Faailoga o le maʻisuka i tagata pe a mavae le 40 tausaga: togafitiga ma ata

O le fomaʻi "maʻi o le maʻisuka" o lona uiga o se maʻi e faʻavae i luga o le solia o le vai ma le carbohydrate metabolism, lea e faʻafefe ai le faaletonu o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le hormone e taʻua o le inisalini. O lenei hormone ua manatu o le vaega autū lea e nafa ma le faʻaaogaina o le suka e le tino.

O le toesea atoatoa po o le leai o le inisalini e taʻitaʻia ai i le mea moni o le tele o le kulukose e faʻapupula i le plasma toto. E le mafai e le tino ona faʻafetaui na ituaiga o suka, o le tele o lea mea e amata ona faʻaaogaina e ala i le urine, lea e aʻafia ai le gaioiga o fatuga ma le vai gaosi.

O le mea lea, o tisipesa o le maʻisuka e le mafai ona taofi le tele o le vai, o lona uiga o le suavai leaga, lea e manatu e le maualalo, e tuuina atu i fatugaʻo. O le Hyperglycemia i alii e 40, 45, 50 tausaga ma isi mea ua avea o se taimi mo nisi suʻesuʻega loloto.

O le maʻi, lea e vavalalata vavalalata ma le metabolism, e mafai ona maua i le faagasologa o le olaga pe tuʻuina atu i le tagata maʻi e ala ile tofi. Vaʻaia, faʻalavelave popole, o nifo e mafatia mai se maʻi. Talu ai ona o le maualuga o le suka, o le paʻu o loʻo mimiti, o loʻo maua i luga o pustules. E mafai foi e le tagata gasegase ona atiaʻe le maualuga maualuga, angina pectoris poʻo le atherosclerosis.

Eseesega

E tatau ona maitauina i le taimi lava lea, e masani lava i tagata, o latou tausaga e mai i le 41 i le 49 tausaga pe sili atu, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua. O lenei vaitausaga e aofia ai le tulaga lamatia, ae i le taimi lava e tasi, e tupu foi le faamai i tamaiti ma tamaiti. E tusa ai ma fuainumera, o le tele o tamaiti e mamafa pe mamafa.

O maʻi o le ituaiga lona lua, tuʻuina atu latou te usitai i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻamalolo atoa. Ina ia lelei atili, e manaʻomia e le maʻi ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O lenei manaoga e faasaina ona le amanaiaina, talu ai ona o tulaga maualuga o le faamai ua amata ona tupu ai ni faafitauli matuia, lea e afaina tele ai le gaioiga o totoga i totonu.

Faailoga o le maʻisuka i tagata peʻa a uma le 40 tausaga e sili atu ona taatele pe a mafaufau i le ituaiga muamua o faʻamaʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu o se gasegase faʻatoʻateleina, lea e faʻaalia mai ia te ia pe a pepe pe i tausaga laiti. O le maʻi e mafua mai i le ituaiga o faʻamaʻi tuga, e le mafai ona faʻaleleia. O le soifua o le tagata maʻi e lagolagoina e masani ona tui i le inisalini.

E tusa ai ma suʻesuʻega, i le tele o tausaga talu ai, o le pasene o fafine ma tamaʻi maʻi ua matua faateleina, o le taimi na faʻamaonia ai le maʻisuka ituaiga 1 e 42 - 43 tausaga.

E ui i lea, e ui lava i le suiga i fuainumera, e taua le iloa o le talavou o gasegase o le maʻisuka e sili atu ona faigata ona onosaia nai lo le fa sefulu tausaga o le ola, ona o le maualuga maualuga o metabolic processes.

E tele faʻamaoniga autu o le maʻisuka i tagata pe a mavae le 40 tausaga, na tauaveina e alii. Latou te mafaia ona iloa le maʻisuka i se taimi talafeagai. Peitai, i le taimi muamua, o mafuaaga autu o le atinaʻeina o le faamai e tatau ona faamamafaina:

Vaʻaiga faʻapitoa, o le i ai o le maʻisuka i le ituaiga. Le lelei, taumafa le lelei, le le tausia o mea taumafa. Oona tele poʻo se vaega tele o le mamafa. Gaioiga maualalo, ola le lelei.

Faʻasalaga i taimi uma faʻalavelave faʻalavelave. Faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le faʻaalia o le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le tino o le tino i lona atoaga aemaise lava i luga o galuega e faia e le pancreas, lea e taofia ai le faʻafetaui o le taimi. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose o le toto, o lona uiga, o le maʻisuka e atiina ae.

O faʻamuamua o le maʻi i le mavae ai o le 44 tausaga e aofia ai faʻamaʻi o le maʻisuka i tane:

  1. Le foliga mai o le faʻataʻitaʻiga i luga o foliga poʻo le tino, lea e leʻi i ai muamua.
  2. Mai lea taimi i lea taimi, e le mafaamatalaina le faapipiiina o mea i totonu o le eria.
  3. Telefoni sili atu.
  4. Tupe maua malosi malosi pe sui foi lona gau.
  5. Faateleina le moe, ae moe ao le toʻa, popole.
  6. Faateleina le fiaai ma le galala.
  7. Tele le vaivai e tusa lava pe leai se malosi faʻaletino.
  8. Faʻamamaʻi faʻamaʻi manuʻa.

Ae ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le tele o taimi e le mafai e tagata ona faʻafesoʻotaʻi lenei faailoga i le atinaʻe o le maʻisuka. Afai o se tagata ei lalo ifo o le 40 tausaga ma pe a uma le 46 - 48 tausaga o loʻo i ai se tasi o nei faʻaʻailoga, o le suʻesuʻega vave e manaʻomia.

O le amataga o le maʻisuka e vave ona mafai ona faʻamaonia. Ina ia foia le faafitauli, ua lava lea mo le tagata e amata ai le togafitiga o le physiotherapy (o le gaioiga faaletino i le maʻisuka e fautuaina), faasaʻo lelei lana meaai, ma lafoaia foi masaniga leaga, pe afai ei ai. E le gata i lea, mo se togafitiga lelei, o se auala faʻamalosia e tatau foi ona ave.

Afai tatou te mafaufau i na mataupu pe afai o se tamaloa e galue e pei o le maʻisuka, e tatau ona matauina ni vaega o le gasegase o le maʻi. Aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi, o ona faʻamaumauga faʻapitoa e matua faateleina, o le mea lea, e aʻafia ai foʻi le soifua maloloina o tagata.

O le gaosia ma le gaioiga faʻafeusuaiga e matua aafia i le maʻisuka. Afai e le o faia ni fua i le taimi, e amata ona gauai le tamaloa i le faʻaitiitia o le malosi, tuʻinanau o feusuaiga, faʻapea foi ma le masani ona vave oʻo mai.

I luga o le mucous membranes o le maʻisuka, e pei ona mafai ona vaaia i le ata, e amata ona aliali mai le microcracks, o le paʻu e malosi malosi ma paʻu. O penivali o le manua e tumau pea mo se taimi umi, aua le faʻamalosi, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o mea malie, ma le faʻapipiʻiina o siama viral.

O le tagata gasegase e tatau ona silasila totoa i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina, lea e mafai ona faʻamavaeina i le na o le filifili lelei o mea tau tumama, mo se faʻataʻitaʻiga, gels, shampoos, soapins, ma isi. E sili ona lelei le faʻatau o oloa o loʻo faʻaalia i sina mea itiiti, o mea ia, e talafeagai lelei mo ituaiga faʻalelei o le paʻu.

Afai e maua e le tamaititi e 40 tausaga le maʻisuka, e tatau ona talafeagai le togafitiga. Afai e te misia uluaʻi faailoga o le maʻisuka i tagata, e mafai ona e faʻavave vave ona pa'ū i le testosterone i totonu o le toto, lea e aʻafia ai le le mafai ona taʻavale i totonu o le vaʻa. O le le paleni o le tino e mafua ai le vave tele o le tuputupu ae.

I se tulaga ese, e tatau ona maitauina o le gaosia o le gaioiga e matua aʻafia lava. O le faʻamoemoeina o le sperm quality, o le a sili atu ona laitiiti.

E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai le aʻafiaga o le faaleagaina o le DNA e faʻasalalau e faʻamatalaga tuʻufaʻatasia.

Afai e te le togafitia le maʻi

O le maʻisuka, pe a tatou mafaufau i ai o se faʻamaʻi tutoʻatasi, e le o se lamatiaga i le ola, peitaʻi, i le leai o se togafitiga talafeagai, o aʻafiaga ogaoga e aliali mai, e mafua ai le oti.

O ituaiga autu o faʻafitauli:

  1. O le maʻi suka e sili ona faigata o le maʻisuka. O faʻaʻailoga muamua o le coma e vave oʻo mai. Afai e teu le mafaufau, faʻaaloalo, masani ona maitauina, o le maʻisuka e tatau ona falemai.
  2. Lotoifale i le lotoifale pe lautele. Edema e masani lava ona taatele i tagata gasegase o loʻo aʻafia ai mai le fatu o le fatu. O lea ituaiga o faailoga e masani lava ona avea o se faailoilo o le le toe afaina.
  3. Moega o le moe. O tamaʻi maʻi e taʻi 47 - 49 tausaga ma sili atu ona mafatia mai le faʻavevesi o le moe i le maʻisuka, lea e faʻaalia e ala i le le mautonu, moe masani, fagua ma isi.

E taua le taua o le togafitiga o le maʻisuka e na o le gata lava i le endocrinologist, o le o le a faia se togafitiga talafeagai i le maea ai o se suʻesuʻega. Ae ui i lea, e sili mo tamaʻitaʻi le faʻaeteete. O loʻo i ai ni auala puipuia e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina.

O le mea sili lava, o le maʻisuka e maua i alii o loʻo 'ai lelei, faʻaalu se taimi i taaloga, ma siakiina e le aunoa a latou toto suka. E le gata i lea, o le lafoaiina o masaniga leaga ua manatu o se tulaga taua mo togafitiga lelei ma puipuiga. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i mea autu o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga