Vinaigrette recipes mo le maʻisuka

Soo se taumafataga maloloina e faʻafeiloai ai le faʻaaogaina o falaʻau. E mafai ona 'ai faʻatasi, kuka i le suʻe, kuka, kuka. Ae ei ai tuusaunoaga i soo se tulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka, e mafai ona e 'aina le vine, ae i lalo ifo o nisi suiga i le fua. O a nei suiga ma aisea e le mafai ai e le maʻisuka ona 'ai tele? Mafaufau i manatu uma.

O a faʻamanuiaga e mafai ona maua

Vinaigrette - salati fuamoa na faʻaaogaina i le suauʻu manogi, mayonnaise poʻo kirimi kirimigi. O lona vaega taua o pusa. Afai o isi fualaau faisua mai le fua e mafai ona aveese pe faaopoopo i ai, o le oloa lea i le faila, e tusa lava pe o le salatisi e faia mo le maʻisuka pe leai, o loʻo i ai pea. Ae naʻo le faʻataʻitaʻiina o beets, e tele fesili e tulai mai mo le maʻisuka oe, talu ai o latou gasegase, e tatau ona "suesue i lalo o le microscope" le suʻega ma le caloric content of each product.

I le tulaga lautele, o le pipiʻi o se aʻa e aoga i le kuka ma le kuka (stewed). O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai:

  • Macro ma microelements.
  • Minerale - calcium, potassium, magnesium, uʻamea, iodine, phosphorus, copper, zinc.
  • Ascorbic acid, vitamini o le vaega B, PP.
  • Bioflavonoids.

O le aʻa o le aʻa e maumau i le fiva laau. Afai e 'ai e le tagata i taimi uma ia ipu paluga, o lona faʻapalaina e faʻamaonia, o le intestinal microflora faamalolo, o le faagasologa o le aveeseina o meaʻai mai le tino vave ma faigofie. O le toto e masani ona faʻaaogā ai beets mata ma le kuka ua faʻamamāina mai cholesterol leaga, lea e taua foi.

Ae o mea aoga, o le tele o meaʻai ma le vailaʻau o le beets mo tagata e maua i le maʻisuka e le o le mea e sili ona taua. Muamua lava, o le maʻisuka e gauai atu i mea o le kalori, mea o le suka ma le glycemic index of products. Mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le tele o areto falaoa i meaʻai e taua foi.

Kalotila salati beets e maualalo - 42 kcal mo le 100 g fualaau faisua fou. Ae mo le faasinomaga glycemic, o lenei aʻa o le aʻafiaga o loʻo aofia i totonu o le lisi o oloa o loʻo i ai se laina o laina laina o le GI. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaumatia sina mea itiiti, e aunoa ma le fefe i aʻafiaga e le manaʻomia. Ae i le taumafa o le maʻisuka ma le ituaiga o faʻamaʻi o le insulin, o nei oloa e matua tapulaa lava.

ma le maʻisuka ituaiga 2, 100-200 g o fualaau kuka ua gaosia e mafai ona 'aina i aso taʻitasi

Ina ia faʻamaoni, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona 'ai i le tele o salata i le beis mata. O lapisi e faʻaaogaina fualaʻau aʻa, e le manaʻomia le faʻalauiloa i totonu o le taumafataga. O le maʻisuka ituaiga 2, 100-200 g o fualaau faisisi ua kuka e avea o se vaega o meaʻai taumafa poo isi ipu e mafai ona 'ai i le aso.

E faʻafefea ona aʻafia le salati o le fasi anuro?

O le mea e taua le iloa e uiga i beets mo le maʻisuka o le faʻasaina lea i le faʻaaogaina o le oloa. E le mafai ona faʻafefiloi fualaau 'aina e fai ma meaai pe afai o le maʻi e faigata ona maua i gastritis, colitis, duodenitis, faʻafefeteina faʻafefete, ma manava.

E le fautuaina mo le maʻisuka e faʻaaoga le oloa i soo se ituaiga ma le urolithiasis. Oxalates o loʻo i ai i le maualuga maualuga, lea e osofaia muamua ai fatugaʻo. I lenei tulaga, o le lanu mūmū mūmū o se mea e ono lamatia ai, talu ai o gaʻo o le tino urinary e sili ona mafatia i le maʻisuka.

Faʻalogo! E faʻaaogaina e Vinaigrette fualaau faisua ma le maualuga GI (kāloti, pateta). O le le faʻaaogaina o lenei salati i le maʻisuka e mafai ona mafua ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le toto suka, osofaʻi o le hypoglycemic, ma le amataina o se maʻi suka.

Ae ui i lea, i maʻi, o lenei ipu e leʻo faʻamavae atoa mai le meaai. E mafai ona e 'ai se ipu, ae naʻo pe afai e te faia ni suiga i le fua ma fai se maʻisuka vine faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a sauni se meaʻai, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le eletise autu, faʻamalo pateta e leai se aoga taua mai le fua. Pe faʻaititia foi se tasi o salatisi.

I le masani ai, e aoga le iloa pe faʻapefea ona saunia le "saʻo" vailaau mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi nei o fua.

Fua masani masani

  • Palu lapisi, kukama ua kuka, kuka pateta - 100 kalama taitasi.
  • Kāreti falala - 75 g.
  • Manuʻa fou - 150 g.
  • Alu - 40 g.

Mo togafitiga salalau, ua fautuaina le maʻisuka e faʻaaogā le suauu manogi, yogurt masani, poʻo le 30% mayonnaise

Mo le faʻatauina, e mafai ona e filifilia mai: suauu fualaau, kulimi suamalie, yogurt masani, mayonnaise (30%).

E faʻafefea ona kukaina se vailaʻau masani, faʻamaonia mo le maʻisuka:

  1. O mea uma e kuka ma fuālaau mata, apu, kukama e tipi i totonu o kupita 0.5 x 0.5 cm.
  2. Faʻafefiloi i se ipu loloto.
  3. Vaitaimi ma sau sauʻai filifilia.
  4. Tuu le falaoa mo le afa itula.

Auauna atu o se faʻaopoopoga i le ala autu poʻo le 'ai e pei o se meaʻai e pei o se salati tutoʻatasi.

Sapalai meaai salalau i le falaoamata

Faatasi ai ma lenei paluga o fualaau faisua, o le maʻisuka e mafai ona sili atu ona fafagaina i latou lava. O fua o lenei fua ua na o le maʻisuka. Ma faafetai i le sami ma le sau faaola, e sili atu ona aoga.

  • Lapoʻa lapoa - 1 pc.
  • Potatoes - lua fatu.
  • Sauerkraut - 100 g.
  • Sami kale - 200 g.
  • Pepa lanumeamata lanumeamata - 150 g.
  • Kukamini Manuki - 1 pc.
  • Onions - 1 pc.
  • Suamalie
  • Mo le faʻamauina - 2 tbsp. l fualaau faisua (sana, sunflower, olive) suauu.

E faʻafefea ona kuka le vine i le falaoamata:

  1. Taʻu aʻa ma aʻa.
  2. O meaʻai e kuka ai fualaʻau, aniani, pipi.
  3. Faʻamama sauerkraut, faʻafefiloi le suauu, tipi lelei.
  4. O vaega uma, e aofia ai pi ma moa, faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi.
  5. Faamama (pe a tatau ai), vaitau ma le suauu.

A faʻapipiʻi le vine, e mafai ona faʻaaogaina le ipu i le laulau.

A fesiligia pe mafai ona tuʻuina atu i le maʻisuka, o le a lelei le tali. E leai se mea itiiti ma sina mea laitiiti, ae o lenei salati e mafai ona aofia ai i le lisi meaai mo le maʻisuka. E oo lava i le amanaia o le mea moni e faapea o beets ei ai se faasinomaga maualuga maualuga, e mafai ona faaaoga i le sauniuni o ipu o le maʻisuka. Naʻo le pau lava le tulaga o le, a o lei faʻamavae muamua le ipu, o le a le lelei le feutagai ma lau fomaʻi. Faʻatalanoaga ma se tagata poto faapitoa i le fesuiaiga o le tulaga taumafa o se maʻi tuga pei o le maʻisuka ua manaʻomia.

Salad Composition

Mo le maʻisuka, o calorie uma e mafua mai i gaʻo. O Vinaigrette, e ui lava i lona faamoemoega o meaai, o se oloa gaʻo atoatoa. O le aganuu masani e aofia ai beets, pateta, kāloti, pi ma pikiapu pi. O vaega muamua e tolu o fualaau aina suamalie, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatusa. E lua mafuaʻaga mo lenei:

  • maualuga maso masini
  • Faʻateleina le kalori i mea faʻatusatusa i isi fualaau faisua.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o le porotini, gaʻo, gaʻo gaʻoina o loʻo aofia i le fua o salati. O le aofaʻi o le suka, o le tele o kalori ihioa mo le 100 g ma le faʻauiga autu o le numera glycemic.

Laulau - Sapalai o meaʻai salalau a le BJU

GaosigaSquirrelsFatsCarbohydratesSugar, gFaʻafiafiaga kaloriGI
Beetroot1,710,884870
Potato2,00,119,71,38365
Kāreti1,30,176,53380
Kukama0,71,81,51020
Peʻa lanumeamata5,00,213,35,67243

Ole aofaiga o le sipuni ma le laulaʻau e le taua tele i le salati e faʻatautaia ai lona kalori. Ae ui i lea, o le taua o vaega taʻitasi i lona tuufaatasiga o mea lelei e sili.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le aʻafiaga o le oloa i le suka o le toto. O le glucose mama e tutusa ma le 100 points. E tusa ai ma lenei faailoilo, beets, pateta ma kāloti e le aofia i meaai e manaʻomia i le ipu o le maʻisuka. Ona o latou, o le faasinomaga faʻamaonia o le vinaigrette e maualuga tele.

O aoga o le vineai

Mo le 50 tausaga, o fautuaga faʻalesoifua maloloina mo le maʻisuka na aofia ai taumafa maualalo-carb. O le teenaina o fualaau aina ma fualaau aina suamalie.

I luga atu o le 85 tausaga o suʻesuʻega faasaienisi, ua faʻaalia ai le maualalo o le gaʻo, o meaʻai uma-laau e fesoasoani e maua ai le toto maualuga.

E mafua ona o se faʻaitiitia o le palatini ma le gaʻo gaʻo i luga o le paʻu. Aua o le vinaigrette e talafeagai mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

E tusa ai ma fautuaga fou:

  • O le 50% ipu o le maʻisuka e tatau ona aofia ai laulaau laulaʻau ma fualaau aina e leai ni meaʻai: broccoli, kapisi, kāloti, greens,
  • 25% o cereals mai fatuga atoa, fualaau faisua,
  • 25% o le porotini mai le aano o manu, moa, iʻa.

O mea taumafa a Vinaigrette o meaai mama ia, ae latou te maua ai le 25% o le aofaiga o mea taumafa ua taumafaina.

GaosigaSquirrelsFatsCarbohydratesSugar, gFaʻafiafiaga kaloriGI Beetroot1,710,884870 Potato2,00,119,71,38365 Kāreti1,30,176,53380 Kukama0,71,81,51020 Peʻa lanumeamata5,00,213,35,67243

Ole aofaiga o le sipuni ma le laulaʻau e le taua tele i le salati e faʻatautaia ai lona kalori. Ae ui i lea, o le taua o vaega taʻitasi i lona tuufaatasiga o mea lelei e sili.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le aʻafiaga o le oloa i le suka o le toto. O le glucose mama e tutusa ma le 100 points. E tusa ai ma lenei faailoilo, beets, pateta ma kāloti e le aofia i meaai e manaʻomia i le ipu o le maʻisuka. Ona o latou, o le faasinomaga faʻamaonia o le vinaigrette e maualuga tele.

E faʻafefea ona ou 'ai?

O pipi, beets ma kāloti e faʻamaonia naʻo le sili atu - sili atu ma le 200 g o fualaau faisua i le aso. E mafai ona e 'ai, ae ia e iloa le fuataga, tuʻufaʻatasia ma isi vaega ma ia amanaʻia le aofaʻi o gaʻo.

I le maʻisuka ituaiga 1, o faamaumauga o loʻo tausia i vaega o falaoa (XE), e aofia ai le 12-15 g o vailaʻau. E tasi le pateta i le 150 g e aofia ai le 30 g o meaʻai gaʻo, pe 2 XE.

E tusa ma le tasi le XE e faʻafetaia le maualuga o le kulukose i le toto e le 2 mmol / L, ma le pateta - e ala i le 4 mmol / L.

O se faʻatusatusaga tutusa e mafai ona faia mo isi vaega o le salati:

  1. Pe tusa ma le 300 g, e iai le 32.4 g o carbohydrates poʻo le 2 XE, faʻaopopo le sugar i le 4 mmol / L, ma a faʻaalu 150 g - ile 2 mmol / L.
  2. O se karioti tele-siʻima e 100 g, e aofia ai le 7 g o carbohydrates, 0.5XE ma le maualuga o le suka o le 1 mmol / L.

Vinaigrette salad e faia i luga o 100 g pateta, 100 g Karoti ma 150 g beets, tatou te siitia le kulukose i totonu o le toto e 6 mmol / l ona o le 55 g o gaʻo. I le taimi lava e tasi, o se vaega o salati ua lava lea e faamalieina ai le fiaai.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le a le masani? I totonu o Amerika, e fautuaina e tagata o meaʻai meaʻai le tulafono o le lima matua - e le sili atu i le 15-30 g o carbohydrates i taimi o se meaai mama, 30-45 g i le taumafataga mo fafine ma le 45-60 g mo alii.

O le tuufaatasiga o le vinaigrette ua fetuutuunai e ala i le faʻaitiitia o pateta poʻo beets, faʻateleina le aofaʻi o aniani, gafa po o peʻa lanumeamata.

O fualaau a Vinaigrette e faigofie ona fetuutuunai mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia faʻaitiitia ai le uta o le carbohydrate. E mafai ona e faʻaititia le faʻasologa o meaʻai o se ipu e ala i le faaopoopoina o fualaau faisua e aofia ai le tele o filo o mea taumafa: arugula, sauerkraut, togafiti, seleri, broccoli.

Vinaigrette ma le broccoli

O le Broccoli o se mea laititi-carb alternative i pateta e aofia ai le 2.7 g o carbohydrates ma le GI 10. O le faʻaaogaina o kāpeti nai lo pateta e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas.

Mo le ipu o le a e manaʻomia:

  • 150 g broccoli
  • 150 g beets
  • 100 g kaloti.

Fualaʻau fuālaʻau, tipi i totonu o vavao, faʻafefiloi. Faaopopo le aniani lanu meamata, liligi luga o le suauu olive. Ina ia tofo e faaopoopo sina masima, pepa.

Paina o le taumafanafana i le radish ma le apu

  • 150 g beets
  • 100 g apu
  • 100 g o le laisa
  • 1 le piko,
  • 1 pateta
  • ituaiga o aniani lanu meamata.

O beets ma pateta e faʻaaogaina i le afifi. Tasi fualaau faisua, pi le apu ma tipi i liʻo. Laei salati i le yogurt Eleni.

Vinaigrette ma le sipuni ma le sua o le tipolo

Mo salati, saunia:

  • 150 g beets
  • 150 g kāloti
  • 100 g lanu meamata,
  • 2 aniani alalaʻau,
  • fugalaau totō fou (tofo),
  • suamalie (pe oona) o le 2 lemoni.

Otioti beets tao ma kāloti i ni pipi, aniani - i ni mama manifinifi, faʻafefiloi ma pi. Somi le sua o le lemon, faaopoopo i ai caraway fatu, pepa uliuli ma le suauʻu fuālaʻau - lua fufulunisi.

Vinaigrette ma arugula

  • 300 g letusi
  • 150 g beets
  • 100 g kāloti
  • se fusi lanu lanumeamata,
  • tamai pateta po o selesa.

E mafai e le Seleti ona sui ia pateta i se salati, ae na o le 4 g o le suka o le kulimi ma o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga o le 15. Faʻasalaina faʻasalaga le uʻamea po o le loimata o laulaʻau, pusi faʻasusu ma kāloti i luga o se fualaʻau.

Oti pateta ma seleni i ni fasi pepa. E mafai ona e faʻatumu le salati i le suāuʻu manogi. Nai lo le faʻafefeteina - faʻaaoga le meaʻai, faaopoopo le kulimi nutimomoia ma le avoka.

O le suiina o pateta ma se vaega o le porotini o le a fesoasoani i le faia o le faila masani e sili atu ona faamalieina ma aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O se fuamoa kuka, moa ma le sisi, lea e lelei lelei ma beets, e talafeagai. E mafai ona faateleina le mea o loʻo i totonu o le fiva i le tau o le pauka, tamato, fualaʻau.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

E mafai ona faʻaaoga le vinaigrette mo le maʻisuka, faʻapea foʻi ma aogā ma aʻafiaga o le salati?

O le maʻisuka ituaiga 2, beets ma ona mea aoga e maua ai e se tagata se tuufaatasiga tele o minerale ma elemene:

  • Ca, Mg, K, P, S, Fe, Zn, Cu ma isi mea taua tutusa,
  • Vitamini "C" ma le "B" ma le "PP" ma le bioflavonoids,

E mafai e le maʻisuka ona 'ai i beets ona o lona maualalo o le kalori (100 kalama o fualaau faisua fou e 42 Kcal), faapea foi le filo e mafai ona suauu i le vai. I se faaopoopoga, o vaʻaiga lelei e faʻamamaina ai le intestinal tract ma le manava i tagata ma tausia le paleni o le microflora, ma aveesea ai le cholesterol le tatau, lea e taua i le maʻisuka.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le mea kuka kuka (beet) e sili atu ona ufiufi le ata o loʻo i luga ona o le tele o le vaega o le carbohydrate i totonu, lea e faʻaateleina ai le GI. Ae o le kulini mata e le o taʻua o se mea faʻatapulaaina i lo latou taumafaina mo le maʻisuka ituaiga 1.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻaaogaina se aofaiga faapitoa o beets tipi i luga o le 100-150 kalama i le aso, ae le sili atu.

Pe, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se vailaʻau mo le maʻisuka, e mafai ona e tuʻuina ni nai vaega:

Vinaigrette: o se nofoaga talafeagai i le taumafa o le maʻisuka

O le vailaʻau masani e faia atoa i fualaau 'aina. Fualaau faisua i taumafa a soo se tagata e tatau ona aofia ai le afa o mea taumafa i aso taitasi. E mafai ona faʻaaogaina o se vaega o salakeke, itu ipu, soup. O Vinaigrette o le tuufaatasiga atoatoa o mea lelei e lelei mo se soifua maloloina lelei.

O le faʻafouina o le suavai mo le maʻisuka e fesoasoani i le tino mo le le lava o meaʻai ma vitamini. E na o le maʻisuka e tatau ona suʻesuʻeina uiga o fualaau faiva taʻitasi, o tulafono o sauniuniga ma le taimi fautuaina mo le 'aiina o lenei ipu ma se' oa malosi.

O Vinaigrette e faia mai i oloa faataugofie ma taugofie. O le ipu e vave ona faamalieina le fiaʻai ma mafai ai e oe ona matua tausia lelei le soifua maloloina o tagata ua faamalosia e usitaia mataupu faavae o taumafa.

Faʻaaoga mea aoga o mea taua

O se meaʻai maualalo-kalori e talafeagai mo tagata e mamafa tele le tino. Ae e tatau ona e faʻaaogaina i ni vaega laiti ona o le i ai o vailaʻau faʻamalosi ma gaʻo. E sili atu le aofia ai le vine i se taumafataga faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina mo se meaʻai lelei. O le salalamu suamalie e sili ona aoga i le taumalulu ma le taimi o le tautotogo vai vai. E fautuaina le ipuʻai e tusa lava mo fafine maʻitaga o loʻo i ai se maʻi o le maʻisuka.

E tele suga i le beets, ae faʻapulaʻa faʻaaogaina, o le fualaau aina e aoga mo le toto, o le gastrointestinal tract, ma galuega o le ate.O fualaau taʻitasi taʻitasi ua i ai elemene e iai se aoga aoga ile tulaga o le maʻisuka:

  • O beets e aofia ai fiber, vitamini P, peta. Faateleina le malosi o le gasegase, faʻaleleia o peristalsis, e puipuia ai le atinaʻeina o oncology,
  • Potatoes e aofia ai le potassium, e aoga mo maso ma vaʻa toto, maso skeletal. Faateleina le taua o taumafa
  • Kāreti. E aofia ai le fiva masani mo le gaioiga masani. E faʻamalosia le vaʻaia lelei, maua ai le tino ma le koko ma isi vitamini,
  • Pickles. Toeitiiti lava leai ni calories. O se punavai o antioxidants ma le lactic acid, e aoga mo le toto, o le toto toto. E taofia ai le atinaʻeina o siama viral,
  • Peʻa lanumeamata. O le tamaoaiga i vitamini, gaʻo siama, potassium ma le calcium, e faʻaolaina ai le metabolism, ei ai lona aoga aoga i le faʻapipiʻi o mea amino,
  • Aluga. Punavai o le potassium, iron, flavonoids. E faʻaleleia ai le malosi o le fatu, faʻaleleia le puipuiga, e taua mo le le atoatoa o vailaʻau, mo le puipuia o le malulu. E faʻamalosia le metabolism, faʻaleleia le faʻalaumalie.

O Vinaigrette e masani ona faʻaaogaina i le maualuga o le meaʻai gaʻo. Vinaigrette mo le maʻisuka e lelei tele i le vaitau i le suauʻu olive.

E faʻamalosi puipui o toto toto, faʻamalositino faiga faʻavae, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e aoga mo le gaʻoina, ma taofia ai le inu o le tino ma mea leaga mai fafo.

Faatasi ai ma le maʻisuka ma le gaʻo, o mea aoga gaosi omega-9 o loʻo aofia ai e sili ona aoga. Latou te manaʻomia mo le gasegase atoa o le tino, le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo.

Glycemic Index of Ingredients

E mafai ona taumafa i le maʻisuka i le maʻisuka e le faʻaumatia? Leai, soʻo se faʻaogaina o oloa e manaʻomia ai le pulea o le tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo. O le faʻamatalaga mataʻitusi o oloa taʻitasi e mafai ona faʻalagolago i le eseesega. E faapitoa lava lenei mea mo vaega "suamalie": beets ma kāloti, ma le pateta potato potatoes.

Fuainumera GI o mea taumafa vine:

  • Boiled potatoes - 65,
  • Kāreti - 35,
  • Onions - 10,
  • Beets - 64,
  • Peas - 40,
  • Till, pasili - 5-10,
  • Pickles - 15.



E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le GI sili ona telē o loʻo i totonu o beets ma pateta.

E mafai ona e faʻatumu le vinaigrette i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata i le suauʻu olive, ae faʻapea foi ma le suauʻu popo, o le sesame, o le suāuu vine. Tau lava e te le faʻasaina le salati i le tele o suauu. O fualaau aina suamalie e faateleina ai calories. Nai lo lena, taumafai e faaopoopo i ai ni nai sipuni o piko kukama mo le susu. Faʻataʻitaʻiga i greens e ala i le faaopoopo o chives, celery leaves, cilantro, pulu masani ma pasili.

Vinaigrette puleaina tulafono

Afai o le maʻisuka ituaiga 1, e le o fautuaina uma beets mo le soifua maloloina o tagata gasegase, ona maua ai lea o le faʻamaʻi 2 e mafai ma e tatau ona 'ai, ae i se tulaga faatapulaa. Ole masani ole aso e le tatau ona sili atu i le 80-100 g. Aua nei faʻapalapala le beets tele, aua o le a le toe maua ai lona fiaʻai.

I le mea e le tatau ona mafua ai se faʻateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ave sina siʻisi o salati i le taimi. Faʻaauau lau vaai i au meaʻai, aloese mai le tele o elemene taua. E sili atu ona lelei le 'aiina o meaai i ni vaega laiti 6 taimi i le aso, aloese mai le tagofia o meaai, aemaise i le aoauli.

Mo le kukaina, filifili fua o mea taumafa ma se auala agavaʻa o le togafitiga o vevela, mataʻituina mea o le kalori o ipu e maua ai. Mo meaai mama, faʻaaoga fua o susu ma fualaau aina e maualalo i le suka ma maualuga i fiber.

Faʻasalalau faʻaleaganuʻu

I le suiga masani, o vaega ia o pateta, aniani, kāloti ma beets, kukama paelo, suauu fuālaʻau. O le faʻaopoopoga o sauerkraut ma le apu lanumeamata lanumeamata e le faasaina.

  • Laʻau falalaʻau (paluga, kāloti, beets) matua malulu,
  • Fualaau faisua, kukama, tipi le apu laʻititi i totonu o ni kupita,
  • Tipi le aniani i afa mama,
  • Gagau mea na saunia i totonu o le ipu e tasi, vaitau ma le suauu ma le paluga,
  • Faʻaopopo fusi pe a manaʻomia.

Vinaigrette ma maso masima

O se faʻaopoopoga piquante e faʻaosofia ai le tofo, faʻalauteleina le 'ai. Ae o le kalori ihi o le ipu e maualalo. O mea uma lava e masani ona faʻaaoga mo le kukaina. O le "mea faʻaopoopo" o le mea e faʻafefeteina ai salifi anufe po o moa anufe. Mai ia i latou, o le suauu e muamua ona viliina, e faʻapipiʻi pulo i le vine ma faʻafefiloi malie. O le tofo o pulou e lelei tele i le manogi o dill fou ma le pasili.

Fagaina Chick Vinaigrette

I le faaopoopo atu i mea taua, o le kuka o salu ma le moa susu. Le ufiufi o le fatafata pe a uma le kuka, afifi se fasi fasi moa moa mata i totonu o le foila, faʻafefete ma le matagi ma le filo. Palu i totonu o sina vai laitiiti. Faʻafiafia i le foila. Liliu ma e tipi i totonu o poloka. Vavaeese le polotini mai le kulimi i fuamoa o salu ua kuka. Mo salati, faʻaaoga squirrels. Mo se salati feʻalo, e mafai foi ona e faaopoopoina le pata kuka. Vaitaimi ma sina suāuʻu olive.

I le avea ai ma faʻaopoopoga i le vine, e faʻatagaina ai le maʻisuka ona faʻaaoga vela ma le moa.

Faatasi ai ma se aano o aano o manufasi, o le ipu e avea o se taumafataga atoa po o le vave o le afiafi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faisua o se vaega o le vinaigrette, e mafai ona e fatuina a oe lava taumafataga manaia, faataitai i ofu. O le mea lea, ina ia faʻalauteleina le lisi o aso taʻitasi, ia tuʻuina atu ia te oe lava le fiafia i meaai maloloina ma le lelei.

Tuua Lau Faamatalaga