Suʻega ALT ma AST - o le masani i totonu o le toto, o le faateleina o pancreatitis

Talu ai nei, i le toeitiiti lava o aai uma o le Rusia, o le suʻesuʻega faafomaʻi o le faitau aofaʻi o tagata, e mafai ai ona faʻamaonia se numera o faʻamaʻi i le amataga ma faʻaitiitia ai le ono lamatia o le tino.

Faailoga autu o le galuega o le ate

O faʻasolosolo faʻamaʻi o nisi ia e sili ona faʻalavelave ma matautia ona o le asymptomatic course. I le laasaga o le suʻega suʻesuʻe, faʻatasi ai ma isi suʻesuʻega, ua tuʻuina atu i le tagata gasegase se suʻega toto mo le biochemistry, o le mea autu e faʻatau i le fuafuaina pe faapefea ona galue le ate. O le masani o le ALT ma le AST i totonu o le toto e faalagolago atoatoa i le galuega a le okeni sili ona taua - o le ate, lea e faia ai galuega e pei o:

  1. Faamamāina - faʻamaʻalogaina o mea oona ma mea oona mai le tino.
  2. Polotini faʻamalosi.
  3. O le gaosia o vailaʻau faʻasaina e manaʻomia mo le tino.
  4. Teuina o le glycogen - o le polysaccharide, lea e talafeagai mo le atoatoaga o galuega a le tino.
  5. Faatonutonuina o gaioiga o meaola o le vailaʻau ma le pala o le tele o microparticles.

ALT ma le AST o enzymes ia e maua mai i le ate ma o loʻo aʻafia ai i ona aʻafiaga o meaola.

O le masani o le ALT ma le AST i le toto e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le tane ma le matua. Ona o le leai o se tulaga faʻatasi i le toetoe lava o faʻalapotopotoga uma faafomaʻi, o le fale suesue ua ia seti lava ona tulaga faatauaina o le ALT ma le AST, o le mafuaaga lea e tatau ona folasia ai iloiloga uma i le fomaʻi o loʻo vaaia oe, ma ia aua le faia ni filifiliga tutoʻatasi. O le masani masani o:

  1. O le masani ole AST i le toto e mai le 5 i le 40 IU / l.
  2. O le masani o le ALT i le toto mo tamaitai: mai le 7 i le 35 IU / l.
  3. O le masani o le ALT i le toto mo alii: mai le 10 i le 40 IU / l.

O le siʻitia laʻititi o le ALT ma le AST i totonu o le tino e tele lava ina soymptomatic, ae faʻaalia ai se faʻafitauli i le ate.

O le mafuaaga aupito sili o le faateleina o enzymes o le ate i totonu o le toto e:

  1. Faʻasologa o le gasegase.
  2. Taumafa o fualaau.
  3. Faʻaleaga
  4. Faʻateleina le ALT ma le AST ona o faʻamaʻi o isi totoga (autoimmune thyroiditis, pancreatitis, mononucleosis).
  5. Faʻasalaga liona o le ate e mafai ona mafua mai i le ava, vailaʻau ma / poʻo le gaioiga a le siama.
  6. Faʻasologa poʻo neoplasms i le ate.

O uluai faailoga o le faateleina o le ALT ma le AST o:

  1. Vaivai ma vaivaiga.
  2. Faʻaitiitia le manaʻo ma, o le iʻuga, o le gau o le mamafa.
  3. Tue le paʻu.
  4. Faʻanoanoa, popole.

Faailoga faaiu o le faateleina o le ALT ma le AST:

  1. O le fetogiina o le mafuiʻe, alu aʻe (o le i ai o le vai mama faʻaleagaina i totonu o le manava).
  2. O le paʻu, proteins, mucous membranes e maua ai se lanu samasama.
  3. Suia o le lanu o le urine - o le urine o le lanu o le pia paʻu, o le suʻesuʻeina o feces.
  4. Faʻateleina o faʻamaoniga o le inisua (lagona le mautonu, vaivaiga, taoto, hyperthermia, ma isi).

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa suʻesuʻe:

  1. Faʻamatalaga faʻamatalaga o totoga o le manava, pe a tatau ai - o le vevela vevela.
  2. O le suʻega toto mo le maka o le hepatitis B, C.
  3. Suʻeina o le toto.
  4. Suʻega o le toto mo hormones thyroid ma fomaʻi.
  5. Afai e tatau ai, o le ate ole ate.

O tulafono, o le mataʻituina po o fea, e mafai e se tagata ona faʻaititia le faʻamaoniga o AST ma le ALT, o:

  1. Taumamafa i le tele o fuālaʻau fou ma fualaau aina e mafai ai, faʻapea foʻi ma le sukala enaena - latou te iai le fiber.
  2. Inu le lanu tiamata ma laʻau teas, lea e aofia ai le aʻa falesa, laʻau o le susu, ma le aʻa.
  3. O lau meaai e tatau ona i ai meaai e iai vailaʻau C.
  4. Mulimuli i le pulega o le ava i le fua faatatau o le 30 ml o le vai i le 1 kilokalama o le mamafa.
  5. Fai ni manava.
  6. Fai se vaitaimi eseese.

ALT ma AST - o le masani i fafine

O le toto e aofia ai le tele o mea eseese ma elemene eseese. O le tele o taimi matou te faʻalogo ai e uiga i totola mumu, laulaʻa paʻepaʻe paepae, platelets. Ua taʻuina atu ia i latou e tusa lava pe o le vasega o le anatomy. O le mea moni, o loʻo taʻua se mea i le aʻoga e uiga i le ALT ma le AST, faʻapea foʻi ma a latou masani i fafine. Ae, i le avea ai o se tulafono, o lenei faʻamatalaga saogalemu na pasi ma ua galo.

O le masani o ALT ma le AST i le toto o tamaitai

O nei mea e aofia i le vaega ole enzymes. AST - aspartate aminotransferase - o se vaega o le toto e faʻateleina ai le gaioiga o le amino acid aspartate mai le tasi biomolecule i le isi. ALT - alanine aminotransraserase o se enzyme lea e faia ai se galuega faapena e ala i le felauaiga o alanine. O ia mea ma isi mea e gaosia i totonu ma le ulu i totonu o le toto i ni mea laiti.

E tusa ai ma tulafono, ole ALT i le toto o fafine e le sili atu i le 30 - 32 iunite i le lita. Ma o le numera o le AST i lenei tulaga e mafai ona ese mai le 20 i le 40 iunite. Afai o le a vavae ese faailoga mai le tulaga masani i se maualuga pe itiiti foi le lautele, ona i ai lea o suiga i le tino. Ma ia mautinoa e le lamatia i latou, e fautuaina e saili le fautuaga a se fomaʻi.

O le a le uiga o le vavaeeseina o le AST ma le ALT mai le masani o lona uiga i se suʻega o le toto?

O le aofai o enzymes e mafai foi ona suia laitiiti i le tino o se tagata soifua maloloina. E mafai ona aafia lenei mea i:

  • tele faamalositino
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi (vailaau faʻamaʻi, palatini, nakoti, vailaʻau, faʻamaʻi faʻamaʻi),
  • manuʻa
  • taotoga i se taimi lata mai ao lei faia le suʻega.

E masani lava, o le ALT e maualuga atu nai lo masani i fafine maʻitaga. O se mea uiga ese e le o se vavaeeseina, ma e le o se faʻamaʻiina.

O le mafuaʻaga autu o se suiga i tulaga o mea faʻalogo. E masani lava, o le maualuga o le enzymes e vave ona toe foʻi i le masani.

Faʻataʻitino o se fesuiaiga e sefulu ma le sefulu pe sili atu foi taimi e ese mai le taua masani. O mafuaʻaga nei e fesoasoani i le tele o ALT ma AST:

  1. O le maualuga o le alanine aminotransferase na maualuga lona faateleina i le hepatitis. O nisi taimi, ona o le auiliiliga ile ALT ma le AST, o se "A" o ituaiga o gasegase ua fuafuaina i le vaiaso ao lei oo mai ona faailoga muamua.
  2. Cirrhosis - o se faʻamaʻi tele. Mo se taimi umi, o ona faailoga e ono le iloa. Ma o le uiga vaivai o le maʻi e mafua mai i se isi aso leaga. Afai o se lagona o le lelava e tiga ai oe ma le le mafaamatalaina tumau, e maualuga le fautuaina e faia se suʻega toto. Alanine aminotransferase maualuga o le a faʻaalia pe ai ai se mafuaaga mo popolega.
  3. O le tele o ALT ma le AST i le auiliiliga e mafai ona taʻu mai ai le faʻaleagaina o le myocardial. O le maʻi e amataina i se talaaga o le le atoatoa o le tino ma e faʻaalia i le oti o le fatu.
  4. O le mononucleosis e mafai foi ona fuafuaina e le numera o enzymes. O se faʻamaʻi lea o aʻafiaga e tupu mai ai, e le gata ina suia ai le toto, ae o loʻo faʻamautinoa foi le faaleagaina o le ate ma le vao.
  5. O le faʻamaonia o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o le ALT ma le AST e mafai foi ona i ai i le steamosis, o se faʻamaʻi lea e faaputuputu ai i totonu o le ate ni gaʻo sosoʻo.

Ina ia mafai e suega ona faʻaalia se ata faʻatuatuaina, e le mafai ona e 'ai meaai mamafa poʻo le ava malosi ao le i tuʻuina. Afai o loʻo e inuina ni fualaau, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea.

ALT toto suʻega

ALT (alanine aminotransferase) o se enzyme lea e masani ona faʻaoʻo i fatuga, fatu, ate, ma le paʻu. I le tulaga o latou faʻamaʻi, e amata ona tu mai fafo mai lela, ma o lona taunuuga o le maualuga o le maualuga o le toto.

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina taunuuga o le suʻesuʻega, o le suʻesuʻega o le ALT o loʻo maua i le vaveao i luga o se manava gaogao. Afai o lana filifiliga e taʻu ai le gaoioiga o le enzyme e maualuga atu nai lo le masani, atonu o se faailoga o faʻamaʻi nei:

O le masani o le ALT i totonu o le toto e ese mo tamaitai ma alii. I le tulaga muamua, e le tatau ona sili atu i lo le 31 iunite / lita, ma i le lona lua - 45 iunite / lita. Afai tatou te talanoa e uiga i tamaiti, ona i ai lea o latou masani mo lenei faailoilo, i le tele o itu, e faalagolago i le matua, ae le tatau ona silia le 50 u / l.

Galina Savina: Na faʻafefea ona ou faʻatoʻilaloina le pancreatitis i le fale i le 1 vaiaso, e maua ai le 30 minute i le aso ?!

Afai e maualuga le ALT, o lona uiga o le faaleagaina o okeni lea e maua ai le tele numera. O le faateleina o le gaioiga o lenei mea e tupu tele muamua atu nai lo uluai faailoga o le faamai e amata ona faaali mai i latou lava. E le gata i lea, o lona tulaga maualuga i le toto e mafai ona afaina i mea taua e pei o le gasegase, gasegase malosi faaletino poo le aveina o fualaau faapitoa.

Toto le suega o le toto

Aspartate aminotransferase o se vailaʻau o loʻo maua i fatugaʻo, ate, mama, fatu, pancreas, faʻapea foʻi ma fusi nerve. Faʻatasi ai ma le faʻamaogaina o siama i nei totoga, o lona maualuga i le toto e faʻatupulaʻia tele.

A o leʻi pasia le suʻesuʻeina o le meaola o le AST, e fautuaina e aua neʻi 'ai se meaʻai mo le valu itula. O lona masani mo tamaitai e mai le 5 - 31 iunite / l, ma mai le 5 - 41 iunite / l mo alii. O le tele o le masani o lenei faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le i ai o faʻamaʻi nei:

  • hepatitis
  • gasegase tino
  • loto vaivai
  • ate o le ate
  • fatu fatu
  • sili atu le malosi faaletino.

E le gata i lea, o le AST e mafai ona faateleina ona o le faaleagaina o maso skeletal, vevela vevela ma mumu.

ALT ma le AST mo pancreatitis

E faʻapefea ona suʻeina tusitusiga mo le ALT ma le AST mo pancreatitis? Pe a iloa le auai o le aspartate aminotransferase i totonu o le toto, e tatau ona fuafua pe sili atu le tele o lenei enzyme i le masani, lea e oo atu i le 31 u / l i tamaitai ma e oʻo atu ile 37 i / l i alii. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e ono 2 i le 5 taimi maualuga. O isi faʻamaoniga o le maʻi e aofia ai le manava, paʻu o le mamafa, ma le tiga i le pute.

O le tele o le alanine aminotransferase i totonu o le toto e faʻapupulaina foi i le mumū o le tino pancreatic. Afai o le faailoga e ese mai le masani i le 6-10 taimi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le averesi maualuga o le ALT faateleina, ma afai e 10 taimi, ona maualuga lea o lona anotusi.

E tatau ona manatua i le mafaufau ao le i faia suʻega, e le fautuaina e ave vailaau e mafai ona faʻaleleia le maualuga o nei enzymes, faʻapea foi le autu o le tino i avega mamafa, aua e mafai ona aʻafia ai le saʻo o fua.

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e sau faatasi ma se tagata i lona olaga atoa. Ina ia mafai ona faʻaauau e aunoa ma ni faʻasalaga, e manaʻomia e suʻega suʻe suʻega mo ALT ma AST. E le gata i lea, mo le togafitiga o le pancreas, e manaʻomia e tagata gasegase ona faʻaaoga ni vailaʻau faʻapitoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina eo latou fomaʻi.

Veronika Zueva: Sa faateia fomai! Sa ou toe malosi mai pancreatitis i le fale.

Galuega a le ALT ma le AST i le tino

Enzymes intracellular - transaminases po o aminotransferases - faatino se galuega tau femalagaaiga i le tino, auai malosi i le fausia o mea amino:

  • alanine aminotransferase faʻafeiloaʻi alanine,
  • aspartic transaminase - aspartic acid.

O le mea lea o le igoa o puipuiga patino. I le faʻaopoopoga, o vaega taʻitasi e iai lona lava nofoaga i le tino o le tagata. O le maualuga maualuga o le ALT o loʻo matauina i le ate, ma AST i totonu o le fatu.

Faʻaleagaina e maua i totonu o sela, ma ulu i totonu o le toto ona o se faʻaleagaga o le tino. O le mea lea, o le faateleina o le aminotransferases i totonu o le toto o loʻo taʻu mai ai togafiti faʻamaʻi - pancreatitis, siama, fatu fatu.

Laulau "Tulaga masani ALT ma le AST"

Totogi TaʻiTulaga masani masani, U / L
ALTAST
I fafineE oo i le 31E oo i le 31
I aliiE oʻo i le 45E oʻo i le 47
I pepe laiti mai le aso muamua i le 6 aso o le olagaE oʻo i le 49E oo i le 105
I se tamaitiiti e oʻo atu ile ono masinaE oʻo i le 60E oo i le 83
I tamaiti mai le 6 masina i le 1 le tausagaE oʻo i le 55E oʻo i le 59
1-3 tausagaE oʻo i le 34E oo i le 38
3-6 tausaga29-32
6 i le 15 tausagaE oo i le 39
I le taimi o le maitagaE oʻo atu i le 32E oo i le 30

O se eseesega itiiti o faailoilo ma le bilirubin masani, alkaline phosphatase ma le albumin e faatagaina ma e le o se togafitiga.

Aisea e maualuga atu ai ALT ma AST nai lo masani?

Ina ia iloa ai le mafuaaga patino mo le faateleina o faailoga i totonu o le toto biochemistry, e taua tele le fuafuaina o le tikeri o le faateleina o le siitia i ALT poo AST faaliliu.

  1. O sina siʻitaga laʻititi (e tele taimi maualuga atu nai lo mea masani) e tupu i le hepatitis viral, faʻaleagaina o le ate liʻo, steatohepatosis. O isi faailoga o le biochemistry toto e suia foi - bilirubin, alkaline phosphatase faateleina.
  2. O le faateleina o le alualu i luma (mai le 5 i le 20 taimi) - mumū i totonu o fatu o le ate o se gaʻo umi poʻo le faʻaleagaina, viral, faʻamaʻi pipisi, le atinaʻe o cirrhosis.
  3. O le faailoga o le siitia i le aminotransferases (sili atu ma le 20 taimi) o se tulaga ogaoga o fualaau faasaina po o le faaleagaina o le ate, o le atepatitis, pancreatitis po o le atrophy o le ate, tissue, myocarditis, ischemia. E le gata o le faʻaleagaina, ae o le cholesterol, bilirubin.
  4. Faʻailoga mataʻutia (e sili atu i le 2000-3000 U / L) - faʻamaoniga o le oti o vaega o maso o le fatu (faʻaleagaina tele o le myocardial), siama o le kanesa i totonu o le ate, o le televave o fualaau (vailaau inu).

O le faʻateleina o le aminotransferases o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le tino o le hepatitis

Faatasi ai ma faiga faʻaleagaina i totonu o le ate, o le ALT e alu i le fua ma o le a faateleina le siʻitia o le AST. O se maualuga maualuga o le asaminic transaminase o loʻo matauina i le necrosis tino o le muso o le fatu (fatu fatu) ma isi faʻamaʻi tuga o le fatu, pe a faʻaumatia le paʻu o le okeni ma o le tele o le enzyme faapitoa ua faʻasaʻoina i le toto.

Taua! Afai o le maualuga o le ALT ma le AST e laʻititi ona faʻaleleia i le taimi o le maitaga, o se mea e talia, o le mafuaʻaga lea o se oso i hormones i le taimi o se suiga i le tala faʻasolopito o se fafine. O le taua tele o le faʻaleagaina o siama e ono faʻaalia ai le le lelei o le ate, pancreas ma togafitiga i le cardiovascular system. O iinei e te manaʻomia se suʻesuʻega atoa ma le vaavaaiga faafomai.

Faailoga mo le auiliiliga

O le suʻega o le toto mo suʻesuʻega o le ate (ALT ma AST aminotransferases) e mafai ona faʻatulagaina mo masalomia o faʻamaʻi ogaoga o gaʻo o le cardiovascular ma le digestive system.

  1. Le atinaʻe o le hepatitis (viral or alcohol).
  2. Faʻaiʻuga ogaoga i le taimi o le gestosis.
  3. O le mononucleosis, lea e salalau atu i le ate ma faʻafeiloaʻi. I le taimi nei, o loʻo i ai se faʻaumatiaga malosi o sela o se okeni taua, lea e faʻaalia ai le faʻasaʻolotoina o le faʻamaʻi o le hepatic i le plasma
  4. Suiga faʻapitoa i fatu o le fatu - myocarditis, ischemia, pericarditis. ALT ma le AST faʻapupula vave vave i le toto i le faʻalavelaveina o le myocardial (o mea taua taua e matauina i le lua aso pe a mavae le atrophy o le muso o le fatu.)

O suʻesuʻega mo le ALT ma le AST e tatau ona faia pe afai e masalomia le maʻi hepatitis

O le faʻamalamalamaga i le ALT e mafai ai e oe ona fuafua maʻi o le ate i le amataga, e aunoa ma le faatali mo le faailoga autu - jaundice. E masani lava ona fautuaina e tagata faapitoa se ituaiga suʻesuʻega pe a fai e tuʻuina atu e le tino ia lava ile togafitiga faafomaʻi pe ua inu.

O faʻamatalaga mo le faʻatinoina o le siamaina o le toto e ono avea ma faʻamaoniga e pei o le:

  • tiga i le manava, lagona o le mamafa i le itu taumatau,
  • samasama o le paʻu, mata mata ma mucous membranes,
  • lagona faifai pea o le vaivai, malepelepe,
  • maʻi o le manava ma le manava (manava manava, faamaʻi, afaina, leai se manaʻo).

O le faʻaauau pea o taumafa gaʻo, faʻavaleaina o le ava, faʻalavelave ma le popole - o nei mea uma e mafua ai le hypertransanemysemia. I ni faaupuga faigofie, o le faateleina o le gaioiga o feeseeseaiga e mafai ona tupu i soo se mea e afaina ai. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le tulaga o okeni e ala ile siama o le toto i luga o faailoga ALT ma AST.

Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

O le ata moni o le falemaʻi o le maʻi e faalagolago i le sauniuni mo se suʻega o le toto.O le tagata gasegase e tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoga, matauina o tulafono uma.

  1. O le toto samples e faia i le taeao. O le tagata maʻi e tatau ona aloese mai le 'aina o meaʻai ma meainu uma mo le 8-10 itula. E mafai ona e inu vai e aunoa ma le kesi.
  2. Soo se inumaga o le tino e aafia ai le taunuuga o le auiliiliga. O le mea lea, ia le itiiti ifo ma le 7-10 aso aʻo leʻi faia le toto, e taua le lafoai o le ava malosi, sikaleti ma soʻo se vailaʻau.
  3. I le 2-3 aso, faʻaitiitia le gaioiga faʻaletino, aua le siitia le mamafa, faʻaitiitia le aʻoaʻoga i le falemaʻi. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai microtraumas muscle mafiafia e mafai ona faateleina ai le gasegase.
  4. Faatapulaa le atuatuvalega ma lagona tiga i ni nai aso aʻo lei faia le suesuega.
  5. Aua neʻi 'ai le gaʻo ma le taumafa i le 2-3 aso aʻo leʻi aoina le meaola.

I tulaga e masani ai ona togafitia e le tagata maʻi vailaau ma e le mafai ona teena i latou ao lei faia le suʻega, e taua le logoina o le fomaʻi.

Aua le inuina ava malosi i le vaiaso aʻo leʻi suʻeina.

Laulau "Vaega o fualaau faasaina e faaitiitia ALT ma le AST i le toto"

Vaega o vailaʻauIgoa o fualaau faasaina
Hepatoprotectors (toe faʻaleleia galuega o le ate, faʻaleleia le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina, puipui le okeni mai mea eseese oona)Heptral, Carsil, Ovesol, Essential Forte, Phosphogliv, Hofitol,
Enzymes (faʻaitiitia le afaina i le pancreas, toe faʻafoʻi mea na faaleagaina i gaʻo)Feso, Enzyme malosi, Mezim, Pancreatim
Analgesics ma antispasmodics (mo le toomaga o syndrome syndrome)No-shpa, Gastrocepin, Atropine, Papaverine, Platifillin
Faiga faʻapitoa a le Cardiac (mo le togafitiga o le fatu ma faʻamaʻi vascular)Digitoxin, Quinidine, Midodrin, Timolol, Amlodipine, Carvedilol

O togafitiga faʻamaʻi e faʻamatalaina faapitoa e se fomaʻi pe a uma se suʻega atoa ma maeʻa. E faasaina ona e inu vailaʻau e aunoa ma se faʻamaonia saʻo.

Aoina o laau mo afaina o le ate

E tatau ona faʻafefiloi le 20 g o le celandine ma le tino ola ma le St. John's wort (40 g i le tasi). Tuu mea lalaga mama i se vevela ma sasaa 1.5 lita o vai inu. O le fusi ua saunia mo le faʻaaoga i le 10-12 itula. E tatau ona e tago i le vailaau 4 taimi i le aso mo le 14 aso. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le gasegase e ala i le toe faʻaleleia o lela o le ate

Faʻasusu le sua o le suka e sili atu i totonu o se vevela

Adonis infusion mo fatu fatu

I totonu o se ipu vai inu, fai le 1 tsp. vailaʻau togafitiga, afifi ma tuʻuina mai mo le itiiti ifo i le 2 itula. E tatau ona ave le vai i luga o se manava gaogao, ona tele lea o taimi i le ao. Totoga - 1 tbsp. l O le togafitiga e 12-15 aso.

Adonis infusion fesoasoani i maʻi fatu

Faʻaauau ALT ma le AST

O le naunautaiga o nei enzymes o loʻo faia e suʻesuʻega o meaola.

Mo le mauaina o faʻamatalaga auʻiliʻili i se maualuga maualuga o le faʻalagolago, o le biomaterial for research laboratory e tatau ona faia i le taeao ma luga o se manava gaogao. E fautuaina e aua le 'ai meaai ao le i tuuina atu le toto mo le itiiti ifo i le 8 itula.

O mea suʻesuʻe laititi e ave mai se vein.

I se tulaga masani, o mea o loʻo aofia ai nei enzymes i le toto o le tagata e eseese e faʻatatau i le itupa.

Mo tamaitai, o le maualuga e manatu e masani, e le sili atu i nei faailoga e lua o le 31 IU / l. Mo le tama tane o le faitau aofaʻi, o faailoga masani o le alanine aminotransferase e le sili atu i le 45 IU / L, ma mo aspartate aminotransferase, o le tulaga masani o tane e itiiti ifo i le 47 IU / L.

A o laʻitiiti, e mafai ona ese lenei faailoga mai le 50 i le 140 iunite / l

O fua masani masani o mea o loʻo i totonu o nei enzymes e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i meafaigaluega na faʻaaogaina mo le auʻiliʻili, o le mea lea, o nei faʻamaoniga e mafai ona faʻamatalaina e se fomaʻi e masani i tulaga masani o le fale suesue lea na faʻatinoina ai suʻesuʻega o meaola.

Faʻapogai o le maualuga o Alanine Aminotransferase Levels

O le maualuga o mea i totonu o le toto o alanine aminotransferase o loʻo faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi o na totoga o loʻo aofia ai lenei vaega i ni aofaiga tele.

Faʻalagolago i le maualuga o le vavaeese mai masani masani, e mafai e le fomaʻi ona fautua mai e le gata o le i ai o se ituaiga o faʻamaʻi, ae o lana gaioiga, faʻapea foi ma le tikeri o le atinaʻe.

Atonu e tele mafuaaga mo le faateleina o le enzyme.

O nei mafuaʻaga e aofia ai:

  1. Hepatitis ma nisi faʻamaʻi, e pei o le cirrhosis, gasegase gasegase ma le kanesa. I le i ai o soʻo se ituaiga o le hepatitis, faʻaleagaina ai mea, lea e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o ALT. Faatasi ai ma le tuputupu ae o lenei faailoilo, o le hepatitis e mafua mai i le faateleina o le bilirubin. O le tele lava o taimi, o le faateleina o le ALT i le toto e muamua atu i le foliga mai o faailoga muamua o le maʻi. O le tikeri o le maualuga o le alanine aminotransferase e tutusa ma le ogaoga o le maʻi.
  2. O le faʻaleagaina o le myocardial e oʻo atu ai i le oti ma le faʻaleagaina o le fatu o le fatu, lea e faʻamalosia ai le faʻamalolo o alanine aminotransferase ma le AST. Faʻatasi ai ma se fatu fatu, o le faʻateleina o le faʻateleina o nei faʻataʻitaʻiga o loʻo matauina.
  3. Maua ni manua ogaoga ma faʻaleagaina ai fausaga o musika.
  4. Le mu.
  5. O le atinaʻeina o le tino pancreatitis, o le mumū lea o le pacreatic tissue.

O mafuaʻaga uma lava mo le faʻateleina o le ALT o loʻo faʻaalia ai le i ai o togafitiga faʻapitoa i totoga o loʻo aofia ai le tele o lenei enzyme ma faʻatasi ai ma faʻaumatiaga o mea.

O le siʻitia o le alanine aminotransferase e sili atu nai lo le uluaʻi faʻamaoniga o le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa.

Mafuaaga o le aspartate aminotransferase maualuga

O le faateleina i le AST i le toto e faailoa ai le tupu mai o faamaʻi o le fatu, ate ma le pancreas ma le atiina ae o pathoces i le faagaoioia o nei totoga.

O le faʻateleina o le maualuga o le ASaT e mafai ona taʻu mai ai le faʻafanoga o le tino o totoga o loʻo aofia ai se tele o lenei ituaiga o fetaulaiga o fuataga.

E tele mea e fesoasoani i se faʻaopoopoga o le maualuga o le AST.

O mea taua autu e pei ona taua i lalo:

  1. O le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial o le mafuaaga taatele lea o le faateleina o le aofaiga o le aspartate aminotransferase. Faʻatasi ai ma se fatu fatu, o loʻo i ai se faʻaopoopoga maualuga i le AST ae le o le faʻaopoopoga tele o le ALT.
  2. Le tupuga ma le alualu i luma o le myocarditis ma le fatu fatu fatu o le rheumatic.
  3. Faʻasologa o gase - vailaʻau faʻamaʻi pipisi ma le hepatitis o le ava malosi ma togafitiga faafomaʻi, cirrhosis ma le kanesa. O nei tulaga e mafua ai le tulai mai o le AST ma le ALT.
  4. Le mauaina o se tagata manua ogaoga ma mumu.
  5. Alualu i luma o le pancreatitis ma le gaʻo.

Pe a faʻamatalaina faʻamatalaga na maua i le taimi o suʻesuʻega o le toto, ole mea e tatau ona amanaia ai eseesega o tagata.

ALT ma le AST i le siakiina o pancreatitis

E faʻapefea ona suia le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o vailaau faʻasaina i suʻesuʻega ole ALT ma le AST?

ALT ma le AST mo pancreatitis e masani ona maualuga le maualuga o le fua.

I le tulaga o le i ai o le aspartate aminotransferase i totonu o le toto, e manaʻomia ina ia iloa pe o le a le tele o lenei mea e alu ese mai le masani. E masani lava, o le aspartate aminotransferase i se fafine e le sili atu i le 31 PIECES / l, ma i alii - e le sili atu ma le 37 PIECES.

I le tulaga o le faʻavavevaveina o le maʻi, o le tuputupu ae o le aspartate aminotransferase e tele taimi e masani ai, e masani ona tulai mai le maualuga i le 2-5 taimi. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, faatasi ai ma le tuputupu ae o le aspartate aminotransferase, o le amataina o tiga o faailoga o loo matauina i le pute, o le mamafa o le tino ua leiloa ma o le manava masani e mafatia ai le tagata. O le foliga mai o le vomiting i le pancreatitis e le o aofia ai.

O le aofaiga o le ALT i pancreatitis e faʻapupulaina foi, ma o sea faʻaopoopoga e mafai ona o faatasi ma le faateleina o alanine aminotransferase e 6-10 taimi.

A o lei faia se suʻesuʻega o meaola mo fuataga, e le fautuaina e 'ai meaai mo le itiiti ifo i le 8 itula.

E le gata i lea, o vailaʻau e mafai ona faʻateleina ai le anotusi o nei ituaiga o enzymes e le tatau ona faʻaaogaina. Aua le faʻamalosi malosi faaletino ao lei folasia le toto mo le auiliiliga.

Pancreatitis o se faʻamaʻi e alu faatasi ma le tagata maʻi i le olaga atoa.

Ina ia le mafai ona o gatasi ma vaitaimi ole ogaoga o le pancreatitis, e fautuaina ai tagata e masani ona foai atu le toto mo suʻesuʻega o meaola.

E le gata i lea, e tatau ona masani ona maua e tagata gasegase e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi e ave vailaau e taofi ai le alualu i luma o le faamaʻi ma ni enzymes faapitoa ua fuafuaina e faʻaititia ai le mamafa o galuega i luga o le pancreas.

E le gata i lea, i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona faaaoga fualaau faasaina, o lona gaioiga e taulai i le faamamaina ma le faʻamaogaina o oloa e afua mai i le faʻaleagaina o le tino o le tino.

O se suʻega toto mo ALT ma le AST o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Milk Thistle Broth

O fatu mamago o le laau (1 lepp) Faʻamalie le 250 ml o le vai inu ma tuʻu ai mo le 15-20 minute. Taʻu ma inu i le ½ cup taeao ma le afiafi, afa itula ao le i faia taumafataga. O le umi ole togafitiga e 2-3 vaiaso. O le auupega e aoga mo pancreatitis, siapasa, ate o le ate. Faʻavave ona toe foʻi mai faailoga o ALT ma AST i tulaga masani.

O le faʻaitiitia o aminotransferase i totonu o le toto o le a fesoasoani i le teuteuina o le vaovao vao

Dandelion Flower Tincture

Tuu fugalaau fugalaau i totonu o se fagu (0.5 L) ma sasaa vodka (150 ml). E manaʻomia e le kulupu ona tu mo le itiiti ifo ma le 24 itula e maua ai faʻamalosiga. E manaʻomia lou suʻeina i aso taʻitasi mo le 2 tbsp. l 3 taimi i le aso. E maua iʻuga pe'ā maeʻa le vaiaso o togafitiga. O le togafitiga e 14-21 aso.

O le fausiaina o le taamilosaga e faʻamaonia ai le ALT ma le AST

Fuga o le mailei

O lauulu ufiufi o kesi (2 tsp) sasaa 400 ml o vai inu. A maeʻa le 20 minute, faʻaaoga ma ave 1 ipu faalua i le aso mo le 14-21 aso.

O faʻauʻuga o le kulima e faʻaititia lelei aminotransferases

O le tuʻuina atu o vaivaiga faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau e tatau ona faʻamaopoopoina ma lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a ia filifili taitoatasi ia suʻega ma taʻu atu ia te oe le fua o le a le afaina ai lou soifua maloloina.

Ina ia faʻasolosolo le tulaga o le ALT ma le AST i totonu o le toto, e tatau ona e mulimulitai i meaai paleni. O le meaai e tatau ona faʻamalosia i mea taumafa ma le vailaʻau D, ma faʻamaʻaʻaʻese uma mea taumafa.

Laulau "Mea faʻatagaina ma faʻasaina oloa faʻateleina le maualuga o feeseeseaiga"

O le a le mea e tatau ona i totonu o le meaaiFualaau faisua ma laʻau - kāloti, zucini, broccoli, pasili, pi, seleri
Nati
O ituaiga uma o fua fou ma fualaau 'aina, faʻapea foi ma le uu pe tao.
Laʻau manuʻa - vela, povi, moa, lapiti, toso. Fuamoa moa
Meaʻai iʻa - caviar, ate ate
Mamoe susu
O mea e tatau ona e musuMeaʻai gaʻo ma ituaiga uma o sausaisi
Fusu, gaʻo, meaʻai vevela, ulaula
Pickles ma piko
Soʻo se meainu i le kesi
Meaʻai anapogi

O le tausisia o le taumafataga o le fesoasoani e toe faʻafoisia ai le gaioiga masani o le ate ma le cardiovascular system ma faʻamautinoa ai le tau o le toto.

Puipuiga

E mafai ona e puipuia le faateleina o aminotransferases pe a e usitai i le puipuiga autu:

  1. Taʻitaʻi i se soifua maloloina lelei, taʻalo i taaloga, tuʻuina atu le fiafia ile sopo.
  2. Taofi le taumafaina o meaʻai ma le ava malosi. Aua le ulaula.
  3. Tausia le faʻataʻitaʻiga o galuega faaletino, aua le soona galue i le tino.
  4. Le puleaina o tulaga faʻalagona, e puipuia ai le atuatuvale ma le popole.
  5. Aua e te mafaufau ia te oe lava ma ia masani (i le ono masina) ia suʻe se suʻega o le toto e puipuia ai le mea autu.

O le taamilosaga e lelei tele mo lou soifua maloloina.

Afai e te vaʻaia ma le totoʻa lou soifua maloloina ma e te le amanaia ia faailoga muamua o faʻamaʻi, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga.

Tuua Lau Faamatalaga