Faiaʻoga o le maʻisuka

O masini faʻasolosolo faʻatasi ma lima poʻo ni lepa e fesoasoani e tufatufaina atu le mamafa i maso tua. E le talafeagai mo tamai fale. E masani ona faʻaaogaina i le faʻafefeteina,

Mea faʻatau faigofie, o masini ma pedals. O le mea moni, o lenei masini o le afa lea o le meaʻai masani, lea e naʻo le tino ma pedal e aofia ai. O nisi taimi e faʻatau atu ai se tagata faʻatau, faʻatasi ai ma le mamafa i tua ma lima.

O nei simulators e faʻatusatusa lelei le aʻeaʻe i luga o faasitepu. E i ai le faʻalagolago ma le tutoatasi. O le simulator vae e le faʻapipiʻiina sooga, ae, i se isi itu, aveese le avega mamafa mai ia i latou,

O ia ituaiga masini e sili atu le faigata, aua o le taimi o le nofoia o faavae e faia ai se fegasoloaiga, e fesiitaʻi le ogatotonu o le kalave. O lenei malosiaga e tele atu ma sili atu maso e mafai ona aafia i le galuega (e oo lava i le lomitusi). O le auai i totonu e sili atu le faigata nai lo le tulaga masani, ae o le taunuuga e aoga le taumafaiga. O lea ituaiga masini e mumu ai calorie nai lo se mea masani,

Rotary.

O ia masini faamalositino e matua afaina ai le tua i le taimi o faamalositino Sili mo tagata fiafia i le tele o toleniga. Pamu fufulu eletise rhomboid, maso sikuea ma le trapezius,

Latou te faatupuina le feeseeseaiga malosi i le taimi o vasega ona o se fale faʻapitoa e fausia, ma e faʻapipiʻi ai foi le avega.

E le gata i lea, o vaalele e eseese i la latou mamanu. Ua vaevaeina i latou e gaugau, tutoatasi ma tomai. O le ituaiga pito i tua e masani ona faʻaaogaina i le gyms, e iloga i lona telē tele ma le malosi.

O le ituaiga lua o masini e mafai ona galue i luga o maʻa, ma o lea e lelei tele mo le faʻaaoga i le fale. O le gaosiga o suauu e laiti foi. Na pau lo latou maualalo o le malosi, o lea o le a le aoga ai aʻoaʻoga mamafa ia i latou.

E ese foi i latou i lo latou fausaga. E i ai se ituaiga masini, sili ona lelei mo le faʻaaogaina i le fale, faʻapea foi le eletiseka, lea e masani ona faʻatau mo falemaʻi ma faʻaogaina. O masini faʻapitoa e faʻatulaga lelei, ona o la latou gaioiga e faʻavae i luga o le eletise.

Pe a lolomiina e le tagata le vae i le tasi vae, o le uaea o loo mamafa, ma le mamafa i le isi, ua faalauteleina. Mea eletise eletise, i le faasologa, e sili atu le faigata i le fausaga, aua e aofia ai le faʻamafanafanaga, galuega taua ma polokalama faʻaleaʻoaʻoga.

O le faʻatusatusaina o le faʻaaogaina o ni musika i le taimi e tasi o le solofanua autu lea o lenei simulator.

O muso nei e aofia i le faagasologa o le lesona:

  • vae, sulu ma papa,
  • tauau tauʻau
  • tua ma puimanava
  • fagu - pusa ma le lolomi,
  • lima - biceps ma triceps.

O aoga o vasega

I le faaopoopo atu i le faʻamalosiina o nei maso, fai masani ma faʻapitoa faʻamaonia, oe:

  1. faʻaleleia le faʻatinoina o faiga faʻapitoa i le cardiovascular ma le manava,
  2. atiae le atoa o le tumau, fetuunai, malosi, tuuina atu le tino ma le toomaga,
  3. toesea popo paʻu, faaitiitia le foliga mai o le cellulite ma pamu i luga o pusa i luga o le suauu,
  4. fai le sao saʻo (aemaise lava le taua mo tagata o loʻo faia galuega faʻapitoa mo le tele o itula i le aso).

I le Igilisi, o le upu "laasaga" ua faaliliuina o le "laasaga". E maua ai se faʻataʻitaʻiga o savali savali. Mo se taimi uumi, e iloa e tagata uma aoga o ia ituaiga o faʻatinoga. O le mea moni, e oo lava i fomaʻi, ia tumau lo latou foliga ma le soifua maloloina, fautua nai lo le faʻaaogaina o le elevise e aʻe i faasitepu.

E tatau ona maitauina e le mafai ona vavalalata ia upu stepper - o aoga, pe afai tatou te talanoa e uiga i ona aoga aoga i luga o le tino. Faʻafetai i le vaʻalele, o mea nei e tutupu i le tino:

  • o vae laiti ifo o loʻo aʻoaʻoina, aemaise lava, maso o le vae pito i lalo, ogavae ma papa,
  • o le soifua maloloina o le tino o loʻo tumau, o loʻo taʻua o cardio training,
  • ua susunuina calories ma ua sili atu le mamafa o le mamafa,
  • cellulite ua mou atu.

Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e iloa e tele ituaiga o lenei simulator. Vaega eseese o musika ua aʻoaʻoina e fuafua i le ituaiga o meaʻai. I le taimi lava e tasi, e ese le eseesega o mea e fai e muso, ae faapena foi i le avega na faʻauluina i latou.

E i ai masini faʻapitoa ma masini eletiseka. O le mea muamua e taʻavale e le galuega maso. I le fatu oa latou galuega, o tane eletise eletise e maua ai le teteʻe. O se mea manaia tele meafaigaluega.

O le eletise eletiseka e sili atu ona taugata nai lo masini afi. Latou te galulue i luga o le mataupu faavae ole teteʻe. Faatasi ai ma ia simulators, e mafai ona e fetuutuunai le saoasaoa ma le pao o le faamalositino. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai foi se masini faʻaeletoroni e siakiina le tulaga i le taimi o toleniga ma le fesoasoani o se komepiuta komepiuta - faʻatusatusa le pulutala, faʻapitoa i kalori, laasaga ma le taimi faʻaalu.

E eseese lava le vaʻa i le ituaiga o gafa - latou te o mai ma se tulaga tutoatasi ma le faalagolago. O le faʻataga muamua e mafai ai ona e filifilia lau oe lava avega mo vae taitasi, e faigata, ae o le a sili atu le aoga o ia aʻoaʻoga. Ole ituaiga lona lua e le mafai ai ona e fetuutuunai le avega i luga o vae eseese, o le gasolosolo e feaveaʻi faʻatasi pei o se uila.

O le iloa o ituaiga o tagata faʻatusa o le a fesoasoani e tali le fesili: simulator stepper - o a muso o loʻo toleniina? E ese i latou i le tele o auala. Muamua o le tele. I tulaga o le tele, o le au vaʻaia:

  • Tulaga faʻataʻatia - ia i ai se mamanu tele ma lima, poʻo ni levers. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le avega o tufatufaina atu i le pito i tua.
  • Mini - vaʻaia - ei ai se mamanu faigofie, o se masini laʻititi ma pedal. O maso uma o le tino maualalo e galue ai. O nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i faʻalautele, o lea e mafai ai ona e toleniina ou lima ma tua. E le gata i lea, o le tino pito i luga e mafai ona toleniina e ala i le faʻaopopoina o le faʻagasologa o lima, sui o le tino ma manaʻoga i laasaga. O le mea lea, o maso o le tua, le ua ma le tauʻau o le a toe faʻaaogaina.

O le tele o vaʻa vaʻaia e lelei mo aʻoaʻoga i le fale, e le taugata ma e laitiiti se avanoa.

O le isi faʻavasegaga o tagata faʻatau e faʻamoemoeina e ala i a latou faiga faʻavae galue:

  • Vasega masani - o loʻo vaʻaia e le stepper savali i luga o laasaga.
  • Faʻapaleniina le vaʻaia - ei ai se masini faʻapitoa, pe a faʻatusatusa i le vasega masani, e pei o le faʻasalalauga e alu i le taimi o le faʻatinoga, suia le ogatotonu o le kalave. O vaega maso o vaega pito i lalo o loʻo aofia ai iinei, faʻapea foi ma maso o le aufaasālalau, taʻoto ma faʻamautu. I le taimi muamua o le a faigata ona taulimaina, ae ui i lea, a maeʻa fetuutuunaiga o le a iloa o le taunuuga na aoga ai le taumafaiga. E le gata i lea, e matua aoga lava i le tetee atu i le mamafa o le mamafa ma mu ai le tele o kalori.
  • Rotary stepper - faʻapipiʻi tua o maso i le taimi aʻoga. I le faʻaopoopoga i pedals, o le simulator o loʻo i ai se tulaga faʻafefeteina ma se lima lima. O faʻatinoga e malosi ma e maua ai le afu lelei. E faaopoopo i le tino maualalo, e mafai e lenei simulator ona galue i maso o tua, abs ma le pusa.
  • Faiaʻoga o loʻo i luga o fesoʻotaiga - o se faʻavae faʻatasi ma pedals ma lima

E ese lava le vaalele i le mamanu o foliga vaaia, e mafai ona latou:

  • tagata tomai faapitoa - sili ona tele ma umi, e faʻaaogaina i le faʻaogaina.
  • gaugau - laiti-siʻitia, ae le o le sili ona umi, e le fetaui mo toleniga malosi.
  • autū - laʻititi i le telē, e mafai ona galue i luga o maʻa, e talafeagai mo le faʻaaogaina o fale.

O le tele ma le mamafa o mea tau taʻaloga o se tasi lea o tulaga autu e filifili ai, aemaise pe a manaʻomia se simulator mo meaaoga. E tusa ai ma lenei uiga, e vaevaeina le vaʻa 2 ituaiga.

  1. Ministeppers. O lenei masini faamalositino e mama ma taugofie.E tele lava ina filifilia mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, talu ai e sili atu ona faigofie le faʻataʻitaʻiga i le meaʻai i le fale ma se tamai simulator. O lenei masini o se fausaga faʻatasi ma pedals ma e masani lava e leai ni auiliiliga faaopoopo. O se cardio trainier e galue lelei ma le galuega, ae o lona tau e taugofie.
  2. Fomai faʻapitoa. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani lava ona iai ni lapoa tele, talu ai ona o le faʻaopoopoga i le faʻavae ma pedals, ua faʻapipiʻiina i latou i ni auala poʻo ni levers. I le faʻaopoopoga, i faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga, e masani ona i ai se paneta e pulea ai oe e faʻatagaina oe e fetuunai le simulator.

E ofoina atu e le au gaosi ni filifiliga simulator. O a latou feeseeseaiga e aafia ai le auala e saʻo ai le vaʻaia ma pe o le a le mea e ausia.

  1. Vasega masani. O le filifiliga sili lea ona faigofie, o le galuega o le faʻafaigofieina o le aʻe i luga o faasitepu. O le leai o ni elemene faaopoopo e le afaina ai le aoga o vasega, aʻo le simulator e taugofie.
  2. Faʻapaleni. O ia faiga e faʻapipiʻiina ma se mea e paleni ai elemene ile vaega o le faʻavae. Faafetai i lenei mea, ao faagasolo gaoioiga o le a mafai ona faʻaaoga musika o le lomitusi ma tua.

O vasega e maua ai se taunuuga lelei, ae ui i lea, ina ia ausia nei faailoilo, e tatau ona e iloa le auala e saʻo ai le vaʻaia. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le tulaga sili ona lelei o faamalositino e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina.

  1. A o leʻi galue i luga o le simulator, e tatau ona e faia sina mafanafana. E manaʻomia le 5-10 minute.
  2. O seevae aʻoaʻoga e tatau ona faʻalelei pe'ā mafai. E masani lava, oi latou nei o ni faasee ma le lacing ma le faʻaputuina o vaʻa ina ia mautinoa ai le faʻalagolago i luga ole vae.
  3. O laʻei e faʻatulaga mo taʻaloga e le tatau ona faʻatapulaaina ai le gaioiga
  4. I le taimi o le aʻoga muamua, e le tatau ona e faʻaofuina le tino - o aʻoaʻoga e le tatau ona silia ma le 10 minute. Faʻateleina le umi i le 30 minute.
  5. I nai aso muamua, ua fautuaina faufautua e toleni ma le lagolago. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga lima poʻo faʻalautele. Latou te maua se lagona o le lagolago.
  6. Aʻo savali i luga o le vaʻa, o le sooga vae o loʻo i lalo o le tele o le atuatuvale, o le mea lea, ina ia faafaigofie ai le galuega, ia tuu atoa le vae i luga o le vae (e aunoa ma le siiina o le mulivae).

Tuʻuina le tulaga o le tino

Tatou amata i mea taua. Mo galuega lelei i luga o soʻo se simulator
E taua tele le tausisia o le faʻatulaga lelei. Ma afai oi totonu
faʻatasi ai ma se uila uila poʻo se uila afi, alaga,
e leai se eseesega mai se faʻamalositino masani e masani ai tagata uma
tagata taaalo - pe faapefea ona ae i luga o faasitepu?
Sa matua mafaufau lava se isi i lenei mea.

E taua le faʻamautinoa o ou tulivae
e le faʻamaonia e oʻo i le iuga: a le o lea o le tuʻufaʻatasia o le a avea o se avega leaga. Lenei
e toatele tagata taaalo latou te faia se mea sese.

O le simulator mo le maʻisuka: vaʻaia ma uta, ituaiga o faʻatinoga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E pei o le tala, o le suiga o le olaga. O le toʻatele o tagata mamaʻi ei ai se faʻafitauli, e mafai ona faʻaaogaina se simulate prevention simulator? O togafitiga o le tino e fesoasoani e faatumauina ai le leo ma pulea le atinaʻeina o le tele o maʻi, e aofia ai se maʻi "suamalie".

Peitai, e pei lava o soʻo se faʻamaʻi, e fautuaina e usitai i se auala faʻapitoa mo le faia o faʻamalositino i le taimi o togafitiga o le maʻisuka, aemaise lava i le faʻaaogaina o simulators. Sei o tatou taumafai e faʻatusatusa lenei mea.

Polokalame Buttock

A e galue i se vaʻa, e tatau ona faʻatautaia lelei aʻoaʻoga. O le tausisia o tulafono e ausia ai se taunuuga lelei i se taimi puupuu ma e le afaina ai le tino. Mo i latou o loʻo toleni i totonu o le potu malolo, o le a taʻu atu e le faiaoga ia te oe le auala e fetaui lelei ai ma le masini stepper. O i latou e fia galulue i le fale e tatau ona muamua suʻesuʻe i fautuaga.

  1. I masina muaʻi, o aʻoaʻoga e tatau ona sili atu le faʻamalolo. E tatau ona siitia malie ia avega.
  2. O se mea e sili ona taua o le masani lea o vasega. E tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso.
  3. Ina ia puipuia le tele o faamalositino, e taua le mataʻituina o lou fatu. A o leʻi galue i luga o le vaʻa, e tatau ona e siakiina faailo i le malologa. O ia ituaiga pulusese mo se tagata ua manatu e masani (o faailoga taitasi o le a avea ma tagata taitoatasi). O le maualuga o le faʻatagaina o le faailoga e 200 pepe i le minute i lalo o le matua o le tagata. Afai o le faailo e oʻo atu i se itu taua, ua oʻo i le taimi e toe faʻafoʻi ai le manava ma faia se malologa.

Laʻasaga i luga o le meaʻai e aofia ai le faʻaaoga malosi. Ma o aʻoaʻoga e le manuia i taimi uma. I nisi tulaga, e tatau ona e teena vasega i le simulator. Ina ia aloese mai le afaina, mafaufau i le faʻailoga:

  • Faʻasalaina manuʻa: faʻalavelave, vavae, pulupulu.
  • Maʻi pipisi.
  • Paʻu i le taimi ua tuanai poʻo le osofaʻi fatu.
  • O faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, mama i se aʻoga masani.
  • Tina i masina mulimuli.
  • Maʻi maʻi suka.
  • Toto maualuga.
  • Faʻasusu i le fiva maualuga.

E ui i le aoga o lenei simulator, ae o loʻo i ai le tele o mataupu e aoga ai le tuʻuina atu o vasega. E faʻasaina mo tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o le maskloskeletal system, aemaise lava le tui, aua o loʻo i ai se uta tele. E le gata i lea, e le mafai ona e aoaoina i luga o le suʻavale vaega o tagata nei:

  • maʻi gasegase
  • tagata e maua i le niumonia, maʻisuka ma le thrombophlebitis,
  • maitaga i le tolu tausaga,
  • ma faʻateleina faʻamaʻi pipisi,
  • pe afai ei ai faʻamaʻi pipisi.

Afai ei ai faʻamaʻi o toto toto ma le fatu, ona faatoa mafai lea ona e aʻoaʻo na o le faʻatagaga a se fomaʻi.

O le fua faʻatusatusa o le stepper e le taofia ai mai le pamuina o vaega o musika eseese. O le faʻaaogaina o vavalaʻau e aoga ma e fiafia lava. Mo le lima o vaega, o lenei simulator o se sailiga moni. O lona sini o le faʻaleleia lea o foliga o le tino, faʻamalosia le taʻavale.

E te le iloa pe faʻafefea ona pamu i luga o le meaʻai i luga o le meaʻai ma faʻaleleia foliga o lau ositaulaga? O le a fesoasoani le polokalama faʻapitoa ia te oe e faʻatautaia ai le faʻalavelave o le mauaina o se tagata laʻititi. Afai e faʻataga oe e lau vaʻaia e sui le avega, faʻateleina ma faʻaauau:

  • Aso 1-7: 1 minute 50 laasaga. 1 minute e toe faʻaleleia. 1 minute 60 laasaga. 1 minute e toe faʻaleleia. 2 minute 60 laasaga. 1 minute malologa. 2 minute 50 laasaga. 1 minute malologa.
  • Aso 8-15: 1 minute 50 laasaga. 60 sekone malologa. 2 minute 60 laasaga. 1 minute malologa. 2 minute 60 laasaga. 1 minute malologa. 60 sekone 50 laasaga. 1 minute malologa.
  • Aso 16-23: 1 minute 50 laasaga. 60 sekone malologa. 2 minute 65 laasaga. 1 minute malologa. 2 minute 70 sitepu. 1 minute malologa. 1 minute 65 laasaga. 60 sekone malologa. 1 minute 60 laasaga. 60 sekone malologa. 1 minute 50 laasaga. 60 sekone malologa.
  • Aso 24-31: 60 sekone 50 laasaga. 1 minute e toe faʻaleleia. 3 minute 60 laasaga. 1 minute malologa. 2 minute 65 laasaga. 1 minute malologa. 2 minute 70 sitepu. 1 minute malologa. 2 minute 65 laasaga. 60 sekone malologa. 1 minute 60 laasaga. 1 minute malologa. 60 sekone 50 laasaga. 1 minute malologa.

O lenei ua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻaaʻoaʻo i luga o le meaʻai e fufulu i luga papa ma faʻaleleia foliga. I le taimi nei, e mafai ona e mafaufau pe faʻapefea ona e faʻaaogaina lenei simulator.

O loʻo lelei lou tino, ae e te le iloa pe faʻapefea ona fai se mea e gaosi ai le mamafa vave ma faigofie? Afai o le toleniga e faia i luga o lenei simulator, ona tatau lea pe a ma le 1 le itula e aunoa ma se malologa. 40 minute e lava e mafanafana ai ou maso. E na o le maeʻa lava ona amataina le faagasologa o le susunuina o gaʻo.

E te manaʻo e aʻoaʻo pe faʻapefea ona leiloa le mamafa i luga o se vaʻa pe afai o oe o se tagata amata? Faaaoga le polokalama faapitoa mo le tulaga faavae. Faia le taʻaloga i ni seti se tolu ma se malologa puupuu i le va oi latou. Umi o auala e ala i aso i minute:

  • Aso 1-7: 10 - 10 - 10.
  • Aso 8-14: 15 - 15 - 15.
  • Aso 15-21: 20 - 15 - 20
  • Aso 22-28: 25 - 10 - 25.

Aʻo leʻi amataina vasega, e taua le mafanafana ma le fusi mo le 10 minute. Afai e te misia lenei taimi, o le a maua e le tino le le mautonu. Ma o le a le manaomia le kalori manaomia.

E foliga mai o se fesili uiga ese: o le mea e fai ai le vaalele e foliga mai o se tulai
i luga o faasitepu Ae leai, i le mea moni, o mea uma e le faigofie tele.

O lenei simulator e mafai ai e oe lemu le "ala"
luga o faasitepu ", ma malosi malosi" tamoe "
i luga ia te ia.E masani lava, i le taimi e tasi, le maualuga o le avega i ou maso
ma o le cardiovascular system o le a eseese, o lona uiga o le a suia
ma le taunuuga - i mataupu o gaʻo gaʻo, fatuina o fatu
ma toto toto, faʻateleina le malosi. E le gata i lea, o le auala o laasaga e eseese.

Laasaga masani. Leai se faʻamatalaga e manaʻomia: o nuanua uma lava
tomai ua faamatalaina i luga. O le aoga autu e manaʻomia e tagata taʻaʻalo
faia o tagata faʻatau.

Laasaga faigata. Faatasi ai ma lenei Laasaga, o le tino (e aunoa ma le punou i tua!)
"Tumau" i luma o taʻamilosaga taʻitasi, ma, o lea,
galuega e sili atu le malosi. Ae, o le mea moni, o le saoasaoa o loʻo faʻagesegese. I lenei auala
o le aafiaga o le susunuina o gaʻo, faapea foi le atinaʻeina o toto toto ma le loto, o le a
lalo ifo - ae o lou maso o le a sili atu le lelei. Naʻo
ia mautinoa ua saunia sooga tulivae mo sea avega!

Laasaga "afa afa." E feteenai ma fautuaga i luga, ma
faʻaaogaina o lenei metotia patino, i se isi itu, e tatau ona e taʻe sina mea laitiiti
mulivae ese mai le vae. Ae ui lava ina le oomiina le gaʻo i le pito,
ma o le saoasaoa e sili atu le maualuga nai lo le mea masani.

O lea e sili atu oe
galue i le tino, ma e mafai ona sili atu ona lelei le mamafa. Ae, faatasi ai ma lenei mea
faiga masani, e taua le vaʻaia lelei o lou fatu -
O le mea lenei o le isi vaega oa tatou tusitusiga e tuuto atu i ai.

O le le mautonu o le faʻaaogaina o lenei cardio simulator o le numera telē ma le tele o filifiliga o le faamalositino, aua o loʻo i ai se faʻaopoopoina o ni simulators se lua i le tasi. Ae talu ai ona o le aʻoaʻoga ua folafola mai e le o le manaia ma le migao.

E tele tulafono faʻatulafonoina:

  • E fautuaina tagata amata e amata ile vasega 5-10 minute (1-2 vaiaso). O le a le tele o lou manaʻo e savali i luga o le stepper e taua. I le vaiaso lona 3-4, ao e faʻaaogaina mea mamafa, o le umi e mafai ona oʻo i le afa itula ma faia i isi aso uma. A maeʻa le masina o toleniga ma fetuunaʻi le tino, o le tulafono sili ona mataalia e tolu taimi i le vaiaso mo le itula. Filifili se faʻatulagaga e faʻavae i luga o le maualuga o lou malosi faaletino. Tuuina atu ou maso i le taimi e toe faʻafoʻi ai, aua o lau sini e le o le faʻanoanoa ma le vaivai i taimi uma, ae malosi ma faʻatali mo le isi taʻaloga ma le fiafia, e le o se mea faʻafefe.
  • O le mafanafana mo le mafanafana ma le uʻamea mo le faʻalauteleina o maso galue e faʻamalosia (5-10 minute i le amataga ma faaiu i se umi e itiiti ifo ma le afa itula).
  • O seevae faʻamafanafana ma lavalava e taua.
  • Faʻaauau le paleni, le tele o le gaioiga ("tulivae vaivai" - aua le faʻamalosi i le pito ma aua le punou i le ala atoa, ia vavao sooga, tutusa ma le pito i luga) ma le tulaga o le tino (vae - atoa i luga o vae, tua i luga, o le tino na sisi i luma - e aunoa ma le faʻafefeteina i le pito i lalo e puipuia ai le faʻateleina).
  • O uta mamafa (savali) e manaʻomia e tuʻufaʻatasia ai ma isi ituaiga o mamafa - mo se faʻataʻitaʻiga, mana, lea e mafai ona mafai ona faʻalauteleina poʻo faʻamalosi.
  • Afai e te aʻoga i musika, o lona fati e tatau ona fetaui ma le pao o laasaga.

A uma le masina o vasega

  1. 50 laasaga i le minute, tasi minute malolo.
  2. 60 i le 3 minute, malolo.
  3. 65 i le 2 minute, malolo.
  4. 70 mo le taimi e tasi, malolo.
  5. 65 mo le taimi lava e tasi, malolo.
  6. 60 mo le 1 minute, malolo.
  7. 50 mo le taimi lava e tasi, malolo, faʻalautele.

I le mulimuli ai i laasaga, faʻaauau pea ona faia faʻatasi ma faʻalautele poʻo le sosoʻo e galue i lima i le 2 seti o le 20 taimi:

  1. togi tulivae mo biceps,
  2. toe foʻi i tua o faʻamau,
  3. gaioiga o le itu i luga o le tauau,
  4. faatautau lima i luma ma i luma o oe ma punou i luga o le tulimanu,
  5. "Sulu" ma lima,
  6. ogalima i luga o le tauau, o lima o agai i luga i le 90o - gafa i itu ma aumaia faatasi lima.

O le faʻaleleia o le tino e aoga tele mo le paʻu o le mamafa, o le mea lea e faʻavaeina ai laasaga simulator.

Vasega i luga o le cardio simulator fesoasoani i se tagata:

  • Faamalosi puipui o toto toto ma maso o le fatu,
  • Faʻaleleia le faʻaleleia o le tino.

O le laasaga o le simulator e aofia ai e le gata o vae ma papa (e pei ona tupu i le savali masani), ae o maso foi o le tino ma le abs.E faigofie tele le vaʻaia e faʻaoga, e le manaʻomia ni aʻoaʻoga faʻapitoa ma tomai.

E fetaui lelei, ma o le mea lea e le tele se avanoa i le potu. E tele ituaiga eseese o fuʻa, e tatau ona e filifilia le filifiliga mo le tele o lau falemautotogi. O le faʻaogaina o masini eseese e fesuisuiai - filifili ma se avega mo na maso e te manaʻo e fufuluina.

Vasega i luga o le stepper e faʻaalu ai le tele o kalori, lea e oʻo atu ai i le susunuina o le tele o meaʻai. Afai e te suʻesuʻeina ma le malosi, e mafai ona faʻaalu e tusa ma le 500 kcal i le itula! O le tele o le malosi e faʻaaogaina e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le mamafa, maualuga o le tino, malosi gaioiga ma le faʻamalosia o aʻoaʻoga.

Faʻaaogā i luga o le itū itula i le aso, o le ae manuia le mamafa o le mamafa poʻo le tausia o le mamafa, faʻaititiaititi le faʻaogaina o le kalori. Stepper o se masini faʻamalositino, lea e le faʻamoemoe i le maua o maso, ae i le susunuina o gaʻo gaʻo.

Polokalame o le leiloa

O le simulator e masani ona manaʻomia, ma o le mea lea e manaʻomia ai le fatuina o le sapalai.

Na faia i Saina, faʻapipiʻiina se masini eletise, o le tau e tusa ma le 5500 rubles. E i ai tulaga lelei:

  • faʻaogaina o masini ma faʻalautele faʻalaʻau,
  • e leai ni paʻu papa,
  • faʻapipiʻiina se otometi e faʻaaogaina ai le komepiuta-komipiuta ma se faiga o le suʻeina o faʻataʻitaʻiga o faatinoga - taimi, calories, numera o laasaga
  • compact, mamafa pe a ma le 8 kilokalama - i le taimi lava lea e tulaʻi mai ai se 100 kilokalama.

Faʻamaonia - e leai ni polokalama, pe a maeʻa le tausaga o galuega mamafa, e mafai ona e amataina (e tatau ona sui le suauu).

Mai le ituaiga Atemi (Siamani). Ae vagana ai:

  • masini eletise uta ma le faʻaogaina o masini,
  • Faʻaaliga LCD (faʻavae aʻoaʻoga - faitauga kalori, laasaga, taimi),
  • faʻailoa mananaia
  • e tu i le mamafa e oo atu i le 100 kilokalama, e mamafa le 9 kilokalama.

Tau - mai 4,500 ru.

Minus - i le taimi o le mamafa o le mamafa o le avega na teʻa.

O le konekarate Italian Torneo simulator ua faʻapipiʻiina i:

  • faʻaogaina o masini ma faʻalautele i luga o fusi uʻamea,
  • aʻoaʻoga PC (laʻasaga laʻasaga, pa'ō (laasaga i minute), taimi, kalori),
  • felagolagomaʻi e leai ni selu.

Faatasi ai ma le tele o le 12 kilokalama e mafai ona tu i le 120 kilokalama o le uta. O le tau e tusa ma le 5000 rubles.

Minus - e mafai ona fai (e tatau ona faʻafou le gaʻo).

O Stepper ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata i lona atoa ma e mafai ona faʻaaoga e ausia ai sini.

  • O le faʻamalosia o calorie e maua ai le paʻu vave vave.
  • O maso o sulu ma totoa o loʻo galue, o lea o le a sili atu ona manino le taua.
  • Vasega i luga o le vaʻaia o se vaega taua o le aʻoga cardio, o le cardiovascular system is strengthened.
  • Faateleina le Faʻailoga.
  • O metabolic processes i le tino ua faatelevaveina.
  • O faʻamalositino masani e faʻaleleia le faʻauiga.
  • E faʻateleina le faʻamaonia.

I se isi faaupuga, o le a aoga le gaioiga mo le aveesea o le mamafa o tagata e mananao e pamu nisi vaega o muscle e manaʻomia le faateleina o le tumau. I nai vaega laiti, o faʻatinoga e faʻaalia i le taimi o le toe faʻaleleia o maʻi na gasegase manuʻa ma faʻamaʻi o le tuilaʻau ma vae.

Talu ai o lenei simulator e aʻafia ai vaega taua uma o musika, e mafai ona taʻua o se meafaigaluega lelei e foia ai le mamafa o le mamafa. O le maualuga o le mamafa e pa'ū i luga o maso o vae, ina ia mafai ai ona e faʻaumatiaina e le gata na o se faafitauli e pei o "breeches", ae faʻapena foi ona faʻamavaeina vae, malolosi ma tulu.

Faatasi ai ma nisi o faamalositino faamalositino, e aluese ai le manava. O sosolo ma tagata lautele e tuʻuina atu se avega e le gata i vae, ae faʻapea foi i lima, abs ma musika intercostal, lea o le a fesoasoani e faʻamaina le manava ma foligalelei le ata.

afai o loʻo iai le cellulite, o faʻasalalauga e tuʻufaʻatasia ma masini e puipuia ai cellulite ma vailaʻau faʻapitoa. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina se kulimi faʻamafanafana i vaega faʻafitauli i le taimi o se toleniga, o le taunuuga o le a matauina i le masina: o le paʻu o le a avea ma lamolemole, sili atu ona mausali ma mafai ona fua.

I le itula e tasi o aʻoaʻoga i luga o le meaʻai, e mafai ona e susunuina i le 600 kilokalo. O le soʻo faʻatasi ma meaʻai lelei ma se soifua maloloina lelei o le ki lea i le autalavou ma le matagofie o le tino.

E taua tele le iloa pe faapefea ona saʻo le faia o le vaʻa. I le taʻaloga ina ia aoga ma aupito sili ona lelei, ua fautuaina e usitaia le tele o fautuaga:

  • O le simulator e sili ona tuʻuina i totonu o se vaʻa lelei poʻo vaʻaia.
  • E le o fautuaina se tasi itula aʻo leʻi aʻoina le 'ai. Ae o le afa itula talu ona faia ia faʻatinoga, e lelei le toe faʻatumu o lou malosi i le polotini ma gaʻo gaʻo tele: ia 'ai le sisi, cereals, yogurt poʻo fua.
  • Afai e te inuina vailaʻau, e le fautuaina e ave i se taimi e sili atu nai lo le lua itula aʻo leʻi aʻoga.
  • O faʻatinoga o le a sili ona aoga pe afai e faia i le taimi o le latou gaoioiga. Mo "lulu" o le afiafi lenei, ma mo le "larks" - taeao.
  • Afai o le aʻoga e paʻu i le afiafi, ona tatau loa lea ona tupu i le sili atu i le lua itula aʻo leʻi moe.
  • A o le i amataina le lesona, e tatau ona mafanafana - ia faʻafefe uma maso ma sooga.
  • E tatau ona faʻaauau aʻoaʻoga muamua i se saoasaoa lemu, faasolosolo malie le saoasaoa o le saoasaoa ma le avega.
  • Aua nei galo e uiga i le manava: e tatau foi ona loloto ma loloto.
  • Maualuga le taliaina i le fatu fatu. E le tatau ona sili atu nai lo le 65% o le faleoloa tupe. O le maualuga o le pulse tausaga e fuafua e faʻaaoga ai le fua faʻatatau 220 - tausaga.
  • O le tua e tausia sao i le taimi o le faamalositino, o le ulu e siʻi luga aʻe, ma o vae e tutusa ma le tasi, ma e le mafai ona e alu i tala atu o tuaoi o pedal. E le tatau ona faʻalauteleina tulivae.
  • Faatasi ai ma le tele o le lagolago i le au, o le aoga o le lesona ua faaitiitia. E faatatau lea i tagata vaʻaia ma se au. I luga o vaʻavaʻai e aunoa ma le mea, e tatau ona e tu saʻo, faʻapipiʻi le tino i luma, ae aunoa ma le punou pe aumai ou vae i tulivae.
  • Faauma le lesona, faʻaititia malie le avega.
  • O se aafiaga sili ona aoga i le tino o se mafanafana, e pei o le taʻalo pe a uma se taʻaloga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻafilemu ai maso ma tuʻu le tino i le masani masani.

Afai e mafai, e manaia le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina vasega. E mafai e se faiaoga faʻapitoa faʻapitoa ona filifili le polokalame sili ona lelei mo mataupu taʻitasi, faʻapea foi ma saʻo saʻoga talafeagai i le faiga o le faatinoina o faʻatinoga.

Ituaiga o Aoaoga

E filifilia e tagata taʻitasi se polokalame aʻoaʻoga mo ia lava, e faʻatatau i faʻamatalaga muamua, uiga taʻitasi ma le mea e manaʻomia. E sili le talanoa i lenei mea ma se tagata poto masani, e tusa lava pe faia le aʻoga i le fale. O mea nei o tulaga aoao aʻoaʻoga. E tele laasaga taua:

  • Tulaga faʻataʻaloga - faia faʻatasi ma le saʻo, e tutusa ma le aʻe i luga o faasitepu. E le manaʻomia le taʻavale i luga o le uila i le auala atoa. O le saoasaoa e manaʻomia e vave. E tufatufa le avega i le va o maso femoral male muscle. O le malosi o le tino e faateleina.
  • Mo le afa o taofi - o le pito i tua e saʻo, oomi i luga o le telefoni mo le afa futu. I se saoasaoa vave, o laʻasaga laiti e ave e aunoa ma le faʻaulu i le pito. O le avega e paʻu i luga o maso o sulu ma tamai povi.
  • Luga - o le tino o loʻo agai i luma. O le vaevae atoa e faʻafitia ai le gaʻo i le pito i luga, i se faʻagesegese lemu ma le maualuga o taumafaiga. O maso o sulu ma totoa o loʻo galue.

E faʻavae i luga ole taunuʻuga e manaʻomia mo le aʻoga, e mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻatino i se isi faatulagaga ma le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le sini o le faʻatupulaʻia o le tumau, e fautuaina e faia ituaiga uma o laasaga mo le tolu minute, ma tuʻuina se pusa i totonu o le 85% o le maualuga o le vaitausaga o le fatu. O laʻasaga taʻitasi e tatau ona faʻateleina le mamafa o le uta.

Afai ole sini o le leiloa o le mamafa. E tatau ona amata i ni taʻaloga se tolu i le vaiaso, e 15 minute le umi. Faatasi ai ma se tulaga patino o aʻoaʻoga o loʻo maua, e mafai ona e faʻaleleia le taimi o le lesona i le 30 minute.

E tatau ona e aʻoaʻo saʻo i luga o le vaatau. Ina ia faʻamalosi malosi ai maso ma faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona e mafaufau i nisi o manatu:

  • Tatou amata i 10-15 minute fonotaga o le maualalo. E taua tele le mataʻituina o le fua maualalo o le fatu. E faasolosolo malie, i le aluga o le masina, faʻalautele le taimi o le loto fatu i le 60 minute.
  • A o leʻi aʻoga, matou te faia se mafanafana. Lava le lima minute e mafanafana ai maso.
  • A maeʻa le vasega tatou te faia se "faʻamau". Matou te faia ni taʻaloga gymnastic faigofie e faʻalautele ai maso.
  • O le numera sili ona lelei o taʻaloga i le vaiaso mo amataga ma tagata taʻalo aloaʻia e 2-3. Ua lava lenei mea e ausia ai se taunuuga lelei.
  • Matou te mulimulitai i le pulega - matou te nofoaafi i le taimi lava e tasi. O le susunuina o le kuka e sili ona lelei i le taeao. O se suiga tele mai se tulaga vaivai e fesoasoani i le tino e sili atu ona lelei le aveesea o isi pauna.

Mataʻituina lau fatuga ma le mānava

I le averesi, o toleniga vaʻaia e mafai ai ona e susunuina i le 600 kcal
i le itula, ma ua lava lea mo se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa
i "galuega mamafa cardio." Ma le malosi tele
e mafai ona ausia galuega ma o se taunuuga sili atu i le mataupu o le malosi faʻaalu.

Ae faʻapefea ona malamalama i le malosi o le aʻoga? Mo lenei mea e te manaʻomia
siakiina o le fatu, ma le malamalama i se faiga faigofie: toesea lou tausaga mai le 200, ona
faʻatele i le 65, ma vaeluaina le 100. O le taʻiala lenei
le fua o le fatu manaomia.

I le masani ai, o lenei tulaga taua e mo tagata e le ogaoga
faafitauli i le cardiovascular system: afai ei ai,
ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi alu
i nisi cardio mamafa!

O le tausisia o sea paʻu o le a tuʻuina atu ia te oe se avega sili ona lelei i luga o le fatu.
ma vaʻa toto, faʻapea foʻi ma le lelei o calorie.

O le puleaina o le manava e taua tele foi! O tulaga taua nei poʻo
o le a tatou le toe tuuina atu metotia mo le fuafuaina o latou: ia mulimuli
ina ia mafai ai ona manavaina ma le manino ma le loloto i le taimi o le aʻoga.

Contraindications

E ui lava i le numera tele o le lelei o lenei kata cardio, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. E faamatalaina lenei mea e ala i le i ai o faʻasagaga. E le fautuaina se avega o lenei ituaiga i maʻi ma tuʻutuʻuga nei:

  • ponaivi o ponaivi, solo, pulumu ma isi manuʻa i le taimi o togafitiga (aʻoga e mafai ona faia pe a maeʻa togafitiga, i le toe faʻaleleia o tulaga),
  • maʻitaga i le 2 ma le 3 o le tolu (i le amataga o le aʻoga e tatau ona faia ma le faʻaeteete),
  • ogaoga tuga o fatugaʻo, ate ma le fatu (ona o le maualuga o luga o le tino),
  • maualuga le maualuga o le tikeri lona tolu,
  • maʻi o le maʻisuka (o le faʻasaina o toleniga e faʻaaoga i tagata maʻi maua i le maʻisuka i le tulaga o le tauvaga).

Ae ui i lea, e oo lava i tagata e le oi ai tulaga ma maʻi faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona talanoa i se fomaʻi aʻo lei galue i luga o le vaʻa. O le auala saʻo e faʻaauau ai aʻoaʻoga e tatau ai ina ia tausia ai le soifua maloloina ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi.

O le mea lea, faatasi ai ma se auiliiliga auiliili, o lenei simulator na matua liua lava ina ia matua aoga ma faigofie ona faʻaaogaina. Ole tele ole faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻatino i luga o le meaʻai i le fale, aua o lenei metotia e fetaui ma le tele o tagata.

I le faʻaopopo atu i le mea moni o le masini savali e toleni maso manaʻomia ma fesoasoani ia te oe e fetuunai lau ata, o le ai ai foi se faʻamalologa i le tino ma o le a fesoasoani:

  1. le faʻamautuina o le manava,
  2. faamalolosia o le muso o le fatu ma puipui o le toto,
  3. faʻaleleia le faʻaopoopoina, faateleina le malosi ma le tumau,
  4. faʻamalosia le puipuiga ma le faʻamalosiina o gasegase (e aofia ai le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le cellulite ona o le faateleina o le toto i le tino maualalo),
  5. tuʻuina atu o se mamafa atoa o le tino, e aofia ai i le tulaga o le toe faʻaleleia mai manuʻa ma faʻamaʻi o le masukulekele system.

O le ae mauaina nisi faʻamatalaga e 6 e uiga i aoga ma le aoga o le vaalele i iinei.

O faʻamaoniga o vasega i luga ole vaʻa e:

  1. manuʻa (faʻaleagaga, pupuʻu, ma isi),
  2. ogaoga ogaoga mamaʻi o totoga i totonu,
  3. o vaega mulimuli o le maitaga,
  4. maualuga maualuga poʻo le maʻisuka i totonu o le gaioiga mamafa,
  5. malulu ma maualuga fiva.

Aʻo leʻi faʻatau se suʻavale, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (aemaise lava i le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi). Afai e faatagaina oe e le fomaʻi e galue, ona e amata fiafia lea i vasega.

O faʻamaoniga i le toleniga i luga o le suʻavale e matua ogaoga:

  • Faʻasalaina e oʻo i le pito o le vaʻaia, otaota ma isi manuaga tutusa,
  • O faʻamaʻi o le fatu cardiovascular, fatugaʻo, ate,
  • O le maʻitaga i le lona lua ma le tolu piliona,
  • Tolu tikeri maualuga maualuga,
  • O le tino o le maʻisuka (maʻisuka faʻateleina). Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamai, ua le oi ai togafitiga pe leai foi.

Afai e te le faʻamalieina iʻuga mai le aʻoga i luga o le suʻavale pe afai foi e maua e le vasega le faʻafitauli, ia toe faitau faʻasalaga mo lona faʻaaogaina. E masani lava o le lelei o masini e faalagolago i le lelei o latou faʻaaogaina.

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e taua le auai i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa. E le fautuaina foi le faia o faʻataʻitaʻiga mo faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o le tino, toto maualuga, maʻi suka, thrombophlebitis.

Aua e te galue i le stepper i masina mulimuli o le maitaga.

Aloese mai popolega lē tatau i le vaitau o se faʻamaʻi pipisi. Faatali mo le toe faʻaleleia. Ma tolopo le faamalositino pe afai e te lagona le le mautonu i le tino pe lagona foi ua e maʻi. O aʻoaʻoga e tatau ona faia pe a e soifua maloloina ma tumu i le malosi!

Ina ia aʻoaʻoina mea na faia i luga o le suʻavale mo paʻu mamafa, matamata i le vitio. Tau lava ina tilotilo i le auala e faia ai faʻatinoga. Ma o le vaaiga lona lua e le o manaʻomia. I le uma, o le vitio o loʻo faʻaalia ai vasega i luga o le suʻapala mo le mamafa o le mamafa o loʻo lelei ma faigofie tele.

Faiaoga vitio Stepper

Sa matua faateia lava aʻu i aʻu taumafaiga mo le toleniina o le vaalele. Ma le faamaoni, ina ua aumai e loʻu toalua ia te au lenei mea, sa ou le fiafia, ae na le aoga. Talu ai i totonu o le fa masina na mafai ai ona leiloa 25 kilokalama (!). Ae sa galue malosi foi o ia - faalua i le aso mo le 20 minute. Taeao ma le afiafi. O lea la ua i ai soʻu foliga laititi ma fetaui lelei! Faafetai mo i latou na o mai ma lenei simulator!

Mo le sili atu i le tausaga sa ou mafatia i vaʻa i ou vae, na i ai taimi sa faigata ai ona aluese mai le moega. Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi, na mafai ai ona ou vaeluaina le faamalolo, lea ou te faailoa atu ai laʻu agaga faafetai ia i latou, ae peitai, e le mafai ona ou foia atoatoa le faafitauli. O se tasi mai le aiga na fautuaina e maua se vaʻa. Ma, e pei ona i ai, e le o se mea le aoga, na ia fesoasoani tele i le atiina ae o muso vae na toso i le taimi o le gasegase. O faiga masani i le fale i luga o lenei simulator na fesoasoani e faʻamalolo uma ai vae, ma le mamafa le mamafa o se ponesi. O laʻu iloiloga - ou te fautuaina!

Ou te manaʻo e tuʻuina atu au faʻamatalaga lelei e uiga i le stepper. Ou te toleni mo le tusa o le masina, i isi aso uma mo le 30 minute. Ua tumau pea le mamafa o le mamafa (e foliga mai e aoga le toe iloiloina o meaʻai), ae ua ese le volumes. O le ositaulaga na atamai ma mataala. E mafai foi ona ou ofi i lavalava e lei leva ona leva. Ou te fautuaina tagata uma i se ituaiga simulator.

E eseese fesuiaiga i le ituaiga o gaioiga. O latou nei:

  • Vasega masani. O se faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻaitiitia ai le avega i luga o sooga ma tuʻuina atu le mea e manaʻomia e aunoa ma le tele o taumafaiga.
  • Faʻapaleni. O le ogatotonu o le kalave e fesuiaʻi, o le mamafa o loʻo mamafa, faʻateleina le paleni, ma faʻamaopoopo faʻamalosiaga o faʻalelei.
  • Folau. O le tino e faʻaaoga ai maso tua, lea e faʻamalosia ai le tino atoa. O musika pito i tua o le 'au lomitusi o loʻo galue malosi, o loʻo amataina le puimanava.

Ma o le a le taumafaina o le kalori mo sikuea? Saili

E le o tagata uma e iloa pe mafai ona galo le mamafa aʻo faia le taʻavale. Ae e mafai. E le gata i lea, e le gata ina paʻu le mamafa, ae faʻamalosia ai foi ou maso.Faatasi ai ma le fesoasoani a se vaʻa, e le mafai ona fausia le muso i vae. Ae e mafai ona e faaleleia le tulaga o ositaulaga. E tatau ona e savali ina ia e le tuʻuina atu se faʻafitauli le talafeagai i sooga.

Faʻafefea ona faʻaaoga se vaʻa, oi latou e taumafai e iloa. E faigofie: oso i luga ou vae i luga ma amata faʻavave lemu. Paʻu malie i luga.

O faʻamalositino masani i luga o le suauu mo paʻu mamafa o le a fesoasoani:

  • faamalosi le asini, faia ia sopo e mafai ona fai, faaleleia foliga o tamai povi,
  • faaaoga musele o le manava, tua,
  • faaitiitia le mamafa
  • faateleina le malosi
  • faʻaleleia fesoasoani
  • faʻaleleia le lelei o le manava faʻalavelave.

Vasega i luga o le meaʻai e faaosofia ai le faia o le dopamine. O lenei hormone e fesoasoani i le taufaamatau. I le taimi o vasega, e mafai ona e faʻaosofia le toto i le tino pito i lalo. Ma e aveesea ai le cellulite. Afai e faʻapipiʻi faʻamalositino i luga o le supo ma meaʻai talafeagai, o le ae maua se foliga matagofie ma le matagofie o le tino.

Top 3 ata aupito sili ona lelei

E tusa ai ma lenei uiga, e lua ituaiga o simulators.

  1. Mechanical. O ia tagata vaʻalele e faʻafeiloaʻi atu i le faʻaleleia o le eletise. A faʻaaogāina le mamafa i luga o le uila, e faʻamaonia le pusa. Faatasi ai ma se faaitiitiga o le mamafa (pe a siitia atu le mamafa i le uila lona lua), e toso le tane ma alu le pa. O le lelei o sea faatauga o le a maualalo le tau, e leai se mea e manaʻomia mo le tuʻuina atu o le eletise ma le taofiofi filemu.
  2. Electromagnetic O le uiga autu o ia ituaiga meafaigaluega o le taotoga lea ona o le malosi o le gaʻo o le gaʻo. O ia ituaiga mea e manaomia ai se malosiaga mai fafo, ma o latou tau o se faasologa o le maualuga maualuga. Ae ui i lea, o le lelei o sea suauu o le i ai o isi masini ma se pusa faʻalauiloa.

Isi ituaiga o vaʻa

O le aiga o le stepper e aofia ai:

  1. Vasega masani. E pei lava o le saʻo e mafai ona faataitai le aʻe i luga o le faasitepu.
  2. Laʻau miti. O se vaega laʻititi o vasega mo meaaoga.
  3. Rotary. Ona o le auala o le liliu, latou te tuʻuina atu ai se avega, sei vagana ai vae ma totoa, i le lomitusi, puʻu ma fulufulu.
  4. Faʻapaleni. Latou te fesoasoani e atiina ae le faʻamaopoopoina ma faʻamalosia le 'aufaasālalau e ala i le agai i luga o se fausaga ma se nofoaga tutotonu o le kalave.
  5. Telefoni. Masini Cardio i le tele o felafolafoaiga: utaina ma le puipuia o sooga mai le mamafa.
  6. Pepe. E iloga i latou i se mamanu manaia matagofie ma le tumau le tumau o vaega.

Galue mai le vasega i le vasega i luga o le tino atoa i le taimi lava e tasi, o le aoga sili lea o lenei simulator.

Laasaga o Laasaga

I le tepa muamua, o vasega i luga o sea ituaiga masini e foliga faigofie. Mo lenei mafuaaga, e le o amataga uma e iloa le auala e faʻaaoga lelei ai le masini vaʻaia i le mea moni. E i ai le tele o auala faʻavae. O le aʻafiaga o faʻatinoga ma le maualuga o le avega o le a faʻalagolago i le filifiliga filifilia.

  • Laasaga masani. I lenei tulaga, o le tua e tatau ona faʻamalo e aunoa ma le tuiina o le tino. E tatau ona taulai totoa i le tulaga o vae. E tatau ona tumau le mulivae i luga o le vae, ma o tulivae na o le agai i luma. O le liliuina i totonu poʻo fafo o le a le gata ina faʻaitiitia ai le aafiaga o le faamalositino, ae faateleina ai foi le lamatiaga o manuʻa i sooga.
  • Laasaga faigata. Faʻatasi ai ma lenei metotia, o taʻitasi taʻamilosaga o gaioiga (taʻitasi laasaga) e tuʻuina mai ma se siʻosiʻomaga i luma o le fale. O lenei toleniga ua faamamafaina ai le malosi o le faatinoga.

Pe a filifilia pe faapefea ona e auai i se masini vaʻaia, e tatau ona e mafaufau i sini o aʻoaʻoga. Mo le gau o le mamafa ma faʻalauteleina le malosi, e tatau ona e filifilia le filifiliga muamua (masani masani). Mo i latou e manaʻomia se suesuega maeʻaeʻa o musele, e fautuaina e le au aʻoaʻo aʻoaʻoga faigata.

E faʻapefea ona saʻo le vaʻaia o le gaʻo e aveesea ai le mamafa

O aʻoaʻoga mo le gau o le mamafa e ese mai le malosi ma le cardio mamafa. O se tasi o manaʻoga masani o le aʻoaʻoina i aso taitasi. I le taimi lava e tasi, o aʻoaʻoga malosi faaopoopo o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le aʻafiaga o le vaalele. Ina ia faʻavave le paʻu o le mamafa, e aoga le mafaufau i ni faʻamatalaga mai ni tagata aʻoga atamamai.

  • O le umi o vasega e tatau ona le itiiti ifo i le 40 minute.
  • O le avega i luga o le tino maualalo o le a le aoga. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona iai lima i totonu o le potuaoga. I le leai o ni lepa poʻo le faʻalauteleina, e mafai ona e faʻaogaina sina mea itiiti. O le tele o ituaiga o fesuiaiga o lima o le a faʻavavevave ai le ausia o le sini.
  • Mo le faamamafaina o maso o le afaina, e tatau ona faia se poloka o gaoioiga i luga o vae saʻo.
  • O mamafa uumi i aso muamua e solia.

I le 20 minute o vasega, 150 kcal ua susunuina. Faʻamau le aafiaga o le a fesoasoani i le fofoina o faʻafitauli faʻafitauli ma paleni paleni.

A o leʻi aʻoga, e te manaʻomia se faʻalautelega. O le mea lea e mafai ai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia saʻo le vaʻa mo se ata matagofie.

I le taimi muamua, fai 15 minute i aso uma. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e faʻateleina le umi o vasega ma le malosi.

Afai o loʻo e galue e aunoa ma ni lima faigaluega, ia tumau i se tulaga saʻo. Faʻasalaʻi i luma luma. A aunoa ma le faʻafefe i tua. Afai e te iloa le auala e saʻo ai le vaʻaia ina ia le maua ai le mamafa, ona faʻaogaina ai lea o lou tino i le mea e te manaʻo ai. O tulivae e tu i le mamao e mamao mai le tasi. Vaevaega uma lava i luga o vae.

E ese mai le tuai ona savali ma auala vave. Amata malie. Ona faateleina lea o le saoasaoa. A maeʻa lena, fai vave. Ma lemu lemu. Ona toe fai lea mea uma. A maeʻa le faia o faʻatinoga i luga o le meaʻai mo le mamafa o le paʻu poʻo le pamu i luga o pusa, faʻagesegese. I le mea mulimuli e te manaʻomia se faʻalauteleina, pei o le amataga, ae loloto.

O toleniga Stepper e manaʻomia le mulimuli i nisi tulafono:

  • Aua le 'ai 1-1.5 itula ao lei amataina le vasega,
  • Aua le faʻaaoga vailaau aʻo leʻi faʻamalositino,
  • 2-3 itula ao le i moe, e le mafai ona e faia, a leai o le moe o le a itiiti se aoga,
  • O le manava e loloto, e oo lava. Aua le taofi lou manava. Afai e te le maua musumusuga, e tatau ona e faʻagesegese le saoasaoa o vasega,
  • Fai se taʻaloga ma se mea e fai i taimi uma. O le mafanafana e 10 minute. O le a fesoasoani e mafanafana ai maso, saunia ai sooga mo le atuatuvale.
  • Aua e te galue i totonu o fale pe a tele le malamalama. Filifili se potu ma le ea, ae leai ni faʻataʻitaʻiga.

I le iloa lelei ona savali saʻo i luga o le vaʻa, o le ae maua ai ni faʻalelei i lou tino, faʻaleleia atili lou manuia, faʻamalosi lou ola maloloina.

O le saoasaoa o le tagata faigaluega e faigofie lava ona fuafua: afai e leiloa le manava i le taimi o le faamalositino pe a talanoa, o le mamafa o le uta e lelei.

Ina ia maua se taunuuga lelei, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo e te 'ai. E tatau ona 'aina sina meaʻai palatini. Ae o le a fesoasoani o ia e toe vave faʻaleleia, faʻaleleia le fesoasoani o sulu ma vae. O le paleni o meaai ma gaoioiga o le a mafai ai ona e faʻaumatia le 1 kg i le 1 vaiaso.

Manatua: e le mafai ona e 'ai i le 1 itula aʻo leʻi aʻoga. Afai e te manaʻo e 'ai,' ai se apu po o se mea inu se ipu malamalama o le kefir, sina sisi falaoa. O nei oloa o le a fesoasoani e toe faʻateleina le musika vave.

E le o tagata uma e iloa le auala e fai ai le faila. Ae e faigofie. E taua le matauina o le maualuga o avega ma tulafono faavae o vasega:

  1. E le mafai ona gaoioi ou tulivae i totonu (aua e te aumaia i lalo), aua e ono afaina ai. Pe a tutusa vae, e le tatau i tulivae ona fetaui ma isi.
  2. Aua le tauaveina le mamafa o le tino i ou lima, pei o le avega autu e tatau ona maua vae. Tufa atu lou mamafa ina ia vaivai ai lou tino maualalo.
  3. O le vae e tatau ona atoatoa i luga ole fausaga. O le mamafa e lemu, o vae e alu i lalo, o le fusi faʻamalosi. O le iʻuga, o le ositaulaga ua pamu.
  4. Afai o loʻo taofiofi mulivae, e mafai ona e faʻalauteleina le siʻusiʻu ona o le maso maso.

E faʻafefea ona taulimaina le vaʻalele simulator i lima? E taua le faʻatulaga lelei o lou tino:

  • feosofi malie atu, ma malolo i ou lima,
  • asini toe foi mai
  • o loʻo i ai sina faʻafefeteina itiiti i le pito i lalo,
  • vae i luga o le fausaga, mulivae faʻatasi, vavae ese.

O le manatu autu, lea o le a avea ma faavae ma faaali atu ia te oe le auala e saʻo ai le faia o le ave, e popole i tulivae. O tulivae e le sao atoatoa i le faagasologa o le vasega, e tatau ona punou i le taimi o le taʻaloga.

Ona mamafa lea o le uta i le pito i lalo.Ma tufatufa atu i luga o le papa ma le sulu. Mai le itu, o se tulaga faapena e foliga ese. Ae e tatau ona e filifili: pe o se tulaga matagofie o le tino i le taimi o le vasega, po o se ata o le lalelei ma le fealofani.

Fai laasaga laiti ma laasaga tetele. I le taimi muamua, o se laʻasaga e 3-5 e talafeagai mo oe. E taua foi le siakiina o le fatuga. E tatau ona lelei.

Le tulaga faapitoa o le maʻisuka

I Rusia, o le numera faamauina aloaia o tagata ua maua i le maʻisuka ua oʻo atu i le 9.6 miliona. E ui lava, i le mea moni, o lenei fuainumera e tele atu. O le numera o le maʻisuka o loʻo tuputupu ae ma le mausali i tausaga uma, e tasi le tagata e maliu mai le maʻi ile 7 sekone.

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi o le endocrin lea o loʻo i ai le le lava po o le le lava o le suka-dwindling-insulin. O lenei faʻamaʻi ua vaevaeina i le insulin-faalagolago (I) ma le non-insulin-dependent (II) ituaiga.

I le ituaiga ou maua ai le maʻisuka, o faʻalavelave faʻaleagaina i le pancreas e tupu, o le mea lea e taofia ai le maua o le inisalini i ona peta. O le faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe i le amataga o lona matua, o le mea lea ua taua ai "talavou." O le vaega autu o togafitiga o le togafitiga o le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga II, o le hormone o loʻo faʻaauau pea ona gaosia, ae o le a le toe tali atu i ai le tele o kulutula. O lenei suiga ua taʻua o le inisalini tetee. O le maʻi e tupu tele lava i tagata matutua ma matutua, amata mai le 40 tausaga. O mafuaʻaga autū i le faʻalavelave o le maʻi, o le gaʻo ma le gasegase.

I le amataga o le alualu i luma o togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona faia e aunoa ma fualaau. E lava le mulimuli i se taumafataga faapitoa ma faamalositino, i le faʻalavelave o le a fesoasoani i le pulea o le maualuga o le glycemia. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le a faʻaitiitia le pancreas, lea o le a taʻitaʻia ai le manaʻoga e ave fualaau faʻamaina.

O le a le taimi e manaʻomia ai le asiasi atu i se tagata suʻesuʻe? Afai e lagona e le tagata le fia inu ma asiasi atu i le potuaoga, atonu ua uma ona maualuga ona maualuga le suka. I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga faapitoa o le faʻamaʻi atonu e aofia ai:

  • moe ma le le fiafia,
  • fiaai pea
  • tingling ma numera o vae,
  • tiga ootia, valea,
  • o le leaga o le mea vaaia,
  • maualuga le toto maualuga
  • paʻu mamafa mamafa.

Faʻatasi ai ma le le faʻavave ona oʻo atu i se fomaʻi ma le le atoatoa o togafitiga, o faʻafitauli e mafai ona atiaʻe. Faatasi ai ma le maʻisuka, o le galuega a le tele o okeni e aafia.

O lea la, o taunuuga autu o le alualu i luma o le maʻi o le maʻisuka vae, retinopathy, neuropathy, nephropathy, macro- ma microangiopathy, hypo- ma hyperglycemic coma.

O aoga o aʻoaʻoga faaletino mo le maʻisuka

Afai o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka na te atiae e oo lava i le tamaitiiti, ona fai lea o le maʻisuka mai i le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, o se tasi o mafuaaga autu. O se tagata o loʻo faʻaaogaina le tele o meaʻai e mafai ona faigofie ona faʻaaoga, o lona uiga, sugar, sweets, pusa ma mea faapena, e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le faia o meaai lelei. E tatau ona aofia ai aano o mea taumafa, fualaʻau suamalie-susu, fualaau e le i ai le suamalie, fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa, e faatagaina sina aofaiga o piko.

O taʻaloga o se panacea mo le tele o maʻi. Leai se faʻasalaga ma le maʻisuka. O se tagata maʻi o loʻo galue i taimi uma i aʻoga faaletino o le a lagona le lelei, ma o lona suka o le a masani. O faʻafitauli faʻaletonu o le a aʻafia ai le faʻaaogāina o totoga o tagata:

  1. Malosiaga o le tino. I totonu o le mama, fesuiaiga o le kesi, ma le manava malosi e mafua ai le faʻasaʻolotoina o siamu mai le bronchi.
  2. Nervous system. I le taimi o le faamalositino, o mafatiaga faalelagona e laveaʻi. I le faateleina o le fesuiaiga o le kesi ma le toto, o le faia o meaʻai paleni e faaleleia.
  3. Polokalama cardiovascular.O le faʻamalosiina o le fatu o le muso e tupu, o le vevela vevela i vae ma le pelvis fofo.
  4. Polokalame masini. O gaioiga e tutupu i le taimi o le vavaega maso ei ai sona aoga aoga ile faagasologa o le otaota.
  5. Le faiga faʻafesoʻotaʻi. O le faateleina o le gasegase o le lymphatic e fesoasoani e faafou ai ni siama puipuia ma aveese le tele o le vai mai le tino.
  6. Polokafe masukalokeletal. I le taimi o le malosi o le tino, o le faateleina o le fausaga o le ponaivi ma lona faafouga na tupu.
  7. Endocrine polokalama. Ua maua mai le hormone tuputupu aʻe, o se osofaiga mo le inisalini. Faatasi ai ma le faateleina o le aofaiga o le homone o le tuputupu ae ma le faaitiitia o le suauʻu-maualalo o le gaʻo o meaʻai, ua sili ona taua mo le maʻisuka e sili atu le mamafa o le tino.

O loʻo i ai se mea ofoofogia e faapea o tagata e maua i le maʻisuka latou te vaavaaia a latou meaʻai, mamafa, ave vailaʻau faʻamalosi poʻo le faia o tui inisalini e sili atu ona ola umi nai lo tagata soifua maloloina.

O le mea lea, i le lalolagi sa i ai se faʻamaumauga na faʻamaonia pe a fai o se tamaloa ua maua i le "maʻisuka-totola maʻi", lea na maua i le aʻoga, sa ola i lona 90 aso fanau.

Ituaiga o gaoioiga faaletino mo le maʻisuka

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili i gaoioiga faaletino. I le isi itu, latou te mana (anapogi) ma malosi (lamolemole).

O mamafa eletise e lelei tele mo le maʻisuka tane. O se taunuuga o faʻatinoga, ua fausia ai le maso maso, ma le pupuu puupuu o le feeseeseaiga e ese mai i se malologa. Ae ui i lea, o le aofaʻi o le gaʻo o le gaʻo pe a faʻaalia le malosi o le tino e itiiti ifo nai lo se avega mamafa.

O ia toleniga e fautuaina mo tagata i se talavou. E mafua ona o manuaga, e pei o le mamafa i luga o sooga, fatu ma toto toto. O le mea lea, e le tatau i se tamaititi e 50-tausaga ona amataina sea aoaoga, aemaise lava pe afai na te lei faia muamua.

O le malosi o avega e faʻateleina le faʻagata o le tagata, ma maua ai foi se aafiaga aoga i le cardiovascular system. O le sogasoga ma le uumi o faatinoga e le gata ina faʻaumatia ai gaʻo, ae fesoasoani foi i le mu o gaʻo. O se tagata na te faia ni faʻalavelave faʻaletonu e le maua ai se faanatinati tele, o lona uiga o le loto o le a na ona faamalosia.

E le gata i lea, o le tulaga o le maua o manuaga faʻatasi e faʻaititia i le leai. O maso ma skeleton a se tagata e faʻamalosia. O faʻamafanafanaga loloto e fesoasoani e faʻasaʻo le tino mai oloa gaosiolosi, ma le faʻamaʻaloina - saturates sosoʻo ma le okesene.

E tele ituaiga o vailaʻau o le malosi. O le mea lea, ao lei amataina le togafitiga faaletino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e le tagata maʻi se fomaʻi, talu ai o nisi o ituaiga o gaioiga faaletino e faʻasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e tamomoe i tulaga o faafitauli ma vae vaivai ma le tui. O se maʻisuka e mafai ona filifili se uila poʻo le faʻaaogaina o masini. E le gata i lea, e mafai ona e faia le fesuiaiga, aau, yoga, savali, mea uma e te manaʻo i ai.

O na gasegase e lei leva pe auai i le aʻoga faʻapitoa e tatau ona faʻapotopotoina o latou loto i se auvae ma liliu vasega e fai ma masani. I le taimi muamua e matua faigata lava ona faʻamalosia oe lava, ae o le tauiviga ma lou paie, i le iuga, e maua ai taunuuga sili. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaumatia oe lava i le mamafa ma le mamafa o uta, o le malosi ma le umi o vasega e tatau ona faʻatupulaʻia lemu.

E le tatau ona galo ia i tatou le taumafataga mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O taumafaiga uma e faʻaititia i le leai o se taimi, a maeʻa ona faia, e amata e le tagata ona faʻamalosia aʻoaʻoga ma suauʻu ma isi punaoa o suka.

O nisi taimi e mafai ona e togafitia oe lava, ae le galo o mea uma e aoga i le faʻalelei.

Le faʻaaogaina o simulators mo le maʻisuka

O nisi tagata gasegase e sili atu le faʻaaogaina o simulators eseese. I le aso, o le maketi o loʻo ofoina atu se tele o numera eseese. Ae o fea e sili ona lelei mo le maʻisuka?

Talu ai nei, ua avea le masini faʻavavevave o simulator ma tagata lauiloa.O lona taʻiala o le gaioiga o le vibration ma le muso vavaeina i le 30-50 taimi i le lua.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se simulator, e mafai ona e faʻamalosia ai maso ma faʻapena le tino atoa. O lona tulaga ese e mafua mai i le mea moni e faapea, a maeʻa ona aʻoaʻoina se tagata, e le lagona le vaivai, e pei o le faʻamalositino faaletino. E le gata i lea, e le faateleina le fatu fatu. Fai mai le au gaosi e 10 minute o faʻamalositino faʻatasi ai ma lenei simulator 2 poʻo le 3 taimi i le vaiaso o le a suia ai se aʻoga atoa 2 itula i le falemaʻi.

Ae ui i lea, i le faʻaaogaina o se simulator, e tatau i le maʻisuka ona manatua mea nei e teteʻe ai:

  • gasegase
  • thrombosis
  • pasi taoto
  • epilepsy
  • faʻamaʻi pipisi
  • osteoporosis
  • maʻitaga ma lactation
  • taotoga lata mai
  • paʻu paʻu
  • nifo ma fasi sooga,
  • totoina le suauu paʻu (fatu, faiʻai),
  • maa gaosi ma le gall vladder.
  • ogaoga o le maʻisuka (o le maʻisuka faʻamalosi).

Gaioiga lelei i nisi o muscle group simulator stepper. O se kosi cardio lea e faʻamalosia ai le fatu cardiovascular system. O faʻamalositino masani e fesoasoani i le maʻisuka galo le faaopoopo atu o pauna, faʻamalosi maso o vae ma vae, ma faʻamalosia ai foi le masukalokeletal system, ma faʻaleleia atili ai le tulaga.

O le gaioiga o le mea e faʻaaogaina ai le mea e pei o le siiina o se tagata i luga o le faasitepu. I le taimi nei, o ituaiga o mea nei e iloagofie:

  1. O le Mini o le ata sili ona faigofie. O le faʻaaogaina o le faʻavae mo vae, e pamu ai e le tagata maʻi ana tamaʻi povi ma papa, ma o le i ai o faʻalautele e fesoasoani e faʻamalosia ai maso o lima ma le abs.
  2. Fuga o mea sili ona lelei. O nei mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina i luga ma se komipiuta faʻapitoa e faitau le numera o laasaga, taimi, calories ma le saoasaoa o aʻoaʻoga. Faatinoina o taga, e faʻaaoga e se tagata musele o tua, vae, pulu ma le itu.
  3. Vaʻavaʻalele - o se ituaiga faapitoa o simulators. O ia avetaʻavale e faʻateleina le voltage. Faatasi ai ma le fesoasoani a taʻiala faʻapitoa, e mafai e le tagata gasegase ona pulea le avega.

O loʻo i ai isi ituaiga mea faʻataʻitaʻi e talafeagai mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka. E mafai ona e faamasani oe lava i ata i luga o le Initaneti, i se faaopoopoga, o le faatauina mai i luga ole initaneti e mafai ona teu se tupe.

O togafitiga faʻapitoa e manaʻomia e le gata mo tagata e maua i le maʻisuka, ae mo i latou o loʻo lamatia. O le taʻaloga o se puipuiga lelei lea o faʻamaʻi eseese ma o latou faʻafitauli.

Faʻatasi ai ma le auala saʻo ma le faʻatinoga tatau, o le tagata gasegase e mafai ona faʻaleleia atili le soifua maloloina. O le mea autu e le o le taofi i taunuʻuga na maua ma taumafai pea mo le mea sili. Avea le vitio i lenei tusiga o le a faʻaali atu ia te oe mea e mafai ona e faia mai le maʻi suka.

Vaʻai le maʻisuka ituaiga 1

  • 1 Aiseā ou te manaʻomia ai se meaai?
  • 2 ituaiga o Sweeteners
  • 3 Vaega o meaʻai mo le faʻamaʻi
    • 3.1 Taiala faavae
    • 3.2 Nuances mo le tamaititi
    • 3.3 O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1?
    • 3.4 Mea faasaina
  • 4 Faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso
    • 4.1 Aso Gafua
    • 4.2 Faʻasologa i le Aso Lua
    • 4.3 Menu ile Aso Lulu
    • 4.4 Aso Gafua kulupu
    • 4.5 Aso Faraile menu
    • 4.6 Tusiga o Aso Toonai
    • 4.7 Aso Sa
  • 5 Recipes for Diabetics

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le pancreas. O se meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma inisini injections e fesoasoani i se tagata e tausia le soifua maloloina masani ma le faatinoga o se okeni le lelei. Afai e te filifilia le fua saʻo o le inisalini, ona faʻatulagaina lea o le maʻi i se meaʻai faigofie. E faʻaleleia ai foi le faʻalaumalieina ma le mamafa o le mamafa.

O le a le mea gaʻo?

o le stepper o se tasi o simulators mo toleniga cardio. O le igoa o lenei masini e sau mai le upu Igilisi laasaga ("laasaga"). O lenei mea e atagia atoa ai le uiga moni o le galuega a lenei masini. O le mataupu faavae o le simulator o se faʻataʻitaʻiga o le savali, ma o le auiliiliga auiliili iinei o pedal.

E ui i le laugatasia o gaioiga na faia e le simulator, ae tele lava suiga o le ata. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le sili ona fetaui lelei o le masini e faʻavae i luga o latou lava manaoga mo le masini (tele, tau, mea faʻaopoopo).

O faʻamalositino masani i luga o le stepper e tuʻuina atu se avega i le tino pito i lalo: vae ma papa, ae o meafaigaluega faaopoopo e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi le maso o lima ma tua.

Aisea ua ou manaomia ai se meaai?

E manaʻomia togafitiga faʻamaʻi e pulea ai le suka.

O oloa taitasi e aofia ai se aofaiga patino o suka poo gaʻo. Afai o le tagata o le insulin e faalagolago i le toto, o le a lagona e ia le leaga. O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 1 ole maʻi. O lona lelei ma togafitiga o le a faalagolago i lenei.

Toe foʻi i le laulau o mea

Simulator Dimensions

O le tele ma le mamafa o mea tau taʻaloga o se tasi lea o tulaga autu e filifili ai, aemaise pe a manaʻomia se simulator mo meaaoga. E tusa ai ma lenei uiga, e vaevaeina le vaʻa 2 ituaiga.

  1. Ministeppers. O lenei masini faamalositino e mama ma taugofie. E tele lava ina filifilia mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, talu ai e sili atu ona faigofie le faʻataʻitaʻiga i le meaʻai i le fale ma se tamai simulator. O lenei masini o se fausaga faʻatasi ma pedals ma e masani lava e leai ni auiliiliga faaopoopo. O se cardio trainier e galue lelei ma le galuega, ae o lona tau e taugofie.
  2. Fomai faʻapitoa. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani lava ona iai ni lapoa tele, talu ai ona o le faʻaopoopoga i le faʻavae ma pedals, ua faʻapipiʻiina i latou i ni auala poʻo ni levers. I le faʻaopoopoga, i faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga, e masani ona i ai se paneta e pulea ai oe e faʻatagaina oe e fetuunai le simulator.

Eseesega o simulata e ala i le faia o gaoioiga

E ofoina atu e le au gaosi ni filifiliga simulator. O a latou feeseeseaiga e aafia ai le auala e saʻo ai le vaʻaia ma pe o le a le mea e ausia.

  1. Vasega masani. O le filifiliga sili lea ona faigofie, o le galuega o le faʻafaigofieina o le aʻe i luga o faasitepu. O le leai o ni elemene faaopoopo e le afaina ai le aoga o vasega, aʻo le simulator e taugofie.
  2. Faʻapaleni. O ia faiga e faʻapipiʻiina ma se mea e paleni ai elemene ile vaega o le faʻavae. Faafetai i lenei mea, ao faagasolo gaoioiga o le a mafai ona faʻaaoga musika o le lomitusi ma tua.

Ituaiga o faataitaiga mo le polokalama avega

E tusa ai ma lenei uiga, e lua ituaiga o simulators.

  1. Mechanical. O ia tagata vaʻalele e faʻafeiloaʻi atu i le faʻaleleia o le eletise. A faʻaaogāina le mamafa i luga o le uila, e faʻamaonia le pusa. Faatasi ai ma se faaitiitiga o le mamafa (pe a siitia atu le mamafa i le uila lona lua), e toso le tane ma alu le pa. O le lelei o sea faatauga o le a maualalo le tau, e leai se mea e manaʻomia mo le tuʻuina atu o le eletise ma le taofiofi filemu.
  2. Electromagnetic O le uiga autu o ia ituaiga meafaigaluega o le taotoga lea ona o le malosi o le gaʻo o le gaʻo. O ia ituaiga mea e manaomia ai se malosiaga mai fafo, ma o latou tau o se faasologa o le maualuga maualuga. Ae ui i lea, o le lelei o sea suauu o le i ai o isi masini ma se pusa faʻalauiloa.

Uluaʻi ituaiga

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaalia i faafitauli faʻafaʻamataʻu i le gaosiga o le inisalini. O le soifuaga o le tagata maʻi e le aafia ai le amataina ma le atinaʻeina o le maʻi. I lenei tulaga, o le gaioiga faaletino, e aofia ai le mamafa o le mamafa ma le taʻavale cardio, ua solia.

O le a le ituaiga o keke e faʻaaogaina i lenei mataupu? Vasega i luga o le itu o le a avea ma se fofo lelei mo ia ituaiga o gasegase, ao latou tuuina atu se avega vaivai o musele ma le cardiovascular system.

Simulator stepper - faʻamatalaga lautele

Muamua, seʻi o tatou faʻamaonia le mea o loʻo i ai se vaʻa. O lenei masini o se cardio simulator lea e faʻaalia ai le siitia o laasaga. O le igoa e sau mai le "Igilisi" Peretania, o lona uiga, "laasaga".E pei o isi masini cardiovascular, o nei meafaigaluega e maua ai e se tagata le aofaiga tatau o gaioiga masani mo ia. O faamalositino i luga o le stepper e faapitoa lava i le faamalosia o maso o vae, pulou ma totoa.

O le toʻatele o tagata e faʻatau lenei simulator, faʻaaoga vasega i luga o le meaʻai mo le mamafa o le paʻu ma le tino. O le mea moni, o le faʻaaogaina o se vaʻa e sili atu le tele nai lo le faʻaitiitia o pauna faaopoopo:

  • o le simulator e faʻamalosia ai le fatu ma toto toto,
  • faʻaosofia ma atiina ae le faʻaleleia o le tino,
  • faia le tua ma tua o maso galue.

O le autu faʻatasi ai ma le stepper o le faigofie lea o lona faʻatinoga. E le gata i lea, o le masini e le tele se avanoa ma e le taugata. Mo le faʻaaogaina o le fale, e masani lava ona filifilia ni tagata vaʻaia: mea faʻapitoa ma faʻatinoga mai tagata taʻutaʻua o le lalolagi o mea tau taʻaloga. I aso nei, e faigofie ona e filifilia ma faatau se vaimoe mo lou fale i se faleoloa i luga o le initaneti poʻo se faleoloa masani o taaloga.

Vaaia o tagata vaʻa

E tele ituaiga o tagata faʻatau. I le telē, o nei faʻatusa ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Tagata faʻatau oloa
  • Laʻau miti.

O le filifiliga muamua o se mamanu lautele: o se simulator ua faʻapipiʻiina lima e fesoasoani e faʻamausali le paleni, poʻo lese e tuʻuina atu ai le mamafa faaopoopo i maso o lima ma tua.

O faila uila o se fausaga faigofie ma ni pedals. O nisi faʻalelei e faʻapipiʻi foi i masini faʻaopoopo. E mafai e le tagata suauu ma tagata faʻalautele ona e uʻu ou lima ma tua ao e savali. O le masini faamalositino aupito sili lea ona lelei mo taʻaloga cardio i le fale.

O le ituaiga o gaioiga o le masini ua vaevaeina i:

O le masini masani simulate (i le faʻataʻitaʻiga ma le faʻasologa o le tino) e faʻataʻitaʻiina le maualuga o le faasitepu.

O le paleni masini, e pei o le igoa o lona uiga, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻamaopoopoina, faʻamalosi ai maso o le lomitusi. O le feaveaiga, o sea tulaga e suia ai le ogatotonu o le kalave o le tino i itu eseese. I le taimi muamua, atonu e foliga faigata, ae pe a uma ona maua le paʻu, e mafai ona e faʻateleina le savali faatasi ma gaioiga eseese o lima ma vae, tuʻuina atu se avega faaopoopo. O lenei faʻataʻitaʻiga e masani ona taʻua o le "rock and roll-stepper": o faatinoga e faamanatu moni ai i tagata uma le siva malosi.

O le suauu fesuisuiai e ave le tua i le taimi lava lea, talu mai taimi e savali ai oe e tatau ona e feaveaʻi ma le tino. Vasega i luga o ia meafaigaluega e faʻaalia e le malosi tele: i le maea ai o le 10 minute o le faamalositino, e maua ai e se tagata se avega i maso uma o le tino ma aemaise lava i le "vaʻaia" le faafitauli mo le tele o fafine.

E tusa ai ma le natura o le faʻatinoga, ua vaevaeina le au vaʻaia i:

  • Tomai - e faʻaaogaina i fale puipui ma e faʻaalia i le tele o teteʻega e fai (o nei faʻataʻitaʻiga e mafai ona toeitiiti galue i le uati),
  • Faʻaauau - galuega i luga o maʻa poʻo afi faʻanatura,
  • Faʻasalalau - aua le tele se avanoa, ae e le o le umi o le vaʻaia ma e le fuafuaina mo aʻoaʻoga matuia.

E vaevaeina foi Steppers i le masini ma le electromagnetic. O le ituaiga muamua o le eletise. O le tagata aʻoga e lolomi i luga o le uila, o le uaea e faʻapipiʻiina, ma pe a oʻo atu le avega i le isi gafa, e le o faʻamalamalamaina. O nei faʻataʻitaʻiga e le faʻavevesi i le taimi o le taotoga ma e le manaʻomia se punavai mai fafo.

O elemene eletise e gaoioi ona o le magnetic resistance o vae. E mafai ona fetuunai le avega e ala i le faʻamafanafanaga. Faataitaiga o aso nei ua faʻapipiʻiina i le tele o galuega tauave, faʻatulagaina ni polokalame faʻaleaʻoaʻoga poʻo le faʻatagaina oe e fatuina se fuafuaga faʻaleaʻoaʻoga. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le fesoasoani a sulu e tuʻuina i luga o le tino, o faʻamatalaga taua taua ua faitauina:

  • Loto o le fatu
  • Le numera o laasaga na fai
  • Taofiaga o le gaoioi
  • O le numera o kalori e susunuina.

Ole tele o masini faʻagasolo e masani ona faʻaaogaina i le fale ma e sili atu ona fetaui mo falemaʻi ma nofoaga tutotonu.

Faʻaaogāina o le meaʻai

O le togafitiga ma le matagofie o aafiaga o le stepper e tele ma eseese:

  • Paʻu faʻamalosi e ala i le mu o le tino
  • Faamalosia o maso o vae ma papa,
  • Togasolo tua ma le abs,
  • Suʻega o le tino
  • Maʻi maʻi faʻapitoa ma aʻoaʻoga faʻavae,
  • Malosiaga o le respiratory,
  • Faʻasalaga faʻatasi,
  • Faʻailoga o metabolic processes,
  • Faamalolosia o le tino puipuia.

O aʻoaʻoga faifaipea i luga o le stepper e aoga mo tagata uma e popole i le fealofani o latou tino ma le mamafa atoatoa o le tino o le maskloskeletal system. I le avea ai o se sui sooupu, e fautuaina le masini i tagata i le toe faaleleia o le laasaga i le maea ai o le togafitiga autu mo manua ma maʻi o le degenerative o limbs ma spin.

Auala e toleni ai le simulator i le maualuga o le lelei

O le tulaga autu mo aʻoaʻoga manuia o le tumau lea o vasega. E fautuaina le toleniina faatolu i le vaiaso. Savalivali i luga o le suʻavale e le tatau ona malosi tele - aemaise lava i masina muamua o toleniga: aloese mai le mamafa ma le vevela.

Ia mautinoa e mataʻituina lou loto (muamua, fuafua lou fatu ma fuafua le fua faatatau o le tino). Le auala faʻamalosi e fuafua ai le laasaga e taliaina: 200 taʻavale e itiiti le tausaga. Afai o le fuainumera o fatu fatu e amata ona sili atu i tulaga faatagaina, malolo, toe faʻafoʻi le manava. O le tele o musumusuga ma faʻamalologa o se faʻamaoniga manino mo le malosi o faʻatinoga. Afai e te lagona le faigata ona manava, ona e togiina lea o le tino: faʻaopoopo le avega mulimuli ane. O le a le sili atu le lelei le feutagai ma se fomaʻi aʻo leʻi faʻatau se simulator poʻo vasega amata.

O le isi tulaga e le manaʻomia mo le ausia o le maualuga o aoga o vasega o metotia. Faʻaalia lelei ia gaioiga, i se vavao, e aunoa ma se popolega.

E i ai le tele o filifiliga mo gaoioiga e fetaui lelei ma tagata amata ma tagata e iai le poto masani:

  1. Laasaga laugatasia: matou te uia le mataupu saʻo ma savali, e pei o le aʻe i luga o faasitepu. E mafai ona e faʻatupulaʻia ma faʻaitiitia le saoasaoa e ala i le suia o le malosi o le vae i luga o le vae.
  2. Halifa-vae vaevaega ("afa-futu"): tino saʻo, vave ma le papaʻu laasaga ma le faamamafa i luga o vae.
  3. Laasaga mamafa: o le tino e taulaʻi atu i luma, o le taofiga o vae, o le mamafa e telegese, faatasi ai ma se taumafaiga iloga.

O le aʻoga muamua e tatau ona puupuu: e le silia le 10 minute. tolu i le vaiaso. E faasolosolo lava, o le umi o vasega e mafai ona faateleina i le 30 minute. i le aso.

Taʻiala lautele mo vasega vaʻavaʻa:

  • Ia mautinoa ia mafanafana (5-10 minute),
  • Faʻaaogā solo lelei o seevae e maua ai se faʻamau mausali i luga o le fogafale luga:
  • Aoao i lavalava e faia mai ie lanu,
  • I lesona muamua, e le tatau ona e alu ese e aunoa ma se lagolago - taofi mau i luga o lima ma tausia lau paleni,
  • E tatau i tagata amataina ona tuʻu o latou vae i luga o le vae ina ia aua nei faʻateleina le sooga vae,
  • Filifili le vaega sili ona lelei o le gaioiga: aua e te punou o ou vae ma tele i luga ole tulivae e oʻo i le pito,
  • Mo le gau o le mamafa, filifili se tulaga ma le maualuga o laasaga o laasaga ma le maualalo o le tetee.

Siaki le faʻatinoga o le simulator ao le i faʻaaogaina. Ia mautinoa o vaega uma o le masini o loʻo i ai ma malupuipuia. Afai e te suʻesuʻeina le leoa, ua e le fiafia ma le le toʻa, e aoga le pikiina o musika mo aoaoga. E lelei lava, pe afai o le pao o le musika e fetaui ma le pao o ou laasaga.

O ai e le tatau ona auai i le stepper (faʻamaʻi)

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le manaʻoga mo le togafitiga faafomaʻi (e tusa lava pe 20 ou tausaga ae leai ni faʻafitauli tau le soifua maloloina). E sili atu le saogalemu nai lo le faaleagaina o le tui (i le i ai o patho o loo natia) pe faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi i totonu.

E le fautuaina le faia o aoaoga i mataupu nei:

  • Faʻasalaga e le togafitia o lima ma le vaʻa (vaʻaia, otaota, manua),
  • Afai ei ai faʻamaʻi ogaoga o le fatu, gaʻo, ate,
  • A o maitaga (2-3 taʻi tolu),
  • Afai ei ai le maʻisuka i le tulaga o le taupulepulega,
  • I le maualuga o le maualuga o le 3 tikeri.

E le tatau ona e taitaia le toleniga pe afai o loʻo e maua se maʻi malulu, maʻi mumusu poʻo le faʻamaʻi pipisi i le fiva. Mo tagata matutua, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

Auala e filifili ai se suauu faʻamaoni mo lou fale

Mo le filifilia o se vaʻaʻai mo lou fale, e lelei tele, e sili atu, ole fesili i se fomai (faiaoga o se potu malolo) mo fautuaga. E mafai e le faʻatau i totonu o le faleoloa ona ofoina atu ia te oe le sili ona talafeagai, ae o le tau sili ona taugata. E faalagolago lava i au lava gaioiga tautupe ma (taua) avanoa avanoa i luga o lou avanoa avanoa.

Afai ei ai ni au sini aoga (ia faʻaitiitia le mamafa, aveese le gaʻo mai sulu ma totoa), ona talafeagai lea o fesuiaiga faigofie ma taugofie. Afai o le ae suʻeina le alualu i luma o le toleniga ma e le gata i tupe, ia maua le tau sili ona taugata ma le gafatia e faʻafesoʻotaʻi ma toe faʻamautu ma galuega o le mataituina o faailoga taua. O ia ituaiga masini o le a faʻaalia manino ai le tele o calories e faʻaalu, pe o le a le tele o laasaga e ave, o le a le fua o le fatu.

Afai e te manaʻo e maua i se tulaga maualalo, faʻatau se tagata masani masani (poʻo le fesuisuiaʻi). Afai e le lava le avanoa i totonu o le falemautotogi, ave se mea faʻapipiʻi laitiiti poʻo se faʻataʻitaʻiga papa ma taʻavale. O ia avetaʻavale e faigofie ma aoga, ae le faʻatagaina oe e fetuunai le avega. O le tau mo lenei masini e 1 800 - 20,000 rubles.

Ituaiga o Sweeteners

E faigata mo se tagata ona mafaufau i lona olaga e aunoa ma ni lauulu. O le mea lea, mo tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 1, o mea suamalie ua atiaeina. O nisi oi latou e foliga tutusa i le suauu, ae le o se mea e tupu tele ai le glycemia. Latou te manaʻomia ina ia faʻaaogaina i le faʻamaoni, i ni vaega laiti. O nei oloa o loʻo lisiina i le laulau:

15
Sucralose

E i ai ni togafiti faʻapitoa mo i latou o loʻo mananaʻo e taumafa i mea moni suamalie:

  • faʻaaoga i latou malulu
  • pe a uma ona 'ai
  • aua e le sili atu nai lo le 50 g suka,
  • e tatau ona aofia ai masini, gasegase gaʻo (vine, ice cream, kulimi kulimi).

Toe foʻi i le laulau o mea

Vaega o meaʻai mo le faʻamaʻi

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e tatau i se tagata ona matau lelei meaʻai. O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻaitiitia o le aofaʻi o carbohydrates ma sui mea sao i le lemu. Fomaʻi o le aʻoga tuai na fautuaina le lafoaia o gaʻo ma falai, ae o suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o nei oloa e le afaina ai le maʻisuka, ae e tatau ona lafoaia pe afai ei ai isi faʻamaʻi (gastrointestinal tract or cardiovascular system).

Toe foʻi i le laulau o mea

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mataupu faavae autu

O le aofaʻi o meaʻai e maua i le maʻisuka e fuafuaina i iunite falaoa (XE). I le 1 XE e tusa ma le 10-12 kalama o meaʻai (gaʻo tele e aofia ai le fasi falaoa 1 cm le mafiafia). Mo se tasi meaai e tatau i se tagata o loʻo iai lenei maʻi ona 'ai 7-8 XE. E tatau i se tagata ona tufatufaina atu lana meaai i le 3 taumafataga ma le 2 meaai (e manaomia, ae le tatau). O le aofaiga tonu o meaai e faʻatagaina e le fomaʻi ona o lona faalagolago i le ituaiga insulin ma le taimi e faia ai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Nuances mo se tamaititi

I le maʻisuka, e tatau ona maua e tamaiti a latou lava meaai, ao tuputupu ae le tino o le tama ma manaomia ai vitamini.

O se tamaitiiti o loʻo i ai se totoga tuputupu ae, o le mea lea, pe a fai e faigofie, e le tatau ona faʻapulaʻaina oe i gaʻo. O le mea aupito sili ona lamatia i tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka o le suamalie ma le suamalie. E tapunia, ae o le aso fanau e mafai ona e faʻamafanafanaina le tamaititi, ae le o le faʻailoga mai lona laʻitiiti. O le lisi a le tamaititi e tatau ona aofia ai meaʻai e mauoa i gaʻo manu ma fualaʻau ma protein.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1?

Ole lisi o loʻo i lalo ole lisi o meaʻai e faatagaina i le maʻisuka ituaiga 1, ae tatau ona malilie faatasi ma lau tausi soifua maloloina. E mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1:

  • falaoa falaoa (po o fatu atoa),
  • ituaiga uma o soupuni ma susu,
  • cereals ma legumes,
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • soo se ituaiga o fualaau 'aina
  • e le o fua suamalie ma vine,
  • oloa gaosiga maualalo maualalo,
  • fuamoa (e le silia le 1 i le aso),
  • meaʻai ma mea suamalie.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mea faasaina

O le lisi o mea taumafa e le aofia ai i le taumafataga e aofia ai:

    E faasa ona 'ai le gaʻo ma ulaula.

tao tao

  • suamalie
  • ulaula meaʻai, paluga,
  • meaʻai gaʻo
  • araisa, semolina, pasta e le mai le saito kuluma,
  • susulu mea manogi
  • ava malosi, meainu suamalie.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

    E faigata tele le atiaeina o se lisi mo le vaiaso ma mo aso uma mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O meaai e tatau ona le na o le soifua maloloina, lelei ma mauoa i vitamini, ae ia lelei foi. E taua tele, aua o tagata uma lava, e oʻo lava i le maʻisuka, e tatau ona fiafia i ipu ua saunia mo le taumafa. O laulau o loʻo i lalo e maua ai se fua faatatau o meaʻai ma tuʻuina atu fautuaga i le tele o meaai e tatau ona faʻaaogaina.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Aso Gafua

    Breakfast
    Porridge200
    Lelei (17%)40
    Pisi falaoa25
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI soo se aofaiga
    Lua le taeao1-2 falaoa falaoaI le loto
    Apple (sili atu lanu lanumeamata)
    Tea e aunoa ma le suka
    TaʻalogaFuamoa o fualaʻau100
    Borsch300
    1-2 vaimama100
    Laʻau kuka50
    Falaoa25
    Toa teaCurd (0%)100
    Tea tea
    Fualaau suamalie (faatasi ma le suamalie)
    TaumafaMeat (kuka)
    Fuamoa o fualaʻau
    LuaKefir (gaʻo maualalo)150

    Breakfast mo le maʻisuka e tatau ona loto ma loto.

    O le mea lea, o le aofaʻi ole aofai o kalori e le tatau ona silia ma le 1400. E tatau ona e 'ai lelei. Afai e le mafai ona maua se meaʻai, ona lelei lea, e mafai ona e faʻaititia le tele o meaai autu. O meaai mo le maʻisuka e tatau ona fou. E le gata i lea, e taua le tausisia o le pulega. O se meaai o le maʻisuka e tatau ona fatu.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Lona lua

    O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona tupu i tagata e le amanaia ia faavae o se olaga ola maloloina ma meaʻai lelei. O le ituaiga lona lua e mafai ona o faatasi ma le le lava o le mānava, mamafa ma fualaau oona. I se tulaga faapea, e fautuaina e fomai ni taʻaloga faifaipea i luga o masini maguma poʻo electromagnetic faamalositino faʻataʻitaʻi e tusa ai ma le polokalame na faʻamatala mai e le fomaʻi.

    I soʻo se tulaga, o faiga faʻavae i luga o se uila vilivae e maua ai faʻamanuiaga moni: latou te fesoasoani e faʻafetaui le maualuga o le kulukose o le toto, pa'ū faʻanatura masani ma faʻaleleia lagona.

    Lapataiga I le tulaga o le maʻisuka o soʻo se ituaiga, o soʻo se taimi faaumiumi ma faʻalavelave faʻapitoa (toleniga o le taamilosaga poʻo aʻoaʻoga vavalalata) e matua faʻaseseina.

    Le aʻafiaga o se uila vailaau i luga o le tui insulin

    Ona o le "tietiega" i luga o se uila e aofia ai le toetoe lava o vaega uma o maso, e mafai ai ona faʻaleleia atili le lagona o fiva musika i le inisalini. O le faateleina o le mataalia e maua ai se tauiviga lelei e tetee atu i le insulin, ma o le mafuaaga autu o le maʻisuka ituaiga 2.

    O nei faʻamanuiaga uma e lua o se masini faʻamalositino. faʻalauteleina le faʻalogona o tino o le tino i le inisalini. O le faʻamalosia o le inisalini e aliali mai i se tagata pe a sili atu le lapoa o le tino o le tino i le vaega o le puʻu ma le puimanava nai lo le maualuga o le musika.

    O lona uiga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga i le "susunuina" o le tino gaʻo ma i le taimi lava e tasi le atinaʻe o fiva musika. O le mea tonu lava lea o vasega i luga o se keke uila e saofaga i ai.

    O nisi nei o aʻafiaga mai aʻoaʻoga:

    • O faʻaaliga manino suiga lelei mai le "tietiega" i luga o le uila tumau o le a le lagonaina vave, ae a maeʻa le 10-15 aso o vasega masani masani.
    • Soo se taumafaiga e faʻaalu i gaioioga gaioioiga o le a tauia: i le aluga o taimi, o aʻoaʻoga o le a fesoasoani i le tuʻuina atu atoa o le inisalini i se vaega atoa poʻo se vaega.
    • O le inisalini sauniuniga e matua afaina tele ai le soifua maloloina ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, talu ai e mafua ai ona mamafa le mamafa. O le manuia o togafitiga i lenei mataupu o le faamutaina o inisuasiga ma le fesuiaiga i vasega masani.
    Taua! O le faʻatupulaia o aʻoaʻoga i luga o se uila vilivae ina ia faʻafetaui ai le suka toto ma faʻaosofia le gaosia o lou lava inisalini e sefulu taimi e sili atu le maualuga nai lo le aoga o vailaʻau sili ona lauiloa o le suka. O le eseesega tele i le va oi latou ma vailaʻau o le aʻoaʻoga e leai ni aʻafiaga faapitoa.

    E faapefea ona taulimaina le maʻisuka?

    O le polokalame o gaoioiga faaletino i lenei tulaga e tatau ona faamaluluina. Manatua o gaioiga faigata ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le pa'ū. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le avega e mafua ai le faʻateleina o le eletise o hormones o le atuatuvale: cortisol ma adrenaline. O nei hormones e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen, ma o lenei mea e faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Seʻio tatou tilotilo mea sili ona tauae manaʻomia ona e mafaufau ao leʻi amataina vasega i luga o se uila vilivae ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2:

    • Aua le soona mamafa le tino. aʻoaʻoga i le masina muamua o vasega. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le mamafa e tatau ona lamolemole, "faamasani" mo le tino.
    • Faʻamama le potu i le maeʻa.lea o loʻo e galue ai.
    • Faamalositino e le aunoa: O le faʻamalosi tino faʻapitoa e faʻatonutonuina le kulupu o le kulukose, lea e tau atu i taunuuga lelei togafitiga.
    • Amio vasega i ofu lelei: e le tatau ona faʻamalosia oe e se mea. E sili pe a fai o laʻei e faia mai ie lanu (cotton or linen).
    • Aua le faʻamalosi pe afai e te lagona le vaivai o le tino! O le aʻoga i lenei mataupu e na o le faʻaleagaina ai o lou lagona ua le lelei.
    • Amata le aʻoga i se uiga lelei ma faatasi ai ma le lagona mo se taunuuga lelei.
    Taua! Ae e te leʻi amata aʻoga, ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi.

    8 mafuaaga e filifilia ai se uila vili e avea ma fesoasoani fesoasoani

    Aiseā e aoga ai le faʻataʻitaʻiga i luga ole uila mo tagata e maua i le maʻisuka? E pei ona matou taʻua muamua, o le a fesoasoani le uila vailaʻau e susunuina le gaʻo, o lenei ituaiga o gaoioiga o le a fesoasoani e lagona ai le mama i totonu o le tino, fiafia, faatofa atu i le mamafa ma maua ai se soifua maloloina lelei.

    1. Gaoioiga faʻaalia fesoasoani i le gaosia o le hormone o le fiafia - endorphin, lea e fesoasoani e faʻafetaiaʻia ai faʻafitauli ma faʻafitauli faʻapitoa.
    2. O aʻoaʻoga faʻaauau e fafaguina ai le manaʻoga masani mo le polotini e taua tele mo le tino: meaʻai papaʻe paʻu, iʻa, legumes, kisisi. O nei oloa e faʻamalosia mo le toe faʻaleleia o fiva musika, ma o le mea e sili ona taua - latou te le aʻafia ai le tuputupu ae o le suka i totonu o le toto.
    3. Endorphins na maua i le taimi o le uila fesoasoani atu i se tagata o se lagona faʻaosooso e "faoa" se uiga leaga meaai mai mea manogi suamalie: kalati, pusa, kuki.
    4. O aʻoaʻoga e maua ai le tino e vaivai, ae i le taimi lava e tasi o le mamafa o le cardio load, lea e faʻamalosia ai le fatu cardiovascular system.
    5. Faamalositino e fesoasoani i le lafoaia o toxins ona o le gaioiga malosi: e aoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga.
    6. Vasega i luga o se moto magnetia, taʻavale poʻo se masini e faʻamalosia ai ou vae, abs ma tua, avatu se lagona o le malosi ma le mama.
    7. 60 minute o gaoioiga mama mu e oo atu i le 1000 calories - lea e sili atu ona aoga nai lo le savali, faʻafetaui poʻo le faʻamalositino ma le mamafa.
    8. Vasega ei ai le aoga aoga i sooga, lea e sili ona taua mo tagata e tele le mamafa.O le uila vilivae e tuʻuina atu ai se avega i na o maso, ae le o sooga o tulivae ma sulu.
    9. E fetaui mo tagata matutua ma amataga.
    Fiafia e iloa! O le lelei o aʻoaʻoga i luga o soʻo se vilivaga (faʻatapulaʻa poʻo le faʻatapulaʻa) o le faaopoopo i le faʻamalosia o le cardiovascular system, latou te faʻapupulaina le tele o fiva musika.

    5 fesili masani ona fesiligia

    1. O le a le taimi o le aso e sili ona lelei e fai? Filifili le taimi i lau pule faitalia, ae ia manatua o fomai fomai e fautuaina le afa muamua o le aso mo le malosi faaletino. O le faamalositino seia oo i le aoauli, o le ae mautinoa ai le malosi ma le lelei o lagona.
    2. E faʻapefea ona ou toleni pe a iai ni faʻataʻitaʻiga faʻalesoifua maloloina? E taua le taitaia o vasega e pei ona fautuaina e lau fomaʻi poʻo lau fomaʻi. Afai e te amata toleniina oe, usitai i le mataupu faavae o le lamolemole ma le siitia malie o le avega.
    3. E faʻafia ona mafai ona ou faʻaaogaina se uila vilivae ma le maualuga o le suka i le fale? Filifili le numera o taʻaloga e tusa ai ma lou manuia. E fautuaina e amata i le 3 lesona i le vaiaso ma mulimuli ane alu i le 6 lesona pe atonu foi e alu i aoaoga mo aso uma. O le a sili atu ona faigofie le faʻatauina o se simulator mo le fale. Sa matou talanoa e uiga i tulafono filifilia i se isi mea.
    4. O le a le umi e alu ai i le tietie? O le taimi pito sili ona lelei mo tagata maʻi na maua i le maʻisuka e mai le afa itula i le itula. Vaʻai taimi faʻatulagaina o vasega.
    5. O le a se mea e tatau ona ou faia pe a ou lagona le le fiafia i le taimi o le lesona? I lenei tulaga, faauma le taʻaloga vave ma talanoa i se fomaʻi pe a manaʻomia. Manatua - o le gaioiga faaletino e tatau ona aumaia le fiafia ma fesoasoani i togafitiga, ae le o se mea leaga!

    Matou te fautuaina foi le matamata i nai vitio o loo i lalo:

    Faaiuga

    Faʻaauau pea le soifua maloloina ma le tino ma le maʻisuka o se galuega faigofie.

    Mulimuli i faatonuga uma a fomaʻi i meaʻai ma ituaiga ola, faʻalogo lelei i le moe maloloina, inu tele vai mama ma faia lelei aʻoaʻoga faaletino: o le a fesoasoani ia te oe le faiga o le uila, lea o le a maua ai se avega vaivai ma paleni i lou tino. E mafai e vave ona e matauina ua paʻu le maualuga o le suka i le toto.

    Faʻafeiloaʻi le filifilia o ia mea tau taʻavale ma le tausiga aupito sili: aua e te faatali e fesili i faufautua faʻatau i fale taʻaloga, vaavaai mo faʻamatalaga simulator i luga o le Initaneti ma faʻatalanoa au uo. O se simulator filifilia lelei o le a avea ma au uo ma le fale fomai!

    Tulafono faavae mo le galulue faatasi ma se vaʻa

    O vasega e maua ai se taunuuga lelei, ae ui i lea, ina ia ausia nei faailoilo, e tatau ona e iloa le auala e saʻo ai le vaʻaia. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le tulaga sili ona lelei o faamalositino e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina.

    1. A o leʻi galue i luga o le simulator, e tatau ona e faia sina mafanafana. E manaʻomia le 5-10 minute.
    2. O seevae aʻoaʻoga e tatau ona faʻalelei pe'ā mafai. E masani lava, oi latou nei o ni faasee ma le lacing ma le faʻaputuina o vaʻa ina ia mautinoa ai le faʻalagolago i luga ole vae.
    3. O laʻei e faʻatulaga mo taʻaloga e le tatau ona faʻatapulaaina ai le gaioiga
    4. I le taimi o le aʻoga muamua, e le tatau ona e faʻaofuina le tino - o aʻoaʻoga e le tatau ona silia ma le 10 minute. Faʻateleina le umi i le 30 minute.
    5. I nai aso muamua, ua fautuaina faufautua e toleni ma le lagolago. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga lima poʻo faʻalautele. Latou te maua se lagona o le lagolago.
    6. Aʻo savali i luga o le vaʻa, o le sooga vae o loʻo i lalo o le tele o le atuatuvale, o le mea lea, ina ia faafaigofie ai le galuega, ia tuu atoa le vae i luga o le vae (e aunoa ma le siiina o le mulivae).

    Faatinoga o Tulafono

    A e galue i se vaʻa, e tatau ona faʻatautaia lelei aʻoaʻoga. O le tausisia o tulafono e ausia ai se taunuuga lelei i se taimi puupuu ma e le afaina ai le tino. Mo i latou o loʻo toleni i totonu o le potu malolo, o le a taʻu atu e le faiaoga ia te oe le auala e fetaui lelei ai ma le masini stepper.O i latou e fia galulue i le fale e tatau ona muamua suʻesuʻe i fautuaga.

    1. I masina muaʻi, o aʻoaʻoga e tatau ona sili atu le faʻamalolo. E tatau ona siitia malie ia avega.
    2. O se mea e sili ona taua o le masani lea o vasega. E tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso.
    3. Ina ia puipuia le tele o faamalositino, e taua le mataʻituina o lou fatu. A o leʻi galue i luga o le vaʻa, e tatau ona e siakiina faailo i le malologa. O ia ituaiga pulusese mo se tagata ua manatu e masani (o faailoga taitasi o le a avea ma tagata taitoatasi). O le maualuga o le faʻatagaina o le faailoga e 200 pepe i le minute i lalo o le matua o le tagata. Afai o le faailo e oʻo atu i se itu taua, ua oʻo i le taimi e toe faʻafoʻi ai le manava ma faia se malologa.

    Aso Lua Aso

    Breakfast
    Omelet (2 protein, 1 yolk)100
    Vela vela50
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    Lua le taeaoYogurt200
    2 falaoa10
    TaʻalogaSuauu moa ma fualaau faisua ma moa susu200
    Lulu Paʻu50
    Falaoa25
    Toa teaYogurt100
    ½ fualaʻau250
    TaumafaLaʻau kuka
    Pipi iʻa ma kiripulu oona (10%)
    LuaLago le apu150
    KefirHalf o se tioata

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Lisi Aso Lulu

    Breakfast
    Teu paluga i kirimi kiripisi (10%)100
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    Lua le taeao2-3 masini e leai ni suka20
    Sugar Free Compote250
    TaʻalogaVailaʻau suamalie200
    Iʻa100
    Pasta
    Toa teaTeu ti250
    Orange100
    TaumafaCottage Cheese Casserole
    Berries50
    Kemu kulimi (10%)20
    LuaKefir (e le faʻafefete)200

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Aso Tofi

    Breakfast
    Toa moa1 pc
    Porridge200
    Lelei (17%)40
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    Lua le taeaoLaʻu sisi laʻititi gaʻo150
    Kiwi poʻo le piHalf
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    TaʻalogaPickle200
    Lave100
    Sini zucchini
    Falaoa25
    Toa tea2-3 pika (e le suamalie)20
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    TaumafaPoula100
    Pīni lanumeamata
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    LuaKefir150

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Le aafiaga o le faʻaaogaina o se vaʻa

    O Stepper ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata i lona atoa ma e mafai ona faʻaaoga e ausia ai sini.

    • O le faʻamalosia o calorie e maua ai le paʻu vave vave.
    • O maso o sulu ma totoa o loʻo galue, o lea o le a sili atu ona manino le taua.
    • Vasega i luga o le vaʻaia o se vaega taua o le aʻoga cardio, o le cardiovascular system is strengthened.
    • Faateleina le Faʻailoga.
    • O metabolic processes i le tino ua faatelevaveina.
    • O faʻamalositino masani e faʻaleleia le faʻauiga.
    • E faʻateleina le faʻamaonia.

    I se isi faaupuga, o le a aoga le gaioiga mo le aveesea o le mamafa o tagata e mananao e pamu nisi vaega o muscle e manaʻomia le faateleina o le tumau. I nai vaega laiti, o faʻatinoga e faʻaalia i le taimi o le toe faʻaleleia o maʻi na gasegase manuʻa ma faʻamaʻi o le tuilaʻau ma vae.

    Aso Faraile menu

    Breakfast
    Yogurt150
    Kati le laumei
    Lua le taeaoSanuisi ma se fasi sisi (17%)250
    Tea e aunoa ma le sukaI le loto
    TaʻalogaPotato100
    Toa poʻo iʻa
    Fuamoa o fualaʻau200
    Berries50
    Toa teaLulu Paʻu70
    Poppy solo10
    Sugar Free CompoteI le loto
    Taumafa1-2 vaʻaiga puʻu100
    Fuamoa o fualaʻau200
    LuaKefir150

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Aso Toonai

    Breakfast
    Sulu manogi mama50
    O le fuamoa
    Paʻu Kukama
    Falaoa25
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukai le loto
    Lua le taeaoLisi kulupu i vine300
    TaʻalogaBorsch200
    1-2 laulauina le pulou ulavale150
    Kemu kulimi (10%)15
    Falaoa25
    Toa teaYogurt150
    Kuki kata20
    TaumafaPeʻa laiti100
    Poula
    Fuamoa eggplant
    LuaKefir (1%)150

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Aso Sa.

    Breakfast
    Buckwheat150
    Ham50
    Tea (kofe) e aunoa ma le sukaI le loto
    Lua le taeaoApple100
    2-3 kuki20
    Laʻau o le Rosehip250
    TaʻalogaMusufu borsch
    Kemu kulimi (10%)10
    1-2 vaʻaiga puʻu100
    Fualaau faisua
    Falaoa25
    Toa teaKati le laumei200
    TaumafaIʻa150
    Soa salani100
    Sini zucchini
    LuaYogurt150

    O se meaai mo le maʻisuka e taua tele mo tamaiti uma ma se tagata matua.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Maʻi Suka

    E tele meaʻai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.O fuamasi e faigofie tele ma e le manaʻomia ni tupe teufaafaigaluega. Saladia Rusia o le a faʻapipiʻiina le kulisi 1 le maʻisuka ituaiga 1. E aofia ai:

    • lanu paʻe paʻe - 300 g,
    • pateta - 200 g
    • beets - 200 g
    • koko koko kuka - 100 g,
    • kukama - 200 g.

    Mo le kuka e te manaʻomia:

    • Suauu iʻa i totonu o le vai mafana seia mama.
    • Taʻu uma fualaau faisua.
    • Oti mea uma.
    • Faʻafefiloi ma le vaitau ma le suauu manogi

    Ma o le beets e le lanu uma ia oloa, e tatau ona tuʻuina pe a uma ona latou faʻavasega le salatisi i le suāuʻu manogi. O se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona mautinoa ia 'ai lelei. O le lisi fautuaina o le a musuia e le fomaʻi, o le a ia tuuina atu foi fautuaga i meaʻai. Ole fautuaina o se tagata e maua i le maʻisuka e alu i totonu mo taʻaloga, o le a fesoasoani lea i le faʻafaigofieina o le metabolism, faʻamaonia le tulaga ma le fiafia.

    Ituaiga 1 maʻisuka

    O togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o se tasi lea o faafitauli ogaoga o sosaiete faʻaonaponei. O le faʻaauau pea o le numera o tagata gasegase e masani ona saili ai e fomaʻi ma saienitisi auala fou e foia ai lenei faʻamaʻi matautia.

    • Taiala mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1
    • O le a le mea e fai?
    • Filifiliga taʻitasi mo togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1
    • Lapataiga, e mafai ona kopiina!

    O nisi o faʻamoemoega o loʻo faʻamatala atu i lenei mataupu, o loʻo faʻavaeina tekinolosi fou, ae oi latou uma lava o loʻo suʻesuʻe pea. Fomaʻi i le taimi nei e le o sauni e faʻamalolo atoatoa se tagata. Ae ui i lea, ma le lava togafitiga ma mulimuli i nisi o tulafono, e mafai ona e ola filemu ma le atoatoa e aunoa ma le tupuga o faʻafitauli eseese o le maʻisuka.

    Taiala mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1

    O le faafitauli ogaoga o le faamaʻi o le faʻaleagaina lea ole tino ole B-pancreatic. I lenei itu, o loʻo faʻalauteleina le leai o se inisalini. Mo le faatumauina o le tino ma lona gafatia e maualalo le suka - e tatau ona faʻaaogaina analogues o le hormone. Ae e le o mea uma.

    O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e faavae i luga o mataupu faavae taua e tolu:

    1. Suiga togafitiga fualaau faasaina.
    2. Laʻu meaʻai laiti
    3. Gaioiga faaletino.

    Faatasi ai ma se tuufaatasiga o nei mea uma, e mafai ona ausia le maualuga o le kulūkose o le toto ma puipuia le tino mai le alualu i luma o le faamai.

    O sini autū o lenei amioga o:

    1. O le taofiofi o le suāsusu o loʻo i totonu o tapulaa masani.
    2. Puleaina o le toto, paipa o le cholesterol ma isi mea e mafai ona afaina ai le fatu cardiovascular ma fatuga.
    3. Afai e te feagai ma sina mea itiiti i le suʻega, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo taimi talafeagai ma toe faʻaleleia lelei.

    O tagata gasegase e fiafia tele i auala fou o togafitiga - faʻavasegaina o suauu peta, vailaʻau paʻu, togafiti faʻasolosolo, sima sima. Ona o nei metotia o le ai ai se tasi aso o le a mafai ai e oe ona lafoaia aso uma o le inisalini o le inisalini.

    O loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega, ae o se faʻafitauli i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e leʻi oʻo mai. O le meafaigaluega autu o loʻo i ai pea le insulin sili.

    O le a le mea e fai?

    Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama e leai se toe liliu. E tatau ona sui lou olaga masani i aso taitasi ma ulu atu i se tauiviga malosi e faasaga i le faʻamaʻi. A le o lea, o le a le pine ona tulai mai ni taunuuga le lelei.

    Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e:

    1. Tauave atoa le tiutetauave mo lou lava soifua maloloina. Leai fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le fautuaga a fomaʻi e mafai ona suia ai le pulea o oe lava.
    2. Ini malosi le inisalini i le po ma le taeao, ma faʻatalanoa ae le i ai.
    3. Tusia pea le suka i le tele o taimi i le aso.
    4. Le suʻesuʻeina o le tuufaatasiga o oloa sili ona taatele ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.
    5. Taumafa i le taumatau.Aloese mai meaai, lea e matua faateleina ai le kulūkose.
    6. Alu i totonu mo aʻoaʻoga faaletino. O le faamalositino i aso taitasi e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le inisalini.
    7. A itiiti ifo ma le 3 taimi i le tausaga e suʻeina e se endocrinologist mo le fausiaina o le faaleagaina i isi totoga ma mamanu.
    8. Tuu le ulaula.
    9. Taumafai e teena le ava malosi pe le faʻatapulaʻaina lona tele.

    Filifiliga taʻitasi mo togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

    E leai se uiga tusitusia i lalo o le tui o le inisalini e fuafua i le tele o meaʻai e 'ai. E tatau ona faia lenei mea e le "aʻoga o le maʻisuka," lea ua faia mo lena.

    O le mea taua o le iloa lea o se taumafa lelei ma se faʻatapulaʻa o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e mafai ona matua faʻaleleia ai le lelei o le faʻaaogaina o le hormone pancreatic.

    O gaosiga o oloa e faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i tausaga taʻitasi e ofoina atu le tele o oloa fou. O le mea pito sili ona aoga o le tui o le inisalini - o se masini faapitoa e mafai ai ona e faʻagalo e uiga i le iniseti o le fualaau oona.

    O ia lava e fetuutuunai i le ituaiga olaga o le tagata maʻi ma faailoa mai le fualaau talafeagai o vailaʻau i totonu o le tino, e fuafua i le tulaga. E tele ni faʻataʻitaʻiga eseese. E tatau ona e filifilia se oloa avanoa ma faʻataʻo saʻo. E fia miliona tagata ola fiafia i se masini.

    Ua ofo mai e saienitisi se mea fou atoatoa ma fouvale i le togafitiga o maʻi. Latou te faia suʻesuʻega e faʻavae i luga o le galuega o sima. O le manatu autu o le toe fausiaina o nei fausaga ina ia avea i latou ma vaega o le pancreatic B.

    O le mea lea, o le a mafai ona toe faʻaleleia lona fausaga masani. I le taimi nei, o nei suʻega ua maeʻa maeʻaeʻa i mumusu ma e manaʻomia pea le tele o faʻamatalaga ile falemaʻi. Ae ui i lea, o se tasi o auala e sili ona lelei e faʻamalolo ai tagata i le lumanaʻi.

    Lapataiga, e mafai ona kopiina!

    E le o se mea faalilolilo le tuputupu ae o le maʻisuka i tausaga taʻitasi. Ona o lenei faateleina o tagata gasegase, o "fomai" e foliga mai o loo folafola mai e fofo le maʻisuka i le 1 sauniga poo nisi ituaiga o "fualaau oona" ma le malosi e foia ai le faamaʻi. E te manaʻomia i taimi uma le suʻesuʻeina ma le totoʻa ia ituaiga o fualaau ma fualaau.

    Zakharov, Vilunas, Vejsin o "igoa" o fomaʻi o loʻo fautuaina e faʻamaʻapeʻa atoa le faʻamaʻi ma le fesoasoani o aʻafiaga e leai ni faʻamalositino. E matua faigata lava ona faʻamasino a latou gaoioiga, talu ai e leai se tasi o a latou metotia na suesueina i tulaga o falemaʻi, ma atonu e le aoga. Ae ui i lea, e faitau selau ma afe afe tagata o loʻo autasi i le autasi o le aoga o isi togafitiga.

    Faʻafesoʻotaʻi faʻaonapōnei le tuʻufaʻatasia o auala e foia ai le faafitauli. E taua tele lenei mea pe a oʻo mai i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti. Faʻatasi ai ma le auala tonu ma le taimi talafeagai, e mafai ona faʻamautinoa se olaga fiafia masani mo tupulaga talavou.

    Tuua Lau Faamatalaga