E faʻapefea ona togafitia le tiga o le vae i le maʻisuka

O ituaiga uma o le maʻisukae mafai ona mafua ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina pe a le pulea lelei le maualuga ole kulukose toto. O se tasi o faafitauli e mafai ona tupu i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka o tiga faʻatasi. O sooga sili ona taatele o le tino o tulivae ia. E Manaomia e le Maʻisuka ona Iloa e uiga i le tiga i lalo o le tulivae ma i le sooga vaevaega, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaioiga ma isi faafitauli.

O le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le tiga o tuli, e mafua ai ona faʻaleagaina aʻa (neuropathy) O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona tele ituaiga. Laurolaral neuropathy - O le faʻaleagaina lea o neura namu i totonu o vae ma e sili ona taatele i vae ma vae vaivai. Autonomic neuropathy e aʻafia ai muso o le a le afaina ma totoga o le tino. O le neuropathy o le maʻisuka e mafai i nisi taimi ona aafia isi vaega o le tino, e pei o sooga. O nisi o maʻisuka e pagatia i tiga i tulivae. O le isi lea ituaiga o paʻu faʻatasi e mafua mai i le gasegase ma e mafai ona sili atu le tali atu i vailaau faʻasaina poʻo vailaʻau faʻamaʻiina lea ua faʻaalia e aoga i le togafitia o tiga o le namu nai lo vailaau faʻasaina faʻaleagaina.

O le maʻisuka, o suʻesuʻega ua faʻaalia, e le mafua ai le gasegase, ae o loʻo i ai se mafutaga i le va o faʻamaʻi e lua. O le maʻisuka ituaiga 1 e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, atonu ona o ia mea uma e lua o maʻi mamasimune pe a osofaʻia sese le tino. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu pe a osofaia e le faʻalavelave faʻasolosolo siama e mafua ai le inisalini. Laʻau o le Rateumatoid e tupu pe a oʻo mai le faʻalavelave faʻapitoa e maua ai faʻamaʻi e mafua ai le mumū ma faʻaleagaina ai sooga i le tino atoa. O tagata ei ai le genetic predisposition i se tasi ituaiga o faamaʻi autoimmune atonu o le a sili atu ona atiae le lona lua. O le maʻisuka ituaiga 1 e le mafua ai le gasegase o le toto, ae mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo se isi maʻi o le autoimmune.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua i ai se maualuga maualuga gasegasenai lo tagata lautele. O le osteoarthritis o se mumu o sooga ona o le fausiaina o le sooga i le taimi atoa, ae le o le autoimmune poʻo le faʻamaʻi faʻasolosolo pei o le gout. I lenei tulaga, o le maʻisuka lava ia e le afaina ai le gasegase, ae faʻamaʻi mai faamai. O tagata e sili atu ma le 55 ma le mamafa e sili atu ona faʻapupulaina le maʻisuka ituaiga 2 ma le osteoarthritis, aemaise lava i tulivae.

Faʻaleagaina faʻamaʻi i le maʻisuka o se mea masani. O lea faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga faanatinati, lea o le a le gata ina faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faʻalavelave, ae mafai foi ona faʻaleleia le tulaga masani o le masukulekelet system.

O mafuaʻaga autu o le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻapitoa o maʻi o le ponaivi, o le maualuga o le kulukose o le toto. I le uma, o le hyperglycemia e masani ona i ai se aafiaga leaga i totoga uma ma faiga a se tagata.

Na maua ai o le faateleina o le maualuga o le kulukose e aafia ai le tuufaatasiga o le sorbitol ua faaputuputuina i neurons ma pito i le endothelial. I lenei tulaga, o le neuropathy o le maʻisuka e masani ona atiina ae.

E le gata i lea, o mafuaʻaga o tiga faʻatasi i le maʻisuka e mafai ona taoto i le mea moni e faapea o suiga i le fesoʻotaʻiga o tisipesaʻi e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le oxidative ma le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto. Ma i le tulaga o le le lava o le inisalini, ei ai suiga i le puipuiga protelican o le gaioiga ma ponaivi.

Maʻi faʻatasi ma le maʻisuka

I le hyperglycemia masani, e eseese lava aafiaga o sooga. I nisi tulaga, o le maʻi e mafua mai i le le atoatoa i le microcirculation, faʻalauteleina o mea fesootai, poʻo aʻafiaga neuropathic. Ma faʻasologa o le rheumatic e tele lava ina matauina i tagata gasegase i faʻaaliga o togafitiga o pateni.

E i ai le tele o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka. E aofia ai:

  1. faasalalauina le hyperostosis skeletal skeletal,
  2. osteoporosis
  3. gasegase o le maʻisuka.

E le gata i lea, faatasi ai ma le maualuga o le suka i le maualuga, o le tele o gasegase o loo faaalia ai faailoga o se maʻi e faatapulaaina le gaoioi o fusi o mea taugata, e aofia ai leona e pei o:

  • O le konekarate a Dupuytren,
  • maʻisuka chiroartropathy (uila),
  • tenosynovitis o maso fomaʻi (puʻe tamatamailima),
  • faʻapipiʻi capsulitis (periarthritis, afaina i le tauau).

O le isi faʻateleina masani o le maʻisuka e le o le mafaufau. O nei mea e aofia ai le amyotrophy, o le neuropathic arthritis (osteoarthropathy, suauu Charcot), o le dystrophic reflex sympathy, syndrome valve syndrome ma sili atu.

Ina ia aua le atiina ae nei taunuuga, o aʻu ma le tagata gasegase e le tatau ona i ai ni tui, e taua tele le taitaia o togafitiga taimi. Ma ia faʻavasega le kulūkose, e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Metformin.

Faʻasaga i tua o le taimi umi o le maʻisuka (5-8 tausaga), e tele gasegase e maua ai le maʻisuka osteoarthropathy. O faailoga autu o le faʻamaʻi e maua mai i le ultrasound osteometry.

O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le pito i lalo. I le 60% o mataupu, e aofia ai le faʻaaogaina o metasarsal i le togafitiga, ma o le tapuvae ma metatarsophalangeals e aofia ai sina itiiti ifo (30%).

O nisi taimi o le sooga faʻatasi ma le tulivae e mafatia ai. I le avea ai o se tulafono, o lenei faagasologa e tasi le itu.

O faʻaaliga o le osteoarthropathy o tiga, fulafula ma le faʻaleagaina o sooga. Talu ai ona o le solia o le lagona lelei, o le gauai ma le le mautonu o le faitotoa o vae ua aliali, lea e masani ona oo atu ai i lo latou faapuupuuina ma le faaletonu.

E le gata i lea, o le faʻateleina o le hyperglycemia masani o le maʻisuka vae syndrome (SDS). O le maʻi fomaʻi lea e tupu aʻe pe a afaina ai ponaivi, o sooga faʻamafanafana, faʻapea foi vaʻa ma neura. O se taunuuga o lenei mea, o pulumu-necrotic processes e tupu i le tagata maʻi ma le maʻi fatu i luga o vae.

O le mea moni, o le SDS o loʻo faʻaalia i tagata matutua e le o aʻafiaga o le umi o le maʻisuka (mai le 15 tausaga). Ae paga lea, i le 70% o mataupu, o le alualu i luma o le faamai e manaomia ai le tipi ma o nisi taimi e tatau ona totoina se vae.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le fomaʻi o loʻo fulafula ma gasegase o vae. I le taimi muamua, o le tiga e aliali mai i le vaega pito i lalo, lea e manaʻomia ai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻamalosi ma le gasegase tuga poʻo le gasegase o le thrombophlebitis.

I le faagasologa o le atiaʻeina o le maʻi, faʻapipiʻi o le vae e tupu. I se taimi umi, ua tupu ai le neuropathy, ma e leai se tiga.

E masani lava, faatasi ai ma se faʻaopoopoga faifaipea o le suka toto, o le maʻi o le maʻisuka o loʻo faʻatapulaʻaina le vavalalata faʻatasi. Tele lava laʻititi, ma o nisi taimi e tele, sooga le tumau.

O faʻamaoniga o le OPS o tiga ia e tupu i le taimi o le soʻotaga faʻatasi. O le tele lava o taimi, e aʻafia ai le mafutaga mafanafana ma le tolucarpophalange, e le tele lava - o le tulivae, tauau, tapulima ma tapuvae.

E masani lava, e iloa le maʻi pe a le mafai e le tagata maʻi ona pipii mau ona lima. E masani lava, o le maʻi o le "lima tatalo" e atiina ae i le talaaga o isi suiga i le rumati. E le gata i lea, o le tulai mai o le OPS e faalagolago i le umi o le vasega o le maʻisuka ma lona taui.

O le isi faʻateleina faʻateleina o le hyperglycemia o le tauʻau o le tauau o le tauau. O lenei togafitiga e masani ona tuʻufaʻatasia ma le maʻi o le OPS, ma o nisi taimi, ma le tenosynovitis o alofilima. Ina ia puipuia le atinaʻeina o ia faʻamaʻi, e taua le pulea o le kulūkose, ma mo le faʻamautuina, e manaʻomia e tagata e le o le inisalini e faʻalagolago i le inisalini ona ave Metformin i taimi uma.

E masani lava, o se umi faaumiumi o se faamai e mafua ai le hyperglycemia e fesoasoani i suiga i le toe faaleleia o ponaivi. I le le lava o le inisalini, o lenei tulaga leaga e aʻafia ai le galuega osteoblastic.

I le afa o mataupu, o le osteopenia ma le osteoporosis e faʻasalalauina. E le gata i lea, o le gaioiga o nei maʻi faʻafuaseʻi e le mafai ona faʻalavelave. Mafuaaga e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina ole maʻi osteopenic:

  1. umi o le taufaasese o le metabolism gaʻo,
  2. faʻaaliga o le maʻisuka i tagata gasegase i lalo ifo o le 20 tausaga,
  3. maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga.

O le gasegase o le rheumatoid o se faʻatelega masani lea o le maʻisuka, aemaise lava i tagata matutua. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o se tiga matuitui i le sooga, o le solia o lona gaoioi ma le afaina o le vaega ua afaina.

Ae afai ei ai le maʻisuka, o le taumafa e afaina ai sooga uma ma gaogao vae, o le a le mea e fai ma le auala e togafitia ai ia tulaga?

Fomaʻi togafitiga

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le tulaga autu mo le puipuia o le alualu i luma o faamaʻi soofaatasi o le tausia lea o se fuainumera glucose (e oo i le 10 mmol / l) i le aso atoa. A leai, o togafitiga mo le le atoatoa o vae ma isi faʻafitauli o le maʻisuka o le a le aoga. O le mea lea, e taua le ave faʻamaonia faʻamaonia i aso uma, pei o Metformin poʻo Siofor.

Ma o le faʻaleagaina o sooga, e aofia ai faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faʻamaina e faafouina ai mea e gaosi ai le fale. I tulaga maualuga, o le injections e faia, ae peitaʻi pe a fai o le vaʻai faʻapitoa e teuina.

E le gata i lea, o le togafitia o faʻamaʻi faʻatasi i le maʻisuka e masani lava ona oʻo mai i le aveesea o le pyrazolone ma le vailaʻau B 12. E masani lava ona faʻaaogaina le taʻavale o le corticosteroids mo le atropathy, ona e aʻafia ai le concentrated sugar. Ae afai e tatau ai, o le inisinia ma le periarticular administration o togi maualalo (e oo atu i le 37 ml o le hydrocortisone) o nisi taimi e faasinoina.

Mo togafitiga fualaau faʻamalositino ia aoga, e tatau i le tagata maʻi ona ave vailaau i vasega ma mo se taimi umi. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia ona suʻesuʻeina i se faiga faʻapitoa, lea o le a mafai ai e le fomaʻi ona pulea le togafitiga.

I le tulaga o le faaleagaina o vae, e togafitia ai maʻi o le gaʻo ma togafitiga faʻamaʻi. E taua foi le lafoaʻi o amio leaga, tuʻuina atu o laʻau ma faʻamalolo faʻamaʻi e faʻalavelave ai le toe faʻaleleia o mea faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi poʻo le gasegase o le maʻisuka, e le mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga. O se tasi o auala sili ona lauiloa o le magnetic thérapie, lea e vevela ai le sooga i le loloto o le sefululua senetimita.

Faʻapitoa o le faʻaalia o le mageta:

  • aveesea o le mumu,
  • aveeseina o le tiga
  • faʻaleleia atili o le tulaga masani o le masukulekele system,
  • e mafai ona faʻatino le faʻatinoga i le toetoe lava o le matua.

O le togafitiga e tusa ma le 30 aso. Ae peitaʻi, o le faʻaoʻoina o le mageta e fesoasoani i le amataga o le atinaʻega o faʻamaʻi faʻatasi. E le gata i lea, o lenei faiga e solia i le tulaga o faafitauli o le fatu, kanesa, tuberculosis, le lelei o le toto ma le taimi o le maitaga.

Afai e pipii le maʻisuka, e masani ona tuʻuina i ai le togafitiga laser. O faʻatinoga faapena e faia i vasega - 20 sauniga i aso uma. Ae e aoga tele i na o le malū o le maʻi.

E le gata i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e pei o le Metformin, vitamini, painkillers ma anti-inflammatory drugs, mo le maʻisuka faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, e taua le mulimuli i tulafono uma mo le tausiga o vae, ma le gauai faapitoa i vae. E taua foi le faia o taʻaloga faapitoa pe a fai e faʻapipiʻi se masini, aemaise lava pe afai ua tuʻuina atu le elemene e leʻi totoina talu ai nei.

I le faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma soʻoga faʻapitoa, o loʻo faʻaalia le massage faʻalogo. O lea la, afai e te faia se faʻatulagaga faapena e le itiiti ifo i le 10 minute i le aso, e mafai ona faʻaititia le malosi o le tiga ma faʻalauteleina le lagona o le sooga. Ae ui i lea, o le togafitiga e solia i le maualuga o le toto maualuga, fiva, toto ma paʻu o le paʻu.

O le puipuia o le tupu mai o faʻafitauli faʻapitoa i le maʻisuka e aofia ai le pulea ma le faʻaeteete, ina ia mafai ona e le gata ina foia le faafitauli, ae ia puipuia ai foi lona tupu i le lumanaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona mulimuli i se taumafataga, faʻamalositino, aloese mai le atuatuvale, faʻaaoga soo le Metformin, Metglib ma isi vailaʻau faʻasaina.

E faʻapefea ona aafia le sogasoga i soʻo se tasi i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Paʻu o le maʻisuka: aʻoaʻo pe faapefea ona taulimaina. O lenei itulau o loʻo faʻamatalaina le auala e ave ai le pulea o ituaiga eseese o tiga. O le taulaiga o luga o le tiga i vae o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona mafua. E tele mafuaʻaga ma togafitiga mo le togafitiga o faafitauli faʻatasi. Tuuina atu faʻamatalaga e uiga i faʻafitauli o le maʻisuka lea e mafai ona mafua ai le tiga o le tino ma isi mea faʻafefete. Faitau pe faapefea ona aveʻesea le ulu o le ulu i fualaau ma togafitiga masani.

Maʻisuka Pain: Faʻamatalaga Talafeagai

Aoao e uiga i tagata e masani ona faatonuina i le maʻisuka. O nei mea e faʻamalosia, faʻamalosi, opioid analgesics, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le paʻu i le foliga o se kulimi, suauu, lotion poo le aerosol. O le togafitiga autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma faʻamausali lelei le masani ai. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga o le maʻisuka togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka. O le ausia o se kulūkose masani e moni, pe a le faʻavalevalea. A aunoa ma le faʻamalieina o lenei tulaga, e oʻo lava i fualaau sili ona mamana ma taugofie o le a le fesoasoani tele mai le tiga ma isi faʻafitauli o le maʻisuka.

Paʻu i vae

O tiga o vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i mafuaaga e lua:

  1. O le neuropathy o le vavau o se faʻalavelave lea o le gasegase o le kulukose.
  2. Faʻalavelave faʻapitoa i atherosclerotic plate.

Tusa lava pe o le a le mafuaaga, o le togafitiga autu o le toe aumaia o le suka i mea masani ma tumau lelei le masani ai. A aunoa ma lenei tulaga, leai ni fualaau, massage, togafitiga o togafitiga ma togafitiga faa-tagata o le a fesoasoani. O le tiga o le vae e tatau ona avea ma se faʻamalosi mo oe e teu ai le mafaufau ma faʻaeteete ia oe lava ia. Ina ia foia faafitauli, e tatau ona e fuafuaina le mafuaaga o faailoga e faʻalavelave ai le maʻi. O lenei mea o le a mafai ai ona filifili le togafitiga sili ona talafeagai. Mafaufau muamua i le neuropathy, ona oʻo lea i le atherosclerotic vascular damage.

Aisea e mafua ai le tiga o le vae i le maʻisuka?

O le faateleina o le toto suka e afaina ai neura e pulea ai le tino atoa, e aofia ai vae. O se suʻesuʻega o le neuropathy lautele o lona uiga ua aʻafia neura i vae, ma atonu foi i lima, i luga o le itu, mamao mai le ogatotonu o le tino. I le tele o tulaga, o le neuropathy e mafua ai le le mautonu, leai se lagona. Ae ui i lea, i nisi o tagata gasegase, e aliali mai ia lava i le tiga, susunuina, tingling, ma le pupuʻu. O aʻafiaga e mafai ona tupu e le gata i le ao, ae i le po foi, o le moe i le po.

O le tiga o le tiga na mafua mai i le neuropathy e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, ae le o le mea sili lenei ona lamatia. Atonu e leai se paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e afaina ona vae ao savali, e aunoa ma le matauina. O le maʻisuka e mafua ai manua vae e faʻamalolo lemu pe leai foi. Faitau atili i luga o le maʻi suka. Mai iinei o loʻo lata mai i le gangrene ma le tipi.

O le maʻisuka lē lelei e faʻateleina le atinaʻe o le atherosclerosis. O le maʻi lenei. I le avea ai o se tulafono, o le taimi lava lea e aafia ai vaa o loʻo fafagaina le fatu, faiʻai, fatugaʻo, faʻapea foʻi pito pito i lalo. Paʻu paʻu i luga o laʻau, o le mafuaʻaga e faʻaitiitia ai le toto pe faʻafefea foi. E maua e suʻega le matelaina o le okesene - ischemia.O le tiga o le vae e mafai ona faʻalauteleina ao savali, aemaise i luga o faasitepu, ma faʻavaivai pe faʻaumatia atoatoa pe a nofo le maʻi. O lenei faailoga e taua o le faʻafefeteina faʻapipiʻi. O osofaiga o le tiga e ese mai i taimi filemu. Malologa e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻavauvau. I le faaopoopo atu i le tiga, faʻamafanafanaina o pito i tua, lanu lanu cyanotic o vae, ma le faatelegeseina o fao e mafai ona matauina.

O le faʻamalosaga faʻafefeteina e maua ai le tele o faafitauli mo maʻi. Latou te taumafai e nofo i le fale ia sili atu ina ia aua le gauai o latou vae ma aloese mai osofaiga o le tiga. I le faaopoopo atu i le tiga, o le lagona o le vaivai i vae, le soifua maloloina lautele e mafai ona faalavelave. Atherosclerosis poloka le tafe o le toto i vae, o le mea lea e le lelei ai le malosi o manua. O loʻo i ai se taufaʻatau o le gangrene ma le toesea, aemaise lava pe a pili le neuropathy o le maʻisuka. E i ai foi le maualuga o le lamatiaga o le fatu ma le taia ona o faafitauli i vaʻa e fafaga ai le fatu ma le faiʻai. Matou te toe fai atu o le atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi e aafia ai le tele o vaʻa taua i le taimi e tasi.

E faʻapefea ona aveesea le tiga o le vae?

O le tele o le maʻisuka latou te maua ni mea e gaosi ai naʻo le fofo. Matamata i se vitio a Dr. Bernstein ma aoao pe faʻafefea ona faʻaumatia le neuropathy o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faʻamaʻi ma taugata. I le uma, o le neuropathy e mafua ai ou mafatiaga. I nisi o maʻisuka, e mafua ai le tiga o le vae, ao isi e mafua ai le le mautonu ma le leai o se lagona. O nisi taimi o faʻamaoni "pasita" ma "toaga" e faʻapipiʻiina e le tasi ma le isi. I soo se tulaga, e mafai ona foia lenei faafitauli, e le pei o faafitauli o le maʻisuka i mata ma fatuga.

O le tiga o le vae e tatau ona faaosofia ai oe ina ia suʻesuʻeina lelei ma togafitia. E tatau ona iloa le tikeri o le atherosclerosis o vaʻa o vae. Ona siaki lea o le neuropathy o le maʻisuka. Saili po o fea faiga e aʻafia ai i lenei faʻalavelave, e ese mai i le faʻamamafa pito i tua o vae. Muamua lava, o le fomaʻi e faʻatulagaina le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-brachial. E le tiga pe matautia foi. O loʻo maʻi le tagata maʻi i luga o le moega. I se tulaga vaʻaia, o le tumutumu o le toto (luga) i totatilima ma tauau e fuaina i le tele o taimi. Afai e laʻititi laʻititi i tapuvae nai lo tauau, ona ono aʻafia ai lea o vaʻa i vae e le atherosclerosis. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni suʻega ogaoga-ultrasound, MRI. Aʻo leʻi taoto i luga o vaʻa, e mafai ona faʻatulaga se x-ray ma le faʻaofiina o se sui soʻotaga. E leʻo se suʻesuʻega sili ona saogalemu. E sili atu le le faia pe afai e le fuafuaina se taotoga.

Afai e masalomia le neuropathy o le maʻisuka, o le lagona o le paʻu o vae e paʻi, vibration, siaki le vevela. O lenei mea e faia e le fomaʻi ma le fesoasoani a se pusa o le neurological, lea e aofia ai se tui, se fulufulu, ma se nila mo le siakiina o lagona tiga. Talu ai ona o aʻafiaga o le namu, o vae e mafai ona le maua ai le malosi i le afu. I lenei tulaga, o le a mago le paʻu ma e mafai ona taʻe. E taua lenei mea i le taimi o se asiasiga vaaia. E pei o le atherosclerosis, o le neuropathy o se faʻalavelave masani o le maʻisuka. E mafai ona mafua ai le faʻaogaina o musika. Faʻaleagaina o neura e pulea ai le manava ma le fatu o le tino matautia. Ae ui i lea, e itiiti fomaʻi e iloa pe faapefea ona siaki lenei mea.

E leai ni vailaau faʻataʻitaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le neuropathy o le maʻisuka

O le togafitiga autu o le ausia lea ma faatumauina le toto toto masani. Aoao ma mulimuli i se laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame ole puleaina ole maʻisuka. Neuropathy o se faʻalavelave faigata. A maua le maualuga o le kulukose o le toto, e faʻaleleia le malosi o neura, o le a faʻaitiitia ma faʻagasolo i totonu o nai masina.

E le gata i lea, o le puleaina o le maʻisuka fesoasoani e faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis. O le tiga o le vae, e ese mai le leai o se lagona, o se faʻamalosiaga mo tagata mamaʻi ina ia togafitia ma le faaeteete. E i ai i lou malosi le faatea ese o faʻamalologa le lelei, e aloese ai mai le vavaeina ma ia faʻavae se olaga masani.

O a meaʻai ma meaai e fesoasoani ai?

Faʻasaga i le tiga, e mafai e le fomaʻi ona faatonuina vailaʻau, lea o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo. E le fesoasoani fualaau oona, ma o vailaʻau faʻamaʻi e iai aʻafiaga taua. Taumafai e faia e aunoa ma i latou i le tele e mafai ai. O meaʻai e masani ona maua, e masani lava ona faʻaaogaina e le siama le alifa alpha lipoic. O lona tau e maualuga, ma o aoga e taufaasese. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi lenei meafaigaluega, aua le faʻatau i le fale talavai, ae o le order mai Amerika e ala i le iHerb website. O le tau o le a tele taimi e maualalo ai.

Vitamin B6 (pyridoxine) i ogalaau tetele e mafua ai le numera i tamatamailima ma tamatamai vae, e tutusa ma le gaioiga o le meaʻai i le togafitiga o nifo. O lenei itu itu e mafai ona faʻaaoga e pulea ai le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka. O le fualaau e tatau ona itiiti ifo ma le 100 mg, ma mo tagata o le tino tele - 200 mg i le aso. Ave ma isi vitamini B, faʻapea foʻi ma le magnesium. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalavelave o vitamini B-50. Faʻaaogā na o se mea le tumau seʻia oʻo ina toe faʻaleleia aʻafiaga o le fiva ma le lelei o le puleaina o le maʻisuka. E le faʻatagaina aloaia lenei, o suʻega e faʻataʻitaʻi i latou lava tulaga lamatia. O aʻafiaga matuia e mafai. Mo tiga e mafua mai i le atherosclerosis, o lenei fua o le a le fesoasoani.

Suʻega o le Maʻisuka Foot Pain: Toe Iloilo Patient

Afai o le suʻega e faʻamaonia ai o le a aafia ai vaʻa vae i le atherosclerosis, o le a sili atu ona faʻatonuina le tagata maʻi e ave fuainumera mo le cholesterol, vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga, ma atonu o le toto toto. O nei fualaau uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, stroke, ma le thromboembolism pulmonary. E iai filifiliga mo togafitiga faʻapitoa. E mafai e se fomai tipitipi ona tuʻuina se mea e pei o se paluni i totonu o se uaua ua afaina, ona faapipii lea ma faalautele le lumen i lenei auala. Ina ia faatumauina le tafe o le toto e ala i le aluga, atonu latou te tuu ai se pulu i totonu - o se masi felafolafoaʻi. O le isi auala o le ave lea o se ipu mai se tasi o vaega o le tino ma avea o se taulaiga mo le toto nai lo se fao ua afaina. Talanoaina auiliiliga ma lau fomaʻi.

Paga ootia

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ma tiga faʻatasi e leai se fesoʻotaʻiga, e manaʻomia ona vaʻaia e le tasi le isi. E le mafai ona toe faʻaleleia muamua, ma e mafai ona e foia faafitauli i lalo o le pulea ma taʻitaʻia se olaga masani e aunoa ma se faʻaletonu. O loʻo taua i lalo le tele o mafuaʻaga o tiga ma isi faʻatasi faʻafitauli:

  • afaina o le vai,
  • gasegase
  • Sini o le Carcot.

O le gasegase o le Rheumatoid o se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi e mafua mai osofaiga a autoimmune, e pei o le maʻisuka ituaiga 1. Faailoga - tiga, mumu, fulafula o sooga. O le uiga lelei o nei faailoga e matauina e le o taimi uma, ae i le talafeagai. O suʻega toto e mafai ona faʻaalia ai le tele o faailoga o le mumū - C-reactive protein, interleukin 6 ma isi. Ina ia mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, i tulaga ogaoga, o vailaau e faʻamaonia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, etanercept, adalimumab poʻo le infliximab. Latou te taofia le gaioiga o le tino puipuia. Masalo o nei vailaʻau e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka mimiti pe a le amataina. Ae e mafai ona latou faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi ma mafua ai isi aʻafiaga.

E taua le taumafai e 'ai se mea taumafa ma le teenaina o le kulūlūlū, faʻapea foʻi ma supple inflammatory dietary supplements - curcumin ma isi. Faamolemole ia maitauina o le taumafa-maualalo o le maʻisuka taumafa o loʻo iai foi le leai o se meaʻai. Pe o meaʻai susu e aofia ai casein e tatau ona faʻateʻaina o se mea e leai se mea. Ia manatua o le maʻisuka ituaiga 2, o osofaiga a le tino puipuia i luga o peta peta pancreatic e taatele. E tatau i tagata maʻi ona aʻafia le inisalini, a itiiti ifo i lalo ifo. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tele lava o le maʻi mimimune.

Osteoarthritis: o le mafuaʻaga o tiga faʻatasi i le maʻisuka ituaiga 2

O le osteoarthritis o se faafitauli i sooga e mafua mai i laei o latou tausaga, faʻapea foʻi ma le mamafa o le mamafa o le maʻi. E pupuʻu sooga i totonu o sooga, ona amata ai lea ona paʻi ma ponaivi ivi. Faailoga - fulafula ma le tapulaa o le gaioiga. O faafitauli sili ona taatele o loʻo i totonu o tulivae ma sulu. E le osofaia e le tino puipuia le sooga, e pei o le gasegase oona. O faailoga o le mumu i le toto e le maualuga. E tatau ona e taumafai e leiloa le mamafa i tau uma lava. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai faʻafitauli faʻapitoa ma faʻaleleia ai foi le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2. Ia talanoa ma lau fomaʻi pe afai e tatau ona e tago i fualaau oona pe faʻaaoga togafitiga.

O le vae o le Carcot o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e mafua ai le faʻaleagaina o sooga o vae. I le amataga, o le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai ona leai se lagona i vae. Pe a savali, o le liua e feteenai ma faaleagaina, ae e le o iloa e le tagata gasegase lenei mea. O le mamafa o le sooga e faateleina. E vave tele le vae ma e matua leaga lava. E na o le maeʻa lava ona amata ona vevela le sooga, mumu ma afaina. Ma le mea mulimuli, o le maʻisuka faʻamatalaga e iai ona faafitauli. E mafai ona vevela le sooga o aʻafiaga i le paʻi. Togafitiga - taotoga, seevae faʻasolosolo. O le taimi lava ua maua ai le vae o Charcot, o le le atoatoa e mafai ona faʻafitia. E tatau ona taofiofia le maualuga o le toto toto ina ia mafai ai ona taofia le neuropathy.

Faʻauʻau faʻamaʻi

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase latou te taumafai muamua e pulea le tiga i fualaau na oi latou lava. Latou te faʻaaoga le ibuprofen poʻo le paracetamol, lea e faʻatau atu i luga o le pusa. O nei fualaau oona e fesoasoani i mataupu sili ona agamalu. Mo le faʻaaogaina o meaʻai malosi, e tatau ona e maua se taotoga mai lau fomaʻi. O vailaʻau nei o loʻo faʻamatalaina e uiga i tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka:

  • tagata faʻamalosia - faʻataʻitaʻi, sikola,
  • tricyclic antidepressants - imipramine, nortriptyline, amitriptyline,
  • o le inisinia o le rerotake filifilia o le serotonin - duloxetine, milnacipran,
  • opioid analgesics.

O nei fualaau uma e masani ona mafua ai aʻafiaga ogaoga. E le o tau fua na o tau togafitiga. Taumafai e fai e aunoa ma latou. Amata i vailaau vaivai. Fesuiai i mea malolosi pe a manaʻomia.

Tagata faʻatau

Pregabalin, fugalaau ma isi vailaʻau tutusa e faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le maʻi maʻi. O nei fualaau oona ua taua o le anticonvulsants. I le faaopoopo atu i le togafitia o maʻi maʻi, e mafai ona latou faʻamaloloina le susunuina, tui, ma le tigaina o le fana. O le mea lea, ua faatonuina i latou mo le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tiga, pei o fualaau muamua. Latou te faʻagesegese le faʻaliliuina atu o lagona tuga lea e maua ai lagona le lelei.

Faʻafitauli Faʻafuaseʻi e Faʻasaga i Paʻa

O vailaau mo le atuatuvale ma le tiga mo le maʻisuka o ni tagata inhibitors o le rerotake filifilia o le serotonin (duloxetine, milnacipran). Tricyclic antidepressants (imipramine, nortriptyline, amitriptyline) e le masani ona faʻaaogaina. Talu ai i siama e manaʻomia e faʻasaʻo ai le tiga, e masani ona mafua ai aʻafiaga. E faʻamalosia le toto o le toto e faʻamalosi ai faʻamaʻi. Fuatia atili i le taimi nei ao e tago i nei fualaau. Afai e tatau ai, ia faateleina lau tui ole inisalini.

Tramadol ma isi suʻesuʻega opioid e le fesoasoani tele i le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka. E mafai foi ona avea ma vaisu.

I le faʻaopopo atu i laumei, e mafai ona e suʻeina se kulimi, suauu poo se patch o loʻo aofia ai le kapoti. O se vailaʻau lea e maua mai le pepa vevela. E afaina ai neura ma mafua ai ona taofi le tino e gauai atu io latou lagona ile taimi. I le taimi muamua, e faʻamalosia le faʻavaivai, ae a maeʻa le 7-10 aso, e mafai ona sau le toomaga. Ina ia maua le aʻafiaga, e tatau ona e faʻaaoga le capedicin i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. E tele gasegase e talitonu e tele atu faafitauli nai lo faamanuiaga. Ae ui i lea, o lenei fofo e le afaina ai aʻafiaga ogaoga e pei o le mea e faʻaaogaina. O se fofo sili atu ona lauiloa nai lo le capsaicin o le lidocaine mo le faʻaaogaina o le paʻu i le foliga o se suauu, gel, pulumu poʻo le arosol. Talanoa ma lau fomaʻi poo fea tulafono e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se 12 itula.

O le a le mea e fai pe a tiga lou manava

O le tiga o le tino ma isi maʻi oona i le maʻisuka e le tatau ona faapalepale, ae ia togafitia lelei, taumafai e faʻaumatia. Saili se tagata gastroenterologist lelei, suʻesuʻe ma feutagai ma ia. Ia mautinoa e te le maua le ulitisrative colitis, faʻamaʻi o Crohn, faʻafitauli o le vevela, poʻo le manava poʻo le maʻi leʻo. Saili faʻamaoniga o le tele o le candida albicans lefiti i lou puʻu. Afai e tatau ai, ave ni meaʻai e faʻamalo ai lenei anufe, o loʻo aofia ai le kapilita acids, oregano suauʻu ma isi vaega. Saili pe i ai lou gutu o le le faapalepale (maʻi celiac).

O fualaau o le maʻisuka lenei e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, vomiting, ma isi mea faʻafefeteina:

  • Metformin - Glucophage, Siofor ma analogues
  • glucagon-like peptide-1 agonists - Viktoza, Baeta, Lixumia, Faʻasalaga.

O nei vailaau uma e mafai ona aoga tele. O faʻalavelave faʻalavelave e le o se mafuaaga e mumusu ai e talia. Ae peitai, o le fualaau e tatau ona faaitiitia mo se taimi le tumau ina ia mafai ai e le tino ona faʻaaogaina. Victoza, Baeta ma isi vailaʻau faʻasaina e fuafua e tui se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e fafaga ai. I le tulaga o le gasegase, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, ma oʻo lava i le vomia. E masani lava, e masani lava e le lamatia. Na o le 'ai i le faʻamaoni. O fuamoa Metformin e faʻavaivaia ai foi le manaʻo, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le tagofiaina.

O le neuropathy o le maʻisuka e masani ona afaina ai neura, lea e pulea ai le gaioiga o meaai i luga o le gastrointestinal tract ma e oo lava i le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava. A maeʻa ona 'ai, atonu e iai ni meaʻai e momoe i le manava mo le tele o itula. I ia tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona maua le taotoga, se lagona o le atoatoa o le manava, oso i le maualuga ole kulukose toto. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le gastroparesis o le maʻisuka. Faitau i lalo le auala e mafai ona pulea ai.

Ketoacidosis o se faʻalavelave matuia, faʻamalosia ai le maʻisuka mafua mai i le toto maualuga maualuga, a itiiti ifo ma le 13 mmol / L. Faatasi ai ma isi faʻaʻailoga, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, leisa, ma le vomia. O le tagata maʻi e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. E talafeagai le fuaina o ketones i le toto ma le urine sei vagana ua maua le suka o le itiiti ifo i le 13 mmol / l. Faʻamatalaga ole glucose maualalo e te le popole i ketones, aua e te fefe i foliga mai o le acetone i le urine.

Maʻisaga o le maʻisuka

O le ulu o le ulu o le matua ma le lua. Peraimeri - o le taimi lea e i ai i le ulu le mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻafitauli o vaʻa toto, nuanua poʻo le masima masima. Lua mafuaʻaga e leai se lelei o le ea, fomaʻi, gutu o le isu, faʻalogo le taliga. Po o le sili atu foi ona ogaoga faafitauli - fefinauaiga, afaina, tumo. I le maʻisuka, o le ulu o le ulu e mafua mai i le maualuga ma le maualalo o le suka toto, faapea foi ma lona le mautonu, osooso ma toe foi mai.

Toa maualuga - o le kulūkose toto o le 10 mmol / L poʻo le maualuga. O le ulu o le ulu e masani lava ona atiaʻe lemu, ma le maualuga o le suka, o le malosi. Atonu e na o le pau lava lea o faailoga o le maʻisuka ua le mafai ona pulea. Low sugar - o le toto o le kulukose o le toto e itiiti ifo nai lo le 3.9 mmol / L, e ui o lenei laasaga o le tagata lava ia mo maʻisuka taitasi. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, e mafai ona vave faʻafuaseʻi le maʻi tigaina, faatasi ai ma isi faʻamaoniga - fiaai, atuatuvale, gatete lima. Mo le puipuiga ma le togafiti, ia faitau le tusiga "Suga Suauu Mama (Hypoglycemia)".

O le ulu tiga e mafai ona tupu pe a uma ona i ai se oso i le toto suka. E tupu i le tali atu i se suiga tele i le maualuga o hormones - adrenaline, norepinephrine ma, atonu o isi. O le fuaina o le suka i se glucometer e mafai ona faʻaalia ai o lona maualuga e masani lava. Afai e le faʻaogaina e le maʻisuka se masini e siaki pea le kulūkose, ona mafai lea ona na o ona taunuuga e mafai ona siaki ai talu ai nei, o le tasi o ia o se maʻi tiga.

O a nisi o fualaau suamalie lelei?

O le togafiti o le vevela o se meaʻai, faʻapea foi togafitiga masani. O togafitiga i luga o le counter e lelei mo nisi tagata. O le sili ona lauiloa oi latou o paracetamol, aspirin, ibuprofen. O nei fualaau aina e leai se mea e le afaina ai. Suesue ma le faʻaeteete o latou aʻafiaga o le itu ae leʻi aveina. Afai e manaʻomia ni vailaʻau e sili atu ona malosi, e tatau ona e maua se taotoga mo i latou mai lau fomaʻi.

I togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le televave ma le ogaoga o osofaiga o le ulu, taumafai muamua e ave le magnesium i le 400-800 mg i le aso. E mafai ona e sufuluina lou thyme, rosemary poʻo le pepa moli mumu i totonu o le whiskey ma le muaulu. Inu le la ma le chamomile poʻo le totino, faʻapea foʻi ma isi ituaiga o vai, ina ia leai se vai inu. Ina ia faʻaitiitia le mafatiaga, taumafai e mafaufau loloto, yoga, poʻo le massage. O meaʻai nei ma mea faaopoopo e mafai ona mafua ai ni ulu ulu: vine mumu, sukalati, sisi lanumoana, fua o le citrus, avocados, caffeine, ma aspartame. Taumafai e lafoai i latou mo le tele o vaiaso ma siaki le aafiaga.

E masani ona i ai se tulaga pe a maua e soʻo le maʻi suka. O lenei tulaga e mafua ai le tele o faafitauli i tagata gasegase, ona talu ai ona o le solia o lo latou tulaga masani ma le faatinoga, o le lelei o le ola o tagata ua faaititia tele.

Fomaʻi e taʻua se sooga poʻo se vaega o se sooga pe a faʻalua faʻatasi faʻatasi pe sili atu ponaivi. O lenei mea faigata e faia e ligaments e pipii i ponaivi, ma tendoni e avea o ni mea faʻapipiʻi mo maso. I le pito i lalo o ponaivi o ni kapiti e fesoasoani i le sosolo malie o sooga, puipuia ai le feeseeseaiga ma le faʻaleagaina o fausaga malupuipuia.

E mafai ona faʻamaʻoti siatila mo mafuaaga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina, poʻo le amataina o lona faʻaumatia ona o le matua. O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e oʻo atu ai i le saoasaoa o nei faiga ona o le faʻamaʻi e matua faʻalavelaveina ai le gaosiga masani o gaioiga uma.

O le faʻaitiitia o le tafe o le toto e mafua mai i le vavalalata o vaʻa toto ma le soliga o la latou innervation. E mafua ai le le lava o meaai paleni, lea e mulimuli ane mafua ai le solia o le gaosiga o mea e tatau ai i maso, ponaivi ma cartilage. O se tasi o galuega autu a le sooga e tigaina - faʻapipiʻi maso ma ponaivi i se tulaga patino.

O le isi itu o le faaputuputuina o le maualuga o le suka i luga o luga o le tino. O le faʻaitiitia o le faʻavauvau, o le masani masani e faʻavaivaia pe faigata, faʻavaeina o le collagen, lea e fai ai ni sooga, ua faʻavaivaia. E le gata i lea, o le mamafa e taua o se mea taua, lea e aʻafia ai aʻa uma o vae, aemaise lava o le maʻisuka e masani i tiga i tulivae ma tapuvae. I nisi o tulaga, atonu e i ai le tiga i luga o le pito i luga, ae e le taatele.

Tuʻu faʻatasi i maʻi suka

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e sili atu ona sili atu nai lo tagata soifua maloloina e mafatia i maʻi pipisi. E tusa ma le 80% o tagata maʻi na lipotia se tiga o faʻamatalaga i le amataga. O faʻamaʻi pipisi e pei o le arthrosis, e amata ona tupu mai i le taimi o foliga mai o le hyperglycemia masani.

O lagona le lelei i tamatamailima ma tamatamai vae, vae, tulivae, ma sooga o le suilapalapa i le maʻisuka malosi e mafai ona manatu e masani. O le matua o le tagata maʻi, o le tele o le maʻisuka, o le maualuga atu lea e ono mafai ona atiaʻe ituaiga faʻafitauli. E tusa ai ma fuainumera, e sili atu le aafia o sooga o vae i isi taimi nai lo isi. E mafua lenei ona o le faʻaopoopoga o le mamafa i luga ia i latou.

Osteoarthropathy

Osteoarthropathy o se faʻasalaga faʻatasi e amata e aunoa ma se faʻamaʻi. O lona isi igoa o le fusuaga a Charcot. O lea togafitiga ua manatu o se faʻaaliga mo le tofiaina o se tagata maʻi i se faʻafitauli faʻaletonu, talu ai ua faʻaititia le tulaga lelei o le ola o ia tagata. O faʻamoemoega o le faʻasologa o le Charcot o sooga o vae - o vae, tulivae, ma sooga o le suilapalapa.

E faigata le faʻamaʻiina o le maʻi i le amataga, aua e le mafua ai se tiga, e tusa lava pe atiaʻe mea leaga. E mafua ona o se faʻaitiitia o le lagona lelei, lea e faʻafeusuaʻi ai ni faaletonu o le liva, faʻaleagaina o ponaivi o vae, o latou faʻalavelave. Tausiga togafitiga o togafitiga, pe afai e mafai, toe faʻatulagaina sooga faʻapipiʻi.

Fuga o le suka

O lenei faaletonu e fai ma sui o le faʻatapulaʻaina o le gaoioi o luga o foliga faʻapitoa. O le tuai lenei faʻalavelave o le faʻamaʻi e aafia ai le tasi vae tolu o tagata gasegase. E oʻo atu ai i le malosi tele o tamatamailima, lima, o luga o luga o le paʻu paʻepaʻe, e masani lava i tua o le lima. O tiga e le o uiga. Le togafitiga e le aoga.

O le gasegase ma le mumu o le pusa periarticular

E leai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le arthrosis ma le maʻisuka, ae masani ona maua i lenei maʻi. O le mea moni, o suiga ia i tausaga e aofia ai ponaivi, lea e mafua mai i le faʻaogaina o tausaga. E amata le maʻi i le mavae ai o le 45 tausaga, ma faʻatasi ai ma le mamafa o le faʻaalia o ia lava muamua. E sili atu ona aʻafia le sooga o vae. Ituaiga:

  • falemaʻi
  • tauau
  • pulumu
  • tamatamailima
  • Hip
  • tulivae
  • vertebral
  • tapuvae
  • fefiloi.

O le Bursitis o se mumu o le taga o le periarticular. E mafua ona o osofaiga faʻamaʻi. O taʻavale taʻitasi e ō mai ma le tiga tele. O le faapitoa le faʻavauvau o le pursitis o sima o vae, talu ai e tatau ona siitia le tagata, ma o le mamafa sili ona pa'ū ifo ile pito i lalo. O le mafuaʻaga o le bursitis o manua, oomi i luga o sooga, o le maʻisuka e fesoasoani foi e faʻavave le faagasologa. O le togafitiga o le gasegase ma le bursitis o se faafitauli ogaoga faafomai, talu ai o lenei faagasologa e masani ona umi.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Paʻu faʻatasi ma le toetoe o maʻi uma o loʻo i luga. O le togafitiga o le toatele oi latou e faigata, ae ui i lea, o loʻo i ai auala e faʻaitiitia ai le tiga. O le mea lea, e fautuaina e saili le fesoasoani a se fomaʻi i le tulaga o ia faafitauli. O le a ia faʻatonuina ia ituaiga o togafitiga:

  • asiasiga lautele
  • talafesa faafomaʻi
  • x-ray o le sootaga soofaatasi,
  • o nisi taimi o loʻo i ai se manaʻoga mo le MRI, faʻamaʻi pipisi.

A amata ona afaina i le maʻi suka, o le endocrinologist e tatau ona avea ma uluai fomaʻi e asia. O le a faʻamaonia le togafitiga o togafitiga autu, fesoasoani e totogi mo le gaosiga o gaʻo. A maeʻa lena, o le a ia tuʻuina atu fautuaga i le traumatologist e uiga i le puleaina o le maʻi, ma mafaufau i le ituaiga o faʻamaʻi, o lona umi, ma le faʻamautuina o le faʻamatalaga glycemic.

O togafitiga e aofia ai fualaau faasaina e faʻaleleia atili ai le manaia o le toto. Mo lenei mea, e manaʻomia le 'angioprotectors, antiplatelet agents ma antiplatelet agents. O le a le sili atu le manaia le faʻaaogaina o le physiotherapeutic - massages, electrophoresis.

E taua le faʻaitiitia o le avega ina ia mafai ona malolo ai le ponaivi mai le galuega. Ina ia faʻaitiitia le tigā, e faʻamautuina ai fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory e faʻamalolo ai le tiga. I faʻamaʻi pipisi, o loʻo i ai se manaʻoga mo togafitiga faʻamaʻi. O le maʻi o le maʻi suka, o le vae o Charcot e manaʻomia ni seevae faʻasolosolo. O mataupu ogaoga e afaina i togafitiga.

Mafuaaga o le fula

E tele mafuaʻaga o le vae o le gaʻo i le maʻisuka. O le tele o taimi, o le edema e faʻafeagai ma le talaaga o:

  1. Mateʻo le neuropathy. O le maualuga maualuga o le suka e afaina ai le nerve, ma mafua ai ona oti, lea e mafua ai le fulafula o vae. Talu ai ona o le tiga o namu, ua le toe lagona ai e le au tiga le tiga, fiva, vaivai. Faatasi ai ma le leai o se lagona lelei, e le matauina e tagata gasegase le tupu o le fulafula, o le amataina o ni mea laiti laiti, maoaʻe, vavave, pustules. O le iʻuga, o manua e aʻafia, e le faʻamalolo mo se taimi umi.
  2. Faʻaleagaina i vaʻa toto (angiopathy). I maʻi o le maʻisuka, o le tino atoa o le tino e mafatia ai. Ae sili ona afaina o vaa o loʻo uia vae. I luga o le paʻu ua leai se mea e mafai ai, faʻalavelave ma maʻi o le tino, lea e faʻateleina ai le tulaga o le maʻi.
  3. Vai masima masima. Faʻaleagaina le gasegase e mafua ai le fetogi o vae ma tiga.
  4. Faʻailoga o fatugaʻo. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatuga, o le edema o se mea masani.
  5. O le mamafa, isesa.
  6. Mea e le lelei.

Symptomatology

Ua faʻateleina vae vae. A maeʻa ona pipiʻi i le fulafula ma se limatusi, ona tumau lea o le tootoo i luga o le paʻu. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le edema, o loʻo iai faʻamaoniga faʻapitoa:

  • o oʻu vae e le mautonu
  • o le lauulu mai le paʻu o vae e mou atu
  • foliga paʻu
  • lagona le manuia
  • tamatamailima ma vae ua pala (faʻapuupuuina ma faʻalautele).

Faʻaiʻuga

Mo le tele o gasegase, o le fula o le vae e le mafua ai le le mautonu. Ae afai e te le taulimaina togafitiga, o le a tupu aʻe faʻafitauli. Paʻu ma le susunuina o loʻo i totonu o pito. O le paʻu e mimiti, faʻamago, palamole, faigofie ona manuʻa. Faʻasalaga faʻamaʻi manuʻa e aʻafia ai.

O toto i totonu o le loloto o veins o vae. O le thrombosis o se faʻalavelave ogaoga, e iloa i faʻamaoniga nei:

  • fulafula e le masani ai (o vae e eseese i le tele),
  • e le alu ese le fulafula i le po, i le taeao o le vae ua le mautonu,
  • o le maʻi e oʻo i tiga aʻo tu,
  • o le paʻu e mumu
  • le lagona le mautonu e lagona i vae.

A faʻasaina le massage pe a faʻasaina le thrombosis. O se tui toto e tau atu i se tulaga e lamatia ai le ola. O loʻo osofaia le thromboembolism o le pulmonary - o se togafiti e mafai ona iu i le oti.

Togafitiga metotia

I le maʻisuka, o le fula i luga o vae e le alu ese na o ia. E tatau ona togafitia i latou e tusa ai ma le polokalame na tusia e le fomai. O mafuaʻaga o le tupu o le edema, o le malosi o le maʻi, ma le tupuga o faʻafitauli e aʻafia ai pe faapefea ona togafitia vae mo le maʻisuka.

Ina ia lafoaia le edema, latou te faavaeina se faiga inu ava lea e faʻamautuina ai le masima masima-masima, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o gaioiga faaletino. O togafitiga faʻamalosi e faʻaleleia ai le toto, faʻafouina meaʻai.

Le faʻamavaeina o le edema ma le tiga i vae e faʻaaoga ai le maʻisuka:

  1. O fualaau e pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.
  2. Vaʻalele toto.
  3. Vaʻaia maualuga: Captopril, Enalapril ma Lisinopril.
  4. O vailaʻau e taofia ai le alualu i luma o le neuropathy o le maʻisuka (B vitamini, faʻalavelave i le lipoic ma le thioctic acid).
  5. O le mea e taofia ai le atinaʻeina o angiopathy. Fualaau e faʻaleleia ai le toto: Trental, Pentoxifylline, Le-spa, Nicotinic acid. Fualaau faasaina: Furosemide, Veroshpiron, Hypothiazide.

Ua faatonuina e le fomai uma vailaau i le tagata maʻi. O le faʻamalositino mo le maʻisuka e matua faasaina!

O le faʻaleleia o pito i tua e faia pe a oʻo mai se maʻi o le maʻisuka, pe a tele le foci o le pipisi, o le necrosis o le tino e aliali i luga o vae, e le mafai ona gafatia i togafitiga faʻasaʻo.

Puipuiga

Ina ia puipuia le tiga o le fulafula ma le vae i tagata e maua i le maʻisuka, ua fautuaina i latou ia gauai atu i togafitiga puipuia. E tatau i tagata maʻi ona:

  1. Fai se suʻesuʻega i aso taʻitasi o le tino, lea e fesoasoani i le taimi e iloa ai manuʻa i luga o vae.
  2. Fufuluvae aʻo leʻi moe ile faʻaogaina o se fasimoli sina paʻu. Paʻu paʻu paʻu ile solo mama.
  3. Faʻapipiʻi ma le faaeteete ou fao e aunoa ma le faamanualia o masini mumu. Faʻatasi ai ma se faʻaoga o le tui, mūmū, ma le vevela ma isi suiga faʻapitoa, e tatau ona e faʻaaoga fesoasoani faafomaʻi.
  4. Filifili seevae mafanafana lelei, aʻo leʻi tuʻuina, siaki mo mea leaga e ono afaina ai le paʻu o vae.
  5. Fufulu ou vae i totini. I le maʻisuka, o le tulaga faʻapitoa e tuʻuina ifo. E le o tagata maʻi uma e lagona le mu e afua mai i le mafanafana o pamu ma mea mamago.
  6. Faʻaleaga manuʻa e faʻaaoga ai le hydrogen peroxide, chlorhexidine, miramistin. O le faʻaaogaina o iodine ma lau lanu meamata e solia. Latou te faʻagogo le paʻu.
  7. Ina ia faʻamalulu, faʻamamā le paʻu vevela ma toe faʻafoʻisia lona galasticity, faʻaaoga suauʻu kulimi.
  8. Savalivali. Latou te fesoasoani e toe faʻafoʻi toto ma taʻavale manu.
  9. Tetee i se amioga leaga - ulaula.

Ina ia faatumauina le maloloina o le maʻi i le maʻisuka, e tatau ona e siaki pea le suka ma mulimuli i se meaʻai.

Laʻau vao

Laʻau faʻasolosolo faʻamalosi e faʻamalieina le fulafula. Ua fautuaina tagata maʻi e aofia ai oloa tau fualaauʻai i a latou meaai: garlic, aniani, seleni, pasili, kefir, sima, pauki.

Mo togafitiga faʻaaoga:

  1. Faʻasalalau. I le 500 ml o le vai inu e sasaa ai le 2 sipuni tele o fatu, aumai i se vevela, simmer mo le 15 minute. Tuʻu mo le tolu itula e faʻasolo, filiga. Inu ½ cup 3 taimi i le aso. E togafitiga mo aso e lima.
  2. Pepa lanu. I le 250 ml o le vai inu, tata se teaspoon o laulaau. Faʻamauina mo le afa itula. Inu 75 ml faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.
  3. 1 kilokalama o le masima ua faʻaitiitia i le 10 l o le vai malulu. Latou te faʻapalaina se solosolo i le saline, tuu i le pito i lalo, taofi mo le lua minute. E toe faia le faiga masani 10-15 taimi ile laina. O se fofo o le masima e gaoioi ai le urination.

Laʻau mo le faatonutonuina o suāuʻu

I le maʻisuka, e taua le tausia o lau suʻi suka i se tulaga sili ona lelei. Ina ia faʻaitiitia le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaoga:

  1. Faʻasoʻotoga o le salu. I le 250 ml o le vai inu, o le sipuniti o aʻa o burdock ua faoa. Inu faalua i le aso mo le 0.5 ipu. Aʻai le afa itula i le maeʻa ai o le fualaau.
  2. Ofe ofe. O fatu ma paluga o laau o loʻo i ai le faʻaititia o le suka. Sasaa se sipuni tele o fatu i le 400 ml o le vai, faʻafefete, simmer mo le 15 minute. Inu 4 taimi i le aso mo le ½ cup. Ave meaai mo le 15 minute pe a uma ona e inu le susu.

Faaaoga fua o le suka-faʻaitiitia o le maʻisuka ituaiga 1 e le aoga.

Laʻau Toto i fafo

Faʻaogaina togafitiga i le lotoifale mo le maʻisuka e faia i le faʻaaogaina o sauniuniga o togalaau:

  1. Vaʻalele. O le mutia ua sasaa i le vai i se vaega o le 1:15, e kuka mo le 10 minute. Ua faʻamamāina le susu, faʻaaogaina mo meaʻai. O le vailaau faʻasaina e iai sona aʻafiaga faʻapitoa, faʻaumatia pathogens, faʻavave le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina, aveese le edema..
  2. Aloe O fualaau e fesoasoani e faʻamalolo ai maʻi pipisi. E tumu i manua, ufiufi i solo mama ma faʻapipiʻi i se fusi. O le tino o le ie e faʻaaoga i le paʻu manua, o se fusi e faʻaaoga mai luga.
  3. Burdock. I le tau mafanafana, e masani ona filifilia laulaau o fasi falaoa, ma i le taumalulu, mea vevela e vevela i le vai vevela. O se vaega lamolemole o le meli e faʻaaogaina i le fale, faʻafefete i le aspirin paʻu, o laulaau o loʻo taatia i luga o le paʻu ma le pito i totonu, ma faʻapipiʻi i se fusi faʻamafanafana. O le faʻaaogaina e faʻamafiesea ai le tiga, afaina ma le fulafula.
  4. Burdock sua. O le suamalie suamalie o le sua mai laulaau ma aʻa o le laau ua faʻaaogaina e faʻamaʻi ai manuʻa faʻamalolo faʻamalolo. Ua mulumuluina i latou i liona.

Tausiga tatau ole tausiga o le maʻisuka e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga, fulafula, taofia le alualu i luma o le maʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Tagata e aafia i le togafitiga o maʻi faʻalavelave, lagona le leai o se toʻafilemu, taʻitaʻia le ola umi.

Lisi le maʻisuka ma tiga faʻatasi

O ponaivi e fesoʻotaʻi faʻatasi. O fesoʻotaʻiga faʻatasi e fesoʻotaʻi ma tendons, cartilage, lea e faamalūlūina ai fevaevaeaiga o ponaivi. O maʻi suka ma sooga e fesoʻotaʻi. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o loʻo i ai faafitauli i le gaosia o le inisalini i le tele o aofaiga, lea e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga i maso, ponaivi, sooga.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli ole tino, ma o le mea lea e afaina ai le sooga. O suiga i le toto e mafua ai le le lelei o le tino o maso ma liga. O le maʻisuka e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O le faʻavaeina o paʻu i totonu o vaa e poloka ai le tafe masani o le toto seia oʻo ina taofi i nisi o vaa. O le matelaina o le oxygen e tupu i totonu o masini.O se taunuuga, o sooga ma le maʻisuka e mafai ona afaina ao savali i luga o faasitepu, o se lanu cyanotic o le paʻu o vae ua aliali mai, ma o le fausiaina o fao ua tuai.

O le glucose maualuga e aofia ai le vaalele o le sooga, e aafia ai le gaioiga, faʻaitiitia le faʻafetaui. I lenei tulaga, o le faʻapalapala i totonu o tendon ua faʻaumatia. O le mamafa o le mamafa e faateleina ai le avega i luga o sooga. E masani lava, o le maʻisuka e aʻafia ai tulivae.

O le maʻisuka e le mafua ai le gasegase o sooga, ae o le 1 ituaiga o gasegase e mafua ai le aliali mai o le gasegase o le vai. I lenei tulaga, latou te talanoa i le maʻi o le maʻisuka. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i tiga matuia, faigata i le feʻaveaʻi, o le faʻaleagaina o le faʻalavelave i le nofoaga ua afaina.

Ae o le faʻamaʻi e aʻafia ai sooga:

E i ai ituaiga faʻafefiloi o arthrosis. E le gata i lea, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aʻafia i le pusa periarticular. O le inflammation e taua o le bursitis. E afua ai le tiga pe a feaveaʻi ma faʻaalia i pito pito i lalo, pe a iai se uta tele pe a faʻanofo.

O lona atinaʻe e aʻafia i manuʻa, paʻu o le ponaivi, ma o le maʻisuka faʻavaveina le gasologa o le gaosiga.

Fualaau faʻapitoa

A o leʻi filifili pe faʻafefea ona togafitia ni sooga mo le maʻisuka, e taua le feutagai ma lau tausi soifua maloloina. E mafai ona e faʻaaogā vai taele, faʻamalosi. O le umi o le vasega e 1-2 masina, lea e mafai ona toe faia pe a uma le 1-2 masina.

Faʻaoga fomu mo meaʻai mo baths:

  • Air (50 gr.) Liligi le 1 lita o le vai inu, ma tuʻu ai mo le aso e tasi. Ona faʻamalūina lea o le tinomi i le vai mafanafana ma faatofu vae i luga o le tapuvae. Tausali vae mo le 20 minute seʻia faʻamaalili le vai.
  • Laʻau faʻasolo (20 g) Mea faʻaaoga) e sasaa mai i vai inu (1 lita), faʻaopoopo 30 ml. olive suauu. Faʻamalosia le 1 vaiaso.

E mafai ona faʻaaogaina se paluga i le vaega ua afaina e ala i le susuina o le fasi ie i totonu o vae o loʻo faʻamatalaina i luga. Ua tuua i latou mo le 30-50 minute. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o se pipiʻi i le galala. Mo le faia o lenei mea, o le aʻa o le aʻa e fuʻu i totonu o le vai taʻele (sei vagana ai le suavai e le kuka) e faʻaaogaina i sooga ua aʻafia. Ina ia faʻamalieina le tiga, faʻaaoga se fugala fou.

E aoga le fufuluina o le taele, lea latou te faʻaopopoina ai se lala paranesi ma nila, 1 lepp. mumu, 2 tbsp. l meli, 1 kg o le masima. E mafai ona e nofo ai i le sili atu i le 20 minute.

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻaleleia atili ai le toto, faʻaitiitia ai le tiga i le nofoaga ua afaina.

Le togafitiga e le o togafitiga

Faʻatasi ai ma le faʻaumatia o sooga o vae, faʻaofuofu solo seevae, faia togafitiga faʻapitoa.

O le maʻisuka lima syndrome e sili atu ona faigata ona togafitia. E aoga le faia o faʻamafaʻailoga e puipuia ma taofia ai togafitiga. O le faʻataʻitaʻia o arthrosis, electrophoresis, massage, ma le pulse togafitiga e faʻaaogaina.

I le uluaʻi laasaga o faʻamaʻi faʻatasi, faʻamalosia le togafitiga faʻamalolo, o le taimi lea e faʻamafanafanaina ai le vaega ua afaina i le loloto o le 12 simita.

O le metotia e iai sona aafiaga lelei:

  • faamama le mumu
  • faaitiitia le tiga
  • faaleleia atili le gaioiga o sooga.

E leai ni faʻailoga mo togafitiga faʻamaʻi. O tuusaunoaga o faafitauli o le fatu, oncology, tuberculosis, pregnancy, coagulation toto.

E taua le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani e faʻamautu ai le suka toto. Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka ma lona umi, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu ni faʻamatalaga faapitoa o taumafa.

E sili atu i le gaoi meaai, kuka, kuka, tao tao. Taumafa tele o fualaau faisua fou, otaota. O le meaʻai e faʻasalaga, i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso.

Mafuaaga o faafitauli

O mafuaʻaga o le faʻaleagaina faʻatasi o le maʻisuka o le faʻafitauli o le innervation ma faʻalavelave vave faʻafefe toto i ponaivi ponaivi. O manuʻa faʻafuaseʻi e mafai foi ona faia se mea faʻatauvaʻa, o le mea lea e mafai ai e le au laiti ona faʻaosoina le osteolysis, lea e faʻaumatia ai le fausaga. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le ponaivi ma le fugalaʻau e suia ma le le lava o le inisalini. E tatau ona avea le fesuiaiga o le protéini ma masini autu e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino i ponaivi ma toto toto. O se taunuuga, o tiga o le sooga e afaina i taimi mulimuli o le maʻisuka.

Tulaga o le maʻi

I le laasaga muamua, e maua ai le hydremia e le edema ma le agavaʻa. O lagona le lelei ma fiva e le o iai, ae e mafai ona tupu le osteoporosis.

I le laasaga lona lua, o suiga e pei o le osteoporosis talafeagai o le gland pine, subchondral sclerosis, osteolysis, ma le faateleina o masini fesootai o loo matauina. E ono mafai ona faʻaalia o gaioiga e pei o le necrosis faʻamalosi lea e aafia ai sooga, faʻapea foʻi ma suiga faʻapitoa i le ponaivi.

O le faʻamautuina o le faʻalauiloa e mafai ona faʻaosoina ai le faʻalauteleina o le faʻaogaina o meafaigaluega, ma o se taunuuga e amata ai ona tatala.

I le vaega lona tolu, faailogaina o mea leaga, vaʻaia o vae o loʻo matauina.

O le gau o le ponaivi e mafua mai ona o le faʻafitauli o gaʻo o vae.

Maʻisuka lima maʻi

Hyperathy, poʻo le maʻi maʻi o le maʻisuka, o se tapulaʻa o le gaioiga, lea, o lona uiga, o se fesuiaiga o le osteoarthropathy.

Faailoaina i le 15-30% o le tupulaga talavou na feagai ma faʻamaʻi ituaiga 1. O le Hyropathy e fesoʻotaʻi faʻatasi ma konekarate e fausia i lima. I tulaga faigata, o le tui vavalaʻau, faapea foi ma vaega tetele o vae ma fausaga o tamatamai vae, e aafia i le togafitiga.

Afai o le sooga e mafatia i le togafitiga ma o faafitauli i luga o le hyropathy, o le a faʻaitiitia le gafatia o le gasegase. O tagata maʻi e faʻamaonia le tapulaʻa o le gaioiga e sili atu ona ono maua i le niumonia, faʻapea foi ma le faʻavaeina o le vae o le vae i le lumanaʻi.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Aʻo leʻi amataina togafitiga, ua fautuaina e auai i se suʻesuʻega atoa. E mafai ona fautuaina le faʻaopoopoga o le gasegase ma isi faʻamaʻi e tusa ai ma ia faailoilo faʻapitoa e mafua mai i suʻesuʻega a le laboratory, e pei o le faateleina o le maualuga o le ESR, o le faateleina o le leukocyte ratio (mo siama faʻamaʻi), ma se suiga i le numera o eosinophils i le tulaga o le maʻi. Faʻapitoa foi o faʻamaʻi ma le sialic faʻamaoniga mo le gout, o le i ai o le fibrogen i le taimi o le mumū ma se mea e sili ona suamalie.

O metotia faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona faʻamatalaina se ata manino o le maʻi: radiography, ultrasound, CT, MRI ma isi. I le faagasologa atoa o le togafitiga, faʻapea foi ma le maeʻa, ua tuʻuina atu nisi suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaitiitia ai faʻafitauli.

Auala e togafitia ai sooga ma le maʻisuka

Togafitiga e aofia ai togafiti faʻamalosi ma taotoga. O le faʻavae o togafitiga o le siakiina faifaipea o faailo o le kulukose. E tatau foi ona manatua e faapea:

E taua mo le tagata maʻi ona auai i taimi uma i taʻaloga ma taʻalo i sauniga e le gata i le faʻafoʻiina o masini, ae o le massage foi. Latou te suʻeina le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa, lea o le a toe faʻaleleia ai le maualuga o le lagona.

E le fesoasoani fesoasoani ma faʻamaoni algorithms ma o le mea lea, o le latou faʻaaogaina i le tele o mataupu e leai se aoga. O igoa anti-inflammatory ma analgesic e faʻaaogaina e faʻafefe ai le tiga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a mafai ona aveese le vaivai, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le maualuga o le taʻavale.

Igoa Corticosteroid, faʻalauiloaina e ala i le tuiina i totonu o le faʻafitauli.

O togafitiga togafitiga e faʻatagaina i le naʻo le faʻamautuina o fua o le suka. Afai e totogi le maʻi, ma e leai se faʻailogaina mai le cardiovascular system and organs, e saogalemu le faia o se sui. O le faaiuga ua tuuina mai e le endocrinologist e tusa ai ma taunuuga o se suesuega atoatoa. Faʻatasi ai ma le faʻavasegaina o le fua o le kulukose, o faʻamalologa uma i faʻamaʻi pipisi e maua i le endocrine faʻapea foʻi ma tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, o le pulea e matua taua tele e le gata i le taimi o le taotoga, ae vave loa.

Tuua Lau Faamatalaga