Bubnovsky e uiga i le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le kulukosese metabolism e faʻalavelaveina. Togafitiga o le faamai o le faamoemoe lea i le pulea o le maualuga o le glycemia. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o se tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi e tatau ona faia ni vailaʻau maʻoti (ma masani mo le ola), e tatau ona ia mulimuli i se meaʻai, o lona uiga o le faʻasaina o le taumafaina o le tele o oloa ina ia mafai ai ona pulea le maʻisuka. Mafaufau i mea e le mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ma pe faapefea ona faasaʻo le faʻamaʻi ma se soifua maloloina lelei.

Fautuaga lautele mo maʻi

O auala autu o togafitiga mo le maʻisuka o se mea paleni e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi, faamalositino ma (gauai!) - teena o sikaleti. E matua tatau lava ona mataʻituina le maualuga o le toto maualuga ma mataʻituina le tulaga o vae. I le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e tatau ona tuiina le inisalini, a faʻapea o le a maliu se tagata. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini, ona e iai vailaau faapitoa mo lenei mea.

Pe a ave fualaau ma insulin, e tatau ona e matua faaeteete, aua o nei fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia ai le suka o le toto. O le auala lenei e atiina ae ai le hypoglycemia, lea e mafai ona mafua ai le vaivai ma e oo lava i le oti. O faʻafitauli faigata uma e mafai ona puipuia pe afai ei ai ni oloa e le faateleina ai le suka toto ma fesoasoani e aloese mai faʻalavelave, e le gata i lea, e aunoa ma se lagona o le fiaaai.

A leai se taumafataga, o le a faʻagasolo le alualu i luma o le maʻi, ma o le a mafua ai faʻalavelave masani ma le lamatiaga o le ola. Afai e le pulea le maʻisuka, o le a tupu i totonu o le sefulu, i le luasefulu tausaga.

Ole faʻafitauli sili ona lamatia o le maʻisuka nephropathy (e mautinoa lava e taʻitaʻia ai fatuga o fatugaʻo), faʻamaʻi o le maʻisuka (lea e mafua ai le tauaso) ma faaleagaina ai vaʻa ma neura o vae (lea e mafua ai le gangrene, o le togafitiga o le vaeluaina).

Afai e te 'ai lelei i le maʻisuka, e mafai ona faʻagesegese le atinaʻeina o faʻalavelave ma fesuiaʻi ai. I lenei tulaga, o le suka toto o le a tausia i totonu o taʻaloga masani. Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka e leʻo avea ma faailoga mo le tuiina o le inisalini: o se vailaau e tatau ona naʻo tulaga sili ona ogaoga. Faatasi ai ma meaai lelei, e masani ona aloese mai ai.

Taiala o taumafataga

O le taumafataga mo le maʻisuka ua fuafuaina ina ia mafai ai ona maua i totonu o le tino ni nai mea inu. E taua tele le faapaleniina o le pulu ma le gaʻo, aua o le lamolemole lea e mafai ai ona oso i luga le suka ma puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

Afai e maua se tagata maʻi i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le mea e le mafai ona 'ai ma se faʻamaʻi e siaki ai pea? E filifili lenei mea e le fomaʻi i tulaga taʻitasi, faia se lisi o oloa.

Afai o le tagata ua faatonuina le togafitiga o le inisalini, ona fetuunai lea o le meaai e fuafua i le tui ole inisalini. O le taumafataga ma se seti o oloa e faʻaleleia ina ia leai se lamatiaga o le hypoglycemia.

I le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina nisi mea taumafa ma le maualalo o fuainumera, lea e le sili atu ma le 50. O lona uiga o mea inu gaʻo o loʻo i ai meaai e faʻafeoloolo malie, ma o lenei mea o le a vavaeese ai faʻafuasei i luga o le suka.

E tatau ona e 'ai atili i taimi uma, fafagaina lelei meaai. E matua taua lava le taofia o taimi uumi i meaʻai. Afai ei ai se tagata i luga o se pisinisi pisinisi lea o le a faigata ai ona mulimuli i se meaʻai, e tatau ona ia faʻatau oloa ma ia e faʻatagaina e le fomaʻi. E tatau ona e aloese mai meaai leaga.

Maualalo Faʻamatalaga Faʻailoga Manatu

Ole lisi o loʻo i lalo o se lisi o mea taumafa e maualalo le faasinomaga o igoa, ma o le mea lea, e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka:

  • Borodino falaoa
  • au (aano po o iʻa),
  • ipu o vela, povi,
  • iʻa (cod, pike perch, ma isi),
  • fuamoa (e le silia ma le tasi i le aso),
  • oloa gaosiga maualalo maualalo,
  • vine
  • fualaau faisua - kapisi, tamato, greens,
  • pata (e tutusa ma le aofaiga e le sili atu ma le lua punetini),
  • fuālaʻau manogi
  • o nisi o vine ma fua (eg fugalaau, apu).

E le gata i lea, o taaloga, meaʻai, iʻa, avoka, zucini ma isi ipu laititi-carb e faatagaina. Ina ia mafai ona tofotofoina le aoga o se oloa faapitoa o meaai, e taua tele le faatau o se glucometer ma faaaluina le tele o aso i le aofaiga atoa o le puleaina o le suka.

O lenei auala e mafai ai ona e iloa mautinoa po o fea meaai e maua ai le suka ma e leai. E mafai e nisi ipu mai le lisi o loʻo i luga ona faʻateleina le glycemia, o lona uiga e tatau ona faalēaogāina.

E lelei le 'ai o fualaau suamalie: latou te maualalo le faʻasologa o fuainumera, ma tuʻuina atu o le aofaiga o ia oloa o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai, o le a le maua ai ni faʻafitauli faʻaleaga. O le mea autu ma se taumafataga o le mataituina lea o le faʻalelei, o lea e mafai ai ona e 'ai lalo ifo, ae tele taimi.

Faamolemole ia matau, i tagata soifua maloloina o mea vevela, o le maualuga o le glycemia e masani ona i ai i le lautele o le 4-5.2 milimili. O faailoga aupito sili ia o le suka e mafai ona maua i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka-faʻalagolago pe leai le inisalini. O le mea moni, mo lenei mea e tatau ona e faʻatino lelei meaʻai ma mataʻituina le fua o le inisalini. Afai e te le paie ma mulimuli ma le faʻaeteete i le pulega, e mafai ona e ola e aunoa ma ni faʻafitauli tiga o le maʻisuka. Ina ia faatumauina le maualuga maualuga, vaʻaia, o le mafaufau manino e moni.

E mafai ona 'ai le pusa

O le nofoaga autu i le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le faʻafefe. E masani lava e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate ma fesoasoani e faatumauina se tulaga faʻafesoʻotaʻi tumau. O le Buckwheat e faʻaleleia lelei e le tino ma o se punavai o le malosi.

E lelei le 'ai o le saito ma le paʻu paela. O nei mea taumafa e fesoasoani i paleni malosi ma fesoasoani e aloese mai le hyperglycemia. O le mea moni, ia tuʻuina atu o le maʻisuka o le a le faʻaumatia. E taua tele le fuaina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai ma, pe afai e solia le faitau masani o le glucometer, faia fetuunaiga i le meaai.

Le faʻamoemoe o le maʻisuka taumafa

O le galuega autu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le tausisia o le maualuga o le toto suka e le maualuga atu nai lo le 6.1 milimita pe a uma taumafa ma e le maualuga atu nai lo le 5.5 mmol i luga o se manava gaogao. O ia faailoilo e mafai ona ausia e ala i le matua faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo i le lisi o aso taʻitasi. E na o le pau lenei o le ala e puipuia ai le soifua maloloina o le fatu: latou te aafia i suiga matautia i le maʻisuka.

O taumafa, faamalositino ma inisalini fesoasoani o le a fesoasoani e puipuia ai le taunuuga sili ona leaga mo le maʻisuka - maliu mai le gase fatuga. Afai e leiloa le galuega o fatugao, e faʻaaogaina le gafa poʻo le dialysis. E tatau ona ou fai atu, o le faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu ai i tagata gasegase mafatiaga ogaoga ma o le mafuaʻaga lea o se faʻamaʻi pipisi. O le sini o togafitiga mo le maʻisuka o le faʻatuai lea o le manaʻomia mo le faʻamaʻi (sili ona lelei - ad infinitum). O le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate na o le saofaga i le tausia o le soifua maloloina.

O le mea moni, o meaʻai e maualalo-mauoa e matua taugata lava. Mo le puleaina o le maualuga o le suka, e manaʻomia ai tupe faʻaopoopo (ma tele). Ae ui i lea, o ia taumafaiga e taua tele: o le tupe na faʻaalu i meaai ma fasi pepa mo le mita e toetoe lava leai se mea e faʻatusatusa i tau o le togafitia o faʻalavelave matuia o le maʻisuka. Afai e te mulimuli ma le faʻaeteete i se meaʻai, ona maua lea e se tagata avanoa uma e ola ai i se olaga atoa i se matua matua lava.

Mea faasaina o le maʻisuka

O le lisi lenei o mea faasaina e mafai ona matua afaina ai le maʻisuka. E le tatau ona faʻaumatia i lalo o soʻo se tulaga, o le masani ai le pulea o le suka e le galue:

  • mea suamalie uma (e le mafai ona e faʻaaogaina le kulukosese mo le maʻisuka),
  • falaoamata falaoamata
  • kusi falaoamata na faatauina i le maketi,
  • pateta
  • oat granola
  • sana
  • araisa
  • fua suamalie
  • ketchup
  • soʻo se mea e faʻapipiʻiina, faʻatau meaai vave,
  • gaʻo susu suamalie e leai ni gaʻo,
  • o le maʻisuka e le 'ai meaʻai e aofia ai le kulukose.

I le iloaina e le mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, e mafai ona e taofia le maʻi i lalo o le puleaina. O le mea moni, o lenei taumafataga o le a faigata mo nisi tagata, aemaise lava pe afai e te manatu e tatau ona e lafoai le tele o mea lelei. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi mea: ia 'ai, mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie, falaoamata poʻo le ola mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻafitauli.

A filifilia filifiliga i totonu o le faleoloa, e tatau ona e gauai atu i la latou fatuga. Aloese mai meaʻai gaʻo-mauʻoa. O le i ai o le suka ma le gaʻo faigofie e mafai ona faʻaogaina i totonu o nei mea e mafua ai ona afaina i le soifua maloloina, aua e vave ona saofagā i le faateleina o le glycemia.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e le mafai ona e matua atoatoa. E oo lava i mea faatagaina o meaai e faateleina ai le suka. E manaʻomia lou teuina o le maʻi, e tatau ona e faʻagaloina le tele o meaʻai. E sili le lelei ona 'ai sina mea e masani ai. E taua le tausia o se tusi o le pulea e le tagata o ia lava - o se tasi lenei o tulaga sili ona taua mo le pulea o le maʻisuka.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lisi o mea leaga i le maʻisuka e masani lava. Ae ui i lea, e faatagaina e le tagata le tele o le soifua maloloina, faamalieina ma le lelei. Afai e te siakiina pea le maualuga o le glycemia ma puipuia ai le gaʻo i le suka, e mafai ona e puipuia le atiina ae o ni lamatiaga o le maʻisuka e lamatia ai le ola.

Mafaufauga a Dedov e uiga i le maʻi suka, puipuia ma togafitiga o le faamaʻi

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O se tasi o tagata lauiloa faapitoa o fomaʻi o Ivan Ivanovich Dedov, o le maʻisuka o se tasi o ana vaega taua o suʻesuʻega. O lona lauiloa ua amata ona faamaonia talu mai aso o le Soviet Union.

O le aso, o ia o le peresetene o le Rusia Academy of Science Sciences, o le autu o le Ministry of Health o le Rusia, ma o loʻo auai foi i le aʻoga i le Sechenov Moscow State Medical University.

Dedov Ivan Ivanovich o le tusitala ma le tusitala-tusitala o le tele o faasaienisi ma suʻesuʻega galuega ma lomiga i le vaega o endocrinology, e aofia ai le autu o le maʻi suka. O lana suesuega faasaienisi e le gata ina iloa i le teritori o lona lava atunuu, ae faapea foi i fafo atu.

O taunuʻuga taua o le endocrinologist i le fomaʻi

O le aʻei luga o le apefaʻi matata na amataina i le post o le fomai faapitoa i saienisi i se tasi o fale suesue o le Medical Institute of Radiology o le Academy of Science Sciences of the Soviet Union i Obninsk.

I Obninsk, na suʻesuʻe e Tamamatua ia faafitauli o le neuro- ma le endocrinology.

O le isi laasaga o lona faasee atu lea i le post o se tagata suʻesuʻe sinia.

Mai le 1973 i le 1988, na galue Ivan Ivanovich i falemaʻi faʻapitoa nei:

  1. Institute of Clinical Oncology, Academy of Sciences Medical a le Soviet Union.
  2. O le uluai Inisitituti Falemai a Sechenov Moscow, lea na ia amata ai ona nofo i le tulaga o le polofesa i le aoga o le togafitiga, ma mulimuli ane avea ma ulu o le matagaluega o endocrinology.

Mai le 90 o le senituri lona lua, o le endocrinologist ua tautalagia o se fomai mai le Atua, ua talisapaia lana galuega.

O le galuega o loʻo i ai nei o Dedov o le State Endocrinological Medical Scientific Center, lea na faigaluega ai tagata tomai faapitoa filifilia.

I totonu o lenei fomaʻi, o gaoioiga nei o loʻo faʻatinoina nei:

  • galuega ma galuega o se suʻesuʻega faasaienisi ma suʻesuʻega,
  • togafitiga ma togafitiga faafomai,
  • togafitiga faafomaʻi,
  • faʻalapotopotoga ma le faʻaaogaina o galuega,
  • faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa i aʻoaʻoga o le endocrinology.

E le gata i lea, o le Endocrinological Medical Scientific Center o se nofoaga tutotonu lea e toe faʻaleleia ai gasegase i lalo o polokalama a le setete.

I aso nei, o le suafa o Ivan Ivanovich Dedov e lauiloa i le teritori o le Rusia, ae faapena foi i fafo. Sa faia e le saienitisi se sao taua i le atinaʻeina ma le atinaʻeina o le tele o eria i le vaega o endocrinology.

O taʻiala autu o lana galuega e fesoʻotaʻi ma le foia o faafitauli nei:

  1. Atinaʻe ma le faʻamalosia o le maʻisuka ituaiga o ituaiga eseese.
  2. Le mafuaʻaga o le maʻisuka.
  3. Fausiaina o auala fou mo suʻesuʻega o faʻamaʻi eseese.

I le faʻaopoopoga, e taulimaina e le fomaʻi faafitauli o le puipuia ma le togafitiga o le tele o faʻafitauli faigata e faʻaalia i le talaaga o le atinaʻe o le maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nei mea e aofia ai le gangrene o pito pito i lalo ma nephropathy.

O a taunuʻuga faasaienisi?

O Dedov Ivan Ivanovich i le taimi o lana galuega na avea ma tusitala o le sili atu i le fitu selau fomai saienisi, lea e aofia ai tusiga, tusi, tusi lesona, monograph.

O lana suʻesuʻega e taulai atu i le suʻesuʻeina o faafitauli i le endocrinology.

Ae o le gaoioiga e faatatau i le atinaʻeina o le maʻisuka, o le tusitala na auai i tusitusiga o nisi o tusitusiga faavae.

O le autu o nei galuega o mea nei:

  1. O le maʻi suka: retinopathy, nephropathy.
  2. O loʻo maʻi le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti.
  3. Maʻisuka maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamau.
  4. Faʻafitauli faigata ma le faʻafitauli o le maʻisuka.
  5. Togafitiga e masani ai. Endocrinology.

O le mea lea, e manino lava na faʻamaonia e le fomaʻi suʻesuʻe lana galuega galue i faafitauli ogaoga o lo tatou taimi. I mea uma, e pei ona e iloa, i tausaga talu ai nei, e amata ona salalau le faʻamaʻi i le va o le tupulaga talavou, e aofia ai tamaiti, ma faʻafitauli e tulaʻi mai i le taimi o le atinaʻeina o le maʻi e aafia ai maʻisuka uma.

I lalo o le taʻitaʻiga a Ivan Ivanovich, e tele tuʻutuʻuga na faia, faʻapea foʻi ma fuafuaga mo puipuiga, suʻesuʻega faʻamalositino ma togafiti togafitiga o faʻamaʻi pipisi, lea e faʻaaoga lelei i vailaau faʻaonapo nei.

Taʻiala Patient

I le 2005, na lomia ai e le fale e lolomiina le Moscow le tusi "Diabetes. Mo maʻi "na faʻataʻitaʻia e Ivan Ivanovich Dedov e ala i le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai a le Rusia.

O sea mea na tupu i totonu o le faʻavae o le Polokalama a le Feterale "Puipuiga ma le Puleaina o faʻamaʻi a le Soifua Maloloina" ma le subprogram "Diabetes Mellitus".

O le lolomiina lolomi o se taʻiala mo le maʻisuka ituaiga 2 oe saili e pulea le atinaʻeina o le togafitiga. A uma mea uma, o se mea taua i le taimi o le gasegase o le auai lea o le tagata maʻi, o lona tomai lelei ma le puleaina o suiga faifai pea i le tino.

O le tusi o loʻo aofia ai faʻamatalaga talafeagai ma e mafai ona fesoasoani ia te oe e maua le tali i au fesili, e tulaʻi mai ni tulaga faigata.

O vaega autū o le lomiga lolomi o:

  • manatu aoao lautele e uiga i le atinaʻe ma le faagasologa o le togafitiga,
  • le mafutaga o le maʻi ma le i ai o le mamafa mamafa. O loʻo otooto atu ai mataupu faavae o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka,
  • pe faʻapefea ona pulea le faʻamaʻi, tausia o se tusi maʻisuka faapitoa,
  • atiaeina meaai lelei ma gaoioiga faaletino,
  • faamatalaga e uiga i togafiti togafitiga ma antipyretic fualaau faʻasaina
  • inisalini togafitiga
  • o le tulai mai o le hypoglycemia i le maʻisuka,
  • atinaʻeina o le maʻisuka faafitauli.

O tusi faʻapitoa i vaega autu o le tusi o loʻo i ai faʻamaumauga mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2, mo i latou e tatau ona faia togafitiga o le insulin, faʻapea foʻi ma se laulau o iunite falaoa.

O le lolomiina o le a sili ona aoga e le gata mo tagata mamai e maua i le maʻisuka, ae mo o latou aiga foi e lata ane.

O a ni auala fou o le togafitia o le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina i nei aso o le a taʻu atu i le tagata tomai i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

E tusa ma le 7% o tagata i luga o le tatou paneta e mafatia i le maʻisuka.

O le numera o tagata mamaʻi i Rusia o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi, ma i le taimi nei e tusa ma le 3 miliona. Mo se taimi umi, e mafai ona ola tagata ma le masalomia lenei maʻi.

E moni lenei mea mo tagata matutua ma tagata matutua. E faʻapefea ona ola faʻatasi ma se ituaiga o siama ma pe toafia e nonofo ai, o le a tatou auiliiliina i lenei tusiga.

O fea e sau ai le maʻi?

O le eseesega i le va o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e laiti: i itu uma e lua, o le maualuga o le maualuga o le suka o le maualuga. Ae o mafuaaga mo lenei tulaga e eseese. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le faʻafitauli o le tino o le tagata, ma le tele o sela o le pancreatic o loʻo suʻesuʻeina o se tagata ese.

I se isi faaupuga, o lau lava faʻamaʻiloga e "fasiotia" le okeni. O lenei mea e mafua ai le le lelei o le pancreas ma le faaitiitia o le gaioiga o le inisalini.

O lenei tulaga e uiga i tamaiti ma tupulaga talavou ma ua taʻua o le leai o se insulin. Mo ia tagata gasegase, o injections o le inisalini e faʻatautaia mo le ola.

E le mafai ona taʻu le mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi, ae o saienitisi mai le lalolagi atoa ua malilie e fai ma tofi.

O mea taua e aofia ai:

  1. Manatua E masani lava, o le maʻisuka na atiae i tamaiti pe a maeʻa teteʻa mai o latou matua.
  2. Vailaʻau faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi, laula, gaʻola ma isi.
  3. Isi faʻafitauli o le hormonal i le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tupu ai le faaletonu o le inisalini.

Na te atiaʻe e pei ona taua i lalo:

  1. E leiloa le lagona o le insulin.
  2. E le mafai e le kulukose ona ulufale atu i totonu ia i latou ma tumau pea le le taʻua i totonu o le toto.
  3. I le taimi nei, o sulu na tuʻuina atu ai se faailo i le pancreas latou te leʻi maua ai le inisalini.
  4. O le pancreas e amata ona maua ai le tele o insulin, ae le mafai ona iloa e sela.

O le mea lea, e aliali mai o le pancreas e maua ai le inisalini masani, pe sili atu foi, ae e le o gaʻo, ma o le kulukose i totonu o le toto e tupu.

O mafuaaga masani mo lenei mea:

  • sese olaga
  • afaina
  • leaga masani.

O ia ituaiga o gasegase ua faatonuina fualaau faasaina e faaleleia atili ai le mafaufau. E le gata i lea, latou te manaʻomia le leiloa o lo latou mamafa i le vave e mafai ai. O nisi taimi o le faʻaitiitia o nai kilokalama e faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, ma faʻamaonia lana kulūkose.

O le a le umi e ola ai le maʻisuka?

Ua maua e saienitisi o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e ola i le 12 tausaga le itiiti, ma tamaitai 20 tausaga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ae ui i lea, fuainumera ua tuʻuina mai ia i tatou isi faʻamatalaga. O le maualuga o le ola o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ua faateleina i le 70 tausaga.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o vailaʻau faʻaonaponei faʻaonaponei e maua ai faʻamalosaga o le inisalini o le tagata. I luga o ia inisalini, o le a tupu le ola.

E i ai foi le tele o metotia ma metotia o le pulea e le tagata o ia lava. O ituaiga nei o glucometers, vaega o suʻega mo le fuafuaina o ketones ma le suka i le urine, o se pamu insulin.

O le faʻamaʻi e matautia aua o le maualuga o le suka o le toto e afaina ai totoga o le "target".

E aofia ai:

  • mata
  • gaʻo
  • vaa ma neura o pito i lalo.

O faʻafitauli matua e mafua ai le le atoatoa o:

  1. Faʻaaogaina o le tino.
  2. Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  3. Gangrene o vae.
  4. O le hypoglycemic coma o se tulaga lea e paʻu malie ai le maualuga ole kulukose o le toto o se tagata. E mafua ona o le inisalini le talafeagai ma le toilalo o meaai. O le taunuuga o le hypoglycemic coma atonu o le oti.
  5. E masani ona taatele faʻamalosi poʻo le ketoacidotic coma. O mafuaaga o le teenaina o le tuiina o le inisalini, solia o tulafono o meaʻai. Afai ole togafiti muamua ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ole 40% glucose ma ole maʻi e oʻo ile vave vave, ona sili lea ona faigata ile maʻi suka. O tino pepe Ketone e aafia ai le tino atoa, e aofia ai le faiʻai.

O le tulai mai o nei faigata faigata e faaitiitia ai le olaga i taimi. E manaʻomia e le tagata maʻi ona malamalama o le teena o le inisalini o se auala mautinoa e oti ai.

O se tagata e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, taalo i taʻaloga ma mulimuli i se meaʻai, e mafai ona ola i se olaga umi ma faamalieina.

Mafuaaga o le oti

E le oti tagata i le faʻamaʻi lava, o le oti e sau mai ona faʻalavelave.

E tusa ai ma fuainumera, i le 80% o mataupu, e maliu mai gasegase i faafitauli ma le cardiovascular system. O nei faʻamaʻi e aofia ai le fatu oso, ituaiga eseese o faʻailoga.

O le isi mafuaaga o le oti o le paʻu.

O le mafuaaga lona tolu o le oti o le gangrene. O le maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le tafe o toto ma le innervation o pito i lalo. Soo se mea, e oʻo lava i se manua itiiti, e mafai ona susulu ma aafia ai vae. O nisi taimi e oʻo lava i le aveesea o se vaega o le vae e le o se mea e faʻaleleia ai. O suʻe maualuga e taofia ai le manua mai le faamalologa, ma ua amata ona toe pala.

O le isi mafuaaga o le maliu o se tulaga o le hypoglycemic.

O le mea e leaga ai, o tagata e le mulimuli i faʻasologa o fomaʻi e le o umi le umi.

Jocelyn Award

I le 1948, na faatuina ai e Elliot Proctor Joslin, o se tagata suʻesuʻe i le American endocrinologist, le pine manumalo. Sa tuuina atu ia te ia i le maʻisuka ma le 25 tausaga o le poto masani.

I le 1970, na i ai le tele o tagata faapena, ona o le agai i luma o togafitiga, o auala fou o togafitiga o le maʻisuka ma ona faafitauli na aliali mai.

O le mafuaʻaga lea na filifili ai taʻitaʻi o le Dzhoslinsky Diabetes Center e faʻamalie tagata maʻisuka oe na ola i le maʻi mo le 50 tausaga pe sili atu foi.

E manatu lenei mea o se mea sili ona ausia. Talu mai le 1970, o lenei taui na maua ai le 4,000 tagata mai le salafa o le lalolagi. 40 o latou nonofo i Rusia.

I le 1996, na maua ai se taui fou mo le maʻisuka ma le 75 tausaga o le poto masani. E foliga mai e le talafeagai, ae e umia e le 65 tagata i le lalolagi atoa. Ma i le 2013, o le Jocelyn Center na muamua mauaina le tamaitai Spencer Wallace, o lē na ola i le maʻisuka mo le 90 tausaga.

E mafai ona ou maua ni fanau?

E masani lava o lenei fesili e fesiligia e tagata gasegase i le ituaiga muamua. O loʻo maʻi i le laʻititi poʻo le talavou, o maʻi ma latou aiga latou te le faʻamoemoe mo se olaga atoa.

O tamaʻitaʻi, i le iloa o le faʻamaʻi mo le sili atu ma le 10 tausaga, e masani ona faitio i se faʻaitiitia o le malosi, le leai o se mea i le faalilolilo faalilolilo. E mafua ona o le maualuga o suga e aʻafia ai aʻafiaga o le namu, lea e aʻafia ai le solia o le toto i le tino.

O le fesili e sosoo ai pe o le fanau fanau mai matua o loʻo maua i le maʻisuka o le ai ai lenei faʻamaʻi. E leai se tali saʻo i lenei fesili. E le faʻasalalauina le maʻi i le tamaititi. O se vavalalata ia te ia ua tuuina atu ia te ia.

I se isi faaupuga, i lalo o le aʻafiaga o nisi itu, e mafai e le tamaititi ona atiaʻe le maʻisuka. E talitonuina o le aʻafiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi e sili atu pe'ā maua le tamaititi i le maʻisuka.

I fafine o loʻo i ai gasegase tuga, e masani lava ona faʻalavelaveina le faasologa o matamuli. O lona uiga o le maʻitaga e matua faigata lava. O le faʻasalaina o le faʻasalaga e mafua ai le leai o se mafaufau. Ae afai o se tagata gasegase i se faʻamaʻi totogi, e faigofie ona maʻitaga.

O le gaioiga o maʻitaga i tagata maʻi ma le maʻisuka e faigata tele. E manaʻomia e se tamaʻitaʻi le mataʻituina pea o le toto toto ma le acetone i lana urine. Faʻalagolago i le tolu masina o le maitaga, o le fua o le insulin e sui.

I le uluaʻi masina muamua, e faʻaitiitia, ona faʻateleina lea o le tele o taimi ma i le faaiuga o le maitaga ua toe faʻafefeteina le fua. O se fafine maʻitaga e tatau ona tausia lona maualuga suka. O maualuga maualuga e mafua ai le gasegase o le maʻesuka.

Tamaiti mai se tina e maua i le maʻisuka e fananau mai ma se mamafa tele, e masani lava o a latou okeni e matua le atoatoa, o se togafitiga o le cardiovascular system ua iloa. Ina ia taofia le fanau mai o se tamaititi maʻi, e manaʻomia e le fafine ona fuafua se maʻitaga, o le umi o loʻo mataituina e le endocrinologist ma le fomaʻi. E tele taimi i le 9 masina e tatau ai i se fafine ona togafitiga i le falemaʻi o le endocrinology e fetuunai ai le fua o le insulin.

Tuuina atu o fafine maʻi ua faatinoina e faʻaaogaina ai le vaega. O le fananau mai o le natura e le faatagaina mo tagata mamaʻi ona o le lamatiaga o le toe afaina o le gasegase ile taimi faigata.

E faʻapefea ona ola fiafia i le maʻisuka?

O le ituaiga 1 e atiina ae, e fai ma tulafono, i le laʻititi poʻo le talavou. O matua o nei tamaiti e faateia, taumafai e saili tagata faʻamalolo poʻo togafiti togafiti e fesoasoani e fofo lenei maʻi. Ae paga lea, e leai ni faʻamaʻi mo le maʻi. Ina ia malamalama i lenei mea, e tatau lava ona e mafaufauina: o le tino puipuia o le tino na "fasiotia" ia sela o le pancreas, ma o le tino ua le toe faʻaaogaina le inisalini.

O fomaʻi ma togafitiga faʻasolosolo o le a le fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino ma toe faʻamalo le hormone taua. E tatau i matua ona malamalama e leai se manaʻoga e tau ai le faʻamaʻi, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e ola ai.

O le taimi muamua i le maea ai o suʻesuʻega i le ulu o matua ma le tamaititi lava ia o le a avea ma se tele o faʻamatalaga:

  • fuafuaina o iunite falaoa ma faʻamaufaʻailoga faʻapitoa,
  • saʻo le fuaina o tui o inisalini,
  • saʻo ma sese mea inu.

Aua le fefe i nei mea uma. Ina ia mafai e tagata matutua ma tamaiti ona lagona le lelei, e tatau i le aiga atoa ona ui i le aʻoga o le maʻisuka.

Ma i le fale, ia tausia se tusi faʻamalosi o le pulea e le tagata o ia lava, lea o le a faʻaalia ai:

  • taumafataga uma
  • inisiua na faia
  • toto suka
  • faailoga o le acetone i le urine.

Vitio mai Dr. Komarovsky e uiga i le maʻisuka i tamaiti:

E le tatau i matua ona taofia a latou tama i totonu o le fale: faasaina o ia e feiloai i uo, savali, alu i le aoga. Mo le faigofie i totonu o le aiga, e tatau ona i ai ni laulau lolomiina o iunite falaoa ma faʻamaufaʻailoga faʻasalalau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻatau ni faʻataʻotoga masani o le umukuka lea e faigofie ai ona e faʻatatauina le aofaiga ole XE i le ipu.

Soʻo se taimi e tulaʻi pe pa'ū le glucose, e tatau i le tamaititi ona manatua lagona na ia iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le tiga o le ulu poʻo le susu. Ma le maualuga o suka, salu, lima gatete, lagona o le fiaaai. O le manatuaina o nei lagona o le a fesoasoani i le tamaititi i le lumanaʻi e fuafua ai lona sugar e leai sona glucometer.

E tatau lea mea ina ia i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaitiitia o le suka toto, e mafai e tagata ona fesoasoani ia te ia.

O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona ola i se olaga atoatoa:

  • alu i le aoga
  • maua uo
  • savali
  • e taaalo i taaloga.

E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ai ona ia atiina ae ma ola masani.

O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e faia e tagata matutua, o lona uiga o la latou faamuamua o le paʻu o le mamafa, teenaina o masani leaga, o meaʻai talafeagai.

O le tausisia o tulafono uma e faʻatagaina ai oe e totogi le maʻisuka mo se taimi uumi na o le faia o fualaau. A leai, o le inisalini e faʻamaonia vave, o faʻafitauli e vave ona tupu. O le olaga o se tagata ma le maʻisuka e faalagolago ia te ia lava ma lona aiga. O le maʻisuka e le o se faʻasalaga, o se auala e ola ai.

Meaʻai ma meaʻai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2

O le iʻuga o le iai o le tele o meaʻai i aso taʻitasi, o le a le maua ai e le tino le gasegase ole inisalini. Manua 2 ma le meaai paleni - i le tulaga o le soliga o tulafono, o le maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le tino o le tino e oʻo atu i le tele o faailoga ma tumau mausali i latou.

O laasaga o togafitiga mo le maʻisuka e mafai ai ona faʻavae le faʻaleleia o le natura i le inisalini, toe faʻafoʻi le gafatia e suʻe sugars.

Mataupu faavae autu

E tatau i tagata maʻi ona manatua le tatau ona tausisi i tulafono faʻapitoa:

  1. O le tele o meaʻai gaʻofale e tatau ona faʻaaogaina e oo atu i le tolu i le aoauli.
  2. O le faaaogaina o yoghurts ma nati ua fautuaina e avea o ni meaʻai - o le gaosia o gaʻo o loʻo faʻanatinati o le a faʻagesegeseina ai le soona inu o suga.
  3. E tatau ona iai mea taumafa i itula tutusa - ina ia faʻamaonia le metabolism, faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega o le digestive.
  4. Ina ia maua se aʻafiaga o le saturation, ina ia faʻaitiitia le fua faatatau o le faʻasaumalie o suga faigofie, o fualaau faisua fou e faʻamalosia i fiva laau e faʻapipiʻi i ipu taʻitasi.
  5. Faʻaaoga tatau ole vai - a itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita.
  6. Faʻasologa o mea taumafa i le ao - e oʻo i le ono taimi. Laititi faʻalavelave mo 'inisalini addicts ua faʻatagaina.
  7. Suiga sui i mea saogalemu, faʻapitoa i faʻasalaga faatagaina (tausia o faiga masani i aso uma).
  8. E le manaomia soo se meaʻai pe a maeʻa taʻaloga faaletino-taʻaloga.
  9. Le faʻasaina o le masima poʻo se faʻaitiitia faʻaitiitia o lona voluma i ipu maeʻa.
  10. Faʻalēaogāina mai i gaʻo vailaʻau faʻamalosi faigofie e maua i le taumafataga.
  11. Vagana ai le sipuni mai meaʻai, o le aloese lea mai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le tino. O se vaega itiiti e faʻatagaina i se taumafataga sili ona tolu.
  12. Faaaogaina o kuka meaai.
  13. Tapulaa o le ava malosi, maualalo le ava pia, e oo lava i le leai.
  14. Faatapulaa poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau gaʻo.
  15. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai manu.
  16. Faʻaitiitia le aofaʻi o le kalori o ipu aʻo faatumauina lo latou malosi.
  17. O le aoga o le taumafa e tatau ona fetaui ma tau o le tino - o le sili atu e mafai ona maua ai le mamafa.

Information Unit

O le gafatia o soʻo se oloa e faʻalautele ai le fua o le kulukose i le toto e taʻua o le "hyperglycemic index." O le tau e faʻaaoga i le fausiaina o taumafa i aso taitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma le tagata maʻi e faʻalagolago atoa i le inisalini. Soo se oloa e maua ai le GI; o le fua o le faateleina o suga pe a uma le taumafa e faalagolago i le maualuga o le faailo.

Ua vaevaeina le faasino igoa ile:

  • Faateleina - sili atu ma le 70 iunite,
  • Avea - mai le 45 i le 60,
  • Laititi - lalo ifo o le 45.

O tulaga maualuga ma tulaga maualuga e le aofia ai meaai, e mafai ona faʻaaogaina mulimuli i fua talafeagai. O le vaega autu o le taumafataga e aofia ai le maualalo o le GI.

O se fua e faʻapulaʻa ai le faʻaaogaina o gaʻo faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le tino o le "areto falaoa". O lona igoa e sau mai le "piliki" o falaoa. O le 25 gram keke e tutusa ma le 1 XE (atoa, o le afa lea o le fasi falaoa).

Toeitiiti lava o mea taumafa uma e aofia ai vailaʻau faʻamalosi i la latou tuufaatasiga - o la latou aofaiga e tatau ona fetaui lelei ma le tui o le inisalini tui. O le manatu o le faitauina o le taliaina e tulafono faavaomalo, lea e mafai ai ona filifili le tele o vailaʻau manaʻomia.

Vaega o meaʻai lelei mo tagata mamai

Ina ia tausia le tulaga masani masani o le tino ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimuli i tulafono:

  • E faasaina le fiaai
  • E le fautuaina le faia o ni malologa umi i le va o taumafataga,
  • E le mafai ona e teenaina le taeao
  • Muamua e 'aina fualaau faisua i le taimi o' ai, ma pe a maeʻa ia i latou - oloa gaʻo (kisisi, aano o manufasi),
  • O meaai e le tatau ona vevela pe malulu,
  • O le taumafataga mulimuli e tatau ona faia i le sili atu ma le lua itula ao lei alu i le moega,
  • Faatasi ai ma se tali le lelei o le manava i fualaau faisua, ua fautuaina e tao i latou,
  • E le fautuaina e fuga, faʻamaʻapeʻe oloa, faia i le paʻu, faʻaopopo saula,
  • I le fausiaina o aano o manu, e le aofia ai le falaoa, suia i le oatmeal, fualaau faisua,
  • I le i ai o suauu i se vaega (o se aofaiga taua), ua faʻamaʻiina i latou i puluvaga poʻo gaʻo faatagaina - e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le gaʻoina ma le faʻafefe,
  • Alu faʻatagaina e faʻaaogaina aʻo leʻi 'ai, ae le o le maeʻa.

O meaʻai uma e tatau ona faʻasalaina lelei; e le mafai ona faanatinati ma tafe ni fasipepa tetele.

Allowed Diet Foods

O le faʻamaʻi e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga nisi o ituaiga o oloa i le faasologa i aso uma:

  1. I le avea ai o se faavae mo soupeti, aano o le gaʻo vaivai, e faʻaaogaina ni susu pe faʻavelaina i luga o le suka. O le suavai muamua e faʻafefe ai le vai ma na o le lua e amata ona kuka. Ole taimi ole faʻaaoga i le taumafa e le tatau ona sili atu i le tasi i aso fitu.
  2. Mo le vasega lona lua, e fautuaina e ave iʻa ma mea maualalo maualalo - uta, pike, hake, perch poʻo pollock. O aano o manu e leai ni gaʻo, moa po o le siva e sili ona lelei.
  3. O susu susu po o meaʻai susu e tatau ona i ai ma se aofaiga maualalo o meaola o manu - kalu falaoamata, yogurt, yogurt, kefir, susu susu.
  4. I le vaiaso o le kalena, e faʻatagaina e le sili atu i le fa faʻamaga mai fuamoa moa - mo nilati pulu. Yolks i le maʻisuka ituaiga 2 e matua faasaina.
  5. E fautuaina le faʻaaogaina o pata mai le pata, o le karite bela, o le oatmeal i le aso.
  6. O oloa gaosi falaoa i taumafa i aso taitasi e le sili atu i le masani o le 300 kalama, e tuuina atu i fatuga atoa, bran, meaʻai suauu po o le tao mai le falaoamata lona lua.
  7. O fualaau suamalie e faʻafefiloi i totonu o le taumafataga - failalaʻau, kāpeti paepae, pulupulu Brussels, kukama, tamato, eggplant, legumes, kohlrabi, fualaau aina fou.
  8. O fualaau faisua ma maualuga maualuga o sugars, starches (pateta, kāloti, beets) e faʻatagaina tasi pe faalua i le vaiaso, i taimi o le pa'ū i le tulaga masani e le aofia ai meaʻai.
  9. O fualaau aina ma fualaau e tatau ona aofia ai le maualuga o le aofaʻi o le acid ascorbic - oranges, fruit fruits, lemons, cranberries, red currants.
  10. I le avea ai ma se mea manaia, e fautuaina ai se mea e faʻafiafia ai, o loʻo fua mai ai oloa mo tagata mamai, bisisi - kuki masi.
  11. O le suamalie na mafai ai le gaugala o le rose, vai inu mama, fualaau aina ma pusi compotes i luga o suamalie, tomato, kukumba suamalie, lanumeamata, laʻau o le vao, susu susu, vai oona ma le gaʻo.

O le faʻaaogaina o oloa gaosia faapitoa o le a fesoasoani e aloese mai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma faʻaitiitia ai le faʻateleina o le mamafa o le mamafa o le tino. O oloa lelei e le afaina ai le mamafa ma le aofaiga o le kulukose e le oi ai. E tofu lava ma ona lava taua o le maualuga o le leaga.

O le maʻisuka e tele lava ina mafatia mai le mamafa o le tino e fesootaʻi ma se gasegase lemu, e faasaga i se talaaga o le faʻaleagaina lautele. I le faʻaopoopoga i le faʻaauau pea o le kulūkose, e fautuaina ai gasegase e faʻaoga laulau o kalori o mea e gaosia. O le sili atu kilokone faaopoopo o le mamafa e afaina ai le galuega a le fatu muso, toto toto.

Fautuaina Meaʻai Meaai

O oloa faʻasaina o loʻo aofia i le lisi:

  • Puni
  • Tamai Mamoe, gaʻo povi,
  • Meaʻai vela
  • Jam
  • Fugaina le kulisi curd faatasi ai ma se gaʻo maualuga,
  • Melons
  • Yoghurts ma mea e 'ai, faʻamautu,
  • Zucchini,
  • Faʻatauga
  • Fuga
  • Pasta na faia mai le saito o le saito
  • Meli
  • Ice cream e aofia ai le aisa
  • Jam
  • Rice, semolina,
  • Suga
  • Pulu falaoa, falalamu, falaoa, keke,
  • Sweets of all kinds,
  • O faʻasologa o tagata taitoatasi ua faʻamago fua,
  • Fuga i mea faaopoopo,
  • Paʻu

Soo se ituaiga o ava malosi, o mea taumafa eleelea e matua faasaina. O mea taumafa uma ua taua i luga ua i ai se maualuga maualuga o le GI, e mafai ona faateleina le faitau o le kulukose o le toto i tulaga maualuga pe a faʻaaogaina. O le faʻaleagaina o laʻau suamalie e afaina ai se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se hyperglycemic coma.

Fautuaga fautuaina mo le vaiaso

I le maʻisuka ituaiga 2, o meaai i aso taitasi e mafai ona eseese, lelei ma, sili ona taua, aoga. O taumafataga taʻitasi e manaʻomia ai muamua le faʻaaogaina o le vai - a itiiti ifo i le 250 ml i le taimi, falaoa - e le silia ma le 50 kalama.

E tele meaʻai mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka, lea o loʻo i ai se mataupu faavae lautele - o le tapulaa maualalo o le tasi o loʻo faia e ala i le fai soo o meaʻai i le gasologa o le aso.

Suʻu sui

O se aga masani le vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Faʻamatalaga masani - "Sorbitol", "Xylitol", "Stevia", "Fructose",
  • Fausaga faʻamalosi - "Saccharin", "Cyclamate", "Aspartame".

E le fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina na o le tasi le isi vaevaega o sui - pe a suia i latou, o le tagata gasegase e faigofie lava ona filifilia le sili ona fetaui mo lona tino. E le mafai ona finau e uiga i le filifiliga lelei - e pei lava ona leai ni meaola tutusa, e leai ni vailaau sili ona lelei.

O le oloa e faʻavae i le pentinol, o se ituaiga o pentahydric ava malosi.

O loʻo faia mai i fale gaosi oloa vao, o meaʻai o le sana.

Xylitol e faasino i meaai maualuga-kalori:

  • O le aofaʻi o le suamalie e tutusa ma le 1 iunite (e tusa ai ma pene masani, gaʻo suka),
  • O le aoga o le malosi e 3.67 kcal poo le 15.3 kJ / g.

A faʻaaogaina le Xylitol, e manaʻomia e tagata maʻi suka ona faitauina le faitau aofai o calorie e faʻaaoga.

O le igoa lona lua mo le sui o le suka masani o le Sorbitol.

I lona natura masani, o loo maua i fualaau aina ma fua; o fua o le pusi mauga ua sili ona maualuga.

O le vailaʻau e gaosia e le oxidation o le kulukose.

O se paʻu lanu paʻu o le tioata tioata, e faigofie lava ona suauu i le vai, faʻasaʻo i vai inu, suamalie suamalie. Faʻaiʻuga autu:

  • Lelei faʻasologa mulimuli - e oo atu i le 0.54 iunite,
  • Malosiaga o le malosi - 3.5 kcal po o le 14.7 kJ / g.

O le faʻataunuʻu o le kalori o le oloa ma lenei faʻamaʻi o le a le mafai ai e le tagata maʻi ona leiloa le mamafa, e manaʻomia ai le faʻatusatusaina o le aofaiga i le faagasologa o le faʻaoga. O le faʻafefeina o tulafono mo le tagofia o mea suamalie e afaina tele ai le maua o le mamafa. O le maʻisuka faigofie ona maua le mamafa o le tino ma e faigata ona faʻaumatia. O lenei vaega e fesoʻotaʻi ma le manaʻoga mo meaʻai ao lei faia le inisalini.

Stevia pe faalua lau laʻau

O meatotino aoga o se vailaau e aofia ai:

  • O le maualuga o le tala lelei o le tasi unite o le oloa e tutusa ma le 300 iunite o suka,
  • E le faʻalauteleina le fua faʻatatau o toto suga,
  • E i ai sona tau le malosi.

O faʻamalositino i le falemaʻi e leʻi faʻamaonia ai aʻafiaga o le suka o loʻo i ai i totonu o le laau, faʻamaonia lelei uiga lelei:

  • Faʻateleina le aveeseina o le urine mai le tino,
  • I le maofa o microflora pathogenic,
  • Faʻaumatia faʻamaʻi pipisi na osofaia le tino,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga.

"Stevia" e lelei mo ituaiga uma o le maʻisuka ma lona malosi.

I le avea ai o se punavai autu o le suka e suitulaga, o le fualaau faasaina ua faaaoga mo le toeititi atoa le selau tausaga.

O loʻo faʻatusalia i se tofo oona ma se paʻu palapala lea e solo lelei i vai. Ina ia aveesea le tofo oona o le vailaau, e fesootaʻi ma le vevela lextrose.

O le saccharin e le manaomia e kuka ai ma susulu i le tele o le vai vevela - i lalo o nei tulaga, o le a avea ma mea oona. E fautuaina mai e le au atinaʻe le faaopoopoina i ipu na saunia ma faʻafefe i se vai mafanafana. E tasi le vaega ole vailaʻau e tutusa ma le 450 iunite ole suka (tutusa i le maualuga o le suamalie).

I le ulufale atu i totonu o le gastrointestinal tract, o le vailaau e matua gauai uma lava i le inumaga, e faʻaputu i totonu o masini i ni maualuga maualuga. O le tele o le saccharin e faʻamautu i le vevela. E talitonuina o le oloa e saogalemu, ae i suʻega i meaola, i tagata taʻitoʻatasi, faʻaleagaina neoplasms na atiae i le vevela.

Falemaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻatulagaina e se tagata tomai faapitoa togafitiga ma se meaʻai. O le a latou amanaʻia le tulaga lautele o le maʻi, iloilo le mamafa o le tino ma le manaʻomia mo le paʻu o le mamafa. O tagata mamai e tatau ona manatua i taimi uma le matautia o meaʻai ma maualuga o calorie ma le mamafa o le tino.

E tatau i le fomaʻi ona filifili le suʻe tatau talafeagai - o le a ia amanaʻia le fua faatatau o le metabolic, le manaʻomia e faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga