Aisea e afaina ai alii i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le tiga i le sooga.

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le togafitia o sooga e ala i le tagofia o fualaau faasaina mo le 147 rubles i aso uma.

O le taofi e fai o se mea e teʻi ai. A o savali pe tamoe, o vae e feagai ma le tele o le atuatuvale, ma o se vaega tele lava e pau tonu i luga ole mulivae. Ma talu ai e tele natia gata, o toto toto i totonu, faatasi ai ma nisi faʻamaʻi poʻo manua e mafai ona tupu le tiga o le mulivae.

Faʻamatalaga mai fafo

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau Artrade. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le tele o fafine o loʻo feagai ma le mea moni e faapea, pe a savali, e matua tigaina lava mulivae. O le mafuaʻaga o teineiti e sili ona lelei laei (tele faʻataʻitaʻiga maualuga). O le avega i tulaga faapena i luga o le vae e faateleina, ma o le mea lea, faatasi ai ma le umi o le savali, e ono tupu ai le tiga. O le faʻafitauli foi e tulaʻi mai pe afai e te suia ou seevae i seevae seevae, seevae ma isi seevae i le maualalo. Ae e le gata o seevae filifilia e mafai ona avea ma faʻaosofia o lagona tiga e tutupu i vae.

Ua matua tigaina le mulivae i le savali puupuu, e le gata i le afa matagofie o le faitau aofai, ae faapena foi i alii. O le mea lea, o lenei faafitauli e le mafai ona taʻua o tamaitai.

O mea e aveeseina e mafai ai e se tagata ona faʻaosoina le tiga o le mulivae:

  • Faʻaalu le tele o taimi i luga o ou vae (mo se faataitaiga, tu i luga).
  • Faʻaopoopoga uta i vae. I le tele o tulaga, e aoga lenei mea i na tagata ua amata ona tamomoe. Afai o loʻo i ai se tiga faʻavave, vave vave ona paʻu i le mulivae, e fautuaina e taofi lau aʻoga mo sina taimi pe faʻaitiitia le taimi o le faʻataʻitaʻi. I mataupu pe a toe faʻaleagaina, e tatau ona sui le taaloga.
  • Mafaufauga o gaʻo gaʻo.

O le mea e sili ona taatele pe a afaina le mulivae, e tusa lava pe savali mama, o manuʻa e faʻalagolago i le olaga i aso uma, i taʻaloga poʻo le galuega. O mea e tatau ona e gauai i:

  • Tuli mulivae. Afai e faitio le tagata maʻi i le fomaʻi ua i ai lona tiga matuitui i le mulivae o se uiga pipili, o lona uiga, atonu o le a masalomia e le fomaʻi le manua o le mulivae. O le faʻamaoniga e faʻamaonia e le edema ma le hematoma i luga o le 'upega tafaʻi solo o le tino i le calcaneus. O le tuʻimomomo e masani lava ona tupu pe afai o se tagata pe a uma ona oso i luga le vae i luga o le vae.
  • Tupon rupture. Faʻaleagaina le tendon i le vae e tupu pe a uma ona faʻaaogaina se peʻa tuusaʻo i se mea mamafa. E le gata i lea, o le mafuaʻaga e mafai ona taua o le faʻasaʻo malosi o muso vae. O uiga masani o le manua o ni tiga ogaoga, faʻapea foʻi ma le fula i le eria o loʻo i ai le tendon Achilles. O le vae e masani lava e le punou. O le fomaʻi, i luga o le palpation, ua iloa ai le solia o lona faamaoni.
  • Vaevaeina o le mulivae. Le faʻataʻotoga (gaioiga i soʻo se itu) o le calcaneus o se gau. Uiga o lea: o le fulafula o le vae atoa, mafiafia o lona faitotoa, faalauteleina faataamilo le mulivae, faamanualia. O loʻo i ai foi le tigā o le mulivae, o le fulafula o le tino, e mafua mai ona o le gaioiga o le tapuvae faʻasolosolo e matua tapulaa, ma o le sooga faʻasolosolo o loʻo faʻaaogaina atoa.

Afai ei ai ni masalosaloga a le fomai e uiga i le siama, ona ia talosagaina lea o se X-ray o le vae. I le tulaga o se manuʻa, e mafai ona lafo se tagata maʻi i luga o le vae ina ia mafai ai ona faʻasao maualuga le vae.

Afai e te mautinoa o aso mulimuli e leai se gau o le vae, e leai ni mamafa mamafa i luga o le vae, ae o lou mulivae e tiga pea - masalo o le mafuaʻaga o lenei mea o loʻo taoto i le maʻi.Ina ia faʻamaonia pe faʻaleleia, e tatau ona maua se faʻamaʻi, foaʻi le toto mo le auiliiliga.

Afai e oʻo i se tagata le tiga ogaoga i le itu o le mulivae pe a savali, atonu e masalomia e le fomai:

  • Faamai pipisi. Paʻu i le mulivae e mafai ona i ai i le ponaivi o le ponaivi, osteomyelitis, ma isi.
  • Maʻi faʻamaʻi. O lenei vaega e aofia ai le spondylitis akylosing, o le rumatoid ma le goutthis arthritis.
  • Le faagasologa le lelei o soʻo se amataga.
  • Neoplasms.
  • Neuropathy.

Ina ia iloa tonu le mafuaʻaga e afaina ai le mulivae i le taeao, e tatau ona tuʻuina atu le toto mo le auiliiliga, pe'ā tatau ai, le faʻavave o le vai. O le fomai o le a faatonuina togafitiga pe a uma ona maua iuga.

O auala faigaluega, X-ray, electromyography, MRI ma ultrasound e faʻaaogaina.

O mafuaʻaga autu o le tiga o le mulivae pe a savali

O le toʻatele o tagata e amata ona popole e uiga i le tiga o le mulivae aʻo latou savavali, ma faʻamoemoe o lenei faafitauli o le a fofoina e ia lava. O la latou mea sese sili lea. O le mulivae, e le pei o isi vaega o le maskulekelet system, e masani lava ona gafatia i uta, o le mea lea, e le mafai e se tagata ona tuʻuina atu i ai le filemu o galuega. O nisi taimi e le mafai ona faʻaumatia le tiga o le mulivae e aunoa ma se togafitiga faapitoa.

Mulivae ma lana galuega

E pei o le vae atoa, o le mulivae e avea ma mea e faateia ai pe a savali pe tamoe, e maua ai e se tagata le avanoa e tu saʻo ai. O le mulivae o le tagata e faavae i luga o le calcaneus, o le ponaivi pito tele lea o le vaevaeina o le vae. O le calcaneus o loʻo siomia e le tele o mea gaʻo, o loʻo i ai se faʻatulagaga maʻoti ma lelei mo ana galuega.

O lenei mea e mafai ai ona taofiofia avega mamafa i luga o le mulivae. Pe a savali pe tamoe, o le malosi o le faateia e faʻafefe (faʻafefe) i fuluʻi mulivae, lea e puipuia ai le tui mai le manua. Afai o le amio faʻamaoni poʻo le foliga o le suiga o le calcaneus, e mafua ai ona solia lona malosi, lea e mafua mai i le faaleagaina o le fausaga o le vaʻai ma le taula.

O le calcaneus o le ponaivi palau. Ona o le tele o lona telē, o le ponaivi e sili atu ona vaivai nai lo isi ponaivi o vae (o latou fausaga e sili atu ona faʻatusatusa). E le gata i lea, o toto toto ma neura e faʻalautele i le ponaivi. O nei mea faʻapitoa uma e fausia ai mea e manaʻomia muamua mo le faatoilaloina ma le atinaʻeina o tiga i mulivae pe a savali.

Mafuaʻaga o tiga

E i ai le manatu sese i totonu o le faitau aofai o le mulivae na o le fausiaina o se mulivae fou. E mamao lenei mea mai le mataupu. Atonu e tele mafuaaga mo lenei faailoga.

O mafuaʻaga autu o le tiga:

  • fasia laau toto,
  • afaina o le vai,
  • mulivae,
  • tendonitis - mumu o manoa o le vae,
  • bursitis - mumū o laulau synovial o vae,
  • osteoporosis
  • afaina o manua
  • laei seevae le lelei ma sese,
  • umi le nofo
  • faʻamalosi faʻamalosi, o loʻo i ai se faʻalapotopotoga faʻapitoa (chlamydia, gonorrhea, campylobacteriosis, ma isi),
  • gout
  • fomaʻi o le psoriatic,
  • erythromelalgia,
  • polyneuropathy ("faʻamaʻaloga o le mulivae)), faʻaleagaina faʻamaʻi gata i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, gasegase ma maua ai neuropathy.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mafuaʻaga o tiga o le mulivae pe a savali. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa mo ia faailoga. O le mea moni, i tulaga taʻitasi, o le togafitiga o le a eseese e faʻatatau i le mafuaʻaga. Lalo o mafuaaga masani ia o le tiga o le mulivae.

Plantar Fasciitis

O se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le faʻaalia poʻo le faʻalauteleina o le tiga o le mulivae i le taimi o taumafaiga. O le atinaʻeina o togafitiga e afua mai i flammory and degenerative changes in the fascia of sole sole. O le laau fascia (aponeurosis) o se mea e fesoʻotaʻi ai, o se mea laugatasi umi lea e fesoʻotaʻi le calcaneus i ponaivi metatarsal. E taʻalo ai le tele o le uaea e lagolago ai le fao o le vae, faia galuega faʻapipiʻi ma ave le popole pe a savali ma tamoe.

Faatasi ai ma le mamafa tele o luga o vae, o le aponeurosis e le tu i luga, microcrack ma loimata e faatupuina i totonu. O le tino e tali atu i se tulaga faapena e ala i le faʻagaoioia o aʻafiaga leaga, lea e oʻo atu ai i le atiaʻeina o le mulivae pe a savali.

O le faʻaalia autu o le maʻi o le tiga i luga o le mulivae aʻo faʻamalosi, aemaise pe a uma le moe.

Taʻiala mo togafitiga

  • faatapulaaina o uta i luga o vae,
  • seevae faʻasolosolo
  • tagofia o meaʻai ma vailaʻau faʻamaʻi, infanmatory ointments ma gels,
  • aisa maso
  • o se faʻalavelave o faʻamalositino gymnastic exercises,
  • tuʻu faʻamalosia faapitoa o le po, taofi e faʻapipiʻi ai le vae i le itu taumatau.

Calcaneal spur

O se taunuuga o togafiti togafiti e le togafitia i le taimi. Vailaʻau faʻatoʻa gasegase leaga, lea e mafua mai i le calcaneus, faʻatautaia i le taimi atoa. O se tupuaga ese o le ponaivi i luga o le calcaneus, ua fausiaina, lea ua taua o le tau o le calcaneal.

O le mea autu o se mulivae o le mulivae o le tiga i le mulivae, e tupu pe popole i le taeao pe a uma le moe i laasaga muamua, pe a uma ona nofo se tagata mo se taimi umi, pe a aʻe i luga o faasitepu, pe a maeʻa le savali po o le tamoe.

Faʻaleagaina o le gasegase

O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se faʻalapotopotoga faʻapitoa ma e faʻavevesiina e fomaʻi pei o yersinia, salmonella, shigella, campylobacter, clostridia, chlamydia, mycoplasma, ma isi.

O faailoga taua, e faaopoopo atu i le tiga o le mulivae, o faailoga ia o le mumū - edema, mumu, ma le faateleina o le vevela i le lotoifale.

Osteoporosis

E pei ona e iloa, o le osteoporosis o se faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai, o le maualuga o ponaivi uma o le tino, e aofia ai le calcaneus, ua faaitiitia. O se taunuuga, o le tiga o le mulivae e tupu. O le isi mafuaaga o le tiga o le mulivae i le osteoporosis o se avega tele i luga o vae ona o le faaleagaina o le tui, lea o le a mafua ai ona tufatufaina atu le uta i se tulaga le talafeagai.

  • ave fualaau faasaina lea e faʻagesegese le faʻavaeina o ponaivi ma faʻaleleia le faʻavae o ponaivi,
  • vailaau e maua ai le calcium ma le vaitamini D.

Achilles tendonitis

O le mumusu lenei o le tendon lea e fusia ai maso o le tamai povi i le calcaneus. O lenei faʻamaʻi e mafai ona masalomia e ala i faailoga nei. O le tiga e tupu i le tendon ma faʻalaʻi i le mulivae, o le vaega ua afaina e mumu ma fuga, pe a tu i luga o vae, aemaise lava i totini, o loʻo i ai se tiga matuitui, e faʻatapulaʻa ai le taʻavale vae.

O le maʻi suka

O le tiga o le mulivae e mumu pe fana i le natura. O le tagata gasegase e faʻalavelave, i le taimi o le faamalositino ma ao malolo. E tele lava ina o mai faatasi ma le numera o pito, o le lagona o le tingling ma le tafe o "gutu fuʻa", o le paʻu vevela, paʻu, fungal siama, maʻi o le gaʻo.

E tele lava ina tupu e le iloa e se tagata o loʻo ia maua le maʻisuka, ae o le tiga o le mulivae e faʻapena ona faʻalauiloaina e maua ai e ia se fesoasoani faafomaʻi.

O mataupu faavae o togafitiga o le totogi lea o le maʻisuka ma togafitiga o fualaau (oral hypoglycemic drugs, insulin therapy, vasodilator, metabolic drugs), physiotherapy.

Paʻu o le mulivae maʻi

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le solia o le toto i le pito i lalo o uiga lelei ia, e mafua ai le faʻalauteleina o lagona i fungalfections ma siama. O le vae lava ia e mafai ona taofiofia avega mamafa pe a savali ma tamoe, ae o le faʻatonuga lea e pasia ai toto totogo e faigofie tele ma nofouta ile manua. O le lavelave o le togafitiga o lenei maʻi e mafua mai i le mea moni o le aʻafiaga o aʻafiaga o le neuropathy e faʻaitiitia ai le lagona lelei i le tiga, e le mafai ai ona iloa faʻamaʻi ma le malepelepe i le paʻu i le amataga. E mafai ona faʻalavelave i le po, o le paʻu e mamago, lea e taʻitaʻia ai. O le vaeluaga ma le tingling o pito i lalo o loʻo i ai uiga.O le tele o taimi, o le vae o se maʻi maʻi suka foliga foliga maloloina, ae o le fanaina o tiga i luga o le mulivae e faalavelave ai i le maʻi.

Paʻu o le mulivae o le mulivae: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o taunuuga matautia ia, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le pulea o le maʻi. E le gata i lea, o le tele o faʻafitauli e le o maitauina, lea e iu mulimuli ane i le le atoatoa poʻo le oti foi.

O se faʻatelega masani o le maʻisuka o faʻafitauli o le paʻu i le vevela ma le mago, faʻamaʻi, ma isi faʻamaoniga. O le isi faʻateleina masani o le glycemia masani o le neuropathy, lea eoʻo mai ma le tiga o le mulivae.

I le amataga, o se tulaga faapena e le mafai ona afaina ai le maʻisuka, na o nisi taimi e mafua ai se lagona o le le mautonu. Ae mulimuli ane, o uiga le lelei e sili atu ona ogaoga, lea e matua faaleagaina ai le tulaga lelei o le ola o le tagata maʻi, ma taofia ai o ia mai le alu ese masani.

Le faʻatulagaga patino o le mulivae ma mafuaʻaga o tiga i totonu

E pei o le vae, o le mulivae o se mea e faateia ai pe a tamoe ma savali, faafetai i le tagata e mafai ona savali saʻo. I totonu o le vae o le ponaivi pito sili ona telē - o le calcaneus, lea o loʻo siʻosiʻomia e le gaʻo. O lenei ponaivi ua i ai se fale faapitoa ma lelei e mafai ai ona ia faia galuega ua tofia i ai.

O le mea lea, e mafai e le mulivae ona tatalia avega mamafa, ma o le aʻafiaga e faʻamalosi pe a faʻaleleia pe savali o loʻo gauai i ona gaʻo gaʻo, ma puipuia ai le faaleagaina o le tui. Afai e suia foliga o le amio mulivae o le mulivae, ona solia ai lea o ana galuega, lea e mafai ona afaina ai le fausaga o le taula ma le tui.

O le calcaneus o loʻo i ai se fausaga mataʻutia, ma o lona lapopoa e mafua ai ona pala. E le gata i lea, o neura ma vaʻa toto e pasia le calcaneus. O le mea lea, o le tiga o le mulivae pe a savali e mafai ona tupu e le gata o se faʻalavelave o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina itiiti.

O mafuaʻaga o le faʻavauvau ile mulivae e eseese. E masani lava, e mafai ona vaevaeina i ni vaega. O le mea lea, o mea e le aʻafia i faʻamaʻi o:

  1. anufe malie po o le mamafa tele o le mamafa,
  2. faʻaloloa le umi o le faʻavae o vae (ofuina seevae le lelei, laulau vae),
  3. tu i ou vae
  4. atrophy o le gaʻo o loʻo i luga o le "aluga" o le gaʻo gaʻo e tupu aʻe i le taimi o le malosi tele o le tino pe i le tulaga o le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu.

O faʻamaʻi pipisi o vae o loʻo aʻafia ma le tiga o le mulivae e aofia ai le bursitis, fasiaitis laau po o le planta, o le palasi valform o le vae, tendonitis o le tendon Achilles, o le neuropathy o le gasegase. E aofia ai foʻi i nei faʻamaʻi o le calcaneus papysitis poʻo le faʻamaʻi i Matu, le neuropathy o le fatu o neura po o le Morton neuralgia, syndrome canal syndrome ma achillodynia.

O le isi mafuaaga o le tiga o le mulivae e taoto i le i ai o manua. O lenei mea e mafai ona avea ma se manua, se faʻaloloa poʻo le malepe o se manoa, se fusi ma se gau o le calcaneus.

O faʻamaʻi masani e mafua ai le faaleagaina o sooga ma ponaivi e aofia ai:

  • tolotolo i luga o le mulivae,
  • erythromelalgia,
  • faʻamaʻi
  • faiga leaga i ponaivi o vae,
  • gout
  • faʻamaʻi gasegase
  • ponaivi
  • afaina o le vai,
  • osteomyelitis
  • Ankylosing spondylitis.

O mafuaʻaga o le tiga i le mulivae o le maʻisuka e le lelei le tafe toto i vae, lea e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le lagona ma le atinaʻe o siama faʻamaʻi ma fungal.

E le gata i lea, o nei mea uma e mafai ona faaopoopoina i le tele o manuʻa, aua o le calcaneus ua oʻo i totonu o vaʻa toto, e maaleale ma matua vaivai lava.

Paʻu ma vaʻaia i le mulivae o le maʻisuka

I le maʻisuka, pe a aʻafia le nasu i le taimi o le neuropathy, o le a faʻaitiitia le lagona o le tiga. O le mea lea, o vaʻa ma manua i le amataga o le atinaʻe e masani lava e le afaina ai le faʻafitauli.

Ae i le po, o le tagata maʻi e faʻalavelaveina i le gaogao, ma o le paʻu i luga o vae e paʻu ma faʻamago. Tingling ma faʻalavelave i faʻalavelave e tutupu faʻafuaseʻi foi.

E taua tele le mafai ona manuia le vae, ae o le tiga o le fana i le mulivae o nisi taimi e faʻalavelave ai le maʻi.

O le i ai o vavave i luga ole mulivae e masani ona talanoa e uiga i le faaletonu o le tino e tupu i le maʻisuka. E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le maʻi o le maʻisuka vae, lea e ono oo ai i le tosoina o le tino. Ae ui i lea, o faʻamaoniga o lea faʻalavelave e le masani ai ona popole le tagata, aua o loʻo i ai i latou e oo lava i tagata soifua maloloina:

E faʻapefea ona puipuia faʻafitauli o le mulivae i le maʻisuka

Afai o loʻo i ai ni pa'ū i luga o le mulivae, o le "keke faʻamalolo" e fesoasoani tele. Ina ia saunia i le aofaiga tutusa, e tatau ona e faʻafefiloi le aloe o le sua, aniani, falaoamata ma le suāuʻu iʻa.

O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaoga i le mulivae i le po, ma tuʻuina se uila mafanafana i luga o le keke. E tatau ona aveese le sutra compress, ona solo ese lea o mulivae ma se teuteu o le ufiufi, ma pe a latou vevela, ia faʻaaogaina se kulimi faʻaoʻo ia i latou.

Ae ui i lea, o le maʻisuka e le mafai ona tupu ai ni aʻafiaga ma isi faʻafitauli, e tatau ona faia e le gata i le lotoifale, ae o togafitiga lautele. Mo lenei faamoemoe, e taua le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka ma le faamalositino, ma o le mea e sili ona taua, ia siakiina e le aunoa le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma le le faatagaina e sili atu i le tulaga faatulagaina.

E le gata i lea, o le tiga o le mulivae i le maʻisuka e faʻaitiitia le malosi, e taua le aua neʻi galo e uiga i tulafono o le tumama. O le mea lea, i aso uma e te manaʻomia e mulumulu ou vae i le vai mafanafana ma le fasimoli alkaline ona faʻamamā lea ma le faʻaeteete o ou vae, ma vaʻavaʻai atu i le va i le va o tamatamai vae.

E le gata i lea, e tatau ona e faʻaeteete i le filifilia o seevae. O maʻi suka e tatau ona ofuina ni seevae lelei, seevae, poʻo ni seevae mo tagata o loʻo i ai vae vaevaega.

O le faʻaofuina o seevae solo e aunoa ma se mulivae e le fautuaina, ona o le mea e tasi o le a vaʻaia pe a savali, faia se isi avega mo le mulivae.

O le iʻuga, o le paʻu e paʻu, faʻavave foliga, ma eseese fomaʻi vae e mafai ona atiaʻe.

Ina ia taofia le amataina o le DS syndrome, e tatau i tagata uma ona maʻisuka ona iloa le auala e tausi lelei ai ona vae. Mo faamoemoega puipuia, o le paʻu o le tino e tatau ona faʻaleleia i taimi uma i ni kulimi faapitoa, lea o le a puipuia ai le atinaʻe o vaʻa.

E tatau ona faʻamamā le mulivae o le sili atu o le paʻu ma le sana o loʻo aliali mai i luga ole mulivae. Ae e tatau ona e iloa o le maʻisuka e faʻasaina le faʻafefe o ou vae e faamaluluina ai le paʻu pe faʻaaogaina foi sui soʻo. E le gata i lea, e le mafai ona tuʻuina atu le tino o le kulimi gaʻo i luga o le paʻu o vae, aua o le a avea ma mea lelei ma susu meaʻai mo le atinaʻeina o se siama siama.

I le i ai o pulu i luga o le mulivae, o corticosteroids ma massage e faʻaalia. E iai foi se auala aoga o togafitiga o le togafitiga o le maʻisuka ma i tulaga sili ona lelei, o taotoga o taotoga e faia.

Ae peitai, ina ia le afaina ai le tiga o le mulivae, e tatau i le maʻisuka ona faatulaga lelei lo latou mamafa, lea o le a foia ai ni faafitauli i le taimi e tasi. Muamua, o le a mafai ai ona faʻamaonia le maualuga o le glycemia, lona lua - faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino, ma lona tolu, faʻafouina le toto i totonu o vae.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le tausia lelei o le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aisea e matua lamatia ai manuʻa ma manuʻa mo lenei faʻamaʻi?

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le suka toto, ona o lenei mea, ua paʻu le tulaga o vaʻa laiti. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻaitiitia atoa lava, e mafua ai le le lava o le toto i le pito i lalo. I lenei tulaga, e mafai ona tupu ni manuʻa faʻamalolo umi.Afai ole togafitiga talafeagai e le faatulagaina i le taimi pe afai foi e le sao, e mafai ona tupu le gangrene, e taʻitaʻia ai i le toesea.

O le maʻisuka e masani ona mafua ai se faʻalavelave e pei o le neuropathy o le maʻisuka. I lenei tulaga, faʻamalolo umi o faʻamaʻi o manua ma vaʻaia siaki. O lenei faʻamaʻi e afua ai ona suia suiga o le namu, ma o le taunuuga lea o le pito i lalo e sili ona afaina. I nofoaga e faʻaleagaina ai aʻa, e paʻu ai le paʻu, o lona uiga o se manua poʻo le tipiina lea e aafia ai lenei vaega o le a faʻamalo ai le leaga. E le gata i lea, o se faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino e mafai ona faʻalavelave ai le mataupu, ma o le pa'ū i le paʻu paʻu e faigofie ai le ala. O le mea e sili ona leaga, o se tagata e leai se toto totoga e le toe maua se lagona i le tiga, atonu na te le matauina na susunuina pe gaosia, ma o se taunuuga, ua leiloloa le taimi ma leai se mea e mafai ona faia.

O se maʻi o le maʻi e le mafai ona faʻamalolo mo se taimi uumi e mafai ona tupu i luga o le tino o le maʻisuka, e tusa lava pe itiiti le manua i le vae, mu, telefoni poʻo le sasa. Afai e maua se siama i le manua, o le a avea ma faafitauli sili mo le maʻi. O le mea lea, e tatau ona e siakiina e le aunoa le tulaga o lou paʻu ma suʻesuʻe ma le totoʻa vae ma isi nofoaga mo manuʻa poʻo le au. Afai e oʻo lava i faʻafitauli laiti e tupu, e tatau ona e sailia faʻamalosi fesoasoani mai se fomaʻi.

Togafitiga o tipi ma manua i lenei faʻamaʻi

O le taimi lava e oʻo mai ai se manua poʻo le maʻila i luga o le tino, e tatau ona togafitia i se taimi vave i se antiseptic. I le taimi lava e tasi, o se maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona maua i le fiva, o le vaega ua afaina e mafai ona afaina ai, vevela, vevela ma le gaoia. O ia faailoga e tatau ona faʻamaonia le tagata ma faʻamalosia i latou ia aofia ai se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi mai fafo e mafai ona toso ese mai le manua mo togafitiga faʻamaʻi. Afai e tatau ai, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia fualaau o vailaʻau, faʻapea foʻi ma vitamini. I muamua faailoga o le faʻaleleia atili, e mafai ona faʻaauau togafitiga ma isi vailaʻau, aemaise lava, e mafai e le fomaʻi ona fautua mai ia sosolo le manua o le purulenti i le suauʻu e maualuga le gaʻo o gaʻo, lea e faʻaleleia ai meaʻai.

Mo le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi maʻi ma neuropathies o le maʻisuka, ua fautuaina e faʻaauau ona faʻaaoga fualaau faʻasaina. E mafai ona latou puipuia le faaleagaina o toto toto, faʻamalosi ma faʻaleleia le tulaga o neura.

Ina ia le aumaia le mataupu i ia taunuuga ma faia e aunoa ma se mamafa o togafitiga, e tatau i le maʻisuka ona mulimuli i nei tulafono:

  1. Aua le savali i luga o le fola poʻo le eleele e leai ni vae.
  2. Aua nei faia ni seevae i se va i le va o tamatamai vae i le taumafanafana (paʻu).
  3. Faʻatau ma taumafai i seevae fou i le aoauli, pe a uma ona fulafula o vae.
  4. Ae e te leʻi faʻaeʻeina ou seevae ia siaki ma le totoʻa ou seevae mo mea fou, tutui ese le totoa, faʻaputu i lalo, ma isi.
  5. Mo vaitau taʻitasi, faatau ni nai seevae ma sui i latou.
  6. O aso uma, siaki ma le faaeteete vae e iloa ai manuʻa, abrasions, vavao i mulivae ma le mumu i le va o tamatamailima. Mo le faigofie, e mafai ona e ave se faʻata. Afai e maua se mea leaga, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.
  7. Fufulu lafu i aso uma e faʻaaoga ai oloa e le faʻamago ai le paʻu. E le mafai ona saluina vae i le suauu moli ma isi auala faatasi ai ma le faaopoopoina o suauu oona, talu ai e le mafai ona gauai i totonu o le paʻu.
  8. O le tuʻuina atu o masaniga leaga o le lafoai lea o sikaleti, ona e sili atu le vevesi o le toto, ma o le mea lea e aʻafia ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o tino paʻu ma le faʻamālōlōina o manua o purulenti.
  9. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete se mea e faʻavevelaina ai, afi poʻo se moli vevela, aua e mafai faʻafuasei ona e mumu.
  10. E tatau ona e alu i totonu o le malulu ma le malulu i na o mafana mafana ma ia i luga o le auala ile tau mo le sili atu ma le 20 minute.
  11. Aua le taoto i totonu o le taele mo se umi umi ma aua le mulumulu i totonu o le fagu mo se taimi umi.O le vai e faʻaleleia ai le fulafula ma le tatalaina o le paʻu, o lona uiga o le faateleina o aʻafiaga o le faʻaleagaina.
  12. Aua le togafitia manua ma le tulei i le hydrogen peroxide, salicylic acid ma iodine. O ia togafitiga e matautia mo le paʻu o le maʻisuka.
  13. I le leai o se tulaga e le aveesea ai kulimi, paʻu ma fatu mai le paʻu.
  14. Faʻateleina le paʻu o le paʻu, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e leai ni peta-blockers e mafai ona faʻalavelaveina ai le fiafia o le paʻu.
  15. Iloilo vae ma fao i taimi uma mo faʻamaʻi pipisi ma manuʻa tuʻi.
  16. Aua nei ofuina se ofutino e tui ai le paʻu ma paʻu i paʻu ufi ma faʻamau.

Afai e te mulimuli i nei fautuaga, o le faʻafitauli o le maua o se maʻi poʻo se manua e le faʻamalolo lelei e faʻaitiitia.

Mateʻa o le maʻi suka: faailoga, faʻaʻailoga ma togafitiga

O le maʻi suka o faafitauli ia ma vae e mafua ona o le toto maualuga. O le maʻisuka, lea e le lelei le pulea, faʻalavelaveina le lagona o neura (neuropathy), ma faʻalavelave ai foi le tafe toto i totonu o vaʻa o vae. E mafua ai le lamatiaga o manua ma faʻamaʻi. Mateʻa o le maʻi suka - o le tagata maʻi e atiina ae le maʻi pipili, faʻamaʻi i sooga ma e oʻo i ponaivi i luga o ona vae. O manuʻa faʻamalolo e le lelei, pathogenic microbes faʻateleina i totonu. I tulaga maualuga, o lenei mea e mafua ai le gangrene ma le toesea. O loʻo taua i lalo mea na tutupu, faʻamaoniga, puipuiga ma togafitiga o le maʻisuka vae. Aoao pe faapefea ona togafitia maʻi o le vae i le fale ma totonu o se falemai. Gangrene, toesea ma isi maʻi e le o iai o se lamatiaga moni lava i le maʻisuka. Ae e mafai ona e puipuia pe afai e te mulimuli i tulafono o tausiga tausiga.

  • Mafuaaga
  • Faailoga
  • Faailoga
  • Faʻailoga
  • Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)
  • Puipuiga
  • Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili
  • Auala e faʻatau ai seevae
  • Vailaau o le tumama
  • Taʻi togafitiga o le maʻisuka
  • Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae
  • Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi
  • Fomaʻi - Antibiotics
  • Toto, taotoga
  • Vailaʻau Orthopedic
  • Faaiuga

Afai na e maua i le maʻisuka mo ni nai tausaga, ma sili atu i ai, afai o loʻo e puleaina lelei i taimi uma nei, ona i ai lea o se lamatiaga matautia e faʻaleagaina ai lou vae. E pei ona e iloa, o soʻo se manua ma manuʻa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le lelei le malosi. E oo lava i nai mea iti e mafai ona fesuisuiaʻi, atiae le gangrene, ma o le a manaomia le toesea o le vae. O se tulaga masani lenei. Ina ia aloese mai, suesue ma mulimuli ma le faʻaeteete tulafono mo le tausiga o vae, lea o loʻo lisiina i lalo. Afai e afaina ou vae ona o le neuropathy, ona e faitau lea o le tala "E tiga le vae i le maʻisuka - pe faapefea ona togafitia." O loʻo taua i lalo mea e tatau ona fai pe afai o le lagona i totonu o le vae e, i se isi itu, faʻapipiʻi. E tupu tele lenei mea. O le maʻisuka e le lagona ai le tiga i vae, suiga i le vevela, avega, tipi, paʻu, maʻila e taʻe, ma isi. i le fomai tipitipi. Mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo e tausia ai le mafai ona e savali "na oe lava."

O le numera o tagata maʻisuka o loʻo i ai vaevaega o vae ua faʻalauteleina i taimi uma ona o le faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻateleina. I le teritori o le Malo Rusia ma atunuu CIS, e sili atu ma le 200 ofisa faapitoa o le galuega o le maʻisuka i nofoaga autu. Faatasi ai ma le fesoasoani o metotia faʻaonaponei fou, ua mafai ai e fomaʻi ona puipuia le aveesea.

Endocrinology Research Center o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Federation, Department of Diabetic Footf. Dm Ulyanova, fale 11(495) 500 00 90 Endocrinological Dispensary, Matagaluega "Taʻi o le Maʻisuka"f. Prechistenka, 37(495) 246-6573 Moscow nofoaga tutotonu "maʻi o le maʻi suka"f. Ivan Susanin, 3(495) 905-1666 Falemaʻi o Endocrinology MMA faaigoaina mulimuli I.M. Sechenova, cabinet o le maʻisuka vaef. Pogodinskaya, 5(495) 248-3866 Falemai Tutotonu o Falemaʻi o le Falemai Falemaʻi o le Ofisa o le Peresetene o le Rusia Federation, Department of Purulent Surgery ma le faʻamafaʻailogaina "Tisuka vae"f. Marshal Tymoshenko, 15(495) 414-0300 Nofoaga mo le togafitiga o le taua o le ischemia pito i laloMoscow vaega, Odintsovo, st. Marshala Biryuzova, 1(495) 599-72-41

O le maʻisuka foot syndrome e togafitia e se fomaʻi faapitoa e taʻua o le podiatrist. Aua nei faʻafememeaʻi ma se tamaititi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Nofoaga mo le Taʻaloga o le Neuro-Ischemic Form of Syndic Foot Syndrome and Critical Lower Limb Ischemiaf. Leo Tolstoy, itulau 6-8, fale 38 - falemaʻi o taotoga tomai(812) 91-7-91-91 Falemai Tetele Taua, Fale o le Maʻisuka Kapenetaf. Narodnaya 21a+7-911-225-72-65 Vascular Center. T. Topper i le Falemaʻi Falemai Nu 122Aganuu Ave., 4+7 (812) 962-92-91 Autu o le taulaga mo lima laveai laveai i luga o le faavae o St. Petersburg City Public Health Institution "Falemai a le Aai No 14"f. Kosinova, i.19+7 (812) 786 76 76 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №2f. Leni Golikova, i. 29-4(812) 757-30-78 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №3f. Novocherkasskaya, itulau 56, fale 1(812) 444-14-63 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №4Ave Obukhov Defense, 261(812) 368-44-67 Territorial Centre o Maʻisuka GKDC Nu.1f. Siqueirosa, 10-D(812) 296-35-06

Ina ia maua ni tagata tomai faapitoa o loʻo vavalalata ia oe, faʻaoga i totonu o le nofoaga autu e suʻe ai le "nofoaga o le maʻisuka o lau taulaga, nofoaga tutotonu" poʻo le "potu o le maʻisuka vae o lau 'aʻai, nofoaga tutotonu". A maeʻa lena, o le a vave ona e vaʻavaʻai pe o le a le ofisa o fomaʻi ma ofisa tumaoti.

Seʻio tatou tilotilo i le mafuaʻaga o faʻafitauli o le vae i le maʻisuka. I le maʻisuka, o le toto i totonu o vaʻa e fafagaina vae e tele lava ina faalavelave. O le le lava o meaai paleni, o le paʻu i luga o vae e sili atu ona afaina i le faaleagaina, ma latou faamaloloina lemu. O le malulu foi e afaina ai le paʻu o se tagata e maua i le maʻisuka, e ui o tagata soifua maloloina e talia le malulu malulu e aunoa ma ni faafitauli.

Talu mai le paʻu o le maʻisuka, o le mu ma le abrasions o le maʻisuka e le afaina, atonu latou te le gauai atu io latou faafitauli ma o latou vae seia amata le gangrene.

O le isi faʻamatalaga o le neuropathy o le maʻisuka o le paʻu i luga o vae e le maua ai le malosi ile afu ma tumau ai mago i taimi uma. O se paʻu vevela, e pei ona e iloa, e masani ona e taʻe. O fusi i le paʻu o le mulivae e mafai ona liua ile maʻi suka. Talu ai e le afaina nei maʻi suka, o le maʻisuka e le manaʻomia togafitiga togafitiga, ma o le gasologa e alu i le galanrene. O le isi ituaiga o neuropathy o le maʻisuka o se tasi e poloka ai le gaioiga o musele i vae. O le le atoatoa o musele e tupu, lea e mafua ai le faaleagaina o ponaivi o vae. O lenei ituaiga o faʻafitauli e aofia ai tamatamai vaevaevae poʻo fusi faʻavae, pei o se maualuga maualuga ma se vae faʻavae.

Afai o le maʻisuka ua faʻaleagaina le faʻaaliga, ona oʻo ai lea i le faʻavaveina o faafitauli o vae e sili atu ona foliga mai. Aua e le iloa lelei e se tagata le mea e savali ai o ia pe a savali. E le gata i lea, o le lamatiaga ole vae o le maʻisuka e faʻateleina pe afai o le a maʻi le vae o le maʻi ona o faafitauli fatugaʻo. Ona o le edema e faʻateleina ai le maualuga o vae. O seevae e avea ma mea mataga, afaina ma faamanualia vae pe a savali.

Le mea e fai O le fofo autu o le aumaia lea o le suka i le mea masani ma se taumafataga maualalo. Ole meafaigaluega taua lea e pulea ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻamaʻosaʻo lau suka - ma faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi. O le ae faʻaumatia i totonu o ni nai masina, i mataupu ogaoga - i le 2-3 tausaga. Suesue ma mulimuli i se togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (silasila i lalo) poʻo togafiti 1 maʻisuka.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

O le tiga faifai pea e mafai ona avea ma se faailoga o le vaʻaia, faʻavaivai vae, tuʻimomomoina, mamafa tele, seevae le talafeagai poʻo faʻamaʻi.

O le mumu o le paʻu o se faailoga lea o siama, aemaise lava pe a fai o le paʻu o le manua e mumu. E le gata i lea, o seevae e le filifilia pe o ni totini e mafai ona solo ai le paʻu.

O le oso o le vae o se faailo o le mumu, siama, seevae le talafeagai, faaletonu o le fatu, poo le le totoina o toto i totonu o vaa.

O le faateleina o le vevela i luga o le paʻu o lona uiga o se faʻamaʻi poʻo le mumū lea o loʻo taumafai le tino e taofiofia ae le mafai ona taulimaina aua o le tino puipuia o le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka.

Soʻo se faaleagaina o le paʻu e ogaoga ona o se siama e mafai ona ulu i ai.

O 'au o lona uiga e le talafeagai le filifilia o seevae, ma pe a savali le savali i luga o le vae e le tufatufa lelei.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o fao ma paʻu o vae, fao fao - e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi.

Pus e alu mai le manua - o se faailoga o se siama pipisi.

O le atuatuvale po o le faigata i le savali e mafai ona taʻuina ai ni fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi, o se faʻamaʻi pipisi, pe o filifili e le talafeagai.

O se fiva po o le malulu faʻatasi ma se manua i luga o le vae o se faailoga lea o se faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le oti poo le tosoina o le vae

O le mumu o le paʻu e salalau solo i le manua - o lona uiga o le faʻamaʻi pipisi, e le mafai e le tino ona taulimaina, ma e manaʻomia le fesoasoani.

O le numera i vae o se faʻailoga o le faʻaleagaina o le nerve conduction (diabetic neuropathy).

O le tiga o le vae o se faailoga lea o le vae o le maʻisuka, ae e togafitia eseese. Faitau le tusiga "O le tiga ogaoga i le maʻisuka: pe faapefea ona togafitia."

Faʻaopoopoga faʻapitoa o faʻafitauli o le galala (faʻasalalauga faʻapipiʻi):

  • tiga i vae, lea e faʻateleina pe a savali ma sao i le malologa,
  • lauulu e taofi tupu i luga o tapuvae ma vae,
  • o le paʻu i luga o vae e gaosia ma e mago.

  • valaau
  • paʻu
  • fao fua,
  • limamatua bursitis
  • fuga laau,
  • karupelu curvature o tamatamailima,
  • malogo ma paʻu le paʻu
  • maʻi afaina o le paʻu o vae (epidermophytosis o vae),
  • tui fao.

Maʻa e tulaʻi pe a oʻo i nisi vaega o le vae e sili atu le mamafa poʻo le soloina o se mea. I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o ni seevae e le filifilia. Ua fautuaina aloaia e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete ia sana ma se maa maʻa i tua o le taele. Dr. Bernstein mea: Aua le aveeseina sana! Aua e te faia lenei lava oe ma aua nei faatagaina se tasi, e aofia ai se fomaʻi. Talu ai ona o le manua o le a tumau i le nofoaga o le aveeseina o le sana, lea e foliga mai ua liua i se ulutala.

Dr. Bernstein o loʻo faʻamalamalama mai o le aveesea o sana o le mafuaʻaga autu lea o maʻi mama, lea o loʻo afaina ai le siama. Le isi - gangrene ma le tipi ... Nai lo le aveeseina o sana, faatulaga ma ofuina ni seevae lelei. A maeʻa lena mea, o le uta i luga o le vae pe a tufatufaina lelei le savali, ma o le a faasolosolo malie lava ona pasi ia sana.

O paʻu o le paʻu o paʻu o paʻu e tumu i le vai. Ua afaina le mata ona o le mea moni e faapea o seevae e masani lava ona taina le vaega lava e tasi i luga o le vae. E mafai foi ona aliali mai se maʻila pe afai e te ofuina ni seevae e aunoa ma totini. Ina ia aloese mai paʻu, o seevae e tatau ona lelei tele, ma aua le alu e aunoa ma ni totini. Afai o loʻo i ai se manua i luga o le vae, o le tagata maʻi maʻi e tatau ona mautinoa le vaʻaia o se tagata tomai faapitoa. O le fomaʻi o le a faʻaaoga saʻo le fusi. Afai o le a tupu se siama, o le a aveesea e le fomai le tulei mai le matala ma faatonu ai auupega.

O fao e tupu pe afai e le selesele saʻo e se tagata pe uu seevae fusi tele. Aua le tipi fao i tafatafa o pito. Fautuaina ia aua neʻi tipiina i latou i seleulu, ae ia faʻapipiʻi i se faila fao. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se tui faʻaiʻu; e manaʻomia ona ia vaʻai i se fomaʻi. Atonu na filifili le fomaʻi e aveese se vaega o le fao e puipuia ai le faateleina o le tele. O se leaga laʻititi lea nai lo se manua pipisi, gangrene ma le tipi. Afai ua iai se siama i le toe, o le a faatonuina e le fomaʻi vailaʻau.

O le Bursitis o se pupu i luga o le pito i tua o le tootoo tele. I le aluga o taimi, e mafai ona tumu i le ponaivi o meaola ma le vai. E faia le bursitis pe a faʻapaʻamuʻu le lima matua i le isi itu o tamatamailima. E mafai ona avea lenei mea ma faʻafitauli faʻapitoa.Ole maualuga o mulivae ma seevae vae e faʻateleina ai lou faʻalavelave. Ina ia puipuia le gasegase o le tuputupu ae, atonu e fautua mai e le fomai le faaaogaina o solo vaivai mo seevae. Paʻu ma le mumu e faʻamalieina i fualaau. Afai o le gasegase e mafua ai le tele o taimi o tiga ogaoga, ona aveesea lea o le taotoga. Mo le puipuia, ia fai ni seevae e fetaui lelei ma lau lapoa.

O paʻu o Plantar o laʻititi laʻitiiti o lanu paʻu. O nisi taimi latou te i ai ni togitogi uliuli uliuli. O faʻamaʻaloga Plantar e mafua ai papillomavirus tagata. O lenei siama e afaina i nai maʻi laiti i luga o le paʻu o vae. E mafai ona tiga vevela ma faalavelave i le savali. Ina ia faʻaitiitia lo latou salalau, fufulu ou lima i taimi uma e te paʻi ai i ou sola. O vae e tatau ona mama ma mago. Aua nei e alu e leai ni seevae i nofoaga faitele. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le aveeseina o faʻamaʻi vavalaʻau ma se laser, vai inu vevela, poʻo le taotoga i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

O le vavalo e pei o le hama-pei o tamatamailima e tupu ona o le mea moni e tasi pe lua sooga o tamai tamatamaivae e punou e le masani ai. Ona o maso i vae ua vaivai ona o le neuropathy o le maʻisuka. Afai ei ai se faʻafitauli o le punou o tamatamailima, ona sui lea o foliga o vae. Atonu e faigata ona savali. E faigata le maua o seevae saʻo. O le mea sili ona lamatia - o manua ma maʻi mama e mafai ona aʻafia i siama e mafai ona tupu. Togafitiga - togafiti faʻasolosolo i seevae, faʻapea foʻi ma vailaau mo tiga ma le mumu. I tulaga ogaoga, o se taotoga.

O le vevela ma le paʻu o le paʻu o le vevela ma le paʻu. Paʻu lanu o le paʻu, e mafai. E tele mafuaʻaga mo lenei faafitauli - maualuga toto maualuga, aʻafiaga o le namu, ma le le lelei o le toto i vae. O faʻalavelave i totonu o le paʻu e matautia ona o se faʻamaʻi e tuʻu ai. Faʻaauau le susu ma le elasticity o le paʻu o ou vae. Lubricati i taimi uma i le suauu e pei ona faamatalaina i lalo i le vaega o le "Foot Care: Faatonuga Auiliili". Afai e le mafai ona e taulimaina ma o le paʻu o le paʻu e leaga, vaʻai se fomaʻi. E mafai ona faʻamatalaina se faʻamatalaga mo se kulimi malosi. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau A ma le zinc supplements. Aua le faʻaaogaina nei tupe! O le mea moni, o le mea autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma faʻamausali lelei le masani ai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae e faʻaalia e ala i faʻamaʻi - vevela, vevela, mumu, paʻu i totonu o le paʻu. E faʻapipiʻi le anufe i luga o le va ma le vavaevae. Ina ia puipuia, ia tumau ou vae i le mea e mafai ai. Aua nei ofuina le seevae tutusa e tasi i le taimi atoa. Fai ni nai seevae e sui ai. A o e ofuina se tasi, o le isi ua magumagu. I le po, o seevae e leai se taimi e faʻamago ai. I nofoaga faitele e le o ni seevae, e fai ni seevae sulu. O totini e tatau ona faia i mea masani-o le fulu poʻo le fulufulu mamoe. O le falemaʻi e faʻatau atu kulimi ma pulumu e faasaga i le fuga i luga o vae. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai se taotoga mo fualaau mama.

Namu fasipolo - tutusa lava puipuiga e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae. O le anufe e faʻamalosi ai fao, e faigata ai ona tipiina. Le lanu o le fao e sui. O nisi taimi e paʻu ese fao o loʻo aʻafia e le manoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau, aveese le tui faʻapitoa pe faʻasolosolo. Ole togafiti fao e togafitia foi i se laser, ae o loo i ai pea le fefinauaiga i le va o tagata atamamai e uiga i le lelei o lenei metotia fesoasoani.

Faʻailoga

O faafitauli o le vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le nerve conduction, faʻamaʻiina o toto toto e fafagaina vae, poʻo mea uma e lua. E taʻua lenei mea o le neuropathic, ischemic, poʻo le faʻafefiloi o le maʻi o le maʻisuka vae. O le fomaʻi e fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma faia se suʻesuʻega ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga sili ona lelei.

Le mea e masani ona fai e le fomaʻi

Vaʻavaʻaia mata o le tagata maʻiFaailoa pe o a faailoga o le vae o le maʻisuka (vaai i luga)X-ray poʻo le faʻasalaga faʻaleleia o le faʻaleleia o vaeSiaki mo faʻaleagaga o ponaiviSuʻega mo le faʻalogo i le vibration, le vevela, paʻi ma tulivae.Le faʻamautuina le malosi o le neuropathy o le maʻisuka i totonu ole maʻiAsiasia seevae o tagata maʻiIloilo pe faapefea ona talafeagai le seevae i le lapoa ma le atoatoa, pe i ai ni tino mai fafo, pe afai e le taofi le moliAuina atu mea manua mo suʻesuʻega o le bacteriologicalSaili po o fea apalai e mafai ona fesoasoani ma e le mafai e mea e le mafai.

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • M-mode ultrasound dopplerography (USDG),
  • fuaina o le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-faʻavae,
  • vaimoli faasolosolo.

O loʻo i ai se isi suʻesuʻega - faʻasalalauga faʻasalalauga. O se tagata e faʻafesoʻotaʻi le leitio e tui i le toto o le tagata maʻi, lea e "susulu" i puipui o vaʻa. O lenei suʻesuʻega e sili atu ona faʻamaonia, ae mafai ona mafua ai aʻafiaga mai fatugaʻo. O le mea lea, ua faʻamaonia ma le faʻaeteete. Ae peitai, afai o se taotoga ua fuafuaina e toe faʻafoʻi le toto i totonu o vaa, ona tatau ai lea.

0E leai se maʻi faʻala, ae o le mea lamatia e maualuga - o sana, faʻavaivai vae 1Maʻila luga 2Oona loloto. Tendons ae le o ponaivi e mafai ona aafia. 3Maʻi maʻi tuga ma faʻamaʻi ponaivi 4Gangrene i tamatamai vae 5Galanrene vaevaevae

O le fomaʻi e faalagolago i le umi o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le tagata maʻi, pe faʻamalosia o ia e tausisia tulafono. O faʻamaʻi faʻamaʻi e taua foi - atherosclerosis, maualuga maualuga, faʻafitauli o le maʻisuka i gaʻo ma le vaai, teteʻe maʻi. O le mea lea, pe a alu se maʻisuka i le fomaʻi ona o faafitauli o vae, e tatau ona atoatoa le suʻesuʻega.

  • Suʻega o le Maʻisuka - Lisi Aotelega
  • Tulaga faʻasaina o le suka toto - o mea e tatau ona e taumafai ai

Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)

O le vae o le Carcot (o le diabetic osteoarthropathy) o se faʻalavelave o le maʻisuka, o le taunuuga lea o le a faʻaumatia ai sooga ma le mama o masini o vae, o ona suiga ua suia. I le taimi muamua, o le sooga ua amata ona vaivai ma pala. Mulimuli ane, o le a faʻavaivaia musele ma taofi le taulimaina o le avega. Ona o lenei mea, ei ai faafitauli i ponaivi, ua leaga le vae. E masani lava ona tupu vave lenei mea uma.

O le mafuaaga mo le atiina ae o le vae o Charcot o le maʻisuka neuropathy. O neura ua afaina e le mafai ona faʻaliliuina faʻamaumauga mai le vae i le faiʻai. O le mea lea, o se tagata e le saʻo lona vae ao savali. O le faʻaumatia o sooga ma ponaivi e mafua ai le tiga, ae o le maʻisuka e le lagona. O loʻo faʻaauau pea ona ia faʻamalosi le vae ua aʻafia seia oʻo ina manino manino le suia o le vae.

  • o le paʻu o le vae e liu mumu, o le vevela i luga o lona maualuga e tulaʻi,
  • ua galo le vae
  • E mafai ona lagona le tiga, ae sili atu ona toesea ona o le neuropathy.

Togafitiga o le maʻisuka osteoarthropathy - o le vae o loʻo tuʻuina i se fusi faʻapitoa e faia i mea e gaosi ai polymer. O lenei mea e mafai ai ona fesoasoani i vaega na aafia o vae. E foliga mai o le a faatonuina e le fomai le tagata maʻi e savali ma tootoo pe oʻo foi i se nofoa nofoa faataavalevale. O nisi taimi o le faaofuofu o foliga o ponaivi e toe aumai i le masani ma taotoga.

Matu i Matu

O le igoa lona lua o le epiphysitis. O le faʻamaʻi e masani ona tupu i le 9-14 tausaga le matua (aemaise lava i le tele o tagata afeleti), aua o le calcaneus e leʻi atoatoa ona faʻamaonia.

O sea ituaiga o siama ua faia pe afai ei ai le va i le va o le tino o le calcaneus ma le faʻasologa. Faailoga

  • Ua tiga le tiga pe a savali, tamoe.
  • E tiga ai se tamaititi e tu i luga ona tamatamai vae.
  • I le nofoaga e teteʻa ai, e mafai ona matauina le fula.
  • Ole faʻasologa ole gaioiga o le vae o le tamaʻi pepe.
  • O nisi taimi e vevela le vevela.

Puipuiga

O le puipuia o le faʻaeteete ma le faʻaeteete o tulafono o le tausiga o vae ma le asiasiga i aso uma o vae. Fautuaina tausiga o vae i lalo ifo. O lenei o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona suʻeina vae o se tagata gasegase i le maʻisuka, o le a le mea e tatau ona e sailia. E tatau ona asiasia vae i aso uma, muamua mai luga, ona sosoo ai lea ma le pito i lalo. Siaki lelei le paʻu i ou vavae. Atonu e te manaʻomia se faʻata mo lenei mea. E fautuaina se tasi e auai i le suʻega o vae, ae le na o le maʻisuka lava ia.

O le galuega o le suʻega e le tatau ona misia pe afai e maua mai ni fatu fou, fulafula, tuʻimomomo, nofoaga tiga, lupe paʻu, poʻo isi suiga. O foliga, lanu ma le vevela o le vae e ono fesuisuiai. Sensitivity to touch - faʻavaivaia pe faʻavaivaia le faʻamalosia. Afai e te maitauina o suiga o loʻo faasolo ina leaga - i le taeao e sosoo ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua le toso. E ono i ai ni nai fusi ma ni gaioiga o ponaivi, ona o le vae o le vae, o ona foliga ua suia. O lenei mea e manaʻomia ai le vave faʻalogo mai le fomaʻi.

E oo lava i nai mea leaga e mafai ona liua e avea ma se mailei o le gaʻo, lea o le a umi ma faigata ona faʻamalolo. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le manua, o le a tupu ai le gangrene, ma e ono oʻo mai e na o le toesea o le a laveaʻi ai le maʻisuka mai le oti.

Afai o le paʻu o vae e faʻapogisa pe o le moli foi o moli, o le a le toe i ai ni lauulu - o lona uiga o le toto toto i vae o loʻo faʻaitiitia. O le leaga o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i sela, o le umi e faʻamalolo ai le paʻu. Siaki pe afai o le paʻu o le paʻu e paʻi atu o le a atili ai ona leaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, fulufulu. Ia mautinoa o le tagata maʻi suka e mafai ona lagona le eseesega i le va o le mafanafana ma le malulu pe a latou tuu i lalo o latou vae i totonu o le vai. Aʻo lei taele, e tatau ona e siaki le vevela o le vai i le lima. I soʻo se tulaga, e tatau ona i ai ma faʻaaogā le thermometer bath.

O le maʻisuka foot syndrome e masani lava ona atiae ona o le maʻi ua gau lona vae, ae na te le lagonaina. O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega i aso taitasi o le faailoaina lea o suiga le lelei e leʻi iloa e le maʻisuka i le taimi lava na tupu ai. Ua maua nei e fomaʻi ni laei faʻapitoa ma mea manogi. O meafaigaluega ia e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa i luga o vae, puipui faʻamaʻi, gangrene ma le tipi. Ae peitai, e tatau ona e vaʻai i se fomai i le taimi. Aʻo amata le gangrene, e leai se isi auala nai lo le tosoina.

Mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, asiasia vae i aso uma ma talanoa i se fomaʻi pe a foliga mai e masalomia oe i se mea. O le auala autu e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka vae o le faʻaitiitia o le toto toto i le masani, ona faʻamausali lelei ai lea, pei o tagata soifua maloloina. E mafai ona ausia lenei mea i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma se taumafataga maualalo maualalo. Pulea lau metabolism - ma o le tele o faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi atu i le taimi. Aemaise lava, o le lagona o le vae o le a toe faʻaleleia. Faʻaleagaina foi le paʻu i luga o vae o le a faʻamalolo. Ae, o le mea e leaga ai, pe afai e afaina toto, ona le mafai loa lea ona toe faʻaleleia le latou vaega. E le gata i lea, afai ei ai ni gau poʻo ni mea e gaʻo ai ponaivi o vae, o le mea lea e le mafai ona faʻaleleia.

Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili

O tulafono nei mo le tausiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le lagona o le vae i le vevela, o le tiga ma le mamafa e tele lava ina leiloa, ona tatau lea ona faia ma le faʻaeteete. E na o le pau lenei o le auala e le mafai ai ona faʻaauau le laulau o loʻo galue ai i le fomai tipitipi o loʻo auai i faʻamavaega.

I le taimi lava e tasi, afai e te faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma tausia lou toto suka ma tumau, e le o toe umi le taimi, e toe faʻaleleia le aʻafia o le namu. A maeʻa lena, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻavae o le tino i le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. O le toe faʻafoʻisia o le lagona popole e le itiiti ifo ma le tele o masina, ma e masani lava 1-2 tausaga.

Tuu le ulaula! O le ulaula e afaina ai le toto i vae ma, o le mea lea, e faateleina ai avanoa e tatau ona faia i se taimi vave pe mulimuli ane.

O le matautia o le mu o ou vae e maualuga, aua o le lagona o le vae i le vevela ua vaivai. Taofi ou vae e mamao ese mai punavai vevela pe a mafai. O lona uiga e leai ni faʻailoga, faʻavevela, fagu vai vevela poʻo palanikeke eletise. I totonu o le taele po o le fagu, e tatau ona malulu le vai, e le mafanafana.

I le tau malulu, ia fai ni totini mafanafana mafanafana ma ni seevae e lava le lautele ina ia aua neʻi faʻamalosi ou vae i totini. Pe mafai ona siakiina le toto i luga o vaʻa o le vae i le tofiga o le fomaʻi ma le fesoasoani o se suʻesuʻega e leai se tiga e taʻua o le "oximetry transcutaneous". Afai e foliga mai ua gau - aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina. Aua e te alu e leai ni seevae, pe i luga o le auala, e oo lava i totonu.

Afai e te lūlūina ou vae i soʻo se vailaʻau, ona faia lea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O le tele o oloa masani e faʻatau atu i luga o le tui i se fale talavai e matautia tele mo le paʻu o vae o se maʻi suka. Mo se faataitaiga, iodine, hydrogen peroxide ma le salicylic acid. Aua nei faʻaaogaina le iodine poʻo le hydrogen peroxide e faʻamaʻi ai manua vae, e tusa lava pe fautuaina e lau fomaʻi. Faatau se iodine faapitoa i le fale talavai lea e le mu ai le paʻu, ma teu lelei.

Afai e paʻu lau paʻu i ou vae, ona ole atu lea i se fomaʻi poʻo le fomaʻi e le tuʻuina atu ia te oe beta-blockers mo le maualuga o le toto maualuga poʻo faʻafitauli o le fatu. Aua o le faaaogaina o fualaau faasaina mai le vaega beta-blocker o le a atili faʻaosoina ai le faʻamamaina o le paʻu o ou vae. E faʻafefea ona togafitia se maʻi fatu cardiovascular e aunoa ma ni fualaau '' vailaʻau faʻamaʻi 'leaga, faitau i ai - o se nofoaga lenei mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, i le DiabetMM.Com.

Afai e i ai ni sana i luga o ou vae, aua le taumafai e aveese! Aua le faʻaogaina fao, o se pulu, poʻo isi mea faitino. Aua e te aveeseina sana ma aua nei faatagaina se tasi e faia lenei mea, e aofia ai le podiatrist. O le paʻu o le paʻu i luga o valaʻau o le puipuiga o alofilima o vae mai mea leaga ona o seevae ua le filifilia. Afai e te aveeseina fatu, o le a le toe i ai lenei puipuiga.

Aveesea o sana i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le mafuaaga taatele lea o le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le tosoina o le vae. I le tulaga o tagata e valaʻau i luga o vae, e tatau ona e fesuiai i ni seevae faʻasusu lelei. Afai e saʻo lelei ia seevae, ona leai lea o se uta i luga o alofilima, ma o le taimi e mou atu ai sana.

Afai ole maʻi o le maʻisuka ei ai ni togitogi matala, ona e manaʻomia lea ona e iloa pe o le fuga ole mafuaʻaga o lenei mea. Afai e aliali mai o lenei mea o se maʻi faʻaleagaina, o le a faatonuina e le fomai se fofo e manaʻomia ona faʻaaogaina i fao ua afaina faalua i le aso. O le mea e leaga ai, e masani lava ona togafitia le manua mo le 12 masina pe sili atu foi. E le gata i vaifofo i le lotoifale e ono manaomia, ae o le ave foi o ni mea e puipuia ai.

E fautuaina e lolomi i luga o le lomitusi tulafono mo le tausiga o vae, lea o loo tuuina atu i luga, faapea foi ma le vaega "Auala e matauina ai le tumama." Toe faitau faʻasalalau lenei mataupu ma faʻafeiloai tagata o le aiga i le maʻisuka maʻi ile maʻi. Afai e te mulimuli ma le maelega i le ituaiga o maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o togafitiga o maʻisuka, e mafai ona e tumau i lou toto suka ma masani. A mavae ni nai masina, o le lagona o neura i vae e amata ona toe faʻafoʻisia malie. E le sili atu nai lo le 2-3 tausaga, o le a toe malosi. O le aʻafiaga o le maʻi o le maʻisuka vae poʻo le gangrene o le a faʻaitiitia i le leai o se mea.

Auala e faʻatau ai seevae

Faʻatau pe faʻatonu uma seevae ae le o le taeao ae le o le ao, ae i le afiafi, aua i le afiafi o le maualuga o le lapoa vae. O seevae e tatau ona faʻalelei i le taimi lava e te taumafai ai mo le taimi muamua. E le tatau ona taua ni seevae fou. O seevae ma lima togi e le tatau ona ofuina. E te manaʻomia ni seevae ma lautele ma loloto le avanoa mo tamatamai vae. O seevae Orthopedic o se filifiliga lelei. E le foliga matagofie ma le fiafia, ae e lelei ma faʻateleina le avanoa o le a mafai ona e faʻasaoina ou vae e aunoa ma se faʻaleagaina.

Aua le faʻaofuina se seevae ma se fusi i ou vavae. Talu ai e mafai e le fusi ona afaina lou paʻu. O le a aliali mai le paʻu, lea o le a liua i se ulutala. Aua le ofuina seevae tutusa mo ni nai aso i se laina. Fai ni nai lafitaga faʻalelei e sui ai i latou i isi aso uma. O taimi uma, aʻo leʻi tuʻuina se seevae, ia siaki mai totonu.E le tatau ona i ai ni mea faitino tolu-pebbles, ma isi.

Aua le fai ni totini poʻo ni totini e iai ni fusi uʻamea e faʻamalosi ai vae ma faʻaleagaina le tafe toto i totonu o vaʻa. Aua nei ofuina ni totini ma ni pu poʻo ni vao. Aua le ofuina ni totini e matua tiga pe o ni manoa mamafa. O totini faigata e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu o vae, mafua ai le muaʻi afaina, ona sosoo ai lea ma se ulupo ona oʻo ai lea i le gangrene ma le tipi. O le teuina i luga o le lino e mafai ona mafua ai le leiloa ona o le le atoatoa.

Vailaau o le tumama

O aso uma e te manaʻomia e suʻe ai vae o se tagata maʻi i le maʻisuka, tusa lava pe iai ni manua fou poʻo faailoilo e le lelei le seevae. Ia mautinoa e leai ni paʻu, masini, vavave, ala o le afu poʻo isi mea e faaleagaina ai le paʻu o vae. Vaʻai foi le paʻu i ou vavae. Vaʻavaʻai ile soʻo ma se faʻata. Afai e le mafai e se maʻi suka ona faia lenei lava mea, ona ia manaʻomia lea o le fesoasoani a se isi tagata. Afai e te maua ni mea leaga i ou vae, faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi.

Aua le siakiina le vevela o le vai i totonu o le faletaele ma lou vae, ae naʻo lou lima, sili atu - faʻatau ma faʻaaoga le thermometer bath. O le vevela o le vai i le faletaele e le tatau ona sili atu nai lo le 33 tikeri Celsius. Aua e oʻo lava i le vevela o le vai i le 34 tikeri Celsi e ono mafua ai le mu pe a faʻalavelave le toto i totonu o vaʻa.

Aua le faatofu ou vae i le vai mo le umi atu i le 3-4 minute. A le o lena, o le paʻu i luga o vae o le a susu, ma mo le faʻamaligiina o le paʻu, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina e faʻaleleia. Ina ia tausisia lenei tulafono, aua nei e nofo umi i totonu o le faletaele poo le fagu. Fufulu vave ma alu i fafo. Taumafai e aua le susu. Afai ei ai se taufaʻatau o le atiaeina o le maʻisuka vae, ona leaga lea o timuga. Vaevae seevae ma vae - e le fautuaina.

Afai e te fia aau i totonu o le vaitaʻele, a o leʻi aʻe i totonu o le vai, faʻaaoga suauu moli (suauu palu) i le paʻu o ou vae e puipuia ai mai le vai. A maeʻa lau fuʻa, aveese le tiloti mai i ou vae i se solo.

Afai o lou paʻu i luga o ou vae e mumu, lubricate ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, i taimi uma e mafai ai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le osooso. O kulimi suamalie ma mea manogi e talafeagai.

I le malulu o le tau, ia faia ni totini mafanafana e faia i mea masani ma faʻanofo faʻalelei o le tele talafeagai. Aua nei ofuina ni totini ma se mea e malosi ai le malosi o loʻo faʻafefeteina ai toto toto ma faʻaleagaina ai toto. Afai e le lelei lau taamilosaga i ou vae, aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina.

Oti faʻamavae faʻailoga pe afai e te vaʻai manino i mea o loʻo e faia. A leai, fesili i tua atu fesoasoani mo lenei mea. Afai e te masalomia o ou tootoo e aʻafia i se malie, faʻaali i le fomaʻi ma o le a ia faatonuina togafitiga. O ou vae e tatau ona mago ma mafanafana i taimi uma, aua le galo, aua le soona inu, ma le afu.

Taʻi togafitiga o le maʻisuka

O togafitiga o le maʻisuka o se seti o fuataga i le tele o vaega:

  1. Aʻoaʻo le tagata maʻi i tomai - suʻesuʻega i aso uma o vae, fesuiaiga o laei ma isi gaioiga talafeagai.
  2. Puleaina o suka, toto toto ma le cholesterol toto.
  3. Faʻatau togafitiga - laei, aveeseina o taʻavale e le mafai ona faʻaaoga.
  4. Antibiotics e tau ai faʻamaʻi.
  5. O le Aofaʻi Contact Cast dressing, lea e faʻafefe ai vaega o loʻo aʻafia mai vae mai le mamafa tele.
  6. Toefuataiga o le toto i vae, e aofia ai le taotoga vascular.

E masani lava i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le aʻafia o le nerve e faʻavaivai ma o lea e le afaina ai vae, e ui i le faaleagaina. I le taimi lava e tasi, o le togafitia o le maʻi suka o le tele o faafitauli. O le mea lea, o nisi tagata gasegase ua faʻaosoosoina e tuʻu le faʻamaʻi faʻamaʻi. O se taunuuga, o le a latou i ai i le laulau o loʻo galue i le fomai tipitipi. Talu ai afai e faʻavave faʻapipiʻi fuamoa i manuʻa i luga o vae, ona latou mafua ai lea o le gangrene. E faatoa mafai lava ona puipuia le faʻatagaina pe a amata ona togafitia togafitiga i le taimi ma pulea le pulega.

Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae

Uluai i luga o vae o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani ona le afaina ai le neuropathy - faʻaleagaina le aʻafia o le namu. Ae le o se tala fiafia, ae o se faafitauli. Ona o le le lava o le tiga e taitaia ai tagata mamaʻi i le faaosoosoga e le tatau ona togafitia. O ia maʻisuka le talafeagai e naʻo le taimi e amata ai ona pala le vae. Faʻalogo lelei i togafitiga ma le puipuia o vae o le maʻisuka ina ia mafai ai ona taofia le tipi, ia tausia le mafai ona savali masani.

  1. E manaʻomia le puipuia lelei o le suka toto, a leai o le a leai se manuia.
  2. Atonu e talafeagai le aveeseina o ni mea e le mafai ona ola. Mo lenei mea, e le gata na o se pipiʻi tipitipi, ae o isi foi auala (silasila i lalo).
  3. O le manua e tatau ona tausia mamā ma puipuia mai aʻafiaga mai fafo.
  4. Vaʻai le nofoaga ua faaleagaina i aso taitasi, suia le fusi, ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.
  5. Taumafai e savali laʻititi seia oʻo i le ulua i luga o faʻamalolo vae.
  6. O le savali savali e leai ni seevae e matua faasaina.

Talu mai le 2000, na i ai fomaʻi i le faʻaputuina o ituaiga eseese o laei mo le togafitia o manua vae i le maʻisuka. O se laei e mafai ona gaoioi le tuleia mai se manua ma aofia ai se vailaau. Faʻaaogāina o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina ni enzymes i le ulutala lea e aveesea ai mea e le mafai ona ola, nai lo le aveesea o taotoga. O laʻei faʻaonapo nei o se meafaigaluega aoga lea e faʻapupulaina ai le faʻamalolo.

E masani lava ona afaina manuʻa aua e fesoasoani le ea e faʻamalolo. Ua iloa nei e fomaʻi o manuʻa e vave faʻamalolo, ma o le aʻafiaga o siama e itiiti ifo pe afai e te susu ma ufiufi i fusi. Talu mai le amataga o le 2000, o togafitiga mo gasegase vae na faʻaleleia atili. E i ai lava fusi i le foliga o se puafiti poʻo se ata vali ata, nai lo o fusi paʻu tuai. O le filifiliga o se togafitiga maʻoti e faia e le fomaʻi. Ae ui i lea, o le taua o le puleaina lelei o le suka i le toto e leʻi faalēaogāina.

Afai e le faatagaina le tagata maʻi i le falemaʻi, ae lafo i le fale mo togafitiga, o le mea lea, i le faaopoopo atu i laei, o vailaau faʻamaʻi i totonu o pepa e mafai ona faʻatulagaina. E tatau ona faia saʻo e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E le mafai ona faʻaititia le fualaau poʻo le faateleina foi i latou e aunoa ma se totogi. Aʻo leʻi faʻatuina vailaau faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu mea e fai mo le suʻega e saili ai po o fea microbes na mafua ai le faʻamaʻi. E manaʻomia lou asiasi atu i se fomaʻi i nai aso uma mo suʻega faʻasolosolo.

Uluai maʻi i luga o vae e masani lava ona mafua mai i le mea moni o le uta e le o tufatufa lelei pe a savali. Ina ia faʻamālōlōina se tagata maʻi mai se maila, atonu e tatau ona faʻaitiitia le mamafa i vaega o loʻo aʻafia ai le vae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le numera Total Contact Cast dressings, o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo. I le faaopoopo atu i le fusi, o le a manaomia e le tagata maʻi ona faʻatonu ni seevae faʻapitoa. Masalo o le a fai mai le fomaʻi e te faia ni tootoo mo sina taimi pe e te alu foi i se nofoa faataavalevale. Afai e fesoasoani lenei mea e taofia ai le vavaeeseina, aua le teena.

Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi

Ina ia mautinoa o le laueseina o le vae ua afaina mai le mamafa o le mamafa o se tulaga taua mo le manuia o le faamaloloina o manuʻa i luga o le tino. Ma sili atu, mo togafitiga o le maʻisuka neuroosteoarthropathy (vae o Charcot). O suʻesuʻega ua faʻamaonia mautinoa o se meafaigaluega aoga o le faʻaaogaina lea o le Total Contact Cast faʻapitoa tagata faʻapitoa.

O lenei fusi e faatapulaa ai le gaoioi o vae ma vae. I aso nei, o le meafaigaluega muamua e faʻaitiitia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi: gasegase masani, faʻaleagaina ma le faʻaumatia o sooga, faʻapea foi le gangrene, lea e oʻo atu ai i le faʻanofoina. O le tele o faʻamatalaga tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina e se endocrinologist poʻo le fomai tipitipi i se falemaʻi poʻo se falemaʻi.

Aofaʻiga Contact Cast o se fusi faʻapipiʻi mama i luga o le susulu ma le vae, lea o loʻo faia i mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa. Pe a faʻaaogaina, o loʻo aʻafia le vaega o loʻo aʻafia ai vae o le maʻisuka, ona o mea nei:

  1. E oo atu i le 30% o le avega ua siitia mai le vae i le vae pito i lalo.
  2. O le vaega o le lagolago o le vae e faateleina i le 15-24%.I lenei tulaga, o le avega i luga o vaega eseese o loʻo tufatufa atu ma le sili atu. O le mea lea, o le mamafa o le uta i luga o autu autu e faasino i ai ua faaitiitia i le 40-80%.
  3. O le laei e puipuia ai manuʻa mai le feteʻenaʻi o le va.
  4. Le faaitiitia o le paʻu o vae.
  5. A maeʻa ona fai ni puipuiga mo le puipuiga atili ma le faʻamalosia o le onosai, o le Total Contact Cast o loʻo tuʻuina le Laveʻavae, o se fausaga faʻasologa.

Mo le gaoioi i luga o le auala na faia e le tagata lava ia ni seevae faʻasusu. I lenei tulaga, ua faatonuina le tagata maʻi e faatapulaaina le savali i le 30% o lona mamao masani.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o se tagata faʻapipiʻi polymer lapoʻa Total Contact Cast:

  • se tulaga laititi o le maʻisuka osteoarthropathy,
  • o le taimi masani o le osteoarthropathy, lea na faigata i le atinaʻeina o le ulcer ulupo,
  • faʻalapotopotoga faʻavaomalo (i luga o vae uma e lua) o le osteoarthropathy ma / poʻo vae vae.

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le faʻaaogaina o le Total Contact Cast o se gaioiga faʻaosofia i le loloto o masini o vae, faʻapea foi le gangrene poʻo le sepsis.

    ogaoga faʻasolosolo (vevela) faʻasalaga, pe a fai o le tapuvae-faʻataʻitaʻi igoa Faʻatau - vailaau faʻamaʻi

Afai o le manuʻa e pisia pe o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, o loʻo faʻamautuina togafitiga faʻamaʻi. O lona manuia e le gata ina faalagolago i le saʻo filifiliga o fualaau oona ma le metotia o le pulega, ae faapena foi i le togafitiga o le manua. O lenei togafitiga e tatau ona talafeagai lelei ma talafeagai, aemaise lava pe a oʻo i le ogaoga o le maʻi ma loloto. E le tatau ona tolopoina le togafitiga o le vae, ae tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi e faʻamaonia ai togafitiga. E tatau ona mataʻutia, o lona uiga, aʻafia ai uma siama ma le le mafai ona faʻaaogaina.

Afai ei ai nei faailoga a le tagata gasegase, ona manino lea e manaʻomia ona togafitia o ia i vailaau faʻamaʻi, ma ia lava laasaga, ma vave amata. Ae i le maʻi suka, aemaise lava i tagata matutua, o le tino puipuia o le tino e masani lava ona foliga mai o le tino, e pei o le vaivai e tali atu i siama. I ia tulaga, o faailoga e pei ona taʻua i luga e le o iai, ma e tatau i le fomaʻi ona faatonu faʻamalosi, e taulai atu i faʻamatalaga i le lotoifale o le faʻamaʻi.

I faʻamaʻi pipisi ma le tumau, o faailoga o faʻamaʻi e ese. I le tulaga muamua, o le fulu, fula, tiga, fiva o le paʻu, o le tuusaʻo e tuusaʻo mai le manua. I manuʻa masani, o faailo o faʻamaʻi o foliga vaaia o le tiga i le manua ma mea o loʻo siomia ai, o se manogi le lelei, o le faateleina o le tele o le manua, o se suiga i le lanu o le "gaogao", ma le tuʻuina atu o tuuga po o le toto mai le manua.

Mo le togafitiga o le maʻisuka vae, e mafai ona faia faʻamalosi faʻamalosi i le falemaʻi, pe mafai e le tagata gasegase ona ave i latou i le fale ile fomu. O le auala muamua e tatau pe afai o le faʻamaʻi e ogaoga, ma e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi poo le saogalemu o le tino. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua i le phlegmon, o le tino o le tino, o le garyrene susu poʻo le sepsis, ona faʻataunuʻuina lea o le togafitiga o vailaau. O loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻavavega o vaʻaia o le purulent foci, faʻatoʻaga ma fuataga e faʻasaʻo ai le suka o le toto. O nei mea uma e faia i totonu o se falemaʻi.

Afai e le loloto le foci purulenti ma ua na o faailoga i le lotoifale o faʻamaʻi i le manua, ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona ave vailaau faʻamaʻi i le tino o pepa ma e le alu i le falemaʻi. E taua le maitauina e mafua ona o le manava o le tino, o le inu o meaʻai ma vailaʻau i totonu o le gastrointestinal tract atonu o le a faʻavaivaia. I lenei tulaga, e tatau ona fesuiai i le vevesi o le puleaina o vailaau.

(faaiuga o le 2011)
Faʻalogo! O lenei faʻamatalaga o se "siaki siaki" mo fomaʻi! Tagata maʻi - 'aua neʻi e faʻaaogaina vailaʻau. Vaʻai se fomaʻi agavaa!

Agalelei (papa maʻa, i le gutu)FaʻasalagaStaphylococci (Staphylococcus aureus)

  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
Meteocillin-Stackinglococcus aureus (MRSA)
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Doxycycline 100 mg / aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Vancomycin 1 g 2 taimi i le aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Daptomycin 300-600 mg 1 taimi i le aso
Streptococcus
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Erythromycin 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Enterococci
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
Anaerobes
  • Metronidazole 250 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Metronidazole 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Coliform (E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Cefadroxil 1 g 2 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ciprofloxacin 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Ceftriaxone 1-2 g / aso
  • Tazobactam 4.5 g 3 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ertapenem 500 mg-1 g i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso
Genu Pseudomonas (P. aeruginosa)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka vae syndrome e faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le tino. I se tulaga faʻapea, pe afai o vailaau faʻasolosolo poʻo isi fualaau oona o loʻo faʻatulagaina i tulaga faʻasoloina o togafitiga, e mafai ona faia se faʻaleagaina tele i le soifua maloloina o le maʻi. Aisea ua i ai se tulaga matautia:

  • pe a fai e faʻaititia le gaioiga o gaʻo, ona mafai ai lea e le fualaau faasaina ma ona metabolites ona i ai sona aʻafiaga i luga o le tino,
  • i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le faapalepale i aʻafiaga o fualaau oona e masani ona faaitiitia,
  • o nisi o vailaau faʻamaʻi e le o faʻaalia atoatoa a latou mea totino pe a faʻavaivaia le gaioiga o le gaʻo.

Ona o nei mea, afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli o le maʻisuka o ona vae faʻatasi ma le nephropathy, ona tatau lea i le fomaʻi ona fetuʻutuʻatasi le filifiliga o fualaau faʻasaʻi ma lona vailaʻau

Toto, taotoga

O togafitiga togafitiga o se manua o le aveeseina lea o peʻa paʻu ma paʻu. E tatau ona faia ina ia le mafai ona avea meaola na maliliu i fafo o se nofoaga mo siama faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻatino lenei faiga:

  1. Ua faʻamamaina le paʻu ma faʻamaʻi.
  2. Ua fuafuaina pe o le a le ogaoga o le manua ma pe o le a le mea na paʻu i ai se mea mai fafo.
  3. E aveese e le fomai ni mea ua oti faatasi ma se seleulu ma se seleulu tipitipi ona fusi lea o le manua.

I le faaiuga o le togafitiga, o le manua e ono tele atu ma loloto atu nai lo le taimi muamua. E tatau ona piniki pe mumu, foliga e pei o aano o manu.

E le gata i le taotoga, ei ai isi auala e togafitia ai se manua:

  • E mafai ona faʻaaogaina le enzymes e faʻaumatia ai mea e le mafai ona faʻaaogaina.
  • E oʻo lava i vavaega iniseti faapitoa e faʻaaogaina, e naʻo laulaau oti. I le taimi lava e tasi, latou te faʻamalosi ai mea e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi pipisi.

O le auala ma le tele na iloa talu mai le Taua Muamua o le Lalolagi. Talu mai le 2000, o le fiafia ia te ia ua toe foi mai.

O le togafitia o le togafitiga e le o se taotoga. O le taotoga moni e na o le pau lava le mea e fai pe a le manuia uma togafitiga. O se faʻamatalaga o le faʻaogaina o le toesea e sili atu i le lautele o lenei tusiga. O le faʻamalologa pe a maeʻa le taotoga atonu e tele ni vaiaso poʻo ni masina, e fuafua i le lelei o le maʻi e pulea ai lona maʻisuka.

Vailaʻau Orthopedic

O seevae Orthopedic o le mea sili lea ona taua mo le puipuia o le maʻisuka vae syndrome. Afai e tui e le tagata maʻi seevae seevae e talafeagai mo ia, ona faʻaitiitia ai lea o le maʻi o le maʻi i le vae e 2-3 taimi.

O le pulou toe faʻaleleia o se fasi mea e faʻamalosi ai totini seevae. I seevae faʻasolosolo e le tatau ona i ai se pulou malosi. O le pito i luga o le seevae e tatau ona faʻamalulu, mafanafana ma saogalemu mo le maʻi o le maʻisuka. E le tatau ona i ai ni sulu i totonu o seevae faʻasolosolo ina ia leai ni mea.

O le mea e tasi e tatau ona mausali, o lona uiga o le mausali, e le mafai ona gafatia.O le mea lea, o le mamafa i le vaega o le pito i luma o le vae ua faaitiitia, ma o le uta i luga o vaega o le vae ua tufatufa atu ma le sili atu. O seevae Orthopedic e tatau ona faigofie ma fetaui lelei mai le mea muamua e tatau ai.

A uma ona e faitauina le tusiga, ua e iloa mea uma e te manaʻomia e uiga i le maʻi o le maʻisuka vae. E tele ata o loʻo tuʻuina atu o le a fesoasoani ia te oe e iloilo ai le tulaga - o le a le leaga o ou vae ma o le a le mea e tupu mai. O le maʻi suka o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka lea e mafai ona taʻitaʻia ai le toesea. Ae ui i lea, e le o tagata gasegase uma e ono afaina ai. Mulimuli i fautuaga na tuʻuina atu i luga - ma faʻamaonia e teu le avanoa e faimalaga ai "na o oe." O le mea taua o le vaʻavaʻai i se fomaʻi i le taimi e te iloa ai se mea leaga i ou vae. Ua i ai i fomaʻi ni laei lelei ma ni suauu i totonu oa latou fausaga e faʻatau ai faʻamaʻi ma faʻaosofia le faʻamaloloina.

Aua le faitau i luga o ni fualaau oona. Aua e te faaaogaina vailaau faʻamaʻi i lau oe lava gaioiga! O le mea autu o le maʻi e amata togafitiga ile taimi, tusa lava pe le o tigaina ona vae. E mafai ona e faʻamalosi le acid alpha lipoic e faʻamalolo ai le neuropathy o le maʻisuka ma toe faʻafoʻi lagona i le vae. Ae o le mea e sili ona lelei e mafai ona e faia o le fesuiaiga lea i se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻamaonia ai lou suka toto. Faitau atili e uiga i togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1. O le maualalo o le gaosiga o mea taumafa e maualalo ai le suka ma fesoasoani e faʻamautuina lelei, e pei o tagata maloloina. Ona o lenei mea, ua alu ese le neuropathy o le maʻisuka. O le gauai i le vae ua toe faʻafouina. O se auala moni lea e toe maua mai ai mai le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave.

Fusi i luga o le mulivae o le maʻisuka ma togafitiga

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

O faʻalavelave i luga o le mulivae e mafai ona faʻaalia ai se faʻafitauli matuia i le tino, o le uiga o le maʻisuka. O faʻamaoniga e pei o le paʻu paʻu, mea e valaʻau ai, peʻe ma le suamalie o le paʻu e mafai ona tupu i totonu o soʻo se tagata. Ae i tagata e maua i le maʻisuka, o nei faʻaaliga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka foot, lea e masani ona oʻo atu ai i le toesea. O le mea lea, o togafitiga faʻapitoa i se fomaʻi ma togafitiga e taua tele.

O le "keke faʻamalolo", lea ua saunia e pei ona taua i lalo, e sili ona fesoasoani i le taʻavale o le maʻisuka.

E tatau ona faʻafefiloi le tutusa o le sipuni juice, aloe, faʻaopoopo le aofaiga tutusa o le suāuʻu ma le falaoamata. O le keke sauniuni e tatau ona faʻaaoga i le mulivae i le po, ma tuʻu i luga se totini. I le taeao, i le aveeseina o le vailaʻau faʻamalolo, e tatau ona fufuluina mulivae ma se teuteu o le ufiufi, faʻafefiloi ma gaʻo faʻatasi ma se kulimi fafaga.

I le tulaga lautele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ma ia faʻaʻailoga e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai e fautuaina e se fomaʻi. E taua foi le pulea o le kulukose o le toto, faʻaauau i le tulaga manaomia.

E tatau ona taulai totoa i le tumama. Aemaise lava, e tatau ona fufuluina ou vae i aso uma i le vai mafanafana ma le fasimoli e le o aofia ai alkali, ma ia mautinoa e fufulu lelei ou vae, aemaise i ou vavae.

O le filifiliga o seevae e tatau foi ona faʻafesoʻotaʻi maeʻaeʻa: faʻaaogaina lava seevae lelei o loʻo faʻatau atu i faleoloa faapitoa mo tagata e maua i vae vae. O le faʻaaogaina o seevae solo e aunoa ma se tuatusi e le fautuaina, e ui lava i mea faigofie. E na o le sulu e tasi pe a savali e faʻateleina le avega i luga o le mulivae, lea e fesoasoani i le vevela o le paʻu ma le faʻavaeina o vaʻa ma isi faʻamaʻi o vae.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Faailoga ma togafitiga o vae o le maʻisuka, tausiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, lea eo mai faatasi ma le tele o faʻafitauli.O le mea e sili ona mataʻutia oi latou e mafai ona mafaufauina o le maʻisuka foot syndrome (SDS). E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o lenei maʻi e tupu i le 15% o tagata gasegase e 5 tausaga pe sili atu foi.

Maʻi faʻamaʻi pipisi - suiga faʻapitoa i le faʻalavelave o le tino, moega faʻaputu ma le maualuga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o le necrotic processes ma gangrene.

E tusa ma le 85% o ia tulaga o siama vae o vae, o le vaega o totoe o le abscesses, phlegmon, osteomyelitis, tendovaginitis ma le pullent arthritis. E aofia ai foi ma le faaleagaina o le tino e le o le purulenti - o le maʻisuka osteoarthropathy.

O mafuaʻaga autu o le maʻi o le maʻisuka vae

I le maʻisuka, e le lava le gaosiga o le hormone - inisalini, o lona gaioiga o le fesoasoani lea i le kulukose (suka) e oʻo atu ai i siama o le tino mai le toto, o lea pe a le lava, o le kulukose e oso i totonu o le toto, e afaina ai le tafe toto i totonu o vaa, e aʻafia ai fiva. Ischemia (le lava le toto) e oʻo atu ai i le faʻamalolo o manuʻa, ma aʻafiaga namu e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o lagona.

O nei faaletonu e fesoasoani i le atinaʻeina o maʻi o le gaʻo, lea o le a avea ma se gangrene. Soʻo se faʻalavelave, faʻafeiloaʻi ile abrasions ma maua ai le gasegase, ma faʻamaloloina foi maʻi fatulalalo i lalo o le telefoni ma le papaini.

O le mafuaʻaga o le tuai ona amata togafitiga ma le faʻamavaeina o pito o le tagata maʻi mo se taimi umi e le o maitauina suiga e tutupu, talu ai e masani ona le gauai atu o ia i ona vae. Ona o le le lava o le toto i le vae i le lotolotoi o le faaitiitia o le lagona, o le tiga mai le tipi ma mea e le mafai ona lagona e le tagata maʻi ma e oʻo lava foi i se ulupo e mafai ona le iloa mo se taimi umi.

E masani lava, o le vae e aʻafia i nofoaga e manaʻomia uma ai le uta pe a savali; o fusi e fai i lalo o le paʻu, o loʻo aʻafia ai le siama, ma maua ai tulaga lelei mo le faʻaalia o se manuʻa purulenti. O ia maʻi o le tino e mafai ona aʻafia ai vae i ponaivi, tendon. O le mea lea, i le mea mulimuli, o le manaʻoga e tulaʻi mai mo le toesea.

I le lalolagi, 70% o faʻamavaega uma e fesootaʻi ma le maʻisuka, ma faʻatasi ai ma le togafitiga taimi, ma e toetoe 85% e mafai ona puipuia. I aso nei, pe a faʻapipiʻi le ofisa o le Diabetic Foot, o le numera o le faʻamavaega ua vavaeeseina, o le numera o maliu ua faʻaititia, ma o togafitiga faasao e 65%. Ae ui i lea, o le numera moni o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e 3-4 taimi maualuga nai lo faʻamaumauga faʻamaumauga, talu ai e toʻatele e le masalomia latou maʻi.

O lea la, o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻisuka foot syndrome o:

  • faʻaitiitia le faʻalauteleina o le tino (maʻi neuropathy o le maʻisuka)
  • faʻamaʻi totoʻa i mea laʻau ma nai capillaries (microbetic microcosse ma macroangiopathy)
  • sese o vae (ona o le neuropathy)
  • vevela paʻu

Faʻaitiitia le Sensitivity - Maʻisuka Distal Neuropathy

O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le namu o le faʻaauau pea o le maualuga o le kulukose i luga o siama namu. O ia togafitiga ia te ia lava e le mafua ai le necrosis. Ulutala e tupu mo isi mafuaaga tuusaʻo:

Ulcers formed after mikrossadin, cuts and abrasions, faamalolo tino le lelei, maua se aʻoga masani. O le uuina o seevae le lelei ma le mausali e sili atu ona leaga ai le paʻu. Togafitiga o taʻavale, tuputupu ae ma faʻalolotoina, pasi atu i musika ma ponaivi. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le atinaʻeina o maʻi pipili i le 13% o mataupu e mafua ai le televave o le suauu o le epidermis (hyperkeratosis), i le 33% - le faʻaaogaina o seevae e le lava, i le 16% - o le togafitiga o le vae i mea faʻatau.

Le atoatoa o le toto - o le maʻisuka macroangiopathy

O le faʻaitiitia o le tafe o le toto i maʻa o vae e fesoʻotaʻi ma pusa atherosclerotic (pe faʻapefea ona maualalo le cholesterol e aunoa ma fualaau oona). Atherosclerosis, lea e afua ai le faaleagaina o vaʻa tetele, o le maʻisuka e faigata ma e tele ni uiga.

  • aafia ai vaega pito i lalo o le vae (vae laititi lalo)
  • faʻaleagaina o laʻau o vae uma ma i le tele o vaega i le taimi e tasi
  • amata ile amataga o tausaga nai lo tagata e leai se maʻisuka

Atherosclerosis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le oti o le tino ma le faʻavaeina ole maʻi o le gaʻo ia i latou lava, e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma manuʻa. O le le lava o le okesene e ulu atu i le paʻu ma isi vaega o le vae (ona o le solia o le toto), o se taunuuga, ua mate le paʻu. Afai e le mulimuli le tagata maʻi i le saogalemu ma puipuia ai le paʻu, ona faʻalautele lea o le sone.

O faʻamalologa faʻapitoa o tiga i le vae poʻo le maʻi o le peptic, faʻamago ma le vevela o le paʻu, lea e sili ona faigofie i microtrauma, aemaise lava i tamatamailima. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o gaioiga o le neuroischemic i le 39% o mataupu e faʻapipii ai vae o vae, i le 14% o le togafitiga o vae i mea faʻamalosi, i le 14% - aveeseina ma le le faʻaeteete o fao fao e le fomai tipitipi.

O le taunuuga sili ona mataʻutia o le SDS o le tipiina o le vae (laiti - i totonu o le vae ma le maualuga - i le maualuga o le vae ma le ogavae), faʻapea foi ma le maliu o le maʻi mai faʻalavelave o le faiga o le purulent-necrotic (mo se faʻataʻitaʻiga, mai sepsis). O le mea lea, o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa muamua faailoga muamua o le vae o le maʻisuka.

Faailoga o le maʻisuka vae leaga

  • O le faʻailoga muamua o faʻafitauli o se faʻaitiitia o le faʻalogo:
    • viia muamua
    • ona vevela lea
    • ona tiga ai lea
    • ma le laupepa
  • E le gata i lea, o le foliga mai o le fula o le vae e tatau ona mataalia (mafuaaga)
  • O le faaitiitia po o le faateleina i le maualuga o le vevela, o lona uiga o se tulaga malulu ma vevela, o se faailoga lea o se maʻi pipisi poo se maʻi
  • Faʻateleina le vaivai o le vae pe a savali
  • Sini tiga - i le malologa, i le po, poʻo le taimi e savali ai i nisi mamao
  • Tingling, tagi, susunuina i vae ma isi lagona le masani ai
  • Suiga o lanu paʻu o vae - pale, lanu mumu poʻo le cyanotic paʻu o le paʻu
  • Faʻaitiitia le lauulu lauulu
  • Suiga i le foliga ma le lanu o fao, ootia i lalo o fao - o faailo o se maʻi afaina poʻo se manua o le fao e mafai ona mafua ai le necrosis
  • Umi umi o le faʻamalolo o faʻamaʻi, manuʻa, sana - nai lo le 1-2 vaiaso 1-2 masina, pe a maeʻa le faʻamalolo o manua e leai se mea o le a leiloloa mai le pogisa
  • Ulutala i luga o vae - e le o se faʻamalolo mo se taimi umi, o loʻo siosiomia e paʻu vevela ma paʻu, e masani lava loloto

Ole vaiaso, e tatau ona e siakiina vae, nofo i luga o se nofoa i se faʻata e faʻaalia i lalo - o tamatamailima ma pito i luga ole vae e mafai lava ona asiasia, faʻalogo i le vaeluaga ole avanoa, lagona ma siaki tulivae ma tasi ile faʻata. Afai e maua soʻo se suiga, vaʻa, tipi, maʻi o le ulutala, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le podiatrist (fomaʻi vae).

Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasi i se fomaʻi pe a ma le tasi i le tausaga ma siaki le tulaga oo latou pito i lalo ifo. Afai e iloa le suiga, e faatonu e le podiatist fualaau mo le togafitiga o vae, e faia e le angiologist ia gaioiga i luga o vaʻa o vae, pe a manaʻomia ni inisiua faapitoa, ona manaʻomia lea o le angiosurgeon, ma seevae faapitoa - o se toso.

Faʻalagolago i le faʻaaogaina o le tasi mafuaaga poʻo le isi, ua vaevaeina le maʻi i ni neuropathic ma neuroischemic forms.

Paʻu i totonu o mulivae: mafuaaga, taunuuga ma fautuaga togafitiga

E toatele tagata e taumafai e aloese mai le tiga, ma talitonu o latou o fili sili ona leaga mo le tino. O le mea moni, o le tiga e faʻaalia ai le i ai o se faʻaogaina o se mea leaga. O le mulivae i totonu e tiga i le amataga o le faʻaumatiaga faʻatasi poʻo le i ai o se faʻamaʻi tuga. O lenei faafitauli e tatau ona vave tautalagia.

O le a le mea o loʻo tupu?

O le mulivae o loʻo faia se galuega faʻatino. Ua ia te ia se lagona faateleina. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se numera tele o fiva namu ma toto toto.E oʻo lava i se manua poʻo se faʻalavelave, e mafai e se tagata ona oʻo i tiga ogaoga.

Mo tagata e faʻaaluina le tele o le taimi i luga oo latou vae, o lenei faafitauli ua avea ma luitau moni. O le faʻalavelave faʻapitoa o le taeao pe a mavae le ala mai o se tagata.

O le laasaga muamua i le foia o le faafitauli o le sailia lea o le mafuaʻaga o le tiga. A maeʻa lenei mea, e tatau lava ona amata togafitiga. E mafai ona avea ma vailaau ma isi metotia.

Faʻasologa o gaioiga faalilolilo

E mafai ona tupu le faʻaogaina o le tino i totonu o manoa ona o le faʻafitauli o le tino i le gout, maʻi o le maʻisuka poʻo le gasegase ma isi faʻamaʻi.

O faʻamaʻi e ono mafua ai le tiga o le mulivae:

  • Hascund faaletonu.
  • Spur
  • Maʻisuka vae.
  • O le manua.
  • Bursitis.
  • Toto
  • Osteomelitis.

Haglund Warp

I lenei tulaga, o le maʻi e foliga mai o se tuputupu ae i le mulivae. E mafai ona iloa e le fomaʻi i le taimi o suʻesuʻega. O loʻo maua i luga aʻe o le tendon Achilles ma ao faagasolo le feʻaveaiga, feeseeseaiga ma le faaleagaina o filo e faʻaauau ona tupu. E mafai ona na o le faʻagasologa o le faʻamaʻi.

o le mafuaʻaga o sea faʻafitauli ua leʻi faavaeina. I le tele o tulaga, e tupu i tamaitai o loʻo ofuina ona mulivae mo se taimi umi.

Maʻisuka Angiopathy

I le i ai o le maʻisuka, o le tele o toto toto ua faaleagaina. I vailaau, o loʻo i ai se faʻamaoniga o le maʻisuka vae. O lenei maʻi e tupu ona o le solia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

O le toto e mafiafia, faʻafefe toto toto. O fatuga, mata ma vae o loʻo iai se lamatiaga. E i ai le solia o fiva namu ma toto toto. Ona o le faʻavevesi o le toto, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu ma o loʻo maua ai le maʻi papala.

E mafai ona latou faʻaalia i luga o vae.

Calcaneal apophysitis

O se faʻamaʻi lea e faʻafefeteina ai se tui i le calcaneus e taʻua o le calcelineal apophysitis. O le tiga o le tiga e le sau mai totonu, ae mai tua.

2 mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia le mumusu i se tagata matua:

  • Faʻaofuina o seevae le lelei.
  • Faʻasalaga tu.

I le 8-14 tausaga le matua, e mafai foi ona iloa le mulivae apelisitis. O le mea moni e faʻapea, seʻi oʻo lava ina faʻataunuʻuina le apophysis, e matua maʻaleʻale lava. O tamaiti e faʻaauau pea le gaoioi, tamoe ma osooso, lea e afaina ai le ponaivi.

Paʻa i le mulivae pe a savali o le uiga o le gaʻo o le sooga o vae. O le faʻaogaina o le tino e aafia ai sooga o le vae. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapupulaina e le tagata le tiga i le mulivae (e sili ona lamatia i le taeao).

E faʻapefea ona aveesea le tiga i le mulivae? O se masima e fesoasoani i le massage. E tatau ona e faia seʻia oʻo ina alu le tiga. Ae o lenei fuataga e na o sina taimi: toe foʻi mai tiga pe afai e te umi se taimi, e aʻe i luga o faasitepu, ma isi.

  • Soaness, fula i luga o le mulivae. I laʻasaga mulimuli, o sooga o vae ua matua tapulaʻa i le gaioiga.
  • Tele vaivaiga ma le vave vaivai.
  • O le manaʻo o se tagata ua leiloa.

O le taimi lava e aliali mai ai le tiga, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi. Togafitiga o le gasegase: o le balneotherapy, o le togafitiga o le eleele, physiotherapy, NSAIDs.

Faʻasolosolo, e masani ona tiga le tu i luga ole mulivae, ma pe a toʻa, e leai se tiga. Ae afai e te le amanaʻiaina fautuaga a le fomaʻi, ona oʻo mai lea o lagona tiga i se tulaga toafilemu.

O se tasi o mafuaʻaga e tiga tele le mulivae pe a savali le savali o ato mucous o sooga - bursitis. O le faʻaosoosoina o le maʻi e le gata ina afaina ai, ae o le ofuina foi o seevae le lelei, mamafa mamafa i luga o vae.

  • Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi: Ketoprofen, Ketonal, Meloxicam, Nimesulide.
  • Faʻaipoipoga faʻatasi ai ma le falemaʻi talo pe ma le dimexide.
  • Faiga faʻaletolosi.
  • E mafai foʻi ona e tuʻuina faʻasolosolo solo i seevae.

O togafitiga o le a le aoga pe afai e le faʻaumatia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le a tumau pea le tiga.

E masani ona aafia le lapoa lapoa i le tele o taimi o le ita, ae mafai ona aʻafia ai isi sooga o vae. Urate (salic acid salts) e teuina i le sooga, e mafua ai le tiga, fula ma le mumu o le sooga. Afai e aʻafia le vae i le maʻi, o le mulivae foi e tiga pe a savali.

Faamai pipisi

Faʻaleagaina o le gasegase. O le faʻaogaina o le mimiti i totonu o sooga e fai i se taimi e leʻi leva ona faʻamaʻi. O lenei tulaga faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma faafitauli o le autoimune. I le tele o tulaga, e mafai ona avea o se urogenital faʻamaʻi. O loʻo faʻaalia i se gaioiga le lelei i sooga eseese o pito pito i lalo.

O le faʻamaʻi o le urogenital e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o gasegase faʻamalosi ma, o se taunuuga, tiga o le mulivae.

Toto O lenei maʻi e mafua ona o le pipisi o le Koch bacillus. E le aʻafia ai mama, mata, ae o ponaivi. O lenei fomaʻi o le tuberculosis e sili ona maua i tamaiti e faʻavaivaia le puipuiga.

Isi faʻamaʻi

O faʻamaʻi o loʻo i luga o nisi o mafuaaga e masani ai ona e tiga le mulivae. Ae ei ai isi faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le vae. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi siama ona tuʻuina atu ni faʻamaumauga faʻapitoa ma e naʻo le maeʻa ona maua o iuga e faʻamatalaina togafitiga.

O le mamafa o tagata e mafatia i le tiga o le mulivae (masani ona maua i tagata mamaʻi). O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le aveesea o le mamafa. I le avea ai o se tulafono, o le tiga i vae e matua faʻaitiitia i le taimi lava e faʻaitiitia ai le mamafa.

Aisea e mafai ai ona i ai le tiga o le mulivae pe a savali:

  • Ankylosing spondylitis o se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le tui.
  • Osteoporosis.
  • Osteochondrosis.
  • Faʻaleagaina o le gasegase. Malosia ona o faʻamaʻi pipisi.
  • Tendonitis (tendons e avea ma afi mumū).
  • Gaglund-Sinz faʻamaʻi. Ona o le siaki i le ponaivi faʻanoanoa, o tiga o le mulivae e le mafai ona faʻaalia, e le mafai e se tagata ona tu i ona vae.
  • Osteomyelitis O gasegase pulalent necrotic e tupu i le ponaivi mulivae, faapea foi ma masini mūmū uma.
  • Toto

O togafitiga mo le tiga o le mulivae i le taimi o le savali e mafua mai i le faʻamaʻi e le na o le faʻaumatiaina o faʻamaʻi - e tatau ona e iloa le mafuaʻaga tonu. Afai e le mafai ona faʻamalolo atoatoa le faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, arthrosis, gaʻo, gout), e tatau ona e taumafai e aveese mea taua i fafo e mafua ai le ita i le vae.

Afai o le mafuaʻaga o le tiga i le itu o le mulivae o se faʻamaʻi lautele, ona aofia ai lea o se fomai faapitoa i togafitiga. E suʻesuʻeina se tagata suʻesuʻe i le tulaga o le manua poʻo isi faʻaleagaga e mafua mai i se itu.

Afai e tiga le mulivae i le taeao

E tele taimi e faitio ai le fomai i le taeao, pe a savali i luga o lona vae, o le mulivae e amata ona tiga mai le itu. O le a le mea e fai i ai?

E tele auala lelei e aveese ai faʻamau lima:

  • Afai o le tiga e mafua ona o faʻamaʻi pipisi, ona fautuaina lea e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • E mafai ona togafitia i le malulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se tafaʻi taʻaloga ma se poloka kulupa mo le tusa o le 7 minute, seia oʻo ina le mautonu. O le faʻatinoga e faʻatino 4 taimi i le aso.
  • E toʻatele foʻi e manaʻo e faʻaoga faʻamau i le mulivae - latou te faʻatagaina oe e tufatufa le avega i luga o le mulivae atoa. E tupu lenei mea ona o le mea moni o le itu i tua o le vae e tulaʻi i le pe tusa o le 6 mm, ma faʻaitiitia ai le avega i luga o le vaega i luga o le mulivae.

Ae afai e tiga ou mulivae i taeao uma, e mautinoa lava e te iloa le mafuaaga. Masalo o le mafuaʻaga o se faʻamaʻi, pe atonu foi e te afaina lou vae i se mea.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau Artrade. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e fesoasoani e le gata ina faʻaitiitia ai le tiga, ae faʻasaʻo ai foi ona tupu i le taeao. E fautuaina foi le suia o seevae i se mea e sili atu ona lelei, ma maualalo se mulivae.

O le a le mea e fai pe afai o le savali e mafua ai tiga matuitui i le itu o le mulivae? E toatele tagata e fiafia e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu: faʻaaoga le aisa i se mea tiga, tuu se togi maualalo i luga o le vae (o lona uiga, taofiofi le gaioiga). Latou te taumafai foi e faia ni paʻu vae eseese, e tusa ai ma fuaitau tuai, fai ni mea e gaosi ai mea e lapisi ai, ma isi mea faapena. Ae o le mea moni e tatau ona le gata ina aveese le faʻamaʻi o le tiga, ae ia faʻaumatia foi le mafuaaga. O le mea lea, i le faaopoopo atu i togafitiga faa-tagata, e tatau ona faʻaaoga togafitiga.

O le a le mea e taʻu mai e le fomai pe afai o taeao (faapea foi ma le taimi e savali ai) ua e faalavelaveina:

  • Ina ia faʻamalieina le tiga, e tatau ai ona inu pati ma vailaau faʻamaʻi-inflammatory: Ibuprofen, Paracetamol, Ketorol, ma isi.
  • Ia mautinoa ia faʻamaonia fualaau e fuafua e togafitia ai le maʻi faʻamaʻi, o lona uiga o le tiga o le mulivae.
  • O togafitiga Corticosteroid e fautuaina pe afai o isi togafitiga ma togafitiga faʻasolo e le fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga. E oʻo atu i le tolu ia injections e mafai ona faia i le tausaga.

Mo le togafitiga o mulivae, e pei o se tulafono, o togafitiga faʻapitoa ua faʻamatalaina. E aofia ai foʻi:

  • Fomaʻi togafitiga o togafitiga. E fautuaina e le fomaʻi le faia o le ultrasound, electrophoresis, faʻasolosolo galu (4 taimi o le a lava).
  • E taua tele le faia o togafitiga, faʻapea foʻi ma le faʻamalositino.
  • Ua faia le filemu mo le vae.
  • O faʻavae faʻapitoa e faʻaofi i totonu o seevae.

O loʻo faʻasalaina tiga. O le mea autu e le o le faʻamaonia oe lava ae le o le mafaufau ia oe lava. E na o se fomaʻi e mafai ona taʻu atu ia te oe mea o fualaau oona ma isi auala e mafai ona togafitia lou mulivae.

Injections and tablets Meloxicam - faʻamatalaga mo le faʻaaoga, iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase

I se tasi taimi, o le Meloxicam o se faʻalavelave i mea tau vailaʻau, aemaise lava i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻatasi o tiga, osteochondrosis ma veins veinsose.

Ole fualaau faasaina e le na o le sili atu ona aoga i ana analogues, ae o tau foi e taugofie.

I aso nei, o ituaiga ituaiga o fualaau faasaina ua faailogaina o le meloxicam, meloxicam-STADA, meloxicam-TEVA, meloxicam-SZ, meloxicam-PRANA, meloxicam Pfizer, meloxicam DS, meloxicam-OBL, meloxicam-Pharmaplant.

E le gata i lea, o fualaau pei o Amelotex, Liberum, Chondroxide Forte o loʻo i totonu o le vaega e tasi. O nei vailaau faʻasaina e aofia ai mea taua - meloxicam (meloxicam).

I totonu o fualaau oona lea e tuufaatasia ai nisi o gaioiga malosi ma o le tasi o ia mea o le meloxicam, ua taʻua ai: Oksikamoks, Moviks, Movalis, Moranin, B-xikam, Mirloks, Mataren, Meloksam, Arthrosan, Melox, Melbek-forte, Lem, Mesipol, M- Kam, Meloflam, Mixol-OD, Exen-Sanovel, Melofleks Romfarm, Melbek, Medsikam ma Mataren-faaopoopo.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai:

  • meloxicam
  • masani ma le pule o sana,
  • lactose monohydrate,
  • silica, e taua foi o aerosil,
  • microcrystalline cellulose,
  • sodium citrate
  • magnesium stearate.

O le tele o ituaiga o fualaau faasaina ei ai vaega tutusa. Eseesega o loʻo i ai i nisi oi latou:

  • o le tuufaatasiga o le meloxicam-TEVA, meloxicam-SZ ma le meloxicam-PFIZER e aofia ai le povidone ma le crospovidone,
  • Meloxicam STADA e aofia ai le croscarmellose sodium ma talc.

E le gata i lea, o loʻo i ai Meloxicam - o se fofo mo le tuiina o le intramuscular. I le faaopoopo atu i le autu autu, e aofia ai glycofurol, meglumine, sodium chloride, poloxamer 188, sodium hydroxide, glycine ma le vai mo le tui.

Faatasi ai ma tagata gaosiga mai fafo o nei oloa, o ia kamupani ma tagata gaosi oloa:

  • TEVA Pharmaceutical Industries (Israel),
  • Fesoasoani (Eleni),
  • Pfizer (Amerika),
  • Aurobindo falemaʻi (Initia),
  • DANH son trading company pharmaceutical (Vietnam),
  • Zhangjiakou kaiwei pharmaceutical (Saina),
  • Mekophar chemical-pharmaceutical (Vietnam).

I le Pharmacology Farani, o le gaosiga o lenei ituaiga oloa e faʻatino e:

  • Nizhpharm
  • Makiz Farm
  • Aʻai o le CIS,
  • Fetu i Matu
  • Pranapharm
  • Canonpharma Production,
  • Altpharm
  • ALSI Pharma ZAO,
  • Avexima
  • Irbit KhFZ,
  • Altivitamins,
  • OZONE
  • Verteks CJSC.

Faʻataʻitaʻiga

O le Meloxicam e faʻaaogaina o se vailaʻau, lea e faʻaitiitia ai foi le fiva ma e aafia ai le faʻaogaina o faʻafitauli. Pe a ave le tautala, o le tino ua gauai atoa ma pe a mavae le 6 itula, o le i ai o le fualaau faasaina i totonu o le toto e oʻo i lona maualuga.

A maeʻa se togafitiga mo le itiiti ifo i le vaiaso, o le faʻamaoniga o le maua o le vailaʻau faʻamautu ma toe foʻi i le masani.

Faailoga o le masani masani o lenei vailaʻau i totonu o le toto e pei ona taua i lalo: mai le 0.4 d 1 mg i le lita, pe a tuʻuina atu e le tagata maʻi se meaʻai ma se mea o le elemene autu o le 7.5 mita.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina

O lenei fualaau faasaina e 89% e ave e le tino. E faigofie ona salalau i totonu o le gastrointestinal tract ma le 'ai e le afaina ai lenei gaioiga.

O le fualaau faasaina e nofo i totonu o le toto. E le gata i lea, o vaega totoe o le vailaʻau e mafai ona maua i le ate, ae e le lamatia i le tino. O nei elemene uma o le a aveesea faʻafuaseʻi mai le tino i se auala masani.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E pei ona taua mai i faatonuga mo le faʻaaogaina, mea maʻalaʻau ma injections Meloxicam ua faʻamaonia mo faʻamaoniga tiga o le faʻaleagaina o le tino ma isi faʻamaʻi o sooga:

  1. O le ituaiga o ituaiga o ituaiga uma o le igoa tuʻufaʻatasia mo faʻamaʻi pipisi uma e lua o le autu ma taunuuga o isi faʻamaʻi.
  2. Tuʻu faʻatasi faʻatasi i le vela ma paravertebreral tissues mama, o le so-called ankylosing spondylitis.
  3. Paʻu i le osteoarthritis. O le isi igoa - faʻaleagaina, o se faʻamaʻi o sooga, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le cartilage.
  4. Sciatica o se faʻaaliga o faʻamaʻi tui.

Contraindications

Faatasi ai ma le faʻailogaina o mea nei:

  1. O le tagofia o fualaau faʻasaina faʻatasi ma le aspirin poʻo isi lava fualaau faʻasaina e aunoa ma ni fomaʻi faʻatele e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le manava o le manava ma isi faʻamaʻi o le tino.
  2. Soo se mea e tupu ai le maʻi, e pei o se tali atu i fualaau faʻasaina ma le melaxicam poʻo isi fualaau faʻamaʻi-inflammatory.
  3. Faʻafefe i totonu o le lua o le manava ma / poʻo le inumaga.
  4. Faʻafefe i totonu o le faiʻai.
  5. Soʻo se isi lava gasegase i totonu.
  6. Faʻafitauli i le gaioiga o gaʻo ma / poʻo le ate.
  7. Loto fatu.
  8. O le vailaʻau e faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua.
  9. O le vailaʻau faʻasaina e faʻasaina mo le maʻitaga ma tina talavou seia oʻo ina maeʻa susu.

Metotia o le talosaga

Mo faʻamaʻi eseese, ua fautuaina e fomaʻi se eseesega o metotia:

  1. O le mea lea, i le togafitiga o le gasegase, e tatau ona ave le 15 mg, ma a maeʻa le faʻaleleia atili, faʻaititia le fualaau i le 7.5 mg. I le tulaga o togafitiga o le oseoarthritis, o mea uma lava o le faʻafeagai.
  2. I le togafitiga o le spondylitis akylosing, e tatau ona tumau le fua - 15 mg ma e leai se mea e sili atu. I na lava lava maʻi e tasi o loʻo i ai le faʻaaogaina o aʻafiaga aʻafiaga mai lenei vailaʻau, o le fualaau manaʻomia ile aso o le maualuga lea o le 7.5 mita.

O le togafitiga ma Meloxicam e manaʻomia ai le sauniuni muamua, aemaise lava pe a mafatia se tagata i faʻamaʻi e pei o le gastritis, esophagitis, ulupala peptic o le manava ma duodenum.

Faʻasalaga ma faʻaopoopo faatonuga

O le maualuluga e faʻaalia i le nausea, atonu o se mea e faʻafefe ai, o le tiga i totonu o le manava. E mafai foi ona toso i le moe. O faʻamaʻi e alu ese malie lava latou. I se tulaga e le masani ai, e ono amata le toto.

Afai o le maʻi e faʻaalia le maualuga o le toto maualuga, gaioiga o le ate, le manava o le manava, poʻo le toilalo, e pei foi o le gaogao poʻo le paʻu'ū, ona vave vave ona faʻaogaina e fomaʻi, pe a oʻo mai le puʻeina o le cardiac pe o le a pa'ū se tagata.

Faʻamataʻuga itu

Faatasi ai ma itu o le fualaau faasaina:

  • afaina fua o le system or their aggravation as a result of such treatment,
  • faafitauli i le cardiovascular system,
  • afaina i le paʻu e mafai ona tupu,
  • faafitauli faʻaaliga
  • faafitauli i le tino popole
  • le lelei o le alamaʻi,
  • faʻafitauli o le polokalama urinary.

Faatonuga faapitoa

I le faaopoopo atu i le faʻailogaina ua uma ona faʻamaonia, e tatau ona manatua e iai faʻamaoniga muamua o se allergy, e tatau ona taofi le togafitiga ma le fualaau faasaina ma toe faia iloiloga.

I na tulaga pe a ave e le tagata gasegase se "mauga atoa o fualaau faasaina", e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i la latou felagolagomaʻi ma le tele o vai e faʻaaogaina.

Aisea e aliali mai ai tiga o le mulivae?

O nisi taimi o le tiga e tupu i ni mulivae se lua, e taua i le tasi. Aisea ua tupu ai lenei mea? I le tele o tulaga, e mafua ona o seevae le lelei poʻo le fausaga o vae.

Faʻanoanoa i le taeao. Afai o le ogaoga o le tiga e tupu i le taimi lava e fafagu ai, o le mafuaaga e ono avea ma mea e sili ona lelei. Ole vavave lea o musele e tupu i tafatafa o le va o le vavae. I lalo o avega mamafa, e ono tupu mai le fiber. I le tutusa, o foliga e pei o le tiga matuia ma le le mafai ona gaoioi e masani ona aliali mai. E mataituina foi le vaivai.

Paʻu i le calcaneus. E mafai ona tupu ona o le i ai o se vae pala, pala, mala, ma alofilima. O lagona tiga e mafai ona puupuu ma tumau-tumau.

Paʻu i le itu tauagavale po o le vae taumatau atonu e tupu ona o se manua o le vae.

Faʻanoanoa i tamaiti laiti

O le tiga e le gata i se tagata matua, ae masani lava e oʻo lava i se tamaitiiti. O le mafuaaga autu o lenei maʻi atonu o Schinz faʻamaʻi. I teineiti, o lenei maʻi e tupu i le 8 tausaga le matua, ma i tama e 10 tausaga. O se faʻaaliga lelei o lenei faʻamaʻi o lagona tiga ia o loʻo i tua o le mulivae.

Afai ei ai le tiga i le mulivae o se tamaititi, e tatau ona e vave vaai i se fomaʻi.

O nisi taimi o le tiga e mafai ona tupu i ni vae mafolafola ogaoga. E le gata i lea, e aliali mai le tulaga sikoliotic.

Lafoaʻi o le mulivae

Aisea e tiga tele ai le mulivae ma o le a le mea e tatau ona fai? E faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻaali mai. O le mea pito sili ona taua e fai o le faʻaitiitia lea o le tiga. Mo lenei, Butadion, Fastel Gel e talafeagai. Afai o nei fualaau e le maua ai se aafiaga tumau, ona tatau lea ona faia se poloka.

Ae ua taʻua le Soadion e faʻasaʻo le tiga.

O le mafuaaga o le pine o le nerve sciatic. Mo le foia o lenei faafitauli, o le faʻalauteleina o le tuilala e talafeagai. E fautuaina e liliu atu i le vafeʻau.

E mafai ona ia fautuaina e moe vave i se mea faigata.
Afai o le mafuaaga e taoto i vae laugatasi, ona e manaʻomia lea ona e filifili ni seevae saʻo.

Afai e faia i luga o le tasi vae, ona mafai ai lea ona i ai le tiga i lenei itu.

  • Faʻasolo atu i le faʻamaʻi oona, e fautuaina e ave fualaau nei: Ketoprofen, Ibuprofen.
  • Faʻaoga faʻapitoa e fesoasoani e foia ai faʻafitauli faʻapitoa.
  • Mea manogi mo le faʻaaogaina fafo. Mo se faataitaiga, Ketorolgel, Butadion.

Togafitiga o le tuʻaina o le mulivae i le maʻisuka

O tagata ei ai le maualuga maualuga o le suka o le toto, e iai le maualuga o le aʻafia o paʻu, fao, poʻo faʻamaʻi maʻi nai lo isi. Togafitiga o taʻevae ua taʻe ma le maʻisuka e taua tele mai i minute muamua, ona o lenei mea e matua aʻafia lava i aʻafiaga ogaoga. Mai se tamaʻi tamaititi, lea e masani ona le taua tele e tagata, e oʻo mai se manua loloto. Papateria e aʻafia ai lenei manua.

CD ma paʻu paʻu

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai i tagata gasegase faafitauli faʻapitoa o le paʻu, e pei o: faʻamago, paʻu, faʻamaʻi, neuropathy (mafua ai le tiga i le mulivae, i tulaga sili ona tupu e avea o se mulivae lanu).

I le amataga o le faʻamaʻi, e leai lava ni faʻamaoniga, sei vagana ai sina faʻaletonu, e mafai e le lala ona paʻu i le po ma fana i mulivae.

Ae e le o toe mamao ae sili atu ona malosi tiga, o le vavao o le mulivae, e oʻo mai i le manatu e tiga tele le savali.

O le mulivae o se mea e faateia ai le fesoasoani lea e fesoasoani ai i le tamoe ma le savali, o le pito sili lea ona fausia o ponaivi, ua siomia e le fiva gaʻo.O se suauʻu maloloina e puipui ai foi le tui, faʻafetai i ana galuega faʻatino. Faʻasalaga o le mulivae, poʻo soʻo se faʻamaʻi, o nei galuega uma ua soli, aemaise lava le tuila, ma o le uaea. O le tele o faamai e mafua ai le mago i luga o le mulivae.

Aisea e tulaʻi mai ai vaʻa

O vaʻa e mafai ona tupu e le gata mai le maʻisuka, ae mai le leai o se vai i totonu o le tino.

O tagata e mafatia i le maʻisuka e le lelei le toto, aemaise lava i vae, o se taunuuga, e oso mai i luga o latou mulivae.

E le gata i lea, o nei manua e aliali mai ma le leai o le vaitamini A i le tino. E matua faigata lava ona faʻaumatia nei faailoga, ona o le toto o le tagata maʻi e maua ai le maualuga o le kulukose.

E tele mafuaʻaga e aafia ai le tulaga o vae:

  • se aofaiga tele o le suka i totonu o toto toto, ona o le tele o siama pipisi ua faateleina,
  • se vaega itiiti o le vai i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina faʻamavaega aʻa, lea e mafua ai ona mulivae.

O le a le togafitiga mo le taʻeina o mulivae e tatau mo le maʻisuka?

Ina ia amata togafitiga, e manaʻomia se faʻatalanoaga faʻatagaina ma se tagata poto faapitoa. O le a ia faia se suʻega ma faʻatonu ni suʻega talafeagai e faʻamaonia ai le siakiina, mulimuli ane o le a ia faatonuina ai fualaau talafeagai.

O le tele lava o ia mea e faia i luga o se faʻavae masani, lea e talafeagai e tusa lava pe maitaga. Latou te faʻatauina se poloaiga o le maualuga maualuga nai lo le mea masani, ae sili atu le lelei.

I le faʻaopoopoga i togafitiga autu, o togafitiga faʻaopoopo ma togafitiga faʻa-tagata ma se taumafataga atonu e talafeagai.

Faiga faʻapitoa

E tele ni kulimi mo vaʻavae i luga o le mulivae, ae o le "Zazhivin" e sili ona taatele.

E i ai le tele o kulimi e fesoasoani e fafaga ai vae e faʻavae i luga o togalaau (tila vine, uro, popo, ma isi mea).

d.). E i ai a latou mea faʻapitoa, faʻafefe o le mumū, sasaina, faʻaitiitia le fuʻa, faʻamaluluina ma faʻamamā le paʻu, ma fesoasoani foi e faʻamalolo vavave (lea e taua i le maʻisuka).

O mea taatele o le:

Totoga fale

Ina ia tausisia pea le mulivae i aso uma, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga eseese ile fale. Latou te faʻalagolago i togafitiga autu.

"O le faʻamalolo o le keke" o le sipuni, o le gaʻo iʻa ma le aloe i le tutusa tutusa o loʻo i ai se aoga aoga i luga o vaevaevae.

Tuu le keke i luga o le mulivae i lalo o le toevae, ma i le taeao e teu le mulivae ma se teuteu o le ufiufi ma uu i se kulimi ma meaʻai.

E taua tele le faʻaaogaina o le vitamini A i au mea taumafa, e maua i le uila, e mafai foi ona e faia se salati o kālati mataʻu ma kirimi kirī. Faʻaleleia pe a uma le 5 aso o le faʻaoga.

Po o le faʻaaogaina o le kulimi sima o fale. E aofia ai le suāuʻu manogi (1.5 tbsp) ma le sukalati (1 tbsp. L.,) O lenei paluga e tatau ona kuka i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute, faʻamalie ma faʻafefeteina mulivae pe faʻaaoga i totonu mo le 1 tbsp. l

O le taele mo vae i le vevela o le potu faatasi ai ma le faaopoopoina o masima ma suauu e aʻafia lelei ai le tulaga o mulivae. A maeʻa le taele, faʻagogo vae ma gaʻo ma gaʻo susu, afifi faʻatasi ma se ata tifaga ma tuʻu luga o totini. E fautuaina e fai i le po ina ia malolo vae. O le faʻaaogaina o le lauulu mumu auro e aoga foi, o lona sua lelei e faʻateleina ai le faʻamaloloina o maʻi i le maʻisuka.

Heel Socks

O totini faʻamau i lalo o siliki ua tumu i mea uma e manaʻomia e faʻamalolo ai vavave.

O totini faʻapitoa e faʻapipiʻiina faʻasili e fesoasoani tele foi. Ua tumu i latou i gaʻo taua faapitoa.

O nei suauu e matua fesoasoani lava i le faʻamalolo ma faʻamaʻi manuʻa, ma latou faʻaitiitia ai foi faʻaʻailoga. O nei totini o le a itiiti ifo le tau nai lo suauu ma kulimi, ma o le aafiaga o ia mea e tutusa.

Ae ao le i faʻaaogaina soʻo se mea e manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aemaise lava pe ai ai sau allergy.

Tausiga o Vaa mo le Puipuiga o Puipui

O le mea autu e le o le amataina o vaʻa e aliali ma faia le suʻega i le taimi. Mo manua ogaoga, faʻaaoga sauniuniga o loʻo aofia ai le propolis ma se vailaʻau.E tatau foi ona lafoaʻi le faʻaaogaina o tui puipui mo mulivae, aua le mulumulu ou vae ile vai vevela, aua e faʻaitiitia ai le susu ile tino.

O le mea autu, ioe, i le maʻisuka e faia i se taumafataga faapitoa. E manaʻomia lou mataʻituina o lou kulukose toto i vaiaso taʻitasi. Vaʻaia le tumama, fufulu ile vai malulu ma faʻagogo lelei. Ia faʻaeteete i le filifiliga o seevae lelei, faʻatau i faleoloa faapitoa mo tagata e maua i vae vaevaega.

Ma mai le taimi nei, ua matua gauai atu o ia i lona soifua maloloina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le fualaau faasaina Methotrexate e faʻatasi ma le meloxicam e faʻapupulaina ai faʻalavelave i le faʻasalaga. O le suʻesuʻeina o fualaau faasaina e faʻaititia ai le aoga o le faʻasaina.

E le gata i lea, faatasi ai ma le le lelei o faʻatauga o vailaʻau, e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli le talafeagai i le faʻatinoina o tino, e oo lava i le oti.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Meloxicam e pasi atu i le pa puipui. Ae ui i lea, e leai ni faʻamaumauga atoatoa i suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o tina maʻitaga ma lactating.

E le gata i lea, i le amanaʻiaina o faʻamaʻi uma, le faʻasaina o le faʻaaogaina o se vailaau mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga, o lona faʻaaogaina i le togafitiga o pepe ma pepe e le fautuaina.

Fomaʻi iloilo

Prigogine EE, fomaʻi o le rheumatologist: O le faigata i le faʻaaoga ole meloxicam e le fautuaina e ave faʻatasi ma fualaau oona, aua o le a gaoioi e tusa ai ma le faʻamatalaga.

O le mea e leaga ai, o le filifiliga e faʻaaogaina na o le tasi le vailaau e toetoe lava a le mafai, ona o le toʻatele o tagata gasegase o loʻo i ai i totonu oa latou faʻamalosi se "tuufaatasiga" o faʻamaʻi e manaʻomia ona togafitia i se tuufaatasiga.

Patient Reviews

  1. Vera, 45 tausaga. Na fesoasoani le fualaau faasaina ia te au. I le taimi lava lea, ao faagasolo togafitiga, o le a ou teenaina o ia i ni nai taimi, aemaise i le amataga, pe a oʻo mai ni faʻafitauli.
  2. Peter, 51 tausaga. O le vailaau faʻasaina ei ai lona faʻalavelave faʻaleagaina. Sa ou taumafai e ave mo se taimi umi, ae le mafai ona ou tumau ma taofi. E manino lava, o aʻafiaga i luga e lofituina ai le lelei o le fualaau.

Faiga o faʻamaumauga ma tau

O le Meloxicam o loʻo maua i totonu o maʻalaʻau 15 ma le 7.5 mg i pusa tioata. E 20 paʻu o loʻo i totonu o se pulu.

I luga o luga o luga o luga o le 10 pepa i totonu o se pusa e afifi mai se ata o le polyvinyl chloride ma le pepa alumini ua maeʻa.

20 poo le 30 fuamoa i se fagu o le polymer poʻo le tioata moli.

Fofo ile ampoules mo le tuiina o le intramuscular 1.5 ml, 5 ampoules i le pusa.

O le tau mai le 120 i le 600 ruulu i luga o ipu o papa.

E mafai faʻapefea e le maʻisuka ona togafiti le mulivae?

O faʻalavelave i luga o le mulivae o se faʻafitauli sili ona taatele i le maʻisuka.

O lenei maʻi e faʻaaogaina e le gata i faaletonu, ae e iai foʻi aʻafiaga le lelei pe afai e le togafitia vave. Pe a tulaʻi mai i luga o le mulivae, e tatau loa i se tagata ona ave togafitiga talafeagai mo le faʻamaloloina o le maʻi, talu ai ona o le loloto o vaʻa e mafai ona avea ma punavai o faʻamaʻi ma siama.

Mafuaaga o le osooso i luga o le mulivae

O le mafuaaga autu o le faʻaalia o lenei maʻi o le faʻalalauina o le tino, lea e matauina i le toetoe o tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka. Ona o le leai o se suavai i totonu o le tino o le tagata, o le paʻu o le maʻi ua amata ona paʻu ma mago. A maeʻa lenei mea, o le paʻu e leiloa lona gaʻo, o lea o le a faʻafuaseʻi ona aliali mai i luga o le mulivae.

Na maitauina e fomaʻi o le maʻisuka lava ia e faʻaosofia le foliga mai o papa i luga o le mulivae, talu ai ona o le faateleina o le anotusi o mea suka i totonu o le toto o se tagata e faʻaleleia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese.

O le isi mafuaaga taatele o lenei faʻamaʻi i le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o pito o le namu i pito pito i lalo.

O ia tulaga faʻaleagaga e mafua ai le faʻaititia o le mago o le paʻu.

Togafitiga o le tuʻavae o le maʻisuka

A faʻaalia muamua faʻamaoniga o le maʻi, e tatau i se tagata ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa i se taimi talafeagai.

A maeʻa ona suʻeina le tino ma faia se faʻamaoniga, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se togafitiga e faʻavae i luga o uiga o le tino o le maʻisuka.

O le tele lava o taimi, e fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina faapitoa o kulimi ma kulimi ma le faʻamamaina o latou gasegase. I tulaga taʻitasi, o le kulimi poʻo le kulimi e filifilia taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.

I se tulaga lelei, o le togafitiga o le maʻi e mafai ona faia faʻatasi ma isi kuka.

  • Papatusi paraffin. E tatau ona faʻafefete le aofaiga ole paraffini i totonu ole vai vai, ia lelei le sauniuni ma ia faʻaoga i luga ole tino mamaʻi. Faʻaofuʻu totini mai luga ma tuʻu se pusa mo le po atoa.
  • Meli sulu. Fufulu le meli i le setete, faʻafefeteina uma le mulivae, ona afifi lea o vae i totonu o se pusa paʻu ma faʻapipiʻi i se totini. Taofi le oloa i luga o ou vae mo ni nai itula.
  • Suauu suauu. Faʻatasi ai ma vaʻa, apricot, olive, o almond oils e i ai se aafiaga tele. Faʻaaogā se vaega itiiti o le suauʻu talafeagai i vae ma faʻafefeteina lelei maso vae.
  • Fusi mask. Faia se paluga o le 1 fuamoa mata ma le 100 gr. olive suauu. Ina ia faʻafefeteina maʻi pipisi ma mea e maua mai ai, faʻafefiloi i se pusa paʻu, faʻapipiʻi i se totini vavae ma tuʻu lenei masini mo le tele o itula.
  • Laʻau paʻu. Ave le 2 ipu, e tatau i se tasi ona maua le vai malulu, ao le isi e tatau ona faʻafefiloi le vai mafanafana ma le pateta pateta. A le o lea ia tuu i lalo le ogaoga o vae i totonu o vai mafanafana ma lelei.
  • Ina ia togafitia ni mea vaivai i luga o le mulivae, e masani ona faʻaogaina totini faapitoa o le lalaga o paʻu. Na te faia ni totini Iapani kamupani SOSU. O lo latou faʻaaogaina e matua faigofie lava: e manaʻomia lou faia o totini i luga o vae tetele mo ni nai itula i le aso, ae o le lelei lelei e mafai ona matauina pe a mavae ni nai aso.

Taofiaga

Soo se faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo.

Mo le puipuia o le pipii i luga o mulivae, e taua le mulimuli i ni mea autu:

  • matau le tumama lelei o le tino maualalo, pe a uma ona fufuluina vae, faʻaaoga suauu ma mea manogi ma gaioiga faʻasaina (suauu palu, suauu taua),
  • faia le asiasiga i aso taitasi o vae mo sina faʻaleagaina o le paʻu,
  • faʻaaogā naʻo 'ofu aupito maualuga ma faʻalelei e faia i mea masani,
  • aloese mai sana ma le au
  • faʻaaoga le aofaiga fautuaina o le vai i aso uma (mo maʻisuka, o lenei aofaiga e tusa ma le 2.5 lita i le aso),
  • mataʻituina le taumafa, faatasi ai ma meaai, o mea e tatau ai faʻamalosia ma mea tau minerale i le tino o le tagata.

I le maʻisuka, o le faafitauli o loʻo oso i luga o le mulivae o se faafitauli masani, ae e mafai foi ona aloese mai le mulimuli i manaoga talafeagai e puipui ai ma taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina.

Filifili ma fai se taimi atofaina ma le fomaʻi i le taimi nei:

(254,40 mai le 5)
Lolomi ...

Fuʻa vae i le maʻisuka? Amata vave le tau faasaga i neuropathy!

O le faafitauli o le neuropathy o le maʻisuka i le asō o se tasi lea o nofoaga muamua i le lisi lautele o faʻafitauli o le maʻisuka. E tusa ai ma suʻesuʻega, e sili atu ma le 90% o tagata uma e maua i le maʻisuka e afaina ai.

Mafuaaga ma faailoga ole neuropathy o le maʻisuka

O lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave masani lea e mafua ai le maʻisuka. O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka suiga o galuega ma suiga i capillariese nafa ma le toto e tuʻuina ai aʻa. I le faʻaopopo atu ia i latou, o lenei faafitauli e mafua mai i faʻafitauli matuia i le tino, e pei o le:

● Faʻaleagaina o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, mafua ai le fula o le tino atuatuvale,

● Faʻaleagaina o le faʻamalosi o le faʻaosoina o le nerve ma le faʻaitiitia o le malosi o le gataifale,

● O le faaputuputuina o fualaʻau saoloto, lea ei ai sona aʻafiaga i luga o siama namu,

● Faʻatinoina o faʻalavelave autoimmune.O le tino e maua ai faʻamaʻi i le inisalini, lea e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o namu. O lenei mea e oʻo atu ai i le atrophy o fiva nerve.

O le umi o le atinaʻeina o lenei maʻi e mafai mai le lua i le tolu masina i ni nai tausaga. Ona o le tele o leona o neura o le gataifale, o le neuropathy e tau atu ai i le motusia o le afi ma gaioiga o le tino.

Le amataga o le neuropathy faʻaalia i faʻamaʻi tiga i pito mamao. Muamua, tingling, susunuina, pulupulu pusi, tiga pe a oomi i tamatamai vae. I se taimi mulimuli ane, o le faamaʻi e uʻu lima. E sili atu ona faigata mo le tagata maʻi ona faʻaofuina seevae ma fai isi gaioiga laiti.

Fata ma le neuropathy o le maʻisuka mago ma amata ona paʻu ese. I mataupu sili ona ogaoga, e ono iai ni mea e ono tupu ai. O le solia o le lagona o le tino e mafua ai ona le mafai ona faʻatautaia le faʻagasologa - o le faʻaosoosoina o le atinaʻeina i se tulaga tumau, ma o le a gaogao le gaits.

Faʻaleaga mea ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafua ai ona le gata o lagona tiga i foliga o le mu, ae mafai foi ona aumaia isi mea le fiafia i se tagata: o se faaitiitia o le lagona lelei o manuʻa ma le paʻu i le paʻu, le maualuga o le vai vevela, ma isi.

Togafiti o le maʻisuka Neuropathy

Talu ai o le neuropathy o le maʻisuka o se taunuuga tuusao o le maʻisuka, ma mo lona togafitiga, muamua, e tatau ai faʻamaonia le faʻamalositino gaʻo.

Mo lenei, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina pea le suka o le toto ma ia mataituina e le fomaʻi.

E talitutusa lava le taua o le gaioiga afi (sei vagana ai le tauvaga ma le umi o savali), usitai i se meaʻai ua faatonuina e se fomaʻi, ma le faatumauina o le mamafa o le tino.

E tatau ona manatuaina, i le togafitiga o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o fausaga fausaga e telegese lava. E tusa ai ma le Rusia Academy of Science Sciences, e tusa lava pe maua atoa le maʻisuka, o le a le itiiti ifo ma le lua tausaga e toe faʻafoʻi ai le masaniga o le faʻaaogaina o le nerves receptors ma fibers.

Ina ia aveesea le neuropathy, o le togafitiga autu mo le maʻisuka e talafeagai faaopoopoga ma togafitiga.

O fualaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻaʻailoga o le faʻamaʻi, faʻagesegese ai le alualu i luma o le maʻi ma faʻaleleia le faʻatinoga o aʻafi.

Mo togafitiga manuia o le neuropathy o le maʻisuka, e faʻaogaina ai laau - fomaʻi faʻasolosolo, ma otaota faʻatasi ai ma neuroprotective, analgesic ma meatotino antioxidant.

Iinei fua masani, lea e faʻamamafa ai le tiga i le neuropathy o le maʻisuka ma o loʻo i ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E aofia ai laau analgesic (angelica ma le St. John's wort). O le aʻafiaga faʻamafanafana o lenei aoina o loʻo tuʻuina atu i Scutellaria baicalensis.

Melilotus officinalis galue e pei o se vailaʻau faʻamaʻi.Milk Terra faʻatonutonu glycemia maualuga ma le faʻalauteleina o loʻo lagolagoina le gaoioiga a antioxidants i le tino.

Seleti o loʻo aofia ai le vailaau oona, lea e faʻagesegeseina ai le leaga le aafiaga o le aldose reductase, o se enzyme e faʻapupulaina ai le kulūkose toto.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e ave le 10 kalama o le rootica root, clover, St. John's wort, suasusu o le susu, seleni aʻa, Scutellaria baicalensis ma le 5 kalama o le aʻa o le taulaʻau mago.

Ole aofaiga lenei o mea tau vailaau e fuafuaina mo le 1 aso o le pulega. O le aoina e ao ona fausiaina i totonu o se vai vevela o le 300 ml o le vai inu ma aioi atu mo le afa itula, e luluina i nisi taimi.

O le feʻau e inu i le mafanafana i le aso i le tutusa tutusa 15 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega o le taliaina e 10 aso.

Ia mautinoa ia faamasani oe i le tuufaatasiga ma auiliiliga auiliili o le togalaau autu mo togafitiga o togafitiga Nu. 58 Mo le maʻisuka.

O le afaina o laʻau o le biloba ginkgo o se vailaau lelei foi mo uluai amataga o le polyneuropathy o le maʻisuka. Mo togafitiga, e tatau ona e suʻeina le 500 ml o le vai tafe 2 sipuni tele o lau o lenei laau.

A maeʻa ona tuʻuina atu mo le 3 itula, e tatau ona onā i le mea tutusa i le aso.Po o le ave o lau ginkgo mo le gaosia i taga mama, atonu e sili atu ona faigofie, vaevae e tusa ai ma faatonuga ma inu 2 ipu o le afu i le aso atoa.

Po o le faia o le ava malosi o le ginkgo 20-30 e faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E masani i tagata uma lapisi sipuni - Se isi fofo aoga mo le neuropathy. O loʻo aofia ai le antioxidant aupito sili ona taua - quercetin, lea e poloka ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le inflammatory processes ma e iai sona aoga aoga i le tino atoa.

O le tapenaga o se faʻamalologa faʻamalolo e faigofie. Ina ia faia lenei mea, sasaa se ipu vai inu suamalie 1-2 teaspoons o le kulisi ma paʻu mo le 10 minute. Ona vevela ma inu ae lei moe.

I fualaau e pulea lelei glycemia maualuga ma aoga i le togafitiga o le neuropathy, faʻasino hibiscus.

E tatau ona faʻaaogaina i se aofaiga e le sili atu i le 10-15 kalama o mea taumafa mamago i le aso (matou te faʻaaoga fugalaau mamago). Ina ia saunia le fusi, o lenei aofaiga o fugalaau e sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka ma teuina i se vevela mo le 15 minute.

A maeʻa le mafanafana ma le vevela, ave le 15 minute aʻo le i fafaga 3 taimi i le aso. O le togafitiga ma le hibiscus e 10-14 aso.

Tandelion aʻa e le tatau foi ona galo i le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka. 1 le sipunipuni o aʻagogogogo o lenei laau ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, kuka mo le 15 minute ma tauanau mo le 45 minute. Ave le 2 sipuni tele o le susu i le aso ao leʻi 'ai.

O popo vela e maua ai le malosi o le antioxidant, e aoga i le neuropathy o le maʻisuka. O se sipuni sipuni o lenei mea manogi e tatau ona faʻailoaina i le 600 ml o le vai inu ma tuʻuina mo le 2 itula. Ave le 200 ml o le afu i le aso atoa. O le vasega o le faʻatagaina e 2 vaiaso, ona faʻamavae lea mo le 10 aso. O le umi o le umi o le togafitiga e 4-5 masina.

Ma o iinei o le isi aoga ulu faʻatasi, o nei mea uma e faʻaaoga i le tetee i le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa o le neuropathy.

St. John's wort and knotweed - 40 kalama taitasi, laulaau lanumoana ma le lauolaola - 30 kalama taitasi, o le centaury ma le leaf birch - 20 kalama taitasi, fugalaau chamomile, sela ma le pepa laumei - 10 kalama taitasi. 4 sipuni tele o le aoina mo le 1 lita o le vai inu i le vevela o le potu ma alu mo le 8 itula. A maeʻa, ona kuka lea mo le 5 minute ma faʻagata 20 minute. Inu i vaega tutusa i le aso atoa.

O le suauu o le maʻa (brashun) o le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le suka o le toto, ae o le a fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o fausaga o le namu, e puipuia ai le atinaʻeina o vae mu ma isi mea le lelei. Ae ia ausia se aafiaga tumau, e tatau ona ave se vaifofo o le suauu maa mo le itiiti ifo ma le ono masina: 3 g suauu maa ua solo i le 2 lita o le vai ma ave 1 le ipu o le tali 3 taimi i le aso.

Faitau atili e uiga i meatotino o le suāuʻu maa i le togafitia o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma auala saʻo.

Fale i fafo

O le neuropathy o le maʻisuka, o le taele mafanafana ma le sage, tinawort, Ierusalema artichoke leaves ma oregano o le a aoga. Ina ia saunia le taele, e tatau ona e ave le 100 kalama o nei laau ma sasaa i 3 lita o vai inu. Faʻamalosia le 1 itula. A maea le filiga, ona tuʻuina ifo lea o vae vaivai i totonu o se mafanafana mafanafana ma tausia mo le 15 minute.

I le tau mafanafana, e le mafai ona togafitia ai le neuropathy i le vao fou. Mo le faia o lenei mea, faatolu i le aso mo le 15 minute, e tatau ona e savali i vae i ona auʻau ma laulaau.

I le po, e mafai ona faia se pulu i luga o alofilima, e aofia ai le suauʻu taua o le elemene e fefiloi ma le solofanua faʻanoanoa (o se suauu suauʻu o fualaau o le fualaau ma fugalaau i le suauʻu pia vine). O le laumama o le a faʻamalolo ai lagona faʻalagona i pito ma le gaogao, ma o le suauu kenera o le a faʻaleleia atili ai le vaivai o le toto ma le taʻavale, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le paʻu vevela.

O faamalositino e faʻamalosi ai faʻamaoniga o le Neuropathy

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o laau, ma le neuropathy o le maʻisuka e tatau ai faamalositino i aso umae faʻaleleia ai le toto i vae ma lima.

Fuainumera numera 1

Vaevae ou tamatamaivae ma ou lima agai atu ia te oe ma uu i latou i se tulaga umi mo le 10-15 sekone. A maeʻa lena, ia sui i ou tulagavae i le agavale ma le saʻo mo ni nai minute, ona e faʻafesoʻotaʻi lea o alofilima ma faʻamalosi o ou tamatamailima uma.

Tauga numera 2

Faatali mo ni nai sekone, tu i ou tamatamai vae, ona e taʻavale lea mai le toe i le mulivae.

Tauga numera 3

Fafati ou tamatamailima i totonu o le moto ma feaveaʻi faia suiga o le lima i lima taʻitasi i le itu taumatau ma le agavale, ona toso ai lea ma faʻapipiʻi lima mo le 2 minute.

Fuainumera numera 4

E tele taimi i le aso mo le 1-2 minute i le fesuiaiga fesuisuiai, faapipii i luga o lou lima se polo paʻu e gaosi.

Ou te faʻamoemoe moni lava ia e lelei lou soifua maloloina ma, ou te faʻamoemoe, o aʻu fua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le le lelei o uiga o le maʻisuka ma le neuropathy!

tusitala o le tusiga Veselova M.V.
tagata tomai faapitoa i le faʻamaina Rusia

Laʻau faʻafomaʻi mo le maʻisuka

O le atiseti o Ierusalema o se uo lelei o le maʻisuka ma tagata uma e fia ola maloloina

40 patho tuga e mafua ai le tele o le suka

Tuua Lau Faamatalaga