Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka sini

  • E uiga i sini o le aiga
  • E uiga i le lelei
  • E uiga i faʻafitauli
  • E uiga i togafitiga togafitiga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻalavelave lea o le faateleina o le fuainumera o le inisalini o se tasi lea o le tele o faʻamaoniga. I lenei itu, e tatau foi ona faʻafetaia le faʻafitauli o le toe faʻafoʻiina o le tino i se auala lelei. O le auala sili e maua ai togafitiga sili ona aoga o le homeopathy.

E uiga i sini o le aiga

O le toatele o tagata tomai faapitoa i le vaega o endocrinology e lagolagoina le manatu e faaitiitia le toto o le kulukose i le maʻisuka e tatau ona manatu o le puipuia, pe, o se mea taua e faatuai ai le fausia o faafitauli mo soo se ituaiga:

  • angiopathy (faʻafitauli vascular),
  • neuropathies (faʻafitauli i le namu endings).

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se isi manatu, lea e aofia ai i le mea moni o le microangiopathy, o le vavao o se membrane capillary, o loʻo faia muamua nai lo le faʻamaoniga o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. O lenei mea e taʻu mai ai o latou togafitiga e manaʻomia ma o lona uiga foi o faʻafitauli i le maʻisuka e le tatau ona avea o se taunuuga o le faateleina o le fua o le kulukose o le toto, ae pei o elemene o le maʻi lava e tasi.

O le auala lea e fesootaʻi ai le homeopathy i le maʻisuka. O suesuega na faia i ituaiga eseese ma tagatanuu, faapea foi i le suesueina o masaga tutusa, ua faaalia ai o le togafitiga o fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka e le mafai ona avea ma se puipuiga i fua faatatau o ni vascular vasions i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga.

E le gata i lea, o le maualuga o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu fatu i le tulaga o taumafa poʻo le matelaina i le maʻisuka atonu e sili atu nai lo le averesi.

O le autu o le togafitiga o le homeopathy i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua e tatau ona manatu o le faamautuina o le faamaʻi, puipuiga ma togafitiga atoatoa o mea faaletonu uma o le natura. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le fua o le glycemia ma le glucosuria e le tatau ona manatu i ai o le sini vave o le prophylaxis homeopathic ma o le maualuga o lona aoga e le mafai ona faʻamautuina ma nei faailoga.

O le mea lea, i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona mafaufau i ai le sini o le aiga.

  1. faʻasaoina faʻamaonia o vevela peta malolosi,
  2. tuiina o le inisalini
  3. faʻaitiitia poʻo le faʻaumatia faʻamaʻi o le diabetogenic (e oʻo lava ia i latou e mafaufau loloto ile natura).

Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, lea e le o le insulin-e faalagolago, ona tatau ai lea ona avea le sini e ono tatala ma toe faʻafouina na faʻaleleia o le inisalini ua faʻaumatia. E taua tele lenei mea ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le tali masani o totoga ma fusi o le tino o le tagata i le hormone. Ae ui i lea, pe faʻapefea, e tusa ai ma tagata atamamai, ona lelei togafitiga?

E uiga i le lelei

O le maualuga o le aoga o le faʻaleagaina o le fale e faʻaalia ai e le gata o le faʻamautuina o nisi o mea faʻasolosolo meaola, ae faʻapea foi le soifua manuia lautele, aemaise le tulaga lelei o tagata mamaʻi i le mafaufau. Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1, ona mafai lea ona tatou fai atu ma le mautinoa o le faafetai i lenei hormone e ola ai le maʻisuka, ae na o le homeopathy e fesoasoani e faatumauina le pao o le olaga ma isi faiga taua.

Togafitiga ma le faʻamaʻaloga o le tino e mafai ai ona toe faʻafoʻisia e le gata o se tasi se tasi i mea e taʻua o le maʻisuka tulaga lamatia. O loʻo matou talanoa e uiga i togafitiga o fatugaʻo, toto maualuga, ma le alualu i luma atherosclerosis. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e na o se faafitauli o tagata matutua. Togafitiga ma le manaia o le aiga e sili ona aoga i lenei tulaga.

Afai tatou te talanoa e uiga i suʻesuʻega faʻaonaponei, latou te faʻamaonia ai o le tele o tamaiti e maua i le maʻisuka e leʻo faamatalaina e se tupuaga autoimmune. I lenei itu, i tulaga faapea, e le gata ina faaleleia le soifua maloloina, ae ia togafitia foʻi ma le fesoasoani o le fale.

O lea, e tatau ona manatuaina o tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e feagai ma le oona, o foliga vaaia o le kulukose i totonu o le uila, ae toetoe o taimi uma e aunoa ma se acetone.

O le masani ai, o se lagona faifaipea o le fia inu ma le fiaai e le o tuuina atu pe le lelei foi ona faamatalaina.

O le mea lea, o le aoga o le faʻamaʻaloga o le maʻisuka o soo se ituaiga e manino lava. Ae pe o lenei togafitiga e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli?

E uiga i faʻafitauli

I se isi faʻasesega, e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga ma le fesoasoani o aʻafiaga o le faleopathy i le tulaga o le maʻisuka. Ua mautinoa e le au atamamai o le maualuga maualuga o le kulukose i le tino o le tagata ua faʻaalia ai le mea moni e amata ona pipii mole molelaʻau i molini moletini. O le faia o lena, latou te poloka a latou galuega.

O se mea talitutusa e amata ona tupu i le hemoglobin:

  • o le tino faapitoa o le hypoxia ua faia,
  • e pei ona taua o le hemoglobin glycated, lea e ono foliga mai o se tasi lea o faailoga o le muaʻi maʻi.

Togafitiga ma le manaia o le fale ma le suiga i le pao o le olaga e mafai ai ona matua faaitiitia le ono mafai ona maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i se suiga i le fua o le hemoglobin glycated o se vaega o togafitiga a tamaiti.

O le faʻamalositino i le gasologa o le tele o tausaga na faʻamaonia ai le aoga o le faʻaaogaina o le faleemato ma le faʻaleagaina o le maʻisuka. E uiga i le fatuina o le neuropathy, angiopathy o pito i lalo. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaleagaina o le tino, o le retinopathy (faafitauli i le toe o le mata) ma le nephrotic syndrome, poʻo le faʻamaʻi fatuga, e ono faʻaaogaina.

O le filifilia o se auala talafeagai ile homeopathic i lenei mataupu e tatau foi ona fuafua e fuafua i faitioga, ituaiga maʻi faʻalaʻau, faʻasologa o togafitiga faafomaʻi ma faʻasologa o gasegase ole maʻi. O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i foliga o togafitiga?

E uiga i togafitiga togafitiga

Homeopathy e aofia ai togafitiga faʻapitoa, o le sili ona lauiloa o le sauniuniga o potions, faʻapea foʻi ma masini faʻapitoa e aafia ai le tele o malosiaga o le tino o le maʻisuka. O le fua mo le faia muamua o le potion e matua faigofie lava:

  1. papa e tolu o le "Acidum phosphoricum"
  2. papa e tolu "Arsenic",
  3. papa e tolu o Uranium,
  4. papa e tolu "Creosote", "Iris", "Sicignum."

O vailaʻau faʻavae o le ava e maua i se vaega uma. O le faleopathy e aofia ai le faʻaaogaina a itiiti ifo o le 30 matāua ile tolu taimi i le aso.

O le mea e ese ai, e tatau ona maitauina ia sauniga massage, aua e tusa lava pe i le ogatotonu o le tino o le toe faʻaleleia o le tino ma le fesoasoani o le homeopathy, o le lima i le fitu vasega o tua ma le massage maso e tatau ona faia e se fomaʻi. E le gata i lea, i le tulaga o le maʻisuka, o le massage o vaega o le vae ma le auricles, lea e faʻaleleia, e matua aoga lava.

E sili ona lelei le taitaia o sauniga i le ogatotonu o le aso i le va o le muamua ma le lona lua o le faʻaaogaina o vailaau homeopathic.

Aveina o togafitiga homeopathic mo le itiiti ifo i le ono masina ma matauina le taua tele o le tulaga, e mafai ona fesuiai i le toe faʻaleleia ma laʻau i le isi tolu i le fa masina. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona e faʻamaeʻaina le kosi o le fale. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ma togafitiga o le faleopathic o le manaʻoga e foia faafitauli uma o na faafitauli e aliali mai ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatinoina lenei mataupu. O le mea muamua e fautuaina e fefaʻatalanoaʻi i se endocrinologist ma se homeopath.

E faʻapefea ona faatumauina se suauʻu toto masani

Matou te ofoina atu se taumafataga maualalo-gaʻololosi nai lo se taumafa "paleni" e pulea le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I lenei taumafataga, o le toto toto e toetoe lava a le tulai pe a uma ona 'ai. O le gasegase o meaʻai e maua i le maʻisuka, o le itiiti ifo o le insulin e tatau ona tui. Laititi laʻititi o le inisalini, e le pei o lapopoa, galue mausali ma vave. E muta le taofiofi o suāuʻu, e tumau lelei le masani. Siaki le Polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 ma le Polokalame o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo taʻua i lalo. Afai e te mulimulitai ma le faʻaeteete i le faigamalo, ona pa'ū loa lea o le toto suka i le 2-3 aso, ona tumau ai lea o le taimi atoa.

Mo le hemoglobin glyc, i le soifua maloloina, tagata vaivai, o lenei faailo masani e foliga mai e 4.2-4.6%. O le mea lea, e tatau ona tatou taumafai mo lena mea. E le gata i lea, o le masani aloaia o le hemoglobin glycated e oʻo i le 6.5%. E tusa ma le 1.5 taimi le maualuga nai lo tagata ola maloloina! O le mea e sili ona leaga, latou te amata togafitia le maʻisuka pe a oʻo ina oʻo i lalo lenei faailoga i le 7.0% poʻo le maualuga.

O le a le lelei o le puleaina o le maʻisuka

O le American Diabetes Association e lipoti mai faapea "o le malosi o le puleaina o le maʻisuka" o lona uiga:

  • toto sugar ao lei 'ai - mai le 5.0 i le 7.2 mmol / l,
  • suauu toto i le mavae ai o le 2 itula ina ua uma ona 'ai - e sili atu i le 10.0 mmol / l,
  • hemoglobin glyc - 7.0% ma lalo ifo.

Matou te agavaa nei iʻuga o le "le atoatoa o le puleaina o le maʻisuka."

O tulaga aloaia aloaia na lolomiina e le American Diabetes Association ma ina ua uma ona fai mai e le matou Matagaluega o le Soifua Maloloina o le a 'ai e le maʻisuka se' paleni 'taumafa o meaʻai i le gaʻo. O le maualuga o le gaʻo gaʻo e manaʻomia ai le tuiina o tui tetele o le inisalini ina ia faʻaitiitia ai le suka o le toto. Ma maualuga gase o le inisalini e mafua ai ona faateleina le aafia o le hypoglycemia. O le mea lea, o fomaʻi ma fomaʻi e maualuga le maualuga o le suka o le toto i se taumafaiga e faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, lea e mafua ai le oti poʻo le le atoatoa.

Afai e togafitia le maʻisuka i se taumafataga e maualalo i le carbohydrate, e manaʻomia tele ni tui insulin i le tele o taimi. O le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻateleina ona faʻaitiitia e aunoa ma le manaʻoga e faatumauina le maualuga o le toto suka. O le tino o le tagata i ia tulaga e aoga tele. I le mulimuli i se taumafataga maualalo o le gaʻo, o le maʻisuka na te iloa lelei le ituaiga o suka o lona toto, e fuafua lava i meaʻai e 'aina ma le inisalini. I le taimi nei, e mafai ona ia fuafuaina lana meaʻai, gaioiga faaletino ma inisalini injections ina ia faʻamautuina ai le toto o le suka, pei o tagata soifua maloloina. O lona uiga o le soifua maloloina lelei ma leai se lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka.

Seti lou tau toto toto

O le mea lea, i tagata matutua e soifua maloloina e le o ni meaʻai ma e le o maʻitaga, o le toto toto e masani lava ona foliga mai e lata i le 4.6 mmol / L. I tamaiti, e masani lava ona maualalo. I totonu o le 1 itula talu ona maeʻa le taumafataga ua tumu i gaʻo meaʻai, o le suka o le toto e oʻo lava i tagata soifua maloloina e mafai ona faʻamaualuluga. O lenei mea matautia e le mafai ona manatu i ai o se mea masani. Talu ai i le talafaasolopito atoa o le tagata, o le "vave" o le suka gaʻo faamamaina na le faigofie ona maua e tagata e 'ai. O le meaai a o tatou augatuaa na maua ai le mauoa i le silia ma le 10,000 afe tausaga talu ai, faatasi ai ma le atinaʻeina o faatoaga, ma o le taimi muamua na sili atu le tele o meaʻai.

I aso nei, o tagata nonofo i atunuʻu atinaʻe e sili atu i le 70 kilokalama o le suka i tausaga taʻitasi. E aofia ai e le gata i luga o le suka, ae o le tasi foi e faaopoopo i ipu ma mea inu i la latou gaosiga o mea gaosi oloa. E le mafai e o tatou augatua ona 'ai le tele o gaʻo paluʻa ua uma ona tatou' ai i le tausaga. O le mea lea, o le tino o le tagata e le masani ona fetuunaʻi i le taumafaina o le "vave" gaʻo. Faʻavae i luga o nei iloiloga uma, tatou te le amanaia ai oso i le suka o le toto i tagata soifua maloloina pe a maeʻa se taumafataga ua tumu i gaʻo, ma faʻatulaga se maualuga o le maualuga o le toto toto mo le maʻisuka e 4.6 ± 0.6 mmol / L.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.


Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le o togafitia i le inisalini pe maua foi ni tui laʻititi o le inisalini lautele, ua fautuaina e Dr. Bernstein le seti o le maualuga o le sugar sugar i le 4.4-4.7 mmol / L ao leʻi amataina le taumafataga, vavae ese. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo togafitia i tui malosi o le inisalini, faʻapea foi ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tulaga e sili atu ona faigata. A pa'ū a latou suka toto, e le mafai e le tino ona "tape" le gaioiga o le inisalini tui. O le mea lea, e i ai lava i taimi uma se tulaga lamatia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e paʻu tele, o lona uiga, o le hypoglycemia o le a tupu. O le mea lea, mo mafuaaga saogalemu, mo ia ituaiga o suka suka, o le fua muamua o le maualuga o le toto suka e mafai ona seti i le 5.0 ± 0.6 mmol / L. A e masani ona e ola i le suka, ona faʻaitiitia lea i le 4.6 ± 0.6 mmol / l mo le tele o vaiaso.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e fautuaina ina ia faʻafetaui a latou toto suka i le taimi lava latou te iloa ai o loʻo i luga poʻo lalo ifo o tau faʻatatau. Mo lenei mea, o injections o togi laiti o le "anapogi" inisalini e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma fualaau kulukose. Faitau atili faʻamatalaga e uiga i le toomaga o le hypoglycemia ma le fuaina o tui inisalini. O se taunuuga, o lo tatou suauu toto tumau tumau lelei lava, e pei o o tatou tuaa ao lei faia le faatoaga.

Afai e te manaʻo e faʻamautinoa lelei le maualuga o suka

O loʻo i ai se lisi tele o tulaga e tatau ai ona maualuga le maualuga o le maualuga o le suka o le toto. O nei tulaga uma e naʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o loʻo ono aʻafia i le hypoglycemia. O le lisi lenei o latou:

  • A o lei amataina le togafitiga, o le maʻisuka maʻi na ola i le maualuga maualuga o le suka mo le tele o tausaga.
  • I le amataga lava o togafitiga o le maʻisuka ile inisalini.
  • Mo le maʻisuka o loʻo punouai i galuega faigata.
  • Mo tamaiti laiti o loʻo i ai se tulaga maualuga ma le le mautonu o le gaioiga faaletino.
  • Afai e le mafai e le tagata gasegase pe le manaʻo e usitaia le tulafono saʻo.
  • Ma le gastroparesis o le maʻisuka.

Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka sa maualuga le maualuga o le suka i le toto mo se taimi umi aʻo leʻi togafitiga, ona oʻo ai lea o ia i ni faʻafitauli le lelei o le glycemia, pe a vave ona e taumafai e faʻaitiitia le suka i le masani. I se tulaga faapena, matou te seti muamua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto sili atu maualuga, ma faasolosolo faasolosolo malie malie ifo i le masani mo le tele o vaiaso. Se faʻataʻitaʻiga. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka na ola mo se taimi umi ma se suka toto e tusa ma le 14 mmol / L. I lenei tulaga, muamua e faʻaitiitia lona suka i le 7-8 mmol / l ma faʻatagaina ona faʻaaoga i le "olaga fou". Ona latou tuu ifo lea i lalo i le masani.

E faʻapefea ona galue pe a amata ona togafitia e le tagata maʻi lona maʻisuka ile inisalini? I le popofou, e tele lava ina faia e tagata gaoi ni mea sese pe a fuafuaina suʻega o le inisalini. Ma o se mea lelei lava seʻia oʻo ina faʻaalia se amio masani. E tatau ona e faʻaaogaina se fuafuaga saogalemu e puipui ai oe lava mai i le hypoglycemia ogaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai muamua ona e taumafai e faʻaitiitia le toto toto i le 6.7 mmol / L. Mo le tele o vaiaso, o le inisalini ole inisalini e leai se aoga e faʻapipiʻiina ma le pulea lelei o le toto suka. Sa matou talitonu o le suka e leʻi pa'ū ifo i lalo ifo o le 3.8 mmol / L - ma pe a maeʻa, matou te faʻalauteleina le fua o le inisalini e maualalo ai le suka i le maualuga.

Mo tagata gasegase insulin i le maʻisuka oeo loʻo punouai i le mamafa o le tino, o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia. O le mea lea, e mafai ona fautuaina i latou ia tausia le maualuga o le suka i le maualuga nai lo le tatou tulaga masani masani. E tutusa foi lea mea i tamaiti laiti o loʻo i ai se tulaga maualuga ma le le mautonu o le gaioiga faaletino.

Matou te taʻua puupuu le maʻisuka oeo le a le mafai pe le manaʻo foi e mulimuli ma le totoa i fautuaga, ia matua mataituina tulafono. O le a leai se mea e tupu mai i le suka. Afai e te le faʻamalosia le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, ona aʻafia ai lea o le toto i le hypoglycemia. O le tulaga tutusa lea e pei o togafitiga masani o le maʻisuka, pe a 'ai e le tagata maʻi i luga o se taumafa "paleni".

O le tulaga sili ona leaga e mo tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 1 oe na atiaʻe le gastroparesis o le maʻisuka - tolopoina le gaogao gaosiga pe a uma ona 'ai. O se faʻalavelave lenei o le maʻisuka lea e sili atu ona faigata le puleaina o le toto i se taumafataga maualalo o le gaʻo. E mafua ai ona tupu i le suka o le toto, lea e sili ona faigata ona faʻalelei. I le lumanaʻi lata mai, o le a maua se faʻamatalaga auiliili i luga o le saite pe faapefea ona galue i sea tulaga.

O le mea e faʻamoemoe pe a toe foʻi mai lou suka suka i le masani

I tagata e tumau i le tumau o le toto toto, o faʻafitauli umi o le maʻisuka e le tupu tele. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le maualuga maualuga o le suka e maua ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae o le vavalalata o lou suka o le masani lea, o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o faafitauli. O le isi, o le a tatou auiliiliina auiliiliga o suiga lelei e maua e tagata mamai i le maʻisuka pe a uma ona latou aoao e pulea lelei o latou maʻi.


Ina ia maua se taui mo le gaosiga o le carbohydrate, e tatau

- Faʻaauau se faiga o mea taumafa,

- faʻapipiʻi i le fua faatatau sili ona lelei o meaʻai - proteins, gaʻo, gaʻo, masima minerale ma vitamini, i taumafa i aso taitasi,

- aofia ai meaʻai ma mea inu uma e maua ai gaʻo kulūkosa faigofie - glucose, suka,

- ai i le taimi e tasi,

- tausisia gaoioiga faaletino, taumafai mo le malosi lava,

- le umi ma le taimi o latou umia,

- Ia mautinoa e ave insulin poʻo le suālaʻau palapala i aso uma i se taimi talafeagai.

O le manaoga mo tagata insulin i aso taitasi e tusa ma le 0.5 unite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

Ina ia ausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei o se tulafono, e le lava le tuiina o le inisalini, e tatau ona vaevaeina i le tele o inisiua (ia le itiiti ifo i le lua e faalagolago i le ituaiga insulin), ae sili atu ona lelei le tuufaatasia o insulin faʻatasi ai ma le inisalini i aso taʻitasi (faaumiumi) gaioiga, faʻatusatusa foi le aofaʻi ma le taimi o taumafa.

Ia mafaufau nei i le mea e gata mai ai manatu o le maʻisuka maualalo, maualalo ma maualalo le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le taui atoatoa mo le gaosiga o le carbohydrate, galala, faʻaoga faifai pea, ma faailoga o le hypoglycemia e le o iai. O le tagata gasegase ei ai le soifua maloloina atoatoa, e oʻo lava i lagona, o se tulaga maualuga lava o le tino ma le mafaufau, o le anapogi ma le maeʻa o le taumafataga o le kulukose o le masani, ma e leai se kulukose i le urine.

O le faitioga mo le totogiina o le gaosiga o le carbohydrate o le maualuga lea o le hemoglobin glycosylated (o le vaega o le hemoglobin e tuufaatasia ma le kulukose), e le tatau ona sili atu i le 7%.

E le gata i lea, pe a totogi le metabolism, o faailoga o le gaʻo gaʻo e masani lava, aemaise lava i le plasma triglycerides (e le sili atu i le 1.7 mmol / l), tino o le ketone (e le sili atu i le 0.43 mmol / l), maualuga o le mamafa (e le sili atu i le 290- 300, mmol / l) ma isi. O faʻamatalaga o loʻo i luga o le faʻamalositisi o meaola e le otometi ona faia e le maʻi. E naʻo totonu o fale suesue faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e pei ona faatonuina e se fomaʻi. I le faʻatinoga, naʻo se suʻesuʻega o le gaʻololosi o le gaʻoina o le tino e mafai ona pulea e le tagata lava ia.

E tatau ona malamalama lelei le tulaga o le maʻi pe a leai ni faitioga e iloa ai le maʻisuka (fiainu, vave vave, pulimia, ma isi), tausia lelei le soifua maloloina, e leai ni gaioiga o le tino, anapogi o le toto glucose maualuga e oo i le 8.5 mmol / l, pe a uma ona 'ai - e oo atu i le 10 mmol / l, hemoglobin glycosylated - e le sili atu i le 9%, ma le kulukose i le urine - e oʻo atu i le 5% o le tau o le suka.

Afai o loʻo i ai i faitioga le faʻailoga o le maʻisuka, o le glycemia e sili atu i luga o le manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, o loʻo i ai le gau o le kulukose i le iniseti e sili atu i le 5% o le tau o meaʻai o le gaʻo - o nei mea uma taui maʻisuka malosi.

E tatau ona maitauina o le taufaasese o le maʻisuka e mafai foi ona faaalia mai i le maualuga o le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto, o le hyperlactacidemia, e oo atu i se tulaga taua - atinae hyperlactacidemic coma. O sea atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona tupu i se gasegase malosi ma le le lava le tau e maua ai gaʻo ma meaʻai alkaline.

E mafai foi ona tupu mai le televave ma le mataʻutia o le coma, lea e tupu pe a le atoatoa le utaina o masini gaʻo mo sina taimi puupuu ma le insulin ma le vai e le maua (vai mamā).

O nei tuutuuga e lua, e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma le polokalama o le fesoasoani mo le faʻamafanafanaina i lalo o le mataʻituina lelei o le metabolism ma faʻafitauli uma. O ia togafitiga faafomaʻi e maua ile falemaʻi faʻapitoa poʻo le faʻamalolo.

Faateleina le malosi, faʻaleleia tomai faʻalauiloa

Muamua lava, o le maʻisuka oe o loʻo mulimulitai ma le maelega i le faigamalo vave ona matauina ua mou atu lo latou lelava masani. E tele atu le malosi, faʻaleleia le lelei ma le faʻamoemoe. O le tele o gasegase, aʻo leʻi amata ona toe aumai a latou suka i le masani, fai mai latou te lagona "masani." Mulimuli ane, a maeʻa ona lagona lagona o se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka, latou te fai mai e manaia. O lo latou soifua manuia ua avea ma mea e sili ona ofo. E toatele latou te le talitonu o loʻo tupu lenei mea ia i latou.

E masani lava o le gasegase o latou lava, faapea foi ma o latou taitoalua ma aiga latou te faitioina e le lelei le mafaufau o le maʻisuka. O lona uiga o loʻo i ai se latou mafaufau vaivai mo sina taimi puupuu mo mea tutupu lata mai. A faʻafaigofie le suka o le toto, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e faʻaleleia atili le manatua o taimi pupuu. E le gata i lea, pe a fai o suʻega e faʻaalia ai le leai o ni vevela i le toto, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist ma ave fualaau o le a ia faatonuina. O lenei mea e sili atu ona fesoasoani e faʻaleleia le manatua E oʻo lava i le tulaga e mou atu ai faʻafitauli o le senile dementia i ni nai masina. I le faaiuga, o se faʻalauteleina o le faʻaleleia o mafaufauga e faʻaalia i le maʻisuka ia te ia ma i latou o loʻo siomia o ia.

Ua mou atu numera ma le vae

O le neuropathy o le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e tupu ona o se maualuga o le kulukose o le toto. O le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tele o faʻailoga ma faafitauli. O faʻaaliga sili ona faʻaalia o faafitauli i vae, o lona uiga, o vae ua tiga pe, i le isi itu, ua le toe lagona lo latou lagona. O le taimi lava e toe foʻi ai le suka i le masani, o nisi o faʻamaʻi o le neuropathy o le maʻisuka e vave alu, ae o isi e mafai ona faʻalavelaveina mo ni nai tausaga. Ma e leai se mea e mafai ona valoia mamao atu iinei.

Afai ei ai lou numera (leai se lagona) i ou vae, e mafai ona e faʻamoemoe o lenei faafitauli o le a faasolosolo malie malie pe a mavae ni nai vaiaso o le faʻatinoina ma le faʻaeteete o se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. Ae e tusa ai ma le taimi o le toe faʻaleleia o lagona i totonu o vae, matou te le folafola atu se mea muamua. I le tele o gasegase o le maʻisuka, o vae e matua nofouta lava i le suka o le toto. O nei maʻisuka latou te iloa le taimi e tulaʻi ai a latou suka, aua latou te vave lagona le le mautonu io latou vae.

I le isi itu, i nisi o gasegase oe na faitio muamua i le paʻu i vae, pe a uma ona faatulaga le suka o le toto, e faafuasei lava ona afaina le vae. E le gata i lea, o nei tiga e matua malosi lava, ma e faigata ona faʻaumatia i latou i se mea. E mafai ona latou nonofo i ni nai masina, ae i le faaiuga e le mafai ona pasia. Masalo, o neura e amata ona faia ni faailo o le tiga i le taimi muamua pe a toe faʻaleleia le latou faʻaliliuga. I se tulaga faapea, e tatau ona e onosaʻi, o le ae le oʻo i se mea, i le taimi o le a mou atu nei tiga. O le mea taua o le faʻaitiitia o le faʻamavaeina o se vae po o se vae.

Tulaga faigata i alii

O faafitauli faʻafitauli e popole i le itiiti ifo ma le 65% o tagata o le maʻisuka. Masalo, o lenei pasene e sili atu le maualuga, e toʻatele e leʻoloaina e le fomaʻi. Le mafuaʻaga e afua mai i faʻalavelave i totonu o le faʻamalosi faʻamalosi, atherosclerotic faʻapipiʻi toto o loʻo faʻatumu ai le penisini i le toto, pe tutusa i le taimi lava e tasi. E mafai ona faʻailoga pe maeʻa. Afai o le malosi o le tagata e le itiiti ifo ma le puipuia, o lona uiga e mafai ona tatou faʻamoemoe o se taunuuga o le faʻamautuina o le suka i totonu o le toto, o le a toe faʻafoisia atoatoa. Ma e mafai ona tupu lenei mea i nai vaiaso.

Ae paga lea, afai o le "uo tuai" e le o faʻaalia faailoga o le ola, o lona uiga e leai se mea e mafai ona faia. O lona uiga o vaʻa ua matua aʻafia i le atherosclerosis, ma o le faʻasaina o le suka toto e le fesoasoani. Taumafai i togafitiga o loʻo faʻamatalaina i la tatou auiliiliga auiliili, "Le atoatoa mo le maʻisuka." E iloa e tagata uma e uiga i meaʻai Viagra. E toaitiiti tagata e iloa o Viagra e tele nisi "aiga" mai kamupani tauvaga tauvaga. E talafeagai le taumafai i latou uma e filifili po o fea o fualaau e sili ona lelei mo oe. Faitau atili i le tusiga o loʻo taʻua i luga.

Ia manatua foi o le hypoglycemia e matua leaga lava lona aafiaga i le gafatia o alii. A maeʻa le osofaʻiga o le hypoglycemia, e ono faʻafuaseʻi lava ona faʻaalia le vaivai mo le tele o aso, i le tele o taimi. I lenei auala, o le tino o le maʻisuka tagata e faʻasalaina lona matai mo se uiga le faʻaeteete. O se finauga faaopoopo lea e masani ona fuaina ai le suka toto ma se glucometer ma e le o se mea e teu ai i luga ole fasi sikola.

O le atinaʻeina o le le atoatoa o loʻo taofia

O le maualalo o meaʻai gaʻo e le o togafitia ai fatugaʻo e tasi. E manatu o fatugaʻo e toe faʻaleleia i latou lava pe a le toe inu ona o le maualuga o le suka o le toto. O le aofaʻi o le porotini i le urine e faʻaititia i le mavae ai o ni nai masina, ae o lenei faagasologa e mafai ona faʻalautele mo le 1-2 tausaga. E le gata i lea, o le fua o le filtration e sili ona lelei e faʻaleleia e tusa ai ma taunuuga o suʻega toto.

O fomai e masani ona fautuaina e faatapulaaina le faaaogaina o le palatini ina ia aua le soona faavasegaina fatuga ma ia faatuai ai le atinaeina o le fatu fatu. Fai mai Dr. Bernstein e le saʻo lenei mea. Nai lo lena, e tatau ona faʻatapulaʻa au meaʻai gaʻo ma faia taumafaiga uma e faʻamaua ai le toto suka masani. Ia mautinoa e faitau le "Faʻasologa o Meaʻai Maʻi ma le Tomaʻi."

Faʻasaoina o le vaʻai mo le maʻisuka e moni

O faʻalavelave o le maʻisuka mo le vaʻai o le retinopathy o le maʻisuka, faʻasalaga ma le glaucoma. O nei faʻafitauli uma e sili atu ona lelei pe a fai o le maʻisuka e pulea le suka o lona toto ma faʻamausali ma tumau. E pei lava o isi faʻafitauli o le maʻisuka, e faʻalagolago lava i le ogaoga o le faʻamaʻi, pe o le a amata ona togafitia lelei i le taimi e faʻaaoga ai taumafa maualalo-gaʻo.

O le masani ai o le suka o le toto o le auala sili lea e togafitia ai faafitauli o mata i le maʻisuka. O togafitiga uma e togafitiga ai e le ophthalmologists, e ala i lo latou aoga mo le faʻasaoina o le vaʻaia, e leʻi taoto faʻatasi ma se ituaiga 1 togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka. O le mea moni, afai e oʻo mai ni faʻalavelave matuia o le maʻisuka i le vaʻai ua maeʻa, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalosia o laser o le retina poʻo isi togafitiga faafomaʻi e mafai ona fetaui, ae le suia, gaioiga a le tagata maʻi mo togafitiga o le maʻisuka.

Isi faʻaleleia

I luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, o fua o suʻega toto mo "lelei" ma le "leaga" cholesterol, triglycerides, ma isi mea lamatia o le cardiovascular ua matua faʻaleleia atili. E mafai ona maitauina lenei mea pe afai e pasi lau suʻega aʻo leʻi amataina se "olaga fou", ona toe lua 2 masina lea. O faʻataʻitaʻiga o le a faʻaauau pea le alualu i luma mo le isi tausaga.

O le maualuga o le suka o le toto ua faamaonia e taofia ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Afai e mafai ona e faʻamautuina le suka i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou, ona masani ai lea ona tupu le tuputupu aʻe o le maʻisuka talavou, ma atiina aʻe vave, ma puʻe faʻatasi ma o latou lag.

O le faʻamaoniga sili ona leaga o le neuropathy o le maʻisuka o le gastroparesis, o lona uiga ole vaega ole gase. O le maʻi gastroparesis e taʻitaʻia ai le gaogao o le manava pe a uma ona 'ai. O lenei faʻalavelave e faʻalavelave ai le puleaina o le toto toto i luga o se taumafa maualalo o le gaʻo. O le mea lea, o le gastroparesis o le maʻisuka e faigata ai ona feagai ma isi faʻafitauli. Faitau le auala e pulea ai le gastroparesis.

O le faʻaleleia atili o le a e oʻo i ai, o le lagona ua faʻasalaina oe i le oti. Talu ai o faʻalavelave matuia o le maʻisuka - toso o fatuga, tauaso, vavaevaega o le vae atoa poʻo le vae - e le o toe faʻafefe. E mafai ona e iloa tagata gasegase o loʻo ola ma faafitauli o loʻo lisiina i luga. E le o le ola, ae o le faʻasalaga. O tagata o loʻo taumafai ma le maelega i le ituaiga o maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o le togafitiga o le maʻisuka ua matua laveaʻiina aua e le o lamatia i latou i le fefaʻasoaaʻiina o le mea na tupu.

Faʻaauau pea le suka o le suka i le maʻisuka, e pei o tagata soifua maloloina, tagata mama, o se sini moni pe afai tatou te mulimuli ma le maelega i a tatou fautuaga. O lou soifua maloloina ma le lelei o lou ola e faʻalagolago ia te oe lava. I le faaopoopo atu i au pele, e le toe fiafia i se tasi. O le setete, i se isi itu, e fiafia i le vave aveeseina o le maʻisuka ina ia faʻaitiitia le avega i le paketi.

E ui i lea, matou te faʻamoemoe o le a manumalo le faautauta. O le maualalo o meaʻai gaʻo o le a avea ma se taimi mulimuli ane avea ma togafitiga aloaia ole maʻisuka. Ae o lenei taimi fiafia e mamao lava, ma e tatau ona e galue nei e te ola e masani lava e aunoa ma se faʻafitauli mai le maʻisuka faafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga