Le faʻaaogaina o le logo i le maʻisuka ituaiga 2: aoga pe faʻaleagaina

Peʻa pepa pepa e iai le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamaonia e le gata o se mea lelei, ae o fualaau aoga foi, ona o le leai o ni faʻamaonia e afaina ai le maʻisuka, o loʻo maua ai le tele o vitamini. O le aofia ai pepa fou logo i le taumafataga o le a aʻafia ai le leo ma le puipuiga o se tagata e maua i le maʻisuka.

E mafai ona ou 'ai le pepa mo le maʻisuka?

Pepa pepa pepa i le maʻisuka o se vaega taua o le togafitiga o le soifua maloloina, e ui i le mea moni o le aiga o le nightshade e aofia ai foi ia pateta le manaomia mo le maʻisuka. O le mea lautele, o lenei fatuga e tasi le tausaga e mafua mai i le ituaiga o pepa, o se sui o vaega laiti o pepa suamalie, ae i le isi pito o le lisi o ituaiga vevela (mea vevela vevela, mo se faataitaiga). O lenei fualaau aina ua taua o le Bulgarian ona o lona lauiloa i lenei atunuu, ae ui i lea, o recipes e faaaoga ai fualaau faisua e masani ona taatele i Moldavian, Georgian ma Azerbaijani cuisines.

E na o le pulupulu pepa e faʻaaogaina mo meaai, aʻo le fatu ma fatu o loʻo i totonu o le fualaau faisua e maua mai i le taimi o le kuka poʻo le faʻaaogaina.

O le fasi pepa lava ia i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mumu ma samasama (pe a) paʻepaʻe poʻo le lanumeamata (le mautonu), ae sili ona lelei mo le faʻasaoina mulimuli ane. Gogosharas o se isi ituaiga lauiloa o pepa suamalie. E ese la latou foliga eseese, ma nai lo le faʻamamaina poʻo le vevelaina, e masani lava ona fufula i totonu o fagu faatasi ai ma le sami faapaleʻele, maua ai se meaai muamua mo le taumalulu.

Aʻo suʻesuʻeina le tuufaatasiga o vailaʻau o fualaau faisua, ina ia malamalama ai pe mafai ona 'ai le talo i le maʻisuka ma le tele, o le a vave ona maua ai le mata e 90% le vai. O le 10% totoe o loʻo vaevaeina i le va o gaʻo, pulu, fatu laau ma gaʻo - o mea uma lava o loʻo iai i numera filifilia. O lenei mea moni ua fuafuaina ai le maualalo o le kalori o meaola fou o fuālaʻau fou, lea e le silia le 30 kcal i le 100 g. oloa, ao le glycemic index e na o le 15 points. O nei faailoga e sili atu ona faateleina i le taimi o le vevelaina o fualaau faisua (fuga, sisi, tao tao). Ae o mea aoga e faia ai le logo, o le a sili atu ona taua mo se meaai o le maʻisuka:

  • vitamini A, C, B4, E, PP,
  • paluka
  • fumela
  • uʻamea
  • zinc
  • Omega-3 ma omega-6 oona gaʻo,
  • linoleic, oleic and linolenic organic acids.

E ese mai le eseesega o pepa e vevela, e taʻua foi o le chili. O lona malosi faʻamalosia e faʻamoemoeina e ala i le faateleina o le maualuga o le palacaid capsaicin, ma o sea fualaau aina e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete. O le ita tele o le manava i lenei mea ua solia i le tulaga o maʻi gastric ma duodenal, gastritis gase, colitis, hepatitis ma cholecystitis.

I le mea mulimuli, e tatau ona vaʻavaʻai vaʻaia e leai se mea e faʻaaogaina i pepa paʻepaʻe, o se sui o se isi aiga lelei - pepa.

Faamanuiaga ma le afaina

Pepa pepa pepa i le maʻisuka e le o se vailaau lava ia, ae o le chili lanumoana e aoga i lenei faamoemoega. O le i ai o alkaloids i totonu e mafai ai ona e faia ni mea faapitoa i luga o lona faavae, latou te faateleina le manava i le maualalo o le manava, achilia ma le dysbiosis. I le faaopoopoga, o le faanatinati o le pepa mumu o le ki lea i ana meaola, o le mea lea, e masani lava ona faʻaaogaina fualaau o fualaau aina e gaosia ai sima ma linie, e lelei tele mo le radiculitis, neuralgia ma le myositis. O faʻaleagaina mai nei vailaau e mafai ona naʻo le tulaga o le le faapalepale i le itu autu poʻo itu pito i luga o loʻo maua ai le mumu mumu.

Ae o le ituaiga Bulgarian, e faʻaaogaina faapitoa lava mo faamoemoega o meaʻai. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, i le amanaʻiaina o togafitiga o meaʻai, o le a sili ona aoga le faʻaaogaina o le suka, mo se faataitaiga, i fualaʻau fualaʻau. O le fafagaina po o le tietie i totonu o se apa e talafeagai foi ma se filifiliga, ae o meaʻai e mafai ona aloese mai ai. O le sami faapaleni e aofia i le tuufaatasiga o meaʻai ma meaʻai e mafai ona aofia ai suauu lē manaomia, gaʻo ma mea manogi e faʻaitaita ai le manava ma faʻalauteleina ai le faʻatautaia o calorie o le oloa.

Tipi fua

O se tasi o mea e sili ona lauiloa e faʻaaoga ai logo logo o la latou mea e vela ai, o le a le mea e faʻaaogaina ai pefa, tamaʻi mamoe po o moa (faʻaaoga masani e faʻaitiitia ai kalori), e ui lava o se meaʻai e foliga mai o se mea e fai. Ae o le maʻisuka e sili atu ona lelei le taulai atu i meaʻai sili ona ola maloloina ma lelei, ma o le mea lea e mafai ai ona e taumafai e kuka meaʻai a le tagata gaosi meaʻai. Ina ia saunia oe o le ae manaʻomia:

  • lua pepa
  • 100 gr. buckwheat
  • lua tamato
  • 175 gr. tofu cheese
  • tasi le shallot,
  • lua tbsp. l olive suauu
  • 5-6 olive,
  • masima, pepa, kalani kuka, laau e tofo ai.

O le faagasologa o le kuka e amata i le mea moni o le pepa e tipi le afa i luga o le umi, fufulu uma fatu ma veins, faʻatasi ma le fuckwheat mo le 15 minute, lea latou te le galo ai le masima o le vai. O Tomatoes, sisi ma le sipi e tatau ona tipi i totonu o ni pusa, pe a uma ona falaiina le mea mulimuli i totonu o se fagu i le suauu olive, faaopoopo le sisiva. O Tomatoes ma tofu, faapea foi ma le gaosia o olive, ua auina atu i le apa. I le iʻuga, e tatau ona e sasaa i totonu o le paluga faʻasalalauina, masima mea uma ma le pepa, ona faʻafefiloi lelei lea. O le vaega mulimuli o le tuʻuina lea o mea e faʻafefiloi ai i totonu o afa o fualaau faisua, ona tao ai lea o fasi pepa i totonu o le ogaumu i le vevela i le 180 tikeri (masani lava 20 minute).

I le taumafataga o le aoauli, salakeke fou ma le kulimi pepa ma susu e lelei, mo le kukaina o se tasi o mea e te manaʻomia:

  • 10 tamato faapelepele
  • afa pepa talo
  • 150 gr. o le kulimi faigata o le salinity masani,
  • lua tbsp. l olive suauu
  • le masima.

E faigofie le kuka ma e le tele se taimi e alu ai. Ua tipiina vine i totonu o pusa, ma le afa o le pepa, fufulu ma fufulu, tipi i fasi paʻu. A uma ona fufuluina, ua lava le vaevaeina o tamato faapelepele i totonu o afa, mulimuli ane o mea uma o loʻo faʻafefiloi i se ipu sala sala masani, faʻamaʻaina i le suāuʻu olive ma le salima. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo le greens i le ipu: letus, dill poo le pasili ma le basil.

O se tasi o meaʻai sili ona lauiloa e faʻavae i fualaʻau Bulgarian o le lecho, ma e ui o faʻatau oloa e agasala ma le i ai o vaʻa sami e le afaina i le maʻisuka, e mafai lava ona e kukaina sea lava meaʻai. O le teuina o meaai mama mo le taumalulu atoa, e tatau ona e faʻaeteete i le faʻatauina o se aofaiga o mea e maua ai:

  • lua kg pepa,
  • tasi kilokalama kg
  • 10 cloves o le kalama,
  • aniani e fa,
  • tasi le kulimi. fuālaʻau manogi
  • afa afa ipu suka sui,
  • tasi le kulimi. l vineta 9%
  • lua fulou o le dill ma cilantro,
  • tasi tsp eleele lanu uliuli
  • tasi tsp Paprika.

A amata ona kuka, o pepa e tatau ona fufuluina lelei muamua, o suʻega ma veins e 'aveʻesea ma tipi i ni fasi vaega, ona fai lea lava mea e tasi ma tamato (e mafai foi ona e lola i se mea e fai ai meaʻai). I le taimi nei, o aniani ua afaina, tipi i afa mama ma falai i totonu o le suauʻu seia oo ina lanu enaena auro, ma ua maeʻa ona siitia atu i se ogalaau tele ma faaopoopo ai tamato iina. Faʻasusu le paluga mo le tusa ma le 20 minute, faʻasalalau i taimi uma, ona mafai lea ona e faaopoopo pepa i ai. Muamua, tapunia le tapuni mo le lima minute, ona tape lea mo le isi 10 minute ma le tapuni ua aveese. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi ma totoina le karika e lafoina i le paluga, sosoo ai ma le vineta ma se mea suamalie e le maumau ai ana meatotino pe a vevela. Faʻatasi uma e tatau ona faʻapipiʻi isi 10 minute. Mulimuli ane, o le paprika, pepa lanu uliuli ma gutu mataʻetaʻe ua sasaa atu i totonu o le paluga, ua faʻafefiloi uma mea uma ma faʻatagaina e faʻapipiʻi mo le isi 10 minute i luga o le afi. E mafai ona vave faʻaaogaina le ipu maeʻa i le laulau, pe mafai ona tuʻuina i luga o fagu vailaʻau, lea e tatau ona fuli, liliu i lalo ma afifi i se palanikeke mo le faʻagesegese.

Faʻaaoga lelei

O fualaau faisua uma, o le taloni pepa e sili ona pele mo le tele o faletua, aua e mafai ai e oe ona faʻalauteleina au meaʻai ma saunia ai le tele o ipu i le laʻau, laʻau ma le falai. Ia Aokuso, a fou ma tumu i vitamini ma minerale, e fautuaina e faʻaaoga i le le gata faʻamaonia uma tagata soifua maloloina ma tagata e maua i le maʻisuka. O se manatu lelei o se salati fualaʻau, lea e aofia ai le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le Beijing, kukama, tomato, riki, eggplant.

E tele ituaiga o meaola o lenei oloa: lanu samasama, mumu, lanumoana ma le paauli. Ae ui i lea, o nei mea uma e tutusa lelei lava i mea e manaʻomia mo le tino. O maʻisuka uma e tatau ona iloa o se faʻamaʻi, o se oloa fou e sili ona talafeagai, talu ai ona o mea taua uma e teuina:

I le taimi o togafitiga vevela, o nei vailaʻau e leiloa nisi oa latou meatotino. O le mea lea, e sili atu le faʻaaoga o fuamoa eseese, faʻaaoga pepa e teuteu ai ipu ma na o le 'ai meaai pe'ā e manaʻo i se meaʻai. Pe a taumafa i le peppercorns, o le maʻisuka e maua ai le tumu atoatoa i le acid ascorbic, aua o lona anotusi e sili atu le maualuga nai lo fualaau suamalie.

Mea tau oloa

O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e faʻailoaina i faʻafitauli o le gasegase ma e manaʻomia le lagolago faifai pea o le inisalini i totonu o le toto. E taua tele le puleaina o mea taumafa ma tausisia se meaai faapitoa. E tele fualaau aina ma fualaʻau e faasaina ona o maʻi ona o le maualuga o le suka, ae o le pepa e faatagaina, ma le tele ole aofaiga. Ole laʻititi o le kalori - na o le 29 kcal mo le 100 g. Ma o meaʻai gaʻo e laʻititi lava e tusa lava pe maua ai le suamalie o le oloa, latou te le faʻaosofia ai le maualuga o le toto suka.

Pepa pepa pepa, mo le maʻisuka, e mafai ona 'ai i le tele o meaʻai

Ona o ona natura natura, e mafai e le fualaʻau ona faigofie ona sosolo le ala o le faʻamaʻi mo le maʻisuka. O le Ascorbic acid ei ai lona aafiaga lelei i luga o le polokalame puipuia ma, pe a fai e masani ona faia, e fesoasoani i le sauniuni mo le tau malulu, puipuia le maʻi. O le tuufaatasiga atoa o le toto ma le totoga o le eletise e faaleleia, o le toto maualuga e toe foi i le masani, ma o le maualuga o le maualuga o le vai e tatau ona faaitiitia.

Ona o le i ai o vitamini, microelements ma isi mea aoga, o toto toto e malolosi ma fetuutuunai, lea o se taunuuga e mafua ai le satu o gaʻo ma okeni ma meaʻai. E taua tele lou lava gaʻo i totonu o lou tino e puipuia ai faʻalavelave o le tino (e pei o le retinopathy o le maʻisuka).

Isi mea faʻamalolo:

  • Faʻaitiitia le edema ma puipuia o latou foliga mai ona o le taimi e aveese ai le tele o le suavai.
  • Faʻaleleia le galueaina o le gastrointestinal tract.
  • Puipuia o faʻafitauli i le polokalame cardiovascular.
  • Toto toto, togafitiga o le thrombophlebitis.
  • Faʻavaveina o le faʻafouina o le paʻu, faʻagesegese o le soifua matua.
  • Aafiaga lelei lautele i le mafaufau.

O loʻo i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina i le tulaga o faʻataunuʻu ma faʻalauteleina o maʻi mama ma gastritis, talu ai ona o le pepa o loʻo i ai mea e faʻafefe ai i ni atopaʻu laiti. Faʻaeteete pe a suʻesuʻeina le maualuga o le elemene o le gastrointestinal tract, o le fea itu e fautuaina e ai ai pe a maeʻa togafitiga vevela, uʻu pe tafe. Ma faatasi ai ma se faʻamaʻi o le ituaiga muamua, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o fualaʻau pe afai o loʻo iai pea lou toto maualuga.

Auala e faʻaaoga ai

E sili atu ona lelei le 'aina o le Bulgarian pepa pe afai e leai se faʻasalaga, talu mai le maeʻa pe tusa ma le 65% o vaega aoga o loʻo faʻaumatia. E fautuaina foi le inuina o le suavai fou, e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi o le ituaiga lona lua. O le a tatou faʻasoa atu ia te oe se tasi o fua masani sili ona taatele ma aoga mo le kukaina - o lenei mea o loʻo faʻaaogaina ai pepa mo le maʻisuka. E tatau ona kuka 150 g araisa o soo se ituaiga. Mo le faʻatumu, faʻaaoga 500 g o meaʻai e aunoa ma le gaʻo (sili atu i le fillet), 100 g kaloti, finely grated, 1 le suka. Titi, mea manogi, meaʻai - ia tofo. Ave ni fualaau faisua, fufulu totonu o fatu ma faʻatumu i luga ma faʻatumu.

Pe a faʻaaogaina pepa, o le 65% o meatotino aoga e faʻaumatia

Kuki i totonu o se fafie faʻamaʻavale mo le 30-40 minute. O le taunuʻuga o se mea maloloina ma e leai se meaʻai. E mafai ona e vaʻaia ma se vaega itiiti o kirimi kirimoli ma se pasene maualalo o le gaʻo.

Isi ituaiga oloa

O pepa suamalie e faʻatagaina e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 ona o le maualalo o le kalori. Ae ui i lea, o loʻo i ai le maualuga o le suka, o lona uiga e aoga le faʻaaogaina i ni mea e tatau ai. O se faʻaopoopoga o le vai, ae fautuaina e faʻaaogaina mo le kukaina o soupē poʻo sopo, pe a fai o lenei mea o le a avea ma tulaga lua. Ona e mauaina lea o le sili ona lelei.

Ua taʻua foi o le pungent, poo le chili. E le gata ina aoga, o lenei pepa i le maʻisuka ei ai foi lona malosi, e fesoasoani ai e vevela le toto, faʻamaonia le mamafa ma le gaioiga o le gastrointestinal tract. E aofia ai vitamini, uʻamea, zinc, fuluula ma fesoasoani e faaleleia atili le tetee a le tino.

E le mafai ona kuka le tele o ipu e aunoa ma le faʻaaogaina o le pepa uliuli - eleele poʻo peas. O le mea lea e sili ona lauiloa i totonu o faletalimalo, o le faʻaaogaina lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava ma faʻasaʻo ai le toto. O pepa vevela e sili atu ona faaopoopo i meaʻai e maualalo le gaʻo po o ni laʻititi laʻitiiti i mea faʻafefiloi.

E tatau ona fesuisuiai ma paleni taumafa taumafa. E tatau ona faʻatamaoaigaina le tino ma mea talafeagai ma elemene, e aunoa ma le afaina ai o le soifua maloloina.

O le mea lea, e mautinoa lava e mafai ma e tatau ona 'aina tele le oloa, talu ai o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. O le maualalo o calorie mea e taua tele mo le faʻamaʻi. Lagolagosua i le puipuiga o le puipuiga, puipuiga o le toto ma le faaleleia o le maualuga o le toto e le o ni mea aoga uma. O le faʻaaogaina o pepa faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga o le maʻi. O le mea lea, matou te fautuaina e faʻaaogaina i ituaiga eseese i taimi uma e mafai ai, o lea o le ae faʻaleleia ai lou soifua maloloina ma o le a sili atu ona lelei. O maʻisuka uma e tatau ona masani i faamatalaga o loʻo i luga.

E mafai ona 'aina le maʻisuka ma fualaauʻai?

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tatau ona e mulimulitaʻi i se meaai malosi i aso uma. E mafai ona ou faʻaaoga pepa logo mo le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona e 'aina lenei fualaau aoga, ae naʻo le maeʻa ona e talanoa muamua i lau fomaʻi e aloese mai faʻafitauli e le manaʻomia.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

E tele ituaiga o logo logo, e eseese i foliga ma lanu, ae e tutusa lelei le aoga.

  1. O loʻo i ai le tele o vitamini C, sili atu nai lo le tele o vine ma fua o fua. O lenei vaitamini e faʻamalosia le faʻaogaina o le maʻisuka ma fesoasoani e tau le malulu.
  2. O pepa e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le i ai o carotene, lea e le faatagaina ai faʻalavelave mai le itu.
  3. E mauʻoa i vitamini A, B vitamini ma tele minerale aoga. O le 'ai o le talo, e lagona ai e se tagata se tofo suamalie, ae ona o le itiiti o le kalori o le oloa e le mafua ai ona oso i le suka suka.

O le 'ai e le aunoa o logo logo mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaleleia le manava ma le manava.O le oloa e afaina ai le galuega o le cardiovascular system. O le faʻaopoopoga o le toto e faʻaleleia, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina. O le maʻisuka, o le e masani ona 'ai i lenei fualaau faisua fou, faʻaleleia lo latou soifua maloloina lautele, faʻaitiitia le atuatuvale o le popole ma pasi mai le maʻi.

I le faaopoopo atu i pepa suamalie, e aoga tele mo le maʻisuka e faʻaaoga ai peʻa vevela poʻo pepa palapala, faʻaopoopoina i ipu, aano po o fualaau faisua. I le taimi lava e tasi, o ipu e maua ai se manogi manaia ma faʻaleleia ai le manaʻo. O lenei vaitau e afaina ai le gaioiga o le manava, aʻo taofia le faʻaalia mai o le toto. Ae o le faʻaleagaina o lenei mea faʻapitoa e le fautuaina mo le maʻisuka.

E lelei tele le chili vevela e faʻagata i le maʻisuka. Faatasi ai ma faʻafitauli o lenei faʻamaʻi, e masani ona mafatia le faʻaaliga, ma o ituaiga o vevela vevela o le a fesoasoani e taulimaina lenei mea.

Ae e tatau ona faʻaumatia i se vaega itiiti ma e le sili atu i le tasi i le vaiaso. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le fomai i luma o lenei mea, ina ia aua nei faʻaititia le tulaga o le soifua maloloina.

Auala e faʻaaoga ai le pepa i le maʻisuka

E sili ona aoga le 'ai i le logo Bulgarian fou, aua a maeʻa togafitiga vevela e tele mea aoga e leiloloa. E mafai ona faaopoopo fugalaʻau fou i ni fuamoa eseese, e taoina foi, taoina pe gaosia. E mafai foi ona e gaosia mai le sua mai lenei fualaau faisua, e aoga tele e tusa lava pe iai ni faʻafitauli e aʻafia i le maʻisuka.

O se tasi o ipu e sili ona lauiloa o ni pepa ua faapipiiina, e faigofie ai.

  1. Mo le 1 kilokalama o fualaau faisua, e te manaomia le 0.5 kilokalama o fasi meaʻai, 150 g o araisa kuka, kāloti, aniani ma mea manogi.
  2. O aano o manu e fefiloi ma le araisa, kāloti kuka, tilati lelei ma mea manogi e tofo i ai.
  3. O meaʻai moa ua lilo i pepa ma fufulu mo le 40 minute. O loʻo i ai se mea lelei e sili atu i le kulimi mumu.

E mafai ona ufiufi le fasi pepa i le fala. O aano o aano o le a pasi atu i se mea e teu ai manu ma tuufaatasi ma le falaoʻo tao. O le fasi meaʻai e sinafe, e faʻapipiʻiina le pata ma faʻafefete lelei. O pepa niniʻi o loʻo tuʻuina i totonu o se pani, sasaa i le saumalie ma le manava ma le sipuni seʻia oʻo i le kuka. O le mea ua maeʻa e faʻafefeteina i le pasili fou ma le dill.

E aoga le tuʻufaʻatasia o le pepa Bulgarian fou i salakeke ma fualaau faisua eseese. 5 pepa toto e tipi i ni fasipepa, 3 tamato e faaopoopo i ai, tipi i ni fasi keke. Faaopopo i le salati mo le 1 tbsp. l olive suauʻu ma le sua o le tipolo. E teuteuina le ipu ile laulaʻau o le pulu fou ma falesa.

Mo le tele o taumafataga o le maʻisuka, e aoga le faia o se isi salati suamalie. O pepa e tipiina ma tipi i ni fasipepa, 50 g o sauerkraut ma vao vao kukama laiti ua faaopoopo i ai. Vaʻaia le salati saunia i fualaau faisua ma olive.

Pe a solia le oloa

Mo le maʻisuka, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le Bulgarian lanumeamata poʻo le lanu mūmū mo tagata e maua i le gastritis poʻo se ulupo. O nei fualaau faisua e sili ona lamatia i le faigata tele o nei faamaʻi. E tatau ona ave le faʻaeteete e faʻaaoga nei fualaau 'aina mo tagata e maualalo le toto. E le fautuaina e 'ai le pepa mo faʻamaʻi masani o le ate ma fatugaʻo. O se tapulaa i luga o lenei oloa o loʻo faʻalauiloaina foi ona o maʻi fatu fatu.

Faʻatasi ai ma ona uiga lelei uma, o lenei fualaau fuamoa e mafai ona mafua ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi i nisi tagata gasegase. O isi ituaiga o pepa e mafai foi ona i ai se aafiaga le lelei i nisi o tino i totonu. E mafai ona faʻaaogaina le pepa mo le maʻisuka? I lenei tulaga, naʻo se fomaʻi e sili atu ona saʻo le taliina o lenei fesili. Ia mautinoa e feutagai ma se tagata tomai faapitoa pe a faʻaaoga soʻo se oloa fou - o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli e le manaʻomia.

O a meaai e maualalo ai le suka o le toto

O le tino e faʻamaonia le tupu mai o faʻafitauli o le soifua maloloina e ala i foliga vaaia o nisi o faʻaʻailoga. Vaivai, vaivai, manua umi, paʻu o le paʻu, galala ma le soona inu, palagogo, fiaʻai tele - o se taimi e alu ai i le fale suesue ma maua se suʻega toto.

Glucose o loʻo i totonu o le toto o le iuga mulimuli lea o le malepe o meaʻai gaʻo o loʻo faʻatagaina i meaai. O le mea lea, afai o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka (sili atu i le 5.5 mmol / l), aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻitaga, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga, e tatau ona vave faia fetuunaiga i meaʻai i aso taitasi.

Vaega o le tausami o amioga

O le mamafa o tagata, maʻisuka, fafine i le taimi o maitaga, faʻapea foi ma le puipuia o le hyperglycemia (faateleina le suka) e tatau ona tausisi i mataupu faavae e 5 i taumafa i aso taitasi. O a nei mataupu faavae - o loʻo faamatalaina i lalo.

  1. Vaevae ese le togafitiina ma soʻo se meaai, aemaise lava i le maualuga o le suka. O le tele o meaʻai e faʻateleina ai le manava ma faʻaosofia ai le gaosiga o le hormone incretin, lea e aʻafia ai le puleaina o le suka toto. O se faʻataʻitaʻiga lelei o le alaina lea a Saina - o se taumafataga fiafia i vaega vaega.
  2. Faʻatoʻilaloina mea taumafa faʻalagolago i meaʻai faʻamaʻi ma le tele o mea e gaosi ai meaʻai gaʻo: mea faʻafiafia, meaʻai, meaʻai vave, suāmainu.
  3. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai meaʻai ma se faʻamaumauga faʻapitoa e oo atu i le 50-55 iunite. O nei mea e maualalo ai le suka o le toto, o le mea moni, e le o se vailaʻau, ae o lo latou faʻaaogaina masani e faʻamaonia lona tulaga. O lenei fuataga o loʻo i ai se tulaga faʻafefe i le puipuia o le suka. O le tuufaatasiga o se meaai aoga e aunoa ma le aofia ai le sisi kulimi - tofu ma meaola o le gataifale: vaʻavaʻa, lobsters, lobsters ma le pito sili ona maualalo o le glycemic index of 5.
  4. E tatau i le tino ona maua le itiiti ifo o le 25 kalama o le fiber i le aso. O le fiber e fesoasoani i le tino e saoloto fua o toxins ma faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka mai le moli o le intestinal, faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le tino. Cereals, nati ma lekila vave faʻaitiitia le suka. O fualaʻau lanu meamata ma fualaau suamalie ma fualaau suamalie e faʻamalosia ai le taumafa ma vitamini, ma o latou laʻau taumafa e afaina ai le faagasologa o le faatonutonuina o le toto suka. O fualaau faisua e faʻaaoga lelei.
  5. Faatapulaa le aofaʻi o meaʻai gaʻo. E vave lava ona maua e le tamaititi se mea lelei lelei: a maeʻa le 2-3 aso, o le a faʻaitiitia le faʻamaʻi o le kulukose o le toto. Mo le laeiina, e aoga le faʻaaogaina o suauu fuālaʻau (linseed, olive, rapeseed) faʻamaligiina i fagu tioata, ma sasaa fua i le salati ma le yogurt e leai ni manogi. O le suauu manogi o se faleteuoloa o omega-3 acids gaʻo, magnesium, phosphorus, copper, manganese, thiamine, ma e toetoe lava a le aofia ai gaʻo.

O a meaai e tatau ona e alofa i ai

Faatasi ai ma le tele o suka, fualaau vevela ma mea manogi, cereals, legumes, fualaau faisua, fualaau aina, sami ma susu susu o oloa e tatau ona i ai pea i luga o le lisi. O se matafaioi taua e faia i fualaau faisua ma fualaau aina - ei ai a latou aoga aoga i luga o suauu beta o le pancreas ma le maualuga o le suka suka. O a vaega o lenei faleoloa faatau?

  1. O iʻa iʻa, iʻa ma le sami e avea ma punavai o micronutrients e maualalo ai le cholesterol ma le gaosiga o le inisalini.
  2. Fualaau suamalie ma fualaau e le faʻamaonia: cherries, fuamū mūmū ma le uliuli, strawberries, apu, quinces, fualaʻau suamalie, gooseberries, faʻamaʻagofie i fiber digestible faigofie.
  3. Fualaau faisua: avoka, ituaiga uma o kāpeti, kukama, zucini, paukini, eggelu, laʻau, logo logo, tamato, susulu, Ierusalema atisikoke, aniani ma le vailaʻau i meatotino faʻasolosolo.
  4. O fatu o le saito, bran, whole cereal porridge or oatmeal - o se taeao lelei o le taeao o le fiber vave.
  5. Fatu ma fatu: kulimi, Brazilian, almonds, cashews, hazelnuts, peanesi (ona o le tele o meaʻai gaʻo e le silia ma le 50 kalama i le aso).
  6. Greens magogo magogo o seleni, pasili, pi, cilantro, lau salati ma le sipuni, lea e aofia ai le tele o le magnesium.
  7. O meaʻai ma mea manogi: o lenamon (mo le 3 vaiaso, o le kuata o le sipuni i le aso, e mafai ona faʻaititia le suka i le 20%), faʻamaʻi, pepa vevela, fualaʻau, pulou.
  8. Soya, lentils, pulu lanumeamata ma isi laumei e faʻamamafa i polotini ma minerale.
  9. Mea e maualalo le gaʻo susu: susu susu, kefir, yogurt, cheese cheese. Latou te fafagaina le tino ma le polotini, calcium, fuluula ma se numera o elemene e faʻamautuina ai le togalaau oona.

Suʻega o le maʻitaga

O le paleni o taumafa i le taimi o le maitaga e tatau ona aofia ai ni suka, aemaise lava o le pata, susu susu susu, fualaau faisua ma fualaau aina (faatasi ai ma sina fua o le fructose) i totonu o le fulufulu kuka. E le gata i lea, e tatau ona e 'ai fualaau aina pe a uma ona' ai. O le faʻaaogaina o aano ma meaʻai e maualalo le gaʻo e faʻatapulaʻaina.

Suʻega Suʻega Faʻasoifua Faʻamatalaga

Tomai faʻafomaʻi e faʻafetaui ai le tele o pepa fautuaina o le suka i le toto toto o mea masani. O nei fualaau faisua ma fualaau aina ia e faʻateleina ai le metabolism. O fesoasoani lelei i togafitiga e le o togafitiga:

  • falaoamata, vine ua totogo ma le falaoa a le faifaitaʻaga (3 taimi i le aso mo le 2 tsp) ona o mea o loʻo i totonu o le zinc,
  • fugalaau, manuʻi manulele, apu mumu (3-4 taʻitasi), kukama fou, aniani ma pepa,
  • New Jerusalem artichoke salad or powder from it (1 tsp taitasi),
  • o le lanu mafanafana mai laulaau lanu lanu mumu (sasaa se ipu vai inu 1 tīpuni fuʻu fasi laau, gaʻo pe a ma le afa itula, inu faalua i le aso mo le tasi vaetolu o se ipu tioata), vine vao ma fugalaau,
  • bay leaf infusion (i le 0.3 lita thermos brew 10 laulaau ma tuu mo se aso) - o se vasega o le 2 vaiaso e inu ai 50 ml 30 minute ao leʻi faia taumafataga,
  • fuga o le meaʻai (o se pine i totonu o se ipu vai inu) - ave faalua i le aso,
  • o le kefir ua fai i le fale ma le cinnamon (2 vaiaso vasega),
  • fufula i le kefir i totonu o le 12 itula, moa le eleele (2 tbsp) - 'ai se itula ao leʻi' aʻai,
  • sua pia (3 taimi i le aso, 50 ml mo 2-3 vaiaso) ma le silotilo fou (125 ml faalua i le aso),
  • fualaau aina suamalie fou mai kapeti, radisa, pateta (faalua i le aso, 100 ml i le afa itula ao lei faia meaai), beets (afa o sipuni siva 4 taimi i le aso), kāloti, pumpkins, zucchini poo tamato.

O le filifiliga o togafitiga faʻaleaganuʻu e tatau ona malilie i le fomaʻi. O a faʻaʻailoga ma faʻamaʻiloga e mafai, aemaise lava i le taimi o le maitaga, naʻo ia na te faavaeina.

O le mulimuli i se taumafataga filifilia lelei o le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻaleleia atili le lelei, ma aloese mai faʻafitauli lata mai mai le glucose sili atu i le maʻitaga ma le maʻisuka.

E mafai ona ou 'aina ni pulou mo le maʻisuka?

Musika - o se oloa lea e tatau ona i ai i le taumafa o tagata maʻisuka o le muamua ma le lua ituaiga e talafeagai. E leai ni faʻagata faapitoa i lo latou faʻaaogaina. O le mea taua o le iloa lea o feafelo e sili atu le 'ai ina ia faʻamalosi ai lou soifua maloloina.

  • O faʻamanuiaga o pulou mo le maʻisuka
  • O a ni pulou e sili atu ona lelei mo le maʻisuka, pe faapefea ona 'ai, fualaʻau
  • Maʻi togafiti ile maʻisuka

O faʻamanuiaga o pulou mo le maʻisuka

O musika e aofia ai se vaega itiiti o polotini, gaʻo ma gaʻo. Ma o le vitamini-mineral complex is impressive: potassium, calcium, sodium, acid ascorbic, magnesium, vitamini: A, B, D. E le gata i lea, latou te aofia ai le protein ma le cellulose.

I totonu o musika, o le fiber o loʻo i ai i le tele o mea, o se vaega taua i le meaʻai o le maʻisuka, ma le lithithin, lea e puipuia ai le faaputuputuina o pusa cholesterol.

Talu ai ona o nei vaega, o masogi e maualalo le faʻasologa o fuainumera, lea e sili ona taua pe a filifilia se meaai mo tagata gasegase e lua ituaiga o suka suka.

Fai mai tagata popoto o le masani ona 'ai i mashroom dishes e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi o le ituaiga lona lua ma faʻamautuina. Afai o le maʻi ua faatoa amata ona tupu, o le 'ai o musipolo e mafai ona taofia lona alualu i luma.

O lenei oloa e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi mo togafitiga ma le puipuia o nisi faamaʻi ma faʻafitauli i le tino:

  • faafitauli ma le malosi o alii,
  • atinaʻe o le anemia
  • uluai laasaga o le kanesa o susu,
  • vaivai le tumau
  • leaga le puipuiga.

E ui lava i le mea moni e leai ni faʻasalaga faʻapitoa i le 'aiina o le oloa e tagata maʻisuka, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi pe o le a le ituaiga musika ma po o le a le tele e mafai ona e' ai. E faʻalagolago lava i uiga taʻitasi o le tino maʻi ma luga o le malosi o le atinaʻeina o le maʻi. O le fua fautuaina, lea e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka, o le 100 kalama o le oloa i le vaiaso.

O maʻi e maua i le suka suka o loʻo mafatia i le faʻaleagaina o le ate o le ate e tatau ona 'ai ni pulou ma le faʻaeteete. Mea taumafa e faʻatatau i lenei oloa e mamafa tele mo le tino e faʻaleleia.

O a ni pulou e sili atu ona lelei mo le maʻisuka, pe faapefea ona 'ai, fualaʻau

O tagata maʻi e maua i le suka e faʻatagaina e 'ai uma masimoli suamalie. Ae o isi meaola e sili ona taua:

Musika i le vaitau o le tuputupu aʻe e faʻaopoopoina ai radionuclides i le tele o fuainumera, e lamatia ai le ola maloloina. O le mea lea, e tatau ona e kuka saʻo. E faamamaina le oloa, fufulu ma kuka i le sua masima mo le 10 minute. E tatau ona faʻamafe le pala muamua.

Pe a kuka, e mafai ona e faʻaopopoina sina sina kulimi ma le kulimi citric. Ma o le a oʻo atu i le 80% o radionuclides o le a mou atu. Ona fufuluina lea o pulo, ma mulimuli ane e leai se mea e afaina ai.

O tagata maʻi e maua i le suka suka e le fautuaina e 'ai ni masimasi ma ni pulou kuka, e sili atu ona tao i le ogaumu.

O 'auʻamu i la latou mamanu mamā o loʻo faʻaaogaina malosi e le tino. Ina ia faafaigofieina le galuega a le pancreas, e sili atu le lelei o le taumafa faatasi ma isi oloa. O nisi nei o fualaʻau mo le faia o masima masi:

Salu anufe ma zucini

Zucchini i se aofaiga o le 1 kg pela ma tipi i ni afa se lua, aveese le pipi ma fatu. Auina fualaau faisua i le kuka vai mo le 10-15 minute. Vaʻaia, olo le pulupulu na maua mai le zucchini. Oti le 150 karama o masimoli fou. Faʻafefiloi mea uma ma faaopoopo le pasisa ia i latou.

I totonu o se mea falai, falai lua ulu o le gaʻo kulumali seia oʻo i le enaena auro. Faʻalauteleina le tino maeʻa iina, ma fuga seʻia oʻo i le vaivai. Matou te ave le zucini mai le vai inu, faatumu i meaʻai, tuu i totonu o le pani, faaopoopo le masima, faaopoopo sina vai laitiiti ma faapipii seia oo ina vaivai. Ua saunia le ipu!

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Suauu 200 kalama o masimoli fou. Mo le sou, e sili atu le faʻaaoga o le boletus, boletus poʻo le pulou porcini. Ona matou ave lea i fafo ma se sipuni slotted mai le apa ma lafo i totonu o le pani e tao i totonu o le suāuʻu fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aniani ma sina vaega o falaoamata.

I totonu o le susuga o loʻo totoe i luga o pulou kuka, togi 2-3 pateta, kuka ma faʻaopopo le 0.5 lita o le susu. Matou te auina atu le puʻamuʻu kuka i le pani, faaopoopo le masima ma kuka mo le lima minute. Ua sauni le susu. Liligi i totonu o papatusi ma fufulu i laau.

Musu moa

Ave se tamai moa, aveese ia ponaivi, ma tuu ai na o vae ma apaau. Soak 20 grams o masimoli malogo. 'Otiʻoti i totonu o ni nai pulu se tasi laulaʻau lanumeamata, 2 pateta ma fufulu masimoli.

Tipi 2-3 aniani i fasi pepa, faaopoopo 2-3 tbsp. l sauerkraut ma greens e tofo. Faʻafefiloi mea uma faʻatasi. Matou te amataina le moa ma aano o manu, matou te lalagaina i le filo ma lafo i le ogaumu. Susunu seia kuka.

Laʻau pulou i iʻa

O iʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma pulou o se meaʻai lelei tele ma maloloina. Tipi i fasi pepa o le 0.5 kilokalama o iʻa e maualalo le gaʻo, fafasi i le pepa, tafola i le falaoamata ma auina atu i se mea falai ma tao i totonu o le suauʻu manogi. Tuu le iʻa maeʻa i luga o se pepa tao, fufulu i le kulimi kuka ma falaoa. Liligi le saumalie ma tao i totonu o le ogaumu seia oʻo i le kuka.

Ina ia saunia le saumalie, e tatau ona matou fafasi aʻi aniani tipi, ia faʻaopoopoina i le 20-30 kalama o musika puʻe, falai uma mo le isi 5-7 minute. Faaopopo le tasi ipu ipu suamati, o ni nai mata faisua, galati gaosi, masima ma mea manogi e tofo ai. Cook mo le 10 minute.

Sapalai a le Apple i pulou

Tasi ni apu lanumeamata se tolu ma tipi i totonu o poloka. 'Otiʻoti puʻi puʻupuʻu i le afa. Ave se pepa ata, ma tipi i lalo. Vaevae le afa o le moli i fasi pepa. Matou te auina atu meaʻai i le salati salalau, faʻafefiloi, faaopoopo sina suamalie o le lemoni, moli moli eletise ma sasaa atu 0.5 ipu o le lefiti mumū lefir. Ua saunia le salati!

Maʻi togafiti ile maʻisuka

Mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi suka i luga o masima, ua maua ai fualaau faasaina:

Chaga. O le fuga e tupu tele lava i luga o pamu. E i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le fusi ua saunia faigofie. O Chaga o loʻo muamua faʻasusu ma sasaa i le vai malulu i le fua faatatau o le 1: 5. Fufulu le afi ma vevela i le 50 tikeri. Matou te finafinau mo le 48 itula ma faamama. O le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e ave le tasi ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O matūsū o suāuʻu ua pa'ū lelei i totonu o le tolu itula.

Coprinus. O se mea e afaina ai. Mai le tele o pusi vao e te manaʻomia e filifili ni puʻe paʻepaʻe. E faʻaaogaina o se vailaau mo togafitiga o faʻamaʻi eseese, aemaise lava o le maʻisuka. E sili atu ona faʻaaogaina e avea o se mea manogi i ni mea laiti, e pei o le leai o se mea oona. E faʻamamaina le mashroom, faʻagogo i totonu o le apa ma faʻapala i le paʻu. Faʻaopoopo sina mea itiiti i le taumafataga maeʻa.

Chanterelles. Se meaʻai suamalie suamalie e aofia ai le tele o fiber ma manganese. O le vailaau o le a saunia mai le 200 kalama o musigilima ma le 0.5 lita o vodka. Matou te auina muamua pese ma tapuni pese i se fagu 2-lita. Liligi ni puʻupuʻu i vodka ma tuʻu i se nofoaga malulu. Ave le 1 tsp. Faʻasusu i se ipu vai ao le i fafagaina mo le lua masina. A o faagasolo lenei vaitau, o le toto toto maualuga e faʻamautuina.

Tea ma le musika. O mea eseese teuteu ma mea faʻaleagaina e maua mai ai. O se vailaʻau vailaʻau e faia mai le suka, lefete ma siama. E fesuiaʻi le kvass o loʻo i ai le ava, lea e liua i le acetic acid i le lumanaʻi. Faʻaaogaina se vaiinu e fautuaina sina laʻititi i le 3-4 itula. Faʻafaigofie le faʻasolosolo, o loʻo faʻamamaina le maualuga o le suka.

O le oloa e aofia ai le ava masani. A o leʻi faʻaaogaina, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi latou fomai Faitau foi - Kombucha mo le maʻisuka.

Kefir poo susu susu. O le mushroom o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu fagu, sasaa i le susu ma faaopoopo i ai se meaʻai faapitoa, na faʻatauina i le fale talavai. E fesuisuiaʻi i le fale. Inu i le tele o taimi i le aso mo le 2/3 cup 15 minute ao le i malolo mo le 25 aso. A maeʻa 3-4 vaiaso, ona toe fai lea o le vasega. O se tagata gasegase i le suka i le amataga muamua e oʻo atu i le 1 le tausaga e mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi.

Matou te fautua atu foi ia e suesue i le tusiga: faʻatoʻa faʻavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le a ia talanoa e uiga i isi togafitiga.

O mea manaia ia o musika. Ma e mafai ona e 'ai ma le suamalie ma togafitia. O tagata e maua i le maʻi suka e fautuaina e faʻamago a latou pulou puʻe mo le taumalulu, ina ia i ai pea le oloa i le meaʻai. Faʻaaoga togafitiga faʻataʻatitia i totonu o le fale i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga