Suiga i le laulaufaiva i faʻamaʻi o le pancreas

O suiga i le fausaga o le laulaufaiva, o le foliga mai o le papa, o se tofo faapitoa i le gutu ma le sogisogi o faailoga ia o se togafitiga o le tino i le tino. I le avea ai ma faailoga autu e fesoasoani e fuafua ai le tulaga o le pancreas, o le lanu lea o le laulaufaiva i pancreatitis.

O le foliga mai o se tofo patino i le gutu e taʻu mai ai le solia o le tino o meaʻai, gastrointestinal tract ma le pancreas. O tagata maʻi e faitio i le suamalie, oona ma le gaʻo i le gutu.

I se tagata soifua maloloina, o le lanu o le laulaufaiva e masani ona lanu piniki. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le saʻo lelei o le faʻatinoga o le vaega o meaʻai. O foliga vaaia papae, lanu samasama, lanumeamata, lanu po o le uliuli ma le mea e manaʻomia e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

Mafaufau pe aisea ua i ai se maa paepae pe samasama i luga o le laulaufaiva ma le pancreatitis, ma pe faapefea ona aveesea se faailoga faapitoa?

Paʻu i luga o le laulaufaiva ma le mumu o le pancreas

O le gagana a le tagata e foliga mai o se okeni tulaga ese, o lona fola e ufitia i le tele o papillae laitiiti. O Papilla uma lava e tele lava ma lona tino. I le va oi latou o loʻo i ai pea elemene o meaʻai o loʻo faʻaumatia e tagata.

O meaʻai meaʻai o se ituaiga o meaʻai paleni mo meaola ninii e ola i totonu o le vavau o le tagata. O i latou ia o le punavai o le faʻavae mafolafola ma le faʻavasegaina o le laulaufaiva.

Faʻatasi ai ma se faiga lelei e ola ai, togafitiga lelei o ou nifo ma lau laulaufaiva, o le maualuga o microbes e itiiti, e le sili atu le masani. Afai e aliali mai se afifi, ona manino lea i le lanu ma e masani lava.

I le tulaga o le toilalo i le tino, o le fausaga o le plaque e sui. O lona natura ua fuafuaina e taiala nei:

  • Tulaga maualuga. O se vevela manifinifi o loʻo taʻu mai ai le uluaʻi laʻasaga o se faʻalavelave masani i le tino. Afai e maua se laʻau mafiafia e le mafai ai ona e vaʻai i le laulaufaiva, o le a faailoa mai ai se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, lea o loʻo i ai se aʻoga masani.
  • Le lanu o le laulaufaiva e matua ese lava. Faatasi ai ma maʻi o le pancreas, e mafai e le okeni ona ufiufi i papae, samasama, samasama, lauulu ma le uliuli. O le sili atu ona leaga o lona lanu, o le malosi lea o le gaioiga o le mu. Paʻepaʻe paepae - o le uluaʻi laʻasaga, o le pacreatiti o le laititi.
  • Ese ese le fausaga. E matutu, susu, susu, susulu.
  • Nofoaga o le faʻatinoina. O nisi taimi o le osofaʻiga e faʻasalalauina pe a uma ona ufiufi le laulaufaiva atoa. I nisi o atavali, o gasegase e faʻaalia uma lava ni paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo samasama i luga o le laulaufaiva.

E mafai foi ona faʻafeiloaʻi le laulau faʻapitoa i le laulaufaiva o se tagata soifua maloloina, ona o le vaitau o le tausaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana e sili atu ona mamafa, ma i le taimi o le autumn e mamae ma toetoe lava a le vaaia. I le taumalulu, o se tagata e i ai se maa laʻitiiti lanu samasama.

Lanu papaʻe samasama e fai ma faailoga o pancreatitis

O le laulaufaiva ma le pancreatitis e masani ona ufiufi i se paʻu paʻepaʻe pe samasama. O le filifilla papillae o loo i luga o le totoga o le okeni e faateleina i le tele. O nisi taimi o loʻo i ai le faʻasologa o le faʻasologa o suauʻu epithelial i tua o le laulaufaiva.

I le vaega laititi o le togafitiga, o le laulaufaiva e ufiufi i se lanu samasama, e masani lava ona mamago, o loʻo i ai se faʻamagoga faʻalauiloa i totonu o le vavau. I le taimi lava e tasi, o le tofo o le tofo o loʻo faʻalavelaveina, e masani ona faʻaititia, e le mafai e le tagata gasegase ona iloa le tofo o meaʻai eseese.

Faatasi ai ma lenei faailoga, ei ai le isi - a uma ona 'ai, e i ai le tiga matuitui i le itu tauagavale o le hypochondrium. O le mea moni e tasi le itula mulimuli ane le vomiting, manava manava, ma se tulaga lautele o le soifua maloloina o loʻo faʻaalia.

Afai e te tilotilo i se ata o le laulaufaiva ma le pancreatitis e masani ai, e mafai ona e vaʻavaʻai i se paʻu papaʻe. E faigata ona aveese, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se pulumu fulunifo. Afai e te aveeseina, ona i lalo ifo lea o le mumuina o le laulaufaiva ua iloa, i nisi o atavali ei ai sina gaogao toto ona o le tiga.

O le foliga mai o le paʻu i le pancreatitis e faʻalauteleina e mafua ona o le au failautusi o le oral vavao, o le toilalo i gaioiga faʻasolosolo, ma le alualu i luma o le hypovitaminosis.

Le lanu samasama o le laulaufaiva e mafai ona faʻaalia ai isi faʻamaʻi faʻatasi ma pancreatitis:

  1. Le amataga o le hepatitis.
  2. Galuega gaʻo maʻi.
  3. O le faamaʻi.
  4. Cholecystitis (mumu o le gallbladder).

Pe a tumau se lanu samasama po o le paʻepaʻe i luga o le laulaufaiva mo le 5-7 aso, o isi faʻamaoniga o loʻo i ai, e tatau ona sailia le fesoasoani mai se fomaʻi.

Toto faapitoa i le gutu ma le pancreatitis

O se mea le lelei pe le masani ai i le oral vevela ona o le mumū o le pancreas o se faailoga taatele lea o se faamaʻi masani. O le tofo e suamalie, oona, salty, metallic, sour, etc.

O lagona autu o le maʻi e mafua mai i le soifua manuia lautele, maʻi faʻamaʻi, tulaga o pancreatitis ma isi mea. E masani lava, o le manava le manava e fesoʻotaʻi ma le solia o le meaʻai ma le gastrointestinal, faʻatasi ma faafitauli tau nifo.

Faatasi ai ma le faailoagofieina o se tofo patino, o le malogo i totonu o le oral mouth e masani lava ona vaaia. O lenei uiga e tupu mo mafuaaga nei:

  • Faʻafitauli matuia, neurosis, supperrain, o le mea tiga. Faʻatasi ma le talaaga o nei mea tutupu, o iamoni e pei o adrenaline ma cortisol e gaosia i ni aofaiga tetele, lea e mafua ai ona faʻafefiloi membranes mucous.
  • Le le atoatoa o le inisalini i le tino - o le fesoasoani sili mo le faʻaaogaina o le suka, e faʻafefeteina foi le gutu malulu. E le gata i lea, o le fia inu pea e auai, o le mamafa o le urine i le aso e faateleina.
  • O le foliga masani o le pancreatitis o loʻo faʻaalia i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, e faʻaalia i le maʻi manava. Faʻasaʻo le manava o le tino, faamalolo le tino, suavai, salts, minerale ma isi vailaʻau.
  • Faʻaleaga vomiting ona o mea oona e ulu atu i le toto i le tele o aofaʻiga i le taimi o gaioiga o le inflammatory, e faʻaalia ai se suiga i le tofo ma le faʻailoga i luga o le laulaufaiva.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi, o le le fiafia i le gutu e ono foliga mai ona o se mea le lelei, talu ai e tele mea e le mafai ona gaosia i le masani, ona o nisi o enzymes ua le lava. Ituaiga o gutu i tagata mamaʻi:

  1. O le suamalie i le afaina o le pancreas e mafua ona o le le atoatoa o le insulin. O le tele o le kulukose e ulu atu i le fulu ma le toto, ae e le mafai ona afaina, o lea e iloa ai se tofo suamalie.
  2. I le gagana a tagata, e iai meaola ninii eseese lea e avea ai le glucose o se meaʻai paleni. Latou te gaosia le suka i le fesoasoani a nisi o enzymes, e mafua ai le gaosia o le lactic acid, lea e maua ai se tofo malosi.
  3. O le tofo suamalie e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi, pe afai o mea o loʻo i totonu o le manava, lea ua malepe i lalo o le aʻafiaga o le suka, ua toe lafoina i le esophagus ma pharynx.
  4. O le ita o loʻo faʻaalia i na ata pe a oʻo mai le pancreatitis ma le cholelithiasis. O loʻo i ai le tuʻuina o le talo i totonu o le manava po o le manava. O lenei mea na tutupu i le 20% o mataupu mai mataupu uma o le maʻi.

O se mana suamalie pe oona i totonu o le gutu e le gata ina faaitiitia ai le lelei o le ola o se tagata maʻi, ae e tau atu foi i faafitauli i nifo, e tupu ai le pala o nifo.

Ole vaʻai faʻapitoa ma moa pastes e le fesoasoani e aveesea le leaga o le manava ma le manava manaia.

E faʻafefea ona aveese faʻamalo i le gagana?

Meaʻai tatau ma paleni paleni, togafitiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e fesoasoani e aveese ai le faʻamau i le laulaufaiva. O le suia o lanu o le laulaufaiva e le o se tulaga tutoatasi, o le mea lea, e manaʻomia le togafitiga o le pancreatitis.

Ua fautuaina tagata maʻi e mulimuli i se taumafataga Nu 5p. Afai o le falemaʻi e faigata ona faʻaogaina i totonu o le biliary tract, ona faʻatulagaina lea o le numera numera 5a. Pe'ā iai ni faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - laulau 1.

Na o le tausisia o meaʻai talafeagai ma le mataʻituina o fautuaga uma a le fomaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaumatia faʻamalo i le gutu, manogi manogi ma le tofo. O mataupu faavae o mea taumafa i le gasegase po o le gasegase o le pancreatitis e faapenei:

  • Faʻasologa o mea taumafa. I le aso 3 o taumafataga atoa + o nai meaʻai.
  • E le mafai ona e galo.
  • O meaai uma e tatau ona faia i se auala mamā e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le paʻu.
  • E le fautuaina e inu vai i taimi o taumafataga.
  • Ia 'ai lemu i taimi uma, faʻatau ma le faaeteete meaai.
  • Pau naʻo latou 'ai meaai mafanafana, e le tatau ona e' ai ni vevela vevela poʻo malulu.

A maeʻa taumafataga taʻitasi, e fautuaina e faʻaaoga fofo faʻapitoa e faʻamamā ai le vavagana o waha. Aua nei fufulu ou nifo, aua o le mea lea e faaleagaina ai le manava. O le tagata maʻi e tatau ona asiasi i le fomai nifo mo le puipuia o se tasi taimi ile 6-12 masina.

O le pancreas e manaʻomia vave le "malolo", o lea o mea nei e faʻaaogaina mai le lisi:

  1. Meainu malolosi, oona ma gaʻo.
  2. Fatisi puaa, palu, pepe, tamai mamoe, soʻo se mea leaga.
  3. Faʻamafa i meaʻai, sisi.
  4. Tuugalaina ma gaosi meaai.
  5. Faʻafefe meaʻai, mea manogi, mayonnaise.
  6. Garlic, aniani, radis, radis, sorrel, mushrooms.
  7. Mea suamalie - lauti, sukalati, aisa kulimi, pusa, ma isi.

Faataitaiga e faaalia ai o le usitai i le taumafa fautuaina 5 mo le pancreatitis e mafai ai ona e toe aumaia foliga vaaia masani o le laulaufaiva, aveese le pathological plate ma le faapitoa faapitoa. Afai o le maʻi e masani ona faʻaalia le suamalie i le gutu, e tatau ona tuʻuina atu le toto mo le suka - ei ai le maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka.

I nisi auiliiliga e uiga i faailoga o pancreatitis, o le a taʻu mai e tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

O le a le mea e mafua ai se papa i le laulaufaiva

E tusa ai ma manatu o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o fomaʻi o le gastroenterological profile, o se tulaga soifua maloloina o le laulaufaiva ei ai le lanu piniki matagofie, e faʻaalia ai se faiga faʻafefeteina lelei.

O le laulaufaiva o se tagata tino ese, e ufiufi i le tele o papillae eseʻese, o loʻo i ai ituaiga eseese ma le tele o elemene o mea taumafa 'aina e se tagata i le taimi o taumafa toetoe lava o taimi uma e pipii ai. O nei mea o totoe o se ituaiga o meaʻai mo meaola ninii e ola i totonu o le vavau. O nei meaola ninii e mafua ai le fausiaina o le paʻu i luga o le laulaufaiva. Faatasi ai ma le masani ai o le tino o le tino o le toto o okeni ma le tausiga lelei o le oral vavalalata, o le maualuga o siama e le sili atu i le masani ma foliga vaaia o le plaque i luga o le laulaufaiva e maualalo ma maloloina. Faatasi ai ma le faʻavaeina o soʻo se tulaga le lelei i le soifua maloloina o le tino, o le fausaga o le plaque e sui foi.

E taua le maitauina o le natura masani masani i le laulaufaiva e mafai foi ona fesuisuiai e faalagolago i le vaitau. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le taumafanafana o le a sili atu ona pala, ma o le autumn e amata ona magoto ma e toetoe lava a le vaaia. I le taumalulu, atonu ei ai sina lanu samasama laitiiti.

O le natura o le papa ma le suʻesuʻeina o le faʻaleleia o togafitiga ua fuafuaina e faalagolago i faʻamaumauga o taʻiala nei:

  1. Tulaga maualuga. O se vevela vevela e faailoa ai le amataga o le atinaʻe o le togafitiga, ma le faʻavaeina o se vaega mafiafia i le laulaufaiva, lea e le o vaaia ai le tino o lenei totoga, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma se natura masani o le vasega.
  2. Le ata lanu. O le maualuga o le laulaufaiva ma se maʻi vaivai, e pei o le faaleagaina o isi totoga o meaʻai, e mafai ona maua se papa mai le papaʻe i le samasama, lauulu ma e oʻo lava i le uliuli. O le pogisa o le paolo, o le faʻalavelaveina lea o le togafitiga. O se paʻu paʻepaʻe i luga o le toto o le toto o le tino o loʻo taʻu mai ai se ituaiga agavaʻa faʻapitoa.
  3. E le gata i lea, o le fausaga o le plaque e eseese lava i le foliga, e taua e mafai ona vego, paʻu, susu poʻo le faʻamama.
  4. I le nofoaga o le localization, o lenei faailoga e ono i ai se ituaiga eseese o le faatulagaga, lea e ufiufi uma ai le tino o le toto, po o se tulaga i le lotoifale, lea e fausia ai ni mea eseese i luga o le laulaufaiva.

Le faʻaalia o se faʻamaʻi i faʻamaʻi o le pancreas

O le laulaufaiva ma le pancreatitis o loʻo ufiufi i se paʻu samasama-lanu samasama, ma o le tulaga o le filifilla matagata ua faʻalauteleina, ua mafai ona tupu i luga o le pito i tua o lenei okeni. E faʻateleina foʻi le lapopoa o le palasi masi. O le tulaga o le laulaufaiva i le tino pancreatitis ua matua faʻaleagaina i le foliga mai o le faʻapupulaina o le mago i totonu o le vavagana o waha.

Faʻataunuʻu le faʻaitiitia o le mafaufau, ma o le tagata maʻi e le toe iloa le tofo o ipu eseese. Faatasi ai ma nei mea uma, i le vaega o le itu tauagavale o le hypochondrium, o le faʻaalia o le tele o tiga matuia o le lagona lea i taimi uma.

Faʻailoga pancreatite o loʻo faʻaalia i se lanu paʻepaʻe o le faʻapipiʻi. O le faʻavaeina o se laulau paʻepaʻe ma le pancreatitis e le masani ona tupu i le talaaga o le atinaʻeina o le gasegase, lea e aliali mai ma le faʻaleagaina o le metabolism ma le alualu i luma o le hypovitaminosis.

Paʻu i luga o le laulaufaiva i tamaiti

A o laʻitiiti, atonu e le foliga lelei le laulaufaiva. Faʻatasi ai ma le faia o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faigata ona aveese mai luga o le okeni ma e le mou atu pe a uma togafitiga o le tumama, e taua le mafaufau i le setete o le soifua maloloina o le faʻaogaina o le tamaititi. O lenei mea ofoofogia e mafai ona avea o se faailoga o le atinaʻeina o ia ituaiga o maʻi e pei o:

O nei maʻi faʻaleaga e tele lava ina mafua ai se manogi le lelei mai le vaʻa tautala. E le gata i lea, e mafai e tamaiti ona faitio i uiga e pei ole:

  • manava manava
  • leai se manaʻo
  • tiga lea e mafai ona ufiufi ai le vaega atoa o le epigastric ma avatu i le laufanua lumbar,
  • maʻi o le nofoa.

Ina ia mafai ona foia na ituaiga o faafitauli, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoatoa o le fuainumera atoa o fualaau o le tamaititi, ma faailoa mai le tele o togafitiga faʻaleagaina ma maua ai le ala talafeagai o togafitiga.

O se lanu samasama i luga o le laulaufaiva i totonu o le tamaititi o loʻo faʻaalia ai foi le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa i totonu o le lua o le gallbladder ma le talo. O se paolo lanu uliuli o le pusa e faailoa ai le alualu i luma o se faamai pipisi.

I soo se tulaga, i tamaiti, e masani lava, e le tatau ona ufiufiina luga o le laulaufaiva i luga o se fagu, ma pe a faia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻesuʻega atoatoa ma atiina ae le togafitiga talafeagai mo le pepe. E le talafeagai le amataina o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina i le faʻaogaina o le tino, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faigata e oʻo atu i se faʻalavelave matautia.

Le lanu o feces ma le pancreatitis photo

Se tagata maʻi lanu o feces ma pancreatitis (ata 2) e le gata ina faalagolago i meaʻai e 'ai, ae faʻapea foi i luga o le faatosinaga a le okeni maʻi i le fausiaina o feces. Faʻafitauli i le pancreatitis pancreas e mafai ona tuʻuina atu i ai ni ata paʻu. O le lanu o le urine i pancreatitis e maua ai le pogisa ona o le i ai o le amylase i totonu. O se fomaʻi e lava lona poto masani o le a ia faʻamaonia faʻamaonia tuusaʻo o pancreatitis saʻo, ma o le a mafai ona faia se uluaʻi suʻesuʻega.

Feʻeseaʻi mo pancreatitis i se tagata matua (ata i le gal.) maua se uiga lelei o le lanu moana, ma o le faifai pea e le mafai ona suia. Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis, e pagatia o ia i le manava faʻafuaseʻi poʻo le faʻamalosi. Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i le i ai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina i totonu o le nofoa, faʻapea foʻi le foliga mai o se manogi manogi malosi i le taimi o gaioiga o le maʻi.Faatasi ai ma se faʻalavelave masani o le masaniga o le feces with pancreatitis, e mafai ona maua ai se lauulu lanumeamata poʻo le olive, aemaise lava pe a iai le faʻamaga i le gallbladder. Stool ma pancreatitis (ata i le gal.) Ma o ona uiga o se vaega taua o suʻesuʻega o pancreatitis i se tagata maʻi.

O le a le foliga o le laulaufaiva i le pancreatitis photo

Aʻo suʻesuʻeina se tagata maʻi i masalosalo pancreatitis, o le a suʻesuʻe e le fomaʻi le gagana a le tagata maʻi. Le lanu o le laulaufaiva ma le pancreatitis o le mea muamua lea e tatau ona e gauai i ai. E masani lava, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le tino, o le laulaufaiva e suia ai le lanu masani. Tautalaga mo pancreatitis (ata 3) e mafai ona liua mumu mumu uma ma pale ona o se mea taua. O le masani lava, o le lanu moni o le laulaufaiva ma le mumū o le pancreas o loʻo natia i lalo o se papa mafiafia o le papa.

Paʻu i tagata gasegase e mafai ona ese mai le paʻu papae i ni lanu samasama. O se faʻailoga i luga o le laulaufaiva e le itiiti ifo i le lima aso, e foliga mai o se anufe mafiafia e na o sina mea itiiti lava pe a uma ona faʻamamā le laulaufaiva. Paʻu i le laulaufaiva ma le pancreatitis (ata i lalo) maua se lanu lanumeamata pe afai otaota e le o feagai ma le gaosiga o le talo, ma faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, cirrhosis - o le laulaufaiva e maua ai le lanu fugalaau.

O mea e afaina ai le pancreatitis

O faʻamaʻi tiga o pancreatitis e faʻaalia mo mafuaaga eseese. O le fulafula o le okeni ma le mumu, faʻaogaina sili atu ma le faʻamalosia i totonu o maso o le gland lava ia e mafua ai le tiga. Nofoaga pe a afaina ai le pancreatitis (ata 4), o loʻo manino le tuʻupuʻu - o le faʻavauvau o loʻo faʻamoemoeina i le tumutumu pito i luga, vavalalata i le vaega pito i lalo, i le vaega pito i luma. O nisi taimi o le faʻanofoina o le tiga e faʻalavelave, ma o le le faʻavauvau o loʻo alu i le itu taumatau poʻo le agavale e fesoʻotaʻi ma le ogatotonu o le manava, tuʻuina atu i le hypochondrium. Lapatitis pancreatitis ona o tiga ogaoga e mafai ona maua ai le faailoga o Schetkin-Blumberg - faʻamalosia o muso o le manava.

O lagona le mautonu e iloa i se lagona mu e tuua i tua o le sternum. E mafai ona e iloa tiga i le itu tauagavale o le tua, o le tiga e susulu foi i le lima tauagavale. E i ai lagona le lelei e oʻo lava i le itu tauagavale o le auvae pito i lalo. Faʻailoga pancreatitis i maʻi (ata i lalo) e le mafai ai ona manino le faailoaina o vaega o le tiga, e masani lava o tagata gasegase e faailoaina vaega tetele, ae le mafai ona latou iloa po o fea tonu e afaina ai.

O le a se mea e foliga mai o se mea e foliga mai o le pancreatitis?

O se faʻavevela masani masani ma le pancreatitis (ata 5) o se taunuuga o faʻalavelave i totonu o le faʻaogaina o meaʻai. Ma afai o le hepatitis e maua ai le samasama, o le pancreatitis i tagata mamai i luga o le paʻu e faʻaalia i se mea e le mautonu, e tusa ai ma masini e masalomia e le fomaʻi. O lanu mumu ma le pancreatitis i luga o le tino e aliali mai i nofoaga eseese, o le lanu i le talaaga o le faateleina o le suamalie o le paʻu e tupu i le tasi vae tolu o tagata gasegase. Rashes ma pancreatitis e mafai ona atiaʻe e avea ma sematitis. O le pancreatitis e le foliga sili atu ona masani ai i le faateleina o le gaosiga o le sebum, lea e mafai ona faʻalavelave ai le siama.

O faʻamaumauga a Tuzhilin o se uiga lelei foi o tagata gasegase i pancreatitis - e masani lava o tagata ei ai se ituaiga masani o le gasegase o le faʻamaʻi na afaina ai. O le faailoga o le Tuzhilin e aliali mai lava i le foliga o le mea aupito sili ona maualalo o gasegase e masani lava ona tupu i tua, ma le umi o togafitiga, e mafai foi ona vaaia i le manava. Rasū i luga o le paʻu ma le pancreatitis (ata i lalo) tele ma tele, aua o le namu gataʻaga i luga o le paʻu e faʻaitaita ona o le tele o faʻaopoopoga o aisa.

Pancreatitis togafitiga ma fualaau faasaina

E foliga mai pancreas ma pancreatitis (ata i le gal.) i se mea mataga - na ia faalilolilo ia te ia lava, fofo o le gasegase ma foliga mai i totonu o ona tino, o le fulafula e afaina ai le gland e sili atu, ma o le pala o lela o loo agai i luma. O le togafitiga o pancreatitis i lenei mataupu e faʻamoemoe e taofi le atinaʻeina o le togafitiga faʻaleagaina ina ia faʻamautinoa ai le saʻo o le okeni ma ana galuega.

O le pancreatitis o le pancreas e togafitia ma le vaʻaia ma taotoga. Conservatively prescribed enzymes Creon, Pancreatin, Feso. E maua le taunuʻuga o le analgesic i le aveina o No-shpa, Ranitidine ma Famotidine. O se meaai malosi e faʻamatalaina. E mafai ona e fofoina le pancreatitis i se tagata ma le fesoasoani o se taotoga - pe o se vaega o le gland pe aveesea le okeni atoa. O se togafitiga talafeagai lea, pe afai e iloa polyps i le pancreas, aua e mafai ona tupu le valea.

O le a le uiga

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le laulaufaiva e oʻo lava i le paʻu piniki piniki, lea o loʻo faʻaalia ai se faiga o meaʻai lelei. I le tulaga o le maʻi pancreatic, o le lanu o le faʻailoga i luga o le laulaufaiva e faalagolago i le tulaga o loʻo i ai nei o le tino ma le aʻafiaina o isi totoga o le gastrointestinal tract i le faagasologa o le mumū.

I totonu o le pancreatitis, o le pito i luga o le laulaufaiva e ufiufiina i se paʻu uʻamea ma se pulupulu samasama, o le gutu malogo e aliali mai. O le afaina o le pancreas e masani lava ona maua i le tutusa ma le cholecystitis ma le ate. O le mea lea, o le solia o le lolo o le talo e avea ma mafuaʻaga o le faia o se lanu samasama i le laulaufaiva. I le tulaga o faʻamaoniga o le inisua ma le tiga i totonu o le manava o le manava, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe valaʻau se taʻavale.

Afai e ufiufi le laulau i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma tiga i totonu o le manava, e tatau ona fai se suʻega mo le i ai poʻo le faʻavavevaveina o le pancreatite o le gaʻo. I isi tulaga, o lenei faailoga atonu e taʻu mai ai le faʻaaogaina o meaʻai suamalie, gastritis poʻo le manava o le manava, tagata faʻasalalau, ma le le lava o le tumama.

O le vailaau o le intestinal dysbiosis ma le faateleina o le gas e fesoasoani foi i foliga vaaia o se ata paʻepaʻe. O le taimi o le pancreatitis e masani lava ona atiina ae ona o se taunuuga tele, o lea e taua ai le amanaʻiaina o talafaʻasolopito a le tagata maʻi ina ia mafai ai ona vave iloa le mafuaaga o le papa paepae i le laulaufaiva.

Metotia o tauiviga

Ina ia faʻaumatia se faʻailoga i le gagana, muamua e te manaʻomia le faʻamautuina o le mafuaʻaga o ona foliga. I le taimi o togafitiga, e fautuaina e faʻaaoga auala faaopoopo:

  1. Asiasi i le fomai nifo. O le le lava o nifo o le tino o se mafuaʻaga lea o le faʻalauteleina o microhoganic pathogenic.
  2. Faatalanoaga o le gastroenterologist. I le tele o tulaga, o faʻamaʻi pipisi e avea o se punavai.
  3. Faaleaogaina o fualaau faasaina.
  4. Le faʻatagaina mai le faʻaaogaina o le ava, ulaula. O amioga le lelei e aʻafia ai le tulaga o totoga i totonu, e mafua ai le faʻavevesi o le intestinal microflora, lea e mafai ona mafua ai le faafitauli.

E taua le mataʻituina o le tumama o le tino, faʻapipiʻi pea ou nifo ma lau laulaufaiva, ma faʻaaoga solo.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona e faʻaumatia le ata i le laulaufaiva e faʻaaoga ai se auala faigofie ae mataalia o togafitiga faʻaleaganuʻu - faʻamaga le gutu i le vai ma le soda. Ina ia saunia le faʻafefiloi e tatau ona e faʻamavae 1 tsp. elefise i totonu o se ipu vai vevela vevela. O vaifofo o le suauu ua taʻua o mea e faʻaleagaina, lea e fesoasoani i le faʻamamaina lelei o siama.

Mai faʻasalaga i totonu o le gutu e fesoasoani foi i le faʻamamaina i teuteuga o laʻau - chamomile, sage, ola, moa. O se isi fofo sili ona lelei o le propolis tincture. Ae ui i lea, ona o le ava malosi i totonu o le tuufaatasiga o tagata gasegase i le pancreatitis, e tatau ona faʻaogaina le faʻaeteete.

Meaʻai faapitoa

O tagata uma lava e iai ni faafitauli faʻalavelave e tatau ona mulimulitai i se taumafataga faapitoa e le aofia ai:

  • gaʻo
  • ulaula
  • piko, meaai kuka,
  • falai
  • meaʻai vave
  • pi
  • aniani, garlic, radishes, sorrel, spinach, kāpeti paepae, eggplant, mushrooms,
  • paʻu o karite, karite, millet, gutu o sana,
  • nati
  • sukalati, keke, meaʻai,
  • sau sau, vaitau vevela,
  • koko, kofe, tea malosi,
  • ava malosi ma mea inu ava.

O oloa nei e tatau ona aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi:

  • susu-gaʻo susu susu susu, kusi cheese,
  • gaʻo manu, iʻa, moa,
  • fua suamalie ma vine,
  • fualaau faisua, sei vagana ai faasaina (pateta, kokoloti, pauka, kalafela, broccoli, peʻa lanumeamata, zucini e sili ona talafeagai),
  • suka, honey, candy, marshmallows i ni mea laiti,
  • buckwheat, oatmeal, semolina, rice, pasta,
  • fualaau faisua, pata (i meaai sauniuni),
  • ti, kissel, rosehip broth, chicory, compote.

E tatau i tagata gasegase ona malilie faatasi ma lana fomaʻi i se lisi o mea e taliaina ma se lisi o aso taʻitasi. E ono ese le fua o le taumafa mai mea na tuʻuina atu e fuafua i le tulaga o le pancreatitis, uiga faʻagata ma tausaga o le tagata.

I le taimi o le maitaga

O le foliga mai o le paʻu i le laulaufaiva ao maitaga e tupu ona o suiga o le hormonal i le tino ma se faʻafitauli faʻavaivaia. O le mea lea, o le au faipule atonu o se mafuaaga talafeagai o papa paepae. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le 'ai saʻo, mataʻituina le tulaga o nifo, ma puipuia le faateleina o le kulūkose toto. Afai o se fafine maʻitaga ei ai le pancreatitis chronic, e le tatau ona faatagaina le faʻateleina o le maʻi.

Le laulaufaiva ma le pancreatitis, ae leai se faʻailoga

O nisi taimi o faitioga e faitioina ai se lagona mumū latou te lagona i luga o le laulaufaiva. I lenei tulaga, o se pusa i luga o lenei tino atonu o le a matua leai lava. E masani lava, o lenei tulaga eo faatasi ma isi uiga le lelei: fulafula poʻo le mumu o le membrane mucous, tiga pe a 'ai.

E leai se mea e tatau ai, o le tagata maʻi e faʻaalia tonu le pancreatitis, aua, i le avea ai o se tulafono, e mafai ona i ai ni mafuaaga se tele mo lenei maʻi. O mea taatele e aofia ai:

  • Stomatitis - faʻatasi ai ma le faʻavaeina o nai pimples, o loʻo faʻapipiʻiina e le gata i le laulaufaiva, ae faʻapea foi i luga o le pala, gums, cheeks, sigi-pei o masogi e gaosia e pei o pathogens, o le tele o taimi e tupu ai lenei mea i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, lea e mafua ai le faʻavaivaia o le puipuiga o le lotoifale,
  • Sui Candisias - o lona uiga iloga lava o le fausia o se paʻu papaʻe mafolafola i luga o le mucous membranes o le oral mouth, o le mafuaʻaga o lenei maʻi faʻalavelave e talitutusa ma luga,
  • Glossitis - o se faʻamaʻi lea e afaina ai le laulaufaiva o meaola faʻamaʻi ma mafua ai ona afaina manuʻa ma le mai luga, o le mafuaaga masani o lenei faʻalavelave o se faʻalavelave poʻo le popole,
  • Hormonal le le atoatoa, lea e sili atu ona faigofie i tamaitai: e fesoʻotaʻi ma suiga faifaipea i hormones i le tino (faʻataʻitaʻiga, maʻitaga, susu susu, moapo),
  • Faʻasalaga e le faʻaalia, o mea e maua ai e le gata o meaʻai faapitoa, ae o le faʻaaogaina o nifo nifo, rinses, nifo.

E masani lava o se lagona mumu e tupu ona o le faaleagaina o masini ma mumu o le mucosa, mo se faataitaiga, pe a taumafa taumafa vevela.

I le tasi auala poʻo le isi, o le tagata maʻi e tatau ona manaʻomia le fesoasoani faafomaʻi ma ia maua le faʻamaoniga ua fautuaina e le fomaʻi e fuafua ai le faʻamaoniga saʻo.

Gagana i tamaiti

O suiga i le laulaufaiva e mafai ona matauina e le gata i tagata matutua, ae faapena foʻi i tamaiti. E tatau ona e mataʻu pe afai e lava le vevela ma e le faʻatagaina e fufuluina le pito o le okeni, e tusa lava pe maeʻa togafitiga maeʻa. E le tatau ona le amanaiaina lenei mea, aua o loo manino ona faailoa mai e iai se mea e sese i le fua o le tamaititi.

I mafuaʻaga o se papa i le gagana i le tamaitiiti, o fomaʻi e aofia ai:

I le tulaga e iai se lanu samasama ma e le pasi mo se taimi umi, e mafai ona manatu o le tamaititi o loʻo alu i luma gasegase gallbladder. I lenei tulaga, o lanu enaena e masani lava o faʻamaoniga o se togafitiga o se natura faatosina.

O nei maʻi faʻamaʻi e masani ona tuʻuina atu e le gata i le paʻu i le laulaufaiva, ae faʻapea foi i le manava manava, faʻavevesi o le fale, le lava le fiaʻai, afaina ma le tiga i le itu o loʻo faʻateleina.

E tasi le auala poʻo le isi, i tamaiti o le laulaufaiva e tatau ona lanu piniki ma mama - naʻo le tulaga lenei e le mafai ona e popole i le tulaga o totoga o meaʻai a le tamaititi. Soo se suiga i luga o lenei okeni e le mafai ona le amanaiaina, talu ai o se uiga faapena i faailo a le tino e mafai ona oo atu ai i taunuuga le mafaagaloina.

Pancreatitis i le laulaufaiva, ata

E faigofie ona mateina i se tagata soifua maloloina e le mafai ona i ai se faʻailoga i luga o le laulaufaiva. E masani lava ona faʻaogaina totoga o meaʻai, e aofia ai le pancreas, e le mafua ai le faia o se ata paʻepaʻe pe samasama. O le laulaufaiva i lalo o ia tulaga e foliga mai e le mautonu le lanu piniki, ae o le i ai o ni moliga palapala malamalama i luga o ona aʻa po o le tino e le o se vavae ese.

Faatasi ai ma faʻafitauli eseese, o le papa e mafai ona eseese uma: e le gata i lona lanu, ae faʻapena foi ona fesuiaʻi le fausaga. Aʻo suʻesuʻeina se tagata maʻi, o le tele ma le tele o le ata, o le i ai poʻo le leai o ni fusi, mūmū poʻo soresi i lona siʻosiʻomaga o loʻo suʻesuʻeina, o le lanu o le taofiofi e suʻesuʻeina: masani lava e faʻafeiloaʻi e fomaʻi se lanu paʻepaʻe, lanu samasama, lauulu poʻo le lanumeamata, ae o taimi e ufitia uma ai le laulau i le lanu enaena lanu uliuli.

I le faatusatusaina o ata o le gagana a se tagata soifua maloloina ma maʻi, ua manino ai i le mataupu lona lua ma mulimuli ane o se ata ua manino ona maitauina ma faamaonia ai le mea moni e faapea, o le gaioiga o le mimita o loo faia malosi i totonu o le tino.

E faʻafefea ona aveese faʻamalo i le gagana?

Pe a aliali mai se ata vevela e ufiufi le laulaufaiva, e muamua lava ona tatau ona asiasi i se fomaʻi. Na o le fomaʻi aoga, i le suesueina o le tagata maʻi ma talanoa ma ia, e mafai ona fautua atu le auala o suʻega talafeagai, faʻapea foi ma le faia o se faaiuga i luga o le faʻamatalaga o le tagata gasegase i ni tagata poto faapitoa.

E foliga mai, o le a:

  • Gastroenterologist, talu ai o soʻo se faʻavaeina i le gagana o le pepa, o le mea muamua lava, o faʻamaoniga o faʻamaʻi o le tino,
  • Fomaʻi: masani ona i ai se ata tifaga i luga o le laulaufaiva o loʻo faʻamatalaina i le faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa faʻamaʻi ona o le mea moni o loʻo i ai i le tagata ni faafitauli matuia ma ona nifo, e le gata i lea, o le togafitiga e pei o stomatitis o le matafaioi a lenei fomaʻi faapitoa, ma e tatau foi ona le aofia ai.

E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu fautuaga o le a faʻaitiitia ai le faʻamalama o loʻo maua i le gagana a le tagata maʻi. Muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i le tuʻuina atu o masani leaga: ulaula ma inu ava malosi e afaina ai le tulaga o gaioiga uma, e aofia ai ma meaʻai, e mafua ai le faʻalavelave i le microflora, lea e masani ona mafua ai se ata mataga i luga o le laulaufaiva. O le isi itu taua o le tausia o le tumama o le tumama: e tatau ona pulumu e le na o nifo, ae faapea foi le laulaufaiva, ae o ia faagasologa e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le aso.

Aveina o fualaau

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, e le mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o auala talafeagai mai se fale faʻapitoa falemaʻi poʻo ni metotia a tagata. E sili atu le lamatia le taumafai e faʻafoʻatasi faʻafoʻi lenei maʻi i aso muamua o le faʻavavevave, o ia amio e mafai ona oo atu ai i le oti.

I le avea ai o se tulafono, i le taimi atoa o le faʻamaʻi, o le maʻi o loʻo i totonu o se falemaʻi pe a maua uma togafitiga talafeagai. Aʻo faʻavaivaia le faʻamalologa ma o le tulaga o le maʻi na faʻaleleia malie, ua faʻatuina o ia mo le isi tausiga i le fale. Ae ui i lea, o le faʻamalologa e le muta iina. Talu ai ona o le mumusu o le pancreas, na ia faailoaina atu o ia lava, e le toe pasi, ae na o le alu, o le tagata maʻi ua faamalosia e faatumauina lona tulaga masani mo le olaga ina ia mafai ona taofia ai le toe foi atu.Ina ia faia lenei mea, ua faatonuina o ia i le tele o vailaau faʻapitoa, e faʻamoemoe i le toe faʻafoisia o le malosi o le elekene o le pancreas.

Faatasi ai ma fualaau faasaina ua faatonuina mo se tagata maʻi i le pancreatitis e aofia ai:

  • Enzyme vailaʻau e maua ai le le atoatoa o enzymes ma faʻaleleia atili ai le gaioiga o le faʻaogaina o le tino (Pancreatin, Creon, Digestal, Wobenzym, Mezim Forte, ma isi),
  • O le faʻamalosia o vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le eleʻele eletise i le manava, e iloa ai o lenei faiga faʻanofo e faʻaosofia ai le gaosiga o le palacreatic enzymes, lea, i le taimi o le mumū, faʻaauau i totonu ma amata ona faʻaumatia ana mea (Alemagel, Fosfalugel, Renny, Gastal)
  • O vailaʻau faʻapitoa o loʻo taofia ai foi le eleʻele o le hydrochloric (Omez, Famotidine, Ramotidine),
  • O mea faʻapitoa poʻo vailaau faʻapitoa e manaʻomia e faʻafaigofie ai le microflora o le intestinal ma faʻaleleia faiga faʻaogaina (Enterol, Bifiform, Lactobacterin, Lactulose, Hilak-strong).

O le tagofia o nei vailaʻau e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga o le pancreas, ae faʻamafiesea ai foi lena mea le lelei o loʻo faʻatuina ile luga ole laulaufaiva o le tagata maʻi.

Faʻavae i tamaitai

Soo se tagata matua e tatau ona gauai atu ile taimi i le setete o lona laulaufaiva, e faatatau lea i alii ma tamaitai. I le auala, i le mea mulimuli e tupu ai se mea talitutusa tutusa, e tele ina tele, e fesootaʻi ma suiga tumau o le hormonal i le tino, lea e faʻaalia ai fafine. I le taimi laititi, faatasi ai ma le amataina o le taofiofi, i le taimi o le maitaga ma le lactation, i le tulaga o le misa, o loʻo iai pea le suiga o tamaitai i suiga e aafia ai le soifua manuia lautele, ae faʻapea foi le setete o le soifua maloloina o totoga taʻitasi. Ma o le foliga mai o se faʻailoga taua i le gagana e le o se faʻalavelave.

Le tulaga faapitoa o se papa i le laulaufaiva mo pancreatitis i alii

O mafuaʻaga o loʻo i ai se faʻamau i le gagana a tagata, ei ai a latou lava faʻamatalaga. Muamua, o lenei okeni e avea o se faailoilo lelei o le setete o le ola maloloina o totoga o meaola, o lea, e le mafai ona foliga mai e pei o lena. O le tele lava o taimi, o se ata paʻepaʻe poʻo le samasama, lea e ufiufi ai le laulaufaiva, ua faia e avea ma se taunuuga o le tele o faʻaogaina o mea e tutupu i totonu o le tino. O le mea sili ona taatele o nei mea e aofia ai le mumunia o le pancreas, faʻamaʻi o le manava, inumaga, gall juva ma le ate. Lona lua, o alii e sili atu le faʻaaogaina o le ava malosi ma o loʻo i ai se amio leaga e pei o le ulaula. O le masani ona aafia i mea oona e mafua ai le faʻavevesiina o le microflora, ma mafua ai le faʻaopoopoga o meaola faʻaleagaina i totonu o le iniseti poo luga o le mucous membrane o le laulaufaiva, ma mafua ai le foliga mai o le manogi ma le manogi manogi mai le ooto tautala.

E naʻo fomaʻi e mafai ona faʻatuina le mafuaaga moni, o lea e le tatau ona e tosoina se asiasiga i se fomaʻi.

E mafai ona ou faʻaaogaina le laulau moa ma le pancreatitis?

E toatele tagata e iloa le aoga o le faʻamalosi mo o tatou tino. O loʻo aofia ai le tele o vitamini, e manaʻomia mo se tagata micro-micro-elemene, o loʻo faʻamaʻoloina atoa ao matauina le tekonolosi saofaʻi. Ona o lenei mea, o ia meaʻai e tele mea taua e ono afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O latou nei:

  • Faʻaleleia le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • Faʻavaveina o faiga faʻafouina o sifi,
  • E le faʻamalosia
  • Puipuia o le anemia ma le thrombosis,
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.

O talo mai le lafumanu e fautuaina mo le faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi: maʻisuka, faʻamaʻi o le cardiovascular system, iron deficiency and obesity. E sili ona aoga le 'aiina o lenei oloa mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faʻapea foʻi ma tamaiti laiti.

Ae ui i lea, o le i ai o ia togafitiga e pei o pancreatitis o loʻo faʻatonu ai ana lava tulafono i lenei mataupu. O le mea moni, o le afaina e aofia ai le tele o le cholesterol, lea e mafai ona mafua ai se tali le lelei o se paʻu ua faaleagaina. O mea e le ogatasi ma le laulaufaiva: o meaʻai a beef meaʻai e mafai ona faʻatagaina i le tulaga o le faʻasaʻoga faʻasaʻo, ae i totonu o se tapulaa faʻapulaʻa. I totonu o le pancreatitis, e pei foi o le masaniga masani o lenei maʻi, o le aina o le lafumanu e le fautuaina, talu ai e leai se auala e gaosia ai meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le oloa. E le gata i lea, o faʻamaʻi faʻatasi: gastritis, cholecystitis, atherosclerosis o se tuʻusaʻo tuusaʻo foi i le 'ai o le lafumanu.

E tatau i tagata taitoatasi ona faʻalogo i lona tino: o nisi taimi e mafai ai e ia ona tuʻuina atu faailoilo e uiga i le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa i le amataga, pe a le mafai e le maʻi ona maua le malosi atoa. E mafai ona faʻamasinoina le soifua maloloina o le tino i le tulaga o le laulaufaiva: faʻalogo i ona foliga vaaia ma asiasi atu i se fomaʻi pe afai e iai ni suiga, e mafai ona e faʻasolosolo i luma o le tele o faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le paʻu.

Le au pele pele e, o lou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea matou te fiafia ai e manatua au faafitauli o le gagana i pancreatitis ma auala mo a latou togafitiga lelei i faamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faaaoga le upega tafailagi.

Regina

O loʻu laulaufaiva na ufiufi mo se taimi umi. I le taimi muamua sa ou le gauai atu i ai, ona ou le mautonu ai lea. O le taimi lava lea na faia ai se feiloaiga ma le fomaʻi, o le na tuʻuina mai ia te aʻu se tele o suʻega ma fai mai ia te au ia ou maua le ultrasound ma le fibrogastroscopy. O se taunuuga, na foliga mai sa i ai au gastritis, lea i se isi itu sa ou fiafia ona i le taimi muamua na ou feiloai ai ma le fomai na ou faalogo ai i se lomiga e uiga i pancreatitis ma na faateia ai.

Daria

Na i ai se taimi na ou feagai ai foi ma se mea ofoofogia. Ina ia faamaoni, ou te leʻi iloa foi e mafai ona faʻaaoga le gagana e faʻamasino ai faʻamaʻi o loʻo i ai nei. Na taʻuina mai ia te aʻu e laʻu fomaʻi, o le na tosina atu i le mea moni o loo ia te au se lanu samasama. Ina ua uma ona ou inu i se ala o mea fou, sa ou pasia. Atonu o le dysbiosis.

Faamatalaga lautele

O le gastrointestinal tract o se tasi lea o faiga sili ona taua i totonu o le tino o le tagata, lea e nafa ma le soifua lelei, faiga faʻasolosolo, gaosiga o le tele o hormones, faʻapea foʻi ma foliga. O tagata ei ai faafitauli i le faʻaogaina o meaʻai e iai faʻamaoniga o fafo (faʻamaonia) e mafai ai ona masalomia se mea e sese i le masini o le gastrointestinal tract.

O lea la, o le lanu samasama masalomia o le paʻu, hypersensitivity o le tolu tooto i le pito i luga poʻo le pito i lalo, ma faʻafuaseʻi lava ona foliga mai o mimiti i le va o fulufulu mata poʻo le taamilo o mata e iloa ai le le lelei o gaioiga i totonu. O le mea moni, o le a sese le faʻavasegaina o se faʻamaoniga mo oe lava ia, ae ui i lea, e fetaui lelei le amanaʻiaina o le auala o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia.

E iloa o le pancreatitis, lea o le mumū o gaʻo pancreatic i tama, e afua mai i le ava malosi. I fafine, o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi e mafua ai le maʻi gallstone. O nei mea uma e moni, ae e tele naua lega mo le tatalaina o se faʻamaʻi matautia. Aua nei manatu faatauvaa i lenei mea taua, e tusa lava pe laitiiti le okeni.

O le mamafa o le pancreas e matua laitiiti lava - na o le 70 g, aʻo galue malosi lenei okeni. O le pancreas e faigofie lava i le taimi lava e tali atu ai i le faʻafitauli o lagona ma meaʻai o loʻo aʻafia ai le tino. O le tele o mea leaga: o faʻalavelave faifaipea ma le ogaoga, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, vailaʻau faʻamalosi ma mea leaga-lelei, vave aʻafia lona tulaga. Ma o lenei ua na o se lisi e le atoatoa o mafuaʻaga e fesoasoani i le faʻalauiloaina o le faʻamaʻi i se foliga tele ma lona isi suiga i le taimi masani. O a faailoga o le maʻi o le pancreatic? O faʻafitauli i fafine, togafitiga ma puipuiga o le a talanoaina mulimuli ane.

E faʻapefea ona iloa le pancreatitis i fafine?

O a faailoga o faʻamaʻi pipisi i fafine? Masalo, e le mafai e se tasi ona faʻatusalia le tulaga lautele o le soifua maloloina ma le pancreatitis, o le faʻamaʻi tigaina ma le ogaoga o le gastrointestinal tract, aemaise lava i le vaega laititi. O le tiga e ese lona uiga - o lona natura o le fusi.

E faʻapefea ona e iloa pe iai sau maʻi maʻi? O uluaʻi faʻamaoniga e foliga manino, amata i le popole i le itu tauagavale o le hypochondrium. E le gata i lea, o le laasaga o le tiga e oʻo atu i le pito i luga ma pasi i le pito i tua, aemaise i le itu tauagavale. O se faailo o le i ai o le faʻamaʻi ua toe faʻaleagaina, faʻaumatia le maʻi. O le paʻu e faʻaalia i le pallor ma le lanu moana. Pulse, faʻaleleia le manava.

Faailoga o pancreatitis i fafine

O a faailoga o le maʻi? O le a le taimi e faʻaliliu ai le faailo? O faʻamaoniga muamua o faʻamaʻi pipisi:

  • tulaga faasolosolo i le manuia,
  • malosi, fusi paʻu i le tumutumu pito i luga, susulu i le pito i tua ma le hypochondria,
  • taʻavale
  • fesuiaʻiga faifaipea
  • leaga le tofo i le gutu
  • faateleina i le vevela o le tino,
  • pallor ma le samasama o le paʻu,
  • fulufulu manogi o fecesi, mimiti, manava,
  • le alualu i luma o uiga tutoatasi - vaivaiga, vevela, fiafia, afu.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

I le gasologa o suʻesuʻega i le toto ma le urine, ua maua ai le tele o mea e maua i le palacreatic enzymes ma le lecycytosis. O le faʻamaonia ua faʻamaonia e faʻaaoga ai le metotia ultrasound.

O le mafutaga o le popolega e mafua mai i le tupu o pancreatitis

O le afa o le tagata soifua e faʻaalia i le faʻalauteleina o le lagona ma le faʻatetetete, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona iloa le mea moni o loʻo siomia ai le tele o lagona, ma e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le sili ona lelei. E leai se eseesega manino i le va oi latou e afaina i pancreatitis e sili atu, ae e faavae i luga o faiga, o tamaitai o loʻo iai i le vaega muamua o lamatiaga.

O fili sili o le pancreas

O le a le mafuaʻaga e masani ona taofia ai le galue masani o le faʻaipoipo i fafine?

  • Alu I le sili atu ma le afa o mataupu, o le mumusu ma le mumu o le gaʻo o meaola e fesootai saʻo lava i le faʻaleagaina o le ava malosi. E i ai le aʻafiaga o le ethanol i luga o sela o le gland ma oʻo atu ai i se faʻalavelave i le gaosiga ma le vevela o le vai inu. O le osofaiga muamua lava e toetoe lava o taimi uma e tusia ai pe a uma ona inu pusa le saʻo o le ava malosi.
  • Maʻi ma le cholecystitis. Afai ei ai i se fafine se talaaga o maʻi e taʻu mai ai faʻafitauli i le gase o le ate po o le ate: o le i ai o maʻa, faʻateleina o le ate, oneone i le talo, gastritis, gastroduodenitis, enteritis, ma le peptic ulcer, o le pancreas e faʻaleagaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le paʻu o le pancreas ma le gall sladder ei ai le masani masani i le duodenum. Afai oi ai se maʻa i lenei itu o le vaipanoa, o le mumu pe faʻalavelaveina le taʻavale ma se maʻa e le maalofia. I lenei tulaga, o le bile na o le amata ona faʻaumatia le tino o le tino. O le gase o le pancreatitis e mafai ona tupu lelei ona o le fesiitaiga o le gaioiga o le inflammatory mai totoga tuaoi.
  • Meaʻai suamalie ma falai. O le faanunununu taʻitasi ma le le atoatoa o meaʻai, aemaise lava i luga o meaʻai, gaʻo, meaʻai vevela, malulu, e oʻo atu ai i le mamafa o le mamafa o le pancreas, o se faʻafitauli sili atu ona aʻafia mo pancreatitis. E le gata i lea, o le faʻamaʻiina o le tino e le gata o le tulaga o le pancreas, ae faʻafefeina ai le mausali ma le faʻamaopoopoina o galuega a vaega uma o le tino.
  • Faʻatau. O le mumusu tele o le tino o le tino e masani lava ona atiina ae i le oona o soo se natura. O mea leaga, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi, viruses - o nei mea uma e mafua ai le le mafai ona faʻaaogaina i le gaioiga o le tino, ma tuʻuina atu ai i se faʻamaʻi tuga.
  • Manua faʻaleagaina. Ae paga lea, e ono mafai ona tupu pe afai o se mea e fai ai le galuega e avea ma mafuaʻaga o pancreatitis.
  • Maʻi faʻamaʻi. Faatasi ai ma lenei maʻi, o siama ola maloloina e amanaʻia e le tino e pei o fafo, ma ua faʻaleagaina i latou e le tino puipuia. O faʻasalaga o lenei natura o loo taoto i mea e mafua mai i mea e mafua ai se tulaga faʻapitoa.

Auala e fesoasoani ai i se osofaiga

Afai ua matauina muamua faailoga muamua o faamaʻi o le pancreatic i tamaitai ma alii, e manaʻomia vave ona vaai i se fomaʻi. Aua le faʻamaʻi ma pancreatitis! O le falemaʻi ile tino pancreatiti o loʻo matua manaʻomia. Aʻo leʻi oʻo mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, mulimuli i fautuaga ua fautuaina:

  • faapipii se mea malulu poo se aisa i le plexus solar,
  • aua le momoe le moega,
  • aloese mai le 'ai
  • o le faʻaaogaina o vai mama mama i tamai sipuni i ni vaega laiti e faatagaina,
  • e faasaina le inu aspirin, analgin, ibuprofen (e mafai ona e ave se antispasmodic),
  • vevela vevela ma vevela e matua faʻasaina.

Togafitiga o pancreatitis i le gasegase o le maʻi

Le taofi o le gaioiga gasegase ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le tino pancreatitis i le tele o tulaga, e le mafai vave. O le gase o le pancreatitis e togafitia i totonu o puipui o le falemaʻi ma manaʻomia ai fualaau faʻamaʻi.

O togafitiga e aofia ai:

  • moe malolo malolo,
  • mālūlū i luga o le vasa pito i luga,
  • faʻavaeina o le malologa galue mo le gland (matelaina atoatoa),
  • ave fualaau.

Faʻaleleia le aoina o meaʻai mo le pancreatitis masani

Faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi mo se taimi umi lava ma, e taua le matauina, lelei. O togafiti togafiti e gaoioi lemu, o la latou togafiti togafitiga e tumau-tumau ma o se vaega o togafitiga faigata e mafai ona maua ai se taunuuga lelei. O sauniuniga uma o laʻau e filifilia taʻitasi.

O le aʻafiaga i luga o le pancreas e aoga:

  • penisini
  • fua o le coriander
  • fugalaau olaola
  • Fualaau faisua
  • laʻau faʻamau
  • mutia o le mauga,
  • Hypericum perforatum,
  • chamomile pharmacy
  • Sage officinalis.

O le taumafataga o se laasaga taua i le togafitiga o pancreatitis

O lenei ua e iloa le uiga o pancreatitis i tamaitai. Togafitiga ma mea taumafa o ni manatu ia e lua e aunoa ma se mea e le mafai ona feagai ma pancreatitis.

O taumafataga o se tasi lea o tulaga autu mo le toe faʻaleleia. O le uʻamea e le tatau ona aʻafia, ma o le meaai e tatau ona agamalu. Ina ia aua neʻi e lagona le faʻailoga o le maʻi pancreatic i fafine, e tatau ona e faʻalogo i tulafono nei:

  • taumafa soo, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso,
  • faaitiitia vaega, talu ai o le manaia o volumes o ipu e sili atu ona mamafa i le pancreas,
  • meaai falai, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo e le aofia, ma o le faagasologa o le faia o ipu e faʻamatalaina o le uila, taʻavale poʻo le kuka,
  • ma le pancreatitis, e le manaomia le ulu atu i meaʻai e maua ai le fiva laau (kapisi, persimmons, seleri, tamato, pepa logo), talu ai ona masani ona latou faʻaaogaina e ono osofaia,
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie e le taliaina i le taumafataga, ma o apples e sili atu ona lelei le 'ai o meaʻai ma taofi,
  • o le aofai o meaʻai gaʻo e manaʻomia le faʻaitiitia, ma nai lo lea, faʻalauteleina le taumafa o meaʻai protein: o le aano o aano o manu, o le iʻa, o le popo. O se fuamoa e mafai ona tasi i le aso ma e na o le susunuina. O meaʻai suamalie susu, kusi falaoʻo e manaʻomia, ae faʻatasi ma le faʻalepale i le tino, e mafai ona e suia i le susu,
  • o le pancreas e afaina i le tasi tikeri po o le isi i le auala lava e tasi e pei o le vevela ma le malulu o meaai, o lea e fautuaina ai e 'ai ni ipu i se tulaga mafanafana,
  • faatapulaaina masima ma meaai kuka.

Ina ia le toe popole e uiga i faailoga o le maʻi pancreatic i fafine, e tatau ona vavaeeseina atoa:

  • ava malosi
  • koko, kofe, tea tele uliuli,
  • mea inu gaʻo.

E taua le mulimuli i se taumafa malosi mo se taimi umi: e pei o le tulafono, e le itiiti ifo i le 9-12 masina. Faatasi ai ma le faamautuina o le tulaga o le tagata maʻi, faamausali mausali ma le faapalepale o ipu, o le taumafataga e mafai ona faalautele, ae na o le maitauina o fautuaga sili ona taua: o le faasaina o le ava malosi ma meaai mama.

Pancreatic Disease Prevention

E faigofie tele le faʻaleagaina o le pancreas, ma e toatele e sese le talitonu o le i ai muamua o le pancreatitis, e le mafai ona e manatuaina. I le lagonaina o se faʻaleleia atili, ua galo ai tagata gasegase fou e uiga i le osofaiga ma le faʻaaogaina ma le le faʻaleagaina o le okeni faatoa toe faaola

Taua! Aua e te 'ai monotonously: mo ituaiga ituaiga o oloa poʻo se mea e kuka ai meaʻai, o le manava e faʻafetaia faʻafesoʻotaʻi lona enzyme.

Tuu le masani o le gaoia o meaai leaga, aua o le galo o meaʻai gaʻo ua amata ona amata i totonu o le oral mouth. O le mea moni, o le enzyme o loʻo i totonu o le tagata faʻalelei ma fuafua i le natura e talepeina ai meaʻai gaʻo, e amata ona galue pe a fai e faia e se tagata a itiiti ifo ma le 20 ni mea gaoi ma ni gaioiga. E taua foi pe faapefea ona e foloina meaʻai. E i ai se mea e pei o le foloina o le toilalo. O lenei solitulafono e tupu pe a tatou ulaula, pepelo, 'ai ma inu i luma o le TV. O le mea lava e tasi e tupu pe afai tatou te mananaʻo e faʻaumatia meaʻai, taumafa meaʻai poʻo vai inu i se tasi o vaimasi.

O se taamilosaga lapotopoto lapopoʻa i luga o se okeni faʻalogo, e faʻalavelave ai i le masani ai o le tino o le pancreas.

E taua tele le gauai faapitoa i le togafitiga o le faamai ma puipuia le atinaʻeina o pancreatitis masani, talu ai ona o le maʻi le togafitia ua i ai le lamatiaga o le le lava o le masini faʻapitoa ma, o se taunuuga, o le atinaʻe o le maʻisuka lona lua. E taua le faʻaeteete i le vaitau o le vaitau, pe a faʻaalia se faʻagasologa o le faʻavavevaveina o maʻi tumau. O le mea lautele, o se uiga vavalalata ia te oe lava pe a mavae se gasegase o le a maua ai se faʻamaloga tumau ma umi taimi.

O le pancreatitis o se tulaga faʻaleagaina lea e atiina ae o se taunuuga o le faʻateleina o le mamafa i le va o le pancreas. I le taimi lava e tasi, o enzymes e maua mai, e leai se pusa, amata ona ulu i totonu o le atigi okeni, ma faasolosolo malie ona faʻaumatia. E le mafai ona le amanaia faailoga o le pancreatitis, talu ai o sea tulaga e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o pancreatogenic peritonitis, ma oʻo ai foi i le afaina o taunuuga.

O le a le pancreas?

O le pancreatic gland, lea e masani ona taʻua o le pancreas, o se okeni o le elekene fefiloi lea e faia uma ai galuega o le endocrine ma le exocrine. E maua mai ai le sua o le pancreatic, lea e aofia ai le--amylase, lipase, trypsin ma isi enzymes. I le taimi lava lea e tasi, o tamaʻitaʻi o Langerhans (lipocrine tissues o le digestive gland) e maua ai hormones e lua e taua mo le tino o le tagata: glucagon ma insulin.

Mafuaaga o Pancreatitis

Pancreatitis: o le a lenei maʻi, ma aiseā e tupu ai?

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le:

  • Faʻaauau pea le taumafaina o meaʻai vevela, gaʻo ma falai,
  • Fafagaina
  • O le ava malosi poʻo le faʻasalalauina o le ava malosi,
  • Neuropsychic masalosalo.

O le vaega aʻafia e aofia ai tagata e faʻaleagaina le ava malosi, fafine maʻitaga ma fafine o loʻo galulue i le taimi o le popofou, faapea foi tagata o vaitausaga eseese e masani ona 'ai, taumafa meaʻai monotonous ma taumafa taumafa e le fetaui ma le soifua maloloina masani.

Atinaʻe Atinaʻe

Ona o le faateleina o le mamafa o le loto i totonu o le apa o le pancreas, o le elemene na gaosia e lenei okeni e amata ona faaputuputu i totonu o ona masini, lea e faasolosolo malie lava i lona faaleagaina.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o tulaga ogaoga o le pancreatitis, o le tele o meaʻai o le tino o le tino e le mautonu, o lona uiga, latou te oti. O lenei tulaga e taua o le necrosis pancreatic i le togafitiga faafomaʻi. O le gaioiga o gaioiga i nisi o tulaga e faʻalautele atu i le meaola gaʻo latalata ane, faapea foi ma isi totoga o loʻo i totonu o le peritoneum.

A oʻo mai i le gasegase faʻamalosi e gaosia e le pancreas ulufale i totonu o le manava o le manava, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe pancreatogenic aseptic peritonitis. O lenei togafitiga e aunoa ma se taimi tatau lelei togafitiga e mafai ona oo atu ai i le oti.

Faʻaalia uiga o le pancreatitis

O le pancreatitis gasegase o se faʻaogaina lea o le tino e faʻaalia i le atinaʻe o le enzymatic autolysis o le pancreas. I mataupu sili ona ogaoga, e mafai ona oʻo atu ai i le necrosis, faʻaleagaina o faʻavae ma le faʻaogaina o faʻamaʻi maualuga.

Mo le pancreatitis e masani ai, o le alualu i luma ma le sui o le parenchyma (glandular tissue) ma le sootaga fesootai o uiga ia, lea e mafua ai le le atoatoa o galuega.

O le gasegase tigaina o le gasegase o le gland digestive o se tasi lea o patho masani sili ona taatele o gaʻo abdomina. I le taotoga, e manaʻomia le tolu nofoaga i taimi e tupu ai.

I le avea ai o se tulafono, o faailoga o le tino pancreatitis e masani ona matauina i tagata matutua matutua oe na pasia le tolu sefulu tausaga le umi, pe i tagata gasegase ua matutua.

Manatua: i tamaitai, o lenei maʻi e tupu faatolu faatolu nai lo alii, ma i tamaiti o se faʻamaʻi masani e le tupu.

O le atinaʻeina o le ituaiga o pancreatitis e fesootaʻi ma le faʻamalosia o enzymes proteolytic, lea e le tupu i totonu o le manava, ae i totonu o le gland lava ma e oʻo atu ai i lona lava gaʻo. Pe a faʻafefete le gaʻo i totonu o le pancreas, e faia le necrosis gaʻo, ma le faʻamavaeina o enzymes, faʻapalapala i totonu o le tino. O nisi taimi e mafai ai e tagata gasegase ona atiaʻe faʻasalalauga faʻasalalau ma hypovolemia.

Vaega o le masani o pancreatitis

O le pancreatitis, e faalagolago i le natura o le leona, ua vaevaeina i le tulaga muamua ma le lua. I le foliga autu o le maʻi, o le gland lava ia e afaina i le amataga, ma i le tulaga lona lua o le inflammatory process, o se taunuuga o aafiaga o isi faamaʻi (masani ona aʻafia ai totoga o meaola).

I le avea ai o se tulafono, o le a le faʻafuaseʻi ona tupu le faʻaleagaina o togafitiga. O le tele o taimi, e fesootaʻi lenei ma le faʻaaogaina o le tele o ava malosi poʻo le tele o taumafa gaʻo.

O le faailoga pito sili ona taua o le maʻi pancreatitis i tagata matutua o se tiga matuia. Na te aumaia le tiga tele i le pancreatic necrosis. E mulimuli mai le i ai o le faateia ma le paʻu mataʻutia i le toto.

O tagata mamaʻi e le masani ai, o le paʻu e lilo i le afu malulu.

Manatua: e masani lava ona malosi, e le mafai ona taofia tiga faifaipea tusa lava pe a uma le faʻaaogaina o talakalame nakoti. O lenei tulaga e faʻamatalaina e ala i le fesuiaiga o le faʻaogaina o le mimiti i le plexus solar.

Paʻu i le pancreatitis o loʻo maua i totonu o le vailaʻau faʻatele. O nisi taimi latou te fusi ai, susulu i le pito i tua ma lalo ifo o le ivi.

Manatua: i le tulaga pe a afaina le ulu o le pancreas, o le tiga e susulu i le sao o le hypochondrium, ma afai e aafia le siʻu o le gland, i le itu tauagavale.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le tino o le faʻamaʻi, o le maʻi e faʻaalia le faʻaleagaina o le vomiting (o nisi taimi e oʻo i le 4-6 lita). Muamua, e faʻaumatia e le tagata maʻi meaai, ona pipiʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma le vomiting, o le a tupu ai le tiga, lea e faʻateleina pe a uma le sipuni o vai na ave. E mafua ona o le faʻalauteleina o le manava ma le maʻi o le 12-p. tootoo, teutusi o solofanua solofanua o le pancreas.

I tagata gasegase e maua i le pancreatitis, o le palloruli o le paʻu e iloa, o le vevela o le tino, ma luga o le paʻu, e mafua mai i le necrosis o le gaʻo gaʻo, e masani ona fai ai erythematous vesicles. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatic necrosis, ua maitauina ai le faailoga o Calen (o le cyanosis o le paʻu o loo siomia ai le pusa), faapea foi itu o le manava e mafai ona maua ai se lanumoana lanumumu-lanu mumu-lanu-enaena (Turner's sign).

I le tulaga pe a faʻapipiʻiina le pule o le talo e ala i le afaina o le inflammatory, e atiaʻe e le tagata maʻi le gaʻo (mechanical) jaundice. E le gata i lea, ona o le aafia o le diaphragm i le togafitiga, o le vave ona matauina o le manava, e aliali mai i luga o le mama ma suiga e tulai mai i le vaega o le taulaga toto. I le taimi lava e tasi, o le tino pancreatitis e matautia ma le faʻaitiitia pea o le toto. I nisi tulaga, e mafai ona paʻu i le leai ma faʻaosoosoina le atinaʻeina o se tulaga teteʻi.

O le tagata maʻi e magoto i le gutu, ma o le laulaufaiva e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe. Talu ai ona o le mafaufau o le pulupulu o le fatu, e masani ona matauina le totoina ma le faalogoina o leo i le taimi o le auscultation. O lenei tulaga e faʻamatalaina e ala i le faʻalavelaveina o le manava. O le iʻuga, e oʻo lava i le paʻi papaʻu i le manava e mafua ai le tiga matuia i le itu o loʻo aʻafia ai.

E tatau ona maitauina i le taimi o le faʻamaʻaloga, e le mafai ona faʻamaʻaina le pancreas, ae i le taimi lava e tasi, i le hypochondria ma le epigastrium, ua faʻaalia ai le faʻaaogaina o aʻafiaga e mafua mai i le maicrosis, edema, poʻo le afaina.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le peritonitis i se tagata gasegase o loʻo mafatia mai le necrosis, e maua ai faʻamaoniga iloga o le ita.

Faʻailoga

Faʻamatalaga o pancreatitis, e fai ma tulafono, e le faigata tele. Muamua lava, e ao ona faʻapipiʻi se mekasini ma suʻesuʻeina maeʻaeʻa le tagata maʻi. I le i ai o faailoga iloga (faʻaleagaga, vili, fusi paʻu i le tumutumu pito i luga, tachycardia, susu vaivai ma leai se peristalsis), o loʻo i ai se masalosaloga o le atinaʻeina o le pancreatitis.

I le taimi o le suʻega, ina ia faʻamalofia ai le i ai o isi faʻamaʻi e tutusa lava o latou faʻamaoniga, o se vaʻaia o le eseesega e faʻatagaina.

Pe a filifilia le suʻega o le toto mo le tino pancreatitis, e iloa le leukocytosis i le suiga i le faiga i le agavale ma le faateleina o enzymes pancreatic (hyperamilasemia). E le gata i lea, o se maualuga maualuga o enzymes e maua i le urine.

I le gasologa o le suʻega ultrasound ma le faʻatinoga o faʻasalalauga, e foliga mai e mafua ona o le fausiaina o vaega o le necrosis ma le suppuration, o le pancreas ua fulafula, faʻalauteleina ma faʻalautele.

O se tasi o maʻi sili ona lauiloa o le gastrointestinal tract, faatasi ai ma le gastritis ma le ulupo, o le pancreatitis. O le a le ituaiga faʻamaʻi o le a fesoasoani i soo se tagata gastroenterologist ia malamalama.

Mafuaaga o le faafitauli

O le pancreatitis e taʻua o le mumu mumcreatic. O lenei faʻamaʻi e tupu mai i tua o le 'ai o meaʻai gaʻo poʻo meaʻai vevela, faʻaauau pea o le taumafa, ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

O mafuaʻaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • faaleagaina o vaa o le pancreas,
  • manuʻa
  • gaioiga o le inflammatory i le manava o le manava,
  • faʻamaʻi pipisi.

Pancreatitis atonu e amata:

  • faatasi ai ma le faʻavae o oneone poʻo maʻa i totonu o laina o le gland,
  • ma faafitauli i le gallbladder,
  • ona o le mumū o papilla, lea o loʻo i ai le pule e faʻafesoʻotaʻi le pancreas ma duodenum.

E masani lava, e ese mai i le tala o le cholecystitis, o le pancreatitis e amata. O le a lenei maʻi ma pe faʻapefea ona faʻaalia e ia lava, e tatau i tagata uma ona iloa, aua o togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e le gata ina toe vave maua mai, ae ia puipuia ai foi se taunuuga e ono tupu.

Ata faʻaleleia

E mafai ona e masalosalo i se atinaʻe o faʻamaʻi pe afai e te iloa mea o loʻo aʻafia ai ma le pancreatitis ma le gaʻo. E taua le malamalama i le auala e tatau ai ona faʻatino togafitiga.

O le gasegase o le pancreatitis o se faʻamaʻi ola. O lona uiga autu o se tiga ogaoga, e maua i le pito i luga. E mafai ona ia toe avatu. I le faʻaopoopoga, o le faʻamaʻi e o mai faatasi ma isi faʻailoga - taʻavale, vomiting, fiva. O le tele o tagata gasegase e atiaʻe le jaundice.

O le tiga e mafai ona seleseleina pe faʻafefe, ma e le alu ese na o ia. A o faagasolo le maʻi, faʻalauteleina le faʻavauvau ma e mafai foi ona afaina ai le tiga. Afai e afaina uma le gland, ona faʻapipiʻi ai lea o lagona. E mafai foi ona maua i le itu taumatau ma le itu tauagavale o le hypochondrium.

Vomiting mo maʻi e le aumaia le toomaga, e ui i le mea moni e mafai ona masani. E mafai ona i ai le talo i totonu o mea. O faailoga faʻaalia o pancreatitis o le gutu malulu, o luko, o le selu. O le tulaga o se tagata maʻi ma le tino pancreatitis e vave ona mamafa. O le tagata gasegase e mafai ona faʻatupulaia le vevela o le tino, faʻaitiitia le mamafa, ma afu malulu foi e aliali. I totonu o le gagana e mafai ona e vaʻaia ai se faʻailoga tele. I lenei tulaga, o le paʻu ua paʻu, e oʻo mai i se lanu enaena lanu enaena, ua faʻapupulaina mata.

Isi ituaiga o le maʻi

E ui lava i le mea moni o le maʻi pancreatitis o se maʻi faʻamaʻi, e masani lava ona amata le toe faʻaleleia. Afai e le faʻaleagaina e le tagata le ava malosi, ona le paʻu ai lea o le fads tissues, ma e leai ni suiga e le mafai ona suia.

O nisi taimi o le tiga e mafai ona faʻaalia ai o loʻo faʻalauteleina se faʻamaʻi eseese. O le pancreatitis faʻapitoa foi e oʻo mai faatasi ma se lagona o le le mautonu, faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino. I lenei tulaga, o le nofoa faʻamaʻa e faʻamamaina i le manogi pala. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le gau o le mamafa e mafai ona iloa, o faailoga o le leai o vitamini e aliali mai.

O se foliga masani o pancreatitis e ono mafua ai le maʻisuka. I le uma, faatasi ai ma ia, o sene e maua ai le inisalini e amata ona malepe. O lenei fomu e masani lava ona amata i le maeʻa ai o le gasegase o le faʻamaʻi e leai se togafitiga.

Fomaʻi eseese eseese tuʻufaʻatasia o le pancreatitis. O le a le ituaiga faʻamaʻi, e le mafai e tagata uma ona iloa e aunoa ma le feutagai ma se tagata poto faapitoa. A uma mea uma, e amata ona aʻafia i le talaaga o se maʻi gasegase o se isi okeni o le fualaau oona. O le mea lea, e mafai ona lūlūina faailoga, faʻafefiloi ma faʻailoga o isi faʻamaʻi.

Fuafuaina o foliga masani o pancreatitis

A faʻafesoʻotaʻi e se tagata maʻi le gastroenterologist ma faitioga o le tiga, o le aisa, o le tino, o le a faatonuina e le fomaʻi se faasologa o suʻega. Siaki le maualuga o le elastase i feces, le i ai o le gaʻo e leʻi faʻaaoga. I le i ai o le steatorrhea, latou te talanoa e uiga i le malfunctions o le pancreas.

O faʻamatalaga faʻamalosi e faʻamaonia ai le faia o le faʻamaonia saʻo. Faʻamaonia pe teena le faʻasalaga i mataupu masalosalo o le a fesoasoani i faʻasalalauga. E le gata i lea, pe a talafeagai ai, o le suʻega e faia e faʻaaoga ai sauniuniga faʻapitoa e faʻatatau i le faaosofia o le pancreas. Tuuina atu o le masaniga masani o le maʻi e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka, e taua le siakiina o le maualuga o le kulukose i le toto toto. E tatau ona suʻe le tagata maʻi, e pei o faʻafitauli o pancreatitis e mafai ona atiaʻe.

Faʻasologa o faʻamaʻi

O fomaʻi eseese e iloagofie le tele o ituaiga o pancreatitis. Faʻalagolago i faʻamatalaga o le falemaʻi, atonu o le a pei o le soymptomatic, tumo-pei, o le fomaʻi poo le tiga.

O se gastroenterologist faʻapitoa e mafai ona faʻatuina se ituaiga tino o le faʻamaʻi pe a uma se suʻega auiliili. Aʻo le fomaʻi, o le tagata gasegase e maua i le manava faʻamaʻi, e mafatia o ia mai le afaina ma le mamafa o le paʻu. O le pseudotumor i foliga o le kanesa o le pancreatic. E faʻaalia i le samasama o le paʻu ma le sclera.

O le foliga e sili ona uiga ese ua manatu i le pancreatitis asymptomatic. O vaega ole faʻamaʻi e le o iloa e le tagata maʻi - toetoe lava leai se mea e faalavelave ia te ia.O faʻasologa e mafai ona agaʻi i luma i le tele o tausaga, aʻo suiga e le mafai ona suia i totonu ole fusi o lenei okeni.

O le tiga tiga o le pancreatitis chronic e faʻamaonia i le mea moni e faapea, pe a uma meaʻai uma o gaʻo, meaai faʻafefiloi po o le ava malosi, e popole le tagata maʻi e uiga i le le mautonu.

Fesoasoani Muamua

O le lagonaina o le tiga mo le taimi muamua, e faigata mo ia lava ona faia se mea e iloa ai le pancreatitis. O le a le ituaiga faʻamaʻi o lenei, e pei o se tulafono, ua uma ona taʻu atu e le fomaʻi i tagata gasegase. Ae, o le iloaina o faailoga o le faamai, e sili atu ona faigofie le fuafuaina o auala o faatinoga.

Muamua lava, e tatau ona e lafoai meaai ma vai. Na o le pau lenei mea na atili ai ona afaina ai le paʻu. E tatau ona e iloa o le faʻaaogaina masani o antispasmodics poʻo analgesics i lenei mataupu e le aoga. E mafai ona e faaitiitia le faʻavauvau pe a e taumafai e malolo ma taoto i lalo. E mafai foi ona e faʻaaoga le malulu i se nofoaga tiga.

Faamolemole ia matau o le aveina o soo se vailaau e mafai ona faanenefu ai le ata o le falemaʻi ma faafaigata ai le siama.

I le foliga masani o le pancreatitis, lea eo faatasi ma osofaiga masani, e taua le manatuaina o le manaomia ona mulimuli i se meaʻai, aloese mai le atuatuvale ma faʻamalo atoa le ava malosi.

Suʻe togafitiga

E i ai tulafono faʻavae e togafitia ai se faʻamaʻi. Muamua, e tatau ona toe faʻaleleia le pancreas. Faailoga ma togafitiga e fuafuaina e se gastroenterologist poto masani.

I le foliga lapopoa, e taua le matua teenaina o meaai mo le 3 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e na o le vai lava e mafai ona faʻaaogaina, o le vai vaivai ma le pulupulu. E mafai ona e faʻamalolo le vevela ma le fulafula i se mea mafanafana mafanafana e faʻapipiʻi i le paʻu. E taua foi le matauina o le filemu atoatoa. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le tafe toto i totonu o totoga, e aofia ai le paʻu.

E mafai ona e faʻamafiesea le tiga ma le fesoasoani o talakalame nakoti. O vaifofo saline, plasma, Albumin, Reopoliglyukin e faia foi ma le le fiafia. I totonu o le vaitaimi vavave, o loʻo faʻatagaina le inhibitors o enzymes Gordoks ma Kontrikal.

O fualaau faasaina mo pancreatitis e pei o Omeprazole, Kvamatel ua faatonuina foi. Faʻatasi ai ma se purulent poʻo se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, ua filifilia ai aukilani. Cephalosporins poʻo fluoroquinolones e faʻaaogaina.

I nisi tulaga, o le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia. O lenei mea e tatau ai mo pancreatitis matautia, o faailoilo o se gaioiga mimiti i totonu o le eleele ma i le leai o se taunuuga o togafitiga faasao.

Faʻailoga pancreatite: filifiliga togafitiga

Po o le a lava le ituaiga ma le ituaiga o faamai, e tatau ona togafitia i lalo o le taitaiga a se gastroenterologist. O se tasi o fautuaga autu o le lafoai lea o le ava ma le ulaula. O se togafitiga faapitoa o le fesuiaiga o le enzyme ua faʻamaonia foi. I le taimi muamua, pe a oʻo mai le tiga, e mafai ona e faʻaaoga le antispasmodics "Drotaverin", "No-shpa", "Sparex", "Duspatalin." O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau e faʻamamafa ai le gaosia o enzymes e le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, "Octreotide", o loʻo faʻaalia. O se auala pupuu e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina "Diacarb", "Omeprazole."

E taua le mulimuli i se olaga i le olaga atoa ma le le lava o meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai falai. E faʻaalia foi pe afai ua atiaʻe le pancreatitis biliary chronic. O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻamaonia i le mea moni e amata i se fesuiaiga i le vaeluaina o le biliary. Togafitiga i lenei mataupu e mafai ona faʻatinoina. Masalo o nei tagata maʻi e tatau ona aveese le gallbladder.

O le afaina o le mucosa gastia e mafua mai i meaai le talafeagai, o aʻafiaga le lelei o siama, o le ava malosi, ua taʻua o gastritis. O ituaiga o gastritis e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, o se tasi o ia mea o se faʻailoga i le laulaufaiva. O lenei faailoga e mafai ona le gata i gastritis, ae faapea foi i isi faamai o le gastrointestinal tract ma isi totoga.

O lenei mea e mafai ona maua ai le gasegase o le ate, ma le galala, ma aʻafiaga o fualaau faasaina, faapea foi ma le inupia ma mea inu mai meaai. Ina ia mafai ona e iloa lelei se papa o loʻo aliali mai i le laulaufaiva ma gastritis, e tatau ona e faamasani i foliga o lenei faailoga.

O le a se foliga o se laulaufaiva maloloina?

O le laulaufaiva e lanu piniki - lelei atoatoa.

O le suʻesuʻega o le faʻaalia o le laulaufaiva na faʻapitoaina e fomai anamua, oe na talitonu e le mafai ona togafitia le maʻi seia oʻo ina toe maua e le laulaufaiva o lona maʻi lona foliga muamua. O le gagana a se tagata tino maloloina e iai uiga nei:

  1. Lanu mumu lanu moana
  2. Laʻau laiti laiti e aunoa ma ni faʻaaliga foliga,
  3. Le lava manava
  4. Ina ia fai ma masani lelei le susu
  5. O se vaega itiiti o le lanu piniki matagofie e mafai ona faatagaina,
  6. E leai se manogi le lelei.

Afai e te sola ese mai nei faailoga, e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi poʻo se gastroenterologist, faʻatasi ma a latou suʻega atofaina.

Faailoga o gagana le talafeagai

E mafai pe a tilotilo i lau lava gagana, e mafai ona e vaʻai i se ata leaga. Faailoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  • I le pito i tua o le laulaufaiva o loʻo faʻaalia ai se faʻailoga o lanu eseese, o le vaomatua, ma se eseesega o fetuunaiga o lanu,
  • O itu o le laulaufaiva e mumu,
  • O le tofo e foliga mai e le mafaamatalaina, o nisi oi latou e faateleina le lapopoa ma ua amata ona faalavelave i ni lagona le lelei, o le tofo o lagona ua suia, ua vaivai lo latou malosi,
  • O le gutu e matua le mago lava
  • I nisi o tulaga, o foliga vaaia o le tiga ma le mu ua maua,
  • E i ai le manava leaga
  • A uma ona fufulu le laulaufaiva pe a mavae sina taimi puupuu, ona toe faaali lea o le pepa.

I totonu o se faʻailoga e tupu i le laulaufaiva, o suʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e mafai ona iloa ai leucycytes, pathogenic microflora, o le exfoliated epithelial cells.

Fai mai le vitio e uiga i se faʻailoga i le laulaufaiva ma gastritis:

Eseesega o le pusa i le gastritis mai isi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai

O se ufiufi paʻu o le lanu enaena o le uiga o le fulafula.

E taua le masalomia o le amataina o se faʻamaʻi matautia i le taimi. Le faia o gaioiga ma puipuia ai faʻafitauli. Vaʻaia faʻafitauli o gastritis mai isi faʻamaʻi ma tulaga:

  • O se ufiufi paʻu o le lanu enaena o le uiga o le fulafula. I lenei tulaga, o le laulaufaiva e foliga mai ua taʻe, ma ua faʻasaʻoloto le laulaufaiva nai lo le mea masani.
  • O le fulafula o le laulaufaiva - o lenei ituaiga o mumū o le laulaufaiva o loʻo faʻaalia i se faailoga e pei o lanu mumu o le leai atoa o le epithelium poʻo ni nai fuamalie na suia i le laulaufaiva, e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Galvanic stomatitis - o se foliga o le mumū o le laulaufaiva lea e tupu mai ona o se tali atu i talipasi e faia i le uʻamea, e foliga mai o ni foliga i foliga o pimples, ma mulimuli ane foliga mai o le afaina i se papa paepae.
  • O faʻamaʻi pipisi - tonsillitis, fiva fiva, diphtheria, faʻamaʻi pipisi o le HIV e ono mafai ona maua ai le paʻepaʻe papaʻe i luga o le laulaufaiva, ae toetoe o nei faʻamaʻi uma eo mai faatasi ma fiva ma paʻu o le paʻu.
  • O faʻamaʻi o le fatu ma toto toto - o le plaque o loʻo i luma o le tolu o le laulaufaiva.
  • Maʻi faʻamaʻi - o se faʻailoga i le laulaufaiva o loʻo i tua o pito.
  • O le faʻasologa o le Endocrine - o le gaʻo ma le eletise o loʻo i lalo o le papa maa paepae.
  • Anemia - i le laulaufaiva e le o se faʻailoga, ae o le avanoa uma o le okeni. O le localization o le papa paepae i luma ma luga o le pito o le laulaufaiva e masani ona faʻaalia ai faʻamaʻi o le tino.
  • O faʻamaʻi pipisi - o le foliga mai o le paʻepaʻe paepae e tuʻuina mai faatasi ma le foliga mai o se manogi manogi.
  • O faʻamaʻi o le ate ma le mea oona - o le lanu o le plaque e leʻo le paʻepaʻe, o lona lanu samasama pe lanu enaena. O le faʻaaogaina o meaʻai susu, faʻapea foʻi ma le tele o siama ma sigi i latou e faʻaleagaina le suamalie e mafai ona faʻaosoina ai se paʻu paʻepaʻe i luga o le laulaufaiva. E le pei o le meaʻai i le gastritis, o ia laulau e faigofie ona aveeseina ma e le o toe fausia.

E iai se mea leaga i le laulaufaiva - pe faʻapefea ona togafitia

O le faʻamalamalamaina o le manava o le a fesoasoani e faʻamalamalama le maʻi.

Paʻu lava ia e le afaina ai le ola maloloina. O le taimi lava e faʻamalolo ai le maʻi faʻapitoa, o le a toe foʻi le tulaga o le laulaufaiva i le masani.

Ae o le gastritis, o togafitiga umi o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai ona faʻamaoniga ma le faʻaeteete faʻatinoina o fautuaga a le gastroenterologist.

Atonu o le a faia e le fomaʻi suʻesuʻega e faʻatatau i le faʻamalamalamaina o le faʻamautinoaga: FGDS, faʻamatalaga o le manava, suʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o le toto ma le sua oona. I le avea ai o se togafitiga, o fualaau nei o le a faatonuina:

  1. Antibiotics 2-4 mea na faʻaaogaina faʻatasi:
  2. Pro ma Muamua
  3. Vitamini
  4. Anetusi
  5. Proton pump blockers.

O tagata gasegase e maua i le gastritis e tatau ona mulimulitaʻi i se taumafa malosi e faʻaaogaina ai le faʻamagaloina o le mucosa gastric ma e le faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le tele o le elekene hydrochloric. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e le gata o le mucosa gastric, ae o le tulaga foi o le laulaufaiva o le a mautinoa lava e toe foi i le masani.

E faʻafefea ona fufulu le faʻailoga i le laulaufaiva

Soifua Maloloina Fomaʻi - Soifua Maloloina!

O le tulaga sili ona lelei o le laulaufaiva e mafai ona tausia e ala i le faʻamamaina e le aunoa ma le fesoasoani o togi faapitoa i pulumu fulunifo, faʻapea foi ma se sipuni masani.

E sili pe afai o lenei sipuni e laʻititi ma faia i le siliva. E le tatau ona manua i ni faʻavavega faʻafuaseʻi, pe a le o lea, o le tofo o le oloa o le a suia mo sina taimi.

Ina ia faʻamaluluina le ufiufi, e mafai ona fufuluina lou gutu i se vaivaiga vaivai o le soda poʻo le manikisi piniki. O le faʻamamaina e amata mai i le pito i lalo o le laulaufaiva, ma agai atu i lona pito.

A uma ona fufulu le laulaufaiva o otaota, toe fufulu ile vai mama. Faʻaaloalo ma le faʻaeteete i lou soifua maloloina, suʻesuʻega taimi, suʻesuʻe ma le totoa o faʻamaoniga e ese mai i mea masani, o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai ma isi faʻamaʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga