Metformin: gaioiga ma aʻafiaga, pe faapefea ona ave mo le gau o le mamafa

I tausaga talu ai nei, ua maua ai e saienitisi le faaiuga o le matua o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻamalolo. O vailaʻau faʻafomaʻi faʻapitoa e aʻafia ai suʻesuʻega e le gata i lona faʻamoemoeina, ae faʻapea foʻi i luga o le faʻamuamua. E tele fualaau oona i le lalolagi e mafai ona faʻaumiina ai le olaga o se tagata, ma o le tasi oi latou o Metformin, na atiaeina e saienitisi Rusia i le silia ma le 60 tausaga talu ai. E faʻafefea la ona faaumiumi ai le ola?

Le faʻafouina o le metformin

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, lea ei ai sona aʻafiaga e faʻagesegese ai le soifua matua o se tagata.

Metformin muamua na fuafua e togafitia le maʻisuka ituaiga 2. Na maua e saienitisi Rusia i le 60 tausaga talu ai. Talu mai lena taimi, o le tele o faʻamatalaga na maua e uiga i lona manuia manuia. O tagata e maua i le maʻisuka 'ave le metformin o le ola e 25% le umi nai lo i latou e leʻi maua lenei faʻamaʻi. O ia faʻamatalaga na faʻatagaina ai saienitisi e suesue i fualaau faasaina o se auala e faaumiumi ai le ola.

I le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega o metformin o se vaifofo mo le matua ua faia i le salafa o le lalolagi. Aemaise lava, i le 2005 i le Oncology Research Institute ua faaigoaina mulimuli ane N.N. Petrova, sa faia se suʻesuʻega i le fale suesue mo le suʻesuʻega o le matua ma le carcinogenesis, lea na faʻaalia ai o le metformin e faaumiumi ai le ola. E moni, o le faʻataʻitaʻiga na faia na o manu. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga, o se taunuuga o le suʻesuʻega, o le maua lea o le mea lea e puipuia ai manu mai le kanesa.

Ina ua maeʻa lenei suʻesuʻega, na fiafia le sosaiete faʻasaienisi atoa i le gaioiga a le metformin. Talu mai lena taimi, e tele suʻesuʻega na faʻatautaia e faʻamaonia ai le taunuʻuga o le suʻega 2005.

Taua! Vaʻaia lelei ma tagata o loʻo tago i fualaau. E foliga mai a oʻo i le tagofia o le vailaau, e faʻaititia le 25-40% ile lamatiaga o le atinaʻeina o le oncology.

I faatonuga mo le faʻaaogaina, e le mafai ona e vaʻavaʻai i le upu e atagia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le faaumiumi o le ola. Ae, e mafua ona o le mea moni o le matua matua e lei aloaiaina o se faʻamaʻi.

E faapefea ona aafia le tino i le metformin?

Lafoaia o toto mai vaʻalaʻau cholesterol. O lenei mea e oʻo atu ai i le masani ai o le faʻatinoina o le tino, e puipuia ai le thrombosis ma le vasoconstriction. O lenei aafiaga o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaumiumi le autalavou o le cardiovascular system. Ua iloa e sili atu le pasene sili o maliu ona o faʻamaʻi o lenei tino.

Ua faʻamaonia e metformin le taofi o le atinaʻe o faʻamaʻi senile.

Faʻaleleia o le metabolism e ala i le faʻateleina o le maualuga o le aoga o le cholesterol ma faʻaitiitia le faʻaleagaina. O le mea lea, o loʻo i ai se paleni metabolism i totonu o le tino. O le susu e saʻo lelei, o loʻo i ai se fesuisuiaʻi, e le faʻaleagaina, lafoai le sili atu gaʻo ma le mamafa. O se taunuuga, o le uta i luga o auala taua uma ua faaitiitia. Afai, i le taimi lava e tasi e pei o le tagofia o fualaau faasaina, e amata ona faʻaleleia e se tagata lona ituaiga olaga, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Faʻaitiitia le manaʻo. O le ki i se olaga umi o le paʻu mamafa. O se faʻamatalaga mautinoa lea. Metformin fesoasoani e ausia lenei galuega e ala i le taofia o se manaʻoga tele e 'ai.

Faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose mai le masini vai. O le gafatia o le suka e faʻavaveina ai le faʻafesoʻotaʻi o poloka mole molepika e fesoasoani i le matua matua ma le faʻaolaina o le tele o faʻamaʻi.

Faʻalelei atili le tafe toto. O lenei gaioiga e faʻaititia ai le ono aʻafia o manua o le toto, paʻu ma le fatu. O nei faʻamaʻi o loʻo taʻitaʻia le lisi o mafuaʻaga o maliu vave.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

  • lilac
  • aʻa
  • talisa paʻu
  • magnesium stearate,
  • malo
  • titanium dioxyide
  • crospovidone
  • povidone K90,
  • macrogol 6000.

O le elemene autu autu i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, e faia mai mea totino: o le lilac ma le aʻa. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina ei ai se faʻalavelave o mea faʻaopoopo, aemaise lava talc, magnesium stearate, diokone dio, ma mea na lisiina i luga.

Faatonuga mo le tagofia o fualaau faasaina

Ina ia faʻaaoga le metformin e faʻagesegese ai le soifua matua, e tatau ona e tago i le vailaʻau i le afa o le metotia o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina. E iai togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. Ae, afai o se tagata soifua maloloina e faʻaaoga nei tui, e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Taua! A o leʻi filifili i le faʻaaogaina o le metformin, o se suʻesuʻega atoa e talafeagai. E talafeagai lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaalia ai se faʻasologa faʻasolosolo taʻitasi.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e avea o se sui anti-matua, o faʻamatalaga nei e tatau ona amanaia:

  1. tausaga e le tatau ona itiiti ifo i le 30 tausaga, ae le silia le 60,
  2. mamafa ma le ofoofogia,
  3. cholesterol ma / poʻo le suka e maualuga atu nai lo le masani.

O le saʻo saʻo e tatau ona uunaia e se fomaʻi ma faamatala pe faapefea ona ave metformin. Mo le faʻamatalaga, e fautuaina e le sili atu i le 250 mg metformin i le aso.

O le fea metformin e sili ona lelei mo le toe taui?

Metformin o loʻo gaosia i lalo o faʻamaumauga tau fefaatauaiga ma ua gaosia e le tele o kamupani:

  • Metformin
  • Glycon
  • Metospanin
  • Siofor
  • Glucophagus,
  • Gliformin ma isi.

Le maualuga o le Metformin o loʻo maua i lalo o le igoa Glucofage.

O le sili ona saogalemu ma sili ona taliaina i Amerika, Rusia ma le 17 isi atunuu Europa o le Glucofage. E faatagaina e ave tamaiti e 10 tausaga. Ua faʻamaonia o Glucophage lea e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu, ma i le puipuia o le matua ua toetoe lava 100% saogalemu.

Ae ui i lea, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi pe o le a le vailaau e ave ai le metformin.

Faʻaiʻuga

Afai e te inuina fualaau faasaina i le tuuitiitia o tui, ona leai lea o se itu e tatau ona matauina. Ae ui i lea, e talafeagai le taʻuina atu ia i latou:

  1. smack of metala
  2. anorexia
  3. maʻi le manava (manava manava),
  4. manua (vomiting, taoto),
  5. anemia (pe afai e te le 'aina le vitamini B12 ma le gaʻo siama),
  6. lactic acidosis.

Faʻalogo! Afai o se tagata e malosi lona mamafa faaletino pe le 'ai foi ao lei faʻaaoga le metformin, e ono paʻu le suka i le toto. Faailoga: faʻafefe o lima, vaivai, valea. I lenei tulaga, e tatau ona e 'ai se mea suamalie.

O le a le tala a Malysheva e uiga i le fualaau faasaina?

Malysheva talanoa e uiga i le metformin i se auiliiliga lelei i lana polokalame "Soifua Maloloina," lea e agai atu ai i le mataupu mai le manatu o le faaaogaina o fualaau faasaina mo le toe faafouina. O se vaega tomai faapitoa foi e auai i le polokalama, lea e maua ai tali i le tele o fesili e faatatau i le gaioiga ma uiga o le fualaau faasaina.

Metformin o se fualaau taatele e pei ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2.

Metformin e aʻafia i se vaega o vailaʻau faʻapitoa e taʻua o le biguanides.

Metformin fesoasoani i tagata gasegase e maua i le maʻisuka 2 le maualuga o kulukose, e faʻaitiitia ai lona faʻamalamalamaina mai meaʻai ma faʻasologa i le ate. O le vailaau faʻatele e faʻaleleia atili ai lagona masani o sela i le inisalini.

E tele suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai e le gata i lenei mea le lelei o metformin. I le 2010, na lipotia mai e le Medical News Today ni suʻesuʻega se lua na faʻaalia ai le gafatia o Metformin e puipuia ai tagata ulaula mai le kanesa o le tino. Ma i le 2012, na maua ai le metformin e mafai ona aoga i le togafitiga o le kanesa o pancreatic.

O le taimi nei o le au suʻesuʻega a le Catholic University of Leuven (Katholieke Universiteit Leuven) i Peleseuma na faʻaalia ai e mafai e le metformin ona taofi le faagasologa o le matua ma faʻalautele le ola.

Iloiloga Roundworm

"A o latou matutua, o nei anufe e laiti, faʻavaivaia ma amata ona minoi laitiiti. Ae o anufe na matou tuuina atu metformin o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiʻititi faʻaitiitia o le lapoa ma e le mafe. E le gata o latou tausaga e sili atu ona lemu, latou te tumau foi i le soifua maloloina, "o le tala lea a Haes, le tusitala o le suesuega.

Ae faʻapefea ona galue le metformin? O le au o loʻo faʻamatalaina o sosoʻo i totonu oo tatou tino e maua ai le malosiaga mai le mitochondria - microscopic "mana o le eletise" lea e maua ai se eletise vaivai tele i totonu o potu taitasi. O lenei faagasologa e o gatasi ma le faʻavaeina o ituaiga malosi o le okesene (radicals).

O ia meaola malolosi e ono lamatia tele mo le tino. Ua ia i latou le malosi e faʻaleagaina ai aʻafiaga ma DNA, faʻalavelave i le masani ai o le galue i sela. Ae fai mai le au saienitisi, i ni mea laiti, e mafai ona aoga nei fualaau.

"A o le umi o le numera o meaola lamatia e ono lamatia i totonu o siama e tumau pea laiti, o le a iai se aafiaga lelei i le vavau o le cell. E faʻaaogaina e le siama ia molelaʻau faʻamalosia i latou ao leʻi faia se faʻalavelave. Metformin e mafua ai sina siitaga laʻititi i le aofaʻi o ia molekamo. Matou te talitonu o lenei mea e mafai ai e le sela ona malosi ma mafai ai ona latou faateleina lo latou olaga, "o le tala lea a Haes.

E mafai ona faʻafefe e le antioxidants le metformin

Ae ui i lea, ua lapatai mai le au suʻesuʻe e mafai e antioxidants ona toe faʻaaogaina le aʻafiaga o le metformin, aua, i lo latou manatu, o nei "mea leaga" i totonu o se aofaiga e tatau lava ona i ai i totonu o tatou potu.

E ui lava o nei suega o suʻega e foliga mai o loʻo folafolaina, o loʻo faʻamalosia e Haes isi suʻesuʻega: "E manaʻomia ona tatou faʻaeteete pe faapefea ona faʻafeiloaʻi nei taunuuga i tagata. Ae o la tatou sailiga e tatau ona avea ma faavae lelei mo galuega i le lumanaʻi. "

I le auala, e le na o le pau lea o suʻesuʻega na faʻaalia ai le malosi o le metformin. I le tausaga ua teʻa, na maua ai e le aufaigaluega a le National Institute of Asing (NIA) le metformin na faʻalauteleina le suʻesuʻeina o pepe i le tusa ma le 5.83% pe a faʻatusatusa atu i le kulupu e pulea.

O le mea moni lava o miti uma lava o le ola ma tumau le talavou i le umi e mafai ai. Muamua, o se fofo mo le matua ua na o tusi lava e mafai ona maua. I aso nei, o lea ituaiga vailaʻau o se mea moni. Pe fesoasoani moni ea i le umi o le ola? E mafai ona e mauaina le tali i lenei fesili i la matou tusiga.

Le faia o fualaau faasaina. Faamatalaga faafomai

E toaitiiti tagata e iloa, ae o lenei tausaga na iloa ai ua faia e saienitisi se vaifofo mo le matua. O le atinaʻeina o fualaau faasaina e aʻafia i tagata tomai faapitoa o le Falemataʻaga o Altai. Ua faapea mai saienitisi o se vailaau faafomai e fesoasoani e toe fuatai ai ni masini e nafa ma le lagolagoina o le lautele o le tino. A faʻaaogaina se fualaau fou, o le faasologa o le soifua matua e faʻaitiitia le taua.

Ua faia e le au scientists Altai se togafitiga mo le matua e le o se faalavelave. I aso nei, o tagata uma e nofo lua i le paneta o loʻo taumafai e faatumauina lo latou ola maloloina ma le autalavou i soo se auala. Ua maua e le au tusitala o le Rusia o Rusia ia Fepuari i lenei tausaga, o se fualaau faasaina lea e faʻagesegese le faasologa o le soifua matua ua uma ona pasia le laasaga lona lua o le suʻega. Masalo vave o le a mafai ona matou vaʻai i se fofo mo le matua i luga o fata o falemaʻi uma. E taua le matauina o le fualaau faasaina fou e tele atu. E tusa ai ma le au suʻesuʻeina o Altai, o vailaʻau e le afaina ai le tino o le tino ma le tino. Mo lenei mafuaaga, o le fualaau faasaina e matua leai lava se aoga. E taua foi le iloa o le togafitiga mo le matua e mafua ai le fatuina o sela fou i le tino o le tagata.

Elena Malysheva ma fualaau faasaina

O le TV show "Soifua maloloina!", O loʻo taʻalo Elena Malysheva, e sili ona lauiloa i latou o loʻo vaʻaia ma le totoʻa lo latou ola maloloina. I lenei tausaga, o lenei televise na suʻesuʻeina fualaau oona mai le matua. E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga ia i latou i la tatou tusiga.

O vailaʻau mo tausaga tuai mai Malysheva e faʻataga ai oe e toe faʻafoʻi mai sela o le tino. Muamua o fualaau faasaina o se inhibitor. O nei vailaʻau e le gata ina fesoasoani i le tumau i le talavou i le umi e mafai ai, ae faʻaleleia ai foi le tulaga o le fatu ma toto toto. O nei vailaʻau e aofia ai Captopril, Ramipril ma isi. E taua foi le iloa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu o le fatu.

O fualaau mai le matua mai Malysheva, e tusa ai ma le TV TV, e mafai ona feagai ma le tele o faʻamaʻi. O lea ituaiga vailaʻau o Aspirin. Faafetai i lenei vailaʻau, ua faʻaititia le aʻafia o le pipili o le toto, o le paʻu ma le fatu. I le avea ai o se tulafono, o le aspirin ua faʻamaonia i tagata e silia ma le 40 tausaga.

O fualaau faasaina na fautuaina e Elena Malysheva i lana televise fesoasoani e tausia ai se tulaga lelei o le tino ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi tuga. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, matou te fautua malosi e talanoa i se fomaʻi.

Na faʻapefea ona tofotofoina le aʻafiaga o Altai?

E pei ona matou taʻua muamua, ua atiae e le au scientists Altai se togafitiga tulaga ese mo le matua. I le taimi nei, ua lua pasi o suʻega. Ia Novema o lenei tausaga, ua fuafua tagata tomai faapitoa e amata suʻesuʻe i tagata ofo fua.

I le taimi muamua o le suʻega, o le fofo mo le matua ua tofotofoina i manu, e aofia ai maunu. Sa vaevaeina i ni vaega se lua. O le muamua na tuuina atu i ai le fualaau faasaina, ma le lona lua sa ola i se olaga masani. Ina ua mavae le tausaga ma le afa, na maua ai le vaega, lea e le faatatau i le togafitiga o fualaau faasaina, na amata ona faaali mai faailoga o le matua, e pei o le alu i le paʻu, alu tauaso ma aveesea le mamafa. O le vaega lona lua o isumu na faʻaaogaina le Altai mo le matua, sa sili atu le malosi ma maloloina. E taua foi le maitauina e faapea, ina ua maeʻa le sailiga manuia, na amata ona iloa e tagata na faia le fualaau faasaina ia i latou lava.

Le faiga o le gaioiga a Metformin

O faʻamalosiga o Metformin e faʻaalia i le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma le mamafa o le mamafa. O se aoga aoga o se faaitiitia o le fua o le absorption o le kulukose i totonu o le iniseti ao faateleina lona gaioiga i totonu o gaioiga lautele. O le aʻafiaga o Metformin i luga o le pancreas e mafua ai le pulefaʻatonu o le inisalini.

Faamanuiaga ma Faailoga a Metformin

O faʻamanuiaga o Metformin ua faʻamaonia i le tulaga o le faʻaleleia o le maʻisuka ituaiga 2. O faʻamatalaga mo le faʻaaoga e gata lava i lenei faʻamaʻi.

  1. Mo tagata matutua matutua i la latou mamanu mamanu pe faʻatasi ma isi auala.
  2. Mo tamaiti mai le 10 tausaga le matutua poʻo le leai foi o le insulin.

Metformin mo le maʻisuka

O le antiglycemic property o le fualaau faasaina ua malamalama lelei. E valaau ai:

  1. Faʻaitiitia le absorption o le carbohydrate.
  2. Faʻavave o le liua o monosaccharides e lactate.
  3. Vaʻaia vave o le kulūkose e ala i maso.
  4. Faʻaitiitia le maualuga o le triglyceride levels.

O le iloiloga o togafitiga ma Metformin na faia e le tele o saienitisi ma faʻaalia ai faʻalauteleina le lelei o tulaga lelei.

O se vailaʻau faʻasolosolo oona mai le aiga biguanide. E masani ona faamatalaina o le monotherapy o le antiobetic muamua mo le togafitiga o tagata gasegase muamua e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O meatotino o le vailaau faʻatagaina e mafai ona faʻaaogaina pe a taofia faʻamaʻi i tagata gasegase i le tele o tausaga o le poto masani. I nisi o tagata gasegase, o le le mafai ona faʻaaogaina e ausia ai le gasolosolo lelei o le gasegase na manaʻomia ai le fesoʻotaʻiga o isi vailaʻau faufautua.

O le mafuaʻaga autu o le faʻatagaina o le faʻamautuina o le kulukose o le toto ma le faʻaitiitia o le numera o faʻafitauli. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a Metformin i faʻasologa o togafitiga e fomaʻi ua leva ona suʻesuʻeina mo le tele o tausaga. O meatotino o le vailaʻau e mafai ona puipuia le faʻaleleia o le faʻamaʻi.

Metformin Slimming

O se aoga aoga o le faafaigofieina lea o le faagasologa o le leiloa o le mamafa. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, o le mea galue malosi e faʻaitiitia ai le fiaai, lea e aoga tele i le faʻaitiitia o faʻaaliga o le oona.O le vailaʻau e le o faʻamaonia na o le mamafa o le mamafa, ae o ona meatotino e mafai ona maua ai se aafiaga atoatoa i le maʻi. O le sili o le aoga o le tuʻufaʻatasiga o Metformin i se meaʻai maualalo ma le faʻamalositino.

Metformin ua faʻamaonia mo tagata soifua maloloina o loʻo i ai isi pauna. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faia i taimi uma se suʻega, iloilo le toto, aemaise lava le maualuga o suka, cholesterol ma enzymes foes.

Vaega o le taliaina ma le metotia o Metformin

O vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi taʻitoʻatasi taʻitasi e puipuia ai le tupu o se faʻalavelave. Fautuaga faʻataunuʻu e fesoʻotaʻi ma le faasolosolo faasolosolo o fuainumera. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga ma faʻateleina le aoga aoga.

  • tasi pusa 500 mg ma pe a maeʻa le 'aiga o le taeao mo le itiiti ifo ma le 1 le vaiaso,
  • le fua tutusa lea 2 taimi i le aso mo le 1 vaiaso,
  • se vaiaso o le faʻatagaina faatolu i le aso.

Afai o le a le mafai ona maua le toleniga o le fualaau faasaina, o le a fautuaina e le fomai le fesuiaiga i se fesuiaiga ma le faaseeina o meatotino.

E le tatau i tagata matutua ona inu sili atu i le 1 g i le aso, ina ia aloese ai mai le afaina ai.

E fautuaina e ave le fualaau faasaina i meaai, ona o lenei mea e faʻapupulaina ai lona manava i le manava ma faʻaitiitia ai le afaina - manava o le manava, taʻavale. Pe a ave Metformin i le amataga o togafitiga ma aʻo leʻi 'ai, e ono tupu le manava.

O le faʻaaogaina o le Metformin i luga o se manava gaogao e le manaʻomia ona o le faʻaitiitia o le lelei ma le afaina ona o le tele o le faʻavevesiina o le tino. I le po, e le aoga foi Metformin pe afai e le faamaonia e le fomai le aoga o sea fuafuaga. Ina ia aua nei galo e ave le vailaau, e tatau ona e taumafai e inu e tusa ai ma le faasologa - i le taimi e tasi. O se aoga aoga o le setiina lea o se faʻailoga mo faʻamanatuga.

Harm Metformin ma aʻafiaga itu

O vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o aʻafiaga. E ono afaina pe a amata ona inuina e se tagata le fualaau faasaina, ae e masani lava pe a mavae ni nai vaiaso, e mou atu le le mautonu. Soo se faaletonu e tatau ona lipotia i le fomaʻi e mautinoa ai na o faamanuiaga o le talosaga.

O aʻafiaga pito sili ona lauiloa:

  • toso
  • tiga o le manava
  • afu po o le vomia
  • gaosiga o le kesi
  • manava manava
  • malosi
  • allergies
  • migraine
  • gaosiga i le gutu.

O mea le lelei e mafai ona matua ogaoga. E mafai ona sili atu ona afaina i tagata e maua i gasegase o le fatu ma le ate. O se tasi o nei aafiaga o le acidosis lactic - o le faaputuga o le lactic acid i totonu o masini. O le faʻaleagaina e faʻaalia i le lamatiaga o le atrophy muscle.

I nisi o tagata gasegase, e tupu ai le vaivaiga B12, lea e mafua ai ona afaina ai le tino. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i le stroke, anemia, ma le atuatuvale.

I nisi tulaga, o le afaina i le ituaiga hypoglycemia e tupu pe afai e tuufaatasia le vailaʻau:

  • ma se taumafataga le lelei,
  • maualuga gaoioiga faaletino,
  • faʻaleagaga faʻavaitaimi o le ethanol,
  • isi vailaʻau mo le faʻamaʻi faʻamaʻi i se vailaʻau le lelei.

Contraindications i le aveina o Metformin

O fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le tino. Contraindications mo le taliaina e faapenei:

  • o loʻo i ai le ate ma fatu faʻamaʻi,
  • ua maua i le fatu o le fatu ma le maualuga,
  • faʻateleina o le taumafa ava malosi.
  • faʻamaʻi
  • tusi talosaga ao leʻi i ai faʻataʻitaʻiga x-ray, faʻavasegaga, faʻatinoga,
  • faʻafitauli pe a uma le paʻu,
  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga e oo atu i le 10 ma le silia ma le 70 tausaga.

Fesoʻotaʻiga a Metformin ma isi vailaʻau

O nisi vailaʻau e faʻalavelave ai i le aoga lelei o Metformin ma e mafai ona afaina ai le tagata maʻi e faʻatasi ma ia.

Afai o loʻo e faʻaaogaina soʻo se mea o loʻo mulimuli mai, atonu e te manaomia le siakiina o lou suka maualuga i taimi uma ma fetuunai lau fualaau:

  • vailaʻau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, prednisone,
  • togafitiga pei o le furosemide,
  • vailaau e togafitia ai faafitauli o le fatu ma le toto maualuga,
  • hormones tane ma fafine e pei o le testosterone, estrogen ma le gaseterone,
  • vailaau oona
  • isi fualaau o le maʻisuka.

O nisi fafine atonu o le a manaʻomia se fetuunaiga o le dose ole Metformin pe a uma le amataga ole fualaau ole pepe fanau. O fualaau o Hormonal o loʻo i ai le meatotino o le faʻateleina o le fua faatatau o le soona inu o le suka.

Analogs o Metformin

Analogs o le fualaau faasaina oi latou ia e tutusa uma le mea aoga - o Siofor, Bagomet, Glucophage, Formmetin, Gliformin. O a latou meatotino e tutusa lava. Aua nei filifili fualaau i luga o fautuaga a se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, na o le fomai e mafai ona tuuina mai fautuaga. O faʻamoemoega e ono faʻamoemoeina o le suia o oe lava ia atonu e le o.

Metformin mafua ai le gau o le mamafa

Metformin e taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa, ae le o vave ma faʻatasi ai ma se taumafataga. E manaʻomia foʻi le malosi faaletino mo tagata. O le vaifofo e le aoga le inu na o le mamafa o le paʻu. E i ai se taufaʻamataʻu o aʻafiaga o itu, ma o se tuufaatasiga ma isi vailaau e le aoga i taimi uma. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e le maua ai se taunuuga mautu, talu ai e masani lava ona toe maua e tagata le kilo kilokalama. O meatotino o le vailaʻau e leai ni faʻamatalaga e le mafaamatalaina mo le faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. I le avea ai o se tulafono, o le aoga aoga e pupuu.

O ai e mafai ona ave metformin

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo tagata matutua. E mafai ona faʻaaoga e faatelevave ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa. Mo ia tagata, o le sili ona aoga aoga o le tuʻufaʻatasia lea ma se mafaufauga lelei.

Tamaiti laiti mai le 10 tausaga inu vai na o le fautuaga a se fomaʻi. Metformin e le o faatonuina mo tamaiti laiti e aloese mai le faaleagaina o le tino.

Pe mafai ona ou maʻitaga ma ou taoto

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e talia. E leʻi iai se faʻalavelave na maua ai suʻesuʻega.

Le fautuaina mo le lactation ona o le malosi e ulu atu ai i susu o susu. E mafai ona afaina ai se tamaititi, talu ai ua faatagaina e faʻaaoga e naʻo le 10 tausaga.

O le inu o le Metformin i le taimi o le maitaga e aoga i lalo ifo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ao fafagaina o le a afaina ai.

O le Metformin e Faʻateleina ai le Ola

O le au suʻesuʻe a Peretania mai le Iunivesite o Leuven na tuʻuina atu faʻamatalaga faʻamaonia e faapea Metformin e taofia le faagasologa o le matua ma aafia ai le tuputupu ae o le ola. Aʻo galulue i mea e fai ai suʻesuʻega falesuesue, na latou faʻaalia o ona meatotino e faʻalautele ai le numera o meaola o le okesene faʻamalosia i totonu o siama. E aʻafia ai le iniseti le mafai.

O isi suʻesuʻega ua latou iloa o le tuputupu ae o le vevela ma le faʻaleagaina o lapisi faʻavavevave ua faʻaitiitia. Ae o le asō ua na o saienisi suʻesuʻega, o le a manaʻomia e le tagata ni suʻega faʻapitoa. I le taimi nei, o se aoga aoga mo le faʻalauteleina o le olaga ua le faamaonia.

Le fea e sili atu: Metformin, Glucofage poʻo Siofor

O le fualaau muamua o Metformin. O le eseesega i le va o le tuufaatasiga o loʻo faʻamatalaina e le mea o loʻo i totonu o le mea autu ma mea faʻaopopo i le tino o le masini poʻo le macrogol. E le gata i lea, o Siofor ma le le lava o le gaosiga o le inisalini e le faʻaaogaina, ma o le glucophage e faʻatagaina. E i ai nuances i le faʻafeiloaʻiga. E le mafai ona e fai atu ma le manino po o fea oi latou e sili atu mo le tagata maʻi - e tatau ona faʻamautuina i le maea ai o le suʻega. O se filifiliga tutoatasi o le a le aumaia ai se aoga aoga.

Faʻafefea e Metformin Puipuia mai le Kanesa

O tamaitai na faʻaaogaina le Metformin mo le maʻisuka mo le sili atu ma le lima tausaga sa i ai se tulaga lamatia tele o le alualu i luma o le kanesa o le susu. O le aoga aoga o le fualaau faasaina, e ui i lea, na faavae i luga o se numera itiiti o mataupu. E naʻo le 17 tagata gasegase sa faʻaaogaina Metformin mo se taimi umi ma na maua i le kanesa o le susu. E le gata i lea, o le mamanu o le suesuega e aofia ai soʻo se faaiuga e uiga i mafuaʻaga, fai mai saienitisi na taʻitaʻia e Dr. Christoph R. Meyer mai le Falemaʻi o le University of Basel i Suitiselani. Na ia lomia lomiga o suega i le aso 18 o Mati, 2010.

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lamatia o le kanesa ma le faʻaitiitia o le soifua maloloina i tagata e iai le maʻisuka ituaiga 2 i Metformin. Aʻo tofotofoina i roi, na faʻamaonia ai e afaina ai le tuputupu ae o sela o le kanesa.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o kanesa ua faʻaalia ai o loʻo i ai se manuia mai lona faʻaaoga.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a Metformin e mafai ona iloiloina taʻitasi, e fuafua i le faʻafitauli o le maʻi ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Metformin e maualalo ai le toto suka aʻo faʻamalolo le maʻisuka ituaiga 2. I le ituaiga 1, o le kanesa ma le gau o le mamafa, o loʻo i ai ni taunuuga lelei mai faʻataʻitaʻiga o falemaʻi. O loʻo i ai foi faʻamatalaga e uiga i aoga o Metformin mo le ovary polycystic, ae na o le solia o le kulukose. E le fautuaina e le tagata lava ia fualaau aina ina ia aloese mai ai.

Fale faʻafomaʻi o le vailaʻau

Metformin o se fualaau faasaina mai le vasega o biguanides, lea e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea autu autu o le fualaau faasaina o Metroformin hydrochloride, dioxide, povidone, magnesium stearate, macrogol o loʻo avea ma vaega fesoasoani.

  • le faʻaitiitia o le hyperinsulinomy,
  • sao i le paʻu o le mamafa,
  • faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o faamaʻi o le cardiovascular system,
  • lelei e afaina ai le lipid metabolism i le tino,
  • faʻaitiitia le faʻamaʻiina o gaʻo,
  • faaitiitia tulaga maualuga o le cholesterol leaga,
  • faaitiitia le lamatiaga o le maʻi o le maʻisuka,
  • faʻaitiitia faʻamalosi.

Pe a togafitia togafitiga i lenei vailaʻau i le mavae ai o ni nai aso, e mafai ona e matauina lona i ai pea i le toto i ni vaega laiti.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina Metformin o loo maua i le laupepa i ituaiga eseese. O vailaʻau faʻatau e mafai ona faʻatauina i faleoloa o le aai i tulaga nei:

  • 500 mg o mea aoga i le tasi papa,
  • 850 mg o meafaigaluega gaosi
  • 1000 mg o metformin.

O le fua aupito maualalo lea e amata ai le togafitiga e 500 mg o le vailaʻau faʻatasi ma se faʻateleina mulimuli ane. E le gata i lea, e le mafai foi ona sili atu i le tasi le mea e mafai ona sili atu i le numera o loʻo i luga Mo le sili atu ona mafai ona tuʻuina atu le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le tulaga maualuga o atumaga, o le numera o atumaga e mafai ona vaevaeina i le lua pe tolu i le aso. O le mea lea, o le a mafai ona taofia le atiina ae o aʻafiaga leaga. O le fua aupito maualuga o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 3000 mg o le mea galue.

I nisi o tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ave o vailaʻau mo faamoemoega faʻasolosolo, o le a tatau ona faʻaitiitia le fua i le lua i le tolu taimi.

O le maualuga o le aoga o le tagofia o fualaau e maua pe a maea le lua vaiaso o togafitiga.

Afai, i ni tulaga patino, ua le iloa se vailaau, e leai se mea e tatau ona totogi ai e ala i le faateleina o le isi fualaau.

Pe a ave le fualaau faasaina, e tatau ona amanaʻia le masani masani ole faiga ole metabolic ma le soifua maloloina lelei.

E tatau ona maitauina ei ai le maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis.

O aʻafiaga le lelei o le ave o fualaau

O togafitiga ma togafitiga faʻatasi ma Metformin e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E le taliaina le ave o vailaau i inumaga e sili atu i fautuaga a le fomaʻi, pe faʻatasi ma isi vailaʻau na filifilia e le tagata maʻi.

Le faʻaaoga sese o Metformin e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga, o le a tatalaina ia mea leaga o le vailaʻau mo le tino o le tagata.

O faʻamatalaga le lelei o le fualaau faʻatau e aofia ai mea nei:

Ma e ui o Metformin e aofia i le vaega o vailaau saogalemu, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faʻamatalaga leaga uma. O se vailaʻau faapena e mafai ona lamatia pe afai e te le mulimulitai i tulafono talafeagai mo lona pulega.

Laosis acidosis o se tasi lea o aʻafiaga e mafua mai ona o le malosi malosi o le fualaau faasaina.

O a tulaga e faasaina ai le vailaʻau?

O le fualaau faasaina Metformin o loʻo i ai se lisi iloga o faʻasolega i lona faʻaaogaina.

O le mea lea, ao lei amataina se togafitiga, e tatau ona e faitauina ma le totoa faatonuga. Afai ei ai ni aʻafiaga leaga e tutupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma talanoaina nisi gaioiga e uiga i le aveina o vailaʻau.

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le i ai o mea nei ma faʻamaʻi:

O teine ​​ma fafine fananau i le taimi o le lactation e faʻasaina mai le aveina o Metformin, ona o faafitauli eseese ma le masani ai o le atinaʻe o le pepe. Faatasi ai ma se manaoga faanatinati mo fualaau, e tatau i se tamaitai ona taofia le fafagaina o susu.

E le gata i lea, o tamaiti ei lalo ifo o le sefululima tausaga e lamatia.

Analogues o fualaau faasaina Metformin

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai le lelei o togafitiga a Metformin. O lona tau masani i le teritori o le Russian Federation e mafai mai le 170 i le 260 rubles.

  1. Glucopeli - mea e maua ai le suka-o loʻo maua i vailaʻau eseese. O le eletise autu autu o le metformin hydrochloride. Fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o kulukose toto e aunoa ma le mafua ai o le hypoglycemia. O le tau o vaega o ia papatusi, e pei o se tulafono, e le sili atu i le 200 rubles.
  2. Bagomet - o se fualaau faasaina, lea e lua mea e gaosia i le taimi e tasi - metformin ma glibenclamide. O se vailaʻau tuʻufaʻatasia lea e tuufaatasia ai meatotino o biguanides ma sulfonylureas. E masani ona faʻaaogaina le togafitiga o le maʻisuka 2 e le o le inisalini. O le tau masani o le fualaau faasaina e 210-240 rubles.
  3. O Siofor o se fualaau faasaina mai le group biguanide, o se tulaga tutusa lelei o fualaau Metformin. O lona tau masani i faleoloa o le aai e mafai ona eseese mai le 250 i le 350 rubles.
  4. Sofamet - fualaau mai le vasega o dimethylbiguanides, o loʻo maua i le tele o vailaau. E faʻatatau i le tele o le mea galue, o le tau o le fualaau faasaina ua faʻatuina. I le avea ai o se tulafono, o le tau o Sofamed i falemaʻi eseese o le taulaga e le sili atu i le 130 rubles,
  5. Nova Met.

O faamatalaga i Metformin o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

O afea o le a faʻatau ai le fualaau faasaina?

O le talafou o le faia o se togafitiga mo le matua ua salalau solo i le lalolagi atoa. E toʻatele foi e malilie e volenitia ma taumafai i lenei tausaga. Masalo o tagata uma na faʻalogo i le talafou e uiga i le fatuina o se vailaʻau faʻasaina e fiafia i le taimi o le a alu ai i le faʻatau atu i le lautele.

E pei ona matou taʻua muamua, ia Novema o lenei tausaga o le vaega lona tolu o le suʻeina o fualaau oona o le a amata, lea e faʻagesegese le matua. O le a aofia ai suʻesuʻega i tagata e filifili e volenitia. Altai saienitisi latou te le tuuina mai le aso tonu o le mauaina o le fualaau faasaina i le lautele. Peitai, latou te fautua mai o lenei mea o le a tupu i le lua tausaga.

"Metformin" - o se fofo mo le matua

I aso nei, e matua manaʻo tagata uma e ola i le umi e mafai ai ma foliga laʻititi i le taimi e tasi. Sa taumafai saienitisi mai le salafa o le lalolagi e atiina ae se fofo mo le matua. Metformin, lea e iloa e matou o se fualaau mo le maʻisuka, fesoasoani latou te faia lenei mea. Sa faʻamaonia e saienitisi mai le Iunaite Setete o Amerika o le matua o se faʻamaʻi lea e tatau ona togafitia. I le tausaga ua teʻa, na latou iloa ai o Metformin faʻagesegese le faʻaogaina o le tino. I luga o lona faavae, ua fuafuaina e saienitisi e faia se togafitiga mo le matua.

Na tofotofoina Metformin i anufe. E ui lava o latou tausaga, ae tumau pea le lamolemole oo latou paʻu ma sa matua faateleina lo latou olaga.

Altai cirrhosis togafitiga

O fualaau faasaina, lea na faia e Altai scientists, ei ai isi uiga lelei. E pei ona matou taʻua muamua, i le taimi muamua o le suʻega na tofotofoina i roi. Ua faamaonia e le au scientists Altai o latou fualaau faasaina e le gata ina faaitiitia ai le faagasologa o le soifua matua, ae o le fofo cirrhosis foi. I togi na tuʻuina atu i ai fualaau faasaina, o siama o se okeni taua e toe faʻafoisia atoatoa. O le malosi e fofo ai le ate o le matua taua lea mo le mauaina o se laisene o fualaau faasaina mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

Taunuuga o Loss Taulaga

E mafai ona inu le metformin mo le gau o le mamafa, pe afai o le suka e masani? O lenei itu o le fualaau oona e afua ona o lona malosi e tau ai e le gata i pusa i totonu o toto, ae faapea foi ma tupe mama.

Paʻu le mamafa pe a faʻaaogaina se vailaau e mafua ona o laasaga nei:

  • televave faʻamalolo o meaʻai,
  • faaitiitia i le maualuga o le mauaina
  • faʻalauteleina le kulukose i gaʻo maso.

O lenei mea e aveesea ai le lagona o le fiaaai faifaipea, e saofagā ai i le saoasaoa vave i le mamafa o le tino. Ae manaʻomia ona e susunuina le gaʻo ao mate.

Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e lafoai:

O le faʻagasologa o le faʻafiafiaga, e pei o falemaʻi toe faʻafoeina i aso uma, e manaʻomia foi. E tatau ona matauina ma le faaeteete ia tulafono inu. Ae o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faʻasaina.

E tatau ona manatuaina o le leiloa o le mamafa o se faʻaopoopoga o le fualaau faasaina. Ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le manaʻoga mo Metformin e faʻafefete le gaʻo.

Talosaga mo le tuai (matua-matua)

Metformin o loʻo faʻaaogaina foi e puipuia ai suiga o tausaga i le tino.

E ui o le vailaʻau e le o se faʻamalosi mo le talavou e faʻavavau, e mafai ai e oe ona:

  • toe faʻafoʻi le tuʻuina atu o le faiʻai i le numera manaʻomia,
  • faaitiitia le lamatiaga o neoplasms mama,
  • faamalosia le muso o le fatu.

O le faafitauli autu o le tino o le matua o le atherosclerosis, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le fatu ma toto. O ia lea na mafua ai le tele o maliu e tupu vave.

Tupe faʻaalu o cholesterol e oʻo atu ai i le atherosclerosis e tupu ona o:

  • soliga o le lelei o le galueaina o le pancreas,
  • se faaletonu i totonu ole tino puipuia,
  • faʻafitauli faʻapitoa.

O le mafuaʻaga o le olaga ola e masani ona taʻitaʻia e tagata matutua, aʻo latou tausia le lava voluma ma le kalori o meaʻai, ma o nisi foi taimi e sili atu i latou.

O lenei mea e mafua ai le faʻamaʻalogaina o le toto i totonu o vaa ma le faʻavaeina o tupe teu cholesterol. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻaleleia le tafe toto ma faʻasalalau le galuega o totoga uma ma mamanu. E mafai foi ona ave Metformin pe afai e leai se maʻisuka? E mafai, ae na o le toesea o le faʻasaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin o:

  • acidosis (tele pe faʻasalalau),
  • taimi o le maitaga, fafagaina,
  • afaina i lenei fualaau faasaina,
  • ate po o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faailoga o le hypoxia pe a ave lenei vailaʻau,
  • faʻamaʻavaʻaina o le tino ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻi gastrointestinal (ulia),
  • sili atu le malosi faaletino.

Faaaoga le Metformin mo le leiloa o le mamafa ma le toe faafouina e talafeagai ile amanaʻia o aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • faateleina le aʻafiaga o le anorexia
  • gaioiga, vili, maʻi manava atonu e tupu,
  • o nisi taimi e foliga mai ai se tofo tioata
  • e mafai ona tupu le ania
  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le fuainumera o vitio B, ma o le faʻaopopoina o le faʻaogaina o sauniuniga o loʻo aofia ai, e manaʻomia,
  • ma le faʻaaoga tele, e mafai ona tupu le hypoglycemia,
  • se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻiga e ono tupu i faafitauli paʻu.

Vitio faʻatalanoa

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le fualaau faasaina Metformin:

O le metotia o le faʻaaogaina o Metformin e le mo le togafitia o le maʻisuka e le saʻo. Amata le togafitiga a le tagata lava ia ma filifili le fua saʻo saʻo oe lava e aunoa ma le faʻatalanoaina o se tausi soifua maloloina ma ni aʻafiaga e le mafaamatalaina. Ma e tusa lava po o le a le faʻavasegaina o le faʻalogoina o gasegase, o le auai o le fomai i le faagasologa o le leiloa o le mamafa / toe faafouina ma Metformin e talafeagai.

Faʻasologa o foliga: & nbsp film-coated tables Composition:

1 laupepa e ufiufi ai ata, 500 mg o aofia ai:

Le tuufaatasiga o le tumutumu o le papa:

Mea aoga: metformin hydrochloride - 500.0 mg.

Tagata faʻatau : povidone (pipi 90 F) - 18.0 mg, faʻasologa faʻasolo i lalo ifo - 30.0 mg, glyceryl dibehenate - 49.0 mg, magnesium stearate - 3.0 mg.

O le tuufaatasiga o le atigi pusa: hypromelilose - 7.41 mg, dioxide - 5.70 mg, polydextrose - 2.85 mg, talc - 1.90 mg, macrogol 3350 - 1.14 mg.

1 laupepa velanisi, 850 mg o loʻo i ai:

Le tuufaatasiga o le tumutumu o le papa:

Mea aoga: metformin hydrochloride - 850.0 mg.

Tagata faʻatau : povidone (pipi 90 F) - 30.6 mg, faʻasologa faʻasolo i lalo ifo - 51.0 mg, glyceryl dibehenate - 83.3 mg, magnesium stearate - 5.1 mg.

Le tuufaatasiga o le atigi pusa: hypromelilose - 12.48 mg, dioxide - 9.60 mg, polydextrose - 4.80 mg, talc - 3.20 mg, macrogol 3350 - 1.92 mg.

1 laupepa e ufiufi ai ata, 1000 mg o aofia ai:

Le tuufaatasiga o le tumutumu o le papa:

Mea aoga: metformin hydrochloride - 1000.0 mg.

Tagata faʻatau : povidone (collide 90 F) - 36.0 mg, faʻasologa faʻasolo i lalo ifo - 60.0 mg, glyceryl dibehenate - 98.0 mg, magnesium stearate - 6.0 mg.

O le tuufaatasiga o le atigi pusa: hypromelilose - 14.82 mg, dioxide titanium 11.40 mg, polydextrose - 5.70 mg, talc - 3.80 mg, macrogol 3350 - 2.28 mg.

Faʻamatalaga: Oval biconvex tablets, 'oloʻo ufiufi i se ata vali ata paʻepaʻe poʻo le paepae sinasina, ma se lamatiaga i le tasi itu ma se faʻamaufaʻailoga " f "i le isi vaega o le Pharmacotherapeutic group: O le sui o le hypoglycemic o le group biguanide mo le faʻafofoga tautala o ATX: & nbsp

Metformin e faʻaitiitia ai le hyperglycemia e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini ma e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis.

Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

E le gata i lea, e iai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai mea o le aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le aoga o le metformin mo le puipuia o le maʻisuka i tagata mamaʻi ma le maʻoti ma isi faʻafitauli lamatia mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, lea na le mafai ai e le olaga ona suia le pulea o le maʻisuka.

Tuʻua ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e gaʻo atoatoa mai le gastrointestinal tract. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. O le maualuga maualuga (Cmax) (tusa ma le 2 μg / ml poo le 15 μmol) i plasma e ausia pe a maʻea le 2.5 itula. Faatasi ai ma le taumafaina o meaai, o le a faʻaitiitia le absorption o le metformin ma ua faatuai. vave tufatufa atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i pulu plasma.

Metabolism ma le faʻamalosi

E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. O le faʻatagaina o le metformin i mataupu tau soifua maloloina e 400 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le kiliaina o le creatinine), lea o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faʻamalosi tino. O le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, e faʻaleleia, o loʻo i ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le fualaau faasaina.

Le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase ma le tele o meaʻai, faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino:

- i tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic or with insulin,

- i tamaiti mai le 10 tausaga le matutua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le inisalini.

Puipuiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ei ai vailaau muamua ma isi tulaga lamatia mo le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2, lea na le mafai ai e le olaga ona suia ni suiga lelei i le olaga.

- Faʻaaogāina le metformin poʻo se mea lelei,

- ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le diabetic, coma,

- faʻalavelave faʻapitoa poʻo le le toe faʻaaogaina o le tino (faʻamalologa o le creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min),

- faʻafitauli matuia ma se faʻafitauli o le atinaʻeina o le lafoaʻi faʻamaʻi: maʻi faʻamaʻi (faʻamaʻi, vomiting), faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave,

- faʻamaoniga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o hypoxia (e aofia ai le fatu o le fatu, fatu vaivai o le fatu ma hemodynamics le mautonu, faʻalavelave o le tino, faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial),

- faʻasologa o gasegase faʻapitoa ma manuʻa pe a faʻaalia le inisalini togafitiga (faʻafesoʻotaʻi le vaega "Faatonuga Faapitoa"),

- le faʻaleaoga o le ate, gaioiga o le ate,

- faʻamaʻi pipisi, ava malosi oona,

- lactic acidosis (e aofia ai ma i le emenesis),

- faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula talu ona faʻatautaia le leitiope poʻo le X-ray faʻatasi ma le faʻaofiina o le iodine-e aofia ai le vaʻavaʻai (vaʻai le vaega "Fesootaiga ma isi vailaau faʻasaina"),

- faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (itiiti ifo i le 1000 kcal / aso).

- i tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesootaʻi atu i se faʻalavelave faateleina o le atinaʻeina o le lactic acidosis,

- i tagata gasegase e le atoatoa (faiva clearinine 45-59 ml / min),

- i le taimi o le susu.

Tina ma le lactation:

O le maʻisuka lē faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le fanau mai o faaletonu ma le tino faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le faia o metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o fanau i tamaiti.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi ma le mea e tupu i le maitaga i tua o le aveina o le metformin ma le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faamuta le vailaʻau, ma i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini o togafitiga ua faatonuina. E taua le faatumauina o le faʻaoʻoina o le kulukose i le plasma toto i le maualuga e aupito sili ona masani ai le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faaletonu o le fetal.

Metformin e pasi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le susu ole pepe e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

Faʻamatalaga ma pulega:

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2:

- O le amata amata masani o le 500 mg poʻo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga.

- I aso uma e 10-15, e fautuaina e fetuunai le fua faatatau e faavae i luga o fua o le fuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le faʻagesegese tele o le tui e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

- Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i ni inumaga se tolu.

- O tagata e faʻaaogaina doses o le 2000-3000 mg e mafai ona tuʻu atu i le 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i ni atumaga se tolu.

Afai e te fuafua e fesuiai mai le suʻeina o se isi sui o le tino, e tatau ona e taofi le toe tago i se isi fualaau faasaina ma amata ona ave le fualaau faasaina i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini: e maua ai le lelei o le puleaina o le kulukose o le toto ma le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. Ole fua masani masani o le vailaʻau e 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Tamaiti ma talavou: i tamaiti mai le 10 tausaga le matua, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le fua amata muamua e 500 mg poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuunai le fualaau e faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Monotherapy mo vaʻaia: o le masani masani o le 1000-1700 mg i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga, vaevaeina i le 2 atumaga.

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu: e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le faʻaaogaina o le le atoatoa (faiva clearinine 45-59 ml / min) i le leai o ni tulaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le siako lactic.

I tagata gasegase i le kiliata creatinine o le 45-59 ml / min, o le fua muamua o le 500 mg poo le 850 mg i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga.

O le gaosiga o le fatu e tatau ona mataituina lelei (i le 3-6 masina).

Afai o le clearance creatinine e sili ifo i le 45 ml / min, e tatau ona taofi loa le vailaʻau.

Tomaʻi matutua: ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega lapoʻa (fuafua le maualuga o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

Umi o togafitiga: e tatau ona faia le fualaau faasaina i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

O le tele o itu itu o le fualaau faasaina ua fuafuaina e faapea:

masani lava: ≥ 1/10, masani: ≥ 1/100, taua.

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai: e seasea ona maua - lactic acidosis (tagai vaega "Faatonuga Faapitoa").

I le faʻaaogaina umi o le metformin, e mafai ona mataʻituina le faʻaititia o le vitamini B12. Afai e iloa le measina megalobili, atonu e tatau ona mafaufauina le mafai o se ituaiga o mea.

Faʻafitauli mai le faʻalavelave popole: e masani lava o se maʻi le atoatoa.

Manuaga o le gasegase: e masani ona masani - gaioiga, vili, manava manava, tiga o le manava ma le leai o se manaʻo.

O le tele o taimi latou te tutupu i le uluaʻi taimi o togafitiga ma i le tele o mataupu e pasi ane lava. Ina ia puipuia ia faailoga, e fautuaina e ave 2 pe 3 taimi i le aso i le taimi pe a uma foi taumafataga. O le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia ai le gasegase o le gastrointestinal.

Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi: e seasea ona tupu - faʻaalia o paʻu e pei o le erythema, pruritus, faʻavave.

Faʻaleagaina o le ate ma le vaeluaina o le ate: e seasea ona tupu - o le solia o uiga o le ate ma faʻamaʻi o le hepatitis, pe a maeʻa le metformin, o le a le toe i ai ni faʻafitauli le talafeagai.

O faʻasalalauga faʻasalalau, faʻasalalau faʻatau, ma faʻataʻitaʻiga ole falemaʻi i se tamaititi faʻatapulaʻaina o tamaiti i le 10-16 tausaga o loʻo faʻaalia ai o aʻafiaga i tamaiti e talitutusa ma le natura ma le faigata ia i latou i tagata matutua.

I le faʻaaogaina o le metformin i le fua ninii o le 85 g (42.5 taimi le maualuga o le aso), e leʻi matauina le atinaʻeina o le hypoglycemia. Peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le siako acidosis sa matauina. O le taua o le sologa lelei poʻo aʻafiaga aʻafia e aʻafia ai e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis (silasila i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga i le fualaau faasaina i le taimi lava lea, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave, ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, e tatau ona faamanino le suʻesuʻega. O le fua sili ona aoga e aveese ai le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Iuline-e aofia ai le leitio: faasaga i le talaaga o le faaletonu o le tino i tagata mamaʻi ma le maʻisuka, o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le lactic acidosis. Togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona faalēaogāina e fuafua i le gaioiga o gaʻo 48 itula muamua pe i le taimi o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai iodine e iai le radiopaque agents ma e le toe faʻaaogaina muamua atu nai lo le 48 itula mulimuli ane, pe a faʻapea o le galuega tele na amanaiaina e masani lava i le taimi o le suʻega.

Alu: faʻatasi ai ma le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le siako acidosis e faʻateleina, aemaise i le tulaga o le:

- taumafa paleni, taumafa maualalo-kalori,

A o ave le fualaau faasaina e tatau ona aloese mai le inu ava malosi ma vailaʻau o loʻo aofia ai.

Faʻatasiga , e manaʻomia ai le lapataiga

Danazole: o le pulega tutusa o le danazol e le fautuaina ina ia aloese ai i le hyperglycemic effect of the latter. Afai o togafitiga faʻatasi ma le danazol e tatau ma a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

Chlorpromazine: pe a ave i inumaga tele (100 mg i le aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalolo o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le pulea o le glucose concentration.

Glucocorticosteroids (GCS) aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga i le lotoifale faʻaititia le kulūkose toleni, faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o nisi taimi e mafua ai le kososis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le mea mulimuli, o le fesuiaiga o le metformin e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le glucose concentration.

Diuretics: o le faʻaaogaina tutusa o togafitiga o le "gaogao" e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faatonuina pe afai o le kiliaina o le creatinine e maualalo ifo nai lo le 60 ml / min.

Injectable beta2-adrenergic agonists: faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o beta2-adresporeceptors. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo taʻua i luga, o le tele o le siakiina pea o le toto o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa.

Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi , e le aofia ai le angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme atonu e faaitiitia ai le toto o le kulukose. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o metformin faʻatasi sulfonylurea, mea inosia, insulin, acarbose, salicylates hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Nifaipine faateleina le absorption ma le C m ah o metformin.

Fualaau faasaina (amiloride, quinine, triamteren, trimethoprim ma) faʻalilolilo i le tele o lapisi suʻega faʻatautaia ma metformin mo masini feaveaʻi o taavale ma e mafai ona taʻitaʻia ai lona maualuga C max.

Lactic acidosis e seasea ae ogaoga (maualuga le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi) faʻalavelave e mafai ona tupu ona o le faʻapipiʻi o le metformin. O mataupu o lactic acidosis i le taimi na faia ai le metformin e tupuga mai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faaletonu ogaoga.

O isi mea e ono aʻafia ai, e tatau ona mafaufauina, e pei o le maʻisuka, le kososis, anapogi faʻaʻumiʻumi, ava malosi, gau o le ate, ma soʻo se tulaga e aʻafia ma le hypoxia matautia. O lenei mea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o le lactic acidosis.

E tatau ona e manatu i le lamatiaga o le siako lactic acid ma le foliga mai o ni faailoga le manino, e pei o gasegase maso, faatasi ai ma maʻi lesesese, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. O le acidosis lactic o loʻo faʻaalia i le puupuu o le manava o le tino, tiga o le abdomina ma le mimitiuma ma mulimuli ai le coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le faʻaitiitia o le toto pH (itiiti ifo i le 7.25), o le maualuga o le lactate i le toto plasma o le sili atu i le 5 mmol / l, o se faʻaopoopoga o le vavaega ma le fua o lactate / pyruvate. Afai e masalomia le acidosis metabolic, e tatau ona taofi le tagofia o le vailaʻau ma talanoa vave i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina ma e mafai ona faʻaauau i le sili atu i le 48 itula mulimuli ane, pe a fai o le suʻesuʻega na faʻamauina ai le galuega masani.

Talu ai ona o le fatuga o fatugaʻo, aʻo lei amataina togafitiga ma e masani lava mulimuli ane, e tatau ona fuafuaina le faasao o le creatinine:

- ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga i tagata gasegase e masani ona i ai galuega,

- ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le creatinine clearance i le pito i lalo ole masani.

I le tulaga o le kiliaina o le creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia. Ole tausiga faʻapitoa e tatau ona faia i le tulaga o le gasegase o le gaioiga o le soifua maloloina i tagata matutua, aʻo faʻaaogaina fualaau faʻamalosi, togafitiga poʻo vailaʻau e le o le steroidal anti-inflammatory drugs.

O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. O tagata maʻi e faʻavaivaia le fatu e tatau ona mataʻituina le galuega o le fatu ma le gaioiga aʻo gaosia le metformin.

Metformin mo le toilalo o le fatu ma le hemodynamics e le maluelue ua solia.

Tamaiti ma talavou

O le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻamaonia ao le i amata togafitiga ma metformin.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile 1 tausaga, na faʻaalia ai e le afaina ai le tuputupu aʻe ma le pala. Ae ui i lea, ona o le le lava o faʻamatalaga umi, o le mataʻituina ma le faʻaeteete o le mulimuli mulimuli ane o le metformin i luga o nei faʻatapulaʻa i tamaiti, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

O le mataʻituina ma le faʻaeteete e talafeagai mo tamaiti i le 10-12 tausaga.

Isi lapataiga

- Ua fautuaina tagata maʻi e faaauau pea ona mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le taumafaina o gaʻo i le gasologa o le aso. Ua fautuaina le toʻatele o tagata mamaʻi e faʻaauau pea ona mulimulitaʻi i meaai maualalo-kalori (ae le itiiti ifo ma le 1000 kcal / aso).

- E tatau i tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i soʻo se togafitiga ua tuʻuina atu ma soʻo se faʻamaʻi pipisi.

- Metformin e le mafua ai le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, ae o le lapataiga e fautuaina pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini po o isi vailaʻau oona (faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas, repaglinide, ma isi).

- tausaga e itiiti ifo ma le 60 tausaga,

- numera o le tino (BMI) ≥35 kg / m 2,

- o se talafaasolopito o le maʻisuka ituaiga,

- o se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka i aiga o le tikeri muamua,

- faʻateleina le faʻateleina o faʻamaʻi,

- faʻaititia le faʻamaoni o HDL cholesterol,

O faʻamaoniga o le hypoglycemia o vaivaiga, tiga o le loto, faʻavavevave, faʻateleina o le sosolo, palapitations, vaʻaia le vaʻai, poʻo le le amanaiaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai le vaʻaia. Wed ma fulufulu.:

Metformin monotherapy e le mafua ai le hypoglycemia, o le mea lea, e le afaina ai le malosi e ave ai taavale ma masini.

Ae ui i lea, e tatau ona lapatai tagata mama e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻaaoga le metformin faatasi ai ma isi vailaʻau faʻamalosi (sulfonylurea, mea inisalini, ma isi).

Ata vali ata, 500 mg, 850 mg, 1000 mg.

10 po o le 15 pepa i vailaau pVC ma ata palasini lolomi ua teuteuina, po o le 30 po o le 60 pauna i le fagu poo le fagu, ua pipiʻi i se tapuni faʻatasi ma le leai muamua o le puleʻaga amata, faia i le polyethylene.

1 fagu pe mafai, po o le 3, 6, 9 po o le 12 pepa paʻu pepa e 10, poʻo le 2, 4, 6 poo le 8 paʻu pepa e 15 pepa taʻitasi, faatasi ai ma faatonuga mo togafitiga faafomaʻi, tuʻuina i totonu o se atigipusa pusa pepa.

I le mea pogisa i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

E mafai ona faʻaleagaina oe lava i lou ola maloloina.
E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, faʻapea foʻi ma faitau faʻasalaga aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka (e le o le inisalini-e faalagolago) ma le togafitiga o meaʻai, ae maise lava i tagata gasegase matautia:

E pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic poʻo le faʻatasi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua.

E pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti i le silia ma le 10 tausaga.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

Tagata matutua E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin 2-3 taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o fua o le kulūkose o le satumati. O le siʻitia malie o le fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le vaega o meaʻai.

I le togafitiga o mea maualuga, Metformin e faʻaaogaina i se fuataga o le 1000 mg.

I le tulaga o le fesuiaiga i togafitiga ma Metformin, e tatau ona taofi le toe faia o se isi sui sooupu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le inisalini.

Ina ia ausia lelei le maualuga ole kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poo le 850 mg o le metformin 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e tusa ai ma taunuuga o le fuaina o le kulukose toto.

Monotherapy poʻo le faʻasologa o togafitiga faʻatasi ma le inisalini.

Tamaiti. Metformin ua faʻamatalaina mo tamaiti e silia ma le 10 tausaga. E masani lava, ole fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin 1 le taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o fua o le kulūkose o le satumati.

O le siʻitia malie o le fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le vaega o meaʻai.

I tagata matutua o lona uiga, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se iloiloga o le galuega faanatinati, lea e tatau ona faia i taimi uma.

O se vailaʻau e faʻagesegese ai le faasologa o le soifua matua ua uma ona iai i le fale talavai: talafatu poʻo le moni?

E toaitiiti tagata e iloa, ae o vailaau mo le matua ua i ai i falemaʻi. Ua faamaonia e saienitisi e faapea, o se fualaau faasaina ua mamanuina e togafitia ai le osteoporosis e matua faaitiitia ai le faagasologa o le faatamaiaina. I le falemaʻi e faʻaalia ai mataupu, e faigofie ona e mauaina i lalo o le igoa Zoledronate. Ua talitonu tagata popoto e faʻaleleia le taamilosaga o le ola o laulaau laulau. Faafetai i ai, o le galue galue foi e faateleina, lea, e pei ona e iloa, e matua faʻaititia i le matua. I aso nei, ua fuafua e saienitisi e faia ni suʻesuʻega ma faamaonia ai o le fualaau mo le osteoporosis e fesoasoani e faaumiumi ai le ola.

E ui i le mea moni e faapea o vailaau mo le matua ua uma ona i ai i falemaʻi, matou te fautua maualuga e le faʻaaogaina mo isi faʻamoemoega. E mafai ona afaina ai lou tino.

Fofo faʻapitoa mo le matua

E pei ona matou taʻua muamua, o le Altai o loʻo faʻamalosi mo le matua o le a faʻatau atu pe a ma le lua tausaga mulimuli ane. Afai e te manaʻo e faatumauina lau autalavou i aso nei, e mafai ona e faʻaaoga se fofo faʻa-tagata, o le fua lea e mafai ona e mauaina i la matou tusiga.

Ina ia faia, e tatau ona e faʻafefiloi 300 karamu o le meli, 200 kalama o le suamalie o le lemoni fou ma le 100 kalama o le suauʻu olive. Matou te fautuaina e faʻaaoga lenei paluga i aso uma, tasi le sipuniti i totonu. Teu se mea elixir i totonu o le pusaaisa. Faafetai i togafitiga faʻa-aganuu, o le a faʻaleleia atili le faʻalavelave, o le a mou atu le tele o maunu ma o le a tulai mai le puipuiga. O togafitiga faapena o le a manuia ai tagata uma. Afai ei ai sau tali atu i se vaega se tasi o le paluga o togafitiga, matou te fautuaina malosi e te musu e faʻaaoga sea ituaiga fofo.

Faʻasalaga mata i le matua

I le lua tausaga talu ai, na suʻesuʻe ai e saienitisi Amerika le mata o Rusia. Na latou iloa o Visomitin o se fofo mo le matua. O nei laʻau e le gata o le susu o le mata, ae toe faʻafoʻi ai foi ona sela. Mo lenei mafuaaga, ua fuafua ai saienitisi Amerika e fausia i luga o lona faavae se meafaigaluega e mafai ai ona toe faʻafouina le tino atoa.

I le taimi nei, ua faia e le au atamamai ni suʻega i luga o roi. I le lumanaʻi, ua fuafuaina e saienitisi e faʻafaigaluega 100 tagata volenitia mo le tele o vailaʻau faʻasaina. Latou te mautinoa o le a oʻo i le lumanaʻi lata mai, o le a mafai lava e se tasi ona faʻalauteleina o latou ola.

Faʻatagatagata Tuai

Ae paga lea, o se togafitiga mo le matua ua amata ona atiaʻe. Ae ui i lea, ua maua e saienitisi se mea taugofie e mafai ai e tagata matutua ona faaleleia lo latou ola maloloina ma le umi o le ola. E toaitiiti tagata e iloa, ae o le suauʻu iʻa, lea e masani ai tagata uma talu mai le laʻititi, o se oloa sili lea e faʻagesegeseina ai le faagasologa o le faʻafanoga i le tino. O le mea e ofo ai, i atunuu o loʻo i ai le sami po o le vasa, o se punavai o vitamini ma minerale e faia i le olaga atoa.

Ua faamaonia e saienitisi e faapea, i sea ituaiga o tagata, pe a faatusatusa i le Rusia, o le tulaga lamatia o le maʻi cardiovascular ua matua faaitiitia. E le gata i lea, o le a le mafai ona latou feagai ma le sclerosis ma le ogaoga o faafitauli o le tino. E toaitiiti tagata e iloa, ae i totonu o le Iunaite Setete, ua faamauina le suauu e fai ma fualaau faasaina. E le o se mea faʻafuaseʻi, aua o loʻo faʻaaoga e tagata i aso uma i soo se matua. O le suauʻu gaʻo e iai sona aoga tele mo o tatou tino. E faʻatagaina oe e faʻaititia le faʻaogaina o le inflammatory i sooga, ma o se faʻamatalaga lelei foi. O le suāuʻu iʻa lea e aofia ai le pasene maualuga o mea taua e taua mo le tino - Omega-3.

O le mea e ofo ai, o le mea faigaluega, masani i tagata uma talu mai lona laʻitiiti, e mafai foi ona fesoasoani e taulimaina se lagona leaga. E le o se mea faʻafuaseʻi, aua o le suauʻu iʻa o loʻo i ai i lona fatuga le "hormone o le fiafia" - serotonin. E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata matutua e aofia ai le suauu iʻa ia latou meaʻai. O le a fesoasoani e le gata i le feagai ma le tele o faafitauli, ae puipuia foi le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi tuga.

E taua le matauina e leai se tulafono faʻavae mo aso uma mo le tagofia o fualaau faasaina. E tofia o ia taitoatasi. E faigofie ona e mauaina lenei faʻamatalaga mai lau fomaʻi. O le suāuu gaʻo o se vaifofo mo le matua, e le gata i le lautele, ae e le taugata foi. Matou te fautuaina malosi e aofia ai i lau taumafataga.

Altai anti-aging medicine to help cope with infertility

Sa faia e le au saienitisi Altai le tele o suega. Na latou iloa o le fofo mo le matua e fesoasoani e le gata ina faʻaleagaina, ae faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ate. E iai nisi faʻamatalaga faaopoopo lenei fualaau?

O le mea e ofo ai, na maua e tagata saienitisi o Altai le faaiuga o le latou fesoasoani i le lumanai o le a fesoasoani i le togafitiga o le le fanau mai. E pei ona matou taʻua muamua, o le galuega autu a le vailaʻau o le toe faaleleia o le cell. O le faia o suʻesuʻega i luga o le 'aiʻetiʻa, o tagata atamamai na totoina fuamoa mo nisi tagata. O le mea e faateia ai, e 99% o sosoʻo na faʻafeiloai na le gata na ola, ae na tupu aʻe foi i ni tagata matutua. I le lumanaʻi, o loʻo faia foi e tagata na faia le vailaau e suʻeina e avea o se vaifofo mo le le mafaufau.

O se mea ofoofogia e uiga i le Altai fualaau faasaina. Taumafa faafomaʻi

E pei ona matou taʻua muamua, na tofotofoina e le au suʻesuʻe faasaienisi Altai le fualaau faasaina e le gata i mice, ae faapena foi ia i latou lava. O se tasi o tagata tomai faapitoa ei ai se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalosia e fesoʻotai ma faʻafeiloaʻiga. Ina ua mavae sina taimi, ina ua uma ona faaaoga le fualaau faasaina, na ia matua aveesea atoatoa. Mo lenei mafuaaga, o tagata na faia le fualaau faasaina ua fautua mai e sili atu ona lelei uiga lelei nai lo latou manatu. I le lumanaʻi, ua fuafua e saienitisi e taitaia se faasologa o suʻega o le a fesoasoani e saili ai pe o le a le aʻafiaga, faʻaopopo i le toe faʻafoʻiina, ave a latou fualaau faasaina.

O le tau ole faʻasolosolo i le lumanai e le o iloa. Ua folafola mai e tagata e faia mea uma e mafai ai, ina ia mafai ona maualalo ifo. Ae ui i lea, latou te faamamafa atu o le tau o le a fesootai tuusaʻo ma le numera o paʻa na tuuina atu.

E tauaofai

I aso nei, o loʻo faʻasolosolo se togafitiga mo le soifua matua Altai scientists. Masalo, pe a mavae ni nai tausaga, e faigofie lava ona matou faatauina mai sea vailaau faasaina i totonu o se fale talavai. E pei ona matou taʻua muamua, e foliga mai o le a fesoasoani e taulimaina e le gata i le faʻaumatia, ae faʻapea foi ma isi faʻamaʻi matautia. Ma ao faia le fualaau faasaina, matou te fautuaina malosi oe ia e faatumauina le setete o lou tino ma isi auala avanoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi. Ia soifua maloloina!

Metformin o se vailaʻau e faʻateleina ai le ola.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea o le fualaau faasaina Metformin, lea ua faatonuina mo tagata e mafatia i le ituaiga o maʻisuka e tutoatasi ile insulin, e mafai ona faʻagesegese ai le matua ma le umi le ola.

Metformin (igoa tau fefaʻatauaiga - Glucofage, Glucomin, Siofor, Metformin) e faʻatagaina oe e faʻalautele lou ola ona o mea nei o le vailaʻau:

O le a lenei vailaʻau ua faatonuina?

O faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2, ma le maʻisuka ituaiga 1, faigata i le mamafa ma le insulin i le maʻi. Ae ui i lea, o le tele o tagata latou te taliaina le metformin e leiloa le mamafa nai lo le togafitia o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e fesoasoani i le polycystic ovary syndrome (PCOS) i fafine, faʻapupulaina avanoa e maua ai le maʻitaga. O le faʻaaogaina o le metformin mo le gau o le mamafa ma le puleaina o le maʻisuka o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo.

O le autu o le togafitiga o le PCOS e sili atu i le lautele o lenei 'upega tafaʻilagi. Tamaitai oe na feagai ma lenei faafitauli, e tatau ona e alu muamua, faia aʻoga faaletino, ave vailaau ma mulimuli i fautuaga a isi fomaʻi. A leai, o le a maualalo le avanoa o le maʻitaga ma maualuga le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i le sili atu o le 35-40 tausaga.

Le Metformin Prolonging Life?

Metformin faʻamalo le soifua o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, faʻagesegese lo latou atiina ae o faʻafitauli. E le i faʻamaoniaina aloaia e faʻamaonia e lenei vailaau fesoasoani tagata soifua maloloina i le toto toto masani mai le matua. O suʻesuʻega ogaoga i lenei mataupu ua uma ona amata, ae o le a le maua vave a latou tali. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata lauiloa i Sisifo na latou ioeina latou te talia, taumafai e faʻagesegese lo latou soifua matua. Na latou filifili e le faatali mo se faamaoniga aloaia.

Ua fautuaina foi e le fomaʻi ma le televise lauiloa Elena Malysheva lenei fualaau faasaina o se vailaau mo le matua.

O le pulega o le nofoaga e manatu i le talitonuga faʻamaonia e metformin e faʻagesegese ai le matua, aemaise lava i tagata gasegase. Elena Malysheva e masani ona faʻasalalau faʻamatalaga sese pe leʻi leva. O togafitiga o le maʻisuka na ia talanoa ai e le fesoasoani i ai. Ae i le mataupu o le metformin, e mafai e se tasi ona malilie faatasi ma ia. O se fualaau lelei tele lenei, ma e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga, pe afai e te le iai se faʻasalaga i togafitiga.

E mafai ona ave metformin mo le puipuiga? Afai o lea, o a ni gaʻo?

Afai ei ai sina laʻititi o le mamafa, e talafeagai le ave metformin mo le puipuiga, e amata mai i le vaitau ogatotonu. O lenei vailaʻau o le a fesoasoani i le leiloa o ni nai kilokalama, faʻaleleia le cholesterol toto, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae e te leʻi inuina nei fualaau fualaau, suesue ma le faaeteete, aemaise lava vaega i luga o fomaʻi ma aafiaga i itu.

E leai se faʻamaumauga saʻo pe o le a le matua e mafai ai ona e amata ave metformin. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 35-40 tausaga. Ia manatua o le fofo autu o lenei mea. Soʻo se vailaʻau, e oʻo lava ile sili ona taugata, e mafai ona faʻamaopoopoina le aʻafiaga o le ai ai meaai i lou tino. O vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina e sili ona leaga. Leai se fualaau faasaina e mafai ona totogi mo o latou aafiaga leaga.

Ua fautuaina tagata o le obese ina ia faasolosolo malie ona aumaia aso o aso taitasi i le maualuga - 2550 mg i le aso mo fualaau faʻasaina ma le 2000 mg mo pepa faʻasaʻoloto (ma analogues). Amata ave le 500-850 mg i le aso ma aua le faanatinati e faʻapupula le metotia ina ia maua e le tino le taimi e faʻafetaui ai.

Faʻapea o oe e le sili atu le mamafa o le mamafa, ae e te manaʻo e ave metformin e puipuia ai suiga o tausaga. I lenei tulaga, e le tau aoga le faʻaaogaina o le fua aupito maualuga. Taumafai 500-1700 mg i le aso. O le mea e leaga ai, e leai ni faʻamatalaga saʻo i luga o faʻasologa e sili ona lelei le puipuia o le soifua matua mo tagata laiti.

E tatau ona ou inuina lenei vailaau mo vailaau muamua?

Ioe, o le metformin o le a fesoasoani pe afai o loʻo e mamafa tele, aemaise lava gaʻo susu i luga o le manava ma i tafatafa o le puimanava. Togafitiga i lenei fualaau faasaina o le a faaitiitia ai le ono tulai mai o le muaʻi togafitia o le a liua i le maʻisuka ituaiga 2.

E manaʻomia lou suʻe metformin mo le mamafa o le mamafa e tusa ai ma polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei itulau, faʻateleina le siʻitia i aso uma. Faitau ma le faʻaeteete ma ia mautinoa e leai sau faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega. E aoga tele le toe fai atu o le gasegase gaʻo e le o se faʻalavelave.

E fia le kilokalama e mafai ona e aveesea le mamafa mai metformin?

E mafai ona e faʻamoemoe e leiloa 2-4 kilokalama pe afai e te le suia lau mea taumafa ma le maualuga o le gaioiga faaletino. Atonu o se laki pe a leai se mamafa mamafa, ae leai ni faʻamaoniga.

Matou te toe taʻua lena metformin e toeititi lava o le vailaʻau e mafai ai ona gau le mamafa e le afaina ai le soifua maloloina. Afai a maeʻa le 6-8 vaiaso o le ave, e le mafai ona faʻaumatia ni nai pauna faaopoopo - atonu o se tagata e le lava ni hormones thyroid. Fai suʻesuʻega toto mo nei hormones uma, e le gata i le TSH. O se faʻaaliga sili ona tāua o le T3 saoloto. Ona feutagai ma se endocrinologist.

I tagata e fesuiai i, o taunuuga o le leiloa o le mamafa e sili atu ona lelei. O le tele oa latou iloiloga e tusi ai na mafai ona latou leiloa le 15 kilokalama pe sili atu foi. E manaʻomia lou inu i le metformin e faʻaauau pea ona faʻamalieina taunuʻuga na maua. Afai e te le toe ave nei fualaau, ona toe foʻi mai lea o le isi pauna.

Elena Malysheva na faia le metformin lauiloa e avea o se fofo mo le matua, ae na te le faalauiloaina o se togafitiga mo le gaʻo. Na ia fautuaina muamua ana meaʻai mo le mamafa o le mamafa, ae le o ni fualaau. Ae ui i lea, o lenei taumafa e aofia ai le tele o mea taumafa ua tumu i gaʻo. Latou te faateleina le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma poloka ai le gau o gaʻo i le tino.

O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka ma le mamafa o le maʻisaga, lea e faʻasalalau e Elena Malysheva, o le tele o vaega e le saʻo, ua le toe aoga.

E faʻafefea ona suia le metformin pe a le fesoasoani i le maʻisuka pe mafua ai le manava?

Metformin e le faigofie ona suia i se mea, e tele auala o se vailaʻau tulaga ese. Ina ia aloese mai le manava manaia, e tatau ona e ave fualaau aina i meaai, amata i se fua maualalo o aso taitasi ma faatele lemu. E mafai foi ona e taumafai e sui ese mai le papaʻi masani i se vailaau umi. Afai o le metformin e le faʻaitiitia ai le suka toto - e ono mafai e le tagata maʻi ona maualuga le maʻisuka ituaiga 2, lea na liua i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, e tatau ona amata vave ona e tui le inisalini, e leai ni fualaau o le a fesoasoani.

I le maʻisuka, o le metformin e maualalo ai le suka, ae le lava. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo i le injections o le inisalini.

Manatua o tagata vaivai e masani ona leai se aoga e ave ai fualaau o le maʻisuka. Latou te manaʻomia le fesuiaiga i le inisalini i le taimi lava lena. O le tofiaina o togafitiga insulin o se mea taua, e tatau ona e malamalama i ai. Suesue mataupu e uiga i inisalini i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, feutagai ma lau fomaʻi. Muamua, alu i. A aunoa ma lea, o le lelei o le pulea o faamaʻi e le mafai.

O auala mai le group biguanide ua umi ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o nei vailaʻau e tele ona aafiaga. Pe o lona uiga o le metformin e le lelei, aua o ia o le elemene autu autu i le tuufaatasiga o ia vailaʻau?

O aso nei, o loʻo maua ai ni mea fou o lenei vailaʻau ma o lona faʻaaogaina ua faʻalauteleina, faʻaaogaina vailaʻau e le gata i le faʻalavelave faʻapitoa mo le maʻisuka.

O le fualaau faasaina Metformin ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi faʻatasi ma se meaʻai na faatonuina e se fomaʻi. E faʻatagaina ai e le gata ina faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, lea e sili ona taua mo tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi.

I le taimi nei, o isi vaega o fualaau faasaina ua faailoaina foi. Ua faʻamaonia le saienisi e mafai e se tagata ona ave Metformin e ausia sini nei:

  1. Fesoasoani e puipui le faiʻai mai le matua, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo e faasaga i le faʻamaʻi o Alzheimer.
  2. E afaina tele ai le setete o toto toto ma suauu. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani a Metformin, o le atiina ae o le atherosclerosis vascular, o le fatu, le maualuga, o le fuafuaina o vascular e mafai ona puipuia.
  3. Faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le kanesa.
  4. E matua afaina ai le faʻaleleia atili o le malosi i alii, lea na faʻaleagaina ona o le tele o faʻamaʻi pipisi.
  5. E le faʻaleagaina ai le atinaʻe o le osteoporosis i le maʻisuka. Aemaise lava, o fafine e pagatia i ponaivi pupuʻu pe a maeʻa le moa, talu ai o loʻo i ai se faʻaitiitia tele o hormones - estrogen.
  6. E matua afaina ai le faatinoga o le vevela.
  7. O loʻo i ai se mea e puipuia ai e tusa ai ma le faʻaleleia o le tino.

E ui i le mea moni o le vailaau faʻasaina e tele naua mea lelei, e le mafai ona fai atu e maloloina ma e mafai ona fofoina le tele o faʻamaʻi. E pei o isi togafitiga faafomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina le metformin e pei ona faʻatonuina e le fomaʻi, ma mafaufau i le avanoa e faʻaalia ai ona aʻafiaga uma ma faʻailoga.

Tuua Lau Faamatalaga