Faʻailogaina o le tino i le maʻisuka: faʻapefea ona togafitia le mu i totonu o le vaʻai vavalalata i fafine? E faʻafefea ona tafiesea e le maʻisuka le vevela ma le susunuina

O le mai i le maʻi suka i luga o le tino atoa ma le susunuina ua manatu o se mea e le mafaamatalaina, o faʻamaoniga tutusa o loʻo faaalia i le ata e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻamauina i toto laiti, o se taunuuga, o le atinaʻe o microangiopathy e mafai ona mataituina i le maʻisuka. I se taimi mulimuli ane, o le gaioiga o loʻo galue e faʻavaivaia ma faʻaalia ai faafitauli faʻaaliga.

O le paʻu e vave ona tali atu i le faʻalavelave leaga e tupu i le toto o le tagata maʻi, o le paʻu e vave ona le toe aoga ma faʻapala, ua amata ona malosi, ona o le solia o galuega masani a le puipuiga, o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le paʻu o le maʻisuka.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, lima lima, o le tino e foliga mai i pito pito i lalo, vaega faʻapitoa, oʻo, taliga. O le susulu ma le susunuina e mafai ona mataituina i luga o le mucous membranes, e masani lava ona atiina ae i luga o le tane ma le fafine ia le maʻisuka, ona o le ulu e amata ona toso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻisuka e masani ona lagona ai o ia ituaiga faailo o le maʻisuka e pei o le mu, faʻafitauli, ma feutagaiga. Aʻo leʻi togafitia togafitiga i le maʻisuka, e taua le suʻeina o le aʻa o le faʻamaʻi ma faʻaumatia.

E manaʻomia foi ona faʻafaigofieina le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

E masani lava, atonu e le iloa e se tagata ua faʻalavelaveina lana metabolism. E tatau ona e gauai atu i ia faailoilo o le maʻisuka faʻamaʻi:

  • fiainu
  • e masani ona fai, o se tagata e ala i le ogatotonu o le po e urinate (!),
  • moe, vaivai,
  • fiaaai
  • taʻavale
  • tofo o le acetone i le vavau o tautala,
  • faanoanoaga
  • sasaina o le paʻu, aemaise lava i le nofoaga vavalalata.

Aisea e aliali mai ai le paʻu o le paʻu? O potu taitasi i totonu o le tino e maua le malosi e ala i le gau o le suka. O lenei faagasologa e faifai pea. O le inisalini o le homone e faʻaaogaina e tuʻu ai le kulukose i le masini. Afai e le lava, ona amata lea ona salalau le kulūkose e ala i le toto e aunoa ma le alu atu i le mea e manaʻomia - i totonu o le masini. O le mea lea, ua amata ona leai se malosi.

I le taimi lava e tasi, o kulimi suka, o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto, e amata ona faʻafefe ai ipu sili ona leaga - capillaries. O lenei tulaga ua taua o le anti-pathology. E faʻaalia e ala i le paʻu o le paʻu, o le faʻavaeina o ni vailaʻau o le microscopic i luga o le paʻu, o se suiga o le vailaʻau ma le paleni alkaline.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni o le maualuga o le suka o le suka. O ana tioata pito sili ona faatumulia ai vaa laiti, o se taunuuga lea e atiina ae ai microangiopathy.

A maeʻa, o le nephropathy (toilalo i le gaioiga o gaʻo) e iloagofie, ona faʻalautele ai lea o le retinopathy.
O le paʻu, e pei o se tasi o totoga o le tagata, e amata foi ona tali atu i ituaiga uma o faiga le lelei i le tino.

E tupu lenei mea ona o le faʻaitiitia o le tikeri o le elasticity o le paʻu, faʻamago, ma le faʻavaeina o le paʻu. I le faʻaopoopoga, o faʻamalologa uma o le puipuiga o loʻo solia i totonu o le paʻu - e le gata i alii ma tamaitai.

Pe a iloa se manua laiti po o se fusi, faʻapipiʻi pepa. O nei faʻatulagaga e le mafai ona faʻamalolo ona o le faʻaaogaina o suiga algorithms uma.

O le taunuuga o lenei mea o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o paʻu i le maʻisuka. O lo latou faʻatulagaga e matua fautuaina lava e gauai faapitoa atu i ai, lea i le lumanaʻi e mafai ona faafaigofie ai a latou togafitiga ma fesoasoani e tali le fesili pe faapefea ona ave ese.

Vaega o Mate Maʻi Suka Paʻa

I le aotelega, e iloa e tagata atamamai vaega e tolu o tulaga faʻaleagaina e tatau ona i ai se faʻaaloalo faapitoa i le maʻisuka:

  1. muamua - o faʻamaʻi uma lava e mafua ona o le angiopathy ma le faʻamalosia o le faʻaumatiaina o vaega oona mai le tino. O tulaga faapena e ono mafua ai le afaina i fafine e maua i le maʻisuka e aofia ai le malulu, dermatopathy, ma le maʻisuka ituaiga xanthomatosis,
  2. lua - pe a, o se taunuuga o le vevelaina, amata mai le pyoderma (pustular inflammation of the skin). E foliga mai o le atinaʻeina o le au failautusi, na mafua ona o le fausiaina o maʻi faʻaleagaina,
  3. paʻu o le paʻu e mafai ona faʻaalia e fualaau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le maʻisuka. E mafai ona tatou talanoa e uiga i ituaiga eseese o dermatosis, eczema, urticaria ma isi faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi.

E taua tele i le maʻisuka ia manatua o le suamalie o le paʻu ma faʻamaʻi faʻamaʻi e leʻo taimi uma e mafai ai ona togafitiga lelei. E mafai ona tupu mo se taimi umi, faʻatasi ai ma taimi e faʻateleina ai faʻavavega. O le mafuaʻaga lea, pe a talanoa e uiga i paʻu o le paʻu i le maʻisuka, o ona ituaiga uma e tatau ona amanaia.

O le a le mea e mafua ai le tupuga mai o le gaioiga tino?

I le tele o mataupu, e na o le pau lava

Faʻavave ma faifai pea le liligiina o le paʻu o fusi o le manava, uʻamea, afu, tauau o le tauau, paʻu o le taualuga, i se mea vavalalata: o le tagata vaivai po o le vaʻai e faʻaalia ai mea leaga i nai ipu laiti - capillaries ma arterioles - angiopathy.

O le angiopathy e mafua ai le solia o le toto i le mucous membranes ma le tafe o meaʻai ma le okesene i totoga ma masini mumu. Alualu i luma, ma le le paleni, o faailoga o le maʻisuka e aliali mai:

  • solo ma le mago, microcracks i luga o le paʻu ma mucous membranes,
  • faʻaititia faiga faʻapipiʻi a le lotoifale ma faʻamalosiga puipui,
  • se suiga i le paleni-faavae paleni o le paʻu ma mucous membranes: o le a eseese mai se tali malie-o le masani pH = 5.5 ma o le a fesuiaʻi i se tali alkaline, lea e sili atu ai ona faʻamalosia ai galuega puipui.

Faʻasolosolo faaumiumi ma le faʻamalosi o le paʻu i le vaega o mea faʻapitonuʻu faʻapitoa, uʻamea o le taua, kulupa, manava o se fafine, e mafai e le fomai ona iloa le angiopathy, lea eo faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto aupito sili - arterioles ma capillaries.

O lea faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o le mucous membranes, poloka ai le tafe o meaʻai taua i gaʻo totonu. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le fafine e peʻe ma mago le paʻu, e maua i luga o paʻu ma paʻu mucous membranes.

Faʻaauau le puipuia o le tino ma puipuia galuega, o le paleni-faavae o le paʻu o suiga, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻisuka. E maua mai i luga o paʻu vevela ma le vevela mea e gaosia ai le microcatch, ona o le faʻamalosia ma le susunuina o le afi. O meaʻai ma meaola ninii e oʻo atu i manua, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e le afaina.

  • E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka latou te le fiafia i totonu o le perineum, pubis, vevela ma le va. E aofia ai le faʻamaʻi, totoina i taliga, i luga o le paʻu o pito i lalo, i lalo o le fatafata, i luga o le ogavae i totonu, i le gaʻo gaʻo ma le siʻosiʻomaga tele, faʻafefe, faataamilo i luga o tauau ma lalo ifo.
  • O le tino e amata ona tupu ona o le solia o le tulaga o le toto aupito itiiti. O le Microangiopathy e mafua ai le le atoatoa i fatugaʻo, ma mafua ai ona maua le nephropathy. A maeʻa sina taimi, o le a vaʻai le faʻaaliga a le tagata ma e mafai ona faʻalauteleina le retinopathy.
  • I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e amata ona tali atu i ia suiga i le tino ao leʻi i ai se isi. E amata ona faʻagogo, paʻu, peʻa, i totonu o lenei setete e le mafai ona puipuia atoatoa le tino mai mea e afaina mai i aʻafiaga o meaola ninii.

E matua le taliaina lava e le tagata lava ia le togafitiina o le maʻisuka i fualaau faasaina ma fualaau faasaina. O le faʻamalosi o le tagata lava ia e faigofie lava ona taʻitaʻia ma faʻaleagaina le faʻamaʻi, faapea foʻi ma foliga vaaia o ni faʻafitauli ogaoga.

O le vaitausaga lea e taua tele ai le maʻi. I le iai o le totoina o totoga tino i totonu o tamaiti (i teine ​​ma teine), e tatau muamua ona masalomia le iai o faʻamaʻi pipisi. O le tele o taimi e faʻaalia ai le faʻaleleia i lenei tausaga

poʻo faʻamaʻi o le mucous membranes o le tino. I fafine o loʻo faʻatamaʻi tausaga, o nei faʻamaoniga e masani ona afua ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Hormonal fesuiaiga

O le tino o le tino i le taimi atoa o le olaga e maua ai ni suiga taua tele i le tala faʻasolopito. E aofia ai ma fesuiaiga o masina e fesoʻotaʻi ma le faasolosolo malie, ma sili atu ona faʻalavelave, pei o

. I le taimi o nei osofaiga o le hormonal, o le tele o suiga i le mucous membrane o le tino i fafo e matauina, ma o lo latou malosi foi ua suia. O nei mea e mafua ai le faateleina o le gaioiga o maʻi, lea e mafua ai le le toʻa.

O se faʻamatalaga patino o le puipuia o le faʻamalosi i totonu o le vaʻai vavalalata a fafine. O le auala sili e puipuia ai poʻo le faʻaaogaina o le faʻamaina o le suavai e tatau ona mafaufauina o le tumama faʻapitoa. E matua fautuaina e faapea:

  1. o le mea muamua e fautuaina malosi e faʻalogo i ai o le filifiliga sao lea o le ofuvae,
  2. e tatau ona 95-100% le cotton, e matua leai se totogi. E taua tele e le afaina pe faaleagaina ai le paʻu mataʻitusi i le sone o loʻo i totonu o le eleele, faʻapea foi i totonu o le faletalimalo,
  3. o se mea muamua e tatau ona sui i aso taitasi o laei,
  4. O le tausiga o susu i aso uma e tatau foi ona faʻatinoina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, lea e tatau ona malilie i se fomaʻi.

O le sasaina o se mea le lelei lea e faʻaosofia ai le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka. E le maua ai le avanoa e faigaluega ai masani, malolo, moe. O se taunuuga, o se tagata e ita, fefe. O le manaʻoga e faʻamaʻa le paʻu, aemaise lava i nofoaga vavalalata, o se faailoga o le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo. Saili pe aisea e maua ai e se tagata e maua i le maʻisuka le paʻu ma le auala e togafitia ai.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, lea e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tagata maʻi ma le urine. O le maualuga o le kulukose i le gasologa o le taimi e avea ma mafuaʻaga o le faʻalavelaveina o le faiga masani o le faʻaumatia o toxins.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, e afaina ai tamai vaa i tioata suka. O le taunuuga o lenei mea o le solia lea o le gaioiga o gaʻo (nephropathy), faʻaleagaina o puipui vascular (microangiopathy), vaʻaia le mafaufau (retinopathy). O le tuʻuina atu o le maʻisuka e masani ona matauina, e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

Ona o le tafe toto, e mafua ai le faʻavaivaia o galuega faʻamamaina, o le paʻu e nofouta i le faʻaputuina o toxins i le tino. Laʻau faʻapipiʻi, faʻagogo, paʻu foliga.

O lenei mea e mafua ai le mafuaʻaga o le tino o le maʻi suka, mafua ai le le mautonu ma mafatiaga faaletino.

O le isi mafuaaga o le lavea o le paʻu i le maʻisuka o le faʻavaivaia lea o le puipuiga.

I le sese sese o le paleni o le membrane mucous i tamaitai, o galuega puipui e faaitiitia, ma afai e maua le malie i luga o le membrane mucous o tino totoga, o le siama e tupu, e mafua ai le le fiafia. O le tele o microcracks e foliga mai e mafua ai le le mautonu. O fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona gauai faapitoa atu i le mucous membrane o nofoaga vavalalata ae le o le togiina.

O le paʻu o le paʻu e foliga mai ona o le fausia o microcracks ma le paʻu o le paʻu ile tino. E taua le aua le faʻamaʻaloina ia vaega ua aʻafia e ala i le fefiloi, ae talanoa i se fomaʻi ma pasia uma suega talafeagai.

Afai e te maua ni lagona le lelei i totonu o nofoaga vavalalata, e le mafai ona e mafaufau ia oe lava. O le fomaʻi o le a faʻamaonia saʻo, filifili vailaau tatau ma tuʻuina atu fautuaga.

Faailoga o maʻi paʻu i le mea vavalalata

O faʻamaʻi pei o le xanthomatosis, dermatopathy ma mea e taʻua o vailaʻau o le maʻisuka e sili ona taua, ona e mafua mai ona o le faʻafeiloaʻi i molī suka. O supuptions ma faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia ona o le tosoina o paʻu vevela.

O le faʻaitiitia o le puipuiga malu e taʻitaʻia ai faʻafitauli i totonu o le microflora o le itutino tino. Palugi, candida e mafua ai le gaogao, faʻateleina a latou gaioiga. O mea faalilolilo e faʻafefe ai le mucosa vavalalata, ma mafua ai ona oso i totonu. Matou te faaopoopo atu o le fefete e mafai ona aʻafia ai le paʻu o le tino, ae faʻapea foi le vaega i lalo o le fatafata, vaega o axillary.

O isi faagasologa e mafua ai le le toʻa i totonu o le potu. E mafua mai i le faʻaleagaina o le fefete. Mo i latou, o le toto maualuga maualuga e maua ai tulaga lelei mo le olaga.

O nisi taimi o le paʻu i le anus ma le mucous membranes redden, o paʻu e foliga mai ia i latou. E mafai ona tele, ma o le telē e mafai ona oʻo atu i le tele o senitimita le lautele. Dermatopathy e mafai ona aʻafia ai le paʻu i totonu o le perineum: ona mūmū mūmū po o le lanu enaena.

A o agai i luma le maʻi, o le paʻu o loʻo siomia ai le liʻo e mafai ona liu papaʻe ma malulu. O manuʻa na mafua ona o le faʻafefe e le faʻamalolo lelei.

Faʻailoga lautele

O aʻafiaga e faʻaopopo i le tigā e faʻaalia ai o le paʻu o le mamafa poʻo, i se isi itu, o le gaʻo, fiainu ma le masani ai. I tamaitai, faatasi ai ma isi mea, ua solia le faasologa o le faasolosolo malie, o se uiga o le atuatuvale ua aliali mai.

O le faailoga o loʻo iloiloina e leʻo vave ona tupu, o lona "amataga" o le setete o prediabetes, pe a leai se ata lautele, ma ua le o faamalieina le suʻega o le suka.

O le paʻu i le taimi lava e tasi e le lava le susu, lea e tau atu i lona mago, o loʻo i ai ni mea laiti ma se malosi malosi, ma o le a vave lava ona leiloa lona malosi masani. E maua e le maʻisuka le le toʻa i luga o le papa, pipiʻi o taumatau, o le sosogia o se mea vavalalata.

O galuega puipui e sili atu ona leaga ma o le a ono aliali mai ai ni paʻu.

Pe a fuafuaina le maʻitaga o tagata gasegase e iai se siama o le maʻisuka, o le fesili autu e tatau ona i ai le tausiga o le ituaiga olaga sao ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o uiga le lelei. E le gata i lea, i totonu o tamaitai, o le nofoaga vavalalata e afaina ona o sui auai.

I lalo o le aʻafiaga o ni mea taua, o le sigi o le igoa lava e tasi e amata ona faateleina, paʻi tiga i foliga mucous, ma o loʻo faʻaalia lenei mea i le foliga mai o se paʻu paʻepaʻe. I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o le galo e le gata i le taimi o se "faʻamaoniga" mo le alu i le falemaʻi.

O togafitiga Vitiligo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone ma le faʻagasolo o le susulu o le la e faʻafesoʻotaʻi ai i faʻafitauli ina ia le faʻaosooso ai le paʻu o le paʻu.

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai e le tino ona maua mai le maʻisuka pe afai e le maua le inisalini i le aofaiga sao. I le tulaga o le faateleina o le suka o le toto, o le sasaina i taliga e mafai ona tupu, ma le maʻisuka, ulu, lima ma vae, ma le maʻi gaʻo e aliali mai.

Ae e te leʻi faʻamaʻaʻaina mea manogi, e tatau ona e suʻeina se suʻega ma le fomaʻi, oe na faia suʻega talafeagai, o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻasolo togafitiga ma fualaau oona ma suauu, ma filifili togafitiga pe a talafeagai ma togafitiga faʻa-tagata.

E masani lava, afai e matauina le tino o le maʻisuka poo le sasaina i taliga, o le faʻamaʻi e togafitia e ala i le faʻamautuina o fua o le suka toto, e aofia ai se kulimi togafitiga e ogatusa ma faʻamaʻi.

O le togafitiga e faia i ni vaega, e fuafua i uiga o le maʻi.

Le fuafuaina o le mea na mafua ai foliga o le vevela, ma le filifilia o togafitiga saʻo, e tatau ona faia

  • suʻega a se fomaʻi poʻo se fomaʻi, e aofia ai faʻaaoga faʻaata,
  • suesuega lautele ma le totoina o le toto,
  • smear analysis.

Faʻavae i luga o taunuʻuga, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga poʻo se suʻesuʻega faaopoopo. O togafitiga faʻapitonuʻu e talafeagai foi, lea e faʻaalu sina taimi e faʻavaivaia ai, pe faʻaitiitia ai foi le tulaga.

4 auala faigofie mo le faamamaina o le tino i le taimi o togafitiga: 1. Mulimuli i tulafono o le soifua mama, ma 2-3 taimi i le aso, fufuluina i le vai mafanafana.

E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le chamomile, pe faʻaopopo vodufuratsilin. E le fautuaina le faʻaogaina o le fasimoli falemaʻi.

2. Afai o le mucous membranes e matutu, aua neʻi galo e fufulu le tino.

Faʻaaoga gel ma lubricants faʻapitoa i mea moni. 3

Tuʻuina se feusuaʻiga mo se taimi - o lenei mea e ono mafua ai le ita tele o le tino. 4

Mulimuli i le taumafa na faatonuina e lau fomaʻi. Faʻaitiitia taimi, meaai vevela, lefete, vine, sisi susu ma le uaina mai le meaʻai.

E faʻapefea ona togafitia togafitiga faʻapitoa? Fofo faʻapitoa

O le masani masani ma le taʻitaʻia o togafitiga e tatau ona avea ma togafitiga o meaʻai. O lea la, e taua tele le vavaeeseina o meaʻai gaʻo ma gaʻo mai le taumafataga. I nisi o tulaga, o le tausisia o mea taumafa e mafai ona i ai se aafiaga taua i luga o le tulaga o le maʻi o le tino ma faaititia le malosi o le le toʻa i luga o le paʻu.

E taua tele le taua i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. E ao ona manatuaina e tatau ona filifilia i latou e se fomaʻi poto faapitoa i luga o se tagata taʻitoʻatasi. E le gata i lea, e mafai ma e tatau ona faia pe a uma le suʻeina o le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i mea masani, o le tofiaina o tupe a le lotoifale, lea e aofia ai kulimi, gels ma le ointments, e tatau ona manatu e taua.

O lo latou lelei i lenei tulaga, o le i ai o vailaau faʻamaʻi poʻo vaega o le antifungal. O le faʻaaogaina o vailaau faʻaleagaina i le lotoifale e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le paʻu o le paʻu, ma o le a faʻaitiitia ai foi le tulaga o le maʻisuka.

I le i ai o le neurodermatitis poʻo le eczema, e mafai ona faʻamaʻapeʻa le manogi pe'āfai e faʻaogaina meaʻai ma corticosteroids, mo se faʻataʻitaʻiga, prednisolone poʻo le fomai. Ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina i le va ma isi nofoaga, e tatau ona mataituina ia gaioiga o le tino.

O le muamua fua e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. O le taimi lava e toe foʻi ai le maualuga o le suka, o le paʻu e faʻaleleia. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai e le endocrinologist ona faʻamaonia fualaau antipyretic.

O se auala aoga o se meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai gaʻo.

Mo le togafitiga o le candidiasis, e faʻaaogaina ai sooga (anti gel, cream or syringo) agents. O lapisi lapoa e faʻaaogaina i vaiinu poʻo ava malosi o vailaʻau oona, le suavai Castellani, o lona uiga o le 10% o mea e maua ai le kulimi.

O se vaifofo lelei mo tamaitai ma tagata suesue o se vaifofo o le borax i le glycerin. E mafai ona latou aveeseina le paʻepaʻe paʻepaʻe i laʻau o gaʻo totoga ma tuu i latou i le foliga o se palu i totonu o le va i le po.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le eczema poʻo le neurodermatitis e mafai ona aveʻesea ma suauʻu faʻavae i luga o corticosteroids (flucinar, prednisone, dermozolone).

O auala e faʻaaogaina i fafo e tatau ona faʻaaogaina seia oʻo ina mou ese uma le paʻu o le paʻu.

Taua! E le mafai ona e faatonuina le togafitiga o ni paʻu o le paʻu ia oe lava. E le o fualaau uma e mafai ona ogatasi ma vailaau oona.

Tagata faʻapitoa e mafai ona fautuaina togafitiga talafeagai mo faʻaalia o le ita poʻo le ogaoga o le vevesi.O le auala muamua e faʻaumatia ai o le faasaʻo lea o le kulukose e ala i le faʻamautuina o le soifua maloloina ma aofia ai meaai saʻo e ausia ai le sini.

Ina ia fesoasoani i le le fiafia ma o nisi taimi e tiga ai lagona, sui o le antifungal, o ituaiga o suauu ma vailaʻau o le gel, fualaau faasaina ma vailaau faapitoa ua faatonuina.

O fualaau faʻamalolo e faʻamafanafanaina ai le gasegase o le gasegase, fesoasoani e faʻamalolo ai le susunuina o lagona, ma maua ai se lagona mafanafana. I nisi o tulaga, e faʻaaogaina ai sui sooga o le corticosteroid. O le tulaga ua faʻaitiitia i le fesoasoani o faʻasolosolo tagata faʻapitoa e pei o lotions ma vao masani.

Le sili ona aoga: manoa, chamomile, mint, sage ma le tele o isi. o loʻo i ai se faʻaleleia atili pe a faʻaofuina le taele ma faʻaopoopoga o le ufiufi i le vai.

Paʻu o le paʻu e tatau ona togafitia i le taimi lava e iloa ai, e faʻaaoga i soo se ituaiga ma le tikeri o maʻi.

Ua fautuaina e fomaʻi se taumafataga e aunoa ma le inu o le carbohydrate ma togafitiga e taulai i le maualalo o le suka, faapea foi ma se olaga ola malosi.

Mo togafitiga i le lotoifale, o loʻo faʻapipiʻiina ai vailaʻau faʻamaʻi ma mea faʻamalolosi. Latou te faaitiitia le le toʻa ma puipuia ai faafitauli.

O suauu e mafai ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina o le paʻu ma le mucous membrane o le tino. O le togafitiga autu e faia faʻamalosi ma le fesoasoani o laʻau, mea manogi ma mea manogi.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafua ai le tele o mea le fiafia, o le mea lea, muamua lava, e tatau ona faʻamautuina le metabolism o gaʻo ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O vailaʻau faʻaleagaina e faʻaaoga lelei mo le faʻamamaina o le paʻu ma le lauʻeleʻele manaia:

  • fuga o fugalaau linden,
  • elecampane aʻa
  • faasologa
  • fogalaau aʻa
  • lau laʻau
  • faʻafefete o fatu o le rai, ma isi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei mea faʻaleagaina, e mafai ona faia faʻamaga ma solo o tino. O nei vaifofo e aveese ai faailoga, latou te le fesoasoani i le mafuaaga o le faamai. E mafai ona faatonuina e se fomaʻi.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e faʻaalia ile tino. E tupu lenei mea ona o fomaʻi i luga o le mucosa, faʻatasi ai ma se suiga o le ph i le va o fafine ma le paʻu o le paʻu, ma le paʻu i tane. Pe a lagisagi, o loʻo afaina ai nofoaga ma mafua ai le tele o mea faigata.

Taofiaga

Ina ia taofia le faʻaleleia o faʻamaʻi paʻu poʻo le vave faʻaleaʻoina o se mea mataʻutia i uluai masalosaloga masalomia, e aoga le usitaia o tulafono. Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le tagata maʻi, latou te inuina le sua o le atiseti o Ierusalema.

E le gata i lea, e taua tele le faasaʻoina o le fesuiaiga o le fomaʻi-endocrine. E tatau ona faia mea uma e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina. O lenei mea o le a puipuia ai le tino mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le togafitiga o togafitiga, togafiti faʻamalosi ma togafitiga e aoga tele mo le maʻisuka. O lenei togafitiga e iai le aia tatau e faʻatulagaina i maʻisuka uma. O se vailaau lelei o se suauu mo le tosoina o vae i le maʻisuka, lea e aofia ai corticosteroids. O le fualaau lava lea e tasi e togafiti i taliga, lima ma isi vaega o faafitauli.

Faʻasalaga ma faʻaauau pea, togafitiga faʻamalosi, antiviral ma antibacterial e faʻataunuʻuina i luga o vaega na aafia o le paʻu. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi ma faʻamamaina le tulaga o le maʻi.

O le puipuia o le faʻavaeina o le toto ma le tafe toto i veins varicose ma le maʻisuka, o le kulimi o le heparin e faʻaaogaina, o ona vae ua paʻu i lalo o tulivae.

Faʻatasi ai ma le vevela siama, pe afai e le fesoasoani isi togafitiga, e mafai ona talafeagai vailaʻau. Afai o le maʻisuka e faʻaalia ai ni fistulas poʻo ni faʻalavelave faʻamalosi tino, o le taotoga faʻafuaseʻi e faʻaaoga.

O mafuaaga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Aʻo taele, aua nei faʻaoga fasimoli e faʻagogo ai le paʻu. Aua nei faaleagaina le paʻu, togafiti le mea sili ona leaga.

Mataʻituina lou gutu, pulumu ou nifo i faalua i le aso, ma asiasi i lau fomaʻi i aso uma.Afai ei ai sina mea itiiti, ia faʻafesoʻotaʻi se fomai nifo e aloese mai le faʻaleagaina o le mucosa.

Mulimuli i le tumama o vae, mago lelei pe a uma ona fufuluina, aua le galo e solo le avanoa i le va o tamatamailima. Afai e maua mai sana, faaleagaina, ma isi. Faʻaaoga vave se fusi i se visepisi, ae faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E tatau i se fafine ona manatuaina afai e afaina i siama pipisi o le paʻu ma mucous membranes, aemaise lava ile tino, e le alu ese e tusa lava pe togafitiga, ona tatau lea ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo ...

Afai na e taumafai e togafitia SUGAR DIABETES, atonu na e feagai ma faigata nei:

  • vailaau faafomai ua faatonuina e fomai, o le foiaina o se faafitauli se tasi e tupu ai se isi,
  • fesuiaiga togafitiga o fualaau oona lea e ulu atu i le tino mai fafo e fesoasoani i le taimi o le taliaina,
  • o le inisalini masani o inisua e le faigofie i taimi uma ma e le fiafia i latou lava,
  • o faʻasalaga faasaina o togafitiga o le maʻisuka e faʻaumatia ai lou lagona ma taofia ai oe mai le fiafia i lou olaga
  • FUA LE MAMALI ma faafitauli o le gaʻo,

Ia tali nei le fesili: Pe e fetaui lenei mea? E le o iai se faʻalavelave faʻapitoa e pei o lou tino lea e maua ai togafitiga mo le faʻamaloloina o oe lava? O le a le tele o tupe ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei? E saʻo - o le taimi lenei e faʻauʻu ai lenei mea! E te malilie? O le mea lea na matou filifili ai e lolomiina le auala faapitoa a Elena Malysheva, lea na ia faaalia ai le mea faigofie faalilolilo o le tau faasaga i le maʻisuka. O lana auala lenei ...

Ina ia aloese mai faʻamaoniga ma faʻamaoniga o le maʻisuka, o le siakiina pea o le maualuga o le suka o loʻo manaʻomia. Ina ia ausia lenei galuega, e tatau i se tasi ona faia galuega atofaina a se tagata tomai faapitoa, tusia le meaai saʻo, ma faʻaaoga vailaau faatonuina i se taimi tatau. Tausiga taua ma lelei ile paʻu, e aloese mai ituaiga uma o manuʻa.

E le aofia ai le faʻaaogaina o se aofaiga tele o suauu 'oloʻo i ai tikeri eseese o le digestibility ma gaʻo o manu ma fualaau fua. O fulu ma le mumu o le a faʻaitiitia faʻaititia, o le a le faʻaitiitia ai le tigaina o le mafai ona maua ai se tulaga masani o le aso.

O tulafono faʻalesoifua maloloina e aofia ai le filifilia o le fasimoli sao e faʻavae i mea masani, ma se maualuga maualuga o le pH. Ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e talafeagai le pepe. E tatau ona filifilia le nifo o le suauʻu naʻo le mea na faia faapitoa mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua neʻi galo e fufulu lou gutu pe a uma ona 'ai, o faʻamatalaga masani ma se faʻamalosiaga o le a faia.

O le fufuluina o vae o se tasi lea o taua taua e tatau ona tuʻuina mo le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le tumama lelei. O faʻaleaga uma i le ituaiga o sana poʻo vaʻavaʻai e tatau ona togafitia i se visepisi.

Mo le tausia lelei o totoga o le gaioiga, e taua le faʻamamaina i aso taʻitasi ma vai inu vevela, e lelei tele le filifilia o oloa faʻapitoa mo nofoaga vavalalata na faia faapitoa mo lenei ituaiga tausiga, e aunoa ma le manogi ma mea faʻapipiʻi.

O lavalava e tatau ona filifilia i fuainumera autu mai mea masani, e le aofia ai filo faʻamalosi e mafai ona afaina ai le paʻu o le tino.

  1. I le puipuia o le vaivai ma le le mautonu i lenei maʻi, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka.
  2. O se meaai faʻapitoa, filifilia e le fomaʻi, o le a fesoasoani e aloese ai mai le aʻafia i le suka.
  3. Faʻaaoga vailaʻau, e tatau ona mataʻituina faatonuga uma a se fomaʻi.
  4. A maeʻa le faʻaaogaina o vai, faʻaaoga le kulimi pepe e faʻamama ai lou paʻu.
  5. Afai e le faʻaogaina le suauu ma isi masini faʻamago, pe a uma ona fufuluina, faʻapipiʻi faʻamaʻi i le kuka, faʻamago i le vevela vevela i le vevela ma le faʻaopopoina o le vaitamini A.
  6. Mo vae, faʻaaoga se kulimi faapitoa.
  7. Faʻaaoga se solo susu.
  8. Afai o mai, e faʻafeiloaʻi le nofoaga ua afaina i le suauu visepisi.
  9. Taumafai e aloese mai manuʻa ma tipi, mu ma suppuration.
  10. Mataʻituina ou vae, ona o le faʻamaʻi e afaina ai toto toto.E mafua ai ona solia le toto i le tino ma foliga mai o se "maamora". Ona o le le lelei o le tafe toto i totonu o vaʻa o vae, o tino paʻu ua mate. O le fea itu e tau atu i le mago ma le suamalie.
  11. E le mafai ona e tipiina sana i luga o vae, e lelei tele le faʻaaogaina o pumice.

Soʻo se manuʻa ma suppurations ma lenei faʻamaʻi e faigata ona togafitia. E talafeagai le faʻaogaina o se ofu e le lelei i luga o latou ma faʻatalanoa se fomaʻi. Afai e te mulimuli i tulafono uma, o le ae faʻaleleia le tulaga o le paʻu, ma faʻamalo ese vaʻaiga ma le mago.


"alt =" ">

Vaʻaia togafitiga faʻasolosolo, puipuiga

Muamua lava, e tatau ona e tausia le tumama, fufuluina, faʻaaoga oloa ma le paleni paleni ole pH (faʻamaʻi faʻapitoa i le i ai o faʻamaʻi pipisi). O lavalava e tatau ona ofuina mai le sipuni (95-100%), e leai se totogi e leai se paʻu o le paʻu. O aso uma lava e te manaʻomia e suia laei.

Afai e tupu mai, e le mafai e oe lava ona faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa mo fesoasoani faʻapitoa.

Lafoaia ma le maʻisuka

E tofu le fafine ma le lafoaia (amata i le 9 tausaga) - leucorrhoea, lea e le afaina ai se faʻafitauli. E masani lava, o latou mumu muʻamuʻa, le lanu, ma le le faʻafefe. O lenei faagasologa o le physiological e faatumauina ai le malosi o le malosi, e taofia ai le tuputupu ae o le microflora pathogenic (siama, sigi). Ae o nisi faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le lanu, laʻau, manogi ma le tele o faʻalilolilo.

E faʻatatau i le nofoaga, e vaevaeina le otaota i totonu o le tino, uterine, tubular, vaginal, leucorrhoea. O latou foliga vaaia e mafai ona faaosofia:

  • Aveina o fualaau faasaina
  • Le lava le tumama
  • Faamai Endocrine
  • Filifiliga sese o fualaau oona.

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o leucorrhoea e mafua mai i le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino ma solia ai tulafono o le ola mama.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, ei ai se tulaga eleelea lona lua, o ona faailoga e:

  • Pastosity, hyperemia o le labia minora,
  • Paʻu i le taimi o le solo
  • Totoina, ita,
  • Faʻasalaga faʻapitoa.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le faigata o le faʻasaoina o le vevela, ona o le maualuga o le vavae, faʻavaeina tulaga lelei mo le faʻateleina o le candida (fungi).

Togafitiga o le vevela e tatau ona atoatoa, e aofia ai:

  • Tuluʻi
  • Faleʻeleʻele
  • Faʻatauga faʻapitoa
  • Antifungal fualaau faasaina.

I le taimi o le toe faʻafoʻi, o le pata ma le chamomile broth, o se vaivaiga vaifofo o le potassium, e fautuaina le acidic acid. E taua le manatuaina: e te le manaʻomia le mafaufau loloto, talu ai o le togafitiga e tatau ona taulai i se faʻamaʻi lea na mafua ai tulaga faʻaleagaina i totonu o le itutino.

Sui candidis mo le maʻisuka

O le maʻi suka i le tele o tulaga e faigata ona o le mea moni o loʻo tuʻu mai faatasi ma le tele o gaioiga faʻafefe. O faʻamaʻi pipisi e sili ona maua i maʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e amata ona faʻaaogaina le gaʻo i le gaʻo mo le toe gaosia ma le gaosiga o masini. I le tele o tulaga, e avea le sui sooupu ma sui - Candida lese-pei o le sigi.

Sui Faʻatonu aemaise lava i le atinaʻe o - cystitis, pyelonephritis, prostatitis, paleoplastitis, urethritis. O ia tulaga e tuʻuina mai faatasi ma le faʻaalia o tiga i le vevela, lumine spin, urinary incontinence, ma le masani ona faia. E i ai foi se lagona mu, ita i le tino, o se uiga lelei o Pasternatsky.

I le nofoaga lona lua valevovaginal candidiasis - e aliali mai i le laʻitiiti ma i le moa. O loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻamaʻiina o le gasegase faapitoa, vevela, susunuina i totonu o le tino. Faʻaleagaina o le tino i fafo, o le. Liona o le pharynx ma le manava o loʻo i ai faʻatasi ma le vaʻaia, faʻaleagaina o le mucous membranes, tale.

Candidias bronchitis , o le niumonia e faʻaalia i le le lava o le mānava, tiga o le fatafata, ma le gaosiga o le tino ma le faʻasaina o le toto. O nei faʻamaʻi e maua mai ai se faʻagasologa masani, faʻaauau pea (exacerbation), e le mafai ona mafai. Candida tonsillitis, sinusitis, osteomyelitis, maningitis e seasea.

O togafitiga e tatau ona atoatoa: mulimuli i se taumafataga, tagofia o fualaau oona, togafitiga o faʻafitauli uma. E taua foi le faʻaaogaina o faʻamalosiaga (agents faʻamalosia), togafitiga o le physiotherapeutic, togafitiga faʻamalolo.

Menstruation mo le maʻisuka

O le faʻagataina o tamaʻitaʻi i totonu o tamaitai e tatau ona masani - o loʻo faʻaalia ai le ola maloloina o le tino atoa. Menstruation e atiina ae i le talaaga o le faʻasaʻolotoina o se fuamoa matamuli (e sauniuni le tino mo le maitaga, pe afai e le tupu lenei mea, faʻaleagaina le gaioiga). Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le paleni o le hormonal o le tino o le tino ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o faʻamaʻi o le tino.

Soʻo se fafine lona lua o loʻo maua i le maʻisuka ei ai se vaʻavaʻai mataʻitusi, hyperpolimenoria, amenorrhea, oligomenorrhea. O le taimi muamua na afaina ai le tino i le faamai, o le leaga foi o taunuuga i le vafealoai vavalalata.

O le maʻisuka faʻatasi ma se folasaga tele e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le gaioiga (taimi ogaoga, gasegase toto, ma isi). I fafine e maua i le maʻisuka, e amata i le 25 o ona tausaga, e amata ona mou atu le gaioiga.

E faʻamaonia pe afai e totogi le maʻisuka ma le fua saʻo ole inisalini, faʻagasolosolo ina ua mavae le 6 masina e sili atu ona masani, o le lio e mafai ona toe malosi.

O le faʻavaeina o faafitauli ma le faʻataʻitaʻiga o lona uiga o se fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona fuafua le maʻitaga ma le fananau mai i se taimi vave e mafai ai. E taua le suʻesuʻeina e le fomaʻi e iloa ma faʻafefe faʻafitauli.

O le sasaina i le maʻisuka e mafai ona fausia i le tane ma le fafine. O se faʻasologa o le gasegase e mafua ai le maʻi o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o se faʻafitauli i le faagasologa o le endocrine. O le taunuuga o lenei mea o le paʻu o le paʻu, e le gata o le fefaʻatauaʻiga lava ia, ae i totonu foi o le vaʻaiga vavalalata. Ina ia faʻaaogaina ia faʻaʻailoga, o loʻo fautuaina malosi le maʻisuka e gauai atu i le faʻamalolo i le taimi ma amata togafitiga.

Eseese o le sasaina

O le ituaiga muamua o le maʻi lea e mafua ai le vevela o le siama o le maʻisuka. O se faʻamaʻi lea e mafua ona o faafitauli o le gaʻololo gasegase, e masani ona faʻatasi ma le faʻasaʻoina o le metabolism.

O peleti faapitoa o se lanu samasama ua faia i luga o le paʻu, e masani lava luga o le maualuga o luga o pito i luga ma pito i lalo.

O le isi, o le erythema, lea e faia i alii e sili atu ma le 40 tausaga, e tatau ona matauina. O le taua i le lanu mumu lanu moli ma le manino o tuaoi e aliali i luga o le paʻu. Latou te aʻafia ai le tele o vaega faʻaalia o le paʻu. E le tatau ona tatou faagaloina o le sasaina o le maʻisuka i fafine e mafai ona afaina i mamanu o le maʻisuka. A o talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e faapea ua faia i luga o vae, tamatamailima ma vae. I le pito i totonu o le vevela o loʻo i ai se vai malamalama mama, lea e mafai foi ona piniki i lanu. I lenei tulaga, o le tele o mea e ono osofia ai le tino e mafai ona eseese: mai i nai mita i le senetimita ma sili atu.

O le isi tulaga, ona o le paʻu o le paʻu, o le dermatopathy. I le tautala ai e uiga i lenei mea, o tagata atamamai latou te matauina vaega nei o le tulaga:

  • e masani lava ona faia, aemaise pe a faʻatusatusa i isi faʻamaʻi o le paʻu,
  • e uiga i foliga vaaia i luga o le pito i luma o le vae pito i lalo o vesicles o se lanu mumu-lanu enaena ma le telē e lima i le 10 mm,
  • i le gasologa o le taimi, o le a liua ai le faʻaaogaina o ni mea taugofie, ma e mafai ona eseese ma e mafai foi ona oʻo.

O isi tagata tomai faapitoa e taʻua le neurodermatitis. O lona taufaasese o loʻo taʻoto i le mea moni o le tele o faʻafitauli e maua ai le maʻi aʻo lei amataina le faʻamaʻi o le maʻisuka. Ma le mea mulimuli, e le mafai e se tasi ona toilalo e matau le scleroderma o le maʻisuka, lea e mafai foi ona fesootaʻi ma le vevela. I lenei tulaga, o le vevela o le paʻu o uiga lelei, e masani lava i luga o le ua ma totonu o le sone. Talu ai ona o nei mea uma, ua fautuaina e faailoa mai auala autu e toe faaleleia ai ina ia le mafai ai ona sasaina i alii ma tamaitai.

E faʻapefea ona faʻaumatia mea manogi? Togafitiga mo le maʻisuka

O le masani masani ma le taʻitaʻia o togafitiga e tatau ona avea ma togafitiga o meaʻai. O lea la, e taua tele le vavaeeseina o meaʻai gaʻo ma gaʻo mai le taumafataga. I nisi o tulaga, o le tausisia o mea taumafa e mafai ona i ai se aafiaga taua i luga o le tulaga o le maʻi o le tino ma faaititia le malosi o le le toʻa i luga o le paʻu.

E taua tele le taua i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. E ao ona manatuaina e tatau ona filifilia i latou e se fomaʻi poto faapitoa i luga o se tagata taʻitoʻatasi. E le gata i lea, e mafai ma e tatau ona faia pe a uma le suʻeina o le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i mea masani, o le tofiaina o tupe a le lotoifale, lea e aofia ai kulimi, gels ma le ointments, e tatau ona manatu e taua.

O lo latou lelei i lenei tulaga, o le i ai o vailaau faʻamaʻi poʻo vaega o le antifungal. O le faʻaaogaina o vailaau faʻaleagaina i le lotoifale e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le paʻu o le paʻu, ma o le a faʻaitiitia ai foi le tulaga o le maʻisuka. I le i ai o le neurodermatitis poʻo le eczema, e mafai ona faʻamaʻapeʻa le manogi pe'āfai e faʻaogaina meaʻai ma corticosteroids, mo se faʻataʻitaʻiga, prednisolone poʻo le fomai. Ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina i le va ma isi nofoaga, e tatau ona mataituina ia gaioiga o le tino.

Puipuia le paʻu o le paʻu o fafine i totonu o le nofoaga vavalalata ma le vaʻaia

O se faʻamatalaga patino o le puipuia o le faʻamalosi i totonu o le vaʻai vavalalata a fafine. O le auala sili e puipuia ai poʻo le faʻaaogaina o le faʻamaina o le suavai e tatau ona mafaufauina o le tumama faʻapitoa. E matua fautuaina e faapea:

  1. o le mea muamua e fautuaina malosi e faʻalogo i ai o le filifiliga sao lea o le ofuvae,
  2. e tatau ona 95-100% le cotton, e matua leai se totogi. E taua tele e le afaina pe faaleagaina ai le paʻu mataʻitusi i le sone o loʻo i totonu o le eleele, faʻapea foi i totonu o le faletalimalo,
  3. o se mea muamua e tatau ona sui i aso taitasi o laei,
  4. O le tausiga o susu i aso uma e tatau foi ona faʻatinoina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, lea e tatau ona malilie i se fomaʻi.

Mo le puipuia o le vevela o le paʻu ma le maʻisuka, e matua fautuaina lava e faʻaaoga le paʻu vaivai, pH-neutral detergents ma le faʻamalūina o le maʻi. O le faʻaaogaina o mea faʻamaʻi faʻatasi ma se aʻafiaga faʻapitoa e mafai ona faʻatagaina pe afai ei ai ni faailoilo o se leona faʻaleagaina ma se mea e le faʻaleagaina e faʻaalia ai soʻo se nofoaga faapitoa.

O le mea lea, o alii ma tamaitai oe na maua le maʻisuka, e masani lava ona feagai ma taunuuga o se maʻi e pei o le tiga. E le naʻo se faʻataʻitaʻiga, ae o se faafitauli matuia e manaʻomia ai togafitiga talafeagai. I le amataina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina e aunoa ma ni faʻalavelave ma isi aʻafiaga.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi mulimuli e mafua ai le le lava o le inisalini i totonu o le toto. O se taunuuga, o le metabolism o le tele o mea ua faʻalavelaveina:

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le faateleina o le kulukose i meaola uma o le tino ma mafua ai nei faailoga:

  • faateleina urine ma afu,
  • e masani ona maua le fia inu i le suavai,
  • o le fiaai pea, ma le pa'ū tumau.

E le gata i lea, o lenei soligatualfono e faʻateleina ai le tele o faʻamaoniga lona lua:

  • gasegase o musika lautele
  • matagogo
  • tiga o le ulu
  • faʻanoanoa vaaia.

I le faaopoopo atu i nei mea le lelei, o le faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻamamaina o le paʻu ma mucous membranes. Faʻasaga i tua o le angiopathy, ei ai soliga o le aveesea o toxins mai le tino, faʻapea foʻi ma maʻi paʻu lua. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu ua vaevaeina i ni ituaiga se lua.

Laʻaiga o le Peraimeri

O le muamua o nei mea e aofia ai suiga o le paʻu i le maʻisuka maualuga e pei o se tali i suiga i totonu o le tuufaatasiga o le tino. O le gasegase o le metabolism o le mafuaʻaga lea o le tuʻuina atu o mea oona i totonu o masini o totoga i totonu, maso ma le paʻu, saʻo. O le faʻamalieina o le paʻu o le paʻu o se faʻafoʻi lea i nei teugatupe. E le gata i lea, o le le malosi o le tino i totonu o le tino e mafua ai lona malolo, tosoina, faʻalavelave ma faʻaitiitia le vaivai. E le gata i lea, i totonu o le paʻu o le paʻu, faʻamaʻaloga, fesuiaiga ma isi faʻamaonia o loʻo faamaumauina. O le faʻaitiitia o galuega puipuia i le maʻisuka e mafua ai le faʻapipiʻiina o faʻamaʻi pipisi ma le tosoina.

Faʻasalaga o le Peraimeri e tatau ona aofia ai:

  • maʻi o le maʻisuka
  • dermatopathy
  • xanthomatosis.

Maʻi faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maualuga o le afu e maualuga i le maualuga o le kulukose i le afu. O lenei mea e maua ai tulaga lelei mo le faʻalauteleina o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi atu i faʻamaʻi maʻi paʻu lua. Faatasi ai ma uiga e aofia ai:

  • sasaina ma le mu o le paʻu,
  • mumu
  • o le aliali mai o fuifui o papules, sores, ma isi.

O faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻaalia i le toe gaosia i le pito i tua o le eleele, axillary, kilima, faʻapea foʻi ma gaʻo gaʻo. E tele lava taimi e filifilia ai candidiasis ma dermatophytosis o vae. E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e togafitia ai faʻamaoniga autu o le maʻisuka, lea o le suamalie o se uiga lelei foi, e masani ona auai.

O faʻamaʻi masani e masani ona maua i le maʻisuka:

  1. Maʻisuka Xanthoma. Pepa Peraimeri o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gaʻo gaʻo gaʻo. Faʻaalia i lanu lanu samasama o ituaiga eseese, aemaise lava i le laina o le alatele ma tulivae.
  2. Maʻisuka erythema. O loʻo faʻaalia i ni lanu mumu mumu ma ni otootoga manino, o loʻo i luga o le paʻu.
  3. Neurodermatitis, lea e aliali mai i luma o faʻaaliga o le maʻisuka.

Togafitiga o faʻamuamua faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo i le tino. O le meafaigaluega autu e ausia ai lenei mea o le togafitiga o meaʻai. E tatau ona tuʻuese meaʻai ma maualuga maualuga o gaʻo ma gaʻo mai le taumafa. Ona o le taumafataga, ua mou ese atu, o le malosi o le kulus ua faaitiitia ma le iloa, o le paʻu ua sili atu ona ola. E taua foi le faʻaitiitia o le toto suka ma fualaau faʻasaina mai le endocrinologist.O togafitiga lautele e tuʻuina atu, pe a tatau ai, faʻatasi ai ma oona o le corticosteroid e faʻaitiitia ai le paʻu o le paʻu:

Togafitiga o faʻauluuluga lua o le faʻaaogaina o suauu tima ma vailaau oona.

O maʻi maʻisuka e masani ona aofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi. E taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino, le thrombosis, atherosclerosis, le mafaʻatasi o le tiga ma le vevela o le vevela o pito ma isi faʻafitauli.

O se tasi o faʻafitauli sili ona mataʻutia ma le le fiafia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka. E faʻaalia ai se manaʻomia mo le faʻaleagaina pea o le tino. E faigata i le tagata maʻi ona i ai i nofoaga tumutumu, ona e ono faʻalavelaveina o ia e ala i le tigaina o le paʻu o ona lima ma ona vae, ae faʻapea foʻi ma mucous membranes: genital, ous. Afai ole togafitiga e le o faʻamaonia ile taimi, e mafai ona tupu ni faʻafitauli ogaoga. e oʻo atu i le tosoina o vae.

E silia ma le 30 faʻamaʻi paʻu e faʻatasi ma le maʻisuka. O le mea sili ona faigata ma le le fiafia e taua o le neurodermatitis, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. O le maʻisuka e mafai ona mafua ai le gau o lauulu, e le gata i alii, ae faapena foi i tamaitai. O Pruritus pruritus o se faʻamuamua i nei faʻamaʻi uma.

Mafuaaga

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, e afaina ai ni tamai vaa i tioata tio, lea e oʻo atu ai i le nephropathy (galuega faiifo o le fatu), microangiopathy (faaleagaina o puipui o toto toto) ma le retinopathy (faʻaitiitia le faʻaaliga). Muamua, o le paʻu o le tino atoa e tali atu i le toilalo i le aveeseina o toxins - o lona taufetuli ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manogi, e avea ma mea faʻalavelave ma amata ai ona faʻaaoga.

O le tuʻuina atu i le maʻisuka ua avea o se tasi o uluaʻi faʻamaoniga. Ua maitauina e faapea o ituaiga susu o le maʻisuka, ma o le mea sili ona mamafa o loʻo matauina. O loʻo faʻatuina i totonu o le itutino, gaʻo o le manava, ulnar ma vaeluagalemu.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, i totonu o fusi i totonu o le manava ma totonu o le toto, i luga o paluga o lima ma vae, i le va o tamatamailima - ua amata amata ona fatufatu. Ole togafitiga ole a le manuia seia toe foi le suka i le masani. Faʻatasi ma le vevela, o paʻu e taʻitaʻia ai i le tele o le maʻila ma le pipisi.

O le faateleina o le suka e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o manuʻa e oʻo lava i sina siʻosiʻomaga itiiti mo se taimi umi lava, e maua ai le maʻi i le tele o faafitauli. Faʻasaga i tua o manuʻa e le faʻamalolo, maʻi faʻaleagaina, faʻafefe ma aloaʻia e masani lava ona atiaʻe, o tausaga o tausaga.

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maʻisuka e tolu ituaiga:

  1. Peraimeri. Latou te atiae ona o le solia o le faagasologa o le aveesea o mea oona mai le tino ma le angiopathy. O lenei kulupu e aofia ai: le maʻisuka dermatopathy, maʻi o le maʻisuka, xanthomatosis.
  2. Maualuga Mo le afaina o manua, ua faaopoopoina le mumu o le paʻu (pyoderma). O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tau atu i le mea moni e amata ona afaina i le afu, faia o se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o siama fatu.
  3. O faʻamaʻi e mafua mai i le maʻisuka. O nei mea e aofia ai: eczema, eseese dermatoses, urticaria ma faʻamaʻi maʻi.

Afai o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu e le amataina i le taimi, e mafai ona latou atiina ae i ni uiga sili ona ogaoga ma mafua ai ni faʻafitauli.

Faʻaiʻuga

O le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vae o le vae, o le leai o se paʻu o le paʻu e faʻatasi ma le le lelei o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka vae syndrome. I tulaga maualuga, e mafai ona oʻo atu i le gangrene poo le tosoina o vae.

O le pipiiina o siama faʻaleagaina ua afaina ai manua e mafua ai ona faʻapitoa. E sili ona taatele i fafine matutua ma le mamafa o tamaʻitaʻi. O laʻau o le paʻu o loʻo maua i totonu o le paʻu ma luga o le mucous membranes.

Ua faailoa mai e le Candidias ni faailoga. Muamua, o le vevela tiga e tupu, i le loloto o laupepa o le paʻu, o se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻapipiʻi, faʻafefe ma faʻalavelave.I le tafiaga o le palapala, e mafai ona tupu pustules ma vesicles. I le aluga o taimi, latou te liua i se eletise fou, mafai ona ola ma fusia i le tasi. I le taimi lava e tasi, o le paʻu o loʻo faʻataʻamilo i le aus ma genital e fula ma liliu mūmū.

E mafai ona faʻapipiʻi aloaʻia ia candidasi i le gata i le tigaina, ae aʻafia ai foi totoga i totonu. Faʻatelega faʻafitauli o le cystitis, pyelonephritis, vulvovaginitis i fafine ma maʻi o le urethritis i alii.

O le muamua fua e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. O le taimi lava e toe foʻi ai le maualuga o le suka, o le paʻu e faʻaleleia. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai e le endocrinologist ona faʻamaonia fualaau antipyretic.

O se auala aoga o se meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai gaʻo.

Mo le togafitiga o le candidiasis, e faʻaaogaina ai sooga (anti gel, cream or syringo) agents. O lapisi lapoa e faʻaaogaina i vaiinu poʻo ava malosi o vailaʻau oona, le suavai Castellani, o lona uiga o le 10% o mea e maua ai le kulimi.

O se vaifofo lelei mo tamaitai ma tagata suesue o se vaifofo o le borax i le glycerin. E mafai ona latou aveeseina le paʻepaʻe paʻepaʻe i laʻau o gaʻo totoga ma tuu i latou i le foliga o se palu i totonu o le va i le po.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le eczema poʻo le neurodermatitis e mafai ona aveʻesea ma suauʻu faʻavae i luga o corticosteroids (flucinar, prednisone, dermozolone).

O auala e faʻaaogaina i fafo e tatau ona faʻaaogaina seia oʻo ina mou ese uma le paʻu o le paʻu.

Taua! E le mafai ona e faatonuina le togafitiga o ni paʻu o le paʻu ia oe lava. E le o fualaau uma e mafai ona ogatasi ma vailaau oona.

O le tumama lelei o maʻi, o lima ma vae o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavauvau. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o oloa ma le faʻamalolo. O le vevela tele o le paʻu e faʻaleleia atili ai le manava ma e mafai ona mafua ai le mumū o gaioiga tino i fafo, i totonu o tamaitai ma tane.

I le taimi o tausiga o le paʻu, e tatau ona aloese mai faila e faʻamalosi ai e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu mama ma afaina ai le maʻi.

O faʻamaʻi paʻu e mafai ona puipuia e ala i le iloa o latou faʻamaoniga ile taimi. O tagata e iai le maʻisuka e tatau ona iloiloina i lea taimi ma lea taimi le tulaga o le paʻu i totonu o le pito i lalo o le pito i lalo o le fale, ma le itu i tua o le tino.

O se asiasiga taimi i se fomaʻi o le a fesoasoani e faʻavae mafuaʻaga o le sasaina ma faʻataʻitaʻi togafitiga. Faʻafeiloaʻi i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga ma aloese mai le tele o faʻafitauli.

Matou te fautua atu foi ia te oe:

O le sasaina i fafine e maua i le maʻisuka o se faʻataʻitaʻiga masani. E aliali mai ona o se faʻalavelave faʻaleagaina, e aʻafia ai le gaioiga o totoga uma, e aofia ai le paʻu. Ona o le gaʻo o le carbohydrate ma le lipid metabolism i totonu o le tino, o le paʻu ua mamae ma ua sili atu ona vevela, ua amata ona lanu samasama. Ae i luga o alofilima ma vae, i le isi itu, e vevela, e tau atu i sana.

Afai e afaina ai le paʻu i fafo, ona faʻamalolo mo se taimi umi, e tele lava faʻafitauli e tupu i le faʻapipiʻi o siama poʻo siama siama. O se taunuuga, e tatau ona togafitia e se tagata le tino o le tino, ulia, suauʻu, ma le abscesses ua uma ona faia.

O le faʻaaogaina o le maʻisuka i totonu o se fafine e mafai ona tupu e le gata i le epidermis, ae faʻapea foi luga o le mucous membranes. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gutu, o le mucosa genital, i le anus, etc. O nisi taimi, pe a valea se tagata, o le sasaina o le faailoga muamua lena, atonu e mafai ona ia atiina ae le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega.

Mafuaaga o togafitiga

I le amataga o le faamai, e aafia ai toto laiti toto, e oo atu ai i le angiopathy. Ona o ia ituaiga oona, e le mafai e le fafine ona tuʻuina atu tino toto ma gaʻo lelei i le kulukose, okesene ma meaʻai. O ia suiga e afua ai le maʻisuka o le paʻu ma mucous membranes.

  1. 1 O le puipuiga i totonu o le tino ua faaitiitia, lea e tau atu i le dysbiosis, o le atinaʻeina o siama eseese (fungal, viral, bacterial).
  2. 2 Suiga i le fausaga o le paʻu ma le mucous membrane. O lenei mea, i le itu, e tau atu ai i le paʻu o le paʻu, o lona faaleagaina, microcrack.

Faʻaiʻuga e fesoasoani i le atiina ae o le maʻisuka faʻamalosi i fafine:

  • mamafa tele
  • amio le taua
  • uiga faʻamaoni
  • faʻaoga e aunoa ma le togafitiga o vailaʻau (aemaise lava faʻamaʻi),
  • sese i meaai paleni ma se autu o le taumafaina o gaʻo vailaau "vave",
  • faamai o le pancreas, ate po o le gall ves,
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻalavelave masani ma popolega popole.

E naʻo se vaega itiiti o mea e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka. E tupu i itu uma e lua, ae o tamaitai e sili atu ona afaina i le maʻi.

Faailoga o le maʻi

O aʻafiaga e faʻaopopo i le tigā e faʻaalia ai o le paʻu o le mamafa poʻo, i se isi itu, o le gaʻo, fiainu ma le masani ai. I tamaitai, faatasi ai ma isi mea, ua solia le faasologa o le faasolosolo malie, o se uiga o le atuatuvale ua aliali mai.

Ituaiga o paʻu paʻu

I togafitiga, e sili atu ma le 30 ituaiga o faʻamaʻi o le paʻu na tupu i lenei faʻamaʻi ua faamaumauina.

O le mea e sili ona taatele ma ogaoga e aofia ai le neurodermatitis. Faʻatasi ai, o le paʻu o le paʻu e le mafai ona faʻafitia, ma ua pagatia le tino o le tino.

Paʻu paʻu i le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se 3:

  1. 1 malama o le Peraimeri. Latou te atiae ona o le angiopathy ma le faigata i le aveesea o toxins mai le tino. O nei faʻaaliga e aofia ai le xanthomatosis o le maʻisuka, maʻi o le diabetic, ma le dermopathy.
  2. 2 Maʻi faʻamaʻi. Purulent poʻo pustular inflammations e auai. O le pyoderma lenei, o le igoa o le sui.
  3. 3 Fualaau oona. E tupu mai i le talaaga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaga i se maʻi o le maʻisuka. I lenei tulaga, e mafai ona atiaʻe e urticaria, dermatosis, eczema ma isi faʻamaʻi.

O ituaiga autu o le suamalie:

  1. 1 O le Xinghoma o loʻo maua i le maʻisuka. O pepa lanu samasama e fai i luga o paʻu o vae, o le sosolo e mafua ona o le gasegase lipid metabolism i totonu o le tino.
  2. 2 O le maʻisuka Erythema. Lanu mumu mumu e fai i vaega tatala o le tino. O le faamaʻi o uiga ia o tagata pe a mavae le 40 tausaga.
  3. 3 Maʻi mai le maʻisuka. Faʻaalia i le vaega o le vae ma tamatamailima o vae uma e lua, ma o sea matagi o le malulu.
  4. 4 Dermopathy mafua mai i le maʻisuka. E masani ona tupu, e faʻaalia i le faʻaogaina o vailaʻau lanu mumu-ulaula i luga o le vae pito i lalo, e oʻo ile 5-10 mm.
  5. 5 O le neurodermatitis o se faʻasalaga o le maʻisuka.
  6. 6 Scleroderma o le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le paʻu o le paʻu i le ua ma le tua.

E leʻo taimi uma e mafai ai ona faʻamaʻese uma le paʻu o le paʻu. O loʻo i ai pea i taimi uma ma e faʻaalia e ala i faʻasalaga ma tulaga o le faʻamagaloga.

Fomaʻi togafitiga

Aua e te taumafai e faʻamalo ese le tigā oe, aemaise lava le le faʻaaogaina o fualaau. O ia ituaiga o vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli ogaoga i lenei faʻamaʻi.

Muamua lava, o le mafuaaga e togafitia, lea na mafua ai le suamalie o le paʻu ma mucous membranes, e taʻua o le maʻisuka. Masalo o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, o le a mou atu faafitauli o le paʻu. O togafitiga e faʻatatau i mea taumafa paleni, tagofia o vailaau tatau ma le inisalini.

O le meaai e maua ai le faʻaaogaina o oloa nei:

Faʻaiʻuga o le sasaina i totonu o le va

O le mafuaʻaga autu o lagona le lelei i totonu o le potu o loʻo i totonu o fafine o le togafitiga (mea taua).

O loʻo mulimuli mai nei tulaga e uiga i le tulaga o:

  • o le leai o se tulaga,
  • le lelei
  • faʻamaʻi pipisi e ala i feusuaiga,
  • ogaoga faigata.

E masani ona faasea tamaitai i le ogaoga o le mu i totonu o le vaʻai vavalalata i le taimi o le moapo po o le maitaga. O nei tulaga uma e mafua ai suiga o le hormonal i le tino, e mafua ai ona faʻagaoioia siama o loʻo i luga o le mucosa vavalalata.

O otaota o meaola ninii e faʻaleagaina ai le aʻafiaga i totonu o le potu, lea e mafua ai le vevela ma le susunuina. O le tele o le aʻafiaga o siama, o le sili atu ona faʻaalia uma o faailoga.

O mea faʻapitoa (fafo) e mafua ai le le fiafia i totonu o le vaʻai vavalalata:

  • le tausisia o tulafono tau tumama,
  • laʻeiina o laei e mafua ai se faʻafefe o se mea,
  • lipine (lice ulu),
  • suiga le lelei o pamu po o pads,
  • masini faʻafefe po o le maalili,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (suppositories vavalaʻau, mea manogi ma sili atu),
  • o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi malolosi.

I lalo o le faatosinaga o nei mea taua, o le lagona o le matutu e aliali mai i totonu o le potu. E mafua ona o le le lava o le vaʻaia o le mucosa, lea e mafai foi ona faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi pipisi.

O le susunuina ma le sasaina i vaega eseese o le tino, e aofia ai le paʻu o le tuaoi vavalalata, e atiina ae i le talaaga o le faaleagaina o le tino ma maʻi o le ate. E le gata i lea, o na uiga e tupu mai i le dermatitis o eseese etiologies.

O le faʻamautuina o le mafuaaga moni o le susunuina o lagona i totonu o le potu e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi. Ae ui i lea, o se suʻesuʻega amata e mafai ona faia e ala i mea faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

Lisi faʻamatalaga

Lice faʻasalalau (phthiasis) o maʻi faʻapitoa o le paʻu lea e atiaʻe e avea o se taunuuga o faʻamaʻi pipisi. O meaola faʻapitoa e faʻapipiʻi i luga o le maʻila (i luga o pubis ma lata ane).

E tupu mai le maʻi pipisi:

  • ao faagasolo faigaaiga,
  • e ala i le moe (seasea).

O faailoga taua o le phthiasis o le vevela ma le susunuina i totonu o le nofoaga vavalalata. O le malosi o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa i le afiafi, oʻo atu i lona tau maualuga i le po. O se faʻailoga faaopoopo o le gaosiga o le gasegase o loʻo i ai le lanu po o le pogisa i luga o pubis.

O faʻamaoniga o se faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i mea faʻatafunaina o laumei e mafai foi.

O le maʻi suka

O le gasegase o le maʻisuka e masani ona o faatasi ma se lagona o le vevela ma le mu i le tino atoa. I se tulaga e le masani ai, o faʻamaoniga o maʻi faʻapitoa e aliali mai i ni vaega vavalalata.

I totonu o le maʻisuka, o okeni ma gaʻo e leai se okesene, kulūkose, ma isi meaʻai i le tele o mea. O se taunuuga, o loʻo i ai se lagona mu i totonu o le vaʻai vavalalata i fafine, o mafuaʻaga e mafua ai le solia o le microflora o le va.

O aʻafiaga tutusa e tupu mai i tua o se faʻafitauli faʻavaivaia, lea e mafua ai:

  • dysbiosis,
  • o le faʻaopopoina o faʻaupuga, viral or agents infectious.

I le faaopoopo atu i le faʻavaivaia o galuega puipui a le tino, o le maʻisuka na mafua ai suiga faʻavae i mucous membranes ma le paʻu, lea e oʻo atu ai i foliga o microcras.

E mafai ona faigata le fuafuaina o togafitiga e ala i faaaliga mai fafo, aua o le "faʻaogaina o ia lava" pei o isi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaʻo gaʻo e faʻalavelaveina, lea e faʻaalia o ia i foliga o lanu samasama i pito pito i lalo.

O le faʻamaʻi e mafua ai vitiligo ma isi faʻamatalaga. O lagona mu i totonu o le vaʻai vavalalata e mafai ona faʻamatalaina e soʻo se togafitiga e atiina ae i tua o le maʻisuka.

Atrophic vulvovaginitis

Atrophic vulvovaginitis e mafua ai le susunuina o le labia, o foliga vaaia o le suamalie i totonu o le vaʻai vavalalata ma le vaʻagogo. O faʻasologa e masani lava ona maua i tina pe a maeʻa.

O le faamaʻi e amataina i se talaaga o le puipuia o le galueaina o le ovarian, lea e mafua ai ona faaitiitia le maualuga o le estrogene ma le bacteria lactic acid, lea e puipuia ai mea leaga mai aafiaga o meaola ninii.

O le gaioiga o le vulvovaginitis e mafua ai le solia o le faagasologa o le urination. O le tagata maʻi na faʻaalia mataupu o mea e leai ni mea e faʻaogaina ai le urine. O le faʻavae mo le togafitiga o vailaʻau vulvovaginitis o fualaau oona ia e faʻaleleia ai le masani o estrogen.

O le Psoriasis o se maʻi tumau lea e faʻaalia i le foliga mai o sikola i luga o le paʻu o ituaiga eseese ma faʻafanua. O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o togafitiga e le o iai i le taimi nei.

O le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata e tupu pe a feagai le tagata gasegase ma se uiga leaga o psoriasis. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le foliga o le paʻu piniki-mūmū, e faʻasalalau i luga o le labia ma pubis.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, toe faʻafoʻopoʻaina le hormonal o le tino, e mafua ai ona faʻalavelaveina le faʻatinoga o le tino puipuia. I lenei tulaga, o le tulaga o le vailaau o le microflora e suia, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o meaola ninii e masani ona maua i luga o le tino.

O le foliga mai o le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata i le taimi o le maitaga ua faʻamatalaina e le atinaʻe o:

  • dysbiosis,
  • ololota
  • colpitis ma isi faamaʻi.

Faʻaleagaina o tino i fafo ma fafo i le taimi o le maitaga e maua i le 80-90% o fafine. O le tele o pathoces e le afaina ai le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti o loʻo faatalitali, ae latou te manaʻomia togafitiga talafeagai.

I le taimi o le maʻitaga, e taua le gauai faapitoa i le tulaga o maʻi, e le galo e uiga i le tumama. I lenei vaitau, o le tino o le tino e mafai ona aʻafia i aʻafiaga le lelei o le siosiomaga i fafo.

O le susunuina i se tulaga vavalalata i tamaitai e foliga mai foi i le cystitis. O le maʻi e tupu ona o se siama o gaʻo faʻapena e aʻafia ai meaola faʻapitoa ma e faʻatasi ma le mumū o le vevela.

Cystitis e vaevaeina i ni ituaiga eseese e faalagolago ile mafuaʻaga (pathogen).

I le faaopoopo atu i le susunuina i le faamaʻi, o le fafine ua afaina i le ogaoga o tiga i totonu o le potu ma le fiva. O le tele o taimi e maua mai ai le toto mai le urethra ma le urine.

Vailaau faʻamaʻi

O le vavave o le siama e faʻaalia i le solia o le microflora vavalalata, lea e faʻatasi ma le faateleina i le faʻasalaga o microorganic pathogenic. O faʻasolosolo e atiina ae i le mataupu o le faaumiumi o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, suiga i le paaga feusuaʻiga poʻo le faʻaaogaina o faʻamaʻi.

E le o se mea e tupu ai le vevela o le gasegase i le vaʻa, ae o ia tulaga e mafai. Mo lenei maʻi, o foliga vaaia o le tele o faʻalilolilo o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu enaena e sili atu ona lelei. O lagona le lelei ma le vavave e tupu i le faitotoa o le va.

O Candidias (thrush) e tupu i le tulaga o faʻamaʻi pipisi o gaioiga faʻaleagaga e pei o le siv-like fungi mai le ituaiga o Candida. O faʻamaʻi e masani lava ona i ai i luga o le mucosa.

I se tulaga masani, o le tino e taofia ai la latou gaioiga. O le faʻateleina o le sigi e faʻateleina pe a faʻavaivaia le lotoifale poʻo le lautele.

Faatasi ai ma mafuaʻaga o le susunuina i totonu o se nofoaga vavalalata, e manatu tagata faiva e sili ona taatele. O le maʻi na maua i le 95% o fafinesaili le fesoasoani mai se fomaʻi. I tagata gasegase ei ai ni o latou igoa, o le tino o le redden ma le gaseous discharge.

O le susunuina i se nofoaga vavalalata e mafai ona faamatalaina i se tali o le maʻi e mafua ona o:

  • ofuina o ofuvae gaosiga,
  • faʻaaogaina o mafaufauga faʻapitoa, togafitiga poʻo fualaau faʻasaina faʻasaina,
  • togafitiga o okeni faʻapena ma mea faʻamalosi.

Faatasi ai ma se faʻalogona o le maʻi, o le mumu o le tino ma fafo o le tino e matauina. E masani ona tupu se faʻalavelave i le eria afaina. O faʻafitauli o se faʻalavelave faʻamaʻi e masani lava ona mou ese pe a faʻamavae le mea e faʻaosofia ai.

Genetine herpes

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le herpes genital e tupu i le taimi o feusuaiga. O le gasegase o le faʻamaʻi e faʻatasi ma le faʻaalia o le vevela ma le susunuina i le va. I lenei tulaga, o se faailoga iloga o le herpes genitalia o se vevela ma se vai manino.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i le tino e le mafai ona faʻaleleia. O le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaititia o le puipuiga o le lotoifale poʻo le lautele.

Faʻailoga

O le faʻamalosia o le tino e faʻamatalaina e le tele o pathologies o se uiga ese.O le mea lea, o le filifilia o metotia faʻaletafaufau mo le mafuaʻaga o lenei faailoga e faia i le amanaia o faitioga a le tagata maʻi.

O le faʻamaonia o se mea e faʻaosofia ai se lagona mu i totonu o le vaʻaia vavalalata, ua faʻamatalaina:

  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • o se suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaleagaina o meaola ninii,
  • biopsy ma talafaasolopito,
  • suʻega toto mo le estrogen, maualuga faʻamaʻi ma ate enzymes.

Afai e talafeagai, o isi fuafuaga e faia, e faʻavae i luga o le natura o le uluaʻi suʻesuʻega.

Pharmacy oloa

O vailaʻau e fausia ai le faavae o togafitiga faʻaaogaina mo le tosoina ma le susunuina i nofoaga vavalalata i tamaitai.

O nei fualaau oona ua filifilia e mafaufau i ai:

  • mafuaʻaga mafuaʻaga (faʻamaʻi, faʻalavelave faʻaleagaina poʻo isi mea),
  • tulaga o le fafine (maʻitaga, moapo),
  • faʻamaʻi faʻamaʻi, pe a manaʻomia le togafitia o faʻamaʻi i le taimi e tasi.

O togafitiga faʻamalositino i totonu o le vaʻaiga vavalalata mo tamaitai o loʻo maua i foliga o mafaufauga vavalalata, kulimi, suauu ma papa.

Lactacid cream cream contains 1% solution o le lactic acid, lea e fausia ai se puipui puipui i luga o le mucosa vavalalata. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai lagona mu i totonu o le labia, tiga ma isi mea le lelei.

O le meafaigaluega e faʻalavelaveina ai le gaioiga o meaola faʻapitoa, lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia mea manogi. Lactacid ua fautuaina mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi o le itutino.

Clotrimazole

Clotrimazole o loʻo faʻaalia i mataupu e foliga mai o le vevela ma le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata i fafine e mafua mai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi o soʻo se isi. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻapitoa, o le fualaau oona e faʻaaogaina i le tulaga o mafaufauga vavalalata.

Vaʻaia e le vailaau le faʻaalia o le vevela i luga o le labia, e susunuina ma toe faʻafoʻi le microflora o le va. O lenei vailaʻau e faʻaumatia ai uiga le lelei o le au failotu.

I le foliga mai o le vevela ma le mu i le labia, ua fautuaina Vagilak, lea e toe faʻafoʻi ai le microflora o le va. E mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e avea o se fesoasoani muamua mo uluaʻi faʻailoga o le faʻamaʻi o le tino.

Pimafucin ua faʻatulagaina mo le suʻega. O le fualaau faasaina e taofia ai faʻaaliga o le vevela ma le mu i totonu o le tino ma faʻalavelave ai le gaioiga o le siʻi. E pei o le tele o suauʻu vavalalata vavalalata, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e puipuia ai le faʻapitoa.

Puipuiga o le sasaina ma le susunuina o tino i tamaitai

O le susunuina i totonu o le va e mafua mai mo le tele o mafuaaga, o lea e faigata ai le faʻaaogaina atoatoa o le mea e ono tupu ai lenei uiga.

E tele auala e taofia ai le mu i totonu o le vaʻaiga vavalalata:

  • mulumulu soo
  • ofu ofu talaloa
  • fetuunai au meaai i aso uma e aloese ai mai meaʻai ma meaʻai vevela,
  • faʻapipiʻi faʻafuaseʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  • i le vevela o le tau, faʻaaoga le paʻu o le talulima i le perineum,
  • Asiasia lau fomaʻi e le itiiti ifo ile tasi i le tausaga.

O le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata e faʻaalia ai le tele o taimi o le faʻaleagaina o le gaioiga e mafua mai i siama o gaʻo tino. Ina ia taofia se mea le lelei, e talafeagai ma le fesoasoani a se fomaʻi e filifili ai fualaau faasaina e aveesea ai le mafuaʻaga mafuaʻaga.

Maʻi maʻi


Sili taua fomaʻi

Malyugina Larisa Aleksandrovna

Murashko (Mirina) Ekaterina Yuryevna

Aafiaga 21 tausaga. Faʻatonu o Sciences Faʻasaienisi

Ermekova Batima Kusainovna

O le tupuga o lagona le lelei i foliga o le sasaina i luga o le paʻu o se tasi lea o faʻaaliga o se maʻi matautia - maʻisuka. I le tele o tulaga, o le tino atoa e afaina i lenei, ae e tupu e na o vaega eseese. O le vaega atoa o le faafitauli o le galue lea o metabolic processes, lea e aʻafia ai le paʻu ma le mucous membranes.

O lauulu e amata ona paʻu i lalo, o fao e tupu lemu ma paʻu ona o le le lava o mea e manaomia e le tino.

A amata loa le maʻi, o le a amata ona paʻu i luga o le feʻau, lea e le faʻaitiitia seia oʻo lava i le toto toto ua masani.

E leai se fesuiaiga i le va o le malosi ma le malosi o le maʻisuka, atonu o tagata gasegase e matua leai lava ni paʻu o le paʻu: e faigata ma e leai ni laasaga.

Faailoga masani

O le faailoga o loʻo iloiloina e leʻo vave ona tupu, o lona "amataga" o le setete o prediabetes, pe a leai se ata lautele, ma ua le o faamalieina le suʻega o le suka.

O le paʻu i le taimi lava e tasi e le lava le susu, lea e tau atu i lona mago, o loʻo i ai ni mea laiti ma se malosi malosi, ma o le a vave lava ona leiloa lona malosi masani. E maua e le maʻisuka le le toʻa i luga o le papa, pipiʻi o taumatau, o le sosogia o se mea vavalalata.

O galuega puipui e sili atu ona leaga ma o le a ono aliali mai ai ni paʻu.

Pe a fuafuaina le maʻitaga o tagata gasegase e iai se siama o le maʻisuka, o le fesili autu e tatau ona i ai le tausiga o le ituaiga olaga sao ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o uiga le lelei. E le gata i lea, i totonu o tamaitai, o le nofoaga vavalalata e afaina ona o sui auai.

I lalo o le aʻafiaga o ni mea taua, o le sigi o le igoa lava e tasi e amata ona faateleina, paʻi tiga i foliga mucous, ma o loʻo faʻaalia lenei mea i le foliga mai o se paʻu paʻepaʻe. I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o le galo e le gata i le taimi o se "faʻamaoniga" mo le alu i le falemaʻi.

O mafuaʻaga autū

O se lagona manaia mu e tupu mo mafuaaga autu e lua:

  • afaina o toto toto ma vaega o sugary substances, ma o le taunuuga o se faaitiitia o le vaʻaia ma le faʻatinoga lelei o fatugaʻo, toxins faʻaputu i le paʻu, ua leiloloa le susu,
  • afaina o le gataifale e mafua ona o patho i le endocrin system.

O suiga e maitauina i luga o le paʻu, ulu, meaʻai e foliga mai, lea e faigata ona faʻaaogaina e ala i auala faʻapitoa. Latou te tulaʻi ona o le le lava o meaʻai taua ma elemene taua.

O le tuʻuina atu o le maʻisuka i totonu o le susu e mafua mai i le tele o le suka i le urine, le mea e taʻua o le glucosuria. Afai e le o matauina tulafono muamua o le tumama, o mea o totoe o le mea masani e tumau pea i luga o totoga o le gaioiga, o le siosiomaga sili ona lelei mo le atinae ma le toe gaosia o maʻi.

Mo maʻi, o se tasi lenei o faʻamaoniga sili ona le lelei i le taimi o le maʻi. Loto o le paʻu manaʻomia togafitiga vave, ma o latou puipuiga e mafai ona maua e ala i fuataga puipuia lelei.

Tausiga ua faatonuina

Tagata faʻapitoa e mafai ona fautuaina togafitiga talafeagai mo faʻaalia o le ita poʻo le ogaoga o le vevesi. O le auala muamua e faʻaumatia ai o le faasaʻo lea o le kulukose e ala i le faʻamautuina o le soifua maloloina ma aofia ai meaai saʻo e ausia ai le sini.

Ina ia fesoasoani i le le fiafia ma o nisi taimi e tiga ai lagona, sui o le antifungal, o ituaiga o suauu ma vailaʻau o le gel, fualaau faasaina ma vailaau faapitoa ua faatonuina.

O fualaau faʻamalolo e faʻamafanafanaina ai le gasegase o le gasegase, fesoasoani e faʻamalolo ai le susunuina o lagona, ma maua ai se lagona mafanafana. I nisi o tulaga, e faʻaaogaina ai sui sooga o le corticosteroid. O le tulaga ua faʻaitiitia i le fesoasoani o faʻasolosolo tagata faʻapitoa e pei o lotions ma vao masani.

Le sili ona aoga: manoa, chamomile, mint, sage ma le tele o isi. o loʻo i ai se faʻaleleia atili pe a faʻaofuina le taele ma faʻaopoopoga o le ufiufi i le vai.

Paʻu o le paʻu

E vaevaeina i ni vaega mo le maʻisuka:

  • faʻamaufaʻailoga faʻapitoa i le tua poʻo le keli e sau i le malamalama - o le scleroderma lea,
  • pepa lanu samasama i luga o paʻu o pito i lalo ona o le gasegase gaʻo gaʻo, o le faʻapipiʻi o le paʻu o le gutu i le toetoe o le tino atoa - xanthoma,
  • faʻamalosi pea le vevela, matua solia le mafaufau ma le tino o le maʻi - neurodermatitis,
  • tele le paʻu paʻepaʻe i le tulaga o tupe teu i luga o faʻamaʻi, o se nofoaga vavalalata e masani ona faʻamaʻaʻaina ma le tigaina - o le '
  • paʻu po o lanu mumu - le mea e taʻua o dermatopathy,
  • volumetric spots of a red mute - faaaliga o erythema.

O mea uma o loʻo i luga o loʻo tuʻuina atu ma le tiga, lea e faigata ona faʻapaleni e aunoa ma le fesoasoani a fualaau. O le mea lea, e tatau i le maʻisuka ona faʻatalanoa vave se fomaʻi.

Tuʻuina atu i nofoaga vavalalata ma le maʻisuka: mafuaʻaga ma auala togafitiga

O le sosoʻoina o le paʻu o se uiga le lelei ma lē manaʻomia lea e mafai ona faʻalavelaveina ai olaga o tagata uma.

E aʻafia ai e le gata i galuega masani, ae faʻapea foʻi le malologa i le po. O se taunuuga, o se tagata e ita, ita ma popole. O lona manao faifaipea e suʻe se mea matuitui e le mou atu.

E le gata i lea, o lenei faailoga e le afaina atoatoa. E mafai ona faʻaalia ai le soliga o le gaosiga o le gaʻo i le tino. O le maualuga o le suka toto e taofia ai le faʻaaogaina masani o toxins mai le tino. O lona inupia e aafia ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

Fai mai fomaʻi o le suamalie i le i ai o le maʻisuka i fafine e sili atu ona maua i le tele o taimi nai lo le feusuaʻi malosi. E tatau ona maitauina o le toʻatele o tagata latou te le masalomia ei ai se faʻalavelave ogaoga o le endocrin i totonu o le tino.

E taua le maitauina o le vave ona amata togafitiga, o le faigofie ona aloese mai isi faʻafitauli. E mafai ona iloa le maʻisuka e nisi o faʻailoga o togafitiga.

Afai o le tagata maʻi e faʻasauā i le galala tele, o le suphidrosis, lelavaʻa, momoe, fiaai faifai pea, gasegase, vevela, ma le tofo o le acetone i le gutu, ona i ai lea o ona faafitauli i le pancreas. O le a le uiga o le sosolo i totonu o le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka? O le tali i lenei fesili e mafai ona maua i le tusiga o loʻo i lalo.

Faʻaaliga o le maʻi

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo iai se soliga o le metabolism o gaʻo. Faʻateleina le kulukose i le mimi ma le toto. Slag ma toxins faʻaputu i le tino. Suga, lea e maua i le tele o le toto, e afaina ai toto toto, e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu.

O le paʻu e leiloa lona tino, e amata ona vevela, faʻavalea. Faʻasaʻo, afu ma isi mea e le fiafia i ai. E mafua ai le tele o siama paʻu, faʻatasi ai ma le vevela. O se lagona malosi mu i luga o le paʻu e te manaʻo e selu. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona tupu faʻamaʻi eseese.

O manuʻa matala i luga o le paʻu e faʻaosofia ai le faʻaosoina o mea malie. Faʻamatalaga inflammatory, faʻatasi ma purulent formations. E le gata i lea, o lauulu ma fao e mafatia. Latou te le maua foi le susu ma le tauvaga, avea ma vevela ma pala. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, e mafai ona amata ona pauu lauulu, e faʻaumatia ia faʻailoga.

E le gata i lea, o le ita o tamaitai e afaina i foliga mucous o le tino. O le paʻu i totonu o le vavae e amata faʻagogo ma paʻu. O le microflora i le vavalalata vaʻaia suiga, lea e taʻitaʻia ai le faʻafouina o meaola leaga e ono afaina ai.

E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e maua ai le gaʻo (candidiasis). Yeast-like pathogenic Candida fungi faʻaosoina ai. O se mafuaaga sili ona taatele o le perineal pruritus i fafine e maua i le maʻisuka. O le suāsusu e mafua ai le susunuina o lagona ma le paʻepaʻe paʻepaʻe o se ituaiga paʻu.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, i vaega o le tuaoi vavalalata ei ai le mago ma le mumu o le mucosa. O nisi taimi, o foliga o le paʻu i totonu o le va ma latalata ane i le va. E mafai e atunuʻu faʻapitoa ona tupu ma mafua ai se faʻalavelave ogaoga.

Aiseā e aʻafia ai totoga o le vaʻai vavalalata i le maʻisuka?

E taua le maitauina i le matagofie o le afa o tagata soifua, e faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o le tino, o le atuatuvale ma le atuatuvale ua matauina.

E masani lava, o fafine latou te vaʻaia faafitauli i o latou vaitau, lea e le talafeagai. Peitai, e ui i lea, o se tasi o faailoga sili ona mataʻutia o le maʻi, o le faʻamaʻi tino.

O le malosi o lona tino e faʻalagolago lava i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le faʻagaogaina o lenei maʻi. E tatau ona maitauina e le o iai se faʻalapotopotoga faapitoa. O nisi o tagata gasegase latou te fai mai o latou faʻailoga, tua, alofilima, leʻo ma e oʻo lava i avega e matua leai lava se faʻalavelave.

O a la mafuaaga o le vevela o le paʻu? Ina ia saʻo le taliina o lenei fesili, e tatau ona manatua lesona o le biology i le aoga.

E pei ona e iloa, o le malosi mo le galue masani o suauu masini e maua tuusao mai i gaʻo. -Ads-mob-1ads-pc-1 Mo lenei mea, o le gaioiga o le suka e tupu.

E le gata i lea, o oloa na maua mai o se taunuuga o lenei mea e tuʻuina atu e le hormone pancreatic - inisalini.

Pe a faasolosolo malie ona faʻaitiitia lona sosolo, e tumau pea suga free i le toto o le tagata. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona latou sologa lelei i le tino atoa, ma afaina ai le tele o okeni.

Talu ai o le suka o se mea malosi malosi e faʻamalolo, e faʻaalia ai se tali tutusa i molītini porotini. Aʻo tautala i se gagana e sili atu ona faigofie ma faigofie ona malamalama i ai, o lona uiga o le suka o le suka e na o sina mea itiiti lava e tafe ai toto laiti. O lenei tulaga e taʻua o le angiopathy.

O le angiopathy e faʻaalia i foliga o ni faʻataʻitaʻiga matautia e pei o:

  • paʻu o le paʻu,
  • o le faʻaalia o nai mea laiti i le paʻu,
  • o se faʻaitiʻitiaga taua i galuega puipui o le siama,
  • faaitiitia o le paleni-faavae faavae o le paʻu.

O se taunuuga, e le maua e le paʻu le faʻaleleia lelei ma e pagatia i le le lava o le susu.

O meaʻai e manaʻomia e ia i ni faʻamapulaʻa. E le gata i lea, o le gaioiga o mea leaga o le gaʻo mai le tino o le tagata ua matua faʻaleagaina. O ia suiga e le manaʻomia e faʻaosofia ai le foliga mai o le vevela.

E masani lava o le paʻu faʻamago ma le paʻu o le faailoga sili lea o le soifua maloloina o se tagata. O le mafuaaga lea e le tatau ai ona le amanaiaina se faailoga matautia.

Ituaiga ituaiga paʻu o le paʻu

Faʻatasi ai ma se maʻisuka, e tusa ma le 30 ituaiga o pathological paʻu e mafai ona tupu. Toeitiiti o i latou uma o loʻo ō mai faatasi ma se manaʻoga malosi e faʻafeiloaʻi. E le mafai ona e taitaia i latou, aua o lenei mea e mafua ai faʻafitauli ma le faʻalavelaveina o le tino. E masani lava, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu, e faalagolago i lo latou tupuaga:

  • O le le fiafia e tupu i le tulaga muamua o le maʻi. O nei mea e aofia ai le dermatitis, e faʻaalia i le foliga mai o paʻu ma fulu i luga o le paʻu. E mafua ona o le faaputuputu o toxins i le tino.
  • Faamai o se tulaga lua. Faʻaalia ona o suiga i le mucous membranes ma epidermis (candidiasis, ma isi),
  • Faʻailogaina e tupu mai o ni faʻaaliga o se faʻafitauli o le tino o le tino e ave ai vailaʻau (eseese rashes, urticaria).

O le mea moni, o faʻamaʻi tino tutoʻatasi o le paʻu lea e fesootaʻi ma le maʻisuka. O faʻamaʻi masani e masani ona:

  • erythema
  • xoputa,
  • dermatopathy
  • scleroderma,
  • ololota
  • neurodermatitis.

Xanthoma e tupu ona o le gaʻo gaʻo gaʻo i totonu o siama. I le taimi lava e tasi, o le cholesterol ma isi gaʻo e faʻaputu i totonu o masini. Faʻamatalaga folasia o eria o loʻo i ai le fesuiaiga o le potu i luga o le paʻu o le tagata maʻi. E foliga mai o laasama samasama. O le tele lava o paʻu e foliga mai i tafatafa o paʻu o vae.

O le ester erythema e atiina ae i tagata e silia i le 40 tausaga. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e ala i le i ai o le mumu, sili atu ona mafiafia ma le pito i lalo. E foliga mai o se taunuuga o le faʻalauteleina ma le faʻatumu o capillaries i le toto. E mafai ona lapoa telela. Nofoaga o mata, neck, pusa ma lima.

E masani lava ona maua i le maʻisuka le dermatopathy o se faʻamaoniga o le faʻafitauli o le tino i le tino. Laʻau mumu mumu po o papulesi i luga o vae, aemaise i luga o le paʻu o vae.O ni faʻavae laiti nei e tusa ma nai millimeta i le telē.

Scleroderma (dermatosclerosis) e faatatau ile maʻi ole autoimmune. I lenei tulaga, o le faaleagaina o mea fesootai ma vaʻa toto e tupu. O le faʻamaʻi o loʻo i ai se ala masani, ma o le mea lea e mafua ai ona ufitia le paʻu o le paʻu, mea mamafa ma le maʻila. E mafai ona latou o mai i le ua ma tua.

Neurodermatitis ua manatu o se ituaiga o le faamai. E atiina ae i le talaaga o se faʻafitauli i totonu o le faʻalavelave o le tino ma faiga faʻavae. O le faʻailoga autu o le neurodermatitis o le faʻavaeina o mea vevela ma leaga i luga o le paʻu.

Vaʻa i fafine

O le susunuina ma le suamalie i totonu o le vavae e afaina ai se talaaga o faafitauli tau le gasegase. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻalavelave matuia i totonu o le potu tele.

O le faʻaleleia, e pei o se tulafono, e faʻavevelaina e le fefete o meaʻai, lea o le toilalo i le faaseseina o le suka o le eleele sili ona lelei mo le toe gaosia mulimuli ane.

I lenei tulaga, o le tino ma le mucous membranes o loo siomia ai le labia ua mumu, e masani lava ona paʻu mai iinei. E oo lava i sui o tamaʻitaʻi e sili atu ona vaivai e mafai ona i ai le lafoaʻi mama mai le va. Ua lauiloa e iai se mea e taʻua o le curd uniform.

O se mea e manaia ai o le feusuaʻiga talafeagai, o loʻo mafatia i le maʻisuka, e masani ona mafatia mai le au faʻasalalau. Ma mafuaʻaga uma ona o meaʻai e faʻaosofia le foliga mai o le vevela, e nofouta i fausaga fausaga ua tumu i le glycogen.

Talu ai o le sasaina i le va ma isi vaega o le tino e aliali ona o le i ai o faafitauli i vaʻa toto, o lenei mea leaga e le mafai ona le amanaiaina. I le aluga o le taimi, e paʻepaʻe le paʻu, e malulu i le paʻi, ae o manua ma galu o loʻo aliali mai o le a faʻagesegese ma le manuia.

Faʻailoga i tagata

O le faapipiiina o le paʻu i sui o le malosi malosi o feusuaiga e tupu ona o le foliga mai o microcracks ma le paʻu o le paʻu ile tino.

E taua tele le faʻaeteete ma aloese mai le faamanualia o vaega ua afaina. E manaʻomia pea le asiasi i se fomaʻi i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona pasia uma suʻega.

Afai o lagona le lelei e tupu i totonu o le vaʻai vavalalata, e le o fautuaina le fualaau oona. O le fomaʻi o le a faʻamaonia saʻo, filifili vailaau talafeagai ma tuʻuina atu fautuaga talafeagai.ads-mob-2

Faʻailoaina o le labia ma le maʻisuka faʻamaʻi

O le sasaina o le labia ma le maʻisuka ituaiga e mafua mai i mea taua:

  1. faʻamaʻi
  2. aafiaga le lelei o le siosiomaga,
  3. faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo totoga,
  4. faamai o totoga i totonu,
  5. mafaufau faalemafaufau
  6. le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia.
  7. masini faʻanatura, lea e aofia ai le ofuina o vailaau gaosiga faʻapitoa, o le faʻaogaina masani o le vaʻa, le faʻaaogaina o paluga o aso taʻitasi,
  8. faʻafitauli i tulaga eseese o le vevela. E mafai ona aofia ai le maalili a le maalili pe, i se isi itu, faʻafefe.

Faailoga e faʻatatau i le nofoaga

O le a sili atu, e faʻafefe ai foliga o le ita. E masani lava o na faaletonu e taulai atu i paʻu lima.

E oʻo lava i le soligaina o le gaosiga o le gaʻo e mafai ona faʻatasi ma le faʻaalia mai o paʻu o loʻo faʻamau i luga o tamatamailima ma tamatamai vae. E masani ona latou aliali mai foi i totonu o le potu tele.

Faʻatasi ai ma neurodermatitis, e aʻafia foi le pito i luga poʻo le pito i lalo.

O le a le mea e fai pe a fai o gasegase?

I lenei tulaga, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a fesoasoani e iloa le mafuaʻaga o lenei uiga le lelei ma le le toʻa. E naʻo le tulaga lenei, e tatau ona e faʻaitiitia le ita ma alu i togafitiga. Afai o le maʻisuka ua manatu o le mafuaʻaga o lenei mea matautia, o le togafitiga o le a sili atu ona ogaoga ma ogaoga.

Fofo faafitauli

Faʻaitiitia le totoina i le maʻisuka o se fuataga atoatoa.Ole mea muamua lava ole a iai lenei faʻamaʻi tatau ole faʻamautinoaina o le toto suka. I nisi tulaga, ua i ai i lenei taimi, o le paʻu e taofi le vevela ma le paʻu. O isi gaioiga e faapenei:

  • meaai meaai
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic o le tino,
  • togafitiga faʻafomaʻi e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi,
  • tausisia o togafitiga a le tagata lava ia.

O se meaai faapitoa o se fua taua i le togafitiga o le maʻisuka. Ua faatonuina o ia e le fomaʻi. O lenei meaai e maua mai ai le leai o ni gaʻo gaʻo ma gaʻo i le meaʻai. Ua taʻu mai e le fomaʻi se lisi o oloa faʻatagaina ma menus.

O le tagata gasegase e tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻasaina ai le suka toto I le taimi lava e tasi, o le mataʻituina faifaipea o lenei faailo e talafeagai. E le gata i lea, o togafitiga e faia ina ia faʻaitiitia ai le tasi pe o le isi o le ita. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina vitamini ma mineral complexes e faʻamalosia ai galuega puipui a le tino.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia lagona lavelave i luga o le paʻu ma le mucous membranes, e mafai ona faʻaaogaina o suauʻu ma vailaʻau faʻamalo. I mataupu faigata, o vailaau faʻamaʻi ma corticoroids ua faʻamatalaina.

Faʻatasi ai ma le tino, o le tumama e taua. E tatau ona fufuluina vaega faʻafitauli i le tele o taimi i le aso ma ni fofo faʻapitoa, ma faia ai le vai taʻele. O faʻamatalaga mo le maʻisuka e tatau ona mulumulu i fatu gaosi e le o aofia ai ni mea faʻaopopo ma ni meaʻai.

Afai e te mauaina ni faailoilo e pei o le pulupulu o le paʻu poʻo le mucous membranes, faʻatasi ai ma foliga o fulufulu ma paʻu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se suʻega. O le televave o lenei maʻi e mafai ona iloa, o le faigofie o le fofoina e aunoa ma le faia o ni mea le lelei.

Totogi o le Maʻisuka ma le Tausiga o Meaʻai

A uma ona faia se suʻega talafeagai o le toto ma le urine, o le a taʻu atu e le fomai i lona maʻi poʻo le a le mea o le a fai. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga e aofia ai le mulimuli i se meaai faapitoa ma le tagofia o fualaau talafeagai.

Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, ua fautuaina e fomaʻi antihistamines io latou maʻi.

E aofia ai: Erius, Kestin, Suprastin. O fomai e masani ona faatonuina Laticort ma Lokoid ointments. Ae o le togafitiga e taulai i le togafitia o mycoses e aofia ai le faaaogaina o fualaau talafeagai.

O a mea manogi, kulimi ma gel o le a fesoasoani e faʻamafiesea le uiga?

Mo le togafitiga o le vevela, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogāina o laʻau ma mea manogi e faʻavae i le clotrimazole. E mafai ona e faʻamafiesea le ita i le mucosal e ala i le faʻaaogaina o le Fluomizin. O loʻo maua i le tulaga o suppositories ma tablets.

Fualaau faʻailoga Fluomizin

Ae o le fualaau faasaina Acyclovir ua faatonuina e fomai mo le togafitiga lelei o herpes. O faʻamaʻi pustular e mafai ona togafitia i vailaau faʻamaʻi.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Mo isi vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai se fuainumera manaia o fualaʻau e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻalēlēmalie ma le manaʻomia manaoga ma le fesoasoani o togafitiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia le vaʻai ma le silatila. Ina ia saunia lenei vailaʻau, e tatau ona e tipi se ulu o le kelele ma liligi i totonu o le ipu susu.

O lenei paluga e tatau ona faʻaosoosoina mo ni nai aso. A maeʻa le taimi lenei, e faʻamamaina ma faʻafefeteina le va i le po. Aʻo leʻi faia lenei faʻatinoga, e tatau ona mulumulu faʻamaʻi i le masima masima .part-mob-2

Puipuiga o le Maʻisuka Faʻamatalaga

Ina ia aloese mai le tupu mai o lenei maʻi lē lelei ma aʻafiaga e fesoʻotaʻi, pei o le vevela ma le susunuina, e tatau ona e tausisi i se meaai faʻapitoa laiti-carb, faamalositino, ma faʻaumatia atoa uiga leaga.

E tusa ai ma auala o togafitiga faʻaleagafesa, e mafai ona e faʻaumatia le susunuina ma sosolo i totonu o le uila e ala i le faʻaaogaina o vai taele ma vaifofo. O se teuteuga o le kalama, o le calendula ma le oak e fesoasoani foi.

E uiga i mafuaʻaga ma metotia o le togafitia o le tosoina o le maʻisuka:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e leai se tasi. O le mafuaaga lena e sili ai le puipuia o le maʻi nai lo le ola faatasi ma ia mo aso uma o totoe o lou olaga.

Ina ia aloese mai foliga vaaia, e tatau ona e faʻamalosia lau lava taumafataga i meaʻai maloloina, amata le taalo taʻavale, faʻaleleia atili, ma tuʻuina atu le ulaula ma inu ava malosi. E manaʻomia foʻi ona e tuʻuina atu i le taimi le toto ma le mimilo mo le suka, ma asiasi i lau lava tagata tomai faapitoa.

O le a le lamatiaga o le sasaina o le maʻisuka i fafine ma le auala e togafitia ai

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi e fesootaʻi ma liʻa o le endocrin system. O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e masani lava ona iloa i se avanoa, i taimi o suʻega faafomaʻi. O taunuuga o le maʻisuka maualuga e matuai ogaoga: mai le leai atoa o se vaaiga i le vavaeina o vae ona o le gangrene.

O fafine e sili atu ona mafatia i le maʻisuka nai lo alii. E masani lava, o le maʻisuka e feagai ma le faʻamalosia ma le faʻavaivaia le suamalie o le paʻu. O le a matou iloiloina atili auiliiliga o le mea e sili ona fesoʻotai i fafine e maua i le maʻisuka e fesoʻotai ma le auala e taulimaina ai.

Le mafuaaga o le sasaina i le maʻisuka

Aisea e tino ai le tino i le maʻisuka? E masani lava, o le faʻamamaina o le tino o le tino e maua i totonu o totoga o le tino: gaʻo, ate. O le ate e le gata na te faʻaaogaina soʻo se toxins, ae ia pulea foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e gaosia le glucose, e sili atu le mamafa o le sukari i le ate. O lenei auala e tumau ai paleni malosi. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, ona maua lea o le kulūkose mai le ate ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. Talu ai o le kulukose i totonu o le tino e gaosia tele ona o le maʻisuka, ua afaina ai le tino, e mafua ai le le atoatoa i le tino atoa.

O le faʻamamafa i le maʻisuka ua matua vavalalata ma le faʻaleagaina o toto toto, o loʻo i ai le maualuga o le kulukose ua tumu i le suka (pe a oʻo i le maʻi), e amata i nai pito sili ona laiti. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga o fatugaʻo, faʻaoga o le tino, mata ma isi totoga ua faʻalavelaveina.

O le soona le pulea o le suka o le toto e maua ai foi se tali i le lotoifale i luga o le paʻu. E masani lava, o le anufe e faʻaputuina i lalo o le paʻu i tagata mamaʻi, ma mafua ai ona faʻataʻitaʻi. I isi tulaga, o le paʻu e faʻaalia i le faateleina o le suka i le neurodermatitis, eczema, poʻo isi faʻaaliga o le paʻu.

O le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e faatatau i se tasi o foliga vaaia, faatasi ai ma le lagona o vaivaiga, fiainu, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, ulu o le ulu ma isi faailoga masani.

Vaega o le sasaina i fafine e maua i le maʻisuka

E masani lava, o le sasaina o le paʻu ma le maʻisuka i fafine e tulaʻi i nofoaga faigata. O le tele o taimi e masani ona tupu lenei mea i le eria:

  • Lavevae o vae (amata i le vevela o le pusa ma se manogi le lelei, atiina ae i le manogi ma le tiga),
  • Crotch (aemaise lava i le suka i le urine)
  • I le va o tamatamailima (foliga tutusa o le paʻu).

E le o se tagata mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻaaliga i foliga o le paʻu o le paʻu. O nei faaaliga e mafai ona tupu muamua i se setete predabetic.

O le manaʻoga faifaipea mo le faʻafefeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le paʻu o le paʻu, lea e avea o se talipupuni paʻu, lea e avea ma malosiaga mo le faʻaalia o le tele o siama faʻamuʻi po o mea malie. E mafua lenei mea i le faʻaalia o manua ma vaʻa i le epidermis ona o lona soʻotaga.

O le faateleina o le suka e faagesegese ai foi le faamaloloina o manua o le paʻu tolu taimi, faatusatusa i le toe faaleleia o le epidermis i se tagata maloloina.

I le maʻisuka, e masani ona iloga le tele o ituaiga o paʻu:

  • Maʻisuka Xanthoma. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o siama i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o lanu samasama e aliali i luga o le lafu o pito i luga pe pito i lalo, foliga poʻo le pusa.
  • Maʻi faʻamaʻi O se tasi o faailoga faapena e faaalia i le fulafula i luga o tamatamailima po o tamatamai vae, ua tumu i le piniki piniki.
  • Maʻisuka erythema. I le taimi lava lea e tasi, o le mumu, manino ma le manino ma le vevela, e foliga mai i vaega tatala o le tino.E masani ona latou i luga o foliga, o le ua poʻo lima. E le gata ina afaina, ae e mafai foi ona mu pe tui. O nisi taimi e mafai ona mou ese atu i latou lava pe a uma 2-3 aso.
  • Black acanthosis. O le faʻailoga e sau faatasi ma le mumu po o le sasaina i totonu o le pito i luga poʻo le ua. I lenei tulaga, o palemu laiti o loʻo faia i nofoaga o leona.
  • Dermatopathy I lenei tulaga, o foliga o se vailaʻau o se lanu mumu po o le lanu enaena e tusa ma le centimita le maualuga o loʻo i luga o le tino. I le aluga o taimi, ua liua ai le faʻafeiloaʻi i ni vaʻaiga matutua.
  • Scleroderma. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i afu i luga o le paʻu, tua ma le ua.
  • Vitiligo. E tupu i le taimi o le faʻaumatia o sela e nafa ma le faʻavaeina o le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe papaʻe e aliali mai i luga o le fatafata, manava, ma nisi taimi - foliga.

I le maʻisuka, e mafai ona tupu mai pe a maua ni vailaʻau maʻoti. O le mea lea, o fualaau faasaina ma a latou doses e tatau ona faʻataʻitaʻiina e na o tomai faapitoa.

Localization o le sasaina i le maʻisuka

Scabies i fafine e maua i le maʻisuka e matua masani lava. Faatasi ai ma se gasegase faʻaleagaina o gaʻo ma gaʻo, o le paʻu e pagatia i le mea muamua. I lenei tulaga, o le paʻu ua mamae ma ua vevela, maua mai se lanu samasama. Ma o alofilima ma alofilima o le paʻu e mumu, e tau atu i sana.

I le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu e mafai ona i ai i luga o le tino. Ae o nofoaga sili ona taatele mo le localization o le sasaina i le maʻi suka o vaega nei:

Mafaufau i foliga o le sasaina i vaega eseese i nisi auiliiliga.

O vae o loʻo i ai i le muamua e tali atu i suiga i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina o latou mata, faʻafefe ma faʻamago. I le aluga o taimi, o vaega tuaoi o le paʻu e amata ona tosoina: tamatamaivae, tulivae, nofoaga latalata ane i le tino. A uma le finau, o le paʻu e mumu.

E masani lava, o gasegase e matauina se lagona o iniseti iniseti i lalo o le paʻu. O nei faaaliga ua leva ona avea ma faailoga o le manaomia ona faafesootai se fomaʻi.

Genital Itching

O lenei manogi e masani ona faʻaalia i tamaitai. O lenei faʻaaliga e faʻapitoa ona faʻapitoa ona o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le urine ma le tele o le suka, o se mea taua lea mo le faʻaopoopoga o microbes. I lenei tulaga, o foliga vaaia o microcracks ma le faapipiiina o siama e matautia. O le sasaina i le vao e masani lava ona fesootaʻi atu i lenei ituaiga o mea manogi.

E masani lava i fafine e maua i le maʻisuka, o vaginitis tuusaʻo poʻo cystitis e maua. O le vevela ma le mumu o le maʻi i le maʻisuka ua avea ma se faʻalavelave faʻapitoa i gaoioiga masani faalefeusuaiga.

Totoina i totonu o le potu faʻatasi ma le maʻisuka e tuʻuina mai ma le mumu. E masani lava o lenei ituaiga o mea manogi e sili ona faʻafefe i le po, i se miti.

O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le totoina o le tino, ma vaʻaia ma le faaeteete le tumama o le tagata lava ia pe a uma asiasiga taʻitasi i le faletaele.

Tuʻu ma susunuina i totonu o le vaʻaiga vavalalata i fafine e maua i le maʻisuka: togafitiga

O le sasaina o se mea le lelei lea e faʻaosofia ai le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka. E le maua ai le avanoa e faigaluega ai masani, malolo, moe. O se taunuuga, o se tagata e ita, fefe. O le manaʻoga e faʻamaʻa le paʻu, aemaise lava i nofoaga vavalalata, o se faailoga o le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo. Saili pe aisea e maua ai e se tagata e maua i le maʻisuka le paʻu ma le auala e togafitia ai.

Aisea e tupu ai le afaina?

E masani lava, atonu e le iloa e se tagata ua faʻalavelaveina lana metabolism. E tatau ona e gauai atu i ia faailoilo o le maʻisuka faʻamaʻi:

  • fiainu
  • e masani ona fai, o se tagata e ala i le ogatotonu o le po e urinate (!),
  • moe, vaivai,
  • fiaaai
  • taʻavale
  • tofo o le acetone i le vavau o tautala,
  • faanoanoaga
  • sasaina o le paʻu, aemaise lava i le nofoaga vavalalata.

Aisea e aliali mai ai le paʻu o le paʻu? O potu taitasi i totonu o le tino e maua le malosi e ala i le gau o le suka. O lenei faagasologa e faifai pea. O le inisalini o le homone e faʻaaogaina e tuʻu ai le kulukose i le masini. Afai e le lava, ona amata lea ona salalau le kulūkose e ala i le toto e aunoa ma le alu atu i le mea e manaʻomia - i totonu o le masini. O le mea lea, ua amata ona leai se malosi.

I le taimi lava e tasi, o kulimi suka, o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto, e amata ona faʻafefe ai ipu sili ona leaga - capillaries. O lenei tulaga ua taua o le anti-pathology. E faʻaalia e ala i le paʻu o le paʻu, o le faʻavaeina o ni vailaʻau o le microscopic i luga o le paʻu, o se suiga o le vailaʻau ma le paleni alkaline.

Ona o le gasegase o le carbohydrate metabolism, o le paʻu e le lava naʻo meaʻai. O le tolopoina o metabolite oona e faigata tele. O nei mea uma e mafua ai le suamalie o le paʻu. E le tatau ona e le amanaiaina na faailoga.

Faʻailoa mea

Faʻalogo i mea e faʻaosofia ai, e faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fesoasoani i le faʻafuaseʻi ona tupu mai o le faafitauli o loʻo fesiligia.

  1. O le faʻaaogaina o le au faʻasalalau o le mafuaaga masani lea o le sasaina. E aliali mai pe a maeʻa le maalili, vevela, ave faʻamaʻi.
  2. Le tausisia o tulafono sili ona taua o le tumama. Afai e te vali paʻu o le paʻu, ona oʻo mai ai lea o le aloese (i le maʻisuka latou te faʻamalolo lemu).
  3. Le faʻaaogaina o fagu paʻu, lea e mafai ona afaina ai se fafine.
  4. Iniseti faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela. O nisi o na mea e mafai ona tupu i se foliga le tumau, ma e le iloa e se fafine o loʻo tupu aʻe se faʻamaʻi pipisi i totonu o lona tino.
  5. Flammation o ovaries, tublopian tubes.
  6. E faʻalavelave le Hormonal i le taimi o le menopause.
  7. Manatua.
  8. Paʻu paʻu.
  9. Toto
  10. Aveina o vailaau faʻamaʻi.
  11. Manua faʻamaʻi o maʻi.

E manino mai i lenei mea o le faafitauli o le pruritus i le maʻisuka e talafeagai ma e manaʻomia le tele o le gauai i le soifua maloloina.

E faʻafefea ona fesoasoani i se mea faʻapitoa

Afai o le susulu ma le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata o fafine o loʻo maua i le maʻisuka, o togafitiga e amata i le faʻamautuina o kulūkose. O le tulaga autu mo le faʻaitiitia o le suka i le toto o se fesuiaiga i se meaʻai maualalo o le gaʻo. Muamua, o mea uma e maua ai suka ma falaoamata e le aofia ai i le meaai.

Ina ia faʻaitiitia le kulūkose, e taua le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa. O le mea sili ona fiafia ma talafeagai o le faʻaaogaina o biguanides. Talu ai nei, e le fautuaina e nisi o endocrinologists o latou gasegase e faaaoga fualaau faasaina o le sulfonylurea, talu ai latou te afaina ai le tino. Faʻaitiitia le kulūkose ma le gaioiga faʻavalea.

O aʻoaʻoga faʻaleleia e maua ai le fiafia, o se tasi lea o tulaga mo le soifua maloloina lelei ma le maualuga o le suka o le toto.

E faʻamalosia togafitiga faʻapitoa. E aofia ai le ave o antihistamini ma hormones. O la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona malilie i le fomaʻi. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamaonia pe afai o le paʻu o loʻo aʻafia ai genes e aʻafia i le anufe.

Afai o le faʻafitauli i le vaʻai vavalalata o se taunuuga o le faʻaaogaina o le suka, o lona uiga e mafai ona suia i latou i mea faapena (poʻo le fetuunaiga o fua). O le susunuina i totonu o le nofoaga ua faailoaina o le tino e mafai ona aveesea i le fesoasoani a nei fualaau e pei o Clotrimazole, Fluomizin.

E tatau ona e gauai atu i na fautuaga mo le faaumiumi ma le malosi o le sasaina i totonu o le nofoaga vavalalata:

  • inu vai i le pata o le sua e faʻamaonia ai le glycemia,
  • faʻaaoga togafitiga, togafiti faʻamalosi, togafitiga,
  • i luga o vae (lalo ifo o tulivae), i luga o lima e faʻaaogaina suauu i glucocorticosteroids,
  • ma le vevela malosi, e mafai ona faʻaaogaina e le gata i mea faʻapitoa, ae o vailaau faʻasaina foi,
  • i lalo ifo o tulivae, e tatau ona faʻaaogā mea e faʻaaogā ai le heparin e puipuia ai le atinaʻeina o se tagata maʻi i veins veisela.

Le faʻaaogaina o tala faʻasolopito

O le natura e mauoa i laau e faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata i le tele o faʻamaʻi paʻu. Ma o le faʻaletonu o fafine i totonu o le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka e le o se faʻasalaga. O nisi nei o fautuaga a tagata faʻamaʻi masani e mafai ona faʻaaoga i togafitiga.

  1. Totoina o le nofoaga vavalalata ma le faʻafefe o le kalaka. Ina ia kuka, e tatau ona faʻatumu le ulu paʻu i se lita o susu. Aʻo leʻi faia lenei faiga, e tatau ona fufulu faʻamaʻi vai i le vai brackra.
  2. O se teuteuga o paluga o fatugogo ua totogo e fesoasoani e faamama ai le suamalie i le vaega o le tino. E matua faigofie lava ona kuka: e tatau ona e togiina totogo totogo, tuu i totonu o se vevela ma sasaa vai inu. O le taimi e faʻasolo ai le 2 itula. E mafai ona inu nai lo le lauti.
  3. O se teuteuga o le ufiufi ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 le kilokalama o mea gaogao paʻu ua sasaaina i totonu o le fa lita o vai ma ua kuka. A uma ona faʻamamāina, faʻaopopo i le taele. E faʻaaogaina foʻi le malosi ma le paʻu sulfate. Mo le tasi le lita o le vai, aua nei sili atu i le 2 sipuni lapoʻa o le vailaau, ia faʻamaʻapeʻa ma sasaa i le taele. O le umi o le taele e le sili atu ma le kuata o le itula, ao le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 38 tikeri. Ole taimi o faʻasologa e 2 taimi ile vaiaso.
  4. Veronica infusion e faʻaaogaina mo le vevela poʻo le faʻasolosolo. E tatau ona e inuina faatolu i le aso mo le afa ipu tioata.
  5. E talafeagai le kukaina o le suauu fuālaʻau ma faaopoopo i ai se vaifofo o le retinol acetate (1 le talo e manaʻomia mo le 100 ml o suauu). O aso uma e tatau ai ona faʻafefeteina vaega o le tino ma se tuufaatasiga.
  6. Ina ia faʻamalo faʻamalosi mea vevela, e faʻaaogaina se vaifofo borax (faʻaaogaina le glycerol o se solvent). Mo le tasi vaega o le borax, e 5 vaega o le glycerin ua ave. O le faʻaaogaina o vaega e faʻafefiloi ma le fofo e maua mai aʻo lei moe.

Tuʻuina o le maʻisuka i fafine

E iai lau maʻisuka ituaiga 2?

Faatonu o le Inisetiute mo Maʻisuka: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Tausi ia te ia i lenei ... "

O le tigaina o le paʻu o se mea le lelei lea e mafai ona faʻalavelaveina ai le olaga o se tagata. E faalavelave i galuega masani, malolo, moe i le po. E i ai le faʻaleagaina, le popole.

O se faanaunauga tumau e suʻe se faʻailoga e mamao lava mai le leai o se mea. E mafai ona avea ma faʻamaoniga o le solia o le gaʻo gaʻo. O le maualuga maualuga o le toto e puipuia ai le faʻaitiitia o toxins. O aʻafiaga o le tino e aafia ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

Ua matauina e le au atamamai o le sasaina i le maʻisuka e sili atu ona taatele i tamaitai nai lo alii. O le a matou iloa le mea e sau ai lenei faʻailoga ma le auala e faʻaumatia ai.

E faʻapefea ona e iloa e maua oe i le maʻisuka

E toatele tagata e le o nofouta i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrin i le tino. I le taimi nei, o le vave ona togafitia le faʻamaʻi, o le faigofie foi lea ona aloese mai faʻalavelave. O le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia i le tele o faailo o falemaʻi:

  • matuai galala
  • masani faifai pea, faʻamalosi,
  • vaivai, moe,
  • fiaai pea
  • taoto, vevela,
  • tofo o le acetone i le gutu.

I le afa matagofie, o le ata e masani ona faaopoopoina e setete o setete, faʻalavelave i le faasolosolo malie. O se tasi o faailoga sili ona iloagofie o le paʻu o le paʻu o le tino.

O lona malosi e faalagolago i le maualuga o le suka ma pe o le a foi le tele o le gasegase na amataina. E tatau ona ou faapea atu o le faailoga e leai se nofoaga patino.

O nisi tagata gasegase latou te faitioina o le uʻu, tua, alofilima lima, ua ma taliga e maalealeina.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka

O loʻo i ai uluaʻi patho o le paʻu e mafua saʻo i fualaʻau miti saoloto i totonu o le toto. E aofia ai le xanthomatosis, dermatopathy, ma le maʻi o le maʻisuka.

O suppurations ma le mumū o siama e mafai ona tupu pe a oʻo i se siama e aʻafia ai manuʻa e tutupu pe a uma ona faʻafefeteina nofoaga o le aisa.

O le vaega lua lea o faʻamaʻi, lea e aofia ai le candidiasis ma le pyoderma.

O le ituaiga lona tolu o se faʻafefe faʻafefe i fualaau faʻamaʻi e maua e le tagata maʻi ma le suka maualuga. O nei mea o le urticaria, dermatoses, faʻamaʻi maʻi.

Mafaufau i ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi muamua i auiliiliga. Ofo o le suka poo le Bullosis Diabeticorum e faʻaalia i le fatuina o nai paʻu o loʻo iai i totonu totonu ole vai. O vaega autu o le localization: vae ma lima, poʻo alofilima ma vae.O nisi taimi e maua e tagata gasegase lenei siama, ona o itu uma e lua o lo o matauina ma paʻu i luga o paʻu o lima.

O le xanthomatosis Eruptive e tupu i luga o le taimi pe a faʻavaivaia le metabolism carbohydrate. O le faailoga autu o se lanu samasama pe lanumeamata, ma se mumu mumu, lea e matua vevela lava.

O lenei faʻalavelave faʻaalia ai se tulaga taua o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O faʻasologa e atiaʻe ai le maualuga o le cholesterol. Paʻu o loʻo i luga o le tulilima poʻo tulivae tulivae.

O le faʻamaʻi sili ona taatele i alii e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O Erythema e tele ituaiga o meaola: exudative, nodular, multiform, foliga o foliga. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e masani lava ona tupu se maʻi faapena i alii. Ae ui i lea, o tamaitai o le tausaga muamua o le matutua e mafai foi ona i ai. O le faailoga autu: vaega o ituaiga eseese, valiina i le mumu mumu.

Dermopathy mafua mai i le maʻisuka e foliga tutusa ma foliga o tagata matutua. E lanu enaena ma lanu enaena. E masani lava ona tu i luma o le vae pito i lalo.

I le taimi muamua, o faailoga o le pruritus i le maʻisuka e mafai ona tupu e aunoa ma le fausiaina o otaota. Ae i le taimi lava e tasi, o le paʻu o le tino o le a mago, peʻe. O le tele o taimi e tupu ai le solia o le metabolism o gaʻo, o le taumafataga, lea e toetoe a le mafai ona faʻaumatia.

O le sasaina i le maʻisuka e le gata i luga o le paʻu. O faʻamaʻi tamaʻitaʻi e afaina foi i se mea le lelei. O le faaitiitia o le puipuiga o le tino e taitai atu ai i le mea moni e faapea, i le microflora fungi o le ituaiga "Candida" ua amataina, lea e faatupuina ai le vevela. O le gasegase o le gasegase e mafua ai le ita i totonu o le vevela, susunuina o lagona, sosolo. O le paʻu i le labia ma le faʻafefeteina e fetogi ma liliu mūmū.

E tatau ona maitauina e le gata o aʻafiaga o Candida e aʻafia ai aʻafiaga, ae o soʻo se paʻu paʻu pe a maua ai le maualuga o le susu. E mafai ona maua i lalo o le pusa, i totonu o le pusa.

O lea ituaiga o faʻamaʻi o le uiga lea o le tele o fafine.

Ae ui i lea, o tamaʻitaʻi laititi e le saogalemu mai le mea moni e faasaga i le tulaga o le maʻisuka, o le siva o le a aʻafia ai le paʻu o vae, tamatamailima pe "nofo", mo se faataitaiga, i taliga.

E le o le pau le mafuaʻaga o le faʻamaʻi tino i le maʻisuka. Ina ia mafai ai ona fuafua ma le faʻalagolago le mafuaʻaga e taua ai le perineum ma le nofoaga faʻasalalau, e tatau ona faia se suʻesuʻega.

O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le herpes genitalia, lea e faʻaalia ai lava ia i taimi uma i taimi o le faʻavaivaia o le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi.

A uma ona faia se suʻega talafeagai o le toto ma le urine, o le a faʻamalamalama e le fomaʻi le maʻi i togafitiga e aofia ai se meaʻai ma fualaau faʻatau. E le gata i lea, o le a faʻamatalaina oe e le fomaʻi pe faʻapefea ona e faʻateʻa ese le ita.

Faʻalagolago i le mamao o le faagasologa, o le antihistamines (Erius, Kestin, Suprastin), o mea faʻalogo hormonal (Laticort, Lokoid) e mafai ona faʻaaogaina. Le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma faʻamaʻi e faia i vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aofia ai clotrimazole.

Fluomisinum i suppositories poʻo papamaʻa e mafai ai foi ona faatea ese le ita o le mucosal. O le uiga o le "Acyclovir" o loʻo faʻamatalaina i luma o herpes.

O faʻamaʻi pustular ma neurodermatitis e togafitia i vailaʻau faʻasaina (Levomekol) poʻo antihistamines (Loratadin, Fenistil).

O le taimi nei e uiga i le auala e togafitia ai ma susunuina i le vaʻai vavalalata i fafine e maua i le maʻisuka. Faʻatasi ai ma se faʻamautinoaga, o faʻafitauli e tulaʻi mai i le atiaeina o se faiga faʻafesoʻotaʻi lelei.

Laititi le puipuiga faʻatasi ma se siosiomaga lelei "suamalie", lea e faʻafeiloaʻi ituaiga ituaiga o sigi, faia ai se ituaiga o faafitauli. O le mea lea, o le tagata gasegase e tatau ona faia le tele o taumafaiga.

I le faʻaopopo atu i le mea moni e tatau ona togafitia le mafuaaga o le sasaina, e mafai ona taofia faʻamaonia pe afai e tausia ma le faʻaeteete le tumama.

Ina ia faʻaumatia mea manogi, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga faigofie:

  • fufulu se nofoaga vavalalata i le taeao ma ao le i momoe,
  • fufulu mamā ma faʻamaʻamilo lelei lou 'ie lino i le uʻamea vevela,
  • pe a fai se taʻele, faʻaaoga sauniuniga ma le pH e le faʻaituau ina ia aua neʻi faʻafefe ai le paʻu,
  • mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, matau ma le totoa le vailaʻau o vailaʻau.

O le faʻaitiitia o le susunuina ma le faʻaaogaina o le fesoasoani i le suāuʻu e fesoasoani i le taele i le vai vaiinu, suamalie ma le teuteu o le chamomile, calendula, ola.

E le masalomia, o le fautuaga i fomaʻi e tatau ona avea ma taʻiala i gaioiga. Na o le fomaʻi e filifili pe faapefea ona togafitia le faʻamaʻi ma ona faʻaʻailoga.

O suʻesuʻega mo mea e gaosia i le suka e tatau ona faia e le aunoa, e tusa lava pe leai se faailoga manino o le maʻi. O le glucose maualuga e mafua ai ona pala le vaa, ma o lenei mea e afaina i le paʻu, lea e faigata ona toe faʻaleleia mai i le taimi o se talavou.

O le faʻavevesiina o le toto e taʻitaʻia ai le gangrene, ona oʻo ai lea i le tosoina poʻo le oti foi.

Tuua Lau Faamatalaga