E mafai ona i ai le maʻisuka mai laʻau suamalie: aisea e tulaʻi ai

O le maʻisuka e mafua mai i le tele o le suka ua 'aina, ma e sili atu foi e le mafai ona' ai le sima i le maʻisuka. O suʻesuʻega a fomaʻi e faʻaalia ai e le o se mea faapena. I se auala, o lenei manatu e saʻo, talu ai e le mafai e le faʻamaʻi ona maua ai le suamalie, ae o isi pauna, lea e masani ona maua e nisi tagata i se ituaiga o meaai.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aisea e tupu ai le maʻisuka?

E lua ituaiga o faamai: ituaiga 1 ma le ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e gaosia pe leai, ma i le ituaiga 2, e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le inisalini. E taʻua foi i latou o le insulin-e faalagolago i le maʻisuka ma e le o le insulin. O le mafuaʻaga o se maʻi o le insulin-o le solia lea o le puipuiga o le tino ona o vailaau viral past (rubella, mumps, cytomegalovirus), o se inisalini tutoatasi tutoatasi e mafai ona tupu ona o se gasegase e mafua mai i le faamaʻi ma le lapisi.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le maʻisuka ona o le le lelei ma le maʻisuka o fafine maʻitaga ua faʻailoaina i totonu o se isi vaega.

E iai le maʻisuka lona lua, lea e atiina ae mo mafuaʻaga nei:

  • Faʻailoga o le pancreas. O nei mea e aofia ai le pancreatitis mataga poʻo le gaʻo, cancer, somatostatinoma ma glucagonoma.
  • Aafiaga leaga o vailaʻau poʻo vailaau faʻasaina i luga o le pancreas. Latou te taʻitaʻia le atinaʻe o pancreatitis.
  • Faʻafitauli i le gaioiga o le gutu o le endocrine. E mafua ai le faamaʻi o Herenko-Cushing, Cohn's syndrome, goiter, acromegaly, Wilson-Konovalov maʻi.
Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona maua mai le maʻisuka mai laʻau suamalie?

O le faʻamatalaga afai e tele lau laʻau, ona e maua lea o le maʻisuka mo se taimi umi ua lauiloa o se mea sese. Afai e 'ai e se tagata le tele o mea suamalie, ae tele mea e fai, faʻamalositino masani poʻo taʻavale, e' ai le tele o meaʻai maloloina ma e leai se meaʻai, ona leai lea o se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻi. O le vaega o aʻafiaga e aofia ai tagata ei ai togafitiga faʻavae, faʻamaʻi o le pancreas ma le gaʻo. O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa e le afaina ai le afaina i le afaina o le laʻau: latou te mafua ai le mamafa o le mamafa, lea e faʻamaonia ai le oʻo mai o le maʻi i le 80%.

Afai e te le 'ai fualaʻau, o le a leai se maʻisuka?

O le teena atoatoa o selu e le faʻamaonia ai e le tupu le faʻamaʻi, aua o loʻo i ai sisi, ae e le mafai ona e fatuina se tele o kalori. E teena e tagata le peleni ma kalati, ae aua le toe 'aina isi meaʻai suamalie, meaai maualuga-carb, e le masalomia latou te lamatia i latou i lenei auala. I le soda masani 0.5 l aofia ai le 7-8 sipuni tele o le suka. O mea taumafa e maualuga i gaʻo meaʻai e aofia ai meaʻai vave, falaoamata, suka mama, ma le araisa paepae. O nei meaai e faʻalavelaveina ai le gataifale. Nai lo lena, e sili atu le lelei o le 'ai o fatu o saito atoa, falaoa o le falaoa, falaoa o le falaoa, suka enaena nai lo le suka suka.

Afai e masani le suka o le toto, ona maua ai lea i nisi o taimi e 'ai ai sisi suamalie, o le mea autu o lenei mea e le avea ma se masaniga leaga.

E mafai ona 'ai fualaʻau mo le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o suauu i le maʻisuka o le a naʻo le afaina pe afai e te le pulea lelei se aofaiga tele o keke ma pusa. Ma o le faʻaaogaina o se aofaiga talafeagai o sima lafoaia ua faʻamaoniaina i meaʻai mo ia tagata gasegase. O fomaʻi e aofia ai kuki, marmalade, marshmallows, ma sukalati malulu ma 70-80% koko, taffles, pancakes, ma pancakes e faʻatagaina mo na mai sisi maʻi. I ituaiga uma e lua o le faamaʻi, o mea inu suamalie suamalie, paluga suamalie, meli ma fualaau aina ma le maualuga maualuga o le suka e faasaina. Ma mo i latou e le mafai ona lafoaia sisiva, o lole lole mo le maʻisuka e maua ai le maualalo o le suka i totonu o fale lole. O le maʻisuka mai laʻau suamalie o se talatuu tuai lea ua leva ona faʻateʻaina, o lea e mafai ai ona gaosi lauulu, ae naʻo le poto.

E mafai ona i ai le maʻisuka mai laʻau suamalie

O se tala faʻasolopito e salalau i totonu o le faitau aofaʻi, e tusa ai ma le tele o le faʻaaogaina o le suka e mafua ai le maʻisuka. E moni lava lenei mea, ae naʻo lalo o nisi tulaga. O le mea lea, e tatau ona malamalama pe o le a le ituaiga faʻamaʻi, ma o le ai ai le maʻisuka pe afai e tele mea suamalie?

O le a le maʻisuka

Ina ia iloa ai pe o le faʻaaogaina o le suka i le tele o mea e aafia ai le tupuga o le maʻisuka, e tatau ona malamalama pe o le a le ituaiga maʻi. O le fatu o lenei faʻamaʻi o le solia lea o le fesuiaiga o le vai ma le gaʻo i le tino o le tagata. O le iʻuga, o le pancreas ua faʻalavelaveina. O se tasi o galuega a lenei tino o le gaosiga o le inisalini. O lenei hormone e nafa ma le liuaina o le suka i le kulukose. E le gata i lea, e toe tuʻuina atu lenei vailaʻau i totoga ma tuʻuina atu ia i latou le avanoa e faatino ai a latou galuega masani.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

O le toto o soʻo se tagata e aofia ai le maualuga o le suka. O se mea faʻalavelave masani faʻapitoa.

O le faʻalavelave ua faʻateleina lona faʻatupulaia. O se faʻalavelave talitutusa e tupu i le le lava o le gaosiga o le inisalini e mafua mai i le le lelei o le pancreas. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o faiga faapaleniva e fesootai ma vai e faalavelaveina. E leiloa e suʻega le mafai ona taofia le vai ia i latou lava, o le mafuaʻaga lea e amata ai ona tafe mai fatugaʻo.

O le mea lea, o le ute o le maʻisuka o le tele o le suka i le toto o le tagata maʻi e faateleina. O nei suiga e mafua ona o se faaletonu o le pancreas, lea e faʻaalia ai le le lava o le inisalini. O se taunuuga, e le lava lemoni e faʻasaʻolotoina e gaosia ai le suka i le kulukose ma feaveaʻi i siama o le tino. E i ai se tulaga e tele ai le suka i totonu o le toto, ae o totoga o le tino e maua mai i le le lava o le kulukose.

I aso nei, e lua ituaiga o lenei faʻamaʻi e iloga:

  1. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E mafai ona tuʻufaʻatasia. E masani ona tupu i tupulaga talavou i lalo ifo o le fasefulu tausaga. E faigata le faʻamaʻi, e tatau i le tagata gasegase ona tuiina pea le inisalini.
  2. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e le o le insulin. E tupu i tagata matutua. E leʻi mauaina. Maua i le taimi o le olaga. E ivasefululima pasene pasene o tagata gasegase e atiae lenei ituaiga o le maʻi. O le puleaina o insulin e le o taimi uma e tatau ai.

Faʻaaoga i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le tali i le fesili pe mafai ona maua le maʻisuka pe afai e tele le suka e manino. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e tuʻufaʻatasia ma e le tupu lava i le taimi o le olaga o se tagata. O mea laiti e ese ma le faʻamaʻi o le ituaiga lona lua.

Suga ma le maʻisuka - ei ai se mafutaga?

E pei ona taʻua i luga, o le faʻaaogaina o le suka e le mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le ituaiga muamua. E na o le tofi lava na te faasalalauina. Ae o le ituaiga lona lua e maua i le faagasologa o le olaga. O le fesili e tulaʻi mai - pe mafai ona i ai le maʻisuka o le ituaiga lona lua mai laʻau suamalie? Ina ia tali, e tatau ona e malamalama pe o le a le toto suka.

O le mataupu faafomaʻi e uiga i le suka e ese mai i lana meaʻai meaai.

O le suka o le toto e le o se mea e faʻaaoga e faʻamalie ai meaai. I lenei tulaga, tatou te faauigaina o le kulukose, lea e faatatau i ana mea faitino e fesootai ma le suka sili ona faigofie.

A uma ona ulufale atu le suka i totonu o le tino i le tino o le malo, o le tino o le tino o le tino e talepeina i totonu o le kulukose. O lenei vailaau o loʻo i ai le gafatia e faʻafefiloi i totonu o le toto, salalau i totonu o le toto i isi totoga. I se tino maloloina, o le kulukose i totonu o le toto e tumau i se tulaga patino. O se faʻamaoniga faʻaalia o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le mea moni e faapea i se taimi lata mai na faʻaumatia ai e se tagata le tele o meaʻai suamalie.

O suiga i le kulūkose e mafua mai i le suka lata mai ua puupuu. Le faʻatagaina o le inisalini e le pancreas e toe faʻafoisia ai tulaga masani. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suka i lona mama ma foliga suamalie e le mafai ona manatu o se mafuaaga tuusao o le faʻaalia o le maʻi.

Ae, o suamalie ei ai le maualuga o le kalori. O le tele o le faʻaaogaina faʻatasi ai ma le olaga ola e masani ai le tagata i aso nei e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le oona tele, lea e mafua ai ona maua i le maʻisuka.

O le inisalini o se tasi lea o mea taua i le lipogenesis. O le manaʻomia mo lea mea e faʻatuputeleina i le faateleina o le tino gaʻo. Ae o le faasolosolosolo malie lava o le lagona o le totoga o totoga ma gasegase i le inisalini e faaitiitia, ona o lona maualuga i le toto e tupu ma suia ai le metabolism. Mulimuli ane, o le malosi o le inisalini e atiina ae i totoga ma fusi. I le faaopoopo atu i lenei mea, o le ate e amata ona maua ai le kulukose, lea e mafua ai le vevesi o le hyperglycemia. O nei faagasologa uma i le taimi e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi.

O le mea lea, e ui lava o le maʻisuka e le afaina ai le maʻisuka, ae o le a le afaina ai lona afaina. O le faʻateleina o le 'aina o laʻau e oʻo atu ai i le tele o meaʻai, lea, i le itu, o le mafuaʻaga lea o le mauaina o le maʻisuka ituaiga II.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai fua

I le taimi muamua, sa matua fautuaina lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faʻamaʻaʻa atoa ai laulaau, faʻapea foi falaoa, fualaau, pasta ma isi oloa tutusa mai le taumafataga. Ae o le atinaʻeina o vailaau faʻasaina, o suiga i togafitiga o lenei faafitauli ua suia.

Ua talitonu tagata popoto o aso nei e tatau ona avea le gaʻo ma le sili atu i le limasefululima pasene o meaai a tagata.

A leai, o le suka o le suka e le maluelue, e le mafai ona puipuia, lea e mafua ai ni faigata ogaoga, faatasi ai ma le atuatuvale.

I aso nei, o fomaʻi o loʻo suʻeina i togafitiga fou o le maʻisuka. O le auala faʻaonapo nei e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai e mafai ai ona faatumauina le toto suka i se tulaga tumau. E maua lenei mea i le faʻatusatusa lelei o le faʻaaogaina o proteins, gaʻo ma gaʻo. O lea auala e aloese ai le atinaʻeina o le hypo- ma le hyperglycemia.

O le taumafaina o meaola manu e faatapulaaina, ae o ituaiga o meaʻai gaʻo e tatau ona masani ona tuʻuina atu i meaʻai. O le tino o se tagata soifua maloloina e suia ai le gaʻo i le malosi. E tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga fualaau mo lenei mea. Ae faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i vailaau gaʻo (maua i falaoa, pasta, pateta) ma faʻaaoga mea laiti (maua i le suka ma oloa o loʻo aofia ai).

O nisi faʻamatalaga faaopoopo

O le salalau atu o le tala o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o le suka i le tele o mea ua mafua ai nisi tagatanuu e filifili e lafoai atoa lenei oloa poʻo le fesuiaiga i mea suka. Ae, o le mea moni, o ia ituaiga gaioiga e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli i le pancreas ma isi totoga. O le mea lea, nai lo na faiga, e sili atu ona lelei le faatapulaa o le faaaogaina o le oneone paʻepaʻe.

E le tatau ona galo ia i tatou mea inu suamalie. O le faʻaitiitia o le suka i meaʻai e le aoga pe afai e te le o gauai atu i lenei ituaiga oloa. O se fagu fagu suamalie e aofia ai le ono i le valu teasate o le suka. O suavai faanatura e le o se mea e tasi. O le tuufaatasiga o lenei vaiinu, e tusa lava pe maua e le kamupanī lona oloa o se mea masani, e aofia ai foi le suka. O le mea lea, i le taimi o le faamalositino, e tatau ona mataʻituina le inu o meainu.

Taaloga ma faamalositino o ni puipuiga lelei ia e taofia ai le maʻisuka. I le taimi o le faamalositino, e mu ai calories, lea e faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe ai le gaʻo, o se tasi lea o mafuaʻaga o lenei maʻi. O faamalositino masani e mafai ai ona e aloese mai lenei vaaiga.

E le tatau foʻi ona e faʻaleagaina le tele o le meli ma fua suamalie. E ui o nei mea e masani ai, ae maualuga i kalori. O le mea lea, o la latou gaioiga masani e mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o le oona ma le faʻaaliga mulimuli ane o le maʻisuka.

O le mea lea, o le suka e le o se mafuaʻaga tonu o le maʻisuka. O le faʻamaʻi o le ituaiga muamua o le faʻatoʻateleina ma o le faʻaaogaina o meaai suamalie e le afaina ai lona faʻaalia. Ae o sitaili e mafai ona saofaga le tuusao i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Faʻaaogaina tele o meaai sugary faatasi ma se olaga ola solo ma le leai o se faamalositino e mafai ona oo atu ai i le oona, o se tasi lea o tagata muamua o le maʻisuka. Ae o le faʻaaoga faʻaaogaina o le suka faʻatasi ma le faʻaauau pea o le mamafa o le mamafa e aofia ai le avanoa e atiaʻe ai le maʻi.

E mafai ona ou maua le maʻisuka pe a fai e tele lau laʻau suamalie?

E masani ona mafaufau tagata pe mafai ona maua le maʻisuka pe afai e tele naua le suamalie. Ma e ui o finauga a tagata popoto e faapea o le faafitauli ogaoga e mafai e le nifo ona feagai ma le pala o le nifo, o le tala o le sootaga i le va o le suka ma le maʻisuka o se masaniga le masani ai.

Upumoni ma talafatu

O le 'ai tele o le suamalie i le tamaitiiti e le mafai ona mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. E lua ituaiga o maʻisuka. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu pe a faʻaumatia ia vailaʻau e maua ai le inisalini i le pancreas. Ae e le mafua mai i le taumafaina tele o le suka. O le maʻisuka ituaiga 2 e amata i le taimi e taofi ai e le tino le tali atu i le inisalini, ae o se faafitauli o le kenera, ae le o se meaʻai.

E mafai ona e faʻatau se keke tele ma 'ai atoa i se tasi o nofoa. Ae aua nei faia lenei mea, aua o soʻo se meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le tele o meaʻai, lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka. Faʻafetaui o le taʻiala aupito sili lea mo soʻo se ituaiga o gaoioiga. Afai e te fia iloa po o le fea meaai e sili ona mulimuli i ai mo le puipuia o le maʻisuka, faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai.

E iai mea e le mafai ona taofiofia e puipuia ai le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona suia lau laau o le aiga. Afai o oe o Aferika, Asia, poʻo le Hisapanika, o loʻo sili atu lou lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka.Afai o nisi o lou aiga e mafatia i lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻapupulaina foi ou avanoa. Afai o se tasi oe pele ia te oe ua faia ni suiga le lelei i le maskloskeletal system, mo se faataitaiga, o se https://stopados.ru/disease/diabeticheskaya-stopa-izlechima o se faʻalavelave faʻalavelave, e pei o se maʻi suka i le maʻi suka, o le mea lava lea e tasi malamalama foi ia te oe. Afai e maua oe i le maʻisuka ile maʻisuka, pe na e fanauina se pepe e sili atu i le 4 kilokalama, o loʻo sili atu lou lamatiaga.

Ae matou te le fia matataʻu ia te oe. Na o le tuʻuina atu o mea uma o loʻo taʻua i luga, e manaʻomia ona e matua gauai atu i lou soifua maloloina. O le lamatiaga o le maʻisuka e mafai ona faaitiitia pe afai e te tausisia se taumafa paleni, faamalositino, pulea le maualuga o le toto maualuga, o mea e teʻi ai, aloese mai meaʻai gaʻo ma aua le faʻavalea le ava malosi.

Fesoasoani faʻapitoa

Afai oe maua le maʻisuka, e le tatau ona e fefe. E le gata i fautuaga faʻafomaʻi lautele, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi maʻi o le maʻisuka o le a ia aoaoina oe i le auala e faitauina ai gaʻo ma tausia lou suka toto. Carbohydrate e vave ona avea ma masani mo le maʻisuka, lea ua avea ma se tasi o auala e taitaia ai se olaga masani, aʻo e fiafia pea i mea e sili ona e fiafia i ai.

I le auala, o se tasi lea o a tatou lomiga talu ai http://gospodarka.ru/kak-izbezhat-razvitiya-saharnogo-diabeta.html, lea na matou talanoa ai pe faapefea ona aloese mai le atinaʻe o le maʻisuka. Masalo o lenei faʻamatalaga e aoga foi ia te oe.

O lenei tusiga e puipuia i le puletaofia ma aia tutusa. Pe a faʻaaogaina le meafaitino, e manaʻomia se fesoʻotaʻiga malosi i le mekasini a tamaitai gospodarka.ru!

Ma faʻaopoopoga i luga, matou te fautua e aʻoaʻo e uiga i se tasi o fualaau lelei mo le togafitia o le maʻisuka. Aua nei misia le ata manaia o loo i lalo!

O le ai ai le maʻisuka pe'āfai e tele naua mea suamalie?

Sa masani ona taʻu mai ia i matou: "O le a e 'ai pea i lau laʻau - o le ae maʻi i le maʻisuka." Ae e le o taimi uma e fiafia ai le nifo i lenei faʻamaʻi, ma o le faʻamaʻi e le afaina ai tagata fiafia i keke ma sukalati. O mafuaʻaga moni o faʻamaʻiloga e le pepelo i lenei mea.

"Mai le maʻisuka o le a maua ai le maʻisuka." E silia ma le afa o tagata i le lalolagi e talitonu i lenei faʻamatalaga. Matou te faanatinati e faʻamalie le nifo manogi, aua na o le faʻaaoga pea o le suka e le maua ai le maʻisuka malosi.

O loʻo i ai pea nisi faʻamatalaga i lenei faʻamatalaga, talu ai ona o le tele o pauna e aliali mai mai le suamalie, lea e oʻo atu ai i le oona tele. Ma o le gaʻo ua avea ma mafuaʻaga autu o le amataga o faʻamaʻi ituaiga 2. Ae na o ia lava, o le masani ai o le sukalati ma le taʻavale e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻi.

Mafuaaga o le faamai

O se faʻamaʻi e mafai ona tupu pe afai e le maua e le pancreas se hormone insulin pe afai o le gaosiga o le inisalini e le o aʻafia e le tino. I le tulaga lona lua, o faafitauli e le o fesoʻotaʻi ma le pancreas, ae le lelei le gasegase.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o mea suamalie i aso uma e le faʻaoga saʻo i le faʻamaʻi. Ae mafai ona aʻafia ai le faʻamaʻi, mafua ai le gaʻo.

E mafai ona tupu se faʻamaʻi pe afai e le 'aina e se tagata le sisi? E mafai, e mafai, ma vave. Po o le a lava le ituaiga meaai e mafua ai le gaʻo. E mafai ona avea ma chocola, poʻo cutisi. I soʻo se tulaga, o le sili atu o masini gaʻo e taʻitaʻia ai i le maʻi.

O loʻo i ai se tala faʻasolopito o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe mai laʻau suamalie pe afai ei ai i se tagata se vailaau tuʻufaʻatasia. O le mea lea, e oʻo lava i le tagata maloloina i luga o le paneta e mafai ona faʻaosofia ai meaʻai ma maʻi. Ma e le gata i lea, o le tagata e sili ona maualuga i le faʻamaʻi o le a le maʻi, aua o le a ia taʻitaʻia le olaga saʻo, taalo i taʻaloga ma pulea lona mamafa.

E masani lava o tagata e fiafia i laʻau suamalie e faʻasaina i latou ina ia taofia le faateleina o le suka suka. O le mea lea, o le tala muamua: ina ia le maʻi, e le mafai ona e 'ai fualaʻau. E le saʻo lenei, o le mea autu e le sili atu i le faʻaogaina o calorie i aso taʻitasi. Ma le le atoatoa o le tino poʻo le faʻamalosia i aso taitasi e mafai ona oʻo atu ai i maʻi.

E mafai ona maua le maʻisuka pe afai e te gaʻo le suka ma alu i le suka? E tele lava nai lo le suka totoina ua amata ona faʻaaoga mea suamalie. Matou te faamautinoa atu ia te oe o nei oloa ei ai se aafiaga leaga, pe afai e le o luga o le pancreas, ona sosoo ai lea ma isi totoga. O le mea lea, e sili atu le aua le faʻaaluina i le suka.

E le afaina mea inu. E tele taimi e talitonu ai tagata o faʻamaʻiloga o le a tupu pe afai e te 'aina le tele o mea suamalie, ae latou te faʻagalo atoa mea inu. Matou te faamautinoa atu ia te oe o se tamai fagu eleʻele suamalie inu vai inu e tolu taimi le tele o le suka e pei o le lole sili ona suamalie. E le gata i lea, e masani lava o tagata e taaalo i taaloga ma mataʻituina a latou meaʻai inu meaʻai e masani ona tuʻuina atu sua sua. E faʻamalosia oe e le fiafia, aua o na suamalie, e oʻo lava ia i latou e faia e le gaosiga o se mea masani, e aofia ai le tele o suka.

E mafai ona e maua le maʻisuka pe afai e te tele ni taʻaloga. Po o le a lava le mea e aliali mai ai, o sea manatu e salalau i tagata. Faatasi ai ma tagata taʻalo faamanuiaina, o loʻo iai le tele o le maʻisuka. E le gata e le afaina ai i latou, ae e faʻaosofia ai foi ni mea fou ua ausia. O le mea moni, o le taʻaloga o se mea lelei tele o calorie, lea e tau atu i le faʻaumatiaina o pauna faaopoopo, o le mea lea e itiiti lava le aʻafiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli mo tagata taaalo.

Afai ei ai le tele o mea suamalie mo tagata e le o naunau e tumu, e leai se mea o le a tupu. E le o se faʻamatalaga saʻo lenei, ona o loʻo i ai foi se faʻafitauli 1, lea e masani ona aʻafia ai tagata tatou te taʻua o le miti. O lenei fomu e mafua mai i se gaioiga faʻavae. E le gata i lea, e leai se tasi e iloa pe mafai ona iai oe i le maʻisuka i totonu o lou aiga.

O le maʻisuka o le mafuaʻaga ole lapoʻa tele: ioe poʻo leai?

O aso uma lava, o le numera o tagata e le o vaavaaia a latou meaʻai, e taʻitaʻia ai se olaga le mautonu ma e tupu tele le ola. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le numera o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e toe fai mai e fomaʻi o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo togafitiga mulimuli.

O tagata e mamao mai vailaau e mautinoa lava maʻisuka malosi (DM) - se faʻamaʻi o lona uiga autu o le maualuga o le kulukose o le toto. Latou te mautinoa afai e te 'ai se keke i luga o se manava gaogao ma inu i se ipu o le lauti suamalie, a maeʻa le afa itula, o le suka mai le suamalie o le a pa'ū i totonu o le toto ma mafua ai le faateleina o le kulukose toto, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le mea moni, o le faaupuga "toto sugar" o se faʻamatalaga faʻapitoa faʻafomaʻi. I le taimi lava e tasi, o le suka o loʻo i totonu o le toto ma le suka tatou te faʻaopopo i le kofe o ituaiga eseese uma o lenei mea.

E faʻapefea ona oʻo i le toto le faagasologa o le kulukose?

I le taimi o se taumafataga, o le sogasolo o suga faigata e ulu atu i le tino o le tagata. I le taimi o le gasegase, latou te momotu ai i ni mea faigofie e taʻua o le kulukose, lea e faasolosolo malie ona oʻo i le toto ma ulu atu i le toto.

O le masani o le kulukose i le toto o se tagata maloloina e mai le 3.4 i le 5.5 mmol / l. Afai o fua o se suesuega o le toto na faʻaalia ai le tele o tulaga taua, ona mafai lea ona manatu i le afiafi o se tagata na 'ai le sisi poʻo le maʻisuka.

Afai o le faʻaaogaina o laʻau suamalie e mafua ai le faateleina o le suka o le toto, o le faaiuga e taʻu mai ai lava e fesoʻotaʻi nei faiga. O le mea lea, o le taumafa masani ma le masani ai o taumafa sugary i meaʻai e mafai ona mafua ai le oso i le maualuga ole kulukose o le toto ma avea ai ma vaega faʻaosofia i le atinaʻeina o le maʻi.

Afai e te tuʻuina atoa lau laʻau, e te le maua lava le maʻisuka?

O le tele o nifo manogi e mafaufau o loʻo mautinoa o le teena oa latou fiafia sili ona fiafia e mafai ona foia le faafitauli. Peitai, o fomaʻi o loʻo lapatai mai o le lamatiaga e le na o le suamalie, sukalati, keke, pusa ma isi mea gaosi ma le maualuga o mea e maua ai suga faigata, ae o isi oloa ma e inu foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata fiafia i mea inu suamalie suamalie, e aunoa ma le masalosalo, faʻafetaia o latou tino ma le tele o suka.

I totonu o se fagu e sili ona fiafia i ai suamalie 0.3 l e mafai ona aofia ai i le 8 teaseti o le suka.

O lona uiga o se tagata na te lafoaia uma le suamalie, ae i le taimi lava lea e inu ai meainu malolosi, o loʻo lamatia foʻi ma e mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

O se tasi o mea taua i le atinaʻeina o le maʻisuka o le mamafa tele, lea e tupu i se olaga le galue ma 'ai le tele o kalori ma mea suamalie.

Mai le mea na muamua atu, e mafai ona faʻauʻuina o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e ono mafua ai le le na o le 'aina o laʻau suamalie, ae ia' ai foi i meaʻai maualuga-carb e maua ai le lagona vave o le faʻavevesi ma le malosi, faʻapea foʻi ma meaʻai e maua ai le maualuga o mea e maua mai i gaʻo. O faʻamaumauga i lalo ifo o lenei mataupu:

O nei mea taumafa o loʻo faʻavasegaina o mea e faigofie ai le gaʻo. Ina ia faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo ma faʻafetaui atili pauna, e tatau ona e saturate le taumafataga ma oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi. Faatasi ai ma i latou: falala falaoa, suā enaena, fatu saito atoa.

Afai o suʻega suka o loʻo i totonu o le masani masani, e mafai ona e faʻasalaina i se taimi e aunoa ma se faʻatapulaʻaina o laʻau suamalie: keke tiʻaiga, meaʻai, sukalati malulu.

Faʻasalaga mataʻutia, o sitaili i soʻo se ituaiga e tatau ona togafitiga mo i latou e maua i le maʻisuka oo latou aiga.

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faateleina, ae le mafai e se tagata ona teena ana togafiti e sili ona fiafia i ai, e tatau ona e filifili mo sitaili faapitoa mo le maʻisuka, lea e aofia ai le fructose.

Mafuaaga o le maʻisuka

Vaʻaiga faʻapitoa. O le tagata autu i le atinaʻeina o le maʻisuka o ituaiga ia. I le tele o mataupu, o le maʻi o le 1st ma le 2 ituaiga o loʻo tuʻufaʻatasia e le tofi. Afai o tagata sili ona vavalalata o se tagata e maua i le maʻisuka, o le ono mafai ona atiaʻe se maʻi e matua maualuga lava, ae e mamao lava mai le 100%.

Vailaʻau faʻamaʻi. O latou o se vaega faʻaosofia i le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, o le "malosi" mo le faamai o ni vailaau viral e pei o le rubella, mumps, cytomegalovirus, le siama o Coxsackie. E mulimuli i se faʻamaʻi pipisi muamua i tagata ei ai le predisposition i le maʻisuka e masani lava ona maua le faʻamaʻi.

Mafuaaga. O le tino o le tino o le nofoaga lea o le fausia o se mea e taofia ai le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o tagata ua mamafa tele ua i ai le muaʻi mate i le maʻisuka.

Malosiaga atherosclerosis. Faʻaleagaina o le lipid (gaʻo) metabolism e oʻo atu ai i le tuʻuina atu o le cholesterol ma isi lipoproteins i luga o pa o toto, masini pepa. I le taimi muamua, o le gaioiga e tau atu i se vaega, mulimuli ane - o le vavalalata tele o le lumena o vaa. O se taunuuga, o le toto totoga i totoga ma a latou tino ua faʻalavelaveina. O le cardiovascular system, faiʻai ma pito i lalo e sili ona afaina.

O le lamatiaga o le faʻamaʻi o le myocardial i le maʻisuka e tolu taimi sili atu ona maualuga pe a faʻatusatusa i tagata e le afaina i lenei maʻi.

Atherosclerosis e faʻapupula atili ai le ala o le maʻisuka ma masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli e pei o le maʻisuka vae.

O isi mea e faʻalavelaveina ai le maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • matua
  • gasegase gasegase o le gasegase, aemaise o le pancreas,
  • nisi o gase ma fatuga fatu,
  • polycystic ovary i tamaitai,
  • faʻalavelave masani
  • itiiti le gaioiga faaletino
  • masani faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (muamua vailaʻau faʻamalosi).

Matou te fautuaina foi e te suʻeina tusiga i auiliiliga:

Talitonuga Masani ole Maʻisuka

I galuega masani i aso uma, e tatau i fomaʻi ona tali le tele o fesili mai maʻi e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka. O le tele o latou e fesoʻotaʻi ma meaʻai ma olaga o tagata o loʻo mafatia i se maʻi. O nisi taimi o tali a le endocrinologist i fesili a le tagata maʻi atonu e le o manino lelei i le tagata mulimuli. I lenei tulaga, o tala fatu e fananau mai i maʻi mamaʻi, lea e fefaʻasoaaʻi ma le fiafia e tagata. Mafaufau i le mea sili ona taatele o latou.

Tala faʻasolopito 1. O le tagata e 'ai i le tele o selu o le a mautinoa lava o le maʻisuka. O se tasi o tala autu e uiga i le faamaʻi. O le maʻisuka e le mafai ona atiina ae i luga o le pito i tua o le 'ai tele o meaʻai sugary i se taimi masani. Afai e leai se gasegase o le tino i le maʻisuka, e 'ai lelei o ia, taʻalo taʻaloga, ma faʻamaoniga o le soifua mālōlōina i totonu o taʻaloga masani, e le mafai ona afaina tele le tino.

O le isi mea pe afai o le aiga vavalalata o loʻo maua i le maʻisuka, ma o le tagata lava ia ei ai le manaʻoga e sili atu le mamafa, maʻi faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o le 'ai o selu e mafai ona avea ma mea e faʻaosofia ai ma taʻitaʻia ai le faʻalauiloa o le maʻi.

Tala fatu 2. O le maʻisuka e togafitia i togafitiga faʻa-aganuu. Le manatu le masani ai e ono lamatia ai le ola maloloina o le tagata. O togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga o le maʻi, ae le fofoina atoatoa le maʻi. Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1, ona leai lea o togafitiga faʻa-tagata e mafai ona suia ai le iniseti taua o le inisalini poʻo le toe faʻafoisia le masaniga o gaioiga o peta e maua ai le inisalini.

Tala faʻamataʻu numera 3. Afai e iai le maʻisuka, o le a maʻi foi le tagata i soo se tulaga. O se isi manatu sese. E tusa lava pe iai se gasegase o le genetic, e mafai ona aloese mai le faʻamaʻi. O le mea autu o le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina, mataʻituina le mamafa ma 'ai saʻo. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a le afaina.

Tala faasolopito 4. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai naʻo le falaoamata ma pateta, ao le pasta e solia. O le isi tala fatu. O oloa uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻavasegaina o vailaʻau faʻataʻoto. E le gata i lea, o le taua taua e le o le latou ituaiga, ae o le tele. E mafai ona maua e le maʻisuka soʻo se ituaiga o cereal.

O ituaiga uma o cereals mo le maʻisuka e tatau ona kuka i le vai.

E sili atu le lelei o Macaroni e filifili ituaiga eseese, ma e le o tunu, ma se tamai maʻa. E le tatau ona faʻamoemoeina le aoga o palu falai. O se mea e sili ona fiafia i ai mo le maʻisuka ua kuka, tao tao poo le pateta pateta.

Tala faʻamatalaga numera 5. O le ava malosi e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto. O se mea taufaasese matautia, lea e le moni. O le ava e le fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose toto. O le faaitiitia puupuu o le maualuga o le maualuga o le suka e matauina ona o le taofia o le taumafa o le gaʻo i totonu o le toto mai le ate e le ava malosi. Faʻasolosolo faaumiumi le suka, o se tulaga matautia e taʻua o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i lenei auala.

Tala faʻasolopito 6 E mafai e le maʻisuka ona 'aina fualaau suamalie e le faatapulaaina i luga o le suka. E le moni. O le fructose o le suka lava lea e tasi o lona eseesega tele o le soona tagofia i le toto. Ae ui i lea, e oo lava i fructose fesoasoani e faateleina le kulukose toto. O le mea lea, o le aofaiga o le suamalie e tatau ona manatua i soo se tulaga.

Tala o le talafesa numera 7. O le maʻitaga ua solia i tamaitai e maua i le maʻisuka. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tamaitai talavou o loʻo siakiina pea le toto toto, e leai ni maʻi ogaoga ma faʻafitauli o le maʻisuka, ona le mafai lea ona faʻaseseina le maitaga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona fuafuaina le maʻitaga, ma ao le i amataina, ia faia se suʻega atoa.

Numera numera 8. I le maʻisuka, o soʻo se gaioiga faaletino e solia mo le maʻi.. Faʻasalaga tele. I se isi itu, e fautuaina tagata maʻi i gaioiga masani i le aso, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina atili o le kulukose ma le faʻaitiitia o le suka o le toto. E le gata i lea, o gaioiga faaletino i aso taʻitasi e faʻaleleia ai metabolic faagasologa ma fesoasoani ai e tau le mamafa o le mamafa.

I le maʻisuka, o taʻaloga o loʻo i luga o le fale ma isi fautuaga faafomaʻi ma faʻamaumauga - taumafa ma fualaau.

Fuafuaga puipui

Le vave ona sili atu. Afai ei ai se vailaau o le faʻamaʻi, e tatau ona tuʻuina atu ni faʻapitoa faapitoa i puipuiga. O autu autu e:

Taumafa tatau ma atoatoa. E tatau i tagata matutua ona taulaʻi muamua i se meaʻai lelei. O tamaiti i lenei mataupu e tatau ona pulea e matua. Aua neʻi galo e uiga i le taua o le tausisia o le paleni masani o le vai, aua o le gaioiga o le kulukose e le mafai ona le gata e aunoa ma le inisalini, ae faʻapea foi le leai o se vai.

E fautuaina e fomaʻi le inu o le maʻisuka ia le itiiti ifo ma le tasi le ipu vai inu mama e aunoa ma le kesi aʻo lei faia taumafataga, faapea foi i le taeao i luga o se manava gaogao. O na mea lauiloa pei o lauti, kofe, sugary carbonated drinks, ava malosi e le faatagaina le faatumuina o le paleni o le vai.

Soifua maloloina. Afai e te le o mulimulitaʻi i se soifua maloloina lelei, o isi puipuiga puipuia o le a le faʻamaonia. E tatau ona vavaeese oloa mai le falaoamata mai le meaai, ma tatau ona faaitiitia le pateta. Le mea e sili ona lelei - ia faʻamalo le manava ma le aano o manu, ma aua nei 'aʻai pe a uma le ono i le afiafi. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas ma faasolosolo malie ai le mamafa o le mamafa. O tagata e muamua atu i le maʻisuka poʻo ua uma ona mafatia i le kulukose maualuga e tatau ona faʻaaogaina meaai nei i le tele e mafai ai:

  • tamato matua
  • greens
  • feololo,
  • fualaau suamalie
  • leki, aemaise lava - pi.

Gaoioiga gafatia talafeagai. O le tino masani o le tasi lea o metotia aupito sili ona aoga e puipuia ai le maʻisuka, ae faʻapea foi isi faʻamaʻi. Faʻaaogā fesoasoani e tuʻuina atu ai le avega tatau cardio.

Taaloga e tatau ona faʻatulagaina ia le itiiti ifo i le 20-30 minute o le taimi avanoa i aso uma.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻamalosia o le tagata lava ia i le tele o le faʻamalositino. Afai e leai se taimi poʻo se manaʻoga e alu i le falemaʻi ma alu i aʻoaʻoga, e mafai ona e suia i latou:

  • savali i luga o faasitepu (lafoai le elevise),
  • savali i totonu o le paka (nai lo le faʻapotopotoina ma uo i se cafe poʻo se faleaiga),
  • gaioiga gaioiga ma tamaiti i le ea fou (nai lo taaloga komepiuta po o matamata TV),
  • faʻaaogaina o felauaiga lautele nai lo taavale a le tagata lava ia,
  • uila uila.

Faʻamalosia le faʻaitiitia. O le a faaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ma isi maʻi ogaoga. Aloese mai fesoʻotaʻiga ma tagata le mautonu e aʻafia le malosi. I so o se tulaga, e taua le tumau i le toʻa ma le le paleni.

I lenei tulaga, e taua le taʻua e uiga i le taofia o le ulaula tapaa, lea e na o le le mautonu o le filemu i se tulaga faigata, ae o le mea moni e le fesoasoani i le foia o le faafitauli ma le atoatoa. I le taimi lava e tasi, o masaniga leaga e na o le faʻalavelaveina o se maʻi ma isi faʻafitauli matuia.

Faʻaauau pea ona mataʻituina le tagata lava ia. O le toʻatele o tagata faʻaonaponei e pisi tele i galuega, aiga, mataupu i aso taʻitasi ma e le o gauaʻi lelei i latou lava. O tagata e tele le lamatiaga o le maua o le maʻisuka e tatau ona asiasi i taimi uma i le falemaʻi ma faia suʻega faafomaʻi ina ia faʻamaonia vave le faʻafitauli o le soifua maloloina.

Taimi masani togafitiga faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi. O le tele o siama ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosoina ai le gaioiga o le autoimmune i le tino ma mafua ai le maʻisuka. I le faagasologa o le togafitia o faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻaleagaina, e taua le faʻaaogaina o togafitiga, o vailaʻau aupito sili ona talafeagai, ma mataʻituina le tulaga o le pancreas, talu ai o lenei okeni o se tasi o muamua e osofaia i soo se ituaiga togafitiga.

I le taimi nei, o feeseeseaiga e uiga i le mafai ai ona 'aina le selu e le maʻisuka e faʻaauau. E le mafai e fomaʻi ona taliina le fesili pe mafai pe leai foi.

Le Upumoni e Uiga i le Maʻisuka (vitio)

O mafuaʻaga taatele o faʻamaʻi, togafitiga ma puipuiga. E faʻapēfea ona afaina ai le aʻafiaga o le maʻi.

E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga o meaʻai gaʻo faigofie, lea e vave ona ulu atu i le toto ma mafai ai ona oso oso faafuasei i le kulūkose. Ina ia taofia le atiina ae o le faamai, e taua le mataʻituina o le taumafataga, mamafa, ae le o le tele o taimi e te fiafia ai i lau sitaili sili ona e fiafia i ai.

Tuua Lau Faamatalaga