O le a le maualuga masani o le suka o le toto i tamaiti?

O le masani o le suka o le toto i tamaiti o se tasi lea o faailoga taua o lo latou soifua maloloina. O lenei vaega e iloa ai o le tausiga faʻapitoa e totogiina i le faʻamalamalamaga o lenei tau i togafitiga faʻapitoa.

O se suʻega toto mo le suka i tamaiti ma mo le i ai o se vavaeesega mai le masani e tatau ona faia i taimi uma. O ia suega suesue e mafai ona iloa ai le i ai o faʻamaʻi i uluai laʻasaga o lo latou alualu i luma.

O a metotia faʻapitoa e faʻaaogaina e fuafua ai mea taua?

I le tele o taimi, aʻo suʻesuʻe suʻesuʻega, o loʻo faʻaogaina faʻamatalaga faʻamatalaga mai le tamatamailima. I le tulaga o le taunuuga o le suʻesuʻega e sili atu ona maualuga, ua tofia le tamaititi i se suʻega lona lua.

I le faaopoopo atu i le toe faʻaaogaina o mea mo le auiliiliga, ua fuafuaina le faapalepale kullukose. Mo lenei faʻamoemoe, o le suʻega ma le avega o le kulukose e faia. Afai e manaʻomia, o le faailoga o le maualuga o le hemoglobin glycated o loʻo suʻesuʻeina foi.

I pepe faatoa fananau mai, o se suʻesuʻega e fuafua ai le suka toto o le tama ma le i ai poʻo le leai foi o ni mea sese, o le biomaterial e ave mai le taligalu poʻo le mulivae. E mafua ona o le mea moni e faigata ona ave se aofaiga o meafaitino mai se tamatamailima i lenei tausaga.

Afai e tatau ona faamanino le auiliiliga e maua e ala i le suʻesuʻeina o le toto toto, e mafai e le fomai ona faatonu le tamaitiiti e foai mai le biomaterial mai se vein mo suega suesue, e tatau ona maitauina o lenei metotia o le auiliiliga mo pepe e masani lava ona seasea ona tupu ma na o tulaga tulaga ese foi.

O le suʻeina o le toto mo le suka i lalo o le avega e faia i tamaiti ua sili atu i le 5 tausaga. I le taimi o lenei suʻega suʻesuʻega, o le biomaterial e ave i le 30 minute mo le lua itula talu ona tuʻuina atu i le tamaititi se vaifofo o le kulukose.

A maeʻa ona maua ia taunuʻuga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaalia le malosi o mea e le masani ai i le tamaititi e mafai ai ona faʻataunuʻuina o le tino o loʻo aʻafia le kulukose. A uma ona faia se suʻesuʻega ma faailoa mai mea sese mai tulaga masani, o le a faia se faaiuga faaiu e uiga i le i ai o le maʻisuka i le tamaititi poo le setete.

O le siakiina o le masani i totonu o le toto o se tamaititi e faia mo tamaiti e aʻafia i vaega o aʻafiaga mo le maʻisuka.

O nei vaega aʻafia e aofia ai:

  • pepe pepe
  • tamaititi vaivai
  • tamaiti latou te maua le hypoxia i le taimi o le fanau mai poʻo le taimi o le atinaʻe i le manava,
  • ina ua mavae le maalili po o le malulu,
  • i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i faiga faʻavae,
  • tamaiti e iai aiga vavalalata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O le siakiina e le aunoa o le suka o le toto i tamaiti e mafai ai ona iloa le taimi vave o mea sese ma faatonuina ai togafitiga talafeagai, puipuia le atinaeina o le faamai ma ona faafitauli.

O fua masani o le faʻasalaga i le tino o le tamaititi pe a masalomia le ono tupu mai o le vavaeese mai le masani e mafai ona faʻatino i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. O ia fuataga e le manaʻomia ai aʻoaʻoga faapitoa mai matua. I le faʻaogaina o lenei masini, e mafai ona e faia siaki masani i aso taʻitasi o le setete o lenei faʻasologa o le tino o le pepe.

Tuua Lau Faamatalaga