Aspirin poo acetylsalicylic acid

E tutusa le acetylsalicylic acid ma le aspirin? E i ai ni eseesega tele i le va o nei fualaau faʻamaʻi? Aspirin ma acetylsalicylic acid latou te faia galuega tutusa, ma e faʻaaogaina i ituaiga o vailaʻau e pei o fatuga, togafitiga, taotoga. Aspirin o le igoa fefaʻatauaʻiga mo le acetylsalicylic acid.

O fualaau o aspirin e aofia i le vaega o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, o le gaioiga malosi lea o le acetylsalicylic acid. O loʻo maua i le pepa, e aofia ai le 500 mg o le mea galue, faʻatasi ai ma le kulimi sana ma microcrystalline cellulose. O le mea sili, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa, faʻapea foi ma se antipyretic.

Ole suʻeina o nei fualaau, i se vailaʻau 300 mg i le 1 g, faʻasaʻo le tiga, aveesea le tiga i maso ma sooga, ma faʻatagaina oe e faʻasaʻo le i ai o se tikeri maualuga o fiva, mo se faʻataʻitaʻiga, se malulu poʻo se fulu. O ia lava tui e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela o le tino.

O meatotino o lenei vailaau faʻatagaina e mafai ona faʻaaogaina foi i faʻamaʻi pipisi, ae o loʻo sili atu ona faʻaaogaina gaʻo nai lo le masani masani.

E mafai foʻi ona faʻaaogaina le vailaʻau e puipuia ai le faʻavaeina o ni paʻu toto, lea e maua i le taofiofia o le faʻavaeina o platelets.

Pe a tago i le fualaau faasaina, o loʻo i ai faʻamaʻiloga nei:

O le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina e faʻasaina i le i ai o se tali atu i mea uma o loʻo galue malosi ma ona vaega taʻitasi. E le gata i lea, e le fautuaina e faatonu lenei vailaʻau mo le faʻaaogaina i le i ai o se faʻaopoopoga o le gasegase.

O loʻo taua i lalo e fai ma faʻamauiga e fesoʻotaʻi faʻatasi:

  • pulega autasi o mea tau puipuiga,
  • le lava le maualuga o le enzyme cytosolic,
  • maʻi o le maʻesuka,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • o le i ai o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi ma le duodenum,
  • maʻisuka malosi
  • gout
  • lalo o le 12 tausaga
  • maʻitaga
  • susu.

I le i ai o le itiiti ifo ma le tasi o faʻasagaga, o vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

O le faʻaalia o aʻafiaga o le itu e mafai ona faia i le tulaga o le faʻaaogaina o le hypersensitivity i le ituaiga o fulufulu i luga o le paʻu, faʻapea ai ma se faʻaitiitia o le maualuga o le platelet i totonu o le toto ma le tupuga o le tiga i totonu o le manava. Soʻo se faʻaaliga o ia mea e manaʻomia ai le faʻagata vave ona talia ma togafitiga i le fomaʻi.

O le togafitiga o aspirin, e tusa ai ma le faʻatonuga, o loʻo faia i totonu pe a uma meaai, faʻatasi ai ma le fufuluina o se vai ua lava. O le tapulaa o le puleaina o oe lava e aunoa ma se feutagaiga ma lau fomaʻi e gata i le 5 aso. I se tasi o fualaau, o loʻo faʻamatalaina i se aofaiga mai le 300 mg i le 1 g, faatasi ai ma le avanoa e toe faia faʻalua pe a maeʻa le 4-8 itula. Ole fua pito i maualuga ile aso ole 4g.

Acetylsalicylic acid

O lenei vailaʻau o loʻo avanoa i le vailaau vailaʻau o le tele o aiga.

O le mea muamua na taʻua o le acetylsalicylic acid e amata mai i le faaiuga o le 19 seneturi, ma e fesootaʻi ma le igoa o le fomaʻi felix Felix Hoffman, o le tagata faigaluega i le Bayer pharmaceutical i lena taimi. O lona manatu autu o le atiina ae lea o se vaifofo lea o le a fesoasoani i lona tama e faigofie ai le fesiitaiga o le tiga i ona tulivae. O le tofiga lea o le masima suauu i le tagata maʻi. Na pau lava le toe foi mai o le maʻi o le le mafaia e le tagata maʻi, ona o le fualaau faasaina na afaina ai le mucosa gastric.

I le lua tausaga mulimuli ane, na maua ai se pateni mo se fualaau faasaina ua taʻua o le aspirin i Perelini, lea na avea ai le acetylsalicylic acid ma mea galue malosi.

O fualaau faasaina ua i ai le anti-inflammatory, analgesic ma antipyretic aafiaga, ma, i le taimi lava e tasi, e taofia ai le faagasologa o le tuufaatasiga o platelet.

Faailoga faapitoa mo le faʻaaoga

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina pe a faatonuina i tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi ma fatu fatu fatu, fomaʻi faʻamala, pepatic ulcer ma le toto toto i le gastrointestinal tract, faʻateleina le toto poʻo le faʻasolosolo tutusa e faʻalauteleina ai le toto, faʻatoʻateleina le faaletonu fatu.

Faʻaaogaina lava i ni tamai atumaga e mafai ona faʻagesegese ai le excretion o le uric acid, lea e mafua ai se osofaʻiga o le maʻi i tagata mamaʻi e faigofie i lenei faʻamaʻi. Afai e tatau ai, faʻaaoga taimi uumi e tatau ona mataʻituina e lau fomaʻi ma mataʻituina le maualuga o le hemoglobin.
5-7 aso aʻo leʻi faia le taotoga ma le taimi o le taimi o le faʻasologa o taimi, o le vailaʻau o lenei vaega e tatau ona faʻagata.
Faʻaaogaina O fomaʻi o lenei vaega e faʻaaogaina mo angina pectoris, maualuga le lamatia o le fatu fatu, fatu fatu.

Faʻaiʻuga

O le uumi taimi e mafai ona mafua ai le le mautonu o le tino e pei o le vevela, susu, ma le faaletonu vaaia. E ono i ai foi le faateleina o le taimi o le toto, o le le atoatoa o le galuega, ma le faaletonu laititi. E tatau ona faʻaeteete i le avega o fualaau faasaina i fafine maʻitaga.

E tutusa pe tutusa?

E i ai se eseesega i le va o nei vailaʻau e lua? Afai e te faamasani i faatonuga o fualaau oona uma, e aliali mai o le pau na o le eseesega o le metotia. E maua le aspirin i se fua o le 100, 300 ma le 500 mg. Acetylsalicylic acid e maua mai i le pepa, o lona fua e 250 ma le 500 mg.

Pharmacodynamics

O le aʻafiaga o le tino e mafua ona o le gaioiga tutotonu ma le lautele. I le tulaga o febrile conditions, e faʻaitiitia ai le vevela e ala i le galue i luga o le nofoaga faʻasao.

Faʻasalaga ma talipupuni plateletfaʻapea foʻi thrombosis faʻaititia ona o le mafai gafatia e le ASA ona taofiofia le faʻasalalau o le thromboxane A2 (TXA 2) i platelets. Faʻasaʻo le faʻasologa prothrombin (vaega o le coagulation II) i le ate ma - i se fualaau e sili atu i le 6 g / aso. - faateleina PTV.

Pharmacokinetics

O le toesea o le vailaau i le maea ai o le tagofia o fualaau faasaina ua toetoe lava a maeʻa. O le afa o le faʻamalologa o le ASA e le suia, e le silia le 20 minute. TCmax ASA i - 10-20 minute, o le salicylate atoa e mafua mai - mai le 0.3 i le 2.0 itula.

E tusa ma le 80% o le plasma e faʻalagolago i le setete acetylsalicylic ma salicylic acid. O loʻo galue pea le meaola e tusa lava pe o iai le vailaau i totonu o se polotini.

Metabolised i le ate. E faʻamalieina e fatugaʻo. E aʻafia le eletise e le urine pH: pe a faʻamalolo, faʻaititia, ma pe a alkali, e faʻaleleia.

O vailaʻau pharmacokinetic e faʻalagolago i le tele o le avega. O le faʻamaeʻaina o le vailaʻau e le faʻaaogaina. E le gata i lea, i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga, pe a faʻatusatusa i tagata matutua, e sili atu ona lemu.

Contraindications

Faʻasalaga le ASA i le:

  • Aspirin foma,
  • i le taimi o le faʻalavelave gasegase erosive ma ulcerative o le gataifale masini,
  • gasegase / afaina toto,
  • vaivaiga gaʻo K,
  • hemophilia, moprotrombinemia, fomaʻi faʻamaʻi,
  • G6PD faʻaletonu,
  • toto maualuga,
  • fatuga o le fatu / ate
  • faʻasoesa
  • i le taimi o togafitiga (pe afai o le tui vaiaso o le vailaʻau e sili atu i le 15 / mg),
  • gout gout, gout,
  • (o le tolu muamua ma le tolu masina mulimuli o faʻasolega tuusaʻo),
  • hypersensitivity i ASA / salicylates.

Faʻaaogaina o le ASA i le cosmetology

Acetylsalicylic acid face mask e mafai ai ona e vave aveese le mumu, faʻaitiitia le fulafula o le tino, aveese le mumu, aveese le vaega o sela mama ma pusa ua mama.

O le vailaau faʻamago e faʻamalulu lelei le paʻu ma e maualuga lona suauu i gaʻo, lea e talafeagai ai mo le faʻaaogaina o se fofo mo siama: fualaau e faʻamamaina i le vai, faʻaaoga i elemene mumu i luga o foliga pe faaopoopo i le tuufaatasiga o maso mata.

Acetylsalicylic acid mai siama faigaluega lelei i le faʻatasi ma le sua o le tipolo po o le meli. Lelei mo le foia o faafitauli o le paʻu ma le ufimata i le omea.

Ina ia saunia se masini elemoni-aspirin, o meaʻai (6 fasi) o loʻo faʻamalieina i le suavai fou e afifiina seia oʻo ina mauaina se aofaiga tutusa. Ona vaʻaia ai lea o vailaʻau uila afi ma tuʻu ai i latou seia oʻo i le susu.

O se masikulu ma le meli ua saunia e pei ona taua i lalo: papa (3 fasi vaega) e susu i le vai, ma, pe a faʻamaʻapeʻa, fefiloi ma le 0.5-1 sipuni (ti) le meli.

Mo le teuteuina o le mata omea, e tatau ona palu i le vai mafanafana 6 laulau mama o le ASA ma le 2 sipuni (teaspoon) o le lanu paʻepaʻe ma le lanumoana.

Faʻasalaga

O se faʻalavelave sili e mafua mai i:

  • togafitiga umi ole ASA,
  • tasi pulega o se fualaau maualuga o fualaau faasaina.

O se faailoga o le sili atu salicylism syndrome, na faʻaalia e le lautele o le malaise, hyperthermia, tinisitus, leu, vomiting.

Malosi faʻatasi spasms, palasi, vevela tele, non-cardiogenic huhu, solia o le CBS, teteʻi.

I le tulaga o le maualuga o le ASA, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi ile taimi nei. O lona manava e fufuluina, tuʻuina, siakiina e CBS.

Faʻalagolago i le tulaga o le WWTP ma le paleni o vai ma eletise, o le folasia o fofo e mafai ona faʻatulaga, sodium citrate ma sodium bicarbonate (e pei o se fusi).

Afai o le pam pH e 7.5-8.0, ma le maualuga o le plasma o le salicyoa e sili atu i le 300 mg / l (i le tamaitiiti) ma le 500 mg / l (i totonu o se tagata matua), e manaomia le tausiga tigaina mamanu o le alkaline.

Faʻasolosolo tele le soona inu, toe faʻafuina le gau, ia faʻataʻitaʻi togafitiga faʻapitoa.

Fegalegaleaiga

Faʻaleleia le faʻaleagaina tapenaga sauniuni,valproic acid, auala silio aʻafiaga o vailaʻau o le hypoglycemous oral, nakoti, sulfa fualaau.

Faʻaleagaina aʻafiaga togafitiga (faʻamalolo-faʻamalolo ma le sopo), vailaau faʻasaina ACE inhibitorsuricosuric agents.

Faʻaaoga faʻatasi ma antithrombotic drugs, taufaasese,tuusaʻo tuusaʻo faʻaititia le ono lamatia o le toto.

GCS faʻalauteleina le aʻafiaga o le ASA i luga o le mucous membrane o le canal digestive, faʻateleina lona kilia ma faʻaitiitia le faʻasalaga plasma.

A faʻaaogaina i le taimi lava e tasi i le masima, e faʻalauteleina ai e le Liʻo le plasma concentration o Li + ions.

Faʻaleleia le aʻafiaga o le ava i luga o le mucosa o le gataifale oona.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau ma le faʻaeteete i tagata e faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, faatasi ai ma le faateleina o le gasegase o le toto, o le le mautonu o le fatu, i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, faʻapea foi i tagata o loʻo i ai se talafaasolopito ogasegase erosive ma ulcerative o le vaega o meaʻai ma / poo gasegase / afaina toto.

E tusa lava pe maua i ni laʻititi laʻititi, o le ASA e faʻaitiitia le faasee. uric acide mafai i le gasegase siama ona tupu se osofaiga ogaoga gout.

A oʻo i le maualuga o doses o le ASA poʻo le manaʻomia mo se togafitiga umi mo togafitiga faʻatasi ma le vailaau faʻasaina, e tatau ona mataʻituina le tulaga ma tausi e le fomaʻi.

I le avea ai o se sui anti-inflammatory, o le faʻaaogaina o le ASA ile fua ole 5-8 g / aso. faatapulaa ona o le faateleina o le ono lamatiaga o ni uiga le lelei mai le gastrointestinal tract.

Le faʻaitiitia o le toto i le taimi o le taotoga ma i le taimi o le faʻasologa, ia taofi salicylates e taofi le 5 aso aʻo leʻi faia le taotoga.

Aʻo ave le ASA, e tatau ona manatuaina e mafai ona ave lenei vailaʻau mo le silia ma le 7 aso e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. I le avea ai o se ASA antipyretic, e mafai ona inu e le silia i le 3 aso.

Meatotino o vailaʻau o le vailaʻau

Aʻo faʻamalamalamaina e le ASA, o nila e le lanu poʻo le polyhedrin monoclinic faʻatasi ai ma se manogi malie. O tioata e tumau i le ea, ae o le faateleina o le vevela, latou te faasolosolo malie lava i le suavaia i mea oona ma gaosia.

O le vailaʻau i lona tino mamā o se paʻu tioata paʻepaʻe paepae sinasina ma e toetoe lava a leai se mea. O le foliga mai o le manogi o le acetic acid o se faailoga lea na amata ona suavai le mea.

viral infection , talu ai ona o sea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se tulaga e lamatia ai le ola mo le tamaititi - Reye's syndrome.

I pepe faatoa fananau mai, o le salicylic acid e mafai ona sui ona o albumin bilirubin ma faʻaleleia le atinaʻe encephalopathy.

O le ASA e faigofie ona ulu i totonu o le tino atoa ma masini, e aofia ai le cerebrowninal, synovial and peritoneal fluids.

I le i ai o le edema ma le mumu, o le faʻavaveina o le salicylate i totonu o le paʻu faʻatasi ua faʻavave. I le tulaga o le mumū, i se isi itu, e faʻagesegese lemu.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O le acetylsalicylic acid e solia i le taimi o le maitaga. Aemaise lava i le muamua ma le tolu masina mulimuli o le gaioiga. I le amataga, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faaletonu o le fanau, i tulaga mulimuli ane - faʻalavelaveina le maitaga ma le faʻavaivaia o le galue.

ASA ma ona metabolites i ni vaega laiti e ulu atu i le susu. Ina ua mavae le taotoga o le togafitiga o fualaau faasaina, e le o matauina ni aafiaga i tamaiti laiti, o le mea lea, i le avea ai o se tulafono, e le tatau ona faalavelaveina le susu (HB).

Afai o se fafine e faʻaalia i togafitiga umi ile maualuga o ASA, e tatau ona faʻagata HB.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Acetylsalicylic acid o se vailaau faʻasaina ma le faʻamaʻi-inflammatory, antipyretic, analgesic ma le faʻataunuʻuina (faʻaitiitia le faʻaaogaina o le platelet adhesion).

E tutusa lava le mea

Aspirin ma acetylsalicylic acid o le tasi ma le vailaau tutusa. O le faiga faapisinisi o le aspirin, ua masani ona taliaina i le lalolagi atoa, ae o igoa o analogues, vailaau kemikolo o le salicylic acid i le lalolagi atoa - e tusa ma le 400 (anopyrin, aspilite, apo-asa, ma isi). O salicylates e maua i le paʻu o le ulu, lea na faʻaaogaina i fomaʻi faʻataʻitaʻi e togafitia ai fiva, gout, ma le toomaga tiga.

E taua o le Numera 1 o vailaau mo ulu o le ulu ma le vevela o le tino. E le gata i lea, o le acetylsalicylic acid e iai sona aʻafiaga faʻaleagaina, e taofia ai le gaosiga o prostaglandins - o le aufaasālalau o le gaioiga o le mumusu i le tino.

O le aafiaga antipyretic o lenei vailaʻau e faʻavae i lona gafatia e taofiofi ai le galuega o le ogatotonu o le mafaufau lea e faʻasaʻo ai le vevela. A oʻo ina maualuga tele le vevela ma afaina ai le tino, o le pini vave ma mo ni nai itula "tuʻituʻi" i tulaga masani.

Le manatu o fomaʻi

Dmitry Vladimirovich, fomai tipitipi vascular: "O vailaau lelei ma taugofie mo le puipuia o le fatu. Ou te fautuaina pepa e vevela-i totonu e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i luga o le mucosa gastric. "

Konstantin Vitalievich, o le fomai tipitipi: "O le fualaau faasaina ua tumau pea lona aoga i le malulu, aveesea o faailoga ma le tiga o le tiga. Faatasi ai ma se faʻagasologa faʻaaoga, e mafai ona e maua mai ai le gastritis, e maualuga le lamatia o le toto mai le mea o loʻo i ai. "

Sergey Alexandrovich, ophthalmologist: "O le aspirin e mafai ona taʻua o fualaau faasaina o le seneturi, lea ei ai ona lelei ma aafiaga i itu. E le mafai ona e manatu mama i ai, ma mafaufau i ai o se mea e uiga i vitamini. E faʻasalaina i mataupu o le gasegase o le tino ma le gasegase. "

Suʻega o Tagata Onosaʻi i Aspirin ma Acetylsalicylic Acid

Denis, 25 tausagaRostov: "Ua avea le aspirin ma fualaau mo au, i le tautoulu e masani ona ou maua ai le malulu ma e tatau ona ou faaaogaina o se antipyretic ma le anti-inflammatory. Ou te lei lagonaina lava le aafiaga o se vailaau. "

Irina Fedorovna, 43 tausaga, Ryazan: "Acetylka o se togafitiga tuai, faamaonia, e masani lava ona taoto i laʻu pusa fualaau. O le taimi lava ou te lagona ai ua ou maʻi, ou te faia e pei o loʻu tama: Ou te aveina le 2 papa i le po ma i le taeao e lelei tele. "

Natalia, 30 tausaga, Tula: "O lenei fualaau faasaina o se tulaga masani, e fia taimi e fesoasoani ai i se malulu! O loʻu tinamatua e inu i le tiga i maso ma sooga, fai mai o ia, fesoasoani. Pau lava le mea e le mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga i le 1st ma le 3 o vaevaega, faʻapea foi i le taimi o tafaoga. O maso e mafua ai le aspirin e faʻamamaina atoatoa ma faʻamafanafana le paʻu. "

Aspirin ma lona tuufaatasiga

E tusa ai ma le faʻavasegaina faʻapitoa o fomaʻi, o le aspirin ua vaʻaia o se anti-inflammatory, o le aufaʻasaga o le aisa ma le tele o gaioiga o gaioiga. I le faaopoopo atu i le galue i luga o punavai o tiga, o lenei fualaau faasaina e faaaoga e puipuia ai le masini cardiovascular.

O ituaiga faʻasalaga o Aspirin e eseese. O fualaau faasaina e maua i foliga o soluble faʻapea foʻi ma maʻa masani. Tusa lava pe o le a le faʻasalaga, o le elemene autu autu o Aspirin o le acetylsalicylic acid, lea e nafa ma le gaioiga autu o le pharmacological action.

E tasi le tino i le tino, o le eletise o loʻo galue malosi uma lava e maua mai le gastrointestinal tract. Ona o le galuega o le ate ma le gaioiga o ona enzymes, o le acetylsalicylic acid ua liua i totonu o le metabolite autu. O lana gaioiga lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le vevela poʻo le faʻasaʻo ai le tiga. Faatasi ai ma le faʻamaopoopoina o galuega a le tino atoa, o le vailaau e faʻaaogaina atoa ile tolu aso.

I le falemaʻi faʻaonaponei nei, o le acetylsalicylic acid e maua mai i le fegalegaleaiga o vailaʻau salicylic ma sulfuric faʻatasi ai ma meaola faʻaseʻe. O le mea e maua ai tioata e fefiloi ma le maso ma maua ai le fomaʻi lauiloa.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau e faʻasaʻo ai tiga, vevela ma afainafefinauai ma le tuufaatasiga.

Vaega o vailaau faasaina: NSAIDs.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Acetylsalicylic acid - o le a lea?

Acetylsalicylic acid o se ester salicylic o le acetic (ethanoic) acid.

O le fua o le acetylsalicylic acid (ASA) - C₉H₈O₄.

NUMPP code 24.42.13.142 (acetylsalicylic acid fefiloi ma isi fualaau).

Maua ASA

I le gaosia o le ASA, o le auala o le esterification ma le ethanoic acid e faʻaaogaina.

Pharmacodynamics

O le aʻafiaga o le tino e mafua ona o le gaioiga tutotonu ma le lautele. I le tulaga o febrile conditions, e faʻaitiitia ai le vevela e ala i le galue i luga o le nofoaga faʻasao.

Faʻasalaga ma talipupuni plateletfaʻapea foʻi thrombosis faʻaititia ona o le mafai gafatia e le ASA ona taofiofia le faʻasalalau o le thromboxane A2 (TXA 2) i platelets. Faʻasaʻo le faʻasologa prothrombin (vaega o le coagulation II) i le ate ma - i se fualaau e sili atu i le 6 g / aso. - faateleina PTV.

Pharmacokinetics

O le toesea o le vailaau i le maea ai o le tagofia o fualaau faasaina ua toetoe lava a maeʻa. O le afa o le faʻamalologa o le ASA e le suia, e le silia le 20 minute. TCmax ASA i - 10-20 minute, o le salicylate atoa e mafua mai - mai le 0.3 i le 2.0 itula.

E tusa ma le 80% o le plasma e faʻalagolago i le setete acetylsalicylic ma salicylic acid. O loʻo galue pea le meaola e tusa lava pe o iai le vailaau i totonu o se polotini.

Metabolised i le ate. E faʻamalieina e fatugaʻo. E aʻafia le eletise e le urine pH: pe a faʻamalolo, faʻaititia, ma pe a alkali, e faʻaleleia.

O vailaʻau pharmacokinetic e faʻalagolago i le tele o le avega. O le faʻamaeʻaina o le vailaʻau e le faʻaaogaina. E le gata i lea, i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga, pe a faʻatusatusa i tagata matutua, e sili atu ona lemu.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina: aisea e fesoasoani ai le aoga acetylsalicylic acid?

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid o:

  • febrile faamaʻi i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • rūmate,
  • fulafula afi myocardiummafua mai i se tali atu i le immunopathological,
  • tiga tiga o aʻafiaga eseese, e aofia ai le toothache (e aofia ai le ulu tiga e fesootaʻi ma le faʻamaʻiina o le ava), paʻu faʻatasi ma tiga o muscle, neuralgia, migraines,algomenorrhea.

E faapena foi aspirin (poʻo le acetylsalicylic acid) e faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo pe afai e taufaʻatau thrombosis,thromboembolism, MI (pe a faʻamaonia le fualaau mo le puipuiga lua).

Contraindications

Faʻasalaga le ASA i le:

  • Aspirin foma,
  • i le taimi o le faʻalavelave gasegase erosive ma ulcerative o le gataifale masini,
  • gasegase / afaina toto,
  • vaivaiga gaʻo K,
  • hemophilia, moprotrombinemia, fomaʻi faʻamaʻi,
  • G6PD faʻaletonu,
  • toto maualuga,
  • fatuga o le fatu / ate
  • faʻasoesa
  • i le taimi o togafitiga (pe afai o le tui vaiaso o le vailaʻau e sili atu i le 15 / mg),
  • gout gout, gout,
  • (o le tolu muamua ma le tolu masina mulimuli o faʻasolega tuusaʻo),
  • hypersensitivity i ASA / salicylates.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o togafitiga a le ASA e mafai ona tupu i le tulaga o:

I le faʻaaogaina faʻaʻumiʻumi, foliga mai o le tino, faʻaitiitia le faʻalogo faalogo, ua le lelei le vaai, o le vevela e tupu ma, i le maualuga o tui, ulu o le ulu. E mafai foʻi ona gase. pepelovili bronchospasm.

Acetylsalicylic acid, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

At rūmāmati malosi tagata matutua matutua o loʻo faʻatulagaina mai le 5 i le 8 g o le ASA i le aso. Mo le tamaititi, o le fua faatatau e fuafua e faʻatatau i le mamafa. I le avea ai o se tulafono, e eseese mai le 100 i le 125 mg / kg / aso. Faʻaaogaina tele - 4-5 p. / Aso.

1-2 vaiaso talu mai le amataga o le vasega, o le fualaau mo le tamaititi ua faaitiitia i le 60-70 mg / kg / aso, mo tagata matutua matutua, o le a tumau pea le gaʻo. Faʻaauau togafitiga seia oʻo i le 6 vaiaso.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid, e tatau ona faʻagasolo lemu le vailaʻau i se vaitau 1-2 vaiaso.

Acetylsalicylic acid mo le ulu o le ulu ma o se vaifofo mo le vevela o loo faatonuina i lalo ifo o gaʻo. Ma, faatasi ai ma tiga tiga ma febrile tulaga fualaau mo le 1 dose mo se matua - mai le 0.25 i le 1 g ma le tele o talosaga mai le 4 i le 6 ropu i le aso.

E tatau ona manatuaina afai e afaina le maʻi, o le ASA e sili ona aoga pe afai o le tiga e mafua ona o le faateleina o le ICP (faʻamalosi faʻamalosi).

Mo tamaiti, o le togi sili ona lelei i le taimi e 10-15 mg / kg. Faateleina talosaga - 5 p. / Aso.

Togafitiga e le tatau ona sili atu i le 2 vaiaso.

Mo lapataiga thrombosis ma faʻataʻitaʻiga ASA ave 2-3 p. / Aso. 0.5 g i le tasi. Ina ia faʻaleleia mea e maua ai le mauoa (mo le faʻalanu), o le fualaau faasaina mo se taimi umi i le 0.15-0.25 g / aso.

Mo se tamaititi e sili atu nai lo le lima tausaga le matua, 0.25 g, tamaiti e fa tausaga le matutua ua faatagaina e tuuina atu le 0.2 g o le ASA i le taimi e tasi, tamaiti e lua-tausaga-0.1 g, ma le tasi le tausaga - 0.05 g.

E faʻatagaina le tuʻuina atu o le ASA i tamaiti mai le vevela e tulaʻi i tua viral infection. O fualaau faasaina e galue i luga o le mafaufau lava lea e tasi ma le ate e fausia e pei o nisi o siama, ma faatasi ai ma viral infection mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻe i se tamaititiReye's syndrome.

Faʻaaogaina o le ASA i le cosmetology

Acetylsalicylic acid face mask e mafai ai ona e vave aveese le mumu, faʻaitiitia le fulafula o le tino, aveese le mumu, aveese le vaega o sela mama ma pusa ua mama.

O le vailaau faʻamago e faʻamalulu lelei le paʻu ma e maualuga lona suauu i gaʻo, lea e talafeagai ai mo le faʻaaogaina o se fofo mo siama: fualaau e faʻamamaina i le vai, faʻaaoga i elemene mumu i luga o foliga pe faaopoopo i le tuufaatasiga o maso mata.

Acetylsalicylic acid mai siama faigaluega lelei i le faʻatasi ma le sua o le tipolo po o le meli.Lelei mo le foia o faafitauli o le paʻu ma le ufimata i le omea.

Ina ia saunia se masini elemoni-aspirin, o meaʻai (6 fasi) o loʻo faʻamalieina i le suavai fou e afifiina seia oʻo ina mauaina se aofaiga tutusa. Ona vaʻaia ai lea o vailaʻau uila afi ma tuʻu ai i latou seia oʻo i le susu.

O se masikulu ma le meli ua saunia e pei ona taua i lalo: papa (3 fasi vaega) e susu i le vai, ma, pe a faʻamaʻapeʻa, fefiloi ma le 0.5-1 sipuni (ti) le meli.

Mo le teuteuina o le mata omea, e tatau ona palu i le vai mafanafana 6 laulau mama o le ASA ma le 2 sipuni (teaspoon) o le lanu paʻepaʻe ma le lanumoana.

Faʻasalaga

O se faʻalavelave sili e mafua mai i:

  • togafitiga umi ole ASA,
  • tasi pulega o se fualaau maualuga o fualaau faasaina.

O se faailoga o le sili atu salicylism syndrome, na faʻaalia e le lautele o le malaise, hyperthermia, tinisitus, leu, vomiting.

Malosi faʻatasi spasms, palasi, vevela tele, non-cardiogenic huhu, solia o le CBS, teteʻi.

I le tulaga o le maualuga o le ASA, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi ile taimi nei. O lona manava e fufuluina, tuʻuina, siakiina e CBS.

Faʻalagolago i le tulaga o le WWTP ma le paleni o vai ma eletise, o le folasia o fofo e mafai ona faʻatulaga, sodium citrate ma sodium bicarbonate (e pei o se fusi).

Afai o le pam pH e 7.5-8.0, ma le maualuga o le plasma o le salicyoa e sili atu i le 300 mg / l (i le tamaitiiti) ma le 500 mg / l (i totonu o se tagata matua), e manaomia le tausiga tigaina mamanu o le alkaline.

Faʻasolosolo tele le soona inu, toe faʻafuina le gau, ia faʻataʻitaʻi togafitiga faʻapitoa.

Fegalegaleaiga

Faʻaleleia le faʻaleagaina tapenaga sauniuni,valproic acid, auala silio aʻafiaga o vailaʻau o le hypoglycemous oral, nakoti, sulfa fualaau.

Faʻaleagaina aʻafiaga togafitiga (faʻamalolo-faʻamalolo ma le sopo), vailaau faʻasaina ACE inhibitorsuricosuric agents.

Faʻaaoga faʻatasi ma antithrombotic drugs, taufaasese,tuusaʻo tuusaʻo faʻaititia le ono lamatia o le toto.

GCS faʻalauteleina le aʻafiaga o le ASA i luga o le mucous membrane o le canal digestive, faʻateleina lona kilia ma faʻaitiitia le faʻasalaga plasma.

A faʻaaogaina i le taimi lava e tasi i le masima, e faʻalauteleina ai e le Liʻo le plasma concentration o Li + ions.

Faʻaleleia le aʻafiaga o le ava i luga o le mucosa o le gataifale oona.

Vaitaimi o le faʻatau

OTC fualaau faasaina.

Fua i le Latina (faʻataʻitaʻiga):

Rp: Acidi acetylsalicylici 0.5
D. t. o. N 10 i le tab.
S. 1 papapu 3 r / Aso pe a uma se taumafataga, inu tele vai.

Tulaga o le teuina

O pusa e tatau ona teuina i se nofoaga malulu i vevela ile 25 ° C.

Aso faʻauma

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau ma le faʻaeteete i tagata e faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, faatasi ai ma le faateleina o le gasegase o le toto, o le le mautonu o le fatu, i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, faʻapea foi i tagata o loʻo i ai se talafaasolopito ogasegase erosive ma ulcerative o le vaega o meaʻai ma / poo gasegase / afaina toto.

E tusa lava pe maua i ni laʻititi laʻititi, o le ASA e faʻaitiitia le faasee. uric acide mafai i le gasegase siama ona tupu se osofaiga ogaoga gout.

A oʻo i le maualuga o doses o le ASA poʻo le manaʻomia mo se togafitiga umi mo togafitiga faʻatasi ma le vailaau faʻasaina, e tatau ona mataʻituina le tulaga ma tausi e le fomaʻi.

I le avea ai o se sui anti-inflammatory, o le faʻaaogaina o le ASA ile fua ole 5-8 g / aso. faatapulaa ona o le faateleina o le ono lamatiaga o ni uiga le lelei mai le gastrointestinal tract.

Le faʻaitiitia o le toto i le taimi o le taotoga ma i le taimi o le faʻasologa, ia taofi salicylates e taofi le 5 aso aʻo leʻi faia le taotoga.

Aʻo ave le ASA, e tatau ona manatuaina e mafai ona ave lenei vailaʻau mo le silia ma le 7 aso e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. I le avea ai o se ASA antipyretic, e mafai ona inu e le silia i le 3 aso.

Meatotino o vailaʻau o le vailaʻau

Aʻo faʻamalamalamaina e le ASA, o nila e le lanu poʻo le polyhedrin monoclinic faʻatasi ai ma se manogi malie. O tioata e tumau i le ea, ae o le faateleina o le vevela, latou te faasolosolo malie lava i le suavaia i mea oona ma gaosia.

O le vailaʻau i lona tino mamā o se paʻu tioata paʻepaʻe paepae sinasina ma e toetoe lava a leai se mea. O le foliga mai o le manogi o le acetic acid o se faailoga lea na amata ona suavai le mea.

viral infection , talu ai ona o sea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se tulaga e lamatia ai le ola mo le tamaititi - Reye's syndrome.

I pepe faatoa fananau mai, o le salicylic acid e mafai ona sui ona o albumin bilirubin ma faʻaleleia le atinaʻe encephalopathy.

O le ASA e faigofie ona ulu i totonu o le tino atoa ma masini, e aofia ai le cerebrowninal, synovial and peritoneal fluids.

I le i ai o le edema ma le mumu, o le faʻavaveina o le salicylate i totonu o le paʻu faʻatasi ua faʻavave. I le tulaga o le mumū, i se isi itu, e faʻagesegese lemu.

Acetylsalicylic acid ma le ava

Ava i le taimi o le ASA e faʻasalaina. O lea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le manava o le manava ma le toto, faapea foi ma le gasegase o le gasegase.

O le a le acetylsalicylic acid mo se faʻafefe?

O le ASA o se vailaau sili ona lelei mo se faʻafefe, ona o le malosi o le fualaau faasaina.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le ave o le pulu e sili atu le lelei e le inuina ava malosi, ae pe a ma le 2 itula ao lei faia le taumafataga. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o aʻoaʻoga. microthrombi i totonu o vaʻa laiti o le faiʻai ma - i se vaega-edema edema.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O le acetylsalicylic acid e solia i le taimi o le maitaga. Aemaise lava i le muamua ma le tolu masina mulimuli o le gaioiga. I le amataga, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faaletonu o le fanau, i tulaga mulimuli ane - faʻalavelaveina le maitaga ma le faʻavaivaia o le galue.

ASA ma ona metabolites i ni vaega laiti e ulu atu i le susu. Ina ua mavae le taotoga o le togafitiga o fualaau faasaina, e le o matauina ni aafiaga i tamaiti laiti, o le mea lea, i le avea ai o se tulafono, e le tatau ona faalavelaveina le susu (HB).

Afai o se fafine e faʻaalia i togafitiga umi ile maualuga o ASA, e tatau ona faʻagata HB.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Acetylsalicylic acid o se vailaau faʻasaina ma le faʻamaʻi-inflammatory, antipyretic, analgesic ma le faʻataunuʻuina (faʻaitiitia le faʻaaogaina o le platelet adhesion).

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid e mafua ona o lona gafatia e taofiofia ai le faʻasalalauga o prostaglandins, lea e taua tele i le atinaʻega o faiga faʻaleagaina, fiva ma tiga.

O le faaitiitia o le numera o prostaglandins i le ogatotonu o le vevelaulation e oʻo atu ai i le vasodilation ma le faateleina o le vevela, lea e tau atu ai i le antipyretic aafiaga o le fualaau faasaina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaitiitia ai le lagona o aʻafiaga o le namu i le aufaasalalau o tiga e ala i le faʻaitiitia o le aafiaga o prostaglandins i luga ia i latou. Pe a faʻaaogaina, o le maualuga o le maualuga o le acetylsalicylic acid i le toto e mafai ona matauina pe a maeʻa le 10-20 minute, ma faia e avea ma se taunuuga o le salabatela metabolism pe a uma le 0.3-2 itula. Acetylsalicylic acid e faʻamalosi i fatugaʻo, o le afa-ola e 20 minute, o le afa o le ola mo le salicylate e 2 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid, o faailoga ia e mafua ona o ona meatotino, ua faatonuina mo:

  • o le fiva rheumatic i le fatu, o le pericarditis (o le mumū o le paʻu o le fatu), o le gasegase o le rūmato (faaleagaina o mea fesootai ma ipu laiti), o le rheumatic chorea (faʻaalia i le faʻaaogaina o muscle contractions), Dressler's union syndrome (o le tuufaatasiga o le pericarditis ma le afaina o le tino poʻo le niumonia),
  • tiga o le tiga o le agamalu ma le malosi: migraine, maʻi tigaina, toothache, tiga i le taimi o le agatalanoaga, oseoarthritis, neuralgia, tiga i sooga, maso,
  • faʻamaʻi o le vaʻalaʻau eo mai faatasi ma le tiga: sciatica, lumbago, osteochondrosis,
  • febrile syndrome
  • o le manaʻoga mo le faapalepale i fualaau faʻamaʻi-faʻamaʻi i tagata gasegase i le "aspirin triad" (o le tuufaatasiga o le fulafula o le bronchial, polyps nasal ma le le faapalepale i le acetylsalicylic acid) poʻo le "aspirin" foma,
  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial i faʻamaʻi fatu fatu poʻo i le puipuia o le toe foʻi mai,
  • o le i ai o ni aʻafiaga o aʻafiaga mo suʻesuʻega o le myocardial, e leai se maʻi,
  • faʻasolosolo o le gasegase (faʻasalaina o se vaʻa ma se thrombus), faʻasolosolo valve valvela fatu fatu, afaina valve gala (faʻaleagaina), faʻasologa o le atrial (le mafai ona gafatia e le muscle fibers o le atria e galulue faʻatasi),
  • gasegase gasegase (mimiti o le vein wall ma le faia o se thrombus e taofia ai le lumen i totonu), faʻaleagaina o le pulmonary (faʻalavelave faʻasaina o se vaʻa e maua ai le tino), faʻafouina o le pulmonary embolism.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid tablets ua fuafuaina mo le faʻaaogā faʻamataʻu, e fautuaina e ave pe a uma meaʻai ma le susu, vai masani poʻo le faʻalavai vai.

Mo tagata matutua, o le acetylsalicylic acid e fautuaina mo le faʻaaogaina o le 3-4 kuluma i le aso, 1-2 papa (500-1000 mg), ma le maualuga o aso taitasi o le 6 papa (3 g). O le maualuga o le umi o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e 14 aso.

Mo le faʻaleleia atili o mea totino o le toto, faʻapea foi ma se inhibitors o le talipupuni, o le ½ laulau o le acetylsalicylic acid i le aso ua faʻamaonia mo le tele o masina. I le faʻaogaina o le myocardial ma mo le puipuia o le faʻaaogaina o le myocardial secondary, o le aʻoga mo le acetylsalicylic acid e fautuaina e ave le 250 mg i le aso. O le malosi o le cerebrovascular disorders and cerebral thromboembolism fautua mai e ave le ½ laulau o le acetylsalicylic acid faatasi ai ma se fetuunaiga faifai malie o le fualaau i le 2 pulu i le aso.

Acetylsalicylic acid ua faatonuina i tamaiti i vailaau nei: matua atu i le 2 tausaga - 100 mg, 3 tausaga o le ola - 150 mg, fa-tausaga - 200 mg, sili atu i le 5 tausaga - 250 mg. E fautuaina e ave e tamaiti le acetylsalicylic acid 3-4 taimi i le aso.

Eseesega o Aspirin ma Acetylsalicylic Acids Formulations

O le gaioiga malosi i sauniuniga uma e lua o le acetylsalicylic acid (salicylic acetic acid ester) i se fuataga o le 500 mg / 1 le faʻaoga. E tusa ai ma fale o vailaau mo togafitiga, e taʻua o le le filifilia o vailaʻau e le o ni mea e faʻaaogaina ai le 'anti-inflammatory.

O le gaioiga o le vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le faʻalavelave tutusa o ituaiga 2 o afa (oxygenases) (ituaiga 1 ma le 2). O le faaitiitia o le vevela o le tino ma le toomaga o le tiga (sooga, maso ma le ulu tiga) i le tulaga o febrile tuutuuga e fesootai ma le taofia o le COX-2. O le COX-1 o loʻo aofia ai i le fausiaina o prostaglandins, o le mea lea, o le taofiofia o lona faʻasinomaga e mafua ai aʻafiaga e aʻafia ai i cytoprotection mea leaga. Ae i le taimi lava e tasi, o le acetylsalicylic acid e punitia ai le faʻasologa o le thrombooxygenase.

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Aspirin (poʻo le ASA) o le puipuia o le thrombosis ma le faʻamalosi, lea o loʻo i ai le faaitiitia o le lamatiaga o le myocardial infestction and stroke ischemic stroke.

Togafitiga o tagata mamaʻi ma veins varicose pe a fai foi le ASA e mafua ona o le faʻasaina o le faʻasologa o le thromboxane ma le faʻaumatiaina o se tasi o mafuaʻaga o le velen expansion - faʻamaʻi toto (faateleina lona viscosity ma le manaʻoga e fai ai ni toto).

Totoga o fualaau faasaina

O le tulafono o le aveina o le "Aspirin" ma le acetylsalicylic acid o le mea lava e tasi, e faalagolago i le autu autu mo le faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma uiga o le soifua maloloina o le tagata. Soʻo se tagata tomai faapitoa o le a faʻamaonia o le vailaau o vailaʻau e matua patino lava.Ae ui i lea, i vailaau e masani ona faʻaaogaina ni auala lautele:

  1. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga i se tagata matua (silia ma le 15 tausaga), e tasi le papa (500 poʻo le 1000 mg) e faʻaaogaina. O le va i le va o doses e tatau ona le itiiti ifo i le 4 itula, ma o le vasega e le silia le 5 aso.
  2. Afai e manaʻomia e le tagata ona faʻaitiitia le fiva, ona faʻamaonia lea o le vailaʻau mo le 3 aso. Ina ia ausia le mea e manaʻomia, o le vailaau faʻateʻa e tafe i le tele o vai.
  3. Mo le puipuia o le cardiovascular system ma maʻi faʻatasi, o le tasi laulau e faʻataʻitaʻiina i le aso poʻo isi aso uma. O le umi o le vasega e fuafuaina e le fomaʻi.

Fomaʻi fautuaina le tagofia o fualaau faasaina pe a uma taumafataga. O lenei mea e faʻatagaina ai le gaioiga malosi ina ia faʻamalosi ma maua ai se faʻamalositino aoga, e aunoa ma le faamanualia o le mucosa gastric. E le manaomia le faatonuina o le vailaʻau mo oe lava; o se toto malosi toto e matautia.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Aspirin poʻo acetylsalicylic acid, o le a sili atu? E le mafai ona maua se tali mautinoa i lenei fesili. O le mea moni, o nei vailaau e eseese na o le faʻamalolo ma le vailaʻau o le mea autu autu.

O fualaau oona e foliga tutusa i le tuufaatasiga, o le faailoga mo le faaaogaina o Aspirin ma acetylsalicylic acid e tutusa lava, lea e mafai ai ona fesuiai fualaau faasaina. O le eseesega tele i le va o fualaau faasaina o le tau, lea e faalagolago i le kamupanī, o le apalai o le suka i totonu o le laulau ma le ituaiga o faʻamalolo. Acetylsalicylic acid, i le avea ai o se tulafono, ua faatauina atu nai lo le taugofie nai lo Aspirin tutusa.

Afai e maua e se tagata le le faapalepale i vaega o Aspirin, ona ave faʻatauina lea o le acetylsalicylic acid mo ia. Ae ui i lea, o vailaʻau faʻaonaponei faʻapitoa e iai le tele o analogues, lea e mafai ona suia ai le gaioiga o le salicylic i totonu oa latou meatotino.

Analogs o le "Aspirin" ma le acetylsalicylic acid:

  1. Citramon
  2. "Paracetamol".
  3. "Egithromb" (sili atu ona maualuga i isi analogues i tau).
  4. Movalis (tutusa i le tau i Egithromb).

I le averesi, o le tau o Aspirin e ese mai le 70 ruʻu i le 500 rubles.

Faʻaopoopoga tului

Ua fautuaina e le au atamamai le tausisia o tulafono e puipuia ai le tino i le tele e mafai ai, e aunoa ma le faaitiitia o le aoga o fualaau faasaina:

  1. Afai o le papalama e muamua ona nutimomoia, ona faʻavaveina lea o lana gaioiga.
  2. E taua tele le puipuia o le mucosa gastric mai le gaioiga o le acetylsalicylic acid. E na o le 'aiga e fai ai le laulau.
  3. Manatua e faateleina le toto, lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o Aspirin aʻo lei faia le taotoga, e tusa lava pe leʻi asiasi i le fomai nifo. O le fualaau faasaina e le aofia ai i le faʻaaogaina o se vaiaso aʻo lumanaʻi le taotoga.
  4. O le fualaau faasaina e matua faʻaitiitia ai le excretion o le uric acid, lea e taua foi le mafaufau faatasi ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le tausisia ma le talafeagai o fautuaga a le fomaʻi o le a fesoasoani e aloese ai i le le manaʻomia o gaioiga i le tino, e aunoa ma le faʻaitiitia o le aoga atoatoa o togafitiga fualaau.

Faamatalaga Faaopopo

E tusa ai ma faatonuga, o le acetylsalicylic acid e le mafai ona teuina i se nofoaga e mafai ai e le ea vevela ona maualuga i luga o le 25 ° C. I se nofoaga malulu ma i le potu vevela, o le fualaau faasaina e talafeagai mo le 4 tausaga.

O le oloa sili ona lauiloa, aspirin, na lauiloa tele i tagata faigaluega a le Bayer pharmaceutical company, o le 1893 na atiae se tekinolosi mo le gaosia o lenei fualaau faasaina. O le igoa tau fefaatauaiga "Aspirin" na faia i luga o le faavae o le mataitusi "A" (acetyl) ma le "Spiraea" - o igoa o le laau toto i le Latina. O le vailaʻau faʻamalosi malosi, acetylsalicylic acid, na vavaeese muamua mai lenei mea totino.

O le fualaau sili ona lauiloa, aspirin, ua avea ma lauiloa tele i le kamupani o vailaau o Bayer.

Aspirin Properties

I vailaau faʻapitoa, sa lauiloa le ulugalii o se meafaigaluega aoga e fesoasoani e faʻasaʻo le vevela.Ae ui i lea, o vailaʻau e faavae i luga na mafua ai ona le lelei le iʻuga, lea na faʻaalia ai i latou i le nausea ma le tiga e le mafai ona faʻafitia i totonu o le manava.

Acetylsalicylic acid (ASA) - o le isi igoa mo Aspirin - na muamua maua mai i le ulupulu ulu i le amataga o le 19 seneturi. I le ogatotonu o le seneturi, na maua ai le fomaʻi o le salicylic acid. Mo le taimi muamua, na faʻatagaina e tagata Bayer ni faʻataʻitaʻiga na talafeagai mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina. O lenei kamupani na amata faʻatau atu le vailaʻau i lalo o le igoa Aspirin.

I se taimi mulimuli ane, o isi kamupani foi na i ai le aia tatau e faatau atu ai le fualaau faasaina, lea na faatagaina ai le fualaau faasaina e alu i fale o falemaʻi uma i le lalolagi.

Acetylsalicylic acid, po o le Acidum acetylsalicylicum (Igoa Latina Aspirin), na o le pau lea o fualaau i lena taimi o le vaega ole non-steroidal drugs that have anti-inflammatory effects. O le fualaau faasaina o se mea moni lava i mea faafomai. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le numera o maliu mai le fiva ua faaitiitia ma le manino, ma ina ua maua le gafatia o Aspirin e tetee atu ai i le toto i paʻu toto, na maua e tagata le avanoa e ola ai i se olaga masani pe a mavae le mafatia i se fatu fatu, stroke, ma isi.

Acetylsalicylic acid (o le igoa lona lua o Aspirin) o loʻo i ai moni lava meatotino. I le 70, na faaalia ai e mafai ona taofia le gaioiga o le prostogladins. Talu ai ona o lenei meatotino, o le Aspirin e faʻaitiitia ai le afaina ona o le aafiaga i luga o faʻalavelave e tutupu i lona taulaiga.

Ole aʻafiaga ole tino ma le faʻamamaina o le vevela ona o le faʻaaogaina o vaega o le mafaufau e nafa ma le lagona o le tiga ma le vevela.

O le isi faʻamaoniga mo le faʻaaogaina ua faʻapupulaina ai le mamafa ma le tiga i le ulu. Faatasi ai ma le pulea lelei o le aspirin, toto toto, ma le lumen i totonu o vaa e tele, e taofia ai le atinaʻeina o fatu, osofaʻi i tagata gasegase ma le taumafai e fausia ni pulupulu toto.

Acetic acier salicylic ester (e pei ona valaauina Aspirin i se isi auala) e faʻaaogaina lautele i le olaga i aso faisoo. O le tasi laulau e faʻafefeteina le tulaga pe a uma le inupia. Aemaise lava, e tatau ona e faatauina le fualaau faasaina Alka-Seltzer poo le Aspirin UPSA (o le igoa o le fualaau faasaina mo se paluga, lea e aofia ai le acetylsalicylic acid).

E taua le matauina, e tusa ai ma suʻesuʻega na faia i le Iunivesite o Oxford, o le faʻaaogaina o Aspirin o le a faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o le oncology i le mammary gland, prostate, esophagus, lungs and throat.

E mafai ona faʻaaogaina le acetylsalicylic acid (igoa Aspirin) faʻapitoa, ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau. I aso nei, e tele tupe o lo oi ai - Citramon, Askofen, Asfen, Coficil, Acelisin. Faʻaaoga fualaau faʻatasi ma faʻatasi ai ma isi fualaau.

Aspirin mo le malulu

Aspirin, po o le acetylsalicylic acid, o se fualaau faasaina e vave lava ona faʻamalolo e oʻo lava i tiga sili ona ogaoga o aʻafiaga eseese ma e afaina ai le taulamua o le mafaufau. I le faʻaopopo atu i nei meatotino, o lenei vailaʻau e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i le mafiafia o le toto vavalalata mo tagata e pipii i toto i totonu o le moega lapoa. Aspirin mo le malulu e masani ona faʻaaogaina, talu ai e mafai ona faʻaitiitia le fiva, vave faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le vevela.

I a ni gaosiga e tatau ona faʻaaoga ai le acetylsalicylic acid mo le malulu, pe i ai ni faʻamaoniga mo le faʻaaoga, matou te aʻoaʻo atili.

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

  • O le a le vailaʻau "Aspirin"
  • E faʻafefea ona inu pulu
  • O a vailaau e mafai ona ave mo le fiva
  • O a mea e faʻafesoʻotaʻi ai le tino

Fesoasoani fesoasoani

E le o tagata uma e iloa o le vaega autu o lenei vailaʻau o le salicylic acid, e faʻamalo mai se laau laʻau faʻapitoa e taʻua o le siprea, lea e faʻamalamalama moni ai le tupuga o le igoa taua "Aspirin".O se mea talitutusa e maua foi i le tele o isi laau, e pei o le pi, jasmine po o le seleselega, lea sa faaaogaina ma le malosi i Aikupito anamua ma sa faamatalaina o se vailaau mamana e Hippocrates lava.

Lelei togafitiga

A maeʻa le ave o le acetylsalicylic acid i totonu o le tino, faʻaititia le hyperemia, o le faʻamalosia o capillaries i le nofoaga o le mumū ua faʻaitiitia - o nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻaaliga analgesic ma le faʻaleagaina. O le fualaau faasaina e vave ona ulu atu i totonu o mea uma o le tino ma le vai, e tupu ai le afaina i totonu o le manava ma le ate.

O le gaioiga o le acetylsalicylic acid:

  • e maua ai se aʻafiaga e faʻaoga ai le aʻafiaga i le 24-48 itula i le maea ai o togafitiga,
  • aveese le agamalu ma le tiga,
  • faaitiitia le maualuga o le vevela o le tino, ae le aafia ai faatinoga masani,
  • acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le toto, faʻalavelaveina le faaputuga platelet - o le avega i luga o le fatu maso ua faʻaitiitia, e faʻaititia le lamatiaga o le fatu.

E mafai ona ave le fualaau faasaina e puipuia mai ai le thrombosis, paʻu, ma faaitiitia ai le lamatiaga o le gasegase i le mafaufau.

Faʻalogo lelei! O le malosi o le antiplatelet o le ASA e matauina i totonu o le 7 aso talu ona uma le fualaau oona. O le mea lea, e le mafai ona inu le vailaau aʻo leʻi faia le taotoga, aʻo leʻi leva ona faʻataʻitaʻiina.

E masani ona ave faʻamalosi le acetylsalicylic acid (faʻalavelaveina) le faʻavaeina o toto (pupuni toto), lea e mafai ona punitia ai le lumena o le faga. E toetoe lava a vaeluaina le lamatiaga o se fatu fatu.

Ona o le lautele o lona faatinoga, o le acetylsalicylic acid e faʻaaogaina mo le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi o faʻasologa eseese i tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 15 tausaga.

E fesoasoani i le acetylsalicylic acid:

  • febrile tuutuuga e o faatasi ma pathoces o se uiga faatosina ma le le fiafia,
  • rūmatism, maʻi oona, pericarditis,
  • migraine, toothache, musele, sooga, paʻu o le manstrual, neuralgia,
  • puipuia o le fatu fatu, afaina i faafitauli e tafe mai ai, faateleina le viscosity toto,
  • puipuia o nonoa o le toto i se genis predisposition i tausimaʻi,
  • e le faʻavaivai angina pectoris.

ASA e aofia i togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le niumonia, pagaisy, osteochondrosis, lumbago, faaletonu o le fatu, valve valve faʻaola. O lenei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faʻaaogaina pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le fomaʻi, o le malulu masani e aliali mai - e fesoasoani i le faʻateleina o le afu, lea e mafua ai ona vave faʻaleleia le tulaga.

Fautuaga! Aspirin o se tasi lea o fofo sili ona lelei mo le faʻaaogaina o aʻafiaga o se osofaiga; o le vailaau e faʻamalo ai le toto, faʻaitiitia le tiga o le ulu ma le fulafula, ma faʻaititia ai le mamafa o le intracranial.

Acetylsalicylic acid mo ulu o le ulu e taua tele o le aspirini poʻo se piliki lautele mo le ulu. O se anti-inflammatory ma antipyretic.

E mafai ona ave aspirin mo le maʻitaga ma le lactating tamaitai, tamaiti

Acetylsalicylic acid e solia i tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, talu ai e mafai e le vailaʻau ona suia le bilirubin, lea e mafai ona mafua ai le incephalopathy i tamaiti laiti, ogaoga ma faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti aʻoga ma talavou. O le doses o tamaiti e 250 mg faalua i le aso, o le fua faatatau aupito maualuga e mafai ona faatagaina i aso taitasi e 750 mg.

Acetylsalicylic acid e matua faʻasaina i le taimi o le maitaga i le amataga o le tolu masina - o le vailaau faʻasaina ei ai sona aafiaga teratogenic, e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o faaletonu o le fatu i le tamaitiiti, vaevaeina o le tumutumu o luga.

Faʻalogo lelei! O le ASA e masani ona mafua ai le faʻanoanoa i le amataga.

E le mafai ona ave le acetylsalicylic acid, paracetamol e oo lava ile tolu masina - o le fualaau faasaina e mafua ai le maualuga o le pulmonary i le fetus, lea e mafua ai le atinaʻeina o maʻi i luga o le ea, toto le mama.O le faʻaaogaina o le ASA i lenei vaitau e ono mafua ai le toto o le uterine.

I le taimi o le susu, e le mafai ona e ave le ASA, talu ai ona o le suauu e ulufale atu i le susu, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o le soifua maloloina o le pepe, o le atinaʻeina o le malosi o le tino.

I le faʻatulagaga o le lona lua masina, e mafai ona taliaina, ae naʻo pe afai ei ai se faʻamatalaga iloga ma faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, o le faʻatagaina ua matua faʻasaina i le taimi mulimuli o le fanauina o le pepe

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid

E tatau ona ave le ASA pe a uma ona 'ai, ina ia le faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino, e mafai ona e inuina i le vai e aunoa ma le gas poo le susu. O le tulaga masani o le 1-2 papaʻe 2-4 taimi i le aso, ae le sili atu i le 1000 mg i le taimi. E le mafai ona e inuina e sili atu nai lo le 6 maa i le aso.

E faʻapefea ona ave le ASA mo nisi faʻamaʻi:

  1. Mo le toto totoʻa, e pei o se faʻalavelave faʻapitoa i le fatu - 250 mg i aso taitasi mo le 2-3 masina. I faʻafitauli faʻafuaseʻi, e mafai ona faatagaina se faʻateleina o le faʻateleina e oʻo i le 750 mg.
  2. Acetylsalicylic acid mai le ulu o le ulu - ua lava le aveina o le 250-500 mg o le ASA, pe afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le fualaau ile 4-5 itula.
  3. Faʻamaʻi, malulu, mai le vevela, toothache - 500-1000 mg o le fualaau faasaina i le 4 itula, ae le sili atu ma le 6 palasia i le aso.
  4. Ina ia faʻaitiitia le tiga i le taimi o le faʻasologa o meaʻai - inumia 250-500 mg o le ASA, pe'ā tatau, toe fai pe a uma le 8-10 itula.

Fautuaga! Inu i le aspirin i sina siitaga laʻititi i tafaoga, pe afai e leai ni vailaau faʻamalosi e oʻo i le lima.

Se vaega o talafaasolopito

O le acetylsalicylic acid na muai mauaina i le faaiuga o le 19 seneturi e le fomaʻi felix Felix Hoffman, o le na galue i Bayer i lena taimi. Na ia manaʻo moni lava e atiina ae se meafaigaluega e fesoasoani i lona tamā e faʻasaʻo ai tiga faʻatasi. O le manatu pe o fea e te suʻe ai le mea o loʻo manaʻomia, na musuia o ia e le fomaʻi a lona tamā. Na ia faʻatonuina le salicylate i lona tagata maʻi, ae e le mafai e le tagata gasegase ona ave, talu ai na faʻaitaitagofie ai le mucosa gastric.

I le mavae ai o le lua tausaga, o se fualaau faasaina e pei o Aspirin na pateniina i Perelini, o lona uiga o le acetylsalicylic acid o le Aspirin. O le igoa lenei o le upu "a" o le acetyl group lea na faapipiiina i le salicylic acid, o le aʻa "agaga" o lona uiga o le acidic acid (o lenei ituaiga o vailaau o loo i ai i le ituaiga o ether i laau totō, o le tasi oi latou o le laufanua), ma o le faaiuga o le "in" i na aso, e masani ona faʻaaoga i fualaau faasaina.

Aspirin: vailaʻau kemisi

E aliali mai o le acetylsalicylic acid o Aspirin, ma o lana mole o loʻo i ai faʻamalosi eletise e lua: salicylic and acetic. Afai e te teuina le vailaʻau i le vevela o le potu, ona oʻo lea i le maualuga o le timu e vave ona faʻamavaeina i ni vaega se lua.

O le mafuaʻaga lea o loʻo i ai i taimi uma le tuufaatasiga o le "aspirin" i mea tau vailaʻau ma vailaʻau, pe a mavae sina taimi puupuu, o le mea autu e sili atu ona itiiti. O le ola ola o le fualaau faasaina e faalagolago i lenei mea.

Aveina o pills

A uma ona ulu atu le aspirin i le manava, ona sosoo ai lea ma le duodenum, o le sua mai le manava e le galue ai, talu ai o le eletise e sili ona solo i totonu o se siosiomaga alkaline. A maeʻa le duodenum, e gauai i totonu o le toto, ma na o le suiga, e faʻasaʻo le salicylic acid. Aʻo oʻo atu le meaʻai i le ate, o le aofaʻi o meaʻai e faʻaitiitia, ae o a latou mea e maua mai le vai e sili atu ona tele.

Ma ua uma ona ui atu i vaʻa o le tino, latou te oʻo atu i fatugaʻo, mai le mea e alu ese ai faʻatasi ma urine. I le gaosiga o Aspirin, o loʻo totoe pea le aofaʻi - 0,5%, ma o le totoe o le aofaiga o metabolites. O i latou ia o le fomaʻi faʻamalosi. Ou te fia fai atu foi o le fualaau faasaina ei ai ona togafitiga e 4:

  • Puipuiga o fusi toto.
  • Aneti-inflammatory meatotino.
  • Faʻaaliga Antipyretic.
  • Faʻasaʻo le tiga.

Acetylsalicylic acid ei ai lona lautele, o le faatonuga o loʻo i ai fautuaga auiliili mo le faʻaoga. Ia mautinoa e te faamasani i ai pe talanoa i se fomaʻi.

Aspirin: talosaga

Na matou iloa pe faapefea ona galue le acetylsalicylic acid. Mai mea na te fesoasoani ai, o le a tatou malamalama atili.

  1. Faaaoga mo le tiga.
  2. I le maualuga o le vevela.
  3. Faatasi ai ma ituaiga eseese o faiga le lelei.
  4. I togafitiga ma le puipuia o le rūmāmati.
  5. Mo le puipuia o le thrombosis.
  6. Puipuiga o le paʻu ma le fatu fatu.

O se vailaau sili ona lelei o le acetylsalicylic acid, o le tau mo lea mea o le a fiafia ai tagata uma, ona e maualalo ma fesuisuiaʻi i totonu o ruʻu e faalagolago i le gaosiga ma le gaosiga.

Aspirin: o le taua faasaga i le toto

O toto i totonu o vaega o le toto o loʻo i ai ni mea leaga i puipui. I nei nofoaga, o loʻo maua ai fiva e fusifusia ai sela i le isi. O le toto totolets e tolopoina ia i latou, lea e faʻamaonia ai se mea e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻiga, ma i nofoaga ia e faʻatafunaina ai le vaa.

O le tele o taimi, i se tino maloloina, o le thromboxane e teteʻe i se isi mea - prostacyclin, e le mafai ai e le platelets ona pipii faʻatasi ma, i se isi itu, faʻafefea toto toto. I le taimi e faaleagaina ai le vaa, o le paleni i le va o mea e lua e fesuiaʻi, ma le prostacyclin ua muta le gaosia. O le Thromboxane e sili atu ona gaosia, ma o le faʻateleina o le tafola o platelets. O le mea lea, o le toto e tafe atu i totonu o le vaa i aso uma ma le lemu. I le lumanaʻi, e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu poʻo le fatu. Afai o le acetylsalicylic acid e masani ona ave (o le tau o le fualaau faasaina, e pei ona uma ona maitauina, e sili atu nai lo le taugofie), ona suia loa lea o mea uma.

O faʻamalosi e maua ai aspirin e puipuia ai le tuputupu vave vave o le thromboxane ma fesoasoani e aveesea mai le tino. O le mea lea, o le fualaau faasaina e puipuia ai toto toto mai paʻu o le toto, ae e le itiiti ifo ma le 10 aso e ave ai vailaʻau, talu ai talu mai le taimi nei e toe maua ai e le platelets lo latou gafatia e pipii faatasi.

"Aspirin" e avea o se anti-inflammatory ma le pulu

O lenei vailaau faʻasaina e aʻafia ai foi i gaioiga o le tino, e puipuia ai le tuʻuina atu o le toto i nofoaga o le mumū, faapea foi ma mea e mafua ai le tiga. O loʻo ia te ia le tomai e faʻaleleia ai le gaosiga o le hormone histamine, lea e faʻaitiitia ai toto toto ma faʻamalosia ai le tafe toto i luga o le nofoaga o le faʻaogaina o le mu. E fesoasoani foi i le faamalosia o puipui o ipu manifinifi. O nei mea uma e mafua ai le faʻaaogaina o le anti-inflammatory and analgesic.

E pei ona matou iloa, o le acetylsalicylic acid e aoga i le vevela. Ae peitai, e le na o ia na o le lelei. E aoga i ituaiga uma o le mumu ma le tiga e tupu i le tino o le tagata. O le mafuaʻaga lea e masani ona maua ai lenei vailaau i togafitiga o fale.

"Aspirin" mo tamaiti

Acetylsalicylic acid ua faatonuina mo tamaiti i le maualuga o le vevela, faamai pipisi ma faamai ma le tiga tele. Faʻaaoga ma le faʻaeteete i tamaiti ei lalo o le 14 tausaga. Ae mo i latou oe ua oʻo i le aso fanau lona 14, e mafai ona e ave le afa-papalama (250 mg) i le taeao ma le afiafi.

"Aspirin" e na o le taimi lava e uma ai meaai, ae e tatau i tamaiti ona ata le papa ma inu vai tele.

Faaiuga

O lea e aotele ai. O le a le mea e fesoasoani i le acetylsalicylic acid? O lenei vailaʻau e fesoasoani i le fiva, toto o le toto, o se mea e sili ona lelei e tetee i ai ma le pulu.

E ui lava i le mea moni e faapea, o vailaau faʻasaina e faʻateleina le faʻamaoniga mo le faʻaaoga, e folafola mai ai se lumanaʻi lumanaʻi. I le taimi nei, o le tele o saienitisi o loʻo sailia ni mea faaopoopo e mafai ona faʻaititia ai le leaga o le fualaau oona i luga o totoga taʻitasi. E i ai foi se manatu e le mafai e isi fualaau ona suia Aspirin, ae, i se isi itu, o le ai ai ni vaega fou o le faaaogaina.

Aspirin o se uo leaga ae faamaoni

Masalo, afai e te talosagaina soo se tasi oi matou e taʻu mai le fomaʻi sili ona lauiloa, o le a manatua e tagata uma le fualaau tutusa. O lenei mea manaia i le tamaitiiti na laveaiina ai i matou mai le fiva maualuga, ma ua uma ona matutua fanau faafetai ia te ia mo le toe aumaia o le ola i le aafiaga - i taeao, pe a uma itu ma isi mataupu o le inu vevela. O nisi tagata latou te iloa e mo tagata matutua, o fomaʻi e masani ona faʻamatalaina lenei vailaau - i ni togi laiti, ae mo le faʻaaogaina i aso taitasi. E tele naua galuega mo le penina e tasi i se tau taugofie?

Ma o lenei vavega e togafitia foi o loo i ai se igoa le lelei - latou te fai mai e mafai ona tupu ai se maʻi leaga, ma e le fautuaina mo tamaiti e tuuina atu. E manatua e tagata uma faasalalauga i le televise - e uiga i pepa malulu, lea e sili atu le lelei nai lo le masani, ae e talitonu e mai ia i latou e sili atu le afaina.

O le a le ituaiga vailaʻau o lenei mea? Ioe, aspirin.

Aspirin Properties

E faʻafefea ona fesoasoani le tasi ma le pill e tasi i le taimi lava e tasi i faʻamaʻi pipisi, rūmatism, migraines ma faamaʻi fatu?

O le acetylsalicylic acid ei ai mea taua. E mafai ona taofiofia le gaioiga o enzymes o le cyclooxygenase (COX-1, COX-2, ma isi), e nafa ma le faʻapipiʻi o tagata faufautua o le inflammatory - prostaglandins. O se taunuuga o le gaioiga o aspirin, o le malosi o le gaosiga o le faʻapalapala o le faagasologa ua faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i lona atinaʻe. E taua tele lenei mea i mataupu e afaina ai le tino ile tino - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi faʻamaʻi.

O aʻafiaga antipyretic ma analgesic o le aspirin e fesootaʻi ma se faʻalavelave faʻavaivai i luga o nofoaga autu o le mafaufau, o loʻo nafa ma le vevela ma le lagona tiga. O le mea lea, i le maualuga o le vevela, pe a le toe fesoasoani le setete o le fiva, ae naʻo le afaina ai o le tino, e fautuaina e inu lenei pulu.

Aspirin e aʻafia ai lela toto - platelets, e faʻaitiitia ai lo latou gafatia e pipii faʻatasi ma faʻapipiʻi toto. O le masani ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le toto e "liquefies" itiiti, ma o le a faʻapipiʻiina e le vai sina mea itiiti, lea e faʻamoemoeina ai le faʻamafanafanaga i le faʻateleina o le tino ma le tiga o le ulu, ma fesoasoani ai i le puipuia o fatu fatuga, strokes ma le thromboembolism i tagata gasegase.

Aafiaga leaga

Ae paga lea, o le taua o aspirin o loʻo i ai foʻi mafuaaga. O le mea moni, o le taofiofia o le gaioiga o le cycloxygenases (enzymes) o loʻo i ai se aʻafiaga leaga - o se tasi o nei enzymes, COX-1, e nafa ma le masani ai o gaioiga o suauu o le mucosa gastric. O lona afaina e mafua ai le solia o le faamaoni o le puipui gastric ma o se vaega o le atinaʻeina o maʻi.

Ina ua iloa lenei itu o le aspirin, o le numera o faailoilo mo lona faʻaaogaina na vavalalata: e tusa ai ma tulafono faʻaonapo nei, e le o faʻamatalaina mo tagata e maua i le maʻi papatiso. E le gata i lea, o le bronchial asthma o se faʻalavelave i le tofiaina o le acetylsalicylic acid. o le matua o tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi (ona o le ono mafai ona atiae le Relent's syndrome).

O aspirin ua taumafai e faʻaitiitia le leaga o aafiaga i luga o le mucosa gastric e ala i le amataina o le gaosia o ituaiga o meaʻai e faʻamaʻapeʻa i le vai aʻo leʻi faʻaoga. Ae ui i lea, o le tulaga masani o le fualaau faasaina pe a uma le absorption ma le aʻafiaga o le vaega taua o ia palapala - acid citric - i luga o le nifo leila, o le lelei o le fou fou na vavaeeseina ona o ona faaletonu.

Fanau o Aspirin

Ae leai se mafuaʻaga o faʻalavelave - e oʻo mai i le aso, ua aʻoaʻoina e fomaʻi e vavaeese aafiaga o le taofia o le gaoioiga a COX o ituaiga eseese. O vailaʻau na faʻaalia i le maketi lea e mafai, e aunoa ma le afaina ai o le manava, naʻo le na o na enzymes na mafua ai le faʻaogaina o le manava. O nei fualaau faasaina ua fausia ai se vaega o le filifilia COX-2 inhibitors, ma ua tele nei fefaatauaiga i lalo o igoa tau fefaatauaiga.

O isi aafiaga o le aspirin sa avea foi ma faavae mo vailaau e tetee ai i le anti-inflammatory, painkillers ma antiplatelet agents. Ae o le acetylsalicylic acid, e ui o le vaega o le tuʻuina atu o auala i "fanau e sili atu ona tupu," o loʻo tumau pea i luga o fata o falemaʻi ma i totonu o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ua faatonuina i falemaʻi. Ou te fia fai atu - i le saafiafiga, ae o le mafuaʻaga e sili atu le faʻalauiloa - o le auala sili lea ona taugofie e faʻaitiitia ai le vevela, faʻasaʻo le tiga ma puipuia ai le atinaʻe o maʻi cardiovascular.

Eseesega, igoa ma ituaiga o faʻamalolo o Aspirin

1. Laupapa mo le faʻafofoga tautala,

2. Fualaʻau faʻamalosia mo le faʻamaʻi i le vai.

  • Fualaau faʻamalosi Aspirin 1000 ma Aspirin Express - 500 mg acetylsalicylic acid,
  • Fualaau faʻasaina Aspirin C - 400 mg o le acetylsalicylic acid ma le 240 mg o le vaitamini C,
  • Oral tablets Aspirin - 500 mg,
  • Aspirin Cardio tablets - 100 mg ma le 300 mg.

O vaega nei o loʻo aofia ai i ituaiga eseese ma ituaiga o Aspirin e avea ma vailaʻau fesoasoani:

  • Fualaau faʻamalosi Aspirin 1000, Aspirin Express ma Aspirin C - sodium citrate, sodium carbonate, sodium bicarbonate, acid citric,
  • Oral tablets Aspirin - microcrystalline cellulose, maso o le sana,
  • Aspirin Cardio tablets - cellulose, masini o sana, methacrylic acid ma ethyl acrylate copolymmer 1: 1, polysorbate, sodium lauryl sulfate, talc, triethyl citrate.

O le tuufaatasiga o isi synonyms ma genericics, o lona uiga, o le taʻuina o le igoa "Aspirin", e tutusa lava ma le mea ua tuuina atu i luga. Ae ui i lea, o tagata o loʻo mafatia i allergies poʻo inisiua i soʻo se mea e tatau ona faitauina ma le faʻaeteete le tuufaatasiga o se Aspirin faapitoa o loʻo faʻaalia i luga o le pepa afifi o loʻo tuʻuina i le vailaʻau.

Aspirin tablets faʻamalosi ma mo le tautala tautala - faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

1. Faʻaaogaga faʻapitoa mo le toomaga o le tiga o le faʻalauiloaina faʻapitoa ma mafua ai:

3. O faamai rheumatic (rheumatism, chosaum chorea, arthritis rhumatoid, myocarditis, myositis).

4. Faʻalavelave faʻalavelave (faʻaogaina o le sclerose, scleroderma, sosolo lupus erythematosus, ma isi).

5. I le faiga o allergologists ma immunologists e faʻaitiitia ai le tulaga o le faʻalauiloaina ma le faʻavaeina o le faapalepale i tagata o loʻo mafatia i le "aspirin asthma" poʻo "aspirin triad."

Aspirin Cardio - faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

  • O le puipuiga muamua o le faʻaleagaina o le myocardial i tagata e maualuga le lamatia o lona atinaʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka, toto maualuga, toto maualuga o le cholesterol, gaʻo, ulaula, tagata matutua e sili atu ma le 65),
  • Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • Puipuia o le malosi,
  • Puipuiga o maʻi o le cerebrovascular periodic,
  • Puipuiga o le thromboembolism pe a uma le taotoga i luga o toto (e pei o le o le coronary artery avoids slinging, sosolo faʻamalosi, angioplasty, faʻamaʻi ma le taʻavale o faʻataʻavale)
  • Puipuiga o le veto o le tino loloto,
  • Puipuiga o le thromboembolism o le gaʻo pulmonary ma ona lālā,
  • Puipuia o le thrombosis ma le thromboembolism faatasi ai ma le faaumiumi o le aafia i le le tumau,
  • O le le mautonu ma le mausali o le faʻalelei,
  • Aʻo le atherosclerotic o gaʻo (coordary arteries) (faʻamaʻi Kawasaki),
  • Aortoarteritis (Takayasu's disease).

Aspirin Mata mo Ava (mask ma Aspirin)

  • Faʻamaʻa le paʻu ma aveʻesea mea lanu uliuli
  • Faʻaititia le gaosiga o gaʻo i le paʻu o le paʻu,
  • Tightens pores
  • Faaitiitia le paʻu o le paʻu,
  • E taofia ai le faia o siama ma siama,
  • Faʻaitiitia le edema
  • Faʻaitiitia faailoga faailoga
  • Exfoliates ua mate i le televise
  • Taofufi le paʻu supple.

I le fale, o le auala pito sili ona faigofie ma aoga e faʻaaoga ai Aspirin e faʻaleleia ai le fausaga o le paʻu ma faʻamaʻape ai le siama o masofi lea i lenei fualaau faasaina.Mo la latou sauniuniga, e mafai ona e faʻaaoga fualaʻau masani e aunoa ma se atigi, faʻatau i se fale talavai. O se foliga matapule ma le Aspirin o se itulau malie o le peelisi kemikali, o lea e fautuaina ai e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso, ma i le aso e sosoo ai ma le faʻaogaina o le mea e teuteu ai, aua nei i ai i le susulu o le la.

1. Mo le paʻu o le tino ma le tino. O le mask e faʻamamaina paʻu, faʻamamaina le paʻu ma faʻaitiitia ai le mumu. Fualaau 4 Aspirin i le paʻu ma faʻafefiloi ma se sipuni sipuni o le vai, faʻaopoopo se sipuni o le meli ma le suauu manogi (olive, sunflower, ma isi). Faaaoga le mea e faʻafefete ai i foliga ma faʻamaʻi i totonu mo le 10 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana.

2. Mo le masani e faʻamago le paʻu. O le mask e faʻaitiitia ai le mumu ma fuluʻi ai le paʻu. Fualaau 3 aspirin ma faʻafefiloi ma se sipuni tele o yogurt. Faʻaaogā le meaʻai faʻafefiloi i foliga, tuʻu mo le 20 minute ma fufulu ile vai mafanafana.

3. Mo le faafitauli paʻu ma le tele o le mumu. O le ufimata e faʻaitiitia lelei ai le mumu ma taofia ai le foliga mai o siama fou. Ina ia saunia le masini, o loʻo iai ni fualaau aspirin ma faʻamaligiina i le vai seʻia oʻo ina faʻaaogaina se paʻu mafiafia, lea e faʻaogaina i le itu i siama poʻo lene ma totoe mo le 20 minute, ona fufulu ai lea.

Faʻaiʻuga

1. Faiga faʻaoga meaʻai:

  • Paʻu o le tino
  • Nausea
  • Vomiting
  • Heartburn
  • O le gasegase o le gastrointestinal (stool noir, o le vomiting with blood, occult blood in the stool),
  • Faʻafefe o le anemia
  • O gasegase o le gasegase ma le ulcers o le vaega o meaʻai,
  • Faʻaopoopoga gaoioiga o enzymes ole ate (Asat, AlAT, ma isi).

2. Faʻatonuina o le tino:

  • Faʻateleina le toto
  • O le gasegase o faʻalapotopotoga faʻapitoa (gaogao, gingival, uterine, ma isi),
  • Hemorrhagic purpura,
  • Le faʻavaeina o le hematomas.

4. Faʻatonuga Allergic:

Analogs o Aspirin

  • Aspivatrin tablets faʻamalosi,
  • Aspen fualaau ma pusa palapala,
  • Aspitrin pepa,
  • Faʻapipiʻi fualaau faʻamalosi,
  • Acetylsalicylic acid tablets,
  • Atsbirin faʻamalosi pepa,
  • Nekstrim Meaʻai anapogi,
  • Laʻau faʻasolosolo Taspir,
  • Upsarin Upsa o fualaau faasao,
  • Fluspirin paʻu fua.

Synonyms o Aspirin C o fualaau nei:

  • Faʻapipiʻi pepa faʻamalosi,
  • Aspirate C faʻamalosi papa,
  • Asprovit C o meaʻai faʻamalosi
  • Upsarin Upsa ma vailaʻau faʻamalolo Vitamin C.

Synonyms o Aspirin Cardio o fualaau nei:

Aspirin ma Aspirin Cardio - tau

  • Aspirin C gaioiga gaosi 10 fasipepa - 165 - 241 rubles,
  • Aspirin Faʻaalia 500 mg 12 fasi vaega - 178 - 221 rubles,
  • Aspirin tablets mo le fofogaina ole fofoga, 500 mg 20 fasi vaega - 174 - 229 rubles,
  • Aspirin Cardio 100 mg 28 papa - 127 - 147 rubles,
  • Aspirin Cardio 100 mg 56 pusa - 225 - 242 rubles,
  • Aspirin Cardio 300 mg 20 papa - 82 - 90 rupu.

O le a le eseesega i le va o ASPIRIN ma Acetylsallicylic Acids Tablets.

ae o le aliga (metamizole sodium poʻo le sodium salt (2,3-dihydro-1,5-dimethyl-3-oxo-2-phenyl-1H-pyrazol-4-yl) methylamino methanesulfonic acid, o se vailaʻau mai le antipyrine group) i nei mea uma leai se mea e fai! o se vailaau vailaʻau 'eseʻese uma lava, faʻapea foi ma se analgesic ma antipyretic, ae o lona faiga o le gaioiga e matua ese lava! i le ala, ua uma ona faasaina i le toetoe lava o atunuu uma mo le gaosiga ma le faatauina atu ona o aʻafiaga

O le aspirin o se vailaau e le o le toto-anti-inflammatory (NSAID). E talitonuina o le igoa "Aspirin" e aofia ai vaega e lua: "a" - mai le acetyl ma le "agaga" - mai Spiraea (e pei ona taʻua le laau toto i le Latina, mai le mea muamua na vavae ese ai le suauu salicylic).

Mo le sili atu i le seneturi, na faʻaaogaina Aspirin i vailaau faʻapitoa pei o antipyretic ma analgesic. E faʻafia ona tatou inuina se pusa aspirin i le vevela ma le tiga. O lenei fualaau e le taugata ma aoga tele o le a maua i totonu o aiga o tagata uma i totonu o se fale e teu ai fale.

Faatinoga.Aneti-inflammatory, antipyretic ma analgesic. Faailoga. Rheumatism, maʻi tiga o le tino, toothache, myalgia, neuralgia, fiva, thrombophlebitis, puipuiga o le infarction myocardial. Metotia o pulega ma fuataga. O le fualaau faasaina e fai ma tautala pe a maeʻa se taumafataga. O le laulau e nutimomoia ma fufulu i lalo i se aofaiga tele o le vai, sili atu le susu. O tagata matutua e faʻatonuina mai le 0.3-1 g i le dose e oʻo i le maualuga o le 4 g. Tamaiti i aso taʻitasi e fuafua i le matua: e oo i le 30 masina - 0.025-0.05 g mai le 2 tausaga i le 4 tausaga - 0.2-0, 8 g mai le 4 tausaga i le 10 tausaga-e oo atu i le 1 g mai le 10 tausaga i le 15pet-0.5-1.5 g. Ua vaevaeina le fua ole aso ile tele o atopa. Faʻaiʻuga. Dyspepsia, gasegase gasegase, tinisitus, faʻalogologo, faʻafitauli o le maʻi, ACETYL SALICYLIC ACID (ASPIRINE) faʻasolega. . O le gasegase gastric ma duodenal, o le toto totoga, o le gout, o le fatu fatu, o le maʻitaga. ACETYL SALICYLIC ACID (ASPIRINE

Acetylsalicylic acid o le lautele e lauiloa i lalo o le igoa o le Bayer "Aspirin".

Faʻatinoga o gaioiga

Acetylsalicylic acid e taofia ai le fausia o prostaglandins ma thromboxanes, aua o se inhibitor e le mafai ona faʻafefeteina o le cyclooxygenase (PTGS), o se enzyme e aofia i le latou fatuga. Acetylsalicylic acid e galue e avea ma se acetylated agent ma faapipii le vaega o le acetyl i le totoe o le serine i totonu o le nofoaga autu o le cycloxygenase.

Gaioiga faʻatauvaʻa

O se vaega tāua o le acetylsalicylic acid o lona mafai lea ona faʻaaogaina le malosi o le antiplatelet, o lona uiga faʻalavelave faʻapipiʻi faʻapitoa ma faʻataunuʻuina platelet.

O vailaʻau o loʻo i ai le aʻafiaga o le antiplatelet e masani ona faʻaaogaina i vailaau mo le puipuia o pupuni toto i tagata na maua i le myocardial infarction, faʻalavelave o le cerebrovascular, faatasi ai ma isi faʻaaliga o le atherosclerosis (faʻataʻitaʻiga, angina pectoris, faʻamalosi), faʻapea foʻi ma le maualuga o le cardiovascular. O le lamatiaga ua manatu "maualuga" pe afai e sili atu i le 20% le lamatiaga o le fatuina o le gasegase o le myocardial po o le maliu ona o maʻi fatu i le isi 10 tausaga, poo le lamatia o le oti mai soo se maʻi cardiovascular (e aofia ai le stroke) i le isi 10 tausaga e sili atu i le 5%.

Faʻataʻitaʻiga, i le gasegase o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le hemophilia, o le a mafai ona faateleina le toto.

Aspirin, o se auala o le tulaga muamua ma le numera lua o le faʻafitauli o le atherosclerosis, e mafai ona faʻaaoga lelei i se aso / aso, o lenei fua faatatau e paleni lelei i le fua o le lelei / saogalemu.

Faʻamataʻuga itu

Laasaga saogalemu o aso aspirin: 4 f. O le faʻalavelave e mafua ai le maʻi tuga o gaʻo, faiʻai, mama ma le ate. Ua talitonu le au tusitala o fomaʻi e faapea, o le tele o le faaaogaina o aspirin (laina) na matua faateleina ai le olaga faitino i le taimi o le 1918 pandemic. A oo ina faaaoga le fualaau faasaina, e mafai foi ona atiaʻe le suamalie, gasegase ma le faalogo faalogo, angioedema, paʻu ma isi mea e afaina ai.

O le mea ua taʻua ulcerogenic (mafua ai le foliga mai poʻo le faʻamaʻaloga o se maʻi o le manava ma / poʻo le maʻi ulutala) o le gaioiga e faʻamaonia ile tasi tikeri poʻo se tasi o vaega uma o fualaau faʻamaʻi-faʻamaʻi: o le corticosteroid ma le non-steroidal (mo se faʻataʻitaʻiga, butadione, indomethacin, ma isi mea faapena. O loʻo faʻamatalaina e le gata i le faʻaaogaina o aʻafiaga (faʻalavelaveina o le toto coagulation factors, ma isi), ae faapena foi i lona aafiaga tuusaʻo tuusaʻo i luga o le mucosa gastric, aemaise lava pe afai o le vailaʻau Faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid, o aʻafiaga faʻaleaga e pei o maʻi dyspeptic ma le toto gase e mafai ona matauina.

Ina ia faʻaitiitia le ulcerogenic aʻafia ma le toto toto, e tatau ona e ave le acetylsalicylic acid (ma le sodium salicylate) pe a uma ona 'ai, e fautuaina e vavalo ma le faʻaeteete ia laulau ma inu le tele o vai (e sili le susu). Ae ui i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga e mafai foi ona tupu le gasegase gaʻo i le acetylsalicylic acid pe a uma ona 'ai. O le sodium bicarbonate e fesoasoani i le vave tele o le faasaolotoina o le salicylate mai le tino, ae peitai, ina ia faaitiitia ai le afaina o le manava, latou te faia le vai o le vai maualuluga poo se vaifofo o le sodium bicarbonate pe a maeʻa le acetylsalicylic acid.

I fafo atu, o pusa o acetytyalicylic acid e maua i totonu o se atigi pusa (acid-resistant) shell ina ia aloese mai le fesoʻotaʻi tuusao o le ASA ma le pa o le manava.

O le faʻaaogaina umi o le salicylate, e ono tatau ona amanaia ma mafai ai ona faia ni suʻesuʻega o le toto ma e tatau ona siaki le toto mo feeseeseaʻiga.

Ona o le ono mafai ona maua ni mea e afaina ai, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga pe a faatonuina le acetylsalicylic acid (ma isi salicylate) i tagata e faʻalauteleina le lagona lelei i penicillini ma isi fualaau oona.

Faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei i le acetylsalicylic acid, o le aspirin asthma e mafai ona atiaʻe, mo le puipuia ma le togafitiga lea na faʻavae ai togafitiga o le togafitiga e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o aspirin.

E tatau ona maitauina, i lalo o le aafiaga o le acetylsalicylic acid, o le aafiaga o le anticoagulants (o mea e maua mai le coumarin, heparin, ma isi), o le faasasaina o fualaau (gaosia o sulfonylureas) e faateleina ai, O le aʻafiaga o furosemide, uricosuric agents, spironolactone e faʻavaivaia.

I tamaiti ma fafine maʻitaga

I le fesoʻotaiga ma faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo maua i luga o le aafiaga teratogenic o le acetylsalicylic acid, ua fautuaina e le o faʻatonuina ma tapenaga o loʻo aofia ai i tamaitai i le tolu masina muamua o le maitaga.

O le tagofiaina o fualaau faʻamaʻi (aspirin, ibuprofen ma le paracetamol) i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino i pepe faatoa fananau mai i foliga o le cryptorchidism. O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le faʻaaogaina o le lua o fualaau faasaina e tolu i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le i ai o se pepe ma le cryptorchidism e oʻo atu i le 16 taimi faʻatusatusa i fafine e leʻi tagofia nei fualaau.

I le taimi nei, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le ono lamatiaina o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i tamaiti ma le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le vevela i le taimi o le faʻalaʻi, o le malosi o le respiratory and other febrile e fesootaʻi ma mea na matauina o le atinaʻeina o le Reye's syndrome (Reye) (hepatogenic encephalopathy). O le pathogenesis o Reye's syndrome e le o iloa. O le maʻi e maua i le atinaʻeina o le gasegase o le ate. O le aʻafiaga o le syndrome o Reye i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua i le Iunaite Setete e tusa ma le 1: ao le maualuga o le soifua maloloina e silia ma le 36%.

Substances properties

Acetylsalicylic acid o se tioata paʻepaʻe e pei o se tioata e pei o se tioata poo se paʻu malamalama mumū, sina solu i totonu o le vai i le vevela o le potu, solu i totonu o le vai vevela, faigofie ona suauu i le ava malosi, vaifofo o le caustic ma carbonic alkalis.

O le acetylsalicylic acid o le decomposes i le taimi o le suavai i totonu o salicylic ma acetic acids. O le suavai e faia e ala i le kukaina o se vaifofo o le acetylsalicylic acid i le vai mo le 30 s. A maeʻa le mafanafana, o le salicylic acid, e le mafai ona sosolo i totonu o le vai, faʻafeiloaʻi i foliga o tioata fulufulu pulu.

Ole aofaʻi ole acetylsalicylic acid e maua i le tali atu i le gutu o Cobert i le i ai o le sulfuric acid (2 vaega o le sulfuric acid, o le tasi vaega o le gutu o le Cobert): o le fofo e liu piniki (o taimi e manaʻomia ai le vevela). Acetylsalicylic acid e faʻaalia i lenei mataupu e foliga tutusa lava ma le salicylic acid.

Aspirin o se vailaʻau e le o le toso-inflammatory fualaau faʻaaoga e faʻafefe ai le tiga, faʻaitiitia le fiva, ma avea foi ma se faʻasologa o le thrombosis.

O le gaioiga malosi - acetylsalicylic acid - ei ai le analgesic (analgesic), antipyretic, i ni vailaʻau tetele - faʻaleagaina le inflammatory. E i ai le faʻaletonu (puipuia o le faia o se tui toto).

O le mea autu o le gaioiga o le acetylsalicylic acid o le faʻaaogaina lea o le faʻamalosi (suppression of activity) o le enzyme o le cyclooxygenase (o se enzyme e aofia i le faʻasalalauga o prostaglandins i le tino), o le mea lea ua faʻaumatia ai le faʻasologa o prostaglandins. (Prostaglandins o ni mea e gaosia i le tino e gaosia i totonu o le tino.) O la latou matafaioi i totonu o le tino e matua eseese lava, ae maise lava, e nafa ma le foliga mai o le tiga ma le fulafula i le nofoaga o le mumū).

O le tele o taimi, o le aspirin i le maualuga o dosages (300 mg - 1 g) e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela i tagata gasegase e maua i le tino ma le tino, ma faʻaitiitia ai le muscle, sooga ma le ulu.

E fesoasoani le Aspirin i se tauvaga?

I le tele o tulaga, o le vailaʻau e fesoasoani e tau ai le maʻi pipisi. O fuamoa e faʻamanuiaina e sili ona fetaui lelei ma le faʻamaʻapeina i vai ma inu. Ua fuafua faapitoa e faʻataʻitaʻia ai faʻamatalaga o se faʻafefete ma aofia ai faʻaopoopoga faʻapitoa (o mea inu ma vailaʻau C) o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino.

Muamua lava, o le aspirin "faʻaitiitia le toto" ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le intracranial, e mafua ai ona lagona e le maʻi maʻi le toomaga pe a uma le puleaina.

O loʻo ia te ia le tiga o le loto ma o lona malamalama ua atili manino. E le gata i lea, o le ava malosi e mafua ai le vevela o le toto, lea e mafai ona afaina ai toto i totonu o vaa, ma le acetylsalicylic acid, i se isi itu, faʻamalo ai.

Faatonuga mo le faaaogaina o le aspirin dosage

O pusa o loʻo i luga o le 325 mg (400-500 mg ma le maualuga) ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e avea o se sui o le analgesic ma le anti-inflammatory - i doses mai le 50 i le 325 mg - e masani lava o se vailaau faʻamalolo.

O fualaau masani e ave faʻatalanoa ma le tele o vai (se ipu tioata), o otaota faʻamalolo o loʻo faʻamaʻi muamua i totonu o se ipu vai (seia oʻo ina faʻamavae atoa ma le faʻamutaina o le faʻatau).

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 15 tausaga le matua i le tiga o le tiga o le agamalu ma le malosi ma le faʻaogaina o tulaga, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le tusiga fautuaina o Aspirin:

  • tasi fualaau mai le 500 mg i le 1 g,
  • o le maualuga aupito tasi ole dose ole 1 g,
  • le fua maualuga o aso taitasi o le 3 kalama.

O vavao ile va o fualaau faasaina e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 itula.

O le a le umi e mafai ai ona ou ave aspirin? O le tagofia o fualaau (e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi) e le tatau ona sili atu i le 7 aso pe a faʻatulagaina e avea o se vailaʻau ma sili atu i le 3 aso e avea o se antipyretic.

Le faʻaleleia atili o mea totino o le toto - mai le 150 i le 250 mg i le aso mo ni nai masina.

I le faʻaogaina o le myocardial, faʻapea foʻi ma le puipuiga lona lua i tagata gasegase pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial, e ave le aspirin i le fua 40 i le 325 mg 1 le taimi i le aso (e masani lava 160 mg).

I le avea ai ma se inhibitor o le faaputuga platelet - 300-325 mg i le aso mo se taimi umi.

Faʻatasi ai ma le malosi o le cerebrovascular disorders i tagata, cerebral thromboembolism - 325 mg i le aso ma se faʻagasolo malie i le maualuga o le 1 g i le aso. Mo le puipuia o le toe foi mai - 125-300 mg i le aso.

Mo le puipuia o le thrombosis poʻo le faʻaaogaina o le paʻu oona, 325 mg i le 7 itula e ala i se tui vavalalata, ona 325 mg i luga ole 3 taimi i le aso (e masani ona tuufaatasi ma le dipyridamole, lea e faalēaoga pe a uma le vaiaso, faʻaauauina le togafitiga umi ma le ASA).

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le aspirin e pei o se fualaau faʻasaina i fualaau o le 5-8 g, e mafua ona o le maualuga o le aʻafiaga mai le gastrointestinal tract (NSESD gastropathy).

Aʻo leʻi faia le taotoga, faʻaitiitia le faʻapapa toto i le taimi o le taotoga ma i le taimi o faʻasalalauga, e tatau ona e faalēaogā le tofiga mo le 5-7 aso ma logo i le fomaʻi.

I le faʻaaogaina o Aspirin, ua tatau ai ona faia se suʻega o le toto ma feusuaʻi feusuaʻiga.

E tusa lava pe maua i ni atopaʻu laiti, e faʻaitiitia ai le manava o le uric acid mai le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻega o se osofaʻiga mataʻutia o le gout i tagata gasegase e ono gasegase.

Analogs Aspirin, o le tau i falemaʻi

Afai e manaʻomia, e mafai ona e sui Aspirin i se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Aspirin, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma aʻafiaga faapena e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

O le tau i falemaʻi o Rusia: pepa faʻamalolo O aspirin faʻaali 500mg 12pcs. - mai le 230 i le 305 ru, papa maʻa 300 mg 20 pcs. - mai le 75 i le 132 rubles, e tusa ai ma le 932 falemaʻi.

Teuina i se nofoaga matutu i se vevela e le sili atu i le 30 ° C. O le soifua maloloina o le 5 tausaga. Taimi o faʻatagaga mai falemaʻi - e aunoa ma se faʻasologa.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le acetylsalicylic acids e faʻaleleia ai le tulaga oona o le auala, faapea foi ma le le talafeagai o aafiaga o le triternothyronine, analgesics narcoti, sulfanilamides (e aofia ai le co-trimoxazole), isi NSAID, thrombolytics - inhibitors aggregation aggregation, hypoglycemic drugs for administration administration, indirect anticoagulant. I le taimi lava e tasi, e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o togafitiga (furosemide, spironolactone), vailaʻau faʻamalosi, ma vailaʻau faʻamaʻi (probenecid, benzbromarone).

A faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina, ava malosi ma glucocorticosteroid, o le faʻaleagaina o le aafiaga o le ASA i luga o le mucosa gastrointestinal, e faʻapupulaina, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gasegase gastrointestinal.

Acetylsalicylic acid e faʻapupulaina ai le maualuga o le lithium, barbiturates ma le digoxin i le tino ma faʻaoga tutusa. Anatikarasi, e aofia ai alumini ma / poʻo le magnesium hydroxide, faʻagesegese ma faʻaitiitia le faʻamalosia o le ASA.

E lelei pe leaga le aspirin mo le tino?

O le aoga o le Aspirin e fesoasoani tele i le avea ma se mea e faʻaaogaina ai le analgesic, antipyretic ma le anti-inflammatory agent. I laʻasaga maualalo, e faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻega o faʻafitauli faigata.

I le taimi nei, ua na o le pau lava lea o le le lelei, o lona aoga pe a faaaogaina i le taimi umi o le faamai o le ischemic (infarction cerebral) e lagolagoina e ni vailaau faamaonia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le aʻafiaga o le kanesa o le colorectal, faʻapea foi ma le kanesa o le prostate, lung, esophagus and throat, ua matua faʻaititia.

O se vaega tāua o le faʻamanuiaga o Aspirin o le faʻamalosia lea o le inhibits COX, o le enzyme e aofia i le faʻasologa o thromboxanes ma Pg. I le avea ai o se sui o le acetylating, ua faapipiiina le ASA i le toega o le serine i le nofoaga autu o le COX acetyl group. O lenei mea e vaʻaia ai le fualaau mai isi NSAID (aemaise lava, mai le ibuprofen ma le diclofenac), lea e aofia i le vaega o inhibitors COX liliu ese.

E faʻaaogaina e le Bodybuilders le Aspirin-Caffeine-Broncholitin faʻapipiʻi e pei o se gaʻo gaʻo (o lenei paluga ua manatu o le tupuga o mea gaʻo uma). Ua maua e aiga i le faʻaaogaina o le ASA i aso faisoo: o le oloa e masani ona faʻaaogaina e aveese ai salu mai laʻei paʻepaʻe ma faʻafefe ai le palapala o loʻo aʻafia e le namu.

Na maua foi e Aspirin ni faamanuiaga mo fugalaau - ua faaopoopoina le papa maa i le vai pe a latou mananao e vavae ese ni laau.

O nisi fafine e faʻaaogaina le pulu e avea o se togafiti: o le pilini e faia i fafo vavalalata 10-15 minute ao leʻi pa PA pe faʻalūlūina i le vai ona faʻauʻu ai lea i le vaifofo e maua ai. O le aoga o lenei metotia o le puipuia mai le maitaga e lei suʻesuʻeina, peitai, e le teena e le fomaʻi le aia i lona ola.I le taimi lava e tasi, o fomaʻi e maitauina le aoga o ia togafitiga e na o le 10%.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o Aspirin e faʻalagolago i le saʻo ma faʻaaogaina faatonuga, ma e ui i le tele o aogā aoga, o le vailaʻau e mafai ona afaina. O le mea lea, o le taofiofia o gaoioiga a COX e mafua ai le solia o le amio saʻo o puipui o le vaitafe oona ma o se vaega o le atinaʻe o le maʻi o le peptic.

E le gata i lea, o ASA matautia e mafai mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. Afai e faʻaaogaina pe afai o le tamaititi o loʻo i ai se faʻamaʻi viral, o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le syndrome o Reye, o se faʻamaʻi e lamatia ai le ola o tagata gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga