Vaega o le faʻaaogaina o aniani i pancreatitis

O tagata uma e maua i le pancreatitis (mumū o le pancreas) o loʻo aʻafia io latou olaga e feagai ma le tele o meaʻai. O na oloa na muamua aʻo le i gasegase e foliga mai e le afaina ma masani ona faʻaaogaina ma le fiafia, ma o le amataina o le maʻi e manaʻomia ai le sauniuniga faapitoa, poʻo le teena atoa foi. O le sasisi e pele i le au uma, e leai se mea e faigata ona mafaufau i se tele o ipu, o loʻo i ai mea e afaina ai le membrane mucous o le pancreas. E mafai la ona 'ai le aniani?

I le taimi umi o le mumu, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua i soo se ituaiga e matua faʻasaina, ma o le mafuaʻaga mo lenei mea:

  • o le tele o meaʻai o loʻo i ai i aniani (pe o le pulu, lanumeamata poʻo le uʻu) faʻagaoioia le puleaina o le pancreatic,
  • aniani ua vave ona faateleina le motumotu o le intestinal, lea, i le itu, e afaina ai le soifua maloloina o le gastrointestinal tract, e mafua ai le paʻu o le intestinal, constipation, manava, bloating, ma isi,
  • o se okeni ua uma ona faaleagaina na afaina mai le malepe o le tino, lea e tupu ona o le faaosofia o mea elemene e le esters o lo oi totonu o le aniani tetele.

Ae peitai, afai e te fiafia i aniani ma e le mafai ona e mafaufau i lou olaga e aunoa ma lenei fualaau aina, aua le popole. O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le a naʻo le taimi o le vaitaimi o le pancreatitis, faatasi ai ma le amataina o le faamagaloga mausali, o le faaopoopoina i ipu e le afaina ai. Ma i nisi tulaga, o aniani ua faʻaalia foi o se oloa talafeagai.

E faʻafefea ona kuka kulupa ina ia le afaina ai lou ola maloloina?

Mo tagata e mafatia i le pancreatitis, e le fautuaina e fomaʻi le 'ai o aniani fou, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamalamua. Afai e te vevela, o le a faʻaitiitia faʻaititia ai le ono lamatiaga o faʻafitauli. E tatau ona manatuaina o le taʻavale, kuka, taʻavale ma le faʻaogaina o ni auala saogalemu e gaosia ai fualaʻau. I le mea e lelei ai, aʻo leʻi faʻaopoopo le aniani i le mea 'ua maeʻa, ia muamua faʻavela i totonu o se isi pesini. O lenei auala o le sauniuniga o le a faʻaititia faʻaititia ai le tele o suauʻu faʻaogaina ma taua i totonu o lona tuufaatasiga lea e aʻafia ai le palacreas mumū. E tatau foi ona iloa o le faʻaaogaina o fualaau faisua i le pasese e matua faʻasaina i le vaitaimi ogaoga o le faamai, ma i le taimi o le faamagaloga.


O le mea sili e lamatia ai i latou lava o ni meaʻai e faʻafefe ai le mucosa pancreatic

Aniani uliuli i le taumafataga mo pancreatiti

O gutu oona, lea e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, o se lamatiaga faapitoa i pancreatitis. E faʻatagaina e faʻaaoga faʻapitoa i le vaitau o le faʻasao faʻasaʻo i ni tino laʻititi. I le taimi lava e tasi, o le vaivai eleelea ua saunia i luga o le lanu o le sipi ua manatu e aoga tele mo le soifua maloloina.

Oona mo faafitauli ma le pancreas

E mafai ona amata faʻapipiʻi laulaʻau fou i ipu na o le masina talu le faʻamaʻi mulimuli. O le muamua auaunaga e tatau ona laʻititi, ma o le manuia o se tagata e mafatia i le pancreatitis e lelei. Afai e ausia nei tulaga, o le a le gata ina afaina ai le aniani, ae e mafai foi ona aoga, talu ai o mea o loo aofia ai i totonu e saofaga i le toe faaleleia o le tino o le tino.

Aumai le aniani i lau meaʻai, e tatau ona e faia ma le malie ma le talafeagai, faalogo i lagona. A oʻo mai le faʻafitauli muamua e le mafaamatalaina (tiga o le manava, gaioiga, ma isi), e tatau ona lafoaʻi lona taumafa ma talanoa i se fomaʻi. O le pancreatitis o se maʻi ogaoga o le pancreas, o lea ua malilie ai soo se oloa fou ma le fomaʻi, ma o le meaai ua faatonuina mo lenei maʻi ua taʻua o le togafiti. Le itiiti ifo o le mataʻituina i le meaʻai po o le ituaiga olaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi faigata poʻo faʻamaʻi tutusa, e pei o le gallstone, gastritis, maʻi suka, manava ma le maʻi tui. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e le amanaia ia tulafono faatonuina o meaai paleni.


Oona e aofia ai se mea taua - glukinin, lea e nafa ma le faʻaitiitia o le kulūkose

Pancreatic Onion Treatment

E i ai foʻi tulaga e avea ai le riki ma fesoasoani i le togafitiga o le pancreas. E mafai lenei mea i le atinaʻeina o faʻafitauli, o le mea masani o le solia lea o le gaosiga o meaʻai faʻamaʻi ma insulin. O le sisi e aofia ai le glucose, lea e nafa ma le faʻaitiitia o le kulūkose toto. Ae i soo se tulaga lava, o le aofaiga o oloa faʻatagaina mo le faʻaaogaina i se faiga masani e fuafuaina e na o le fomaʻi aoga, faʻaaoga ai laulau o loʻo i ai nei.

I le mauaina o se faamagaloga mausali, e le tatau ona vavaeeseina atoa aniani mai au mea taumafa, aua o lenei fualaau aina ei ai le tele o mea tulaga ese:

  • O loʻo aofia ai antioxidants, e mauʻoa i vitamini C ma A,
  • paluka o loʻo i ai i lona tuufaatasiga ei ai sona aafiaga aoga i luga o gaioiga fatu,
  • le tele o fomai e talitonu o aniani e mafai ona faaleleia faafitauli moe,
  • faʻamalositino faʻamaonia o aniani o loʻo i ai se aʻafiaga faʻapitoa, lea e sili ona taua i le vaitau malulu ma le vavalalata,
  • pei o soʻo se fualaau faisua, o le sipisi o se puna o fiva, ma o lona faʻaaogaina ua faʻaalia mo tagata o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas, ina ia faʻaleleia ai le 'ailaina,
  • e talitonuina o loʻo i ai quercetin, lea e taofia ai le fausiaina o sela o le kanesa,
  • aniani le faaleleia o le malosi.

O kulimi o le oona e iloa e faʻafefe ma puipuia ai faailoga o pancreatitis.

O aso uma lava e tatau ona e 'aina ai le sipuni tunu pe tunu mo le masina.

Suauu Maʻa:

  • uʻu pe na o le tuʻimomomo 1 kilokalama o le siʻi,
  • tuu fualaʻau ua saunia i totonu o se masini tao tao,
  • liligi i luga ma lua ipu tioata lanu enaena, tuu i totonu o le ogaumu,
  • o le taimi lava e teu ai le ipu i se lanu lanu samasama ma ua uma ona solo le suka, e mafai ona e amata taumafa,
  • ave le masina e tasi i totonu o se sipuni sipuni faatolu i le aso.

O lea la, e mafai pe leai foi le aniani mo pancreatitis? E leai pe afai o le faʻamaʻi e tele. I le fesuiaiga i le faamagaloga, e mafai ona faigofie ona tuʻuina atu i totonu o le taumafataga se fualaʻau maloloina lelei lea na faʻaaogaina le vevela o togafitiga. O le suiga i le faʻaopoopoga o fualaau faisua fou i meaai e tatau ona faʻataunuʻu pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi ma ia naʻo le tulaga o le faʻasaʻoga mautu.

O le a le mea e afaina ai ma aoga le laisi?

O mea taumafa taʻitasi e maua uma ai mea aoga ma leaga. O fualaau faisua e leai se faʻasalaga.

O elemene o le ituaiga o leekeli o se punavai o vitamini A, C (acid ascorbic), K, B vitamini ma elemene o elemene, e aofia ai:

O le laka e faʻaaogaina mo tulaga o le tino, talu ai o le uʻamea, lea o loʻo aofia ai i le tele o aofaʻi o aniani, e aofia ai i le tuufaatasiga o le hemoglobin. Folic acid ma le potassium faʻaleleia le fausaga ma le elasticity o vaʻa toto. O le maua o faʻamaʻi-inflammatory, mea faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai aʻafiaga o ia maʻi e pei o: gout, fulafula, maʻi faʻamaʻi urinary. O le lago e mauʻoa i le fiber, o lona uiga, o se taumafa talafeagai e lagolagoina le "lelei" galuega o le gastrointestinal tract, ei ai lona aoga aoga i le microflora intestinal. Talu ai o lenei ituaiga o aniani o loʻo aofia ai meaʻai, zeaxanthin ma le lutein, e tatau ona aofia i le taumafataga e tausia ai le soifua maloloina o le mafaufau. O le tamaoaiga o mea o le phytoncides e mafai ona avea ma se mea sili ona lelei i le taimi o le vaitau, pe a afaina ai le malulu, o faʻafitauli pipisi e pei o le flu-like.

Faʻasalaga, e tatau ona faʻaumatia laei e tagata e maualuga le eletise o le manava. O le tele o le tele o meaai i meaʻai e mafai ona faʻateleina ai le toto maualuga. I le taimi o le susu, e le tatau ona e faʻaleagaina se fualaʻau manogi, aua e mafai ona aʻafia ai le tofo ma le manogi o susu.

O fugalaau lanumeamata lanumeamata o siamupini i le anotusi o le vaitamini C, o lona aofaiga e tele taimi e sili atu nai lo apu ma aliga. O le mea lea, o fualaau aina fou o se vaitamini, oloa malulu, faʻafefe o le manava ma faʻamaonia le lomiina o meaai, o se oloa taua tele i le puipuia o se gasegase tuga e pei o le vevesi. E maua i le fiva, Ca ma P (fuluʻiusi) faʻaitiitia le lamatiaga o le gasegase, puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi nifo. Ae ui i lea, ei ai tapulaa i le faʻaaogaina o fualaʻau lanumeamata. O le tele o mea e mafai ona faʻaosoina ai le osofaʻi o le fomaʻi, faʻaosofia le faateleina o le toto maualuga. Faatasi ai ma maʻi o le duodenum ma le manava, o le faʻaaogaina o aniani lanumeamata e tatau ona faaitiitia.

O elemene o loʻo faʻaalia e le maualuga o le fe ma le K, ao le maualuga o mea o loʻo aofia i nei elemene o loʻo tumau pea mo soʻo se ituaiga o taumafa - faʻatau, kuka, tao, falai. O le sipuni Oniono o se oloa e iai le aneti-infarction meatotino, faʻamaopoopoina le moe ma le tino, faʻaleleia le toto. Phytoncides ma suauu taua, lea e sili atu i le pulupulu o aniani, ei ai aafiaga o le antimicrobial ma antiviral, o fomaʻi e fautuaina i le tulaga o faʻamaʻi pipisi. I lona tulaga masani, e le fautuaina e fomaʻi le fualaau faisua mo le faʻaaogaina e tagata e maua i gasegase gasegase (faʻapupulaina le suavai o le gastric juice, faʻafefe ai le manaʻoga), i fatu fatu, fatu faʻalavelave o le fatu ma le faateleina o le AT.

I se foliga laititi

I le tino o le gasegase o le faʻamaʻi, soʻo se ituaiga ma le ituaiga o sipisi e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  1. O le i ai o se aofaiga tele o suauu taua e faʻaalia ai le faateleina o le gaosiga o enzymes. O vailaau mataga e paʻu i lalo le tino o le tino, ma ave i latou mo se porotini e ulu i totonu o le tino ma ni meaʻai, o lea e matua faatetele ai le tulaga tiga o le totoga i totonu.
  2. O fiva vevela e manaʻomia le malosi o le gastrointestinal tract ma le pancreas, ma o se taunuuga, manava, vomiting, tiga e tupu.
  3. O meaola oona (citric, malic, ascorbic) o loʻo i ai i le sipuni inu vai i luga o le okeni, e pei o filo, naʻo le foliga sili atu ona malosi, mafua ai le osofaʻiga tiga.

I se taimi masani

Faatasi ai ma le amataina o se faʻaleleia atili i le tulaga o le tino, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻafeiia aniani i meaʻai. I le laasaga o le faʻamagaloina faifaipea, e mafai ona e amata taumafa i se fualaʻau vevela i lona foliga masani, e masani ona faaopoopo i salakeke. O le aofaʻiga o oloa e tatau ona faʻagasolo, ona o le tele o le taumafa e mafai ona osofaʻia ai le faʻamaʻi.

Vaega o le 'ai

E faʻafefea ma pe o le a le ituaiga o fualaau faisua e tatau ona faʻaaogaina mo maʻi o le pancreatic o loʻo faʻaalia i lalo.

E pei ona taua i luga, o le faaopoopoina o nai aniani fou o ituaiga eseese i salakeke, okroshka, e avea o se vailaau totogo i le teuteu ma meaʻai, o le a mafai ai ona faʻamalosia le tino i vitamini e aunoa ma le afaina ai o le tino mamai (e le o se foliga laititi).

O lenei ituaiga o vevela o togafitiga o aniani, e aunoa ma le faaopoopoina o le suauu, e sili ona fiafia i ai mo togafitiga o le toto. O le fusi e fautua mai e mafai ona e faia le mea autu, o lona uiga. faʻaaoga se fualaau faisua e pei o se falaoa o le itu, poʻo se mea e faʻaaogaina i suauu fuamoa, fuamoa faigata.

Toto

Le auala sili ona agamalu e kuka ai fualaʻau. Faʻatagaina oe e teu meaʻai ma elemene o loʻo maua. O le tikeri o le vevela e mafai ona fetuunai e faʻasaoina pe suia le fausaga o le fualaau faisua. Faaaoga e avea o se faavae mo le moli, masini paluga, ipu tutoatasi.

O lenei faiga o le kukaina o fualaau faisua e mafai ai ona e faʻaaogaina fualaau o fualaau suamalie i maseta fuālaʻau kuka, fualaau faisua po o aano o manufasi, i totonu o fugalaau ma fufulu ipu taumafa.

O meaʻai taumafa e leʻo mafaufauina o soifua maloloina, aemaise lava mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le tino. O le faʻaaogaina e manaʻomia ai le tele o le suauʻu, lea, pe a vevela, faʻasaʻo mea leaga. O le mea lea, o lenei faiga faiʻai e fautuaina e vavaeese.

Fautuaga aoga mo le faʻaoga

O le pou autu e tatau ona mulimulitaʻia ma se faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina e pei o le pancreatite o le faʻaogaina lea o mea taumafa. O le fua o le omoni e leai se faʻalavelave. O le mea lea, e na o se gastroenterologist e mafai ona fautuaina pe faʻasaina le faʻaaogaina o se fualaʻau manogi i taumafa i aso taitasi.

O le mea moni, o aniani o le fualaau sili ona taua o fualaau faisua e mafai ona maua e tagata uma. Ae aua le faʻaogaina lenei vailaau vitamini e aunoa ma se faʻalogo, aemaise lava i le tulaga o se maʻi ogaoga e pei o le pancreatitis, lea e mafai ona faʻaosoina ai se maʻi tutusa tutusa - maʻisuka.

Fomai tipitipi faafomaʻi

E le mafai ona mafaufau i le kukaina e aunoa ma aniani, ma e toatele e fiafia i ai ma naʻo le mataʻu pe a fefiloi ma le puaa poʻo le puaa. Peitai, e le o tulaga uma tau soifua maloloina e mafai ai e oe ona faʻaaoga lenei fualaau faisua. E moni lava lenei mea mo tagata e maua i le maʻi pipisi. O le taofiofia malosi o aniani o loo i ai i le taimi faigata o pancreatitis, aua o loʻo aofia ai suauʻu ma mea faʻapitoa e faʻalauteleina ai le faʻaogaina o enzymes pancreatic. O le iʻuga, latou te amata vaevaeina a latou lava mea, faʻateleina ai le togafitiga, lea e le taliaina. O le masaniga masani o le faamai i le faamagaloga e mafai ai ona e faaaogaina i le meaai. O le mea lea, e mautinoa e le mafai ona tali le fesili pe mafai ona faʻaaogaina aniani mo pancreatitis.

O aoga o aniani

Le lafoaia o le aniani o se mea sese, aua O aogā mai ai e tele ma e pei ona taʻua i lalo:

  • glucinin i lona tuufaatasiga e faaitiitia ai le gaosiga o le inisalini,
  • faʻafetai i le phytoncides, o le antibacterial, anti-inflammatory, faʻaaogaina o le antifungal,
  • o lona filo e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal
  • e faʻamaonia le moe
  • tuʻuina atu le tino i vitamini ma minerale,
  • e puipuia ai le atrophy o le tino,
  • faʻamalositinoina le puipuiga o le tino ona o le antioxidants.

E tele ituaiga o aniani, e amata mai i mea taumafa i mea teuteu. I a tatou aganuu taumafa, o le mea e sili ona faʻaaogaina o le aisa, shallot, lekeli. O auala mo a latou sauniuniga e eseese foi. Mafaufau i le aafiaga o le tagata i luga o le pancreas, faʻamaʻoti mai muamua o le faʻamalosia o le faʻamaʻi e aofia ai soʻo se aniani fou:

  • aniani kokoti - o aniani ua faaopoopo i le muamua, aano o manufasi ma iʻa, saula, pe o fea o loʻo kuka. E mafai lenei mea i le vaitau o le tosoina o le faʻaleleia o pancreatitis, pe a faatagaina isi fualaʻau,
  • aniani lanu meamata i le pancreatitis - o loʻo faamatalaina i le malosi o suauu taua, lea e le manaʻomia e tusa lava pe o le a le afaina. Faʻasusu poʻo le kuka, e maua ai e ia se avanoa e i ai i ni vaega laiti i ipu, aua e faʻaitiitia ai le tele o le suauʻu. Afai e leai ni aʻafiaga e tutupu, ona e faʻaauau pea ona faʻaopopo i le taumafataga, aua o se puna o le potassium, acid ascorbic ma isi mea aoga,
  • garlic ma le pancreatitis - e pei o se faʻavasegaga, e alofaina e le toʻatele, ae o ona vailaʻau faʻasolosolo e le taliaina mo se maʻi paʻu maʻi i se faʻalaʻau poʻo se vevela togafitiga,
  • tafe le aniani ma le pancreatitis - fufuluina o fualaau faisua e faaitiitia ai le le lelei o le tino i le tino, ma i le taimi lava e tasi e puipuia ai le tele o ona meatotino. O fua saʻo e le afaina ai le paʻu,
  • gaʻo kulimi ma pancreatitis - ua tofia o ia i le galuega o le faʻamalologa: 'ai le ulu e tasi i totonu o le ogaumu i le taeao ao leʻi' ai mo le masina, e mafai ona e faʻaleleia atili lou tulaga.

O le isi fua e fesootaʻi ma le sauniuni o le sipuni sipuni: lapisi gaosi, ufiufi i le suka ma tuu i totonu o le ogaumu seia oʻo ina maua se lanu enaena (mo le 1 kg o le anisi 2 ipu suka). O le sipuni faʻaseremu faatolu i le aso o le a aumaia ai se togafitiga faʻaleagaina i luga o se mamanu maʻi,

  • O le pata i le pancreatitis o se oloa taua tele, lea e aofia ai vitamini B1, B2, C, E, folic acid, carotene, salts o le magnesium, iron, potassium, sodium. O loʻo i ai le lelei o le urinary ma choleretic, e puipuia ai le fausia o palesla cholesterol, faʻaititia ai le lamatiaga o le kanesa, ei ai sona aoga aoga i le faʻaaliga. Faatasi ai ma ia uiga, e le mafai ona teenaina i le pancreatitis, ae e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa togafitiga vevela, sei vagana ai le faʻavelaina.

Onions ma pancreatitis

Faʻafetai i meatotino aoga o aniani, latou te togafitia le tele o faʻamaʻi ma faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia. O le pancreatitis o loʻo i ai foi i faʻamaʻi o loʻo galue ai le fualaau faʻailoa e avea ma vailaau faʻa-anamua. O le mea lea, o aniani ma le atinaʻe o pancreatitis e faʻatagaina e 'ai, ae faʻaeteete, mulimuli i tulafono. O pulu manogi e le gata ina i ai se manogi malosi ma le tofo.

E mafai ona mafua ai le gaogao o mata, faʻavevesi ai le mucous membranes. O le mucous membranes o le tino o loʻo faʻaalia i lenei aʻafiaga ona o suauu taua e fausia ai le tuufaatasiga. O lenei mea e faʻasaina i le pancreatitis, e pei o le mucous membranes o le pancreas e feita ma mumū. O le mea lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e naʻo lou 'ai na o' aʻano tunu po o galala, ae na o le vaega o le faʻasao.

Onion damage i le tino pancreatitis

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia pe o le a le 'ai ia aniani ma le tino pancreatite. O le tali e leai, aua i totonu o le afifi ua mafai ona afaina ai. O fualaau faisua e faasaina e tagata fai meaʻai ma gastroenterologists. Faʻasalaga tele, ua vaivai le pancreas, o le mucous membranes e matua ita lava.

Soo se mea e le afaina ai e mafai ona afaina ai le okeni ua afaina, taofiofia le fua o le tino, e tau atu i taunuuga. O le tiga malosi, afaina, afaina, afu, tulaga o le ogaumu, vili. E faʻamalosia lenei mea e mea vailaau o loʻo faia ai le fualaʻau:

  1. Ole suāsusu taua. O le pancreas ua faʻamauina ona o le faʻaosoosoina o le faateleina o le gaosiga o enzymes pancreatic. O puipui ma tisoa o le okeni ua aʻafia e faʻapipiʻi faʻatasi ma mea faʻalaiolosi. O le tulaga ua faateteleina, o taunuuga le lelei e mafai.
  2. O le fiva masani. Totogi le galuega o le gastrointestinal tract. O foliga le lelei e aliali mai - o le aisa, vomiting, bloating, flatulence, faaletonu o le fale.
  3. Acids (ascorbic, malic, citric). Fai se galuega e tutusa lelei ma filo o mea taumafa, faʻaleleia o totoga o meaʻai. O le faʻalauteleina o le gaosiga o le vai inu oona e faʻaosofia. Ona o le maualuga o mea o le enzymes, o le pancreas ua faʻaumatia, faʻaleagaina tigaina o tiga, o le gaoia e mafai.

O le tino o pancreatitis o lona uiga o le teena atoa o le fualaau faisua. E oo lava ile togafitiga o le vevela e le mafai ona faʻaumatia mea matautia e mafai ona afaina ai se tino maʻi. A maeʻa ona taofi le tiga o le tiga i le taimi o le suiga o le pancreatitis i le taimi masani, e mafai ona faʻatagaina le faʻapipiʻi o aniani i le meaai a se tagata maʻi.

Taumafa o aniani mo le pancreatitis masani

A maeʻa le vaega laititi, ona amata lea o le tulaga o le faʻaumatia o faailoga. O le faʻamaʻi e tafe atu i se foliga masani. E mafai ona ou 'ai le aniani i le pancreatitis, ma o le a faapefea ona aʻafia ai le gaosiga o vai inu? Faʻaaoga e faatagaina, ae o le tausisia o tulafono e manaʻomia. Ia mautinoa e suʻe le fualaʻau matala e vevela ai togafitiga. O loo kuka ma tafe.

O meaʻai falai ua leai.

O aniani ua kuka lelei e faʻapipiʻi i soupisi, itu o ipu, masini, paluga. Amata le mauaina ma ni vaega laiti. Afai e leai ni aʻafiaga leaga mai le vaega o le digestive, o le vaega e mafai ona faʻatupulaʻia malie. A maeʻa ona maua le faʻamagaloga, o le a faaopoopoina sina fualaʻau matala i salati, ae na o sina vaega itiiti lava. Ia mautinoa ia mataʻituina le tali a le tino. Aloese mai le faʻaleagaina o le fualaau faisua, e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi, mafua ai le tiga o le paroxysmal.

O a faʻamanuiaga mo le tino o le tagata e aumai aniani:

  1. E aofia ai le maualuga o le potassium, lagolago ma faʻamalosi le muso o le fatu.
  2. E mauʻoa i vitamini - A, C. O se punavai mamana o antioxidants.
  3. E taofia ai le faʻaleagaina o siama maloloina o se mamanu maʻi.
  4. E faʻaalia ai le gaosia o sua oona, faʻapupulaina le inisalini.
  5. I totonu o le toto, o se faaitiitia o le kulukose e lauiloa.
  6. E le mautonu le tauva.
  7. Malosiaga i alii e faateleina.
  8. E tau ai faʻamaʻi i luga o le eleele, puipuia ai o latou foliga.
  9. O se vailaau antiviral, antifungal, antimicrobial togafitiga masani.

Chives ma pancreatitis

I le faʻaopoopoga i aniani papaʻe, o loʻo i ai pea se ituaiga lanu meamata. E tuʻuina atu e pei o laulaʻau lanu meamata. E mafai ona ou 'aiʻamea lanumeamata ma pancreatic pancreatitis? Soo se soliga o le vaega o meaʻai e fai ma mea e faʻamaonia ai le taumafaina o fulu lanumeamata:

  1. O le oona oona o lau lanu lanumeamata o loʻo i ai le malosi o suauu taua o loʻo i ai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o lagona o le mucous membranes o le pancreas ma isi mea toto. Faʻateleina le gaosiga o le gastric ma le pancreatic juice, ma o le malosi malosi e aliali mai.
  2. O le fiva e faʻasaina i le pancreatitis ona o le malosi ma le vevesi. O se vaega o laulaau lanu meamata, o le utaina o le galuega o le vaega o meaʻai, o se mea maʻi mamai.

I le vavalalata o le tulaga o le vevela, pe afai o le maʻi ua tafe atu i se foliga masani, e mafai ona faasolosolo malie ona e mauaina ni fulu lanumeamata i le lisi o le tagata maʻi. O le faʻamalosia o le vevela e manaʻomia e aveese ai le oona ma mea leaga. O laʻau e talafeagai mo le kukaina o kuka, fasi keke, keke, susu. O le 'aiina o laʻau fou e faʻasaina ona o le lamatiaga o le faʻaluaina.

O aoga o aniani lanumeamata

I le faʻaopopo atu i aʻafiaga leaga i luga o le pancreas, o aoga e aoga mo le tino atoa o le tagata. O le faleteuoloa lenei o elemene aoga, vitamini, antioxidants:

  1. E faʻateleina ai le metabolism, e aʻafia i le malepelepe o le suka.
  2. Aafiaga aoga i galuega a le loto.
  3. E taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka i le faʻaitiitia o le kulukose toto.
  4. Aveese le cholesterol mai le fatu.
  5. Faateleina le faʻaogaina o le tino, e iai le antimicrobial, antibacterial, aʻafiaga o le antifungal.
  6. E taofia le faʻaalia ma le atinaʻe o le kanesa.

O le faʻaaogaina o aniani i le pancreatitis e naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi aoga e tupu. Ulufale malie le fualaau faisua, i vaega laiti, mataʻituina le tali a le tino. Pe a aliali mai ni uiga le lelei, ia le aofia ai le oloa mai meaai a le tagata maʻi.

E mafai ona ou 'ai le aniani i le pancreatitis?

E tusa lava pe e mafai ona e 'ai i le aniani ma le pancreatic pancreatitis e faalagolago ile:

  • o le a le tulaga o le faʻamaʻi (faʻavavevave, faʻamagaloina),
  • o le eseesega (green, onion, leek),
  • i le a le ituaiga (raw, vevela).

E tele mea aoga i totonu o lenei fualaau faisua, ae o loʻo i ai mea e faʻafefe ai le toto o le tino. O le mea lea, aniani e mafai, ae le o taimi uma: e i ai tapulaa.

I foliga masani

I le faʻamagaloina, e na o na o le aniani faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o suauʻu ma phytoncides taua i le taimi o togafitiga vevela. O le iʻuga, o le faʻaogaina o le tino ma le gasegase e itiiti le afaina.

E na o lou 'ai:

  • aniani aniani,
  • talatala aniani,
  • gaʻo tunu.

Ma o le fufuluina ma le kukaina o aniani i le pancreatitis e tatau ona 'aina i na o ni mea laiti, ma na o se vaega o isi ipu (salati, soupasi, vasega muamua). E fautuaina e kuka i le tele o vai, ma e le itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia e ala i le tuʻuina atu.

I ni vaega laiti, o lenei oloa e mafai ona:

  • faaitiitia le toto totoga (e mafua mai i le le lava o le gaosiga o enzymes ma insulin, glucose e maua i le lymph, lea e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka),
  • e faʻamalosia ai le puipuia o faʻamaʻi (vitamini C ma A),
  • pāmaʻi lelei e aafia ai le galuega o le myocardium, faʻaleleia le galuega o le cardiovascular system,
  • quercetin faʻaitiitia le aʻafiaga o le oncology,
  • faʻagesegese le oti o mea faʻapitoa.

E ui lava i le tele o meaʻai, o lenei oloa e le saogalemu e oo lava i le faʻamagaloina. Afai e te fiafia i aniani ma e te le manaʻo e teʻena, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

E mafai ona faaopoopo fualaʻau i le meaai i ni mea laiti, ma afai e afaina ai, ona vave lafoai lea. O le faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le pancreas e mafai ona faʻaosooso ai i le pancreatitis, poʻo le tau atu i isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Malic acid, citric acid, ma le acorisobic acid, o suauu taua, ma filo o mea taumafa e mafai ona afaina ai, lea, e tusa lava pe a uma le togafitiga o vevela, ia tumau pea i totonu o meaai.

O le matafaioi a le fualaʻau i vailaau masani: togafitiga faamalolo

I fuainumera laiti ma e le o se mea masani, e mafai foi e se fualaʻau ona maua se faʻamalologa i pancreatitis.

Auala e saunia ai aniani mo togafitiga o le pancreatic:

  1. Togafitiga o le sipuni tunu. O le siʻisiʻiti laititi e tunu i totonu o le ogaumu ma 'ai seia oʻo ina mafanafana le taeao.
  2. Togafitiga ma le sipuni sisi. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 kg o aniani matala o le eleele i totonu o se mea suamalie, 2 ipu suka ua faaopoopo, fefiloi ma tao i totonu ole ogaumu seia oo ina enaena. O le falaoamata ua uma ona tuʻuina i totonu o fagu tioata ma teuina i se nofoaga malulu, mago. Taumamafa 3 taimi i le aso.
  3. Tafuga fuālaʻau kuka. O fualaau aina suamalie (1 itiiti ulu) e tatau ona 'ai i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao.
  4. Faʻaopoopoga i le taumafataga. O le filifiliga sili ona faigofie o le na o le faaopoopoina o fualaau faisua i ipu. Mo se suiga, e mafai ona e faʻaopopoina e le gata i pateta poʻo fuamoa, ae faʻapea foi i le fan, puddings, vasega muamua.

O se faʻaaliga taua: o togafitiga o le faʻamaʻi ma aniani ua naʻo le maeʻa ona faʻatalanoa ma le fomaʻi, ae le o le faʻamalosia o pancreatitis. Afai a maeʻa ona tuʻuina atu se tiga o le manava o le tino poʻo isi faʻafitauli i le gastrointestinal tract, e le aofia ai le oloa mai le meaai.

O aoga o aniani lanumeamata

O mataupu o le faʻaofiina o se oloa i se meaʻai e lauiloa. E le mafai ona faʻafitia ia mea faʻamalolo o aniani aniani, o se fualaau aina e mafai ona:

  • toe faʻafoʻisia le faʻalaumalieina o gaʻo, o se taunuuga, metabolism,
  • faaleleia le faaaogaina o meaʻai i totonu o le fatu,
  • faʻaitiitia le kulukose o le toto (ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, glucose e faʻapupulaina i le lymph, faʻaleagaina o se tagata i le faia o le maʻisuka),
  • aveese le tagata maʻi mai le tele o cholesterol i totonu o le loto,
  • faamalosia le puipuiga o le tino ona o le le lelei, puipuia o le tino mai meaola eseese ma microbes,
  • aveese maʻi mai le tino,
  • puipuia le tagata maʻi mai le mafai ona atiaʻe le kanesa.

O le aniani lanu meamata e tatau ona faʻalauiloa ma le faʻaeteete, e tusa ai ma fautuaga faʻapitoa I le tulaga o le le mautonu pe a uma ona 'ai (manava o le manava, isi faʻaalia o se osofaʻiga), e sili atu le vave ona vavae ese mai le taumafataga.

Taumafa o aniani mo le pancreatitis masani

O le mumusu e faʻaitiitia, o le tagata maʻi e ulu atu i le vaega o le faʻamagaloina, ua faʻatagaina aniani e faʻaopopo i le meaʻai. O le faagasologa e tupu malie lava: i le taimi muamua, e mafai ona faʻatagaina se tagata e 'ai fualaau faisua i totonu o togafitiga vevela. E le tatau ona e pasia ia aniani, e tatau ona e kuka i se tele o vai pe leai foi. Faʻaopopo le riki oloʻo faʻatagaina i suauu fuālaʻau, masini paluga, suauu, paluga - ipu e faʻaaogaina tutoʻatasi ma le 'apa o le itu.

I luga o le mauaina o le faʻamagaloga, e mafai ona toe foi atu e 'aina aniani aniani. E masani lava, e manaʻomia se fualaau faisua i salakeke. Aua e te aafia, faʻaaoga tele o aniani i le osofaʻiga.

O eleni e mafai ona aumai ai faʻamanuiaga i le tino o le tagata. O loʻo matou talanoa e uiga i meatotino tutusa:

  • o loʻo i ai se mea maualuga maualuga o le potassium, e lagolagoina ai meaʻai o le myocardial,
  • "Meaʻai" antioxidants i le tino - vitamini C ma A,
  • puipuiga mai faʻasalaga ogaoga faʻafuaseʻi (maliu o le tino o le tino),
  • faatosina i le gaosia o enzymes digestive ma insulin,
  • faaitiitia o le kulukose o le toto,
  • faamaluluina le le mautonu, faasaʻo le moe,
  • faaleleia le mafai
  • puipuiga o le kanesa, kanesa,
  • puipuiga mai siama, galo, eseese viruses.

Soo se gaioiga ma oloa e faaopoopo i le taumafataga e ogatusa ma le fomaʻi, o le pulega tutusa e taua o se meaʻai maloloina. O le laasaga sese e mafai ona tupu ai le tiga o le pancreatitis, o aʻafiaga ogaoga e aʻafia ai le paʻu, o le faʻaalia o faʻamaʻi tutusa (diabetes, gastritis, ulia, manava ma gall stones), o se tulaga lautele o le malosi o le tino. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e mataala e uiga i au lava tulafono.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Tuua Lau Faamatalaga