E mafai ona ou 'aina vine ma pancreatitis?

O le fesili e uiga i meaʻai i le mumū o le pancreas e tulaʻi mai i luma o maʻi o se tasi muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona 'ai vine ma pancreatitis pe e aoga le tuʻuina atu? E masani lava o lenei faʻamaʻi matautia e tupu mai i tagata gasegase o loʻo taʻitaʻia le olaga sese. O le inuina malosi o le ava e mafua ai le atinaʻe o pancreatiti. Pe a faʻaalia se faʻamaʻi, ia fautuaina e fomaʻi le lafoaia o le ava malosi, gaʻo, ulaula ma le masima. Faatasi ai ma lenei siama, e mafai ona taitaia se olaga ola solo, ae tatau ona mataituina ia puipuiga, ona le toe faalavelave ai lea o le pancreatitis mo se taimi umi.

Faailoga o Pancreatitis

Pancreatitis e lua ituaiga: gasegase ma tumau. I totonu o le pancreatitis, o faʻamaoniga autu e:

  1. Paʻu maʻi O osofaiga o tiga e matua patino lava. O lenei mea e masani lava o se mea e le fiafia pe tipi. E tupu i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium. O tiga e matua malosi lava, afai e te le fesoasoani i le taimi, o le mea e ono tupu ai le tiga e matua maualuga lava.
  2. O le vevela o le tino e tulaʻi, ma o le mamafa e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia. Afai e tupu lenei mea, ona oʻo lea i le maualuga o le faʻanatinati o le pancreas i le pancreas.
  3. O le suiga tele, o le paʻu e sili ona pala, lanu enaena i le lanu, o foliga e mafai ona faʻamalosi.
  4. O le vomiting matuia poʻo se lagona o le nausea e mafai ona tupu, o nisi taimi e lagona ai e se tagata se mago tumau i le vaeluaga o le tautala.
  5. Vomiting with bile is the symptom of this disease. O le mea lea, o le mataupu faavae autu o togafitiga o le anapogi e faaititia le avega i le gallbladder.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o nei faailoilo, e tatau ai ona vave valaau i se falemaʻi, faatasi ai ma le le saunia o togafitiga faafomaʻi, o le avanoa e maliu ai e maualuga.

I le pancreatitis masani, o faailoga nei:

  1. O le atinaʻeina o pancreatitis i se foliga masani e umi se taimi. Atonu e le masalomia e se tagata lenei maʻi mo le tele o tausaga. I le laasaga muamua, o le tiga e tupu i le pito i luga pe a maeʻa taumafataga taitasi. E masani lava e puupuu ma e le sili atu nai lo le lua itula. Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, o le tiga e mafai ona aliali i totonu o le pusa i le itu tauagavale poʻo le pito i lalo.
  2. O le masani lava, o le maʻi na ia lagona ina ua uma ona taumafa le gaʻo, meaʻai vevela, inu ava malosi, ava, kolati ma isi oloa gaosia. E tupu le faʻafitauli pe'ā uma ona 'ai le lisi o meaai i le taimi lava e tasi ma i le telē tele. I lenei tulaga, e le mafai e le pancreas ona taulimaina le tele o taumafa, o le faagasologa o le mumu e amata. E sili atu le leaga o le maʻi, o loʻo i ai le vaivai i totonu o le manava, vaivaiga, leisa ma le tiga.
  3. Afai o le pancreatitis o loʻo i totonu o se pepa ua matua le amanaiaina, ona faasolosolo lava lea ona amata ona mate le tino paʻu, e le mafai e le okeni ona toe faia ana galuega.
  4. I le taimi mulimuli o le faamai, ona o le le atoatoa o le gaosiga o enzymes, ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

Meaʻai ma le puipuia o faʻamaʻi

O le tulafono autu o mea taumafa mo pancreatitis o le faaitiitia po o le teena atoatoa o ava malosi ma mea inu suamalie, meaai gaʻo ma falai. A le o lea, o le faʻamaʻi le faʻamaʻi, lea o le a oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafanoina mo le soifua maloloina o le tagata.

Taumamafa a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso, e tatau ona laʻititi le tautua. O meaai e na o le kuka, gaosi pe tao. Liva, o meaai mama e sili ona lelei.

E tatau ona aveese meaai ma saisi mai le meaai e faʻavavau. O ia meaʻai e leai ni vitamini ma minerale, ma o loʻo lava le afaina mai lona taumafa. E tatau ona e 'ai masima i le vai poʻo le susu susu. Ae o fua, o la latou taumafa e tatau ona itiiti. O le faʻatagaina atoatoa o le ava malosi e tatau ai, o mea inu ia e faʻaosofia ai se faʻalavelave o le pancreatitis ma e oʻo atu ai i lona faʻaleagaina ma le faʻaalia i se tulaga masani. Faatasi ai ma se faʻamaoniga e pei o le mumū o le pancreas, inu ava malosi e mafai ona afaina.

Vine ma le pancreatiti

O le tele o tagata mamaʻi e masani ona mafaufau pe mafai ona latou 'aina fua vine ma pe o le a le tele, pe o le a mafua ai ona leaga lo latou ola maloloina. O le tali i lenei fesili e masani lava ona le mautonu ma faalagolago i le ituaiga o le maʻi ma i le a le tulaga. O vine e aoga tele, o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale. O lenei fale e matua lauiloa, ae o le pancreatitis o le a aoga mai ai, e faʻafefea ona faia e le pancreas?

E uiga uma i fua o vine

O fua nei e toetoe lava o vitamini uma ma minerale e manaʻomia mo le atinaʻe masani o le tino. O loʻo i ai se fua o aso taʻitasi o le folic acid, lea e sili ona talafeagai pe a fuafua se maʻitaga poʻo le tauaveina o se pepe. O lenei vailaau e taua tele i le faia lelei o totoga o le pepe, le atinaʻe o le mafaufau.

O lisi uma o vine e avea ma oloa e sili ona taua i luga o le laulau. E fesoasoani i le taulimaina o le tele o faʻamaʻi, e pei o le masaniga masani, foma, le tele o faamaʻi fatu, ulu o le ulu. Fomaʻi fautuaina e aofia ai vine mo le kanesa i le taumafataga, aemaise lava mo susu o susu o fafine.

Vai vine mo le tino pancreatitis

O le mea moni, o vine e aoga tele mo le tino o le tagata. E mauʻoa i elemene ma mea taua. Ae pe aoga tele mo le maʻi pancreatic?

Fai mai tagata popoto faapea o vine vine ma le pancreatitis i se foliga lapopoa e le tatau ona 'aina. E tele mafuaaga mo lenei mea.

E tatau ona vaʻaia vine, aua o loʻo aofia ai le tele o meaʻai, lea e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le enzyme ma faʻaleagaina ai le gaioiga o le pancreas.

O vine e faatupuina le afaina ma le gaʻo i totonu o le manava, ma o le tino o le maʻi, o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. I le foliga lapopoa, e iloa lelei le faʻafeololo ma le gaosiga o le kesi.

O nei vine o loʻo i ai le tele o suga, ma i le pancreatitis o loʻo i ai le tuusaʻoina o le kulūkose i totonu o le toto, ma le taumafaina o vine o le mea na tupu. E le mafai e le tino ona gaosia le tele o suka i le taimi e tasi.

Vaʻaina mo le pancreatitis le tumau

O le taumafaina o vine i le tele o mea i le pancreatitis e le masani ai e le taliaina, ae maise lava i le tulaga o le vevela o le maʻi. Afai e le o matauina lenei tulafono, o lona uiga o se tulaga i le tulaga masani o se tagata e mafai ona faaosofia. Ae peitai, afai o le tagata maʻi e le maua i le maʻisuka ma o le maʻi e le o lagonaina lava mo se taimi umi, ona mafai lea ona faʻamaina vine i ni vaega laiti.

Afai e le mafai e se tagata mafatia i le pancreatiti ona mafaufau i lona olaga e aunoa ma nei fualaau lelei ma maloloina, ona aofia ai lea o fualaau mamago mamago poo vine i lana meaai o le a sili atu ona lelei.

I tulaga o aoga aoga ma le tofo, e le maualalo i fua o vine fou, ma e tele naua aʻafiaga itu.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, e taua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi i luga o meaʻai talafeagai, tali vave i faʻamaoniga uma o le maʻi.

E le manaʻomia le aofia ai o vine i le pancreatitis fou i le taumafataga, ae faʻatasi ai ma se foliga masani, i le faʻamagaloina, o ni nai vine po o se luʻu o vine vine o le a le afaina ai.

Faamanuiaga ma le afaina

O vine vine e leai se mea ae ua leai ni fua vine mamago. O lenei metotia o le seleseleina o fualaau aina mo le faʻaaogaina i le lumanai e mafai ai ona e faʻasaoina mea aoga uma o vine fou, o lona uiga o fualaau mamago maeʻa e aofia ai le tele o elemene ma fuamini.

O nei mea o le potassium, iron, magnesium, calcium, phosphorus, vitamini B1, B2, PP.

O vine ua i ai mea nei:

  • faaleleia le galueaina o le fatu ma toto toto,
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o faiga faʻafefeteina ma faʻaosofia ai le faʻamalositino,
  • e puipuia ai le puipuiga
  • faʻamautuina le faʻalavelave,
  • faamalosia le tino o le ponaivi
  • fufulu le ate
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le anemia,
  • faʻaleleia le gaioiga o totoga urinary, faʻaitiitia le fula.

I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina o le le talafeagai ma le faʻaaogaina lelei, o vine e mafai ona sili atu ona leaga i le soifua maloloina nai lo le lelei.

O le lamatiaga autu o lenei fualaau mamago o se maualuga maualuga o suga masani, lea e fuafua ai le maualuga o le kalorie o le oloa.

O nei vailaʻau e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma taʻitaʻia ai i le meaʻai tele peʻafai e 'ai e se tagata le vine i le le faʻatapulaʻaina. E le gata i lea, o fualaau mamago e afaina i nisi o gastrointestinal diseases, aua e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

I se foliga laititi

Ona o le maualuga o mea o fiva ma suka, o vine ua taua o meaai faigata mo se maʻi maʻi, o le mea lea, i le uluai 5-7 aso o le atinaʻeina o le tino pancreatitis, ua matua faasaina lava ona 'ai se meaʻai masani.

I le taimi lea, e manaʻomia e le tagata maʻi le anapogi, ma a maeʻa ona aveese faʻamaoniga o faʻamaʻi o le maʻi, e manaʻomia se meaai malosi.

Aʻo e toe faʻaleleia, faʻalauteleina le faasologa ma se aofaiga faʻamapulaʻa o fualaau mamago e mafai ona faʻaopoopo i meaʻai po o mea inu, ae naʻo le faatagaga a le fomaʻi aoga. O le le tausisia o lenei tulafono e mafai ona oo atu ai i le faʻaleagaina o le faʻamaʻi ma faʻateleina faailoga o togafitiga.

I se taimi masani

I le mumusu faifaipea o le pancreas, ua mafai ona gaosia vine, ae na o le vaega o le faʻamagaloina faifai pea.

I le aso, e mafai e le tagata gasegase ona 'aina e le sili atu i le tasi le lima o mea lelei ma naʻo le tulaga e le faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate ma e leai ni faʻailoga o le oona.

E faʻatagaina e faʻaaoga le oloa i lona foliga masani, i le togafitia muamua i le vai inu, poʻo le faʻaaogaina o se mea faaopoopo i meainu ma ipu eseese e le faasaina mo pancreatitis (cereals, casseroles).

Ma le faʻamaonia tele o le faʻamaʻi

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, e pei o le faʻafuaseʻi o le maʻi na tupu, o fualaau mamago e le mafai ona faʻaumatia. E mafai ona folasia vine vine i ni vaega laiti i totonu o le taumafataga pe a uma ona aveese uma faailoga o le toe toʻi ma ausia le faamagaloga.

Ma le cholecystopancreatitis

Afai ole aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai e le gata o le pancreas, ae o le gall vices, e mafai ona ulu atu vine i luga o le lisi naʻo pe a maeʻa ona aveese faʻamaʻi.

I le 2-3 aso muamua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o nei fualaau mamago e le aofia.

O meaʻai ma le faʻaopoopoga o vine vine o le a avea ma fesoasoani lelei mo tagata gasegase i le pancreatitis.

Compote ua manatu o le vai e sili ona leaga e mafua i vine mama mo pancreatitis: afai ua saʻo saunia, ole faʻaogaina ole a le aafia ai le paʻu pala. Compote o loʻo i ai le tele o meaʻai suka ma fiber nai lo fualaau mamago uma.

Ina ia saunia lenei vaiinu, e tatau ona e ave 200 g vine, fufulu ma sasaa vai inu i luga o le vai mo le 10-15 minute. A maeʻa lenei, faʻamago le vai, faʻafeiloaʻi fua i le apa, faʻaopoopo 2 lita o le vai ma tuʻu i le afi. A oʻo i le vevela o le compote, e tatau ona kuka mo le 15 minute, ona ave lea mai le ogaumu, ufiufi ma se tapuni ma se solo ma faʻaosooso 4 itula. E le fautuaina le suka.

E mafai ona e faʻaaoga se fua mālū mo le faia o se mea inu ma vine, lea e mafai ai ona e faʻasaoina meaʻai sili atu. 100 g o fuālaʻau fufulu mama ma faʻamaʻaʻaina e tatau ona sasaa atu i le 300 ml o le vai, faʻapipiʻi i le vevela ma tuʻu ai e faʻamalo lelei i lalo ole tapuni tapuni. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e vaʻaia le susu.

E mafai ona faaopoopo vine i vine ua faatagaina mo pancreatitis. O fualaau mamago e sili ona faʻapitoa ma le oatmeal, araisa ma le semolina.

Ina ia saunia se meaʻai lelei ma maloloina i luga o le taeao, e tatau ona e kuka falaoamata ma faʻapipiʻi sina tamaʻi vine mamago i totonu o le vai inu.

O se togafitiga masani e mafai foi ona faʻaaogaina i falaoa kuka. Mo le faia o se meaʻai, e tatau ona e faʻafefiloi 500 g o le siʻisiʻisi o le siʻi, 2 tbsp. l semolina, 2 fuamoa, 2 tbsp. l suka, sina luʻu vine. O le taunuuga o le masini o loʻo tuʻuina atu i totonu o se laulau i se tulaga loloto, na muamua lubricated i le suauu manogi, ma tao i le ogaumu mo le 20-30 minute.

Mo le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, e mafai ona e kuka pilaf ma vine mamago. Ina ia faia lenei mea, e te manaomia le 300 g araisa, 3 ipu vai, 3 tbsp. l vine, 5-6 fua o laʻau. Fufulu fatu, fufulu i totonu o le vai inu mo le 10 minute, ona faʻafefe lea o le vai, sasaa le araisa i totonu o le sua susu. Faʻaopopo fualaau mamago i le pusa e tasi ma kuka seia oʻo ina faʻapala uma le vai. Ufiufi le fagu ma tuu i totonu o se ogaumu vevela mo le 20 minute. E faatagaina e faaopoopo le 1-2 tbsp i le pilaf ua maeʻa. l pata masusu.

  • E mafai pe leai ni laupepa mo pancreatitis?
  • Faʻaiuga Peni mo Faʻailoga Pancreatitis
  • E mafai ona ou aina apu i le pancreatitis?
  • E mafai ona fai le broccoli i le pancreatitis?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

O se tagata gasegase e maua mai i faailoga o le pancreatitis e fiafia ile: E mafai ona 'ai vine ma pancreatitis? Muamua, o le a tatou vaʻavaʻai i meatotino aoga:

O le tali i le fesili ma le pancreatitis e mafai ona 'ai vine o le a avea ma pancreatitis ma le tulaga o le maʻi. O vine e tatau ona 'ai ma le faʻaeteete, talu ai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le aʻafiaga i le pancreas.

Laasaga laititi

O pancreatitis ma vine e le fetaui lelei, aua o nei fualaʻau e aofia ai mea e afaina tele ai le gaioiga o le gland. Glucose e mafua ai le tino e faʻamalosi se tele o pule faʻanofo. O le fiber e faʻamalosi ai le afaina, afaina ma le manava. E le gata i lea, o vine ei ai le maualuga o meaola o meaola eletise, lea e faaosofia ai le gaosia o enzymes, o lona uiga o le a sili atu ona malosi le uʻamea.

O le i ai o le tino i totonu o le vine e mafua ai se faʻafitauli o le maʻi, lea o le a oʻo atu ai i le mumū o le pancreas o se faʻaaliga o le tali i le puipuiga o le tino. O le mea lea, faatasi ai ma le tino pancreatitis, ua fautuaina ina ia lafoai atoa vine.

Taimi taimi

E mafai ona e vine ma pancreatitis, pe a leai ni faailoga o le maʻisuka ma le faʻamagalo. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o vine ua solia. Ae ui i lea, i le tulaga o le faamagaloga, o se taumafataga mo le pancreatite e le masani ai e mafai ai ona maua vine i le leai o ni faamaʻi faʻamaʻi o le endocrin system - o le maʻisuka poʻo le prediabetes.

O le aina o laulaʻau vine o se fesoasoani lelei i fualaʻau maloloina, aua o loʻo aofia ai le tele o antioxidants ma vitamini.

Manatua Fautuaga

O le faʻaleleia o vine ma pancreatic pancreatitis e faʻalagolago lava i le tulaga o le maʻi, le fomaʻi ma le faʻavae o le maʻi. I le vaitau o le faamagaloga, e tatau ona faʻalauiloa atu i totonu o le taumafataga ma le faʻaeteete e amata i nai tootoo (3-5 vine). I le taimi lava e tasi, mataʻituina lelei le maʻi. Afai e te lagona le le toʻa i le mea na tupu, o le aisa, lafoai vine. I le leai o ni faʻamaoniga, e mafai ona e faʻaleleia le fualaau i le 10-15 gaʻo i le aso lemu.

E le mafai ona e 'ai vine i le tele o mea, talu ai o le kulukose o le a "faʻamalosi" ai le paʻu e maua ai le tele o le faasela, lea e taʻitaʻia ai le tino i le faʻaumatia.

A maeʻa ona tago i fualaau lelei, faʻamama lou gutu. O loʻo aofia ai meaʻai e faʻamamatia ai le nifo nifo.

Pe a 'aina fua, faʻasaʻu fatu e oʻo mai. E i ai le manatu o fatu o vine e aofia ai vailaʻau o loʻo i ai le faʻaleagaina o aʻa i kanesa.Ae o le pancreatitis, o le aina o fua ma maa e le fautuaina, talu ai ona o le ulu atu i totonu o le manava e faʻaleleia ai lona faʻatinoga, faʻapea foi ma le gaioiga o le pancreas.

E mafai ona inu sua o vine

I soo se ituaiga pancreatitis, e le mafai ona e inuina le sua o vine. E le gata ina faʻaaogaina le faʻatagaina i sua o fale gaosi oloa, ae faʻapea foi ona faia e ala i le tui i le fale.

E seasea lava, o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina oe e inu le sua o le vine ma e na o le umi lava o le faʻamaga o pancreatitis. O se inu malosi e onā i le vai faʻafefe ma e le silia le 100 ml i le aso. Mea aoga o le sua:

  • faaleleia le galuega o le ate
  • faamautu le gaoioiga a le loto,
  • faʻaleleia le gasegase
  • siitia le vasodilation,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o le leukemia, rickets ma scurvy ona o vitamini o loʻo aofia i totonu o le sua.

A e saunia se vaiinu, e tatau ona e musu e faaopoopo le suka. E lava glucose i vine.

Meatau aoga o vine

O faʻamanuiaga o vine e tusa ai ma lona fatuga:

  • o le tele o vitamini (A, E, K, C, P, H, PP, toetoe o sui uma o le vaega B),
  • elemene taua mo le masani masani o faagasologa uma i totonu o le tino (potassium, magnesium, silicium, cobalt, uʻamea, kopa, iodine, calcium ma le tele o isi),
  • sugars faigofie (glucose, fructose),
  • fiva fualaʻau
  • antioxidants quercetin ma isi (aemaise lava o le tele oi latou i vine vine moa),
  • vailaau oona (malic, oxalic, citric).

Faʻafetai i nei mea faʻapitoa, o vine ei ai le tele o aʻafiaga aoga:

  1. Puipuia le matua o le paʻu ma isi gaʻo ona o aʻafiaga o aʻafiaga.
  2. E taofia ai le atinaʻeina o le oncopathology.
  3. Faʻamaʻoina le toto i le ponaivi ponaivi.
  4. Faʻaleleia le tulaga o le myocardium, o puipui o toto toto.
  5. Faateleina le puipuiga, masani.
  6. Faʻateleina le faʻamaʻaloina o toxins, mea faʻasaina oona, faʻapea foi le uric acid e mafua mai i le diuretic, aafiaga lema. O lenei mea e taofia ai le atinaʻe o urolithiasis.
  7. Faamama le bronchi mai le faaputuga faaputuputu, lea e faia i taimi o maʻi o le bronchopulmonary.
  8. Faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, gall vladder, o loʻo i ai se aafiaga faʻalealeale.

O le tele o faʻailoga mo le aina o vine sa faʻaalia:

  • maʻisuka malosi
  • gasegase, gasegase gaʻo (suia o hepatocytes masani ma le tino gaʻo ona o soʻo se maʻi o le ate),
  • tasi le le faapalepale,
  • manava manava, faʻalauteleina o le kesi i le gastrointestinal pathologies (pancreatitis, cholecystitis, gastritis ma le maualuga acidity, enterocolitis),
  • prostate adenoma: faatasi ai ma lenei faamai, ua fautuaina e faaititia le aofaʻi o le suka ua uma ona faaaogaina, e ui lava o le toatele o tagata tomai faapitoa, e ese mai ai, latou te fautuaina fualaau mumu i le taimi o le togafitiga o le prostate adenoma ona o le tele o antioxidants e aoga mo le puipuia o tume.

E mafai faapefea ona afaina se alii i se faʻamaʻi?

I le taimi o le pancreatitis, o galuega masani a le pancreas e faʻalavelaveina: o le fausiaina ma le felauaiga i le duodenum o enzymes e aofia ai le vaevaeina o meaʻai (proteins, gaʻo, gaʻo), o le synthesis of hormones insulin and glucagon, e aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi faigofie.

O le a tatou iloiloina atili auiliiliga pe aisea e le mafai ai ona 'ai vine ma le mumū o le pancreas:

  1. O gasegase faʻalavelave, aemaise lava o le tele oi latou i le paʻu o vine, faʻaosoosoina ai le faateleina o le motumotu o le intestinal. O lenei mea e faateleina ai le gaosiga o le kesi, mafua ai le afifi, manava.
  2. O le maualuga o le kulukosesesegase o loʻo galue malosi i luga o masini taputapu o le pancreas, talu ai e manaʻomia le inisalini e gaʻo ai le suka.
  3. O meaola oona e afaina ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai, e faaosofia ai le puleaina o le gastric, o le intestinal, juice pancreatic, bile.

Fatu vine i totonu o le gaioiga laititi

I le laasaga o le vevela tele o le pancreas ma ona ala, ona o le edema, o le vai pancreatic e maua i totonu o le tino ma enzymes e maua ai ma faaleagaina ana lava mea - ua tupu ai le pancreatic necrosis. O le mea lea, i lea vaitau o le faʻamaʻi, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se oloa e faaosofia ai le failautusi ma le gaioiga a le pancreas, e aofia ai vine.

Afai e te lafoaʻia fautuaga a le fomaʻi ma 'ai sina fua o fua i le gasegase o le pancreatitis, o le tagata maʻi o le a oʻo i se tulaga ogaoga i le soifua maloloina: tiga o le manava, afaina, manava, ma le feʻalo.

Vaega o le faʻaaogaina o vine mo le faʻamaʻi

Ina ia aloese mai le vevela tele o le pancreatitis, o nei fualaau aina e tatau ona 'aina pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi (gastroenterologist, nutritionist or therapist) o lē o le a saʻo le fuafuaina o le tulaga o le faamai ma le maʻi faʻamalolo faʻatasi. Tulafono faavae mo le aina o vine fautuaina e fomaʻi:

  1. A e oʻo atu i se faʻamagaloga mautu, e mafai ona e 'ai ma 1-3 vine. Mulimuli ane, faatasi ai ma le faapalepale lelei, e leai ni faitioga, o le numera atoa o vine o le a fetuunai i le 10-12 fasi pepa i le aso.
  2. E fautuaina e 'ai naʻo le tino, aveese le paʻu ma fatu vine, lea e matua faigata lava ona eli.
  3. E sili atu ona aoga mo pancreatiti le faʻaaogaina o vine mamago (vine), talu mai le faʻamagoina, o meaola faʻasaina ua le faʻaaogaina ma o le fesuiaiga o fiva laau. Ae le gata i lea, o mea aoga uma o le oloa fou o loʻo faʻasaoina.
  4. O le isi auala e maua mai ai fualaau aoga o uiga o vine o le faʻaaogaina o se teuteuga o laʻau vine, aoga i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O vine e matua aoga tele lea e fesoasoani i le toe faʻafouina o le tino, aveese toxins, ma puipuia faʻamaʻi cardiovascular ma faʻamaʻi. Ae o le mumū o le pancreas, e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave ogaoga i le soifua lelei ma oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi fua o vine pe a oʻo mai le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloina, matauina uma fautuaga mo le taumafa faʻatulagaina.

Lapatai pancreatiti

O maʻi e fiafia i fualaau 'aina suamalie ma suamalie e tatau ona latou teena le meaʻai pe a faʻamaonia i le tino pancreatitis.

  • sili atu i le afa o fualaau aoga o vine o loʻo i totonu o le kulukose, o le suka ua uma ona sili atu i le tino o se maʻi i le pancreatitis,
  • faʻafetai i mea faʻamalosi ma le fiber, vine vine e mafua ai le tele o le kesi ma le manava,
  • i fualaau suamalie, o le tele o meaola, ona o le vailaʻau oona e mafua ai le tele o gaosiga o sua pancreatic juice e manaʻomia mo le gaosiga. O lenei mea e afaina ai le pancreas ma, afai o le solia o le "auina atu" o le vai inu o le manava i le manava, o le a amata ona tataʻi le sua o le pancreatic, e faaleagaina ai le tino,
  • o aʻafiaga e afaina ai ogaoga.

Faʻailoga pancreatite

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le tulaga e sili atu ona faigofie. A maeʻa le faʻavavega, ia fautuaina e faʻatali aʻo le toe foi mai vine i le taumafataga. E faʻafeiloaʻi le faʻagasolo malie o le meaʻai, a leai o le gastrointestinal tract o le a tali atu i se ala le tatau.

E le afaina le atuatuvale mo tagata e maualalo le maualalo o le manava. Ona o le mea o loʻo i totonu o fua o mea e foliga tutusa ma le acids i le tuufaatasiga, o le elemene o le manava e masani ona masani, lea e aʻafia ai le manuia ole maʻi ile pancreatitis.

Afai e toe faʻafoʻi le tino i le masani, e mafai ona 'ai le 10 i le 15 fualaau toto i aso taitasi. Taumafai e piki ni vailaʻau suamalie, o le a leai se aoga lelei mai i mea inu.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o vine

E tusa lava pe faatagaina e le fomaʻi fualaʻau, i le faʻaitiitia o fua e le tatau ona 'aina. I le taimi o le pancreatitis, o meaola elemene e faʻamaeʻa i totonu o le vavalo o le gutu faatasi ai ma le puluva (faia o meaola eseese), e taua le tulaga o nifo. Mo lenei mafuaaga, o maʻi ma pancreatitis e masani ona lesitalaina i fomaʻi.

Apalai, e tele i vine, e afaina ai le manava o nifo. Aloese mai le faʻaumatia o le maʻamala, e tatau ona fufulu ou nifo ma fufulu lou gutu pe'ā uma ona 'ai le fua. E aoga ma faigofie ona fai.

E tusa ai ma le filifilia o vine i totonu o le faleoloa, taumafai e tago i fua o fua. A e ai, 'aua le' aina le fatu, o fatu e le o iai ni meaʻai, o le faʻamaʻi o ponaivi malosi o le a faia ai nisi faʻafitauli mo le manava ma le paʻu.

O le fea itu e faʻasaina faasaina vine

I le pancreatitis, e faʻatagaina vine pe afai ua faʻamautu le maʻi i le faʻamagalo faʻamaʻi ma le tulaga e le maʻi le tagata i isi faʻamaʻi tutusa. E i ai tulaga pe a le faʻasaina e se fomaʻi se meaʻai, ae faʻatasi ai ma le faʻasaina o le kulukose i le tino, e sili atu ona faʻagalo le fua.

O nei mea e faatatau i le muaʻi maʻi ma le maʻisuka. Mo le tele o vaega, o vailaʻau suamalie e faʻasaina i le maʻisuka, e le fautuaina foi e fomaʻi.

O se lisi o faʻamaʻi e iloa pe a, e pei o le pancreatitis e masani ai, o le fuaina vine e faʻaalia:

  • foma (ona o aafiaga aoga i luga o le manava o le tino),
  • togafitiga faʻapitoa,
  • faamai o le cardiovascular system,
  • faamalosi (ona o se aafiaga malolo i luga o le mea oona),
  • maʻi mata ma faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaleagaina o mea,
  • Alzheimer maʻi.

E le o se lisi atoa na faaigoaina.

O fautuaga silisili e mafai ona maua mai lau fomaʻi. Afai e le teteʻe le fomaʻi i le suʻega, ia maitauina le tali o le gastrointestinal tract - ma, amata mai le soifua lelei, ia faia isi meaʻai.

O a mea e mafai ona suia

Afai o le tagata gasegase o loʻo i totonu o se laasaga laititi pe o loʻo maʻi i le pancreatitis, ae o le manava e le talia lelei vine, ua faia se taumafaiga e sui ai fua.

O se filifiliga talafeagai o vine. O vine lava e tasi, na o le mama. O le tuufaatasiga e leai se leaga, o le aʻafiaga e sili atu ona lelei.

Ua faatagaina e saunia se teuteuga o laʻau vine. O le laʻau o loʻo i ai le paluga o le cobalt ma le tannin e faʻamalosia ai le fesoʻotaʻiga o tisipese o le pancreas ma faʻamautu ai galuega a le okeni.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

O le fea itu e matua faasaina

  1. I le tulaga o le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis, o vine e matua faasaina.
  2. E le fautuaina e 'ai fua i totonu o le laasaga o le pancreatit chronic.
  3. Faatasi ai ma le faamagaloga o le faamai, e le mafai ona i ai ni vine pe afai o loo i ai se togafitiga faafomaʻi i le ituaiga o gasegase ma le faateleina o le eletise o le manava.

Faʻafefea ona suia

O se isi mea i vine ma vine o vine. O fualaau aina suamalie ua i ai le tele o suka, o lona uiga e le aoga le 'ai lima. Ua faaopoopoina le vine i meaai e tatau ai: kusi falaoa ma le maualalo o pasene o le gaʻo, falaoʻo po o pusa e leai ni mea, pusa.

I totonu o le pancreatitis, e teu ai vine. Ae e mafai ona tuʻu faʻatasi ma isi fualaau aina poʻo fualaau mamago. O se meainu faapena o se vaitamini punavai ma saturates le tino, ma e fesoasoani foi i le tele o ipu ma se meaai.

Vine vine ae le o ni vine lava latou e aina mo soo se ituaiga o le maʻi, ae i ni mea laiti. O le maua o fiva o le a faʻatagaina ai le faʻaogaina lelei o le tino, e aveesea ai le toxins le talafeagai mai le tino. Masalo o le faʻaaogaina o laulaau i foliga o se teuteuga, e fai ma sui o le kapisi paʻepaʻe i le sauniuni o kapeti laʻau, pe a faʻaopopo i salati. O mea manogi i totonu o laulaau e sili atu ona maualalo nai lo fua. Ae afai e te 'ai tele (pe inu i se decoction), ona i ai lea o se faʻalavelave i le pancreas.

Flamed pancreas ma vine

Fatu vine - o se tama e mauʻoa i vitamini ma maua ai faʻalapotopotoga o faʻamalolo. O se antioxidant, o loʻo tumu i fiva, e aofia ai le potassium, iron, protein. E pei lava o fualaau fou, e fesoasoani i le faʻapalapalaina o le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ma aofia ai i le puipuia o le kanesa ma le soifuaga tuai.

E foliga mai o vine e le mafai ona afaina i le tulaga o le maʻi pancreatic, ae le o mea uma e faigofie tele. E i ai le tele o faʻailoga mo fualaau aina mo faʻamaʻi pipisi.

O mafuaaga e le fautuaina ai vine mo tagata gasegase e maua ai se maʻi o le pancreatitis o loʻo taua i lalo:

O le mea la lea, i le tino pancreatiti ma i le taimi o le taimi faigata, o vine e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le inflammatory ma faʻafefe ai tiga ogaoga i totonu o le manava, o le mea lea, e tatau ona vavaeese atoa.

Ae faapefea e uiga i vine i le pancreatitis tumau? I le taimi o le "lull" o le faamai, i le leai o ni tiga, o le tagata gasegase o loo faatagaina pea sina fualaau o nei fua suamalie (i le leai o le inisalini pau ma faalagolago i le tulaga faapitoa o le faamai o se tagata faapitoa).

O fualaau oona o le a aoga i na gasegase o loʻo faʻaitiitia le malosi o le manava - o le a fesoasoani e faʻasalalau lona maualuga.

O le a le tele o vine e mafai ona 'ai - o lau fomaʻi o le a faatonuina. O le masani masani masani o le 10-15 vine, e tatau ona faʻaumatia fatu ma paʻu, pula ma fufulu lelei. E fautuaina e le sili atu i le tasi le ituaiga o fualaau 'aina i aso taitasi.

O vine e tatau ona faʻafefiloi i totonu o le mea taumafa sina mea laitiiti, mulimuli i le tali a le tino. Manatua o le faafaileleina o lou tino i ni nai aofaiga (e le o faʻateleina, moni) e aoga. Aua nei galo e fufulu lou gutu pe a maeʻa ona 'aina fua - vine e aʻafia ai le afaina o nifo.

Vai vine i le taumafataga mo pancreatitis

Pusa lapopoa laititi ma fualaau aina suamalie, aemaise i le taumafanafana, tosina mai ai tagata faatau. Ae, faatasi ai ma faafitauli ma le pancreas mai le faʻaaogaina o pusa faleoloa, e aofia ai vine vine, e sili atu le teena. O le vine suamalie lea e aofia ai le tele o mea e uʻamea-uʻamea. E le gata i lea, o oloa ua faatauina mai e aofia ai le tele o concentrates, additives, sugars faigofie faigofie, ma mafua ai ona oso i luga le insulin i le tino ma mafai ona oo atu ai i le atiina ae o le maʻisuka i le talaaga o le pancreatitis.

I le taimi o le faamagaloga o le pancreatitis chronic, e mafai ona e gaosia se sua suamalie, e le suamalie, ae na o le tataina fou, faia i le fale mai vine mama (pe sili atu - compote po o le tila). E masani lava o nei apu, koko, pati akiniki. Leai se tulaga - lemoni ma le keke. O le mea e leaga ai, o le sua o le vine o loʻo i luga o le lisi o suavai e le o fautuaina mo pancreatitis ona o le maualuga o le acidity ma le kulūkose saturation.

Ae ua fautuaina e ave se teuteuga faapitoa o lau o vine, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le fualaau oona ona o mea o loo i totonu o fila laau i nei laupepa, lea e:

  • saturates le tino, aveese le toxins,
  • e faatonutonu ai le maualuga o le suka i totonu o le tino,
  • faʻaleleia le faagasologa atoa o meaʻai.

Ae ui i lea, ao le i aveina le fua, faʻafesoʻotai lau fomaʻi - mo maʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻamaonia.

Ua mafai ona faatagaina vine?

Ae faapefea vine? E mafai ona vine i le pancreatitis ma le cholecystitis? I le "tulaga toʻafilemu" - e mafai, ae i ni mea laiti e pei o isi vaega o ipu: pata, cheese cheese, pastry. I vine mama, o le faʻateleina o meaʻai o le vine e faateleina, o lea o le a aoga foi. I le vaitau o le faʻavavevaveina, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina vine e na o se vaega o fualaau mamago e faʻamalosi ma naʻo totonu o se tulaga faʻamamaina.

E pei ona taua i luga, o vine o se fua o vine, ma e tele taimi e sili atu ai suga ma meaola i totonu. Ma o latou aʻafiaga le lelei i le pancreas e lauiloa. Ae i le tuufaatasiga o vine mamago o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻafefe o le suavai-masima ma avea o se punavai lelei o le malosi mo se tino vaivai, o lona puipuiga mai faʻamaʻi pipisi.

I luga o upega tafaʻilagi faʻapitoa i faʻamaʻi gasegase, i luga o faʻasalalauga e mafai ona e maua ni kuka mo ipu e lelei ma aoga mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le faʻaaogaina o se mea e pei o vine.

O le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le mumū o le gallbladder.E mafai la ona 'ai vine ma vine mama i le cholecystitis? I le laasaga o le faʻamagaloga, o le a aoga pea le tama ona o ana mea totino e aveese ai le pulu mai le tino. Fualaau suamalie suamalie, e aofia ai vine, e mafai ona faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻaitiitia le toto suka.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa e aofia ai fualaau aina ma vine i salakeke ma isi ipu i le lisi autu o se tagata maʻi i le cholecystitis. "Togafitiga vine" e aofia ai foi se paranesi ese i vailaau e taʻua o le ampelotherapy.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le tatau ona e faʻatapulaʻaina oe lava i le 'aina o au mea e sili ona e fiafia i ai, faatoa manaʻomia lava ona e iloa le fuataga, matau le tali a lou tino ma mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. Tausia lou ola maloloina!

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Pamekaranete ma le rimoni juice i le lisi o tagata gasegase ma le pancreatitis

Ona o le natura o le gasegase o le gastrointestinal, o nisi tagata e le mafai ona 'ai i soʻo se mea latou te mananaʻo i ai, e oʻo lava i le soifua maloloina. E masani lava i tagata gasegase e mumu ai le paʻu, o le fesili e tulaʻi mai, e mafai ona inu le vai rimoni i le pancreatitis?

Paʻu suamalie mo le mumū o le pancreas

O le sua suamalie e aoga tele i luga o le tino o meaʻai, faʻaitiitia le faʻaleagaina ona o le leaga o le aʻafiaga o le tino, toe faʻafoʻo le ate ma faʻamamaina le talo.

E mafai ona ou inu susu susu ma le pancreatitis?

Ryazhenka (igoa lauiloa "Varenets") o se oloa na maua mai e ala i le susu o le susu faatasi ai ma le fesoasoani a laau Bulgarian ma micro-organisms milk (bacteria).

Pancreatitis Bread

E tatau ona filifili ituaiga masani, e aunoa ma le faaopoopoina o fatu, nati, vine, pulu, apricots mago, ma isi. E mafai ona 'aina mo le' aiga o le taeao. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o oloa.

Tuua Lau Faamatalaga