Suauu toto 30 mea e fai pe faʻapefea le tapulaa

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻavaivai lea e manaʻomia le mataʻituina i taimi uma o le olaga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave. O le puleaina o le maʻisuka e aofia ai le faʻaauauina pea o le suka, meaʻai, gaioiga faaletino ma vailaʻau, pe a faʻataʻitaʻiina e lau fomaʻi.

Afai e te le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, suʻe le inuina o vailaʻau poʻo le injecting o se hormone, ona maua ai lea o se maualuga o le kulukosese (maualuga o le kulukose), e oo i le tulaga o le suka e 30 iunite.

O sea ituaiga faailoilo o loʻo faʻaalia i se tulaga lamatia tele, o se tulaga maualuga o le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli, o lea e tatau ai loa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faʻavae mafuaʻaga o le solia.

Afai e oso le suka i le maualuga o le 30 pe sili atu iunite, o le a le mea e fai i lenei tulaga, ma o a mafuaaga e mafai ona saofagā i lenei mea?

E faapefea ona maualalo le suka?

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona oʻo i le maualuga, ma 30 mmol / L e mamao mai le tapulaʻa. O lenei tulaga o le hyperglycemic e faʻaalia i se tulaga ogaoga matautia, aua o le a vave ona oʻo mai le ketoacidosis, ona faʻataʻapoʻa ai lea.

E faapefea ona maua le maualuga o le suka, ma o le a le togafitiga e manaʻomia? Ole taga muamua o le maʻisuka o le sailia lea ole fesoasoani a se fomaʻi. Ae paga lea, e mautinoa lava e le mafai ona e taulimaina na o oe le faafitauli.

A maeʻa lena, e fautuaina e toe iloilo lau meaʻai. E mafai ona oso i luga i le kulukose le mea e mafua ai le faʻaaogaina o meaai leaga. I lenei tulaga, e manaʻomia le faia o metotia uma e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le suka.

Afai o le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga o le suka i le eria o le 30 iunite, ona na o le pau lava lea o meaai mo ia o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai sina vaega tele o mea inu. I se isi faaupuga, o se taumafataga maulalo-kapiti.

Glucose pe a ma le 30 iunite e faailoa mai afai e te le vave amataina togafiti talafeagai, o lona uiga o le maʻisuka o loʻo lamatia tele i faʻafitauli faigata, e oo lava i le oti.

O le mea e leaga ai, o vailaau faʻaonapo nei e leʻi maua ai ni auala fou e maualalo ai le suka, o lea e mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina mea nei:

  • Laʻu meaʻai laiti
  • Gaoioiga faaletino.
  • Vailaau
  • Pule o suāuʻu.

E tatau ona maitauina o mea taumafa paleni, o le, i nisi itu, o se panacea mo le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faaleleia atili o le soifua manuia ma le maualalo o le toto suka, tusa lava po o le a le maʻisuka o le maʻi ma lona matua.

Afai e te faia fua talafeagai i le taimi, i totonu o le 3-5 aso, o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻatalanoa toetoe lava i le tulaga manaomia.

O le fea itu o le a mafai ai ona aloese mai maʻi o loʻo tuʻuina atu e masani ona "faʻatasi" ma le maʻisuka.

Aisea e faateleina ai le kulukose?

Faatasi ai ma le a le fua e tatau ona faia e faʻaleleia atili ai le lelei o le tagata ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le suka, e tatau i le tagata maʻi ona iloa le mafuaaga na mafua ai lona faateleina i se tulaga maualuga e mafai ai ona vavaeeseina i le lumanai.

Afai o le suka toto e 30 iunite, ona mafai lea ona tele mafuaʻaga mo lenei tulaga - o le maitaga, tulaga faʻavaivai, le mautonu le mafaufau, maʻi le mafaufau. E le gata i lea, latou te faaosofia le faateleina o le suka ma le tele o patholi laiti.

Ae ui i lea, i le maʻisuka, e pei o se tulafono, o le faateleina o le kulukose o le toto ona o le le talafeagai o le faʻaaogaina o gaʻo.

O le mea masani lava, e mafai ona tatou vaʻavaʻai i mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai i le suka i le tino o le tagata:

  1. Hormonal suiga i le tino. I le itu lea, o le suka e pa'ū e mafai ona matauina i le taimi o le fanau, aʻo leʻi amataina le taamilosaga, i le taimi o le menopause.
  2. Ava malosi, ulaula, mea nakoti. O nei amio leaga e mafai ona afaina tele ai le tagata gasegase, e toetoe lava o le vave gaosia o le suka i ni mea e le mafaamatalaina.
  3. Malosiaga faalelagona. E pei ona faʻaalia i togafitiga faafomaʻi, o le puleaina o le maʻisuka o se faʻalogona lagona lelei. O aʻafiaga ma lagona atuatuvalega e le pasi e aunoa ma se mea e maua mai ai, faʻaosofia ai le paʻu o le suka i le toto suka.
  4. Gaoioiga faaletino. O se olaga le maualalo e afaina ai le ala o le maʻisuka, e sili atu ona taofiofi le faagasologa o gasegase, lea e mafua ai ona faateleina le suka. Ae o le togafitiga o le maʻisuka o le a sili ona aoga.

I le mataupu faavae, o maʻisuka uma e iloa pe a uma ona 'ai, o le kulūkose i le toto e tulaʻi mai, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se gaosiga gaosi o meaai. E masani lava, o mea uma e tatau ona faʻatulagaina i totonu o se vaitau puupuu.

Ae peitai, o mea e ese le eseese mo le maʻisuka. I lenei itu, o meaʻai paleni o se isi lea mafuaʻaga e ono faʻaititia ai le suka.

Aisea e leai ai se aafiaga o le inisalini?

E masani ona tupu o le maʻisuka ma se talaʻaga o le ituaiga muamua o le maʻisuka fai i le fomaʻi se fesili, aisea e le fesoasoani ai le inisalini? Latou te maitauina o loʻo latou faʻaofiina se fua o le hormoni i se taimi tatau, ae o le kulukose o loʻo teuina i le tusa ma le 20-30 iunite. Aisea ua tupu ai lenei mea?

O le mea moni, o le inisalini e le o taimi uma e faʻamautinoa ai o le kulukose i totonu o le toto o le ai ai i le tulaga e manaʻomia, ma e oso ai oso. E pei ona faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i le togafitiga o le inisalini, e tele gasegase e maualuga le suka.

Ma e tele mafuaaga mo lenei mea. Na o le iloa o le aano o le le atoatoa o le togafitiga o le inisalini e mafai ai ona soloia nei mea e ala i le le faatagaina o maualuga maualuga o le kulukose. Aisea la e le fesoasoani ai le hormone?

Mafaufau i mafuaʻaga sili ona taatele:

  • O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia le saʻo.
  • E leai se paleni i le va o meaʻai ma mea faʻalavelave o le homone.
  • O le tagata gasegase e le o tausia lelei le inisalini.
  • E lua ituaiga o inisalini e fefiloi i se tasi o tui.
  • O le solia o le auala o le pulega o le homone.
  • Nofoaga le saʻo o le faʻasalaga o le insulin.
  • Sa i ai faʻamaufaʻailoga i le vaega o le hormones administration.
  • Vave vave le nila, faʻaaoga le ava malosi e solo.

E fautuaina e togafitia le maʻisuka ituaiga 1 i le inisalini. Ma i lenei tulaga, pe a faatonuina e le fomaʻi le puleaina o le homone, na te tuuina atu i le tagata maʻi se faʻamaumauga pe a vaʻaia tulafono uma ma fautuaga i le uliuli ma le paepae. Latou te fesoasoani e faia mea lelei uma, lea e mafai ai e oe ona pulea le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te suʻeina le nofoaga o le inisiua i le lumanaʻi ma le ava malosi, ona faʻaititia lea o le aoga o togafitiga insulin i le 10%. Ma afai e vave ona e tosoina le nila i fafo o le paʻu o le paʻu, ona mafai ai lea ona peʻe nisi o fualaau faasaina. O lea, e tupu ai e le maua e le maʻisuka soʻo se vaega o fualaau oona.

O faʻamaufaʻailoga e masani lava ona fausia i luga o le nofoaga o iniseti o inisalini, o le mea lea, mo le aoga o togafitiga, ua fautuaina e tui i le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le masina.

Glucose 30 iunite: faʻafitauli

E pei ona taua i luga, afai e matauina le toto toto o le 30 iunite, ona tatau lea ona faia fua e fesoasoani e faʻamaonia le kulukose ma faʻamautuina i totonu o tapulaa talafeagai. Afai e te le faia se mea, o le a le pine ae oʻo mai faʻafitauli.

O maualuga maualuga o le suka o le a vave ona taʻitaʻi atu i le ketoacidosis. O le mea moni, o le tino o le a taumafai e faʻaaoga le tele o le suka e ala i le malepe o gaʻo. Ma o lenei mea e taʻitaʻia ai le tatalaina o tino ketone, o toxins ia mo le tino.

Ketoacidosis e togafitia faʻapitoa i lalo o tulaga faʻamaʻi. O le tagata maʻi e fautuaina e puleaina le inisalini, pe a maeʻa ona leai se vai i totonu o le tino, totogi ai le le lava o minerale.

  1. Toto maualuga toto.
  2. Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina.
  3. Le lagona masani o le fiainu.
  4. Faateleina le faʻaleagaina.
  5. I le urine, tino o le ketone.
  6. Faʻafitauli leaga.
  7. Paʻa i le manava.

O le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se maʻi suka, lea e mafua ona o le leai o se mafaufauga, leai se mafaufauga. O lenei tulaga e mafai ona alualu i luma vave, ma e mafai ona atiae i totonu o le aso.

Afai e maua e le tagata maʻi ni faʻaʻailoga, e fautuaina e valavala e valaʻau i se 'au taʻavale. O lenei tulaga e togafitia i se falemai i le potu maʻi tigaina.

O le ata o le falemaʻi (faʻamatalaga autu):

  • Faʻaitiitia o le muso leo.
  • Le iloa lelei.
  • O se osofaʻiga o le gasea, vomiting.
  • Paʻa i le manava.
  • Tachycardia, manava manava manava.
  • Faʻataʻitaʻi le urination.
  • Laititi o le toto maualuga.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e masani lava ona atiae se coma hyperosmola, e leai ni faailoga o le ketoacidosis. O sea tulaga e mafai ona faʻaosofia e le taotoga o taotoga, galuega faiva o le tino, ma le tino o le pancreatitis.

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e tatau ona pulea le faamai i vaega uma: meaai paleni, gaioiga faaletino, vailaau o vailaau, togafitiga puipuia. E na o le pau lea o le auala e taui ai mo togafitiga ma puipuia ai faafitauli matuia. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia malamalama i le aano o le maʻisuka ma faʻaititia saʻo le maualuga o le suka.

Vodka mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O mea inu malosi malolosi, e pei o vodka, e maualuga le maualalo o le maualuga o le suka toto, o lea e taua tele ai le maua o se meaʻai. E le gata i lea, o gaʻo e vave ona solo i le vodka, ma o le kulukose e pasi atu i isi totoga, o lona uiga o loʻo i ai se lagona fiaaai. Ae o a ni vailaʻau e mafai ona e inuina vodka mo maʻi suka, ma mea e taua tele, o le ae toe aoao atili.

  • E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka ituaiga 2
  • Vodka mo le maʻisuka ituaiga 1
  • Vodka togafitiga mo le maʻisuka
  • O le a le maʻisuka ua faʻaseseina mo vodka?

E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka ituaiga 2

E talitonuina pe a faʻaaoga vodka, o le toto toto e faʻaitiitia ma e le afaina ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae e tatau ona e malamalama o le inuina o fualaau, e mafai ona e pulea lau suka, ae pe a inu ava malosi, o le suka e faʻaitiitia le le pulea ma faʻalavelaveina le galuega a isi totoga.

O le mea lea, mo se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaogaina vodka i se fua faatatau talafeagai:

  • Mo alii. Ole fua pito i maualuga e 40-50 ml.
  • Mo tamaitai. Ole fua pito i maualuga e le silia le 30 ml.

O lea vodka e le mafua ai le maʻisuka e tusa lava pe i ai se aofaiga faatapulaaina, e taua le manatua o tulafono nei:

  • Aʻo leʻi faia le tui o le inisalini, e tatau ona faʻaitiitia i lalo o le tui o le insulin.
  • I luga o se manava gaogao ma a maeʻa faamalositino, e le mafai ona e inu vodka.
  • Aʻo le inu ava malosi, e tatau ona fua le maualuga o le kulukose toto ma mataʻituina i le gasologa o le aso.
  • Aua nei faʻafefiloi le ava, e pei o vodka i le uaina. Afai e te filifili e inu vodka, ona e le mafai lea ona faʻaalu i se isi ava malosi.
  • A uma ona e inu le ava malosi, e le mafai ona e taalo, alu i le fale taele, sauna.

Vodka mo le maʻisuka ituaiga 1

Afai e le maua le inisalini i le tino o le tagata, ona faʻapipiʻi lea o le maʻisuka o loʻo atiaʻe. O le tagata maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i se mea taumafa maualalo i le gaʻo. O le mea lea, e le mafai ona fetaui le vodka i le taumafa o le maʻisuka, ona o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o gaʻo.

O le maualuga e mafai ona ia faʻamauina o le sili atu i le 500 kalama i le vaiaso, aʻo iai i le faasologa talafeagai e tatau ona e 'ai, ma manatua foi nei tulafono:

  • inu ava malosi i luga o se manava atoa,
  • faʻaititia le aofaʻi o le inisalini na faʻatonuina.

O le faʻaaogaina o le ava malosi o le a taitai atu ai i le faʻaumatia o le ate ma le tali le saʻo a le tino ile inisalini.

E uiga i foliga o le inuina o le ava malosi, e aofia ai agaga - vodka ma cognac, o le teineititi o le a taʻu mai i le vitio lenei:

E mafai foi ona e iloa poo le a le ava malosi e mafai ona inu i le maʻisuka ma pe faapefea ona aafia ai le tino iinei: http://diabet.biz/pitanie/produkty/alco/alkogol-pri-diabete.html.

Vodka togafitiga mo le maʻisuka

Afai o le vodka e maualuga lona maualuga, ona mafai lea i ona gaioiga e mafua ona o mea e maua ai le suka. Ae ua leva ona i ai uma ona tulaga matautia, talu ai o le glycemia e mafai ona tupu tele. O le mea lea, e le fautuaina malosi e fomai le togafitia o le maʻisuka ma vodka, aua o le mea leaga lea. E le gata i lea, e tatau ona e malamalama o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma o le faʻaaoga faifai pea o le vodka e ono mafua ai le faʻalagolago i le ava, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O le tele o meainu e tatau ona le silia ma le 50 ml.

O le a le maʻisuka ua faʻaseseina mo vodka?

E i ai tulaga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o vodka:

  • afai ei ai faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • ma faʻamaʻi ate,
  • tamaitai i soo se laasaga o le maitaga,
  • pe afai o le maʻi suka e mafatia mai le tagofia o le ava malosi.

E sili le lelei mo le faʻafeusuaiga a fafine e aloese mai le inuina o le ava malosi, aua e sili atu ona fai ma vaisu nai lo alii.

O se fautuaga taua mo se tagata maʻi i le maʻisuka o le a avea ma se tulaga atoa o le teena o le ava malosi. E taua le matauina o tagata maʻisuka oe solia tulafono uma a fomaʻi e masani ona uma i totonu o le falemaʻi ma le hypoglycemia ma a maeʻa ona latou tuua lenei tulaga latou te faia se filifiliga taua mo i latou lava - o le le taliaina o vodka.

Hyperglycemia i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani o le endocrine o le pancreas, lea eo mai faatasi ma lona faʻamaʻi o le endocrin poʻo le faʻateleina o teteʻega o tisipesa ma totoga i aʻafiaga o le inisalini.

  • Hyperglycemia: mafuaʻaga ma aʻafiaga ile tino?
  • E faapefea ona faʻaalia le faateleina o le suka i le toto?
  • E faapefea ona taulimaina le hyperglycemia?
  • O taunuʻuga ma faʻafitauli o le hyperglycemia

O le mea lea, o le ituaiga muamua ma le 2 o faʻamaʻi e iloga. Muamua o le sili atu ona uiga o se talavou ma e masani lava ona atiae i tamaiti laiti. O le lona lua e sili atu ona taatele i tagata e sili atu ma le 30 tausaga le matutua ma le gaogao faʻamafanafana.

Hyperglycemia: mafuaʻaga ma aʻafiaga ile tino?

O le togafitiga autu o le pathogenetic lea e mafua ai le amataina o uiga iloga uma o le gasegase i le maʻisuka. O le tulaga lea o le maualuga o le kulukose o le toto. O le faateleina o le suka o suka o le faavae lea o lenei maʻi.

E tele tikeri o lona malosi:

  • Malamalama, ma le maualuga o le kulukose i le 6-10 mmol / l. Tulaga masani masani e 3.33-5.55 mmol / L.
  • Tele. Se faʻaopoopoga o le faailo i le 10-16 mmol / l.
  • Uma. O le aofaʻi o le kulukose e silia i le 16 mmol / L. Faatasi ai ma nei fuainumera, e masani ona atiina ae se maʻi o le maʻisuka.

E taua foi le vaevaeina o nei ituaiga o le faateleina i le kulukose toto i:

  • O le hyperglycemia o le anapogi (pe a oʻo i le taeao, ao leʻi oʻo i le taeao, o le maualuga o le sukū e maualuga le 7-10 mmol / l),
  • Faʻaleleia o le faʻasalaga (faʻaalia i le oso i luga o le faasinomaga i luga ifo o le 10 mmol / l pe a uma se taumafataga).

I le i ai o ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. E le o taimi uma o le faateleina o le kulukose sosolo e faailoa ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o nisi taimi o le "logo muamua" lea o le faamaʻi ma o lona atinaʻe e mafai lava ona toe fesuiaʻi.

Ae ui i lea, e le mafai ona e le amanaiaina - e tatau ona e togafitia lelei togafitiga ma le puipuia o isi faʻafitauli.

O le pathogenesis o le hyperglycemia e faigofie - ona o le le lava o le insulin i le tino (faʻamaʻi le ituaiga 1), o kulūkose uma e ulu mai i totonu ma meaʻai e le mafai ona maua le malosi.O le hormone pancreatic e masani ona faateleina ai le permeability o le membrane cell mo mole suka, ma latou ulu atu i le cytoplasm ma isi liua i le malosi po o le glycogen.

O le Hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le le mafai ona gaogao o vaʻaiga e "malamalama" e manaʻomia le glucose e tatau ona gaosia. E tupu lenei mea ona o le toesea po o le faaletonu o faʻamaumauga faapitoa ile luga ole sulu. I le faaopoopo i le tulaga masani o le inisalini, o le suka e taofia pea i le toto, e le oʻo atu i le taunuuga mulimuli.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o sea faiga atonu o mea nei:

  1. O mea taua o le le lava o le hormone pancreatic poʻo le le mafai ona faʻaaogaina o membranes faʻatasi ma o latou atigipusa.
  2. O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai foi le taumafaina, taumafa i le maualuga-kalori ma meaʻai gaʻo, ma se olaga le lelei.
  3. Faʻanoanoa ma tele naʻo le faʻafitauli faaletino ma le popole,
  4. O le tele o faʻamaʻi pipisi po o le mumū masani e mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o lenei faʻalavelave.

E faapefea ona faʻaalia le faateleina o le suka i le toto?

E masani ona le iloa e tagata maʻi e uiga io latou maʻi. Mo se taimi umi, latou te faʻaauau pea ona taʻitaʻia se ituaiga soifua masani, ae le o le gauai atu i le faʻamaʻi o loʻo tupu i totonu oo latou tino, ma o faailoga autu o le hyperglycemia i le maʻisuka ua mafua ona o le masani ona vaivai, faafitauli ile galuega poʻo le malulu.

O faʻamaoniga muamua e tatau ona masalomia ai le faateleina o le kulukose i le:

  • O le fia inu pea (o se tagata i nisi taimi e aunoa ma le matauina o mea inu e oo i le 5 lita o le vai i le aso).
  • O se lagona malosi o le fiaaai. Le le mafai ona faamalieina o ia pe a 'ai le tele o meaʻai.
  • Faʻavaʻa vave.
  • Tele vaivaiga, vevela, valea.
  • Le faapipiiina o le paʻu, o le faʻalavelave masani o faʻamaʻi pustular luga o lona tino (furunculosis).
  • Faʻaleagaina o galuega tau feusuaiga i alii.
  • Urogenital infections i tamaitai.

O le faʻaalia o le itiiti ifo ma le tele o nei faʻailoga e tatau ona faʻamaonia le tagata maʻi ma tuʻu atu o ia i le fomaʻi mo se suʻesuʻega atili.

E faapefea ona taulimaina le hyperglycemia?

Talu ai o le faateleina o le suka toto e le o se faʻamaʻi, o le puipuiga lelei ma togafitiga e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli. O le sini autu mo le tagata maʻi o le faʻaititia o le faʻaaogaina o le kulukose fou i totonu o le tino ma faʻaumatia ai le tino.

Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina:

  • Faʻaauau lau fua o le glycemia. E tatau ona faia lenei mea ao lei amataina ma pe a uma foi taumafataga.
  • Faʻaaloalo i se mea taumafa e faʻasaina ai mea taumafa e maua i gaʻo ma masini gaʻo (faʻamalosi, suamalie, suamalie, mea inu inu).
  • Faʻaaogā togafitiga faʻapitoa (savavali, aau, uila).
  • Inu vai tele (2-2.5 lita i le aso).

Togafitiga o le hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai le faʻaaogaina faʻatagaina ole sauniuniga ole inisalini e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi. O faʻasalaga o loʻo i luga ua paʻu i tua.

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o le hormone e gaosia e le tino i le tele o aofaiga, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina fualaau o le suka.

E le mafai ona togafitia faʻatasi ma ia vailaʻau. E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi-endocrinologist e filifili ni suʻega talafeagai.

O taunuʻuga ma faʻafitauli o le hyperglycemia

O le suka toto e le matautia e pei o lona aafiaga i totoga ma mamanu.

O faʻafitauli matuia o le maualuga o le kulukose e aofia ai:

  1. O le faʻamalosi (ketoacidotic) coma.
  2. O le gasegase o le hypoglycemic.

O le tulaga muamua e tupu i le maualuga o le maualuga o le toto toto i luga atu o le 15 mmol / L. Lona lua, i le isi itu, pe a latou pau i lalo o le 3 mmol / l.

E taua le iloa o le tele o mea e faʻalagolago i uiga o tagata taʻitasi. Mo nisi, o le hyperglycemia o le 25-30 mmol / L atonu o le a soymptomatic, ae o le tasi ua le iloa i le 10 mmol / L.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tulaʻi mai ona o le aafiaga le tumau o le kulukose i luga o toto i le tino ma aofia ai tulaga nei:

  1. Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga (retinopathy).
  2. Nifaeropathy ma le atinaʻeina o le le atoatoa.
  3. Microangiopathy faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga taua o le lamatiaga o fatu ma osoʻa.
  4. Macroangiopathy (vae o le maʻisuka).
  5. Faʻaleagaina i le totonugalemu o le tino ma le mafaufau. O le mafuaʻaga e mafua ai le vevela vascular (dementia).
  6. Polyneuropathy ma le faaitiitia o le malosi ma le lagona tiga.

Suauu toto 35: o le a le uiga?

Suauu toto 35, o le a le uiga, o tagata maʻi e fiafia i ai? Ole maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka e taʻu mai ai se maualuga o le suka, o se taunuuga lea o le a taofia ai le gaioiga o mea uma i totonu ma faiga.

E ese mai i tua o nei faailoilo, o le kulukose e mafai ona tuputupu ae ma le mausali ma sili atu i lo le 40 iunite, o lona uiga o se maualuga maualuga o le atiaeina o faafitauli alualu i luma alualu i luma. E le gata i lea, o le lamatiaga o le alualu i luma o aafiaga masani e faateleina.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau, o le "le mautonu" lea atonu o le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave - faʻaleagaina o le tino e oʻo i le tauaso, faʻaletonu o le maʻi, gangrene o pito i lalo, ma isi.

E tatau ona mafaufau pe o le a le uiga pe a maualuga le suka i luga aʻe o le 46 iunite, ma o a ni faʻafitauli e mafai ona atiaʻe?

Faʻafitauli matuia o le maualuga maualuga

O le faaupuga hyperglycemic state o lona uiga o le faateleina o le suka i le tino o le tagata i luga atu o tapulaa taliaina. O le maualuga o le suauu mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua avea ma faailoga masani.

Afai o le suka i totonu o le tino o le tagata i luga o se manava gaogao e maualuga atu i le 6.0 iunite, ae itiiti ifo i le 7.0 mmol / l, ona latou talanoa lea i se setete predabetic. O lona uiga, o lenei maʻi e le o le maʻisuka, ae afai e le o faia ni fua talafeagai, o le mea e ono tupu i lona atinaʻe e matua maualuga lava.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka i luga atu o le 7.0 iunite i luga o se manava gaogao, o le maʻisuka ua fai mai. Ma faʻamaonia le suʻesuʻega, o suʻesuʻega faaopoopo e faia - o le suʻega o le kulukose, le hemoglobin glycated (o le auiliiliga o loʻo maua ai le suka i le 90 aso).

Afai o le suka e maualuga i luga atu o le 30-35 iunite, o lenei tulaga o le hyperglycemy e taufaamatau i ni faafitauli ogaoga e mafai ona atiae i totonu o nai aso po o ni nai itula.

O faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka malosi:

  • Ketoacidosis o loʻo faʻaalia i le faʻapipiʻiina i totonu o le tino o oloa gaosia i le metabolic - tino o le ketone. I le avea ai o se tulafono, ua matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafefeteina i le gaioiga o totoga i totonu.
  • O le hyperosmolar coma e tupu pe a tulaʻi le suka i le tino i tulaga maualuga, aʻo iai le maualuga o le sodium. E tupu mai i le talaaga o le faʻamalolo. E masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe ua silia ma le 55 tausaga.
  • Lactacidic coma e mafua ona o le faaputuputu o le lactic acid i totonu o le tino, ua mafua ona o le le iloa o le mafaufau, manava, ma le taua tele o le toto maualuga.

I le tele o faʻataʻitaʻiga, o nei faʻafitauli e vave ona tupu, i totonu o ni nai itula. Ae ui i lea, o se hyperosmola coma e mafai ona faʻaalia lona atinaʻe i ni nai aso poʻo ni vaiaso aʻo leʻi amataina se taimi taua.

Soo se tasi o nei tuutuuga o se taimi e saili ai se fesoasoani faafomaʻi talafeagai; faʻamaʻi vave falemaʻi o le maʻi.

O le le amanaiaina o le tulaga mo le tele o itula e mafai ona faʻagata ai le soifua maʻi.

Ketoacidosis i le maʻisuka

O le ketoacidosis o le maʻisuka o se faʻalavelave matuia o se faʻamaʻi faʻamaʻi masani lea e mafai ona oʻo atu ai i le tele o maʻi o le tino, coma, faʻapea foi ma le oti.

O lenei tulaga faʻaleagaina e atiina ae pe a oʻo mai le tele o le suka i le tino o le tagata maʻi, ae e le mafai e le tino ona aʻafia, ona e itiiti lava le inisalini pe leai foi.

Ae peitaʻi, e manaʻomia e le tino le malosi ina ia mafai ona galue, o le mea lea o le a "ave" ai e le tino mea e maua mai le gaʻo mai le gaʻo, lea, pe a faʻaumatia, tuʻuina tino tino o le ketone, o vailaau oona.

O lenei faʻalavelave e atiaʻe e le ogatotonu o se manaʻoga malosi o le tino mo se maualuga maualuga o inisalini. Ma o le mafuaʻaga atonu o tulaga nei:

  1. Vailaau faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi pipisi o le tino, pipisi ma isi).
  2. Faʻaleagaina o le natura endocrine.
  3. Faʻamalosia (aemaise i tamaiti).
  4. Manua, fatu fatu.
  5. A maea le taotoga.
  6. Tausaga o le maʻitaga (maʻisuka o fafine maʻitaga).

E le gata i le maualuga o le suka e sili atu i le 35 iunite, e masani lava ona manaʻo le tagata maʻi e inu i le vai, i le tasi itu, o loʻo i ai le faateleina o le mamafa o le urine i le aso. O le vevela o le mucous membranes ma le paʻu, o le malaise lautele e iloa.

Afai e le amanaia le tulaga, ona faaopoopoina lea o le ata o le falemai i le nausea, vomiting, o se manogi manaia mai le ooto, ma o le manava e oo i le loloto ma le pisapisao.

O le togafitiga o le ketoacidosis e aofia ai mea taua e lima. O le faʻamalosia o insulin, o le vai i totonu o le tino ua toe faʻaleleia, leai se mea o le potassium, sodium ma isi minerale, ua faʻaumatia le acidosis, ma ua togafitia faʻamaʻi pipisi.

O se faitioga mo le toe manuia o le toe faʻaleleia o le faʻaitiitia o le suka i le 11 iunite ma lalo o nei fuainumera.

O le hyperosmolar coma: faʻamaoniga ma taunuuga

O le hyperosmolar coma e masani lava ona tupu i le maʻisuka, oe e auai i le vaega o tagata e sili atu ma le 50 tausaga. O le soifuaga ona o lenei tulaga faʻaleagaina e oʻo i le 40-60% i totonu o faʻataʻitaʻiga uma.

O lenei maʻi e amataina i le talaaga o se ituaiga o le maʻisuka, ma e tupu i le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le tino, e sili atu i le 50 iunite, faatasi ai ma le hyperosmolarity plasma, i le leai o se faʻataʻotoga ketoacidotic.

O le faiga o le faʻalavelave e le malamalama atoatoa. O fomai e fautua mai o lenei taunuuga le lelei e atiina ae e faasaga i le talaaga o se tulaga o le hyperglycemic, pe a iai se poloka i le excretion o le suka i totonu o fatugaʻo.

E mafai e le hyperosmola coma ona atiina ae i totonu o ni nai aso poʻo ni nai vaiaso. Muamua, o le tagata maʻi e faʻaalia faailoga e pei o se manaʻo malosi e inu, vave vave ma soona inu, vaivaiga.

E le gata i lea, o faailoga o le galalaina ua matauina:

  • Faʻaitiitia o le tau o le paʻu.
  • E faʻaitiitia le taoto o mata.
  • E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.
  • E faʻaitiitia le puleaina o le vevela o le tino.

I se faʻalavelave matuia o le tulaga faʻaleagaina, o le maʻi e atiina ae se coma. O faʻafitauli sili ona taatele o le verombosis loloto, faapea foi ma faʻamaʻi fatugao i le maʻi suka ma pancreatitis, o le faʻamaʻi mai epileptic.

O vaega o le togafitiga o lenei tulaga, e matua faʻasaina lava le faʻaitiitia o le suka. O le filifiliga lelei o le faʻaitiitia o le kulukose e ala i le 5 iunite i le itula. I le isi itu, o le osmolarity o le toto e le tatau ona faaitiitia le vave nai lo le 10 iunite i le 60 minute.

Afai e te le tausisia le togafitiga faafomaʻi, ona tupu tele lea o le lamatia o le mama ma le faiʻai.

Lactacidotic coma

O le lactacidic coma o se mea e seasea ona tupu i le tulaga maualuga o le maʻisuka, peitai, e fesootaʻi ma se tulaga maualuga o le oti, ma o le lamatiaga o le oti e 80%.

I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga faʻaleagaina e matauina i tagata maʻisuka matutua, o loʻo i ai se talaʻaga o faʻalavelave faʻaleagaina o le cardiovascular system, faʻaleagaina tele o le ate ma fatuga.

O le pathogenesis o le coma e faʻavae i luga o le maualuga maualuga o le kulukose i le tino o le tagata e aunoa ma le leai o se siama i totonu o le toto. O le ata o le faʻamaʻi e atiina ae vave vave, e ese mai i le alualu i luma.

O faʻamatalaga nei e matauina i tagata mamaʻi:

  1. Paʻa i le manava.
  2. Faʻasalaga o le uʻu e oʻo i le vomiting.
  3. Tele vaivaiga.
  4. Tigā gaʻo aoe alu.
  5. O le afaina, le le fiafia ma vaivaiga.
  6. Tauvalea po o le le mautonu.
  7. Faʻasalaga, faʻafeiloaʻiga (seasea).

Afai e le o ave ni fua i le taimi e taofi ai se tulaga ogaoga mai le tagata maʻi, ona pa'ū ai lea o ia i se coma. Falemaʻi, o faailoilo o le faʻamaʻiina, o le manava o le maʻi e oʻo mai le manava ma le loloto, faʻaitiitia le toto, ma o le fatu e sili atu ona masani.

O le lactacidic coma e mafai ona atiae i lalo o le faatosinaga o le tele o mea:

  • Faʻasaga i tua o se coma vaʻaia, e le o faamatalaina i le ketosis.
  • Pe a oʻo mai le ketoacidosis o le maʻisuka, e matauina le acidosis lactic i le tusa o le 8-11% o atavali,
  • Ona o le le lava o le toto i totonu o masini.
  • I le taimi o le maitaga e aʻafia ai le maʻisuka faʻamaʻi, poʻo le maʻisuka o fafine maʻitaga.
  • Faʻaletonu le faʻafuaseʻi o gaioiga faʻasolosolo i le tino.

Togafitiga o se tulaga faʻaleagaina e aofia ai le faasaʻoina o le eletise ma le paleni alkaline i le tino, toe faʻaleleia o le vai ma le metabolism electrolyte, ma togafitiga faʻapitoa. E faʻapea foʻi ma le faʻamautuina o le faʻafitauli o le malosi o le cellula e ala i le fofo o le kulukose ma le numera o le insulin.

O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o maualuga maualuga o le suka o se maualuga maualuga lea o le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli e mafai ona taugata ai le ola o le tagata maʻi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se taumafa mo le toto maualuga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Le fuaina o le HOMA index (HOMA) - o le masani ma togafitiga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Inisalini o se hormone e fesoasoani i le kulukose e ulu i totonu o le tino ma gaosia le malosi. Afai e faʻalavelave lenei faagasologa, o le a tupu aʻe le faʻamalosia o le inisalini - o se tasi o mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia iloa le togafitiga, o loʻo i ai le igoa HOMA. O le a le mea ma pe faapefea ona faʻatatauina?

Suauu toto 29: taunuuga o le maualuga o le 29.1 i le 29.9

Suauu toto 29 o le a le mea e fai? O se mea e maualalo ai le gaosiga, gaioiga sili ona lelei, fualaau e faʻamaonia ai le suka, togafitiga o le inisalini, faʻapea foi ma togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga o le a fesoasoani e faʻaititia le taua o le kulukose.

Afai o le glucose concentrations e 29 iunite, o lona uiga o lona uiga o se tulaga o le hyperglycemic, o se taunuuga o le gaioiga o gaioiga uma ma tino i totonu o le tino o le tagata ua taofia, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻapupula.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le lamatia ai le ola o le tagata maʻi, ae e le mafai ona taʻua lenei mea e uiga i le maualuga maualuga o le suka, lea e mafua ai le atinaʻeina o le tele o taunuuga le lelei o se foliga mataga ma le masani.

O lea la, afai o le suka i totonu o le tino e 29 pe sili atu i le iunite, o le a le uiga o lenei mea, ma o a ni faʻafitauli e mafai ona atiaʻe? E faapefea ona faʻaitiitia le kulūkose, ma o a auala o le a fesoasoani?

Auala e maualalo ai glucose

E mafai ona faʻatupulaʻia le maualuga o faʻaalu o le kulukose, ma oʻo ai i le taua o le 29-30. O ia fuainumera o loʻo faʻaalia i se lamatiaga ogaoga ma o se taufaʻatau tuusaʻo e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi i le ola o le maʻisuka, talu ai ona o le maliu ma e oo lava i le oti e mafai ona tupu.

Ina ia faʻaitiitia le suka ma faʻaleleia lou lelei, e muamua fautuaina e asiasi i se fomaʻi, talu ai e le mafai ona foia le faafitauli ia oe lava, ma o le a leiloloa le taimi, o le a faʻaleagaina ai le ata o le falemai.

E taua le gauai atu i na mea taumafa na 'aina e le tagata maʻi. O le faataitaiga ua faaalia ai, i le tele o ata vali, o meaʻai ia e avea ma mea e mafua ai le pa'ū o kulūkose.

Aʻo le kulukose e 29 iunite, na pau lava le togafitiga saʻo i lenei tulaga o se taumafataga maualalo-carb, o lona uiga o le taumafa i mea taumafa ma sina vaega tele o meaʻai gaʻo.

I le taimi nei, e leai ni auala o le a faʻaolaina ai pea le maʻi mai le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai auala faʻapitoa e fesoasoani ai e faʻafaigofie le kulūkose ma faʻamautuina i totonu o tapulaa masani:

  • Se meaʻai maualalo o le gaʻo.
  • Faia o taʻaloga.
  • Fomaʻi
  • Faʻaauauina o le kulukose.

O se taumafataga faapitoa o le soifua maloloina o le autu autu lea o togafitiga, lea e mafai ai ona tuuitiitia le maualuga o le suka, faaleleia le soifua manuia o le maʻi, ma aveese ai foi le leaga o faailoga o le maʻi.

Faʻatauga o le taumafa e mafai ai e oe ona aumai le suka i le masani, e tusa ai, o le lamatiaga o le atinaeina o maʻi e masani ona faʻatasi ma le "suamalie" faʻamaʻi ua faʻaitiitia.

Tusa o Meaʻai Meaʻai

O meaai o se tasi lea o mea taua e i ai se aafiaga tuusao i faailoga o le kulukose, e mafua ai ona faateleina. I lenei tulaga, o se taumafataga maloloina lelei o le tulaga sili lea ona lelei mo togafitiga manuia.

O se fuafaatatau faapaleni ma lelei e fesoasoani e le gata ina faatulaga ai le suka i le tulaga saʻo, ae fesoasoani foi e faatumauina i totonu o tapulaa talafeagai. E leai se mea e tetee atu ai i le tulaga o se predabetic state, na o se meaai e lava e tumau ai le kulūkose masani.

Pe a filifilia fualaau mo le maʻisuka, e manaʻomia ona e faʻaaogaina le laulau o fualaau oona, o loʻo taʻu mai ai mea taumafa e maualuga, maualalo ma maualalo GI. O le maualuga o lenei tau aogā, o le sili atu lea o le gaʻo gaʻo i totonu o le oloa. E taua tele le faʻatapulaʻaina o le gaʻo.

E fautuaina e te vavaeese meaʻai nei mai lau lisi autu:

  1. Meainu suamalie ma mea e leai ni mea inu vevela e maua ai le suka, ava malosi.
  2. Sausa (sausa, sausage, ma isi).
  3. Meaʻai susu ma susu.
  4. Pulu, togi.
  5. Meaʻai anapogi - keke, hamburgers, fries farani, ma isi.
  6. Suga, jam, jam.
  7. Fale faʻafiafia, meaʻai.

E i ai se lisi tele o meaʻai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka i ni tapulaa faʻapulaʻa. O nei mea taumafa e aofia ai le falaoa paʻepaʻe, pasta, kuka pateta, fualaau suamalie, rice, ma fualaau aina fua.

O le faʻavae o se soifua maloloina lelei ma se faʻamaʻi "suamalie" e tatau ona avea ma mea taumafa o loʻo faʻaalia i se fuainumera maualalo maualalo. E mafai ona faʻaumatia i aso uma.

E faatagaina e 'ai meaʻai nei:

  • Meaʻai maualalo maualalo (lapiti, toso, vela, susu chick).
  • Soʻo se ituaiga o meaʻai fatu pi.
  • Teu ma le lauti e aunoa ma le suka.
  • Nati fua (peanati, pala, almonds).
  • Kāreti, beets, radishes, zucchini, eggplant.
  • Seafood.
  • Greens: pasili, pi, seleri.
  • Raspberries, vine, cherries.

Ole lisi o le maʻisuka e tatau ona i ai ni oloa e fesoasoani ai i le suka ina ia faʻafefe i le maualuga ole laulaau - o ni palapala, laʻau, iʻa iʻa.

O le faavae o le taumafataga e masani lava ona faia i oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera, lea e le faatagaina ai le suka e maualuga i luga o le masani - laʻau, leki, fualaau faisua.

Faʻailoga o fualaau e faʻaitiitia ai le kulukose

O suavai suamalie naua e le gata o le tele o vitamini ma meaʻai, ae o se auala foi e fesoasoani e faʻaititia ai le suka i le tino o le tagata. O le sua sili ona aoga mai le radisa e faʻaopoopoina i le sukalati.

O tagata togafiti o togafitiga masani e fautuaina le taumafaina o le pateta, lea e fesoasoani i le maualalo o le suka, aʻo taofia i totonu o tapulaa talafeagai. I le faʻaopoopoga, o lenei oloa e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le digestive ma gastrointestinal tract.

Ina ia maualalo le suka i totonu o le pateta, fai mea nei:

  1. Grate ni nai pateta, faʻasusu le sua i le kulimi.
  2. Faataga le inu e inu ai mo le itula, sasaa i totonu o se ipu. I lenei tulaga, e tatau ona e tuua le toega i le ipu e tasi.
  3. Ave le 50ml faalua i le afa i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le sua o le Beetroot e iai sona aafiaga lelei, lea e faia i ni vaega laiti mo le togafitia o le maʻisuka. A o le i aveina, latou te puipuia mo le tele o itula. E tatau ona ave se tasi sipuni 4 taimi i le aso.

O lenei meafaigaluega e talafeagai mo soʻo se tagata, aua e leai ni faʻalavelave ma aʻafiaga i itu.

O sua o loʻo taua i lalo ua taʻua mai ai mea e maua ai le suka: sua mai le koko, zucchini, tamato, paukini.

Faʻalavelave faʻafitauli

O faʻafitauli matuia o le maʻisuka ua iloa e ala i le atinaʻeina o le coma, e mafua ai ona matauina se liona o le totoga tutotonu.

O lenei tulaga e faʻaalia i le faʻavavevave o le alualu i luma o le atuatuvalega, le iloa o le mafaufau, le faʻaumatia o le faʻaleleia elemene.

O se faʻalavelave matuia o le faʻafitauli o le tino e le o le talaaga o le maualuga o le kulukose e mafai ona mafua ai le lactic acid ma le faʻamaʻaina o le coma. O mea nei e aʻafia ai faʻafitauli faigata:

  • O le tino faʻalavelave faʻapitoa.
  • Tulaga ogaoga (taotoga, ogaoga mu, tiga o mea tiga, ma isi).
  • Faʻavavevaveina o maʻi tumau.
  • Faʻaleagaina o le taumafataga, faʻapea foʻi ma le togafitia o le maʻisuka (faʻamaʻe le inisalini, fufulu fualaau, inu pia).
  • Gaoioiga faaletino sili atu.
  • Ave ni vailaʻau.

Fai mai fomaʻi e faapea, mo se siama i tua o le maʻisuka e faʻaalia i se maualuga maualuga o le olaga faitino. O le mea lea, i le maualuga o le suka i le sili atu i le 20 iunite, e fautuaina e vave saili se fesoasoani faafomaʻi.

O "logo" po o vailaau o le suka o le maʻisuka ma le maualuga maualuga o le suka o le faateleina lea o le mamafa o le urine, o le gutu malogo, o le manao faifaipea e inu, maʻi tiga, malaise ma le vaivai.

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka

Afai, e le tusa ai ma le talaaga o le maualuga o le suka, o faʻalavelave faʻalavelave e faʻapupulaina i le le atoatoa ma le oti, o le faasili pea o le suka e mafua ai le alualu i luma o taunuuga le tumau.

I le avea ai o se tulafono, o nei aʻafiaga e tutupu ma faʻalautele le faʻaleleia o le kulukose i totonu o le tino. O le maualuga o le maualuga o se "pa" i gaioiga uma ma auala, o se taunuuga, o se soliga o latou gaioiga.

O le mea e leaga ai, toetoe lava o faʻafitauli masani faʻalavelave e le mafai ona faʻamalolo, e mafai ona faʻalelei atili le tulaga o le maʻi, o lea e sili ai le le faatagaina o latou atinaʻe.

O faʻalavelave mataʻutia o se foliga masani:

  1. O le retinopathy e faʻaalia i le faaleagaina o le retina, lea e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaaliga.
  2. O le maʻi faʻamaʻi pipisi e matauina ona o le faʻaleagaina o toto toto o le tino, o se taunuuga, o le gangrene e tupu.
  3. O le nephropathy o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le faamama fatu o se natura e le faʻafefeteina. O le mafuaaga o le tulaga o se tulaga masani o le le atoatoa o le tino.

O le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo, o lea o le togafitiga o le faʻamaʻi e faʻamoemoe e taui ai mo maʻi, ma o se taunuuga lea e mafai ai ona maua se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose ma tausia i le tulaga manaomia.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto suka o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Suga Suauu 20: Oʻuga o le maualuga o le 20.1 i le 20.9 iunite

O le mafai ona faatonutonu le glycemia e faatatau i se tasi o faʻaaliga o le faatumauina o le tumau o le siosiomaga totonu o le tino. E masani lava, o gaʻo mai totonu o meaʻai e liua i le kulukose, lea o le inisalini e alu i totonu o le masini, lea e maua ai le tino i le malosi e ala i le glycolysis reactions.

I le maʻisuka malosi, o le le lava o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni o le kulukose e tumau pea i totonu o le toto ma mafua ai le faaleagaina o vaʻa toto, nuanua ma totoga i totonu, ma o le tino e faʻaaogaina i isi punaoa malosi - gaʻo.

O le lamatiaga o se isi auala e maua mai ai mea e gaosia ai, o le faia lea o tino o le ketone e tuʻa i le tino. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o latou toto i totonu o le toto, o se faʻalavelave matuia, o le maʻetuka ketoacidotic coma, e mafai ona atiaʻe. I lenei tulaga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti i le leai o se togafitiga vave.

Mafuaaga mo le taufaasese o le maʻisuka

O le gasegase o le maʻisuka e faʻatatau i le latalata i tulaga masani o le toto kulukose. O le pito i luga, pe a maeʻa ni faʻafitauli i le foliga o le amata amataina poʻo faailoilo o le faaleagaina o fiva namu, vaʻa toto, fatuga ma le totoga o le faʻaaliga vaaia - o le 7.8 mmol / l lenei pe a fuaina aʻo leʻi 'ai.

A maeʻa maualuga le maualuga o le suka, o le a iai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi suka, ma afai e 20 le suka suka, o le a le uiga o lenei mea mo le tino? Faatasi ai ma lea ituaiga o hyperglycemia, o le amataina o tino o le ketone e tupu mai, aua o lona uiga o le le atoatoa o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 1 poo le maʻisuka ituaiga 2 tumau.

I le taimi masani o le gataifale, o le inisalini e puipuia ai le tino o le tino mai le faateleina o le malepelepe ma e le faatagaina ai le faateleina o le maualuga o le toto o gaʻo gaʻo, lea e fausia mai ai tino o le ketone. Faatasi ai ma le le lava o sela, o le a matelaina le matelaina, lea e faʻaosofia ai le galuega o hormones contrainsular, lea e oʻo atu ai i le mea moni e sili atu i le 20 mmol / l le suka toto.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga aʻe o le 20 mmol i le 1 lita o le toto atonu e le mafua ai le fausia o tino o le ketone, pe a lava e lava le insulin i totonu o le toto e puipuia ai le tino. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai e sela ona faʻafefeteina le kulukose ma faʻalauteleina ai se setete o le hyperosmola i le tino seia oʻo i le amataga o le coma.

Mafuaaga e mafua ai le faateleina o le suka i le luasefuliona mmol / l:

  1. Tatalo le meaʻai poʻo le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka-papaʻi poo inisalini.
  2. Faʻamama le faʻatagaina o togafitiga faʻataʻitaʻiina (mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga ma togafitiga faʻale-aganuʻu poʻo mea faaopoopo o mea taumafa).
  3. Tulaʻi le saʻo le faʻaaogaina o le inisalini ma le leai o se faʻatonuga faʻapitoa.
  4. Faʻafeiloaʻi o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi: manua, gaioiga, faʻalavelave, faʻaleagaina le gaioiga)
  5. Toto
  6. Faʻaaogaina gaʻo gaʻo maualuga i le taumafa.
  7. Faamalositino i le hyperglycemia.
  8. Ava malosi.

A maua ni vailaau maʻoti e le o le malosi o le puleaina o le gaʻo gaʻo, atonu e iai le maualuga o le suka o le toto toto e 20 mmol / L pe sili atu foi: fualaau oona, acidic nicotinic, diuretics, Isoniazid, Difenin, Dobutamine, Calcitonin, beta-blockers, Diltiazem.

O le amataga o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaalia i le hyperglycemia maualuga (toto sugar 20 ma luga), ketoacidosis. O lenei fesuiaiga o le amataga o le maʻi ua matauina i le pe tusa o le kuata o tagata gasegase ua leva ona iloa ma le leai o togafitiga ma le inisalini.

Vaega o ketoacidosis

O le vaega muamua o le faʻamaʻi o le maʻisuka e tutusa lelei ma le ketoacidosis ma faʻaalia ai lava ia i le tino o vaivaiga lautele, le fiafia, vaivai tele, moe, manava ma faʻaitiitia le manaʻo. O le soifua manuia o tagata gasegase e faasolosolo malie lava, o loo i ai le tiga ma le tiga o le manava, le faateleina o le galala ma le tele o le siama o le urine, paʻu o le mamafa, manogi o le acetone mai le gutu.

O le lona lua o lona uiga o le atinaʻeina o le muaʻi. O le a leai se mea e mafai ai ona maua e le tagata maʻi, e le o se mea e mafai ona maua e le tagata.

I le laasaga o coma, o le maʻi e atiaʻe le manava o le pisapisao, o le pa'ū i le toto, eletise le mafaufau, o le vaivai o le pulupulu, taofia o le urinary, ma le paʻu e malulu ma malulu.

O le Ketoacidotic coma ma le le talafeagai ma le le lava o togafitiga e mafai ona oo atu ai i ni faʻafitauli:

  • Faʻasologa o meaola.
  • Vailaʻau vevela tele.
  • Loto o le fatu
  • Faalavelave Cerebrovascular.
  • Manua o le niumonia, o le edema pulmonary.
  • Cerebraral edema.
  • Erosive colitis ma gastritis

Togafitiga Ketoacidosis

O le faatonuina o le inisalini i tagata maʻi i se setete o le ketoacidosis o le togafitiga autu lea, ae o lona pulega e tatau ona o gatasi ma le mataʻituina pea o le glycemia ma le tutusa o le faia o sauniuniga o le pailaka e puipuia ai le hypokalemia ogaoga, lea e mafai ona afaina.

O le amataga o le faasaʻoina o le fesuiaiga o le suauu i le toto faatasi ai ma se vaifofo o se mea e le o fautuaina, talu ai o le carbon dioxide ua faatupulaia le acidosis i totonu o le cell ma taitai atu ai i le cerebral edema, faatasi ai ma le vave osoina o le bicarbonate, e mafai ona tupu le hypokalemia.

O le inisalini e faʻapipiʻiina i na tagata na o le initoneti, o le fua muamua e mafai ona mai le 20 i le 40, e fuafua i le maualuga o le hyperglycemia. E le fautuaina le tuiina o le inisalini ona o le tolopoina o le absorption ma le auala le lelei, talu ai e aoga le fualaau faasaina mo le 15-20 minute ma vave ona aluese.

Vaega o togafitiga o tagata gasegase e:

  1. O le insulin e tatau ona faʻamaonia e tusa lava pe le mafai e le tagata maʻi ona 'ai na o ia.
  2. O le pulea lelei o le kulukose e le amata muamua nai lo le faamautuina o le glycemia i le 11 mmol / L.
  3. O le inisalini puupuu e faia i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso.
  4. Ina ia faʻateleina le mamafa, o vasoconstrictor fualaau e le tatau ona faʻamatalaina.
  5. I tulaga uma o le manava mata poʻo se faailoga o le paʻi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona fuaina le suka toto ma le ketones i le urine.

O le toe faʻaleleia o le vai ua leiloloa o se togafitiga taua. Mo lenei mea, mai i itula muamua o suʻesuʻega o le ketoacidosis, o le puleaina o le saline ua faʻatonuina.

E mafai ona fautuaina togafitiga e puipuia ai siama, ma le heparin e puipuia ai le thrombosis vascular.

Vaʻaia le ituaiga 2 Matema

O le atinaʻeina o le hyperosmola coma e faʻatasi ma se maualuga maualuga o le glycemia (luga aʻe o le 20-30 mmol / l), faʻamaʻaʻaina tele, hypernatremia ma le leai o se faʻavae o tino o le ketone. O lenei tulaga e masani ona atiae atili ai i tagata matutua ma le faaleagaina o le maʻisuka ituaiga 2.

O le teenaina o togafitiga, soliga matuia o meaʻai, faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaau faʻamalolo, le maalili, leai o meaʻai, mumu, manava, vomiting vomiting, o le hemodialysis e ono mafua ai le maualuga o le hyperglycemia.

O faʻamaoniga e mafai ona fesoasoani i le siama o le faateleina o le fia inu, tele le urination, tachycardia, gaogao, ma le pa'ū i le toto. O se vaega o le ata i totonu o le setete o le hyperosmolar o le faʻapipiʻiina lea o faʻafitauli o le mafaufau ma le neurology, lea e mafai ona manatu o ni faailoga o le mafaufau loloto:

  • Bullshit.
  • Faʻafiafiaga.
  • Chaotic gaoioiga.
  • Le tautala e leai se aoga pe le faʻamalosia.
  • Faʻasalaga o le faʻalogo ma mafaufauga.

O le tulaga o le hyperosmolar e sili atu lemu nai lo le ketoacidosis. O lona uiga e tupu mai le 5 aso i le lua vaiaso.

O faʻalauiloa o le faʻamalaina o le tino e faʻaleleia, ae leai se manogi o le acetone ma tino o le ketone i le urine.

Togafitiga o le Hyperosmolar

O le manaʻomia mo le faʻamalosia o le inisalini i ia tagata maʻi e masani ona maualalo, e mai le 2 i le 4 iunite i le itula ma le siakiina o le kulukose o le toto. O le tulaga autu mo le togafitia o lenei faʻafitauli o le maʻisuka o le faʻaleleia atili o le faʻamamaina.

E le gata i lea, o le fua faatatau o le puleaina o fofo o faafitauli e tatau ona maualalo ina ia aua le mafua ai le le atoatoa o le toto. I le faaopoopo atu, e tatau ona fua le maualuga o le sodium i totonu o le toto. Afai e sili atu i le 150 mmol / l, ona faʻaaogaina lea o se vaifofo o le sodium chloride i le maualuga o le 0.45%.

A itiiti ifo i le 8 lita o le suavai o loʻo faʻatonuina i ia tagata gasegase, lea e tatau ona faia seia oʻo ina faʻaititia le osmolarity e 7-10 iunite i le aso.

A faʻafaigofie le maualuga o le sodium i totonu o le toto, faʻaaoga se vaifofo masani.

Puipuiga o le faʻasalaga o le maʻisuka

O le a le mea e fai ina ia puipuia ai le atinaʻega o faʻafitauli o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? O le tulaga autu o le saʻo togafitiga o le maʻi. O lona uiga o le faʻaaogaina o le inumaga o insulin poʻo le suka-lowering drugs ma se taumafataga e masani ona aofia ai oloa e maualalo le faʻaoga o le hypoglycemic index.

E aofia ai fualaʻau lanumeamata, eggplant, nati, legumes, cherries, lingonberries, apu e leʻi faʻasiliina, faʻapea foʻi ma cereal atoa o fatu - buckwheat, oatmeal. I le faʻaopoopoga, o meaʻai meaʻai e leai ni gaʻo e aoga tele - susu susu, cheese cheese, aano o manufasi ma iʻa, meaola. O fualaau faisua e faʻaaogaina i totonu o salakeke faʻasalaina i le suauʻu manogi.

A faʻaaogaina lapalai ua saunia i meaʻai suka, e tatau ona e pulea le kulupu, talu ai e masani lava ona aofia ai falaoamata papaʻe, gasegase, gaʻo. O le mea lea, soʻo se meaʻai e te manaʻomia e 'ai i lalo o le pule o le toto suka.

Aveese mai le malosiaga:

  1. Soo se mea suamalie ma falaoamata.
  2. Maea vave.
  3. Meaʻai falai, meaʻai gaʻo po o iʻa.
  4. Faʻatau mai sau sau, meaai kuka.
  5. Potatoes, fufulu araisa, faʻi, ice cream, fualaau mamago, meaʻai.
  6. Paʻu ua afifiina ma soo se meainu suamalie.

Togafitiga o tagata gasegase i le tele o fesuiaiga i le maualuga o le glycemia e faia i totonu o se falemai lea e tatau ona filifilia ai se tui o le inisalini po o le suka. Afai e manaʻomia, o le a faʻateleina le fualaau poʻo le inisalini ole tui ole inisalini o le a faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2, insulin poo le tuufaatasiga o togafitiga e mafai ona faatonuina.

O faʻamaoniga o le hyperglycemia o le a talanoaina atili auiliiliga e se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Faʻafitauli faʻapitoa

E talitonuina le faʻaitiitia o le malosi o le inisalini ona o le mamafa o le mamafa. Ae e tupu mai le faʻaosoina o le insulin i le mamafa masani. O le tele lava o taimi, o togafitiga e tupu i tamaloa pe a mavae le 30 tausaga, ma tamaitai pe a uma le 50 tausaga.

O le taimi muamua na talitonuina o lenei tulaga e aafia ai na o tagata matutua, ae i tausaga talu ai nei, o le siakiina o le faʻamalosia o le inisalini i tama talavou ua faateleina le 6 taimi.

I le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini, e tele tulaga e iloga ai:

  1. I le tali atu i le gaʻo gaʻo, o le pancreas e faʻamaonia le inisalini. E faatumauina le maualuga o le suka i le maualuga lava lea. O le hormone e fesoasoani i siama maso ma gaʻo gaʻo e gaosi ai le kulukose ma faʻaaogaina i le malosi.
  2. O le faʻaleagaina o meaai pisapisao, le lava o le gaioiga faaletino, faʻapea foʻi ma le ulaula e faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻaleleia o tali, ma ua taofia le fegalegaleai o le tino ma le inisalini.
  3. O le maualuga o le kulukose o le toto e tulaʻi mai, i le tali atu i lenei mea, o le pancreas e amata ona maua ai nisi inisalini, ae o loʻo tumau pea le le faaaogaina.
  4. O le tui vavalalata e taʻitaʻia ai se lagona faifai pea o le fiaai, faʻafitauli faʻaleagaga ma faʻalautele le toto.
  5. O le Hyperglycemia, i le itu, e tau atu ai i taunuuga e le mafaafitia. O tagata maʻi latou te atiaʻe le maʻi o le maʻisuka, o le le atoatoa, le neuropathy.

Mafuaaga ma faailoga

O mafuaʻaga o le faʻamalosia o le inisalini e aofia ai:

Tulaga faʻavae:

  • tamaʻaiga - afai o le aiga ei ai o latou aiga e maua i le maʻisuka, ona oʻo lea i luga o isi tagata o le aiga,
  • amio le taua
  • masani ona faʻaaogaina ava malosi,
  • popole popole
  • tausaga matua.

O le taufaasese o lenei togafitiga o loʻo taʻoto i le mea moni e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa. O se tagata mo se taimi umi atonu e le o nofouta i lona malosi o le inisalini.

E masani lava o lenei tulaga e maua i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi pe a iai ni faʻamaoniga manino o le maʻisuka:

  • fiainu
  • faʻaauau faifaipea
  • fiaai pea
  • vaivaiga
  • faʻaleagaina
  • suiga i mea e fiafia i ai - e masani ona manaʻo tagata i sisi,
  • o foliga vaaia o le tiga i vae, se lagona o le le mautonu, le mautonu,
  • O faʻafitauli o le faʻaaliga e mafai ona aliali mai: goosebumps, sulu uliuli i luma o mata pe faʻaitiitia le faʻaaliga.

NOMA Index Faʻauigaina

O le HOMA Index (NOMA) o le auala sili lea ona masani mo le fuafuaina o le inisalini. E aofia ai le fua o le aofaʻi o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto. Ua fuafuaina e faʻaaoga le fua faʻatatau i luga o se manava gaogao.

Sauniuniga mo le auʻiliʻiliga:

  • auiliiliga e tatau ona matua vavalalata i luga o se manava gaogao,
  • o le taumafataga mulimuli e tatau ona 12 itula aʻo leʻi suʻeina,
  • 'aiga i le po ao leʻi tatau ona mama
  • taimi faʻatinoina mai le 8:00 i le 11:00 i le taeao.

E masani lava, o taunuuga o le auiliiliga mo tagata mai le 20 i le 60 tausaga le matutua e tatau mai le 0 i le 2.7. Numera i lenei vaega o lona uiga o le lagona o le tino i le hormone e masani lava. Afai e faʻateleina le faailo, ona maua ai lea o le maʻi i le faʻamalosia o le inisalini.

E fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ei ai: prediabetes ma le maʻisuka. E le o se faʻamaʻi le preditebetes, ae o se mafuaaga taua e mafaufau ai e uiga i au meaʻai ma lou olaga.

O lenei tulaga e mafai ona toe suia, o lona uiga, faatasi ai ma se suiga i le olaga, e mafai ona aloese mai le maʻisuka. A aunoa ma ni togafitiga lelei, o le a liliu atu i ai le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2.

Inisalini ole initaneti togafitiga

O le a le mea e fai pe ae iloa le faʻamalosia o le inisalini, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe. Togafitiga e tatau ona atoatoa.

  • maualalo taumafa
  • ave fualaau
  • gaoioiga faaletino.

Meaʻai ma le faʻavaivaia o le kulukose o le kulūsese e tatau ona maualalo i lalo. Ua fautuaina tagata gasegase e 'ai le 12 falaoa i le aso. E tatau ona e matua faʻaeteete i le filifiliga o meaʻai mo au lava mea taumafa - o ipu e maua ai le maualuga o le faʻasologa o meaʻai, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo ma falai e tatau ona mou atu atoa mai le meaʻai.

O le a le mea e faʻatagaina e ai?

  • fualaau faisua ma fua
  • oloa gaosi susu,
  • nati
  • iʻa
  • totoʻa manu
  • vela.

I le olaga o le maʻi, e tatau ona i ai se nofoaga mo aʻoga faaletino. E mafai ona avea o se malaga i le faletaalo, vaitaele, taʻavale aʻo lei moe. O le mamafa o tagata e mafai ona savali. E mafai foi ona aoga le yoga. O ana asanas o le a fesoasoani i le faʻafilemuina o neura, faʻamaonia le moe, ma faʻaleleia le faimamaga. E le gata i lea, e tatau i le tagata gasegase ona avea o se tulafono e le faʻaaogaina le elevise, ma pe a faʻaaogaina felauaiga lautele, alu i le 1 i le 2 tu muamua ma savali i le fale.

Vitio e uiga i le maʻisuka, o ona faʻafitauli ma togafitiga:

Fomaʻi togafitiga

Ina ia togafitia se tulaga maʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia fualaau nei:

  1. Metformin - o le fualaau faasaina e puipuia ai le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate i totonu o le toto ma faʻaleleia ai le gaioiga o taʻavale maaleale. O le mea lea, e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa i luga o le paʻu.
  2. Acarbose o se vailaʻau o le hypoglycemic. E faʻaleleia le taimi e faʻaalu ai le kulūkose i le gastrointestinal tract, lea, i le itu, e oʻo atu ai i se faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini pe a uma ona 'ai.
  3. Pioglitazone - e le mafai ona ave mo se taimi umi ona o aʻafiaga o le ate. O lenei fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o le inisalini, ae mafai ona afaina ai le fatu ma le taia. O le mea lea, o lona faaaogaina e matua faatapulaaina lava.
  4. Troglitazone - faʻaogaina togafitiga o le inisalini. O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 2 na puipuia i le kuata o tagata na suʻesuʻeina.

Vailaau faʻapitoa

I le amataga o le atinaʻeina o le inisalini, e mafai ona e faʻaaoga vailaʻau e faʻavae i luga o isi suʻega:

  1. Blueberries E tasi le sipuniti o le launiu lanu e lafoaʻi 200 ml o vai inu. A maeʻa le 30 minute, tuʻu ma vaelua le tioata i 3 inumaga i le aso. O nei teuteuga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto, ae na o amataga lava o le maʻi.
  2. Crvia stevia. Ave 1 le sipunipuni o le lapisi a Crimean lapisi ma liligi le 200 ml o vai inu. Faʻaosooso 15 minute, ona aʻafia ai lea. Inu i le aso nai lo le ti. Laʻau e mafai ona faʻaititia le kulūkose ma le cholesterol, faʻaleleia le ate ma le pancreas.
  3. O le susu. Liligi le 1 lita o le vai i totonu o le apa ma faʻaopopo le 20 kalama o pi i le pusa. Fufulu le afi ma faʻavela. Ona togafitia lea o le paluga. O le togafitiga e 1 i le 2 masina. Ave i aso uma i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. O se teuteuga e faʻaaoga e faatumauina ai le toto toto masani.
  4. Faʻafefete. Ave le 800 g o le upega ma sasaa i le 2.5 lita o le ava malosi. Faʻaosooso 7 aso, ona aʻafia ai lea. Ave tolu siva i le afa itula aʻo leʻi 'ai, 1 le sipunipuni.

I le lalolagi faʻaonaponei, o tagata uma e faʻafesoʻotaʻia le atinaʻeina o le inisalini. Afai e maua lenei maʻi i totonu ia te oe lava, e tatau i se tagata ona sui lona olaga i se taimi vave e mafai ai. E le mafai ona toe faʻafoʻi le lagona o sela i le inisalini naʻo fualaau.

O le tagata gasegase e tatau ona faia se galuega tele ia te ia lava: ia faʻamalosia ia lava ia 'ai saʻo, ia taʻalo i taaloga, ia lafoaʻi masani leaga. O le mea e leaga ai, e le mananao tagata e suia o latou lava olaga ma e le o gauai atu i fautuaga a fomaʻi, o lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ma isi faʻalavelave faʻalavelave o lenei faʻamaʻi.

Sugar e sili atu i le 20

  • 1 fua o le suka
  • 2 Tulaga matautia
  • 3 Mafuaaga ma Faailoga o le Siʻitia
  • 4 Faailoga
  • 5 O a suʻega e manaʻomia?
  • 6 Taunuuga o le maualuga o le suka i le 20 pe sili atu
    • 6.1 Faʻateleina le siʻitia
    • 6.2 Tausiga faifaipea
  • 7 O le a le mea e fai?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina pea o le kulukose. O se tulaga taua o le toto toto o le amataga lea o le atinaʻe o faiga e le mafai ona suia i le tino o le tagata. O le siʻitia taimi pupuu e lamatia ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma o le maualuga o le maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o toto toto ma okeni. E taua le iloa o le a le masani, ma o le a le mea e faʻaalia ai le suka e taua tele.

Fua o suāuʻu

I se tino ola maloloina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (i luga o se manava gaogao) e le tatau ona sili atu nai lo le 3.5-5.5 mmol. A maeʻa ona 'ai, e faʻatele le tau ma e le tatau ona sili atu i le 7.8 mmol. O nei faailoilo o le tulaga lautele o le soifua maloloina mo mea tau toto na maua mai le tamatamailima. I le toto vevela, o le a faatagaina le maualuga - 6.1 mmol i luga o se manava gaogao, ae e foliga mai foi e masani.

Ole fua ole suka mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu na i lo le aofaiga pe a oʻo atu le kulukose i le urine. 8-11 mmol ua manatu ole laʻititi laʻititi, o le toto toto 17 o se tulaga lelei, o le toto toto 26 o se tulaga ogaoga o le hypoglycemia. O le faateleina o le suka o le toto e afaina ai le gaioiga o le tino, e mafua ai ona le mafaafitia, ogaoga faaletonu. O fua masani o le suka toto, e tusa ai ma uiga o le tausaga, o loʻo faʻaalia i le laulau.

Tulaga masani masani (mmol)

Fanaufou2.8 i le 4.4 I lalo o le 14 tausaga3.5 i le 5.5 14—60 60—904.6 i le 6.4 E sili atu i le 904.2 i le 6.7

Toe foʻi i le laulau o mea

Tulaga matautia

O se faailoga o le 18 mmol / l ua uma ona iloiloina o se faʻalavelave. Ma o le suka o le toto o le 20 mmol / L ma le maualuga e faʻateleina ai le atinaʻe o pathoces e le mafai ona faʻafetaiaʻia e afaina tele ai le soifua maloloina o tagata. Ae o le faʻamautuina o lenei faʻamaoniga ma tagata uma o le a sese. I nisi, o aʻafiaga e le mafuatiaina e amata i le 15 mmol, ae o isi e le lagona le atuatuvale, e tusa lava pe maua le suka i le 30 mmol. E faigata tele ona fuafua le maualuga o le maualuga o le suka o le suka i le leai o se uiga, e tofu le tagata ma le mea sili ona maualuga o le tagata, ona o le tulaga lautele o le soifua maloloina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Symptomatology

O le maualuga o le suka e mafua ai le leai o se malosi i le tagata maʻi.

E mafai ona fuafua le faʻamaoniga tonu e ala i le suʻeina o le toto na ave i luga o se manava gaogao. O le maualuga maualuga o le suka i totonu o se tagata e le afaina ai le soifua lelei, e mafua ai faailoga iloga:

  • leai se malosi
  • faʻafefe
  • numera i vae
  • faateleina le 'ai
  • fia inu pea
  • faʻaauau faifaipea
  • mamafa le mamafa o le mamafa,
  • vevela paʻu ma fulu,
  • le manuia o manuʻa
  • faaitiitia manaoga mo feusuaiga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O a suʻega e manaʻomia?

Ina ia iloa le maualuga o le kulukose, e aveese le toto mai le tamatamailima. Ole suʻega e mafai ona ave i le falemaʻi, pe mafai ona e faʻaaoga le mita e faia ai se suʻesuʻega i le fale. Mo le sao o faʻamatalaga, e taua le matauina o aiaiga aʻo leʻi faia le suʻega:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Fuataga o faailoilo e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. E le itiiti ifo i le 10 itula aʻo leʻi faʻamaonia le sampling samples.
  • E le fautuaina e faʻalauiloa meaʻai fou i totonu o le taumafataga.
  • Faʻaitiitia lagona lē lelei ma taumafai e aloese mai le mautonu o le popole.
  • Mo le sili ona saʻo, o le malologa ma se moe lelei e taua.

Afai, o se taunuuga o le auiliiliga, o le suka e sili atu nai lo le faailo talafeagai, ua faatonuina e le fomai se suʻesuʻega faaopoopo - o se auiliiliga o le faapaleni o le kulukose. E aofia ai le ave o le toto i luga o se manava gaogao ma toe ave pe a uma ona inu vai i le kulukose. 7 mmol i luga o se manava gaogao o le tapulaa ma ua manatu o se faafitauli e mafua mai, ma a uma ona inu le vai, o le maualuga o le maualuga o le toto suka mai le 7.8 i le 11.1 mmol.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faatasi ai ma le faafuasei ona faateleina

Afai ei ai le maualuga o le suka, o le a maʻi le tagata maʻi.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, e mafai ona tupu le faʻalavelave, ketoacidosis ma le coma (toto sugar 21 mmol pe sili atu), e atiaʻe e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. O le coma e mafua mai i le maualuga o le soifua maloloina o le tino, o le mea lea e manaʻomia vave togafitiga faafomai. Faailoga na muamua atu i se osofaʻi ita:

  • o se siʻitia i le urination e oʻo atu i le 3-4 lita i le aso,
  • matuai galala ma le susu
  • vaivaiga, maʻi tiga.

Afai e te le sau i le fesoasoani ile taimi, auai:

  • faʻasaina faʻailoga
  • mataʻutia le malamalama
  • le mautonu o le tino,
  • loloto moe.

Afai e maua le suka i le 28 iunite, ae leai ni faailoga o le ketoacidosis, e faʻaleleia ai se coma hyperosmola.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻasalaga umi

O le Hyperglycemia o se taunuuga o maualuga maualuga o le kulukose e tumau pea mo se taimi uumi. E afaina ai le galuega a le tino atoa. O faʻafitauli nei e sili ona matautia:

Afai e tumau pea le maualuga o le suka mo se taimi umi, ona aafia ai lea o le vaʻai, ma mafua ai le tauaso.

  • faʻaumatiaga o le taualuga o le mata, lea e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaaliga,
  • faʻaleagaina o vaʻa toto ma namela (fatu oso, maʻi o le maʻisuka),
  • faʻaleagaina le faʻafanoina o nephrons (toe faʻaaogaina).

Toe foʻi i le laulau o mea

Le mea e fai

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto na sili atu nai lo le faʻatagaina o tapulaa mo le taimi muamua, e le tatau ona e faia le filifiliga e faʻaitiitia i lalo. E taua le vave saili le fesoasoani mai se fomaʻi o le a ia faʻamaonia togafitiga. Afai o le fomaʻi ua uma ona maua, o lona uiga o le suiga o le kulūkose e faʻafoeina le inisalini. Ae e taua le manatuaina o le suka e tatau ona faasolosolo lalo malie, e tatau ona laʻititi ai laʻau insulin. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga e faʻateleina le faʻaaogaina o le suavai. Afai o taumafaiga e le aumaia le faʻaitiitia o le manaʻoga i le faailo, ia mautinoa ia valaʻau i se falemaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga