le maitaga

E masani lava i le amataga muamua o le tolu tausaga, o le pancreatitis e masani ai. O le mea sili ona faigata o le faigata lea e faʻamautinoa le faʻamaonia saʻo. E tele tamaitai ua faitioina o le pancreas e tiga i le taimi o le maitaga, masalomia o le nutimomoia, ma afaina ai faʻamaʻi mai dermatological.

E masani lava, o faailoga muamua o se togafitiga faʻaleagaina e fenumiai ma le faʻamaʻi - le lava le fia ai, afu, vulu, le faʻavauvau i totonu o le manava. E tusa ai ma le ICD code 10, o le faʻamaʻi e lapoa, e le lelei, faʻasolosolo, ma isi ituaiga.

O le foliga masani o le maʻi ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • Dyspeptic.
  • Faʻanoanoa.
  • Asymptomatic.

I le taimi o le maitaga, soo se ituaiga e mafai ona atiina ae, e masani ona tuʻufaʻatasia, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai faʻamaoniga o se ituaiga tiga ma le fomaʻi.

O mafuaʻaga e aʻafia ai le setete o le pancreas e aofia ai amioga leaga leaga, isi faʻamaʻi faʻamaʻi (cholecystitis, maʻi o le maʻi o le tino), vailaau o le genetic predisposition, ma le maʻisuka. I le taimi o le maʻitaga, o le pancreas ua matua ogaoga le popole ona o suiga o le hormonal i le tino, o se suiga i meaʻai.

Faʻasolosolo i le pancreatitis, le faʻafefeteina o loʻo faʻalavelaveina, afaina ai le toto, manava manava ma mea e maua ai foamy, ma faʻaititia le mamafa o le tino. E tele taimi e faʻatasi ai ma le dysbiosis ona o le faateleina o le numera o le microflora pathogenic. Vaega o foliga o le tiga:

  1. Le malosi malosi i le pito i luga.
  2. Tinea tiga e susulu i tua.

O le soymptomatic form is asymptomatic, o lea e matua faigata lava ona faʻamaonia i se taimi talafeagai. Afai ei ai ni faʻalavelave faʻalavelave, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le mea taua o le amataina lea o togafitiga vave, lea o le a faʻaitiitia ai taunuuga le lelei i le lumanai.

O se osofaiga mataʻutia ao aveina se tamaititi o se mea e seasea tutupu. Ae ui i lea, o se tulaga lamatia tele le atinaʻeina o le pepe ile manava. O le eseesega autu o lenei ituaiga o le vave atinae. O le faailoga muamua o le tiga i le itu o le matauga tauagavale.

O le faʻamaʻi e mafai ona faʻateteleina i lalo ole aʻafiaga o faʻafitauli eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea sese i le lisi, mea inu, o se faʻafefe i le meaʻai. O le ata atoa o le foliga o le faʻamaʻi o le vavave, e pei o faʻatusa e tutusa ma isi faʻamaʻi. Ae peitai, afai e te lagona le leaga, naʻo le pau le filifiliga tonu o le asiasi i se fomaʻi.

  • Paʻa i totonu o le manava, faʻalautele i tua.
  • O le faateleina o le vevela o le tino.
  • Faʻaitiitiga o faailoilo taufaʻailoga.
  • Totoina.
  • Nausea, faʻaauau pea ona sui le vomiting.
  • Lethargy, general malaise.

Ina ia iloa le tulaga, e tatau ona e pasia se suʻesuʻega o meaola o le urine ma le toto.

Afai ei ai le faateleina o le maualuga o le amylase, o le enzyme o le pancreas, lea e nafa ma le malepe o gaʻo ma le faateleina o le diastasis, ona maua ai lea o le pancreatitis.

O mafuaaga mo lenei tulaga

O le a le pancreatitis i le lautele? I lenei setete ua malamalama lelei i le faʻalauiloaina o le faʻavaeina i le pancreas. E mafai ona mafua mai i itu eseese:

  • meaʻai le lelei - afai e te manaʻo i gaʻo, falai ma ulaula, o mea uma nei o se avega mamafa i luga o le paʻu (O la matou auala o loʻo i ai le auala e lelei ai ona 'ai lelei: Faʻamatalaga o meaʻai lelei mo tina faʻamoemoe >>>),
  • isi faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o meaola - gastritis, ulcer, cholecystitis,
  • ava malosi ma le nicotine e matua leaga le aafiaga i le setete o le pancreas,
  • togafitiga faʻatoʻateleina - pe afai o lou aiga toto e maua ai faʻamaʻi pipisi,
  • o nisi taimi o loʻo i ai se pancreatitis pisia - mafua mai i siama poʻo siama,
  • o le maʻi suka - o le umi o le maʻi e mafua ai le tupu o le mumū i totonu o le gland.

I le mea e te maʻitaga, o le pancreas e sili atu ona mamafa. E mafua lenei mea ona o suiga o le hormonal i le tino, suiga i meaʻai, faʻalauteleina o le mamafa i le ate. E maua ai le sao i le faʻalavelaveina o le pancreatitis ma le tosoina o le gland ma le fatu tuputupu ae, ma suia i itu, sili atu ona fetaui ma isi totoga.

O le pancreatitis i fafine maʻitaga e mafai ona tupu mo le taimi muamua, ma atonu o le a sili atu le faigata o le pancreatitis i le taimi o le maitaga.

Kiliki e Maua 3 Vitio Tutorials i le Soifua Maloloina Soifua ma le Fanau mai

Faailoga o pancreatitis i fafine maʻitaga

E faʻapefea ona e malamalama o loʻo ia te oe le pancreatitis? O faʻamaoniga o lenei tulaga e le ese mai uiga o pancreatitis i le le maʻitaga.

  1. Muamua, faʻaauau le gaioiga, lea atonu e te leʻi matauina i le taimi muamua. O le mea moni, i le taimi o le maitaga o se mea taatele lea (faitau le tusitusiga Nausea ao maitaga >>>). Ae o le tausea e le muta ma mafai foi ona liu vomiting. O lenei ua avea ma faailoga e le masani ai e mafai ona taʻu mai ai se togafitiga o loʻo i ai nei (maua nisi faʻamatalaga mai le tusitusiga Vomiting during pregnancy >>>),
  2. I nisi tulaga, o lau vevela e ono tulaʻi mai - laʻitiiti, e oʻo atu i le 37.5 * C,
  3. Ona mafai lea ona e lagonaina le vaivai i le manava ma le tauagavale i lalo o le pili. O le malosi e faasolosolo malie lava, e mafai ona liua i le tiga ma le tingling tiga. E tele taimi e tigaina ai tiga - o lona uiga, e tiga uma i luma ma tua. O lona uiga o loʻo i ai sau faʻalavelave tigaina o le maʻi,
  4. O le tele o vailaʻau faʻapitoa o le pancreatitis. I lenei tulaga, e iai sau faʻafitauli o le nofoa - e masani ona fai ma musika, o nisi taimi e oʻo lava i le vai (faitau le mea o loʻo iai nei Diarrhea ao maitaga >>>). E ese le susulu ma le lamolemole - o lenei mea e mafua mai i le gaʻo e leʻi faʻaaogaina. I le taimi lava lea e tasi, o le fuga mai ma le taalili o le manava,
  5. O nisi taimi e mafai ona e maitauina le soymptomatic course o le maʻi. O le mea moni, e le o ese uma ia faailoga, ae e mafai ona e faʻaalia i latou i se mea sese i meaʻai, poʻo le faʻamaʻi.

I se tulaga aoao, o lou soifua manuia e matua mafatia lava. I le tulaga masani, o le fia 'ai e faʻalavelaveina. E afaina ai le fetus, ona e le maua e ia le aofaiga talafeagai o meaʻai. O le a le mea e fai i le pancreatitis i le maitaga? Fai fua talafeagai e faʻaitiitia ai le mumū o le pancreas.

E mafai faapefea ona ou fesoasoani

Afai e iai lou pancreatitis mo le taimi muamua i le maʻitaga ma e matua faaleagaina ai lou soifua lelei, e iai tiga ogaoga, gasegase tiga ma le vomiting, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi. O togafitiga togafitiga atonu e manaʻomia.

Afai ua e oʻo muamua i lenei faʻamaʻi muamua, ma o le taimi nei e le mafua ai se faʻalavelave matuia, e mafai ona e faia fua faʻavae tutoatasi e togafitia ai le pancreatitis i le taimi o le maitaga.

O le uluai faʻamalositino e mafai ona e faia o le 'ai lea i meaai lelei. I le masani ai, o le maitaga ua leva ona faʻaalia ai se taumafa atoatoa ma lelei (o loʻo faʻamatala auiliili i le tusiga Nutrition ao maitaga >>>). Ae ui i lea, o le pancreatitis o se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o lona uiga o meaʻai e tatau ona faʻafetaui lelei.

O le a se mea e mafai ona e 'ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis?

  • Palu anufe, soupeti, meaʻai e maualalo le gaʻo. E sili ona lelei le kukaina o ipu fufulu poʻo le kuka. E fautuaina foi e 'ai meaai mamā - a itiiti mai i aso muamua o le faʻamaʻi,
  • O oloa gaosi susu e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti. O meaai sili mo oe o le a maualalo le sisi kisi ma lefir,
  • Fualaau 'aina ma fualaau faisua e maualalo i fiva. O aoga o faʻi, fualaau mamago, vine,
  • Rice ma le keke falala, lelei i luga o le vai. O le sili ona aoga mo pancreatitis o le oatmeal,
  • E tatau ona e faʻaaoga sitaili masani i ni vaega laiti,
  • E aoga le faʻaaogaina o vaiinu - Borjomi, Essentuki. A o leʻi inu i lenei vai, e tatau ona e faʻasaʻo uma uma le kesi mai ia mea.

O ia ituaiga meaʻai e faʻamoemoe e faʻateleina ai le tuʻuina atu o le pancreas. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le a se mea e tatau ona e vavaeeseina mai le taumafataga, pe a le tumau?

  1. Meaʻai gaʻo ma iʻa, meaʻai gaʻo ma falai, meaʻai ulaula ma le masima,
  2. Filifili, keke keke ma keke,
  3. Tulu, pears, pateta,
  4. Toa moa i soo se ituaiga.

E tatau ona e 'ai faʻatasi - o lona uiga e tatau ona e taumafa 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti. E fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le avega i luga o le paʻu.

Ae paga lea, e le mafai ona aloese le pancreatitis. E tatau lava ona e ave ni vailaʻau o le a toe faʻafoʻisia ai le gaogao galuega. O le maʻitaga e faʻatapulaaina le lisi o nei vailaʻau.

  • Enzymatic agents. E aofia ai Mezim, Festal, Creon. O auala ia e toe sui ai togafitiga - e le mafai e lau lapisi ona gaosia atoatoa le aofaʻiga manaʻomia o enzymes. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻafefeteina, ma o le mea lea, e le maua ai e le fomaʻi meaai talafeagai. E tatau ona e ave i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai,
  • Tetele sauniuniga. Faatasi ai ma ia mea, ua faatagaina Alemagel ma Gaviscon mo tina maitaga. O lo latou faʻaaogaina e talafeagai e faʻaitiitia ai le eleʻele o le suka gaʻo, lea e mafai ona afaina ai le pancreas. Ave i latou i le afa itula ao leʻi faia taumafataga,
  • Auala mo le faʻaleleia o peristalsis. O fafine maʻitaga ua faʻatagaina e ave Trimedat. O lona faʻaaogaina o le a puipuia ai le toe faʻaleleia o le vai oona i totonu o le paʻu,
  • Filifili Cholagogue mo oe e faʻaleleia le tafe o talo ma toe faʻaleleia le gaʻo. E aofia ai Allohol ma Holosas,
  • Faʻasalaga tiga, e mafai ona e faʻaaoga vailaʻau faʻasaina - No-shpa, Spazmalgon. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaleagaina, aua e mafai ona aafia ai le leo o le matua,
  • Mo le toe faʻaleleia o le fale masani e manaʻomia lou faia o sauniuniga faʻataʻitaʻiga - Linex (faʻamatalaga lata mai i luga o le autu: Linex i le maitaga >>>), Maxilak, Normobakt, Baxet.

O le togafitiga o fualaau e tatau ona le itiiti ifo i le vaiaso ma e tatau ona faatonuina e se fomaʻi.

Pancreatitis i le taimi o le maʻitaga - pe faʻapefea ona togafitia mai togafitiga faʻaleaganuʻu? O le mea e leaga ai, o suʻega a tagata lautele atonu e leai se lelei i pancreatitis. O le aʻafiaga o aʻafiaga mai lo latou faʻaaoga e mafai ona sili atu nai lo le manuia. O le mea lea, e le fautuaina lau togafitiga masani mo oe i le togafitiga o pancreatitis i le maitaga.

Pau lava le mea e mafai ona fautuaina o le faʻaaogaina o le sipuni poʻo se decoction o sopo o le rose. E fesoasoani i le lelei tele o le talo, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faagasologa o le faʻapalapala.

O le tupu o pancreatitis o se tulaga le lelei. Aemaise lava pe'ā e maʻitaga. Ae ui i lea, e le tatau ona fefe le tagata, aua o lenei maʻi e faigofie ona mafai ona tau. O le mea taua o le amata lea i le taimi ma faʻaaoga fualaau faʻamaonia ua faamaonia.

  • O a suʻega e faia i le maitaga?
  • Tigā i le gutu aʻo maitaga
  • Faʻamatalaga vaivai i le taimi o le maitaga
  • 1 masina
  • 2 vaiaso
  • 3 masina

Maua le vitio "Laasaga e tolu i se Soifua Maloloina Soifua ma Faʻamamaina Faʻatasi" i le taimi nei

Ulufale i lau imeli ma kiliki i le "Toe Maua" button

Mafuaaga o pancreatitis

O le tele o mafuaʻaga e mafua ai le afaina o le pancreas, o le mea autu o loʻo i totonu o se mea e faʻalavelave ai. E faigata ona aloese mai lenei faʻamaʻi mo e fiafia i meaai falai, ulaula meaʻai, ma faʻatasi ai ma mea manogi vevela.

O le malosi malosi o le faaleagaina o le uʻamea o loʻo faʻaaogaina e le ava ava malosi ma le ulaula tapaa. O le le lelei o le togafitiga o le gastritis ma le maʻi gaʻo e mafai foi ona faaosofia ai le tupu o pancreatitis.

Faʻafumuina o le gallbladder faatasi ai ma le pancreatitis - cholecystopancreatitis - o se mea le lelei i le taimi o le maitaga. O faʻamaʻi pipisi masani o vailaʻau faʻamaʻi ma siama na mafua ai le amataina o le maʻi. O le faʻamaʻaloga o le maʻisuka ma le maʻisuka umi lava e mafai ona mafua ai le pancreatitis. O le 'avaʻese o le a maua ai foi se tulaga le talafeagai.

Pepa o pancreatiti

E lua ituaiga o pancreatitis, o le gasegase ma le tumau.

O le a la latou eseesega tele? I le foliga lapopoa, o meliga glandular o le okeni ua liusuavai, ma i lalo o le malosi o enzymes lea e tuufaatasia e le pancreas.

I le aʻoga faifai pea, o le faagasologa o le le fiafia e faaauau pea i se tulaga sili atu pe itiiti foi, e tusa lava pe ua aveesea le mafuaʻaga o le maʻi. O le iʻuga, o le galuega a le gland e faʻalavelave ona o le faʻalauiloaina o le atinaʻeina o fesuiaiga mataʻutia.

Lapatai pancreatiti

O le tele o le pancreatitis i le taimi o le maitaga e seasea ona matauina, ae mai lenei mea e le avea ai ma mea e sili atu ona lamatia, lamatia ai le tele o faafitauli, e oo i le faamutaina o le maitaga. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, e taua tele le fuafuaina o faailoga muamua o ona foliga vaaia, talu ai o le faagasologa ua vave ona atiae.

Faailoga o pancreatitis i fafine maʻitaga:

  1. Faʻanoanoa i le faʻalautelega o le itulagi, faʻavave ona salalau i le hypochondria ma lalo ifo.
  2. Ole televave faʻateleina, lea e oʻo ile maualuga ole vevela ile 38-39 tikeri.
  3. Vaʻaia (pa'ū i le toto).
  4. Toto, afaina.
  5. Nausea na faʻatasi ma le vomiting.
  6. O mea uma o loʻo i luga e taʻitaʻia ai i le tele o vaivaiga.

Faʻailoga pancreatiti ma le maʻitaga

O le pancreatitis o aso e taʻitaʻia ai i:

  1. Faʻasologa o le cholecystitis.
  2. Alcoholism
  3. Faamai o le manava ma le duodenum.
  4. O le maualuga ole maualuga ole maualuga ile atherosclerosis.
  5. Fesuiaiga o se maʻi ulutala i le gland.
  6. Totolaisa, ituaiga uma o le hepatitis.
  7. O faʻamaʻi pipisi o le endocrine.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻailoaina o le mamafa o le mamafa i tagata mamaʻi, o le mumū o le mucosa o le tino e mafua mai i le vaivaiga. Lanu samasama o le paʻu. O le tiga i le taimi o le faʻalavelave foliga e foliga mai i totonu o le tino o le faʻamaʻi, faʻamalosia le tagata maʻi e ave se tulaga faigofie i le moega - faʻapipiʻi vae vae ma tulivae i le manava.

Meaʻai a se fafine maʻitaga e maua i le pancreatitis

O faʻaaliga o lenei togafitiga i tamaitai i le tulaga e le ese tele mai i latou e le oi totonu o lenei vaega. O le faʻailoga muamua o le gasegase o le pancreatic e masani lava o le gaioiga, lea e toʻatele fafine maitaga latou te le manatu o se mea ogaoga. I le lumanaʻi, e mafai ona tatala le vomiting, lea ua avea ma se mafuaʻaga ogaoga mo popolega.

O se lagona o le vaivai i le manava i le itu tauagavale o le hypochondrium e mafai ona matauina. O nei lagona e mafai ona liua pe tigaina. O faʻafitauli faʻafuaseʻi o loʻo faʻaalia.Faatasi ai ma le pancreatitis i tamaitai ao maitaga, o loo i ai se lagona o le afaina ma le pala.

E le gata i lea, o vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina e mafai ona maua i feces. O faʻaletonu i le pancreas e masani ona avea ma mafuaaga o le ania. I nisi tulaga, latou te mafai ona faʻaosofia ai ni mea e afaina ai le tino ma e oʻo lava foi ina faia ai ni tulaga mo faʻamaʻi pipisi o le va.

I mataupu e sili ona ogaoga, e le o le faʻavavega o le tiga o le pancreatitis i fafine ao maitaga, o loʻo i ai le faateleina o le toto, totoga o le toto ma e oʻo lava i osofaʻiga o le vevela. O se ata le lelei o le falemaʻi e mafai ona faʻatasi ma le leai o se tiga.

Pe a tupu mai le pancreatitis i se foliga lapopoa i le taimi o le maitaga, e mafai ona televave le vave ona tupu o faailoga. Afai e te le malamalama i se taimi talafeagai pe o le a le mea e fai i le solia o le galuega a se ituaiga okeni e pei o le pancreas, o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le fanau mai vave, le faʻaipoipo ma e oʻo lava i le oti o le tina i le lumanaʻi.

O le foliga masani o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻamalosia i le uluaʻi masina. Afai e tiga le pancreas i le taimi o le maitaga, e manaʻomia e se fafine ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. E taua tele le faʻamaonia o le pancreatitis i taimi o le maitaga, faʻaaogaina auala e le afaina ai le atinaʻe o le tamaʻi fausua.

  • maualuga o enzymes i le urine
  • hemoglobin indicators,
  • aofaiga atoa o le protein
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • Faatulagaga

E sili atu le tele o metotia o suʻesuʻega, mo se faʻataʻitaʻiga, CT poʻo le leitio aʻo gaʻo, e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai e mafai ona aʻafia ai le fausiaina o le fetus. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua i le taimi o le auʻiliʻiliga, o le togafitiga talafeagai o lenei tulaga faʻaleagaina ua faʻamaonia, lea o le a saogalemu mo le tina ma le tamaititi e leʻi fanau mai.

Ina ia faʻaitiitia uma faʻaaliga o lenei faʻamaʻi, e muamua lava ona tatau ona mulimuli i se meaʻai faapitoa. O se aso pe a maeʻa le osofaʻiga, e mafai ona fautuaina le anapogi. I le lumanaʻi, e faigofie ona faʻafeiloaʻi mea taumafa faigofie ma le maualuga o meaʻai o vitamini lelei, minerale ma proteins, ma gaʻo susu ma gaʻo gaʻo i totonu o le taumafataga. Pe a fatuina se lisi mo se aso poʻo se vaiaso, e mafai ona e aofia ai meaai ma ipu e pei o:

  • moa ma iʻa,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo
  • oloa susu
  • fuālaʻau kuka
  • fua faatapulaaina o fua.

O sea taumafataga o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le pancreas ma faʻafouina ai le faʻaogaina masani o le 'aiina. Mai le taumafataga mo le taimi atoa o le tino o pancreatitis, e taua tele le vavae ese o ituaiga o iʻa ma aano o manu, ulaula ma meaʻai, faapea foi ma meaai vave ma meaʻai talafeagai.

Filifilila, pusa ma keke, fuamoa, pears ma pateta e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, pe afai e mafai, pe le gata foi. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o tulafono e faʻatatau i le faʻaaogaina o meaai, ae o le pancreas o le a le mamafa.

E sili atu pe afai o le togafitiga o pancreatitis i le taimi o le maitaga e faia i le fesoasoani o se soifua maloloina lelei, ae e leʻo taimi uma e mafai ai ona maua le mea e manaʻomia e aunoa ma ni fualaau faʻapitoa. A aʻafia le pancreas mai le faʻaogaina o le tino, o uiga ma togafitiga e tele lava fesoʻotaʻi. O le mea masani, i ia tulaga, o togafitiga e faia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le:

  • enzymes
  • atacids
  • filifili
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai tui.

Mo le ogaoga o tiga, o vispasmodic drugs, mo se faataitaiga, No-shpu, Spazmalgon, ma isi mea e mafai ona faʻaaogaina. O nei vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina i na o ni nai laasaga e puipuia ai a latou aʻafiaga i le leo o le uterine.

I nisi tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o ia tulaga matautia e pei o se fao po o se paluga e ono manaʻomia ai taotoga. Afai o le togafitiga ua atiaeina aʻo lei oo i le vaiaso lona 35, o le faamutaina o le maitaga atonu e fautuaina.

Pancreatitis i le taimi o le maitaga e lamatia ona o le atinaʻeina o faʻalavelave lea e mafai ona oʻo atu i le vave fanau mai poʻo le faʻanoanoa faʻafuaseʻi i le amataga.

O se tina i le lumanaʻi, e muamua ona faʻamaʻi i lenei faʻamaʻi, e tatau ona gauai faapitoa i lona soifua maloloina e oʻo lava i le tulaga o le maitaga fuafuaina.

O le galuega a le fomaʻi i le puleaina o fafine maʻitaga o loʻo i ai le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi talafeagai ma puipuia ai lona faʻavavevave, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le talafeagai.

Pancreatitis i le taimi o le maitaga e lamatia ona o le atinaʻeina o faʻalavelave lea e mafai ona oʻo atu i le vave fanau mai poʻo le faʻanoanoa faʻafuaseʻi i le amataga.

O le avea ma sui o se faʻalavelave le lelei o le faʻalavelave, o le pancreatitis e masani ona atiae i le taimi o le maitaga ona o le faateleina o le mamafa i luga o totoga uma ma tino o le tino, o le uiga o le faʻamoemoe o se tamaititi.

Ona o lenei mea, o le atinaʻe o pancreatitis e masani ona le amanaiaina. E maua le faamai i se laasaga pe a mafai ona togafitiga lelei i se falemai. Ae ui i lea, o se tagata poto masani e iloa le faʻaalia o pancreatitis, lea e fesuisuiai e fuafua lava i le tausaga o le gestation, i le amataga lava o lona atinaʻe.

I le amataga o le maʻitaga, o le pancreatitis e le mautonu e afaina ai o ia lava i le amataga o le toxicosis.

O le faaletonu o le fomaʻi o foliga o le toxicosis ma le pancreatitis, o le tumau pea i le 12 vaiaso o le maitaga, o ni faailoga mo se suʻesuʻega auiliili o se vaega o le eseesega o suʻesuʻega o nei tulaga maʻi.

O se osofaiga ogaoga o pancreatitis ma le atinaʻeina o le tele o abscesses poʻo le phlegmon i le vaitau lea e mafai ona mafua ai le faapau pepe.

O se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis i le lona lua o masina e mafai ona mafua mai i le faʻalavelaveina o le pipisi o le pancreatic e se faʻateleina matua.

E amata i le vaiaso 12, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le toe faʻafefe ai le fomaʻi, ae o soʻo se soliga o faʻasologa o le fomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o faʻaaliga mai le gastrointestinal tract.

O le alualu i luma o pancreatitis i le lona tolu o le maʻitaga ua manatu o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina vave o le galue. O le faaiuga i vave vave faʻapipiʻiina e faia e le fomaʻi i le mavae ai o le 35 vaiaso.

Pe a ave se tamaititi, o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupula ona o le faateleina o le aofaʻi o mea taumafa e faʻaaoga ma faateleina le inisalini, lea e manaʻomia e le fetus. O le afaina o le pancreas e mafua ai le tele o le gaosiga o le suamalie ma le elemene na gaosia e le gland.

O le mafuaʻaga o le alualu i luma o le pancreatitis o loʻo taʻua o le togafitiga le lelei o vitamini.

O le isi mafuaaga mo le sili atu o le faagasologa o le pancreatitis o loo taua o togafitiga le lelei o vitamini poo le tele o fualaau faasaina ua faatonuina mo le faasaʻoina o pathologies.

O le gaioiga o le okeni e faʻavaivaia pe a taumafai e aveese mea leaga o mea oona, o le enzymes o loʻo taofia i totonu o le gland ma faʻaumatia mai totonu.

Faʻaauau le pancreatitis e tupu o se tali o le pancreas i le le lelei o isi totoga. O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi i lenei tulaga, o le solia lea o mataupu faavae o meaʻai maloloina, faʻateleina le tulaga o le gallbladder ma le gastrointestinal tract.

E i ai le tele o faʻailoga aloaʻia e mafai ai e se tasi ona faia se masalosalo e uiga i le atiaʻe o le pancreatitis:

  • ogaoga tiga i le itu i tua,
  • fiva
  • afaina fualaau
  • faʻaitiitia le manaʻo ona o le gaioiga, e oʻo atu ai i le vomia,
  • gaogao i vae, e tutupu i le taimi lava e tasi ma le tele o nausea,
  • toto maualuga, mafua ai osofaiga o vaivaiga ma le valea.

I le taimi o le maitaga, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma se mea e le suia, o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium o se natura mataʻutia o le natura, manava manaia, ua faʻapipiʻiina le faʻamalosi i nei faʻaaliga.

Faʻailoga

I le avea ai o se vaega o le siama o le pancreatitis, e tele auala faigaluega e faʻaaoga, ae le o mea uma e talafeagai ma saogalemu mo le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

O faʻamatalaga faʻamalosi e fesoasoani e iloa ai le faʻamaʻi i se taimi muamua, e aunoa ma le afaina ai le fetus.

E faavae i luga o taunuuga o se ultrasound o le pancreas, o le a iloilo e le fomai le maualuga o le gland, o le fausaga o le parenchymal tissues, o le lumen o le au ma le localization o le okeni.

O faʻasalalauga faʻatusatusa i le taimi o le maitaga ua faʻasaina.

X-ray, faʻatusatusaina o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i le taimi o le maitaga ua faʻaseseina, o le gastroscopy ua faʻatulagaina mo le oʻo atu i le 32 vaiaso.

Ina ia faia se suʻesuʻega, o le a manaʻomia e le fomaʻi se suʻega o le toto (lautele, mo mea e maua i lipase, glucose, amylase), faʻapea foʻi ma se suʻesuʻega o le urine ma feces. O le suʻesuʻeina suʻesuʻega o fecesi e fuafua ai le tuufaatasiga o le microflora o le intestinal ma le mea o loʻo i ai i le gaʻo le gaʻo, ma o le auiliiliga o le urine e iloa ai le maualuga o le amylase.

O le tino pancreatitis i tagata maʻi maʻitaga e manaomia le togafiti i se falemai. A maeʻa le falemaʻi, faʻaaoga fua e faʻafefe ai le osofaiga. O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le toto ma faʻatautaia ai le maualuga o enzymes e maua mai i le pancreas.

  1. O le faʻamaonia o le logoina o le fomaʻi-fomaʻi e uiga i le i ai o pancreatitis, e faʻamaonia ai le ogaoga o le maʻi, le taimi o le faʻasalaga mulimuli, tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga ma suʻega.
  2. Ma le isi, faatasi ai ma le fomaʻi-fomaʻi, o vailaau faatonuina mo pancreatitis e tatau ona toe iloiloina, a latou gaʻo ma le umi o le pulega. O le fafine na totoe na o vailaʻau talafeagai, sui vailaʻau e lamatia i le taimi o maitaga ma isi (faʻaʻataʻitaʻiga, e mafai ona sui faʻamaʻi pupuni o le pamu i mea faʻapitoa, ma isi). I le isi itu, o nisi o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le gestosis poʻo isi tulaga faʻaleagaga i le taimi o le maitaga o le a faʻaitiitia i le pancreatitis.
  3. Faʻaauau (ia le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 2 vaiaso) faʻamatalaga a se tagata gastroenterologist poʻo le fomaʻi. E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia ni faʻamatalaga mulimuli i le endocrinologist.
  4. Faatalanoaga faifaipea: suʻesuʻega o le toto, suesuega lautele ma le toto o le toto, suesuega o le toto mo le suka, suega i vaiaso taitasi mo le suka ma le acetone, ultrasound o le pancreas, ma isi.
  5. Afai e tupu tele le pancreatitis, e sili ona lelei ile togafitiga i le falemaʻi, ma filifilia le faʻailoga e faalagolago i le umi o le maʻitaga. I le amataga, o se fafine ua falemaʻi i le matagaluega o gastroenterology, togafitiga poʻo taotoga faʻatasi ai ma le faʻatalanoaina tatau o fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe, i taimi e le umi ma faʻateleina le malosi o le tino, e masani ona tele falemaʻi ile matagaluega ole maʻitaga, ma o le fomaʻi tipitipi ma le gastroenterologist ua uma ona valaʻaulia iina mo feutagaiga.
  6. O le gasegase o le gasegase i luma o pancreatitis e sili atu foi ona togafitiga i le falemaʻi, aua e tusa ai ma foliga o le toxicosis (faʻaleagaina, vomiting, faʻaitiitia le manava, tiga o le tino, foliga vaaia o le acetone i le urine), o le osofaia o pancreatitis e mafai ona natia. E le gata i lea, e tusa lava pe o se mea matautia tele, o le ono mafai ona atiaʻe se faʻavavega o le pancreatitis o le lalolagi ua maualuga.
  • Taumafai e paleni ma sao i le taimi o le maitaga, aʻo tausia le mamafa. Faʻalogo lelei i le tele o lau suʻega, iron, calcium ma aua neʻi galo e tatau ona maua malie le mamafa.
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation i meaʻai o meaʻai, e tatau ona e ave le protein, vitamini B12, vitamini D, zinc e fai ma faʻaopoopoga i le siama kulimi, iron ma le calcium, talu ai o mea nei e taua tele mo le atinaʻe masani o le faiʻai ma totoga o le fotus, faʻapea foʻi ma le masani masani mamafa.
  • O le kesi o se elemene taua, aemaise lava i le taimi o le maitaga. Afai e faʻaseseina ia oloa gaosi susu, toe faʻafuina lau meaʻai i le palasitika ma le soybean curd, broccoli, suamalie moli malosi po o le soya susu, otaota ma almonds.
  • O le aofaiga o le vitamini C puipuia e puipuia mai le malepelepe vave o le vete vet. O le vailaʻau C fesoasoani e faʻamalosia ai le vevela. Vitamin C e maua i fualaau aina ma fualaʻau: fualaau suamalie, pepa, tamato, vine, broccoli, kapisi, pulupulu Brussels.
  • Faʻaaogaina o fualaau oona poʻo fualaau faasaina e le tatau ona faia i le taimi o le maitaga (mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau e le faʻamaʻi-infolmatory o loʻo mafua ai le faʻanoanoa).
  • O le 'ai o le papaya le lelei, e faʻaosofia ai feeseeseaiga o le uterine, lea e mafua ai le fanau mai vave.
  • Po o le faʻamaʻi caffeine i le tasi ipu i le aso.
  • O le ava.
  • Fuʻa ulaula.
  • Saunas.
  • Mea e afaina ai meaʻai e mafua ai le listeriosis poo le toxoplasmosis (o le aano o manu, moa ma le sami, fualaʻau ma fualaau aina).
  • O iʻa e ono aofia ai le mercury: shark, seafish, king mackerel, crestheads.
  • O vailaʻau matautia, faʻamalositino, ma nisi o mea teuteu.

Fuafuaga o le maʻitaga

O lenei faʻamaʻi e le o se faʻalavelave mo le maitaga ma le fanau mai mulimuli o le pepe. E le afaina ai le atinaʻeina o le initaneti, ae o le fuafuaina o le maitaga e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

O se tamaʻitaʻi e avea ma faʻasalaga, lea e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli faʻafitauli, ave laasaga manaʻomia pe a faʻamaʻi le faʻamaʻi. O le maʻitaga e mafai ona fuafuaina pe afai e leai ni faʻafitauli faʻafuaseʻi i le pancreas.

O le maʻi e tatau ona i ai i le tulaga o le faamagaloga mausali, ma e tatau i se tamaitai ona asiasi atu i taimi uma i se fomai tipitipi ma le fomaʻi, faia se suesuega vave i se taimi talafeagai, faia se suesuega, ma isi. E le mafai ona tulai mai le fesili o le faalavelave. O lenei taimi ua filifilia taitoatasi i tulaga taʻitasi.

E mafai ona ou fanau mai i le pancreatitis tumau? Afai e le faʻaalia le faʻamaʻi, o lona uiga o le fanau mai e mafai ona masani. I se tulaga e mataʻituina ai le ola i le maeʻa o le lona lua masina, e mafai ona fautuaina le fananau mai.

I le avea ai ma faʻamaʻaloga i taimi o galuega, e faʻaaoga ai antispasmodics. E tatau ona e saunia mo le mea moni e faapea, o le fanau mai faʻaleagaga e muta i le faʻaaogaina o paʻu vaʻa. O le mea e leaga ai, i vailaʻau o loʻo i ai le pasene o mataupu e le lelei.

E masani lava, pe a uma le fanau mai, o le tulaga o le fafine e vave ona pa'ū, o le mea lea, e manaʻomia le fesoasoani faʻafuaseʻi i le faiga o togafitiga fualaau faʻataʻitaʻi e faʻamoemoe e faʻafefe ai le mumu ma faʻaitiitia le tiga.

O le pancreas, e oʻo lava i le afaina, e le afaina ai le mafaufau masani (seivagana ua e mafaufau i faʻasologa ogaoga o le faʻamaʻi ma le tosoina faʻamalosi o organs uma ma faiga).

O lona uiga, o le maʻitaga i le auai o le pancreatitis e masani ona mafai. I le mea lava ia, o le pancreatitis e le masani ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻeina o le fomaʻi (ioe, pe a leai e sili atu le ogaoga o le maʻi).

Aʻo leʻi maua se faʻamautuga mausali o le faʻamaʻi, e sili atu le le mafaufau i le maitaga mo ni mafuaaga:

  • i le taimi o le maitaga, o le mamafa i luga o le tino o le fafine ua faateleina, ma e masani lava ona masani ai faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le pancreatitis, faʻalavelave
  • pe a oʻo i le faʻavavevave o pancreatitis ma le fesuiaiga i le faʻamagaloga, e faʻataʻitaʻiina le tele o vailaau mo gasegase poʻo le faʻaaoga pea, o le tele o nei mea e faʻasaina mo fafine maitaga.

Pe a fuafua se maʻitaga, ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi ma le fomaʻi, ia e faia uma suega talafeagai, e tusa lava pe e te le o iai ni faʻamalosia o pancreatitis mo se taimi umi. Suʻe muamua se fomaʻi lelei oe o le a mafai ona vaavaaia lou maʻitaga, taliina au fesili ma foia soʻo se faʻafitauli i soo se taimi.

E taua tele le vevela vevela pe a fuafua se maʻitaga.O le manuia o le maitaga ma le maitaga e faalagolago i le tulaga o le glandula thyroidea ma hormones o loʻo gaosia. O le faʻaleleia faaletino o le pepe e leʻi fananau mai ma le maualuga o le atamai e faʻalagolago i le maualuga o hormones e maua mai i le lauroid.

O le mafuaʻaga lea, i le taimi o le maitaga o le maitaga, o le galuega muamua a se fafine o le faia lea o suʻega e fuafua ai le maualuga o le thyroid gland ma faia se ultrasound scan ina ia iloa ai pe o loʻo galue masani lenei okeni.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, e faʻapitoa le totogi i le maualuga o le hormone-thyroid-stimulating, e le tatau ona sili atu i le 2.5 μI / ml. Afai o suʻega na faʻaalia ai e maualuga atu le maualuga o le hormone nai lo le tau masani, o lona uiga o se taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai se endocrinologist.

O le fomai o le a faatonuina togafitiga faafomaʻi e faatulaga ai le maualuga o le hormone. I le tele o taimi, o taumafa ma le faʻaaogaina o meaai ma mea maualuga iodine o loʻo faʻamatalaina e fai ma togafitiga. A maeʻa iuga o suʻesuʻega mo hormones glandula thyroidea e masani, e mafai ona e fuafua se maʻitaga.

Meaai taumafa

Manatua i totonu o le 20 vaiaso mai le amataga o le maitaga, e faaopoopoina e fafine le 30% o le mamafa atoa, ma o le maualuga o le vaiaso e 300 tikeri. O meaʻai na e "nofo" ao leʻi vaʻaia le maitaga!

Mea taumafa i le 8 vaiaso o gaioiga e tatau ona tuʻuina atu i le tino mea uma e te manaʻomia: protein, gaʻo, carbohydrates, elemene, vitamini. Ole aoga ole malosi ole taumafa i lenei vaitau e le tatau ona maualalo ile 2000 kcal i le aso.

Afai ua amata nei ona e lisiina uma oloa e aoga mo fafine maʻitaga, ona e faitauina lea o lau lisi o le ae le lava le malosi ... O lea o le a tatou puupuu: e tatau ona e 'aʻai aano o manu, iʻa ma iʻa, pata (cereals ma falaoa o le falaoa), meaʻai susu (e le o le gaʻo) , o le suauu manogi (pipi mafiafia) ma, ioe, fualaau faisua, fua ma fua - i soo se ituaiga.

I le lautele, o le a le mea e 'ai i le 8 vaiaso o le gaioiga, o lea ua e iloa nei. Ma o le a tatou talanoa faʻapuupuu i le auala e mafai ai e le paleni o meaʻai ona fesoasoani i le fofoina o faʻafitauli o loʻo i totonu o le maʻitaga e pei o le maofa ma le vevelence (bloating).

I le tulaga muamua (mo le malosi) e te manaʻomia: fiber i le ituaiga o saito o le sana (cereal, oatmeal, barley barley beans), falala falala, legumes (pi, pi, etc.), le kefir fou (i se tioata i aso uma) , kāpeti (soʻo) ma a tatou mea masani o fualaau faisua, e amata mai i beets.

Ma o lenei, o le a le mea e le tatau ona e 'ai ina ia fuga mai i le vaiaso 8 o le maitaga e le afaina ai oe: meaola manu, suauu ma falaoa popo fou, millet ma le oatmeal, pi, pi ma isi legumes (e aofia ai peanuts),

I le taimi nei - pe a faʻatusatusa - e faigofie ona e fatuina lau lava lisi, e fuafua i le i ai poʻo le leai foi o le malosi ma le faʻamalosi. Ae o le mea e matua manaʻomia e tagata uma o vitamini i le 8 vaiaso o le gaioiga.

O tausiga faʻafuaseʻi o le taumafa lelei lea. O le mea moni, o le maʻitaga lava ia e aofia ai se fuafaʻatatau paleni ma lelei, ae o le pancreatitis o se maʻi o le fualaau oona, o lona uiga e tatau ona fetuunaʻi meaʻai e tusa ai ma lea mea.

E matua faasaina le fiaai ao aveina se tamaitiiti. O le fiaʻai e iai sona aafiaga lelei i le setete o le pancreas, e ui i lea, e mafai ona afaina tele ai le atinaʻeina o intrauterine.

E le mafai ona e 'ai i meaʻai, meaʻai ma iʻa, mea manogi, peʻa, apples, tangerines, ma isi mea faapena. Aloese mai soʻo se ituaiga o moa moa mai le lisi, faʻafefe pateta.

O meaai taumafa e aofia ai mea taumafa:

  1. Meaʻai gaʻo maualalo, gaʻo, moa.
  2. Kefir, yogurt, cheese cheese with low percent of fat.
  3. Fualaau faisua ma fualaau faisua e aofia ai sina tele o fiva.
  4. Buckwheat, rice. Ua kuka i le vai ia Porridge.
  5. Mai meainu, e mafai ona inu le vai inu vai e aunoa ma le kesi, faʻasoga fale, tiʻeli.

Faʻamatalaga a fomaʻi o loʻo iloa ai o nei mea taumafa e faʻatatau i le maualuga o le utaina o le pancreas, lea e mafai ai ona e aveesea le malosi o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O se fafine maʻitaga e iai le pancreatitis e masani ona manatua:

  1. Faʻaaloalo i le taumafataga e faʻatagaina: o le taumafa o le vaega autu lea i le puipuia o le faʻalavelaveina o le maʻi.
  2. O le taumafa o le a matua mamafa - e tusa ai ma le tele o meaʻai ma meaʻai, ma le auala e kuka ai meaai. I le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, pe a oʻo ina faʻateleina le toxicosis, e fautuaina le tausisia o le taumafataga na fautuaina i le taimi o le exacerbation (poʻo le filifiliga muamua o le taumafataga Numera 5P): na o ipu e fufulu pe kuka, ma mash mulimuli, e faatagaina. I totonu 2-3 2-3 tausaga, faatasi ai ma le masani masani o le faamai, o le meaai e faasolosolo malie lava.
  3. E tatau ona ave le faʻaeteete i "vitamini masani" mai le suamalie fou, suamalie fou, fualaau aina ma vine. Manatua o le tele oi latou e solia i pancreatitis. E sili atu le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o fualaau faisua, fualaau aina, suamalie ma suamalie mai ia i latou e aunoa ma le vevela o togafitiga, talu ai o le lamatiaga o le faʻavavevave e sili atu le sili atu i le lelei o nei oloa. Ma o vitamini talafeagai ma minerale e mafai ona filifilia i le tulaga o fualaau. Faatasi ai ma le faamagaloga faifaipea ma se foliga filemu o le faamai, o se aofaiga itiiti o fualaau aina ma fualaau aina (ole a le apu, apricot, bananas, cherries, melons, ma isi mea) e faatagaina i foliga fou.
  4. O le "naunau" ma le manao faanatinati e 'ai se mea oona (oona, salty, etc.), o le uiga o tamaitai i le vaitau o le faʻamoemoe o le pepe, e le mo oe foi. O le solomuli mai le meaai e le aoga.
  5. Aua nei galo e uiga i le manaomia mo meaʻai paleni: 'ai i le 3-4 itula, aua neʻi faʻatagaina le fiaai.

E tatau ona faatapulaa meaʻai, gaʻo, falai, ulaula, mea taumafa. E le mafai ona e inuina fua suamalie ma 'ai fualaʻau fou: e mafai ona faʻaaogaina i le vela poʻo le tusitusi. O eleni, garlic, kāpeti, radisa, fualaau mamago ua solia.

O meaai e tatau ona agamalu: o le vevela e taʻavale. E tatau ona e 'ai meaai mafanafana, e le faʻafefe i le mucosa gastric, ina ia aua neʻi faʻafeteina. O meaʻai paleni e tatau ona tatau ai: o taimi e masani ai, faʻatau meaai lelei.

O se tasi o fomai lauiloa o Komarovsky e talitonu o le soifua maloloina o le tamaititi e lei fanau mai e tele lava ina faalagolago i meaʻai a le tina ao maitaga. I le vaitaimi o le faamagaloga o le faamai, o le vaega autu o meaai mo le tina o loo faatalitali o le polotini: aano o manufasi, kusi, iʻa, omelette, kefir. O meaai e tatau ona kuka pe uʻu.

E mafai ona fuafua se tamaititi e maʻi

O se fuamoa fuamoa, pe o se fuamoa, e alu atu i totonu o le faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le matua. O le fuamoa o se fuamoa lea na tuufaatasia ma se sperm. O loʻo i ai faʻamatalaga uma e uiga i le tamaititi e leʻi fanau mai - kenera, lanu mata ma taleni faʻapitoa!

Mai le taimi o le maʻitaga, o se tagata lea e lei i ai muamua. (A leai, ioe, e te talitonu i le toe faafouina ma le toe siʻiina o agaga. I le ala, e tusa lava pe e te talitonu i ai, o le tino o le tino o le a ese lava.) I le 3-4 aso, o le fuamoa e ulufale atu i totonu o le matua, ma mai le 5 e oo i le 9 aso pe a uma le fertilization, o le fuamoa ua totoina i totonu o le pito i lalo - o le laulau o le fatu e laina mai totonu.

Ua maea le faʻavae i le aso lona sefulu lua. O le amataga moni lea o le maʻitaga. O le fuamoa e amataina lona tuputupu ae, lea e tupu i le vaevaega. Muamua, e lua e faia mai i le tasi lela, ona aliali mai lea o le mafiafia o le lua, vaevaeina nei lua sela i le isi lua - e fa, ona valu, sefuluono, tolu sefulu lua, ma isi.

O lenei vaiaso e sili ona taua mo le fomaʻi. I lenei vaitau, o mea leaga uma - ava malosi, fualaau faasaina, ulaula, ave o vailaau, faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻaleagaina ai le fetus. I le vaiaso lona tolu, o le placenta i le lumanaʻi ua faia, o toto toto i le lumanaʻi, siama germ, suauu, maso, ma le paʻu e amata ona fai.

Fa vaiaso. O le tamaʻitaʻi, lea na oʻo i le taimi lena na foliga mai o se pu e aofia ai ni laulau se tolu, ma faasolosolo malie lava e avea ma se paʻu. O valavala vavalalata e amata ona fai. Ma muamua le fatu. E mafai ona faamaumauina ona faʻailoga mai le 23 aso o le maʻitaga.

O le oral and anal fossae, o le ulini muamua, e tutusa lelei ma le paipa, ate, pancreas, faʻalelei, amata ona aliali mai. I le faaiuga o le masina muamua, o le umi o le afifi e tusa ma le 5 mm, ma e foliga mai o se fatu pi ma nai mea laiti, lea e avea ma lima ma vae.

O le lauulu o le ulu e amata ona ola, e punou lima i sooga, ma paʻi e atiina ae. O le fomaʻi e faʻaauau pea ona tupu, ae o le toto fou e le o toe iai, talu ai ua uma ona faia. E mafai ona ia faʻafiafia, ataata, maemo ona mata i le tali atu i le ita.

O le mamafa ua tusa ma le 80 g, ma le maualuga - 110-115 mm.

O le fetus ua saunia atoatoa mo le fanau mai ma e manaʻo foi i ai. O loʻo faatalitali o ia mo le taimi pe a lava le aofaʻi o hormoni e faʻaputuina i le tino o le tina, faʻamautinoa le amataina o galuega.

O le pulou a le pepe e aofia ai ponaivi eseese e 300, talu ai e le o ponaivi uma ma fusi faatasi (mo se faataitaiga, o ponaivi o le ulupulu e ono ponaivi eseese, ae o le ulugalii matutua e tasi le tino). O le numera o ponaivi i se tagata matua e toetoe lava a le selau pasene.

50% o lona mamafa o le tino o le gaʻo. O le tuputupu ae e tusa ma le 50 cm ma le mamafa e tusa ma le 3.5 kilokalama.

O le leo o le tagata matua i le 8 vaiaso o le gaioiga - o lona uiga, o le gaogao o lona siama muscular (myometrium) - e suia pea. Ma o lenei faiga faʻapitoa faaletino, e mafua mai i le natura alofa ma le le mautonu o le tino o le tua ma lona ua.

I fafo atu o le maʻitaga, e le totogiina le mafaufau i le maualuga o le le mautonu poo le malolo o le umi umi ma le liʻo o le myometrium.

Ae o le saualuga - o le faateleina o le uterine i le 8 vaiaso o le gaioiga - faʻalaʻi popolega, aemaise lava mai le vaitau mai le 8 i le 12 vaiaso o loʻo mafaufau i le falemaʻi maʻi o se vaitaimi o le faʻatupulaʻia o aʻafiaga. Ma o lenei lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o le faapau pepe faʻafuaseʻi e mafai ona tupu i le 8 vaiaso poʻo, sili atu, o se faʻanoanoa i le 8 vaiaso o le maʻitaga.

Faatasi ai ma le faateleina o le leo o le puipui pito i tua o le matua i le taimi nei, ua lagona ai e tina maitaga pe faapefea ona faigata le manava, i se aso mulimuli ane e ono iai ni tiga i le pito i lalo o se natura toso. O le togafitiga o lenei faailoga e faia i le aveina o Duphaston, o se vailaʻau gaosi o le gaseterose progesterone (o le tulaga masani e 20 mg i le aso, e naʻo le faatonuina e le fomaʻi - e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa),

Paʻu i le 8 vaiaso o le gaioiga e mafai ona ese ma iai ni mafuaaga. Muamua, o le manava e afaina i le 8 vaiaso o le maitaga ma le malosi tele o le tino ma le faateleina o le leo uterine. E faʻapea foʻi ma le faʻavaivai ma faʻafitauli i le vaʻaia o gasegase oona, faatasi ai ma se fafine maʻitaga o loʻo maua i gasegase tumau o le gastrointestinal tract, myoma, afaina, afaina o le endometrioid ma isi faʻamaʻi e le fesootai ma le maitaga.

Ae o le tele lava o taimi, e faʻalogo ai fomaʻi a le falemaʻi i faitioga mai tagata gasegase e maualalo le tiga i le 8 vaiaso o le gaioiga poʻo le tiga o latou tua i le 8 vaiaso o le gaioiga. O le a le mafuaʻaga o nei tiga, aua o le vaitaimi e laʻititi lava, ma e le o lagona e tamaitai le malosi o le manava?

Ma o le mafuaʻaga, o le trophoblast o le fetal chorion, faʻapea foi ma le utometrium o le tuatito ma o le ovaries o le fafine maʻitaga na amata ona maua se hormone faapitoa, mafanafana, o lana galuega o le faasolosolo malie ona saunia le masculoskeletal system mo le fanau.

Faatasi ai ma se faateleina pe faaitiitia i le toto, ua i ai ni gasegase mimiti malosi o le viral or colds, faatasi ai ma se moe umi i le ao, o le ulu o le 8 vaiaso o le maitaga e masani ona tiga.

O le faʻavalu i le 8 vaiaso o le gaioiga e ese foi, ae tatau ona togafitia i latou i le tausiga tutusa.

O lea la, o le lafoaia o samasama i le vaiaso lona 8 o le maitaga, lea e le afaina ai le tiga ma e le maua ai se manogi le lelei, ua manatu o se mea e masani ona masani ai. Ae faʻatasi ai ma le tele o le faʻasaina ma le faʻaleleia o le tino, o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻi o le vavalalata - e tatau ona masalomia (faʻavevesi i le vaiaso 8 o le maʻitaga - vaai i lalo).

Menstruation i le 8 vaiaso o le gaioiga, i le teori, e tatau ona toesea: mulimuli ane, e le mafai ona teena le atometrium i totonu o le maʻitaga maʻitaga. Ae ui i lea, o loʻo i ai se soʻa taua i le vaiaso lona 8 o le maitaga, lea o tagata atamamai i le tulaga o faʻamaʻi o le itupa o le fafine o loʻo faasino i le toto.

Aemaise lava, o le totoga o le toto e mafai ona avea ma se taimi e tasi le lanu piniki i le 8 vaiaso o le maʻitaga, faʻaosofia e ala i le faʻaofiina o le laumei i le mucosa utera. O le pulupulu paʻepaʻe e faʻasaʻo mai le tagata matua e fesoʻotaʻi ma ona faʻafitauli faʻaanatura poʻo le myoma foi e mafai.

Ae o le mafuaaga sili ona taatele o se tulaga maualalo o le gasetero poʻo le HCG i totonu o se fafine maʻitaga, o lē e le mafai ona feagai ma le taofiofia o le luteotropin, lea e amataina ai suiga o le tau i le ovary ao faagasolo le aʻoga. Ma i ia tulaga, na o le pau lava le auala e tausia ai le maitaga o le hormone-faasaʻo togafitiga.

O le lafoaia o le Brown i le 8 vaiaso o le maʻitaga, ma le tele o le totoʻa totoʻa i le 8 vaiaso o le maitaga - e le o le talaaga o vaivaiga lautele ma le tosoina o le tiga i le pito i lalo - o se faailoga o se maʻi matautia pei o le taofiofia i le 8 vaiaso o le maʻitaga.

Ma o lona uiga o le fuamoa o le fetal ma le pepe na vavae ese mai le utomometrium. Ole vaʻaia o le fuamoa o le fetal e mafua ai le faia o se manua. I le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa tau fomaʻi, o le hematoma o le taufaʻagata i le 8 vaiaso o le gaioiga. Faatasi ai ma le vavae ese, o fomai e pulea le tausia o se maitaga.

Faʻaitiitia le malosi o le faʻasaina o le toto i le 8 vaiaso o le gaioiga "auina atu se faailoilo" i se fafine: o se faʻanoanoa e lamatia ai le maʻitaga - vave vaʻai se fomaʻi!

Ma o le toto toto i le 8 vaiaso o le maʻitaga (aemaise lava pe a malosi, faʻapipiʻi toto, ma ogaoga tiga i le pito i lalo o le abdominal) o lona uiga o le malepelepe na tupu i le 8 vaiaso o le maitaga, poo le maitaga o se ectopic.

E tusa ai ma le fomaʻi, o le maitopic pregnancy i le 8 vaiaso o le gaioiga e leai se isi mea e ese mai nai lo le malepe o le pulopiano tube i lalo o le mamafa o se faʻalavelave faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le gasegase ogaoga o le toto e mafai ona i ai ni taunuuga leaga.

E le gata i lea, o loʻo i ai se maitaga faamaʻi i le 8 vaiaso - o se tulaga sili ona lamatia o le atinaʻe o tama. I le iai o se faʻamaʻi pipisi (rubella, cytomegalovirus, ma isi mea), o le le lava o le maʻitaga i le tino poʻo le sili atu o le testosterone, faʻapea foi i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le natura, faʻagataina le atinaʻe o tama.

I le vaiaso lona 37 o le maʻitaga, ua oʻo lau pepe i le taimi atoa. Afai e amata nei galuega i le taimi nei, o le fananau mai o le a pasi vave ma vave. O nisi pepe e manaʻomia pea se taimi umi i le manava o le tina.

O le mea lea, afai ua e fuafuaina se fanau mai e faʻaaoga ai le vaega lenei, o le a faatonuina i latou e le fomaʻi mo se vaitaimi e le sili atu nai lo le 39 vaiaso, pe afai e leai se isi mafuaaga faʻafomaʻi, ia faia i se aso muamua. O lau pepe e tusa ma le 3 kilokalama ma o lona maualuga e itiiti ifo i le 48 cm.

Taua: o le atinaʻeina o tamaiti taʻitoʻatasi o le tagata lava ia. O a matou faʻamatalaga ua mamanuina e tuʻuina atu ia te oe se aotelega o le atinaʻeina o tama.

O lau pepe i le 38 vaiaso o le gaioiga ua uma ona maua le tele o le mamafa, lea e tusa ma le 3.1 kilokalama, o lona maualuga e 50 cm. O loʻo ia te ia se faʻataʻitaʻiga, o ona totoga uma ua atiaʻe lelei ma ua saunia le pepe mo le olaga i fafo atu o le matua.

Ou te mafaufau po o le a le lanu o ona mata? E le mafai ona e fuafuaina i le taimi lava lena. O mata o Brown i le fanau mai atonu o le a tumau pea, ma o le lanu uliuli po o le lanumoana e mafai ona suia i le lanumeamata poʻo le enaena i totonu o le 9 masina.

Le fanau mai o se tamaititi e iai le pancreatitis. O le maʻitaga ma le fanauina ma le pancreatitis. Se tamaʻi tamaʻi palacreatitis. Fanau mai ma pancreatitis.

E lamatia ai le tama

Pe o le maitaga ma le pancreatitis e ono lamatia ai le pepe. E talitonuina e leai, ma le fanauina o se fomaʻi o le a le afaina ai lona atinaʻe. O le lamatiaga o se faʻanoanoa po o le fanau mai vave e mafai ona faʻatali i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, i le kuata mulimuli o loʻo i ai le taufaʻamataʻu o le toxicosis i le umi o le taimi. I ia tulaga, o le lamatiaga i le tina ma le tamaititi e taua, o le mea lea o fafine maitaga o loʻo i lalo o le faʻafoega faapitoa a fomaʻi.

O le mea autu iinei o le vave fuafuaina lea o le siama ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faʻatau togafitiga

I le tulaga lautele, o togafitiga e le ese mai i latou i maʻi gasegase. Latou te suʻesuʻe ma le totoa mo le mafuaaga o le faʻamaʻi ma taumafai e faʻaumatia. Latou te taumafai e taofi le faʻaogaina o le mu i totonu o le gland, e taulima ai tiga. I lenei tulaga, latou te amataina i le faʻaaogaina o faʻamalositiga e leai ni nakoti, ae o le tiga tele, o fualaau o loʻo faʻatulagaina foi.

Alu i le faʻaaogaina o fualaau oona e taofia ai le tele o galuega faalilolilo a le gland - Gordoks, Pentoksil, faʻamaufaʻailoga o le receptor histamine.

Meaʻai faʻatagaina - laulau o le laulau pancreatic 5, e le o iai ni meaʻai gaʻo ma meaʻai. Ma o le 2-3 aso muamua i le lautele, e mafai ona e aloese mai le 'ai, mea o loʻo i ai e aunoa ma le faʻaigisi.

E faʻaaogaina fualaau faʻasaina pe afai e matua tatau lava ina ia le afaina ai le pepe, ma e le muamua nai lo le lua poo le tolu o vaevaega o le maitaga, pe a uma ona maeʻa le faʻasologa o le fetal, ma puipuia e le placenta.

O loʻo tuʻuina atu i vailaʻau o le penicillin, e leai se aʻafiaga i le atinaʻeina o le pepe: Ampicillin, Ampioks, ma isi. Cephalosporins: Ceftriaxone, Cefazolin e manatu foi e le afaina, e ui lava e mafai ona latou sopoia le pa puipui.

Taua pe leai foi se aoga aoga

O le togafitiga o pancreatitis i le taimi o le maitaga ma le fesoasoani o auala o le physiotherapeutics e mafai ona aloese mai le tele o moli. Ae o loʻo i ai faʻasalalauga e uiga i le faʻaaogaina o le electroneurostimulation (DENAS-therapy). O lona lautele e matua lautele lava ma e mafai ai ona e aveesea faʻamaʻi tele.

Ae o le maʻitaga. O le a le tele o le aʻafiaga o lenei metotia mo le atinaʻeina o le fetal ua suʻesuʻeina, e tusa lava pe oʻo lava i felafolafoaiga e uiga i suʻesuʻega faifai pea i le amataga o le faʻaaogaina o le ultrasound e le taofia, e leaga pe leai foi. Faatasi ai ma iloiloga ei ai, ae ui i lea, o se mea lelei, lea e tautala e uiga i le leai o se tiga ma e aunoa ma se malologa tatala o le au.

Naʻo le taimi nei o le fanau mai o le lona lua, o lea e le faʻamaonia. Ma faʻafefea ona afaina ai le tamaʻi pepe pe afai o le malosi e ala i le eletise e faia i luga ole paʻu. E foliga mai o fafine uma ua maitaga o le a filifili i latou lava.

O le taotoga o loʻo tumau pea le auala e filifili ai mo faʻafitauli o le maʻi.

Talu ai ona o le tele o tulaga leaga meaʻai e mafua ai le pancreatitis, o se nofoaga faapitoa e tuʻuina atu i le taumafataga mo lenei faʻamaʻi. E le gata i lea, i le amataga o le taumafataga e mafai ona taofia le alualu i luma o le faʻamaʻi.

  1. Mea taumafa o fafine maʻitaga pe a ma le 5-6 taimi.
  2. O auaunaga taitasi e le tatau ona tele, ae mauoa i meaʻai.
  3. Tatau meaai, e pei ona aʻoaʻoina mai le tamaitiiti, e tatau ona faʻaeteete.
  4. Aua e te 'ai meaai kuka, o mea manogi, meaai mama.
  5. Laveʻa na o le fofo ma le mafanafana i le laulau.
  6. Tetee uma sukalati peleina.
  7. Faʻesea le kofe mai le taumafataga atoa.
  8. Inu le tele o vaiinu: laʻau tipu, vai manino, compotes.

Togafitiga o pancreatitis o fafine maʻitaga ma togafitiga faʻataʻitaʻi

Afai oe fefefe i aʻafiaga le lelei o vailaau i luga o le fomaʻi, poʻo le tele o ia mea e faʻaseseina oe, talanoa i lau fomaʻi pe mafai ona togafitia togafitiga faʻapitoa i lou tulaga.

Faatasi ma i latou, o teuteuga e fesoasoani i le toomaga o le mumū ma faatelevaveina le toe faʻaleleia o se okeni maʻi e faapitoa le faʻatuatuaina. O teuteuga o le a fesoasoani i le tulaga o maʻi gasegase ma i taimi masani i totonu o le gland.

O le fale sili lea ona taua, o ona faamanuiaga na tofotofoina pea ma aloaia e tagata uma. O le suka e iai sona faʻalogiga faʻapitoa ma faʻamalolo ai spasms. E faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina, e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o siama afaina. Faʻaitiitia le cholesterol ma togafitia le anemia. Faateleina le leo o le tino, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino.

E mafai ona e ave se teuteuga vave pe a maeʻa le vomia. I le taimi muamua, e le tatau ona taulai ma suamalie le vai. O ia mea ma le isi e mafai ona faateleina i le faagasologa o le faaleleia.

Oatmeal, o le tamaoaiga i polotini, antioxidants ma gaʻo fualaau faisuala, e faʻataunuʻuina lelei le gaioiga mamafa o enzymes. E sili atu mo le falaoamata e kuka i luga o le vai ma avea ma suavai. Aua nei faaopoopo le suka i le taimi muamua.

O le teuteuina o ovi o le a matua faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaitiitia ai le mumū. Faʻaaogaina i le vaega o le faagasologa o loʻo faʻaauau.

Fautuaina le aoina o tina, mint ma St. John's wort. O le isi filifiliga o le marigolds, marshmallow root ma le cinquefoil.

Puipuiga

E tatau ona e saunia mo le maʻitaga muamua. Aʻo lei oʻo i le manava o le fomaʻi, aveese faʻamaʻi uma o vailaʻau faʻamaʻi, faʻafesoʻotai lau fomaʻi alofilima mo nifo nifo.

Afai ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi, taʻitaʻia i latou i se faamagaloga mautu, ma gauai faapitoa atu i le vailaau o meaʻai ma le ate ma lona gase. Faʻatulaga se laulauʻai i luma atu. Ma ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi e mafai ona fautuaina ni fualaau saogalemu mo le pancreatitis.

O le a le pancreatitis?

Muamua, e tatau ona e iloa le mea e aofia ai se faʻamaʻi pei o pancreatitis.

O le pancreatitis o se faʻaogaina lea o se mea e tupu i se tasi o totoga sili ona taua ma talafeagai a se tagata - o le pancreas.

O le pancreas e tele sona sao i le tino o le tagata. O se tasi o ana galuega sili ona taua, lea e mautinoa ai le ola maloloina o le tino, o:

    • o le gaosia o meaʻai meaai mo meaʻai maloloina,

    • o le gaosiga o le inisalini (o se vailaau taua mo le soifua maloloina o le tagata, ma le faaletonu o le tino, o se isi faʻamaʻi ola e pei o le maʻisuka amata amata),

  • auai i tulafono faatonutonu o le malosi o le gaosiga o le malosi, faapea foi i le tele o isi faiga.

Manatua ole pancreatitis e lua ituaiga:

    1. Faʻailoga pancreatitis, o lona uiga o faiga-inflammatory processes e muamua faʻapipiʻi i totonu o le pancreas.

  1. Concitant pancreatitis, lea e aofia ai le atiina ae o se faamai e foliga mai ona o isi faamaʻi o le gastrointestinal tract, e pei o: gastritis, enteritis ma isi.

Faʻailoga pancreatitis - le polokalama "ola maloloina!"

Talanoa e uiga i mafuaʻaga

O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le tele o le ava malosi poʻo le gallbladder maʻi.

Isi mea, pei o:

  • le tele o le taumafaina o meaai mama ma le le lelei,
  • o se itu aoga o le aveina o fualaau (vailaau faʻamaʻi ma hormones),
  • viral infections
  • afaina o le tino i le tino,
  • faʻasologa o togafitiga.

O le mea autu e sili atu i luga o isi o se mea na tupu i le pito i luga, e taʻua foi o le vaega pito i luga. I totonu o tagata e masani ona e faʻalogo i le faaupuga "sucker under the pit."

O le tiga o lenei natura e matauina i le pancreatitis. E taua le maitauina o le tiga e le o faʻamalolo e tagata e pei o No-shpa poo Analgin.

Afai e mafatia oe i le manava o le manava mo se taimi uumi ma e le mafai e fualaau ona laveai e tatau ona e taina logo!

O isi mea iloga o:

    • maualuga le vevela o le tino. Faʻateleina le atinaʻe o le faʻamaʻi, o le maʻi o le maʻi e vave faʻaitiitia, ma o le faʻaalia o le maʻamaʻi faʻafomaʻi ua oʻo i le maualuga maualuga,

    • tele. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le lavelave o se tagata e mauaina se pale, lanu moana,

      malulu. E pei lava o isi faʻalavelave gastrointestinal, o le autu autu o le faʻalavelave.

    O le gaioiga o le manava e vave faʻaitiitia ma e leai sona taimi e faʻatautaia ai meaai faʻafeiloaʻi, gaosia i totonu o mea e pala, ona o lea mea, e lagona ai e le tagata maʻi se tulaga malulu.

    O fomai e fautuaina le faaitiitia o le taumafaina o meaai aʻo faia togafitiga. O le fiaʻai o le ki lea i le vave faʻaolaina o le maʻi,

  • vaivai, valea. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaitiitia o le toto maualuga e masani lava ona matauina, lea e oo atu ai i se malaise aoao i le tino, e faaalia i le tulaga o vaivaiga ma le valea.

Vaega o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i fafine maʻitaga

Pancreatitis i tina faatalitali e masani lava ona atiina ae i le amataga o le toxicosis. O le faʻamaʻi e afaina ai le toatolu tamaitai o loʻo tauaveina se pepe.

Faatasi ai ma foliga o le gasegase o le faamaʻi, e tatau ona maitauina o faailoga o pancreatitis i fafine maʻitaga e ese si ese mai le masani.

O fafine maʻitaga o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le:

  • faʻamaʻi, faʻamaʻi tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, faʻalautele i tua,
  • manava manava
  • aofaʻiga o le gau o le mamafa.

O le a le mea matautia?

Pancreatitis i totonu lava ia o se faʻamaʻi sili ona lamatia ai le ola. Faatasi ai ma togafitiga le lelei, o le taunuuga e mafai ona afaina.

E le masalomia, o le pancreatitis e sili ona matautia i le taimi o le maitaga. Ma e le pei o se tagata masani, o se fafine maʻitaga e lamatia tagata e toʻalua i le taimi e tasi - o ia ma lana tama i le lumanaʻi.

Faʻasalaga le togafitiga o le maʻi, pancreatitis e mafai ona mafua ai faʻafitauli e pei o le maʻisuka ma le necrosis pancreatic, lea e mafai ona afaina.

Mo pepe

O le i ai o pancreatitis i se fafine maʻitaga na o ia o le a le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Pau lava le mea e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaau malolosi, e pei o vailaau faʻamaʻi ma isi mea faʻamaʻi, o loʻo i ai se fausaga vailaʻau.

E mafai ona aafia ai le soifua maloloina o le pepe e leʻi fananau mai. O le mea lea, i le taimi o le maitaga, ua fautuaina e fomai e aloese mai fualaau faasaina ma ave nisi togafitiga faalenatura e faavae i luga o laau.

Fomaʻi

E faapefea ona togafitia pancreatitis i le taimi o maitaga? Ina ia faʻamaonia le taua tele o le ate ma le biliary tract i le gasologa o le gaioiga, o fualaau oona e faʻaaogaina lea e oʻo atu ai i le saoasaoa o le suʻelele excretion.

O le avanoa e tatau ona tuʻuina atu i vailaʻau o meaola po o manu, e pei o: Holosas, Ursofalk, Holid.

O le faatea ese o le dysbiosis, o lona uiga, o le le atoatoa o le intestinal, e taua tele ina ia mafai ai ona faaauau le togafitiga mo togafitiga faʻamaʻi ma popo pancreatiti i le taimi o le maʻitaga.

Ina ia faʻamaonia le microflora o le intestinal, o fualaau nei e tatau ona faʻaaoga:

  • vailaau mai le vaega o mea faʻapitoa, e pei o: Linex, Hilak forte, Bifikol, ma isi,
  • fualaau faasaina mai le vaega muamua, e pei o: Dufalac.

O le tagofia o nei fualaau, o le microflora o le intestinal e faasolosolo malie ona toe amata, ma o le a alu ese atu faailoga o le ita.

O vailaʻau, o latou meaʻai ma fuataga e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatulagaina oe o loʻo matauina oe i lau tala faʻasolopito.

O le faʻamalosi o le tagata lava ia i soʻo se laasaga o le maitaga ua mafua ona o le le lelei o taunuuga, mo le tina faʻamoemoe ma mo le tamaititi e leʻi fanau mai.

Aisea e tupu ai le maʻi?

I le taimi o le maitaga, o le pancreatitis e masani ona faaosofia e le faateleina o le mamafa i luga o le tino o le tina e faasaga i tua o le gaioiga o le tamaititi. I totonu o le tino, o loʻo i ai se faʻalauteleina o metabolic processes, o lenei mea e manaʻomia ai le faʻaleleia o le taumafataga o mea taumafa ma le malosi o le gaogao. O se metabolism talitutusa e fesootai tuusaʻo ma le atinaʻe o le tamaititi. Faatasi ai ma le salalau o pancreatitis, o le gaogao o meaai i totonu o le manava, ua afaina, e afaina ai le solia o le intestinal intestinal microflora, faaleagaina le pepe e lei fananau mai.

  1. O se mafuaaga taatele o le pancreatitis i fafine maʻitaga o togafitiga ia ma le tele o vailaʻau ma vailaau faʻamalosi e faamalosia ai le fafine maʻitaga e ave. O le vaega pito sili ona taua o fualaau oona o lo o gaosia i le ate ma le vavae, i le i ai o se aafiaga le lelei i galuega a le vaega o meaʻai, e aofia ai le pancreas.
  2. E le o se taimi e masani ai, o le maʻi pancreatite i se fafine e faʻaumatia e atiina ae ile talaaga o le gallstone disease. E le manaʻomia le faia o ni faʻafuaseʻi faʻagasologa i aso o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, aloese mai le biliary colic.
  3. O le faʻaitiitia o le puipuiga o le immunity ma le i ai i totonu o le tino o se taulaiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafai foi ona faʻaosoosoina ai se gaioiga ogaoga faʻaogaina.

O le faateleina o le telē o le siama e taʻitaʻi atu ai i le faʻalavelaveina o vaʻa toto ma gaʻo o le pancreas, faʻasalaga o le manava faʻanatura ma le mumū e atiaʻe ai.

O faʻamaʻi viral muamua, o manua o le pancreatic e mafai ona avea ma mea e mafua ai le atinaʻe o pancreatitis i le taimi o le maitaga.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le suʻesuʻega o se fafine maʻitaga e maua i le pancreatitis e masani ona faia i le tofiaina o suʻesuʻega falesuesue ma meafaigaluega:

  1. O se suʻesuʻega ultrasound o le tino o le tino e faʻaalia ai suiga fesuisuiai i le tino o le gland, fulafula ma faailo o le gaioiga o le tino.
  2. O le suʻega o le toto e maua mai ai faʻamaʻi faʻafitauli o loʻo iai i le faʻamaʻi.
  3. O le kopi o le ata e atagia ai le solia o le gaogao ma le taumafaina o meaai i totonu o le togafiti laiti.
  4. I le auiliiliga o le urine, o se suiga i le aofaiga o le diastase ma le suka e maua.

Faʻafefea ona togafitia pancreatitis i le taimi o le maitaga

Pe a togafitia le pancreatitis ma se maʻitaga faʻatasi, o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E tusa lava pe a faatonuina togafitiga, o le tulaga lautele o le fafine ma le tamaititi e lei fanau mai e tuua ai le faailoga ma se tapulaa matuia i fualaau faasaina. O le mea lea, e naʻo se fomaʻi e tatau ona togafitia le pancreatitis i le taimi o maitaga, ma fautuaina e faia togafitiga ma togafitiga ile falemaʻi malolo.

E pei o masani masani o pancreatitis, togafitiga e amata i le faʻavaeina o meaai paleni. O le i ai i se tulaga, e manaʻomia e se fafine maʻitaga ni vaega o vailaʻau, o lea e tatau ai i le tagata fai meaʻai ona fuafua ma le faaeteete le taumafaina o meaʻai ina ia le afaina ai le tamaititi. Ma le salty, inu, oona ua aveesea mai le meaai.

O le aloaʻa i totonu o le manava ma le manava ua aveeseina e le faʻaaogaina o lili rose, teas, ma e le tatau ona e faʻaaogaina, aua e mafai ona afaina ai le tuputupu ae i totonu o le manava. I le faʻaaogaina o meaai o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga, mea faʻapitoa, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi o maʻi o le gland. O le faʻatinoina lelei o faʻatonuga a le fomaʻi o le a maua ai le avanoa sili e maua ai se pepe maloloina ma malosi.

O lenei togafitiga e manaʻomia ai togafitiga talafeagai, faatasi ai ma le fesoasoani o se meaʻai, e le mafai ona e faʻamalolo atoatoa oe lava. O le mea lea, e tatau lava ona e inuina vailaʻau e toe faʻafoʻi ai galuega o le gland.

  1. Enzymes faaopoopo. Mezim, Festal, Creon - o nei vailaau faʻamaʻi e aumaia ai le misi o le enzymes i le tino, lea e faʻaleleia ai le galo. E tatau ona faʻamautinoa lelei aʻo leʻi 'aʻai.
  2. Anetusi. Alemagel, Gevixon. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le taua o le sua pancreatic juice, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. Fufulu 25 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. Peristalsis. Trimedat. Ua faʻamaonia le meafaigaluega mo fafine e maʻitaga. O lenei vailaʻau e taofia ai le tafe o le sua o le pancreatic i totonu o le pancreas, lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le necrosis.
  4. Cholagogue. Allohol, Holosas. Toe faʻafoʻi le tafe o talo ma faʻaleleia le fausiaina o meaʻai.
  5. I se tiga matuia, e fautuaina le faʻaaogaina o antispasmodics. No-shpa, Spazmalgon. O le mea moni, o fualaau faasaina e le faʻatagaina e faʻaleagaina, aua o le a mafua ai ona malolo le afa.

O faʻatau fualaau faʻatau uma ua malilie i lau fomaʻi.

Faailoga mo togafitiga

O togafitiga faʻapipiʻi mo pancreatitis e faanatinati pe faanatinati ma faia i totonu o itula muamua o se faʻavavega o le faʻamaʻi poo aso muamua o osofaiga. O se faailo o se poloka i totonu o le alo o le duodenum, faatasi ai ma le atinaʻe o peritonitis.

I le tolopoina o taotoga, o le taotoga o loʻo faia i le vaega o le atinaʻeina o le necrosis poʻo le peritoneum. O sea taotoga e faia i le 15-16 aso i le maeʻa ai o se osofaiga matautia ma le falemai o le maʻi.

Faʻatulagaga faʻatinoga. O lenei ituaiga o gaioiga e faia i le leai o se alualu i luma i togafitiga ma e le gata i lea o le atinaeina o togafitiga. O le muai mauaina o le a le atoa le malosi e faatea ai le tiga. A o lei faia le taotoga, ua maeʻa ona toe faʻamautinoaina atoa, lea o le a fesoasoani e aveesea ai faʻataʻitaʻiga sese ma manatu.

Taumafa mo togafitiga o pancreatitis i fafine maʻitaga

I le taimi ole togacreatitis togafitiga, o le tulafono faavae ole taumafa meaai. Pau lava le faigata o le aveina o le fomaʻi. O le mea lea, na o se saʻo sese o le aofaʻi o vitamini ma meaʻai mo se tamaititi e leʻi fananau mai e mafai ona faʻatulaga e se meaʻai. Pancreatitis Common Common:

  • fagu fagu lua kuka,
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • kefir
  • laʻau maualalo maualalo
  • falaoa i luga o le vai
  • minerale vai vai.

O taumafa taumafa e faia ile fugalaau ma i ni vaega laiti, e masani lava. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le tino mamaʻi ma vave ai ona toe faʻaleleia. Aisea e fautuaina ai e teena le meaʻai:

  • meaʻai gaʻo
  • sipuni
  • meaai e mafai ona kuka
  • popo fou
  • apu ma le tele o isi mea e mafai ona faʻaosoina le ita o le pancreas ma ona puipui.

Tuua Lau Faamatalaga