Analogs o le vildagliptin * metformin * (vildagliptin * metformin *)

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo. Vildagliptin - o se sui o le vasega o mea faʻavevelaina o mea faʻapipiʻi o le pancreas, o le a filifilia ai le iniseti dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4). Ole faʻavaveina ma le maeʻaina o le DPP-4 (> 90%) e mafua ai le faʻalauteleina o faʻamalolosi e lua o le basal ma le meaai e pei o le peptide (GLP-1) ma le glucase-polypeptide insulinotropic (HIP) mai le glucose e faʻalagolago i le glucose (HIP) mai le inumaga i totonu o le faʻagasologa solo i le aso atoa.

O le faʻateleina o faʻasalalauga o le GLP-1 ma le HIP, vildagliptin e mafua ai le faateleina o le lagona o sē β-pacreatic i le kulukose, lea e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le puleaina o le insulin i le glucose.

Pe a faʻaaoga le vildagliptin i se fualaau o le 50-100 mg i le aso i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaleleia atili o le gaioiga o suauu β-valecreatic e iloa. O le maualuga o le faʻaleleia o le galuega o sē-ß e faalagolago i le maualuga o le latou faʻamaʻi muamua, i totonu o tagata e le o maua i le maʻisuka (ma le glucose masani), vildagliptin e le faʻaosofia ai le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le kulukose.

I le faateleina o le maualuga o le GLP-1, vildagliptin e faʻapupulaina ai le lagona o le α-sela i le kulukose, lea e tau atu ai i se faʻaleleia atili o le tulafono o le kulukose e faʻatonutonuina ai le puleaina o glucagon. O le faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le taimi o taumafataga, i le itu, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini.

O le faateleina o le fua faatatau o le inisalini / glucagon i le talaaga o le hyperglycemia, ona o le faateleina o le concentrations o le GLP-1 ma le HIP, ua mafua ai le faaitiitia o le gaosia o le kulukose i le ate i aso uma ma le maeʻa ai, lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

I le faʻaopoopoga, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o le vildagliptin, o le faʻaitiitia o le maualuga o lipids i le toto plasma e iloa, ae peitai, e le o aʻafia lenei aafiaga i le GLP-1 poʻo le HIP ma se faʻaleleia atili i le gaioiga o sē β-pipisi.

Ua iloa o le faateleina o le GLP-1 e mafai ona faatelegese ai le gaogao, ae o lenei aafiaga e le o matauina i le faaaogaina o vildagliptin.

I le faʻaaogaina o le vildagliptin i le 5795 tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 mo le 12 i le 52 vaiaso e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma le metformin, sulfonylurea o meaola, thiazolidinedione, poo le inisalini, o le faʻaitiitia o le taimi umi i le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c) ma le anapogi o le toto glucose.

A faʻaogaina le vildagliptin ma le metformin e avea ma uluai togafitiga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HbA1c ma le mamafa o le tino na matauina i le 24 vaiaso pe a faatusatusa i le monotherapy ma nei fualaau. O mataupu o le hypoglycemia e itiiti lava i vaega uma o togafitiga.

I se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi e faʻaaoga vildagliptin i se fuasei 50 mg i le aso mo le ono masina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga ma le faaletonu o le maʻitaga (GFR> 30 i le 1500 mg) faatasi ma le glimepiride (> 4 mg /) I le faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le HbA1c na faʻaititia le 0.76% (o le faavae - o se averesi e 8.8%).

Pharmacokinetics

O Vildagliptin ua vave ona galo i le gaʻoina o le 85% o le bioavailability. I le togafitiga o togafitiga, o le faateleina o le Cmax o le vildagliptin i le plasma ma le AUC e toetoe lava tutusa lelei i le faateleina o le fualaau o fualaau faasaina.

A maeʻa ona faʻapalaina i se manava gaogao, o le taimi e oʻo ai Cmax o vildagliptin i le plasma toto o le 1h 45 min. Faatasi ai ma le taumafa tutusa ma meaai, o le fua faatatau o le fuamalie o le fualaau faasaina e faaitiitia: o le faaitiitia i le Cmax e 19% ma le faateleina i le taimi e oo i le 2 itula 30 minute. Ae peitai, o le 'ai e le afaina ai le tikeri o le absorption ma AUC.

O le fusifusia o vildagliptin i palatini plasma e maualalo (9.3%). O le fualaau faasaina e tufatufa tutusa i le va o plasma ma lela mumu. O le tufatufa atu o le vildagliptin e foliga mai e le o manino, Vd i le paleni pe a maeʻa le iv o le pulega e 71 L.

Biotransformation o le auala autu lea o le faʻasalaga o vildagliptin. I le tino o le tagata, 69% o le fualaau o le fualaau faasaina ua liua. O le metabolite autu - LAY151 (57% o le fualaau) e le faʻaaogaina le falemaʻi ma o se oloa o le hydrolysis o le vaega cyano. E tusa ma le 4% o le fualaau o le vailaʻau e maua ai le eletise.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi, o loʻo iai se aafiaga lelei o le DPP-4 i luga o le vailaʻau o le vailaʻau. O le Vildagliptin e le o faʻamalosia i le auai o le cytochrome P450 isoenzymes. Vildagliptin e le o se vaega o le CYP450 isoenzymes, e le taofia ma e le aʻafia ai le cytochrome P450 isoenzymes.

A maeʻa ona tagofia le vailaʻau, pe a ma le 85% o le fualaau o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo ma 15% e ala i le inumaga, o le numera o le vildagliptin e le suia e 23%. T1 / 2 pe a uma le faʻafofoga tautala pe a ma le 3 itula, tusa lava po o le a le fua.

Itupa, faʻamaumauga ole tino, ma ituaiga e le afaina ai le pharmacokinetics o vildagliptin.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina GALVUS

O le maʻisuka ituaiga 2 o le soifua maloloina:

  • e pei o le monotherapy i faʻatasi ai ma togafitiga ma faʻamalositino,
  • i le tuufaatasiga ma le metformin e avea o se togafitiga muamua o fualaau faasaina ma le le atoatoa o le aoga o togafitiga ma faamalositino,
  • e avea o se vaega o se faʻasologa faʻasologa e lua-vaega faʻatasi ma le metformin, o le sulfonylurea, thiazolidinedione poʻo le inisalini i le tulaga o togafitiga le lelei, faamalositino ma le monotherapy faatasi ai ma nei fualaau faasaina,
  • e avea o se vaega o se fomaʻi tolu: faʻatasi ai ma le sulfonylurea faʻatoʻaga ma le metformin i tagata gasegase muamua na togafitia i le sulfonylurea meaola ma le metformin i se talaaga o mea taumafa ma faamalositino ma e leʻi lava le lelei o le puleaina,
  • e avea o se vaega o fomaʻi faʻasolosolo tolu: faʻatasi ai ma le inisalini ma metformin i tagata gasegase oe na maua muamua le inisalini ma le metformin i luga o se talaaga o meaʻai ma faamalositino ma e leʻi maua le lelei atoatoa o le pule.

Faʻasologa o mea

Galvus e faʻaaloalo e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le faʻatulagaina o le fualaau o le vailaʻau e tatau ona filifilia taitoatasi e fuafua i le aoga ma le gafatia.

Ole fua fautuaina o le fualaau faasaina i le taimi o le monotherapy poo le vaega o se tuufaatasiga e lua-vaega ma le metformin, thiazolidinedione poo insulin (pe a tuufaatasi ma le metformin pe leai foi metformin) e 50 mg poo le 100 mg i le aso. I tagata gasegase e sili atu le ogaoga o le maʻisuka mauaina togafitiga ma le inisalini, ua fautuaina Galvus i se fualaau o le 100 mg i le aso.

Ole fua fautuaina ole Galvus o se vaega ole tolu fomaʻi (vildagliptin + sulfonylurea derivatives + metformin) e 100 mg i le aso.

O se fualaau o le 50 mg i le aso e tatau ona faatulaga i le 1 i le taeao. O se fualaau o le 100 mg i le aso e tatau ona faatonuina 50 mg 2 taimi i le aso i le taeao ma le afiafi.

A faʻaaogaina e avea o se vaega o se faʻamalosiaga faʻaluaina faʻatasi ma sulfonylurea, o le fua fautuaina ole Galvus e 50 mg 1 le taimi ile aso i le taeao. Pe a faʻatulagaina faʻatasi ma sulfonylurea, o le lelei o togafitiga fualaau faʻamaʻi i se fualaau o le 100 mg i le aso e talitutusa ma lena i se fuasei o le 50 mg i le aso. I le le atoatoa o le aoga i le talaaga o le faʻaaogaina o le maualuga o le aso fautuaina o le 100 mg, mo le lelei o le puleaina o le glycemia, o le faʻasalaga faaopoopo o isi vailaau oona e mafai ona faia: metformin, sulfonylurea, mea thiazolidinedione poo insulin.

I tagata gasegase ma le gasegase vaivai ma le gasegase o le galuega, e le manaʻomia le fetuunaiga o fua. I tagata gasegase e maualalo le ogaoga o le gaioiga (e aofia ai le tulaga ole taimi o le faaletonu o le tino i le hemodialysis), e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i se fua o le 50 mg i le aso.

I tagata gasegase matutua (> 65 tausaga), e leai se faʻasalaga o le galvus dosage regimen e manaʻomia.

Talu ai e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, e le fautuaina e faʻaaoga le fualaau oona i lenei vaega o tagata gasegase.

Faʻamataʻuga itu

A faʻaaogaina Galvus e avea o se monotherapy pe faʻatasi foi ma isi vailaau faʻasaina, o le tele o faʻafitauli leaga e agamalu, lē tumau, ma e le manaʻomia ai le faʻaumatiaina o togafitiga. E leai se faʻamaoniaga na maua i le va o taimi vave o tausaga ma le matua, ituaiga, ituaiga tagata, umi o le faʻaaogaina, poʻo le tuʻuina atu o tulafono.

O le aafiaga o le angioedema i le taimi o togafitiga ma Galvus o le> 1/10 000, 3 × VGN) 0.2% poo le 0.3%, i le faasologa (faatusatusa i le 0.2% i le vaega e pulea). O le faateleina o le gaioiga o le enzymes o le ate i le tele o tulaga, e le mautonu, e leʻi alualu i luma, ma e leʻi o mai faatasi ma suiga o le cholestatic po o le jaundice.

Fuafuaina o le tele o taimi e faʻaleagaina ai: o le tele (> 1/10), e masani lava (> 1/100, 1/1000, 1/10 000, 2.5 taimi maualuga nai lo le VGN).

Talu ai o le poto masani o le faʻaaogaina o Galvus i tagata mamaʻi i le faʻaiʻuga o le taimi i le taimi o le faʻasolosolo o le tino, e fautuaina e faʻamaonia le fualaau faasaina i lenei vaega o tagata gasegase.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau GALVUS i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai ni faʻamaumauga talafeagai i le faaaogaina o Galvus i fafine maʻitaga, ma o le mea lea e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o maitaga. I tulaga o le gasegase o le kulukose i totonu o fafine maʻitaga, o loʻo i ai le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foi ma le tele o taimi o le faʻaleagaina o le tino ma le tino.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatonuina i doses 200 taimi sili atu le maualuga nai lo le fautuaga, o le vailaʻau e leʻi mafua ai le fausiaina o le fausiaina ma le amataga o le atinaʻeina o le pepe ma e leʻi faʻaaogaina se aafiaga teratogenic i le fetus.

Talu ai e leʻo iloa pe o vildagliptin o loʻo i totonu o le susu o tagata, e le tatau ona faʻaaoga Kalavus i le taimi o le lactation.

Faatonuga faapitoa

Talu ai, i se tulaga e le masani ai, o le faʻaaogaina o le vildagliptin na faʻaalia ai le faateleina o le gaoioiga o aminotransferases (e masani lava e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa), aʻo leʻi tofia Galvus, faʻapitoa foi i le tausaga muamua o togafitiga faʻasaina (1 taimi i le 3 masina), Afai o le tagata gasegase ua i ai se gaoioiga faateleina o aminotransferases, o lenei taunuuga e tatau ona faʻamaonia e se suʻesuʻega lona lua, ona fuafua ai lea e le aunoa o meaʻai o le ate, seia oʻo ina faʻamaonia. Afai o le gaoioiga a AST poʻo le ALT e 3 taimi maualuga atu nai lo le VGN (e pei ona faʻamaonia e le suʻesuʻeina pea), ua fautuaina e faalēaogā le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o jaundice poʻo isi faailo o le gaʻo o loʻo galue i le taimi o le faʻaaogaina o Galvus, togafitiga faʻamalositino e tatau ona taofi vave. A maeʻa ona faʻamautuina faʻamaoniga o galuega ole ate, e le mafai ona toe faʻaaogaina togafitiga.

Afai e tatau ai, o le faʻamalosia o le inisalini Galvus e naʻo le faʻatasi ma le insulin. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Faʻasalaga

Galvus e faʻafefeleleia pe a faʻatonuina i se fualaau e oo atu i le 200 mg i le aso.

Faailoga: pe a faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi i le fualaau e 400 mg i le aso, e mafai ona matauina le tiga o le muso, e seasea ona maua, o le pulumu ma le le tumau, vevela, fulafula ma le alualu i luma o le lipase concentration (2 taimi sili atu nai lo le VGN). Faatasi ai ma le faateleina o le fua o le Galvus i le 600 mg i le aso, o le atinaeina o le edema o pito i lalo i paresthesias ma le faateleina o le maualuga o CPK, ALT, C-reactive protein ma myoglobin e mafai. O faʻamaoniga uma o le maualuga ma suiga i totonu ole potu suesue e mou atu pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.

Togafitiga: o le aveesea o le fualaau mai le tino e ala i le gasegase e le ono tupu. Ae peitai, o le autu o le metabolite hydrolytic o le vildagliptin (LAY151) e mafai ona aveesea mai le tino e ala i le hemodialysis.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Galvus e maualalo le malosi mo fefaʻatauaiga faʻamalositino.

Talu ai o Galvus e le o se vaega o le cytochrome P450 enzymes, e le taofia foi pe faatosinaina ai nei enzymes, o le fegalegaleaiga a Galvus ma fualaau oona, inhibitors, poo le faatosina o le P450 e le talafeagai. Faʻatasi foʻi le faʻaaogaina o le vildagliptin e le afaina ai foi le fua faatatau o fualaau faasaina o vaega ia o enzymes: CYP1A2, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1 ma le CYP3A4 / 5.

Ole fegalegaleaiga ile aoga o fualaau faasaina Galvus faatasi ai ma fualaau faasaina e masani ona faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (glibenclamide, pioglitazone, metformin) poo le i ai o se vaega vaapiapi (amlodipine, digoxin, ramipril, simvastatin, valsartan, warfarin) e lei faavaeina.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Vildagliptin * + Metformin * (Vildagliptin * + Metformin *) - Pharmacodynamics

O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Vildagliptin * + Metformin * (Vildagliptin * + Metformin *) e aofia ai le lua hypoglycemic agents ma gaioiga eseese o faatinoga: vildagliptin, o le vasega o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (DPP-4), ma le metformin (i le ituaiga o le hydrochloride), o se sui o le vasega biguanide . O le tuufaatasiga o nei vaega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o le toto o kulukose i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 24 itula.

Vildagliptin, o se sui o le vasega o tagata e faaosoosoina le meafaigaluega o le pancreas, na te filifilia le iniseti DPP-4, lea e faaleagaina ai le ituaiga 1 glucagon-like peptide (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (HIP). Metformin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻaititia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga ma faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i le faʻaleleia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele.

Metformin e faʻaaogaina ai le glycogen synthesis e ala i le galue i glycogen synthetase ma faʻamalosia atili le faʻaleleia o le kulukose e nisi o palatini glucose transporter proteins (GLUT-1 ma GLUT-4).

O le faʻavaveina ma le maeʻa o le faʻatagaina o le DPP-4 i le maeʻa o le vildagliptin e mafua ai le faʻalauteleina o le pulelaʻau basal ma le faʻamalosi a le GLP-1 ma le HIP mai le tootoo i totonu o le faʻagasolo solo i le aso atoa.

O le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, vildagliptin e mafua ai le faateleina o le lagona o suauu β-sosolo i le kulukose, lea e tau atu i se faaleleia o le puleaina o le insulin i le glucose. O le maualuga o le faʻaleleia o le gaioiga o sifi e faalagolago i le maualuga o la latou faʻamaʻi muamua, o le mea lea i tagata e le maua le maʻisuka (faatasi ai ma le masani o le kulukose i le plasma toto), e le faʻaosofia le vildagliptin i le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.

O le faateleina o le maualuga o le GLP-1, vildagliptin e faʻapupulaina ai le lagona o sē β i le kulukose, lea e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu e faalagolago i le kulukose i le glucagon secretion. O le faaitiitia o le maualuga o le glucagon concentration pe a uma meaai, i le itu, e mafua ai le faaitiitia o le malosi o le inisalini.

O le faateleina o le inisalini / glucagon ratio e tusa ai ma le talaaga o le hyperglycemia, ona o le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, ua mafua ai le faaitiitia o le gaʻo i le ate i le taimi ma pe a uma foi taumafataga, lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vildagliptin, o le faʻaitiitia o le maualuga o le lipids i le toto plasma i le maeʻa ai o se taumafataga, e ui i lea, e le o aʻafia lenei aafiaga i le GLP-1 poʻo le HIP ma se faʻaleleia atili i le gaioiga o vaitusi tamaitusi pancreatic. Ua iloa e faapea o le faateleina o le maualuga o le GLP-1 e mafai ona taitai atu ai le lemu o le manava, ae ui i lea, e le o le talaaga o le faaaogaina o vildagliptin, o lenei aafiaga e le o matauina.

I le faʻaaogaina o le vildagliptin i le 5759 gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 52 vaiaso i le monotherapy pe faʻatasi foi ma le metformin, o le sulfonylurea, thiazolidinedione, poo le inisalini, o le faʻaitiitia o le taimi umi i le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c) ma le anapogi na iloa ai le toto glucose.

Metformin faʻaleleia le glucose toleniga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le faʻaitiitia o le kulukose plasma concentrations i luma ma pe a maeʻa taumafa.

E le pei o le sulfonylurea, o le metformin e le mafua ai le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe i tagata soifua maloloina (sei vagana ai mataupu faapitoa). Le togafitiga ma le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le atinaʻe o le hyperinsulinemia. I le faʻaaogaina o le metformin, e le suia le inisalini, ae o le faʻateleina o le inisalini i plasma i luga o se manava gaogao ma ao faagasolo le aso atonu e faʻaititia.

I le faʻaaogaina o le metformin, o se aafiaga aoga i le metabolism o le lipoproteins e matauina: o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol, cholesterol o le lipoproteins ma le triglycerides, e le o aʻafia ma le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

I le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ma le vildagliptin ma le metformin i aso taitasi o le 1,500-3,000 mg o le metformin ma le 50 mg o le vildagliptin 2 taimi / aso mo le 1 le tausaga, na maitauina ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto o le glucose (fuafua i le paʻu o le HbA1c) ma le faateleina o le fuainumera o tagata gasegase O le HbA1c e le itiiti ifo nai lo le 0.6-0.7% (faʻatusatusa i le kulupu o gasegase oe na faʻaauau ona maua naʻo le metformin).

I tagata gasegase na mauaina se tuufaatasiga o vildagliptin ma metformin, o se suiga taua fuainumera i le mamafa o le tino pe a faatusatusa i le uluai setete sa leʻi matauina. 24 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, i vaega o tagata gasegase na maua le vildagliptin faatasi ai ma le metformin, sa i ai se faaitiitia o le toto toto ma le diastolic i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto.

A faʻaogaina le vildagliptin ma le metformin e fai ma uluai togafitiga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HbA1c i le 24 vaiaso pe a faatusatusa i le monotherapy ma nei vailaʻau. O mataupu o le hypoglycemia e itiiti lava i vaega uma o togafitiga.

Pe a faʻaaoga vildagliptin (50 mg 2 taimi / aso) i le taimi lava e tasi ma / e aunoa ma le metformin faʻatasi ma le inisalini (fuase o le 41 PIECES) i tagata mamaʻi i le suʻega, o le faailoga HbA1c na faʻaitiitia le fuainumera i le 0.72% (faʻaaliga muamua, e tusa ma le 8.8%). O le aafia o le hypoglycemia i tagata gasegase na togafitia, e tutusa ma le aafia o le hypoglycemia i le vaega placebo.

Pe a faʻaaoga le vildagliptin (50 mg 2 taimi / aso) i le taimi lava e tasi ma le metformin (> 1500 mg) faʻatasi ma le glimepiride (> 4 mg i le aso) i tagata mamaʻi i le suʻega faʻapitoa, o le HbA1c o le faʻataʻitaʻiga na faʻaititia le 0.76% (mai le maualuga o le 8.8%) .

Lisi o analogues


Faiga faʻapolopolo (e ala i le lauiloa)Tau, siaki.
Vildagliptin * + Metformin * (Vildagliptin * + Metformin *)
Galvus Met
0.05 / 1.0 laupepa N30 (Novartis Pharma AG (Switzerland)1704.60
0.05 / 0.5 tapuni N30 (Novartis Pharma AG (Switzerland)1706.20
0.05 / 0.85 faʻapipi N30 (Novartis Pharma AG (Switzerland)1740.60

Faiga o foliga:


ata vali ata


1 laupepa e ufiufi-ata e aofia ai:
mea gaosi: vildagliptin 50.0 mg ma metformin hydrochloride 500.0 mg, 850.0 mg poʻo 1000.0 mg,
tagata faʻapitoa: fofo, magnesium stearate, hypromelilose, carbon dioxide (E 171), macrogol 4000, talc, uʻamea uʻamea samasama (E 172).
50 mg + 500 mg ata e valiina ata-ata e aofia ai foi le uila uila (E172)

Faamatalaga:
Palama vali ata. 50 mg + 500 mg: pepa oona o loʻo i ai ni ufiufi, ufiufi ata, lanu samasama ma se lanu piniki vaivai. I le tasi itu o le laulau o le makaina o le "NVR", i le isi itu - "LLO".
Pepa vali ata, 50 mg + 850 mg: pepa oona o loo i ai ni itu uʻamea, samasama ua valiina i ata-ata ma se lanu enaena vaivai. I le tasi itu o le laulau o le makaina o le "NVR", i le isi itu - "SEH".
Palama vali ata. 50 mg + 1000 mg: Oval tablets faatasi ai ma itu uumi, lanu samasama samasama ma se lanu enaena. I le tasi itu o le laulau ua faailogaina "NVR", i le isi itu o le "FLO".

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina GALVUS MET

  • o le gasegase o le tino po o le le atoatoa le aoga: ma le maualuga o le creatinine serum> 1.5 mg% (> 135 μmol / L) mo tane ma le> 1.4 mg% (> 110 μmol / L) mo tamaitai,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi: faʻamaʻi (ma le manava, vomiting), fiva, maʻi faʻamaʻi pipisi, tulaga o le hypoxia (faateʻia, maʻi vaʻa, fatuga o fatugao, faʻamaʻi bronchopulmonary),
  • gasegase o le fatu ma le tumau, faʻaleagaina o le myocardial, le atoatoa o le cardiovascular (faʻafuasei),
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • gaioiga o le ate,
  • acetic acid metabolic (e aofia ai le ketoacidosis o le maʻisuka e faʻatasi ma le pe leai foi). O le ketoacidosis o le maʻisuka e tatau ona faasaʻoina e le togafitiga o le inisalini,
  • lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),
  • e le o faʻamaonia le vailaʻau i le 2 aso aʻo lumanaʻi le taotoga, radioisotope, faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o sui soʻotaga ma i totonu o le 2 aso talu ona faia,
  • maʻitaga
  • lactation
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • mea inu ava malosi, ava malosi ava malosi,
  • usitai i se taumafa o le tino (itiiti ifo i le 1000 kcal / aso),
  • tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua (aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina e leʻo faʻatulagaina),
  • hypersensitivity i vildagliptin poo metformin poʻo soʻo se isi vaega o le vailaʻau.

Talu ai o tagata gasegase ua gase le galue i nisi o tulaga, ua iloa le lactic acidosis, atonu o se tasi o aafiaga o le metformin, Galvus Met e le tatau ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le ate po o mea faʻapitoa o meaola o le hepatic.

Faʻasalaga, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i le metformin i tagata mamai e sili atu i le 60 tausaga le matutua, faʻapea foi ma le taimi e faatino ai le mamafa o galuega faaletino ona o le faateleina o le aʻafia o le siama lactic acid.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina Galvus Met e aofia ai le lua hypoglycemic agents e eseese auala o gaioiga: vildagliptin, o le vasega o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors, ma le metformin (i le ituaiga o hydrochloride), o se sui o le vasega o biguanides. O le tuufaatasiga o nei vaega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le pulea o le maualuga o le kulukose toto i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o le 24 itula.

Vildagliptia
O Vildagliptin, o se sui o le vasega o tagata e faaosofia ai le tino o le pancreatic apparatus, na te vavalalataina le enzyme dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4), lea e faaleagaina ai le ituaiga 1 glucagon-like peptide (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (HIP).
O le anapogi ma le maeʻaeʻa o le faʻaaogaina o le DPP-4 e mafua ai le faʻalauteleina o le pulelaʻau ma le faʻamalosi o meaʻai a le GLP-1 ma le HIP mai le inumaga i totonu o le faʻagasologa o le taamilosaga i le aso atoa.
I le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, vildagliptin e mafua ai le faateleina o le lagona o le ßβ-cell pancreatic i le kulukose, lea e tau atu ai i se faʻaleleia atili o le inisalini e faalagolago i le kulukose. O le maualuga o le faʻaleleia o le gaioiga o p-sela e faalagolago i le maualuga o le latou faʻamaʻi muamua, o le mea lea i tagata taʻitoʻatasi e le o maua i le maʻisuka (ma le glucose masani), vildagliptin e le faʻaosofia ai le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le kulukose.
O le faateleina o le maualuga o le GLP-1, vildagliptin e faʻapupulaina ai le lagona o le siama i kullukose, lea e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le tulafono o le kulukose e faʻatonutonuina ai glucagon. O le faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le taimi o taumafataga, i le itu, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini.
O le faateleina o le insulin / glucagon ratio i le talaaga o le hyperglycemia, ona o le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, ua mafua ai le faaitiitia o le gaʻosese i le ate i le taimi ma pe a uma foi taumafataga, lea e mafua ai ona faaitiitia le maualuga ole kulukose o le toto.
E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o vildagliptin, o se faʻaitiitia o lipids plasma na matauina ina ua maeʻa se taumafataga, ae peitai, e le o aʻafia lenei aafiaga i lona aafiaga ile GLP-1 poo HIP ma se faʻaleleia atili i le galuega o laumei tamaitusi.
Ua iloa o le faateleina o le GLP-1 e mafai ona faatelegese ai le gaogao, ae o lenei aafiaga e le o matauina i le faaaogaina o vildagliptin. Pe a faʻaaoga le vildagliptin i le 5759 gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 52 vaiaso e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma le metformin, o le sulfonylurea, thiazolidinedione, poo le inisalini, o le faʻaitiitia o le taimi umi i le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c) ma anapogi le kulukose toto.

Metformin
Metformin faʻaleleia le glucose toleniga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le faʻaitiitia o kulūkose plasma maualuga aʻo le i oʻo muamua ma le maeʻa o taumafataga. Metformin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻaititia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga ma faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin e ala i le faʻaleleia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele. E le pei o le sulfanylurea, o le metformin e le mafua ai le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe i mataupu maloloina (sei vagana ai mataupu faapitoa). Le togafitiga ma le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le atinaʻe o le hyperinsulinemia. I le faʻaaogaina o le metformin, e le suia le inumaga o le inisalini, ae o le maualuga o le plasma o le inisalini i luga o se manava gaogao ma i le gasologa o le aso atonu e faʻaititia.
Metformin e faʻaaogaina ai le glycogen synthesis i le galue i luga o le glycogen synthase ma faʻaleleia le felaʻasaʻi o kulukose e nisi o palatini glucose transporter proteins (GLUT-1 ma GLUT-4).
A faʻaaogaina le metformin, o le aʻafiaga aoga i luga o le metabolism o le lipoproteins e maitauina: o se faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol, lipoprotein cholesterol ma triglycerides, e le o aʻafia ma le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le concentrate glucose plasma.

Vildagliptin + Metformin
I le faʻaaogaina o togafitiga o le vildagliptin / metformin i aso taitasi o le 1500 - 3000 mg o le metformin ma le 50 mg o le vildagliptin mo le 1 le tausaga, na maitauina ai le faʻaitiitia o le faʻasolosolo faifai pea o le toto o le kulukose (fuafua i le paʻu i le maualuga o HbA1c) ma se faʻaopoopoga o le tele o tagata gasegase e maualalo le HbA1c e tusa ma le 0.6-0.7% (faʻatusatusa i le kulupu o tagata gasegase na faaauau pea ona maua na o le metformin).
I tagata gasegase na mauaina se tuufaatasiga o vildagliptin ma metformin, o se suiga taua fuainumera i le mamafa o le tino pe a faatusatusa i le uluai setete sa leʻi matauina. 24 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, i vaega o tagata gasegase e maua le vildagliptin faatasi ai ma le metformin, o le faaitiitia o le toto toto ma le diastolic na maitauina pe a faatusatusa i le uluai setete.

Mataupu taua

E faʻapefea ona filifili le mea saʻo talafeagai
I le falemaʻi, o fualaau oona e masani ona vaeluaina i upu tutusa ma analogues. O le fausaga o synonyms e aofia ai le tasi poo le sili atu foʻi o vailaʻau faʻasaina tutusa e maua ai le togafitiga faʻapitoa i le tino. O analogs e faʻaaogaina vailaʻau e aofia ai vailaau faʻasaina eseese, ae fuafua mo togafitiga o faʻamaʻi tutusa.

Eseesega i le va o vailaʻau faʻamaʻi ma siama
O faʻamaʻi pipisi e afua mai i siama, siama, sigi ma protozooa. O le gasegase o faʻamaʻi e mafua mai i siama ma siama e masani ona tutusa. Ae peitai, o le iloa o le mafuaʻaga o le faamai o lona uiga o le filifilia o togafitiga saʻo lea o le a fesoasoani e vave ona taulimaina le malaise ae le afaina ai le tamaititi.

O le faʻaleagaina o le mafuaʻaga o le malulu masani
O nisi tagata e masani i se tulaga e masani ona maʻi le tamaitiiti ma umi se taimi ona o se malulu masani. Mātua e ave o ia i fomaʻi, suʻe suʻega, faʻaaogaina fualaau faasaina, ma o le iʻuga, ua uma ona faʻamaonia le tamaititi i le fomaʻi maʻi e masani ona maʻi. O mafuaʻaga moni o faʻalavelave faʻamaʻi faʻafuaseʻi e leʻo iloa.

Urology: togafitiga o le gasegase chlamydial
O le chlamydial oththritis e tele lava ina maua i le galuega a se urologist. E mafua mai i le parasite intracellular Chlamidia trachomatis, o loʻo i ai meatotino o siama ma faʻamaʻi, lea e masani ona manaʻomia ai togafitiga faʻasaʻi umi mo le togafitiga o le antibacterial. E mafai ona mafua ai le lūlūina o le urethra i le tane ma le fafine.

Tuua Lau Faamatalaga