Antidiabetic Dapagliflozin

O le maʻi suka o se faʻalapotopotoga lautele o faʻamaʻi faʻamaʻi o faʻavae eseese. O se uiga taatele mo ituaiga uma o le maʻisuka o le hyperglycemia - maualuga toto suka. O le Hyperglycemia e tupu i luga o le faavae o le le lava o le gaosiga poo le gaioiga o le inisalini (e le mafai e le inisalini ona faamalieina manaʻoga uma o le tino, pe ua le atoatoa).
Inisalini o se hormone, o le "ki" lea e mafai ona tatala ai ni siaki mo le gaosia saʻo o le suka. O le itu, e taua mo meaai paleni ma le lelei o le faʻatinoina o faiga uma i le tino. O le inisalini e maua mai i fausaga faʻapitoa - pancreatic beta cells. E lua ituaiga o gaosiga o le inisalini - togafitiga o le basal (e tatau ai, faavae, maua o le maualuga o le suka o le toto e aunoa ma le taumafaina o meaʻai) ma le postprandial (production insulin production pancreatic e faaosofia i meaai, pe a faʻafuaseʻi ona tatau ai le gaosia o le suka).

Afai o maʻi muamua e maua i le maʻisuka, e tatau ona fuafua poo a ituaiga faʻamaʻi e tutupu mo togafitiga mulimuli ane. O le taatele o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻatinoga, o loʻo i ai isi, ae e le lautele.

E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1?

O le maʻisuka ituaiga 1 e taʻua o le ituaiga o le insulin. Ona o le faʻaleagaina ole suauu peta pancreatic, ua maeʻa ai le gaosiga o le inisalini. I maʻi o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻatinoina o le inisalini i se tulaga masani. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona liliu atu i le maʻi tigaina. O lona uiga o le inisalini umi, o le siakiina o le pulelaa o le insalini basal, e faia i le afiafi (po o le taeao ma le afiafi), ma ao faagasolo le aso, e avea o se tulafono, ao le i ai meaai, o le inisalini puupuu e "faaopoopo" e faaitiitia ai le glycemia postprandial.

O nisi tagata gasegase ua faʻaaogaina se pamu insulin. O se masini lea e tuʻuina atu le inisalini i vaitaimi masani e tusa ai ma manaʻoga o le maʻi ile tuusao i le siama, pe a tuʻuina.

E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻisuka ituaiga 2, e le pei o le muamua, o le inisalini-tutoatasi. O lona uiga o le pancreas e maua ai le inisalini, ae o le fua o le gaosiga e le mafai ona aofia ai manaoga o le tino poʻo le gasegase e itiiti le faʻafesoʻotaʻi i lana gaioiga (faʻapitoa o lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini).

O a vailaʻau e ave?

O le faavae mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faateleina lea o le lagona o le gaʻo i le inisalini (mo se faataitaiga, faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai Metformin, Pioglitazone, gaosia i le tele o fualaau) poʻo le faateleina o lona gaosiga mai paka paneta i taimi saʻo (sulfonylurea o fualaau , Glinides, faʻamaonia). I le taimi nei, o vailaau faʻaaoga foi e faʻavae i luga o le aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o meaʻai ma, mulimuli ane, i le aveeseina o le tele o suka mai le tino ma le urine (Glyflosins). O le tele o tagata sogasoga mai nei vaega o loʻo faʻaaogaina i ni pepa mo togafitiga. O le mea lea, o nei fualaau oona ua faʻapotopotoina o vailaau oona o le hypoglycemic.

Metformin o le muamua fualaau o le filifiliga mo le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaleleia le gaosia o le suka i le musele maso. Afai e le lava le aʻafiaga o le fualaau, ona mafai lea ona faaopoopo nisi sui sooupu faufautua. O aʻafiaga o lenei vailaʻau e seasea. O nisi tagata gasegase sili atu e mafai ona maua i le manava, pala, leu, se tofo i le gutu. O aʻafiaga e le talafeagai i luga o le gastrointestinal tract e mafai ona faʻaititia e ala i le ave o vailaau pe a uma meaʻai, pei o se tulafono, pe a uma 2-3 vaiaso o togafitiga, latou te faʻavaivaia. Metformin e mafai ona faʻatonuina i le 3 taimi i le aso. O le ava malosi e tatau ona faʻateʻaina ao ave lenei vailaʻau. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga pepa.

Ole vaega ole suauu e aofia ai le palalditazone, ole fualaau e le gata ina faateleina ai le lagona ole gaʻo i le inisalini, ae iai foi se aafiaga lelei ile fusi ole gaʻo i totonu o le toto, toto maualuga ma taofia ai le tele o le gaʻo mai le masini. I le taimi o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina na o oe (pe afai o le tagata maʻi e le faʻaaogaina le Metformin), pe mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le antidiabetic oral. O aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona aofia ai le faaputuputu o le vai i totonu o le tino, o le mamafa, o le tuufaatasiga o togafitiga - hypoglycemia. O sauniuniga o lenei vaega e faia i ni pepa.

Sulfonylureas

Sulfonylurea o faʻasologa o vailaau faʻasaina o mea fou fou ia e faʻapupulaina ai le inisalini e ala i peta beta o motu o Langerhans. O nei fualaau oona e masani ona faaaogaina i le tuufaatasiga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2. O pusa o loʻo i ai sulfonylurea o meaʻai e ave i totonu o le afa itula ao lei oʻo i taumafataga. Afai o loʻo i ai i totonu o lenei kulupu faʻamalosi malosi mai lenei kulupu, o vailaau faʻapitoa e mafai ona vave faia muamua poʻo le taimi o se taumafataga.

O fua o Sulfonylurea e mafai ona fegalegaleai ma isi fualaau oona lea e ave e le tagata maʻi, e aofia ai fualaau faasaina. O le mea lea, e taua tele le silafia e le fomaʻi uma vailaʻau ua ave. O aʻafiaga autu autu o le hypoglycemia ma le mamafa. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi ma mea maualuga o sauniuniga o sulfonylurea, o le insulin reserves i le pancreas e mafai ona vaivai, o se taunuuga o le inisalini ua faʻaofiina i totonu o le tino o le tagata maʻi. Faʻapipiʻiga ma mea e maua mai le sulfonylurea - fualaau. Alu malosi e le fetaui ma lenei vasega o vailaʻau!

I le taimi nei, o loʻo i ai vaega o fualaau oona maʻisuka i luga o le maketi o loʻo aofia ai mea taua e aofia ai: Glimepiride, Gliclazide, Glipizide ma Gliburide.

O kulupu kulupu o loʻo galulue i luga o peta beta o teineiti o Langerhans faʻapea tutusa ma sulfonylureas. O lona uiga, latou te saofagā i le faʻaopoopoga o le faʻamalosia o le inisalini. O loʻo faʻaaogaina fua e tusa lava po o le a le mea e 'ai. O le pepa o pepa.

Vailaʻau e aʻafia ai le faʻalavelave faʻapitoa

O mea manogi o vailaʻau fou o le natura o protein poʻo hormones ma e gaosia i le mucous membrane o le gastrointestinal tract pe'ā uma ona 'ai. Mai i le gastrointestinal tract, o loʻo aʻafia i totonu o le toto. O le galuega autū a tagata faʻafeʻau o le faatumauina o le kulūkose o le toto.

Glucan-like peptide-1 (o le igoa o le vailaau oona o loo maua i le ituaiga o le GLP-1) o le mea sili lea ona taua, lea e maua ai le tasi vasega atoa o fualaau faasaina. GLP-1 o loʻo faia i siama faimamala pe a uma ona 'ai. Afai o lona gaosiga ma le faʻataʻitaʻiga e faʻatino lelei, e faʻasaʻo ai le 70% o le inisalini e manaʻomia mo le gaosia o suka o loʻo aofia ai i le vaega o meaʻai. O le fua tele o fualaau.

Glyphlosins

Glyphlosins o le vaega sili ona lata mai o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Latou te fusia i ni fausaga patino i fatugaʻo, lea e mafua ai le faateleina o le glucose excretion. Faafetai i lenei faiga, e mafai ona aloese mai le tele o le suka i le urine ma faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

I le taimi nei, o Dapagliflozin, Canagliflosin ma Empagliflosin ua lesitala i le maketi.

Dapagliflozin ma Empagliflozin ua avea o se fua o aso taʻitasi, e tusa lava po o le a le meaʻai, ma e mafai foi ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o vailaʻau. O le fomaʻi o vailaʻau o fualaau.

Canagliflozin o loʻo faʻatulagaina e avea o se fua faʻasolosolo aso taitasi, e sili lava i le taimi muamua o le taumafataga. E talafeagai mo le faʻapipiʻiina ma isi vailaʻau oona. E maua mai i ni pepa.

Le tuufaatasiga o fualaau ma le ituaiga o faʻamalolo

I le fesoʻotaʻiga falemaʻi, o le Dapagliflozin e faʻatau atu e pei o lanu samasama. E fuafua i luga o le masini, o latou faataamilosaga ma le faailogaina o le "5" i le pito i luma ma le "1427" i le isi itu, po o le taimane e pei o le faailoga "10" ma le "1428".

I luga o se tasi ipu i totonu o sela na tuu ai 10 pcs. pills. I pepa pepa taitasi e mafai ona i ai le 3 po o le 9 o ia papatusi. E i ai ni paʻu ma se 14 fasi vaega i le tasi. I totonu o se atigipusa o ia papatusi e mafai ona e mauaina ni lua pe fa.

O le soifuaga ola o le vailaʻau e 3 tausaga. Mo dapagliflozin, o le tau i le fesoʻotaʻiga falemaʻi e mai le 2497 rubles.

O le vaega taua o le vailaʻau o le dapagliflozin. I le faʻaopoopoga i ai, e faʻaaogaina foi ia mea: cellulose, lactose malogo, diokone, kesivaone, magnesium stearate.

Pharmacology

O le elemene malosi, dapagliflozin, o se inhibitor malosi (SGLT2) o le suauu suauu-faalagolago le 2 glucose transporter. Faʻailoa i totonu o fatugaʻo, e le o iai i isi lava totoga ma suʻega (70 ituaiga o suʻega). SGLT2 o le taʻavale autu lea e aofia i le glucose reabsorption.

E le taofia lenei faiga i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava poʻo le hyperglycemia. E ala i le taofiofia o le faʻaaogaina o le kulūkose, e faʻaitiitia ai e le inhibitor lona faʻamautuina i totonu o fatugaʻo ma ua faʻateleina. O se taunuuga o lenei fegalegaleaiga, o le suka e faʻaitiitia - i luga o le manava gaogao ma a maeʻa faamalositino, ua faʻaleleia le taua o hemoglobin glycosylated.

O le aofaʻi o le kulukose e aveesea e fuafua ile aofaiga o suga sili ma le fua o le filtration. O le inhibitor e le afaina ai le gaosiga masani ole lava glucose. O lona gafatia e tutoatasi mai le gaosiga o le inisalini ma le maualuga o le faʻalogo i ai.

O faʻataʻitaʻiga ma le vailaʻau na faʻamaonia ai le faʻaleleia atili o le setete o e-siosio o loʻo nafa ma le faʻasologa o insulin.

Glucose e maua i lenei auala faʻaosofia ai le kalori ma le leiloa o le mamafa o le mamafa, o loʻo i ai se aafiaga laiti laiti.

O le fualaau faasaina e le afaina ai isi tagata sosolo o le kulukose e tufatufaina i le tino atoa. I le SGLT2, dapagliflozin ua faaalia ai le filifilia o le 1,400 taimi sili atu nai lo lona tulaga tutusa SGLT1, lea e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga.

Pharmacodynamics

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o Forsigi e tagata maʻisuka ma tagata ola maloloina i le faʻataʻitaʻiga, na maitauina le faateleina o le glucosuric aafiaga. I fuainumera patino, e pei o lenei mea: mo le 12 vaiaso, o le maʻisuka na ave le vailaʻau i le 10 gm / aso. Mo lenei vaitau, na gaosia ai fatuga i le 70 g glucose, lea e lava le 280 kcal / aso.

O togafitiga Dapagliflozin e tuʻufaʻatasia foi ma osmotic diuresis. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻataʻitaʻiina, o le aafiaga o le diuric e le suia mo le 12 vaiaso ma e tusa ma le 375 ml / aso. O le faagasologa na tuʻuina mai faatasi ma le faʻaaogaina o se vaega itiiti o le sodium, ae o lenei mea e le afaina ai ona mea i totonu o le toto.

Pharmacokinetics

  1. Suiga. Pe a fai le tautala, o le fualaau oona e vave ona faʻaaogaina i totonu o le vaega o fualaau aina ma vave toeitiiti atoa le 100%. O le taumafaina o meaʻai e le aʻafia ai iʻuga o le absorption. O le faatuputupulaʻia o le fualaau faasaina i totonu o le toto e mataituina i le mavae ai o le 2 itula pe a faaaoga i luga o se manava gaogao. O le maualuga o le fualaau o le fualaau faasaina, o le sili atu lea o lona maualuga o le plasma i luga o se vaitaimi patino. I le fua faatatau o le 10 mg / aso. o le a leai se mea e maua ai le 78%. I tagata o loʻo soifua maloloina i le faʻataʻitaʻiga, o le taumafa e leai se aʻafiaga tele i pharmacokinetics o fualaau faasaina.
  2. Tufatufaina. O vailaau faafomaʻi e fusia i le toto totoʻa e tusa ma le 91%. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le le toe faʻavaivaia, o lenei faailo e tumau pea.
  3. Metabolism. Tatua i tagata soifua maloloina o le 12.0 itula i le maea ai o se fuataga se tasi o se laulau e tusa ma le 10 mg. Dapagliflozin ua liua i se metabolite inert o le dapagliflozin-3-O-glucuronide, lea e le maua ai se aafiaga faafomaʻi
  4. Tofiga. O le vailaau faʻasaina ma metabolites e alu faʻatasi ma le fesoasoani a fatugaʻo i lona tulaga muamua. E tusa ma le 75% o loʻo faʻateleina i le urine, o le isi e ala i le inumaga. E tusa ma le 15% o le tepagliflozin e sau i lona tulaga mama

O le aofai o le kulukose o fatugaʻo e faʻapitoa i le faaletonu oa latou gaioiga faʻalagolago i le ogaoga o maʻi. Faʻatasi ma totoga ola maloloina, o lenei faailoga e 85 g, faʻatasi ai ma se mamanu - 52 g, ma le ave - 18 g, i tulaga ogaoga - 11 g glucose. O le inhibitor e fusifusia i polotini i le auala lava lea e tasi i le maʻisuka ma i le vaega e puleaina. O aʻafiaga o le faʻamaʻi totoga i luga o togafitiga o togafitiga e leʻi suʻesuʻeina.

I le agamalu ma le talafeagai o ituaiga o le ate, o le falemaʻi o le Cmax ma le AUC eseese na eseese i le 12% ma le 36%. O sea ituaiga mea sese e le o iai se mea aoga, o le mea lea, e leai se manaʻoga e faʻaititia le fua o lenei vaega o le maʻisuka. I se tulaga ogaoga, o nei faailoilo e eseese i le 40% ma le 67%.

I le avea ma tagata matutua, o se suiga taua i le faʻaalia o le vailaau faʻasaina e le o matauina (pe afai e leai ni isi mea e faʻamalosia ai le falemaʻi). O le vaivai o fatugaʻo, o le maualuga o le faʻaalia o le dapagliflozin.

I totonu o se fale mautu, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le averesi Cmax ma le AUC e maualuga atu nai lo le 22% o tagata maʻi suka.

Eseesega o taunuʻuga e faʻatatau i le auai atu i le Europa, e le maua le Negroid poʻo le Mongoloid.

I le mamafa o le mamafa, o faʻamaumauga maualalo o le aʻafiaga o fualaau faasaina ua faamauina, ae o nei mea sese e le ogaoga le taua, e manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

Contraindications

  • Maualuga manatu i mea e aofia ai le fua,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Ketoacidosis
  • Maʻi faʻamaʻi tiga,
  • O le gasegase masani i le kulukose ma lactase,
  • Tina ma le lactation,
  • Tamaiti ma tupulaga talavou (leai se faʻamaoniga),
  • Ina ua mavae se gasegase tuga, faatasi ai ma le gau o le toto,
  • Senile tausaga (mai le 75 tausaga) - pei o le fualaau muamua.

Polokalame faʻatulagaina faʻatautaia

O le algorithm mo le togafitiga o le dapagliflozin o se fomai, ae o faatonuga masani o loo faatonuina i faatonuga mo le faaaogaina.

  1. Monotherapy. E le faʻalagolago le faʻailoga i meaʻai, o le masani masani o le 10 mg i le taimi.
  2. Vaʻaia togafitiga. Faʻatasi ma le metformin - 10 mg / aso.
  3. O le uluai polokalame. I se tulaga masani o Metformin 500 mg / aso. Faʻaaoga 1 le taʻaloga. (10g) i le aso. Afai o le mea e manaʻo iai, e leai, faʻaititia le fua faatatau o Metformin.
  4. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi. O maʻi faʻamaʻi ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le ate e le manaʻomia le fetuunaʻi o fua. I se faʻalavelave matuia, latou te amata i le 5 g / aso. Faatasi ai ma se tali masani a le tino, e mafai ona faʻaleleia le masani i le 10 mg / aso.
  5. Faʻatasi ma faʻalavelave masani. Faʻasolosolo ma le faʻaogaina, Forsig e le o faʻamaonia (pe a fai le kiliaina o le creatinine (CC)) Aafiaga aʻafiaga

I suʻesuʻega saogalemu o le fualaau faasaina, e 1,193 volenitia na tuʻuina atu Fortigu i le 10 mg / aso ma le 1393 tagata na auai i se nofoaga vavalalata. O le tele o taimi e le manaʻomia ai le tusa o le tutusa.

Faatasi ai ma aafiaga e le i faamoemoeina e manaomia ai le taofiofia o togafitiga, na matauina mea nei:

  • Siʻitia le QC - 0.4%,
  • Iniseti o le faiga o meaʻai - 0.3%,
  • Paʻu o le paʻu - 0.2%
  • Dyspeptic disorders, 0.2%
  • Faʻaleagaina o le faʻamaopoopo - 0.2%.

O auiliiliga o suʻesuʻega o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

  • E tele taimi -> 0.1,
  • E masani ona -> 0.01, 0.001,

Pusa o mamanu ma okeni

Iniseti ma faʻalavelaveVulvovaginitis, paleitisGenital Itching Faʻasologa o meaʻai ma meaʻaiHypoglycemia (ma togafitiga tuʻufaʻatasia)Manava Faamai o le gasegaseTaʻaloga o le manava Paʻu o le paʻuSweating Polokafe masukalokeletalPaʻu i totonu o le tui Genitourinary SystemDysuriaNocturia Faamatalaga FaʻamatalagaDyslipidemia, maualuga o le hematocritLe tuputupu ae o QC ma Uria i totonu o le toto

Dapagliflozin Reviews

E tusa ai ma se suʻesuʻega o tagata asiasi i punaoa faʻapitoa, o le tele o le maʻisuka e leai ni aʻafiaga, ua faamalieina i latou i togafitiga.E toatele e taofi e le tau o fualaau, ae o lagona patino e fesootaʻi ma le matua, maʻi faʻamaʻi, soifua manuia lautele e le mafai ona avea ma taʻiala mo le filifilia i le tofiga o Forsigi.

O se togafitiga patino e mafai ona faia e se fomaʻi, o le a ia filifilia foi ni tala mo le dapagliflozin (Jardins, Invokuan) pe afai e le lava le aoga.

I luga o le vitio - ata o le Dapagliflozin o se ituaiga o vailaau fou.

Faaaogaina o le vailaʻau Dapagliflozin

O le maʻisuka ituaiga 2 e faaopoopo atu i taumafa ma faamalositino e faʻaleleia ai le lelei o le pulea o le lelei:

- faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma metformin, o le sulfonylurea (e aofia ai le metformin), thiazolidinediones, inhibitors DPP-4 (e aofia ai le tuufaatasiga ma le metformin), tapenaga o le inisalini (e aofia ai ma le tasi poʻo vailaʻau e lua o le hypoglycemic mo le faʻaaogā faʻamataʻu) i le leai o se faʻatonuga lelei,

- amataina le faʻasologa faʻasolosolo ma metformin, pe afai e fautuaina lenei togafitiga.

Tina ma le lactation

O le vaega FDA o le gaioiga mo le fetus o le C.

Dapagliflozin ua faalumaina i le taimi o le maitaga (faʻaaoga i le taimi o le maitaga e lei suesueina). Afai e maua le maʻitaga, e tatau ona faamuta le togafitiga o le dapagliflozin.

E le o iloa pe na pasia e le napagliflozin ma / poʻo ona gasegase vaivai le susu. O le lamatiaga i pepe faatoa fananau mai / pepe e le mafai ona taofia. Dapagliflozin ua solia i le taimi o le susu.

Faʻaiʻuga o le vailaʻau Dapagliflozin

Faʻamatalaga Puipuiga Vaʻaia

O le iloiloga na fuafuaina muamua o faʻamaumauga tuʻufaʻatasia na aofia ai taunuʻuga o le 12 suʻesuʻega o le placebo lea e 1193 na gasegase i le medication i se fualaau o le 10 mg ma le 1393 tagata na maua le placebo.

O le aotelega o le aʻafiaga o faʻalavelave tutupu (togafitiga mo taimi pupuu) i tagata mamaʻi e 10 mg lepagliflozin e tutusa ma lena i le vaega placebo. O le numera o mea leaga na mafua ai le faʻavaivai o togafitiga e laiti ma paleni i le va o kulupu togafitiga. O mea sili ona taatele o mea leaga na tutupu e mafua ai le faʻagataina o togafitiga faʻasalo i le fua o le 10 mg o se faʻaopoopoga i le toto creatinine concentration (0.4%), siama o le urinary tract (0.3%), nausea (0.2%), dizziness (0, 2%) ma faʻavave (0.2%). O le tasi tagata maʻi na ia faia le talakalalo na faʻaalia ai le atinaʻeina o se mea leaga mai le ate ma se faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le hepatitis ma / poʻo le faʻamaʻi pipisi.

O le faʻafitauli sili ona taatele o le hypoglycemia, o lona atinaʻe na faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga faʻavae e faʻaaogaina i suesuega taʻitasi. O le aafia o le hypoglycemia malu e tutusa lava i vaega togafitiga, e aofia ai le placebo.

O faʻafitauli matuia o loʻo lipotia i suʻega faʻapitoa i le placebo-o loʻo tuʻuina atu i lalo (faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e oo i le 24 vaiaso e tusa lava poʻo le a le faʻauluina o le supaglycemic agent). E leai se tasi oi latou o le fualaau e faalagolago. E masani ona masani ona fai (f) 1/10), e masani lava (≥1 / 100, 1,2, siama o le fatu urinary 1, e aunoa ma se taimi - o le vevelaina.

Mai le itu o le metabolism ma le lē paleni: tele lava - hypoglycemia (pe a faʻaaogaina i le sulfonylurea o le gaʻo poʻo le inisalini) 1, e seasea ona tupu - o se faʻaitiitia o le BCC 1.4, galala.

Mai le gastrointestinal tract: leai se taimi - masani.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e leai se taimi - faʻapupulaina le pala.

Mai le maskotakeletal system ma mea fesoʻotaʻi: masani ona i ai tiga.

Mai gaʻo ma le urinary tract: e masani lava - o le au, o le ita 3, e le o se taimi - leai.

Laboratory and instrument instruments: dyslipidemia 5, o se faateleina i le hematocrit 6, o se faateleina i le maualuga o le creatinine i totonu o le toto, o se faateleina i le maualuga o le urisa i totonu o le toto.

1 Tagai i le vaega talafeagai o loʻo i lalo mo nisi faʻamatalaga.

2 Vulvovaginitis, paleitis ma isi ituaiga o gasegase faʻapena e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o mea nei e sili ona fiafia i ai: maʻi faʻaleagaina vulvavaginal, faʻamaʻi vavalalata, paleitis, maʻi faʻaleagaina o totoga o le tino, vuliasvaginal candidiasis, vulvovaginitis, candida paleitis, candidias genital, infection genital, infection genital okeni i tagata, siama penile, agaleaga, vaginitis siama, aloese o le tino.

3 Polyuria e aofia ai upu e sili ona fiafia i ai: pollakiuria, polyuria ma le faateleina o galuega faatino o le urine.

4 O le faʻaitiitia o le pusa aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o fuaitau e sili ona fiafia i ai: faʻamaʻaloga, hypovolemia, vaʻaia faʻavae.

5 O le fua faatatau o fuainumera e pei o le pasene o uluaʻi fuainumera i le 10 mg o lepagpaglozin group ma le placebo, i le faasologa lea: total Chs - 1.4 faʻatusatusa i -0.4%, Chs-HDL - 5.5 faʻatusatusa i le 3.8%, Chs-LDL - 2.7 faʻatusatusa i le -1.9%, triglycerides -5.4 faʻatusatusa i -0.7%.

6 O fua faatatau suiga i le hematociti mai le laina faavae e 2.15% i le 10 mg lepagosplozin vaega faʻatusatusa i -0.4% i le vaega placebo.

Faʻamatalaga o tali leaga na filifilia

Hypoglycemia. O le aʻafiaga o le hypoglycemia na faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga faʻavae e faʻaaogaina i suesuega taʻitasi.

I suʻesuʻega o teknliflozin e pei o le monotherapy, tuufaatasiga o togafitiga ma metformin mo le 102 vaiaso, o le aʻafiaga o vaevaega o le hypoglycemia malu e tutusa lava (BCC. O aʻafiaga matuia e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le pcc (e aofia ai lipoti o le faʻamaʻalogaina, hypovolemia, poʻo le faʻamalosi) e 0.8 ma le 0.4% o tagata gasegase e 10 mg ma placebo, o gaioiga ogaoga na faʻamaonia i le pcc, e masani ona faamauina e fai ma tupuaga o le masalosalo na maitauina i le 1.5 ma le 0.4% o tagata gasegase e ave tusipiloni ma placebo, i le faasologa (tagai i le "Puipuiga").

Fegalegaleaiga

Diuretics. O le Dapagliflozin e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le gaioiga o le thiazide ma le faʻataʻitaʻiga o meaʻai ma faʻalauteleina ai le faʻafitauli o le faʻamaʻavaina ma le vaʻaia o le mafaufau (tagai i le "Precautions").

Inisalini ma fualaau faasaina e faateleina ai le puleaina o le inisalini. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o le inisalini ma fualaau oona lea e faʻalauteleina ai le pulelasi o le inisalini, e ono tupu ai le hypoglycemia. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o le dapagliflozin ma le inisalini poo fualaau oona e faʻateleina ai le pulelasi o le inisalini, atonu e manaʻomia le faʻaititia o le tui ole inisalini poʻo fualaau e faʻateleina ai le pulelasi o le inisalini (silasila i "Faʻaiʻuga Faʻamau").

O le metabolism o le dapagliflozin e masani lava ona faia e le glucuronide conjugation i lalo o le aafiaga o le UGT1A9.

I le taimi o suʻesuʻega in vitro dapagliflozin e leʻi taofia ai le isoenzymes o le cytochrome P450 system CYP1A2, CYP2A6, CYP2B6, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP3A4 ma e leʻi faatosinaina le CYP1A2, CYP2B6 poʻo le CYP3A4. I lenei itu, e le o faamoemoeina le aafiaga o le dapagliflozin i le kiliata o le ola maloloina o fualaau faasaina ia e maua i nei isoenzymes.

Le aʻafiaga o isi fualaau faʻasaina i luga o le tepagliflozin. O suʻesuʻega o fegalegaleaiga e aofia ai tagata e ofo fua mai le ola maloloina, e masani lava ona faia se tasi o fualaau faasaina, na faaalia ai metformin, pioglitazone, sitagliptin, glimepiride, voglibose, hydrochlorothiazide, bumetanide, valsartan, poo simvastatin e le aafia ai le pharmacokinetics tapaglapinagin.

A maeʻa le faʻaaogaina o le dapagliflozin ma le rifampicin, o se tagata e faʻaaogāina le tele o mea e gaosia ma faʻamalosi e gaosia ai fualaau faasaina, o le 22% o le faʻaititia o le tapagliflozin na maitauina i le leai o se aʻafiaga taua i le manava o le kulukose i aso taitasi e fatugaʻo. E le fautuaina e fetuutuunai le fualaau ole dapagliflozin.

O se aafiaga taua tele pe a faʻaaogaina ma isi tagata faʻamalosi (e pei o le carbamazepine, phenytoin, phenobarbital) e le o faʻamoemoeina.

I le faʻaaogaina o le dapagliflozin ma le mefenamic (UGT1A9 inhibitor), o le 55% o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le dapagliflozin sa maitauina, ae leai se aʻafiaga taua i le excretion o le kulukose i gaʻo. E le fautuaina e fetuutuunai le fualaau ole dapagliflozin.

Le aʻafiaga o dapagliflozin i luga o isi vailaʻau. I suʻesuʻega o fegalegaleaiga e aofia ai tagata volenitia maloloina, e masani lava i latou e na o le tasi le fua, e le afaina ai le pharmacokinetics o le metformin, pioglitazone, sitagliptin, glimepiride, hydrochlorothiazide, bumetanide, valsartan, digoxin (substrate P-varnarfin, varfarb, Sarfarb, potassium chloride, varifact, ) poʻo luga o le malosi o le anticoagulant, suʻesuʻeina e le INR. O le faʻaaogaina o se tasi o le dose o le dapagliflozin 20 mg ma le simvastatin (o le vaega o le CYP3A4 isoenzyme) na mafua ai le faateleina o le 19% i le AUC simvastatin ma le 31% o le AUC o le simvastatin. Faʻateleina le faʻalauiloaina i le simvastatin ma le simvastatin acid e le o manatu i le aoga.

O aʻafiaga o le ulaula, matelaina, tagofia o togalaau ma inu pia i le pharmacokinetics a dapagliflozin e leʻi suʻesuʻeina.

Faʻasalaga

Dapagliflozin e saogalemu ma e talia lelei e tagata volenitia soifua maloloina ma se fuataga e tasi e oo atu i le 500 mg (50 taimi o le fua fautuaina). Glucose na faʻamoemoe i le faanatinati ina ua maeʻa le puleaina (a itiiti ifo ma le 5 aso talu ona uma lona tagofia o le 500 mg), ae leai ni faʻafitauli o le faʻamaʻalogaina, faʻaogaina, le faʻaaogaina o le eletise, o le aʻafiaga o aʻafiaga QTc. O le aafia o le hypoglycemia e talitutusa ma le televave ma le placebo. I suʻesuʻega suʻesuʻega i tagata soifua volenitia ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na faʻaaogaina le lipoplozin i se tasi taimi i doses e oo atu i le 100 mg (10 taimi le maualuga maualuga o le gaʻo) mo le 2 vaiaso, o le aafiaga o le hypoglycemia sa laʻititi maualuga atu nai lo le placebo, ae le faalagolago i le fualaau. O le aʻafiaga o mea leaga na tutupu, e aofia ai le faʻamaʻavaina poʻo le faʻaogaina o le vavalalata, e tutusa lava ma le taimi i le nofoaga placebo, e leai se suiga o le toto i totonu o suʻesuʻega, e aofia ai le faʻasalaga o le eletise ma le biomarkers o le gaioiga.

I le tulaga o le televave, e tatau ona faia le togafitiga o le tausiga, ma ia amanaʻia le tulaga o le maʻi. E leʻo suʻesuʻeina le faʻaaogaina o le dapagliflozin e le siama.

Lapataiga Dapagliflozin

Tagata mamaʻi e leai se aoga

O le aoga o le dapagliflozin e faalagolago lea i le galuega, ma o lenei aoga e faaitiitia i tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma atonu e le oi ai i tagata mamaʻi e le atoatoa le faaletonu. Faatasi ai ma tagata gasegase e le atoatoa le tino (Cl creatinine 2), o se vaega tele o tagata gasegase na maua le talapaglozin na faaalia ai le faateleina o le maualuga o le creatinine, phosphorus, PTH ma le maualuga o le vavalalata nai lo tagata gasegase na maua placebo. Dapagliflozin ua faʻailogaina i tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino (Cl creatinine 2). Dapagliflozin e lei suʻesuʻeina i le tele o le le atoatoa (Cl creatinine 2) poʻo le faʻaiʻuga o le taimi mulimuli.

E fautuaina e te mataʻituina le gaioiga e pei ona taua i lalo:

- aʻo le i amataina le togafitiga ma le dapagliflozin ma ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga mulimuli ane (tagai i le "Itu o aʻafiaga", "Pharmacodynamics" ma le "Pharmacokinetics"),

- aʻo le i faia ni vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaititia ai galuega gaʻo, ma o taimi mulimuli ane,

- i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino o le tino e latalata i le faʻalelei, ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga. Afai e faʻaitiitia le galuega o gaosiga i Lalo Cl creatinine 2, taofi le tapagliflozin.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

I suʻesuʻega a suʻesuʻega, na maua ai faʻamaumauga faʻamaonia i luga o le faʻaaogaina o le dapagliflozin i tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate. O le faʻasilasilaga i le tepagliflozin e faʻapupulaina i tagata gasegase e faʻaleagaina ai le ate (tagai "Tapulaʻa i le faʻaogaina o" ma le "Pharmacokinetics").

Tagata maʻi e ono lamatia i le pcc, atinaʻeina o le faʻamalosia o le tino ma / poʻo le le atoatoa o le electrolyte

E tusa ai ma le faiga o le gaioiga, o le dapagliflozin e faʻaleleia le diuresis, faʻatasi ai ma sina paʻu itiiti o le toto maualuga (silasila i le "Pharmacodynamics"). Ole aʻafiaga o le diuretic atonu o le a sili atu ona logoina i tagata gasegase ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Dapagliflozin ua faʻailogaina i tagata gasegase o loʻo faia ni togafitiga o le loop (see "Fesootaiga"), poʻo le faʻaitiitia o le BCC, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o faʻamaʻi pipisi (pei o gasegase o le gasegase).

E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tagata gasegase e mafua ai le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai le dapagliflozin atonu e ono lamatia ai, mo se faataitaiga, i tagata mamaʻi ma le talaaga o le maʻi cardiovascular, le tala faʻailoga o le faʻamalosia o le tino, maua o togafitiga faʻamaʻi, poʻo i latou matutua.

Pe a fai le tapagliflozin, mataʻituina ma le faaeteete le setete o le BCC ma le faʻaaogaina o le eletise (e pei o suʻesuʻega faaletino, fuaina o le toto, suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, e aofia ai le hematociti) e faʻataʻitaʻia le talaaga o tulaga faʻalavelave e mafai ona oʻo ai i le faʻaititia o le pcc. Faatasi ai ma se faaitiitiga i le BCC, e fautuaina ai le taofia o le tapagliflozin seia oo ina faasaʻoina lenei tulaga (tagai i le "Itu Faʻatonu").

I le faʻasalalau faʻatau o le dapagliflozin, ketoacidosis ua lipotia, e aofia ai o le maʻisukacidosis o le maʻisuka, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, faia o lepagpaglozin ma isi tagata inhibitors SGLT2, e ui lava e leʻi faavaeina se mafutaga o mafuaʻaga. Dapagliflozin e le o faailoaina mo le togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O tagata maʻi e suʻeina faʻamaloilo ma faailoga ma faailoilo o le ketoacidosis, e aofia ai le gasea, vomiting, tiga o le manava, le mautonu, ma le puupuu o le mānava, e tatau ona siaki mo le i ai o le ketoacidosis, e tusa lava pe sili atu i le 14 mmol / L. le maualuga o le kulukose toto. Afai e masalomia le ketoacidosis, e tatau ona tuʻuina le iloiloga e faʻagata pe faʻagata le tumau le faʻaaogaina o le dapagliflozin ma vave suʻesuʻe le tagata maʻi.

O mea e mafua ai le atinaʻeina o le ketoacidosis e aofia ai le gaioiga o le beta-cell activity ona o le faaletonu pancreatic function (e pei o le maʻisuka ituaiga 1, pancreatitis poʻo se tala faasolopito o le taotoga pancreatic), o le faʻaitiitia o le inisalini, o le faʻaitiitia o le taumafa caloric o meaai poʻo le faateleina o le manaʻomia inisalini ona o faʻamaʻi, faʻamaʻi poʻo taotoga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le ava malosi. Dapagliflozin e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i nei maʻi.

Urinary tract infections.

I le iloiloina o faʻamaumauga tuʻufaʻatasia e uiga i le faʻaaogaina o le dapagliflozin, e oʻo atu i le 24 vaiaso o maʻi urinary tract e tele lava ina matauina i le faʻaaogaina o le dapagliflozin i se fualaau o le 10 mg pe a faʻatusatusa i le placebo (silasila i "Faʻaiʻuga Faʻamau"). O le atinaʻeina o le pyelonephritis sa maitauina e aunoa ma se taimi, faatasi ai ma le tutusa o taimi i le vaega e pulea. E mafai ona fesoʻotaʻi le faʻamaʻi o le kulukose kosi ma le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o siama o le urinary, o le mea lea, i le togafitiga o le kielonephritis poʻo le urosepsis, e tatau ona mafaufauina le faʻagasologa le tumau o le tapagliflozin togafiti (silasila i "Faʻaiʻuga afaina").

Urosepsis ma pyelonephritis. I le maeʻa ona faʻatau le faʻatau le dapagliflozin, faʻamaʻi pipisi o le urinary tract, e aofia ai le urosepsis ma le pyelonephritis, e manaʻomia ai le falemaʻi o tagata gasegase o loʻo faia faʻaupulolozinisi ma isi inhibitors SGLT2, na lipotia. O togafitiga faʻatasi ai ma le SGLT2 inhibitors e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi o le gataifale urinary. O tagata maʻi e tatau ona mataʻituina mo faailoga ma faailo o siama faʻamaʻi urinary ma, pe a faʻaalia, e tatau ona togafitia vave (silasila i "Faʻamaumauga o aʻafiaga").

O tagata matutua, o le a le mafai ona toe faʻaaogaina ma le / poo le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, lea e mafai ona aafia ai le gaioiga faʻapitoa, e pei o le ACE inhibitors ma le ituaiga II ARA, e sili atu. (tagai"Faʻafitauli" ma le "Pharmacodynamics").

I se vaega o tagata gasegase ≥65 tausaga, o se vaega tele o tagata gasegase na mauaina le tusoplolozin na atiaeina le le talafeagai o ni gaioiga e fesootaʻi ma le faaletonu o le tino po o le toilalo ua faatusatusa i le placebo. O le faʻafitauli sili ona taatele o loʻo aʻafia ai ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le kidinini, o le faateleina lea o le faʻamalosia o le fatu o le creatinine, o le tele o mataupu e le tumau ma e mafai ona toe faʻafetaia (tagai i le "Itu Faʻatonu").

I tagata matutua, o le aʻafiaga o le paʻu i le BCC e mafai ona sili atu, ma o le a sili atu ona maua ai togafitiga. O se vaega sili atu o tagata gasegase ≥65 tausaga le matua na maua le diapaglozin na i ai ni mea leaga na tutupu e fesootai ma se faaitiitia o le BCC (tagai "Aafiaga e Lua").

Aafiaga i le dapagliflozin i tagata mamaʻi 75 tausaga le matutua ma luga atu ua faatapulaaina. E faʻasaina le amataina o le togafitiga o le tepagliflozin i lenei faitau aofai (silasila "Pharmacokinetics").

Faʻasologa o le fatu o le fatu

Aafiaga i le faʻaaogaina o tepagliflozin i tagata gasegase i vasega CHF I-II e tusa ai ma le faʻavasegaga NYHA faatapulaaina, ma i le faagasologa o suesuega o le falemaʻi, na le faaaogaina ai le tepagliflozin i tagata gasegase o vasega III - IV CHF NYHA.

Faateleina le hematocrit

I le faʻaaogaina o le tepagliflozin, na maitauina ai le faateleina o le hematociti (silasila i "Faʻamaumauga o aʻafiaga"), ma o le mea lea e tatau ai ona faʻatino le faʻaeteete i tagata gasegase i le faʻateleina o le taua o le kopa.

Iloiloina o suʻega o suʻega

Ona o le faiga o gaioiga a le dapagliflozin, o taunuuga o le suesuega o le urine mo le kulukose i maʻi o le faia o talakalame o le a lelei.

Aafiaga i le fuafuaina o le 1,5-anhydroglucitol

O le iloiloga o le pulea lelei o le faʻaaogaina o le fuafuaina o le 1,5-anhydroglucitol e le fautuaina, talu ai o le fuataga o le 1,5-anhydroglucitol o se auala e le mafai ona faʻatonuina mo tagata mamai o loʻo faʻaaogaina SGLT2 inhibitors. O isi metotia e tatau ona faʻaaogaina e iloilo ai le pulea lelei.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galue i auala. O suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le aʻafiaga o faʻamalolosi i luga o le mafai ona tietie taavale ma galue i auala e leʻi faʻatautaia.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Dapagliflozin o se mea malosi (o le inhibitory constant (Ki) o le 0.55 nM), o se ituaiga inhibitor ituaiga soda glucose (SGLT2) filifilia e lua. SGLT2 ua filifilia ma le filifilia i totonu o le fatugaʻo ma e le o maua i le sili atu ma le 70 isi tino (e aofia ai i le ate, musika o le skeletal, tino o le tino, mammary gland, vevelet and brain).

SGLT2 o le taʻavale autu lea e aofia i le glucose reabsorption i le renal tubules. O le glucose reabsorption i totonu o le tino o le tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) e faaauau pea e ui lava i le hyperglycemia. I le taofiofia o le toe faʻaaogaina o le kulukose, dapagliflozin e faʻaitiitia ai lona faʻamautuina i totonu o le renal tubules, lea e tau atu i le excretion o le kulukose e fatugaʻo.

Aveesea o le kulukose (glucosuric effect) e matauina pe a uma ona ave le fualaau muamua o le fualaau faasaina, faaauau pea mo le isi 24 itula e sosoo ai ma faaauau pea i togafitiga atoa. O le aofaʻi o kulukose e faʻamalosi e fatugaʻo ona o lenei masini e faʻalagolago i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma luga ole fua o le filtration (GFR).

Dapagliflozin e le faalavelave i le gaosiga masani o le kulukose o loʻo tali atu i le hypoglycemia. O le aʻafiaga o le dapagliflozin e tutoatasi mai le gasegase insulin ma le lagona o le insulin. I suʻesuʻega suʻesuʻega o le vailaʻau faʻasaina Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) ™, o se faʻaleleia atili o le ß-cell function sa maitauina (suega HOMA, iloiloga o le homeostasis).

O le faʻaaogaina o le kulukose e gaʻo fatuga na mafua mai le dapagliflozin e faʻatasi ma le leiloa o kalori ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O le lapagliflozin o le faʻasaina o le sodium glucose cotransport e tuʻuina mai i aʻafiaga vaivai ma le tumau o le ola.

Dapagliflozin e leai sona aoga i isi tagata e auina atu i le glucose e feaveaʻi le kulukose i tisipenipuni lautele ma faʻaalia ai le sili atu i le 1,400 taimi sili atu le filifilia mo le SGLT2 nai lo le SGLT1, o le tagata autu o le vaʻaia o le intestinal e nafa ma le faʻamamaina o le kulukose.

I le maeʻa ai o talakalame a tagata volenitia soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le kulukose na gaosia e gaʻo. Ina ua avea le dapagliflozin i se fua faatatau o le 10 mg / aso mo le 12 vaiaso, i tagata mamaʻi ma le T2DM, pe tusa ma le 70 g o le kulukose sa aveeseina e gaʻo i le aso (e tusa ma le 280 kcal / aso). I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na faʻaaogaina le lipopene i le 10 mg / aso mo se taimi umi (seia oʻo i le 2 tausaga), o le glucose excretion na tausia i le faagasologa o togafitiga.

O le manava o le glucose e fatugaʻo ma le dapagliflozin e taʻitaʻia ai foi i osmotic diuresis ma le faateleina o le volumine. O le faateleina o le volumine o le urine i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le aveina o le lipoplozin i se fualaau o le 10 mg / aso na tumau mo le 12 vaiaso ma e tusa ma le 375 ml / aso. O le faateleina o le volumine o le urine na aumaia faatasi ma se fatu laʻititi ma le tumau i le masini o le sodium excretion e fatugaʻo, lea e leʻi mafua ai se suiga i le maualuga o le sodium i le toto toto.

O le iloiloga fuafuaina o iuga o suesuega e 13 placebo na faaalia ai le faʻaitiitia o le toto toto (SBP) o le 3.7 mm Hg. ma le diastolic blood pressure (DBP) i le 1.8 mm Hg i le 24 vaiaso o le tapagliflozin togafitiga i se fua faatatau o le 10 mg / aso pe a faatusatusa i le faaitiitia o le SBP ma le DBP i le 0.5 mm Hg. i le nofoaga placebo. O se faaitiitia faapena o le toto maualuga na matauina i le 104 vaiaso o togafitiga.

Pe a faʻaaoga le tapagliflozin i se faʻasologa o le 10 mg / aso i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le pulea o le glycemic ma le maualuga o le totoga, mauaina o le obstructor block receptor block, inhibitors ACE, e aofia ai faʻatasi ai ma se isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated e 3.1% ma o le faʻaitiitia o le SBP e 4.3 mm Hg sa maitauina. ina ua mavae le 12 vaiaso o togafitiga faʻatusatusa i le placebo.

O togafitiga autu mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, o togafitiga e leai se vailaʻau o le faʻamaʻi e taua tele. O fomaʻi fautuaina se taumafataga faapitoa, faʻamalositino, ma isi gaioiga e faʻamoemoe i le faʻamautinoa o le mamafa o le tino. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia le tikeri o le insulin resistance, e faʻaitiitia ai aʻafiaga o mea taua a le tino ile sel β. Ae o ia metotia e maua ai se aafiaga lelei i na o le amataga o le faamai. O le tele o tagata mamaʻi e manaʻomia togafitiga fualaau.

O togafitiga o le togafitiga o le hypoglycemic e faʻalagolago lava i faʻamaoniga o togafitiga ma le tulaga o le maʻi. Afai o le maualuga o le hemoglobin glycated o loo i le lautele o le 6.5 - 7.0%, e faatagaina le monotherapy, ma o tupe e filifilia i se tulaga lamatia itiiti o ni uiga le lelei.

Aʻo le i faʻaalia i togafitiga faafomaʻi o le vailaʻau, na faatonuina ai Forksig:

  • biguanides (metformin),
  • DPP-4 inhibitors (depeptidide peptidase-4) - Saxagliptin, Vildagliptin,
  • glinids (Repaglinide, Nategiiide),
  • Glucagon-like peptide analogues (aGPP) - Exenatide, Lyraglutid,
  • inisalini

Afai ei ai ni faʻailoga i le aveina o nei vailaau, o togafitiga faʻaopoopo e faʻaaoga ai sulfonylureas, uʻamea, ma isi.

I le vaega muamua o le hemoglobin glycina o le 7.5 - 9.0%, o togafitiga faʻatasi ma le tele o fualaau oona, lea e aafia ai vaega eseese o le pathogenesis o le maʻisuka ituaiga 2, e talafeagai. Ae ui i lea, o tuufaatasiga sa masani ona faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamalolo e masani lava ona taʻitaʻia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi ma isi faʻafitauli leaga. Ae o le tuufaatasiga o le Metformin Forksig, i se isi itu, e mafua ai le malepe o le tino ma le visceral.

A oʻo ina maualuga le hemoglobin glyolo i le 9.0%, e na o le maʻi lava e manaʻomia togafitiga o le inisalini, o nisi taimi e tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Ae ua talitonu tagata popoto o fualaau faasaina ua le masani ai e le talafeagai mo le monotherapy umi. O lea, ina ua mavae le tolu tausaga, na o le afa o tagata gasegase na lipotia mai se taunuuga lelei o togafitiga, ma ina ua mavae le 9 tausaga - i le kuata.

Le faʻaaogaina o le Forxiga i togafitiga o le maʻisuka

O se tasi o vailaʻau autu o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga II o Metformin. E aʻafia le meafaigaluega:

  • fofo o le tui o le insulin,
  • gluconeogenesis faagasologa,
  • lagona o le tino i le inisalini.

O le Metformin e masani lava e le oʻo ai i le faateleina o le mamafa o le tino, e le mafua ai le hypoglycemia. Ae o le tasi vaetolu o tagata gasegase o loʻo lipotia mai ni faʻafitauli matuia mai le vaega o meaʻai. Ma i nisi tulaga, o faʻafitauli e mafua ai le faʻamaloloina o fualaau faasaina. E le gata i lea, o le metformin e toetoe lava a masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau.

I lenei tulaga, o le aafiaga o le Forxiga o le kulukose-faalagolago. O le aʻafiaga i le faʻasolosolo ua faʻaitiitia ma e laʻititi pe a oʻo i le maualuga o le glucose ile maualuga ole 5 mmol / L. I le taimi lava e tasi, afai o le maualuga o le glycemia e 13.9 mmol / L, o le reabsorption e oʻo atu i le 70%, ma i le 16.7 mmol / L - e oo atu i le 80%. O le mea lea, pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau o le suka, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e toetoe lava a toesea.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e talanoa i se fomaʻi i taimi uma. O le faiga tonu o togafitiga e mafai ona faia pe a uma le suʻega atoa o le maʻi.

Fesoʻotaiga faʻatasiFaʻasologa
Faʻasologa o gaʻoAmata i le 5 mg, ona faʻateleina lea i le 10 mg ma le faapalepale lelei
Faʻasalaga le toe galueFilifili taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi
TuaiMuamua - 5 mg, e mafai ona maua le siʻitia o fua i le maea ai o auʻiliʻiliga o faʻaiuga fale suʻesuʻe

Glyphlosin sauniuniga vaega

E faʻamalosia tagata faʻataga i fatugaʻo ma mafua ai le faʻateleina o le pulelaʻau o le kulukose i le urine. Ona o lenei mea, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le kulukose toto, ua mu ai kalori tele, lea e mafua ai le leiloa o le mamafa.

SGLT-2 fualaau faasaina, e pei o Jardins, Invokana, Xigduo, Wokanamet e fou ma, o le mea lea, e le o malamalama uma itu ua malamalama atoatoa.

O nei vailaau e aofia ai le vasega o le inisinia SGLT2 (o le igoa muamua, mo se faataitaiga, Forsig o se pisinisi, o lona lua e fetaui ma le igoa o le Dapagliflosin).

Faʻailoa igoaLe igoa o le mea galue
ForsygaDapagliflozin
INVOKANA 100g poʻo le 300gCanagliflozin
LaufanuaEmpagliflozin
VokanametCanagliflozin Metformin
Xigduo Xigduo XRDapagliflozin metformin

Matou te fautua atu ia te oe e faitau: pe faapefea ona fai metformin

O le inhibitor SGLT-2 e galue e puipuia ai fatugaʻo aʻo leʻi toe faʻafoʻi le kulukose toto. O le mea lea, o fatugaʻo e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fesoasoani ai e aveesea lona sogasoga mai le tino ma urine.

Faitau atili: Faʻailoga - fatu puipui

O fatugaʻo a le tagata i le faagasologa o le faamamaina muamua aveese le kulukose mai le toto ma faʻatagaina le toe totoina o le toto, ma tausia le masani ai. I lalo o tulaga masani, o lenei masini e mafai ai e le tino ona faʻaaoga uma meaʻai.

I tagata ei ai le toto maualuga, o se vaega itiiti o le kulukose e le mafai ona fofoa, ae o loʻo alu ese i le urine, puipui itiiti e faasaga i le hyperglycemia. Ae ui i lea, suauu o le glucose - suauu o le kulūkose - fai pe tusa ma le 90% o le kulukose ua toe faʻafoʻi i le toto.

O le aoga o nei vailaau fou-gaosia le suka-o fualaau faasaina na tuuina atu i se konafesi a le Faalapotopotoga a le au sa Nifalologists i le Aso Muamua o le Toto i le aso 13 o Mati, 2017. Ae ui i lea, o faʻamaʻi ogaoga, o loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete tele.

E tatau foi ona e iloa: e uiga i fua o le suka-maualalo o se augatupulaga fou o mea fou - GLP-1

Talosaga faʻaoga

Tusi lesona

i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

mo togafitiga faafomaʻi

ata vali ata

dapagliflozin propanediol monohydrate 6.150 mg, fuafuaina e pei o le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) 5 mg

microcrystalline cellulose 85.725 mg, lactose anhydrous 25,000 mg, crospovidone 5,000 mg, silikoni dioxide 1,875 mg, magnesium stearate 1,250 mg,

O le samasama 5,000 mg (polyvinyl alcohol o loʻo i lalo ifo o le 2,000 mg, dioxide titanium 1,177 mg, macrogol 3350 1,010 mg, talc 0.740 mg, vase oxide uʻamea 0,073 mg).

dapagliflozin propanediol monohydrate 12.30 mg, fuafuaina e pei o le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) 10 mg

microcriststalline cellulose 171.45 mg, lactose anhydrous 50.00 mg, crospovidone 10.00 mg, silicium dioxide 3.75 mg, magnesium stearate 2.50 mg,

Lanu samasama 10.00 mg (polyvinyl alcohol malosi ile hydrolyzed 4.00 mg, dioxide titanium 2.35 mg, macrogol 3350 2.02 mg, talc 1.48 mg, vase oxide uʻamea 0.15 mg).

Laupapa biconvex o loʻo ufiufi ma se ata samasama samasama, na vaneina i le "5" i le tasi itu ma le "1427" i le isi itu.

Rhomboid biconvex paʻu e ufiufi i se ata samasama samasama, na vaneina i le "10" i le tasi itu ma le "1428" i le isi itu.

O le vailaau oona e faʻaaogaina i le faʻaoʻo - type 2 glucose transporter inhibitor

Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) o se malosi (tumau le inhibitory (Ki) o le 0.55 nM), o se ituaiga o le inisinia o le gaosiga o ituaiga galu-2 glucose (SGLT2). SGLT2 ua filifilia ma le filifilia i totonu o le fatugaʻo ma e le o maua i le sili atu ma le 70 isi tino (e aofia ai le ate, musika o le skeletal, tino o le tino, mammary gland, vesslet, ma le faiʻai).

SGLT2 o le taʻavale autu lea e aofia i le glucose reabsorption i le renal tubules. O le glucose reabsorption i totonu o le tino o le tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) e faaauau pea e ui lava i le hyperglycemia. O le taofiofia o le toe faʻaaogaina o le kulukose, Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) e faʻaitiitia ai lona faʻamautu i le renal tubules, lea e mafua ai le faʻaumatia o le kulukose e gaʻo.

Aveesea o le kulukose (glucosuric effect) e matauina pe a uma ona ave le fualaau muamua o le fualaau faasaina, faaauau pea mo le isi 24 itula e sosoo ai ma faaauau pea i togafitiga atoa. O le aofaʻi o kulukose e faʻamalosi e fatugaʻo ona o lenei masini e faʻalagolago i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma luga ole fua o le filtration (GFR).

Na faʻaleleia le galuega Beta cell (test NOMA, iloiloga o le homeostasis).

O le faʻaaogaina o le kulukose e gaʻo fatuga na mafua mai le dapagliflozin e faʻatasi ma le leiloa o kalori ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O le lapagliflozin o le faʻasaina o le sodium glucose cotransport e tuʻuina mai i aʻafiaga vaivai ma le tumau o le ola.

Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) e leai sona aafiaga i isi tagata e auina atu i le glucose e feaveai le kulukose i tisipenipuni lautele ma e sili atu i le 1,400 taimi sili atu filifiliga mo le SGLT2 nai lo le SGLT1, o le avega autu o le intestinal e nafa ma le absorption o le kulukose.

I le maeʻa ai o talakalame a tagata volenitia soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faateleina o le kulukose na gaosia e gaʻo. Ina ua ave le diavanozin i le 10 mg / aso mo le 12 vaiaso, o maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 na maua le 70 g o le kulukose i le aso e fatugaʻo (e tusa ma le 280 kcal / aso). I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na ave le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) i le 10 mg / aso mo se taimi umi (e oo atu i le 2 tausaga), o le glucose excretion na tausia i le faagasologa o togafitiga.

O le manava o le glucose e fatugaʻo ma le dapagliflozin e taʻitaʻia ai foi i osmotic diuresis ma le faateleina o le volumine. O le faateleina o le volumine o le urine i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na ave le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) i le fua o le 10 mg / aso, na faaauau pea mo le 12 vaiaso ma pe a ma le 375 ml / aso. O le faateleina o le volumine o le urine na aumaia faatasi ma se fatu laʻititi ma le tumau i le masini o le sodium excretion e fatugaʻo, lea e leʻi mafua ai se suiga i le maualuga o le sodium i le toto toto.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) e televave ma gauai atoatoa i le gastrointestinal tract ma e mafai ona ave i le taimi o taumafataga ma fafo atu. O le maualuga maualuga o le dapagliflozin i le plasma toto (Stax) e masani ona ausia i totonu o le 2 itula talu ona anapogi.O faʻatauaina o Cmax ma AUC (o le vaega i lalo o le taimi faʻasolosolo) e faateleina i le fua faatatau i le fua o le dapagliflozin.

O le faʻatoʻateleina o le biovailability o dapagliflozin pe a faʻafofo tautala i se fuasela o le 10 mg o le 78%. O le taumafaina na i ai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o dapagliflozin i volenitia maloloina. O taumafataga maualuga na faʻaitiitia le Stax o le dapagliflozin e le 50%, faʻalautele Ttah (taimi e oʻo ai le maualuga o le plasma concentration) i le tusa o le 1 itula, ae leʻi afaina ai le AUC pe a faatusatusa i le anapogi. O nei suiga e le taua tele.

Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) e tusa ma le 91% na tuʻuina i aʻafiaga. I tagata gasegase e iai faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le gasegase o le tino po o le galuega o le faamaʻi, o lenei faailoga e leʻi suia.

Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) o le glucoside C-linked lea e fesootaʻi atu i le glucose e se carbon-carbon bond, lea e faamautinoa ai lona mausali i glucosidases. O le afa o le plasma (T½) i le aufaigaluega volenitia e 12.9 itula i le maea ai o le tasi o le dose o le dapagliflozin i le tautala i le 10 mg. Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) o le metabolised e fausia ai le tino maliu e le masani ai le dapagliflozin-3-O-glucuronide.

Pe a maeʻa ona faia le 50 mg o le 14C-dapagliflozin, e 61% o le avega na ave i le dapagliflozin-3-O-glucuronide, lea e mafua ai le 42% o le aofaiga atoa o le radioactivity plasma (AUC)

) - O fualaau faasaina e le suia e tusa ai ma le 39% o le aofaʻi o le radioactivity plasma. O vaega o tagata totoe o le metabolites e le sili atu i le 5% o le aofaʻi o le radioactivity plasma. Dapagliflozin-3-O-glucuronide ma isi metabolites e leai se aafiaga o le falemaʻi. Dapagliflozin-3-O-glucuronide e mafua mai i le enzyme uridine diphosphate glucuronosyl transferase 1A9 (UGT1A9), lea o loo i totonu o le ate ma fatugaʻo, ma le CYP cysochrome isoenzymes e itiiti ifo i le metabolism.

Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) ma ona metabolites e mafua ona o fatugaʻo, ma e itiiti ifo ma le 2% ua leʻo suia. I le maeʻa ai o le 50 mg

C-dapagliflozin na maua i le 96% le leitio - 75% i le urine ma le 21% i fecesi. E tusa ma le 15% o le leitio o loʻo maua i feces na faʻamatalaina e le Dapagliflozin * (Dapagliflozin *) e le suia.

I le paleni (AUC meanings), o le faʻaalia o le dapagliflozin o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le agavaʻa, agavaʻa poʻo le ogaoga (e pei ona fuafuaina i le iohexol kilia) e 32%, 60%, ma 87% maualuga atu nai lo tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma galuega masani fatuga, i le faasologa. Ole aofaiga o le kulukose na gaosia e fatugaʻo i le aso na faʻalagolago ai le tapepaglozin i le paleni i luga o le tulaga o le toe galue.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le galuega masani o le tane, ma i le vaivai, agavaʻa po o le matuia o le toilalo, 85, 52, 18 ma le 11 g o le kulukose sa faʻateleina i aso taitasi. E leʻi i ai ni eseesega i le fusifusia o le dapagliflozin i protein i tagata soifua volenitia soifua maloloina ma i latou o loʻo gasegase i le tele o le malosi o suiga. E le o iloa pe o aafia i le faʻaaogaina o le dapagliflozin.

I tagata gasegase e le lelei le gasegase o le hepatic, o le fuainumera o Cmax ma AUC o dapagliflozin e 12% ma 36% le maualuga, pe a faʻatusatusa atu i tagata soifua maloloina. O nei eseesega e le taua tele; o le mea lea, o le suia o le dapagliflozin mo le vaivai ma le le atoatoa o le faamaʻi hepatiki e le manaomia (tagai

E leʻi i ai se faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le faʻaalia o tagata gasegase i lalo ifo o le 70 tausaga (sei vagana ai mea e ese mai le matua e le o amanaiaina). Ae ui i lea, o le faateleina o le faʻaalia e mafai ona faʻamoemoeina ona o se faʻaititia o le galuega faʻapitoa e fesootaʻi ma tausaga. O faʻamatalaga faʻamatalaga mo tagata mamaʻi e sili atu i le 70 tausaga e le lava.

I fafine, o le averesi o le AUC i le faʻatusatusaga e 22% le maualuga nai lo i alii.

Leai se eseʻesega faʻapitoa i le faʻaogaina o mea na maua i sui o Caucasian, Negroid ma Mongoloid.

Faʻamaumauga maualalo maualalo i le mamafa o le tino. O le mea lea, i tagata gasegase e maualalo le mamafa o le tino, e mafai ona matauina se laʻititi laʻititi i le faʻaalia, ma i tagata gasegase e mamafa le mamafa o le tino-o se faʻaitiitia o le faʻaalia o le dapagliflozin. Ae peitai, o nei eseesega e le taua tele.

Le tau o le fualaau faasaina ma pe faapefea ona faatau

E mafai ona faʻatau Moksig i falemaʻi i Moscow, St. Petersburg ma isi aai o Rusia. Ae o le faatauina atu o vailaau e mafai ona naʻo le faia o togafitiga. E le gata i lea, o le tau o vailaau e laʻititi maualuga nai lo Europa. E mafai ona e faʻatau le uluai oloa Forxiga mai se tagata faʻatau ma tuʻuina atu i le tuatusi faʻamatalaga.

Afai e le o maua le vailaʻau moomia, o le a aumai saʻo le vailaʻau i lalo o le poloaiga mai Siamani. O le tau o se afifi o loʻo i ai pepa e 28 o le 90 euros. E aoga le faʻatauina o se atigipusa o papa e 98 mo le 160 euros.

Tagata asiasi asiasi

E leai ni toe iloiloga.

Sergey Viktorovich Ozertsev, endocrinologist: "Muamua, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifili le togafitiga saʻo mo le umi. I le taimi lava e tasi, latou te masani ona feagai ma le hypoglycemia ma isi aafiaga. O le faʻafoega faʻapitoa o le tele o vailaʻau faʻateleina e masani ona o mai faatasi ma le fufuluina o fualaau oona, faʻasaina o le faʻamaʻi.

Olga, 42 tausaga: "Na maua le maʻi suka i le 35 tausaga. Na fautua mai e le fomai se meaai malosi (sa i ai oʻu faafitauli matuia ma le mamafa). Sa mafai ona ou le maua le mamafa, ma le mataituina lelei laʻu meaai, ae o le suka na faateleina pea. I le taimi muamua, na fautua mai e le fomai ni taugofie ma faigofie, ae na ia lagonaina le fefe mai aafiaga o le itu. O le mea lea, na ou filifili e faʻatau Moksigu ma e leiloa. Ou te aveina tasi i le aso. Sa ia lagona le lelei, o le suka e masani lava. "

Dapagliflozin sauniuniga

O le igoa fefaʻatauaʻiga mo Dapagliflozin o le Forsyga. O le kamupani Peretania AstraZeneca e maua ni fualaupapa i le galulue faatasi ma Amerika Bristol-Myers. Mo le faigofie o le faʻaogaina, o le vailaau e 2 dosages - 5 ma le 10 mg. O le uluai oloa e faigofie ona iloa mai se mea sese. Mosig tablets 5 mg ua i ai le lapotopoto ma foliga mai fafo "5" ma le "1427", 10 mg o le taimane, ua faailogaina "10" ma le "1428". O lapisi o nei suʻega e samasama.

E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona teuina Forsigu mo le 3 tausaga. Mo le masina o togafitiga, e 1 le afifi, o lona tau e tusa ma le 2500 rubles. E le gata i lea, i le maʻisuka, Forsigu e tatau ona faʻataʻitaʻiina e aunoa ma se totogi, talu ai o Dapagliflozin o loʻo aofia i le lisi o vailaau taua. E tusa ai ma iloiloga, e seasea ona maua se fualaau. Mosig ua faʻamaonia pe afai ei ai ni faʻamalologa i le aveina o metformin poʻo sulfonylurea, ma i isi auala e le mafai ai ona ausia le suka masani.

Mosigi e leai ni ana faʻatusatusaga, talu ai o loʻo puipuia pea le pateni i luga o le Dapagliflozin. O faʻalapotopotoga tutusa e taʻua o Invocana (o loʻo i ai le inhibitor canagliflozin SGLT2) ma le Jardins (empagliflozin). O le tau o togafitiga ma nei vailaʻau e mai le 2800 rubles. i le masina.

Faiga o vailaʻau

O o tatou fatugaʻo o loʻo aofia ai i le tausisia o le maualuga o le suka. I tagata soifua maloloina, e oʻo atu i le 180 g glucose e faʻamalosiina i aso taʻitasi i le urine muamua, toetoe o mea uma lava e toe faʻafoʻi ma toe foʻi i le toto. Pe a oʻo i luga le maualuga o le kulukose i totonu o le vaa i luga o le maʻisuka, o lona filtration i le renal glomeruli foi e faateleina. I le oʻo atu i se tulaga faapitoa (pe a ma le 10 mmol / l i le maʻisuka e iai fatugaʻo maloloina), e taofi e fatugaʻo le toe totoina o kulūkose uma ma amata ona aveese le tele i le urine.

Glucose na o ia e le mafai ona ulu i totonu o siama siaki, o le mea lea, o le suauu-glucose transporters e auai i ana faiga o le toe fofo. E tasi le ituaiga o meaola, SGLT2, e na o totonu lava o vaega o nefrons e maua ai le tele o le kulukose. I isi totoga, SGLT2 e leʻi maua. O le gaioiga o le Dapagliflozin e faʻavae i luga o le faʻasaina (inhibition) o le gaoioiga a lenei tagata faʻatau. E na o le SGLT2 e naʻo, e le afaina ai le au mailei, ma o le mea lea e le faʻalavelave ai le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate.

Dapagliflozin e naʻo le galuega a le nepron fatu. A maeʻa ona tago i le meaʻai, o le glucose reabsorption e faʻaleagaina ma ua amata ona faʻamalosi i le urini i se lapoa lapoa nai lo le taimi muamua. Glycemia ua faaitiitia. Ole vailaʻau e le aʻafia ai le maualuga o le suka, o lona uiga e le mafua ai le hypoglycemia.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le kulūkose, ae aʻafia foi i isi itu i le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka:

  1. O le masani ai o le glycemia e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, pe a maeʻa le afa masina o le ave o le faasinoupu e faʻaititia e le tusa ma le 18%.
  2. A maeʻa le faʻaitiitia o aʻafiaga o le kulukose i luga o vela beta, toe faʻafoʻisia a latou galuega amata, faʻalauteleina le faʻasologa o le inisalini.
  3. Excretion o glucose e taʻitaʻia ai le leiloa o kalori. O faatonuga e taʻu mai ai pe a faʻaaogaina le Forsigi 10 mg i le aso, e tusa ma le 70 g o le kulukose, e tusa ma le 280 kilokaloka. E silia ma le 2 tausaga o le pulega, o le gau o le mamafa o le 4.5 kilokalama, e ono 2.8 - ona o le gaʻo.
  4. I le maʻisuka e iai le maualuga o le toto maualuga, o le a faʻaitiitia le faʻaititia (systolic faʻaititia e tusa o le 14 mmHg). Na faia ni faʻamatalaga mo le 4 tausaga, na faʻaauau pea le aafiaga i lenei taimi atoa. O lenei aʻafiaga o le Dapagliflozin e fesootaʻi ma lona aʻafiaga ole ola (sili atu le urine faʻatasi ma le suka) ma le paʻu mamafa pe'ā faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Faailoga mo le tofiga

Dapagliflozin ua fuafua mo le maʻisuka ituaiga 2. Manaoga faʻatagaina - o se faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i le gaosiga o meaʻai, gaioiga faifai pea o le malosi.

E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina:

  1. E pei o le monotherapy. E tusa ai ma fomaʻi, o le tofiaina o Forsigi e masani lava ona seasea ona fai.
  2. I le faʻaopoopoga i le metformin, pe afai e le maua ai le faʻaitiitia o le kulūkose, ma e leai ni faʻaaliga mo le tofiaina o fualaau e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini.
  3. I le avea ai o se vaega o se togafitiga atoatoa e faʻaleleia ai le taui o le maʻisuka.

Aafiaga e le manaʻomia mo dapagliflozin

Togafitiga ma le Dapagliflozin, e pei o soo se isi fualaau faasaina, e fesootai ma se tulaga lamatia o aʻafiaga itu. I le tulaga lautele, o le faʻamaoniga o le saogalemu o fualaau faasaina e faʻamanuiaina. O faatonuga e lisiina uma taunuuga talafeagai, o le tele o taimi latou te fuafuaina:

  1. O faʻamaʻi pipisi o le Genitourinary o se itu faʻapitoa o le Dapagliflosin ma ana analogues. E fetaui lelei ma le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau faasaina - o le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le vailaʻau. O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e fuafua i le 5.7%, i le kulupu faʻatonutonu - 3.7%. O le tele lava o taimi, o faafitauli e tupu i tamaitai i le amataga o togafitiga. O le tele o faʻamaʻi pipisi na maualalo i le agavaʻa faʻamalosi ma na faʻamalieina lelei i metotia masani. O le mea e ono mafai ona maua i le kielonephritis e le faʻateleina ai le fualaau faasaina.
  2. I lalo ifo o le 10% o tagata gasegase, faʻalautele le maualuga o le urine. O le fua o le tuputupu ae e 375 ml. E le seasea le afaina o le urinary.
  3. E itiiti ifo ma le 1% o le maʻisuka na maitauina le le mautonu, toe foʻi, tiga. O le tulaga lamatia e tasi o le faateleina o le creatinine poo le urea i totonu o le toto.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

O sui o le Endocrinologists i tali a Dapagliflozin e tali lelei, o le toʻatele e fai mai o le fua masani e mafai ona faʻaitiitia le hemoglobin glycated e le 1% pe sili atu. O le le lava o vailaʻau latou te mafaufau i se taimi puupuu o lona faʻaogaina, o se numera itiiti o suʻesuʻega faʻatau. E toetoe lava a leai se mea e faʻasinoina e le naʻo le fualaau faasaina. O fomaʻi e sili atu i le metformin, glimepiride ma gliclazide, talu ai o nei fualaau oona e le taugata, suʻesuʻe lelei ma faʻaleagaina le faʻaleagaga o le maʻisuka o le maʻisuka, ae le na o le aveeseina o le kulukose, e pei o Forsyga.

E le o faʻamalosi foi le maʻisuka i le faia o se vailaau fou, ona o le fefe i faʻamaʻi pipisi o le pusa tufuga. O le aʻafiaga o nei faʻamaʻi i le maʻisuka e maualuga. O tamaitai e matauina faapea o le faateleina o le maʻisuka, o le numera o vaginitis ma cystitis ua faateleina, ma ua latou fefefe e atili faaosofia o latou foliga vaaia ma le Dapagliflozin. O le taua tele i tagata gasegase o le tau maualuga o Forsigi ma le le lava o analogues taugofie.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Dapagliflozin (Forsyga)

Ituaiga 2 maʻisuka - o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o faʻamaʻi pipisi o le urinary (UTIs) ma faʻamaʻi pipisi, e pei o le vulvovaginitis ma le paleni i fafine ma le faʻamaʻi pipisi o tagata 33, 34. O le aʻafiaga o faʻamaʻi e naʻo se vaega ona o le glucosuria. O mea taua e pei o le le atoatoa o le tino, faʻaogaina o sela uroepithelial e taua foi.

E tusa ai ma nei faʻamaumauga, na faamaonia e le FDA le dapagliflozin pe a maeʻa ona pasia e le Falemeli o Europa (EMEA) 16, 39.

Faaiuga

O faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faailoa mai ai se feʻau lelei o le gaioiga a le SGLT2 inhibitors. Ole vailaau ole vailaau e tuʻuina atu ai tui fou ole inisalini mo le faʻasaʻoina o le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faapalepale lelei, le leai o ni aʻafiaga leaga i le tino, mamafa o le hypoglycemia ma isi aʻafiaga ogaoga.

O le vailaʻau Forsig (dapagliflozin) i suʻesuʻega tumau e 104 vaiaso na faʻaalia ai le aoga tele o le gasegase umi, o le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le tele o le lapoa ma le maualalo o le lamatiaga o tulaga o le hypoglycemic. O le gasegase o se mea e mafai ona fai i le sulfonylureas i tagata mamaʻi e leʻi ausia a latou sini ma metothera monotherapy.

Tuua Lau Faamatalaga