Faʻafitauli o le Hypoglycemia

O le inuina o le ava malosi e mautinoa lava o le mafuaaga taatele o le hypoglycemia i tagata e leai se maʻisuka. I le taimi muamua, o lenei maʻi na mafua ona o le le mama o aofia i totonu o le ava malosi, ma e le mafua mai i le ethanol lava ia. Ae ui i lea, o le manatu lea e tatau ona tuua ina ua uma ona faaalia e tutusa lava le aafiaga e mafai ona mafua mai i le ethanol mama i le fafagaina po o tagata soifua maloloina oe na fia aai mo le 48-72 itula.

O le hypoglycemia o le ava e sili ona taatele i le inu o tagata e le 'ai pe' ai sina mea itiiti mo le tasi poʻo le sili atu aso. E masani ona atiaʻe le hypoglycemia i le 6-24 itula pe a uma ona inu le ava malosi ma o lona manogi mai le gutu o le tagata maʻi e le mafai ona lagona. I le avea ai o se tulafono, o nei tagata latou te maua lava le mafatia mai le ava malosi, oe inu mo le tele o aso ma i le taimi e tasi e ai sina mea itiiti. O se talafaasolopito o le vomiting faifaipea e masani ona matauina, lea e taʻu mai ai le le lava o taumafa o kalori i totonu o le tino, sei vagana ai na mea o loo i totonu o le ava malosi. O nisi tagata e faigofie ona faʻaaogaina le malosi o le ava. E aofia ai: 1) tamaiti laiti e mafai ona inu ava malosi, 2) gasegase e maua i le maʻisuka, mauaina o le inisalini, 3) gasegase e iai togafitiga o le pituitary-adrenal system (mo se faataitaiga, le hypopituitarism, toesea ole ACTH ma Addison).

O le suʻesuʻega o le hypoglycemia o le ava malosi e faʻavae atoa lava i luga o se talaʻaga o le inu muamua ma le iloa o le hypoglycemia faʻatasi ma sina faʻaitiitia le maualuga o le toto ma le ava malosi o le lactic acid. A maeʻa le faasaʻoina o le hypoglycemia ma le toe faʻaaogaina o mea taumafa mo tagata mamaʻi, o suʻesuʻega faʻamalositino e le o faʻamalamalamaina. A maeʻa ona toe faʻaleleia faleoloa glycogen i le toe amataina o meaʻai, o le faʻasauāina o le ava e masani ona le mafua ai le hypoglycemia, ma i tulaga o le umi o le matelaina, i le lotolotoi o le faʻaogaina o faleoloa glycogen, e leai se mea e iloa ai. Talu ai ona o le taumafa ava malosi ua salalau ma e masani ona sili atu le malosi o le hypoglycemia ona o isi mafuaaga, o le ono maua se eseesega o siama e le mafai ona tafieseina atoa, aemaise lava pe afai o le hypoglycemia e fausiaina soo. O se suega o anapogi i le 72 itula atonu e talafeagai e taofiofia ai isi mafuaaga o le anapogi i le hypoglycemia. Afai o le ava malosi na o le pau lea o le mafuaʻaga o le hypoglycemia, o le a matelaina (pe a faʻapea e le aofia ai le ava malosi i lea taimi) o le a le faʻaalia.

O le faiga o le hypoglycemia ava malosi e fuafua i le metabolism o le ethanol i le ate ma le faʻaitiitia o faleoloa glycogen (Fig 11-4). O le ethanol e faʻamaʻiina i le cytoplasmic enzyme alcohol dehydrogenase. O se taunuuga o lenei tali, ua faia ai le acetaldehyde ma o le NAD i NAD • H ua faaitiitia. O le acetaldehyde lea na faia, o le oxidized i le acetate i lalo o le aafiaga o le aldehyde dehydrogenase i luma o le NAD, lea e avea o se tagata e taliaina le hydrogen. I lena auala. ma le metabolism o le tele o le ethanol, o le sili atu o le NAD • N ua faia ma le fua faatatau o le NAD • N / NAD i totonu o le ate o le ate ua faateleina le alualu i luma. O le faʻapipiʻiina o le NAD-H e fesoasoani e toe faʻaleleia le uila i lactate. Talu mai le fausia o le kulukose mai i le autu o le gluconeogenesis o le lactate ma le alanine o se laasaga muamua e manaomia ai lo latou liua e feosofi, o le toefuataiga o pyru-

Fig.114. Le faiga o le hypoglycemia pia. I le faagasologa o le fesuiaiga o le ethanol, ua faatupulaia le NAD-H, ma o se taunuuga o lea mea ua aveesea ai le glycolysis i le fausia o lactate mai le pyruvate. Talu ai o le gluconeogenesis mai le alanine poʻo le lactate e manaʻomia muamua ai lo latou liua e faʻamaʻi, o se shunt e taofia ai le gluconeogenesis. E le talafeagai foi se mea e paleni ai le paleni o meaʻai, talu ai ona o le aʻafiaga o le ava i le gluconeogenesis e faʻaalia i tulaga o le faʻaitiitia o fale glycogen i le ate.

cotton ma le faʻavaeina o le lactate lelei le faʻalavelaveina o le gluconeogenesis. E le gata i lea, o le siʻitia o le fua faatatau o le NAD • N / NAD i le ate faʻaitiitia le saofaga o le glycerol i le gluconeogenesis. Glycerin e ulufale atu i le filifili gluconeogenesis e ala i le faʻamaʻiina o le--glycerophosphate i le dioxiacetone phosphate, ma o lenei tali e faalagolago ile faʻaitiitia o le NAD ile NAD • N. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le gluconeogenesis i luga o le ava malosi sa matauina foi i tagata e faʻaogaina ai le isotopes. Kreisberg et al. na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le ethanol e se tagata soifua maloloina vave faʻalavelaveina le tuufaatasia o lactate i le kulukose i le anapogi ma le umi o le anapogi (48-72 itula). E le gata i lea, o le ava malosi na faʻaitiitia ai le liua o le alanine (o le kullukogenic amino acid) i le kulukose. Talu ai o le gasegase o le kulukose i le po e mafua mai i le 75% le glycogenolysis, o le aafiaga o le ava e iloa ai naʻo le tala o le faʻaitiitia o faleoloa glycogen (pe a mavae ni nai aso o le le paleni), pe a faalagolago le gostose i le faʻaogaina o le gluconeogenesis mechanisms. O loʻo faʻamatalaina ai le mea moni e faapea, o le ava malosi o le hypoglycemia ua matauina e toetoe lava o tagata uma e leai ni meaai ma / pe i tagata taitoatasi oe na inupia le ava mo le tele o aso aʻo e ai sina mea itiiti.

Togafitiga o le ava malosi o le hypoglycemia e paʻu ifo i lalo o le puleaina o le kulukose. O le faʻaofiina o le kalukaca e le o faʻaalia, talu ai i lalo o aiaiga o le faʻaitiitia o le glycogen reserves, e leai se tali i lenei hormone.

Aso Faʻaopoopo: 2015-01-19, Vaiaso: 1278, TALI TUSI GALUEGA

Ava o le hypoglycemia - o se atinaʻe atinae ma faʻafefea ona faʻaaogaina

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi lea o mafuaaga taatele o le hypoglycemia, aemaise lava pe a inu le ava i se manava gaogao poo le le lava o meaai o le le atoatoa o uiga lelei. O se aafiaga talitutusa e faʻaaogaina e ala i le inu o meainu malosi pe a maeʻa le gasegase o maso poʻo se taimi umi i meaai. O le matafaioi taua o le faia lea e le mea o loʻo iai i le ava lea ua ulufale mai i le tino ma ona foliga vaaia.

O le hypoglycemia e mafua ona o le inuina o vailaau e masani ona atiae e tetee atu i tua o le ava malosi. E mafai e le ethanol ona faʻaititia lau mita o le kulukose o le toto ma ni aʻafiaga matuia ma matautia.

E faʻafefea ona faʻamalosi le ava i le faʻamaʻi o le tino

O le amio a le ethanol i totonu o le toto e le mautonu:

  • Muamua lava, e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma le suka.
  • Faʻalūlūina le ate, ethanol faʻalavelaveina le gaosiga o le kulukosese - o se punavai faaopoopo o le kulukose.
  • O le faʻatinoga o le gaioiga o le ava e talitutusa lava ma galuega o lipids: o le faʻamavaeina o gaʻo, e faʻaleleia ai le gafatia o gaʻo gaʻo. E ala i le faalauteleina o pores o membranes, o le kulukose mai le toto e ulufale atu i le masini. Pe a pa'ū ana mea i totonu o le totoga, e aliali mai se fiaʻai tele.

E le gata i lea, e faʻamaonia e le ethanol le gaioiga o le hormone tuputupu ae ma faʻafefe le tali a le tino i suiga o le suka i le plasma. O se tasi lenei o mafuaʻaga taatele o le hypoglycemia i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, ona o le tuputupu aʻe o le homone e pulea le glucometer.

Faʻafetai i calories "leai" o loʻo maua i le ethanol, e taofia ai le faʻaaogaina o le tino.

Le faiga o le atinaʻeina o le hypoglycemia pia

O le maʻisuka ma se "malosi" o le maʻi ua iloa e uiga i le gaosiga o le ava malosi. O le maualuga o le kulukose e ala i auala e lua: faatasi ai ma le taumafa o gaʻo ma mea taumafa ma e ala i le gaosia o le glycogen e le ate. O le suauu glucose synthesis e lagolagoina ai le maualuga o le suka pe a ma le 3.3 mmol / L. Afai o le ava malosi e taofia le gluconeogenesis e ala i le taofia o le ate, mafaufau pe o le a le mea e tupu i le tino pe a le tuʻuina atu le kulukose. O avanoa o le mauaina o le hypoglycemia e maualuga atu i le maʻisuka e faalagolago i le insulin, talu ai le fetuʻunaʻi o le fualaau e mafaufau ai e le faigofie le onā.

O le Ethanol e mafua ai le hypoglycemia ona o le faʻalavelaveina o le kulupu o le gluconeogenesis ma se suiga i le ratio cytosolic NAD H2 / NAD. O le gaosia o le ava i totonu o le ate e faʻafefe ai le ava o le dehydrogenase. O le sui o le enzyme, NAD (nicotinamide adenine dinucleotide) o se vaega taua o le kullucogenesis. O le faʻaaogaina o le ava malosi i totonu o le tino e mafua ai le faʻaaogaina o le NAD ma le faʻaogaina o le glycogen e le ate.

O le mea moni lava, o le ava hypoglycemia e faʻapupulaina i tua o le faʻaititia o punaoa glycogen, pe a mafai ona maua le gase i le glucogenesis e matua taua mo le faʻamautuina o suga. I le lamatiaga o tagata e masani ona inuina le ava malosi ma se meaai itiiti.

Faʻamatalaga o le tulaga o le hypoglycemic

Alcoholism o se mea e masani ona manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le hypoglycemia mo le vaega oe ua afaina e aunoa ma se faʻamaoniga o le maʻisuka. I le taimi muamua, o ia fuainumera na tauamiotonuina e ni mea le mama e maua ai meainu malolosi. Ae ina ua maeʻa suʻesuʻega i le ethanol mama, lea na tuʻuina atu i le aufaigaluega volenitia atoatoa oe sa fia aai mo le lua pe tolu aso ma faʻaalia foi tali tutusa, o lea manatu e tatau ona sui.

O le hypoglycemia e inu i le ava malosi e masani lava ona maua mai i le au ava e leai se meaʻai mo se aso pe lua. E tupu se faʻalavelave i le 6-24 itula i le maeʻa ai o le ethanol i totonu o le toto, o le mea lea e le mafai ai ona iloa se osofaʻiga mai le manogi mai le gutu, e manaʻomia se suʻesuʻega suʻesuʻe. O loʻo i ai se talaʻaga o faʻamaoniga i le fomaʻi faifai pea, o lenei mea e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le tino ma le manava i le ava malosi, calorie deficiency, pe a na o na meaʻai e aofia ai le ethanol e ulufale i le manava.

I le lamatiaga, e sili atu ona faigofie i aʻafiaga o le inu o le ava:

  • Inisalini faalagolago i le maʻisuka,
  • Tagata maʻi faʻamaʻi o le pituitary-adrenal system,
  • Tamaiti e maua le avanoa e inuina ai le ava i se faʻalavelave.

O le matautia o le faoa faamalosi ma le taua o le hypoglycemia o loo i ai mo tamaiti ei lalo o le 5 tausaga. Ole fua o le ethanol mama mo tamaiti e 3 g / kg (i tagata matutua - 5-8 g / kg).

O le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi e masani lava ona muta i se pa. E faigata ona iloa lenei tulaga mai le ava malosi.

O le inu o le hypoglycemia e faʻamaʻaina i faʻamaoniga taua o le falemaʻi:

O faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai le masani, e mafai ona iloa le tulaga naʻo le tala faasolopito o le taumafaina o le ava o loʻo taua i totonu o le fagu. A maeʻa le faʻafouina o punaoa glycogen, o le faʻamalosia o le ava e le mafua ai le hypoglycemia.

O le hypoglycemia ma aʻa o le ava malosi e faalagolago i le fualaau oona: o le tele lava o le tagata ua afaina, o le glucogenesis umi e taofia. O nisi tulaga lamatia o le tuai o le hypoglycemia. Afai i le afiafi na ia tagofia se fualaau malosi o le ava malosi, e ono tupu se faʻalavelave i le po. Ona o le maualalo o le glycogen i le ate, o lenei tulaga e faigata ona togafitia. O le inupia o le ava malosi e mafua ai le le amanaiaina o faailoga o le vailaau o le hypoglycemia, o le mea lea, o taimi talafeagai e aveeseina ai, e le o aveina.

Auala e faʻaitiitia ai le hypoglycemia o le ava malosi

A aunoa ma se suʻesuʻega vave ma faʻamalosia vave togafitiga, o le soifuaga faaletino i lenei tulaga e matauina i le 25% o tamaiti ma le 10% o tagata matutua ua afaina.

E ala i le faʻaofiina o le glucagon, o le faafitauli e mafua mai i le inupia o le ava e le mafai ona foia, talu ai e le toe i ai ni glycogen reserves, faʻapea foi le tali a le tino i lenei hormone. O le iniseti o le kulukose e aoga e faʻaititia ai le lactate maualuga ma faʻamaonia le paleni o le acid-base. E le pei o le vailaʻau o le hypoglycemia, e le manaʻomia e le tagata gasegase se mea e faʻaauau ai le kulukose. I tamaiti ei ai ni faʻaʻailoga, latou te amata i le kulukose, ma o se kulupu e maua i le glucose-electrolyte fofo e faʻamaeʻa ai.

I le fesoasoani muamua (pe a iloa e le tagata manua) e faʻatagaina ona faʻaaoga vailaau gaʻo vave - suamalie, sua suamalie. O le faʻaaogaina o le hypoglycemia e puipuia mai le tele o aofaʻi gaʻo. O fualaau kullukose e aofia ai se tulaga masani o le gaʻo.

O le auala sili e faʻaitiitia ai le hypoglycemic coma o le puipuia lea:

  1. E manaʻomia e le maʻisuka le faʻaitiitia o le taumafa ava malosi.
  2. O le ava malosi e le mafai ona avea o se auala e faʻaitiitia ai le glycemia.
  3. Faatasi ai ma se ate maloloina, e mafai ona faʻaaoga 50 g vodka ma cognac pe 150 mg o le uaina (o le faitalia autu mo le inu o le leai lea o suka ma le itiiti ifo o kalori).
  4. O nisi taimi e mafai ona e inuina pia - e oʻo atu i le 300 g (o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo e faʻamalieina e faʻamanuiaga o le fefete a le faʻatau).
  5. O mea inu suamalie lelei uma e faasaina - meaʻai ma vine malolosi, ava, ava, ma isi. Mo fafine maʻitaga, e leai se filifiliga i lenei mataupu: o le ava e faasaina i mataupu faavae.
  6. Manatua e fufuluina e le ava ia faailoilo o le hypoglycemia ua lata mai, e aofia ai le tuai. Lapatai e uiga i ou faafitauli ia i latou o loʻo i ai i le taimi nei.
  7. O mea inu ava e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona 'ai.
  8. Ae e te leʻi alu i le moega, ia mautinoa e faia se faʻamatalaga auiliili mo le suka ma 'ai se mea ma gaʻo.
  9. Aʻo fuafua le kalori o lau meaʻai, mafaufau i le kalori o meainu o le ava: 1 g porotini poʻo gaʻo meaʻai - 4 kcal, 1 g gaʻo - 9 kcal, 1 g o le ethanol - 7 kcal.
  10. Ia saunia mo le mea moni e faapea o le ava o le a faateleina le faʻasalaga o triglycerides, faʻaleleia le faʻaalia o faʻamaoniga o le neurological i le nephropathy o le maʻisuka.

Mo meainu malolosi (40% ava malosi), o le fua o le lamatiaga o le hypoglycemia o le 50-75 g i le i ai o meaʻai i le ituaiga o pateta ma isi gaʻo. Mo vini ei ai le maualalo o le ethanol ma le maualalo o le maualuga o le gaʻo (masini malogo, gaʻo), o le fua o le lamatia o le 50-20 ml. Faitau le faʻamatalaga i luga o le igoa ma ia le suia le fomaʻi o lau fomaʻi ma le 'ava malosi.

O loʻo maʻi le maʻi suka i taifau

O le maʻisuka i taifau ma tagata ei ai se mea e tutusa. Ae ui i lea, o le faiga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻaaliga e ono eseese lava. O lona uiga o le auala e togafitiga ai e eseese.

  • O le a le maʻisuka i maile?
  • Mafuaaga o le maʻisuka i maile
  • Faailoga o le maʻisuka i taifau
  • Togasei suka
  • Faʻamatalaga o le maʻisuka i taifau
  • Faʻafitauli o le maʻisuka i maile
  • Togafitiga o Maʻisuka
  • O fualaau oona mo le maʻisuka i maile
  • O le a le taimi e faʻaliliu ai le faailo?
  • Faʻafefea ona fafaga se taifau i le maʻisuka?
  • Mea faasaina o le maʻisuka
  • Meatau meaai mo le maʻisuka
  • Taʻi Maʻisuka Talafatu
  • Faaiuga

E tele vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o tagata e toetoe a leai se aoga mo taifau. O le tele o taimi, o le maʻi e tupu mai i fagafao mai le fitu i le iva tausaga. E tusa ai ma fuainumera, o tamaʻitaʻi e le faʻasalaina e lamatia.

O le maʻi suka i dog o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoatoa, ae mafai ona faasaʻo. O fua saʻo o le a fesoasoani i le taifau e ola ai i se olaga atoa ma e leai se tasi o le a masalomia o lau fagafao ei ai ni faʻafitauli. O le vaega autu o le faʻamalologa o le lelei o meaai paleni.

O le a le maʻisuka i maile?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau, lea o uiga nei:

  • solia o le metabolism o le carbohydrate,
  • inisalini le lava
  • le malosi o le malosi o le tino e gauai ai le kulukose,
  • gaioiga gaosiga i ni aofaiga tele.

O le maʻi e lua ituaiga:

  • le atoatoa le le atoatoa e fesootai ma le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini,
  • le lelei atoatoa o le aiga, lea e faavae i le tetee o le tino i le gaioiga o le inisalini.

O le punavai autu o le malosi mo kisi o le kulukose. Suauu e ulufale atu i le toto e ala i meaai. Vailaʻau pancreatic e alu ai le kulukose seia oʻo ina faʻaitiitia le suka o le toto.

O le faʻamaʻi e mafua ona o mafuaʻaga e lua:

  1. O le pancreas e le maua ai le insulin.
  2. O siama o le tino e le iloa ai le kulukose.

Po o le a lava le auala e atiina ae ai le tulaga, i soo se tulaga lava, o sel o le pancreas e le mafai ona taulimaina a latou galuega ma aua le liliu le kulukose i le malosi. O se taunuuga o lenei mea, e tupu mai ai le hyperglycemia, ma o le gland selo e matelaina le fiaai.

O le malepelepe o gaʻo e mafua ai le fausia o le tele o tino o le ketone i le tino, lea e mafai ona maua mulimuli ane i le urine. E mafai e le e ona ona sogisogi i le acetone i le manava a le fagafao. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le eletise. O se taunuuga, o se tulaga e ono lamatia ai le ola o le taifau e mafai ona atiaʻe.

Mafuaaga o le maʻisuka i maile

O se vaega taua i le fausiaina o le faamai o loo faia e se mea na tupu mai. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le mafuaʻaga moni o le faʻamaʻi e faigata ona faʻavae.

O loʻo i ai le tele o mea faʻaosofia e mafua ai le faʻaalia o le hyperglycemia:

  • fualaau oona
  • mamafa tele
  • o le leai o se tulaga,
  • pancreatic inflammation,
  • maʻitaga
  • masina muamua ina ua mavae le fiafia.

Faailoga o le maʻisuka i taifau

Faailoga masani o le maʻisuka i taifau o:

  • polyuria
  • polydyspepsia
  • faʻamaʻi
  • glucosuria. E tele naua le suka i totonu o le toto lea e amata ona o mai ma le urine. Glucose faatasi ma lea mea e aveesea ai le tele o vai,
  • vaivaiga, vaivai,
  • vaivaiga o vae vaivai ona o le faaleagaina o fiva namu,
  • malosi malosi. Ona o le mea moni e le o gaosia ni suauu pancreatic e gaosia ai le kulukose, o le tino e maua ai lenei tali i foliga o le fiaaai.
  • cystitis. Tusa e mafua ai le toe gaosia o le microflora pathogenic,
  • leai se vaaiga. O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai le tioata
  • afaina
  • paleni mamafa. O le tino e faʻaaogaina le malosi i totonu o maso, pe a maeʻa ona faʻavaivaia puipuiga ma gaʻo. O se taunuuga o lenei mea, e tele le tele o meaʻai e maua e le taifau, ae le maua le mamafa, ae i le isi tulaga ua leiloloa,
  • urine avea ma suavai, pale samasama samasama. E i ai sona manogi suamalie-sugary.

O faʻamaoniga ua taʻua i luga e mafai ona faʻaalia pe faʻapitoa pe faʻatasi. O le mea sili e mafai ona avea ma se taunuuga o le le paleni o meaai, polyuria ma le polydyspepsia - o le toilalo, ma o le leaga o le vaai e mafai ona atiae faigofie ma le matua.

I tulaga ogaoga, o se suʻesuʻega i le falemaʻi o le manu e faʻaalia ai ia faʻaaliga:

  • loto vaivai,
  • loto vaivai
  • o le galu o le pulupulu e laiti
  • Tachycardia
  • fulafula
  • faaitiitia le vevela
  • lauulu lauulu
  • faʻaumatiaga o feusuaiga,
  • afaina, furunculosis,
  • o le paʻu e mama ma faigata
  • manatu faʻapitoa.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i se gasologa lemu, o nisi taimi e oʻo lava mo ni nai tausaga. O le maʻisuka e mafai ona tupu i se fomaʻi lema ma e le o faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Togasei suka

O lenei ituaiga o le taunuuga o le mea moni o le tino o le taifau e le mafai ona iloa le hormonone antidiuretic. E mafua ai ona soli le paleni-masima ma le faaputuga masima. O se faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaalia ai ia lava i foliga o ni faailoga:

  • matuai galala
  • faʻaoga faifaipea,
  • faʻafefe
  • paleni mamafa.

E mafai e le taʻitaʻio le taifau ona gauai atu i se tasi o faailoga faapitoa: o le fagafao e musu e faʻamago meaai. E mafua ona o le itiiti o le vai ma se masima masima.

Faʻamatalaga o le maʻisuka i taifau

Ina ia mafai ona faia se faʻamautinoaga mulimuli, e le lava le na o le sailia o se tasi o faailoga i luga. O faailoga taʻitasi e ono faʻaalia ai le iai o isi faʻamaʻi, e le o le maʻisuka.

O le Hyperglycemia e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atuatuvale, faʻalauteleina o le 'ai - osofaʻiga faʻafefe. O le mafuaʻaga lea o loʻo faʻatinoina ai le tele o faʻataʻitaʻiga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻamatalaga fesoasoani e faʻamautu ai se faʻamautinoaga, faʻapea foi ma le iloa o faafitauli e fesootaʻi ma faʻafitauli. Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau ona e pasia se numera o suʻesuʻega:

  • suesuega lautele ma le totoina o le toto,
  • faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le faʻaogaina o le microscopy,
  • suega o le urine mo le acetone,
  • faapaleʻale-faavae
  • glucosometry
  • suʻesuʻega faʻasolosolo
  • pulea o le aofaiga o le suavai faʻaaogaina ma vailaʻau,
  • X-ray
  • ECG
  • Faatulagaga

Faʻafitauli o le maʻisuka i maile

O le umi o le maʻisuka e mafai ona oʻo i se tulaga ogaoga-ketoacidosis. O le faʻamaʻi o le toto e leaga. O le ketoacidosis o le maʻisuka e faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • faʻafefe
  • teenaina o meaai
  • vave le manava
  • taoto ma vili
  • manava manava
  • maualalo le vevela
  • coma.

E manaomia e le manu se togafitiga ogaoga ma le faʻaaogaina o le insulin.

Togafitiga o Maʻisuka

O le togafitiga e faia i laʻasaga:

  1. Uluai suʻesuʻega ma le faʻamaoniga o suʻesuʻega o le siama. Suesuega atoatoa ma le naunautaiga o togafitiga togafitiga togafitiga.
  2. Aoaoina le tagata e ona le auala e ave ai le toto mo glucometry, faapea foi ma se faamalamalamaga o mataupu faavae o le togafitiga o le inisalini: tulafono e teu ai, faafaigaluegaina ma le pulega.
  3. A maeʻa le faʻamautuina o le kulūkose, e faia le taʻaloga o le cataract, pe a manaʻomia, faʻapea foi ma le faʻamaʻi.
  4. Suʻega masani ma suʻesuʻeina o le inisalini. Filifiliga o taumafa taumafa.

Afai e tausia lelei e lē e ona lana fagafao, ona fafo atu lea o le maʻi atonu e le o faaalia mai. Injections injections e mafai ona manaʻomia. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi, e faavae i luga o le mamafa o le manu ma le mea na tupu muamua. O le aofaʻi ma taimi o le pulega o le insulin e faʻafetaui i le tali a le fagafao.

O tagata tausi fale e oʻo lava i le fausia o se pupuni glycemic. A maeʻa ona faia le inisalini, e siakiina toto maualuga o suka i itula uma mo le 24 itula. O lenei mea e mafai ai e oe ona fuafua pe a amata ona galue, o le a le umi ma le tele.

Taua! A maeʻa le faʻamaʻi (aveeseina o le matua ma ovaries) o manoa, e faʻaitiitia le manaʻomia ole inisalini.

O ia fautuaga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka i totonu o se meaola: mataʻituina le aofaʻi o carbohydrates faʻaaogaina, suʻesuʻeina faafomaʻi masani, savali i le ea fou.

I nisi tulaga, e le mafai ona faʻamautuina le tulaga o le fagafao. Ua faamatalaina lenei mea i mafuaaga nei:

  • faʻaaoga sese o le inisalini
  • maualalo ile inisalini
  • fomaʻi i le inisalini
  • afaina
  • inisalini tetee
  • faʻasologa o faʻalavelave pipisi.

O fualaau oona mo le maʻisuka i maile

Mafaufau i se lisi o fualaau faasaina mo le tautala tautala:

  • Metformin. Faʻatupulaia le tino i le inisalini. E masani ona faʻaaogaina i tulaga o loʻo i ai pea le malosi o le tino e maua ai le inisalini, ae ona o le vomia poo le leai o se manaʻoga, o le faʻaaogaina o le insulin e gata,
  • Vanadium E i ai mea e pei ole inisalini. Avanoa e avea o se faʻaopoopoga o fualaʻau,
  • Acarbose. Fesoasoani e faamautinoa o le kulūsese e alu malie i le inumaga. O se taunuuga, o le toto e tumau pea pe sili atu foi le maualuga o le suka. E mafai ona mafua ai aʻafiaga, o le mea lea e naʻo le togafitiga ole inisalini e le mafai ai ona feagai ma le hyperglycemia.

O le a le taimi e faʻaliliu ai le faailo?

Afai o mea nei e tupu, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi:

  • vaivaiga ma gatete
  • le mautonu
  • gaogao
  • leai se mafaufau.

Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, e tatau ona salalau le meli poʻo le suka suka i luga o le pulu poʻo le laulaufaiva a le manu. O le hypoglycemia e mafai foi ona afaina i le leai o se tomai atamai.

Faʻafefea ona fafaga se taifau i le maʻisuka?

Mea taumafa e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka. E ao i le tagata ona gauai atu i le tuufaatasiga o meaai ma le tele o meaʻai. Glucose e tatau ona vave faʻavave le sosolo o le totoga ma tutusa. A leai, o le tino o le a le mafai ona feagai ma le suka maualuga.

E taua le mataituina o le mamafa o lau fagafao. O le sili atu o le mamafa, o le sili atu foi ona leaga le maua o sela o le pancreas. O le faavae o meaʻai a le taifau e tatau ona avea ma polotini ma maualalo i meaai suka. O meaʻai, mea suamalie, mea kuka, meaai kuka - o nei mea uma e mafai ona oti mo le manu.

Togafitiga mo le taifau i le faleoloa e sili atu le lelei e le maua. E masani lava, o oloa gaosi oloa e aofia ai le tele o suka ma gaʻo. Afai e te manaʻo e faʻamalosia se meaola, ona sili lea ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i cubes, e aofia ai faʻamalosi ma fiva: moa, zucchini.

Meatau meaai mo le maʻisuka

O meaai masani e mautinoa o le a le aoga. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo. O se meaai meaai e aofia ai se vaega itiiti o calorie e talafeagai. O togafitiga faʻapitoa mo taifau e maua i le maʻisuka ua faʻatau. I ia ituaiga o meaai, o vailaʻau faʻamalosi faigofie e suia i vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e pei o le saito ma le fiber. O loʻo faʻatau atu ma faʻatau.

Taʻi Maʻisuka Talafatu

I aso nei, e tele naua manatu sese e mafai ona faʻalavelave i togafitiga lelei ma e oʻo lava ina faʻaumatia le manu. Mafaufau i se numera o tala masani masani:

  1. E leai se aoga e togafitia ai se fagafao, o se faʻaumatia o taimi ma tupe, o le a oti lava. O le mea moni, o togafitiga togafitiga ua leva ona galue ma faʻaaoga lelei. O meaai lelei, tausiga ma le pulea o le a fesoasoani e faalautele le ola o le taifau. O taualumaga mo le fuaina o le kulukose ma le puleaina o le inisalini i le tele o au e aunoa ma le leai o se mea.
  2. Ole inisalini o se vailaʻau oona o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei. O iniseti o aso nei e matua aoga ma saogalemu. E na ona aafia ai le kulukose toto. E tusa ai ma tagata atamamai, mo le silia ma le sefulu tausaga o le faʻaaogaina o le inisalini faʻaonapo nei, e leai ni aʻafiaga na iloa.
  3. Afai ei ai le suka maualuga a le taifau, ae lelei lona lagona, ona lelei lea mea uma. O le mea moni, e ui lava i le tulaga masani o le masani, o loʻo faʻagasolo lelei le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le vascular and nervous system. E le lava le naʻo se vaega e faʻafetaui le kulūkose, o le a le taofia ai le togafitiga faʻaleaga.
  4. O le tui faapitoa o insulin e matua faigata lava ona maua ma e taugata. E leai se inisalini faapitoa mo taifau; o insuline faʻaineneraina o le tagata e faʻaaogaina i le togafitiga o manu.
  5. Afai e teteʻe mai le maʻi o le maʻisuka, ona e le faia lea o se mea, o le a tauaso le taifau. E le faʻapea, o le faʻamaʻi e mafai ona togafitiga i togafitiga.

Faaiuga

O le maʻi suka i dog e le o se tala faʻasolopito, ae o le moni oo tatou aso. Meaʻai le lelei, faʻaleagaina o meaola, genetic predisposition - o nei mea uma e mafai ona mafua ai le le paleni masani i le paleni gaʻo.

O faʻamaoniga autu o le maʻi o le fiainu, faʻanatinati faifaipea, faʻalauteleina o le manaʻo, paʻu o le mamafa. O le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i tulaga e ono lamatia ai le ola o le fagafao.

Togafitiga e aofia ai togafitiga fualaau faasaina ma taumafa. Ole fua ma le taimi o le inisalini e fuafuaina e le fomaʻi. E tatau ona e lafoaia faleoloa fafaga, ma faʻatau se mea taumafa.

Manatua, o le soifua maloloina o lau taifau o loʻo i ou lima. O le a faʻamatalaina e le fomai le tele, o afea ma pe faʻafia ona fafaga le manu. O le mulimuli i fautuaga faafomaʻi o le a fesoasoani e faʻatoʻa le soifua o lau fagafao!

Mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga ma suʻesuʻega o le hyperinsulinism i tamaiti ma tagata matutua

  • O le ā le lamatiaga o le hyperinsulinism?
  • Faailoga o le maʻi
  • Mafuaaga
  • Faʻavasegaga o le Hyperinsulinism
  • Faʻailoga Faʻaipoipoga
  • Togafitiga ma Meaʻai
  • Puipuiga ma togafitiga

O le Hyperinsulinism e taʻua i nisi taimi o le maʻi hypoglycemic. O le faʻaleagaina o le tino e ono mafai ona maua pe faʻaleagaina. I le tulaga lona lua, o le maʻi e seasea lava, e tasi le mataupu i le 50,000 pepe fou. O le mauaina o le hyperinsulinism e masani ona faia i le va o le 35 ma le 50 tausaga, ma e masani ona aafia ai tamaitai.

O le ā le lamatiaga o le hyperinsulinism?

O se tulaga matautia na tuuina atu ona o ona faafitauli, lea e mafai ona vaevaeina vave ma tuai. O le vaega muamua e aofia ai mea na faia i nai itula mulimuli ane ina ua maeʻa le osofaiga, e aofia ai:

  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • o se faʻamaualuga ogaoga o le metabolism o le fatu maso ma le faiʻai,
  • i tulaga sili ona faigata, ua faia ai se coma hypoglycemic.

O tuai o faʻalavelave e fesootaʻi ma le hyperinsulinemia e tupu ai ni nai masina poʻo ni tausaga foi talu mai le amataga o le maʻi. O loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga faʻapitoa, e aofia ai: le mafaufau mama ma le tautala, parkinsonism, lecephalopathy (faʻaleagaina le galue o le faiʻai).

Le leai o se suʻesuʻega ma togafitiga o maʻi faʻapitoa e mafua ai le faʻaleagaina o le pancreas ma le faʻavaeina o le maʻisuka, faapea foi ma le maʻi gasegase ma le gaʻo.

O le foliga tutusa o le hyperinsulinism i le 30% o mataupu e mafua ai se foliga masani o le hypoxia o le faiʻai, faapea foi ma le faateteleina o le atoatoa o le mafaufau o tamaiti. O le mea lea, o le hyperinsulinism o se tulaga e afaina i faigata ma ni taunuuga taua.

Faailoga o le maʻi

O le osofaʻiga e amata i se faʻaleleia atili o le manaʻo, foliga mai o le vevela ma vaivaiga, faʻapea foi le tachycardia, fiaai tele. Ona i ai lea o le atuatuvale e aofia ai: fefe, atuatuvale, ita ma le gatete i vae. Aʻo faʻapupulaina se osofaʻiga o le hyperinsulinemia, o loʻo taua i lalo mea nei:

  • le mautonu i avanoa,
  • diplopia (faʻavaeina o mea faitino),
  • paresthesia (numbness, tingling) i totonu o vae, seia oʻo ina oʻo mai le faoa faamalosi.

Afai ole togafitiga e le o maua, o le le iloa o le mafaufau ma e oo foi i le hypoglycemic coma e mafai ona tupu. O le vaitau i le va o le faoa faʻatasi o loʻo fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le mafaufau, lagona faʻaletonu, lagona le fiafia, ma isi mea le lelei. Faʻasaga i tua o taumafataga masani e tumu i gaʻo vailaʻau māmā faigofie, o le siʻitia o le mamafa o le tino ma e oʻo lava i le tele o meaʻai.

Tomai e faailoa mai tikeri e tolu o faailoga o le hyperinsulinism, lea e faalagolago i le ogaoga o le vasega: agamalu, agavaʻa ma ogaoga. O le mea sili ona malamalama e fesootaʻi ma le leai o ni faʻamatalaga i le vaitaimi i le va o le faoa faamalosi ma le faaleagaina o le cerebral cortex. O le faʻaleagaina o le maʻi e aliali mai e le sili atu ma le tasi i le masina. E vave ona taofia e vailaau poʻo meaʻai suamalie.

Faatasi ai ma le malosi, o le faoa faamalosi e masani ona tupu i le sili atu i le tasi i le masina, o le le maua o mea vaaia ma le coma e mafai. O le vaitau i le va o osofaʻiga e faʻaalia e ala i soliga e tusa ai ma amioga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻagaloina poʻo le faʻaitiitia o mafaufauga. O se tikeri ogaoga e atiina ae ona o se taunuuga o suiga e le mafai ona suia ile cerebral cortex. O osofaiga e tupu tele lava ma iu ai i le leiloa o le malamalama. I le vaitau i le va o osofaiga, o le tagata maʻi ua le toe maua le avanoa i le va o le avanoa, o le mafaufau e faʻapupulaina, o le tetete o tigā o loʻo iloa. O uiga o se suiga o le lagona ma se maualuga maualuga o le le fiafia. Talu ai ona o nei mea uma, e tatau ona malamalama atili i auiliiliga o mafuaaga, togafitiga ma suʻesuʻega o le tulaga.

Mafuaaga

O le fomaʻi faʻapitoa e mafua ona o faʻalavelave faʻalavelave i le atinaʻe, ona o le tuai o le atinaʻe o le tamaititi. O se faʻamaʻi faʻatoʻilaloina e mafai foi ona atiaʻe ma suiga i le genome. O mafuaʻaga o foliga mai i tagata o se ituaiga o faʻamaʻi ua vaevaeina i:

  • pancreatic, lea e mafua ai le fausia o le hyperinsulinemia tuusao,
  • non-pancreatic, faʻaosofia le siitia o le faʻalaiga o le inisalini,
  • pancreatic form e tupu mai i le mama ma le mama o neoplasms, faapea foi ma le pancreatic beta cell hyperplasia.

E leai se pancreatic form of hyperinsulinism i tamaiti ma tagata matutua e mafai ona atiae ona o le le lelei o meaai (anapogi faaumiumi, manava manava, ma isi), faaleagaina o le ate (oncology, cirrhosis, fatosis). Pe a tali le fesili pe aisea e tupu ai togafitiga, latou te gauai atu i le le pulea o le faaaogaina o igoa o le suka, o nisi o pathologies o le endocrin. Mo se faʻataʻitaʻiga, myxedema, faʻasolosolo a Addison, poʻo le pituitary dwarfism.

O le isi itu atonu o le le lava o enzymes e aofia i le glucose metabolism (hepatic phosphorylase, renal insulinase, glucose-6-phosphatase).

Faʻafefea ona mafua ai le ava malosi i le hypoglycemia

O se tasi o galuega a le ate o le mautinoa lea o le tuʻuina atu o le kulukose i le toto. O tulaga masani e fautuaina ai le maualuga o le suka i totonu o lo tatou toto ei ai sona aafiaga lelei i le faasaolotoina o le hormonone taua (glucagon). O le isi itu, e faaosoina ai le ate e faʻasaʻo ai le suka i totonu o le toto ma faafaigofie le pulea lelei.

O le mea e leaga ai, o le 'ava malosi na te taofia lenei faiga, ma faʻamagaloina i matou mai puipuiga talafeagai mai aʻafiaga faʻaleaga. Pe a ulu atu le ava i le tino o le tagata, e vave lava ona "tuu" e le ate isi galuega ma feutagaʻi ma gaioiga faʻasolosolo e fesootaʻi ma lona malepelepe. O se tali uiga ese o la tatou tino ona o le i ai o mea oona i totonu o le ava malosi, ma le aveesea o toxini o se mea e faamuamua mo le ate.

Hypoglycemia pe o le a le mea e inu ai le ava

E faʻavae i luga o nei mea, faʻatasi ai ma le inisalini poʻo vailaʻau e faʻaosofia ai lona gaosiga, o le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tulaga masani o kulūkose. O lenei togafitiga o le hypoglycem i le ava malosi e oʻo atu i le 12 itula pe a uma ona ulufale mai i totonu o la tatou tino!

Ole tui malosi o le hypoglycemia ma le glucagon

Afai o oe poʻo se tasi i lau siosiomaga e aafia i se osofaʻiga o le hypoglycemia matautia lea e manaʻomia ai le vave tuiina o le glucagon, ia mautinoa ia logoina lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o se ava malosi pe afai e tupu i totonu ole 12 itula e sosoo ai. O se tui tui e ono le aoga i lenei tulaga, aua o le ate o loʻo aʻafia i le metabolism o le ava o le a le amanaiaina le fualaau na maua.

O nisi taimi e mafai ai e le fomaʻi ona filifili e taitaia se tui tui.

Puipuiga o le hypoglycemia i le taimi ma pe a uma le taumafa ava malosi

Afai e te mulimuli i fautuaga uma ua tuʻuina atu, ona ono faʻaitiitia lea o le aʻafiaga o le atiaʻeina o se faʻafitauli uiga ese ma le le talafeagai o lou tino i se vai inu ava malosi.

Fautuaga taua e puipuia ai le hypoglycemia:

  • 'ai meaai lelei ao leʻi faia le pati
  • siaki taimi uma le toto toto i le taimi ma pe a uma le mea na tupu,
  • afai e te lagona se mea e le masani ai, atonu o se faailoga o le hypoglycemia, o lona uiga, mo lou saogalemu, faia se suʻega toto e faʻamautinoa ai e sao le siama,
  • aua le inu ava malosi pe a uma le faamalositino,
  • ae leʻi alu i le moega, 'ai se meaʻai e maualuga i le gaʻo poʻo le faʻaititia o le tui o le inisalini.

Fautuaina Lapataiga

Pe a filifili i le faʻaaogaina o le ava malosi, e tatau ona e matua faʻaeteete pe a faʻaaogaina soʻo se inisalini.

  • Ona o le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i le taimi o le inupia, e tatau ona e taumafai e faatumauina le maualuga o lou toto suka maualuga nai lo mea masani.
  • Afai o loʻo e inuina le inisalini malosi, o le injections pe a uma le inu e le fautuaina.
  • A le o lea, o le fualaau o le fualaau faasaina o le a faaputuputu, ma a mavae le 2 itula e te lamatia se osofaiga ogaoga.
  • E tatau ona le itiiti ifo ma le 45-minute le malologa i le va o le injections.

Faʻafefea ona natia le 'ava malosi o le faʻaaogaina o le hypoglycemia

O le inuina o mea inu ava malosi e foliga tutusa ma le hypoglycemia, o lea e matua faigofie lava ona misia ona lapataiga pe afai ua e inu i se mea. Atonu e tupu e te leʻi matauina le taimi o le osofaiga. O lona uiga o faʻasalaga ogaoga o se tulaga faʻaleagaina e ono oʻo mai e aunoa ma se lapataiga, ma e le mafai ona e fesoasoani ia te oe lava.

Ina ia puipuia le faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o le tino, taumafai e siaki soo pe faapefea ona suia le tau o le kulukose i le taimi o le inupia ma le maeʻa ona inu. E tusa lava pe e te lagona le lelei. E le gata i lea, o soʻo se faʻaaliga uiga ese poʻo lagona o le popole e tatau ona mataala oe. Vaʻai i ai o se taimi faʻamalosi, ma fai le suʻega.

O le mea sili e mafai ona e faia e puipuia ai se faʻataʻitaʻiga matautia o le tausia lea o mea e lelei mo le maʻisuka e sili atu nai lo le masani. I lenei tulaga, e sili atu ona faaitiitia le lamatiaga o se osofaiga.

Faʻaitiitia le po i le kulūkose ma le ava malosi

I le mea na e inuina ai le ava malosi i le afiafi, i le po e mafai ona e maua se osofaiga faʻapitoa, lea e sili atu ona leaga, talu ai o oe o loʻo i se tulaga moe, ma o se faʻaaliga sili lea. E mafai ona e le iloa, ma, o nisi taimi, e paʻu ai i se paʻu pe oti foi. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai tagata e maua insulin, sulfonylureas poʻo le omea e iloa ai le hypoglycemia ma e tausia sina gasegase maualuga aʻo leʻi moe.

Afai e te inuina i le afiafi, ia mautinoa e lava lau lapisi i lou lima ae e te lei alu e moe. O le isi filifiliga o le faʻaitiitia o le tui o le insulin e te ave i le po. Fai atu i lau fomaʻi e fesoasoani ia te oe e filifili le auala aupito sili mo le puipuia o se tali matautia i le po.

Le mafutaga o le hypoglycemia, ava malosi ma le gaioiga faaletino

O le inuina malosi o le ava malosi, uaina, kiliana ao leʻi e alu e taaalo i taaloga o se mea lamatia tele. O nei mea e lua e matua le fetaui, ma, e le gata i lea, latou te faʻaitiitia le fua o le suka o loʻo i totonu o lou toto.

E tatau ona e iloa e leai se tulaga e tatau ona e fuafua e auai i se taimi uumi ma le faʻamalosi aʻoga pe a maeʻa se taumafataga.

I se faaopoopoga, ia manatua o se pati umi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o se antioxidant, e fesoasoani i le tele o osofaiga o le glycemia i le aso talu ona maeʻa. Faʻavae i luga o le malamalama o le mea o le hypoglycemia, e tatau ona e mafaufau ma le faaeteete i togafitiga uma, e aofia ai le inuina o le ava malosi, ina ia aloese ai mai le mamafa o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga