Diabetalongzen, saili, faatau

Taʻu fefaʻatauaʻiga o sauniuniga: Diabetalong

Talosaga faava o malo le igoa: Gliclazide (Gliclazide)

Faiga o foliga: Faʻatulagaina Ripoti Faʻatino

Mea aoga: Gliclazide (Gliclazide)

Pharmacotherapeutic group: O le vailaau o le hypoglycemic mo le puleaina o le vaega o le sulfonylurea o le tupulaga lona lua.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

O le vailaʻau oona, o le sulfonylurea o le vailaʻau faʻalua.

E faaosofia ai le puleaina o le inisalini e le pancreas, faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le aafiaga o le insulin-secretory o le kulukose ma faʻalauteleina ai le lagona o le tino i le inisalini. A maeʻa le 2 tausaga o togafitiga, o le tele o tagata gasegase latou te le faʻaosoina le tagofia o le vailaau faʻasaina (faʻaauau pea le maualuga o le inisalini o le felauaiga ma le pulelasi o le C-peptides).

Faʻaitiitia le taimi vavalalata mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le inisinia. E toe faʻafoʻi mai le amataga o le faʻamalosia o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o le kulukose (e le pei o isi sulfrinylurea o mea e maua ai, lea ei ai sona aafiaga i le taimi lona lua o le faasee). E faʻaleleia ai foi le vaega lona lua o le puleaina o le inisalini. Faʻaitiitia le maualuga o le hyperglycemia pe a uma ona 'ai (faʻaititia le hyperglycemia postprandial).

Glyclazide e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le inisalini (o lona uiga, ei ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa). I le tino maso, o le aʻafiaga o le inisalini i luga o le kulūkose, ona o le faʻaleleia atili o le tino i le inisalini, ua matua faateleina (e oo atu i le 35%), talu ai o le glycazide e faʻamalosia le gaioiga o le glycogen synthetase muscle.

Faʻaititia le faʻavaeina o le kulukose i le ate, faʻamaonia le taua o fua o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le aafia ai o le gaosiga o le gaʻo, o le gliclazide e faʻaleleia ai le microcirculation. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis o le toto laitiiti, e aafia ai ni auala se lua e ono aafia i le faatupuina o faafitauli i le maʻisuka: o le faapaina o le plalet aggregation and adhesion and decrease in concentration of platon activation factors (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), as well as the restoration of fibrinolytic gasegase vasotelial vascular ma le faʻaopoopoga o gaoioiga o le plasminogen activator.

Glyclazide ei ai meatotino faʻapitoa: faʻaitiitia le maualuga o peroxide lipid i le plasma, faʻateleina le gaioiga o le toto toto toto superoxide dismutase.

Ona o uiga o le pepa o fua, o fualaau o aso taʻitasi o Diabetalong 30 mg o fualaau tuʻufaʻatasiga e maua ai le faʻamalosia lelei o le gliclazide i le plasma toto mo le 24 itula.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gliclazide e matua gaogao uma lava mai le mea o loʻo i ai meaʻai. E le afaina le afaina o le taumafa. O le faʻaoʻoina o le mea galue i le plasma o le toto e faʻatupulaʻia lemu lemu, oʻo atu i le maualuga ma oʻo atu i se laufanua 6-12 itula pe a maeʻa ona tago i le fualaau. O le eseese o tagata taʻitoʻatasi e maualalo. O le mafutaga i le va o le fualaau oona ma le faʻaogaina o fualaau faʻasaina i le plasma o le toto o le faʻalagolago i le taimi i le taimi.

Tufatufaina ma le metabolism

O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%.

E faʻafefiloi i le ate ma faʻaaogaina e fatugaʻo. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

O le faʻaaogaina o fatugaʻo e faia i le tulaga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% o le vailaau faʻasaina e le suia.

T1 / 2 pe a ma le 16 itula (12 i le 20 itula).

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

I totonu o tagata matutua, e leai ni suiga iloga i suiga o vailaau mo togafitiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

- O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le togafitiga o meaʻai ma le le lava o meaai ma faamalositino.

Contraindications:

- ituaiga 1 maʻisuka

- ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,

O le gasegase ogaoga ma / poʻo le ate,

- e oʻo atu i le 18 tausaga

- vaitaimi o le susu (lactation),

- le gasegase o le laose o le gasegase, lactase deficiency poʻo le glucose-galactose Malabsorption,

- O le gasegase i le gliclazide poʻo soʻo se mea e maua ai le fualaau faasaina, i isi sulfonylurea mea e maua, i sulfonamides.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le vailaau faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le phenylbutazone po o le danazole.

Faʻasalaga: matua, laʻititi ma / poo le le paleni meaai paleni, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system (e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le fatu, atherosclerosis), hypothyroidism, mimiti poʻo le pituitary le atoatoa, hypopituitarism, faʻailoga ma / poʻo le ate, faʻateleina togafitiga ma corticosteroids, ava malosi, glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

Tina ma le lactation

E leai se poto masani i le gliclazide ao maitaga. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o isi mea e maua i le sulfonylurea i le taimi o le maitaga e gata.

I suʻesuʻega i meaola falesuesue, o aʻafiaga o aʻafiaga o gliclazide e leʻi iloa.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino, o le pule lelei (togafiti talafeagai) o le maʻisuka e manaʻomia.

O fualaau oona i le toto i le taimi o le maitaga e le faʻaaogaina. O fualaau o le filifiliga mo togafitiga o le maʻisuka i fafine maʻitaga o le inisalini. E fautuaina e suia le faʻaaogaina o vailaau oona i le hypoglycemic i togafitiga o le inisalini i le tulaga o se maʻitaga fuafuaina, ma pe a fai o le maitaga na tupu ao tago i le fualaau faasaina.

I le amanaia o le le lava o faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le gliclazide i le susu o susu ma le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le susu e solia i le taimi o togafitiga.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

Ma le faʻaeteete i le toilalo o le ate.

- faʻafitauli matuia ma / poʻo le ate.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

I tagata gasegase ma le agavaʻa laʻitiiti, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i aitema tutusa e pei o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani. I le faaletonu ogaoga, ua teena ai Diabetalong.

Faaaoga i tamaiti

Faʻailoaina i tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Faaaoga i tagata matutua

Mo tagata gasegase e le i mauaina muamua togafitiga (e aofia ai mo tagata matutua atu i le 65 tausaga), o le fua muamua o le 30 mg. Ona filifili lea o le fualaau taʻitasi sei vagana ua maua le togafitiga o le togafitiga.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Glyclazide e faʻaleleia ai le aʻafiaga o anticoagulants (warfarin); e mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o le fua o le tagata tui puipuia.

O le Miconazole (ma le faʻaaogaina o le tino ma le taimi e faʻaaoga ai le gel i luga o le mucosa) e faʻaleleia ai le malosi o le vailaʻau (hypoglycemia e mafai ona tupu aʻe i se gaʻo).

O le Phenylbutazone (pulega faʻapitoa) e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina (faʻaaogaina o masini plasma ma / poʻo le faʻaitiitia o le excretion mai le tino), o le toto kullukose ma le fetuunaiga o le glyclazide e tatau, i le taimi o le pulega o phenylbutazone ma pe a maeʻa ona aveese.

O le ethanol ma vailaʻau e maua ai le ethanol e faʻaleleia ai le hypoglycemia, faʻasaina tali o taui, e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

A o faia ma isi fualaau oona (insulin, acarbose, biguanides), beta-blockers, fluconazole, inhibitors ACE (captopril, enalapril), o le tomatidine receptor histamine H2 (cimetidine), inhibitors MAO, hypoglycemic and sulfanilamides lamatiaga o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le danazol, o le maʻisuka o loʻo matauina. E taua le pulea o le maualuga o le kulukose toto ma fetuutuunai le fua o le gliclazide, i le taimi o le pulega o danazol ma pe a uma ona tolopo.

Chlorpromazine i luga o gase (sili atu ma le 100 mg / aso) faʻapupulaina le kulūkose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalositino o le inisalini. E taua le pulea o le kulukose o le toto ma fetuunai le fua o le gliclazide, i le taimi o le pulega o le chlorpromazine ma pe a uma ona tolopo.

O le GCS (faʻaogaina, faʻaogaina i fafo, fafo, faʻasalaga faʻasalalau) faʻapupulaina le kulukose o le toto ma le gaosiga talafeagai o le ketoacidosis (faʻaitiitia le faapalepale i gaʻo). E tatau ona taofiofia le kulukose o le toto ma fetuunai le fua o le gliclazide i le taimi o le pulega o le GCS ma pe a maeʻa ona lafoaʻi.

Ritodrine, salbutamol, terbutaline (iv) faateleina le kulukose o le toto. E fautuaina le pulea o kulukose o le toto ma, pe a talafeagai ai, le fesiitaiga o le maʻi i le togafitiga o le inisalini.

Faʻamatalaga ma pulega:

O fualaau faasaina ua na o le togafitiga o tagata matutua.

Pepa o le diabetalong ma le faʻaaogaina o le 30 mg e faʻaaogaina i le tautala 1 taimi / aso i le taimi o le aoauli.

Mo tagata gasegase e le i mauaina muamua togafitiga (e aofia ai mo tagata matutua atu i le 65 tausaga), o le fua muamua o le 30 mg. Ona filifili lea o le fualaau taʻitasi sei vagana ua maua le togafitiga o le togafitiga.

O le filifiliga filifiliga e tatau ona faia e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma le amataga o togafitiga. Soʻo se faʻasologa mulimuli ane o suiga o le sui e mafai ona faia pe a uma le lua vaiaso.

Ole fua ole aso ole fualaau faasaina e mafai ona ese mai le 30 mg (1 lepa.) I le 90-120 mg (3-4 laulau.). Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 120 mg (4 papa).

O le diabetalong e mafai ona suia pepa o gliclazide masani (80 mg) i pusa o le 1 i le 4 papa / aso.

Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau faasaina, e le mafai ona e ave se maualuga maualuga ile dose ole a sosoo (i le aso e sosoo ai).

Pe a sui se isi vailaau faʻamalolo ma le diabetalong® 30 mg, e leai se taimi ole taimi ole taimi ole taimi e manaʻomia. E tatau ona e taofi muamua le ave o le fualaau o aso taitasi o se isi fualaau faasaina ma na o le aso e sosoo ai e amata ai ona e tago i lenei fualaau faasaina.

Afai na maua muamua e le tagata maʻi le togafitiga ma le sulfonylureas ma se afa umi ola, ona tatau lea ona mataituina ma le totoʻa (le siakiina o le toto glucose) mo le 1-2 vaiaso e aloese mai ai i le hypoglycemia ona o se taunuuga o le toega o le togafitiga muamua.

Diabetalong e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma biguanides, faʻamaʻi glucosidase po o inisalini.

I tagata gasegase ma le agavaʻa laʻitiiti, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i aitema tutusa e pei o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani. I le faaletonu ogaoga, ua teena ai Diabetalong.

I maʻi e lamatia ai le atiaʻe o le hypoglycemia (meaʻai e le lava poʻo le le paleni, ogaoga poʻo le le lelei o le faʻamaʻi o le endocrine - le pituitary ma le le atoatoa o le tino, hypothyroidism, faalēaogāina o kulūkocorticosteroids pe a maeʻa le umi ma / poʻo le maualuga o le puleaina, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system / ogaoga o le fatu fatu fatu, ogaoga o le carotid arteriosclerosis, lautele le atherosclerosis /) ua fautuaina e faaaoga le fua aupito maualalo (30 mg 1 le taimi / aso) o le fualaau faasaina o le Diabetalong.

Faatonuga faapitoa:

O togafitiga e naʻo le faʻapitoa faʻatasi ai ma le maualalo o le kalori, ma le maualalo o meaʻai.

E taua le siakiina pea o le kulūkose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, aemaise lava i aso muamua o togafitiga ma le fualaau faasaina.

O le diabetalong e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua ai taumafataga masani, lea e aofia ai le taumafataga o le taeao ma maua ai le lava fetaui o gaʻo.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafua ona o le faaaogaina o le sulfonylurea, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ma i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le glucose mo le tele o aso. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se meaai maualalo maualalo, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le tele o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete filifiliga o tui, faʻapea foi ma le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoa e uiga i togafitiga ua fuafuaina.

Faʻasolosolo faaletino ma faalelagona, pe a suia le taumafataga, e tatau ona faʻaleleia le fomaʻi o le vailaau faʻasaina.

E faapitoa le nofouta i le gaioiga o fualaau faʻasaina o tagata matutua, tagata gasegase e le maua se paleni paleni, ma se tulaga faʻavaivaia lautele, o gasegase e le atoatoa le gasegase o le tino.

Beta-blockers, clonidine, reserpine, guanethidine e mafai ona ufiufi le faʻaaliga o le hypoglycemia.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i mataupu o le ethanol, NSAID, ma le matelaina.

I le tulaga o le ethanol (ava malosi), e mafai foi ona atiaʻe se maʻi e pei o le maʻi (tiga o le tino, leisa, vomiting, maʻi tigaina).

O togafitiga faʻapitoa ma gasegase, mumu tele, faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le maʻi febrile e ono manaʻomia ai le faʻaumatiaina o vailaʻau o le hypoglycemic ma le tofiaina o togafitiga insulin.

O le atinaʻeina o le faʻamalosi faʻamalosi lua e mafai (e tatau ona iloga mai le mea muamua, lea e le maua ai e le vailaau le malosi o le faʻamoemoe i le taimi muamua).

Faʻatasi ma le talaaga o togafitiga o le vailaau faʻamaʻi Diabetalong, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi ma / poʻo le ethanol o loʻo aofia ai vailaʻau ma oloa gaosi.

A o togafitiga ma Diabetalong, e tatau i le tagata gasegase ona fuafua i taimi uma le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycosylated i le toto, ma le kulukose i totonu o le urine.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Faʻafitauli:

O le hypoglycemia (o le solia o le fua o le tino ma le le atoatoa o taumafa): tiga o le ulu, faateleina o le vaivai, fiaai, faateleina o le pala, vaivaiga ogaoga, palapitations, arrhythmia, faateleina o le toto, paʻu, moe, le mautonu, le mautonu, taulaʻi ma tolopo le tali, faʻavauvau, vaʻaia le mafaufau, afia, vevesi, paresis, faʻalavelave faʻanoanoa, vavalalata, lagona o le leai o se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, faʻasalaga, faʻavevesi, papaʻu e respiration, bradycardia, unconsciousness, koma.

Mai le fualaau oona: afu, vomiting, manava manava, tiga o le manava, faamaʻi (o le mamafa o nei faailoga e faaitiitia pe a ave i meaai), e seasea - galuega ole ate (lesepatitis, faateleina le gaioiga o le gasegase transaminases, alkaline phosphatase, jalestice cholestatic - e manaomia ai le aveesea o fualaau).

Mai itutino hemopoietic: le faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi (anemia, thrombocytopenia, leukopenia, granulocytopenia).

Tali atu i le Allergic: paʻu o le tino, urticaria, paʻu paʻu, e aofia ai maculopapular ma mimita), erythema.

Isi: faʻafitauli leaga.

Aafiaga masani masani o le sulfonylurea: mea e maua mai le erythropenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia, vasculitis allergic, o le faaletonu ole ate.

Faʻasalaga

Faailoga: hypoglycemia, lagona le lelei, hypoglycemic coma.

Togafitiga: afai o le tagata gasegase e mafaufau, ave le suka i totonu.

Masalo o le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic, faʻatasi ma le coma, faʻavevesi poʻo isi faʻafitauli o le neurological. Afai e iai na uiga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi vave faʻafuaseʻi.

Afai o masalomia hypoglycemic suspected or diagnosed, o le tagata gasegase e vave ona togi i le 50 ml o se vaifofo 40% dextrose (glucose). Ma, o le fofo 5% dextrose (glucose) ua tui malosi e faatumauina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A maeʻa le toe faʻaleleia o le mafaufau, e taua le tuʻuina atu o meaai faʻamaonia i le gaʻolaʻo gaʻo (ina ia aloese mai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia). O le mataʻituina lelei o le kulūkose toto ma le mataituina o le tagata maʻi e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le 48 itula mulimuli ane. A maeʻa lenei vaitaimi, e fuafua i le tulaga o le maʻi, e filifili le fomaʻi i le manaʻoga mo le toe mataʻituina.

E le aoga le dialysis ona o le faʻamaonia o le gliclazide i pulu plasma.

Aso faʻauma: 3 tausaga

Tuutuuga o le tufatufaina atu mai falemaʻi: Faʻamatalaga.

Foafoa: SYNTHESIS, OJSC (Rusia)

Tuua Lau Faamatalaga