O le a le kuka ua faatagaina mo le maʻisuka

Saisi, atonu, o loʻo i totonu o le pusaaisa a le toʻatele o tagata Rusia. E oo lava i le iloa o le tele o aoga o nei oloa, e faaauau pea ona faʻatau e tagata ma fiafia e 'ai. I le faʻaaogaina tatau ma le leai o ni faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino, e mafai ona faatagaina. Ae o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona suʻeina pe mafai ona faʻatagaina le kuka i le taumafataga. Ina ia faia lenei mea, o le a tatau ona e malamalama i le auala e aafia ai le maualuga o le suka i le toto.

A e faia ni faʻatau, e tatau ona e filifilia naʻo oloa mai tagata gaosi oloa talitonuina. O faufautua latou te fautuaina faʻasalalauga i luga o le faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le igoa, o taunuuga o le faʻatonutonuina o faʻatauga ma asiasiga e leʻi faʻaleleia.

UlutalaCalories, kcalPuipuia, gFats, gCarbohydrates, g
Foʻu32614,428,52,2
Toto2749,019,514,5
Smoked boiled (Moscow)40619,136,60,2
Na 'aina (Salami)56821,653,71,4
Doctoral25712,822,21,5
Sisi falaoa26611,023,91,6

O nei oloa, ua saunia i le tausisia o tulaga uma, e aofia ai puipuiga e talafeagai mo le fausiaina o sela fou. I nisi o vailaʻau o loʻo iai sina laʻititi o le sodium, seleni, phosphorus.

E le faʻatagaina e fomaʻi le maʻisuka mai le aofia ai saisi i le taumafataga. Pau lava na o tuusaunoaga o oloa ma uiga lelei. Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga ma le maualalo o le gaosiga o le carbohydrate, o latou taumafa e le faʻaosofia ai le tuputupu ae o le suka.

Meaʻai mo le maʻisuka

O tagata ei ai faʻafitauli o le tino e tatau ona manatuaina le taua o le faia o meaai lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani o meaai paleni, e mafai ona toe aumaia le kulūkose i mea masani.

Sauaki ma le maʻisuka ituaiga 2 e le o faʻasaina faasaina. Ae pe a tusia se meaai, e tatau i tagata ona manatua lo latou soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea inu ulaula e fesoasoani i le leaga o tagata gasegase e mafatia i le mamafa o le mamafa. O le maualuga o le kalori o le oloa ma le mea o loʻo i ai i se fuainumera taua o gaʻo e mafai ona faʻateleina ai le mamafa o le gaʻo.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona latou 'aina ni sandwiches e masani ai le toatele. O le tuufaatasiga o gaʻo o loo i totonu o le pata, oloa o manufasi, ma gaʻo i le falaoa e mafua ai le tuputupu aʻe o kilokalama sili atu.

Sa amataina le sausage o le fomai tipitipi e fai ma meaʻai mo tagata na sao mai le fia taumafa umi. O le oloa na gaosia e tusa ai ma le GOST e aofia ai pipi, puaa, fuamoa moa, mea manogi, susu. O le aofaiga atoa o aano o manu i se oloa lelei e tatau ona le itiiti ifo i le 95%. E le afaina le faʻaoga o le soisi i lenei tuufaatasiga i le tulaga o le metabolic metabolism.

Soifua maloloina

Fomaʻi fautuaina le maʻisuka e aofia ai naʻo meaai maloloina i a latou meaʻai. A maeʻa, o le tino o ia ituaiga o gasegase e faʻavaivaia ona o aʻafiaga leaga o le maualuga o le kulukose. E fautuaina e tagata faapitoa tagata alolofa e kuka i latou ile fale mai mea masani.

Ae e oʻo lava i vāega o fale gaosi oloa ua gaosia i le tausisia o manaʻoga uma e aofia ai mea aoga. O suauu maualuga o manu o loʻo iai vitamini PP, phosphorus, ma le sodium. O loʻo i ai le seleni i le sausage a le fomaʻi, lea e aofia ai i le gaosia o hormones talafeagai mo le gaioiga o le lauroid.

O le mea sili ona aoga o le toto. E faʻapipiʻi le tino i le B, D, PP vitamini, sodium, zinc, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, manganese. O le tuufaatasiga e aofia ai vailaʻau amino e manaʻomia mo le tino (valine, tryptophan, histidine, lysine). E fautuaina e aofia i le taumafa o tagata gasegase o loʻo mafatia i le anemia uamea.

Sauase fulufulu fai mai le afaina: ate, veins, fatu, mama, manava, siʻi. I le faagasologa o le sauniuniga, o vaega e faʻalautele ai le faʻamalosi e faaopoopoina: laugutu, taliga, lanu, paʻu. Faʻasoʻaina le fausua i totonu o se fala o le suauʻu viso o loʻo faʻapitoa mo ponaivi ma sooga. O le vailaʻau faʻasolosolo o sea sooga o se oloa tulaga ese. E aofia ai:

  • B vitamini2, B12, I totonu6, In2, In9, H, PP, E, D,
  • o le konateko, zinc, copper, iron, sulfur, chromium, molybdenum, vanadium, titanium, cobalt, aluminium, sodium, potassium, magnesium, seleni, manganese, chlorine, iodine, fluorine, boron, tin, silicium, nickel, phosphorus.

Ona o le maualuga o lona gaʻo ma le maualuga o le masima, o le oloa e matautia tele mo i latou ua mamafa. I totonu o le tino, o le faatumauina o le vai, e mafua ai foliga o le edema, o le faateleina o le toto. I nisi o ituaiga, o le tuufaatasiga e aofia ai oloa e mafua ai se tali atu.

Taumafa i le taimi o le maitaga

E fautuaina e le fomaʻi o loʻo fautuaina tina e faʻamoemoe e vaʻavaʻai mai oloa faʻaleagaina mai le lisi. E fautuaina e teena sausa, aemaise lava ituaiga ulaula. I le faagasologa o la latou gaʻoina, o tino o le tino ua faʻasaʻolotoina e lamatia ai le soifua maloloina o le tina o loʻo faatalitali ma lona pepe. E le manaʻomia le vavaeeseina atoa o sausaisi lelei. Afai o nisi taimi e faʻaumatia ai i ni vaega laiti, ona leai lea o se aʻafiaga faʻalauiloa ile tino.

I le maʻisuka faʻamama, e leai foi se faʻatagaina faʻamaonia. O sausa ma sausage e toetoe lava leai se aoga i luga ole maualuga o suka. Ae sili atu le lelei o sandwiches e leʻo ai mo sina taimi, talu ai o le 'aiina o falaoa e mafua ai le faateleina o le kulukose.

O le faavae o sausage meaai e le tatau ona avea. E gaosia e tagata gaosiga ni phosphates i meaʻai aano i le taimi o gaosia. E manaʻomia e taofi ai le susu, faʻateleina le ola ola, faʻaleleia le tutusa ma le lanu. O le tele o nei mea e mafua ai le faʻavevesiina o le faʻagasologa o le faʻamalolo o le calcium. O le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamalosi i le fetus ma le osteoporosis i fafine ua faʻateleina.

Suiga Suiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. Ae e mafai ona e faʻamalositino le tulaga ma puipuia le faʻaalia o faʻafitauli masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e toe faʻaleleia le meaai ma faʻateleina le tulaga o le gaioiga faaletino.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e tatau ona lafoai meaai e maualuga i gaʻo. Latou te faʻateleina le maualuga o le suka toto ma le faʻaititia i tulaga lautele. E le faasaina le sausage mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. A uma mea uma, o lona faʻaogaina e le faʻapogai ai le hyperglycemia. O le mea matautia o le faigata ona maua oloa lelei ile fale teu oloa. O meaʻai o mea taumafa o loʻo i ai e iai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o le maʻisuka.

O tagata e filifili e fai se lisi o mea maualalo-mauvaʻa e mafai ona aofia ai saisaisi masani ma saisi i le taumafataga, i le faʻaaogaina o le kuka i le fale.

Lisi o tusi faʻaaogaina:

  • Meaʻai mo le tumama. O se taiala mo fomaʻi. Korolev A.A. 2016. ISBN 978-5-9704-3706-3,
  • Endocrinology. Taitaiga a le Atunuʻu. Ed. I.I.Dedova, G.A. Melnichenko. 2013. ISBN 978-5-9704-2688-3,
  • Se vaifofo mo le maʻisuka mai Dr. Bernstein. 2011. ISBN 978-0316182690.

Tuua Lau Faamatalaga